07 Σεπτεμβρίου 2011

Wikileaks: ΟΙ τρεις λόγοι που έπρεπε να βγεί απ' τη μέση ο Βουλγαράκης

Στις 15 Φεβρουαρίου ο Πρέσβης των ΗΠΑ Charles P. Ries, ενημερώνει για τον ανασχηματισμό του Καραμανλή. Σε σχόλιό του αναφέρει τους τρεις λόγους για τους οποίους προσπάθησαν να παροπλίσουν τον Γ. Βουλγαράκη (με βόμβες, με Πακιστανούς κ.λπ) και τελικά το κατάφεραν με το Βατοπαίδι. Οι λόγοι που αναφέρει είναι:

α. Ενώ κατά τους Ολυμπιακούς αγώνες συνεργάστηκε με την Πρεσβεία, αμέσως μετά "αποδείχθηκε λιγότερο αξιόπιστος σύμμαχος". Γρήγορα απέρριψε τις αμερικάνικες φαντασιώσεις περί απειλής της Ελλάδας από τη "Διεθνή Τρομοκρατία"...

β. "Πρόσφατα επέτρεψε να κυκλοφορούν φήμες ότι η Αμερικάνικη Πρεσβεία βρίσκεται πίσω από την υπόθεση των υποκλοπών"...

γ. "βλέπει τον εαυτόν του σαν αντίπαλο της Ντόρας Μπακογιάννη και σαν μελλοντικό υποψήφιο Πρωθυπουργό"...

αυτά και περαστικά μας...

Διαβάστε και το σχετικό απόσπασμα:

Subject: New Greek Cabinet Lineup
Reference id: 06ATHENS437
Origin: Embassy Athens
Time: Wed, 15 Feb 2006 00:00 UTC
Classification: CONFIDENTIAL

(C) COMMENT: Formerly Minister of Public Order. Voulgarakis
worked closely with the Embassy in the run-up to and conduct
of the Olympic Games in 2004, but since that time has proven
to be a less reliable ally.
During his tenure as MPO,
Voulgarakis was quick to dismiss the threat of international
terrorism to Greece, and has not moved decisively to address
domestic terrorism threats or crack down on anarchists that
could become next-generation terrorists. Most recently, he
has allowed rumors to circulate that the U.S. is behind a
major eavesdropping case in Greece (Ref B).
He remains,
however, close to the PM, having supported Karamanlis´
leadership from the outset. From Crete, he also has
longstanding ties to former PM Mitsotakis and new FM
Bakoyianni, although of late he is said tob have seen himself
as a rival to Bakoyianni and as future Prime Ministerial
material.
The move to the Culture ministry suggests
Voulgarakis retains Karamanlis´s trust, if not his confidence
that Voulgarakis can lead the MPO.

Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί!!! Τι έλεγε ο ΓΑΠ το 2009;

Όλα τα αποσπάσματα είναι από ομιλία του Γ.Παπανδρέου στην Βουλή για την οικονομία (12/2/2009):

Για τις πρόωρες εκλογές
Δεν έχει κόστος η χώρα από τις εκλογές. Μόνον εσείς έχετε κόστος, της απώλειας της κυβερνητικής εξουσίας.

Για την συναίνεση
Και τώρα, στα δύσκολά σας, μας ζητάτε να ακολουθήσουμε τυφλά την κυβέρνησή σας. Να γίνουμε συνένοχοι
σε μια πολιτική, που καταστρέφει το παρόν και το μέλλον της χώρας. Ξέρω ότι ζητάτε συναινέσεις. Πρώτα από όλα, μάλλον, ζητάτε συναίνεση από τους ίδιους τους βουλευτές σας. Αλλά τελικά, συναινέσεις διαμορφώνονται στον ίδιο τον Ελληνικό λαό.

Για τα spreads
Και τώρα; Τώρα, αναγκαζόμαστε να δανειζόμαστε, πληρώνοντας ως και 300 μονάδες βάσης πάνω από το 10ετές γερμανικό ομόλογο.

Για την πώληση δημόσια περιουσίας
Πόση δημόσια περιουσία θα ξεπουλήσετε ακόμα; Τίνος είναι η σειρά, της ΔΕΗ, του Ταμιευτηρίου;

Για την παρέκκλιση του προϋπολογισμού
Και φτάσατε, αυτός ο προϋπολογισμός, για τον οποίο κάνατε εκλογές, να ξεφύγει κατά 4 δις ευρώ. Αυτή είναι η υπευθυνότητα της κυβέρνησής σας, κ. Καραμανλή. Αυτή είναι η υπευθυνότητά σας.

Για την αύξηση της φορολογίας
Όπως ξέρει πια ο Ελληνικός λαός, ποιους πραγματικά υπηρετείτε με την αύξηση της φορολογίας στα ποτά και τα φθηνά τσιγάρα.

Για τις ανείσπρακτες οφειλές (41 δις τον Ιούλιο του 2011)
Υπάρχουν και ανείσπρακτες οφειλές, 13 δις το 2003, 35 δις το 2007. Ρωτάτε πού θα βρούμε τα λεφτά. Σας καταθέτω αυτό τον πίνακα, για να γνωρίζετε ακριβώς πόσο καλά και νοικοκυρεμένα εσείς διαχειρίζεστε την οικονομία. Είναι πίνακας του Γενικού Λογιστηρίου, που τον χρησιμοποιεί και το Ελεγκτικό.

kolotoubes.blogspot.com

Κολοτούμπα! Έτσι το γεμίζω και εγώ το Βελλίδειο

Την άλλη Τετάρτη ο Κολοτούμπας θα είναι στην ΔΕΘ και θα μιλήσει στο Βελλίδειο... το οποίο θα είναι γεμάτο κόσμο... και κλασικά ο κολοτούμπας θα πει:

Φίλες και φίλοι Θεσσαλονικείς
συναγωνίστριες και συναγωνιστές της Μακεδονίας...

