21 Ιουλίου 2011

Άρχισαν τα πανηγύρια από τον παρατηρητή της συνόδου: "Διαπραγματευτήκαμε και εξασφαλίσαμε το δικαίωμα των Ελλήνων στην ελπίδα""

"Σημαντικές αποφάσεις για την Ελλάδα και την Ευρώπη", χαρακτήρισε ο ΓΑΠ τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης, τονίζοντας ότι "οι θυσίες πιάνουν τόπο" και εξασφαλίζεται "το δικαίωμα του Έλληνα και της Ελληνίδας στην ελπίδα"... μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα να προσπαθεί να μας πείσει ότι συμμετείχε και διαπραγματεύτηκε όταν όλη η υφήλιος γελάει που χθες Μέρκελ και Σαρκοζί συμφώνησαν και σήμερα του ανακοίνωσαν τι συμφώνησαν!!!

"Διαπραγματευθήκαμε σκληρά, βάσει σχεδίου, για να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα, για να μη ζήσει η ελληνική οικογένεια τις συνέπειες μιας χρεοκοπίας", τόνισε σε συνέντευξη τύπου ο Έλληνας πρωθυπουργός. "Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί το μέγεθος της προσπάθειας", είπε, επισημαίνοντας τη διαφορά του τελικού κειμένου των συμπερασμάτων της συνόδου από τις αρχικές προβλέψεις [Ήθελα να 'ξερα αν υπάρχει έστω και ένας ΠΑΣΟΚος που πιστεύει ότι ο ΓΑΠ είχε συμμετοχή στην απόφαση Μέρκελ-Σαρκοζί... εκτός εαν "διαπραγμάτευση" εννοεί την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησής τους σε όλους τους που είχαν τεθεί στο μνημόνιο, ώστε να αναγκαστούν Μέρκελ-Σαρκοζί να δώσουν και 2ο πακέτο βοήθειας... αυτό ναι ήταν εξαναγκασμός σε διαπραγμάτευση].

Με τις αποφάσεις, εξήγησε, διασφαλίζεται η μακροχρόνια βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ελαφρύνεται σημαντικά το βάρος στην ελληνική οικογένεια, δίνεται ισχυρή ώθηση στην ανάπτυξη της πραγματικής ελληνικής οικονομίας, ενώ επιμηκύνεται ο παλαιότερος δανεισμός της Ελλάδας και μειώνονται τα επιτόκια.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο πρωθυπουργός στο μακροχρόνιο πρόγραμμα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας που συμφωνήθηκε στη σύνοδο, το εποκαλούμενο ευρωπαϊκό "Σχέδιο Μάρσαλ" για την Ελλάδα. Τόνισε επίσης τη διασφάλιση μέχρι το 2020 των δανειακών αναγκών του ελληνικού δημοσίου, καθώς τη διασφάλιση της ρευστότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Υπογράμμισε, εξάλλου, ότι δεν θα χρειαστούν φορολογικά μέτρα και ότι, αντιθέτως, θα υπάρξει ελάφρυνση των φορολογούμενων, εφόσον εφαρμοστεί το πρόγραμμα των αλλαγών που ήδη έχει δρομολογηθεί από την κυβέρνηση.

Συμπερασματικά: Για άλλη μια φορά Γερμανοί και Γάλλοι θα βάλουν χέρι μπας και ξελασπώσουμε απ' τον βούρκο που μας έσυρε ο ΓΑΠ

Συμπερασματικά τι αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι παρουσία του παρατηρητή ΓΑΠ:

-Οι χώρες της ΕΕ θα βάλουν 109 δις και οι ιδιώτες 37 δις ευρώ μέχρι το 2014.
-Ο ΕΜΧΣ θα μπορεί να αγοράζει ελληνικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά δηλ. όσο διαπραγματεύονται και όχι στην ονομαστική τους αξία.
-Οι ιδιώτες θα βάλουν τα επόμενα 30 χρόνια 135 δις ευρώ επεκτείνοντας τη διάρκεια των ομολόγων που κατέχουν
-το νέο δάνειο θα έχει επιτόκιο 3,5-4% αντί για 4,5% που είχε το προηγούμενο (προστίθενται διάφορα πάνω στο ποσοστό αυτό με αποτέλεσμα να ανεβαίνει πάνω από 1%)

Σύμφωνα με τον Σαρκοζί μόνο από τη μείωση του επιτοκίου το δημόσιο χρέος του 160% θα μειωθεί 12%, ενώ η συμμετοχή των ιδιωτών μέσω της επιμήκυνσης του χρόνου λήξεως των ομολόγων τους, θα μειώσει το χρέος άλλα 12%...

Το κακό ή καλό ανάλογα πως το βλέπει κανείς αφού ο ΓΑΠ μας έφερε σ αυτό το σημείο, είναι ότι για τουλάχιστον 10 χρόνια θα έχουμε ξένο Πρωθυπουργό

Κοινή Συνέντευξη Τύπου Ρομπάι, Μπαρόζο και ΓAΠ για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής. Δηλώσεις Ζ. Κ. Τρισέ

Οι πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χέρμαν βαν Ρομπάι και Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για τις αποφάσεις που έλαβε η Σύνοδος Κορυφής του Eurogroup που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.


Ο πρόεδρος της ΕΕ υπογράμμισε ότι έπρεπε να ληφθούν άμεσα αποφάσεις, διότι μια δύσκολη κατάσταση γινόταν σταδιακά μη διαχειρίσιμη. Τόνισε όμως, ότι με τις σημερινές αποφάσεις η κρίση αντιμετωπίζεται με πόρους που θα έρθουν τόσο από τα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης όσο και από τους ιδιώτες επενδυτές, εθελουσίως..

Η κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί τόνισε ο Χέρμαν βαν Ρομπάι, εξηγώντας ότι συμφωνήθηκε ένα νέο πρόγραμμα συνδρομής προς την Ελλάδα από την ΕΕ και το ΔΝΤ, βασικά χαρακτηριστικά του οποίου είναι η μείωση των επιτοκίων και η αύξηση των χρόνων ωρίμανσης των δανείων προς την Ελλάδα.

Σε ότι αφορά τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, ο πρόεδρος της ΕΕ είπε ότι θα είναι εθελούσια ενώ παράλληλα σημείωσε ότι και ο ευρωμηχανισμός για τη νομισματική σταθερότητα θα αποκτήσει μεγαλύτερη ευελιξία και θα έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει στην δευτερογενή αγορά.

Καταλήγοντας ο Χέρμαν βαν Ρομπάι άφησε να εννοηθεί ότι γη ΕΕ θα εξετάσει τρόπους υποβάθμισης του ρόλου των διεθνών οίκων αξιολόγησης στις διαδικασίες υιοθέτησης των ευρωπαϊκών αποφάσεων.

Παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά λαμβάνονται τόσο σημαντικές αποφάσεις, επί των οποίων μάλιστα συμφωνούν τόσο ο ιδιωτικός τομέας όσο και οι πολιτικές ηγεσίες. Επισήμανε ωστόσο ότι η περίπτωση της Ελλάδας είναι «μοναδική» και ότι ισχύει μόνο για την ελληνική περίπτωση και όχι για άλλες χώρες.

Τέλος, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι «δημιουργείται ένα αξιόπιστο μονοπάτι και ένα αξιόπιστο χρέος για την Ελλάδα» Σημείωσε επίσης ότι ελαφρύνεται το βάρος του ελληνικού λαού, ο οποίος, όπως είπε, είναι υπερήφανος, δημιουργικός και εργατικός.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι στόχος του είναι να κάνει μεγάλες και βαθιές αλλαγές στην ελληνική οικονομία και να δημιουργήσει μια κοινωνία δημιουργίας θέσεων εργασίας. Εξέφρασε δε την ικανοποίησή του για τις πρόσφατες αποφάσεις της ευρωπαϊκής επιτροπής να στηρίξει τόσο την ανάπτυξη όσο και το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, χαιρέτισε και αυτός τις σημερινές αποφάσεις αλλά και το γεγονός ότι η συμβολή του ιδιωτικού τομέα θα είναι εκούσια.

Δεν θέλησε να προβεί σε εικασίες ως προς τις τοποθετήσεις των οίκων αξιολόγησης, σημείωσε ωστόσο ότι όποιες κι αν είναι αυτές οι αποφάσεις, τα κράτη μέλη της ΕΕ είναι αποφασισμένα να δώσουν στην ΕΚΤ τις όποιες εγγυήσεις κριθούν αναγκαίες.

Ετοιμαστείτε για πανηγύρια του στυλ "κάναμε νέο μηχανισμό, δείξαμε, πιέσαμε, απαιτήσαμε κλπ" από το παρατηρητή της συνόδου τον ΓΑΠ

"Έχουμε, επιτέλους, ένα πρόγραμμα για να αντιμετωπίσουμε σε βάθος χρόνου το πρόβλημα του χρέους", δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αμέσως μετά το τέλος της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Αφού ευχαρίστησε τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες για το "πακέτο" στήριξης προς την Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε: "Είμαστε περήφανος λαός, λαός που δουλεύουμε σκληρά και το μόνο που ζητάμε είναι να μας δοθεί το δικαίωμα να κάνουμε αλλαγές".

Η ΕΚΤ με δηλώσεις Τρισέ, χαιρέτισε το νέο πρόγραμμα δανεισμού της Ελλάδας, που είναι "κρίσιμο" για την οικονομία της Ελλάδας

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) χαιρέτισε σήμερα το νέο πρόγραμμα δανεισμού της Ελλάδας, με δηλώσεις του προέδρου της Ζαν Κλοντ Τρισέ.

"Αυτό είναι ένα πρόγραμμα, το οποίο είναι κρίσιμο για την οικονομία της Ελλάδας", επισήμανε ο κ. Τρισέ, λίγο αφότου έληξε η σύνοδος κορυφής της ΕΕ.

"Το νέο πρόγραμμα στήριξης από την ΕΕ και το ΔΝΤ είναι κρίσιμο για να σταθεροποιηθούν τα δημόσια οικονομικά μεγέθη (στην Ελλάδα), αλλά και για να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος", δήλωσε επίσης ο κ. Τρισέ.

Επισήμανε, τέλος, ο κ. Τρισέ ότι "οι ιδιωτικές πιστώτριες τράπεζες θα συμμετάσχουν μόνον στον νέο δανεισμό της Ελλάδας", όχι ενός άλλου μέλους της 17μελούς ευρωζώνης.

Ο πρόεδρος της ΕΕ δηλώνει ότι και το ΔΝΤ θα συμμετέχει στο νέο δανεισμό της Ελλάδας

Ο πρόεδρος Χέρμαν βαν Ρομπάι στις δηλώσεις του στο πέρας της συνόδου κορυφής της ΕΕ τόνισε ότι "το ΔΝΤ θα συμμετέχει στο νέο δανεισμό της Ελλάδας". "Έχουμε τη συμφωνία για το νέο πρόγραμμα δανεισμού της Ελλάδας για να καλυφθούν απολύτως οι ελληνικές δανειακές ανάγκες...αυτό το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί συγχρόνως από την ΕΕ και από το ΔΝΤ", δήλωσε ο πρόεδρος βαν Ρομπάι.

Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο: Οι πιστώτριες τράπεζες της Ελλάδας υπόσχονται να συνεισφέρουν 54 δισ ευρώ για 3 χρόνια και 135 δισ δολ για 10 έτη

Οι πιστώτριες τράπεζες της Ελλάδας υποσχέθηκαν σήμερα να συνεισφέρουν με ποσό ύψους 54 δισεκατομμυρίων ευρώ για περίοδο τριών ετών, και 135 δισεκατομμυρίων δολαρίων για περίοδο δέκα ετών, σε ένα νέο σχέδιο βοήθειας για της χώρα αυτή, ανακοίνωσε το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο.

Αυτή η ένωση τραπεζών αναφέρει σε ανακοίνωσή της που κυκλοφόρησε στην Ουάσινγκτον ότι θα κάνει μια προσφορά για την παροχή χρηματοδότησης στην Αθήνα "54 δισ. ευρώ από τα μέσα του 2011 έως τα μέσα του 2014, και συνολικά 135 δισ. ευρώ από τα μέσα του 2011 έως το τέλος του 2020".

Αναλυτικές αναφορές από τον πρωθυπουργό Μπερλουσκόνι για τον νέο δανεισμό της Ελλάδας

Οι ηγέτες της ευρωζώνης συμφώνησαν σήμερα να κάνουν νέο δανεισμό της Ελλάδας συνολικού ύψους 158 δισ. ευρώ, "με τραπεζική στήριξη", τόνισε στις δηλώσεις του στο πέρας της συνόδου κορυφής της ΕΕ ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Εισερχόμενος στις λεπτομέρειες, ο πρωθυπουργός Μπερλουσκόνι ανέφερε ότι τα 109 δισ. ευρώ θα προέλθουν απ την ΕΕ και το ΔΝΤ, ενώ άλλα 49 δισ. ευρώ θα προέλθουν απ τις ιδιωτικές πιστώτριες τράπεζες της Ελλάδας.

Από αυτά τα 49 δισ. ευρώ, τα 37 δισ. ευρώ θα είναι "εθελοντική συνεισφορά" των ιδιωτικών πιστωτριών τραπεζών, ενώ "άλλα 12 δισ. ευρώ θα προέλθουν απ την εξαγορά του ελληνικού χρέους", διευκρίνισε ο πρωθυπουργός Μπερλουσκόνι.

