24 Μαΐου 2011

Ο Λοβέρδος μιλάει στη ΝΕΤ με φόντο τσόντα... ταιριάζει στα λεγόμενά του

Θα ζητήσει ο GAP δημοψήφισμα απ' τον Παπούλια για το μνημόνιο;

Γράψαμε πριν από λίγο για την ομιλία του κουτοπόνηρου ΠΑΣΟΚου, Προέδρου του ΣΕΒ, του Δασκαλόπουλου. Ο κουτοπόνηρος προκειμένου να εμπλέξει το λαό, πρότεινε δημοψήφισμα... αλλά όχι για το μνημόνιο, γιατί ξέρει ότι θα φάει μαύρο, αλλά για το αν ο λαός θέλει την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας ή όχι, ώστε μ' αυτό το καμουφλαρισμένο ερώτημα να προσπαθήσουν να νομιμοποιήσουν το νέο μνημόνιο...

Τώρα ο φίλος ο ANTI-NEA ΤΑΞΗ μας λέει ότι ο Πρωθυπουργός θα ζητήσει δημοψήφισμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το μνημόνιο!!

Διόλου απίθανο μιας και έχουν βρεθεί προ αδιεξόδου και μέσα στην απόγνωσή τους θέλουν να πετάξουν το μπαλάκι στο λαό... αλλά με καμουφλαρισμένο ερώτημα όπως αυτό του Δασκαλόπουλου...

Διαβάστε τι λέει και το ANTI-NEA ΤΑΞΗ

Ο ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΔΕΛΤΑ VS ΕΓΓΟΝΟΥ ΤΗΣ ΜΙΝΕΙΚΟ !

Τους ξέρετε έτσι?

Πάντως επειδή η βλακεία είναι αήττητη παίξτε το στάνταρ 2 !

http://ilissialive.blogspot.com

Πάρτυ στο Νοσοκομείο Άρτας με υπαλλήλους απεσπασμένους σε γραφεία ΠΑΣΟΚων βουλευτών

Στην Άρτα γίνεται πάρτυ. Ουσιαστικά ο μεγαλύτερος κρατικός οργανισμός εκεί είναι το νοσοκομείο, και όλοι ασχολούνται με αυτό, αφού είναι και μεγάλο και καλύπτει και μέρος του Νομού Πρεβέζης και του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Εν πάσει περιπτώσει, ενώ οι ΠΑΣΟΚοι του νοσοκομείου έκαναν κι έλεγαν διάφορα επί ΝΔ και έριχναν βροχές με μηνύσεις στην διοίκηση, κι ενώ ο Λοβέρδος ουρλιάζει για το προσωπικό και τις καταστάσεις στα νοσοκομεία, εκτός του γεγονότος ότι πάλι έχουν αρχίσει, στην νέα εποχή να κλέβουν και να τρων, συμβαίνει το εξής:

Οι δύο βουλευτές ΠΑΣΟΚ Άρτας, έχουν αποσπάσει στα γραφεία τους (μόνιμους φυσικά) υπαλλήλους του νοσοκομείου!!! Το γεγονός είναι γνωστό στην Άρτα, αλλά επειδή είναι μικρή κοινωνία οι εφημερίδες δεν μπορούν να γράψουν από μόνες τους την πληροφορία.

Όλα αυτά εννοείται ότι είναι υπόψη του βουλευτής της ΝΔ, Παπασώζιου... ο οποίος αντί να κάνει μια επερώτηση... κάθεται και τσακώνεται με την υπόλοιπη ΝΔ της Ηπείρου...

Δ.Μ.

ΝΔ: Συνάντηση του οικονομικού επιτελείου του κόμματος με την τρόικα αύριο

Συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας θα έχει αύριο στα γραφεία της ΝΔ το οικονομικό επιτελείο του κόμματος για να συζητήσουν τα μέτρα που έχει προτείνει ο Αντώνης Σαμαράς για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μετά από σχετικό αίτημα της τρόικας καθώς ζήτησαν να υπάρξει συζήτηση για την κοστολόγηση του πακέτου των προτάσεων που διατυπώθηκαν από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη ΝΔ εκτιμούν πως «η κίνηση αυτή αποδεικνύει τη σοβαρότητα των προτάσεων του Αντώνη Σαμαρά οι οποίες αν υλοποιηθούν, όπως έχει τονίσει, στο σύνολό τους, θα μπορέσουν να βγάλουν τη χώρα μια ώρα πιο γρήγορα από την κρίση».

Τους χώρισε στα δύο...

Εντάξει, ο Σταύρος Αδαμίδης κατάφερε και πάλι να κάνει το θαύμα του... Χώρισε τον κόσμο της ΑΕΚ στα δύο και πλέον άπαντες νιώθουν αφάνταστα ξενερωμένοι με όσα διαδραματίζονται...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Δημοψήφισμα για το αν ο λαός θέλει να συνεχίσει στον δρόμο της ευρωπαϊκής προοπτικής ή όχι πρότεινε ο κουτοπόνηρος ΠΑΣΟΚος, Δασκαλόπουλος

Μιλάμε για μεγάλο βλάκα που περνιέται για έξυπνος επειδή λόγω συγκυριών και "πτωμάτων" που άφησε πίσω του, βρέθηκε με μερικά λεφτά... να κάνουμε δημοψήφισμα ρε εξυπνάκια αλλά το ΝΑΙ στην ΕΕ που είναι σίγουρο ότι θα βγει δεν θα το μεταφράσεις εσύ σαν ΝΑΙ στο μνημόνιο... όπως θες να το μεταφράσεις. Διαβάστε και την είδηση:

Δημοψήφισμα με το ερώτημα αν η Ελλάδα προχωρά στον δρόμο, που επιβάλλει η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, ή αποχωρεί και πορεύεται μόνη, πρότεινε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ), Δ. Δασκαλόπουλος, μιλώντας το απόγευμα στη συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου.

«Αυτό είναι το βαθύτερο εθνικό διακύβευμα, γιατί αν αποτύχουμε μοιραία θα τεθούμε εκτός ευρωπαϊκής τροχιάς. Ένα δημοψήφισμα θα προσδώσει με τον πιο άμεσο τρόπο στην κοινωνία συνολικά, τη δυνατότητα ν' αναλάβει τις ευθύνες της. Ο λόγος πρέπει τώρα να δοθεί στον ίδιο το λαό. Η κατάσταση δεν είναι απλώς αδιέξοδη, είναι οριακή για την ίδια την εθνική μας υπόσταση», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Σύμφωνα με την πρόταση, που διατύπωσε το ερώτημα στο δημοψήφισμα θα πρέπει να είναι:

«Προχωρούμε στον δρόμο που επιβάλλει η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, με τους όρους και με τις θυσίες, που απαιτεί η παραμονή μας στην ευρωζώνη; Είμαστε διατεθειμένοι να καταβάλουμε το κόστος των αλλαγών, που απαιτούνται για να μην κατέβουμε από το τρένο της Ευρώπης;

ή

Αποχωρούμε και πορευόμαστε πλέον μόνοι, χωρίς τους όρους, αλλά και χωρίς τα δισεκατομμύρια των εταίρων μας; Θέλει η κοινωνική πλειοψηφία να προκρίνει έναν δρόμο, που μας οδηγεί στο περιθώριο και την εθνικά υπερήφανη εξαθλίωση;».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ επισήμανε ότι έπειτα από έναν χρόνο, στον οποίο η χώρα διένυσε επώδυνη πορεία, είναι διάχυτη η πεποίθηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο ίδιο σημείο απ' όπου ξεκίνησε, ένα βήμα πριν απ' τον γκρεμό. «Οι θυσίες δεν φαίνεται να έχουν πιάσει τόπο. Η κρίση παραμένει χωρίς ορατή διέξοδο. Εξακολουθούμε να βουλιάζουμε, ενώ υποτίθεται ότι πασχίζουμε ν' αλλάξουμε», ανέφερε ο κ. Δασκαλόπουλος και πρόσθεσε: «Η σιωπηλή πλειοψηφία βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση για το σήμερα, σε απόλυτη αβεβαιότητα για το αύριο, απρόθυμη ή ανήμπορη να συμβάλει σε οποιαδήποτε προσπάθεια».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου απέδωσε την αποτυχία στο γεγονός ότι «αντιμετωπίσαμε με το μπαμπάκι κι όχι με το νυστέρι το καρκίνωμα, που ευθύνεται για την κρίση και τη διαιώνισή της: το κραταιό πελατειακό κράτος».

Η παραγωγική οικονομία, πρόσθεσε, καταβάλλει αγόγγυστα το μερίδιο που της αναλογεί, «δεν είναι, όμως, διατεθειμένη να υποστεί αδιαμαρτύρητα κι άλλα έκτακτα χαράτσια κι άλλους φόρους κι άλλα βάρη, όταν βλέπει ότι αυτά πάνε για τη συντήρηση αυτού του κράτους των κομματικών πελατών, που καταχράται τους φόρους των πολιτών και αναδιανέμει στους εκλεκτούς του και στους επιτήδειους τον εθνικό πλούτο».

Ο κ. Δασκαλόπουλος ανέφερε ότι «υπήρξε κάτι σαν αναλαμπή συνείδησης πριν από έναν χρόνο, όταν το σύστημα κατέρρευσε οικονομικά -και ηθικά- μέσα από τη δική του ασυδοσία», αλλά «δυστυχώς, η προσπάθεια δεν κράτησε πολύ. Η εύκολη δημαγωγία εξοστράκισε τον ουσιαστικό προβληματισμό. Κατά μία έννοια, η βοήθεια από τους εταίρους μας υπήρξε δίκοπο μαχαίρι. Μας έδωσε ανάσα για να μη βουλιάξουμε, ταυτόχρονα, όμως, προσέφερε πίστωση χρόνου στις δυνάμεις, που δεν θέλουν ν' αλλάξουμε».

Χαρακτήρισε δε «μεγάλο στρατηγικό λάθος» το γεγονός ότι δεν έγινε ο λαός κοινωνός όλης της αλήθειας. «Δεν του εξηγήσαμε επαρκώς πόσο τραγικά δύσκολη είναι η κατάσταση, πόσο επώδυνα τα μέτρα, που θα απαιτηθούν, πόσο μακρύς ο δρόμος μέχρι να ξανασταθεί στα πόδια της η χώρα».

«Δεν είπαμε», πρόσθεσε, «στην κοινή γνώμη πόσο παραπλανούν τα διάφορα σενάρια, που εμφανίζουν την αναδιάρθρωση του χρέους μας ως μία ανώδυνη έξοδο από την κρίση. Η αναδιάρθρωση, όποτε και αν έρθει, θα είναι λύση μόνο αν πρώτα έχουμε καυτηριάσει τις πηγές δημιουργίας των ελλειμμάτων και του χρέους. Διαφορετικά, η όποια αναδιάρθρωση θα ισοδυναμεί με εθνική χρεοκοπία».

«Δεν εξηγήσαμε στην κοινή γνώμη πως δεν υπάρχει επιστροφή στην αναπτυξιακή φούσκα του χθες», σημείωσε και πρόσθεσε: «Η σκληρότερη αλήθεια σήμερα είναι ότι είμαστε αναγκασμένοι να υποστούμε περαιτέρω μείωση του βιοτικού μας επιπέδου. Να επιδείξουμε πολύ μεγαλύτερη υπομονή και επιμονή. Να μειώσουμε τις προσδοκίες μας και να οπλιστούμε ηθικά και ψυχικά, γιατί ο δρόμος θα είναι μακρύς. Αν δεν τα καταφέρουμε, θα πεινάσουμε».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ προειδοποίησε ότι τα μέτρα επείγουν, ο χρόνος έχει τελειώσει και «αν δεν κάνουμε χωρίς άλλη χρονοτριβή αυτά που πρέπει, μας περιμένει η κόλαση. Και το σήμερα, για το οποίο τόσο μεμψιμοιρούμε, αύριο κινδυνεύει να μας φαίνεται, συγκριτικά, παράδεισος».

Ανέφερε ακόμη ότι οι περιστάσεις απαιτούν, και ο λαός έχει ανάγκη, μία ισχυρή διακυβέρνηση, αταλάντευτη στους στόχους της, ανυποχώρητη στις προθέσεις της. Και, μιλώντας για τη συναίνεση, εξέφρασε την ευχή «έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, να καταστεί δυνατή η συνεννόηση μεταξύ των πιο υπεύθυνων δυνάμεων της χώρας». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι σήμερα η ευχή αυτή δεν είναι ρεαλιστική γιατί «μία τέτοια πολιτική συναίνεση ήταν εφικτή και θα έπρεπε να είχε επιτευχθεί πριν από έναν χρόνο, όταν η χώρα προσέφυγε στο Μνημόνιο για να σωθεί. Σήμερα, φοβούμαι ότι η συναίνεση είναι καμένο χαρτί. Και χωρίς πολιτική συναίνεση δεν μπορεί να υπάρξει εθνική συστράτευση».

Ο κ. Δασκαλόπουλος υπογράμμισε, τέλος, ότι δεν έχει καμία αμφιβολία πως «οι κομματικοί, μιντιακοί, οικονομικοί και ιδεολογικοί πάτρωνες της μεταπολίτευσης θα δώσουν λυσσαλέα μάχη, για να καθηλώσουν τον τόπο στα μέτρα τους», εξέφρασε, ωστόσο, την ελπίδα ότι υπάρχουν δυνάμεις στην τάξη των εργαζομένων, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της νεολαίας, που μπορούν να κερδίσουν τη μάχη.

Συνάντηση με τον Σαμαρά για το Ζάππειο ΙΙ ζητά η τρόικα

Τηλέφωνο της τρόικα έγινε πριν από λίγο στη ΝΔ προκειμένου οι εκπρόσωποί της να ζητήσου ραντεβού με τον Α. Σαμαρά για να τους εξηγήσει το Ζάππειο ΙΙ και το κόστος του...

είπε η Σπυράκη πριν λίγο στο MEGA

Παντού διαδηλώσεις... μόνο οι Έλληνες κάθονται στ' αυγά τους

Γαλλία: Καθημερινές συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους ισπανούς διαδηλωτές.

Εμπνευσμένοι από τις ισπανικές διαδηλώσεις και τις αραβικές εξεγέρσεις εκατοντάδες νεαροί Γάλλοι πραγματοποιούν συγκεντρώσεις εδώ και αρκετές ημέρες σε όλη τη χώρα διαμαρτυρόμενοι για τη λιτότητα και ζητώντας "πραγματική δημοκρατία", ενώ την Κυριακή προβλέπεται να πραγματοποιήσουν μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Βαστίλης στο Παρίσι.

