10 Αυγούστου 2011

Τι σχέση έχει η ΝΔ μ' αυτούς τους λαϊκιστές ΠΑΣΟΚους της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;

Απίστευτος λαϊκισμός απ' τους ΠΑΣΟΚους σαλτιμπάγκους της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Με ψέμματα και λαϊκισμούς προσπαθούν να πουλήσουν κανένα φύλλο παραπάνω και φουσκώνουν τα μυαλά των ηλιθίων που τους διαβάζουν και τους πιστεύουν. Το μεγάλο ερώτημα βέβαια είναι και πως περιμένει να πάει μπροστά η ΝΔ στηριζόμενη σε τέτοιους λαϊκιστές...

Σήμερα ανακάλυψαν ότι η Μέρκελ δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει από το να τους πάρει τα σπίτια!!!

Πρώτον κάνουν μια αυθαίρετη σύνδεση μεταξύ κάποιου που είπε κάτι (και αυτό που είπε δεν είναι σίγουρα αυτό που λένε αυτοί) και της Μέρκελ, η οποία δεν προκύπτει από πουθενά. Καθώς ο καθηγητής που ο Καψαμπέλης φοβάται ότι θα του πάρει το σπίτι είναι διευθυντής ενός ινστιτούτου που δεν έχει καμία σχέση με τη Μέρκελ και την κυβέρνησή της...

Το σημαντικότερο βέβαια είναι ότι ο ταλαίπωρος ο Γερμανός δεν είπε αυτό που λένε τα λαμόγια και φοβούνται οι Καψαμπελοκοττάκηδες...

Μεταφράζω ακριβώς τη συνέντευξη του Γερμανού καθηγητή μπας και ξεστραβωθούν και κόψουν τις παπαριές:

Εάν ένα κράτος δεν μπορεί να καλύψει το χρέος του από τα φορολογικά έσοδα και την οικονομική δύναμη της χώρας, υπάρχουν δύο δυνατότητες.Μπορείς να αφήσεις τις χώρες να χρεοκοπήσουν η μία μετά την άλλη. Ή μπορούμε να δαγκώσουμε στο ξινό μήλο, δηλ. να υποθηκεύσουμε το κρατικό χρέος με τον εσωτερικό πλούτο. Αυτό έγινε με το μάρκο το 1924 και αποφύγαμε την χρεοκοπία. Αυτή θα μπορούσε να είναι μία λύση για χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και οι ΗΠΑ.

Πώς μπορεί να λειτουργήσει κάτι τέτοιο;

Θα πρέπει να εκδοθούν αναγκαστικές υποθήκες για ιδιωτική περιουσία, όπως πχ. ακίνητα. Με αυτό τον τρόπο το χρέος θα ήταν τόσο καλά ασφαλισμένο, ώστε δεν θα ήταν δυνατή η συνεχής κερδοσκοπία επ' αυτού. Τα κράτη αυτά θα μπορούσαν να συνεχίσουν να επιδοτούν τις επενδύσεις χωρίς να πέφτουν στην παγίδα της υπερχρέωσης. Τα επιτόκια θα έπεφταν και το κράτος θα συνέχιζε να είναι σε θέση να ασκεί αναπτυξιακή πολιτική. Αυτό είναι ευκολότερο από την ιδιωτικοποίηση κρατικής περιουσίας στην Ελλάδα ή την Ιταλία. Η λύση αυτή έχει πολλά πλεονεκτήματα, μεταξύ άλλων και το δίκαιο επιμερισμό των βαρών: Η Μέρκελ δύσκολα μπορεί να δικαιολογήσει ότι πρέπει να πληρώνουν οι γερμανοί φορολογούμενοι και ο πλούτος στις χώρες αυτές να μένει ανέπαφος. (μετάφραση Google δείτε εδώ)

Φαντάζομαι πως όλοι καταλάβατε τι προτείνει ο Γερμανός

Να υποθηκευθούν οι μεγάλες περιουσίες ώστε να σταματήσει η κερδοσκοπία εις βάρος της Ελλάδας να μειωθούν τα επιτόκια δανεισμού... για να περισσέψουν χρηματα για ανάπτυξη. Και σε τελική ανάλυση το ίδιο ακριβώς πρότεινει και για τις ΗΠΑ... και αυτών θα σπίτια θέλει να τα πάρει; Τι θα τα κάνουν πια τόσα σπίτια;

Βαξεβάνης επαινεί τον Πεπονή ότι δεν είχε "κουρσάρες"... ο ίδιος άραγε τι "κουρσάκι" να έχει;

Κ. Βαξεβάνης στη σελίδα του για τον Πεπονή:

"Ο Πεπονής υπήρξε ένας «ιδιόμορφος» της πολιτικής. Μετά την αποχώρησή του από την πολιτική τον είχα συναντήσει στο δρόμο τυχαία. Οδηγούσε ένα μικρό αυτοκίνητο, αεικίνητος και ανήσυχος. Χωρίς οδηγό, χωρίς κουρσάρες, φαντάζομαι και χωρίς καταθέσεις στις τράπεζες."

Δείτε τώρα και τι αυτοκίνητο έχει ο Κ. Βαξεβάνης που επαινεί τον Πεπονή ότι δεν ήταν κλέφτης πολιτικός ή ψώνιο και γι΄αυτό δεν είχε "κουρσάρες":


AUDI TT
αξίας από 40.000 έως 55.000 ευρώ


http://auditts.org/wp-content/uploads/2011/02/2011-audi-tt-front-view.jpg

Δείτε τον και στο βίντεο δίπλα στην κουρσάρα:



Αλλά ξέχασα! Αυτός έχει δουλέψει σκληρά και δικαιούται την κουρσάρα που δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα να έχουν οι πολιτικοί...
έχει δουλέψει σκληρά για να λασπώσει κόσμο και να συκοφαντήσει ανθρώπους όπως τον Κ. Καραμανλή τον οποίο τον έβγαλε και συνεργάτη των Γερμανών...

Μπράβο ρε ΠΑΣΟΚάρα...

Τι να πει κανείς για αυτή την κυβέρνηση... Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους αυτούς που ασχολήθηκαν με τον ελληνικό αθλητισμό και έφεραν την κάθαρση... Ένα ακόμη μεγαλύτερο μπράβο γιατί μαζί με τον Μισέλ ξεβρόμισαν μια για πάντα το ελληνικό ποδόσφαιρο...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Νέος ρώσικος υπερπύραυλος εκτοξευόμενος από υποβρύχιο, μπορεί να "τρυπίσει" την αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ

A Delta IV class submarineΤο νέο ρώσικο υπερόπλο είναι ο πύραυλος Liner που μπορεί να εκτοξευθεί από υποβρύχιο, με ακτίνα δράσης και δύναμη πυρός τέτοια που ξεπερνάει όλα τα αμυντικά μοντέλα των υπολοίπων (αντιπάλων;) κρατών.

Ο βαλλιστικός πύραυλος Liner που εκτοξεύεται από υποβρύχιο (submarine-launched ballistic missile -SLBM) μπορεί να φέρει μέχρι και 12 πυρηνικές κεφαλές τύπου MIRV και έχει μεγαλύτερη ακτίνα δράσης απ' όλους τους πυραύλους (με κίνηση μέσω υγρού καυσίμου) που διαθέτουν οι ΗΠΑ η Βρετανία, η Γαλλία και η Κίνα, όπως ανακοίνωσε η κατασκευάστρια εταιρία Makeyev State Rocket Center. Είναι πολύ ευέλικτος όσον αφορά τη δύναμη πυρός του καθώς μπορεί να φέρει διαφορετικού τύπου κεφαλές με διαφορετικές δυνατότητες.

Η εταιρία πιστεύει ότι ο συγκεκριμένος πύραυλος, που δοκιμάστηκε πρώτη φορά στις 20 Μαίου, θα παρατείνει τη χρήση των υποβρυχίων κατηγορίας Delta IV,μέχρι το 2030 τουλάχιστον.

Η Ρωσία διαθέτει 7 υποβρύχια της συγκεκριμένης κατηγορίας που είναι εξοπλισμένα με πυραύλους SLMBs Sineva. Ο πύραυλος Liner είναι μια άκρως βελτιωμένη έκδοση των Sineva.

Για τον πύραυλο Liner δεν είναι γνωστές πολλές πληροφορίες αλλά είναι γνωστό ότι οι προκάτοχοί του Sineva έχουν ακτίνα δράσης 12,000 χλμ., βάρος εκτόξευσης 2.8 τόνους και μπορούν να εκτοξευθούν από βάθος 55 μέτρων.

