01 Ιουνίου 2017

ΜΑΛ@ΚΙΕΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΘΑ'ΝΑΙ➤Κρήτη: Δασκάλα κατηγορείται πως κλείδωσε μαθητές στην τάξη για να τους τιμωρήσει

[Χλωμό δάσκαλος σήμερα να κάνει τέτοιο πράγμα... χώρια που από το άρθρο φαίνεται ότι οι συγκεκριμένοι έχουν πρόβλημα με τη δασκάλα γιατί φόρτωνε λένε το παιδί τους με μαθήματα!! Τα άλλα παιδιά γιατί δεν διαμαρτύρονται δηλ.; Εγώ έχω κατανόηση με τους δασκάλους ειδικά στις μικρές τάξεις, οι οποίοι πρέπει να παλεύουν επί ώρες το κάθε κακομαθημένο... για να φανταστείτε έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο ασυδοσίας που το εκπαιδευτικό σύστημα θεωρεί φυσιολογικό να σηκώνονται στην τάξη και να κόβουν βόλτες ακόμα και στη Β' τάξη! Το φαντάζεστε; ο άλλος πάει 1,5 χρόνο σχολείο και δεν έχει καταλάβει ότι πρέπει να κάθεται στην καρέκλα και να ακούει τη δασκάλα! Καταλάβατε με τι παλεύει ο δάσκαλος που παράλληλα πρέπει να κάνει και μάθημα στους υπόλοιπους που έχουν μυαλό! Άθλος το επάγγελαμα του δασκαλου και κατανοητή η "παρεκτροπή" μέχρι κάποιου σημείου.]

Δεν τους άφησε να βγουν διάλειμμα τουλάχιστον δύο ώρες - Οι γονείς κατέθεσαν μήνυση και υποστηρίζουν πως έκανε στο παιδί «συστηματικό bullying» όλη τη χρονιά


Θύμα αγριότητας φέρεται να έπεσε μαθητής της πρώτης δημοτικού σε σχολείο του Ηρακλείου Κρήτης, όπως καταγγέλλει η οικογένειά του, προκαλώντας σάλο στην εκπαιδευτική κοινότητα της Κρήτης.

Το 7χρονο αγοράκι έμεινε κλειδωμένο στη σχολική τάξη μαζί με έναν ακόμη συμμαθητή του ως ένδειξη τιμωρίας επειδή δεν ολοκλήρωσαν εγκαίρως την εργασία τους, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στο «ΚΡΗΤΗ TV» και το neakriti.gr, η μητέρα του παιδιού που έχει ήδη καταθέσει μήνυση.

Από την πλευρά της, όμως, η δασκάλα φέρεται να αρνείται κατηγορηματικά το περιεχόμενο της καταγγελίας και κάνει λόγο για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος της.

Στην τάξη χωρίς διάλειμμα

Το περιστατικό φαίνεται να εκτυλίχθηκε τη Δευτέρα με τα δυο παιδιά να παραμένουν εγκλωβισμένα στην τάξη χωρίς διάλειμμα και για τουλάχιστον δυο ώρες, μέχρι να ολοκληρώσουν την εργασία τους.

Το αγοράκι επέστρεψε το μεσημέρι σοκαρισμένο στο σπίτι με τους γονείς του να αρνούνται να πιστέψουν αρχικά όσα τους εξιστόρησε. Όπως καταγγέλλουν οι γονείς του παιδιού, πήγαν στο σχολείο και αφού επιβεβαίωσαν το γεγονός κατέφυγαν στην αστυνομία υποβάλλοντας μήνυση σε βάρος της δασκάλας.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η μητέρα του 7χρονου, στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς η δασκάλα πίεζε πολύ το μικρό μαθητή ο οποίος δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στο φόρτο των εργασιών. Η οικογένεια ζήτησε τη συνδρομή λογοθεραπευτή και την παραπομπή του σε τμήμα ένταξης, ωστόσο όπως αποδείχτηκε δεν υπήρχε τέτοια ανάγκη.

Η συνέχεια της υπόθεσης αναμένεται να δοθεί στις δικαστικές αίθουσες καθώς η οικογένεια του μικρού μαθητή κάνει λόγο για συστηματικό bullying και ζητά την απομάκρυνση της δασκάλας από το σχολικό περιβάλλον.


Πηγή: neakriti.gr