Από την Παρασκευή 200 με 300 νεαροί συγκεντρώνονται κάθε ημέρα στην πλατεία της Βαστίλης, σύμβολο της Γαλλικής Επανάστασης, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους ισπανούς νέους, που πραγματοποιεί κινητοποιήσεις εδώ και μία εβδομάδα στην πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ της Μαδρίτης.

"Κινητοποιούμαστε σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους Ισπανούς, ακολουθώντας το παράδειγμά τους και για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπενζαμίν Μπαλ της κολεκτίβας "Οι ανυπάκουοι", που διοργανώνει αυτή την εβδομάδα συγκεντρώσεις σε δεκάδες πόλεις (το Παρίσι, τη Νάντη, τη Λιόν, τη Μπορντό και το Μονπελιέ).

"Περιμένουμε δύο μεγάλα πράγματα: επαναπροσδιορισμό των δημοκρατικών κανόνων και ανακατανομή του πλούτου διότι ζούμε στην αβεβαιότητα", δήλωσε ο Μπαλ, 26 ετών, που κατοικεί σε νότιο προάστιο του Παρισιού.

Στη Γαλλία η ανεργία των νέων ανέρχεται στο 23%, έναντι 9% που είναι το ποσοστό για ολόκληρο τον πληθυσμό.

Στη Βαστίλη τα πανό γράφουν: "Ισπανική επανάσταση, λαέ της Ευρώπης ξεσηκώσου", "Επανάσταση", ή ακόμη "Αγανακτήστε", όπως είναι ο τίτλος του μπεστ σέλερ του γάλλου αντιστασιακού και διπλωμάτη Στέφαν Χέσελ, 93 ετών, το οποίο ενέπνευσε και τους "Αγανακτισμένους" (los indignados) της Πουέρτα δελ Σολ.

"Κι αν η Ευρώπη ζει με τη σειρά της μία άνοιξη, προάγγελος της οποίας είναι οι ισπανικές σκηνές;", αναρωτιόταν σήμερα η γαλλική εφημερίδα Lib?ration, που αφιέρωσε την πρώτη σελίδα της στο ισπανικό κίνημα. Ανάλογα σχόλια και από την εφημερίδα L' Humanit?, σύμφωνα με την οποία "οι Ισπανοί (...) δείχνουν το δρόμο της εξέγερσης".

Παύουν τον διπλωμάτη Αυφαντή επειδή είπε ότι οι διπλωμάτες δεν συμμετέχουν στη χάραξη της εξωτερικής πολιτικής

Δήλωση του Π. Παναγιωτόπουλου:

«Σοβαρά εκτεθειμένη είναι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ, αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι, με απόφασή της, παραπέμπεται στο Πειθαρχικό με τα ερωτήματα της προσωρινής ή οριστικής παύσης ο Σύμβουλος Πρεσβείας Α΄, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων (ΕΔΥ) και Πρόξενος της Ελλάδος στο Βανκούβερ, κ. Γιώργος Αϋφαντής.

Και αυτό γιατί, ως λόγος της παραπομπής αυτής, φέρεται το περιεχόμενο των επικριτικών - για την ηγεσία της Κυβέρνησης- απόψεων, που εξέφρασε ο ίδιος, με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Ερζερούμ, όπου συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του και μίλησε στο Διπλωματικό Σώμα της Τουρκίας.

Ο εν λόγω Έλληνας Διπλωμάτης είχε υποστηρίξει τότε, ότι αυτός και οι συνάδελφοί του “ παρακολουθούσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την επίσκεψη του κ. Πρωθυπουργού στο Ερζερούμ, διότι από όσα επρόκειτο να ανακοινωθούν εκεί θα μάθαιναν και οι ίδιοι κάποια νεώτερα για την ακολουθούμενη Εξωτερική πολιτική. Μια πολιτική, την οποία δεν έχει σχεδιάσει η Ελληνική Διπλωματική Υπηρεσία και την οποία τα στελέχη της αγνοούν…”.

Επίσης, σε άλλη τοποθέτησή του έχει ασκήσει αυστηρή κριτική, ως εκλεγμένος συνδικαλιστικός εκπρόσωπος του κλάδου, για το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου αρνείται να δεχθεί τους Έλληνες Διπλωμάτες, ενώ την ίδια στιγμή βρίσκει χρόνο για να συναντάται με τους Σέρβους και Τούρκους συναδέλφους τους σε συνόδους.

Περιμένουμε από τον Υπουργό των Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δρούτσα όλες τις επιβαλλόμενες απαντήσεις και τις απαραίτητες διευκρινίσεις.

Γι’ αυτό και καταθέτουμε σχετική ερώτηση στη Βουλή στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου»

Δηλώσεις στελέχους της Moody's για το χρέος της Ελλάδας.

Ανώτερο στέλεχος του αμερικανικού οίκου Moody's προστέθηκε σήμερα σε εκείνους που προειδοποιούν ότι θα υπάρξει "μία αλυσιδωτή αντίδραση με σκληρές επιπτώσεις" στη 17μελή ευρωζώνη εάν επιτραπεί στην Ελλάδα να προβεί σε στάση πληρωμών στη διάρκεια του Ιουνίου, οπότε η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα ποσό ίσον με 13,4 δισεκατομμύρια ευρώ (18,85 δισεκατομμύρια δολάρια).

Ο επικεφαλής της διεύθυνσης του Moody's για τον χρηματοπιστωτικό τομέα, Άλαστερ Ουίλσον, σε συνέντευξή του σήμερα στο πρακτορείο Ρόιτερς τόνισε ότι μία στάση πληρωμών από μέρους της Ελλάδα μπορεί να υπονομεύσει το αξιόχρεο κι άλλων μελών της ευρωζώνης με δημοσιονομικά προβλήματα.

"Μία στάση πληρωμών από την Ελλάδα θα είναι πολύ αποσταθεροποιητική, μπορεί να έχει επιπτώσεις γιά το αξιόχρεο κι άλλων κρατών σε όλη την Ευρώπη", τόνισε ο Ουίλσον, που συγχρόνως επισήμανε ότι: κι άλλα κράτη μέλη στην ευρωζώνη μπορεί τελικά να δούν τον χαρακτηρισμό των επενδυτικών προϊόντων τους να γίνεται: "σκουπίδι", διευρύνοντας το χάσμα με τους ισχυρότερους πιστωτές της ευρωζώνης. Η Πορτογαλία κι η Ισλανδία θα είναι ανάμεσα στους πρώτους αυτής της κατηγορίας.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και οίκοι αξιολόγησης λένε ότι οι επιλογές που διερευνούν για μία επιμήκυνση των ελληνικών κρατικών ομολόγων, που διακρατούν οι ιδιώτες, μπορεί να ερμηνευθούν ως μία οιωνεί στάση πληρωμών, ως ένα "γεγονός" γιά τον πιστωτικό τομέα, προκαλώντας περαιτέρω υποβαθμίσεις και καθιστώντας ακαταλληλότερα γιά τον ρόλο τους ως εγγυήσεων τα κρατικά ομόλογα της Ελλάδας.

Μία στάση πληρωμών απ την Ελλάδα θα μπορεί να λάβει πολλές μορφές, συμπεριλαμβανομένων των μεταβολών στους όρους και στις προϋποθέσεις ή ενός επιλεκτικού "ανασχεδιασμού" του χρέους ενώ, όπως ο Ουίλσον πρόσθεσε, όλες οι συναλλαγές αυτού του τύπου θα θεωρηθούν συναλλαγές γιά το χρέος σε μία στενόχωρη κατάσταση.

Κάτι τέτοιο θα εκληφθεί ως ότι στην ΕΕ απομένει, μόνον, η επιλογή της επιμήκυνσης των κρατικών ομολόγων, που αντιπροσωπεύουν επίσημο δανεισμό της Ελλάδας, όπως κι η μείωση του επιτοκίου τους, την ώρα κατά την οποία στην Αθήνα θα δίνεται ένα συμπληρωματικό πακέτο βοήθειας, για να καλυφθούν οι δανειακές της ανάγκες της περιόδου 2012-2013, με αντάλλαγμα πρόσθετα μέτρα για τον περιορισμό του δημόσιου ελλείμματος απ' την Ελλάδα και δεσμεύσεις της για αποκρατικοποιήσεις.

Νωρίτερα σήμερα, ο οίκος Moody's εξέδωσε ανακοίνωση για τα πιθανά σενάρια αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας κάνοντας λόγο περί πιθανού "ντόμινο" σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

"Λάθος πολιτικοί χειρισμοί μετέτρεψαν την υπόθεση Βατοπεδίου σε σκάνδαλο", υποστήριξε η Αικ.Πελέκη στην απολογία της

Τη νομιμότητα όλων των πράξεων στις οποίες προέβη ως συμβολαιογράφος, στην υπόθεση των λεγόμενων «ιερών ανταλλαγών» μεταξύ του Δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου, υπερασπίστηκε, απολογούμενη ενώπιον της Εφέτου, Ειδικής Ανακρίτριας, κας Καλού, η κατηγορουμένη κα Αικατερίνη Πελέκη, στην οποία, μετά την απολογία της, αργά χθες το βράδυ, επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 70 χιλιάδων ευρώ.

Η κα Πελέκη φέρεται να εξέφρασε την άποψη πως η υπόθεση κατέληξε στο αποκαλούμενο «σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου», εξαιτίας λάθος πολιτικών χειρισμών και ακόμη φέρεται να επεσήμανε πως αν ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής είχε, από την αρχή, το 2008, προβεί στη δήλωση που έκανε μεταγενέστερα εγγράφως στην Προανακριτική Επιτροπή, το 2010, «σήμερα δεν θα υπήρχε «σκάνδαλο».

Η κα Πελέκη φέρεται επίσης να τόνισε στην κα Καλού πως όταν ολοκληρώθηκε το πρώτο σχέδιο συμβολαίου για τις ανταλλαγές των παραλιμνίων της Βιστωνίδας εκτάσεων και επειδή δεν είχε "ξανασυναντήσει" αντίστοιχους τίτλους ιδιοκτησίας, ζήτησε την γνώμη του Νομικού Συμβούλου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, ο οποίος, αφού μελέτησε το σχέδιο, της είπε ότι μπορεί να προχωρήσει στην ολοκλήρωση του. Επεσήμανε δε πως σε κάθε απορία που είχε, συμβουλευόταν τα αρμόδια υπουργεία, τις κατά τόπους αρμόδιες ΔΟΥ και τους νομικούς συμβούλους του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου.

Ερωτώμενη για τα Χρυσόβουλα, η κα Πελέκη είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ανακρίτρια, ότι είδε φωτοτυπίες τους και γαλλική μετάφρασή τους, ενώ τόνισε πως ο έλεγχος ως προς το περιεχόμενο τους (σ.σ. εκτάσεις) είχε γίνει από το αρμόδιο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων κι ο εντοπισμός των ακινήτων από τις Κτηματικές Υπηρεσίες Ξάνθης και Ροδόπης.

Η κατηγορουμένη φέρεται να δηλώνει στην κα Καλού πως έχει «εμπεδώσει» την άποψη για την όλη υπόθεση, ότι το Κράτος διαχρονικά, από το 1998 μέχρι και το 2006, αναγνώρισε την εγκυρότητα των τίτλων της Μονής, όπως τους παρουσίασε, ενώ στην συνέχεια, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, ήθελε να ανακτήσει την κυριότητα των επίμαχων εκτάσεων και της Λίμνης.

Φέρεται μάλιστα να υποστήριξε ότι αυτές ήταν «ειλημμένες πολιτικές αποφάσεις» δύο κυβερνήσεων. Εξέφρασε την απορία της για «ποιό λόγο αφ' ότου υλοποιήθηκε «η διαχρονική» πολιτική βούληση δεν την υποστήριξαν οι Πολιτικώς Προϊστάμενοι» και αναφέρθηκε στους πρώην υπουργούς κ.κ. Δούκα και Κοντό, οι οποίοι, μέσα στο κλίμα πανικού από τον τρόπο προβολής του θέματος αρνήθηκαν την υπογραφή τους, ενώ δεν είχε αμφισβητηθεί η νομιμότητα των πράξεων, πυροδοτώντας περισσότερο «την ανθρωποφαγία από την πλευρά των Μέσων Ενημέρωσης».

Τις επόμενες ημέρες από το ανακριτικό γραφείο αναμένεται να περάσουν οι επόμενοι κατηγορούμενοι, μηχανικοί, τοπογράφοι, αμέσως μετά έχουν σειρά οι δικηγόροι, ενώ οι τελευταίοι που θα κλείσουν των κύκλο των απολογιών θα είναι ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος.

Μπακογιάννη μετά τη συνάντηση με τον ΓΑΠ: Διαφωνούμε με την επιβολή φόρων

http://www.blueskytv.gr/wp-content/uploads/2011/04/14_GOLDMAN113.jpg«Είχα μια αναλυτική συζήτηση με τον κ. Πρωθυπουργό για την πορεία της οικονομίας, την πορεία της Ελλάδος, που όπως ξέρετε βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση της.

Κατέθεσα τις θέσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας, οι οποίες είναι ότι η Δημοκρατική Συμμαχία συναινεί στη μείωση του λειτουργικού κόστους του κράτους. Το μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας είναι το μεγάλο κράτος μας του οποίου πρέπει να μειωθεί το λειτουργικό κόστος και πρέπει να μειωθεί πάραυτα.

Δεν συμφωνούμε στα θέματα της φορολογίας, διότι πιστεύουμε ότι μία διαφορετική φορολογική πολιτική η οποία δεν επιβαρύνει και δεν εξοντώνει τους Έλληνες θα έχει περισσότερα έσοδα και θα είναι πιο αποτελεσματική.

Σε αυτό το πλαίσιο πρότεινα στον κ. Παπανδρέου να υπάρξει μία κοινή διαπραγμάτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας με την Τρόικα, στη βάση μιας πρότασης διαφορετικής φορολογικής πολιτικής που πιστεύω ότι μετά από τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα μπορεί να είναι εφικτή.

Επίσης πρότεινα στον κ. Παπανδρέου για λόγους συμβολικούς και ουσιαστικούς να περάσει νόμος για τη μείωση των 300 Βουλευτών σε 200 και την άρση της ασυλίας. Όλοι μαζί πρέπει σήμερα να δώσουμε ένα μήνυμα, ότι είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε αυτή τη μάχη, με μία πολιτική όμως που να είναι αποτελεσματική και να βγάλει τη χώρα από την κρίση στην οποία βρίσκεται σε ορατό χρονικό ορίζοντα.»