Η Ρωσία είναι η μόνη χώρα που χρησιμοποιεί πυραύλους που κινούνται με υγρό καύσιμο. Όλες οι άλλες χώρες προτιμούν το στερεό καύσιμο μιας και επιτρέπει την κατασκευή απλούστερων και φθηνότερων πυραύλων.

Και η Ρωσία έχει σε εξέλιξη σχέδιο κατασκευής πυραύλων που κινούνται με στερεά καύσιμα. Είναι ο πύραυλος Bulava που σχεδιάστηκε για τα υπερσύγχρονα υποβρύχια τύπου Βorey και μετά από πολλές καθυστερήσεις μπήκε στο στάδιο των δοκιμών με πολλές επιτυχημένες δοκιμές τους περασμένους μήνες.

Στρατιωτικοί αναλυτές λένε ότι μεταξύ των δύο ειδών πυραύλων υπάρχει ανταγωνισμός. "Ο Bulava, που είναι παρόμοιος με τον αμερικανικό Trident δεν είναι σε θέση να αντικαταστήσει τον Sineva και τον Liner, μιας και μόνο τέτοιους είδους πύραυλοι που κινούνται με υγρά καύσιμα μπορούν να εκτοξεύσουν μεγάλη δύναμη πυρός σε μεγάλες αποστάσεις λέει ο στρατιωτικός αναλυτής Igor Khokhlov.

"Υποβρύχια εξοπλισμένα με τέτοιους πυραύλους μπορούν να δράσουν από ρώσικα χωρικά ύδατα προστατευόμενα από τη ρώσικη αεροπορία και ναυτικές δυνάμεις επιφάνειας. Ταυτόχρονα μπορούν να φέρουν και ηλεκτρονικό εξοπλισμό που τους επιτρέπει να "τρυπίσουν" την αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ αφού μπορούν να την φέρουν στα όριά της λόγω της δύναμης πυρός και των 12 κεφαλών που διαθέτουν" εξηγεί ο στρατιωτικός αναλυτής.

Η κατασκευή βαριών πυραύλων SLBMs, κινούμενων με υγρό καύσιμο, είναι πολύ δύσκολη επιστημονική υπόθεση, την οποία η Ρωσία έχει καταφέρει μέχρι τώρα και καμία άλλη τεχνολογία δεν έχει παρόμοια αποτελέσματα" προσθέτει ο Khokhlov.

ΝΑΤΟ: Οι αμερικάνοι σκότωσαν τους ταλιμπάν που "πυροβόλησαν" (και όχι έριξαν!) το ελικόπτερο...

http://www.jber.af.mil/shared/media/photodb/web/090615-M-0474R-003.jpgΣύμφωνα με αξιωματούχο των ΗΠΑ οι ταλιμπάν που έριξαν το ελικόπτερο Σινούκ και σκότωσαν 38 Αμερικάνους και Αφγανούς, είναι νεκροί. Όπως δήλωσε ο Στρατηγός John Allen, διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, οι υπεύθυνοι για την πτώση του ελικοπτέρου έγιναν στόχος αεροπορικής επιδρομής.

Εκτός αυτού και το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι στην επιδρομή σκοτώθηκε οι μουλάς Mohibullah, ηγέτης των ταλιμπάν της περιοχής και αυτός που πυροβόλησε το αμερικάνικο ελικόπτερο. Και αυτό είναι το περίεργο...

Ότι η ανακοίνωση του ΝΑΤΟ (Isaf) δεν κάνει ευθέως λόγο για πτώση του ελικοπτέρου από πυρά των ταλιμπάν αλλά αναφέρει απλά ότι "στην σημερινή επιδρομή σκοτώθηκε ο μουλάς Mohibullah και ο συνεργός του που εκτόξευσε την ρουκέτα που σχετίζεται με την πτώση του ελικοπτέρου CH-47 στις 6 Αυγούστου".

Μιλώντας με ρεπόρτερ ο Στρατηγός Allen τους ενημέρωσε ότι έμαθαν που πήγαν η ταλιμπάν μετά την επίθεση, τους βρήκαν και τους σκότωσαν.

Μέχρι σήμερα το ΝΑΤΟ δεν έχει επιβεβαιώσει ότι το αμερικάνικο ελικόπτερο έπεσε από πυρά των ταλιμπάν, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι και οι αμερικάνοι.

Εν τω μεταξύ επιστρέφουν σήμερα στις ΗΠΑ οι σωροί των νεκρών καταδρομέων και για πρώτη φορά απαγορεύτηκε η κάλυψη από τα ΜΜΕ της άφιξης των σορών που έχουμε δει στις κλασικές εικόνες.

ΥΓ. Ακόμα και το BBC στον τίτλο της είδησης λέει "νεκροί οι ταλιμπάν που πυροβόλησαν το ελικόπτερο" και όχι "που κατέρριψαν το ελικόπτερο"! ("US says Taliban who shot at US helicopter dead)

Φραγμό στη μαλακία και όχι στην ανωνυμία πρέπει να βάλει ο Παπαιωάννου!!

Η τελευταία μαϊμού είδηση αφορά τη Μέρκελ και λέει πως όταν ήταν 15 χρονών είχε βάλει την αγγελία που βλέπετε δίπλα, σε εφημερίδα προσπαθώντας να βρει φίλους να αλληλογραφήσει!!!

Πάνω στη μαιμού φώτο ο κάθε κομπλεξικός βρήκε ευκαιρία και λέει ότι παπαριά του κατέβει στο κεφάλι... μάλιστα ο άλλος λέει: "έτσι εξηγούνται όλα!!!"... το βρήκες μεγάλε! Μπράβο!Πάρε και τα ψυχοφάρμακά σου τώρα μπας και ξεθολώσει το μυαλό σου και καταλάβεις τα παρακάτω:

1. Η Μέρκελ γεννήθηκε στο Αμβούργο το 1954 αλλά μετά από μερικές εβδομάδες ο πατέρας της που ήταν παππάς μετακόμισε κοντά στο Βερολίνο στην Ανατολική Γερμανία. Το κτίσιμο του τείχους την βρήκε στην άλλη πλευρά όπου ζούσε μέχρι την επανένωση της Γερμανίας. Στην αγγελία η διεύθυνση αλληλογραφίας λέει AUGSBURG που είναι στη Βαυαρία κοντά στο Μόναχο (από εκεί ξεκίνησε η εταιρία φορτηγών ΜΑΝ), δηλ στη Δ. Γερμανία... τώρα πως η Μέρκελ ζητούσε να αλληλογραφεί από την Ανατολική Γερμανία και δήλωνε διεύθυνση στη Δυτική... μόνο αυτός που ξέχασε να πάρει τα ψυχοφάρμακά του μπορεί να μας πει...

2. Το πατρικό όνομα της Μέρκελ είναι Angela Dorothea Kasner και όχι Μerkel. Μέρκελ έλεγαν τον πρώτο της άντρα με τον οποίο παντρεύτηκαν σαν φοιτητές το 1978 και χώρισαν το 1982 (το 1998 παντρεύτηκε τον σημερινό της άνδρα) αλλά για τους δικούς της λόγους κράτησε το Merkel που ενδεχομένως δεν μπορούσε και να αλλάξει λόγω κομμουνισμού και Α. Γερμανίας. Άρα όταν ήτανε μαθήτρια λεγόταν Κasner και μετά τα 24 της λεγόταν Merkel....

Αυτά για να μη σας περνάνε για κορόϊδα... είπαμε να μη γουστάρουμε τους Γερμανούς αλλά να μη λέμε και ότι μαλακία μας κατέβει!!

ΥΓ. Εννοείται πως αυτός που το έγραψε το έστειλε σε διάφορους με αποτέλεσμα σε λίγες ώρες να το έχουν όλοι βάλει χωρίς να το ψάξουν

Πως αξιολογούν Moody's, S&P και Fitch όλες τις χώρες του κόσμου

Κουκου

9 Αυγούστου 2005



2006



2007



2009




Και bonus η ωδή στη μαλακία:



2011

Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε...