Σαρκοζί: "H Ελλάδα θα στηριχτεί αποφασιστικά-ο μηχανισμός EFSF θα παρεμβαίνει και στην πρωτογενή και στη δευτερογενή αγορά ομολόγων

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί με δηλώσεις του στο πέρας της συνόδου κορυφής της ΕΕ τόνισε ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης αποφάσισαν υπέρ "μιας αποφασιστικής δέσμευσης" υπέρ της Ελλάδας, "ως μέλους του ευρώ και της ευρωζώνης".

Ο πρόεδρος Σαρκοζί στις δηλώσεις του τόνισε ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματο-πιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) θα μπορεί να παρεμβαίνει τόσο στην πρωτογενή, όσο και στη δευτερογενή αγορά των ομολόγων, όταν θα έχει την άδεια την Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Επίσης ο πρόεδρος Σαρκοζί υποσχέθηκε ότι "στη διάρκεια του καλοκαιριού θα βελτιωθεί το σύστημα της διακυβέρνησης, που αφορά το ευρώ".

"Η καγκελάριος Μέρκελ και εγώ συμφωνήσαμε ότι πρέπει να προσχωρήσουμε στο σύστημα της οικονομικής διακυβέρνησης μέσα στις προσεχείς εβδομάδες με βούληση και με φιλόδοξο πνεύμα", τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

"Έτσι, μέχρι να τελειώσει το καλοκαίρι θα κάνουμε προτάσεις. Η φιλοδοξία μας είναι να επωφεληθούμε από την ελληνική κρίση χρέους για να κάνουμε ένα ποιοτικό άλμα στη διακυβέρνηση που αφορά το ευρώ".

Σαρκοζί: Οι πιστώτριες τράπεζες της Ελλάδας θα συνεισφέρουν σε μια νέα βοήθεια προς τη χώρα αυτή ύψους 135 δισεκατομμυρίων ευρώ σε 30 χρόνια

Οι πιστώτριες τράπεζες της Ελλάδας θα συνεισφέρουν σε μια νέα βοήθεια προς τη χώρα αυτή ύψους 135 δισεκατομμυρίων ευρώ σε 30 χρόνια, δήλωσε απόψε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί κατά τη λήξη της συνόδου κορυφής της ζώνης του ευρώ στις Βρυξέλλες.

"Συνολικά, η προσπάθεια θα είναι 135 δισεκατομμύρια ευρώ σε 30 χρόνια" μόνο για τους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας, δήλωσε.

Σκόρπιες σκέψεις...



Λίγες σκόρπιες σκέψεις για την πρόκριση του Βόλου, την πεντάρα της ΑΕΚ, τον Γέστε και τον ανέτοιμο Παναθηναϊκό του φευγάτου Φερέιρα... Α και μερικές για τους επενδυτές του ΠΑΟΚ αλλά και τον Λαζάρ...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Ντοκυμανταίρ "Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαίδιου: Αλήθεια και Μύθοι"

ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ



ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ

του A. Γεροντόπουλου

Πέραν της δέσµευσης της δηµόσιας περιουσίας και του εθνικού πλούτου στους δανειστές µας, µέσω εµπράγµατων εξασφαλίσεων –κάτι πρωτοφανές στα παγκόσµια χρονικά για κυρίαρχο κράτος- η κυβέρνηση, πριν καν έλθουν οι πιστωτές µας και µας ξανακτυπήσουν την πόρτα, ξεπουλάει ο, τι µπορεί σε τιµή ευκαιρίας!

Την προπερασµένη εβδοµάδα διέθεσε στους Γερµανούς µετόχους, µέσω Χρηµατιστηρίου, άλλο ένα 10% του κρατικού µεριδίου στον ΟΤΕ, εισπράττοντας ψίχουλα. Η πώληση έγινε σε 9 ευρώ και κάτι, όταν η Νέα ∆ηµοκρατία, ως κυβέρνηση, είχε πωλήσει ποσοστό του ΟΤΕ αντί 29 ευρώ την µετοχή και το ΠΑΣΟΚ και οι συνδικαλιστές του ξεσήκωναν τον κό-
σµο µιλώντας για ξεπούληµα!!

Επιπλέον, υπενθυµίζουµε ότι η Ν∆ είχε προγραµµατίσει, πριν από τις εκλογές να προχωρήσει σε αποκρατικοποίηση και άλλου ποσοστού του Οργανισµού, όταν η µετοχή του Οργανισµού ήταν 23,18 ευρώ, τη στιγµή που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε αρχίσει τις συνοµιλίες για πώληση ποσοστών όταν η τιµή της µετοχής βρισκόταν στα ...6,03 ευρώ!

Και µερικά ακόµη παραδείγµατα που αποκαλύπτουν το ξεπούληµα της δηµόσιας περιουσίας. Ετοιµάζονται, στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων, να πουλήσουν τον ΟΠΑΠ. Λοιπόν αν πουληθεί σήµερα το ίδιο ποσοστό του ΟΠΑΠ που είχε διατεθεί επί Ν∆, η κυβέρνηση θα εισπράξει το µισό ποσό από εκείνο που είχε εισπράξει η Ν∆. Και βεβαίως η κυβέρνηση δεν µελετά να πουλήσει µόνο κάποιο ποσοστό αλλά ολόκληρο τον οργανισµό. Μια επιχείρηση δηλαδή που φέρνει κέρδη στο κράτος, και αποθεµατικά του έχουν καλύψει ακόµη και αµυντικές δαπάνες! Αν είναι ικανοί στην κυβέρνηση ας φροντίσουν να πουλήσουν προβληµατικές επιχειρήσεις.

Το ίδιο ξεπούληµα ισχύει και για τις περιπτώσεις τόσο του Ταχυδροµικού Ταµιευτηρίου όσο και της ∆ΕΗ. Προεκλογικώς η Ν∆ δια του αρµόδιου υπουργού είχε προαναγγείλει την πώληση ποσοστού του Ταχυδροµικού Ταµιευτηρίου προς 14,52 την µετοχή. Σήµερα η µετοχή
«αγκοµαχάει» στα 2,5 ευρώ! Όσον αφορά τη ∆ΕΗ, η πώληση περαιτέρω ποσοστού του ∆ηµοσίου από τη Ν∆ είχε υπολογιστεί µε 21,90 ευρώ τη µετοχή τη στιγµή που σήµερα θα µας εµφανισθούν και ικανοποιηµένοι αν πουλήσουν ποσοστό της στην τιµή των 9,1 ευρώ που βρίσκεται η µετοχή της!!

Προφανώς δεν είπε τυχαία ο αναπληρωτής υπουργός Οικονοµίας κ. Οικονόµου ότι δεν θα πωληθούν όλα όσα έχουν υπολογιστεί στις αποκρατικοποιήσεις, κάνοντας άνω κάτω το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση. Και, βεβαίως, η απόπειρα να µας πείσει ο κ. Βενιζέλος ότι µέσα στο 2014 η Ελλάδα θα εισπράξει από αποκρατικοποιήσεις 30 δισ ευρώ είναι όνειρο θερινής νυκτός, µε βάση τις τιµές που αναλύθηκαν πιο πάνω.

Ορθώς λοιπόν η Ν∆ αρνείται να συναινέσει στο ξεπούληµα που επιχειρείται, όταν είναι ηλίου φαεινότερο ότι απαξιώθηκε η ελληνική Οικονοµία και θέλουν να αγοράζουν τα «φιλέτα» κάποιοι, σε λίαν συµφέρουσες τιµές!!

ΗΠΑ: Εκδήλωση για την 37χρονη επέτειο της τουρκικής εισβολής και κατοχής. Διαμαρτυρία της Κύπρου στον ΟΗΕ για δηλώσεις Ερντογάν

Ομογενειακοί φορείς διοργάνωσαν εκδήλωση σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) στο οίκημα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης στην Αστόρια, στέλνοντας το μήνυμα ότι μετά από 37 χρόνια το "Δεν ξεχνώ" παραμένει ακόμη ζωντανό, όσο συνεχίζεται στο βόρειο τμήμα της Κύπρου η παράνομη τουρκική κατοχή.

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, οι Ελληνοαμερικανίδες πολιτειακές βουλευτές Αραβέλλα Σιμωτά και Νικόλ Μαλλιωτάκη, ο πρόξενος της Ελλάδας Ευάγγελος Κυριακόπουλος, η γενική πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας Κούλα Σοφιανού, οι πρόεδροι της ΠΣΕΚΑ και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, Φίλιπ Κρίστοφερ και Πίτερ Παπανικολάου αντίστοιχα και άλλα στελέχη ελληνοαμερικανικών οργανισμών αναφέρθηκαν στην προβολή του Κυπριακού, επισημαίνοντας την ανάγκη για περαιτέρω οργάνωση και συντονισμό της Ομογένειας ενόψει της προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ.

Την ευθύνη πραγματοποίησης της εκδήλωσης είχε ο Πολιτιστικός Όμιλος «Cypreco», η πρόεδρος του οποίου, Έλενα Μαρουλλέτη, παρουσίασε και επιμελήθηκε ένα συγκινητικό και αντιπροσωπευτικό ντοκιμαντέρ, αποτυπώνοντας το "διαρκές δράμα", αλλά συνάμα και την "ακατανίκητη θέληση" για δικαιοσύνη και λευτεριά στην Κύπρο. Ο ποιητής Πόλυς Κυριάκου μετέφερε το σφυγμό του ημικατεχόμενου νησιού μέσα από τα γραφτά του κυπριώτικου κόσμου.

Εν τω μεταξύ, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, πρέσβης Μηνάς Χατζημιχαήλ, προέβη σε διαβήματα προς τη Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών, καταγγέλλοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κατά την παράνομη επίσκεψή του στο κατεχόμενο μέρος του νησιού.

Ο Κύπριος πρέσβης τόνισε ότι οι "προκλητικές τοποθετήσεις" του Τούρκου πρωθυπουργού "ανατρέπουν τη συμφωνημένη βάση" των συνομιλιών και "δεν συνάδουν" με το περιεχόμενο της δήλωσης του Γενικού Γραμματέα του διεθνούς οργανισμού μετά την κοινή συνάντηση που είχε στη Γενεύη, με τον πρόεδρο Χριστόφια και τον κ. Έρογλου.

Ο Τουρκικός Στρατός 9ος σε παγκόσμια κατάταξη!!!

Εφημερίδα «Μιλλιέτ» της 20 Ιουλ 2011
Μετάφραση: Χαρ.Καραγκιοζούδης

Το Αγγλικό περιοδικό «economist», δημοσίευσε την κατάσταση των χωρών με τους “μεγαλύτερους στρατούς του κόσμου”, επικαλούμενο πηγές του Ιδρύματος Διεθνών Στρατηγικών Ερευνών των Ηνωμένων Εθνών.

Στην κατάσταση δίδονται οι οροφές των ΕΔ των χωρών, συμπεριλαμβάνοντας το Στρατό Ξηράς, την Πολεμική Αεροπορία , το Πολεμικό Ναυτικό, καθώς και άλλα τμήματα, τα οποία συγκροτούν την στρατιωτική δύναμη. Για την Τουρκία σε κάθε 1000 άτομα αντιστοιχεί ποσοστό αριθμού στρατιωτών της τάξεως 6,9 και καταλαμβάνει την 9η θέση σε παγκόσμια κατάταξη. Πρώτη στην κατάσταση έρχεται η Κίνα, η οποία συγκεντρώνει το πολυπληθέστερο Στρατό με 2 εκατομμύρια στρατιωτών, στη 2η θέση έρχονται οι ΗΠΑ με 1,5 εκατομμύριο στρατιώτες και την 3η θέση η Ινδία, με περίπου 1,5 εκατομμύριο στρατιώτες.

Αριθμός στρατιωτικού προσωπικού των χωρών (2010-σε εκατομ).

Η Ελληνική κρίση σε αριθμούς

Χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ:

  • Greece 142.8%
  • Italy 119%
  • Belgium 96.8%
  • Ireland 96.2%
  • Portugal 93%
  • Germany 83.2%
  • France 81.7%
  • Spain 60.1%

Πηγή: Eurostat

Έκθεση ευρωπαϊκών χωρών σε ελληνικά ομόλογα

Description: Countries most exposed to Greek debt

ΕΛΛΑΔΑ:

ΧΡΕΟΣ

2000 =103,4%

2001 =103,7%

2002 =101,7%

2003 = 97,4%

2004 = 98,6%

2005 =100 %

2006 =106,1%

2007 =105 %

2008 =110,3%

2009 =115,1%

2010 =142.8%

ΑΝΕΡΓΙΑ

2004 =10.3%

2005 = 9,6%

2006 = 8,7%

2007 = 8 %

2008 = 7,9%

2009 Ιανουάριος Σεπτέμβριος = 9,8%

2009 Οκτώβριος Δεκέμβριος =10,2%

2010 =14,1%

ΑΝΑΠΤΥΞΗ

2004 = 4,4%

2005 = 2,3%

2006 = 5,2%

2007 = 4,3%

2008 = 1,0%

2009 = -2,0%

2010 = -4,5%

http://www.bbc.co.uk/news/business-13361930

O EFSF θα "εγγυηθεί" τα ελληνικά ομόλογα σε περίπτωση "επιλεκτικής χρεοκοπίας" ώστε η ΕΚΤ να συνεχίσει να δανείζει τις ελληνικές τράπεζες

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) εκτιμάται ότι θα εγγυηθεί τα ελληνικά ομόλογα για το ελληνικό δημόσιο θα τελεί σε κατάσταση "επιλεκτικής χρεοκοπίας", ούτως ώστε από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τις ελληνικές τράπεζες, ανέφεραν σήμερα μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες.