Σκίζουν τα καλσόν τους ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και θα κάνουν συλλαλητήριο στις 4 Ιουνίου... Σάββατο εννοείται για να μην απεργήσουν

«Η ΓΣΕΕ εκφράζει τη ριζική και έντονη διαφωνία της στο νέο πακέτο μέτρων (εκποίησης του δημόσιου πλούτου, νέων δραματικών περικοπών μισθών και συντάξεων, άγριας φοροεπιδρομής) που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Μέτρα άδικα, ανισομερή και αναποτελεσματικά, συνέχεια της συνταγής ενός αποτυχημένου μνημονίου, που το μόνο που πετυχαίνουν είναι την συνέχεια της άδικης επιβάρυνσης των Ελλήνων πολιτών, την αποδυνάμωση του κόσμου της εργασίας, την εφιαλτική αύξηση της ανεργίας, τη διεύρυνση της φτώχειας και των κοινωνικών ανισοτήτων. Μέτρα που δυστυχώς κινούνται στον ίδιο φαύλο κύκλο διεύρυνσης του χρέους και του ελλείμματος βυθίζοντας τη χώρα σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση.

ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ, ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ, ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ και ΦΟΡΟΚΛΕΠΤΕΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ "ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ".

Κυβέρνηση και Τρόικα συνεχίζουν αδιαφορώντας πλήρως για τις κοινωνικές επιπτώσεις και τα αδιέξοδα στην οικονομία. Αντί για μέτρα αναδιανομής εισοδημάτων και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών που θα βγάλουν τη χώρα από την ύφεση, εκποιούν τα πάντα υποθηκεύοντας κάθε παραγωγική προοπτική για την ανάπτυξη της χώρας.

Πρόκειται για καταστροφική νεοφιλελεύθερη συνταγή, όπως υπαγορεύεται από την Τρόικα, η οποία δεν αντιμετωπίζει κανένα από τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας. Εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα των τοκογλύφων δανειστών, των κερδοσκόπων, των τραπεζιτών και των κάθε λογής επιχειρηματιών που πλουτίζουν σε βάρος της χώρας και των εργαζομένων.

Αυτή η πολιτική και κάθε πολιτική που απαλλάσσει τους επιχειρηματίες, τα κέρδη τους, το μαύρο χρήμα, τους αυθαιρετούντες απ' όπου και αν προέρχεται δεν δίνει λύσεις και δεν έχει μέλλον.

Όσο οι πολιτικές αυτές συνεχίζονται, τόσο θα συνεχίζονται οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων. Η ΓΣΕΕ στα πλαίσια συντονισμού του απεργιακού της αγώνα συγκαλεί την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011 σύσκεψη με τις Ομοσπονδίες μέλη.

Η ΓΣΕΕ από κοινού με την ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος και προετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα εντάσσεται σε συνολικό σχέδιο άγριας λιτότητας για όλους τους λαούς της Ευρώπης.

ΓΣΕΕ»

Για να δούμε αν θα βρεθούν μαλάκες να δώσουν του Διαμαντίδη 1 δις για τον ΟΛΘ...

Γράψαμε το μεσημέρι ότι όπως λέει ο Β. Παπαγεωργόπουλος η Hutchison επί ΝΔ-Καραμανλή-Βουλγαράκη έδινε 130 εκ ευρώ ενοίκιο το χρόνο (σε 8 χρόνια δηλ. θα παίρναμε 1 δις) και έφτιαχνε και μια προβλήτα που σήμερα την φτιάχνει ο ΟΛΘ και κοστίζει 480 εκ... τότε το ΠΑΣΟΚ φρόντισε με την φυσική του παρουσία στο λιμάνι του Πειραιά και με την ηθική στήριξη των παιδιών της πρεσβείας να διώξει τους ξένους που ενδιαφερόντουσαν... για να δούμε τώρα αν ο Διαμαντίδης θα βγάλει 1 δις για να πούμε ότι θα ρεφάρουν για εκείνη την επιλογή τους:

"Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πώληση μεριδίων του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον", δήλωσε το μεσημέρι ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης, αναφερόμενος στη χθεσινή απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις για την ανάπτυξη της χώρας.

Ο κ. Διαμαντίδης δήλωσε, επίσης, ότι θα καταθέσει αύριο στη βουλή το νομοσχέδιο για το Αττικό Λιμενικό Σύστημα, το οποίο προβλέπει στην ενοποίηση των λιμανιών Ελευσίνας, Ραφήνας και Λαυρίου υπό τον ΟΛΠ, με στόχο να υπάρξει ένα μεγάλο λιμάνι και μία ισχυρότατη χρηματιστηριακή εταιρεία.

Σημειώνεται, ότι η κατάθεση του νομοσχεδίου αυτού, στο οποίο θα ενταχθούν όλα τα λιμάνια της Αττικής, θα αποτελέσει τον πιλότο και για τα υπόλοιπα της επικράτειας (Λιμενικός Καλλικράτης). Σύντομα αναμένεται να υπάρξει ενοποίηση των λιμανιών της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης υπό τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με ναυτιλιακές πηγές, άγνωστο παραμένει, μέχρι στιγμής, αν στο σχήμα αυτό θα ενταχθεί και το λιμάνι του Βόλου, καθώς οι συζητήσεις για το θέμα αυτό είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσοστό της κουνούργιας εταιρείας, που θα δημιουργηθεί υπό τον ΟΛΠ με την ενοποίηση των λιμανιών της Αττικής, θα αυξηθεί από το 74% στο 96%, και από αυτό το 51% θα παραμείνει στο κράτος, ενώ το υπόλοιπο θα διατεθεί μέσω παραχώρησης μετοχών στο Χρηματιστήριο.

Άλλες πηγές αναφέρουν, ωστόσο, ότι το θέμα του ποσοστού που θα διατηρήσει το κράτος θα εξετασθεί εκ νέου από το υπουργείο Οικονομικών.

"Δεν συναινώ στα αδιέξοδα", τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ

http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2010/01/samaras-2.jpg"Όταν προσφέραμε στην κυβέρνηση συναίνεση μας απαντούσαν με πολεμική. Όταν τους προτείναμε μέτρα για να αποφύγουν τα χειρότερα μας απαντούσαν με ειρωνείες. Σήμερα που βλέπουν ότι ο δρόμος τους οδηγεί σε αδιέξοδο μου ζητούν να συναινέσω. Σε τί;" διερωτήθηκε ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ, λίγη ώρα μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Κάνοντας λόγο για "Βατερλώ του Μνημονίου", ο κ. Σαμαράς έδωσε το στίγμα των προθέσεών του όσον αφορά τα στοιχεία του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Ο Πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε πως δεν θα προσυπογράψει την αύξηση των φορολογικών συντελεστών, ενώ θα επιμείνει στη στρατηγική αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.

Όσον αφορά τις αποκρατικοποιήσεις ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε στη στρατηγική αυτή με αναπτυξιακό και όχι με ταμειακό μόνο αποτέλεσμα, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να δεχθεί πώληση ενός μετοχικού πακέτου της ΔΕΗ σε ένα πτωτικό χρηματιστήριο, χωρίς να έχει προηγηθεί το σπάσιμο του κρατικού μονοπωλίου. Παράλληλα κατέστησε σαφές πως θα χτυπήσει τα αφύσικα προνόμια που καταχράστηκαν διάφορες συντεχνίες του δημοσίου.

Υπερασπιζόμενος την πολιτική που έχει ακολουθήσει το τελευταίο διάστημα αλλά και τις συγκεκριμένες προτάσεις που έχει καταθέσει ο κ. Σαμαράς είπε πως αν σήμερα συναινούσε στο λάθος θα ανέτρεπε όσα έκανε ως τώρα και θα γινόταν συνυπεύθυνος σε ένα σφάλμα το οποίο εγκαίρως είχε απορρίψει. "Θα ωθήσουμε στην απελπισία την κοινωνία, που σε μας ελπίζει ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος", τόνισε χαρακτηριστικά παρουσιάζοντας τα χθεσινά αναθεωρημένα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου τα οποία δείχνουν, όπως είπε, το αδιέξοδο της πολιτικής που ακολουθείται.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι τα καθαρά έσοδα μειώθηκαν κατά 9,1% το πρώτο τετράμηνο του 2011, έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 8,5% κάνοντας λόγο για "Βατερλώ" και στο θέμα των δαπανών, οι οποίες το πρώτο τετράμηνο φέτος είναι αυξημένες κατά 3,6% (ή κατά 730 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο), κυρίως λόγω των, αναμενόμενα, υψηλότερων τόκων (περίπου 500 εκατ. ευρώ) και της αδυναμίας αντιμετώπισης της σπατάλης.

"Το πρώτο τρίμηνο το έλλειμμα αυξήθηκε κατά 7,5% και το πρώτο τετράμηνο αυξήθηκε κατά 13,7%, έναντι πρόβλεψης για μείωση κατά 3,9%", τόνισε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας πως το χρέος ξεφεύγει πέραν πάσης προσδοκίας καθώς στο αρχικό Μνημόνιο προβλεπόταν ότι από 127% του ΑΕΠ, θα έφτανε το 2013 στο 146% του ΑΕΠ ενώ ήδη βρισκόμαστε στα μέσα του 2011 κι έχει φτάσει στα 152% του ΑΕΠ!

Αναφερόμενος στη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για φοροεπιδρομή που πάγωσε τους πάντες ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να συναινέσει σε αυτή την καταστροφή. "Συμφωνούμε με τους στόχους: Να μειωθεί και να εκμηδενιστεί το έλλειμμα. Να ελεγχθεί και να αποκλιμακωθεί το χρέος. Όμως, δεν συμφωνούμε με τη συνταγή που επέλεξαν να το κάνουν αυτό. Και αποδείχθηκε ότι είχαμε δίκιο", δήλωσε χαρακτηριστικά υπενθυμίζοντας πως η ΝΔ είχε εκ των προτέρων διαφωνήσει με τη συνταγή αυτή.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε, τέλος, τους βασικούς άξονες της πολιτικής που παρουσίασε στο Ζάππειο και η οποία αν υλοποιηθεί το σύνολό της, όπως είπε, θα μπορέσει να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Τουρκικό ΥΠΕΞ προς Έλληνες για τις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων: Είστε ανιστόρητοι-Δεν ξέρετε την τύφλα σας...

"Σε ισχυρισμούς που διαστρεβλώνουν την ιστορία στηρίζονται οι εκδηλώσεις για τη δήθεν γενοκτονία των Ποντίων που οργανώθηκαν και φέτος στην Ελλάδα", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι οι εκδηλώσεις "δεν εξυπηρετούν το σκοπό της ανάπτυξης των Τουρκοελληνικών σχέσεων" και αναφέρεται: "Καταδικάζουμε και αρνούμαστε τις πρωτοβουλίες αυτές που στερούνται επιστημονικής βάσης και ηθικώς είναι προβληματικές. Στην πραγματικότητα το συμβατικό πλαίσιο του πρόσφατου κοινού μας παρελθόντος συνιστά απάντηση στους ισχυρισμούς αυτούς.

Κατέθεσε στην Προανακριτική για τα υποβρύχια ο Αλ. Αβατάγγελος διαψεύδοντας εμπλοκή του σε «μίζες»

http://static.madata.gr/files/ypobryxio_554046019.jpgΣτην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, η οποία διερευνά την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων, προσήλθε και κατέθεσε επί περίπου τρεις ώρες, ο επιχειρηματίας Αλεξάνδρος Αβατάγγελος, διαψεύδοντας οποιαδήποτε εμπλοκή του με «μαύρα χρήματα» και «μίζες».

«Ό,τι λεφτά πήρα, τα πήρα νόμιμα, τα έχω δηλώσει κι έχω πληρώσει και φόρους», φέρεται να κατέθεσε ο κ. Αβατάγγελος στα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, που συνεδριάζουν κεκλεισμένων των θυρών.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θέλησε να απαντήσει ούτε σε ποια χώρα πήρε λεφτά, ούτε πού τα έχει, επιμένοντας ότι αυτά θα τα πει στον εισαγγελέα, στον οποίο έχει κληθεί να καταθέσει, με την ιδιότητα του κατηγορουμένου.

Υπενθυμίζεται, ότι ο επιχειρηματίας, το 2006, είχε καταθέσει αγωγή στη γερμανική δικαιοσύνη, εναντίον των εταιριών Ferrostaal και HDW, ζητώντας προμήθεια 60 εκατ. ευρώ και συμβιβάστηκε με 11 εκατ. ευρώ, ανοίγοντας έτσι, στη γερμανική δικαιοσύνη, την υπόθεση των υποβρυχίων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ότι ο κ. Αβατάγγελος φέρεται να ανέφερε ότι γνωρίζει πολύ καλά τους, Πίκλερ, Δεμερτζιάν, Μπέλτσιο και Φιλιππίδη, όσους, δηλαδή, ο Γερμανός εισαγγελέας κατονομάζει ως μέλη της «Ομάδας Α», που φέρονται να ελάμβαναν και να διαχειρίζονταν παράνομες πληρωμές, προσθέτοντας ότι όλοι μεταξύ τους είναι γνωστοί, φίλοι και συνεργάτες.

Αντίθετα, φέρεται να δήλωσε ότι δεν γνωρίζει, αλλά και ότι δεν έχει συναντήσει τον πρώην Υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο, με τον οποίο, όπως είπε, είχε βρεθεί πολλές φορές ο πολιτικός μηχανικός Γιάννης Μπέλτσιος.

Επίσης, ο επιχειρηματίας δήλωσε ότι η σχέση του με την «Ferrostaal» ήταν καθαρά επαγγελματική και ότι είχε συνεργαστεί με την γερμανική εταιρία και σε άλλες δουλειές.

Αύριο το πρωί, στην Επιτροπή έχει προγραμματιστεί να καταθέσει ο Νίκος Μαϊτός, από την περιφερειακή διεύθυνση Αττικής του ΣΔΟΕ, προκειμένου να την ενημερώσει σχετικά με τα αποτελέσματα του ελέγχου στο «πόθεν έσχες» του κ. Τσοχατζόπουλου.

Επίσης, αύριο τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής αναμένεται να έχουν στα χέρια τους, μεταφρασμένο, τμήμα της δικογραφίας με το κατηγορητήριο του εισαγγελέα του Μονάχου, ενώ, ήδη, έχουν την κατάθεση και την αγωγή του εφοπλιστή Μιχάλη Ματαντού.

Την ερχόμενη Τρίτη, η Προανακριτική έχει καλέσει για να καταθέσουν, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, επί υπουργίας κ. Τσοχατζόπουλου, Σωτήρη Εμμανουήλ και τον επιχειρηματία Μιχάλη Φιλιππίδη.

