23 Δεκεμβρίου 2010

Εκτίθεται ο Πεταλωτής: είναι εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης ή του Διεθνούς Σιωνισμού;

Η Κυβέρνηση αυτή δεν κρατά πλέον ούτε τα προσχήματα. Σε πλήρη σύμπλευση με την επίθεση που γίνεται κατά του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο "κυβερνητικός εκπρόσωπος" Γ.Πεταλωτής έσπευσε να χαρακτηρίσει ως προσβολή για την Ελλάδα τις δηλώσεις του μητροπολίτη, ενώ τις χαρακτήρισε ως "γλώσσα μίσους".
Μα η αλήθεια μιλά από μόνη της. Ο μητροπολίτης δεν λέει λέξη κατά των Εβραίων στις δηλώσεις του. Μιλά όμως ανοιχτά κατά του Σιωνισμού. Και είναι πολύ διαφορετικά αυτά τα δύο, καθώς ακόμη και στο Ισραήλ, υπάρχουν αντισιωνιστές.
Έσπευσε λοιπόν ο Πεταλωτής να υπερασπιστεί στην ουσία τον Διεθνή Σιωνισμό με τις βλακώδεις δηλώσεις του. Δεν χρειαζόταν μεγαλύτερη απόδειξη γιατί θίχτηκε έτσι ο Πεταλωτής. Είναι απόλυτα λογικό να υπερασπίζεται τα αφεντικά του. Απλά θα περιμέναμε να το κάνει με περισσότερο τακτ.

Όλο και πληθαίνουν οι αποδείξεις για την ύπαρξη παράλληλων συμπάντων

Υπαινιγμοί στον χάρτη της μικροκυματικής ακτινοβολίας για άλλα σύμπαντα

Οι συγκρούσεις μεταξύ του δικού μας Κόσμου και άλλων συμπάντων μπορεί να έχει αφήσει στρογγυλεμένα ‘μπαλώματα’, σε ένα χάρτη της αρχαίας κοσμικής ακτινοβολίας υποβάθρου (CMB).

map_universe Τα τέσσερα υποψήφια στρογγυλεμένα σημάδια σαν μπαλώματα βρίσκονται στο κάτω δεξιό άκρο του χάρτη όλου του ουρανού CMB, με πράσινο, ανοικτό μπλε, κόκκινο και πορτοκαλί χρώμα

Ο Κόσμος μας πιστεύεται ότι έχει επεκταθεί πολύ γρήγορα με μια διαδικασία που λέγεται πληθωρισμός, τις πρώτες πρώτες στιγμές μετά τη Μεγάλη Έκρηξη. Μερικοί φυσικοί υποπτεύονται πως ο πληθωρισμός εξακολουθεί να συμβαίνει, ξεκινώντας σε ορισμένες περιοχές, ενώ ταυτόχρονα διακόπτεται σε άλλες, όπως είναι το μέρος του Κόσμου που ζούμε μέσα. Σε αυτήν την εικόνα του σύμπαντος, που ονομάζεται Αιώνιος Πληθωρισμός, συνεχώς ξεφυτρώνουν νέα σύμπαντα σαν φυσαλίδες σε μια απέραντη διαστολή στη θάλασσα του χωροχρόνου.

Πολλά από αυτά τα σύμπαντα θα πρέπει να μεταφέρονται μακριά το ένα από το άλλο μόλις σχηματιστούν. Αλλά σύμπαντα γεννιούνται τόσο κοντά μεταξύ τους που θα μπορούσαν να συγκρουστούν, εφόσον επεκτείνονται ταχύτερα από ότι ο χώρος μεταξύ τους.

Αν το δικό μας σύμπαν κτυπήθηκε από ένα άλλο σύμπαν – φυσαλίδα, η σύγκρουση θα απελευθέρωνε κολοσσιαίες εκρήξεις ενέργειας. Εάν αυτό συνέβη πριν κλείσει ο πληθωρισμός στο δικό μας κομμάτι του σύμπαντος, θα μπορούσε να αφήσει ένα αποτύπωμα που ίσως καταφέρουμε να διαπιστώσουμε ακόμη και σήμερα.

Τώρα ο Stephen Feeney του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου και οι συνεργάτες του αναφέρουν ότι μπορεί να έχουν εντοπίσει τέτοια αποτυπώματα στο κοσμικό υπόβαθρο μικροκυμάτων (CMB), μια λάμψη από όλο τον ουρανό, που προέρχεται από τα φωτόνια που εκπέμφθηκαν για πρώτη φορά όταν το σύμπαν ήταν μόνο 380.000 ετών.

Καυτό και ψυχρό

Μια σύγκρουση θα μπορούσε να αλλάξει το πόσο χρονικό διάστημα διήρκεσε ο πληθωρισμός στη ζώνη της σύγκρουσης. Αν η διαστολή συνεχίστηκε για περισσότερο χρόνο από ό,τι θα κρατούσε διαφορετικά, η πυκνότητα της ύλης μέσα στην περιοχή της πρόσκρουσης θα ήταν χαμηλότερη από ό,τι στις γύρω περιοχές. Κι αυτό θα εμφανίζονται ως ένα ψυχρό σημείο στον χάρτη της CMB. Αντίθετα, μια μικρότερη περίοδος του πληθωρισμού θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα θερμό σημείο στην CMB.

Η ερευνητική ομάδα υπολόγισε το πιθανό προφίλ της θερμοκρασίας για μια τέτοια πρόσκρουση, και έψαξε μάλιστα για αυτό στα δεδομένα της CMB όπως λήφθηκαν από την αποστολή Wilkinson της NASA.

Η αναζήτηση αυτή έδειξε τέσσερα κυκλικά μπαλώματα, που το κάθε ένα εκτείνεται στον ουρανό σε μια έκταση ισοδύναμη με οκτώ τουλάχιστον πλήρη φεγγάρια. Το ένα είναι ένα ψυχρό σημείο που είχε ήδη αναφερθεί ως αποδεικτικό στοιχείο μιας αλληλεπίδρασης ενός άλλου σύμπαντος με το δικό μας.

«Δεν υπάρχει καμία προφανής εξήγηση για αυτά τα χαρακτηριστικά", λέει το μέλος της ομάδας Matthew Johnson του Ιδρύματος Perimeter για τη θεωρητική φυσική στο Βατερλώ του Καναδά.

Πληροφορίες

Αν οι συγκρούσεις με άλλα σύμπαντα δημιούργησαν πράγματι αυτά τα ‘μπαλώματα’, αυτές θα πρέπει να έχουν αφήσει κι άλλες πληροφορίες πάνω στην CMB, όπως για παράδειγμα είναι μια υπογραφή στον προσανατολισμό, ή πόλωση, των φωτονίων της CMB. Ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Planck που ξεκίνησε για παρατηρήσεις το 2009, θα πρέπει να είναι σε θέση να ανιχνεύσει αυτά τα σημάδια. Οι πρώτοι πλήρεις χάρτες του ουρανού αναμένεται για το 2012.

Ακόμη και αν μόνο ένα από αυτά τα σημεία αποδεικνύεται ότι οφείλεται σε μια σύγκρουση φυσαλίδων, θα ήταν "μια ανακάλυψη πρώτου μεγέθους», λέει ο Thomas Levi του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας στο Βανκούβερ. Η διαπίστωση αυτή θα ενισχύσει τις θεωρίες – όπως είναι η θεωρία των χορδών – που απαιτεί ένα μεγάλο αριθμό συμπάντων με διαφορετικές ιδιότητες.

«Είναι ενθαρρυντικό που βρήκαν ορισμένα υποψήφια σημάδια», ομολογεί ο Alexander Vilenkin του Πανεπιστημίου Tufts στην Μασαχουσέτη. Όμως, προσθέτει ότι, ακόμη και αν υπάρχουν σύμπαντα φυσαλίδες, αυτά δεν θα μπορούσαν να σχηματιστούν με ένα ρυθμό που θα εγγυάται ότι ένα τέτοιο σύμπαν θα είχε συγκρουστεί με το σύμπαν μας.

Πηγή: New Scientist

http://www.physics4u.gr/blog/?p=2888

Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ... ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ ΤΟ ΚΙΣ. ΕΒΡΑΪΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "N.Y. TIMES"

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΒΙΝΤΕΟ

Το θέμα με τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Σεραφείμ για Σιωνισμό, Παγκοσμιοποίηση, Νέα Τάξη, Μασωνία και άλλα τέτοια...ενοχλητικά,(το θέμα έχει καλυφθεί και από τον "ΣΤΟΧΟ" που κυκλοφορεί από σήμερα) έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις,εντός και εκτός Ελλάδας:Πρώτο το γνωστό και μη εξαιρεταίο Κ.Ι.Σ (Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο) έβγαλε ανακοίνωση εναντίον του,ζητώντας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να τον καθαιρέσει!

Με επιστολές τους προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, η Anti-Defamation League και η American Jewish Committee τόνισαν ότι "είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό να ακούγονται τέτοια λόγια από ένα θρησκευτικό ηγέτη. Η Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να καταστήσει σαφές ότι ο αντισημιτισμός, σε όλες του τις μορφές, δεν είναι αποδεκτός". Παράλληλα, επισήμαναν χαρακτηριστικά ότι "Το να επιτραπεί να μείνουν χωρίς αντίδραση τα αντισημιτικά σχόλια του Μητροπολίτη, θα έστελνε το αντίθετο μήνυμα στο ελληνικό κοινό και σε εκείνους ανά τον κόσμο -μεταξύ των οποίων και η ADL- που διεξάγουν διαθρησκειακό διάλογο, ότι δηλαδή ο αντισημιτισμός είναι ανεκτός -αν όχι υιοθετούμενος- από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία".

Το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο (WJC), το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συνέδριο (EJC) και η Σύνοδος Ευρωπαίων Ραββίνων, με ανακοινώσεις τους ζήτησαν από την ηγεσία της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και τον Οικουμενικό Πατριάρχη να καταδικάσουν τις αντισημιτικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς.

Ο Ραββίνος Joseph Sitruk, επίτιμος πρόεδρος της Συνόδου Ευρωπαίων Ραββίνων και επί σειρά δεκαετιών Αρχιραββίνος της Γαλλίας, καθώς και ο πρόεδρος τους WJC κ. Ronald Lauder, στις δηλώσεις τους τονίζουν: "Ελπίζαμε ότι τέτοιες μοχθηρές κατηγορίες δεν θα εκφράζονταν από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία με δεδομένα τα τόσα χρόνια διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ των δύο θρησκειών μας".

Ο πρόεδρος του EJC κ. Moshe Kantor, στη δήλωσή του κάλεσε την "Ελληνική Κυβέρνηση να εφαρμόσει τους νόμους της χώρας κατά της ρητορικής του μίσους".

ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ!

ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ,ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΟΡΜΗΣΑΝ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΕΡΑΦΕΙΜ!!! ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΦΤΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ...ΑΛΛΗ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ,ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ New York Times!

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΣΕΡΑΦΕΙΜ,ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΑΧΕΤΑΙ ΓΕΝΝΑΙΑ ΤΟΝ ΣΙΩΝΙΣΜΟ,ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ,ΤΗ ΜΑΣΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ! ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ...ΚΑΜΑΡΙ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΓΙΑ "ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ" ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ "ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ" ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ!


ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΕΙ;ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΛΟΜΠΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ,ΑΦΟΥ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΕΞΕΛΕΓΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ!

ΠΗΓΗ: HELLAS - ORTHODOXY

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΤΟ ΜΕGA...




http://www.stoxos.gr/2010/12/blog-post_23.html

Τσιτώθηκε ο Ρετσίνας επειδή η Ντόρα κατηγόρησε τον εργοδότη του

Άστραψε και βρόντηξε ο Ρετσίνας εναντίον της Ντόρας για την επίθεση στο παχύδερμο... βασικό του επιχείρημα ότι αυτά που λέει τώρα η Ντόρα θα γίνονταν πιο πιστευτά αν τα έλεγε όταν ήταν ΥΠΕΞ και είχε εξουσία...

Φίλε Ρετσίνα εγώ έχω δικαίωμα να το πω αυτό... εσύ όμως όταν το λες είναι σαν να λες παπαριές. Γιατί;

Απλά γιατί ότι λες το λες για να υποστηρίξεις το αφεντικό σου τον Θ. Αναστασιάδη μιας και αρθρογραφείς στην εφημερίδα του... γκέκε;

Άρα το "όσο μιλάει εκτίθεται" ισχύει πρώτα απ΄όλα για σένα...

ΥΓ. Όποιος κατηγορεί τους νταβατζήδες μου είναι είναι περιστασιακά συμπαθής ανεξάρτητα από που προέρχεται. Επίσης έχω πει πόσο λυπάμαι που δεν βρέθηκε ένας δικός μας βουλευτής να κάνει μια ερώτηση για τα 5,5 εκ ευρώ του παχύδερμου που μας δουλεύει από τη φυλλάδα του και την τηλεόραση...