Πολιτικοί αλλά και επώνυμοι της «ενημέρωσης», σπεύδουν να επιτεθούν στην ουσία του δικαιώματος της ανωνυμίας

Το περίεργο δεν είναι ότι μια κυβέρνηση επιχειρεί να περιορίσει το δικαίωμα στην ανώνυμη ή/και ψευδώνυμη δημοσίευση στο Διαδίκτυο, αλλά ότι στους επικίνδυνους καιρούς που ζούμε υπάρχουν αρκετοί πρόθυμοι να αποδεχθούν, ότι χρειάζεται ένας κάποιος ας πούμε ¨ρυθμιστικός" νόμος.

Η ελευθερία της έκφρασης θεωρείται λοιπόν a priori κατώτερο αγαθό από το δικαίωμα στην ευπιστία και άρα από τον κίνδυνο που διατρέχουν οι προσωπικές μας υπολήψεις από συκοφάντες bloggers. Α, όλα κι όλα, εμείς είμαστε (πολύ) ευθείς άνθρωποι και ό,τι διαβάζουμε το πιστεύουμε – οπότε, όπως και να το κάνουμε, το θέλουμε το πατρονάρισμά μας. Γι’ αυτό, το δικαίωμα στη μήνυση είναι ιερότερο από το δικαίωμα στην έκφραση, τουλάχιστον την ανώνυμη. Aυτή η ευπιστία μας, αυτή θα χαντακώσει την πολιτική ανανέωση που θα έφερνε το Ίντερνετ στην Ελλάδα. Αξίζει όμως η θυσία. Για μια υπόληψη ζούμε.

Όντας παλικάρια, πολιτικοί αλλά και πολλοί επαγγελματίες δημοσιογράφοι βιάζονται να χαρακτηρίσουν δειλό (ή ακόμα χειρότερα κουκουλοφόρο) τον ανώνυμο blogger. Αυτόν που είναι εκδότης-διευθυντής-συντάκτης της δικής του σελίδας, καθώς και μοναδικός νομικός σύμβουλος για το δικό του ιστολόγιο. Αυτόν που, αν του κατάσχουν το σκληρό δίσκο οι διώκτες της πρώτης τυχόν συκοφαντικής δυσφήμησης, θα πρέπει να αγοράσει άλλον. Αυτόν που για κάθε αγωγή δικομανή συμπολίτη μας θα πρέπει να παίρνει μέρες άδεια από τον (άπονο) προϊστάμενό του στη δουλειά. Αυτόν που, αν μπει φυλακή επειδή δεν αποκαλύπτει τις πηγές του, δεν πρόκειται βέβαια να χαρακτηριστεί ήρωας όπως ο έντυπος ή τηλεοπτικός συνάδελφός του, αλλά εκβιαστής και τέρας που ρίχνει λάσπη σε συνανθρώπους μας. Ας είναι. Ας αφήσουμε την πολεμική, για να δούμε την ουσία της ανωνυμίας στη δημόσια σκηνή.

Καλή η επωνυμία στο blogging• μπορεί μάλιστα να κάνεις όνομα και να προσληφθείς σε μεγάλο «κανονικό» μαγαζί. Βοηθά και τον αναγνώστη να ερμηνεύσει ενδεχομένως την προέλευση κάποιων ανεξήγητων και... ιδιαίτερα επίμονων απόψεών σου. Καλό και άγιο να είσαι επώνυμος. Υπάρχουν όμως, από την άλλη πλευρά, και η αυθαιρεσία του ισχυρού, ο φόβος πολιτικής ή οικονομικής αντεκδίκησης, τo δικαίωμα του whistleblower (του εργαζόμενου που αποκαλύπτει εξαιρετικά βλαπτική προς το κοινό καλό ενέργεια του αφεντικού του) σε ουσιαστική ασυλία, το δημόσιο συμφέρον στην αποκάλυψη μιας επικίνδυνης τοπικής ή εθνικής αλήθειας, οι αργοί ρυθμοί της δικαιοσύνης που εξαντλούν το μοναχικό ενάγοντα, οι ακούραστοι δικηγόροι των πλουσίων, ο κίνδυνος του profiling με βάση κοινωνικές και πολιτικές απόψεις.

Και αν δεν φτάνουν αυτά, αξίζει να μας βάλει σε σκέψεις ότι σωρεία αποφάσεων δικαστηρίων της... πολιτισμένης Δύσης στηρίζουν το δικαίωμα της ανώνυμης δημοσίευσης ως απαραίτητο αντίδοτο στην τυραννία της πλειοψηφίας. Πολλές φορές άλλωστε η δημόσια συζήτηση καθηλώνεται σε πόλεμο θέσεων, επειδή παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο το ποιος υποστηρίζει κάτι, παρά το τι ακριβώς υποστηρίζει. Η ανωνυμία είναι λοιπόν πολύ συχνά απελευθερωτική και σώζει πολύτιμες απόψεις – ενίοτε και ζωές. Ειδικά σε μια εποχή που πανικόβλητοι και ξεπερασμένοι πολιτικοί επιχειρούν να ελέγξουν ασφυκτικά την πολιτική ατζέντα, να περιθωριοποιήσουν σημαντικές απόψεις και να καταπνίξουν δυσάρεστες πληροφορίες, είναι αδιανόητο ότι εμείς θα φοβηθούμε τώρα πάνω απ΄ όλα τη... συκοφαντία - δηλαδή, μια απλή έστω κ πολύ ενοχλητική δοκιμασία για τη δυσπιστία και την κριτική στάση μας!

http://www.thepressproject.gr/theme.php?id=5609

Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Ανίκανη να υλοποιήσει τις δικές της δεσμεύσεις: Δέκα καθυστερήσεις στο μνημόνιο

Η μισή κυβέρνηση από τα νησιά και η υπόλοιπη από την Αθήνα προετοιμάζει την τελική... «κατεβασιά» για να κλείσουν κάποιες από τις τρύπες στο μνημόνιο.

Στο επίκεντρο είναι οι μεγάλες ΔΕΚΟ, το μισθολόγιο, οι “τρύπες” στον προϋπολογισμό, οι αποκρατικοποιήσεις, οι τράπεζες και το ασφαλιστικό καθώς η κυβέρνηση μετρά τις δυνάμεις της. Οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν είναι μεγάλες και αναζητείται συναίνεση, εντός και εκτός κόμματος, αλλά και ο κατάλληλος χρόνος.

Υπουργοί και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη ολοκληρώνουν «μίνι» διακοπές που φέτος αποφάσισαν να κάνουν πιο νωρίς από τον 15Αύγουστο,λόγω της τρόικας που έρχεται στην Αθήνα στις 22 του μηνός για έλεγχο. Στην Αθήνα, όσοι έχουν μείνει «πίσω» καταγράφουν τις εκκρεμότητες και προετοιμάζουν το «κλίμα» για τις αλλαγές που σχεδιάζονται τις επόμενες ημέρες με χαρακτηριστικότερες της δηλώσεις του Εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου περί λευκής απεργίας τις προηγούμενες ημέρες.

Το βασικό πεδίο είναι το δημοσιονομικό. Η ανακοίνωση την προηγούμενη Παρασκευή του σχεδίου δράσης βάζει στο επίκεντρο την φοροδιαφυγή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η “τρύπα” στα έσοδα που τον Ιούλιο υπολογίζεται από κυβερνητικά στελέχη στα 2,3 δισ. ευρώ, δεν μπορεί να κλείσει άμεσα. Έτσι, σχεδιάζεται να δοθεί στην τρόικα η απόδειξη μέσω κινήσεων στο πεδίο της φοροδιαφυγής ότι τουλάχιστο κάνει δουλειά για να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις.

Στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει κατά γράμμα τις μνημονιακές της υποχρεώσεις που έληγαν στο τέλος Ιουλίου. Η κυβέρνηση καλείται από τη τρόικα να:

* Υιοθετήσει νομοθεσία για το κλείσιμο ή συγχώνευση επιπλέον10 μεγάλων οργανισμών. Πρόκειται για τις εταιρείες ΚΕΔ, ETA, ΟΔΔΥ, Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, EOΜMEX και ΙΓΜΕ (κατάργηση), OΣΚ, ΔΕΠANOM, THEMIS, ΕΘΙΑΓΕ,ΔΗΜΗΤΡΑ (συγχώνευση), ΕΡΤ(μείωση μεγέθους). Σχετικός νόμος έχει περάσει αλλά δεν ορίζει τα μέτρα. Προβλέπει την έκδοση αποφάσεων από τα υπουργεία οι οποίες αναμένονται με στόχο τα λουκέτα – συγχωνεύσεις να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

* Ανακοινώσει το ενιαίο μισθολόγιο. Η τροπολογία για τη μείωση των επιδομάτων ήταν ένα βήμα, με το οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να κερδίσει χρόνο, έως τον Σεπτέμβριο. Τότε η τρόικα περιμένει ένα απλοποιημένο ενιαίο σύστημα αμοιβών για τον δημόσιο τομέα που θα φέρνει τις αμοιβές σε επίπεδα ιδιωτικού τομέα και θα εφαρμόζεται στις τοπικές αρχές και σε οργανισμούς του δημοσίου .