ΟΤΟΕ: "Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την πώληση του ΤΤ"... δεν πειράζει θα την "καταλάβετε" μόλις σας πει ο Γιωργάκης

"Η ανακοίνωση της πώλησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και άλλων σημαντικών περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, αποκαλύπτει την αμηχανία και ταυτόχρονα την αδυναμία της Κυβέρνησης να υπερασπίσει στοιχειωδώς βασικούς τομείς της οικονομίας απέναντι στις απαιτήσεις της τρόικας", αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της ΟΤΟΕ.

"Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου η οποία, σε κάθε περίπτωση, δεν στηρίζεται σε οικονομικά και αναπτυξιακά κριτήρια, αλλά εξυπηρετεί ευκαιριακές σκοπιμότητες. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που αποτελεί μια ισχυρή ελληνική Τράπεζα λαϊκής βάσης και θα μπορούσε να αποτελέσει βασικό συστατικό ενός Δημόσιου πυλώνα Τραπεζών (που μέχρι πρόσφατα ήταν κεντρική κυβερνητική πολιτική) προκειμένου να συμβάλει αποφασιστικά στην αναπτυξιακή πορεία της Οικονομίας για το ξεπέρασμα της κρίσης, θυσιάζεται στο βωμό του εκβιαστικού διλήμματος που θέτει η Τρόικα και υποκύπτει η ελληνική Κυβέρνηση: "Ή θα πουλήσετε ή θα χρεοκοπήσετε!"", αναφέρει ο ΟΤΟΕ στην ανακοίνωση της.

Αύριο στις 2.00 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η εκτελεστική γραμματεία. της ΟΤΟΕ, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων της Κυβέρνησης και την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, προκειμένου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, να πάρει αγωνιστικές αποφάσεις.

Βαρύτατες κατηγορίες Ρεγκούζα εναντίον Αλογοσκούφη !

Με υπονοούμενα που είναι ευκόλως εννοούμενα, απάντησε με σημερινή ανακοίνωσή του ο πρώην Υφυπουργός Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζας, σχετικά με την πολιτική του απαξίωση και τις προσφυγές του εναντίον του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, ο οποίος προέβη σε "αποκαλύψεις" για την πολιτική του διαδρομή. Ο κ.Ρεγκούζας, παραθέτει μια σειρά νικηφόρων "μαχών" στα δικαστήρια τα οποία τον δικαίωσαν, αλλά το ζουμί βρίσκεται αλλού:

Ο π.βουλευτής αποδίδει τον διασυρμό του, στα "μεγάλα και αδίστακτα συμφέροντα λαθρεμπόρων καυσίμων" και αναφέρει ότι ήταν έτοιμος να βάλει τάξη στο λαθρεμπόριο καυσίμων, όταν ...εξαναγκάστηκε σε παραίτηση.

Αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Αυτό ακριβώς επιχειρούσα και εγώ τότε, σε μια προσπάθεια ελέγχου του παράνομου πετρελαίου, αλλά για όλες τις πετρελαϊκές εταιρείες. Συγκεκριμένα είχα έρθει σε συμφωνία με αμερικανική εταιρεία και ήταν έτοιμη η υπογραφή σύμβασης για ανάθεση της διαχείρισης του όλου έργου. Τη σύμβαση αυτή για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου θα την υπέγραφα , λόγω αρμοδιότητας, εγώ, πλην όμως για ένα τέτοιο θέμα ήθελα τη σύμφωνη γνώμη του τότε Υπουργού Οικονομίας, κ. Αλογοσκούφη , ο οποίος ήταν ενήμερος σχετικά. Έστειλα λοιπόν την επεξεργασμένη σύμβαση στο γραφείο του και σε διάστημα δέκα (10) ημερών από την αποστολή της, ήρθε η αναγκαστική παραίτησή μου από Υφυπουργός Οικονομικών."

Θα έχει ενδιαφέρον η απάντηση Αλοσκοφούφη !
(ολόκληρη η ανακοίνωση Ρεγκούζα, εδώ)

http://taxalia.blogspot.com/2011/05/blog-post_6408.html

Μας λυπήθηκαν οι Τούρκοι: Δεν θα κάνουν απόβαση ακόμα σε Αγαθονήσι-Φαρμακονήσι τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος

Προεκλογική συγκέντρωση στο Ντίτιμ (Δίδυμα) του Αϊδίνιου θα πραγματοποιήσει αύριο το μεσημέρι ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ. «Διαμαρτυρία για την ελληνική κατοχή σε τουρκικά νησιά» τιτλοφορείται η συγκέντρωση, ωστόσο δεν θα ακολουθήσει μετάβαση του προέδρου και των στελεχών του κόμματος στο Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι, όπως είχε ανακοινωθεί πριν από τρεις μέρες.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στη μία το μεσημέρι. Ο Ζεϊμπέκ, πριν από περίπου δέκα πέντε μέρες, είχε προβάλει τον ισχυρισμό ότι τα εν λόγω δύο νησιά «τελούν από το 2004 υπό ελληνική κατοχή».

Την περασμένη Κυριακή η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ» είχε γράψει ότι ο επικεφαλής της οργάνωσης του Δημοκρατικού Κόμματος στη Σμύρνη, Νασίτ Μπιργκιουβί, δήλωσε ότι «αρχικά θα κάνουμε μία συγκέντρωση στο Ντίντιμ και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε με τον πρόεδρό μας, με σκάφη, για να υψώσουμε τουρκική σημαία στα νησιά. Ελπίζω να μην μας εμποδίσουν».

Ωστόσο, ο σύμβουλος του προέδρου του κόμματος επί θεμάτων Τύπου, Εμίν Βαρόλ, απαντώντας σήμερα σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι θα γίνει μόνον η συγκέντρωση στο Ντίντιμ και ότι δεν προβλέπεται μετάβαση στα νησιά.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το περασμένο Σάββατο, ο επικεφαλής της οργάνωσης του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στο Ντίντιμ, Αμπντουραχίμ Οζτούρκ, σε γραπτή του ανακοίνωση είχε αναφέρει ότι «η συμφωνία του 1947, που πιστοποιεί ότι τα νησιά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι είναι εδάφη της Ελλάδας, υπογράφηκε από τον πρόεδρο της εποχής Ισμέτ Ινονού».

Γιατί φωνάζει ο Άρης; Έχει δίκιο ή Άννα: Όποιοι ήθελαν να σπουδάσουν στο εξωτερικό ας πήγαιναν σε ιδιωτικό όπως ο κανακάρης της

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μέχρι σήμερα μιλούσαμε για προχειρότητα, έλλειψη οργάνωσης και σχεδιασμού στις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ για την προετοιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων, με τα γνωστά αποτελέσματα, τις διαρροές θεμάτων, την επέμβαση της Δικαιοσύνης και τις γκάφες με τα λάθος θέματα που δόθηκαν σε μαθητές εσπερινών λυκείων.

Το μπάχαλο, όμως, συνεχίζεται σε όλο του μεγαλείο, και μας κάνει πλέον να μιλούμε για ανευθυνότητα, ανικανότητα και εγκληματική επιπολαιότητα των υπευθύνων.

Στις 4 Απριλίου, το ΥΠΕΠΘ και η πολιτική του ηγεσία ανακοίνωναν τις νέες ρυθμίσεις για την απόκτηση Ισότιμου Απολυτηρίου Λυκείου μέσα από ενδοσχολικές μόνο εξετάσεις, εκδίδοντας και δελτίο τύπου που απαντούσε στις ενστάσεις μας και τους προβληματισμούς μας για την υποτιθέμενη ισοτιμία του.

Στις 9 Μαΐου, απέστειλαν εγκύκλιο στους διευθυντές των λυκείων για την εφαρμογή του.

Στις 22 Μαΐου, μετά το σάλο που προκλήθηκε από δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας (καθώς 4.500 τελειόφοιτοι των λυκείων που έκαναν το λάθος να εμπιστευθούν τα λεγόμενά τους και να μη δώσουν Πανελλαδικές βρίσκουν κλειστές τις πόρτες και δεν θα γίνονται δεκτοί σχεδόν από κανένα πανεπιστήμιο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρ' ότι υποτίθεται ότι το απολυτήριό τους έχει την ίδια ισχύ με εκείνα των συμμαθητών τους που έδωσαν Πανελλαδικές) η ηγεσία του ΥΠΕΠΘ δηλώνει κυνικά ότι οι μαθητές που δεν έδωσαν πανελλαδικές δεν ενδιαφέρονται για σπουδές και πολύ περισσότερο στο εξωτερικό. Επιχειρεί, έτσι, να μετακυλήσει τις τεράστιες ευθύνες της, στους εγκλωβισμένους μαθητές, προεξοφλώντας με βολικές υποθέσεις τις φιλοδοξίες και τα σχέδια των μαθητών.

Αυτό λέγεται θράσος και κοροϊδία»

Αλβανία: Δάνειο 223 εκ. δολαρίων από την Ισλαμική Τράπεζα Ανάπτυξης

Έπειτα από μπαράζ διαπραγματεύσεων, η αλβανική κυβέρνηση αποφάσισε να εισπράξει δάνειο ύψους 223 εκ. δολαρίων από την Ισλαμική Τράπεζα Ανάπτυξης, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση του εθνικού οδικού άξονα Τίρανα-Ελμπασάν.

Το αλβανικό Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι το έργο αυτό, συνολικού μήκους 35 χλμ (συμπεριλαμβανομένης σήραγγας 2,3 χλμ), θα συνδέσει την πρωτεύουσα, Τίρανα, με τις περιοχής της ΝΑ Αλβανίας και τους οδικούς άξονες προς Ελλάδα και ΠΓΔΜ.

Το δε κόστος του έργου θα ανέλθει σε 497 εκ. δολάρια. Το 10% του ποσού αυτού θα εξασφαλιστεί από την αλβανική κυβέρνηση και το υπόλοιπο από αραβικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως η Ισλαμική Τράπεζα Ανάπτυξης, το Κουβεϊτιανό Ταμείο, το Ταμείο του Άμπου Ντάμπι και το Ταμείο Ανάπτυξης της Σαουδικής Αραβίας.

Σαχινίδης: μόνο 1 δις τόκους πληρώσαμε ως τώρα για το δάνειο στην τρόικα... τσάμπα πράμα... πιάσε άλλα 100 δις

Στο ποσό του ενός δισεκατομμυρίου τριάντα δύο εκατομμυρίων ευρώ ανέρχονται οι συνολικές δαπάνες τόκων για τα μέχρι σήμερα αναληφθέντα ποσά που προέρχονται από τον μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας (Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή κ. Κ. Βελόπουλου.

Οι τόκοι για τα εν λόγω δάνεια υπολογίζονται με κυμαινόμενο επιτόκιο το οποίο προσδιορίζεται από την κυμαινόμενη βάση του τρίμηνου Euribor για τα ποσά που προέρχονται από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (80 δισ. ευρώ) και από την κυμαινόμενη βάση του τρίμηνου SDR για αυτά που προέρχονται από το ΔΝΤ (30 δισ. ευρώ).

Όπως ανέφερε ο κ. Σαχινίδης, οι προαναφερόμενες κυμαινόμενες βάσεις καθορίζονται κάθε φορά δύο εργάσιμες ημέρες πριν την έναρξη της κάθε τρίμηνης τοκοφόρου περιόδου και αφορούν τον υπολογισμό των τόκων μόνον της περιόδου αυτής. Τα επιτόκια αυτά καθορίζονται από τις διεθνείς αγορές και δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστούν επακριβώς εκ των προτέρων.

Ως εκ τούτου δεν υπάρχει δυνατότητα για ακριβή πρόβλεψη των μελλοντικών δαπανών τόκων που θα προκύψουν από τα δάνεια αυτά, παρά μόνον ο προσδιορισμός τους εκ των υστέρων.

Ηγέτες οπως Γιωργάκης και Τζέμ λείπουν από Γαλλία-Γερμανία γι αυτό οι δυο χώρες δεν τα βρήκαν για κοινό βιβλίο ιστορίας...

Ήταν μια εξαιρετική ιδέα. Φτηνή και εξόχως συμβολική. Τέλεια για τους πολιτικούς. Νέοι από τη Γαλλία και τη Γερμανία, που συγκεντρώθηκαν το 2003 για να τιμήσουν τα 40 χρόνια της συνθήκης των Ηλυσίων, πρότειναν την εκπόνηση ενός κοινού βιβλίου Ιστορίας. Δεν ήταν κάτι εύκολο ούτε προφανές: στη Γερμανία, τα σχολικά προγράμματα χρειάζονται την έγκριση των 16 κρατιδίων. Παρά ταύτα, ο Ζακ Σιράκ και ο Γκέρχαρντ Σρέντερ ενέκριναν αμέσως την ιδέα.

Υπήρχαν άλλωστε προηγούμενα, σημειώνει ο Φρεντερίκ Λεμέτρ στη Μοντ. Ήδη από τη δεκαετία του 1930, ένας γερμανός ειδικός του Μεσαίωνα (ο Φριτς Κερν) και ένας γάλλος πολιτειολόγος (ο Ζαν ντε Πανζ) είχαν σκεφτεί να συντάξουν ένα «εγχειρίδιο των γαλλογερμανικών σχέσεων» για ιστορικούς. Αλλά η ανάληψη της εξουσίας από τους Ναζί τους σταμάτησε. Το 1951 έγινε μια νέα προσπάθεια από τους ιστορικούς Γκέοργκ Έκερτ και Εντουάρ Μπριλέ, αλλά απέτυχε κι αυτή.

Αυτή τη φορά, χάρις στη στήριξη του προέδρου της Γαλλίας και της καγκελαρίου της Γερμανίας, το σχέδιο προχώρησε. Τα 16 κρατίδια δέχθηκαν αμέσως να ενοποιήσουν τα προγράμματα ιστορίας των σχολείων. Μια επιτροπή που συγκροτήθηκε για τον σκοπό αυτό ανακοίνωσε τα συμπεράσματά της: το εγχειρίδιο πρέπει να είναι ενιαίο, πρέπει να είναι ένα γαλλογερμανικό βιβλίο Ιστορίας και όχι ένα βιβλίο γαλλογερμανικής ιστορίας, πρέπει να αποτελείται από τρεις τόμους, να δίνει έμφαση στην ιστορία της Ευρώπης, να ενθαρρύνει την προσωπική εργασία των μαθητών και να προωθεί τις ευρωπαϊκές αξίες. Επελέγησαν δύο εκδοτικοί οίκοι (Klett και Nathan) και επιστρατεύτηκαν ιστορικοί.

