02 Αυγούστου 2011

Για το γνωστό διαγωνισμό που οι διαγωνιζόμενοι συμμετείχαν απ' τα σπίτια τους!-Ο τραγέλαφος που έζησε ένας διαγωνιζόμενος

Αγαπητά blog Taxalia και Δεξί X-Trem

Συμμετείχα και εγώ στον διαγωνισμό του Ινστιτούτου Νεολαίας για τις Θυρίδες Επιχειρηματικότητας, και επιβεβαιώνω ότι αυτό που έγινε συνιστά τεραστίου μεγέθους σκάνδαλο! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, επιτρέποντάς μου να σας παραθέσω τα γεγονότα παράλληλα με την δική μου εμπειρία από τον “διαγωνισμό” (τα εισαγωγικά για ευνόητους λόγους…!)

Στην προκήρυξη ζητούνταν (στο κομμάτι που με ενδιέφερε – γιατί η προκήρυξη περιελάμβανε και άλλες θέσεις), 66 άτομα σε όλη την Ελλάδα, ως Συντονιστές και Σύμβουλοι για την υποστήριξη των Θυρίδων Νεανικής Επιχειρηματικότητας. Και τι θα κάνουν οι Θυρίδες Επιχειρηματικότητας? Σύμφωνα με την προκήρυξη, «μέσω των θυρίδων θα παρέχονται πληροφορίες και εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες στους ενδιαφερομένους (δηλαδή σε νέους που θέλουν να ξεκινήσουν την δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα), θα σχεδιάζονται εκδηλώσεις και ημερίδες δικτύωσης, καθώς επίσης και ενημερωτικές εισηγήσεις σε δομές του εκπαιδευτικού συστήματος».

Έχοντας πτυχίο, μεταπτυχιακό και πάνω από 10 χρόνια εργασιακής εμπειρίας ως σύμβουλος επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα πάνω σε αυτό ακριβώς το αντικείμενο (business plans, marketing plans, συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα ίδρυσης νέων επιχειρήσεων, επιδοτούμενων προγραμμάτων κλπ.), θεώρησα ότι έχω τα απαραίτητα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, αλλά και τις γνώσεις για τις ζητούμενες θέσεις και αποφάσισα να δηλώσω συμμετοχή.

Η πρώτη μου έκπληξη ήρθε στο ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής των αιτήσεων: μόνο μερικά πεδία στα οποία ζητούνταν τα προσωπικά στοιχεία (όνομα, διεύθυνση, ΑΦΜ κλπ.), ένα μόνο πεδίο στο οποίο δήλωνες το πτυχίο σου (δεν υπήρχε άλλο πεδίο – μόνο ένα πτυχίο μπορούσες να δηλώσεις, ας είχες δύο πτυχία και τρία μεταπτυχιακά!!!), κανένα πεδίο για να δηλώσεις Επαγγελματική Εμπειρία, και τέλος ένα πεδίο με τίτλο «Λοιπά Στοιχεία» στο οποίο έβαζες ότι ήθελες! Στο πεδίο αυτό εγώ προσπάθησα να χωρέσω όλα τα στοιχεία του βιογραφικού μου (εκπαίδευση, εργασιακή εμπειρία, λοιπά προσόντα κλπ.)!

Μετά από μερικές ημέρες, ειδοποιήθηκα μέσω e-mail και SMS (σε αυτό πάντως τους παραδέχομαι!), ότι δικαιούμαι να λάβω μέρος στο επόμενο μέρος του διαγωνισμού, δηλαδή στο «Τεστ Δεξιοτήτων». Όταν, την ίδια μέρα, πήρα τηλέφωνο στο Ινστιτούτο Νεολαίας και ζήτησα να μάθω τί περίπου θα περιλαμβάνει το τεστ και σε τι θα εξεταστώ, μου απάντησαν επί λέξει «δεν γνωρίζουμε και δεν μπορούμε να σας απαντήσουμε».

Ξαναδιαβάζω την προκήρυξη και το σημείο που αναφέρει ποια θα είναι τα καθήκοντα των Συντονιστών και των Συμβούλων και βλέπω (παραθέτω τα κυριότερα):

  1. Ενημέρωση των ενδιαφερομένων σχετικό με το νομικό και διοικητικό πλαίσιο που αφορά στην ίδρυση νέων επιχειρήσεων, τις πηγές χρηματοδότησης, το φορολογικό πλαίσιο που διέπει κάθε είδος επιχείρησης κλπ.
  2. Προαξιολόγηση επιχειρηματικών ιδεών
  3. Υποστήριξη στην ανάπτυξη επιχειρηματικού σχεδίου και πλάνου μάρκετινγκ
  4. Συμβουλευτική υποστήριξη αναφορικά με τις ενέργειες και τα βήματα που απαιτούνται για την έναρξη μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας
  5. Παρακολούθηση και καταγραφή της επιχειρηματικής εξέλιξης των νέων υποστηριζόμενων επιχειρηματιών
  6. Διενέργεια δράσεων ενημέρωσης και παροχή εξειδικευμένης πληροφόρησης.

Υπέθεσα λοιπόν, ότι το τεστ θα περιέχει ερωτήσεις που να έχουν σχέση με τα παραπάνω θέματα, και γεμάτος αισιοδοξία, κάθισα το απόγευμα της Παρασκευής στον υπολογιστή μου, για να δώσω το τεστ διάρκειας 35 λεπτών. Με το αντίκρισα τις ερωτήσεις, δεν ήξερα αν έπρεπε να γελάσω ή να κλάψω από τα νεύρα μου: ασκήσεις μαθηματικών, τριγωνομετρίας κλπ, δηλαδή ερωτήσεις παντελώς άσχετες με το αντικείμενο και τα καθήκοντα των θέσεων που προκηρύχθηκαν!!!

Μέσα στα νεύρα μου, προσπάθησα με χαρτί, μολύβι, κομπιουτεράκι και ότι θυμόμουν από το σχολείο (!) και θεωρώ ότι κατάφερα να απαντήσω σωστά σε αρκετές από τις 25 ερωτήσεις, αλλά το όριο των 35 λεπτών (ήτοι 84 δευτερόλεπτα για κάθε ερώτηση) ήταν πολύ μικρό και ειδικά στις τελευταίες ερωτήσεις απάντησα στην τύχη.

Χθες λοιπόν, Δευτέρα 1 Αυγούστου, αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Νεολαίας τα αποτελέσματα του τεστ (Παρασκευή βράδυ το τεστ – Δευτέρα πρωί τα αποτελέσματα, και εδώ τους παραδέχομαι!!!). Η βαθμολογία μου ήταν περίπου στη μέση και όχι στις πρώτες θέσεις, που θα προχωρούσαν στο επόμενο στάδιο του «διαγωνισμού», δηλαδή την συνέντευξη. Επειδή ήθελα να δω σε ποιες ερωτήσεις απάντησα λάθος, μπήκα ξανά στο σύστημα, όπου το μόνο που μπορούσα να δω είναι ο κωδικός της κάθε ερώτησης και ο κωδικός της απάντησης που έδωσα (π.χ. ότι στην ερώτηση 135 απάντησα Β). Πουθενά δεν υπήρχαν οι ερωτήσεις με τον κωδικό και την πλήρη διατύπωσή τους και τις σωστές απαντήσεις!!! Και από την στιγμή που δεν έχεις στα χέρια σου τις ερωτήσεις με τις σωστές απαντήσεις για να τα αντιπαραβάλλεις με αυτά που απάντησες, ουσιαστικά δεν μπορείς να κάνεις ένσταση!!! (η οποία, σημειωτέον, υποβάλλεται εντός τριών ημερών και απαιτεί παράβολο 50 ευρώ!!!)

Όπως ήταν φυσικό, προσπάθησα να επικοινωνήσω τηλεφωνικά με το Ινστιτούτο. Από το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι της Τρίτης, τα τηλέφωνα ήταν κατειλημμένα (ή μήπως κατεβασμένα…?), ενώ το ίδιο ίσχυε και για το fax τους…. Η τελευταία μου προσπάθεια να τους στείλω fax ήταν στις 21:00 το βράδυ της Τρίτης, όπου έβγαινε το μήνυμα «Η τηλεφωνική σύνδεση που καλείτε δεν είναι εφικτή για τεχνικούς λόγους», για…. ευνόητους λόγους θα προσέθετα εγώ!

Τελικά έστειλα e-mail σε μια διεύθυνση που βρήκα στην ιστοσελίδα τους, αλλά επειδή η εμπειρία μου τόσα χρόνια λέει ότι μόνο τα γραπτά-έντυπα μένουν και αποδεικνύονται, αύριο θα τους στείλω και συστημένη επιστολή, ενώ είμαι αποφασισμένος να το τραβήξω όπου πάει (εξώδικα, αγωγές κλπ.).

Τα ερωτήματά μου είναι τα εξής:

1) Τι σχέση έχουν οι ερωτήσεις του τεστ με τις προκηρυχθείσες θέσεις? Δηλαδή, από το αν μπορεί κάποιος να λύσει επιτυχώς σε ελάχιστο χρόνο κάποιες ασκήσεις μαθηματικών, κρίνεται ότι μπορεί να προσφέρει ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ συμβουλευτικές υπηρεσίες και να δώσει συμβουλές σε νέους για το πώς θα στήσουν την δική τους επιχείρηση??? Ποιοί αποφάσισαν και με ποια κριτήρια αυτές τις ερωτήσεις?

2) Πώς διασφαλίστηκε η διαφάνεια του διαγωνισμού, από τη στιγμή που ο καθένας μπορούσε να έχει από δίπλα του βιβλία, βοηθήματα, φίλους, καθηγητές κλπ., και πώς διασφαλίζεται ότι όλοι οι διαγωνιζόμενοι εξετάστηκαν σε ίδιας δυσκολίας θέματα???

3) Για ποιόν λόγο δεν δίνονται στη δημοσιότητα οι ερωτήσεις με τις σωστές απαντήσεις, έτσι ώστε ο καθένας να δει τι έγραψε και να κρίνει εάν πρέπει να υποβάλλει ένσταση?

4) Για ποιόν λόγο τα τηλέφωνα και τα fax του Ινστιτούτου είναι «κατεβασμένα»???

Αυτά όσον αφορά το τεστ, γιατί αν πιάσουμε και την τρίτη φάση του διαγωνισμού (συνέντευξη), θα γράψουμε άλλα τόσα!!!

Δυστυχώς δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε σε αυτήν τη χώρα…

Γ. Κ.

Breivik: Τηλεφώνησε στην Αστυνομία κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο νησί Utoia! Υπάρχουν και μαρτυρίες νεολαίων!!!

http://1.bp.blogspot.com/-IK8jXNXmfmc/TipQbYvbIdI/AAAAAAAATGI/Sq5YaGI2_Ow/s1600/Breivik.jpgO μασόνος Anders Behring Breivik, τηλεφώνησε κατά τη διάρκεια των δολοφονιών στο νησί Utøya στην Αστυνομία όπως δήλωσε στην κατάθεση της Παρασκευής και αποκάλυψε χθες ο δικηγόρος του Geir Lippestad!!!

Ο δικηγόρος βέβαια έσπευσε να επισημάνει ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο, ενώ η Αστυνομία, όταν ρωτήθηκε αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός και κανείς δεν ήταν διατεθειμένος να πάρει θέση!! Το μόνο που αρκέστηκε να πει η Αστυνομία είναι ότι ελέγχονται κινητά, κάμερες και κομπιούτερ που βρέθηκαν στο νησί, προκειμένου να βγουν ακριβή συμπεράσματα για την αλληλουχία των γεγονότων....

Σύμφωνα πάντως με μαρτυρίες πολλών νεαρών επιζώντων όντως ο 32χρονος φιλοσιωνιστής εθεάθη να μιλάει στο τηλέφωνο κατά τη διάρκεια των δολοφονιών στο νησί Utøya...

http://www.stern.de


Δεξί Εξτρέμ: Όλο και περισσότερο βρωμάει αυτή η υπόθεση με τα καθεστωτικά ΜΜΕ να αποκρύπτουν ότι ο Breivik ήταν φιλοσιωνιστής-μασόνος, ενώ όπως γράψαμε πριν μερικές μέρες, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να έχει καταγράψει σε βίντεο τις επιθέσεις καθώς στο εγχειρίδιό του δίνει ακριβείς οδηγίες για mini κάμερα που πρέπει να έχει μαζί του ο υποψήφιος δολοφόνος προκειμένου να καταγράψει τις δολοφονίες.

Να σημειώσουμε εδώ πως όπως έχει παραδεχθεί η Ασυνομία ο δολοφόνος είχε μαζί του ipod και άκουγε μουσική, όπως ακριβώς περιγράφει στο εγχειρίδιό του. Μάλιστα αρχικά οι Αστυνομικοί εξέλαβαν το καλώδιο του ακουστικού σαν μηχανισμό πυροδότησης εκρηκτικών και παρολίγο να τον εκτελέσουν νομίζοντας ότι είναι ζωσμένος με εκρηκτικά.