ΑΡΤΕΜΗΣ - Σταμάτης Σπανουδάκης, Mash-up session στο taxalia στις 10μμ

Ακούστε σήμερα σε πρώτη πανελλήνια μετάδοση το κομμάτι Alexander σε φοβερούς στίχους του εκπληκτικού Αρτέμη και μουσική Σταμάτη Σπανουδάκη.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ taxalia
Πρόκειται για ένα εκρηκτικό μουσικό μείγμα, όπου η καθ’ ημάς μουσική παράδοση, παντρεύεται αρμονικά με τους καταιγιστικούςindustrial metal και rapcore ρυθμούς και τους εμπνευσμένους στίχους του Αρτέμη. Ένα πραγματικά πρωτόγνωρο άκουσμα για τα ελληνικά δεδομένα. Ένας δίσκος που αποπνέει αισιοδοξία και δύναμη και προφανώς αυτό είναι το μήνυμα που αποσκοπεί να περάσει στους ακροατές.
AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ taxalia στις 10 σήμερα!

Δράσεις συνδιασμού Πετρούπολη Πόλη Να Ζεις: Κοινωνική Αλληλεγγύη

Τον τελευταίο καιρό οι εξελίξεις στην οικονομία μονοπωλούν το ενδιαφέρον όλων των πολιτών. Είναι ανώφελο κανείς να συζητήσει για κάποιο άλλο θέμα αφού όλα περιστρέφονται γύρω από τα μέτρα και το αντίκτυπο που έχουν στο πορτοφόλι μας.

Αγανακτισμένοι οι πολίτες με τις λανθασμένες πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων που επί σειρά ετών εθελοτυφλούσαν μπροστά στα προβλήματα που συσσωρεύονταν, δε γνωρίζουν με ποιο τρόπο ν’ αντιδράσουν. Είναι αλήθεια πώς ακόμα δεν είδαμε την χειρότερη κοινωνική αναταραχή, την οποία όλοι πραγματικά αντεύχονται αλλά το πρόβλημα δεν μπορεί ν’ αντιμετωπισθεί με ευχολόγια από την πλευρά της κεντρικής εξουσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Απαιτούνται άμεσα να αφυπνιστεί ο μηχανισμός προς την κατεύθυνση της συντονισμένης κοινωνικής αλληλεγγύης η οποία θα καταπραΰνει την αδικία προς τις αδύναμες κοινωνικές τάξεις.

Στο Δήμο μας υπάρχουν μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες με χαμηλό ετήσιο εισόδημα. Υπάρχουν επίσης μοναχικά άτομα και άτομα με αναπηρία τα οποία δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, καθώς επίσης άνεργοι και χαμηλοσυνταξιούχοι.

Η εκκλησία, όπως πάντα στις κρίσεις σύμφωνα με τη θρησκευτική μας παράδοση κατά το πέρασμα των αιώνων έπραξε το καθήκον της, τώρα καλείται πάλι να εντείνει τις προσπάθειές της και να συνεργαστεί με το κράτος ώστε να ληφθούν οι πρωτοβουλίες εκείνες που θα τεθούν στην υπηρεσία των συνανθρώπων μας.

Προτείνουμε για τα πολύ χαμηλά εισοδήματα:

o Πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη
o Βοήθεια στο σπίτι με εξειδικευμένο προσωπικό
o Πληροφόρηση σε θέματα προνοιακών παροχών

Τα μεγάλα προβλήματα είναι κοινά για όλους κι έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Αν η φτώχεια χτυπήσει την πόρτα του γείτονα, γρήγορα μπορεί να την περιμένουμε και στη δική μας κι αυτό πρέπει όλοι να το θυμόμαστε.

Οφείλουμε να οχυρώσουμε την κοινωνία της αλληλεγγύης προστατεύοντας τον πολιτισμό μας και την επιβίωσή μας. Η πολιτεία ας πράξει το καθήκον της για μία φορά με δικαιοσύνη χωρίς προκαταλήψεις.

O συνδυασμός μας ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΠΟΛΗ ΝΑ ΖΕΙΣ συγκέντρωσε και μοίρασε τρόφιμα στην ΕΣΤΙΑ ΓΕΡΟΝΤΩΝ και στον ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ως μια ελάχιστη συνεισφορά στους συνανθρώπους μας που κι αυτή τη μικρή βοήθεια την έχουν ανάγκη.

Πετρούπολη Πόλη Να Ζεις
Θ.Σκαλιστήρας

Υιοθετήστε ζώο, μην αγοράσετε

http://img.protothema.gr/0670F6CDF3EE653231E1D2FDDFAE1854.jpgΜε το σύνθημα «Υιοθετήστε ένα ζώο, μην αγοράσετε» η οργάνωση PETA παρουσίασε μια από τις πιο όμορφες φιλοζωικές της καμπάνιες.

Εκτός από τους σκύλους, Chazzie και Wilbur, στην αφίσα της οργάνωσης ποζάρει και το αφεντικό των ζώων που δεν είναι άλλη από την καλλίγραμμη Yvonne Strahovski, έναν από τους σέξι Αγγέλους της Victoria’s Secret.

Για αυτό αυτά τα Χριστούγεννα κάνετε και εσείς το ίδιο. Υιοθετήστε ένα από τα αμέτρητα ζώα που φροντίζουν οι φιλοζωικές οργανώσεις και μην αγοράσετε.

Η προχθεσινή ολική έκλειψη Σελήνης

Θα συνεχιστεί πολύ ακόμη η πλάκα με τις διώξεις blogger ?

Ενα χαφιεδομπλογκ, υπαινίσσεται προσωπική σχέση με αστυνομικούς, Υπουργούς κλπ και απειλούσε κάποιον μπλογκερ, ότι θα βρεθεί στη φυλακή, επειδή έγραψε κάτι σχετικό με αυτό που βλέπετε στην εφημερίδα για την πρόσφατη υπόθεση με ναρκωτικά.

Από ότι είδαμε η φράση "ξαδέρφη του Ραγκούση" αφαιρέθηκε, πράγμα που σημαίνει ότι ο μπλόγκερ "ενοχλήθηκε" από κάποιους.

Η φράση αυτή ήταν αναπαραγωγή από το μπλογκ adiakritos, που δεν μασάει, δεν πήρε τίποτε πίσω και τα έχωσε χοντρά στον χαφιέ (όπως και πολλοί άλλοι μπλογκερς, το σύνολο σχεδόν των ιστολογίων, μιλάει για τον χαφιέ μπλόγκερ).

Το θέμα δεν είναι ο χαφιές μπλόγκερ, αλλά εσείς κ."αρμόδιοι". Πώς ξέρει ο χαφιές τα ονόματα των συλληφθέντων και τα βγάζει στο χαφιεδομπλογκ του, για να τους εκθέσει; (λεπτομέρεια: στα δικαστήρια όλοι αθωώνονται, αλλά η ζημιά έχει γίνει).

Τι είδους συνεργασία έχετε με τον χαφιέ; Σε ποιά βάση;

Και το κυριότερο: Το εξώφυλλο της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ το βλέπετε. Γιατί λοιπόν διώκεται ένας μπλογκερ που γράφει στο μπλογκ του "Η αδερφή της υφυπουργού στην παρέα της κόκας", ενώ δεν διώκεται η εφημερίδα για την ίδια ακριβώς φράση, πρωτοσέλιδα; Γιατί;

Γιατί τέτοιος φασιστικός εκφοβισμός των μπλογκς τελευταία, σε συνεργασία με τον χαφιέ; Γιατί δίνετε τέτοια αξία στον χαφιέ, εσείς, έντιμε πολιτικέ φίλε μου;

http://taxalia.blogspot.com/2010/12/blogger_22.html

Πεταλωτής κατά Σεραφείμ για τις δηλώσεις περί «διεθνούς σιωνισμού»

Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσαν οι μισαλλόδοξες (ΣΣ Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία... σε λίγο θα βάλουμε το βίντεο με τις δηλώσεις του μητροπολίτη) δηλώσεις του μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ, σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή.

Στις 20 Δεκεμβρίου, ο μητροπολίτης είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, ότι ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν "όργανο του παγκοσμίου σιωνισμού", που χρηματοδοτήθηκε από το εβραϊκό κεφάλαιο για να "πείσει" τους Εβραίους της Ευρώπης να μετοικήσουν στην Παλαιστίνη.

Είχε υποστηρίξει, επίσης ότι "το παγκόσμιο σύστημα στηρίζεται στο τραπεζιτικό σύστημα, το οποίο έχει αλωθεί από το διεθνή σιωνισμό", ο οποίος σύμφωνα με το μητροπολίτη πολεμά την Ελλάδα και το χριστιανισμό.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του, ο Γ. Πεταλωτής ανέφερε ότι είναι υποχρέωση της κυβέρνησης "να καταδικάζει τη γλώσσα του μίσους από όποιον κι εάν εκφέρεται", καθώς "και να στιγματίζει ως απαράδεκτη τη γλώσσα που αρνείται το Ολοκαύτωμα, το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (ΣΣ. Ο Εκφραστής της κοινωνίας) έκανε λόγο για απόψεις που ανήκουν στο περιθώριο και πρόσθεσε ότι προσβάλλουν την Ελλάδα και τον πολιτισμό της.

"Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι η ελληνική πολιτεία και η κοινωνία μας, τις καταδικάζουν απερίφραστα", κατέληξε η δήλωσή του.

Σημειώνεται ότι ο μητροπολίτης Πειραιά είχε δώσει στην κυκλοφορία κείμενο, στο οποίο κάνει λόγο για "γραικύλους", με αφορμή το Μνημόνιο.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Άνδρας πήδηξε από μπαλκόνι της Βουλής στη Ρουμανία!

Εργαζόμενος στην κρατική τηλεόραση έπεσε από μπαλκόνι της ρουμανικής Βουλής την ώρα που ήταν στο βήμα ο πρωθυπουργός Εμίλ Μποτς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πρόγραμμα λιτότητας. Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Φορώντας μπλουζάκι το οποίο έγραφε: «Μας πυροβολήσατε, σκοτώσατε το μέλλον των παιδιών μας, μας πουλήσατε», ο άνδρας έπεσε από το μπαλκόνι του κοινοβουλίου την ώρα που στο βήμα βρισκόταν ο Ρουμάνος πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης μομφής που κατέθεσε η αντιπολίτευση, για το νομοσχέδιο που ορίζει τους μισθούς στο δημόσιο τομέα.

Μόλις έγινε αντιληπτό το γεγονός, ο πρωθυπουργός αποχώρησε από το βήμα για να διαπιστώσει τι συνέβη και όπως είδε, ο άνδρας λάμβανε τις πρώτες βοήθειες.

Στο σημείο έφθασαν εμπειρογνώμονες από την Επιθεώρηση Εκτάκτων Καταστάσεων, ενώ ο γερουσιαστής των Φιλελευθέρων, Εμίλιαν Φράνκου δήλωσε ότι άκουσε τον άνδρα να φωνάζει πριν πέσει από το μπαλκόνι: «Στερήσατε το ψωμί από τα παιδιά μου».

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Agerpres, κατά τη μεταφορά του στο ασθενοφόρο για να διακομιστεί πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Βουκουρεστίου, ο άνδρας φώναζε τη λέξη «ελευθερία».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ…



Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής

Η πρόταση μομφής κατά του Ρουμάνου πρωθυπουργού Εμίλ Μποτς -η τέταρτη μέσα σε ένα χρόνο- απορρίφθηκε και η εύθραυστη κυβέρνηση συνασπισμού μπορεί πλέον να προχωρήσει με τις οικονονμικές μεταρρυθμίσεις που έχει εξαγγείλει ώστε να συνεχιστεί η παροχή βοήθειας, ύψους 29 δισεκατομμυρίων ευρώ, από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


http://www.report24.gr/andras-pidixe-apo-balkoni-tis-voulis-sti-roumania.htm

Κοίτα ποιός μιλάει για οικογενειοκρατία ! Ο ..Πανάρετος !

"Είπαμε: η εποχή της μονόπλευρης προπαγάνδας τελειώνει"...

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας 'Δημοκρατία', η οποία αποκαλύπτει πως ο Υφυπουργός Παιδείας Ι. Πανάρετος για περισσότερο από μια δεκαετία έχει στήσει στην ΑΣΟΕΕ το δικό του καθεστώς οικογενειοκρατείας.

Η συνέχεια στο http://taxalia.blogspot.com/2010/12/blog-post_9820.html

ΝΔ: «Η πράσινη ανάπτυξη θα έρθει αφού γίνουν κατά περίπτωση έως και 3 ορνιθολογικές μελέτες;»

«Οι αναφορές του κ. Πρωθυπουργού για το περιβάλλον και την πράσινη ανάπτυξη, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, υποφέρουν από κραυγαλέες αντιφάσεις λόγων και έργων.

Δήλωσε:

”Πράσινες επενδύσεις και αξιοποίηση του πλούσιου δυναμικού της χώρας σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, από τις οποίες υπολογίζουμε ότι θα έχουμε επενδύσεις το 2011, ύψους 1,3 δις ευρώ”.