μπλα μπλα μπλα...

Μόνο που θα υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα...

Οι Θεσσαλονικείς και οι Μακεδόνες του Κολοτούμπα...

θα είναι Αθηναίοι

μιας και από τώρα έχει πέσει σύρμα για να μαζέψουν κόσμο απ'την Αθήνα και να τον ανεβάσουν στη Θεσσαλονίκη...

γιατί αν δεν υπάρξει κινητοποίηση, ο Κολοτούμπας που γενικά ψάχνει την ψήφο του στη Β. Ελλάδα... θα ψάχνει και τους οπαδούς του μέσα στο Βελλίδειο.

Κρίμα πάντως γιατί ο συντάκτης-"βοσκός" του παρακάτω μηνύματος που ψάχνει "πρόβατα"-μεταφερόμενους οπαδούς, κατείχε κομβική θέση για τα ελληνικά συμφέροντα...

και αντί σοβαρότητας στέλνει το παρακάτω μαιλ:
Όπως γνωρίζετε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης θα πραγματοποιήσει ομιλία στη Θεσσαλονίκη, στο Βελλίδειο, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.30, στα πλαίσια της ΔΕΘ. Είναι ένα σημαντικό γεγονός, διότι για πρώτη φορά ηγέτης κόμματος, που δεν είναι Κυβέρνηση ή αξιωματική αντιπολίτευση, θα κάνει μια τέτοια συγκέντρωση στο Βελλίδειο. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε με τη μαζική παρουσία μας εκεί. Για το λόγο αυτό ο ΛΑ.Ο.Σ. οργανώνει μετάβαση των ενδιαφερομένων με πούλμαν των 50 ατόμων που έχει μισθώσει, που θα ξεκινήσουν το πρωΐ της 14/9 από διάφορα σημεία της Αθήνας (Καλλιρρόης, Ομόνοια, Σύνταγμα κλπ) και θα επιστρέψουν αυθημερόν, ευθύς μετά τη λήξη της ομιλίας του Προέδρου. Σας ζητώ να με βοηθήσετε να γεμίσουμε ένα τέτοιο πούλμαν με όσους από εσάς είσθε διαθέσιμοι, συγγενικά σας πρόσωπα και φίλους σας.

ΝΔ: Εργασιακή εφεδρεία-Τεχνάσματα μιας «ακέφαλης» κυβέρνησης

http://mypella.gr/sites/default/files/images/neo_logo_ND_1.jpgΟι εξαγγελίες του πρωθυπουργεύοντος αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού οικονομικών απέδειξαν πανηγυρικά ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον σε απόλυτη σύγχυση και πανικό.

Η κοινωνία παρακολουθεί επί μήνες ένα παρατεταμένο θέατρο του παραλόγου που περιλαμβάνει την άσκηση της «μη πολιτικής», τη ρητορική αμετροέπεια και τις μόνιμες παλινωδίες.

Καθώς, όμως, όλοι οι οικονομικοί δείχτες κινούνται με ιλιγγιώδη αρνητική τροχιά, λόγω της λανθασμένης πολιτικής που ακολουθείται, η κυβέρνηση προσφεύγει στη προσφιλή της τακτική της επικοινωνιακής παραπλάνησης.

  • Ψηφίζουν μέτρα επώδυνα για την κοινωνία και καταστρεπτικά για την οικονομία, και στη συνέχεια οι υπουργοί της διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι δεν τα επιθυμούν...
  • Βεβαιώνουν ότι ό,τι έχει αποφασισθεί με τη τρόικα θα εφαρμοστεί και στη συνέχεια διαρρέουν ότι αντιστέκονται στις πιέσεις για την εφαρμογή τους.

Και ποιο το αποτέλεσμα:

Νέο πακέτο μέτρων-μαμούθ. Ομολογία απροκάλυπτης και παταγώδους αποτυχίας με τον λογαριασμό να πηγαίνει στους συνήθεις ύποπτους: τους πολίτες.

Και γνωρίζοντας ότι πρόκειται για συνταγή αποτυχίας που θα προκαλέσει ισχυρότατες αντιδράσεις ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ασυνεννοησίας επιδιώκει να «θολώσει τα νερά».

Στο φλέγον ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας, που σύμφωνα με διαρροές αφορά πάνω από 200.000 εργαζόμενους, επιχειρεί να καταστήσει τη Νέα Δημοκρατία «συνένοχο του εγκλήματος».

Με προσποιητή αφέλεια, διαστρεβλώνοντας απόλυτα την πραγματικότητα, δηλώνει ότι, η πρόταση της εργασιακής εφεδρείας προήλθε από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Πρόκειται για εσκεμμένη παραποίηση της αλήθειας, καθώς η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας είχε εντελώς διαφορετικούς όρους και στόχευση.

Για να θυμίσουμε, λοιπόν, στους έχοντες αδύνατη μνήμη υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, η πρότασή μας για εργασιακή εφεδρεία ήταν η ακόλουθη:

«Έχουμε επεξεργαστεί την εφαρμογή του θεσμού ανάλογα με την ηλικία των προσώπων που μπαίνουν σε εργασιακή εφεδρεία.