Δύσκολα κάποιος θα μας πείσει πως ο "τρελός" έκανε ακριβώς ότι λέει στο εγχειρίδιο πχ. αγόρασε τα υλικά για τη βόμβα σαν αγρότης όπως συμβουλεύει στο εγχειρίδιο, άκουγε μουσική στο διαπασών όπως συμβουλεύει στο εγχειρίδιο... αλλά ξέχασε να πάρει μαζί του κάμερα να καταγράφει τα γεγονότα όπως ακριβώς συμβουλεύει στο εγχειρίδιο.

Καλά ρα παπάρες ΠΑΣΟΚοι τα πιστεύετε αυτά που λέτε ότι θα κάνετε τα blogs επώνυμα; Ή τα λέτε για να περνάει η ώρα;

http://www.flashnews.gr/Uploads/%CE%A6%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%8C%20%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF/%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%BF%CF%85.jpghttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYJKVKiaxag_3HqxIo1HpYAqo0cF0KGj_c7bWIQtkneqSek-s5ZTvsHBZKTQTZbNaFFtC0Qy6LmT4nB7SPtAXFKQYmC-vMRSok61L4mm1k3ffBa6cw1KH-xB7pwpMRnEnLuHMXiuicMU2s/s1600/free-blog.jpgΈνα κάρο παπαριές είπε σήμερα αυτό το νούμερο ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου που ο ΓΑΠ τον έκανε και υπουργό δικαιοσύνης! Είπε ότι θα υποχρεώσει τα ελληνικά ιστολόγια (blogs) να γίνουν επώνυμα και θα κάνει επιτροπή υπό τον Αντιπρόεδρο του ΣτΕ να εξετάσει και να προτείνει και και και!!!

Ποια ελληνικά ιστολόγια βρε παπάρες, που όλα φιλοξενούνται στις ΗΠΑ; Σιγά μην μπορείτε να κάνετε κάτι... απλά θα μαζευτούν τίποτα άσχετα γερόντια που δεν ξέρουν τι θα πει ιντερνετ και θα γράψουν ένα κάρο παπαριές από βιβλία και κατεβατά από νόμους και θα το ονομάσουν νόμο... είδαμε που οδήγησαν και οι γνωματεύσεις Σανιδά κ.λπ παπαριές κατά καιρούς.

Και τώρα που το θυμήθηκα: Αφού έχετε τη γνωμάτευση του Αρείου Πάγου που λέει ότι μπορεί να γίνει άρση απορρήτου, τι τους θέλετε τους νόμους; Μήπως τελικά η γνωμάτευση Σανιδά και η άρση απορρήτου, με την οποία μας ζαλίζετε και απειλείτε τους άσχετους, δεν κάνει ούτε για χαρτί υγείας στα γραφεία της Google στις ΗΠΑ;

Καλά ρε πορνόγεροι έλληνες νομοθέτες, αφού δεν το έχετε το θέμα της τεχνολογίας, γιατί το παιδεύετε; Μπας και ψαρώσει κανένας άσχετος;

Φίλοι μου μην ακούτε τίποτα; Η μόνη που ξέρει ποιος έγραψε τι είναι η Google και για κακή τους τύχη η Google δεν λέει τίποτα παρά μόνο αν υπάρχει εκβιασμός...

[Μην σας μπερδεύει το θέμα Παπαγιάννη. O Παπαγιάννης λειτουργεί με το συναίσθημα και θα έκανε καμιά μακακία και θα έστειλε κανένα μαιλ όπου θα εκβίαζε (έχω ιδία πείρα άσχετα αν δεν έχω αναφερθεί ποτέ) και έτσι θα έδωσε η Google τα στοιχεία του... εκτός εαν τον παγίδευσαν αλλιώς όπως έκαναν και με το naxios για τον οποίο όχι μόνο η Gοogle δεν έδωσε κανένα στοιχείο αλλά του επανέφερε και το blog που του έσβησαν... άρα μην τσιμπάτε σε ότι ακούτε αριστερά και δεξιά ότι θα κάνουν και θα δείξουν...]

Διαβάστε και τις παπαριές των ΠΑΣΟΚων για να ψαρώσουμε:

Έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμα τα νομοθετικά μέτρα για την ταυτοποίηση των διαχειριστών στα ελληνικά ιστολόγια (Blog), καθώς και την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών στην περίπτωση εγκλημάτων, εξήγγειλε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Μιλώντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο κ. Παπαϊωάννου είπε ότι «το Διαδίκτυο πρέπει να πάψει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους», χωρίς όμως να αμφισβητείται η ελευθερία του λόγου και της γνώμης.

Ο ίδιος ανέφερε ότι θα περιμένει τις προτάσεις της νέας νομοθετικής επιτροπής, που θα συγκροτηθεί υπό την προεδρία του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Α. Ράντου.

Υπέρ της θέσης ότι το απόρρητο των επικοινωνιών δεν ισχύει για τις διαδικτυακές αναρτήσεις έχει ταχθεί επανειλημμένα και ο Άρειος Πάγος. Σύμφωνα με τις γνωμοδοτήσεις του, οι Αρχές πρέπει να μπορούν να ζητούν από τους παρόχους τα στοιχεία χρηστών που κατηγορούνται για αξιόποινες πράξεις χωρίς να ζητούν άδεια από την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες Του Βήματος, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε στα μέλη της επιτροπής ότι ίσως θα πρέπει να επανεξεταστεί η αυτοδέσμευση των δημοσιογράφων, αφού έχουν παρουσιαστεί φαινόμενα σχολιασμού στο Διαδίκτυο περιστατικών πολιτικής βίας, ο οποίος εξυπηρετεί συμφέροντα που αντίκεινται στην ελευθερία της έκφρασης και στη δημοκρατία.

Μιλώντας στην ίδια επιτροπή, ο κ. Παπαϊωάννου εξήγγειλε επίσης τη δυνατότητα αξιοποίησης του υλικού των καμερών προκειμένου να εντοπίζονται αξιόποινες πράξεις. Πρόσθεσε ότι σχετικές νομοθετικές προτάσεις περιμένει επίσης από την επιτροπή που ήδη λειτουργεί υπό τον πρώην πρόεδρο του ΣτΕ Χ. Γεραρή.

Πωπω τι του θύμισαν του Παπουτσή, οι Βρούτσης-Πλακιωτάκης με ερώτησή τους!!

Δείτε την ερώτηση που έκαναν στο Παπουτσή οι Βρούτσης-Πλακιωτάκης
Υπενθυμίζουμε ότι το ναυάγιο του ΣΑΜΙΝΑ κόστισε τη ζωή 80 και πλέον συνανθρώπων μας... παρόλα αυτά τότε ο Παπουτσής που ήταν υπουργός Ναυτιλίας δεν έδειξε ίχνος ευαισθησίας υποβάλλοντας έστω τυπικά την παραίτησή του:


Ο πλέον αδιάβλητος διαγωνισμός: Οι πράσινοι νεολαίοι ΄΄η ήξεραν τα test ή θα προσληφθούν ο Αινστάιν κι ο Νεύτωνας

Αναφορικά με τον πλέον αδιάβλητο διαγωνισμός πρόσληψης 150 ατόμων απ΄την Αννούλα που έγινε έγινε σήμερα και οι ενδιαφερόμενοι διαγωνίστηκαν απ' τα σπίτια τους(!!!) ένας φίλος, απ' τους χαμένους της υπόθεσης, που πήγε με το σταυρό στο χέρι και κατάλαβε τι θα πει να σε περνάνε για κορόϊδο, μας έστειλε το παρακάτω μαιλ:

Έδωσα και εγώ αυτό το test όπου σαν κάτοχος πτυχίου ΑΕΙ και Μεταπτυχιακού με Λίαν Καλώς δεν κατάφερα να πιάσω το 95 και 90 που είχαν οι πρώτοι για την Αττική τουλάχιστον. Δεδομένου ότι οι ερωτήσεις ήταν ανακατεμένες μαθηματικά, κείμενα, σχήματα και χωρίς λογική ενότητας μεταξύ τους, και του οτι έχω κάνει πολλά παρόμοια test στη ζωή μου, υποθέτω ότι οι πρώτοι ή απλά ήξεραν τις απαντήσεις ή το ινστιτούτο νεολαίας θα έχει την τιμή να προσλάβει τον Νεύτωνα, τον Αϊνστάιν κ.ο.κ

Φιλικά
Γιάννης. Δ.

Κουκου

2005



2006



2007

Παναθηναϊκός- Οντένσε / PAO - Odense Live Stream 21:45

Επισημοποιήθηκε το σκάνδαλο: Την επέκταση της σύμβασης με τον ΟΠΑΠ ανακοίνωσε η Ιντralot

Η Intralot ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου με την ΟΠΑΠ Α.Ε. σχετικά με τη λειτουργία και συντήρηση του υπάρχοντος κεντρικού συστήματος και του δικτύου των τερματικών, η οποία έληγε στις 30 Ιουλίου 2011, για ένα επιπλέον έτος.

Η επέκταση του συμβολαίου είναι αποτέλεσμα της απόφασης της ΟΠΑΠ Α.Ε. να ασκήσει το μονομερές δικαίωμα παράτασης κατά ένα έτος της σύμβασης με την Intralot.

Επιπλέον οι δύο εταιρείες προχώρησαν στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για την παροχή υπηρεσιών διασύνδεσης και υποστήριξης εξοπλισμού σημείων πώλησης (πρακτορείων) της ΟΠΑΠ Α.Ε. από την Intralot.

To Μνημόνιο Συνεργασίας αφορά στην εξασφάλιση της λειτουργίας του εξοπλισμού των πρακτορείων (τερματικών και λοιπού τεχνολογικού εξοπλισμού) του δικτύου της ΟΠΑΠ Α.Ε. με οποιοδήποτε νέο κεντρικό τεχνολογικό σύστημα, καθώς και την παροχή υπηρεσιών συντήρησής του και θα τεθεί σε ισχύ μετά τη λήξη της υπάρχουσας σύμβασης για 1+1 χρόνια, ενώ προβλέπεται δυνατότητα καταγγελίας της συμβάσεως με 12μηνη προειδοποίηση.

Το «αγκάθι» της ανωνυμίας στο Διαδίκτυο, δεν μπορεί να λυθεί με λογικές Μαρούδα "θα καταρρίψω το δορυφόρο"

Tου Πασχου Μανδραβελη
(εμείς τη γνώμη μας για τις παπαριές των ΠΑΣΟΚων θα την πούμε σε λίγο)

Ποτέ δεν θα μάθουμε με ακρίβεια ποιος υπέγραφε ως Cato, Publius, Caesar, Brutus κ.ά. την περίοδο 1787 - 1788, αλλά ολόκληρη η συζήτηση για το σύνταγμα των υπό σύσταση Ηνωμένων Πολιτειών, σε εφημερίδες κυρίως της Νέας Υόρκης, έγινε με ψευδώνυμα άρθρα. Βεβαίως, όλοι σήμερα γνωρίζουν ότι τα Federalist και Antifederalist Papers γράφτηκαν από τους πατέρες του αμερικανικού έθνους (Alexander Hamilton, James Madison, John Jay, George Clinton κ.ά.) αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η πιο σημαντική ίσως συζήτηση πολιτικής θεωρίας έγινε ψευδωνύμως.

Οπως δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι ένα από τα μεγαλύτερα έργα πολιτικής φιλοσοφίας, «Οι δύο πραγματείες περί κυβερνήσεως» του Τζον Λοκ πρωτοκυκλοφόρησε ανώνυμα. Στα δικά μας υπάρχει η «Ελληνική Νομαρχία, ήτοι λόγος περί ελευθερίας» που υπογράφει κάποιος ανώνυμος Ελλην.

Ο ανώνυμος λόγος παρήγαγε βούρκο, αλλά μερικές φορές και διαμάντια. Συνήθως παρήγαγε ταυτόχρονα και τα δύο. Ετσι κι αλλιώς, ολόκληρη η κλασική πολιτική θεωρία της Δύσης ήταν άμεσα συνυφασμένη με την πολιτική δράση, η οποία πολλάκις μεταμορφωνόταν σε ανελέητο πόλεμο που εμπεριείχε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και συκοφαντίες. Είναι χαρακτηριστικός για την οξύτητα των προσωπικών επιθέσεων ο πόλεμος με ανώνυμα και ψευδώνυμα φυλλάδια που ξέσπασε το 1792 μεταξύ του Alexander Hamilton από την μία και των Thomas Jefferson και James Madison από την άλλη.