Η συνεισφορά των ιδιωτών πιστωτών της Ελλάδας, κυρίως των ιδιωτικών τραπεζών, στο σχέδιο νέου δανεισμού της Ελλάδας, που αναμένεται να οριστικοποιηθεί σήμερα το βράδυ στις Βρυξέλλες από τους ηγέτες των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, αναμένεται να εκληφθεί ως "επιλεκτική χρεοκοπία" της Ελλάδας από τους οίκους αξιολόγησης, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

"Η επιλεκτική χρεοκοπία θα διαρκέσει μερικές ημέρες μόνο", είπε μία από αυτές τις διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Εάν τα μέτρα με τα οποία συμμετέχουν οι ιδιώτες στο νέο δανεισμό, μειώσουν το ελληνικό χρέος, τότε τα ελληνικά ομόλογα θα μπορούσαν να βγουν γρήγορα εκ μέρους των οίκων αξιολόγησης από την κατηγορία "επιλεκτική χρεοκοπία".

Αλλά κατά το χρονικό αυτό διάστημα η ΕΚΤ --θεωρητικά-- δεν θα αποδέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση δανεισμού στις ελληνικές τράπεζες.

Οι ελληνικές τράπεζες λειτουργούν σήμερα με ροή κεφαλαίων από την ΕΚΤ, κυρίως χάρη στις εγγυήσεις με τη μορφή ελληνικών ομολόγων. Κινδυνεύουν να αναγκαστούν αυτές να προβούν σε στάση πληρωμών, ελλείψει υποστήριξης από την ΕΚΤ.

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) θα μπορούσε να εγγυηθεί τα ελληνικά ομόλογα και με αυτό το τρόπο η ΕΚΤ "παρά ταύτα" θα τα αποδέχεται και θα συνεχίσει να δανείζει τις ελληνικές τράπεζας, είπαν οι διπλωματικές αυτές πηγές.

Σε περίπτωση "επιλεκτικής χρεοκοπίας" που θα διαρκούσε μερικές ημέρες, ένας από τους διπλωμάτες υπολόγισε ότι θα απαιτηθούν ως εγγυήσεις 20 δισεκατομμύρια ευρώ.

Δήλωση Γ. Αλογοσκούφη για την απόρριψη της πρότασης των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από τη Βουλή

Ως κατάρριψη κατ’ ουσία μιας «άθλιας μικροκομματικής προσπάθειας» εμπλοκής του στην υπόθεση της Siemens, χαρακτηρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης το αρνητικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή για την σύσταση Γνωμοδοτικού Συμβουλίου εισαγγελέων που θα ήλεγχε την βασιμότητα των κατηγοριών εναντίον του.

Ο πρώην υπουργός ευχαριστεί τους βουλευτές όλων των πτερύγων για την απόρριψη της πρότασης που, όπως υποστηρίζει, «εμπνεύστηκε μια μικρή ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που μετείχαν στην εξεταστική επιτροπή».

Από "επίλεκτους" δημοσιογράφους μαθαίνεις ότι χρεοκόπησες επίλεκτικά

Πες μου πώς θα ένιωθες...

...αν βρισκόσουν σ᾽ένα επίλεκτο μέρος (βλ.π. Δουβλίνο) και μάθαινες από έναν κατ᾽όνομα επιλεκτικό δημοσιογράφο, που επιλεκτικά μόνο σ᾽ενημερώνει, ότι επιλεκτικά η χώρα σου σήμερα χρεωκόπησε;!?...

Δια το ερώτημα: Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης

Γ. Μιχελάκης για την ήττα που έφαγε το ΠΑΣΟΚ απ΄τους δικούς του βουλευτές που δεν ψήφισαν την παραπομπή Αλογοσκούφη

Ικανοποιημένη από την απόφαση για μη παραπομπή των πρώην υπουργών Γιώργου Αλογοσκούφη και Χρήστου Μαρκογιαννάκη, εμφανίζεται η ΝΔ, μετά την ψηφοφορία στη Βουλή, από την οποία απείχε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε ότι "ο πολιτικός εκφυλισμός του σκανδάλου της Siemens που επιχείρησε η κυβέρνηση, απορρίφθηκε από τους ίδιους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ", προσθέτοντας ότι "το σκάνδαλο Siemens έχει πράσινο χρώμα και με τη σφραγίδα πλέον των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος".

Επίσης ο βουλευτής της ΝΔ και κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Κώστα Καραμανλή Ευάγγελος Αντώναρος, σε δήλωσή του, ανέφερε ότι "η προσπάθεια της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ να μετατρέψει το "πράσινο" σκάνδαλο της Siemens σε ανυπόστατες κατηγορίες εναντίον μόνο δύο υπουργών της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή απέτυχε οικτρά και τους γύρισε μπούμερανκ".

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος αφέθηκε το υποψήφιο μπουμπούκι του ΠΑΟΚ, Β. Φλωρίδης

Ελεύθερος αφέθηκε ο υποψήφιος επενδυτής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Βασίλης Φλωρίδης, ο οποίος συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στη Θεσσαλονίκη, σε εκτέλεση καταδικαστικών αποφάσεων σε βάρος του.

Όπως έγινε γνωστό από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, επρόκειτο για τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις συνολικού ύψους 34 μηνών (σ.σ. δύο των δέκα μηνών κι από μία των οκτώ και έξι μηνών) που συνδέονται με το διαζύγιο με την πρώην σύζυγό του.

Οι δε πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε αφορούν αυτές της ψευδορκίας, της εξύβρισης και της μη καταβολής διατροφής.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Β. Φλωρίδη μετέβη το μεσημέρι στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης όπου, κατά δήλωσή του, κατέβαλλε το ποσό των 9 χιλιάδων ευρώ για την εξαγορά των ποινών.

Ακολούθως, ο εισαγγελέας αποφάσισε την αποφυλάκιση του επιχειρηματία, ο οποίος κρατούνταν στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Και νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 4,4% στη ΝΔ

Σε συνέχεια όλων των ερευνών της πρόσφατης περιόδου, και η συνδρομητική έρευνα της εταιρείας Metron Analysis με μεγάλο δείγμα 2.211 ατόμων και χρήση κάλπης στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου (Ελεύθερος Τύπος, 21/7) καταγράφει προβάδισμα της ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου με διαφορά 4,4 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ, όπως και στην παράσταση νίκης με διαφορά 17,2 μονάδων.

Καταγράφεται παράλληλα προβάδισμα του Αντώνη Σαμαρά, τόσο στην ερώτηση του καταλληλότερου πρωθυπουργού, όσο και στην κρίσιμη ερώτηση της εμπιστοσύνης για τη διακυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εκτίμηση ψήφου που δημοσιεύεται, το ποσοστό που αναλογεί στη ΝΔ φτάνει σήμερα στο 30% από 29,3% στην προηγούμενη αντίστοιχη έρευνα της ίδιας εταιρείας τον φετινό Μάρτιο, ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 25,6% από 33,6% στην προηγούμενη έρευνα. Στα υπόλοιπα κόμματα, το ποσοστό του ΚΚΕ καταγράφεται στο 11%, του ΛΑΟΣ στο 9,2% του ΣΥΡΙΖΑ στο 8,5% και των Οικολόγων-Πράσινων στο 4,2%, ενώ από τα νέα κόμματα που έχουν σχηματιστεί, το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών με 3,9% εκτιμάται ότι υπερβαίνει το όριο του 3% ώστε να εκπροσωπηθεί στη Βουλή, σε αντίθεση με τη Δημοκρατική Συμμαχία (2,8%) και τη Δημοκρατική Αριστερά (2,5%) που δεν ξεπερνούν το όριο.

Σημαντικό είναι το προβάδισμα της ΝΔ και στην παράσταση νίκης με 37,6% έναντι 20,4% που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ καταγράφοντας διαφορά κατά 17,2%, ενώ στη προηγούμενη έρευνα του Μαρτίου το ΠΑΣΟΚ είχε προβάδισμα 19 μονάδων (ΝΔ: 21,6% - ΠΑΣΟΚ: 40,6%). Αντίστοιχα, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται στο ερώτημα του καταλληλότερου πρωθυπουργού με 18,1% έναντι 16,3% που συγκεντρώνει ο Γ. Παπανδρέου, όπως και στο ερώτημα της εμπιστοσύνης για τη διακυβέρνηση της χώρας όπου η επιλογή «ΝΔ με πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά» συγκεντρώνει 19,8% έναντι 17,1% που συγκεντρώνει η επιλογή «ΠΑΣΟΚ με τον Γ. Παπανδρέου». Σημειώνεται, ότι στην έρευνα του Μαρτίου και στις δύο αυτές ερωτήσεις υπήρχε προβάδισμα σχεδόν 6 μονάδων του Γ. Παπανδρέου (καταλληλότερος πρωθυπουργός: Α. Σαμαράς 17,1% - Γ. Παπανδρέου 22,9% / εμπιστοσύνη για τη διακυβέρνηση: ΝΔ με Α. Σαμαρά 18,8% - ΠΑΣΟΚ με Γ. Παπανδρέου 24,5%).

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ.

Φιάσκο και ήττα του ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία για τη Siemens: Δεν συγκέντρωσε 151 ψήφους η παραπομπή Αλογοσκούφη, Μαρκογιαννάκη

http://s.enet.gr/resources/2009-02/siemens-thumb-medium.jpgΔυσάρεστη έκπληξη για το κυβερνών κόμμα έκρυβε η μυστική ψηφοφορία για τη σύσταση Τριμελούς Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Εισαγγελέων, που θα εξέταζε τις κατηγορίες εις βάρος των πρώην υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή, Γ. Αλογοσκούφη και Χρ. Μαρκογιαννάκη, για το σκάνδαλο της Siemens. Η πρόταση -την οποία είχαν υποβάλλει 108 βουλευτές της συμπολίτευσης- απορρίφθηκε, καθώς δεν συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη απόλυτη πλειοψηφία των 151 θετικών ψήφων.

Από την ψηφοφορία απείχαν η Νέα Δημοκρατία και ο ΛΑΟΣ, ενώ "λευκό" δήλωσαν ότι ψηφίζουν ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές.

Για την περίπτωση του Γ. Αλογοσκούφη ψήφισαν υπέρ της πρότασης 141 βουλευτές, κατά επτά, "παρών" δήλωσαν έξι και 13 ψήφισαν "λευκό". Βρέθηκαν 11 άκυρα ψηφοδέλτια.

Για τον Γ. Μαρκογιαννάκη, "ναι" ψήφισαν 136 βουλευτές, "όχι" οκτώ, "παρών" 10 βουλευτές, "λευκό" ακόμη 13 και 11 έριξαν στην κάλπη άκυρο ψηφοδέλτιο.

Η πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες και των κ.κ. Αλογοσκούφη και Μαρκογιαννάκη, θα τελεί σε εκκρεμότητα για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια.

Κύκλοι της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ επιχείρησαν να υποβαθμίσουν τις επιπτώσεις της ψηφοφορίας, λέγοντας ότι στις ψηφοφορίες επί των προσώπων οι βουλευτές ψηφίζουν κατά συνείδηση και δεν τίθεται ζήτημα κομματικής πειθαρχίας. Υποστήριξαν ότι η Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος κατέβαλε κάθε προσπάθεια αξιοποίησης όλων των δυνατοτήτων του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής για τη διαλεύκανση του σκανδάλου. Παράλληλα, επιτέθηκαν στη Νέα Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι "απείχε επιδεικνύοντας στάση ανευθυνότητας".

Ικανοποίηση στη Ν.Δ.

Η εξέλιξη έδωσε επέτρεψε στον εκπρόσωπο τύπου της Νέας Δημοκρατίας να επαναλάβει ότι το σκάνδαλο έχει "πράσινο" χρώμα, προσθέτοντας ότι αυτή η εκτίμηση έχει πλέον τη "σφραγίδα" των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.

"Ο πολιτικός εκφυλισμός του σκανδάλου της Siemens που επιχείρησε η κυβέρνηση, απορρίφθηκε από τους ίδιους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε ο Γ. Μιχελάκης.

Σχόλιο έκανε και ο βουλευτής Επικρατείας και πάλαι ποτέ κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή, Βαγγέλης Αντώναρος.

Μιλώντας για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ο Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος ήταν μέλος της εξεταστικής επιτροπής που διερεύνησε την υπόθεση των "μαύρων ταμείων" δήλωσε: "ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πέτυχαν αυτό που επεδίωκαν εξαρχής. Μετέτρεψαν ένα μεγάλο δικομματικό σκάνδαλο σε ένα μεγάλο φιάσκο. Όλα τα άλλα είναι απλώς λεπτομέρειες και ένα κακόγουστο πολιτικό θέατρο".

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαιωάννου, τόνισε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στη Βουλή ότι η υπόθεση δεν κλείνει σήμερα για το Δημόσιο, καθώς υπάρχουν θέματα αποζημιώσεων και επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Οι Τούρκοι λένε και καμιά παπαριά να περνάει η ώρα: Θα κατασκευάσουν πυρηνικό σταθμό στα κατεχόμενα... λένε

Την κατασκευή πυρηνικού σταθμού ρωσικού τύπου, στα κατεχόμενα της Κύπρου, περιλαμβάνει το γενικό σχέδιο της Άγκυρας για μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας στην Κύπρο, αναφέρει η αγγλόφωνη τουρκική εφημερίδα "Hurriyet Daily News", επικαλούμενη στέλεχος του Επιμελητηρίου Μηχανολογικών Μηχανικών Τουρκίας, αλλά και αξιωματούχους στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ευρύτερο σχέδιο περιλαμβάνει την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στα κατεχόμενα και την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού από την Τουρκία προς τα κατεχόμενα.