* Κοινοποιηθεί συνολικό πολυετές σχέδιο προσλήψεων προσωπικού για την περίοδο έως το 2015, σύμφωνα με τον κανόνα της μίας πρόσληψης ανά πέντε εξόδους (μία προς δέκα το 2011). Θα περιλαμβάνει αυστηρότερους κανόνες για το έκτακτο προσωπικό, κατάργηση κενών θέσεων εργασίας και μετάταξη εξειδικευμένου προσωπικού σε τομείς προτεραιότητας.

* Ανακοινώσει πράξη αναθεώρησης των βασικών παραμέτρων του συνταξιοδοτικού συστήματος. Οι προβλέψεις πρέπει να περιλαμβάνουν τα κύρια συστήματα συμπληρωματικών (επικουρικών) συντάξεων (ΕΤΕΑΜ, ΤΕΑΔΥ, ΜΤΠΥ) Εκκρεμούν από το Μάρτιο οι προβλέψεις της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής για τις συνταξιοδοτικές δαπάνες έως το 2060. Θα αξιολογηθούν από την τρόικα, θα επικυρωθούν από την Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής και μπορεί να οδηγήσουν σε νέα αλλαγή ακόμη και στις κυρίες συντάξεις.

* Από τον Μάρτιο εκκρεμεί και η τακτοποίηση των καθυστερούμενων δημοσιονομικών οφειλών που συσσωρεύτηκαν το 2010 (περίπου 4 δισ. ευρώ που αυξάνουν ισόποσα το έλλειμμα).

* Νομοθεσία για την ίδρυση της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων με την εντολή, τους στόχους, τις αρμοδιότητες, τις εξουσίες και το χρονοδιάγραμμα έναρξης ισχύος που ορίζονται στο σχέδιο δράσης.

* Δημοσίευση καταλόγου των κρατικών περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των συμμετοχών σε εισηγμένες και μη εισηγμένες επιχειρήσεις και των εμπορικά βιώσιμων ακινήτων και γης και εκτίμηση των αξιών των εν λόγω περιουσιακών στοιχείων.
* Ιδιωτικοποίηση περιουσιακών στοιχείων αξίας τουλάχιστον 1,7 δισ. ευρώ με έμφαση να δίδεται στις εταιρείες που διαχειρίζονται τον κρατικό τζόγο και στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

* Ίδρυση του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων. Ορίστηκε το ΔΣ, αλλά απομένουν πολλές εκκρεμότητες και η μεταβίβαση σε αυτό ΔΕΚΟ και ακινήτων.

* Μεγάλης διάρκειας τεχνική βοήθεια στην Τράπεζα της Ελλάδος και πόροι από άλλες ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές. Ολοκλήρωση, μαζί με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ενός μνημονίου για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας τους, συμπεριλαμβανομένης της ανταλλαγής των κατάλληλων εποπτικών πληροφοριών.

Πηγή:www.capital.gr

Διάγγελμα Κάμερον (Καραμανλής ακούει;): Δεν είναι θέμα πολιτικό αλλά ηθικό, ανατροφής και πειθαρχίας στο σχολείο

"Από χθες είναι μεγαλύτερος αριθμός αστυνομικών στους δρόμους, έχουν συλληφθεί πολλοί και θα τους αποδοθούν κατηγορίες. Μεγάλη έρευνα της Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι ειδικοί εξετάζουν φωτογραφία με φωτογραφία και πολλά εγκληματικά στοιχεία έχουν ταυτοποιηθεί. Όσοι καταδικαστούν για τη βία των προηγούμενων ημερών θα πάνε φυλακή.

Έχουμε δει ότι χειρότερο έχει η Βρετανία αλλά είδαμε και ότι καλύτερο: Την κοινωνία να έρχεται κοντά και να αλληλοβοηθείται.

Αυτή η βία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή και θα σταματήσει. Δεν θα επιτρέψουμε να κυριεύσει τη Βρετανία ο πολιτισμός του "φόβου". Έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τις συμμορίες στη χώρα μας. Μου είναι όμως σαφές ότι δεν έχουν καμία σχέση με τη νεολαία της Βρετανίας. Υπάρχει πλήρη έλλειψη ευθύνης των γονέων στην κοινωνία μας. Και χρειαζόμαστε βαρύτερες ποινές.

Αύριο το συμβούλιο COBRA θα συναντηθεί εκ νέου και θα συνεδριάσει και το κοινοβούλιο.

Η προτεραιότητά μας είναι ξεκάθαρη: Θα πάρουμε κάθε δυνατό μέτρο ώστε να αποκαταστήσουμε την τάξη."

Στη συνέχεια απαντώντας σε ερωτήσεις ανέφερε: "Είναι θέμα ανατροφής και πειθαρχίας στα σχολεία. Δεν είναι τόσο πολιτικό θέμα όσο ηθικό και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Δεν θα κάνουμε τίποτα που να θέσει σε κίνδυνο ζωές αθώων πολιτών. Αν χρειαστεί θα χρησιμοποιηθούν αύρες με εκτοξευτήρες νερού. Αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση που είναι πρωτόγνωρη. Διαφορετικοί ανθρωποι κάνουν τα ίδια πράγματα (επεισόδια εννοεί) και αυτό είναι μια πρόκληση. Πρέπει να πάρουμε το μάθημά μας και η Αστυνομία ν' αλλάξει τακτική"

«Όχι» Μουσλίμοβιτς στην ΑΕΚ

http://www.skai.gr/files/temp/3DCFA44B60CBDCBBA6B80B743D91F057.jpgΠρόταση στον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, η οποία δεν έγινε δεκτή έκανε η ΑΕΚ. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ από τη Βοσνία, η «Ένωση» πρότεινε διετές συμβόλαιο στον ποδοσφαιριστή που έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ, για να εισπράξει αρνητική απάντηση.

Προτεραιότητα του Μουσλίμοβιτς είναι να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα της Γερμανίας ή την Αγγλία και μάλιστα, φέρεται να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με σύλλογο από το Νησί.

Ενδεχομένως το πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ και το δέσιμο που είχε με τους οπαδούς του «Δικεφάλου του Βορρά» να έπαιξε και αυτό το ρόλο του στην απόφαση του Βόσνιου επιθετικού.

Αφιερωμένο απ' τον ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ στον Χατζηνικολάου που λέει ότι ο ΓΑΠ δεν θα πάει διακοπές

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjkTJaI6Oo-Qwv0WdVZYG02u_27JHy3SOPiXm-vI2JajHJuisYG-wgZ1roUb-PP8SwoXTtah99U7k-Lch1TZHwvKZt03skowqb9NcIiVAotlMR_S_va1YrcVJ7nwSa5_7JAlyV_cMxsNKmp/s1600/%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85+%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CF%8D%CE%BC%CF%80%CE%B9.jpgΑναχώρησε και πάλι για διακοπές ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου. Μετά το πρώτο χαλαρωτικό τριήμερο της Σερίφου, και αφού πέρασε για μερικές ημέρες από την Αθήνα, χθες έβαλε εκ νέου το μπανιερό του στη βαλίτσα του και ποιος τον είδε! Πού παραθερίζει; Κάτι ακούστηκε για Σκιάθο... Εγώ όμως έμαθα ότι ξαναπήγε στη Σέριφο, όπου μακριά από τα αδιάκριτα μάτια (και τις αντιδράσεις) του κόσμου βρήκε εφέτος το ιδανικό ησυχαστήριο.

Θα επιστρέψει όμως στην πρωτεύουσα για την αυριανή κηδεία του Αναστάσιου Πεπονή και αμέσως μετά θα ξαναφύγει για την τρίτη δόση των διακοπών του, πάλι στη Σέριφο. Με δόσεις εφέτος η σωτηρία της πατρίδας (περιμένουμε την επόμενη, από την Τρόικα, το Σεπτέμβριο) με δόσεις και ξεκούραση του πρωθυπουργού… Πάντως, όπως και αν έχει, τα μπανάκια του δεν τα χάνει!

http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=414574

Έκδοση Τουρκάλας στη Γερμανία αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών

Την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, που εκδόθηκε από τις γερμανικές δικαστικές αρχές σε βάρος 42χρονης υπηκόου Τουρκίας, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.