Στην αρχαία Ελλάδα


Η ανωνυμία και η ψευδωνυμία υπήρξε ιστορικά μέρος της ζωντανής και ζωηρής πολιτικής συζήτησης. Υπήρχε στην αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη με τα graffiti στους δρόμους, φούντωσε την πρώτη περίοδο της τυπογραφίας με ανώνυμες παμφλέτες για να γίνει εκρηκτική με τη διάχυση του Διαδικτύου. Κάθε τεχνολογική εξέλιξη που ευκόλυνε τον λόγο, διευκόλυνε και την παραγωγή ανώνυμου λόγου. Και όσο προχωράει η τεχνολογία τόσο πιο δύσκολη γίνεται η παρακολούθησή του και από τις αρχές, αλλά και από τους πολίτες. Οι πρώτες δεν μπορούν να επιβάλλουν την «τάξη» (όση, τέλος πάντων, μπορούσαν στην εποχή των μονόδρομων Μέσων) και οι πολίτες δεν μπορούν να τον παρακολουθήσουν λόγω της πληθώρας του. Αν κάποιος έχει διαβάσει δέκα υβριστικά ή συκοφαντικά ανώνυμα σχόλια, τα 'χει διαβάσει όλα.

Ασύρματα δίκτυα


Το πρόβλημα εντείνεται με την εξέλιξη της τεχνολογίας. Σήμερα, ακόμη κι αν μπορούσαν να ταυτοποιηθούν ποιοι υπολογιστές δημοσιεύουν κάποια πράγματα, η ανωνυμία μπορεί να εξασφαλιστεί από δημοσιεύσεις που θα γίνονται μέσω internet cafe, αλλά και από την πλατεία Συντάγματος! Με την έλευση των ελεύθερων ασύρματων δικτύων μπορεί να πάει κάποιος απέναντι από το υπουργείο Οικονομικών, να ανοίξει τον φορητό του υπολογιστή και να εξαπολύσει κατά του υπουργού όσες ύβρεις ή συκοφαντίες επιθυμεί. Και οι ασύρματες επικοινωνίες είναι το μέλλον του Διαδικτύου.

«Αnonymous»


Υπάρχουν όμως κι άλλα εργαλεία για να εξασφαλιστεί η ανωνυμία. Ενα είναι οι «anonymous remailers». Αυτοί είναι υπολογιστές διάσπαρτοι σε ολόκληρο τον κόσμο οι οποίοι σβήνουν από τα μηνύματα τα ηλεκτρονικά ίχνη του αποστολέα. Αρα, ακόμη κι αν μπορούσαν να βρεθούν τα ίχνη εκείνων που ανωνύμως χυδαιολογούσαν στα σχόλια του press-gr, θα ήταν αδύνατο αν αυτά περνούσαν από κάποιους «anonymous» ή «pseudony mous remailers».

Ισχυρότερο όμως εργαλείο στην υπηρεσία της ανωνυμίας είναι η κρυπτογραφία. Στη δεκαετία του 1990 έγινε μια ιδιότυπη όσο και άγνωστη επανάσταση. Mερικοί ιδεαλιστές πληροφορικοί χρησιμοποίησαν την γνώση της κρυπτογραφίας (που σημειωτέον υπήρχε και υπάρχει στις βιβλιοθήκες των μαθηματικών τμημάτων των πανεπιστημίων) για να φτιάξουν ισχυρά κρυπτογραφικά εργαλεία για τον κάθε πολίτη. Tα εργαλεία αυτά, προς έκπληξη και τρόμο όλων των διωκτικών αρχών του κόσμου μοιράστηκαν και μοιράζονται ευρέως μέσω του Διαδικτύου.

Οπως γίνεται συνολικά με την παγκοσμιοποίηση, το Διαδίκτυο (που είναι μέρος της) αλλάζει ραγδαία τους κανόνες του παιγνιδιού. Η αντιμετώπιση των ζητημάτων που ανακύπτουν προϋποθέτει νέα προσέγγιση, άλλη εκείνης του αείμνηστου Δημήτρη Μαρούδα που απειλούσε να καταρρίψει τους δορυφόρους. Η παλαιά αντίληψη του κράτους «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω» ή περνώ νόμους που θα λύσουν προβλήματα που έχουν χαρακτήρα παγκοσμιότητας, το μόνο που επιτυγχάνει είναι να γελοιοποιεί τη χώρα διεθνώς. Ετσι κι αλλιώς ο έλεγχος 40.000 blogs στην Ελλάδα (100 εκατ. παγκοσμίως) είναι δύσκολος...

Καίγεται η Κέρκυρα αλλά δεν κυβερνάει ο Καραμανλής... οπότε δεν φταίει κανείς

http://www.newsit.gr/files/Image/02-08-11/resized/KERKURA_490_355.jpg- Οι φλόγες πλησιάζουν τον οικισμό Λάκωνες
- Οι πληροφορίες ότι λεωφορείο έχει εγκλωβιστεί στις φλόγες δεν επιβεβαιώνονται
- Αναζητείται οδηγός οχήματος ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες έβαζε τις φωτιές!
- Φωτιά και στη Ζάκυνθο

Κατοικημένες περιοχές στο Κομπίτσι, δέκα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Κέρκυρας και στο χωριό Αλειματάδες στα βορειοδυτικά του νησιού, απειλεί η πυρκαγιά, που μαίνεται από τις 17.30. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη σε πολλά μέτωπα σε όλο το νησί, ενώ αναμένονται εναγωνίως ενισχύσεις.

Ειδικότερα, στην Κέρκυρα κατευθύνονται τέσσερα οχήματα από την Ήπειρο, τέσσερα από τη δυτική Μακεδονία, δύο από τη δυτική Ελλάδα, καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής εκ των οποίων το ένα έρχεται από την Αθήνα με C130 μαζί με τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνεχείς ρίψεις νερού πραγματοποιούν έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Η φωτιά καίει δασικές και γεωργικές περιοχές και έως στιγμής δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Είναι, δε, σε πλήρη εξέλιξη, με τους ανέμους των 6 μποφόρ να βοηθούν το καταστροφικό της έργο. Η πυροσβεστική δεν επιβεβαιώνει για την ώρα το ενδεχόμενο του εμπρησμού, αν και οι πολλές εστίες κινούν τις υποψίες και προς αυτή την κατεύθυνση.

Η πληροφορία ότι από τις φλόγες εγκλωβίστηκε λεωφορείο διαψεύδεται κατηγορηματικά και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και η μόνη πληροφορία ανέφερε ότι ένα περιπολικό της αστυνομίας παραλίγο να εγκλωβιστεί.



Καιγεται πάλι η Ζάκυνθος

Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη σε δύσβατη δασική περιοχή στα Λαγκαδάκια της Ζακύνθου. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χαράδρα και το μέτωπό της αναπτύσσεται προς την πλαγιά του βουνού.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και από αέρως τρία αεροσκάφη της πυροσβεστικής.

Η ένταση του ανέμου είναι μέτρια και δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

newsit.gr

Εγκρίθηκε και από τη Γερουσία το νομοσχέδιο για το αμερικανικό χρέος

http://static.doldigital.net/webstatic/CDEB21BA1AD230CDA440EE7D49182966.jpgΗ αμερικανική Γερουσία ενέκρινε το νομοσχέδιο για την αύξηση του ορίου δανεισμού βάζοντας ένα τέλος σε μία πολύμηνη διαμάχη που έφερε τις ΗΠΑ στα πρόθυρα μίας πρωτοφανούς στάσης πληρωμών μετά τα μεσάνυχτα της 2ας Αυγούστου.

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 74 γερουσιαστές και κατά 26 καθώς άλλωστε είχε την εξασφάλιση των ηγετών και των δύο παρατάξεων—αν και πάλι όπως έδειξε το αποτέλεσμα υπήρξαν διαρροές, άλλοι μάλιστα είπαν ότι ψήφισαν διατηρώντας επιφυλάξεις.

Στη συνέχεια ο νόμος θα πρέπει να υπογραφεί από τον πρόεδρο Ομπάμα που προγραμμάτισε δήλωση για το τέλος αυτής της διαδικασίας.

Μετά από εβδομάδες άκαρπων διαβουλεύσεων, την Κυριακή οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι συμφώνησαν την Κυριακή σε σχέδιο για την αύξηση του ορίου δανεισμού και σε μειώσεις δαπανών 2,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε βάθος χρόνου.

Παρά το ότι η συμφωνία συνάντησε τις αντιδράσεις αρκετών βουλευτών και γερουσιαστών αλλά και μερίδας του Τύπου (κυρίως όσων έκλιναν προς τους Δημοκρατικούς), μετά από γύρο εσωκομματικών διαβουλεύσεων η Βουλή υπερψήφισε το νομοσχέδιο με 269-141.

Ωστόσο οι παρατάξεις εμφανίστηκαν διασπασμένες: οι Ρεπουμπλικάνοι ψήφισαν 174 ‘ναι’ και 66 ‘όχι’ και οι Δημοκρατικοί ήταν διχασμένοι με 95 ‘ναι’ και 95 ‘όχι’.

Αναπάντητο ερώτημα παραμένει η στάση των οίκων αξιολόγησης που δεν απέκλεισαν την υποβάθμιση των ΗΠΑ (σήμερα έχουν αξιολόγηση ΑΑΑ) ακόμα και αν ψηφίζονταν έγκαιρα μέτρα για την αποφυγή της στάσης πληρωμών.

«Το θέαμα των Αμερικανών εκλεγμένων αντιπροσώπων να διαβουλεύονται επί ολόκληρες εβδομάδες στο Κογκρέσο για να βρουν μια συμφωνία για το όριο του κρατικού χρέους υπονόμευσε την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην αμερικανική οικονομία», εκτίμησε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ.

«Καλό, λοιπόν, το αποτέλεσμα, όμως ό,τι έγινε για να φθάσουμε εδώ υπήρξε θλιβερό», σχολίασε ο κ. Γκάιτνερ, πριν τη ψηφοφορία στη Γερουσία εκφράζοντας δε την ελπίδα ότι οι οίκοι αξιολόγησης θα διατηρήσουν τη βαθμολογία AAA για την αμερικανική πιστοληπτική ικανότητα.

in.gr

Ποιος τελικά δεν θέλει τη συναίνεση;

Η άρνηση της κυβέρνησης στην πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για ένα Εθνικό Συμβόλαιο για τον Τουρισμό, τη βαριά «βιομηχανία» της χώρας, αποδεικνύει στη πράξη για μια ακόμη φορά ότι οι δήθεν προσκλήσεις συναίνεσης εκ μέρους του πρωθυπουργού αποτελούν κενές περιεχομένου ρητορείες.

Μοναδικός σκοπός της, πλέον αναποτελεσματικής στα μεταπολιτευτικά χρονικά, κυβέρνησης ήταν και παραμένει η παραπλάνηση της κοινής γνώμης και η ωραιοποίηση με επικοινωνιακά τερτίπια της παταγώδους αποτυχίας της πολιτικής της.

Χωρίς συναίσθηση των τεραστίων ευθυνών της για την καταστροφική οικονομική πολιτική -που οδήγησε τη χώρα στο ΔΝΤ, την αγορά στην ασφυξία, την κοινωνική συνοχή στα όρια της κατάρρευσης- αναζητά να βρει ενόχους, για τα αποτελέσματα της αλλοπρόσαλλης τακτικής της, στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Η άρνηση της κυβέρνησης στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για ένα ευρύ διάλογο με σκοπό ένα Εθνικό Συμβόλαιο για τον Τουρισμό, με τη συμμετοχή κομμάτων, κοινωνικών εταίρων και φορέων του κλάδου:

•Αποκαλύπτει τις πραγματικές της προθέσεις στο θέμα της συναίνεσης.

o Η επίκληση στη αναγκαιότητα της συναινετικής αρωγής της αντιπολίτευσης προβάλλεται με μελοδραματικούς τόνους, κάθε φορά που αναζητούν συνενόχους στις λανθασμένες επιλογές τους.

o Και κάθε φορά, που διαφαίνεται εφικτή η δυνατότητα συναίνεσης σε συγκεκριμένα ζητήματα, προς όφελος της οικονομίας και του κοινωνικού συνόλου, τα κυβερνητικά στελέχη επιστρέφουν στη γνώριμη μηδενιστική πολεμική τους.