Η εφημερίδα δημοσίευσε δηλώσεις του Χαλούκ Ντιρεσκένελι, αναφέροντάς τον ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μηχανολόγων Μηχανικών Τουρκίας και επικεφαλής της επιτροπής ενέργειας του επιμελητηρίου. Ο κ. Ντιρεσκένελι αναφέρει ότι "θα μπορούσε να κατασκευαστεί στη Βόρεια Κύπρο πυρηνικός σταθμός ρωσικού τύπου", πράγμα που "θα μπορούσε να παράγει ηλεκτρική ενέργεια, όχι μόνο για την τουρκική πλευρά, αλλά και για την ελληνική".

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ιδέα περί κατασκευής πυρηνικού σταθμού στα κατεχόμενα της Κύπρου είχε συζητηθεί για πρώτη φορά σε ένα σεμινάριο που είχε οργανωθεί στις 16 Ιανουαρίου 2007 στο "British Council" στην Άγκυρα, με τη συμμετοχή κυρίως ακαδημαϊκών. Η εφημερίδα αναφέρει ότι το σχέδιο περί πυρηνικού σταθμού επιβεβαιώθηκε "και από τις τουρκοκυπριακές αρχές".

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ πριν από λίγες μέρες είχε κάνει λόγο για "σχέδιο" επί του οποίου εργάζεται η Άγκυρα "εδώ και 2 - 3 χρόνια", για τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας σε ολόκληρη την Κύπρο".

ΕΕ: Η ευρωζώνη εξετάζει επιμήκυνση κατά 7,5 ως 15 έτη του χρέους και μείωση του επιτοκίου από 4,5% σε 3,5% για την Ελλάδα

Η ευρωζώνη εξετάζει το ενδεχόμενο να επιμηκύνει κατά επτάμιση ως δεκαπέντε χρόνια "το ελάχιστο" τη διάρκεια των δανείων της σε χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, και να μειώσει το επιτόκιο που τους ζητεί από 4,5% σε 3,5%, σύμφωνα με το προσχέδιο της συμφωνίας της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται στο προσχέδιο της τελικής διακήρυξης των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης, οι οποίοι συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας ευρωπαίος διπλωμάτης.

Η προβλεπόμενη επιμήκυνση της διάρκειας των δανείων αυτών είναι "από 15 χρόνια το ελάχιστο και μπορεί να φτάσει έως και τα 30 χρόνια", δήλωσε άλλος διπλωμάτης.

Δεν πρόκειται για έκπληξη, σχολιάζει το Γαλλικό Πρακτορείο. Τα μέτρα αυτά είχαν ήδη αποφασιστεί κατ' αρχήν στις 11 Ιουλίου από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, αλλά απέμενε να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες.

Το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας θα περιλαμβάνει, εκτός από την ελάφρυνση αυτών των όρων, νέα δάνεια από την πλευρά της ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που θα μπορούσαν να φτάσουν τα 71 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αλλά και μια συμβολή των ιδιωτών πιστωτών της χώρας, τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες και επενδυτικά ταμεία.

Τρεις επιλογές προτείνονται στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με το προσχέδιο συμφωνίας της συνόδου κορυφής: μια επαναγορά των ομολόγων τους, μια ανταλλαγή των τίτλων τους έναντι ομολόγων μεγαλύτερης διάρκειας, που θα μπορούσε να φτάσει έως και τα 30 χρόνια, ή ένα roll-over αυτών των τίτλων, δηλαδή επαναγορά από τις τράπεζες των ελληνικών ομολόγων που ήδη διαθέτουν κατά τη λήξη τους.

ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ....

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Χ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Σας παρουσιάζουμε σήμερα, ένα απόσπασμα από το βιβλίο που γράφει ένας από τους αρθογράφους μας - ο Αναστάσιος Καζαντζίδης- για έναν πολιτικό του νομού Κιλκίς, τον Αλέξανδρο Αβραμίδη, έναν από εκείνους που εμπιστεύθηκε ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής για την δημιουργία Πολεμικής Βιομηχανίας στην Ελλάδα. Διαβάστε το απόσπασμα και θα καταλάβετε πολλά για την εποχή εκείνη, πως λειτουργούσε η κυβέρνηση τότε και πως λειτουργεί σήμερα :

Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Η συνέχεια στο http://taxalia.blogspot.com/2011/07/blog-post_752.html

Έγινε η εκταφή του λειψάνου του Ρούντολφ Χες και ο τάφος του καταστράφηκε, περίπου 24 χρόνια μετά το θάνατό του

http://bilder.bild.de/fotos-skaliert/qf-hess-grab_22120294_mbqf-1311252986-18979710/2,h=343.bild.jpghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a0/Bundesarchiv_Bild_146II-849%2C_Rudolf_He%C3%9F.jpg/220px-Bundesarchiv_Bild_146II-849%2C_Rudolf_He%C3%9F.jpgΈγινε η εκταφή του λείψανου του Ρούντολφ Χες, πρώην συνεργάτη του Αδόλφου Χίτλερ, ενώ καταστράφηκε και ο τάφος του που βρισκόταν σε κοιμητήριο της Βαυαρίας περίπου 24 χρόνια μετά το θάνατό του, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας τοπικός αξιωματούχος. Η εκταφή και η καταστροφή του τάφου ξεκίνησε στις 4 τη νύχτα και ολοκληρώθηκε στις 6 το πρωί.

Η εκταφή των λειψάνων του, που έγινε λιγότερο από ένα μήνα πριν την επέτειο του θανάτου του, έγινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και χωρίς να έχουν ενημερωθεί τα μέσα ενημέρωσης, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρόλαντ Σέφελ, αντιδήμαρχος της πόλης Βουνζίντελ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες της εφημερίδας Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ (Suddeutsche Zeitung).

"Ελπίζουμε με αυτό τον τρόπο να πάψει να υπάρχει πάνω από την πόλη το καφέ φάντασμα", πρόσθεσε αναφερόμενος στο χρώμα των ναζί και των νεοναζί.

Η προτεσταντική ενορία της πόλης Βουνζίντελ, στην οποία κατοικούν περίπου 10.000 άνθρωποι και βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τσεχία, αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο για τον οικογενειακό τάφο όπου είχε κηδευτεί ο Χες ώστε να εμποδίσει τις συγκεντρώσεις νεοναζί που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην επέτειο της αυτοκτονίας του, στις 17 Αυγούστου 1987.

Οι κληρονόμοι του Χες ζήτησαν το 2010 να ανανεωθεί το συμβόλαιο του τάφου για άλλα 20 χρόνια. Η ενορία όμως αρνήθηκε και ενώ τα εγγόνια του Χες είχαν κάνει ένσταση, ξαφνικά προχθές δέχτηκαν να γίνει η εκταφή και αποφάσισαν τα λείψανά του να αποτεφρωθούν. Κάποια στιγμή, όπως γράφουν οι εφημερίδες, οι στάχτες θα ριχτούν στη θάλασσα.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/18/Rudolf_Hess_-_Bf_110D_Werk_Nr_3869_-_Wreckage_-_Bonnyton_Moor.jpg/220px-Rudolf_Hess_-_Bf_110D_Werk_Nr_3869_-_Wreckage_-_Bonnyton_Moor.jpgΟ Χες, συνελήφθη από τους Άγγλους το 1941 όταν έπεσε με αλεξίπτωτο στην Αγγλία θέλοντας να διαπραγματευτεί την ανακωχή του πολέμου με την Μ. Βρετανία (θα πρότεινε στους Άγγλους να αναγνωρίσουν ότι η ηπειρωτική Ευρώπη άνηκε στη σφαίρα επιρροής των Γερμανών, οι Γερμανοί θα κρατούσαν το Ιράκ, θα συνέχιζαν τον πόλεμο εναντων των κομμουνιστών και οι Άγγλοι εκτός Ευρώπης μπορούσαν να κάνουν ότι θέλουν).

Οι απόψεις των ιστορικών διίστανται για το αν ενεργούσε εκ μέρους του Χίτλερ ή πήρε μόνος του την πρωτοβουλία. Το σίγουρο είναι ότι οι Αγγλοι με τους οποίους μιλούσε (Douglas Douglas-Hamilton, 14ος Δούκας του Hamilton,) τον πρόδωσαν και συνελήφθη μόλις έπεσε στο έδαφος. Στη συνέχεια παρέμεινε φυλακισμένος στην Αγγλία μέχρι το 1945 και μετά την καταδίκη του από το δικαστήριο της Νυρεμβέργης έμεινε φυλακισμένος μέχρι το 1987 (από το 1966 ήταν ο μόνος κρατούμενος) που "αυτοκτόνησε" στις φυλακές Spandau του Βερολίνου.

Τόσο η οικογένειά του όσο και ο Γερμανός ιατροδικαστής που το εξέτασε πιστεύουν ότι δεν αυτοκτόνησε δια απαγχονισμού όπως λένε οι Άγγλοι αλλά τον στραγγάλισαν όπως δείχνουν τα ιατροδικαστικά ευρήματα. Τόσο τα αιτήματα των συγγενών του όσο και το αίτημα της γερμανικής κυβέρνησης το 1984 να αποφυλακιστεί για ανθρωπιστικούς λόγους, δεν γίνονταν αποδεκτά, και οι νικήτριες δυνάμεις κρύβονταν πίσω από το βέτο των Σοβιετικών.

Να σημειώσουμε τέλος ότι ο Ρ. Χες γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1894.

Το προσχέδιο συμφωνίας της συνόδου κορυφής προβλέπεται να δοθεί στον ΕΜΧΣ η δυνατότητα επαναγοράς δημόσιου χρέους στις αγορές

Στο προσχέδιο συμφωνίας της σημερινής συνόδου κορυφής της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες προβλέπεται να δοθεί στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας η άνευ προηγουμένου δυνατότητα της επαναγοράς του δημόσιου χρέους από τους επενδυτές στις αγορές, σύμφωνα με διπλωμάτες, σε ένα πρώτο βήμα προς τα ευρωομόλογα.

"Οι Γάλλοι εξασφάλισαν ότι ο (Ευρωπαϊκός) Μηχανισμός θα λάβει την άδεια στο μέλλον να αγοράζει δημόσιο χρέος στη δευτερογενή αγορά ομολόγων", εκεί όπου οι επενδυτές ανταλλάσσουν τους τίτλους δημόσιου χρέους μετά την πρώτη έκδοσή τους, δήλωσε ευρωπαϊκή πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Η συμφωνία βαίνει προς αυτήν την κατεύθυνση", δήλωσε άλλη πηγή, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει η γαλλική εφημερίδα "Λε Μοντ" στη σημερινή έκδοσή της.

Η πρόταση αυτή προέκυψε από τη συμβιβαστική λύση που επετεύχθη αργά χθες το βράδυ στο Βερολίνο όταν ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις διάρκειας επτά ωρών ανάμεσα στη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Πρόκειται για μια διεκδίκηση εδώ και καιρό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), η οποία είναι σήμερα η μόνη που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο για να ανακουφίσει τις τράπεζες της ευρωζώνης και η οποία έχει προειδοποιήσει επανειλημμένως ότι δεν έχει τα μέσα για να συνεχίσει αιωνίως στο δρόμο αυτό.

Η ιδέα είναι ότι το Ταμείο στήριξης των χωρών της ευρωζώνης, δηλαδή ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θα μπορεί στο μέλλον να αγοράζει απευθείας ομόλογα χωρών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες από επενδυτές στη λεγόμενη "δευτερογενή" αγορά. Αυτός είναι ένας τρόπος για να ανακουφιστούν ιδιαιτέρως οι ευρωπαϊκές τράπεζες που κατέχουν τίτλους που έχει υποτιμηθεί η αξία τους.

Το εργαλείο αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ιδιαίτερα για την Ελλάδα, σχολιάζει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σήμερα το Ταμείο αυτό μπορεί να αγοράζει δημόσιο χρέος μόνον από την λεγόμενη "πρωτογενή" αγορά, δηλαδή απευθείας από τα κράτη κατά την έκδοση των ομολόγων τους.

Σε ένα επόμενο στάδιο, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα μπορεί για παράδειγμα να προτείνει στους επενδυτές την ανταλλαγή τίτλων που έχουν επαναγοραστεί κατ' αυτόν τον τρόπο με ομόλογα που είναι πολύ πιο σταθερά, τα οποία θα εκδίδει ο ίδιος με την εγγύηση όλων των χωρών της ευρωζώνης και επομένως την υψηλότερη δυνατή αξιολόγηση (ΑΑΑ), σύμφωνα με διπλωμάτη.

Η Γερμανία αντιτίθετο για καιρό σε αυτήν την επιλογή, καθώς απέρριπτε την ιδέα να μοιράζονται κατ' αυτόν τον τρόπο την ευθύνη ενός εθνικού δημόσιου χρέους όλες οι χώρες της ευρωζώνης. Ωστόσο χαλάρωσε τη θέση της στο θέμα αυτό με αντάλλαγμα την εγκατάλειψη από το Παρίσι του σχεδίου του για τη φορολόγηση των τραπεζών ώστε να βοηθηθεί η Ελλάδα.

Αυτό συνιστά ένα πρώτο βήμα προς τα ευρωομόλογα, μια αμφιλεγόμενη αρχή, σύμφωνα με την οποία οι χώρες της ευρωζώνης θα "μοιράζονται" ένα μέρος του δημόσιου χρέους τους, πραγματοποιώντας από κοινού εκδόσεις ομολόγων, και ως εκ τούτου θα μοιράζονται τους κινδύνους, με τις πιο ισχυρές χώρες να προστατεύουν τις πιο εύθραυστες.