Η 42χρονη, η οποία συνελήφθη στις αρχές Ιουλίου έπειτα από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη, κατηγορείται, σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης, για συμμετοχή στην οργάνωση DHKP-C, που έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική από την Τουρκία.

Οι πράξεις που της αποδίδονται αφορούν τη συλλογή χρημάτων, κατά την τελευταία 8ετία, για την ενίσχυση του ένοπλου αγώνα της εν λόγω οργάνωσης.

Κατά την απολογία της στο Συμβούλιο, η 42χρονη αρνήθηκε τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι διώκεται στην πατρίδα της εξαιτίας της συνδικαλιστικής και κοινωνικής της δράσης.

Εξέφρασε δε την ανησυχία ότι η έκδοσή της στη Γερμανία ανοίγει το δρόμο για την απέλασή της στην Τουρκία.

Μυστικός κώδικας στο μανιφέστο του Νορβηγού δολοφόνου;

http://1.bp.blogspot.com/-IK8jXNXmfmc/TipQbYvbIdI/AAAAAAAATGI/Sq5YaGI2_Ow/s1600/Breivik.jpgΤο μεγαλύτερο μέρος του μανιφέστου των 1.500 σελίδων που ανάρτησε ο τρελαμένος εκτελεστής της Νορβηγίας, ήταν αντιγραφή των γραπτών του Αμερικανού Ted Kaczynski, ή αλλιώς unabomber. Και μάλιστα, ο Anders Behring Breivik, μοιάζει να μοιράζεται το πάθος του Kaczynski για μυστικούς κώδικες.

Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα Telegraph, ένας ειδικός αποφάσισε να μελετήσει και να αναλύσει το μανιφέστο του Νορβηγού, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του σε 46 διαδικτυακά λινκς που αναφέρονται σε αυτό, και που προφανώς είναι σπασμένα και εκτός λειτουργίας. Δεν κατευθύνουν σε κάποιον ιστότοπο, και ούτε λειτουργούν στα διαβόητα darknets. Μοιάζουν όμως να σχηματίζουν ένα σχέδιο – μόρφωμα. «Όπως συνειδητοποίησα, τα λινκς αυτά αποτελούν συντεταγμένες από GPS», λέει ο ειδικός.

Η πρώτη συντεταγμένη, αν μπει στο πρόγραμμα Google Maps, αντιστοιχεί σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό του Λίβερπουλ. Άλλες, αντιστοιχούν σε διάφορα σημαντικά γεωγραφικά ορόσημα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

«Θα μπορούσε να είναι μια απλή φάρσα εκ μέρους του, ή και μέρος μιας επικοινωνιακής στρατηγικής…», λέει ο ειδικός αναλυτής.

Τα ευρήματα πάντως, δόθηκαν στις αρχές ασφαλείας, και αυτή την ώρα μια ομάδα από 300 κρυπτογράφους εργάζεται προκειμένου να αποκρυπτογραφήσει το μανιφέστο.

S.A.-The Telegraph

http://www.antinews.gr/2011/08/10/117307

Κάλεσμα «Ανώνυμων» μέσω βίντεο για την καταστροφή του facebook (βίντεο)

Μέσω βίντεο που «ανέβηκε» στο στο youtube στις 16 Ιουλίου, το οποίο τιτλοφορείται «Επιχείρηση facebook», οι γνωστοί χάκερ – ακτιβιστές «Ανώνυμοι», καλούν σε επίθεση στην πλατφόρμα του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, facebook, στις 5 Νοεμβρίου του 2011.

Όπως υποστηρίζουν, το facebook είναι "ένοχο" για την κακοδιαχείριση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του καθώς, όπως υποστηρίζουν οι «Ανώνυμοι» στο βίντεο, τα διαθέτει σε κυβερνητικές υπηρεσίες και τα πουλάει σε επιχειρήσεις, ενώ είναι πρακτικά αδύνατο κάποιος χρήσης να διαγράψει τα δεδομένα του ακόμη και αν διαγράψει το προφίλ του στο facebook.

Το κατά πόσο αυτό το βίντεο είναι αληθινό ή όχι αλλά και το αν προέρχεται από το σύνολο των «Ανώνυμων» ή από ένα μέλος τους μόνο, μένει να το δούμε στις 5 Νοεμβρίου.


Ηχογραφημένες κασέτες της Τζάκι Κένεντι αποκαλύπτουν ότι θεωρούσε τον Λ. Τζόνσον είχε διατάξει τη δολοφονία του συζήγου της

http://scribblguy.50megs.com/LastMeal.jpgΗ Τζάκυ Ωνάση-Κένεντι ήταν πεπεισμένη πως πίσω από τη δολοφονία του συζύγου της, στις 22 Νοεμβρίου 1963 στο Ντάλας του Τέξας, ήταν ο Τεξανός Λίντον Τζόνσον, ο αντιπρόεδρός του που πήρε και τη θέση του ως πρόεδρος των ΗΠA, καθώς και μια μυστική ομάδα τεξανών μεγιστάνων, όπως αφηγείται η ίδια σε κασέτες που πρόκειται να βγάλει σε λίγο το αμερικάνικο δίκτυο ABC.

Λίγες ημέρες μετά την κηδεία η Τζάκι εκμυστηρεύθηκε το γεγονός αυτό στον ιστορικό Αρθουρ Σλέσινγκερ Τζούνιορ.

'http://weeklyworldnews.files.wordpress.com/2011/08/jackie_jfkb.jpg?w=380&h=264Hταν μια μυστική εξομολόγηση που η ίδια είχε ζητήσει να μείνει μυστική για 50 χρόνια μετά το θάνατό της, φοβούμενη ότι οι αποκαλύψεις της μπορεί να καθιστούσαν την οικογένειά της στόχο αντεκδίκησης.

Μπορεί τα 50 χρόνια να μην έχουν περάσει - η Τζάκι πέθανε πριν από 17 χρόνια - όμως η κόρη της Καρολάιν, συμφώνησε να δοθεί νωρίτερα στη δημοσιότητα. Ανοιξε έτσι ένα νέο συναρπαστικό κεφάλαιο στο ατέλειωτο βιβλίο μυστηρίων της οικογένειας Κένεντι.

Oι μαγνητοταινίες με τη μακροσκελή εξομολόγηση της Τζάκι στον Σλέσινγκερ, τον ιστορικό που συνέβαλε περισσότερο από κάθε άλλον στη δημιουργία του μύθου του «Κάμελοτ», της «αυλής» του JFK, έμεναν κλεισμένες στο θησαυροφυλάκιο της Βιβλιοθήκης Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι στη Βοστώνη. Ομως τώρα που οι αληθινοί Κένεντι φεύγουν ο ένας μετά τον άλλο, που ο κληρονομικός πρίγκιπας Τζον Τζον χάθηκε με το αεροσκάφος του στα νερά του Ατλαντικού, στις ακτές της Μασαχουσέτης, που ο Τεντ, ο τελευταίος μεγάλος γέρος της δυναστείας αναπαύεται στον τάφο του, η Καρολάιν έχει μείνει μόνη και αποφάσισε να σπάσει την υπόσχεση της σιωπής.

Το βίντεο της συνέντευξης θα μεταδοθεί για πρώτη φορά το ερχόμενο φθινόπωρο από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

http://ph.cdn.photos.upi.com/view/85702ef89fab3c9cf2281f5781805f82/Lyndon-Baines-Johnson-is-sworn-is-as-president-after-Kennedy-assassination.jpgΗ Τζάκι πίστευε πως ο αντιπρόεδρος Λίντον Τζόνσον ήταν η αράχνη που, μαζί με τεξανούς μεγιστάνες, έπλεξε τον ιστό για να τραβήξει τον Κένεντι στο Ντάλας, όπου το μίσος των δισεκατομμυριούχων πετρελαιάδων και κτηνοτρόφων εναντίον ενός προέδρου τον οποίο θεωρούσαν υπερβολικά «λίμπεραλ» (αριστερό) και υπερβολικά «γιάνκη» (βόρειο) ήταν ανελέητο. Η αποκάλυψη αυτή καθιστά ακόμη πιο τραγική εκείνη τη μοναδική επίσημη φωτογραφία από την ορκωμοσία του Τζόνσον επί του προεδρικού αεροσκάφους Air Force One κατά την πτήση της επιστροφής στην Ουάσιγκτον την ίδια μέρα της δολοφονίας, στις 22 Νοεμβρίου 1963: εικονίζεται η χήρα με το ματωμένο ταγέρ και ο άνδρας που εκείνη πιστεύει πως είναι ο δολοφόνος.