Απέκρυψε , ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του 1,3 δις ευρώ θα χρηματοδοτήσει επιχειρήσεις και εργαζόμενους των χωρών εισαγωγής ΑΠΕ, αφού δεν φρόντισε να αναπτύξει εθνική βιομηχανία και ότι το υψηλότερο κόστος τους επιβαρύνει ήδη τον χειμαζόμενο οικονομικά Έλληνα καταναλωτή με τις αντιαναπτυξιακές αυξήσεις των τιμολογίων της ενέργειας.

Διερωτήθηκε :

“Πώς να έχουμε ανάπτυξη, για να πάρω ένα παράδειγμα, όταν έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό περιβαλλοντικών μελετών ανά κάτοικο στην Ευρώπη, εξαπλάσιο του μέσου όρου, με 320 φακέλους ανά εκατομμύριο κατοίκων, με τη δεύτερη χώρα να έχει μόλις 60 μελέτες; Παράγουμε, δηλαδή, πολύ αέρα, αλλά δεν προστατεύουμε καθόλου το περιβάλλον”.

Απέκρυψε , ότι το ΥΠΕΚΑ δέσμευσε το 27,5 % (ή 32.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα) της Επικράτειας με καθεστώς προστατευόμενων περιοχών, στις οποίες για οποιαδήποτε επένδυση, πέραν της περιβαλλοντικής μελέτης θα απαιτούνται και 3 (τρεις) κατά περίπτωση ορνιθολογικές !!! μελέτες».

Στο βάθρο του ο Κων. Καραμανλής...

Καλυμμένος με μουσαμάδες μέχρι την τελετή των αποκαλυπτηρίων του θα είναι ο ανδριάντας του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που τοποθετήθηκε το μεσημέρι στο βάθρο, στη νέα παραλία, περίπου το ύψος του νέου δημαρχιακού μεγάρου.

Στο σημείο, την ώρα της τοποθέτησης πήγε τόσο ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, όσο και ο αδελφός του "Εθνάρχη" Αχιλλέας Καραμανλής.

Ο οποίος, στις δηλώσεις του συνεχάρη και ευχαρίστησε τον απερχόμενο δήμαρχο Θεσσαλονίκης ενώ εξέφρασε και την πικρία του για τις δυσκολίες που συνάντησε τις τελευταίες εβδομάδες η διαδικασία και η τοποθέτηση του ανδριάντα.

http://taxalia.blogspot.com/2010/12/blog-post_656.html

Φοβερά επεισόδια το μεσημέρι στην ΑΣΟΕΕ

231210-asoeeΠριν από λίγο άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Αθηναίων προσπάθησαν να κάνουν έλεγχο στους αφρικανούς λαθρομετανάστες που λυμαίνονται με το παραεμπόριο τους την οδό Πατησίων. Έξω ακριβώς από την ΑΣΟΕΕ οι αφρικανοί επιτέθηκαν με σιδερολοστούς στην Δημοτική Αστυνομία, έχοντας ως ορμητήριο τον χώρο του πανεπιστημίου.

Λαθρομετανάστες μαζί με αναρχικούς και μέλη ακροαριστερών οργανώσεων ξυλοκόπησαν τους άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας, κατέστρεψαν διερχόμενα αυτοκίνητα, δυο μηχανές και ένα όχημα της Δημοτικής Αστυνομίας ενώ επιτέθηκαν και κατέστρεψαν και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Λίγο αργότερα έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και τα επεισόδια γενικεύθηκαν με τους μαύρους και τους αναρχικούς να επιτίθενται και στην Αστυνομία.

Και όλα αυτά μέρα μεσημέρι στο κέντρο της πρωτεύουσας μια ευρωπαϊκής χώρας. Ή μάλλον μιας πρώην ευρωπαϊκής χώρας καθώς φαίνεται πως η πατρίδα μας μετατρέπεται σε Νότιο Αφρική και Κονγκό με την αγαστή συνεργασία λαθρομεταναστών και αναρχικών, οι οποίοι ουσιαστικά είναι και οι ρυθμιστές πλέον της καθημερινής εικόνας της πόλης των Αθηνών. Το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. μην το αναζητείται πουθενά. Οι άνθρωποι είναι απασχολημένοι με την ένταξη των λαθρομεταναστών στην ελληνική κοινωνία και την πάταξη της ξενοφοβίας στα αστυνομικά τμήματα...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Πρωταθλητής στα torrents για το 2010: Το Avatar!

Πρωταθλητής στα torrents για το 2010: Το Avatar!Η ταινία του James Cameron, Avatar κατέβηκε παράνομα σε 16.6 εκατομμύρια υπολογιστές σε όλο τον κόσμο μέσα στο 2010, όπως ανακοίνωσε το TorrentFreak.

Η τρελή πορεία του Avatar έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ στα downlaods αφού είχε ξεκίνησει την “καριέρα” του στα torrents γύρω στα μέσα του 2009, και μετά τα Oscar η ζήτηση εκτοξεύτηκε, με αποτέλεσμα να παραμείνει πρώτο στη λίστα για όλη την τρέχουσα χρονιά.

Έτσι λοιπόν, ο James Cameron πήρε την εκδίκηση του έστω και διαδικτυακά από την πρώην γυναίκα του, Karhryn Bingelow η οποία του άρπαξε στην κυριολεξία τα Όσκαρ μέσα από τα χέρια με μια συμβατική american pride ταινία, το Hurt Locker.

Αναλυτικά η λίστα με τις πιο κατεβασμένες ταινίες του 2010:

1. Avatar : 16.580.000 downloads

2. Kick-Ass: 11.400.000 downloads

3. Inception : 9.720.000 downloads

4. Shutter Island : 9.490.000 downloads

5. Iron Man 2 : 8.810.000 downloads

6. Clash of the Titans : 8.040.000 downloads

7. Green Zone : 7.730.000 downloads

8. Sherlock Holmes : 7.160.000 downloads

9. The Hurt Locker : 6.850.000 downloads

10. Salt : 6.700.000 downloads


http://www.digitalcrete.gr

Συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια....

http://bilder.bild.de/BILD/news/leserreporter/aktuell/nachrichten/2010/12/22/1414-tag-kuriose-bahn-panne/01-bahn-chaos-in-ganz-deutschland-18932081__MBQF-1293033882,templateId=renderScaled,property=Bild,height=349.jpgΤο ICE (το γρήγορο τραίνο) από το Μόναχο στο Essen θα έχει σύμφωνα με τον πίνακα στην αποβάθρα (λευκό κουτάκι),
2.147.483.640 λεπτά καθυστέρηση...
δηλ... 4.083 χρόνια
και θα έφτανε το έτος 6093...


Τελικά στο δρόμο κάλυψε την καθυστέρηση και πρόλαβε να φτάσει στο σταθμό χωρίς καθυστέρηση...

Κυβέρνηση Ραγκούση...

Ερώτηση Νο. 1: Πόσο στοιχίζει στον ελληνικό λαό η πτήση του κυβερνητικού αεροσκάφους;

Ερώτηση Νο. 2: Ποιος Υπουργός πήρε το προεδρικό ιδιωτικό τζετ “εμπραέρ” και παρέα, με τουλάχιστον ένα σύμβουλο (δικό του ή του πρωθυπουργού για να ελέγχει την κατάσταση;), πετάχτηκαν στη Ρώμη για έναν καφέ και για να παρευρεθούν στην κηδεία του Ιταλού Πρωθυπουργικού Συμβούλου κ. Tommaso Padoa Schioppa (Σκιόπα κι όχι Σιόπα…), που έγινε στην εκκλησία S. Maria degli Angeli e dei Martiri, στις Ρωμαϊκές Θέρμες της Ρώμης;

Ερώτηση Νο. 3: Αναρωτιόμαστε γιατί δεν πήγε η κυβερνητική αποστολή στη Ρώμη -αφού τόσο κρίθηκε αναγκαία η μετάβαση-, με ένα αεροπλάνο των δεκάδων αεροπορικών γραμμών που κάνουν κάθε μισή ώρα το δρομολόγιο Αθήνα-Ρώμη;

Μέρες κρίσεις, που λένε ότι έχουμε, δεν λέμε πως θα μπορούσαν να έστελναν ένα ακριβό στεφάνι, αλλά να χρησιμοποιήσουν το κυβερνητικό αεροσκάφος, δεν είναι μια μικρή πρόκληση; Μήπως τον λογαριασμό τον πληρώσατε από την τσέπη σας;

Κύριε Παπακωνσταντίνου, τα λεφτά που έκοψες από τη σύνταξη της γερόντισσας από το Νευροκόπι, είναι για τέτοια ταξιδάκια;

Κάτι ήξερε ο πρωθυπουργός μας και έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν!

Άσχετο;
Εκτός έδρας και αποζημίωση εξωτερικού έλαβαν οι ταξιδιώτες της χαράς;

Το στεφάνι της FIAT, που προσφάτως είχε προσλάβει τον κ. Σκιόπα, λόγω της ελληνικής εμπειρίας του, ώστε να την εκσυγχρονίσει με απολύσεις...
stoxasmos-politikh.blogspot.com

Τρίποντο της τουρκικής προπαγάνδας από λάθος των οπαδών του ΑΠΟΕΛ

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/content_image/files/node_images/8/5/6/338856/ASTYNOMIA.jpgΈτρεχε και δεν έφτανε το βράδυ της Τρίτης η Κυβέρνηση, καθώς οι Τούρκοι απαιτούσαν όπως, για λόγους ασφαλείας, μεταφερθεί η τουρκική καλαθοσφαιρική ομάδα στο ψευδοκράτος!

Σε μείζον πολιτικό ζήτημα εξελίχθηκαν τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν μετά το τέλος του καλαθοσφαιρικού αγώνα ΑΠΟΕΛ-Πινάρ Καρσίγιακα το βράδυ της Τρίτης. Οι Τούρκοι, προφασιζόμενοι ζητήματα ασφαλείας, εξαιτίας των προπηλακισμών που δέχθηκαν οι καλαθοσφαιριστές της τουρκικής ομάδας από μερίδα οπαδών του ΑΠΟΕΛ, ζήτησαν όπως αυτοί μεταφερθούν στις κατεχόμενες περιοχές για προστασία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο αμφισβήτησαν την ικανότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να τους παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια και έπληξαν την αξιοπιστία των διακηρύξεων της περί πρόθεσης ειρηνικής συμβίωσης στο νησί, ενώ βρήκαν πάτημα να μας καταγγείλουν όπου μπορούσαν να σκεφτούν. Όπως φαίνεται, οι Τούρκοι είχαν εκ των προτέρων προετοιμαστεί για το πώς θα χειρίζονταν την κατάσταση, εάν τους δινόταν η ευκαιρία, και έθεσαν άμεσα τον μηχανισμό τους σε δράση.

Διαφορετικές εκδοχές

Πρέπει, να σημειωθεί, ότι η τουρκική εκδοχή των γεγονότων, πάνω στην οποία βάσισαν το παράλογο αίτημά τους, διαφέρει σε αρκετά σημεία από την εκδοχή της κυπριακής Αστυνομίας. Πιο συγκεκριμένα, σε χθεσινές του δηλώσεις, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός, υπογραμμίζοντας ότι «εύλογα διερωτάται κανείς αν κάποιοι αντιλαμβάνονται τις συνέπειες των πράξεών τους, με το να συμπεριφέρονται κατ’ αυτόν τον τρόπο», παρέθεσε τα γεγονότα ως εξής: «Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός από πλευράς των μελών της τουρκικής ομάδας, που οδηγήθηκαν με συνοδεία της Αστυνομίας στο χώρο διαμονής τους στις εγκαταστάσεις του σταδίου ΓΣΠ». Τόνισε ότι τα επεισόδια ήταν εντελώς αναίτια και απρόκλητα και η άμεση, αποφασιστική και καταλυτική παρέμβαση των μελών της Αστυνομίας πέτυχε να προστατεύσει την αποστολή της Τουρκίας, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των μελών της.

Ο κ. Κατσουνωτός ανέφερε ότι ο αγώνας ολοκληρώθηκε μέσα σε κόσμια και αθλητοπρεπή πλαίσια, καθώς κατά τη διάρκειά του δεν σημειώθηκε οτιδήποτε το μεμπτό. «Με τη λήξη του αγώνα, μερίδα οπαδών του ΑΠΟΕΛ έριξε αντικείμενα εναντίον της ομάδας της Τουρκίας. Οι Τούρκοι καλαθοσφαιριστές μεταφέρθηκαν με συνοδεία της Αστυνομίας στα αποδυτήρια, χωρίς να τραυματιστεί οποιοσδήποτε, ενώ ταυτόχρονα, άλλοι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ έριξαν την ανατολική θύρα που οδηγεί στα αποδυτήρια και προσπάθησαν να εισέλθουν μέσα. Η Αστυνομία, αφού τους παρεμπόδισε, τους απώθησε βγάζοντάς τους έξω», πρόσθεσε.