"Οι λύσεις που εξετάζονται δεν απέχουν πολύ από αυτό", δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αναφερόμενος στα ευρωομόλογα.

Αντανακλώντας την ίδια άποψη, ο βέλγος πρωθυπουργός Ιβ Λετέρμ έκανε λόγο για την ύπαρξη "καλών προτάσεων (στο τραπέζι) για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής οικονομικής ενσωμάτωσης".

"Υπάρχουν τρεις επιλογές στο τραπέζι για τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα (τράπεζες, επενδυτικά ταμεία) για τη βοήθεια στην Ελλάδα", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η ευρωπαϊκή πηγή.

Πρόκειται για μια επαναγορά μέρος του ελληνικού χρέους, μια ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων που κυκλοφορούν με άλλα μακρύτερης διάρκειας και τέλος ενός roll-over των ιδίων αυτών ομολόγων, δηλαδή μιας επαναγοράς των ομολόγων κατά τη λήξη τους, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το σύστημα αυτό "α λα καρτ" θα υποβληθεί στις τράπεζες, πολλές από τις οποίες απέστειλαν εκπροσώπους τους στη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Ο Μπουτάρης, τοποθετήθηκε πρόεδρος του νέου ΔΣ του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης...

Ρυθμίστηκε η εκκρεμότητα της συγκρότησης του νέου ΔΣ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νέος νόμος περί κινηματογράφου. Η σύνθεση του ΔΣ σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού είναι η ακόλουθη:

Πρόεδρος: Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Αντιπρόεδρος: Γιάννης Σμαραγδής, σκηνοθέτης

Μέλη:

Βικτωρία Γεωργουβέλα, σύμβουλος πολιτιστικής διαχείρισης

Γιωργανδρέας Ζάννος, δικηγόρος - εκπρόσωπος ΕΡΤ

Νίκος Παναγιωτόπουλος, σεναριογράφος

Σπύρος Πέγκας, αντιδήμαρχος πολιτισμού, παιδείας και τουρισμού

δήμου Θεσσαλονίκης - εκπρόσωπος δήμου Θεσσαλονίκης

Φίλιος Στάγκος, δημοσιογράφος

Η θητεία του νέου ΔΣ είναι τριετής.

Εδώ που μας κατάντησαν η καλύτερη σωτηρία είναι η φράου Μέργκελ!


Γράφει ο Δευκαλίων

Αφήνουμε την απεργία των οδηγών ΤΑΞΙ να μονοπωλεί τις στήλες και τις εκπομπές των προστάτιδων δυνάμεων του Ελληνικού Τουρισμού (φίλο-κυβερνητικές εφημερίδες και τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς) και τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου να προσπαθεί να βρει πειστικές φορολογικές δικαιολογίες για τον «υδατοσυλλέκτη» (κοινώς πισίνα) του εξοχικού του και θα ασχοληθούμε και σήμερα με την επικείμενη σύνοδο της ΕΕ για το πρόβλημα της Ελληνικής Δημοσιονομικής Κρίσης.

Στον χθεσινό Δευκαλίωνα με τίτλο:
«Χωρίς Κέρδος κέρατα και μόνο οι κάτοχοι CDS κερδισμένοι», είχαμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι καλύτερα να μην υπάρξει λύση παρά να προκύψει μία λύση που θα οδηγήσει και σε χρεοκοπία (άσχετα με τον χαρακτηρισμό επιλεκτική, περιορισμένη κλπ), σε πληρωμή των CDS και σε επαναδιαπραγμάτευση χωρίς όμως ουσιαστική μείωση του χρέους.

Τελικά φαίνεται ότι ο Θεός της Ελλάδας λειτούργησε ακόμα μία φορά. Η φράου Μέργκελ, για δικούς της λόγους που τους έχουμε αναλύσει πολλές φορές και συνίστανται στην νομισματική επιλογή της υποτίμησης του ευρώ έναντι του δολαρίου, οδήγησε την έκτακτη σύνοδο της Πέμπτης σε αποτυχία πριν καν αρχίσουν οι εργασίες της.
Ακριβώς όπως τα είχαμε προβλέψει. Συγκεκριμένα με δηλώσεις η φράου Μέργκελ απέκλεισε την άμεση εξεύρεση λύσης στην σύνοδο της Πέμπτης. Απέκλεισε με αυτό τον τρόπο και την θεωρητική περίπτωση να προκύψει μία λύση που θα περιείχε και την έννοια της χρεοκοπίας. ...

Από κοντά και ο διοικητής της ΕΚΤ Ζ. Κ. Τρισέ, που μπέρδεψε ακόμα περισσότερο την κατάσταση με την θέση του να μην συμμετάσχουν ιδιώτες στην εξεύρεση λύσης για το Ελληνικό Χρέος. Θέση που είναι σαφώς αντίθετη με την θέση της φράου Μέργκελ. Θέση όμως που δυσκολεύει σαφώς στην υιοθέτηση της οποιασδήποτε απόφασης. Συνεπώς, τουλάχιστον για αυτήν Πέμπτη απόφαση για την Ελληνική Δημοσιονομική Κρίση δεν προβλέπεται. Άρα δεν έχουμε και απόφαση στην οποία θα περιέχεται η έννοια και η λέξη χρεοκοπία.
Φυσικά αυτή η εξέλιξη πιθανότατα να θεωρηθεί από τις προστάτιδες δυνάμεις του Ελληνικού Τουρισμού (φίλο-κυβερνητικές εφημερίδες και τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς) σαν αρνητική, αλλά σε αυτούς καταλογίζεται άγνοια και ανοησία.
Επίσηςαντί να θεωρηθεί αρνητική και σε πολλούς από τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που ακόμα δεν έχουν απαντήσει στον εαυτόν τους αν ψήφισαν ΟΧΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ή ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΉ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ. Όμως, σ’ αυτούς καταλογίζεται έντονο και οξύ ψυχολογικό άγος από το αναπάντητο προαναφερόμενο ερώτημα, αλλά κυρίως από την δικαιολογημένη μανία καταδίωξης που βιώνουν όλοι οι Βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Εκείνοι όμως που σίγουρα θα πλαντάξουν στο κλάμα και θα περάσουν Black-καρά Black Σαββατοκύριακο είναι οι κάθε λογής κερδοσκόποι (θυμάστε αυτούς που τους σημαδεύει ο γΑΠ με το πιστόλι πάνω στο τραπέζι και κινδυνεύουν να χάσουν τα πουκάμισα τους), που περίμεναν πως και πως την απόφαση για επιλεκτική χρεοκοπία για να πάνε Ταμείο, ώστε να περάσουν άνετο και χλιδάτο καλοκαίρι, και φυσικά την υπόλοιπη ζωή τους, αφού είναι πολλά τα λεφτά.
Θα πει ο οποιοσδήποτε καλοπροαίρετος αναγνώστης…
«Καλά ρε φίλε Δευκαλίωνα, πανηγυρίζεις γιατί πέρασε της φράου Μέργκελ;».
Δυστυχώς για όλους μας θα απαντήσω «Τι να κάνω ρε παιδιά. Εδώ που μας κατάντησαν η καλύτερη σωτηρία είναι η φράου Μέργκελ»!


stoxasmos-politikh.blogspot.com

Η γιορτή του αριστερισμού στη Σοβιετία του Ευρωπαϊκού Νότου.

USSR.jpgΗ ιδεολογία της Αριστεράς βολεύει και πουλάει πολύ στο Ευρωπαικό Σοβιέτ του 2011. Τι λένε σήμερα οι εκφραστές του Τσίπρας και Παπαρήγα; Ο λαός έχει δικαιώματα σε εργασία, σε παιδεία, στην υγεία, σε όλα. Ωραία όλα αυτά. Για υποχρεώσεις τους έχετε ακούσει να μιλάνε ποτέ; Όπως του να πληρώνεις την εφορία, να τηρείς τους νόμους ή να κάνεις την δουλειά σου αν εργάζεσαι στο δημόσιο;

Θα' θελα να ήξερα στα ολοκληρωτικά καθεστώτα που ονειρεύονται αυτοί οι τύποι, οι πολίτες δεν είχαν υποχρεώσεις; Μπορούσες για παράδειγμα επί Στάλιν να κλείνεις τους δρόμους ή τα λιμάνια της Ρωσίας και να μην κουνιέται φύλλο; Ή αν τον έκανες αυτό υπέγραφες την θανατική σου καταδίκη και στην καλύτερη των περιπτώσεων σε εξόριζαν δια βίου στα βόρεια και υγιεινά κλίματα της χώρας μέχρι τελικής συμμορφώσεως;

Τελικά ''όταν γίνει ο πλανήτης κόκκινος'', όπως διαλαλούν στα κατηχητικά τους οι τελευταία εν ζωή οπαδοί του Στάλιν, θα έχουμε μόνο δικαιώματα;

H Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) ζητά 6μηνη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και χορήγησης κονδυλίων της ΕΕ στην Τουρκία

http://www.stefanmueller.com/fileadmin/user_upload/header/3.jpgH Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) που κυβερνά στη Βαυαρία εδώ και 60 χρόνια ζητά 6μηνη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην ΕΕ. Ο ΓΓ. της κοινοβουλευτικής ομάδας της CSU [φώτο με τη σημαία του κρατιδίου που έχει τα ίδια χρώματα με την Ελλάδα] είπε "όποιος αρνείται να μιλήσει με ένα κράτος-μέλος της ΕΕ, προσβάλει όλη την ΕΕ". Έτσι απάντησε στην εξαγγελία του Ερντογάν ότι θα παγώσει τις επαφές με την ΕΕ κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012 όταν στην Προεδρία θα βρίσκεται η Κύπρος.

Ο ΓΓ της κοινοβουλευτικής ομάδας της CSU, Stefan Müller, ζήτησε για το επόμενο έτος, την εξάμηνη διακοπή των διαπραγματεύσεων αλλά και των κονδυλίων που ειπράττει η Τουρκία από την ΕΕ μιας και όπως δήλωσε στην „Rheinischen Post“ θεωρεί ότι οι δηλώσεις του Ερντογάν προσβάλουν όλη την Ευρώπη.

„Ο Ερντογάν δείχνει ότι δεν φοβάται ακόμα και να εκβιάζει“, είπε ο Müller. Αυτό αποκλείει την Τουρκία από την ΕΕ για πολλοστή φορά. „Η Τουρκία ποτέ δεν μπορεί να γίνει ισότιμο μέλος της ΕΕ“, είπε ο πολιτικός της CSU. Ο Εντογάν δήλωσε την Τρίτη στη „Milliyet“ότι η Τουρκία κατά τη διάρκεια της Προεδρείας της Κύπρου στην ΕΕ, δεν θα συνομιλήσει σε καμία περίπτωση με εκπροσώπους του ελληνικού νησιωτικού κράτους. Γι' αυτό θε έπρεπε να παγώσουν οι συνομιλίες με την ΕΕ για ένα εξάμηνο.

http://www.focus.de/politik/weitere-meldungen/eu-beitritt-csu-will-verhandlungen-mit-tuerkei-stoppen_aid_647494.html

Κύπρος: Η Γέρμανία πρόσφερε ηλεκτρογεννήτριες 2 μέρες μετά την έκρηξη αλλά τα κομμούνια προτίμησαν το "οθωμανικό"!!!

Το Sigmalive εξασφάλισε και παρουσιάζει την αποκαλυπτική αλληλογραφία μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου και του αντίστοιχου υπουργείου της Γερμανίας όπου φαίνεται πως η Γερμανία δύο ημέρες μετά την τραγωδία, εκδήλωσε ετοιμότητα να παράσχει στην Κύπρο μία μονάδα με πέντε γεννήτριες, για να απαμβλύνει την ενεργειακή κρίση... [παρόλ' αυτά τα κομμούνια προτίμησαν να πέσουν στα γόνατα των Τουρκοκυπρίων του Ερντογάν!].

Η πρόταση της γερμανικής κυβέρνησης δεν απαντήθηκε ποτέ από την Κυπριακή Κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να καλύψουμε μόνο τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής του συνεργείου ειδικών που θα πραγματοποιούσε την εγκατάσταση και τα έξοδα λειτουργίας της μονάδας.

Σύμφωνα με την πρώτη επιστολή, η οποία φέρει ημερομηνία 13 Ιουλίου 2011, η κυπριακή πλευρά, εξέφρασε επίσημα την επιθυμία για αποστολή ηλεκτρογεννητριών στην Κύπρο.

Η Γερμανία με τη σειρά της, εξέτασε το ζήτημα αναφέροντας ότι υπάρχουν διάφορες επιλογές, η μία εκ των οποίων είναι μέσω του Ευρωπαϊκού Δικτύου ανακούφισης Καταστροφών, το οποίο μόλις λάβει το αίτημα, το διοχετεύει στα γερμανικά κρατίδια τα οποία ανταποκρίνονται αναλόγως. Πρόκειται για μια «αποτελεσματική διαδικασία ανταπόκρισης», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Ο Τμηματάρχης Νοτίου Ευρώπης, αρμόδιος για την Κύπρο στο Γερμανικό ΥΠΕΞ, Karlfied Bergner, σύμφωνα με τις επιστολές που εξασφάλισε το Sigmalive, ενημέρωσε την Κυπριακή πλευρά ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο παροχής πλοίου με δυνατότητα παραγωγής ηλεκτρισμού και ότι αυτό μπορεί να γίνει άμεσα. Στην επιστολή αναφέρεται επίσης, ότι ο κ. Bergner, πληροφόρησε την Κυπριακή πλευρά ότι στην Κύπρο θα βρισκόταν την επομένη, ο Γερμανός ΥΠΑΜ, με σκοπό να επιθεωρήσει γερμανικό στόλο, ενόψει κατάπλου γερμανικού υποβρυχίου στο λιμάνι Λεμεσού και με την ευκαιρία της εδώ παρουσίας του, θα ήταν σε θέση να ανακοινώσει την παροχή του πλοίου.