Σε πολλά ζητήματα υπήρξαν διαφωνίες. Ο Διαφωτισμός ήταν ένα κίνημα κοσμικό ή συνδεδεμένο με τον προτεσταντισμό; Ο ναζισμός ήταν ένας ολοκληρωτισμός σαν τους άλλους; Οι Ηνωμένες Πολιτείες μετά το 1945 υπήρξαν μια δύναμη γενναιόδωρη ή ιμπεριαλιστική; Ο κομμουνισμός ήταν μια δικτατορία ή και ένα κίνημα αντίστασης; Η κυριότερη διαφωνία αφορούσε τη διδακτική προσέγγιση: στη Γαλλία, η Ιστορία διδάσκεται με τη Γεωγραφία, στη Γερμανία περισσότερο με τη φιλοσοφία ή τη λογοτεχνία. Αλλά σε όλες αυτές τις διαφορές έγιναν συμβιβασμοί.

Για πολιτικούς λόγους, παρουσιάστηκε πρώτα το βιβλίο για τις τελευταίες τάξεις που είναι αφιερωμένο στην Ευρώπη και τον κόσμο μετά το 1945. Ο Τύπος ενθουσιάστηκε, η απήχηση ήταν παγκόσμια. Η Ιαπωνία, η Κορέα, οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να μιμηθούν το επιτυχημένο παράδειγμα. Το 2008 εκδόθηκε το βιβλίο για τις πρώτες τάξεις, που είναι επικεντρωμένο στην περίοδο 1815-1945. Και ετοιμάζεται ήδη το βιβλίο που πραγματεύεται την περίοδο από την Αρχαιότητα μέχρι την πτώση του Ναπολέοντα.

Χάπι εντ λοιπόν; Όχι ακριβώς, τονίζει ο αρθρογράφος της Μοντ. Γιατί το εγχειρίδιο δεν έχει την επιτυχία που είχε προβλεφθεί. Αν και ορισμένες περιοχές της Γαλλίας και ορισμένα κρατίδια της Γερμανίας μοίρασαν χιλιάδες αντίτυπα στα σχολεία, οι δύο πρώτοι τόμοι δεν έχουν πουλήσει παρά 40.000 αντίτυπα σε κάθε χώρα, πολύ λιγότερα από τα 100.000 που είχαν προβλεφθεί. Κι έτσι, ο τρίτος τόμος θα κυκλοφορήσει μόλις σε 7.000 αντίτυπα.

Ο Στέφαν Σάιντεντορφ, ερευνητής στο γαλλογερμανικό Ινστιτούτο του Λούντβιγκσμπουργκ, αναζήτησε τα αίτια αυτής της εμπορικής αποτυχίας. Η μεταρρύθμιση των σχολείων είναι ένας λόγος, αλλά δεν είναι αρκετός. Τόσο στη Γαλλία όσο και στη Γερμανία, το εγχειρίδιο χρησιμοποιείται κατά κανόνα μόνο στις ευρωπαϊκές τάξεις. Σε πολλά γερμανικά κρατίδια, οι καθηγητές το χρησιμοποιούν μόνο ως βοήθημα. Όσο για τους Γάλλους, δυσπιστούν για ένα βιβλίο που υποστηρίχθηκε από τους πολιτικούς. «Το 80% των Γάλλων λένε ότι το βιβλίο είναι περισσότερο γερμανικό, και το αντίστροφο», λέει ο Σάιντεντορφ. «Στις δύο χώρες, οι καθηγητές δεν είναι προετοιμασμένοι να χρησιμοποιήσουν ένα τέτοιο εγχειρίδιο».

Μήπως λοιπόν το εγχειρίδιο ήταν μια κακή ιδέα; Ο Πέτερ Γκάις, συντονιστής της πρωτοβουλίας στη Γερμανία, δεν συμφωνεί. «Είναι η αρχή μιας διαδικασίας. Ένα εργαστήριο που επιτρέπει πραγματικές ανταλλαγές ιδεών για τη διδασκαλία της Ιστορίας και συμβάλλει στην οικοδόμηση της Ευρώπης». Κάτι σαν τις γαλλογερμανικές σχέσεις δηλαδή.

Τι κοινό έχουν παππούς, μπαμπάς και γιος Παπανδρέου;

Μα το δανεισμό και το χρέωμα της χώρας:

17-6-1964 Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΟΣ 90 ΕΚΑΤ. ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ... ΚΑΤΑ Τ' ΑΛΛΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ δημιούργησε το χρέος !!!!

Αλαφούζος για Παπακωνσταντίνου

Ποια είναι η γνώμη του Αλαφούζου για τη χθεσινή εμφάνιση Παπακωνσταντίνου στον Παπαχελά;
Δείτε τη:


Τι σχέση έχει με την Ελλάδα ο εισαγγελέας που θέλει να βάλει φυλακή τον Στρος Καν φυλακή;

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/aa/Vance_Campaign_Announcement.jpgΟ εισαγγελέας που με τόσο "μένος", για εμάς τους Ευρωπαίους (ας πούμε ότι είμαστε και εμείς ευρωπαίοι), θέλει να βάλει τον Στρος Καν φυλακή, είναι ο Cyrus Vance, Jr., οι οποίος εκλέγχθηκε στη θέση αυτή το Νοέμβριο του 2009, από τους πολίτες της Νέας Υόρκης (δυστυχώς σε πολλά οι Αμερικάνοι είναι αιώνες μπροστά μας) με το συντριπτικό 91% και θεωρείται από τους καλύτερους δικηγόρους των ΗΠΑ. Τί σχέση έχει όμως ο Cyrus Vance Jr. με την Ελλάδα;

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/84/CyrusVanceSoS.jpgΟ πατέρας του, που ήταν υπουργός εξωτερικών επί Κάρτερ (1977-80) και παραιτήθηκε επειδή διαφωνούσε με την επιχείρηση απελευθέρωσης των αμερικανών ομήρων από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ιραν το 1980 είναι αυτός που

επεξεργάστηκε και υπέγραψε σαν "μάρτυρας" (ειδικός απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ) την ενδιάμεση συμφωνία Ελλάδος-Σκοπίων στις 13 Σεπτεμβρίου του 1995 με την οποία εμείς δεσμευόμασταν να αναγνωρίσουμε το κράτος τους σαν ΦΥΡΟΜ και αυτοί να καταργήσουν τις αλυτρωτικές αναφορές στο σύνταγμά τους και το Άστρο της Βεργίνας από τη σημαία τους...

Για την Ελλάδα τότε είχε υπογράψει σαν ΥΠΕΞ ο Κάρολος Παπούλιας, παρόλο που το ΠΑΣΟΚ είχε κερδίσει τις εκλογές του 1993 με το σύνθημα "όχι σε ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία" και γι' αυτό μόλις ήρθε στην εξουσία ξεκίνησε το εμπάργκο εναντίον των Σκοπίων

ΠΑΣΟΚ mastermind: Φόρος και στους σε ομογενείς!!!

Εξαιρούνται από τις απαλλαγές που ισχύουν για τους γηγενείς, και φορολογούνται με 5% από το πρώτο ευρώ.

Απρόσμενος φόρος στους Έλληνες και αλλοδαπούς, κατοίκους εξωτερικού επιβάλλεται για πρώτη φορά με τη φορολογική δήλωση του 2011. Με 5% θα φορολογηθούν, επί ποσού τεκμαρτού, ως εξής: Με τον νόμο 3842/10 και το Άρθρο 16, που προκύπτει από συνδυασμό νόμων και διατάξεων, όσοι έχουν: Σπίτι, διαμέρισμα ή μονοκατοικία, που είτε αγόρασαν στο παρελθόν είτε κληρονόμησαν στο παρελθόν, που δεν το είχαν ενοικιάσει κατά το 2010, φορολογούνται σαν να είχαν εισόδημα με την εξής κλίμακα:

Μέχρι τα 80 τ.μ. με 30 Ευρώ κατά τ.μ. Από τα 80-120 τ. μ. με 50 Ευρώ κατά τ.μ. και από 120 και άνω με 80 Ευρώ το τ.μ. Δηλαδή εάν κάποιος έχει ένα σπίτι, ανεξαρτήτως αξίας, 100 τ.μ. θεωρείται ότι... έχει εισόδημα για το 2010, από το σπίτι, 3.400 Ευρώ. Και θα πληρώσει φόρο για το σπίτι του 170 Ευρώ.

Δεν εξοφλεί όμως με τα 170 Ευρώ γιατί αφού έχει σπίτι θεωρείται ότι ήρθε στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως εάν δεν ήρθε και η Εφορία τον κοστολογεί ως δαπάνη διαβίωσής του στην Ελλάδα με άλλες 3.000 Ευρώ εάν είναι ανύπαντρος και 5.000 εάν είναι παντρεμένος. Άρα, θα φορολογηθεί με άλλα 150 ή 250 Ευρώ. Αλλά δεν τελειώνει εδώ ο φόρος του.

Εάν έχει και ένα αυτοκινητάκι, ας πούμε 1200 κυβικών, αυτό υπολογίζεται ως αξίας 3.000 ευρώ και θα φορολογηθεί με άλλα 150. Άρα σύνολο για τον παντρεμένο 570 Ευρώ φόρο. Τί μπορεί να κάμει όμως για να αποφύγει κάποιους φόρους; Εάν το σπίτι δεν έχει καθόλου χρησιμοποιηθεί, ήταν κλειστό ολόκληρο το 2010, θα το δηλώσει ΚΕΝΟ για να μη πληρώσει τα 170 Ευρώ.

Για να αποδείξει, όμως, ότι ήταν κενό θα πρέπει να δείξει, να συνυποβάλλει με την Δήλωσή του, ένα λογαριασμό της ΔΕΗ ή του νερού, που να φαίνεται πως δεν είχε καθόλου κατανάλωση. Για να μην πληρώσει φόρο αυτοκινήτου, θα πρέπει να δηλώσει ότι είχε παραδώσει τις πινακίδες κυκλοφορίας όλο το 2010. Αν δεν τις είχε παραδώσει, τότε επιβαρύνεται και με το φόρο για το αυτοκίνητο και με το φόρο δαπάνης διαβίωσης στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως εάν δεν ήρθε καθόλου στην Ελλάδα το 2010. Εάν έχει ενοικιάσει το σπίτι ή το διαμέρισμα, τότε θα πρέπει να δηλώσει το ποσό που πήρε κατά το 2010 και θα φορολογηθεί κανονικά. Όμως εάν τα χρήματα που έχει εισπράξει από τα ενοίκια, είναι λιγότερα από τα υπολογιζόμενα ως τεκμαρτά εισοδήματα διαβίωσης, αυτοκινήτου και σπιτιού, τότε θα πληρώσει τη διαφορά.
Ως γνωστόν, όποιος έχει στην Ελλάδα ακίνητα ή έσοδα πρέπει να υποβάλει φορολογική δήλωση. Διαφορετικά θα έχει πρόστιμα. Και λήγει σύντομα η προθεσμία υποβολής.

Σημειωτέον ότι ενώ εμείς εδώ στην Ελλάδα έχουμε φοροαπαλλαγές, ένας που εισέπραξε μέχρι 6.000 Ευρώ δεν φορολογείται καθόλου ή ένα ανδρόγυνο μέχρι 12.000 με κάποιες αποδείξεις ακόμη περισσότερα, για τους Έλληνες και τους Αλλοδαπούς, κατοίκους εξωτερικού, με το νόμο αυτό φορολογούνται με 5% από το πρώτο ευρώ.

Είναι ενδεχόμενο κάποιοι να μην πληροφορηθούν αυτό το νέο νόμο και να βρεθούν εκτεθειμένοι ως φοροφυγάδες. Για περισσότερες λεπτομέρειες κατά περίπτωση πρέπει επειγόντως οι υπόχρεοι σε δήλωση να επικοινωνήσουν με τους δικηγόρους τους στην Ελλάδα ή τους αντικλήτους τους. Σας παραθέτω το άρθρο 16 του νόμου 3842/10 όπως ψηφίστηκε. Με αυτό το συνδυασμό είναι ίσως αδύνατο ένας πολίτης έχει ασχοληθεί με τις…απαραίτητες πράξεις της Αριθμητικής.

http://neoskosmos.com/news/el/node/14546

ΓΑΠ :ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Άσε Γιώργο αρκετά αγωνίστηκες
Επειδή εσείς δεν αγωνιστήκατε, θα το κάνουμε εμείς..





http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/05/blog-post_9616.html


Στα 4,8 εκ ευρώ το κόστος του φράχτη στον Έβρο, σύμφωνα με τον Παπουτσή

Στα 4.800.000 ευρώ ανέρχεται ο ενδεικτικός προϋπολογισμός του φράχτη που θα κατασκευαστεί στον Έβρο, όπως προκύπτει από έγγραφο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, με αφορμή ερώτηση των βουλευτών του ΛΑΟΣ, Θανάση Πλεύρη και Άδωνη Γεωργιάδη, για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου κύματος μεταναστών.

"Κατόπιν πλήρους αξιολόγησης των τοπικών δεδομένων, καθορίστηκε ο πλέον κατάλληλος τύπος τεχνικού εμποδίου και εν συνεχεία ολοκληρώθηκε από το προσωπικό της αρμόδιας υπηρεσίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (Διεύθυνση Τεχνικών), η σύνταξη της τεχνικής περιγραφής και ενδεικτικός προϋπολογισμός ύψους 4.800.000 ευρώ του φράχτη που θα κατασκευαστεί", ενημερώνει τους βουλευτές ο κ. Παπουτσής. Όπως, περαιτέρω, διευκρινίζει, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η μελέτη κατασκευής του έργου, απαιτείται η τοπογραφική αποτύπωση ζώνης, η γεωτεχνική έρευνα και ο έλεγχος στατικής επάρκειας των στύλων. Για το σκοπό αυτό, η Τεχνική Διεύθυνση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ζήτησε τη σύνταξη των απαιτούμενων στοιχείων να αναλάβει το Γενικό Επιτελείο Στρατού, που διαθέτει μηχανικούς αναλόγων ειδικοτήτων, και συνεπώς ο ακριβής προϋπολογισμός του έργου θα γίνει μετά την οριστικοποίηση της μελέτης.

Ήδη, πάντως, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προωθείται νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου ο αρχικός προϋπολογισμός δαπανών της Διεύθυνσης Τεχνικού του Αρχηγείου, να αυξηθεί από τα 2.500.000 ευρώ στα 5.500.000 ευρώ. Όπως, εξάλλου, υπογραμμίζει ο κ. Παπουτσής, η επιλογή του αναδόχου θα γίνει με βάση το νόμο για την κατασκευή δημοσίων έργων. Το έργο της κατασκευής του φράχτη στην περιοχή του Έβρου, προτείνεται να ενταχθεί στο Ετήσιο Πρόγραμμα 2011 του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων. Η πρόταση έχει υποβληθεί από τη Διεύθυνση Οικονομικών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και αναμένεται η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το έγγραφο του κ. Παπουτσή διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση των βουλευτών του ΛΑΟΣ, οι οποίοι ζήτησαν να ενημερωθούν σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για την κατασκευή του φράχτη, αν έχει επιλεγεί ο φορέας εκτέλεσής του, ποια θα είναι η αναθέτουσα αρχή και αν θα ενταχθεί στο Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων για να καλυφθεί η δαπάνη του.