  • Για όσους είναι πάνω από τα 50 εφεδρεία με το βασικό μισθό ως τη σύνταξη εκτός κι αν βρει δουλειά αλλού.
  • Για όσους είναι από τα 40-50 δύο τριετίες και
  • Για όσους είναι από τα 30-40 μια τριετία.

Για τις δυο τελευταίες κατηγορίες, τα όρια εφεδρείας ισχύουν εφόσον στο μεταξύ υπάρχει ανάκαμψη, δημιουργούνται θέσεις εργασίας και μπορούν να τις διεκδικήσουν. Σε αντίθετη περίπτωση, τα όρια εφεδρείας παρατείνονται.

Σε όλες τις περιπτώσεις προκύπτει ότι μπορούμε να έχουμε ταχύτερη μείωση προσωπικού και ελλείμματος σε σύγκριση με την άμεση απόλυση.

Αν λάβουμε υπόψη το συνολικό κόστος της ανεργίας, η τριετία επιτρέπει επαρκή χρόνο μαθητείας για μετάταξη.

Εάν ο θεσμός περιοριστεί στον ένα χρόνο, ουσιαστικά στέλνουμε τον εργαζόμενο σε ανεργία από τώρα

Και ρωτάμε ευθέως τον κ. Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης: τι κοινό, επομένως, υπάρχει στη δική μας ξεκάθαρη και κοινωνικά ευαίσθητη πρόταση με τη δική του, της εργασιακής εφεδρείας για ένα έτος με το 60% του μισθού;

  • Η Νέα Δημοκρατία προτείνει το θεσμό της εργασιακής εφεδρείας για την αποφυγή της απόλυσης.
  • Η κυβέρνηση τον εισάγει ως προθάλαμο της απόλυσης.

Και απόλυση σε συνθήκες ύφεσης, εκτόξευσης των ποσοστών της ανεργίας και πανδημίας «λουκέτων» ισοδυναμεί με θανατική καταδίκη.

Η Νέα Δημοκρατία δηλώνει ότι θα μείνει σταθερή στις θέσεις της, αυτές που με ευθύνη απέναντι στην ελληνική κοινωνία υποστηρίζει όλους αυτούς τους μήνες. Απέναντι σε μια«ακέφαλη» και ανυπόληπτη κυβέρνηση θα συνεχίζει να αγωνίζεται για μια άλλη πολιτική, που η έγκρισή της θα έλθει μετά από τη προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.

Πηγή: ΝΔ

Παπαγεωργόπουλος: “ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ”

«Για άλλη μία φορά τους τελευταίους μήνες διαψεύστηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο η σημερινή διοίκηση του Δ.Θ., η οποία κατ’ επανάληψη μίλησε για την δήθεν τραγική οικονομική κατάσταση του Δήμου μας.

Με έγγραφη απάντησή του σε σχετικό ερώτημα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Χάρης Καστανίδης επανέλαβε τις δηλώσεις του προκατόχου του κ. Γιάννη Ραγκούση, ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι από τους υγιέστερους οικονομικά δήμους της χώρας και μακράν ο υγιέστερος εν σχέσει με τους μεγάλους Δήμους, παρά το γεγονός ότι το Κράτος χρωστά περί τα 100 εκατομμύρια ευρώ στον Δ.Θ.!

Νοιώθω πραγματικά υπερήφανος για τον τρόπο με τον οποίο διοίκησε όλα τα τελευταία χρόνια την πόλη μας η Παράταξη μου, χρόνια γόνιμα και παραγωγικά όπου μέσα σε ένα καθεστώς πλήρους διαφάνειας κατατέθηκε πραγματικό έργο το οποίο κάθε μέρα απολαμβάνουν οι συμπολίτες μας.

Η γκεμπελική προπαγάνδα που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας προσπάθησε και προσπαθεί ανεπιτυχώς να παρουσιάσει μια άλλη πραγματικότητα.

Δυστυχώς για τους διακινητές αυτών των συκοφαντιών για άλλη μία φορά σήμερα αποδείχθηκε ότι «τα ψέματα έχουν κοντά πόδια».

--
Vassilis Papageorgopoulos
http://papageorgopoulos.wordpress.com/

Αποκαλύψεις για την δήθεν αυτοκτονία Τσαλικίδη, σήμερα

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου των δικηγόρων της οικογένειας, που έγινε παρουσία του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη !

Την ανάσυρση της υπόθεσης θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη και τη συσχέτισή της με τη δίωξη για την υπόθεση των υποκλοπών θα επιδιώξει τις αμέσως επόμενες ημέρες η ομάδα των δικηγόρων της οικογένειας του στελέχους της Vodafone που βρέθηκε νεκρός όταν αποκαλύφθηκε το παράνομο λογισμικό που επέτρεπε υποκλοπή συνομιλιών.

Η συνέχεια στο taxalia.blogspot.com

ΑΪ ΣΤΟ ΔΙΆΒΟΛΟ, ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ..., ΕΞ ΑΠΑΛΩΝ ΟΝΥΧΩΝ.

Στα ιδιωτικά σχολεία θα έχουν βιβλία ! Υπάρχουν ήδη στα βιβλιοπωλεία(και του Αδώνιδος ;) και μπορούν οι πλούσιοι γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία, να τ' αγοράσουν.[το είπε πριν λίγο η υφυπουργός στην ΝΕΤ, στον Κ. Αρβανίτη].

