01 Ιουνίου 2017

Σάλος με διαφήμιση που έχει πρωταγωνιστή έναν "βομβιστή αυτοκτονίας" - ΒΙΝΤΕΟ

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει ένα τηλεοπτικό σποτ εταιρείας τηλεπικοινωνιών από τη Μέση Ανατολή, το οποίο έχει ως πρωταγωνιστές θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων, καθώς και έναν "βομβιστή αυτοκτονίας".

Κάποιοι επαινούν την απόπειρά του να αντιμετωπίσει τον εξτρεμισμό και άλλοι επικρίνουν τη χρήση θυμάτων επιθέσεων και την απλουστευμένη παρουσίαση των τρομοκρατών.

Το τριών λεπτών βίντεο, εταιρείας με έδρα το Κουβέιτ, έγινε viral την ώρα που κάποιοι ζητούν να αποσυρθεί και άλλοι να αναδεικνύουν το σλόγκαν του «θα αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις μίσους με τραγούδια αγάπης, από τώρα έως τη ευτυχία».

Το βίντεο αρχίζει με την εικόνα ενός άνδρα να ετοιμάζει το γεμάτο εκρηκτικά γιλέκο του την ώρα που ένας άνδρας και μια γυναίκα ετοιμάζονται για τον γάμο τους, ένας παππούς παίζει με το εγγόνι του και παιδιά βρίσκονται μέσα στην τάξη τους. Στην αρχή ακούγεται η φωνή ενός παιδιού να λέει «Θα μιλήσω στον Θεό για όλα, πως γέμισες τα νεκροταφεία με τα παιδιά μας και άδειασες τα σχολεία μας».

Καθώς ο «καμικάζι» κατευθύνεται προς τον προορισμό του, βρίσκεται αντιμέτωπος με θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων, τα οποία είναι καλυμμένα με αίμα και σκόνη. Ανάμεσά τους κι ένα παιδί που υποδύεται τον Ομράν Ντακίς, το αγόρι που το Χαλέπι που φωτογραφήθηκε ματωμένο και σκονισμένο με το βλέμμα στο κενό ύστερα από βομβαρδισμό.

Στο βίντεο εμφανίζεται και μια νύφη που επέζησε από τον βομβαρδισμό της αίθουσας στο Αμάν της Ιορδανίας, όπου γινόταν ο γάμος της, ένας άνδρας που έχασε τον γιο του σε χτύπημα στη Βαγδάτη και ένας άλλος άνδρας που επιβίωσε από επίθεση αυτοκτονίας σε σιιτικό τζαμί στο Κουβέιτ.

Σε ένα σημείο του βίντεο, ένας άνδρας που κρατά ένα παιδί σε ένα λεωφορείο, απαντά στον τρομοκράτη "Εσύ που έρχεσαι στο όνομα του θανάτου, Είναι ο δημιουργός της ζωής", όταν αυτός του λέει ότι "δεν υπάρχει Θεός παρά μόνο ο Αλλάχ".


Στη συνέχεια εμφανίζεται και τραγουδά ο Hussein al-Jasmi, ποπ σταρ από τα Εμιράτα.

Δείτε το βίντεο:
Πηγή: The Guardian