GAP προς Σαμαρά: Ψάχνω εναγωνίως συνενόχους... είσαι μέσα;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjWl3bkxW9ki_ZiHhoVLp0NIKb_tDpct9cveeTq5xYb0O4Ol4Ghqe2YJ3Bl9bvXADJdXyy7bM5t_m0xO2cRXr4yC63Ze62pVMJjJpx-ncQyKl9hcaRj8bBDl2Bj2odRM2OfvwvEKJaUmZBr/s320/papandreou_1.jpgΑνοιχτή σε προτάσεις είναι η κυβέρνηση, είπε ο Πρωθυπουργός στον πρόεδρο της ΝΔ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι υπάρχουν προτάσεις οι οποίες μπορούν να γίνουν κοινός τόπος. Η θέση αυτή της κυβέρνησης μεταφέρθηκε στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον κ. Σαμαρά, από αρμόδιες κυβερνητικές πηγές.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε προτάσεις για την επίτευξη του στόχου μείωσης του ελλείμματος κατά 6,4% που είναι ο στόχος ο οποίος πρέπει να επιτευχθεί απαραιτήτως.

Επίσης ο κ. Παπανδρέου φέρεται να είπε στον κ. Σαμαρά πως όσα ακούγονται και βλέπουν το φως της δημοσιότητας για νέους φόρους, αύξηση ΦΠΑ κλπ., δεν είναι αποφάσεις, αλλά προτάσεις οι οποίες θα συζητηθούν στο πλαίσιο της συζήτησης για την κατάρτιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε στον συνομιλητή του ότι θα προχωρήσουν πολύ γρήγορα και με πλήρη διαφάνεια. Σχετικά με την πληροφορία ότι ο υπουργός Οικονομικών θα καλούσε το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ για περαιτέρω συζήτηση, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι δεν υπάρχει τίποτα σχετικό, αλλά θα ήταν ανοιχτή σε μια τέτοια συζήτηση.

Για τον τρόπο με τον οποίο θα ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, οι ίδιες κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι θα ακολουθηθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία και ότι υπάρχει τρόπος να βρεθεί συναίνεση σε συγκεκριμένα θέματα, κατά το πρότυπο της συζήτησης του προϋπολογισμού όπου ένα κόμμα μπορεί να ψηφίζει ορισμένες από τις δαπάνες του όχι όμως και το σύνολό τους.

Εξάλλου, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, όλα τα επιμέρους ζητήματα του μεσοπρόθεσμου σχεδίου θα κατατεθούν στη Βουλή ως ανεξάρτητα νομοθετήματα.

ΠΟΙΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ;

Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ : ” Πριν τρία χρόνια η HUTCHISON μας έδιδε για ΕΝΟΙΚΙΟ μόνο του ΣΕΜΠΟ (ενός μέρους δηλαδή του λιμανιού) 130 εκ. ευρώ τον χρόνο και για 25 χρόνια, συγχρόνως δε αναλάμβανε να κατασκευάσει η ίδια τον 6ο προβλήτα (έργο διπλάσιο από αυτό που δημοπρατήθηκε προ μηνών), να πραγματοποιήσει δηλαδή μια επένδυση ύψους 480 εκ. ευρώ!

Ήταν μια κίνηση την οποία ως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις.

Τότε όμως οι «προοδευτικοί» δεν την ήθελαν αυτή την ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ. (κλικ)

Όλοι θυμόμαστε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της πόλης μας να προσπαθούν να ρίξουν την πόρτα του λιμανιού για να σταματήσουν την ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ!

Και το πέτυχαν!

Μετά δύο χρόνια οι ίδιοι βουλευτές θα ψηφίσουν για την ΠΩΛΗΣΗ του λιμανιού της πόλης μας βάσει της σημερινής χρηματιστηριακής τιμής του, δηλαδή έναντι πινακίου φακής!

Ας κρατήσουμε στο μυαλό μας την προσφορά της HUTCHISON που απέρριπταν οι συγκεκριμένοι βουλευτές και τα συγκεκριμένα κόμματα και τα συγκεκριμένα συμφέροντα και ας την συγκρίνουμε με την τιμή πώλησης του λιμανιού μας που θα εμφανιστεί σε λίγες εβδομάδες από την Κυβέρνηση!…

ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ…”

Α. Σαμαράς για συνάντησή του με τον GAP: «Δεν δίνω συναίνεση που αφήνει θα αφήνει απ' έξω την κοινωνία»

«Η κυβέρνηση επιβαρύνει την Οικονομία με νέους φόρους. Παραλύει έτσι και την τελευταία παραγωγική ικμάδα του τόπου. Φέρνει περισσότερη ύφεση, όχι μικρότερα ελλείμματα.

Ο κ. Παπανδρέου επιμένει στην ίδια αποτυχημένη συνταγή εν όψει των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα. Προαναγγέλλει νέες φοροεπιδρομές, νέες οριζόντιες περικοπές σε βάρος όσων πλήρωσαν ήδη, όσων δεν αντέχουν άλλο…

Σ’ αυτή την αποδεδειγμένα λανθασμένη συνταγή του Μνημονίου δεν πρόκειται να συμφωνήσω.

Υπενθυμίζω ότι το βασικό συστατικό της πρότασής μας για την Επανεκκίνηση της Οικονομίας, είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν η ασφυξία της αγοράς, οφείλεται κυρίως στην πολιτική της άγριας υπέρ-φορολόγησης των πάντων.

Μόνο καινούργιο στοιχείο της κυβερνητικής πολιτικής οι αποκρατικοποιήσεις. Όμως, σε πολλές περιπτώσεις δίνουν την εντύπωση ότι οδηγούνται σε εκποίηση, χωρίς αναπτυξιακή διάσταση και με πενιχρά αποτελέσματα σε διαλυμένο χρηματιστήριο…

Είμαστε υπέρ των αποκρατικοποιήσεων. Αλλά είμαστε αντίθετοι στην βιαστική εκποίηση και στα μέτρα ταμειακού πανικού.

Υπάρχουν μεμονωμένα θετικά στοιχεία, όπως οι συμβάσεις εκμετάλλευσης λιμανιών και αεροδρομίων. Τα προτείναμε από το Δεκέμβριο του 2009. Τώρα μόλις τα εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Ή όπως η διαφαινόμενη πρόθεση του κ. Παπανδρέου να υιοθετήσει και κάποιες από τις προτάσεις μας στο Ζάππειο-ΙΙ: αυθαίρετα, επαναπατρισμός κεφαλαίων, εργασιακή εφεδρεία.

Όμως, λίγα σωστά, σε ένα συνολικό λάθος, δεν δίνουν τη λύση.

Και κάτι εξ ίσου σημαντικό:

Κανένας στην κυβέρνηση δεν δίνει καμία εξήγηση γιατί η συνταγή αυτή απέτυχε σε όλα…

Και κανείς τους δεν αναλαμβάνει ευθύνη για τις θυσίες που πήγαν χαμένες…

Σήμερα υποβάλλουν τον Ελληνικό λαό σε νέες θυσίες. Χωρίς καμιά προοπτική, αφού επαναλαμβάνουν σήμερα όσα απέτυχαν ως τώρα.

Αν δεν υπάρξει το δημιουργικό σοκ μείωσης των φόρων, σε συνδυασμό με τη μείωση της σπατάλης του Κράτους και τις τολμηρές αποκρατικοποιήσεις με αναπτυξιακό χαρακτήρα, Επανεκκίνηση της οικονομίας δεν θα υπάρξει.

Η κοινωνία επιθυμεί συναίνεση σε ό,τι είναι ωφέλιμο.

Όχι σε ό,τι βλάπτει την πατρίδα.

Η κοινωνία αναζητεί συναίνεση για αλλαγή κατεύθυνσης.

Όχι συμφωνία κορυφής για να παραμείνουμε εγκλωβισμένοι στο ίδιο αδιέξοδο. Κάτι τέτοιο αφήνει έξω την κοινωνία...

Τέτοια συναίνεση δεν δίνω.

Με το Ζάππειο ΙΙ, υπέδειξα το δρόμο Επανεκκίνησης της οικονομίας και Επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου.

Η κυβέρνηση δεν τολμά να κάνει Επανεκκίνηση και δεν σκέφτεται να κάνει Επαναδιαπραγμάτευση.

Επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος και ξεπερνά τα όρια αντοχής της οικονομίας και του λαού μας.

Εμείς παραμένουμε αντίθετοι. Και προωθούμε την Επανεκκίνηση ως μόνο δρόμο για να βγούμε από το αδιέξοδο».

A. Σαμαράς: «Τέτοια συναίνεση δεν δίνω»

«Τέτοια συναίνεση δεν δίνω». Αυτή ήταν η αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντηση, διάρκειας περίπου 50 λεπτών που είχε το πρωί με τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχηγός της ΝΔ ξεκαθαρίζει μετά και από αυτή τη συνάντηση ότι δεν θα συμφωνήσει «στην αποδεδειγμένη λανθασμένα συνταγή του μνημονίου».

Ολοταχώς στο διάολο στέλνει τον ΟΛΠ ο Ανωμερίτης: Ζημίες 2,92 εκατ. ευρώ στο α΄ τρίμηνο

Σε 2,92 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι ζημίες μετά από φόρους (τρέχοντες και αναβαλλόμενους) του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ΑΕ (ΟΛΠ ΑΕ) έναντι κερδών 1,73 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις του α΄ τριμήνου του 2011.

Από τα δεδομένα της κατάστασης αποτελεσμάτων, προκύπτει ότι πτωτικά κινήθηκε ο κύκλος εργασιών, εμφανίζοντας μείωση κατά 32,57%, καθώς διαμορφώθηκε στα 22,72 εκατ. ευρώ έναντι 33,69 εκατ. ευρώ, ενώ το καθαρό αποτέλεσμα προ φόρων ανήλθε σε ζημίες 3,3 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 3,64 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, εκτός από τον τομέα της κρουαζιέρας, ο οποίος παρουσιάζει άνοδο, σχεδόν όλες οι υπόλοιπες προσφερόμενες υπηρεσίες του ΟΛΠ ΑΕ παρουσίασαν έντονη κάμψη, σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2010. Τα έσοδα από το ΣΕΜΠΟ διαμορφώθηκαν στα 6,15 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να αυξάνουν τα έσοδα από τις φορτοεκφορτώσεις και την αποθήκευση, σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2010, χωρίς, όμως, να υπάρχουν αντίστοιχα έσοδα, για το τρίμηνο αυτό, αφού δεν λειτουργούσε ακόμη ο Προβλήτας Ι.

Σημειώνεται ότι στα έσοδα από τη Σύμβαση Παραχώρησης Προβλητών ΙΙ + ΙΙΙ δεν συμπεριλαμβάνονται πλέον τα έσοδα από την παροχή υπηρεσιών στον Προβλήτα ΙΙ (πληρωμή μισθοδοσίας προσωπικού ΟΛΠ ΑΕ από τη ΣΕΠ ΑΕ), που υπήρχαν την αντίστοιχη περίοδο του 2010 και ανέρχονταν στα 13,25 εκατ. ευρώ.

Όοσν αφορά τα λοιπά λειτουργικά έσοδα της περιόδου, αυτά αυξήθηκαν κατά 35,34% και ανήλθαν στα 2,32 εκατ. ευρώ έναντι 1,72 εκατ. ευρώ, κυρίως, λόγω της αύξησης των εσόδων από την εκμίσθωση των χώρων.

Τα συνολικά λειτουργικά έξοδα της περιόδου διαμορφώθηκαν στα 27,25 εκατ. ευρώ έναντι 31,48 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας μείωση κατά 13,42%. Η μείωση αυτή οφείλεται, κυρίως, στις περικοπές της μισθοδοσίας, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης της ελληνικής οικονομίας και στην αποχώρηση διοικητικού και εργατικού προσωπικού, που είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση της συνολικής μισθοδοσίας κατά 28,15%, σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2010.

Οι αποσβέσεις των πάγιων στοιχείων, που ενσωματώθηκαν στο λειτουργικό κόστος, εμφάνισαν άνοδο κατά 50% και ανήλθαν στα 4,12 εκατ. ευρώ έναντι 2,73 εκατ. ευρώ. Η μεγάλη αυτή αύξηση οφείλεται στην έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας, καθώς και στην ενσωμάτωση στο λειτουργικό κόστος του Προβλήτα Ι, από 01/06/2010.

ΟΧΙ στη "συνενοχή" είπε ο Α. Σαμαράς... όπως αφήνει να εννοηθεί ο Πεταλωτής

Σε καλό κλίμα έγινε η συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με όσα είπε στους δημοσιογράφους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε στον κ. Σαμαρά ότι η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη λογική της συνεννόησης για την επίτευξη του εθνικού στόχου, θεωρώντας αναγκαία τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Πεταλωτής δεν υπήρξε καμία δέσμευση για κανένα θέμα, προσθέτοντας πως, άλλωστε, δεν αναμενόταν κάτι σχετικό.

Γ. Καρασμάνης: «Στήριξη της οικοδομικής δραστηριότητας της χώρας»

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων

Θέμα : «Στήριξη της οικοδομικής δραστηριότητας της χώρας».

Σε δεινή θέση βρίσκονται πλέον εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον κλάδο της οικοδομής , καθώς η δραστηριότητα σ’ αυτόν τον κλάδο έχει υποστεί επικίνδυνη καθίζηση συμπαρασύροντας δεκάδες συναφή επαγγέλματα.

Πανελλαδικά το ποσοστό ανεργίας σύμφωνα με την Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας έχει ξεπεράσει το 50% , ενώ κατά τόπους ανέρχεται ακόμη και στο 90% .

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή του Ιανουαρίου 2011 το μέγεθος της συνολικής οικοδομικής δραστηριότητας συρρικνώθηκε , μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες , κατά 62,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα με τη μείωση σε όρους επιφάνειας και όγκου να διαμορφώνεται στο 74,8% και 73,1% αντίστοιχα .

Αυτή η καθίζηση του κλάδου της οικοδομής είναι το αποτέλεσμα της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης , που στηρίχτηκε σε μια πρωτοφανή φοροεπιδρομή στη μεσαία και την μικρομεσαία ιδιοκτησία .

Πολιτική , η οποία συνεχίζεται και φέτος , με την αναμενόμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών και την υπερβολική φορολόγηση όλου του πλέγματος της ακίνητης περιουσίας . Πολιτική που βυθίζει στην ύφεση τον οικοδομικό κλάδο , ο οποίος τα τελευταία χρόνια παρήγαγε θέσεις απασχόλησης (17% της συνολικής απασχόλησης ) , εισοδήματα ( 15% του ΑΕΠ ) , τζίρους , φορολογικά έσοδα .