Ακολούθησε, όπως είπε, άγριος πετροπόλεμος περίπου 500 οπαδών του ΑΠΟΕΛ κατά των αστυνομικών και των εγκαταστάσεων του σταδίου και «για την αποκατάσταση της τάξης έγινε χρήση δακρυγόνων». Ανέφερε, επίσης, ότι κατά την έλευση των αστυνομικών ενισχύσεων, δέχθηκαν επίθεση δύο περιπολικά, με αποτέλεσμα υλικές ζημιές και τραυματισμό μιας αστυφύλακα. Τέλος, είπε, έγιναν και τρεις συλλήψεις.

Οι Τούρκοι, από πλευράς τους, παρουσίασαν διαφορετικά τα γεγονότα. Όπως παρουσιάζεται από τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, τα οποία συνοδεύονται από τίτλους όπως «Βάρβαροι Ρωμιοί επιτέθηκαν», έγινε απόπειρα λιντσαρίσματος από τους Ε/κ, όταν 1000 οπαδοί του ΑΠΟΕΛ εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο με ξύλα, πέτρες και ρόπαλα και κυνήγησαν την τουρκική ομάδα μέχρι τα αποδυτήρια. Η κυπριακή Αστυνομία αποδείχθηκε, προσθέτουν, ανεπαρκής να αποτρέψει τα επεισόδια, με αποτέλεσμα μέλη και παίκτες της τουρκικής ομάδας να αποκλειστούν στα αποδυτήρια.

Το τουρκικό πρακτορείο «Ανατολή», από το οποίο προέρχονταν οι πρώτες αναφορές για το θέμα, μετέδιδε ότι οι Ε/κ οπαδοί πετούσαν μολότοφ και πέτρες και επιτέθηκαν στους παίχτες με λοστούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν κάποια μέλη της τουρκικής αποστολής. Ο δε γενικός διευθυντής της Πινάρ Καρσίγιακα δήλωνε παντού ότι «κάποιος οπαδός κρατούσε μαχαίρι, οι φίλαθλοι άρχισαν να κλοτσούν και να κτυπούν με τα χέρια τους και ο φυσιοθεραπευτής της ομάδας τραυματίστηκε στο δάκτυλο», σημειώνοντας, παράλληλα, τη δυσφορία που προκλήθηκε από τα καπνογόνα της Αστυνομίας. Χθες, πάντως, ο επικεφαλής της ομάδας Σινέρ Τσινόρ δήλωσε στο ΡΙΚ ότι «για την ώρα είμαστε ευτυχείς που είναι όλοι ασφαλείς και δεν τραυματίστηκε κανείς»…

Σαν έτοιμος από καιρό…

Εκμεταλλευόμενοι πλήρως την παραπληροφόρηση που προκάλεσε το «Ανατολή», μιλώντας για τραυματισμούς και ανικανότητα της Αστυνομίας να προστατέψει τους παίχτες, έπιασε δουλειά ο Τούρκος αρχιδιαπραγματευτής Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος τηλεφώνησε στον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και του ζήτησε να επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να του ζητήσει να επιτρέψει τη φυγάδευση των παιχτών στα κατεχόμενα, γιατί κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, σύμφωνα με πληροφορίες, φρόντισε αμέσως να κόψει τη φόρα στον παλιό του φίλο, λέγοντάς του ότι εδώ υπάρχει κράτος και μπορεί να προσφέρει ασφάλεια σε όλους, ακόμα και στους Τούρκους και δεν πρέπει καν να περνά από το μυαλό τους ότι υπάρχει περίπτωση να επιτρέψει να περάσουν οι Τούρκοι στα κατεχόμενα. Τότε ο Μπαγίς έλαβε πιο «δραστικά» μέτρα. Πήρε τηλέφωνο τον ΥΠΕΞ της Ελλάδας, Δημήτρη Δρούτσα, αλλά και τον Επίτροπο Φούλε, ώστε να διαβιβάσουν αυτοί τις διαμαρτυρίες του.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι Τούρκοι προσπάθησαν ακόμη και να κεφαλαιοποιήσουν την αποτυχία τους να μεταφερθούν οι παίχτες στα κατεχόμενα, με τον προπονητή της ομάδας να δηλώνει ότι «στο σημείο αυτό φάνηκε και η ισχύς του κράτους μας. Η ε/κ πλευρά αύξησε τα μέτρα και φτάσαμε τελικά στη Σμύρνη με τρόπο ασφαλή»!

Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, έγιναν ολονύχτιες προσπάθειες της Κυβέρνησης, ώστε να αποτραπεί η μετάβαση των Τούρκων στα κατεχόμενα. Στο ζήτημα, δε, φέρεται να ενεπλάκησαν και οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών στις συνομιλίες. Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, μετέβησαν στο χώρο φιλοξενίας των καλαθοσφαιριστών οι Γιώργος Ιακώβου και Κουντρέτ Οζερσάι, όπως και εκπρόσωπος του ΟΗΕ, με τον Οζερσάι να ζητά να τους μεταφέρει στα κατεχόμενα.

Δηλώσεις-φωτιά των Τούρκων

Το τουρκικό ΥΠΕΞ, σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι «καταδικάζουμε έντονα τη μετατροπή μιας αθλητικής δραστηριότητας σε μια τέτοιου είδους επίθεση, αφού δείχνει τις διαστάσεις του φανατισμού και την έλλειψη κουλτούρας συμβίωσης στην ε/κ κοινωνία». Πρόσθεσαν ότι η Άγκυρα προέβη ήδη σε ενέργειες προς τη γραμματεία του ΟΗΕ και την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, προσθέτοντας ότι «υπογραμμίζουμε την πίστη μας στο ότι η διεθνής κοινότητα, με πρώτη την Ε.Ε., θα προβεί στις αναγκαίες συστάσεις, στη βάση των κοινών αθλητικών και πολιτιστικών αξιών, και δηλώνουμε ότι θα παρακολουθήσουμε την υπόθεση ενώπιον όλων των σχετικών οργάνων».

Από πλευράς του, ο Εγκεμέν Μπαγίς ανέφερε ότι «τα όσα διαδραματίστηκαν έδειξαν ότι το πνεύμα του 1974 ζει ακόμη στο νησί και έδειξαν ότι η ε/κ πλευρά δεν έχει την επιθυμία της συμβίωσης με ένα δίκαιο και βιώσιμο συμβιβασμό». Ανέφερε ότι η διεθνής κοινή γνώμη πρέπει να τιμωρήσει αυτές τις συμπεριφορές, προσθέτοντας ότι «η στάση της ε/κ διοίκησης βλάπτει την ΕΕ». «Πιστεύουμε», είπε ακόμη, ότι «οι κυβερνώντες στη Νότια Κύπρο πρέπει να κάνουν την αναγκαία έκκληση προς το λαό». Το επίπεδο της διαστρέβλωσης που επιχείρησαν οι Τούρκοι φαίνεται ξεκάθαρα και από τη σύνδεση που έκανε ο Μπαγίς μεταξύ των επεισοδίων και του… Σχεδίου Ανάν! Όπως κατήγγειλε, εκείνοι που είχαν πει όχι στην ειρήνη το 2004, απέδειξαν με τη χθεσινή τους στάση ότι δεν άλλαξαν.

Ο Υπουργός Αθλητισμού της Τουρκίας Φαρούκ Οζάκ, γνωστοποιώντας ότι θα υποβληθεί στη FIBA καταγγελία, ανέφερε ότι «αν η Τουρκία πρόκειται να είναι εντός της Ε.Ε. με τη χώρα αυτή, ως Τούρκος πολίτης δηλώνω ότι δεν θέλω να είμαι μαζί τους».

Ούτε οι Τ/κ, όμως, έχασαν ευκαιρία να πουν τα δικά τους. Ο ψευδοπρωθυπουργός Κουτσιούκ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν συνάδουν με το πνεύμα των διαπραγματεύσεων και αποτελούν κακό προηγούμενο που στρέφεται ενάντια στις προσπάθειες που με καλή πίστη καταβάλλουν οι Τ/κ, ενώ χαρακτήρισε τα επεισόδια «νέα εκδήλωση του αυξανόμενου ρατσισμού της ε/κ πλευράς». Ο δε λεγόμενος ΥΠΕΞ Οζγκιουργκιούν ανέφερε ότι τέτοιες ενέργειες δηλητηριάζουν το κλίμα των διαπραγματεύσεων και τις σχέσεις των κοινοτήτων και είναι ενδεικτικό του φανατισμού μεταξύ των Ε/κ. Υποστήριξε, δε, ότι αποδεικνύουν πόσο μακριά είναι ο στόχος της δημιουργία ενός κοινού μέλλοντος.

Μας θυμήθηκε, βέβαια, και ο Ραούφ Ντενκτάς, που συνέδεσε τα επεισόδια με τα «αιματηρά Χριστούγεννα» του 1963, όπως αποκαλούν τα τότε γεγονότα οι Τούρκοι.

Αναλογιστείτε τις ευθύνες σας, είπε ο Πρόεδρος στους ΑΠΟΕΛίστες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σχολιάζοντας τα επεισόδια και τα όσα επακολούθησαν, είπε ότι πρέπει συνεχώς να σκέφτεται και να δρα, πώς να αντιμετωπίσει την τουρκική προπαγάνδα αλλά και πράξεις δικών μας ανθρώπων, που δίνουν τροφή στην τουρκική προπαγάνδα, χαρακτηρίζοντας τους εμπλεκόμενους «λεγόμενους οπαδούς, χούλιγκαν και ανεγκέφαλους». Τα γεγονότα, πρόσθεσε, έχουν δημιουργήσει τρομερά προβλήματα στην Κυπριακή Δημοκρατία, «την οποία λέμε, μάλιστα, ότι σεβόμαστε και ότι πρέπει να υπερασπιστούμε». Πρέπει, είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, «να είμαστε πολύ προσεκτικοί, ούτως ώστε η Κυπριακή Δημοκρατία να κερδίζει στο διεθνή χώρο, να κερδίζουμε την υπόθεση της υπεράσπισής της και όχι να χάνουμε στην προσπάθεια της Τουρκίας να υποβαθμίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και τις δυνατότητές της να προσφέρει ασφάλεια σε μια ομάδα».

Ο Πρόεδρος επισήμανε ότι είτε το θέλει είτε όχι η Τουρκία, είναι υποχρεωμένη να στέλνει τις ομάδες της στην Κύπρο, κάτι που συνιστά έμμεση αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Δεν πρέπει εμείς οι ίδιοι να τη σκοτώνουμε, όπως γίναμε αιτία ουσιαστικά να ακρωτηριαστεί η Κυπριακή Δημοκρατία και να αγωνιζόμαστε όλοι, πολιτικά πρόσωπα, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, οι πάντες, να αποκαταστήσουμε την ενότητα αυτού του ακριβού επιτεύγματος, του σπουδαίου επιτεύγματος του κυπριακού λαού», τόνισε. Ο καθένας, είπε, πρέπει να διαδραματίσει ρόλο προς την κατεύθυνση της επανένωσης.

http://www.sigmalive.com/simerini/politics/reportaz/338856

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/content_image/files/node_images/8/5/6/338856/ASTYNOMIA.jpgΈτρεχε και δεν έφτανε το βράδυ της Τρίτης η Κυβέρνηση, καθώς οι Τούρκοι απαιτούσαν όπως, για λόγους ασφαλείας, μεταφερθεί η τουρκική καλαθοσφαιρική ομάδα στο ψευδοκράτος!

Σε μείζον πολιτικό ζήτημα εξελίχθηκαν τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν μετά το τέλος του καλαθοσφαιρικού αγώνα ΑΠΟΕΛ-Πινάρ Καρσίγιακα το βράδυ της Τρίτης. Οι Τούρκοι, προφασιζόμενοι ζητήματα ασφαλείας, εξαιτίας των προπηλακισμών που δέχθηκαν οι καλαθοσφαιριστές της τουρκικής ομάδας από μερίδα οπαδών του ΑΠΟΕΛ, ζήτησαν όπως αυτοί μεταφερθούν στις κατεχόμενες περιοχές για προστασία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο αμφισβήτησαν την ικανότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να τους παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια και έπληξαν την αξιοπιστία των διακηρύξεων της περί πρόθεσης ειρηνικής συμβίωσης στο νησί, ενώ βρήκαν πάτημα να μας καταγγείλουν όπου μπορούσαν να σκεφτούν. Όπως φαίνεται, οι Τούρκοι είχαν εκ των προτέρων προετοιμαστεί για το πώς θα χειρίζονταν την κατάσταση, εάν τους δινόταν η ευκαιρία, και έθεσαν άμεσα τον μηχανισμό τους σε δράση.