Έτσι, πέφτει και το τελευταίο φύλλο συκής της κυβέρνησης που επιλέγει την οξύτητα, καθώς επιμένει να κατηγορεί τελείως ανυπόστατα ως υποκινητή των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών ταξί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η κυβέρνηση όμως:

o Αποσιωπά ότι η Νέα Δημοκρατία έχει καταδικάσει με απερίφραστο τρόπο, που δεν επιδέχεται διπλή ανάγνωση, τις ακραίες μορφές αντίδρασης των ιδιοκτητών ταξί.

o Λησμονεί ότι «το λάδι στη φωτιά», εν μέσω του θέρους, προέρχεται από τις εμμονές του υπουργού μεταφορών κ. Ραγκούση. Κι αυτό δεν το λέει η Νέα Δημοκρατία. Το λένε βουλευτές και στελέχη του ίδιου του ΠΑΣΟΚ, που ζητούν ακόμη και την παραίτησή του.

o Ποντάρει στον κοινωνικό αυτοματισμό για να καλύψει την αναποτελεσματικότητα της πολιτικής της.

Άλλωστε, να θυμίσουμε στους σημερινούς κυβερνώντες, ότι ως αντιπολίτευση είχαν διαπρέψει, με συμμετοχή ακόμη και του ίδιου του νυν πρωθυπουργού αλλά και του κ. Ραγκούση, σε κάθε είδους κινητοποίηση, χωρίς ποτέ να αναλογιστούν κοινωνικό και οικονομικό κόστος.

Εν πάση περιπτώσει, η κυβέρνηση θα πρέπει να αποδεχθεί επιτέλους ότι οι πολίτες δεν αυταπατώνται πλέον ούτε με τις επικοινωνιακές πρακτικές, ούτε με τις επικίνδυνες τακτικές παραπλάνησης. Το τι επιδιώκει και τι αξίζει ο καθένας το δείχνουν τα αποτελέσματα του έργου του!

ΠΗΓΗ: ΝΔ

Ρωσοπόντιοι ή Τραντέλληνες;

Του Μάξιμου Χαρακόπουλου

Συμπληρώνοντας ήδη μια εικοσαετία από τότε που το τελευταίο κύμα παλιννοστούντων Ποντίων έπαιρνε το δρόμο της επιστροφής και εγκατάστασης στην Ελλάδα, ο απολογισμός μας οδηγεί σε απογοητευτικά συμπεράσματα. Αυτό το ζωντανό και δημιουργικό κομμάτι του ελληνισμού δεν κατέστη δυνατό με ευθύνη της πολιτείας να ενταχθεί στην κοινωνία με τρόπο που θα επέτρεπε και στο ίδιο να προκόψει και να προσδώσει τη ζωτικότητά του. Αντιθέτως, ακόμη και σήμερα, χιλιάδες συμπατριώτες μας διαβιούν στη χώρα κάτω από τον κοινωνικό στιγματισμό που τους προσδίδει ο απαξιωτικός προσδιορισμός του Ρωσοπόντιου.

Η οδύσσεια του ποντιακού ελληνισμού είναι λίγο-πολύ γνωστή. Διώξεις, εκτελέσεις, τάγματα εργασίας –τα περιβόητα αμελε ταμπουρού- πορείες θανάτου. Μια γενοκτονία με 353.000 θύματα.

Ξεριζωμένοι οι επιζώντες Πόντιοι από τις πατρογονικές τους εστίες -την Τραπεζούντα, τη Σαμψούντα, την Αργυρούπολη- αναζήτησαν καταφύγιο άλλοι στην Ελλάδα και άλλοι στη ορθόδοξη Ρωσία.

Γι’ αυτούς τους τελευταίους, πριν προλάβουν να στεγνώσουν τα δάκρυα για τις χαμένες πατρίδες, ήλθαν νέες δοκιμασίες με τις σταλινικές διώξεις. Νέος ξεριζωμός. Αυτή τη φορά ακόμη μακρύτερα, στις στέπες της Κεντρικής Ασίας και στη Σιβηρία.

Αυτός, όμως, ο φιλόπονος και καρτερικός λαός, άντεξε. Κράτησε ακλόνητη την ελληνική του συνείδησή, ζωντανά τα ήθη και τα έθιμά του.

Και μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, όταν επετράπη η ελευθερία της μετακίνησης, χιλιάδες συμπατριωτών μας Ποντίων παλιννόστησαν στην Ελλάδα. Στην πλειονότητά τους φτωχοί άνθρωποι, αλλά με σημαντικές ικανότητες, γνώσεις και προσόντα. Έφθασαν με την λαχτάρα να ζήσουν και να δημιουργήσουν στη πατρίδα, την οποία η πολύχρονη εξορία είχε εξιδανικεύσει στη φαντασία τους.

Ποια ήταν όμως, η στάση της Ελληνικής Πολιτείας απέναντι σε αυτούς τους τραντέλληνες (τους τριάντα φορές Έλληνες);

Δυστυχώς, η ενσωμάτωσή τους στην ελληνική κοινωνία δεν ήταν ανέφελη. Καταφέραμε να νοιώθουν οι παλιννοστούντες Πόντιοι ξένοι. «Στα ξένα ήμουν Έλληνας και στην Ελλάδα ξένος», όπως τραγούδησε ο Στέλιος Καζαντζίδης.

Το κράτος φάνηκε αδύναμο να οργανώσει την εγκατάσταση των παλιννοστούντων σε ευαίσθητες περιοχές της χώρας, ώστε να τις τονώσουν με νέο αίμα. Η Ρωμανία, μια νέα πόλη, που θα κατοικείτο από παλιννοστούντες και θα αναζωογονούσε τη Θράκη, έμεινε στα χαρτιά. Λειτουργήσαμε απλά με όρους διαχείρισης με έλλειμμα οράματος και χωρίς εθνική στρατηγική.

Σήμερα, οι συνθήκες είναι πιο δύσκολες. Η δημοσιονομική στενότητα δεν μας επιτρέπει να προωθήσουμε προγράμματα ενίσχυσης ευπαθών κατηγοριών. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι ως πολιτεία δεν μπορούμε να πράξουμε τίποτε, να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά, αφήνοντας την κατάσταση στον αυτόματο πιλότο. Μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία των πραγμάτων. Ας παραδειγματιστούμε από τους πρόσφυγες του ’22, οι οποίοι μέσα σε λίγα χρόνια και σε αντίξοες συνθήκες έγιναν η κινητήριος δύναμη προόδου και προκοπής.

Έλενα Παναρίτη: «Δεν είμαι Ελληνίδα, είμαι Αμερικάνα.»

http://content-mcdn.feed.gr/filesystem/images/20110329/engine/2009101401678_112187359_type11585.jpgΈλενα Παναρίτη, εκπρόσωπος του Έθνους στη Βουλή των Ελλήνων με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, σύμβουλος του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας, στην Guardian:

When I observe how many Apple computers are in her office, she replies: That’s because I’m not Greek, I’m American.” Her speech is American-accented and peppered with “darn” and “have a nice day”. When asked to describe how Greece needs to change its economy, her answer revolves around changing its institutions and its structures – in other words, making Greece less Greek. Castigating the bureaucracy, she says: “It’s not a kibbutz, it’s a big country!”

http://www.antinews.gr/2011/08/02/116183

Ανάκληση επικίνδυνων κορν φλέικς της Kellogg's

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgXD7_aH2jvY3Vg1Rz-0cZw6HYjGqP191aXSL2beAQLvwOzj8FQn2Ju0j8Oh_6JFzGmZa3IGVxoBhWNWzelW10rlCbAfJNpQ7gbyJnOLXCObTa25be7lbUlXdqrRXiuLIKjw__TWad4tFb4/s1600/800827.jpgΑνακαλείται προϊόν δημητριακών πρωινού (corn flakes), στο οποίο ανιχνεύτηκε φουντούκι, αλλεργιογόνο συστατικό, που δεν αναγραφόταν στην επισήμανση. Πρόκειται για κορν φλέικς από ρύζι και σιτάρι ολικής αλέσεως με αποξηραμένα φρούτα, που παρασκευάζεται από την εταιρεία «KELLOGG COMPANY OF G.B. LTD».

Ο ΕΦΕΤ, σε συνέχεια διερεύνησης, κοινοποίησης των κυπριακών αρχών, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπίστωσε τη διακίνηση του συγκεκριμένου προϊόντος και στην ελληνική αγορά.

Πρόκειται για δημητριακά πρωινού (κορν φλέικς) με την εμπορική επωνυμία "Special K-Τραγανές Νιφάδες από Ρύζι και Σιτάρι Ολικής Αλέσεως με Κατεψυγμένα Αποξηραμένα Φρούτα", σε συσκευασία των 300 g, με αριθμό παρτίδας L10, ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 03.04.2012 και γραμμοκώδικα (barcode) 5 050083 262548.

Το προϊόν παρασκευάζεται από την εταιρεία "KELLOGG COMPANY OF G.B. LTD" του Ηνωμένου Βασιλείου και διακινείται στην ελληνική αγορά από την επιχείρηση "ΑΤΛΑΝΤΑ ΑΕ" (30 χλμ. Λ. Μαρκοπούλου, Γλυκά Νερά Αττικής).

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση-απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του ανωτέρω προϊόντος από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι, ενώ, παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που είναι αλλεργικοί στo φουντούκι και έχουν στην κατοχή τους το προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Συνεχίζει η Βασούλα το ίδιο βιλολί με τ άσφαιρα, αυτή τη φορά εναντίον του Ραγκούση-Και αυτοικανοποιούνται οι ηλίθιοι...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjWVkFknEU-CgMjXmiS9iiicI0H98qLqV5lqLk0bYjsIDMaYJT3NsMbIXw9pe_ZTzfEnikNb1j6bDeIBp4QSUGAV-KI4ufksgN7YtF4dLM1PQgtEF223bZ31cShjz8Iiz0_tJJBR41NPXo/s1600/vaso_papandreou-458x315.jpgΈχει παρατραβήξει αυτό το παραμύθι ότι δήθεν η Βάσω τραβάει το αυτί όλων των υπουργών του ΠΑΣΟΚ που παίρνουν αντιλαϊκά μέτρα ή αποφάσεις που ξεσηκώνουν διαμαρτυρίες!!! Το είδαμε την εποχή που οι ΠΑΣΟΚοι συζητούσαν το μεσοπρόθεσμο και θυμόμαστε πολύ καλά ότι οι παρεμβάσεις της και οι επιπλήξεις της προς τον Παπακωνσταντίνου είχαν σαν αποτέλεσμα να βολευτεί με υπουργική θέση ο κολλητός της ο Οικονόμου και να φύγουν οι κηπουροί του ΓΑΠ... για τό λαό τίποτε δεν άλλαξε και ο θησαυρός αποδείχθηκε άνθρακες...

Τότε λοιπόν η Βασούλα λειτούργησε σαν χύτρα και βαλβίδα εκτόνωσης. Αποτελεσματικά μιας και οι αντιδράσεις μειώθηκαν και το μεσοπρόθεσμο πέρασε χωρίς ν' ανοίξει μύτη. Τώρα οι ΠΑΣΟΚοι έβαλαν μπροστά το ίδιο δοκιμασμένο σχέδιο: "Βασούλα ρίξε εσύ κανα μπινελίκι μπας και καλμάρουμε τους ταξιτζήδες..."

Διαβάστε και την είδηση με τις τζάμπα μαγκιές της Βασούλας δηλ. του βαθέος ΠΑΣΟΚ που μας έφερε εδώ και τώρα θα μας υπερασπιστεί απ' τα νύχια του Ραγκούση-Νταλάρα...:

Ιδιαίτερα φορτισμένο ήταν το κλίμα στην Επιτροπή Οικονομικών, η οποία συνεδρίαζε και στην οποία κλήθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών να τοποθετηθεί για τα ταξί.

Πριν λάβει το λόγο ο κ. Ραγκούσης, μίλησε η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, Βάσω Παπανδρέου, η οποία δεν χαρίστηκε στον υπουργό κάνοντας λόγο για χαοτική κατάσταση και πλήγμα για τον τουρισμό. Όπως τόνισε η κα Παπανδρέου δεν ταλαιπωρούνται μόνο οι τουρίστες αλλά και οι Έλληνες και η κυβέρνηση, ενώ άφησε αιχμές κατά του κ. Ραγκούση, λέγοντας ότι το πρόβλημα θα έπρεπε να λυθεί από χτες.

Εν συνεχεία το λόγο έλαβε ο υπουργός, κ. Ραγκούσης ο οποιος σημείωσε ότι το σημερινό σύστημα δεν εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό, δεν εξυπηρετεί ούτε τους εργαζόμενους οδηγούς οι οποίοι εργάζονται με χαμηλές αμοιβές, σημειώνοντας πως δεν είναι τυχαίο ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τάσσονται ρητά και κατηγορηματικά υπέρ της απελευθέρωσης. Αν αντιδρούν κάποιοι είναι μόνο οι ιδιοκτήτες ταξί.