Η αναδουλειά πλήττει όλο το φάσμα του οικοδομικού κλάδου και των δημοσίων έργων , με το οποίο σχετίζονται και δεκάδες επαγγέλματα (μηχανικοί , τοπογράφοι , οικοδόμοι , υδραυλικοί , ηλεκτρολόγοι , ελαιοχρωματιστές , αλουμινοκατασκευαστές , σιδηροκατασκευαστές , κ.α. ) καθώς και τις επιχειρήσεις εμπορίας οικοδομικών υλικών , ειδών υγιεινής , κουζίνας , επίπλων , κουφωμάτων κ.λ.π. , που προβαίνουν σε απολύσεις ή βάζουν λουκέτο .

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί :

1. Αν και με ποιες ενέργειες σκοπεύουν να τονώσουν την οικοδομική δραστηριότητα ;
2. Αν προτίθεται η κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει επαρκώς το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ;
3. Πότε έχει σκοπό η κυβέρνηση να ενεργοποιήσει το πρόγραμμα «Οπτική Ίνα για το Σπίτι » ( FTTH ) , ή δημόσια έργα αειφόρου ανάπτυξης , ή αντιπλημμυρικά έργα για να τονώσει την οικοδομική δραστηριότητα ;
4. Αν επιχορηγήσει το επιτόκιο στεγαστικών δανείων ( για μια δεκαετία ) ;
5. Αν προχωρήσει σε άρση του « πόθεν έσχες » όχι μόνο για την πρώτη κατοικία ;
6. Αν και με ποιες ενέργειες σκοπεύει να παρέχει έστω και τα στοιχειώδη στις οικογένειες των ανασφάλιστων και άνεργων οικοδόμων ;

Πορτογαλία: Δημοσκόπηση δείχνει πως η αντιπολίτευση του κεντροδεξιού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος πήρε σημαντικό προβάδισμα

Οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλδημοκράτες της Πορτογαλίας (PSD) έχουν αποκτήσει το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα προβάδισμα και είναι φαβορί για να σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 5ης Ιουνίου, έδειξε σήμερα δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση, η οποία δημοσιεύεται από την εφημερίδα Publico, ανεβάζει την υποστήριξη προς τους Σοσιαλδημοκράτες στο 39,6%, από 35,7% που ήταν λίγες ημέρες νωρίτερα. Οι κυβερνώντες Σοσιαλιστές έπεσαν στο 33,2% από το 34,1%.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι σημαντικά επειδή είναι τα πρώτα που δίνουν στους Σοσιαλδημοκράτες προβάδισμα μεγαλύτερο από το περιθώριο σφάλματος. Δείχνουν επίσης πως ο αρχηγός του PSD Πέντρο Πάσος Κοέλιο κέρδισε την τηλεμαχία που είχε την περασμένη εβδομάδα με τον υπηρεσιακό σοσιαλιστή πρωθυπουργό Ζοζέ Σόκρατες.

Μια ισχυρή νίκη των Σοσιαλδημοκρατών στις εκλογές, που θα τους δώσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, θα ήταν ευπρόσδεκτη από τους επενδυτές, καθώς η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει σκληρά μέτρα λιτότητας τα οποία περιλαμβάνονται στο ύψους 78 δισεκατομμυρίων ευρώ σχέδιο στήριξης της χώρας από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Οι Σοσιαλδημοκράτες αναμένεται ότι θα σχηματίσουν κυβερνητικό συνασπισμό με το δεξιό κόμμα CDS, που πήρε στη δημοσκόπηση 12,1%.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 18 ως τις 22 Μαΐου από το ινστιτούτο Intercampus σε δείγμα 1.021 προσώπων και έχει περιθώριο σφάλματος 3,06%.

Financial Times: «Ανάγκη αποφασιστικής διαγραφής χρέους της Ελλάδας»

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή της σε μία αποφασιστική διαγραφή χρέους της Ελλάδας, τονίζει σε σημερινό άρθρο (Lex) της η εφημερίδα Financial Times, θεωρώντας ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση και για την Ευρώπη.

Το άρθρο, που έχει τίτλο: «Κάντε την Ελλάδα ασπίδα προστασίας της Ευρώπης», αναφέρεται στην άρνηση του προέδρου της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, να συζητήσει ακόμη και την πιο ήπια μορφή αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, καθώς θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να πληρώσει τα χρέη της.

Το άρθρο επισημαίνει ότι η ΕΚΤ πρέπει να αφήσει την Ελλάδα να «καεί», αντί να προσπαθεί μάταια να τη σώσει. Η αποφασιστική διαγραφή χρεών της Ελλάδας, σύμφωνα με το άρθρο, θα μπορούσε να αποτελέσει ασπίδα προστασίας για την Ευρώπη, αν συνοδευθεί από ένα σκληρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και εξηγηθεί στις αγορές ότι η περίπτωση της Ελλάδας είναι διαφορετική από τις περιπτώσεις των άλλων χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης, ιδιαίτερα της Ισπανίας.

Αυτό, προσθέτει το άρθρο, θα αποτελούσε μικρότερο κίνδυνο να υπάρξει έναν ντόμινο επιπτώσεων σε σχέση με την εναλλακτική λύση των συνεχόμενων πακέτων στήριξης. Η εφημερίδα θεωρεί ως πιο πιθανό κίνητρο της άρνησης του κ. Τρισέ να δεχθεί την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ότι φοβάται τον κίνδυνο ντόμινο σε άλλες χώρες της περιφέρειας της Ευρωζώνης.

Ενδέχεται, υποστηρίζει το άρθρο, ο κ. Τρισέ να φοβάται και τα προβλήματα στον ισολογισμό της ΕΚΤ, που περιλαμβάνει ελληνικά ομόλογα ύψους 40-50 δισ. ευρώ, από μία διαγραφή του ελληνικού χρέους που μπορεί να κυμαίνεται από το 35% έως το 70%.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά την συνάντηση, που διήρκεσε περίπου 50 λεπτά, ο κ. Σαμαράς αναχώρησε για κεντρικά γραφεία της ΝΔ, από όπου θα κάνει δηλώσεις.

Ισλανδία-Ηφαίστειο: 252 πτήσεις ματαιώθηκαν σήμερα, ανακοίνωσε η Eurocontrol

Διακόσιες πενήντα δύο πτήσεις ματαιώθηκαν σήμερα εξαιτίας του νέφους της ηφαιστειακής τέφρας που προκαλεί η έκρηξη του ηφαιστείου Γκρίμσβετν και έχει επεκταθεί προς τον εναέριο χώρο της Σκωτίας και της βόρειας Ιρλανδίας, ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή υπηρεσία εναερίου κυκλοφορίας Eurocontrol.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι το ηφαιστειακό νέφος δεν θα προκαλέσει ολικό κλείσιμο του βρετανικού εναερίου χώρου παρά τη ματαίωση δεκάδων πτήσεων από και προς τη Σκωτία.

"Δεν θα υπάρξει κλείσιμο (του εναερίου χώρου)... έχουμε μεταβάλει τον τρόπο που λειτουργούμε, δεν θα κλείσουμε τον εναέριο χώρο", δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ στο BBC.

Το ηφαιστειακό νέφος αναμένεται να φθάσει στη Σκανδιναβία απόψε , αλλά δεν αναμένεται να επηρεάσει τις αερομεταφορές, ανακοίνωσε η φινλανδική υπηρεσία αεροπορικών συγκοινωνιών Finavia.

"Το πιθανότερο είναι ότι το νέφος δεν θα είναι αρκετά πυκνό ώστε να εμποδίσει τις πτήσεις" επάνω από τη Σκανδιναβία", δήλωσε εκπρόσωπος της Finavia.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Το μεγάλο φιλέτο που ξεπουλάει το ΠΑΣΟΚ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhWrtoy_yIsK8YaU5mo5d0PHzgPPpxwkzOGuTUGI8239JJop3_1J5rSTm3L511d2iuc0ATOd1uZjGcH8_78drOxXe9YBrU82aolIdRDvm2YQpgMH8q3HutksErZvM2nbIY_R5ObYO9kxho/s320/taxidromiko_tamieftirio_250_200.jpgΈνα ισχυρό brand name, με ιστορία που ξεπερνά τον ένα αιώνα, εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων που σε συνδυασμό με την στρατηγική συνεργασία που διατηρεί με τα ΕΛΤΑ φθάνει τις 1.000 μονάδες περίπου που καλύπτουν γεωγραφικά κάθε γωνία της χώρας, πολυάριθμη πελατειακή βάση που μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο σταυροειδών πωλήσεων, καταθέσεις 12 δισ. ευρώ περίπου, χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων 8,2 δισ.ευρώ είναι η μεγάλη "προίκα" του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που θα διεκδικήσουν όσοι ενδιαφερθούν να αποκτήσουν την συμμετοχή του Δημοσίου στο ΤΤ.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με βάση τα αποτελέσματα άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress test) που δημοσιοποιήθηκαν τον Ιούλιο του 2010 πέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των ελληνικών τραπεζών και μια από τις υψηλότερες μεταξύ των 91 ευρωπαϊκών που συμμετείχαν στη διαδικασία. Αντίστοιχα, βρίσκεται στις 330η θέση, μεταξύ των 1.000 ισχυρότερων τραπεζών του κόσμου με βάση την κατάταξη-αναφορά του περιοδικού The Banker των Financial Times για το 2010, ανεβαίνοντας 200 θέσεις σε σχέση με την κατάταξη του 2009.

Τα στοιχεία αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι όποιος και εάν καταφέρει να αποκτήσει τον έλεγχο του ΤΤ θα αποκτήσει ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα στην εγχώρια τραπεζική αγορά, αλλάζοντας τα μέχρι σήμερα δεδομένα στον τραπεζικό χάρτη της χώρας.

Η μετοχική του σύνθεση με βάση στοιχεία της 31 Μαρτίου 2011 είναι: ΕΛΤΑ: 10%, Ελληνικό Δημόσιο 34,043%, Ίδιες μετοχές 1,207% και Διασπορά 54,750%.

Ιστορική Αναδρομή

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θεωρείται ο πρωτοπόρος της αποταμίευσης εδώ και περισσότερα από 110 χρόνια. Ιδρύθηκε το 1900 με στόχο, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του "την κοινωνική προσφορά, και την οικοδόμηση μιας μακράς παράδοσης κύρους και αξιοπιστίας, που μέχρι σήμερα συνιστά κύριο χαρακτηριστικό της φυσιογνωμίας του".

Η πρώτη ολοκληρωμένη μορφή Ταμιευτηρίου στη χώρα μας λειτούργησε την εποχή που η Κρήτη δεν είχε ενταχθεί ακόμη στην Ελλάδα. Με την υπογραφή του πρίγκιπα Γεωργίου και των τεσσάρων υπουργών της Κρητικής Πολιτείας, εκδόθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 1900 και δημοσιεύθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 1900 ο νόμος 265 περί Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Το 1902 γίνεται η επίσημη έναρξη των εργασιών του Ταμιευτηρίου, με την έκδοση του πρώτου βιβλιαρίου στο όνομα του ύπατου αρμοστή τον Απρίλιο του 1903. Το δίκτυο υπηρεσιών του ΤΤ ξεκίνησε με 20 ταχυδρομικά γραφεία του 1902, καλύπτοντας ολόκληρο τον αστικό ιστό του νησιού.

Η ίδρυση ιδιαίτερου τμήματος στην Κεντρική Υπηρεσία -το τμήμα Ταμιευτηρίων- που ανοίγει τις πόρτες του την 1η Μαΐου 1915, θα σημάνει και την έναρξη των εργασιών του Ταμιευτηρίου στην ελληνική επικράτεια

Από το ξεκίνημα της λειτουργίας του συνέβαλε ουσιαστικά με τις δανειοδοτήσεις στην ολοκλήρωση σημαντικών δημοσίων έργων υποδομής. Μεγάλα δημόσια έργα του ελληνικού Μεσοπολέμου - με έμφαση στην ύδρευση και την οδοποιία- δανειοδοτήθηκαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Πιο συγκεκριμένα, στο ενεργητικό του οργανισμού καταγράφονται δανειοδοτήσεις έργων κοινής ωφέλειας, όπως ύδρευσης, (τεχνητή λίμνη Μαραθώνα, που έλυσε με τρόπο καθοριστικό το πρόβλημα της λειψυδρίας), οδοποιίας (δανειοδότησε το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας συμβάλλοντας στην ασφαλτόστρωση των δρόμων την περίοδο του Μεσοπολέμου), καθώς και δανειοδοτήσεις στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), σε λιμενικές επιτροπές και ταμεία και σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Τα χρόνια που ακολούθησαν δανειοδότησε ΝΠΔΔ, το ΙΚΑ, τη ΔΕΗ και την Ολυμπιακή Αεροπορία, τον ΟΑΣ και τον ΟΤΕ ενώ διαχρονικές ήταν οι δανειοδοτήσεις σε ομάδες του πληθυσμού με μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, όπως οι σεισμοπαθείς.

Η ιστορία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη και με την ιστορία της αποταμίευσης στην χώρα μας.

Στην Ελλάδα, ο "λογαριασμός" του Ταμιευτηρίου χρονολογείται από το 1845. Στα τέλη του έτους 1915, ο οργανισμός παρουσίασε πιστώσεις καταθετών ύψους 1.180 χιλιάδων δραχμών και ως το 1928, οι πιστώσεις είχαν αυξηθεί στις 259.659 χιλιάδες δραχμές.

Στη δεκαετία του 1930 ο οργανισμός καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μερίδιο στα συνολικά αποταμιευτικά μεγέθη, ενώ ο κουμπαράς έχει πλέον παγιωθεί στη συνείδηση του κόσμου, έγινε το σύμβολο ως το μέσο με το οποίο ο αποταμιευτής συγκεντρώνει τα χρήματά του και τα φέρνει προς κατάθεση.

Το 1936 η Ελλάδα εισχωρεί στο διεθνή εορτασμό της παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης. Με τον πρώτο κιόλας εορτασμό η Ημέρα της Αποταμίευσης γίνεται καθολική, πανελλαδική και συμβολική επιταγή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Τα έτη που ακολουθούν θα αποτελέσουν "χρυσή περίοδο": μόνο το 1936 διατέθηκαν 280.000 κουμπαράδες, το 1937 πραγματοποιήθηκαν οι περισσότερες νέες καταθέσεις (86.282), ενώ το 1938 σημειώθηκε το μεγαλύτερο ποσό καταθέσεων που έφθασε τα 2,6 δισ. δραχμές.