Διαφορετικές εκδοχές

Πρέπει, να σημειωθεί, ότι η τουρκική εκδοχή των γεγονότων, πάνω στην οποία βάσισαν το παράλογο αίτημά τους, διαφέρει σε αρκετά σημεία από την εκδοχή της κυπριακής Αστυνομίας. Πιο συγκεκριμένα, σε χθεσινές του δηλώσεις, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός, υπογραμμίζοντας ότι «εύλογα διερωτάται κανείς αν κάποιοι αντιλαμβάνονται τις συνέπειες των πράξεών τους, με το να συμπεριφέρονται κατ’ αυτόν τον τρόπο», παρέθεσε τα γεγονότα ως εξής: «Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός από πλευράς των μελών της τουρκικής ομάδας, που οδηγήθηκαν με συνοδεία της Αστυνομίας στο χώρο διαμονής τους στις εγκαταστάσεις του σταδίου ΓΣΠ». Τόνισε ότι τα επεισόδια ήταν εντελώς αναίτια και απρόκλητα και η άμεση, αποφασιστική και καταλυτική παρέμβαση των μελών της Αστυνομίας πέτυχε να προστατεύσει την αποστολή της Τουρκίας, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των μελών της.

Ο κ. Κατσουνωτός ανέφερε ότι ο αγώνας ολοκληρώθηκε μέσα σε κόσμια και αθλητοπρεπή πλαίσια, καθώς κατά τη διάρκειά του δεν σημειώθηκε οτιδήποτε το μεμπτό. «Με τη λήξη του αγώνα, μερίδα οπαδών του ΑΠΟΕΛ έριξε αντικείμενα εναντίον της ομάδας της Τουρκίας. Οι Τούρκοι καλαθοσφαιριστές μεταφέρθηκαν με συνοδεία της Αστυνομίας στα αποδυτήρια, χωρίς να τραυματιστεί οποιοσδήποτε, ενώ ταυτόχρονα, άλλοι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ έριξαν την ανατολική θύρα που οδηγεί στα αποδυτήρια και προσπάθησαν να εισέλθουν μέσα. Η Αστυνομία, αφού τους παρεμπόδισε, τους απώθησε βγάζοντάς τους έξω», πρόσθεσε.

Ακολούθησε, όπως είπε, άγριος πετροπόλεμος περίπου 500 οπαδών του ΑΠΟΕΛ κατά των αστυνομικών και των εγκαταστάσεων του σταδίου και «για την αποκατάσταση της τάξης έγινε χρήση δακρυγόνων». Ανέφερε, επίσης, ότι κατά την έλευση των αστυνομικών ενισχύσεων, δέχθηκαν επίθεση δύο περιπολικά, με αποτέλεσμα υλικές ζημιές και τραυματισμό μιας αστυφύλακα. Τέλος, είπε, έγιναν και τρεις συλλήψεις.

Οι Τούρκοι, από πλευράς τους, παρουσίασαν διαφορετικά τα γεγονότα. Όπως παρουσιάζεται από τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, τα οποία συνοδεύονται από τίτλους όπως «Βάρβαροι Ρωμιοί επιτέθηκαν», έγινε απόπειρα λιντσαρίσματος από τους Ε/κ, όταν 1000 οπαδοί του ΑΠΟΕΛ εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο με ξύλα, πέτρες και ρόπαλα και κυνήγησαν την τουρκική ομάδα μέχρι τα αποδυτήρια. Η κυπριακή Αστυνομία αποδείχθηκε, προσθέτουν, ανεπαρκής να αποτρέψει τα επεισόδια, με αποτέλεσμα μέλη και παίκτες της τουρκικής ομάδας να αποκλειστούν στα αποδυτήρια.

Το τουρκικό πρακτορείο «Ανατολή», από το οποίο προέρχονταν οι πρώτες αναφορές για το θέμα, μετέδιδε ότι οι Ε/κ οπαδοί πετούσαν μολότοφ και πέτρες και επιτέθηκαν στους παίχτες με λοστούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν κάποια μέλη της τουρκικής αποστολής. Ο δε γενικός διευθυντής της Πινάρ Καρσίγιακα δήλωνε παντού ότι «κάποιος οπαδός κρατούσε μαχαίρι, οι φίλαθλοι άρχισαν να κλοτσούν και να κτυπούν με τα χέρια τους και ο φυσιοθεραπευτής της ομάδας τραυματίστηκε στο δάκτυλο», σημειώνοντας, παράλληλα, τη δυσφορία που προκλήθηκε από τα καπνογόνα της Αστυνομίας. Χθες, πάντως, ο επικεφαλής της ομάδας Σινέρ Τσινόρ δήλωσε στο ΡΙΚ ότι «για την ώρα είμαστε ευτυχείς που είναι όλοι ασφαλείς και δεν τραυματίστηκε κανείς»…

Σαν έτοιμος από καιρό…

Εκμεταλλευόμενοι πλήρως την παραπληροφόρηση που προκάλεσε το «Ανατολή», μιλώντας για τραυματισμούς και ανικανότητα της Αστυνομίας να προστατέψει τους παίχτες, έπιασε δουλειά ο Τούρκος αρχιδιαπραγματευτής Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος τηλεφώνησε στον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και του ζήτησε να επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να του ζητήσει να επιτρέψει τη φυγάδευση των παιχτών στα κατεχόμενα, γιατί κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, σύμφωνα με πληροφορίες, φρόντισε αμέσως να κόψει τη φόρα στον παλιό του φίλο, λέγοντάς του ότι εδώ υπάρχει κράτος και μπορεί να προσφέρει ασφάλεια σε όλους, ακόμα και στους Τούρκους και δεν πρέπει καν να περνά από το μυαλό τους ότι υπάρχει περίπτωση να επιτρέψει να περάσουν οι Τούρκοι στα κατεχόμενα. Τότε ο Μπαγίς έλαβε πιο «δραστικά» μέτρα. Πήρε τηλέφωνο τον ΥΠΕΞ της Ελλάδας, Δημήτρη Δρούτσα, αλλά και τον Επίτροπο Φούλε, ώστε να διαβιβάσουν αυτοί τις διαμαρτυρίες του.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι Τούρκοι προσπάθησαν ακόμη και να κεφαλαιοποιήσουν την αποτυχία τους να μεταφερθούν οι παίχτες στα κατεχόμενα, με τον προπονητή της ομάδας να δηλώνει ότι «στο σημείο αυτό φάνηκε και η ισχύς του κράτους μας. Η ε/κ πλευρά αύξησε τα μέτρα και φτάσαμε τελικά στη Σμύρνη με τρόπο ασφαλή»!

Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, έγιναν ολονύχτιες προσπάθειες της Κυβέρνησης, ώστε να αποτραπεί η μετάβαση των Τούρκων στα κατεχόμενα. Στο ζήτημα, δε, φέρεται να ενεπλάκησαν και οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών στις συνομιλίες. Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, μετέβησαν στο χώρο φιλοξενίας των καλαθοσφαιριστών οι Γιώργος Ιακώβου και Κουντρέτ Οζερσάι, όπως και εκπρόσωπος του ΟΗΕ, με τον Οζερσάι να ζητά να τους μεταφέρει στα κατεχόμενα.

Δηλώσεις-φωτιά των Τούρκων

Το τουρκικό ΥΠΕΞ, σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι «καταδικάζουμε έντονα τη μετατροπή μιας αθλητικής δραστηριότητας σε μια τέτοιου είδους επίθεση, αφού δείχνει τις διαστάσεις του φανατισμού και την έλλειψη κουλτούρας συμβίωσης στην ε/κ κοινωνία». Πρόσθεσαν ότι η Άγκυρα προέβη ήδη σε ενέργειες προς τη γραμματεία του ΟΗΕ και την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, προσθέτοντας ότι «υπογραμμίζουμε την πίστη μας στο ότι η διεθνής κοινότητα, με πρώτη την Ε.Ε., θα προβεί στις αναγκαίες συστάσεις, στη βάση των κοινών αθλητικών και πολιτιστικών αξιών, και δηλώνουμε ότι θα παρακολουθήσουμε την υπόθεση ενώπιον όλων των σχετικών οργάνων».

Από πλευράς του, ο Εγκεμέν Μπαγίς ανέφερε ότι «τα όσα διαδραματίστηκαν έδειξαν ότι το πνεύμα του 1974 ζει ακόμη στο νησί και έδειξαν ότι η ε/κ πλευρά δεν έχει την επιθυμία της συμβίωσης με ένα δίκαιο και βιώσιμο συμβιβασμό». Ανέφερε ότι η διεθνής κοινή γνώμη πρέπει να τιμωρήσει αυτές τις συμπεριφορές, προσθέτοντας ότι «η στάση της ε/κ διοίκησης βλάπτει την ΕΕ». «Πιστεύουμε», είπε ακόμη, ότι «οι κυβερνώντες στη Νότια Κύπρο πρέπει να κάνουν την αναγκαία έκκληση προς το λαό». Το επίπεδο της διαστρέβλωσης που επιχείρησαν οι Τούρκοι φαίνεται ξεκάθαρα και από τη σύνδεση που έκανε ο Μπαγίς μεταξύ των επεισοδίων και του… Σχεδίου Ανάν! Όπως κατήγγειλε, εκείνοι που είχαν πει όχι στην ειρήνη το 2004, απέδειξαν με τη χθεσινή τους στάση ότι δεν άλλαξαν.

Ο Υπουργός Αθλητισμού της Τουρκίας Φαρούκ Οζάκ, γνωστοποιώντας ότι θα υποβληθεί στη FIBA καταγγελία, ανέφερε ότι «αν η Τουρκία πρόκειται να είναι εντός της Ε.Ε. με τη χώρα αυτή, ως Τούρκος πολίτης δηλώνω ότι δεν θέλω να είμαι μαζί τους».

Ούτε οι Τ/κ, όμως, έχασαν ευκαιρία να πουν τα δικά τους. Ο ψευδοπρωθυπουργός Κουτσιούκ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν συνάδουν με το πνεύμα των διαπραγματεύσεων και αποτελούν κακό προηγούμενο που στρέφεται ενάντια στις προσπάθειες που με καλή πίστη καταβάλλουν οι Τ/κ, ενώ χαρακτήρισε τα επεισόδια «νέα εκδήλωση του αυξανόμενου ρατσισμού της ε/κ πλευράς». Ο δε λεγόμενος ΥΠΕΞ Οζγκιουργκιούν ανέφερε ότι τέτοιες ενέργειες δηλητηριάζουν το κλίμα των διαπραγματεύσεων και τις σχέσεις των κοινοτήτων και είναι ενδεικτικό του φανατισμού μεταξύ των Ε/κ. Υποστήριξε, δε, ότι αποδεικνύουν πόσο μακριά είναι ο στόχος της δημιουργία ενός κοινού μέλλοντος.

Μας θυμήθηκε, βέβαια, και ο Ραούφ Ντενκτάς, που συνέδεσε τα επεισόδια με τα «αιματηρά Χριστούγεννα» του 1963, όπως αποκαλούν τα τότε γεγονότα οι Τούρκοι.

Αναλογιστείτε τις ευθύνες σας, είπε ο Πρόεδρος στους ΑΠΟΕΛίστες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σχολιάζοντας τα επεισόδια και τα όσα επακολούθησαν, είπε ότι πρέπει συνεχώς να σκέφτεται και να δρα, πώς να αντιμετωπίσει την τουρκική προπαγάνδα αλλά και πράξεις δικών μας ανθρώπων, που δίνουν τροφή στην τουρκική προπαγάνδα, χαρακτηρίζοντας τους εμπλεκόμενους «λεγόμενους οπαδούς, χούλιγκαν και ανεγκέφαλους». Τα γεγονότα, πρόσθεσε, έχουν δημιουργήσει τρομερά προβλήματα στην Κυπριακή Δημοκρατία, «την οποία λέμε, μάλιστα, ότι σεβόμαστε και ότι πρέπει να υπερασπιστούμε». Πρέπει, είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, «να είμαστε πολύ προσεκτικοί, ούτως ώστε η Κυπριακή Δημοκρατία να κερδίζει στο διεθνή χώρο, να κερδίζουμε την υπόθεση της υπεράσπισής της και όχι να χάνουμε στην προσπάθεια της Τουρκίας να υποβαθμίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και τις δυνατότητές της να προσφέρει ασφάλεια σε μια ομάδα».

Ο Πρόεδρος επισήμανε ότι είτε το θέλει είτε όχι η Τουρκία, είναι υποχρεωμένη να στέλνει τις ομάδες της στην Κύπρο, κάτι που συνιστά έμμεση αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Δεν πρέπει εμείς οι ίδιοι να τη σκοτώνουμε, όπως γίναμε αιτία ουσιαστικά να ακρωτηριαστεί η Κυπριακή Δημοκρατία και να αγωνιζόμαστε όλοι, πολιτικά πρόσωπα, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, οι πάντες, να αποκαταστήσουμε την ενότητα αυτού του ακριβού επιτεύγματος, του σπουδαίου επιτεύγματος του κυπριακού λαού», τόνισε. Ο καθένας, είπε, πρέπει να διαδραματίσει ρόλο προς την κατεύθυνση της επανένωσης.

http://www.sigmalive.com/simerini/politics/reportaz/338856

Πώς «απελευθερώνονται» τα κλειστά επαγγέλματα

Με συγκεκριμένες διατάξεις θα «απελευθερώνονται» τα κλειστά επαγγέλματα του νομικού, του φαρμακοποιού, του συμβολαιογράφου, του μηχανικού, του αρχιτέκτονα και του ορκωτού λογιστή στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Αντιθέτως, για τα υπόλοιπα επαγγέλματα και κλάδους θα ορίζεται γενικά η άρση όλων των περιορισμών που δεν δικαιολογούνται από εθνικό συμφέρον, παραπέμποντας τις αποφάσεις σε προεδρικά διατάγματα των αρμόδιων υπουργών.