Ωστόσο, ο κ. Ραγκούσης φαίνεται πως δεν κάνει βήμα πίσω στις απόψεις του, καθώς σημείωσε με νόημα πως “δεν θα υποκύψουμε σε πιέσεις και εκβιασμούς, δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Το άνοιγμα με κανόνες θα προχωρήσει”.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε εκ νέου η Βάσω Παπανδρέου, η οποία επιτέθηκε με σφοδρότητά κατά του κ. Ραγκούση λέγοντας πως “λέει το υπουργείο πως δεν έχει θέσεις και θα τις φέρετε τέλος Αυγούστου. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό; Μας λέτε ότι το υπουργείο δεν έχει θέσεις και θα τις φέρετε στο τέλος του μήνα; Μα εν μέσω τουριστικής περιόδου να υπάρχει τέτοια αντιμετώπιση; Ειλικρινά εγώ εκπλήσσομαι”.

Στο σημείο αυτό ο κ. Ραγκούσης προσπάθησε να παρέμβει λέγοντας στη Βάσω Παπανδρέου ότι έχει πει δύο πράγματα που δεν είναι ακριβή, αλλά η κα Παπανδρέου ως πρόεδρος της Επιτροπής δεν του έδωσε το λόγο και συνέχισε να μιλάει.

Από την πλευρά της, η πρώην υπουργός, Λούκα Κατσέλη δήλωσε ότι πρέπει να λήξουν όλα το γρηγορότερο δυνατό και όχι στα τέλη Αυγούστου.

Πυρά δέχθηκε ο κ. Ραγκούσης και από την βουλευτή, Τόνια Αντωνίου η οποία έκανε λόγο για ανατροπή κυβερνητικής απόφασης και ασυνέπεια της κυβέρνησης, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά "πως δεν μπορεί να λειτουργεί η Κυβέρνηση αλά καρτ. Θέλουμε να μας πει σήμερα ηγεσία υπουργείου σε τι διαφωνεί με Π.Δ. Ρέππα. Θέλουμε να μας πείτε τι θα κάνετε! Θα εφαρμόσετε άλλο μοντέλο;".

Μαλάκ@@ δεξιοί

Προσέξτε τον τίτλο στην κορυφή και τι λέει το ζώο ο Λιάπης κάτω αριστερά... Τέτοια μακακία τους έδερνε οπότε καλά να πάθουν τώρα που ο μακάκας στο δρόμο λέει ο Ρουσόπουλος έφαγε λεφτά απ' το Βατοπαίδι, ο Αλογοσκούφης απ' τη Siemens και ο Καραμανλής διέλυσε τη χώρα:

Άσχετο αλλά θυμηθείτε επί τη ευκαιρία και τι έλεγε ο Στυλιανίδης για τα Θρησκευτικά... έτσι για να μην ξεχνιόμαστε...

Γ. Μιχελάκης για την απόρριψη απ' τον Γερουλάνο των προτάσεων Σαμαρά για τον τουρισμό

«Οι μάσκες έπεσαν.
Η κυβέρνηση απέδειξε ότι είναι προσχηματικές οι αναφορές της στη συναίνεση και ανύπαρκτο το ενδιαφέρον της για τη μεγαλύτερη βιομηχανία του τόπου, τον Τουρισμό. Από τη μια, επιχειρούν να εκβιάσουν όχι συναίνεση, αλλά συνενοχή στην αποδεδειγμένα λανθασμένη πολιτική τους και από την άλλη, αρνούνται -όπως αρνούνταν πάντα- τη συνεννόηση στα αυτονόητα και τα σωστά.

Η κυβέρνηση, με ύβρεις και ασύστολα ψεύδη, απορρίπτει σήμερα συγκεκριμένες προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για τη στήριξη του Τουρισμού.

Όπως έχει απορρίψει και τις προτάσεις μας για μέτρα ανάπτυξης, για αυξημένη κοινοτική συμμετοχή στο ΕΣΠΑ, για μειωμένους συντελεστές φορολόγησης, για την εργασιακή εφεδρεία, για τα αυθαίρετα. Προτάσεις που αρχικά λοιδορούσε, αργότερα αναμασούσε και τώρα επιχειρεί να εμφανίσει σαν δικές της.

Ο κ. Γερουλάνος προσποιείται ότι τα βλέπει όλα τέλεια στον Τουρισμό και αρνείται ακόμη και να συζητήσει τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας. Προτάσεις τις οποίες ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, με σημερινή ανακοίνωσή του, θεωρεί σωστές.

Επικαλείται, μάλιστα, και μια σειρά από δικά του “επιτεύγματα”. Του τα αναγνωρίζουμε. Γιατί, πράγματι, δικά του “επιτεύγματα” είναι:

- Η αύξηση του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις εστίασης.
- Η ανοργανωσιά και το χάος στις μαρίνες.
- Τα αδιέξοδα στην πιστοποίηση των ιαματικών υδάτων.
- Ο μηδενισμός του θεματικού τουρισμού.
- Οι κλειστοί αρχαιολογικοί χώροι και οι κλειστές αίθουσες Μουσείων.
- Η ματαίωση παραστάσεων στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.
- Η έλλειψη προβολής και έγκαιρης ενημέρωσης για τα προγράμματα των Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
- Το κλείσιμο και η υπολειτουργία Γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό.
- Το πάγωμα του χωροταξικού σχεδιασμού στον Τουρισμό.
- Και τέλος η απελευθέρωση της κρουαζιέρας, το περίφημο καμποτάζ, όπως επισημαίνουν ακόμη και βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., έμεινε μόνο στα λόγια.

Όσον αφορά στα πραγματικά επιτεύγματα στον Τουρισμό, που επικαλείται ο κ. Γερουλάνος, αυτά έγιναν επί των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας.
Και είναι ανάμεσα στα άλλα:

- Η απαλλαγή τελών στα περιφερειακά αεροδρόμια.
- Οι επιδοτήσεις εργασίας 50.000 εργαζόμενων στο χώρο των τουριστικών επιχειρήσεων.
- Τα visa centers στη Ρωσία που επεκτάθηκαν μέχρι και τη Σιβηρία.
- Και η Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στη διαφήμιση με τους μεγάλους Tour Operators.

Ο κ. Γερουλάνος έχει αφήσει αναπάντητη, όμως, και τη βασική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, που είναι η μείωση του ΦΠΑ σε όλο το τουριστικό πακέτο στο 4,5%.
Εκτός και αν το έχει κάνει και… αυτό, αλλά δεν το έμαθε κανένας!».

Η ζούγκλα των ΜΜΕ της Κορινθίας - Όχι και έτσι ρε παιδιά ... Είπαμε ...

http://2.bp.blogspot.com/-kFTepzmdvRo/TjA1NLpngeI/AAAAAAAACNQ/qo-vnG1H0Ck/s1600/Ravensburger_puzzle_Wild_Jungle_XXL300_LG.jpgΣήμερα θα πάρετε μια γεύση από μια τυπική αλληλουχία
στη ζούγκλα των ΜΜΕ της Κορινθίας.

ΖΟΥΓΚΛΑ 1

Αφού η κυβέρνηση αναστάτωσε τον τόπο με τους χωρίς διάλογο
σχεδιασμούς για τις συγχωνεύσεις των σχολείων,
ήρθε ο κκ ΥΕΘΑ και το έλυσε το θέμα.

Η συνέχεια στο korinthix.blogspot.com

Ο πλέον αδιάβλητος διαγωνισμός πρόσληψης 150 ατόμων απ΄την Αννούλα έγινε σήμερα... οι ενδιαφερόμενοι διαγωνίστηκαν απ' τα σπίτια τους!!!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhWH4fA3mi7blmiA4jZj9uf1p-9H9cYU-1FN37bvAxDccue5f5PNad6T_pugKGXVZNlAENcuuHALSTWh6GzJAPBsZp2dXonyXYhkJQjTjvZas0DY7RQ6CQ25qEq7pO4h-mq4rXzzknWMwku/s1600/diam.jpghttp://www.inprecor.gr/wp-content/uploads/2011/07/%CE%99%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%BF%CE%9D%CE%B5%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CE%AF%CE%B1%CF%82_%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B1_060711.jpgΣήμερα έγινε ο πιο αδιάβλητος διαγωνισμός (η πρώτη φάση) που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία της χώρας και όλα τα παπαγαλάκια που επί ΝΔ μας είχαν ζαλίσει με τη "γαλάζια συνέντευξη" έχουν καταπιεί τις γλώσσες τους και δεν είπαν τίποτα!!! Το Ινστιτούτο Νεολαίας (έχει ενταχθεί στη λίστα των υπό κατάργηση/συγχώνευση οργανισμών της Αντιπροεδρίας της κυβέρνησης... αλλά αυτό είναι το λιγότερο), που είναι εποπτευόμενος φορέας από την Α. Διαμαντοπούλου και διαχειρίζεται τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την αναβάθμιση και τη στήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας αποφάσισε να προσλάβει 150 στελέχη και υπαλλήλους. Οι αιτήσεις έγιναν ηλεκτρονικά στον ιστότοπο του Ινστιτούτου Νεολαίας (www.ify.gr ), και επελέγησαν όσοι πληρούσαν τα τυπικά προσόντα (ηλικία, πτυχίο κ.λπ). Σήμερα λοιπόν έγινε ο διαγωνισμός δεξιοτήτων. Ως εδώ όλα καλά αν και δεν υπήρχαν αντικειμενικά κριτήρια (όπως μόρια από βαθμό πτυχίου κ.λπ)... μέχρι να μάθουμε πως έγινε ο διαγωνισμός:

Ο διαγωνισμός ήταν ένα τεστ "τριγωνομετρίας" με μερικά μαθηματικά προβλήματα σαν τις "σπαζοκεφαλιές" που διαβάζουμε στα σταυρόλεξα... άντε να το καταπιούμε κι αυτό.

Αυτό όμως που κάνει τον διαγωνισμό μοναδικό στην ιστορία της Ελλάδας είναι ότι

οι διαγωνιζόμενοι διαγωνίστηκαν εξ αποστάσεως δηλ. απ' το σπίτι τους, τη δουλειά τους, το πανεπιστήμιο ή το ιντερνετ καφέ!!!


Δηλ δεν διαγωνίστηκαν σε ελεγχόμενο χώρο αλλά ο καθένας μπορούσε να έχει από πάνω του αδέρφια, ξαδέρφια, μπατζανάκηδες, φίλους, συναδέλφους ή ακόμα και καθηγητές... όλους αυτούς από πάνω του... γιατί από δίπλα θα είχε βιβλία...

Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Ουγκάντα! Κορόιδεψαν 4000 άτομα που έστειλαν αιτήσεις και τις οικογένειες τους βάζοντάς τους να συμμετέχουν σε ένα τέστ οπερέτα!!

Δυστυχώς γιατί πρόκειται για νέα παιδιά, άνεργους πτυχιούχους, που τους χαλάνε με τη μία το όνειρο ότι κάτι μπορεί να αλλάξει και να υπάρξει σ' αυτή την κολοχώρα αξιοκρατία και όχι φελλοκρατία. Τους δημιουργούν ψεύτικες ελπίδες, τους βάζουν σε έξοδα και ταλαιπωρία να βρούνε δεκάδες χαρτιά για να τους δείξουν στο τέλος ότι κάνουμε ότι γουστάρουμε!!!

Και εννοείται πως για να μην ξεφύγει κανένας μη πράσινος... θα ακολουθήσει τρίτη φάση του διαγωνισμού οπερέτα... Πως θα εξεταστούν στην τρίτη φάση οι διαγωνιζόμενοι;

Μα με τη γαλάζια συνέντευξη φυσικά... θα επιλεχθούν οι μισοί απ' τους 300 που είχαν τους καλύτερους βοηθούς από πάνω τους στο σημερινό τεστ δεξιοτήτων στη λούφα και την αντιγραφή που διδάσκει το ΠΑΣΟΚ και η Αννούλα

Για να δέσει το βύσινο να σας πούμε και ότι στις συνεντεύξεις θα συμμετέχει και θα έχει λόγο στις προσλήψεις και μια 20χρονη που είναι μέλος του ΔΣ του Οργανισμού (δείτε παρακάτω στο ΥΓ)!!!
Μια 20χρονη χωρίς πτυχίο θα κρίνει, θα αξιολογήσει και θα συναποφασίσει για την πρόσληψη ανθρώπων που μπορεί να έχουν 10 χρόνια σπουδές και 10 χρόνια δουλειάς πίσω τους...

Είπαμε: φελλοκρατία ΠΑΣΟΚ...