Που σημαίνει ότι και γονείς των παιδιών που πάνε στα δημόσια σχολεία, μπορούν να τα πάρουν, αν έχουν λεφτά.

Όσοι γονείς δεν έχουν, ας τ' αφήσουν αγράμματα.

Αυτή αγαπητοί μου λέγεται δωρεάν παιδεία του "κ..ου"

Μετά η υπουργός, μας λέει ότι "κόπτεται", κλπ, (μετά του Αδώνιδος) για την παιδεία.

Κύριοι της κυβέρνησης, με π....ς δεν βάφονται αβγά.

Μας δουλεύουν ρε "μπέμπηδες και μπέμπες", ξυπνάτε....

Γ.Δ.

ΝΔ: ΑΜΗΧΑΝΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ

http://kartesios.com/wp-content/uploads/2011/01/ND_new-logo.jpgΗ αποτυχία του οικονοµικού προγράµµατος αντανακλάται –τουλάχιστον για όσους γνωρίζουν στοιχειώδη οικονοµικά- και στην καθίζηση των φορολογικών εσόδων.

Το δε συµπέρασµα που εξάγεται –πέραν των άλλων- από την επιδείνωση των εισπράξεων του κράτους είναι ότι, την συγκεκριµένη οικονοµική πολιτική που κάθε λίγο και λιγάκι αναθεωρείται, είτε µας την επέβαλαν χωρίς να διαπραγµατευτούµε, είτε οι πιστωτές µας συναίνεσαν σε µέτρα που πρότειναν οι κυβερνητικοί οικονοµικοί φωστήρες. Και στις δύο περιπτώσεις ακέραιη έχει την ευθύνη η κυβέρνηση.

Η τακτική αυτή εδώ και δύο χρόνια έχει οδηγήσει τη χρεωµένη χώρα µας σε βαθειά ύφεση. Με τις συνθήκες αυτές δεν πρόκειται να ξεχρεώσουµε ποτέ.

Και ιδού, για του λόγου το αληθές:

Η Ιρλανδία λ.χ., που δανείστηκε και αυτή, αρνήθηκε να υποκύψει στο µέτρο που επιχείρησαν να της επιβάλουν και που αφορούσε την αύξηση των φορολογικών συντελεστών. Το επιχείρηµα της ήταν κρυστάλλινο. Με χαµηλούς συντελεστές για τις επιχειρήσεις, οι επενδύσεις έρχονται η µία µετά την άλλη.

Και, τα λεφτά που εισπράττει η Ιρλανδία από αυτήν την προσέλκυση κεφαλαίων και την επιχειρηµατική δραστηριότητα, είναι µεγαλύτερα από αυτά που θα εισέπραττε αν αύξανε τους φορολογικούς συντελεστές και ανακοπτόταν η εισροή κεφαλαίων και µειωνόταν η δραστηριότητα και η κατανάλωση. Απλά πράγµατα.

Αντιθέτως η δική µας κυβέρνηση - είτε συναίνεσε είτε πρότεινε και έγινε αποδεκτό αµέσως - επιδίδεται συνεχώς σε φορολογικές επιδροµές, τις οποίες µάλιστα µεταβάλει ως προς το περιεχόµενο, κάθε λίγο και λιγάκι, αποκαλύπτοντας την αµηχανία της: Νέες έκτακτες εισφορές στα υψηλά εισοδήµατα! Εισφορά άσκησης επαγγέλµατος στους ελεύθερους επαγγελµατίες! Εξοντωτικές αυξήσεις ΦΠΑ, παρά το γεγονός ότι ήδη έχει µειωθεί η κατανάλωση! Αυξήσεις αφορολόγητων ορίων στο Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας –οπότε η ανοικοδόµηση που συντηρεί πληθώρα επαγγελµάτων υφίσταται και άλλη καθίζηση!

Χειρότερη συνταγή για πιο βαθειά ύφεση δεν υπάρχει. Και ευλόγως προκύπτει το ερώτηµα γιατί εφαρµόζει η κυβέρνηση τέτοια επιπλέον µέτρα, όταν, εκτός από τη µείωση της οικονοµικής δραστηριότητας -µε κατ’ επέκταση µία ακόµη µεγαλύτερη µείωση των εισπράξεων από φορολογία- το κράτος δεν διαθέτει αποτελεσµατικούς φορολογικούς µηχανισµούς. Μηχανισµούς, µέσω των οποίων να µπορέσει, µε παραπάνω εισπράξεις, να ισοσταθµίσει τις απώλειες από την καθίζηση της οικονοµικής δραστηριότητας και της κατανάλωσης!

Να προσθέσουµε, σ’ όλ’ αυτά και το ξεχαρβάλωµα των Εφοριών από τον πρώην «τσάρο» της Οικονοµίας, ο οποίος είχε οδηγήσει, εξ αιτίας των παιδαριωδών πειραµατισµών του, σε παραίτηση τον αρµόδιο για τα φορολογικά, γενικό γραµµατέα του.

ΝΔ

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ «ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ»-Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg_tMCaqwxWuOL5fEevSU0EuNRp2oUYgl0WV3VaDAR7xFuzxMHL6G9vCNPHKWxLVsKaVFAkcPZOS1-z5F45vdwZzmgBk9HSK0FhR2acsgBILCnkxYUOQm8pfN6umNrNeQL6TqkNZ-KTYqYu/s1600/anna+eythimiou9.jpghttp://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/50254_46817481360_6047562_n.jpgΗ νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με πολλά όμως ερωτηματικά για την ομαλή πορεία της, λόγω έλλειψης των διδακτικών βιβλίων.

