01 Ιουνίου 2017

Εξαφανίστηκε από το νεκροταφείο το πτώμα του Γκαρίντ

Η είδηση που κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του κόσμου μοιάζει ασύλληπτη, καθώς φέρεται να έχει εξαφανιστεί το πτώμα του Γκαρίντσα από το κοιμητήριο στο οποίο είχε ταφεί.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ της Βραζιλίας, η οικογένεια του θρυλικού ποδοσφαιριστή δηλώνει άγνοια για το που βρίσκεται ο άνθρωπός τους, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 1983, σε ηλικία μόλις 49 ετών, λόγω σοβαρών προβλημάτων που του προκάλεσε το αλκοόλ.

Τότε, ο Γκαρίντσα είχε ταφεί σε οικογενειακό τάφο στο νεκροταφείο του Μαγκέ, στα προάστια του Ρίο ντε Τζανέιρο.


Δύο χρόνια μετά τον θάνατό του, οι τοπικές αρχές ανήγειραν στο κοιμητήριο ένα μνημείο προς τιμήν του, περίπου 200 μέτρα από τον τάφο του.

Όταν πέθανε συγγενής του μεγάλου Βραζιλιάνου, φέρεται να έγινε εκταφή των οστών του, ώστε να πραγματοποιηθεί η κηδεία του συγγενή.

Παρόλα αυτά, δεν υπάρχουν επίσημα έγγραφα τα οποία να αποδεικνύουν την συναίνεση της οικογένειας, ενώ παραμένει άγνωστο που έχουν μεταφερθεί τα οστά του Γκαρίντσα.

Η μακάβρια αποκάλυψη έγινε κατόπιν της απόφασης των τοπικών αρχών να τιμήσουν τη μνήμη του τον προσεχή Οκτώβριο, που συμπληρώνονται 84 χρόνια από τη γέννησή του.

«Διεξάγεται έρευνα. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι έγινε εκ νέου ταφή των οστών, είναι δεδομένο ότι έγινε η εκταφή, αλλά δεν υπάρχει καμία γραπτή απόδειξη για το που είναι τώρα ο Γκαρίντσα» ανέφερε συγγενής του.

Πηγή: filathlos.gr