ΥΓ. Για τον φίλο που με ενημέρωσε εκνευρισμένος να προσθέσω ότι:
- Το υπουργείο έχει απαντήσει σε ενστάσεις για το διαγωνισμό και είπε συγκεκριμένα:
Σε κάθε περίπτωση διαβεβαιώνουμε ότι το έργο δεν αφορά δημιουργία νέων δομών στα πλαίσια του δημόσιου τομέα, δεν αφορά εθνικούς πόρους και δεν αφορά πρόσληψη προσωπικού με δαπάνη του δημοσίου.
δηλ. με άλλα λόγια είπε:

Μη φωνάζετε γιατί τα λεφτά που θα πληρώνονται δεν είναι του Κράτους, δηλ. δικά σας, αλλά είναι της ΕΕ... οπότε δεν σας πέφτει λόγος και μπορούμε να τα κάνουμε ότι θέλουμε

-Να προσθέσουμε επίσης τα παρακάτω (απ τη σελίδα parapolitiki.com) για να έχει υπόψη ο φίλος ποιοι θα κάνουν τις συνεντεύξεις και θα αποφασίσουν ποιοι θα προσληφθούν:

Το ανώτερο όργανο του Ινστιτούτο Νεολαίας το οποίο και θα υπογράψει τις προσλήψεις είναι το Διοικητικό Συμβούλιο για τη στελέχωση του οποίου η Παραπολιτική έχει γράψει πολύ συγκεκριμένα πράγματα.

α) Ο πρόεδρος Μιχάλης Γεώργακας υπήρξε διαπρεπές στέλεχος της λεγόμενης "ομάδας Καμά" στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ και στην ΠΑΣΠ. Είναι γνωστό ότι ο Παντελής Καμάς ανήκει στον "κύκλο" της Άννας Διαμαντοπούλου.

β) Το μέλος Γιώργος Μπάνος επίσης άνηκε στην ομάδα Καμά.

γ) Το μέλος Λουκάς Γερμανός συνεργάζεται με την εφημερίδα Free Sunday του Γιώργου Κύρτσου κι όλως τυχαίως τα έντυπα Free Sunday και City Press του Γιώργου Κύρτσου είναι τα μοναδικά στα οποία έχει επιλέξει να διαφημιστεί το Ινστιτούτο Νεολαίας.

δ) Η μητέρα άλλου μέλους του Δ.Σ υπήρξε πολιτευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Ευρυτανία ενώ μετά τις εκλογές του 2009 κατέλαβε ανώτατη διοικητική θέση σε Δημόσιο Νοσοκομείο.

5. Με σύμβαση ορισμένου χρόνου, προσελήφθη η Μιχαέλα Συμεωνίδη (εδώ), αναλόγων ενδοΠΑΣΟΚικών φρονημάτων αλλά και υποψήφιας τοπικής συμβούλου με το ΠΑΣΟΚ στον Γέρακα. Με ποια κριτήρια;

6. Εκτός όλων αυτών, μέλος του Δ.Σ είναι και μια κοπέλα γεννημένη το 1991. Είναι δυνατόν μια 20χρονη να μπορεί να κρίνει τους προς πρόσληψη συμβασιούχους; Είναι δυνατόν να ζητάμε από μια 20χρονη κοπέλα να υπογράψει διορισμούς;

Ερώτηση Ρ. Κράτσα στην Ευρωβουλή για το task force... δηλ. τους ξένους επιτρόπους

Το θέμα του ρόλου και της λειτουργίας της νέας Task Force έθεσε η Ρόδη Κράτσα με γραπτή ερώτηση της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς ασάφειες των τελευταίων αποφάσεων για την Ελλάδα υπάρχουν σε πολλά σημεία όπως στο ρόλο της νέας Επιτροπής Εργασίας που θα παρακολουθεί σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων για την ανταγωνιστικότητα κσι την ανάπτυξη.

Τι βαρύτητα θα έχουν οι εκθέσεις της; Ποια η σχέση της με την τρόικα, ρωτάει η Αντιπρόεδρος του ΕΛΚ, Ρόδη Κράτσα. «Δεν είναι οι επιτροπές που μας λείπουν αλλά οι σωστές πολιτικές. Πέρασε η εποχή που φτιάχναμε μια επιτροπή για να λύσουμε το πρόβλημα» λέει η κ Κράτσα.

Κεφαλογιάννης: οι ασάφειες του νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα δημιουργούν περισσότερα προβλήματα απ' όσα επιλύουν

Καμιά λύση δεν δίνει η νομοθετική ρύθμιση που προωθείται από την Κυβέρνηση για τα αυθαίρετα, στη Βουλή . Η Κυβέρνηση για άλλη μια φορά εμπαίζει τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων αφού αυτή η νομοθετική ρύθμιση δεν αφορά σε περισσότερο από το 2% των Οικιστών ενώ την ίδια ώρα οι παρά πολλές ασάφειες του πολυσυζητημένου νομοσχεδίου δημιουργούν περισσότερα προβλήματα απ' όσα επιλύουν.

Σε ότι αφορά το ύψος των προστίμων είναι αδύνατον για τους ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων να πληρώσουν τόσο υψηλά πρόστιμα για την νομιμοποίηση των ιδιοκτησιών τους που κατά κανόνα αποτελούν πρώτη κατοικία συμπολιτών μας με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Ο αρμόδιος Υπουργός μετά από διάλογο με τους ενδιαφερομένους οφείλει να δώσει δίκαιη λύση στο πρόβλημα για να σταματήσει η ομηρία σε βάρος των ιδιοκτητών και αφετέρου να μην υπάρξουν συνθήκες για να δημιουργηθεί νέα γενιά αυθαιρέτων.

Μ Κεφαλογιάννης

I. Βρούτσης για το 13 φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ

«Ας καταλάβουν ο κ. Βενιζέλος και η κυβέρνηση πως:
  • ούτε με το 13ο νομοσχέδιο που ετοιμάζει,
  • ούτε με αυταρχισμό και καταστρατήγηση κάθε έννοιας δικαίου στη δημόσια διοίκηση,
  • ούτε και με τις λογιστικές αλχημείες που επιχειρούν με την αναστολή πληρωμών,
μπορούν να βελτιώσουν τους δημοσιονομικούς δείκτες και τα έσοδα.

Αντίθετα, συνεχίζοντας ο κ. Βενιζέλος την πολιτική του μνημονίου -που ακολουθούσε και ο προκάτοχός του κ. Παπακωνσταντίνου - ένα είναι βέβαιο: Και η ύφεση θα βαθαίνει και τα έσοδα του Δημοσίου θα περιορίζονται.

Ας μην έχει, λοιπόν, καμία αυταπάτη: Μόνη εναλλακτική λύση είναι η ολοκληρωμένη πρόταση που κατέθεσε στο Ζάππειο II ο Πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, με πρώτο και απαραίτητο βήμα τη μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Αυτό που πραγματικά μπορεί να αλλάξει τους δείκτες, να αναχαιτίσει την ύφεση, να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή και να αυξήσει τα έσοδα είναι η αλλαγή φορολογικής πολιτικής. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να αποδεχθεί επιτέλους τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά.

Άλλωστε αργά ή γρήγορα εκεί θα καταλήξουν».

ΟΠΑΠ-Intralot: Οσμή νέας διαπλοκής

Description: http://www.euro2day.gr/dm_pictures/stamatopoulos180_78841_20M0R6.jpgΤη στιγμή όπου τα μέτρα λιτότητας παίρνουν χαρακτήρα χιονοστιβάδας και οι περικοπές σε μισθούς, επιδόματα και συντάξεις βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, το απολογητικό ύφος της χθεσινής ανακοίνωσης του ΟΠΑΠ δεν αρκεί για να καλύψει την οσμή σκανδάλου που βλέπουν κάποιοι στα προκλητικά υψηλά νούμερα του νέου συμβολαίου συντήρησης με την Intralot.

Η διοίκηση του οργανισμού, υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Γ. Σπανουδάκη (φωτ. εσωτερική), παρουσίασε χθες ως μονόδρομο μια σύμβαση δήθεν "1+1" ετών (αλλά με πρόβλεψη να φτάσει τα πέντε χρόνια!) και ετήσιο κόστος 23 εκατ. ευρώ (που μειώνεται κατά 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο μετά τη 2ετία). Όταν η αναπόσβεστη αξία των 30.000 τερματικών που είχε αγοράσει το 2007 ανέρχεται τώρα σε 50 εκατ. Δηλαδή, το ετήσιο κόστος συντήρησης αγγίζει το 50% της αξίας του υπό συντήρηση εξοπλισμού! Αν η σύμβαση διαρκέσει 5 χρόνια (με βάση τη σχετική πρόβλεψη), το ετήσιο κόστος συντήρησης θα ξεπεράσει την αναπόσβεστη αξία των συστημάτων.

Πρακτικά, η Intralot μπορεί να εισπράξει έως και 109 εκατ. ευρώ με βάση τη νέα σύμβαση, αν αυτή εξαντλήσει την πενταετία, όταν η διοίκηση του ΟΠΑΠ υποστηρίζει ότι η αγορά νέων σύγχρονων μηχανημάτων σήμερα θα απαιτούσε 80 εκατ. ευρώ.

Αλλά ακόμα και η αξία των μηχανημάτων είναι ένα ερώτημα: πώς ξέρει ο ΟΠΑΠ πόσο κοστίζουν όταν δεν έχει διενεργήσει διαγωνισμό για να μάθει την αξία τους. Να σημειωθεί πως στην αγορά λέγεται πως το κόστος τους είναι κλάσματα όσων αναφέρονται κι ότι με 40 - 50 εκατ. καλύπτονται και το κόστος αγοράς και η συντήρηση για 5 χρόνια!

Ταυτοχρόνως, ο
ΟΠΑΠ έχει το προνόμιο να είναι η μοναδική εταιρία στον κόσμο που τις μονές ημέρες είναι δημόσιος οργανισμός και τις ζυγές ιδιωτικός!

Δημόσιος οργανισμός όταν πρόκειται να διοριστούν φίλοι και γνωστοί του κυβερνώντος κόμματος στο διοικητικό συμβούλιο και σε κρίσιμα πόστα (π.χ. νομικοί και άλλοι σύμβουλοι) ή να διακινηθεί πολιτικό χρήμα μέσω χορηγιών και άλλων αντιπαροχών. Ιδιωτικός όμιλος όταν ζητείται από το κοινοβούλιο η κατάθεση των συμβάσεων με την
Intralot (όπως η περυσινή που ο κ. Σπανουδάκης είχε υποσχεθεί πως θα παρουσιάσει, αλλά στη συνέχεια άλλαξε γνώμη).

Ως διοικούντες δημόσιο οργανισμό, τα αφεντικά του
ΟΠΑΠ και ο πολιτικός τους προϊστάμενος, κ. Παύλος Γερουλάνος, είναι υποχρεωμένοι να εξηγήσουν με ποιον τρόπο υπολόγισαν το ετήσιο κόστος συντήρησης στα 23 εκατ. ευρώ. Έγινε κάποιος διαγωνισμός ή το νούμερο προέκυψε από τα πολύμηνα παζάρια με τον αιώνιο προμηθευτή;

Τη στιγμή όπου η σύμβαση που τώρα υπογράφει ο οργανισμός για την Ελλάδα ανεβάζει το κόστος στα 23 εκατ. ευρώ...

Παράλληλα, άγνωστο παραμένει πόσο θα είναι το κόστος για τον
ΟΠΑΠ από τη συντήρηση του κεντρικού του συστήματος, το οποίο μπαίνει στη διαγωνιστική διαδικασία, ανεξάρτητα από τα τερματικά, αλλά τη λειτουργία του επίσης έχει η Intralot για ακόμα έναν χρόνο. Οπότε, γεννάται το ερώτημα: πόσα τελικά θα εισπράξει η Intralot από τον ΟΠΑΠ τους επόμενους 12 μήνες;

Η διοίκηση του ΟΠΑΠ δηλώνει πως ο διαγωνισμός για τον νέο τεχνολογικό πάροχο "εξελίσσεται σύμφωνα με τους όρους που τέθηκαν εξαρχής και με γρήγορους ρυθμούς". Οι δύο υποψήφιοι για το νέο σύστημα (GTECH και Intralot) αυτές τις ημέρες θα πάρουν το τελικό κείμενο του τεύχους διακήρυξης και θα υπάρχει ανάδοχος σε 3 μήνες.

