01 Ιουνίου 2017

Βαρόμετρο για τον ελληνικό τουρισμό φέτος η Κρήτη με αύξηση 10%

Το ερώτημα παραμένει εάν αυτό θα αποτυπωθεί και στα έσοδα

«Βαρόμετρο» για την εξέλιξη των τουριστικών μεγεθών κατά τη φετινή τουριστική χρονιά θα αποτελέσει η Κρήτη.


Σύμφωνα με τον Α' Αντιπρόεδρο της Γενικής Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) και Πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης κ.Μιχάλη Βλατάκη, η μέχρι τώρα πορεία κατά το πρώτο τετράμηνο του έτους δείχνει μία αύξηση έστω «αριθμητική» προς το παρόν που υπολογίζεται σε περίπου 10%. Το ερώτημα παραμένει εάν αυτό θα αποτυπωθεί και στα έσοδα, πράγμα που θα διαπιστωθεί στο τέλος της χρονιάς , με συγκρατημένη όμως την ελπίδα των επαγγελματιών του νησιού λόγω του μεγάλου όγκου των εκπτωτικών προκρατήσεων.

Ο κ. Βλατάκης συμμετείχε και στην πρόσφατη έκθεση συνεδριακού τουρισμού ΙΜΕΧ Φρανκφούρτης που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες. Το κλίμα που μετέφερε ήταν υποτονικό συγκριτικά με άλλες χρονιές σε ότι αφορά την αγορά των εταιρικών ταξιδίων, με περιορισμένες συμμετοχές σημαντικών εμπορικών επισκεπτών στην έκθεση συνολικά.

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος της ΓΕΠΟΕΤ και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας κ. Βασίλης Καλούδης μεταφέρει επίσης μία αισιόδοξη εικόνα για την πορεία των τουριστικών μεγεθών της Κέρκυρας. Το πρώτο τετράμηνο του 2017 υπήρξε θετικό για το νησί, αν και το Πάσχα οι κρατήσεις ήταν μειωμένες έως και 8% έναντι της περυσινής περιόδου, γεγονός που αποδίδεται στο ότι φέτος οι εορτές ήταν αρκετά νωρίτερα και η διαθεσιμότητα κλινών του νησιού περιορισμένη.
Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα το καλοκαίρι αναμένεται διψήφια αύξηση αριθμού τουριστών. Η κρουαζιέρα συνεχίζει όπως και πέρυσι σε πολύ καλό επίπεδο αριθμού επισκέψεων στο νησί . Ως πλέον δυνατές αγορές για το 2017 αναμένεται να αναδειχθούν κατά σειρά η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία και η Πολωνία.

Πηγή: www.newmoney.gr