Η οργάνωση Ν.Ε.Ο.Ι. θα ήθελε να ευχηθεί σε όλους τους μαθητές καλή σχολική χρονιά, συγχρόνως όμως να δώσει κάποιες μικρές αλλά χρήσιμες συμβουλές τόσο στους γονείς όσο και στα παιδιά.

Οι γονείς τις ημέρες αυτές ξεχύνονται στα καταστήματα για να αγοράσουν τα καινούρια σχολικά είδη. Ωστόσο, πριν ξεκινήσουμε:

Καλό θα είναι να εξηγήσουμε στο παιδί μας, ότι τα σχολικά είδη είναι εργαλείο μάθησης και όχι μέσο επίδειξης.

Θα μας βοηθούσε να τηρούμε αυστηρά τον κατάλογο που μας συστήνει το σχολείο.
Η έρευνα αγοράς και η σύγκριση τιμών, για το ίδιο είδος είναι απαραίτητη, διότι οι αποκλίσεις τιμών, από κατάστημα σε κατάστημα, είναι σημαντικές.

Κάποια σχολικά είδη, όπως μολύβια, στυλό, γόμες, κ.α. είναι, πολλές φορές, πιο οικονομικά αν τα αγοράζουμε σε συσκευασίες που περιέχουν παραπάνω από ένα τεμάχιο, χωρίς ωστόσο να λειτουργούμε υπερβολικά, αρκεί να είμαστε σίγουροι ότι θα τα χρησιμοποιήσουμε.

Καλό θα είναι να αποφεύγουμε να αγοράσουμε σχολικά είδη, που μοιάζουν με τρόφιμα, διότι τέτοια προϊόντα δεν πρέπει να κυκλοφορούν, στην αγορά. Κάποιες φορές όμως, «ξεφεύγουν» από τους ελέγχους της πολιτείας και διατίθενται στην αγορά, οπότε πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι.

Σχολικά είδη, που μυρίζουν, σαν τρόφιμα (σβύστρες κ.λπ.) είναι καλό να μην τα προτιμούμε. Οι μυρωδιές προέρχονται, από χημικές αρωματικές ουσίες, που αργότερα είναι αρκετά πιθανό να αποδειχθούν ακατάλληλες. Επιπλέον, η μυρωδιά παρασύρει τα παιδιά να τα δοκιμάσουν.

Η ασφάλεια των σχολικών ειδών πρέπει να είναι το πρωταρχικό κριτήριο, για την αγορά τους. Γι’ αυτό, χρήσιμο είναι να γνωρίζουμε ότι τα σχολικά, που μοιάζουν με παιχνίδια δεν πληρούν τις ίδιες προδιαγραφές ασφάλειας, με τα παιχνίδια. Κατά συνέπεια, στυλό που ανάβουν, μολύβια με μικρά διακοσμητικά αυτοκόλλητα, σβύστρες που μυρίζουν σαν φρούτα, μπορεί να αποδειχτούν επικίνδυνα είδη, για την υγεία ακόμα και τη ζωή των παιδιών μας.

Ένα ακόμη θέμα που απασχολεί έντονα τους γονείς την περίοδο της σχολικής χρονιάς ειναι οι συνηθισμένες σε όλους μας ιώσεις και το ενδεχόμενο έξαρσής τους. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει κάτι τέτοιο, αλλά ωστόσο μπορεί να προφυλάξει το παιδί του όσο καλύτερα γίνεται. Δεδομένου ότι παρατηρούνται κάποιες ελλείψεις τόσο στο προσωπικό καθαριότητας των σχολείων όσο και στην προμήθεια του συνιστώμενου από το Υπουργείο προστατευτικού υλικού για τα σχολεία (μάσκες-γάντια-αντισηπτικά αντικειμένων και επιφανειών), καλό θα είναι να εφοδιάσουμε εμείς οι ίδιοι το παιδί με υγρά μαντηλάκια και να του υπενθυμίσουμε τις βασικές οδηγίες προφύλαξης, όπως:

- Προσεκτικό πλύσιμο χεριών με ζεστό νερό και σαπούνι ή καθαρισμός των χεριών με αλκοολούχο διάλυμα.

- Κάλυψη του στόματος και της μύτης με χαρτομάντιλο κατά την διάρκεια του βήχα και του φτερνίσματος και αποφυγή επαφής των χεριών με το στόμα, τη μύτη και τα μάτια και χειραψίας για πρόληψη διασποράς μικροβίων.
- Αποφυγή επαφής με ασθενείς που έχουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού

- Στην περίπτωση που εκδηλωθεί γρίπη κρίνεται επιβεβλημένη η απουσία από το σχολείο.

Τέλος, ένα από τα ζητήματα που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή είναι η ασφαλής μετάβαση και επιστροφή των μαθητών, όλων των ηλικιών, προς και από το σχολείο. Γι' το λόγο αυτό:

- Στους μαθητές που έχουν μικρή ηλικία, και ιδίως στα πρωτάκια, διαλέγουμε την πιο ασφαλή διαδρομή, σπίτι - σχολείο - σπίτι, και στη συνέχεια την κάνουμε τη μαζί με το παιδί επισημαίνοντάς του τι να προσέχει.
- Καλό θα είναι, ακόμα και αν έχουμε καθυστερήσει να μην κάνουμε ποτέ τρέχοντας την διαδρομή. Η βιασύνη μειώνει την προσοχή και φέρνει ατυχήματα.

- Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο η τσάντα και τα ρούχα του παιδιού να έχουν έντονα χρώματα, και όχι αυτά του τσιμέντου και της ασφάλτου, για να διακρίνονται εύκολα από τους οδηγούς, ιδιαίτερα αν επιστρέφει αργά το απόγευμα.
- Εάν υπάρχει η δυνατότητα, τα μικρά παιδιά να συνοδεύονται κατά την διαδρομή από και προς το σχολείο.

- Σε περίπτωση που πηγαίνουμε το παιδί στο σχολείο με αυτοκίνητο, αυτό πρέπει να κάθεται στο πίσω κάθισμα. Επίσης, πρέπει όλοι να φοράμε ζώνη, και να τηρούμε πιστά τον Κ.Ο.Κ. Να θυμάστε ότι τα παιδιά αντιγράφουν πολύ πιο εύκολα τις πράξεις από τα λόγια!

- Είναι εξαιρετικά χρήσιμη η παρουσία του σχολικού τροχονόμου. Γι’ αυτό, πιέζουμε τη Διεύθυνση του σχολείου, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και την Πολιτεία να καθιερώσει τον σχολικό τροχονόμο.

Η Άννα Ευθυμίου, πρόεδρος της οργάνωσης δηλώνει: «Τα μέλη της οργάνωσης Ν.Ε.Ο.Ι., εύχονται για μια ακόμη φορά καλή σχολική χρονιά σε παιδιά και γονείς. Παρόλο που η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά με δυσλειτουργίες, ωστόσο οι γονείς πρέπει να δημιουργήσουν τις κατάλληλές προϋποθέσεις για τα παιδιά τους, ώστε η σχολική χρονιά να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή και πιο όμορφη γίνεται!»

Για περισσότερες πληροφορίες γονείς και μαθητές μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα της οργάνωσης: 2310 384025 & 2310 232418 ή στο email info@mkoneoi.gr

M. Κεφαλογιάννης: Προβλήματα σε ακτοπλ. συνδέσεις και Τουρισμό απ' την υπόθεση με τον ρωσικό νηογνώμονα και τις αποφάσεις των συναρμοδίων υπουργείων

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgbyCwFUuRoftzqNGmQNjSN_x8oZ_6b_qG3ZzzQl_DzZLTipxEZqnV-iQsf0kjq9n19AIZbAtKu3L53doRE4oz71iiPaTdQ0hkmHyqXwi1z8VEaeY04sMbRrrLcjp_h_2VfAoW7xQ4pq9c/s1600/%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82.jpgΤα μεγάλα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις, αλλά και στον Τουρισμό που έχει προκαλέσει η υπόθεση με τον ρωσικό νηογνώμονα και τις αποφάσεις των συναρμοδίων υπουργείων που επιτείνουν το "μπλέξιμο" ..φέρνει με ερώτηση του στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρώην Υπουργός Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης προς τους κ.κ. Υπουργούς Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Προστασίας του Πολίτη έχει ως εξής:

Θέμα: Οι επιπτώσεις στο Θαλάσσιο Τουρισμό και την Επιβατηγό Ναυτιλία από την έκδοση μη εγκύρων πιστοποιητικών κλάσης και τη διάλυσης της Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων

Μερικές από τις συνέπειες της διάλυσης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας από τη κυβέρνηση ΓΑ Παπανδρέου και της απότοκης πλήρους έλλειψης συνεργασίας των συναρμοδίων υπουργών για τον τομέα ευθύνης της Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων ήταν:

1. Η ελλιπής στελέχωση της Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων σε συνδυασμό με τη κατάργηση της έκδοσης από αυτήν, πιστοποιητικών κλάσης

2. Η διάλυση του Ελληνικού Νηογνώμονα

3. Η προσφυγή των μικρών ναυτιλιακών εταιρειών σε νηογνώμονες ευκαιρίας με αποτέλεσμα την έκδοση μη έγκυρων πιστοποιητικών κλάσης

4. Σήμερα 60 και πλέον πλοία βρίσκονται ακινητοποιημένα σε όλη την Ελλάδα με ανυπολόγιστη ζημία του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας

Ερωτασθε:

1. Για ποιους λόγους αφήσατε χωρίς στελέχη τη Δ/νση Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων του τ. ΥΕΝ?

2. Με ποιο δικαίωμα αφήνετε στη τύχη την ασφάλεια χιλιάδων επιβατών που διακινούνται με τα 60 αυτά πλοία?

3. Ποια άμεσα μέτρα προτίθεσθε να λάβετε για την άρση και αυτού του αδιεξόδου στο οποίο οδηγήσατε την Εμπορική Ναυτιλία?

Ελληνικό κρυφό σχολειό στα Σκόπια

Ο 75χρονος Θανάσης Στεργίου 20 χρόνια διδάσκει τα Ελληνικά.jpg«Τους μιλάω για το Μέγα Αλέξανδρο και είμαι υποχρεωμένος να τους πω ότι,
κατάγεται από τη Ελλάδα κ αι όχι από τη Μακεδονία όπως μαθαίνουν στο σχολείο τους»

Ο 75χρονος Θανάσης Στεργίου 20 χρόνια διδάσκει τα Ελληνικά

Κάθε μέρα στη Μπίτολα ή Μοναστήρι, όπως ονομάζεται στα ελληνικά η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη των Σκοπίων, μερικές δεκάδες παιδιά ανοίγουν τα τετράδιά τους για να γράψουν τις ελληνικές λέξεις που θα τους διδάξει ο δάσκαλός τους Θανάσης Στεργίου.