Αυτό αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα που δημοσίευσε χθες το υπουργείο για το τι ειπώθηκε στο ταραχώδες υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης. Υπεραμύνεται των ωφελειών από το «άνοιγμα» των επαγγελμάτων. Το υπουργείο αποφεύγει να δώσει οποιαδήποτε «κατεύθυνση» για το περιεχόμενο του νόμου που προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις από τις «θιγόμενους». Τόσο ισχυρές που, παρά την υποχρέωση της χώρας βάσει Μνημονίου να θεσπιστεί ο νόμος φέτος, η κυβέρνηση αποφάσισε να τον βάλει στο συρτάρι...

Παρενέργεια των παραπάνω αντιδράσεων ήταν η χρονική καθυστέρηση και σε άλλες 3 πρωτοβουλίες του υπουργείου Οικονομικών που συζητήθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο.

Παρουσιάστηκε η ρύθμιση της αγοράς τυχερών και τεχνικών παιγνίων. Προβλέπει ελεγχόμενο «άνοιγμα» του κλάδου προσδοκώντας έσοδα από άδειες, τέλη και φόρους 1 δισ. ευρώ ετησίως. Θεσμοθετεί την ίδρυση «Επιτροπής Εποπτείας Παιγνίων», η οποία θα παρακολουθεί την αγορά, φορολόγηση με διοικητικά τέλη εκκίνησης και λειτουργίας, ελεύθερη διάθεση τεχνικών-ψυχαγωγικών παιγνίων και διεξαγωγή τους μόνο σε αδειοδοτημένους χώρους, κανόνες αδειοδότησης τυχερών παιγνίων και στοιχήματος με παιγνιομηχανήματα και αναθεώρηση του πλαισίου για το ιπποδρομιακό στοίχημα.

Επίσης, για την αρχή του 2011 αναβάλλεται το συνολικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Θα περιλαμβάνει τα νέα πληροφοριακά συστήματα, την αναδιοργάνωση του φοροεισπρακτικού και κυρίως του ελεγκτικού μηχανισμού (διοικητικές και θεσμικές αλλαγές), νέο πλαίσιο δίωξης (διοικητικής και ποινικής) της φοροδιαφυγής και δράσεις για την ενίσχυση της φορολογικής συνείδησης των πολιτών (επικοινωνιακή εκστρατεία και δράσεις ενημέρωσης).

EΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Καλώς τον Τζόνι... τον Μπεκρή (Μα είναι όνομα αυτό για Πρόεδρο ομάδας;)

Νέος προσωρινός πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα είναι ο Τζόνι Βεκρής, όπως αναδείχτηκε από το ΔΣ της Πέμπτης. Ο Τζόνι Βεκρής θα οδηγήσει τον Παναθηναϊκό ως τη γενική συνέλευση της 17ης Ιανουαρίου, ενώ ο Αδαμάντιος Πολέμης δεν αποδέχτηκε το πόστο που του προσφέρθηκε, λόγω του ότι δεν είχε τη διάθεση να εκτεθεί στη δημοσιότητα που απορρέει από τη συγκεκριμένη θέση.

Θετικό πρόσημο η εμφάνιση Σαμαρά στον προϋπολογισμό

http://assets.tovima.gr/files/Article%20Photos/20101223/thumbs/374452_310x.jpg«Τα δύσκολα είναι από εδώ και πέρα.Το 2011 θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα». Αυτή είναι η εκτίμηση που επικρατεί στη Ρηγίλλης, την επομένη της ψήφισης του προϋπολογισμού και ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς προετοιμάζεται για την «επόμενη ημέρα», που θα σηματοδοτήσει και αλλαγές στο κόμμα, μετά τις γιορτές.

Ήδη, ο κ. Σαμαράς, στα πλαίσια της ανταλλαγής ευχών με στελέχη της Ν.Δ. ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, συναντήθηκε και συνομίλησε χθες στη Ρηγίλλης με βουλευτές, ενώ αναμένεται και συνάντησή του με τον κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλο.

Στο επιτελείο του κ. Αντ. Σαμαρά εμφανίζονται απόλυτα ικανοποιημένοι από την χθεσινοβραδινή εμφάνιση του προέδρου της Ν.Δ. στη Βουλή και θεωρούν ότι το πρόσημο είναι θετικό. Η κυρίαρχη άποψη που υπάρχει στη Ρηγίλλης είναι πως ο κ. Σαμαράς «κέρδισε στη μάχη των εντυπώσεων με τον κ. Παπανδρέου» και υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη, επεσήμαναν ότι ο Πρωθυπουργός επιχείρησε να πείσει για την ορθότητα της πολιτικής του, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

«Ο Σαμαράς μίλησε με επιχειρήματα και στόχευσε στην καρδιά του προβλήματος.Οι πολίτες άκουσαν και το πραγματικό πρόβλημα, που είναι η οικονομική πολιτική που ακολουθείται, αλλά είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ότι η Ν.Δ. έχει και το φάρμακο, δηλ. τις λύσεις» έλεγε στενός συνεργάτης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παρά το γεγονός, ότι σχεδόν όλη η ομιλία του ήταν επικεντρωμένη στην οικονομία και δεν είχε αναφορές σε άλλους κρίσιμους τομείς, γεγονός που σχολιάστηκε αρκετά, οι συνεργάτες του εξηγούν, ότι ο στόχος του ήταν να τονίσει πως στην παρούσα χρονική στιγμή αυτό είναι το βασικό θέμα και ακολουθούν όλα τα άλλα.

«Ήταν μια συζήτηση για τον προϋπολογισμό.Εκεί επικεντρώθηκε, γιατί με την αλλαγή πολιτικής που ζητάμε στην οικονομία, θα υπάρξουν λύσεις και για τους άλλους τομείς» σημείωναν σταθεροί συνομιλητές του κ. Σαμαρά.

Στις επισημάνσεις βουλευτών, ότι η ομιλία του κ. Σαμαρά, κινήθηκε σε χαμηλούς τόνους, δεν είχε εξάρσεις και ήταν ήπιος, παρά την έντονη κριτική και στον Πρωθυπουργό, υψηλόβαθμες κομματικές πηγές, έλεγαν, ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε ως στόχο να κερδίσει τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους, που είναι και «κινούμενη άμμος» αυτήν την περίοδο, όπως συμπλήρωναν.

Στις συζητήσεις που είχε ο πρόεδρος της Ν.Δ. με συνεργάτες του, κυρίαρχη ήταν επίσης η εκτίμηση, ότι η κυβέρνηση εξήλθε της πενθήμερης συζήτησης επί του προϋπολογισμού, «βαθύτατα πληγωμένη».

Για τον κ. Σαμαρά βασικό σύνθημα το επόμενο διάστημα θα είναι «επανεκκίνηση της οικονομίας» με άμεση αλλαγή πολιτικής, ενώ θα επιχειρήσει να ενισχύσει την διεύρυνση του ηγετικού του προφίλ, ώστε να αυξήσει τη συσπείρωση της εκλογικής βάσης της Κεντροδεξιάς. Στο πλαίσιο αυτό θα γενικεύσει την επίθεσή του στο ΠαΣοΚ και θεωρεί ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα ανατραπεί η διαφορά που καταγράφει η κυβέρνηση στις δημοσκοπήσεις και θα περάσει μπροστά η Ν.Δ.

Βασικό του επιχείρημα, είναι πως αυτό θα γίνει γιατί η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να αναθεωρήσει τον προϋπολογισμό πολύ σύντομα και θα κληθεί να λάβει νέα δυσβάσταχτα μέτρα, η κοινωνία δεν θα αντέξει, η Κ.Ο. του ΠαΣοΚ θα αντιδράσει και το μίγμα θα είναι εκρηκτικό, με αποτέλεσμα να προβάλλει η αξιωματική αντιπολίτευση ως εναλλακτική λύση.

Iσλαμοποίηση της Ελλάδος και η αναγκαιότητα κινητοποίησης της Ομογένειας

Του Κωνσταντίνου Π. Ρωμανού
Αν. καθ. Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου

Η εικόνα των μουσουλμάνων που προσεύχονται μπροστά στους ελληνικούς κίονες των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών 16 Νοεμβρίου 2010 κάλλιστα θα μπορούσε να εκληφθεί ως σύμβολο της σύγχρονης παρουσίας του Ισλάμ στην Ευρώπη, σύμβολο του λεγόμενου Ευρωϊσλάμ". Η Ελλάδα, απαρχή της Ευρώπης, φιλοξενεί τόσους ειρηνικούς προσκυνητές του μονοθεϊστικού, αβρααμιτικού Ισλάμ, οποία μοναδική, παραδειγματική, ειρηνική στιγμή της ιστορίας. Όμως τα φαινόμενα απατούν.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που οι ελληνικοί κίονες συμβιώνουν καταναγκαστικά με το Ισλάμ. Την πρώτη φορά το Ισλάμ επέβαλε την παρουσία του στην περιοχή μας με το σπαθί του και χρειάστηκε να περάσουν τετρακόσια χρόνια πικρής δουλείας έως ότου ολιγάριθμοι Έλληνες ήρωες επιτύχουν την συντριβή του. Αυτήν την φορά, σε αντιδιαστολή με την πρώτη, το Ισλάμ επιβάλλει την κυριαρχία του κατ' αρχήν μέσω ειρηνικού εποικισμού, ο οποίος ωστόσο μπορεί να σφραγίσει το μέλλον των "απίστων" του ελληνικού χώρου με την ίδια αποτελεσματικότητα όπως η στρατιωτική κατάκτηση.

Γνωρίζουμε ότι όλη η Δυτική Ευρώπη συζητάει και ανησυχεί για τα προβλήματα που δημιουργεί στα φιλελεύθερα καθεστώτα το δύσκολα αφομοιώσιμο Ισλάμ των ζηλωτών, αλλά οφείλουμε να επιστήσουμε την προσοχή των φίλων απανταχού Ευρωπαίων με ευαισθησία στα ζητήματα αυτά στο γεγονός ότι στην Ελλάδα το πρόβλημα είναι απείρως μεγαλύτερο από ότι σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Ας δούμε μερικά πραγματικά στοιχεία:
Οι μουσουλμάνοι εισέρχονται στην Ελλάδα ως λαθρομετανάστες από τα αφύλακτα χερσαία και θαλάσσια σύνορα. Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα τον ακριβή αριθμό τους, αλλά φαίνεται ότι αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του αριθμού των τεσσάρων εκατομμυρίων, ήτοι του 40% του γηγενούς πληθυσμού της Ελλάδος! Η ίδια διεφθαρμένη πολιτική ελίτ που επιτρέπει την απρόσκοπτη είσοδο των λαθρομεταναστών στην χώρα, ενθαρρύνει στην συνέχει με παροχές την μόνιμη εγκατάσταση των παρανόμων στην χώρα. Έτσι η προσευχή των μουσουλμάνων της φωτογραφίας στα προπύλαια του Πανεπιστημίου, επετράπη πραξικοπηματικά, κατά παραβίαση του Συντάγματος, για το πρωί της 16ης Νοεμβρίου σε όλες τις κεντρικές πλατείες των Αθηνών. Η επιτυχία της καταλήψεως των δημόσιων χώρων της Αθήνας, έμελλε να οδηγήσει και σε περαιτέρω πραξικόπημα της ελίτ ένα μήνα αργότερα, ήτοι την επίταξη της μεγαλύτερης χριστιανικής εκκλησίας των Αθηνών και των Βαλκανίων από την διπλή κορυφή κράτους και εκκλησίας, προκειμένου να γίνει δημόσια μουσική εκδήλωση "συμπαράστασης" προς τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες. Σημειωτέον ότι η περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα είναι μοναδική στην Αθήνα, κατά το ότι η αυτοοργάνωση των κατοίκων ακύρωσε εδώ το καθεστώς καταυλισμού προσφύγων που είχε προηγούμενα με την ανοχή των αρχόν επιβληθεί στην αστική ομαλότητα της πλατείας.
Η διεφθαρμένη ελίτ, όχι μόνο πολιτική, αλλά και ακαδημαϊκή και δημοσιογραφική δωροδοκείται τόσο από το δουλεμπόριο, όσο από συγκεκριμένα μουσουλμανικά κράτη και άδηλα γεωστρατηγικά κέντρα για να μεθοδεύσει τον εποικισμό της Ελλάδος και να προπαγανδίζει ότι δήθεν ευτυχώς (!) έγινε η Ελλάδα "πολυπολιτισμικό" κράτος. Και εδώ φαίνεται η διαφορά ελληνικής καταστάσεως και ευρωπαϊκής, η οποία προ πολλού απέρριψε την πλάνη του "πολυπολιτισμού"!