Εμείς, ωστόσο, θέτουμε από τώρα ένα ακόμα ερώτημα: αν κερδίσει η
GTECH, θα προλάβει να εγκατασταθεί στα σφιχτά χρονοδιαγράμματα που προβλέπονται ή τελικά του χρόνου το καλοκαίρι αναγκαστικά θα πάρει η Intralot τη διαχείριση του κεντρικού συστήματος για ένα ακόμα έτος;

Το μνημόνιο συνεργασίας με την
Intralot, όπως το ονομάζει, περιλαμβάνει μόνο στοιχεία για τη συντήρηση του δικτύου των τερματικών ή προδιαγράφει και άλλες απαιτήσεις; Ικανοποιήθηκε, για παράδειγμα, το αίτημα για επιβολή τέλους διασύνδεσης κάθε φορά όπου ο ΟΠΑΠ ζητά να συνδεθεί το λογισμικό της Intralot με συστήματα άλλων προμηθευτών; Πώς διασφαλίζεται η απεξάρτηση του κεντρικού συστήματος, άρα και η μεγαλύτερη ανεξαρτησία της ΟΠΑΠ Α.Ε., από έναν τεχνολογικό πάροχο όταν καλείται να πληρώσει... διόδια για τη διασύνδεση τρίτων;

Και, τέλος πάντων, μήπως μπορεί να μας εξηγήσουν η διοίκηση και οι πολιτικοί της προϊστάμενοι γιατί δεν έχει ευδοκιμήσει κάποιος άλλος, έστω υποπρομηθευτής, στον
ΟΠΑΠ επί δύο και πλέον δεκαετίες;

Σε κάθε περίπτωση, η νέα σύμβαση που ανακοινώθηκε χθες έρχεται να επιβεβαιώσει αυτούς που υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στον αποκλειστικό προμηθευτή του
ΟΠΑΠ, την ίδια ώρα που εξαγγέλλει "Διαύγειες" και "διαφάνεια παντού". Το σύνθημα, δηλαδή, που έχει θέσει ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, ζητώντας να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος.

Τον ίδιο δρόμο, εξάλλου, ακολούθησε και η προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία κατέκτησε την εξουσία υπό τη σημαία του πολέμου κατά της διαπλοκής και σε πέντε χρόνια μοίρασε μισό δισ. ευρώ στην
Intralot και σε συγγενείς επιχειρήσεις μέσω του ΟΠΑΠ! Και τότε οι συμβάσεις με τον μόνιμο συνεργάτη είχαν εμφανιστεί ως μονόδρομος, αναγκαίο κακό και ως ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σας.

Η χθεσινή ανακοίνωση είναι το κερασάκι στην τούρτα μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας κ. Ευάγγ. Βενιζέλου, την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να μην πουλήσει τον
ΟΠΑΠ, παρότι συγκαταλέγεται στους οργανισμούς που θα ιδιωτικοποιηθούν εντός του 2011. Λέγεται πως μετά τις δηλώσεις Βενιζέλου η τρόικα πιέζει ώστε να μεταφερθούν οι μετοχές των υπό αποκρατικοποίηση οργανισμών στο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, για να αποφευχθούν τα κυβερνητικά παιχνίδια.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/651111/Article.aspx

Πότε κ. Ραγκούση θα εφαρμοστούν επιτέλους οι νόμοι?

κ. Ραγκούση σε λίγες μέρες θα αποδείξετε πόσο παλικάρι είστε!

Εσείς με τον κ. Παπακωνσταντίνο δεν υπογράψατε την ΔΙΠΠ/ Φ.ΕΠ1/71/οικ.4573

την 1 Μάρτη 2011 που ορίζει τις προτεραιότητες και τα κριτήρια στην κατανομή του μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο;

Γνωρίζετε πως η κ.Διαμαντοπούλου μετά από το γνωστό “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” έχει υπο σκέψην να λειτουργήσει ως “κράτος εν κράτει”, να σας αγνοήσει παντελώς και ταυτόχρονα να τσαλαπατήσει το θεσμό του ΑΣΕΠ;

Και κάτι ακόμη που μόλις θυμήθηκα:

Σε ερώτημα μας απαντήσατε πως και ο τομέας Παιδείας συμπεριλαμβάνεται στον ν.3833/10, συνεπώς θα έπρεπε να διοριστούμε μέχρι 31/12/2010 όπως όλοι οι άλλοι με οριστικά ΦΕΚ 2009.

Γιατί δεν τηρήσατε την υπογραφή σας στο ακέραιο;

(ΔΙΠΠ/Φ.2.9/29/οικ.22433/20/10/10)

Σε αυτό το ερώτημα αναμένει απάντηση και ο Συνήγορος Του Πολίτη

Με το αρ.πρ.134851/13417/2011 του από τις 26/5/2011!

Παρεμπιπτόντως, που πήγαν οι 1302 πιστώσεις που είχατε υπογράψει κ.Παπακωνσταντίνου με την 2/55954/0020/23.8.2010 για τους διοριστέους του ΑΣΕΠ;

Το νομικό πλαίσιο διορισμού εκπαιδευτικών με βάση το άρθρου 9 του ν. 3848/2010, προβλέπει την ποσόστωση 60% από τον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ και 40% από το σύνολο των ενιαίων πινάκων διορισμού αναπληρωτών. Τόσο οι πίνακες του 24μήνου και του 30μήνου, όσο και των ειδικών κατηγοριών, ανήκουν στο διευρυμένο 40% για αυτό, αφενός επιλέγεται πληθυντικός αριθμός για να χαρακτηρίσει τους πίνακες αυτούς, αφετέρου δεν τους αποδίδεται άλλο ποσοστό επί των προσλήψεων. Στην παραπάνω ερμηνεία συμφωνούν οι κάτωθι θεσμικοί φορείς: α) το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, αποφάσεις 216/2010 και 286/2010, β)το Γ΄ τμήμα του Νομικού συμβουλίου του Κράτους, γνωμοδότηση 372/2010 με έκδοση την 6η Απριλίου του 2011, γ)το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, με αριθμό απόφασης 4/1313/4-02-11, δ) τον Συνήγορο του Πολίτη, με αριθμό απόφασης 134857/52743/15-12-10 και ε) το Γ΄ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την απόφαση του 1856/2010.

Όμως η ποσόστωση δεν τηρήθηκε πέρυσι, καθώς στους 2800 διορισμούς μόλις οι 800 ήταν από ΑΣΕΠ!!!

Εάν είχε τηρηθεί θα είχαμε διοριστεί από τον Αύγουστο του 2010!!!

Με τιμή

Διοριστέοι εκπαιδευτικοί ΑΣΕΠ 2008

O Βενιζέλος ενίσχυε την PROTON παρά τις αντιρήσεις του ΓΛΚ και το ότι ήταν γνωστή η υπαιξέραιση 51 εκ !!!

Το ελληνικό Δημόσιο ενίσχυε και με το... παραπάνω την Proton Bank, την ίδια στιγμή που η Τράπεζα της Ελλάδος ερευνούσε αντικανονικές συναλλαγές και η Αρχή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος διαπίστωνε υπεξαίρεση 51 εκατ. ευρώ και προέβαινε σε μέτρα κατά του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και των επτά μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Στις 14/1/2011 το Δημόσιο τοποθέτησε 100+20+20+20=160 εκατ. ευρώ στην Proton

Στις 14/1/2011 το Δημόσιο τοποθέτησε 100+20+20+20=160 εκατ. ευρώ στην Proton Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, που χθες δήλωσε στην «Ε» ότι ήξερε το πρόβλημα στην Proton, φαίνεται ότι ήξερε κι άλλα: από έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με τίτλο «Πρακτικό Δημοπρασίας για τοποθέτηση των διαθεσίμων του Ελληνικού Δημοσίου» προκύπτουν τα εξής:

* Με εντολή του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου στις 14/7/2011 η Δ49 Διεύθυνση Χρηματοδοτικού Προγραμματισμού και Διαχείρισης Κρατικών Διαθεσίμων (που διαχειρίζεται δηλαδή όλα τα διαθέσιμα κεφάλαια του κράτους), αυθημερόν και εκτάκτως τοποθέτησε 100 εκατ. ευρώ από το «πορτοφόλι» του ελληνικού Δημοσίου σε έντοκο λογαριασμό μιας ημέρας στην Proton Bank. Επισημαίνεται ότι στο έγγραφο ρητά αναφέρεται ότι η τοποθέτηση των 100 εκατ. ευρώ «έγινε κατόπιν εντολής μου ως υπουργού Οικονομικών μέσω του γενικού γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Πεντάζου, προς την εν λόγω διεύθυνση, κατόπιν συνεννόησής μου με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (σ.σ. τον Γιώργο Προβόπουλο)...».

Στο ίδιο πρακτικό ο υπουργός αναφέρει ότι για την κατάθεση έλαβε υπόψη «το πλαίσιο στο οποίο ζητείται να λειτουργήσουν οι τράπεζες σήμερα», την ανάγκη «διατήρησης της συστημικής ευστάθειας του εγχώριου χρηματοπιστωτικού τομέα», την «επικείμενη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests (σ.σ. τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στις 15/7, μόνο που στα tests δεν συμμετείχε η Proton Bank), καθώς και τους «υφιστάμενους λόγους υψίστου δημοσίου συμφέροντος».

* Αξιοσημείωτη, ωστόσο, είναι η στάση δύο υπηρεσιακών στελεχών της Διεύθυνσης Δ49 που υπογράφουν στο πρακτικό της εν λόγω έκτακτης κατάθεσης των 100 εκατ. ευρώ στην Proton, που αναφέρουν ότι διαφωνούν με τη διενέργεια της έκτακτης τοποθέτησης. Πρόκειται για το διευθυντή Στ. Μαραβελάκη και τον εισηγητή Κ. Αναγνωστόπουλο που αιτιολογούν την αντίθεσή τους, υποστηρίζοντας ότι διαφωνούν «για τη διενέργεια της ανωτέρω έκτακτης τοποθέτησης επειδή:

α) υπερβαίνει το ύψος των ορίων τοποθέτησης (50% των ιδίων κεφαλαίων) που έχει θεσπισθεί, κατά 92 εκατ. ευρώ,

β) η ανωτέρω τράπεζα μετά δυσκολίας επέστρεψε το ποσό των 65 εκατ. ευρώ λήξης 14/7, ενώ μας ειδοποίησε για την αντικειμενική αδυναμία επιστροφής ποσού από τοποθετήσεις ύψους 70 εκατ. ευρώ λήξης 15/7/2011 (σ.σ. από προηγούμενες καταθέσεις, όπως θα δείτε παρακάτω),

γ) φήμες της αγοράς δείχνουν ισχυρά προβλήματα ρευστότητας στην εν λόγω τράπεζα, με αποτέλεσμα η πρόσθετη τοποθέτηση να αυξάνει τον πιστωτικό κίνδυνο του Ελληνικού Δημοσίου περαιτέρω».

Σύμφωνα με τον ισολογισμό της Proton Bank στις 31/3/2011 τα ίδια κεφάλαιά της ήταν 280 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, η τράπεζα πέραν της υπερμεγέθους ταμειακής ένεσης των 100 εκατ., την ίδια μέρα (14/7) είχε δεχθεί καταθέσεις από τα διαθέσιμα του Δημοσίου επιπλέον 60 εκατ. ευρώ, «σπασμένα» σε 20 εκατ. για 4, 5, και 6 μέρες αντίστοιχα. Δηλαδή, στην τράπεζα είχαν κατατεθεί σε μία ημέρα 160 εκατ. ευρώ, ενώ αυτή μπορούσε να δεχτεί μέχρι 140 εκατ. ευρώ (που είναι το 50% των ιδίων κεφαλαίων). Τα στελέχη του ΓΛΚ, πάντως, κάνουν λόγο για υπέρβαση του ορίου κατά 92 εκατ. ευρώ, διότι τις προηγούμενες ημέρες είχαν κατατεθεί στην τράπεζα και άλλα χρήματα από τα διαθέσιμα του ελληνικού Δημοσίου.

Τη συγκεκριμένη αποκάλυψη επιχείρησε να δημοσιοποιήσει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο Δημ. Γεωργακόπουλος, πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών, υπόψη του οποίου περιήλθαν οι πληροφορίες και τα έγγραφα. Ο ίδιος δηλώνει στην «Ε» ότι έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για το θέμα προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελ. Ράικου από τις 16/7/2011.

Το πρακτικό για την τοποθέτηση των 100 εκατ. ευρώ, με τις χειρόγραφες διαφωνίες των υπηρεσιακών στελεχών

Το πρακτικό για την τοποθέτηση των 100 εκατ. ευρώ, με τις χειρόγραφες διαφωνίες των υπηρεσιακών στελεχών

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για τις καταθέσεις στην Proton

Ανακοίνωση με την οποία δεν διαψεύδει το σημερινό δημοσίευμα της «Ε» και επιχειρεί να δικαιολογήσει τις καταθέσεις στην Proton Bank, εξέδωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ακολουθεί όλη η ανακοίνωση του υπουργείου:

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», δήλωσε τα εξής:

«Λυπάμαι που η Ελευθεροτυπία αδυνατεί να αντιληφθεί τη διαφορά μίας τράπεζας, όπως η Proton Βank και συγκεκριμένων φυσικών προσώπων που ελέγχονται για την τέλεση παράνομων πράξεων.