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/08/08/article-2023418-00D2024D00000190-131_306x386.jpgΣτις μαγνητοταινίες πιστεύεται ότι η Τζάκι εκφράζει και τις υποψίες της ότι ο Κένεντι είχε σχέσεις με μια 19χρονη βοηθό στον Λευκό Οίκο κάτι που από αντίδραση οδήγησε τη Τζάκι να συνάψει σχέσεις με τον γνωστό ηθοποιό του Χόλλυγουντ, Χόλντεν (φώτο) και τον ιδρυτή της ΦΙΑΤ Ανιέλι.

Η 53χρονη Καρολάιν φέρεται ότι συμφώνησε να δώσει στη δημοσιότητα πρόωρα τις μαγνητοταινίες με αντάλλαγμα να παραιτηθεί το ABC από μια τηλεοπτική σειρά 11,5 εκατομμυρίων ευρώ με θέμα την οικογένεια Κένεντι. Η σειρά με τίτλο «The Kennedys», στην οποία πρωταγωνιστεί η Κέιτι Χολμς, στον ρόλο της Τζάκι, παρακολουθεί την πολιτική και την ιδιωτική πορεία της οικογένειας από τη δεκαετία του 1930. Παρά τις επιθυμίες της Καρολάιν, έχει μεταδοθεί από ένα ανεξάρτητο καλωδιακό δίκτυο, καθώς και από το BBC2 στη Βρετανία.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2023418/Jackie-O-tapes-reveal-JFKs-affairs-believed-death.html

Σχεδόν όλα τα σοβαρά κράτη έβγαλαν ταξιδιωτική οδηγία για τη Μ. Βρετανία και εμείς στις παραλιές για μπάνια

Το Βερολίνο, η Ρώμη, το Παρίσι, η Χάγη, η Λισαβόνα και η Μαδρίτη έβγαλαν ταξιδιωτική οδηγία και συνέστησαν στους πολίτες τους που βρίσκονται στη Βρετανία να προσέχουν... εμείς είπαμε ότι χρωστάμε χάρη στον Τσώρτσιλ που μας είπε ότι πολεμάμε σαν ήρωες και έδωσε το ΟΚ στους κομμουνιστές για τον εμφύλιο... Δείτε το βίντεο με τις καταστροφές στο Λονδίνο:

Τούρκος πρέσβης: Σημίτης-Παπανδρέου είχαν αποδεχθεί τα 6 μίλια γύρω απ' τα νησιά του Αιγαίου

http://www.strategyreport.gr/wp-content/uploads/2011/08/20021213133210.thu_.med_-300x196.jpghttp://www.benguturk.com/resimler/haberler/25099.jpgΟ κ. Μπουλούκμπασι, πρώην πρέσβης που συμμετείχε στις διερευνητικές επαφές που ξεκίνησαν το 2002, πάγωσαν την περίοδο 2004-2009 και συνεχίστηκαν με θέρμη μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, αναφέρει τόσο στο βιβλίο του όσο και με δήλωσή του στην τουρκική εφημερίδα «Sabah» ότι η Ελλάδα επί Πρωθυπουργίας Σημίτη και ΥΠΕΞ Παπανδρέου, αποδέχτηκε σε ορισμένα σημεία τα χωρικά της ύδατα να περιοριστούν στα 6 αντί των 12 ναυτικών μιλίων.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ, χωρίς να αμφισβητήσει επίσημα τα όσα υποστηρίζει ο τούρκος διπλωμάτης, προσπάθησε μέσω διαρροών να εντάξει "στο πλαίσιο των μυθευμάτων και της προπαγάνδας του βαθέος κράτους της Τουρκίας τα όσα αναφέρονται στο βιβλίο του πρώην πρέσβη Ντενίζ Μπουλούκμπασι, που είχε λάβει μέρος στις διερευνητικές συνομιλίες Ελλάδας - Τουρκίας".
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μπουλούκμπασι, ο οποίος έλαβε μέρος έως και στον 36ο γύρο των διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες βρίσκονται πλέον στον 50ό, αφού είχαν παγώσει επό Κ. Καραμανλή την περίοδο 2004-2009, φέρεται να δήλωσε σχετικά με το θέμα ότι «δεν απηχούν την πραγματικότητα τα λόγια της Ελλάδας στις διερευνητικές συνομιλίες, ότι πάντα διατηρούμε το δικαίωμα της επέκτασης μονόπλευρα των χωρικών μας υδάτων».

Στο βιβλίο του μάλιστα προσδιορίζει συγκεκριμένα τις περιοχές που υποτίθεται ότι η Ελλάδα έχει αποδεχθεί τον περιορισμό των χωρικών της υδάτων στα 6 ναυτικά μίλια. Πρόκειται για:

* Τις περιοχές που βρίσκονται μπροστά στα τουρκικά παράλια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

* Την ανατολική πλευρά και τα νότια και βόρεια παράλια της Σαμοθράκης και της Λήμνου που βλέπουν προς την Τουρκία.

* Τις βόρειες και νότιες πλευρές της Λέσβου, των Ψαρών και της Χίου.

* Τη βόρεια πλευρά της Σάμου.

* Τη βόρεια, τη νότια και τη δυτική πλευρά της Ικαρίας.

* Την περιοχή με καθεστώς ανοιχτής θάλασσας που επεκτείνεται ανάμεσα από τη Μύκονο και τη Ικαρία.

* Το δίαυλο Ρόδου-Καρπάθου, το δίαυλο Κάσου-Κρήτης και το δίαυλο Αντικυθήρων-Κρήτης.

Διπλωματικοί κύκλοι της χώρας μας, ωστόσο, έλεγαν στην «Ε» πως είναι προφανές από τις αλλεπάλληλες δηλώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών ότι οι δηλώσεις Μπουλούκμπασι δεν απηχούν την πραγματικότητα.

Πάντα κατά τον Τούρκο πρώην πρέσβη, και το πρόβλημα των γκρίζων ζωνών «δεν μπόρεσε να ξεπεραστεί». Στο βιβλίο του μάλιστα, που φέρει τον τίτλο «Η αποβάθρα του ΥΠΕΞ», κάνει αναφορά στα απομνημονεύματα του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και στις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου, υπό την τότε ιδιότητά του τού υπουργού Εξωτερικών.

Τέλος ο κ. Μπουλούκμπασι δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα ότι «αντίθετα με αυτό που είναι γνωστό, στις διερευνητικές συνομιλίες η Τουρκία δέχτηκε οι διαφορές των δύο χωρών να λυθούν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης».

enet.gr

Μ. Κυπριανού (πρώην ΥΠΕΞ Κύπρου): Χάλκευσε έγγραφα σχετικά με την έκρηξη στη ναυτική βάση

http://www.ikypros.com/assets/image/imageoriginal/%CE%9A%CF%85%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%8D,-%CE%9C%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%82.gifΠροσθήκη, υπέρ του τέως υπουργού Εξωτερικών, σε επίσημο πρακτικό για τα εκρηκτικά

Νέες διαστάσεις προσλαμβάνουν οι πολιτικές παρενέργειες από την έκρηξη στη ναυτική βάση και την καταστροφή της υποδομής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Κύπρου.

Ο τέως υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού αναμένεται να κληθεί, ίσως σήμερα, σε ανάκριση από το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων της κυπριακής αστυνομίας σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση χάλκευσης εγγράφων σχετικών με τη διαχείριση των εκρηκτικών που είχαν κατασχεθεί από ιρανικό πλοίο με προορισμό τη Συρία.

Χθες η εφημερίδα «Πολίτης» αποκάλυψε ότι οι αστυνομικοί ανακριτές που διερευνούν την υπόθεση «έδεσαν» υπόθεση χάλκευσης πρακτικών που είχαν τηρηθεί σε σύσκεψη που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο προς συζήτηση της επικινδυνότητας του φορτίου, με ύποπτο τον τέως υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού.