Ο άνωθεν επιβαλλόμενος εποικισμός της αρχαίας ελληνικής επικράτειας από μουσουλμάνους επί το πλείστον λαθρομετανάστες από τα Βαλκάνια, την Αφρική, την μέση και την Άπω Ανατολή (οι δύο τελευταίοι διοχετεύονται στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας), αποτελεί ίσως τον κυριότερο παράγοντας παρακάμψεως του συντάγματος και του ισχύοντος νομικού καθεστώτος, όπως και της απορρύθμισης του κοινωνικού ιστού της Ελλάδος. Ταυτόχρονα είναι το συνολικό βάρος τόσων εκατομμυρίων λαθρεπιβατών δυσβάστακτο για την μικρή ελληνική οικονομία, η οποία οδηγείται στην πτώχευση (δυστυχώς δεν αναδεικνύεται πουθενά το κόστος των παρανόμων μεταναστών την ημέρα).

Έτσι οι πλατείες των μεγάλων πόλεων είναι άτυπα στρατόπεδα προσφύγων (χωρίς τουαλέτες), ολόκληρες αστικές περιοχές από την μία μέρα στην άλλη γκετοποιούνται και σκουπιδοποιούνται (ακόμη και τα καλιμάρμαρα πεζοδρόμια εξαφανίζονται κάτω από φθηνοεμπορεύματα παρανόμων αφροασιατών μικροπωλητών), η εγκληματικότητα κατά της ζωής εξαναγκάζει ειδικά στις μεγάλες ηλικίες να κλείνονται στα σπίτια τους μετά την δύση του ηλίου και στα νοσοκομεία επαναλειτουργούν πτέρυγες αντιμετώπισης ασθενειών που δεν υπήρχαν προηγουμένως (ηπατήτιδα Β, μαλάρια), ή είχαν προ πολλού εξαλειφθεί (φυματίωση, πανώλη).

Εν τω μεταξύ με την ενθάρρυνση που τους παρέχει ένας κατευθυνόμενος ψευτοανθρωπισμός, αλλά και το χαρακτηριστικό τους θράσος, οι μουσουλμάνοι, αν και παράνομοι, διεκδικούν, όλο και περισσότερο απειλητικά εργασία, σπίτια, τζαμιά και άλλα οφέλη από μία χώρα που βρίσκεται σε βαθύτατη οικονομική και πολιτική κρίση. Βίαιες αναταραχές με πρωταγωνιστή φανατισμένο μουσουλμανικό όχλο στο κέντρο της πρωτεύουσας, με απαρχή δήθεν προσβολές κατά της θρησκείας τους (η λοιπή Ευρώπη έχει πικρήν πείραν τέτοιων επεισοδίων), προοιωνίζουν ήδη το ζοφερόν μέλλον του νεόκοπου ελληνικού "πολυπολιτισμού", απότοκου της λαθρομεταναστευτικής λαίλαπας που έπληξε την Ελλάδα τις τελευταίες δύο δεκαετίες της παγκοσμιοποίησης σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης. Ήδη διαφαίνεται ότι με την παγίωση της μουσουλμανικής μειονότητας στο ελληνικό έδαφος η Ελλάδα γίνεται ευάλωτη όχι μόνο στις πιέσεις της αυτόκλητης προστάτιδος του Ευρωϊσλάμ Τουρκίας (η οποία δημιουργεί στην χριστιανική Ελλάδα, διά του δουλεμπορίου την μουσουλμανική μειονότητα, την προστασία της οποία αναλαμβάνει στην συνέχεια εργολαβικά για την προώθηση της επιρροής της στην Ευρώπη) αλλά και όλων των μουσουλμανικών χωρών από την Αφρική ως την Ασία με μεταναστευτικές κοινότητες στην Ελλάδα. Ήδη ξένες πρεσβείες και μυστικές υπηρεσίες πληροφορούν την Αθήνα ότι μουσουλμανικοί τρομοκρατικοί πυρήνες έχουν μεταφέρει τα επιχειρησιακά τους κέντρα στην Ελλάδα. Όλα δείχνουν ότι εκτός από την Ελλάδα που καταρρέει, στο άμεσο μέλλον και η Ευρώπη θα πληρώσει την περίεργη ανοχή που επέδειξε στην καταστρατήγηση της συνθήκης Σέγκεν από τις ελληνικές κυβερνήσεις (μη φύλαξη των συνόρων).

Επειδή ως τώρα μια συνωμοσία σιωπής κρύβει από την κοινή γνώμη των φίλων χωρών Ευρώπης και Αμερικής τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος του ισλαμικοί εποικισμού, αυτής της εμβληματικής για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό χώρας, της Ελλάδος, είναι απολύτως αναγκαίνο οι ομογενείς αλλά και όλοι άνθρωποι καλής θελήσεων να καταγγείλουν προς όλες τις κατευθύνσεις την εθνοκτονία που επιχειρήται κατά του αρχαίου έθνους των Ελλήνων. Η ίδσια διεφθαρμένη ελίτ που οδήγησε την χώρα στην χρεωκοπία, εκτελεί συμβόλαιο θανάτου κατά του υπαρκτού ελληνισμού. Ας την σταματήσουμε όσο είναι ακόμη καιρός!

Τι γίνεται με το πετρέλαιο στο Αιγαίο;

11/12/2009
Παπανδρέου:
« Γιατί πετρέλαιο δεν έχουμε, ή τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν έχουμε βρει παρά ελάχιστο, όμως έχουμε άλλες, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.»

Η συνέχεια στο kolotoubes.blogspot.com

Τώρα που θ' αρχίσουν και τα όργανα...

Για να δούμε αν ο Γιωργάκης και ο Ραγκούσης-Νταλάρας θα συνεχίσουν να λένε ότι δεν τους ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος,
όπως είπαν χθες στη Βουλή:



ΠΗΓΗ: VETO

Τελικά γίναμε μειονότητα;

· Ο όρκος στο νέο δημαρχείο θα είναι πολιτικός και μόνο οι Κώστας Γκιουλέκας και Στέλιος Παπαθεμελής θα ορκιστούν στο ευαγγέλιο. Είδες που τελικά γίναμε μειονότητα;

· Είδες που τελικά μας επεβλήθη «δια νόμου» το τι θα κάνουμε, ότι θα επιτρέπεται να ορκιζόμαστε στα τραπέζια, στα τραπεζομάντιλα, στον αέρα, σε οτιδήποτε άλλο εκτός από την πίστη μας; Άντε τώρα πρόεδρε, να αγωνιστείς για τα δικαιώματα της μειονότητας.

· Σου το ‘πα, σ’ αυτή τη χώρα που ήδη όσοι δουλεύουν δεν θεωρούνται στρέιτ, σε λίγα χρόνια τα παιδιά μας που θα πηγαίνουν με το άλλο φύλο, επίσης δεν θα λογίζονται για στρέιτ. Κι όποιος έχει μυαλό και σκέφτεται κι αυτός δεν θα ‘ναι στρέιτ.

Ø Μαθήματα πράσινης προπαγάνδας: το πρωί δεν βάζω τελικά πλαφόν στα πολυτεκνικά επιδόματα αλλά το μεσημέρι τα κόβω στο 50%!!! Προφανώς θέλουν να μας κάνουν να θεωρήσουμε ΘΕΤΙΚΟ αποτέλεσμα να τα μειώσουν εν τέλει μόνο κατά 25%! Ε, δε πρέπει να περάσει.

Ø Διαβάζω ότι η λέξη λιτότητα (austerity) είναι αυτή που χρησιμοποιήθηκε περισσότερο μέσα στο 2010, σύμφωνα με το αμερικανικό διαδικτυακό λεξικό Merriam - Webster. Εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν την ψάχνουμε γιατί την ξέρουμε καλά. Από το 1981 σε λιτότητα βρισκόμαστε… Μ’ αυτήν μεγαλώσαμε. Η δική μας η γενιά, η γενιά των σημερινών 40άρηδων, γενιά της λιτότητας…

Ø Δεύτερη λέξη, λέει, σε συχνότητα αναζήτησης στα διαδικτυακά λεξικά είναι η λέξη «πραγματιστής». Λέξη της νέας τάξης πραγμάτων. Λογική, συναίσθημα και πίστη έχουν καταργηθεί πια (εξ ου και διά νόμου ο πολιτικός όρκος). Όπως μας θέλει η παγκοσμιοποίηση της αφασίας και της ομοιομορφίας.

Ø Καλημέρα και καλή αντίσταση (μόλις βρούμε τα βουνά που πρέπει να πάρουμε να δεις τι έχει να γίνει…)!

Γιώργος Δρακούλης (Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ) για τα επεισόδια μεταξύ μεταναστών στην παραλιακή ζώνη και στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου της Πάτρας

«Εικόνες ντροπής έκαναν για ακόμα μια φορά το γύρο της Ελλάδας. Από τα τελευταία επεισόδια μεταξύ Αφγανών, Σομαλών, Παλαιστινίων και άλλων εθνικοτήτων που διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες στην παραλιακή ζώνη, αποδείχθηκε περίτρανα ότι κανείς μα κανείς δεν ενδιαφέρθηκε, ούτε ενδιαφέρεται να δει την πόλη της Πάτρας να αλλάζει και το μεταναστευτικό να επιλύεται.

Από την μια πλευρά είναι οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες οι οποίοι με το δίκιο τους είναι αγανακτισμένοι αφού δεν μπορούν να βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται και την πόλη να μένει στην αδράνεια.

Από την άλλη οι μετανάστες ομάδα των οποίων λυμαίνεται κατ’ ομολογία των ιδίων, κομμάτι της λιμενικής ζώνης.

Αυτά μόνο στην Πάτρα, στην κατά τα άλλα πύλη της Ευρώπης μπορούν να συμβαίνουν.

Ακολουθούν για ακόμα μια φορά συσκέψεις οι οποίες όπως έχει αποδειχθεί μόνο χρόνο τρώνε και τίποτε άλλο.

Οι νέοι της πόλης δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια.

Δεν θα μείνουμε αδρανείς όπως κάποιοι αιρετοί που χρησιμοποιούν το πρόβλημα της πόλης ιδίων όφελος»

ΝΕΟΣ "ΚΟΛΑΦΟΣ" ΓΙΑ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΑΠΟ ΣΑΝΙΔΑ!!! ( Αδύναμος, ανίκανος ή πράγματι δεν γνωρίζει και υπόσχεται .... Χάρη ας πρόσεχες πριν εκτεθείς...)

ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ π. ΕΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΣΤΟ...ΑΡΧΕΙΟ.!

Με απόφαση του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ρούσσου Παπαδάκη, τέθηκε για τρίτη φορά στο αρχείο, η υπόθεση του πρώην Εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γιώργου Σανιδά για τους χειρισμούς του στην υπόθεση του Βατοπεδίου.!

Ως γνωστόν ο κ. Σανιδάς είχε εκφράσει την άποψη πως η δικογραφία δεν έπρεπε να αποσταλεί στην Βουλή καθώς δεν είχε διαπιστωθεί εμπλοκή πολιτικών προσώπων...Όμως η υπόθεση επανεξετάσθηκε μετά από αίτημα του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Καστανίδη, προκειμένου να διερευνηθεί εάν σε βάρος Σανιδά προκύπτουν ποινικές ευθύνες για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος. Βέβαια και δεν διαπιστώθηκαν...

Γεννάται όμως τό εξής ερώτημα:

Τί θα γίνει τώρα με τους Δούκα, Μπασιάκο Κοντο, αφού σύμφωνα με την δικογραφία Σανιδά δεν διαπιστώθηκε εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Βατοπεδίου;;;
stoxasmos-politikh.blogspot.com

Ο Εικοσιεπτάχρονος Ιωάννης (Γιάννης) Φιντανάκης, που γεννήθηκε στην Αμερική, υπηρετεί σήμερα εθελοντικά στο πεζικό του Ελληνικού Στρατού!!

Όταν μίλησα με τον υπάλληλο του Γραφείου Τύπου της Πρεσβείας (των ΗΠΑ) στην Ελλάδα, μου δήλωσε, ότι ήταν η πρώτη φορά που έτυχε ν' ακούσει ποτέ, για την εθελοντική θητεία κάποιου στον ελληνικό στρατό. Μου αναφέρθηκε επίσης από το προξενικό γραφείο της Πρεσβείας, ότι σε μια άλλη επίσημη συμπτωματική περίπτωση, ήταν από έναν νεαρό άνδρα που είχε υπηρετήσει εθελοντικά στον Ελληνικό στρατό και είχε πεθάνει σε ηλικία 18 υπερασπίζοντας την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του 1941.

Ένας άλλος υπάλληλος του προξενείου, που ασχολείται με όλα τα θέματα που σχετίζονται με τον Ελληνικό στρατό, μου είπε ότι ήταν στη πρεσβεία τέσσερα χρόνια και ποτέ δεν είχε ακούσει για οποιασδήποτε εθελοντική υπηρεσία Ελληνοαμερικανού.