Η Κυπριακή πλευρά, όπως φαίνεται, δεν γνωστοποίησε, προς το παρόν, στην Γερμανία, τις προθέσεις της, παρόλο που στην επιστολή φαίνεται ότι πρώτη η Κύπρος ζήτησε βοήθεια. Στη επιστολή αναφέρεται επίσης ότι στάλθηκε από τη Γερμανία το ενδεικτικό κόστος μιας μονάδας με πέντε γεννήτριες.

Σε δεύτερη επιστολή, μια μέρα μετά, στις 14 Ιουλίου, ο κ. Bergner, πληροφόρησε την Κυπριακή πλευρά ότι η Γερμανία ανταποκρίνεται στο Κυπριακό αίτημα για αποστολή ηλεκτρογεννητριών, εν αναμονή προσφοράς από την πλευρά μας. Προσφορά η οποία δεν στάληκε ποτέ.

Εν τω μεταξύ, ο αν. Διευθυντής του Γραφείου του Υφυπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Dr Κoch, παρότρυνε την Κυπριακή πλευρά να οριστικοποιήσει την αποδοχή της προσφοράς, ακόμα την ίδια μέρα, εάν αυτό καθίστατο εφικτό, ώστε να προλάβει η Γερμανία να προχωρήσει στη φόρτωση των ηλεκτρογεννητριών σε πλοίο, που θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει άμεσα.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες μας, η Γερμανία πρότεινε να στείλει εμπειρογνώμονες, με σκοπό να εκτιμήσουν τις ζημιές και να επισκευάσουν την Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης». Η Γερμανική πρεσβεία, επιβεβαίωσε και τις τρεις προαναφερθείσες προτάσεις της Γερμανίας, στις οποίες η Κύπρος δεν έδωσε , προς το παρόν, οποιαδήποτε απάντηση.

Η Κυπριακή Πρεσβεία στο Βερολίνο, επιβεβαίωσε επίσης την πληροφορία. Εκπρόσωπος της Πρεσβείας, δήλωσε στο Sigmalive ότι η πρεσβεία ανέλαβε απλώς τη αρχική μεσολάβηση, μέχρις ότου γίνει η πρώτη επαφή και στη συνέχεια τα ινία ανέλαβαν τα αρμόδια τμήματα στην Κύπρο για να συνεχίσουν τις επαφές με τις Γερμανικές Αρχές.


«Μπαλάκι ευθυνών»

Το Υπουργείο Εξωτερικών, δια του Γενικού Διευθυντή του Νίκου Αιμιλίου, δήλωσε στο Sigmalive ότι το ΥΠΕΞ δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το ζήτημα και ότι απλώς μετέφερε την απάντηση της Γερμανίας, στο Υπουργείο Εμπορίου, το οποίο σύμφωνα με τον κ. Αιμιλίου, είναι το πλέον αρμόδιο. «Εμείς διαδραματίσαμε ρόλο ταχυδρόμου. Τώρα, για πρώτη φορά ακούω από εσάς ότι δεν έχουμε αποδεχτεί ακόμα την πρόταση της Γερμανίας», κατέληξε ο Γ. Διευθυντής του ΥΠΕΞ.

Ο Υπουργός Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού, Αντώνης Πασχαλίδης δήλωσε με τη σειρά του στο Sigmalive ότι, πέραν του Ισραήλ, καμιά άλλη χώρα δεν πρόσφερε τη δωρεάν βοήθεια της στην Κύπρο.

Όσον αφορά τη γερμανική βοήθεια, ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι είχε λάβει πρόταση από τη Γερμανία στις 14 του Ιούλη και την έστειλε αμέσως στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας η οποία, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι η αρμόδια. «Δεν αρνηθήκαμε τίποτε ακόμα ούτε απορρίψαμε την πρόταση της Γερμανίας, αλλά επεξεργαζόμαστε το θέμα».[Μέχρι πότε θα το επεξεργάζονται το θέμα;]

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, σχετικά με την γερμανική πρόταση που ήρθε στην Κύπρο στις 13 και 14 του Ιούλη, αναφέρει ότι την επεξεργάζεται ειδική ομάδα τεχνοκρατών της ΑΗΚ, η οποία κατέχει όλες τις προτάσεις, από όπου και αν αυτές προέρχονται. Σε ότι αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα από τα κατεχόμενα, η Αρχή αναφέρει ότι ήταν η πιο γρήγορη λύση.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε εξάλλου το απόγευμα με τον Πρόεδρο της ΑΗΚ, Χάρη Θράσου, μας ανέφερε ότι σήμερα ενημερώθηκαν για το θέμα, σημειώνοντας ωστόσο ότι μόλις 1 μεγαβάτ είναι η ισχύς ρεύματος που μπορούν να μας δώσουν.

Τονίζεται ότι η ΑΗΚ έχει στα χέρια της 120 προσφορές από ιδιώτες για γεννήτριες με παρεχόμενες ποσότητες πέραν των 30 μεγαβάτ, οι οποίες θα αξιολογηθούν και την Πέμπτη θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις.

Ιβάν Σαββίδης: Δεν παίρνω τίποτα πίσω για το δάνειο των 25 δις

Ι.Σαββίδης: Δεν παίρνω τίποτα πίσω για το δάνειο των 25 δισ.Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του ομογενή βουλευτή Ιβάν Σαββίδη στο περιοδικό «Επίκαιρα» σχετικά με το δάνειο των 25 δις που ήταν έτοιμος να δώσει (πριν την προσφυγή μας στο ΔΝΤ) ο Β. Πούτιν στον Έλληνα πρωθυπουργό, τα «Επίκαιρα» και η ιστοσελίδα του περιοδικού (www.epikaira.gr) συνομίλησαν με τον επικεφαλής της 5ης Περιφέρειας του ΣΑΕ, λίγα μόλις λεπτά μετά το πέρας της σύσκεψης του Ρώσου πρωθυπουργού με εκπροσώπους των εθνικών κοινοτήτων και των θρησκευτικών δογμάτων της Ρωσίας.

Ο Ιβάν Σαββίδης χαμογελούσε γιατί είχε μόλις συνομιλήσει κατ’ ιδίαν με τον Β. Πούτιν κι ένοιωθε ότι η επιλογή του να «υψώσει τους τόνους» έναντι της κυβέρνησης στην Αθήνα αντιμετωπίστηκε άνωθεν με κατανόηση, αν όχι με επιβράβευση.

«Μπορώ πλέον να πω τη γνώμη μου με τη μέγιστη βεβαιότητα: το τηλεφώνημα στον Πούτιν, που μαζί προκαλέσαμε την περασμένη Πέμπτη, έγινε από τον Παπανδρέου μόνο και μόνο για να φανεί ότι δήθεν οι σχέσεις με τη Ρωσία είναι φυσιολογικές, ενώ τα προβλήματα παραμένουν πολλά», δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος ήταν πια πλήρως ενήμερος για την έκταση, που πήραν οι δηλώσεις του για τα 25 δισ. ευρώ δανείου, τα οποία είχε την πρόθεση να χορηγήσει η ρωσική κυβέρνηση και ο Β.Πούτιν κατά τη συνάντησή του με τον Γ.Παπανδρέου στη Μόσχα το Φεβρουάριο του 2010, αλλά ουδείς έδειξε να ενδιαφέρεται.

«Φυσικά και δεν προτίθεμαι να πάρω πίσω τίποτε απ’ όσα δήλωσα, εφ’ όσον έχω άμεση γνώση ότι είναι αλήθεια. Όσο για τις απορίες, που κάποιοι διατύπωσαν, γιατί ο πρόεδρος Μεντβιέντεφ είπε τότε, λίγο πριν από τον πρωθυπουργό Πούτιν, στον Γ.Παπανδρέου να απευθυνθεί στο ΔΝΤ, έχω να πω ότι δεν γνωρίζουμε υπό ποιες ακριβώς συνθήκες και με ποιες διατυπώσεις έγινε η πρόταση. Γιατί δεν μας λέει κανείς; Κατά πρώτον η μία πρόταση δεν αποκλείει την άλλη: η Ρωσία είναι μέλος του ΔΝΤ, πληρώνει την ετήσια συνδρομή της και προτιμά αυτή να αξιοποιείται από φιλικές της χώρες. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν κάνει τίποτε άλλο από το να ανακοινώνει στη Μόσχα το πάγωμα προηγούμενων συμφωνιών συνεργασίας μαζί της. Άρα μπορεί να ήταν μια αντίδραση σ’ αυτό ακριβώς. Και τέλος ποιος είπε ότι δεν μπορούν ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός μας να έχουν διαφορετικές τακτικές προσεγγίσεις ή γνώμες σε μια σειρά ζητήματα; Συνέβη για παράδειγμα με τη Λιβύη. Εδώ το θέμα μας είναι ότι η Ελλάδα δείχνει συστηματικά πως δεν την ενδιαφέρουν οι συνεργασίες με τη Ρωσία, έστω κι αν διακηρύττει συχνά πυκνά το αντίθετο», δηλώνει στα «Επίκαιρα» ο Ιβάν Σαββίδης.

«Ο Πούτιν είναι άνθρωπος ορθόδοξος, θα έλεγα φιλέλληνας και είναι κρίμα, αν όχι έγκλημα, που η Ελλάδα δεν έχει βρει τον τρόπο να εργαζόμαστε από κοινού, συστηματικά και βήμα το βήμα για την ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων. Δεν σας το κρύβω ότι του ζήτησα να μην εγκαταλείψει την Ελλάδα και τους Έλληνες στη συμφορά, που μας έτυχε και προσπάθησα να του μεταφέρω ότι άλλο η κυβέρνηση Παπανδρέου και άλλο ο ελληνικός λαός και η Ελλάδα, που τον διαβεβαίωσα ότι συνεχίζει να κοιτά με ελπίδα προς τη Ρωσία», υποστήριξε ο Ι.Σαββίδης, χωρίς να κρύβει την απογοήτευσή του για την δυσάρεστη τροπή, που έχουν πάρει οι σχέσεις Μόσχας – Αθήνας.

«Τι θέλετε, δηλαδή, να σας πω εγώ, όταν οι ίδιοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – δεν μπορώ να πω ποιοι ακριβώς – μου λένε άλλο ο Παπανδρέου κι άλλο το ΠΑΣΟΚ;», αναρωτήθηκε ο Ι.Σαββίδης, προβλέποντας επικείμενες μεγάλες εσωτερικές αλλαγές στο χώρο του κυβερνητικού κόμματος και εκλογές, που θα μπορούσαν να ανατρέψουν το υπάρχον πολιτικό σκηνικό και να επιταχύνουν την πορεία προς μια κυβέρνηση συνασπισμού και εθνικής σωτηρίας, την οποία είχε προτείνει σε παλαιότερες δηλώσεις του.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

«Αγαπητέ Πρόεδρε,

Η χώρα ζει ιστορικά κρίσιμες στιγμές. Η οικονομική κρίση έχει γονατίσει τα νοικοκυριά και οι κυβερνώντες με τις επιλογές τους οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση. Ο λαός έχει παραδοθεί άνευ όρων από τους διαχειριστές της κρίσης –και ταυτόχρονα υπαίτιους γι’ αυτήν- στους τοκογλύφους και στους διεθνείς εκβιαστές. Την ίδια ώρα, η Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή έχει καταντήσει μια άναρχη δημοκρατία, όπου κυριαρχούν τα συμφέροντα, οι συντεχνίες, τα κατεστημένα. Το μέλλον των παιδιών μας καταστρέφεται.

Πρόεδρε,

Κάθε υγιώς και πέρα από κομματισμούς σκεπτόμενος πολίτης, αναγνωρίζει ότι δικαιώνονται μέρα με τη μέρα οι θέσεις και η στάση της ΝΔ –στάση κόντρα στο ρεύμα- έναντι της πολιτικής του μνημονίου. Τα αποτελέσματα της πολιτικής αυτής είναι καταστροφικά και για τους πολίτες και για τη χώρα.

Οι εντολείς των διεθνών κερδοσκόπων ζητούν συναίνεση, όμως συναίνεση θα πει συναποφασίζουμε, δεν θα πει συνενοχή στο ξεπούλημα της πατρίδας. Όπως αντισταθήκατε απέναντι στις πιέσεις των λογιστών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έτσι να συνεχίσετε. Χωρίς δισταγμό. Η αντίσταση στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού, στη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας, είναι λαϊκό αίτημα.

Όμως, σ’ αυτές τις ιστορικές για την Ελλάδα στιγμές που ζούμε, ως αδιαμφισβήτητος ηγέτης της Κεντροδεξιάς μπορείτε και πρέπει να γίνετε ηγέτης όλων των Ελλήνων. Η κοινωνία που είναι σε απόγνωση, ο πολίτης που βγήκε στην ανεργία, ο κόσμος που φοβάται για το ψωμί του και για το σπίτι του, εναποθέτει πλέον σε σας -στον Αντώνη Σαμαρά, στον εγγονό της Πηνελόπης Δέλτα, τον πολιτικό που έβαλε τη Μακεδονία πάνω από το κόμμα- όλες τις ελπίδες για αντίδραση, αντίσταση και ανατροπή της μνημονιακής υποτέλειας.