Στη συγκεκριμένη σύσκεψη πήραν μέρος οι υπουργοί Αμυνας και Εξωτερικών και τηρήθηκαν ξεχωριστά πρακτικά. Η εφημερίδα απέκτησε τα δύο πρακτικά και τα δημοσίευσε στις 13 Ιουνίου, δύο μέρες μετά την έκρηξη, εντοπίζοντας τις διαφορές τους στο κρίσιμο σημείο της επικινδυνότητας του φορτίου και κατά τρόπο που αμβλύνονταν οι όποιες ευθύνες πιθανόν να είχε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ακολούθησε αστυνομική ανάκριση, κατά την οποία η πρακτικογράφος του υπουργείου Εξωτερικών παραδέχτηκε ότι αλλοίωσε το πρακτικό μετά την έκρηξη, κατόπιν οδηγιών που πήρε από ανώτερό της, τον οποίο και κατονόμασε. Αρχικά η πρακτικογράφος είχε αρνηθεί και είπε πως πέταξε τις σημειώσεις που είχε κρατήσει μετά τη δακτυλογράφηση των πρακτικών. Με νεότερη κατάθεσή της παραδέχτηκε την αλλοίωση και παρουσίασε στην αστυνομία και τις σημειώσεις της.

Συγκεκριμένα, στο πρακτικό του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο είχε χαρακτηρισθεί και «απόρρητο», προστέθηκε μια παράγραφος που αποδίδει στον Μάρκο Κυπριανού τα ακόλουθα:

«Το πρόβλημα, τόνισε, παραμένει η ασφάλεια. Ο υπουργός Εξωτερικών ζήτησε να επικεντρωθούν όλοι στα θέματα ασφαλείας και να υπάρξει εκτίμηση για τη σταθερότητα της πυρίτιδας».

Χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός επιβεβαίωσε εμμέσως το σχετικό δημοσίευμα, όμως έκανε έκκληση στα ΜΜΕ να μη δημοσιεύουν πληροφορίες από το ανακριτικό έργο για να μη διευκολύνουν τους υπόπτους να παρεμβαίνουν στις ανακρίσεις.

Η χάλκευση απόρρητου εγγράφου, σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα της Κύπρου, επισείει ποινή φυλάκισης μέχρι και 10 χρόνια. Χθες έγινε σύσκεψη των ανακριτικών αρχών υπό την προεδρία του γενικού εισαγγελέα, κατά την οποία εξετάστηκε το θέμα της χάλκευσης του εγγράφου που αντιμετωπίζεται πλέον ως ποινικό αδίκημα, ανεξαρτήτως της πορείας των ποινικών ανακρίσεων για τις ευθύνες της καταστροφής.

Αντιδρώντας στις εξελίξεις αυτές η οικογένεια του πλοιάρχου Αντρέα Ιωαννίδη, ο οποίος ήταν ένα από τα 13 θύματα της καταστροφής, εξέφρασε διά των δικηγόρων της την ανησυχία της για το γεγονός ότι μετά τις αποκαλύψεις αυτές δεν έγιναν συλλήψεις, καθώς και για το γεγονός ότι πολλοί από τους πιθανούς ενόχους βρίσκονται ακόμη στις θέσεις τους.

enet.gr

Κίνα: Άρχισε δοκιμές το πρώτο αεροπλανοφόρο

http://www.skai.gr/files/temp/1C9838862A632ABE517602FE72200AA4.jpgΤο πρώτο αεροπλανοφόρο της Κίνας απέπλευσε από το ναυπηγείο του στη βορειοανατολική επαρχία Λιαονίνγκ για να αρχίσει τις πρώτες δοκιμές του στη θάλασσα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Το σκάφος, μήκους 300 μέτρων, προοριζόταν αρχικά για το σοβιετικό Πολεμικό Ναυτικό και είχε αγοραστεί το 1998 από την Ουκρανία.

Η ναυπήγηση του πλοίου αυτού, που είχε ονομασθεί Varyag, είχε διακοπεί το 1991 μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Οι δοκιμές του σκάφους στη θάλασσα δεν θα διαρκέσουν πολύ, διευκρίνισε το πρακτορείο επικαλούμενο κινεζικές στρατιωτικές πηγές. Πρόσθεσε πως το αεροπλανοφόρο θα επιστρέψει στη συνέχεια στο λιμάνι του για να υποβληθεί σε εργασίες ανακαίνισης.

Τον περασμένο μήνα η Κίνα ανακοίνωσε πως το αεροπλανοφόρο θα χρησιμοποιηθεί "για την επιστημονική έρευνα, πειράματα και εκπαίδευση".

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι οποίες όμως κυκλοφορούν ευρέως, η Κίνα ναυπηγεί άλλα δύο μεσαίου μεγέθους μη πυρηνικά αεροπλανοφόρα στη Σανγκάη.

Αθανασιάδης: «Πάνω από όλους ο ΠΑΟΚ»

http://resources.sport-fm.gr/supersportFM/images/news/11/08/10/083219.jpg?w=400&f=bicubic«Σημασία έχει να πετύχουμε τους στόχους μας», δήλωσε ο Αθανασιάδης. Την ομάδα πάνω από τα πρόσωπα βάζει ο Στέφανος Αθανασιάδης. Ο νεαρός επιθετικός του ΠΑΟΚ τόνισε πως δεν τρομάζει από την προοπτική να αποκτήσει η ομάδα του ακόμη έναν φουνταριστό, ενώ πρόσθεσε πως αυτό που έχει σημασία είναι να πετύχει ο «Δικέφαλος του Βορρά» τους στόχους του.

Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής μίλησε αρχικά για ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε στη μέση, τονίζοντας πως δεν πρόκειται για κάτι σημαντικό:

«Απλώς είχα επιβαρυνθεί αρκετά στην πρωινή προπόνηση της Δευτέρας και αποφασίσθηκε να μη ρισκάρω το απόγευμα. Πάντως είμαι καλά. Δεν υπάρχει πρόβλημα με τη μέση μου».

Σχετικά με την προοπτική να αποκτηθεί ακόμη ένας επιθετικός από τον ΠΑΟΚ, είπε:
«Δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Ίσα-ίσα θα υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός. Αυτό είναι καλό για κάθε ποδοσφαιριστή. Θα ήθελα να επισημάνω όμως, ότι πάνω από όλους μπαίνει η ομάδα, ο ΠΑΟΚ. Αυτός πρέπει να πηγαίνει καλά και να πραγματοποιεί τους στόχους του, με όλους εμάς να δίνουμε το 100% των δυνάμεών μας».

Για τα επερχόμενα παιχνίδια κόντρα στην Καρπάτι Λβιβ, δήλωσε: «Αν είμαστε σοβαροί, θα πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα στην έδρα μας και στη συνέχεια θα πάμε για την πρόκριση στην Ουκρανία. Πρέπει να νικήσουμε στην Τούμπα χωρίς να δεχθούμε γκολ».

Πηγή: sportfm.gr

Τρεις νεκροί τη νύχτα στη Βρετανία – Επεισόδια σε Μάντσεστερ, Λίβερπουλ, Οξφόρδη

- Δύο αδέλφια μεταξύ των νεκρών σύμφωνα με πληροφορίες
- Στις φλόγες αστυνομικό τμήμα
- Μάχες σώμα με σώμα και δεκάδες συλλήψεις
- Ταξιδιωτική οδηγία από ξένες χώρες
- Νέα σύσκεψη της ομάδας Cobra με τον Πρωθυπουργό

Σοκ στη Βρετανία από την είδηση πως υπάρχουν τρεις νέοι άνθρωποι νεκροί. Οι πληροφορίες είναι ακόμη συγκεχυμένες. Ένα άτομο έχει συλληφθεί, πολλοί μιλούν για ρατσιστικό χτύπημα [μαλακίες του Ευαγγελάτου... από πουθενά δεν προκύπτει κάτι τέτοιο και καμιά άλλη εεληνκό μέσο δεν συσχετίζει τους θανάτους με ακροδεξιούς κ.λπ παπαριές...] κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που συγκλόνισαν και πάλι την περιοχή του Μπέρμιγχαμ

Η αστυνομία άρχισε έρευνα για το θάνατο των τριών. Σύμφωνα με μαρτυρίες οι νεαροί ασιάτες κινούνταν πεζή όταν ένα διερχόμενο αυτοκίνητο έπεσε με φόρα πάνω τους.