«Oύτε κρυφό σχολειό είμαστε, αλλά ούτε και φανερό. Το κράτος της ΠΓΔΜ δεν αφήνει να μπαίνουν στη χώρα βιβλία Ιστορίας από την Ελλάδα και χρησιμοποιούμε πολλούς τρόπους για να καταφέρουμε να έχουμε κάποια βιβλία που χρειάζονται σε όσους θέλουν να μάθουν Ελληνικά εδώ στη FΥRΟΜ», λέει ο 75χρονος σήμερα Θανάσης Στεργίου, ο οποίος εδώ και 20 χρόνια διδάσκει τα ελληνικά στα Σκόπια.

«Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των μαθητών αυξάνεται και ήδη έχω πρόβλημα με τον αριθμό τους και αναγκάζομαι να διώχνω μαθητές», λέει ο κ. Στεργίου. Από τα χέρια του, όπως εκτιμάει, έχουν περάσει περισσότεροι από 1.000 μαθητές, ενώ το Ανοικτό Πανεπιστήμιο των Σκοπίων, λόγω αυξημένης ζήτησης για την εκμάθηση των ελληνικών, του ζήτησε να αναλάβει τη διδασκαλία τους. Φέτος οι μαθητές του ξεπερνούν τους 40. Η ηλικία τους είναι από 6 έως 40 ετών. Οι περισσότεροι κάνουν μαθήματα Ελληνικών δύο φορές την εβδομάδα, για τα οποία πληρώνουν ένα ευρώ την ημέρα, αλλά υπάρχουν και ορισμένοι που θέλουν ακόμη περισσότερες φορές την εβδομάδα. «Το πρόβλημά μου είναι η έλλειψη χώρου. Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ δεν μου παραχωρεί χώρο ενώ το προξενείο στο Μοναστήρι μόλις τα τελευταία 3- 4 χρόνια άρχισε να βλέπει πιο ζεστά την υπόθεση της διδασκαλίας των Ελληνικών στα Σκόπια. Έτσι γίνεται εφικτό το να έρχονται στα χέρια μας βιβλία από την Ελλάδα που μιλάνε για τη γλώσσα, τον πολιτισμό, την ιστορία μας», λέει ο «δάσκαλος Θανάσης», όπως τον φωνάζουν οι μαθητές του.

Από το παιδομάζωμα. Στα Σκόπια ο κ. Στεργίου βρέθηκε ύστερα από ένα μακρύ ταξίδι που συμπεριελάμβανε στάσεις στην πρώην Γιουγκοσλαβία, τη Ρουμανία, την Τασκένδη στην πρώην Σοβιετική Ένωση και τέλος στο Μοναστήρι.

«Είμαι ένα από τα παιδιά του παιδομαζώματος από τον Δημοκρατικό Στρατό. Ο πατέρας μου ήταν μετανάστης στην Αμερική αλλά είχε πιστέψει στις αξίες του κομμουνισμού και είχε έρθει στην Ελλάδα για να βοηθήσει στην Αντίσταση. Τελικά το πλήρωσε με τη ζωή του, όπως και τα αδέλφια του. Οι ρίζες της οικογένειάς μου είναι από τις Μηλιές του Πηλίου, όμως στον πόλεμο είχαμε εγκατασταθεί στο Πισοδέρι της Φλώρινας. Τον Μάρτιο του 1948 οι αντάρτες μάς μάζεψαν εμάς τα παιδιά και περάσαμε τα σύνορα με πρώτο μας σταθμό τη Γιουγκοσλαβία», θυμάται ο κ. Στεργίου, ο οποίος τότε ήταν 14 ετών. Χρειάστηκε να περιμένει 50 χρόνια για να του επιτραπεί να ξαναδεί το σπίτι του. Ρωσική φιλολογία. «Στην Τασκένδη σπούδασα Ρωσική Φιλολογία, αλλά επειδή δεν ήθελα να ξεχάσω την πατρίδα έκανα και μαθήματα Ελληνικών. Κάποια στιγμή από τον Ερυθρό Σταυρό έπαθα πως η μικρή μου αδελφή, την οποία είχα χάσει στο παιδομάζωμα, βρισκόταν στο Μοναστήρι. Έτσι ήρθα να τη βρω, και μέχρι να βγω στη σύνταξη ήμουν καθηγητής Ρωσικών σε γιουγκοσλαβικό σχολείο», αναφέρει ο Θανάσης Στεργίου.

Μιλώντας με άλλους Έλληνες που βρίσκονταν από την άλλη πλευρά των συνόρων και δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, κατάλαβε πως πολλοί ήθελαν να μάθουν στα παιδιά τους Ελληνικά ή να τα ξαναθυμηθούν οι ίδιοι αλλά κάτι τέτοιο ήταν απαγορευμένη σκέψη.