«Είναι νομοθετημένη η Εθελοντική υπηρεσία στον Ελληνικό Στρατό, διάρκειας ενός χρόνου», συνέχισε. «Για να συμβεί αυτό, πρέπει πρώτα να λάβει κανείς την ελληνική ιθαγένεια».

Ο Φιντανάκης επέδειξε μεγάλη υπομονή, καθώς ξεπέρασε πολλά εμπόδια κατά τη διάρκεια μιας τριετούς περιόδου, πριν από την απόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας. Τώρα έχει την ιδιότητα της διπλής υπηκοότητας. Η θητεία του στον ελληνικό στρατό δεν θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην αμερικανική υπηκοότητά του.

Τι κίνητρα αυτού του νεαρού άνδρα, έχουν γαλουχηθεί από σπάνιες και φανταστικές ενέργειες, από τα εφηβικά του και μπορείτε να το δείτε εδώ:

Ο John Φιντανάκης γεννήθηκε στο Glen Ridge, του New Jersey και είναι ο δεύτερος γιος του Πασχάλη και της JoAnn Φιντανάκης. Η ελληνική καταγωγή της οικογένειας μπορεί να αποδοθεί στο χωριό Σοφικό, του Έβρου της Θράκης. Οι κάτοικοι εκεί για τη καταγωγή τους, αναζητούν τις ρίζες τους σε δύο χωριά, Lili και Kousti, τα οποία βρίσκονταν στην Ανατολική Θράκη. Στο πλαίσιο της ανταλλαγής πληθυσμών που συνδέεται με την απέλαση και τη γενοκτονία των Ελλήνων Χριστιανών, οι οικογένειες των χωριών Lili και Kousti αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στη Δυτική Θράκη.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες, με πατέρα από την Ελλάδα και μητέρα με Ολλανδική, Ιταλική, Σουηδική, και Αγγλική καταγωγή, έκανε τον John να έχει μεγάλο δεσμό και μια ισχυρή αίσθηση της Ελληνικής ταυτότητάς του, ώστε να είναι τώρα ένας στρατιώτης του Ελληνικού στρατού και να προτιμά να ονομάζεται Ιωάννης: «Σαν παιδί, οι γονείς μου έκαναν ό,τι καλύτερο, για να με διδάξουν για τις ρίζες μου», δηλώνει ο Ιωάννης. «Σαν οικογένεια, κάναμε συχνά ταξίδια στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για να επισκεφθούμε συγγενείς. Ήταν αυτά τα ταξίδια που με έκαναν να έχω αναπτύξει στενές φιλίες με παιδιά από το χωριό μου, φιλίες που διατηρώ μέχρι σήμερα μάλιστα».

Ο Ιωάννης πιστώνει ακόμα δύο άτομα, τα οποία επηρέασαν την ταυτότητά του. Αφού διάλεξε και άρχισε να πηγαίνει σχολείο, ο Ιωάννης άκουσε μια μέρα μια ομιλία του μεγαλύτερου αδερφού του, ο οποίος τον παρότρυνε να είναι περήφανος για το ποιος ήταν και να προσκολληθεί επάνω σε αυτό που είναι.

Είχε επίσης πολύ σημαντική επιρροή από την Ελληνίδα δασκάλα του, τη κυρία Ελένη Αναστασίου. Εκτός από τα μαθήματα γλώσσας, η κα Αναστασία, του μετέδωσε τις γνώσεις για τη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Όπως λέει ο ίδιος, έχει ακούσει ιστορίες για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τον Αθανάσιο Διάκο και τον Μάρκο Μπότσαρη, και μέσω αυτών, μια φλόγα φαινόταν να είναι αναμμένη μέσα στον Ιωάννη. « Με δίδαξε και με έμαθε να είμαι κάτι παραπάνω, επειδή είμαστε Έλληνες και όχι μόνο για τα αρχαία τα επιτεύγματά μας», σχολίασε ο Ιωάννης.



Αφού έμαθε τη σύγχρονη ελληνική ιστορία, ο Ιωάννης άρχισε να κάνει τη δική του έρευνα. Ήθελε να κατανοήσει τις ρίζες του και αυτό τον οδήγησε να ερευνήσει για να ανακτήσει τις πληροφορίες, σχετικά με τη γενοκτονία των Ελλήνων χριστιανών του 20ου αιώνα. «Ήταν όταν 'ηρθα σ' επαφή, σε όλες τις Ελληνικές γενοκτονίες, που μου έδωσαν πραγματικά μια αφύπνιση και άρχισα να αναπτύσσω μια ισχυρή και παθιασμένη Ελληνική ταυτότητα. Καθώς η γνώση μου για τις γενοκτονίες σε βάρος μας και για τα άλλα εθνικά θέματα αυξήθηκε, μου δημηουργήθηκε πλέον η αίσθησή, ότι αυτές οι γνώσεις μου ανήκουν», είπε ο Ιωάννης.

Ο Ιωάννης δραστηριοποιείται στην Παν-Θρακική Ένωση Αμερικής «Ορφέας», την οποία υπηρετεί, ως ο νεότερος πρόεδρός της, από τον Νοέμβριο του 2007 μέχρι τον Νοέμβριο του 2009. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρόεδρος, ίδρυσε και οργάνωσε τήν ετήσια Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης, των Γενοκτονιών σε βάρος των Ελλήνων, που πραγματοποιείται έξω από τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Ιωάννης έχει επίσης δραστηριοποιηθεί, στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, στην Ελληνική Ένωση Αμερικής, και στο Κυπριακό Δίκτυο Δράσης Αμερικής (CANA). Αλλά όλα αυτά, έμειναν προσωρινά πίσω, για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία στην Ελλάδα.

Η απόφαση που έλαβε ο Ιωάννης, έδωσε ανάμεικτες αντιδράσεις στην οικογένεια και τους φίλους του. Αν και οι γονείς του τον υποστήριξαν θερμά, μερικοί από τους θείους, τα ξαδέλφια του, και φίλοι προσπάθησαν να του μιλήσουν για τις δυσκολίες.

Αφού πήγε στην Ελλάδα, ο Ιωάννης περνούσε το χρόνο του μεταξύ της Θεσσαλονίκης και του προγονικού χωριού του. Στο χωριό, αισθάνθηκε ότι ήταν η «υπερηφάνεια των ηλικιωμένων», ενώ εκείνοι της ηλικίας του τον πείραζαν και εξέφρασαν δυσπιστία, για το αν θα υπηρετήσει σαν εθελοντής τη στρατιωτική θητεία.

Τι είναι αυτό που αρέσει στον Ιωάννη περισσότερο για τη παρουσία του στην Ελλάδα??? «Οι περισσότεροι άνθρωποι με κάνουν να νιώθω, ότι είμαι πολύ ευπρόσδεκτος εδώ και δραστηριοποιούνται πολύ πιο περίεργα από μένα», δήλωσε.

«Αυτό που μου αρέσει περισσότερο για τη παρουσία μου στην Ελλάδα, είναι η συντριπτική αίσθηση αποδοχής που εισπράττω με την παρουσία μου εδώ. Είναι σαν η ψυχή μου να είναι σε διαρκή ειρήνη. Αυτό που μου λείπει περισσότερο από τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι μόνο οι άνθρωποι, οι γονείς μου και οι φίλοι μου».

Ερωτηθείς ως προς το εάν θα εξετάσει το ενδεχόμενο να ζήσει στην Ελλάδα, ο Ιωάννης απάντησε: «Καταλαβαίνω πόσο δύσκολο θα ήταν, αλλά ξέρω επίσης πόσο χαρούμενος και τυχερός θα ένιωθα που θα ζούσα στην Ελλάδα. Ωστόσο, το ζήτημα του αν δεν είχα δραστηριοποιηθεί εδώ, πραγματικά εξαρτάται από ένα πράγμα: Θα ήθελα να είναι πιο χρήσιμος στην Ελλάδα απ' ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες για τα εθνικά μας θέματα»!!!

Μετά από αυτές τις σταράτες εξηγήσεις, ο Ιωάννης θα έχει αναμφίβολα πολλά ανέκδοτα για να διηγηθεί. Αυτός αναφέρει, ότι την ημέρα που έλαβε τα έγγραφα, που επιβεβαίωσαν ότι γίνεται δεκτός για να υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό, καθόταν με έναν άλλο νεαρό άνδρα, ο οποίος ήταν εκεί και περίμενε να συναντηθεί με τον στρατιωτικό ακόλουθο στα γραφεία του Ελληνικό προξενείο. Ο Ιωάννης τον ρώτησε να μάθει τον λόγο, για τον οποίο περίμενε εκεί. Ο νεαρός του απάντησε, ότι ήθελε να πάει στην Ελλάδα για διακοπές και έπρεπε να συμπληρώσει τα απαραίτητα έγγραφα και ήθελε να βεβαιωθεί, ότι δεν θα χρειαζόταν να υπηρετήσει στον στρατό. Στη συνέχεια ρώτησε κι αυτός τον Ιωάννης, αν ήταν εκεί για τον ίδιο λόγο. "Του είπα όχι, αλλά ότι είχα έρθει για να πάρω τα χαρτιά μου για να μπορέσω να υπηρετήσω στον Ελληνικό Στρατό!!! Είναι τότε που είδα στο βλέμμα και στο πρόσωπό του τη σύγχυση και τότε συνειδητοποίησα ότι υπήρχαν δύο είδη των Ελλήνων. Όσοι έβλεπαν την Ελλάδα ως προορισμό διακοπών, που νοιάζονταν μόνο για πάρτι και γκόμενες μόνο και για «δήθεν ελληνικές βραδιές» στα κλαμπς .....και όσοι σκέφτονταν σαν και μένα".

Ο Ιωάννης δεν δίστασε να τον ρωτήσει ανοιχτά, γιατί δεν είναι με την Ελληνική νεολαία στις οργανώσεις μας εκεί (στην Αμερική) και γιατί η χώρα μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες, δεν στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας σε θέματα όπως η Κύπρος και η ΠΓΔΜ????

Αυτά είναι κοινά ερωτήματα, που τίθενται από έναν ξεχωριστό και νεαρό Έλληνα.

Πηγή:
hla@hellenicleagueonline.org και HCondesZervakis@aol.com

Μετάφραση: ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης


avragioz.blogspot.com

Το νέο έτος θα αποκαλυφθεί ότι το έλλειμμα του 2010 ήταν αρκετά υψηλότερο !

Το νέο έτος θα  αποκαλυφθεί ότι το έλλειμμα του 2010 ήταν αρκετά υψηλότερο !>Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός δήλωσε προς τους παριστάμενους υπουργούς τη βεβαιότητά του, ότι τον Φεβρουάριο, πριν εγκριθεί η εκταμίευση της τέταρτης δόσης του δανείου, θα «ανάψει πράσινο» και για την επιμήκυνση.

Πολύ αμφιβάλω! Γιατί;

Τον Φεβρουάριο αναμένεται να ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ότι το έλλειμμα του 2010 ήταν αρκετά υψηλότερο ακόμη και από τον αναθεωρημένο στόχο του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου θα ξεπεράσει το 10%, ίσως και μισή μονάδα.

Οι επιτηρητές της τρόικας έχουν διαπιστώσει ορισμένες νέες λογιστικές «αλχημείες» της κυβέρνησης. Σοβαρότερη η εμφάνιση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου, που από την Κομισιόν και την ΕΚΤ προσδιορίζονται σε 1,7 δις. ευρώ για το 9μηνο και από το ΔΝΤ το ποσό ανεβαίνει στα 2,2 δις. ευρώ και που φέρεται να έχουν ενταχθεί στη «δημιουργική λογιστική» της κυβέρνησης του κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Μιας κυβέρνησης που η βασική της πολιτική προπαγάνδα βασίζεται στην κατηγορία ότι … διασύρθηκε η χώρα από τα «αναξιόπιστα» και «ψευδή» στοιχεία για την οικονομία, που κοινοποιούσε η νεοδημοκρατική κυβέρνηση στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα -κατά τον κ.Παπακωνσταστίνου- greek statistics!

Μιας κυβέρνησης όπου η «Αξιοπιστία» ως σύνθημα εδράζει όλο το φερόμενο πολιτικό της σκοπό και έργο . Μη ξεχνάμε ότι για την «ανοικοδόμηση» αυτής της …. «Αξιοπιστίας» – που συχνά επικαλείται ως σύνθημα ο Πρωθυπουργός- επάρθηκαν όλ’ αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα.

Τι θα γίνει λοιπόν τον Φεβρουάριο , πέραν της γελοιοποίησης της κυβέρνησης και της προπαγάνδα της;

Θα ασκηθούν νέες πιέσεις για ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ πριν εγκριθεί η επιμήκυνση.

Μια επιμήκυνση που στην ουσία θα είναι σαν μια «χάρη» των πιστωτών προς την Ελλάδα. Όσο για τα spreads , αυτά θα ξαναταξιδεύουν στην περιοχή των 1000+ , καθιστώντας την έξοδο της χώρας μας στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές αδύνατη!



http://www.politis-gr.com/?p=9175