Εκείνη την ώρα υπήρχαν επεισόδια στην περιοχή και κάποιοι μιλούν για εσκεμμένο τροχαίο με εγκατάλειψη, με τους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την έρευνα να το αντιμετωπίζουν ως δολοφονία.

Μέλη των οικογενειών των νεαρών και κάτοικοι της περιοχής, ασιατικής καταγωγής έχουν συγκεντρωθεί έξω από το αστυνομικό τμήμα όπου κρατείται ο οδηγός του αυτοκινήτου.

Κάποιοι θυμίζουν με νόημα τα σοβαρότατα επεισόδια μεταξύ ακροδεξιών ομάδων και ατόμων ασιατικής καταγωγής στο Μπέρμιγχαμ.

Φαίνεται ότι η κατάσταση έχει βγει εκτός ελέγχου και εκτός από το πλιάτσικο αντίπαλες ομάδες έχουν βρει την ευκαιρία να λύσουν τις διαφορές τους.

Φουντώνει η φωτιά σε όλη τη Βρετανία

Παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικοί στους δρόμους της Βρετανικής πρωτεύουσας είναι χιλιάδες το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να τηρήσουν την τάξη στο κέντρο του Λονδίνου. Οι ταραχές συνεχίζονται αμείωτες στα περίχωρα, αλλά και τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Για πρώτη φορά χθες τα επεισόδια ξέσπασαν στο Μάντσεστερ, ενώ στις φλόγες τυλίχθηκαν ξανά
περιοχές του Μπέρμιγχαμ.

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Μάντεστερ, στα βορειοδυτικά, ήταν αυτή που επλήγη περισσότερο. Συνελήφθησαν περίπου 50 άτομα. Ο υπαρχηγός της τοπικής αστυνομίας Γκάρι Σούαν είπε πως ταραχές τέτοιας έντασης "δεν είχαν σημειωθεί ποτέ ως τώρα".

Εκατοντάδες άτομα με κουκούλες ήρθαν αντιμέτωποι με ειδικές μονάδες της αστυνομίας, σπάζοντας βιτρίνες, λεηλατώντας, βάζοντας φωτιά σε καταστήματα και αυτοκίνητα.

Ένα πολυκατάστημα παραδόθηκε στις φλόγες, ενώ όλη τη νύχτα αστυνομικοί και κουκουλοφόροι συμπλέκονταν στις γειτονιές.

Ένας εικονολήπτης του BBC δέχθηκε επίθεση. Τηλεοπτικές εικόνες έδειχναν φωτιές να βγαίνουν από καταστήματα και αυτοκίνητα και στήλες πυκνού μαύρου καπνού να υψώνονται κατά μήκος δρόμων.

Σαράντα χιλιόμετρα μακρύτερα, στο Λίβερπουλ, 200 νεαροί έριξαν πέτρες και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους εναντίον των αστυνομικών και προκάλεσαν ζημιές. Συνελήφθησαν 35 άτομα.

Μικρότερα επεισόδια σημειώθηκαν επίσης στο Ρίντινγκ, την Οξφόρδη και το Μίλτον Κέινς, σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων δυτικά και βορειοδυτικά του Λονδίνου.

Για δεύτερη διαδοχική νύκτα, άλλα επεισόδια ξέσπασαν στη δεύτερη πόλη της χώρας, το Μπερμιγχαμ και τα προάστιά του. Οι νεαροί έστησαν ακόμη και οδοφράγματα ενώ άλλοι λεηλατούσαν καταστήματα
Στο κέντρο του Νότιγχαμ, ένα αστυνομικό τμήμα πυρπολήθηκε με βόμβες μολότοφ. "Τουλάχιστον οκτώ άτομα συνελήφθησαν" για το επεισόδιο αυτό ενώ περισσότερα από 90 συνελήφθησαν συνολικά στην πόλη, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το Βερολίνο, η Ρώμη, το Παρίσι, η Χάγη, η Λισαβόνα και η Μαδρίτη συνέστησαν στους πολίτες τους που βρίσκονται στη Βρετανία να προσέχουν.

newsit.gr

Μιχελάκης: Σε άλλη χώρα ζει ο Πάγκαλος

http://www.skai.gr/files/temp/49751053E43094D25607F30572C79361.jpgΣε εξίσου υψηλούς τόνους κινήθηκε η δήλωση του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Μιχελάκη στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ζει σε άλλη χώρα.

Ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά και τον κ. Μιχελάκη «ιεραπόστολους της εθνικής μιζέριας», ενώ τον εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον αποκάλεσε και «εθνικό γκρινιάρη».

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Μιχελάκης, απάντησε στα λεγόμενα του κ. Πάγκαλου ως εξής:

«Ο δεύτερος αντιπρόεδρος επιβεβαιώνει, άλλη μια φορά, ότι θα ήταν καλύτερα και για τον ίδιο και για τον τόπο, αν βρισκόταν σε μόνιμες διακοπές. Άλλωστε, τα όσα δηλώνει, δείχνουν πως ζει σε άλλη χώρα και μιλά για άλλη κυβέρνηση.

»Ιδιαίτερα λυπηρό είναι το γεγονός ότι δεν μπόρεσε ακόμη να αντιληφθεί την κοινωνική κατάθλιψη που έφεραν οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ. Αν δεν έχασε κάθε επαφή με την πραγματικότητα, προκαλεί βάναυσα όλους τους Έλληνες. Αποκαλύπτει, όμως, και την αδυναμία του να απαντήσει στα συγκεκριμένα θέματα που ξεκάθαρα του θέσαμε.

»Ενώ ζητήσαμε να δώσει εξηγήσεις για τη δημιουργία νέων οργανισμών την ώρα που εξαγγέλλονται καταργήσεις παλαιών, αλλά και για διορισμούς «ημετέρων» την ώρα που μεθοδεύονται απολύσεις, ο κ. Πάγκαλος περί άλλα τυρβάζει.

»Μιλά για συνεχή αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που η έξαρση της εγκληματικότητας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

»Μιλά για προστασία της δημόσιας υγείας, όταν κυβερνητικές παραλείψεις έκαναν απειλητικό τον ιό του Νείλου.

»Μιλά για παρεμβάσεις στην απασχόληση όταν η ανεργία ξεπέρασε το 16% και σχεδόν ένας στους δύο νέους είναι άνεργος.

»Μιλά για μια Αθήνα πόλη του Πολιτισμού και του Τουρισμού, όταν ολόκληρες γειτονιές - ακόμη και ο χώρος έξω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο - κατάντησαν αιχμάλωτες σε παράνομους μετανάστες, εμπόρους και χρήστες ναρκωτικών.

»Μιλά για πολιτικές επιστροφής των μεταναστών στις πατρίδες τους, όταν ο νόμος, που ψήφισαν για την ιθαγένεια, έκανε την Ελλάδα μαγνήτη λαθρομετανάστευσης.

»Τελικά, ένα είναι βέβαιο: Ότι ο δεύτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αφού έμεινε χωρίς αρμοδιότητες και ρόλο, προσπαθεί να αποκτήσει πολιτική υπόσταση, βρίζοντας και προκαλώντας.

»Στο παιχνίδι αυτό, θα τον αφήσουμε μόνο του. Τελεία και παύλα».

Λιμενικό: Επέλεξαν την ακριβότερη προσφορά σε διαγωνισμό

http://www.skai.gr/files/temp/EF1DEC4C8F13D0E9314A060415337BF5.jpgΚατά 40% ακριβότερη είναι η λύση που επέλεξε τελικά τριμελής επιτροπή του Λιμενικού Σώματος, για λογαριασμό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, για τη μεταφορά των καύσιμων της αεροπορίας την επόμενη τριετία.

Συγκεκριμένα, το διαγωνισμό κέρδισε η εταιρία που έκανε προσφορά για 325.000 ευρώ μηνιαίως και όχι η εταιρία που έκανε προσφορά για 179.000 ευρώ μηνιαίως.

Το Λιμενικό που διενήργησε το διαγωνισμό, μετέβαλε τον όρο που υπήρχε στην αρχική προκήρυξη της αεροπορίας, απαλείφοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πλοίου ενός εκ των δυο συμμετεχόντων εκείνου με τη χαμηλότερη πρόσφορα.

Έτσι αναγκαστικά οδηγήθηκε στην επιλογή του άλλου, του οποίου το τίμημα υπερβαίνει τον προϋπολογισμό της προκήρυξης.

skai.gr

Τι χρωστάει κάθε χώρα σαν ποσοστό του ΑΕΠ;