Μέριμνα και ευθύνη του Υπουργείου Οικονομικών , όπως και της Τράπεζας της Ελλάδος, είναι η σταθερότητα και ασφάλεια του τραπεζικού συστήματος. Η δήλωσή μου ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως ασφαλές, έχει πολύ πρακτικό περιεχόμενο για τους καταθέτες και γενικά για τους συναλλασσόμενους με τις τράπεζες.

Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος, τη διοίκηση των έξι μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών και το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας (στο οποίο μετέχουν μεταξύ άλλων ο Διοικητής και ο αρμόδιος Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και ο Πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) αποφασίστηκε να διατηρήσουν, τόσο το Δημόσιο όσο και οι άλλες τράπεζες, τα επίπεδα καταθέσεών τους στην Proton. Aυτό έγινε τόσο πριν όσο και μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της Τράπεζας της Ελλάδος και της Αρχής Διαφάνειας για πράξεις που αφορούν φυσικά πρόσωπα και όχι το νομικό πρόσωπο της τράπεζας καθεαυτό.

Ιδιαίτερα δε, πρέπει να σκεφθεί κανείς τη συγκυρία της 14ης Ιουλίου στην οποία αποφασίστηκε να διατηρηθούν οι καταθέσεις του ελληνικού Δημοσίου, καθώς επρόκειτο για την περίοδο ανακοίνωσης των stress test για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και βρισκόμασταν στην διαπραγμάτευση για τη διεθνή συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο πρόγραμμα μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους. Νομίζω ότι δεν είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς μεταξύ των μειζόνων και των ελασσόνων προκειμένου να κατανοήσει σε ποιες ενέργειες πρέπει να προβαίνει το ελληνικό Δημόσιο και το εποπτικό σύστημα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι από το 2008 και μετά, το ελληνικό Δημόσιο έχει χορηγήσει στην Proton, με βάση τα μεγέθη της, κεφαλαιακές ενισχύσεις και εγγυήσεις που υπερβαίνουν τα 300 εκ. ευρώ. Τέτοιες ενισχύσεις, ανάλογα με το μέγεθός τους, έχουν χορηγηθεί σε όλες σχεδόν τις τράπεζες την ίδια περίοδο.

Είναι συνεπώς αναγκαίο, για την προστασία των συμφερόντων του Δημοσίου να διασφαλιστεί η ομαλή, απρόσκοπτη και ασφαλής λειτουργία της τράπεζας, ανεξαρτήτως μετοχικής σύνθεσης, διοίκησης και φυσικών προσώπων που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με αυτήν.

Αυτή η στάση του Δημοσίου και των ελεγκτικών αρχών είναι ένα μήνυμα σταθερότητας και ασφάλειας προς το καταθετικό και επενδυτικό κοινό, ιδίως στην παρούσα κρίσιμη συγκυρία».
Την ανακοίνωση του Ευάγγελου Βενιζέλου συνοδεύει η δεύτερη σελίδα του σχετικού πρακτικού της 14ης Ιουλίου, η οποία όπως αναφέρει, περιλαμβάνει την αιτιολογία της απόφασης του ελληνικού δημοσίου. (Δείτε το σχετικό έγγραφο στη δεξιά στήλη)

enet.gr

Τέλος στο πράσινο σκάνδαλο Siemens και παρότι Μαντέλης-Τσουκάτος και Γείτονας πιάστηκαν με τα λεφτά στο χέρι ο μαλάκας θα θυμάται ότι "όλοι έφαγαν"

http://images.inews.gr/93/kai-tritos-katigoroumenos-gia-tin-ypothesi-Siemens-diefyge-sto-exoteriko.jpgΜέσω επιστολής αναίρεσης, η οποία αναμένεται να κατατεθεί εντός της εβδομάδας στον πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο, θα πέσει η αυλαία στην περαιτέρω κοινοβουλευτική διερεύνηση της υπόθεσης της Siemens. H προπαγάνδα όμως θα συνεχίσει να λέει, όπως και με το Βατοπαίδι (αλήθεια τι γίνεται μ΄αυτή την υπόθεση;) ότι όλοι μαζί τα φάγανε, παρότι πιάστηκαν μόνο οι Μαντέλης, Τσουκάτος και Γείτονας... η προπαγάνδα θα λέει ότι υπήρχαν και πολλοί της ΝΔ που "έφαγαν" αλλά το μεγαλόψυχο ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε να διχάσει την κοινωνία και δεν τους κυνήγησε... κάτι ιδιαίτερο αποτελεσματικό στους μακάκες τους Έλληνες.

Η ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την υπόθεση για τη Βουλή – μετά την απόρριψη του αιτήματος και από βουλευτές της συμπολίτευσης για την παραπομπή των Γ. Αλογοσκούφη και Χρ. Μαρκογιαννάκη στο Τριμελές Γνωμοδοτικό Συμβούλιο – αποτελεί μια κίνηση που δείχνει την τακτική που αναμένεται να ακολουθήσει η κυβέρνηση στο μέλλον για τη βιομηχανία Εξεταστικών και Προανακριτικών Επιτροπών, οι οποίες δεν βγάζουν πουθενά... επειδή πάντα από πίσω αποκαλύπτονται ΠΑΣΟΚοι και όχι ΝΔίτες... γιατί αν αποκαλύπτονταν ΝΔίτες θα έβγαζαν και θα παραέβγαζαν κάπου οι εξεταστικές...

Σπάσιμο νεύρων από τους ταξιτζήδες-Ανοιγοκλείνουν τη Μεσογείων

http://img.protothema.gr/6493A5FD556C294A0F5EC9A4320EDA8C.jpgΕπιδιώκοντας να ασκήσουν περισσότερη πίεση στην κυβέρνηση και στον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση, οι ταξιτζήδες έχουν προγραμματίσει μια σειρά κινητοποιήσεων την Τρίτη, ξεκινώντας με συγκέντρωση από νωρίς το πρωί στο υπουργείο Μεταφορών, έως αργά το βράδυ.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του υπουργείου, όπου είναι συγκεντρωμένοι οι ταξιτζήδες. Οι ιδιοκτήτες ταξί προχωρούν, ανά διαστήματα, στον αποκλεισμό της λεωφόρου Μεσογείων και στα δύο ρεύματα. Η παρουσία αστυνομικών ωστόσο λειτουργεί αποθαρρυντικά για τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι την περισσότερη ώρα βρίσκονται έξω από το κτίριο του υπουργείου.

Παράλληλα, αναμένουν ενημέρωση από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, που θα συνεδριάσει για το θέμα τους, προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα εντατικοποιήσουν περαιτέρω τις κινητοποιήσεις τους.

Στις προθέσεις των ιδιοκτητών ταξί, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της Αθήνας και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή περί τις 15:30, όταν ο κ. Ραγκούσης θα βρίσκεται στην οικονομική Επιτροπή της Βουλής.

Οι ιδιοκτήτες ταξί της Πελοποννήσου θα πραγματοποιήσουν παμπελοποννησιακή συγκέντρωση στην Τρίπολη και θα επιδιώξουν συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσο Αποστολόπουλο, στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Οι αυτοκινητηστές στο Ηράκλειο απέκλεισαν τα ταμεία στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, επιτρέποντας στους επισκέπτες του Μινωικού Ανακτόρου να επισκεφθούν το χώρο, χωρίς να καταβάλουν το προβλεπόμενο αντίτιμο, αφού τα ταμεία δεν λειτουργούν.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ομοσπονδίας ιδιοκτητών ταξί, Λευτέρη Πετράκη, θα παρέχουν ξεναγό στους μεμονωμένους επισκέπτες της Κνωσού.

Επίσης ιδιοκτήτες ταξί θα μεταβούν στις 12 το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, όπου αναμένεται να οδηγηθούν οι δύο συλληφθέντες κατά τα επεισόδια της Δευτέρας στο αεροδρόμιο.

Στη Λαμία, οι ιδιοκτήτες ταξί απέκλεισαν το ένα ρεύμα της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμία, στο ύψος της εισόδου της πόλης.

Στην Πάτρα, οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν να διαθέσουν τα αυτοκίνητά τους, για να μεταφέρουν δωρεάν τους περίπου 600 τουρίστες που αναμένονταν στο λιμάνι με κρουαζιερόπλοιο το πρωί της Τρίτης. Παράλληλα, χωρίς να κλείνουν το δρόμο με τα οχήματά τους, μετέβησαν στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σε κατάληψη στο κτίριο της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης προχώρησαν οι ιδιοκτήτες ταξί του νομού. Η κατάληψη θα διαρκέσει έως τις 2 το μεσημέρι. Παράλληλα, πυρπόλησαν ένα ταξί σε κεντρικό δρόμο της πόλης, αφού προηγουμένως το αναποδογύρισαν και το έκαναν «γυαλιά - καρφιά».

Στις Σέρρες, δεκάδες ιδιοκτήτες ταξί θα μεταβούν στον κόμβο Στρυμόνα, για να μοιράσουν ενημερωτικό υλικό στους οδηγούς.

Στον Έβρο, οι ιδιοκτήτες ταξί κατευθύνονταν με τα αυτοκίνητά τους στο τελωνείο των Κήπων, όπου και θα λάβουν αποφάσεις για ντην περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Στη Σάμο, οι ιδιοκτήτες ταξί εισήλθαν στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου, κρατώντας συμβολικά ένα φέρετρο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Παράλληλα, στην Αθήνα αξίζει να σημειωθεί ότι πυκνώνουν τα δρομολόγια των λεωφορείων του ΟΑΣΑ, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.





protothema.gr

Υπόθεση Proton Bank: Στοιχεία οργανωμένου εγκλήματος περιλαμβάνει το πόρισμα της Αρχής

http://tvxs.gr/sites/default/files/imagecache/scale_span8/images/story/lavrediadis.jpgΠεριγραφή αδικημάτων οργανωμένου εγκλήματος περιλαμβάνει το 5σέλιδο πόρισμα της Αρχής κατά του βρώμικου χρήματος, με το οποίο δρομολογήθηκε χθες η ποινική αξιολόγηση της υπεξαίρεσης 51 εκατ. ευρώ από την Proton Bank, με εμπλεκόμενους το μεγαλομέτοχο της τράπεζας Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και επτά τέως εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, το πόρισμα αναφέρεται σε «Συγκρότηση ομάδας» για επτά μέλη της διοίκησης της Τράπεζας, τα οποία ήταν μέλη και στην Επιτροπή Πιστοδοτήσεων. Στην ομάδα αυτή αποδίδεται «διαρκής δράση» καθ' όλη τη διάρκεια του 2010 αλλά και «δόλος».

Ως «ηγετική φυσιογνωμία» της ομάδας εμφανίζει το βασικό μέτοχο της Proton Λ. Λαυρεντιάδη που ήταν και πρόεδρος του Δ.Σ. και ως βασικό αδίκημα καταδεικνύει την «υπεξαίρεση» σε βάρος των καταθετών της Τράπεζας αλλά και των λοιπών -αμέτοχων στα διοικητικά- μετόχων.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, το 2010, η Επιτροπή Πιστοδοτήσεων της Proton χορήγησε με προνομιακούς όρους δάνεια σε εταιρείες που άμεσα ή έμμεσα ελέγχονταν από τον Λ. Λαυρεντιάδη, όπως η Alapis. Μέρος από τα δάνεια αυτά κατέληξαν σε εταιρείες χαμηλού προφίλ του Λ. Λαυρεντιάδη, οι λογαριασμοί των οποίων είναι στην Τράπεζα Πειραιώς. Υπάλληλος της Alapis, με δέκα επιταγές που εξαργύρωσε, εισέπραξε μετρητά αποκομίζοντας το μεγαλύτερο μέρος του ποσού.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ανετέθη – με συνδρομή και κλιμάκιο του ΣΔΟΕ - στον εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση, ο οποίος εδώ και τρεις μήνες διεξάγει προκαταρκτική έρευνα για την Alapis λόγω ενδείξεων για χρηματιστηριακή απάτα και φορολογικά αδικήματα. Εκτός από την Alapis ερευνώνται η Νεοχημική και η ΒΦΛ οι οποίες λειτουργούσαν ως συγκοινωνούντα δοχεία. Αρχικά ήταν συμφερόντων Λαυρεντιάδη. Αργότερα ο επιχειρηματίας αποχώρησε μεταβιβάζοντας πακέτο μετοχών σε funds ή σε φυσικά πρόσωπα του κύκλου του.

Αναφορικά με τις έρευνα ελέγχεται και η ΤτΕ για το αν επόπτευσε την Proton, καθώς ο κ. Λαυρεντιάδης με το που απέκτησε τον έλεγχό της φαίνεται ότι ωφελήθηκε από δάνεια που πήραν άλλες εταιρείες μετοχικής και διοικητικής επιρροής του. Θα αναζητηθεί λοιπόν η πορεία των δανείων μέσω των επιχορηγήσεων της Proton.