Είναι ώρα τώρα για πανστρατιά των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, είναι ώρα τώρα για γενικό προσκλητήριο εθνικής συστράτευσης όλων των υγιών δυνάμεων του τόπου. Η Ελλάδα μας χρειάζεται όλους. Πριν μετατραπεί η Ελλάδα σε ζούγκλα. Πριν γίνει προτεκτοράτο με βούλα. Και η ιστορική ευθύνη γι’ αυτό ανήκει σε σας, κ. Πρόεδρε.

Αγαπητέ Αντώνη,

Καθημερινά εδώ και χρόνια βρίσκομαι με εκατοντάδες συμπολίτες μου, ακούω τις αγωνίες τους και τους προβληματισμούς τους. Σου λέω, λοιπόν, με βεβαιότητα ότι οι Έλληνες έχουν ανάγκη από ένα ισχυρό μέτωπο ελπίδας. Ο ελληνικός λαός ενωμένος θα πολεμήσει και θα νικήσει. Εδώ είναι Ελλάδα... Στο λεξιλόγιο, όπως είπες, δεν υπάρχει –δεν πρέπει να υπάρχει- η λέξη χρεοκοπία. Μόνο γενναίες αποφάσεις, πολιτικές αποφάσεις κι όχι λογιστικοί συμβιβασμοί. Μπες, λοιπόν, μπροστά. Τώρα.

Για μια πανεθνική πατριωτική προσπάθεια πριν υποθηκευτεί πλήρως η εθνική μας κυριαρχία, όπως λένε οι ίδιοι οι ξένοι.

Για να σηκώσουμε την Ελλάδα μας πάλι ψηλά.

Για να πάρουμε πίσω την εθνική μας αξιοπρέπεια και περηφάνεια.

Για να ξαναφέρουμε το χαμόγελο στον ελληνικό λαό.

Για να φτιάξουμε μια Ελλάδα για το λαό, όχι για τα κατεστημένα.

Με αγωνία για το αύριο της πατρίδας,

Παναγιώτης Ψωμιάδης»

Συνάντηση του Δημάρχου Βόλβης κ. Γαλαμάτη Δημήτρη με τον Γερμανό Πρόξενο της Θεσσαλονίκης κ. Wolfgang Hoelscher – Obermaier

Tη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011 και ώρα 11:00 π.μ. ο Δήμαρχος Βόλβης κ. Δημήτρης Γαλαμάτης θα συναντηθεί με τον Γενικό Πρόξενο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Wolfgang Ηoelscher – Οbermaier, στο Δημαρχείο του Δήμου Βόλβης, στο Σταυρό.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στα πλαίσια του κύκλου επαφών που εγκαινιάζει ο Δήμαρχος Βόλβης με εκπροσώπους ξένων χωρών και ειδικότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να προωθηθεί το τουριστικό προϊόν της περιοχής σε νέες αγορές και να αναδειχθεί ο Δήμος Βόλβης ως τόπος προσέλκυσης νέων επενδυτικών προγραμμάτων.

Στην ατζέντα των συζητήσεων θα υπάρξουν θέματα τουριστικής συνεργασίας, καθώς και της δυνατότητας προσέλκυσης επενδύσεων στο Δήμο Βόλβης, με σκοπό την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Μετά τη συνάντηση θα ακολουθήσει ξενάγηση του κ. Wolfgang Ηoelscher – Οbermaier σε περιοχές τουριστικού και επενδυτικού ενδιαφέροντος του Δήμου Βόλβης, τόσο για τους Γερμανούς επισκέπτες, όσο και για Γερμανούς επενδυτές.

Γ. Μιχελάκης καλεί τους ταξιτζήδες να μην παίζουν το παιχνίδι του Ραγκούση και να αποκλείουν αεροδρόμια-λιμάνια

«Αιχμάλωτος στη βεντέτα με τον προκάτοχό του, ο αρχιτέκτονας του χάους κ. Ραγκούσης αποδεικνύει την ασυνέπεια και την αφερεγγυότητα μιας κυβέρνησης που παραπαίει, χωρίς συντονισμό και χωρίς κανένα σχέδιο.

Ακολουθώντας, ταυτόχρονα, μεθοδεύσεις κοινωνικού αυτοματισμού, επιμένει στην προσπάθειά του να προκαλέσει κοινωνικές συγκρούσεις και αδιαφορεί για τις σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις και την υπονόμευση της τουριστικής μας βιομηχανίας.

Υπογραμμίζουμε ότι, για το συμφέρον του Τόπου και της κοινωνίας, η επιδίωξή του αυτή δεν πρέπει να περάσει.

Γι’ αυτό καλούμε, άλλη μια φορά, τους οδηγούς ταξί σε όλη τη χώρα, να μην προχωρήσουν σε αποκλεισμούς αεροδρομίων, λιμανιών και οδικών αξόνων.

Τους καλούμε να αντιπαρατάξουν υπευθυνότητα στην κυβερνητική ανευθυνότητα και κοινωνική ευαισθησία στην κυβερνητική αναλγησία».

Μέρκελ-Σαρκοζί ανακοινώνουν τώρα στον GAP ότι αποφάσισαν να του επιτρέψουν να συμμετέχει σαν παρατηρητής στη σύνοδο, χωρίς δικαίωμα λόγου-ψήφου

http://www.agelioforos.gr/files/Portalistas/Merkel%20Sarkozi%20Papandreou.jpgΤριμερής συνάντηση ανάμεσα στον Γάλλο πρόεδρο Σαρκοζί, την Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ και τον Έλληνα πρωθυπουργό Παπανδρέου πραγματοποιείται αυτήν τη στιγμή στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με πηγή της γαλλικής αντιπροσωπείας.

"Πραγματοποιείται μια τριμερής συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί-Παπανδρέου", δήλωσε μέλος της αντιπροσωπείας, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Η σύνοδος κορυφής αναμένεται να αρχίσει στις Βρυξέλλες γύρω στις 14:00 ώρα Ελλάδος.

Απαντώντας στην ερώτηση για μια ενδεχόμενη συμφωνία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EKT) Ζαν-Κλοντ Τρισέ, όσον αφορά στις προτάσεις που αναμένεται να κάνουν σήμερα οι Μέρκελ και Σαρκοζί, μέλος της γαλλικής αντιπροσωπείας υπενθύμισε ότι το Παρίσι "θα ήθελε να επιτευχθεί από την αρχή συναίνεση σε συμφωνία με την ΕΚΤ".

Μέρκελ: "Tο χρέος της Ελλάδας πρέπει να ελαφρυνθεί"

[Είπαμε στον κόσμο υπάρχουν δύο ειδών πολιτικές: Αυτοί που ενδιαφέρονται να έχουμε λεφτά για να αγοράζουμε την πραμάτεια τους και αυτοί που ενδιαφέρονται να χρεοκοπήσουμε για να εισπράξουν τα CDS]
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι αισιοδοξεί για τις πιθανότητες να ολοκληρωθεί σήμερα στη σύνοδο των κρατών-μελών της ευρωζώνης το δεύτερο σχέδιο σταθεροποίησης της Ελλάδας, που θα επιτρέψει την ελάφρυνση του μεγέθους του χρέους της χώρας.

«Έχουμε σήμερα μια σύνοδο της ευρωζώνης, στην οποία πρόκειται να γίνει πραγματικότητα ένα συμπληρωματικό πακέτο για να ξεπεραστεί η κρίση χρέους σε συγκεκριμένες χώρες», δήλωσε η Μέρκελ στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή της στη σύνοδο.

«Νομίζω ότι μπορούμε να αποφασίσουμε για ένα νέο πρόγραμμα (βοήθειας) για την Ελλάδα», το οποίο «θα αντιμετωπίζει τη ρίζα των προβλημάτων».

«Αυτό σημαίνει ότι η βιωσιμότητα του χρέους πρέπει να βελτιωθεί και ότι η ανταγωνιστικότητα, πάνω απ’ όλα, πρέπει να αυξηθεί» στην Ελλάδα, πρόσθεσε.

Το Atlantis πάτησε στη Γη-Τα διαστημικά λεωφορεία πέρασαν στην ιστορία

Το διαστημικό λεωφορείο Atlantis ολοκλήρωσε την τελευταία του αποστολή -και μαζί την εποχή των διαστημικών λεωφορείων- πριν από λίγο, όταν προσγειώθηκε επιτυχώς στο διαστημικό κέντρο Κένεντι.

Το μεγάλο και περιπετειώδες ταξίδι των αμερικανικών διαστημικών λεωφορείων έφτασε στο τέλος του μετά από 30 χρόνια, καθώς το Atlantis ακούμπησε το διάδρομο προσγείωσης στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλώριδα λίγο πριν χαράξει. Το τετραμελές πλήρωμα του Atlantis επέστρεψε μετά την αποστολή ανεφοδιασμού του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, που κράτησε 13 ημέρες βάζοντας τέλος σε μια ολόκληρη περίοδο διαστημικών ταξιδιών, που η Αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε κυρίως λόγω του υψηλού κόστους τους.

Παρά την "άβολη' ώρα πλήθος ανθρώπων μαζεύτηκε για να δει την τελευταία προσγείωση διαστημικού λεωφορείου. Προσγείωση η οποία είναι και συναισθηματικά φορτισμένη καθ΄ςω το τέλος των διαστημικών λεωφορείων θα σημάνει την απόλυση 3000 περίπου ανθρώπων που δούλευαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Το διαστημικό λεωφορείο που φέρει το όνομα της χαμένης Ατλαντίδας πάντως θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του ως έκθεμα μουσείου καθώς η NASA αποσύρει όλα τα διαστημικά λεωφορεία για να κατασκευάσει διαστημόπλοια που θα μπορούν να μας μεταφέρουν μακρύτερα στο διάστημα.

Προς το παρόν βέβαια το Αμερικανικό διαστημικό πρόγραμμα δεν έχει κανένα σκάφος που να μπορεί να μεταφέρει αστροναύτες εκτός της γήινης ατμόσφαιρας και η κυβέρνηση έχει καλέσει τον ιδιωτικό τομέα να αναλάβει δράση, με πληροφορίες να θέλουν κάποιες ιδιωτικές εταιρείες να κατασκευάζουν ήδη σκάφη.

Μέχρι να ολοκληρωθούν όμως οι Αμερικανοί αστροναύτες θα μεταφέρονται στον Διεθνή διαστημικό σταθμό, από ρωσικά σκάφη Σογιούζ στα οποία θα πληρώνουν ακριβότατο “κόμιστρο”.

Το επόμενο διαστημόπλοιο της NASA σχεδιάζεται ήδη και οι πρώτες προδιαγραφές του θα παρουσιαστούν στο Αμερικανικό Κονγκρέσο πριν το τέλος του καλοκαιριού. Το σκάφος θα έχει κωνικό σχήμα και θα λέγεται “Orion” (Ωρίωνας) αν και κανείς δεν ξέρει ακόμα πως θα μοιάζει ο ένας ή οι περισσότεροι πυραύλοι που θα το μεταφέρουν στο διάστημα, με τελικό προορισμό τη Σελήνη, τους αστεροειδής ή τον Άρη.

enet.gr

Γερμανία: Κυβερνητικές και τραπεζικές πηγές λένε ότι η ΕΚΤ θα αποδεχόταν υπό προϋποθέσεις την επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας

Γερμανικές κυβερνητικές και τραπεζικές πηγές δήλωσαν πριν από λίγο ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα αποδεχόταν την επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας, μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς. Οι πηγές αυτές ανέφεραν ότι η επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας θα μπορούσε να συντελεστεί εάν για παράδειγμα ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) χρησιμοποιείτο για την χρηματοδότηση της επαναγοράς του ελληνικού χρέους.

ΗΠΑ: Από κορυφαίος καθηγητής του Χάρβαρντ, μοναχός στην Αριζόνα. Απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών ο Κωνσταντίνος Καβαρνός

http://www.ekirikas.com/ImagesUP/ThumbUp/38801%20monaxos.jpgΥπήρξε καθηγητής του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, φιλόσοφος, ιστορικός και γνώστης της θεολογικής γραμματολογίας, γνωστός στο χώρο της διανόησης, από τα συγγράμματα, τις διαλέξεις και τις διδαχές του, στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ελλάδα και ανά τον κόσμο. Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Καβαρνό, ο οποίος όπως αναφέρει ο Εθνικός Κήρυκας, απεβίωσε πρόσφατα σε ηλικία 93 ετών ως απλός καλόγερος στο Μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα.

Γεννήθηκε στη Βοστόνη, στις 19 Οκτωβρίου του 1918, από γονείς μετανάστες, τον Παναγιώτη και την Ειρήνη, με καταγωγή από τη Λέσβο, οι οποίοι πήραν τα τρία τους παιδιά, την Φραγκούλα, τον Ιωάννη και τον Κωνσταντίνο και επέστρεψαν στο χωριό τους, τον Τρίγωνα - Πλωμαρίου. Ο Κωνσταντίνος τελείωσε εκεί το Δημοτικό Σχολείο και στη συνέχεια η οικογένεια επέστρεψε στη Βοστόνη.

Ο φιλομαθής Κωνσταντίνος Καβαρνός, αποφοίτησε με άριστα από το Γυμνάσιο και στη συνέχεια έγινε δεκτός στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Ξεκίνησε με σπουδές στη Βιολογία, Βοτανολογία, Φυσική Ανθρωπολογία και Βιοχημεία, καθώς ήθελε να γίνει γιατρός, άλλαξε όμως γνώμη και σπούδασε φιλοσοφία.

