16 Μαΐου 2016

Εξαλλοι οι Καναδοί με τη σύζυγο του πρωθυπουργού -Την παρομοιάζουν με την Καρντάσιαν [εικόνες]

Ο Τζάστιν Τρουντό μπορεί να έχει κερδίσει τον κόσμο, αλλά η σύζυγός του φαίνεται πως εκνευρίζει τους Καναδούς, οι οποίοι έγιναν έξαλλοι με δήλωσή της.
Η Σοφί Γκρεγκουάρ Τρουντό δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα σε συνέντευξή της ότι χρειάζεται βοήθεια, καθώς δεν προλαβαίνει να κάνει όσα θέλει με έναν μόνο άνθρωπο να τη συνδράμει.

«Θα ήθελα να μπορώ να πάω παντού, αλλά δεν μπορώ. Εχω τρία παιδιά και έναν σύζυγο που είναι πρωθυπουργός. Χρειάζομαι βοήθεια. Χρειάζομαι μία ομάδα που θα με βοηθήσει να υπηρετήσω τον λαό», είπε η πρώην τηλεοπτική παρουσιάστρια, στην Le Soleil. Οπως εξήγησε, δέχεται τακτικά προσκλήσεις από φιλανθρωπικές οργανώσεις, αλλά δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες, χωρίς ένα επιπλέον χέρι βοηθείας.


Η δήλωση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση πολιτικών της αντιπολίτευσης, που την κατηγόρησαν ότι είναι εκτός πραγματικότητας, σημειώνοντας ότι η σύζυγος του προηγούμενου πρωθυπουργού τα κατάφερνε όλα με μόλις ένα βοηθό. «Τέτοιες δηλώσεις σίγουρα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες του Καναδά καθημερινά», δήλωσε η βουλευτής Νίκι Αστον.

Από το γραφείο του πρωθυπουργού έγινε γνωστό ότι αναζητούν δεύτερη βοηθό για την Σοφί Γκρεγκουάρ, αλλά στο Twitter οι Καναδοί την παρομοιάζουν με την Κιμ Καρντάσιαν και σαρώνει το ειρωνικό hashtag #prayforSophie (προσευχηθείτε για την Σόφι). Μάλιστα, κάποιοι προτείνουν να γίνει έρανος, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα χρήματα που χρειάζεται για να έχει επιπλέον βοήθεια η σύζυγος του πρωθυπουργού.


Στον αντίποδα όμως, κάποιοι στα social media ανέφεραν ότι η επίθεση στην Γκρεγκουάρ Τρουντό δεν αφορά μόνο την πολιτική, αλλά και τον σεξισμό. Μάλιστα, ανοιχτή επιστολή προς τη σύζυγο του πρωθυπουργού, που δημοσιεύθηκε στο Facebook αναφέρει ότι «η κοινωνία φαίνεται ότι έχει πρόβλημα όταν οι γυναίκες ζητούν βοήθεια».