Η ιστορική διαδρομή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αλλά και της αποταμίευσης σύμφωνα με στοιχεία από το ΤΤ στα μεταπολεμικά χρόνια

1960: Ειδική ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα μόνο στους πελάτες του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που διατηρούσαν λογαριασμό πριν από την Κατοχή, να πιστωθούν με λογαριασμό νέας έκδοσης

1961: Ξεκινά η χρυσή εποχή της αποταμίευσης στην Ελλάδα

1970: Οι καταθέσεις ξεπερνούν τα 21 δις δραχμές με ποσοστό συμμετοχής του Οργανισμού στην αποταμίευση 31%. Μεταφορά έδρας στην Πεσμαζόγλου και Αριστείδου

2002: Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μετατρέπεται σε Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρία (Ν.3082/2002)

2003: Επέκταση της στεγαστικής πίστης πέραν των δημοσίων υπαλλήλων

2004: Επέκταση εργασιών στην Λιανική Τραπεζική

2005: Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο διαμορφώνει ένα νέο πρόσωπο με έντονο πάντα τον Κοινωνικό του ρόλο, δίνει δυναμικά το παρόν και δρομολογεί τα βήματά του για το Χρηματιστήριο Αθηνών

2006: Χορηγείται στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος η άδεια λειτουργίας πιστωτικού ιδρύματος. Έκτοτε τίθεται υπό την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Εισάγεται επιτυχώς στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στο πλαίσιο του κρατικού προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.

2007: Το TT Hellenic Postbank εισέρχεται σε μια νέα εποχή αναδιοργάνωσης και ανάπτυξης υπό την προεδρία του κ. Άγγελου Φιλιππίδη.

2008: Έτος αναδιοργάνωσης. Ταχεία αναδιάρθρωση και θωράκιση χαρτοφυλακίου, νέα οργανωτική δομή, αναβάθμιση δικτύου, εξορθολογισμός ανθρώπινου δυναμικού, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, επέκταση στρατηγικής συνεργασίας με ΕΛΤΑ, ίδρυση θυγατρικών, εξάπλωση σε νέους τομείς δραστηριότητας και δημιουργία νέων καινοτομικών προϊόντων, εξασφάλισαν στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο οριστική επιστροφή στην κερδοφορία, αναδεικνύοντάς το στην 1η πανελλαδικά και 3η πανευρωπαϊκά Τράπεζα σε κεφαλαιακή επάρκεια.

2009: Το Δεκέμβριο του 2009 εκλέγεται νέο εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο με Πρόεδρο του ΔΣ τον κ. Κλεάνθη Παπαδόπουλο και Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο τον κ. Σπυρίδωνα Παντελιά.

Στρατηγική συνεργασία με ΕΛΤΑ έως το 2021

Ισχυρό στρατηγικό πλεονέκτημα του ΤΤ, με δίκτυο 145 περίπου καταστημάτων, θεωρείται η συνεργασία του με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ). Στα τέλη του η Διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου υπέγραψε συμφωνητικό με τη διοίκηση των ΕΛΤΑ για την επέκταση της συνεργασίας τους ως το 2021. Από τις αρχές του 2008 ξεκίνησε η διασύνδεση καταστημάτων ΕΛΤΑ με το σύστημα Profits του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενώ έως σήμερα έχουν διασυνδεθεί 440 καταστήματα ΕΛΤΑ.

Σήμερα, 843 καταστήματα ΕΛΤΑ πραγματοποιούν απλές τραπεζικές εργασίες και διάθεση καρτών, ενώ χορηγητικά προϊόντα διατίθενται σε 310 καταστήματα ΕΛΤΑ, ενώ ασφαλιστικά προϊόντα προωθούνται σε 60 συνολικά καταστήματα του δικτύου.

Προκειμένου να επιτευχθεί πιο στοχευμένη προώθηση των προϊόντων του ΤΤ μέσω των ΕΛΤΑ και την εξυπηρέτηση συναλλαγών, αποφασίστηκε και υλοποιείται η δημιουργία ενός εξειδικευμένου μοντέλου ανάπτυξης με τοποθέτηση "Shop in the Shop" καταστημάτων συστεγαζόμενων ήδη σε 81 καταστήματα του δικτύου ΕΛΤΑ.

Με ευχές για τα χθεσινά γενέθλια του υποδέχτηκε τον Αντώνη Σαμαρά ο GAP

Ο GAP υποδεχόμενος τον Σαμαρά του ευχήθηκε χρόνια πολλά για τα χθεσινά του γενέθλια (έκλεισε τα 60 χρόνια). Και απευθυνόμενος στο προσωπικό του Μαξίμου, είπε "να κεράσουμε τον κ. Πρόεδρο, διότι χθες γιόρταζε, είχε γενέθλια". Ο Σαμαράς, μάλλον αιφνιδιασμένος, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και δέχθηκε το κέρασμα.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΔΗΜ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ: Για την υστέρηση εσόδων το 2011, τα επιπρόσθετα μέτρα και το Μνημόνιο Nο 2

Δ. Παπαδημούλη:
«Πρώτον, αφού θεωρείτε ότι η πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού σε γενικές γραμμές κινείται εντός των προβλεπομένων στόχων -το λέτε διαρκώς και εσείς και ο κ. Παπακωνσταντίνου- γιατί θα πάρετε έκτακτα μέτρα ύψους 6,5 δισεκατομμυρίων μέσα στο 2011; Δεν μπορεί και τα δύο να είναι σωστά. Πόσα από αυτά τα 6,5 δισεκατομμύρια τα έχετε συμφωνημένα με την τρόικα και πόσα εκκρεμούν για να πάρετε το ok;

Ποιος θα πληρώσει το «μάρμαρο»; Θα το πληρώσουν πάλι οι ασθενέστεροι και τα κορόιδα ή και η Ελλάδα των πλουσίων που φοροαποφεύγουν και η Ελλάδα των φοροφυγάδων που φοροδιαφεύγουν; Γιατί πέφτετε μονίμως έξω στα έσοδα; Γιατί δεν έχετε μαζέψει τη φοροδιαφυγή; Γιατί, όπως είπε ο κ. Κουκουλόπουλος, αυτούς τους δεκαοκτώ μήνες η κατάσταση έχει χειροτερεύσει στο κράτος;

Ακόμη, τι λέει το γενικό πωλητήριο που έχετε ανεβάσει όπως-όπως και όσο-όσο, για να μαζέψετε 50 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα χρόνια; Ποιες εταιρείες σκοπεύετε να πουλήσετε μέσα στο 2011 στο πρώτο κύμα και ποιες στο δεύτερο; Είστε διατεθειμένοι να τις πουλήσετε «κοψοχρονιά», ακόμα κι αν το τίμημα που θα σας προσφερθεί είναι πολύ χαμηλό, ισοδύναμο με τα κέρδη ενός, δύο ή τριών ετών -γιατί ετοιμαζόσαστε να πουλήσετε τις κότες που κάνουν τα χρυσά αυγά;»

Ο Δ. Παπαδημούλης επέκρινε την κυβέρνηση για το σχέδιο της να δεσμεύσει την χώρα με ένα νέο μνημόνιο για τριάντα χρόνια και μάλιστα χωρίς να έχει την λαϊκή νομιμοποίηση, έστω μέσω της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας :

«Ετοιμάζεστε να δεσμεύσετε τη χώρα με ένα νέο μνημόνιο, το Μνημόνιο Νούμερο 2 και με μια νέα δανειακή σύμβαση για τα επόμενα τριάντα χρόνια. Λέτε ότι δεν επιθυμείτε εκλογές. Λέτε ότι θέλετε τη συναίνεση της Νέας Δημοκρατίας, γιατί στο κάτω-κάτω η πολιτική που προωθείτε πιο πολύ μοιάζει με το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας παρά με το προεκλογικό σας πρόγραμμα.

Σας ερωτώ, λοιπόν, κύριε Κουσελά, αν θέλετε αυτήν τη συναίνεση και δεν έχετε τη λαϊκή νομιμοποίηση για αυτό το νέο κύμα νεοφιλελεύθερης επίθεσης και γενικού ξεπουλήματος, γιατί επιμένετε να περάσετε αυτά τα μέτρα με εκατόν πενήντα ένα Βουλευτές, κόντρα και στις προβλέψεις τις πολιτικές, αλλά και τις συνταγματικές και δεν ρίχνετε το γάντι στην εκ δεξιών Αντιπολίτευση για μια ευρύτερη συναίνεση που να απαιτεί τουλάχιστον εκατόν ογδόντα Βουλευτές;»

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς, ο οποίος παραδέχτηκε την υστέρηση εσόδων που παρατηρείται σε σχέση με τους στόχους του Προϋπολογισμού, εξήγγειλε μέτρα για την διεύρυνση της φορολογικής βάσης, ωστόσο απέφυγε επιμελώς να απαντήσει στα καίρια ερωτήματα που τέθηκαν από τον κ. Παπαδημούλη.

Ο Δ Παπαδημούλης στη δευτερολογία της επίκαιρης ερώτησής του τόνισε:.

«Σήμερα τα spread άγγιξαν τις χίλιες πεντακόσιες μονάδες και εσείς μου κάνετε ανακοινώσεις ρουτίνας με δεκάδες «θα». Η φοροδιαφυγή στις ημέρες σας όχι μόνο δεν μειώθηκε, αλλά αυξήθηκε και την παραλάβατε στα ύψη από τη Νέα Δημοκρατία. Πριν το Πάσχα λέγατε ότι θα πάρετε πρόσθετα μέτρα μέσα στο 2011 ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ και τώρα διαρρέεται ότι τα πρόσθετα μέτρα θα είναι 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Πέστε μας πού πέσατε έξω και πότε λέγατε αλήθεια.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων και τις μεθόδους που το κράτος θα επιλέξει για να πουλήσει. Επέκρινε την κυβέρνηση για τον τρόπο που επέβαλε το μνημόνιο νο 1 χωρίς καν τη συζήτηση του εντός του κοινοβουλίου και ρώτησε τον κ. Κουσελά γιατί η κυβέρνηση αναθέτει τη νομική εκπροσώπηση του κράτους σχετικά με την δεύτερη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο νο 2 σε βρετανικό δικηγορικό γραφείο:

«Είσαστε διατεθειμένοι να πουλήσετε τις κερδοφόρες επιχειρήσεις, ό,τι έχει απομείνει στο δημόσιο, ακόμη και αν σας δώσουν ψίχουλα έναντι πινακίου φακής, ακόμη και αν σας δώσουν για να τις ξεπουλήσετε όσα μαζεύει το κράτος από τα κέρδη ενός, δύο ή τριών ετών από αυτές τις επιχειρήσεις, ή μπορεί να πείτε και όχι, δεν πουλάμε;

Σας ρώτησα, επίσης, αφού θέλετε τη συναίνεση του κ. Σαμαρά, αφού εφαρμόζετε το πρόγραμμά του, αφού λέτε ότι θα δεχτείτε πολλές από τις προτάσεις του, αφού δεσμεύετε τη χώρα για τριάντα χρόνια, γιατί δεν έρχεστε ζητώντας εκατόν ογδόντα ή και παραπάνω ψήφους για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το Μνημόνιο Νούμερο 2;

Και ακόμη, σας ερωτώ και περιμένω απαντήσεις και να μη μας πείτε ότι η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη. Ετοιμάζεστε για Δανειακή Σύμβαση Νούμερο ΙΙ. Τη Δανειακή Σύμβαση Νούμερο Ι που την κατέθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου στις 3 Ιουνίου 2010 στη Βουλή, πότε θα τη φέρετε στην Ολομέλεια η κοινοβουλευτική πλειοψηφία; Πότε θα τη φέρετε έστω για ενημέρωση και συζήτηση -και όχι για κύρωση- όπως προβλέπει εκείνη η επαίσχυντη τροπολογία! Ούτε αυτό κάνετε!

Ακόμα, απαντήστε μου, κύριε Κουσελά. Γιατί αναθέτετε το Μνημόνιο Νούμερο ΙΙ και τη σχετική Δανειακή Σύμβαση Νούμερο ΙΙ σε ένα αγγλικό δικηγορικό γραφείο; Δεν υπάρχει Νομικό Συμβούλιο του Κράτους; Δεν υπάρχουν Έλληνες νομικοί φρουροί του δημοσίου συμφέροντος;

Τέλος, επειδή κάτι είπατε για τα φορολογικά έσοδα και την Ευρωζώνη, θα ήθελα να σας πω το εξής: Εάν η Ελλάδα στα χρόνια που είναι μέλος του ευρώ -και με Νέα Δημοκρατία και με ΠΑΣΟΚ- είχε το μέσο όρο εσόδων που είχε η Ευρωζώνη και δεν κάνατε όλες αυτές τις χαριστικές ρυθμίσεις για τους μεγάλους και τους ισχυρούς, δεν αφήνατε τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά και τον αναχρονισμό να καλπάζουν, αν υπήρχε μηχανοργάνωση στις εφορίες και δεν έπεφτε το TAXIS μόνο με την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, τότε, κύριε Κουσελά, το χρέος της χώρας θα ήταν 77% του ΑΕΠ και όχι 153% του ΑΕΠ, όπως προβλέπουν οι εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν για το 2011.

Σ’ αυτά να μας απαντήσετε όχι τι θα κάνετε, αλλά τι έχετε κάνει δεκαοκτώ μήνες, γιατί έχετε και εσείς τη δική σας ιστορία και οι μεγάλες ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας, οι εγκληματικές ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι γομολάστιχα, για να σβήνουν τις δικές σας».

Ο Υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς, αρνήθηκε ότι από την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχει αίτηση για καινούργιο δάνειο και για καινούργιο Μνημόνιο. Τόνισε ότι πρέπει όμως να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν - και πρέπει να αναλάβει και η Ε.Ε. τις ευθύνες της, αλλά και το κάθε κόμμα ξεχωριστά, γιατί -όπως δήλωσε- το θέμα της 5ης δόσης δεν έχει κλείσει. Μεταξύ άλλων ο κ. Κουσελάς δήλωσε ότι:

«Θα πάρουμε πρόσθετα μέτρα, προκειμένου ο Προϋπολογισμός να παραμείνει στο στόχο του 2011. Θα καταστρώσουμε οδικό χάρτη για το χρέος, όπου δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση, αλλά αυτονόητη υποχρέωση όλων των πολιτικών κομμάτων να προσέλθουν, να κουβεντιάσουν και να συνεισφέρουν θετικά. Οι αγορές αυτή τη στιγμή πρέπει και θέλουν να πειστούν, σχετικά με τη δυνατότητα διαχείρισης του δημοσίου χρέους».