Γνώριζε απταίστως την Ελληνική, Αγγλική, Γαλλική, Αρχαία Ελληνική και την Λατινική Γλώσσα. Εξέδωσε πάνω από εκατό βιβλία, ενώ πολλά άλλα παρέμειναν αδημοσίευτα. Με την εργασία του, «Ο Βίος του Ατόμου κατά τον Πλάτωνα εν σχέσει προς τον Χριστιανισμό και την νεωτέρα Φιλοσοφία», κέρδισε το 1941 στο Χάρβαρντ το βραβείο «Francis Bowen Prize».

Μετά τη θητεία του στον αμερικανικό στρατό, το 1945 κέρδισε και πάλι το βραβείο «Francis Bowen Prize» για τη μελέτη του «Το Πρόβλημα του Προορισμού του Ανθρώπου εντός της Φιλοσοφίας του Πλάτωνος».

Το Χάρβαρντ τον κατάταξε ανάμεσα στους διαπρεπείς φοιτητές του, τον εξέλεξε ως «Sheldon Fellow» και του έδωσε τη δυνατότητα, καλύπτοντας όλα τα έξοδα του, να ταξιδέψει σε χώρες του εξωτερικού, ώστε να μελετήσει τα διάφορα φιλοσοφικά τους συστήματα και να γνωριστεί με προσωπικότητες επιστημόνων. Ταξίδεψε στην Ελλάδα, Γαλλία, Αγγλία και αλλού.

Στην Ελλάδα γνώρισε και συζήτησε τις σύγχρονες φιλοσοφικές θεωρίες με τον τότε πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Ιωάννη Καλιτσουνάκη, με τους καθηγητές της φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, Θεόδωρο Βορέα και Ιωάννη Θεοδωρακόπουλο και με τους καθηγητές φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Θεοδωρίδη και Ιωάννη Ιμβριώτη.

Επιστρέφοντας στη Βοστώνη ανακηρύχθηκε διδάκτορας του Χάρβαρντ με την διατριβή, «Η Κλασσική Θεωρία της Σχέσεως», μία ιστορική και κριτική μελέτη για την μεταφυσική του Πλάτωνος, του Αριστοτέλη και του Θωμά του Ακινάτη.

Ο καθηγητής Καβαρνός συνδέθηκε με στενή γνωριμία και φιλία με τον πρωτοπρεσβύτερο Αστέριο Γεροστέργιο, προϊστάμενο της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης, ο οποίος ήταν συμφοιτητής στις μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία του σημερινού Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Ο ίδιος έχει συγγράψει τον βίο του καθηγητή και μοναχού Κωνσταντίνου Καβαρνού.

«Αγαπούσε κάθε τι το κλασσικό και Ελληνικό. Εύρισκε ψυχική γαλήνη και μεγάλη χαρά διαβάζοντας κλασσικούς συγγραφείς της αρχαιότητας, αλλά και των μεταγενέστερων χρόνων, όπως τον Μέγα Βασίλειο, τον Γρηγόριο Νύσσης, τον Μέγα Φώτιο, τον Ιωάννη Δαμασκηνό και άλλους. Πριν από δεκαετίες μελέτησε και μετέφρασε στην Αγγλική γλώσσα και εξέδωσε σε δύο τόμους ανθολογία της Φιλοκαλίας των Ιερών Νηπτικών Πατέρων», επισημαίνει στον «Εθνικό Κήρυκα» ο π. Αστέριος.

Ο αείμνηστος, σύμφωνα με τον π. Αστέριος, είχε προσωπική φιλία και μεγάλη εκτίμηση για τον μεγάλο λογοτέχνη και αγιογράφο Φώτη Κόντογλου, όπως μαρτυρούν οι 92 ανέκδοτες επιστολές τους προς αυτόν.

Πολλά από τα έργα του μεταφράστηκαν σε διάφορες γλώσσες (Αλβανικά, Αραβικά, Φινλανδικά, Γαλλικά, Ιαπωνικά, Ρωσικά, Σερβικά).

«Δεν ζήτησε ποτέ κάποια αμοιβή για τις μεταφράσεις, αλλά η χαρά του ήταν να βλέπει τα έργα του να κυκλοφορούν σε παγκόσμια κλίμακα», επισημαίνει ο π. Αστέριος. Και συνεχίζει: «Τον πλήγωνε, όμως, βαθιά η καταστροφή της ελληνικής γλώσσας, κι έλεγε ότι μελλοντικά οι Έλληνες θα ανανήψουν, θα εκτιμήσουν και αγαπήσουν το λαμπρό παρελθόν τους και θα εργασθούν για την πνευματική τους ανόρθωση».

Ο αείμνηστος Μοναχός Κωνσταντίνος Καβαρνός διέθετε πολύ καλή μνήμη γι’ αυτό θυμόταν λεπτομέρειες ακόμα και από τα μαθήματα που είχε ακούσει πριν πολλές δεκαετίες από τους καθηγητές του. Ο «νέος άγιος των Ελληνικών, αλλά και των Αγγλικών Γραμμάτων», όπως τον χαρακτηρίζει ο βιογράφος του, ήταν γνώστης της Βυζαντινής μουσικής και έγραψε τρεις εργασίες πάνω στο θέμα, ενώ επί δεκαετίες έψαλε «με μελωδικότατα και κατανυκτικότατα, κατά το Αγιορείτικο ύφος».

«Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Καβαρνός ζούσε τη μοναχική ζωή μέσα στον κόσμο και πριν ακόμα γίνει μοναχός στο Μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα γι’ αυτό και πολλοί τον αποκαλούσαν κοσμοκαλόγερο», ανέφερε ο π. Αστέριος και πρόσθεσε πως «όταν επρόκειτο να γράψει κάτι σπουδαίο ή να δώσει κάποια διάλεξη τηρούσε αυστηρή νηστεία για να έχει διαυγή νου»

Το σχέδιο συμφωνίας της σημερινής συνόδου προβλέπει περικοπή του δημοσίου χρέους της Ελλάδας και κινδυνεύει να συνεπάγεται "στάση πληρωμών"

Το σχέδιο συμφωνίας της σημερινής συνόδου κορυφής προβλέπει περικοπή του δημοσίου χρέους της Ελλάδας και κινδυνεύει να συνεπάγεται "στάση πληρωμών", δήλωσε διπλωματική πηγή.

Επί του σχεδίου, το οποίο ετέθη στο τραπέζι των συνομιλιών σήμερα το πρωί, έπειτα από την επίτευξη γαλλο-γερμανικού συμβιβασμού κατά τη διάρκεια της νύκτας στο Βερολίνο, "θα πρέπει να συμφωνήσουν οι εταίροι ως προς το σύνολο σχεδόν των σημείων", πρόσθεσε η πηγή την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε επίμονες ερωτήσεις σχετικά με το εάν οι προτεινόμενες λύσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και του ύψους των επιτοκίων που πρέπει να πληρώνει η χώρα, η διπλωματική πηγή δήλωσε: "Ναι".

"Υπάρχουν λύσεις που είναι πιθανόν να ερμηνευθούν ως στάση πληρωμών από τους οίκους αξιολόγησης", τόνισε ο διπλωμάτης υπενθυμίζοντας ωστόσο ότι η στάση πληρωμών "δεν κηρύσσεται από τα κράτη".

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είχε απειλήσει ότι, σε περίπτωση στάσης πληρωμών από την Ελλάδα, δεν θα δεχόταν πλέον ελληνικά κρατικά ομόλογα ως εγγύηση δανειοδότησης των ευρωπαϊκών τραπεζών, και ιδιαίτερα των ελληνικών τραπεζών.

Το σχέδιο συμφωνίας προβλέπει τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών της Ελλάδας, συμμετοχή η οποία "μέχρι στιγμής δεν έχει αποτιμηθεί", δήλωσε πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις.

"Υπάρχει ένα φάσμα επιλογών που έχει αφεθεί στην πρωτοβουλία των ιδιωτών πιστωτών", δήλωσε η ίδια πηγή, αναφερόμενη στην δυνατότητα ανανέωσης της δανειοδότησης της Ελλάδας όταν λήξουν τα ελληνικά ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους, αλλά επίσης και στην ανταλλαγή ομολόγων που βρίσκονται σε κυκλοφορία με ομόλογα μεγαλύτερης διάρκειας.

Financial Times: Στα 298 δισ. δολάρια έφθασε ο όγκος των ιταλικών CDS την περασμένη εβδομάδα

Στα 298 δισ. δολάρια έφθασε o όγκος των ιταλικών CDS - των ασφαλιστήριων συμβολαίων για τον κίνδυνο μη αποπληρωμής χρέους - την περασμένη εβδομάδα, σημειώνοντας αύξηση 16 δις. δολάρια τον τελευταίο μήνα και 64 δισ. δολάρια τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκαν οι περισσότερες συναλλαγές σε ιταλικά CDS από τον Ιούλιο του 2010, καθώς η κρίση χρέους επεκτάθηκε στη γειτονική χώρα. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των συναλλαγών έφθασε τις 867, σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και ο υψηλότερος σε σχέση με οποιαδήποτε εβδομάδα του τελευταίου χρόνου. Η μεγάλη αύξηση των CDS συνέβη, προσθέτει το δημοσίευμα, καθώς ο διαχειριστής κερδοσκοπικού κεφαλαίου (hedge fund) Τζον Πόλσον ανέφερε στην τελευταία του επιστολή προς τους επενδυτές, ότι τα κρατικά δάνεια μπορεί να είναι ένας τομέας που θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στις τοποθετήσεις της εταιρίας του.

Μεγάλη αύξηση σημειώθηκε και στη δραστηριότητα σε σχέση με τα ισπανικά CDS. Ο όγκος τους έφθασε τα 170 δις. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 12 δις. δολαρίων τον τελευταίο μήνα και 56 δις. δολαρίων τον τελευταίο χρόνο.

Ο όγκος των ελληνικών CDS, αναφέρει το δημοσίευμα, έμεινε σταθερός σε υψηλό επίπεδο (χωρίς να αναφέρεται το ποσό), παρά τις ανησυχίες των επενδυτών ότι δεν θα προκληθεί ένα «πιστωτικός γεγονός», για να πληρωθούν τα ασφάλιστρα, με το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας. Το κόστος των ιταλικών CDS για μία πενταετία αυξήθηκε χθες στις 288 μονάδες βάσης (2,88%) από 178 μονάδες βάσης στην αρχή του Ιουλίου.

Τουρκία πάει με χίλια και εμείς παρακαλάμε να μας σώσουν: Αύξηση 20% στις τουρκικές εξαγωγές την περίοδο 1-20 Ιουλίου

Αύξηση 20% κατέγραψαν οι τουρκικές εξαγωγές την περίοδο 1-20 Ιουλίου 2011, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Οικονομίας της Τουρκίας, Ζαφέρ Τσαγκλαγιάν. Συγκεκριμένα, οι τουρκικές εξαγωγές διαμορφώθηκαν την παραπάνω περίοδο σε 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου έως την 20η Ιουλίου του τρέχοντος έτους, οι τουρκικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 23,6% και διαμορφώθηκαν σε 73,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό, οι παραπάνω αριθμοί δείχνουν ξεκάθαρα ότι θα ξεπεραστούν οι στόχοι του μεσοπρόθεσμου οικονομικού προγράμματος της τουρκικής κυβέρνησης.

Ε Στυλιανίδης: "ΑΟΖ: η γαλάζια γραμμή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής"

1. Το Νέο Δίκαιο της Θάλασσας του ΟΗΕ

Το 1982 δημιουργήθηκαν νέα δεδομένα στο Δίκαιο της Θάλασσας με τη Σύμβαση του ΟΗΕ στο Montego Bay της Τζαμάικα όπου οριοθετήθηκαν εκ νέου οι έννοιες: αιγιαλίτιδα ζώνη ή χωρικά ύδατα, η συνορεύουσα ή παρακείμενη ζώνη και η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). Η νέα Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNLOSC) τέθηκε σε εφαρμογή στις 16 Νοεμβρίου 1994, αντικαθιστώντας τέσσερις παλαιότερες Συμβάσεις.

Η συνέχεια στο http://www.e-stylianidis.gr/

Δημήτρης Ζαφειριάδης (εκπρ Τύπου Δημοκρατικής Συμμαχίας) για τον εκτροχιασμό του προυπολογισμού

«Τα στοιχεία του προϋπολογισμού δείχνουν ότι η οικονομία είναι εκτός ελέγχου. Απόδειξη ότι οι δαπάνες το πρώτο εξάμηνο αυξήθηκαν κατά 1,3 δις Ευρώ, την ώρα που το κράτος δεν πληρώνει εδώ και πολλούς μήνες τις βεβαιωμένες οφειλές του προς τους ιδιώτες, τις επιχειρήσεις και τους προμηθευτές.

Η πολιτική της υπερφορολόγησης των μισθωτών, των ελευθέρων επαγγελματιών, των μικρομεσαίων δεν έχει αποτέλεσμα. Τα έσοδα δεν αυξάνονται, η φοροδιαφυγή δεν αντιμετωπίζεται και η αγορά ασφυκτιά.

Η κυβέρνηση ακόμη και τώρα αρνείται να αντιληφθεί ότι μόνη διέξοδος είναι η γρήγορη εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών, που μειώνουν την παρέμβαση του κράτους στην οικονομία και περιορίζουν το δημόσιο έλλειμμα με περικοπές δημοσίων δαπανών»