Έκανα... ιδιαίτερα. «Τότε ήταν που σκέφτηκα να αρχίσω ιδιαίτερα στο σπίτι μου. Οι πέντε μαθητές έγιναν δέκα, οι δέκα είκοσι και ούτω καθεξής». Οι περισσότεροι από τους μαθητές του προέρχονται από οικογένειες που έχουν ελληνικές ρίζες και θέλουν τα παιδιά τους να γνωρίσουν τη γλώσσα των παππούδων τους. «Οι Έλληνες δεν αναγνωριζόμαστε ως εθνική μειονότητα στα Σκόπια, όπως για παράδειγμα οι Βούλγαροι και οι Αλβανοί, αν και είμαστε πολλοί. Κάθε χρόνο όμως που περνάει, ολοένα και περισσότεροι θέλουν να μάθουν τη γλώσσα γιατί ξέρουν πως η Ελλάδα είναι μια καλή ευκαιρία για το μέλλον. Όταν λυθεί και το θέμα της ονομασίας, το μάθημα των Ελληνικών θα το παρακολουθούν χιλιάδες μαθητές γιατί στους Σκοπιανούς αρέσει η χώρα μας», πιστεύει ο κ. Στεργίου. Με τα όσα θυμόταν από τα ελληνικά που είχε διδαχθεί στην Τασκένδη, έφτιαξε το πρώτο εγχειρίδιο για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. Το 1998, όταν βρέθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αγόρασε βιβλία Γραμματικής και Ιστορίας για να εμπλουτίσει τα μαθήματά του.

Κατασκήνωση στην Ελλάδα. «Υπάρχει μια έκρηξη στην επιθυμία των Σκοπιανών να μάθουν ελληνικά. Μάλιστα κυκλοφορεί στα Σκόπια μέθοδος εκμάθησης, την οποία και χρησιμοποιούν άλλοι συνάδελφοι. Σε αυτή όμως έχουν γίνει παρεμβάσεις από την κυβέρνηση και δεν μαθαίνεις για την Ελλάδα ό,τι πρέπει», λέει ο κ. Στεργίου, που δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του για τις δύο εγκυκλοπαίδειες που ήρθαν με χίλια βάσανα στα χέρια του από τον Οργανισμό για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ). «Είναι οι βίοι ηρώων της μυθολογίας, της Αρχαίας Ελλάδας και του 1821, τους οποίους μας τους είχαν ζητήσει και οι μαθητές του κ. Στεργίου όταν βρέθηκαν το περασμένο καλοκαίρι σε κατασκήνωση στην Ελλάδα», λέει ο πρόεδρος του ΟΔΕΓ Γιώργος Παυλάκος. Για να περάσουν όμως τα ελληνοσκοπιανά σύνορα τα συγκεκριμένα βιβλία στήθηκε μια ολόκληρη επιχείρηση για να μην αποκαλυφθούν.

«Η Ιστορία είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της υπόθεσης, αλλά μάθημα Ελληνικών χωρίς Ιστορία δεν υπάρχει», σημειώνει ο κ. Στεργίου ο οποίος εξηγεί τις δυσκολίες που συναντάει. «Στην ΠΓΔΜ τα παιδιά μαθαίνουν άλλη Ιστορία από αυτή που μαθαίνουν τα παιδιά στην Ελλάδα. Για παράδειγμα ο Μέγας Αλέξανδρος. Εγώ είμαι υποχρεωμένος να τους πω πως για τους Έλληνες κατάγεται από την Ελλάδα και όχι από τη Μακεδονία, όπως μαθαίνουν οι μαθητές μου στο σχολείο».

Αναφορές στην Αστυνομία. Πολλές φορές, όπως παραδέχεται, ήρθε σε σύγκρουση με μαθητές του για το θέμα της Ιστορίας, ενώ η επιμονή του να διδάσκει και την ελληνική εκδοχή τού στοίχισε αρκετές αναφορές στην Αστυνομία.

Λέει χαρακτηριστικά ο Θ. Στεργίου: «Υπάρχουν μαθητές μου Σκοπιανοί στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο ή στα μαθήματα που κάνω εδώ, να μην αναφέρομαι στην Ιστορία. Αυτοί θέλουν να μάθουν απλά τη γλώσσα, μου λένε, και όχι την “προπαγάνδα”, όπως την αποκαλούν. Αν κάποιος δεν θέλει να μάθει και την άλλη άποψη είναι δικό του πρόβλημα».

Στα Σκόπια κάθε χρόνο, ολοένα και περισσότεροι θέλουν να μάθουν τη γλώσσα, γιατί ξέρουν πως η Ελλάδα είναι μια καλή ευκαιρία για το μέλλον

«Το ελληνικό προξενείο στο Μοναστήρι μόλις τα τελευταία 3-4 χρόνια άρχισε να βλέπει πιο ζεστά την υπόθεση της διδασκαλίας των Ελληνικών και έρχονται στα χέρια μας βιβλία από την Ελλάδα» ''TA NEA''

http://namarizathema.blogspot.com

Ενημέρωση από Siglitiki

Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΡΟΘΤΣAΙΛΝΤ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Δηλαδή ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι ο οικονομικά πιο υγιής δήμος της χώρας;

Μετά τη "λίστα Ραγκούση" με την οικονομική κατάσταση των δήμων, που έβγαζε το Δήμο Θεσσαλονίκης μέσα στους 21 "πράσινους" δήμους, δηλαδή τους "καλύτερους" με τα καλύτερα οικονομικά στοιχεία, ήρθε σήμερα και η "λίστα Καστανίδη". Που λέει ακριβώς το ίδιο πράγμα! Ότι δηλαδή ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει τα λιγότερα χρέη από όλους τους μεγάλους δήμους της χώρας. Εάν δε συνυπολογιστεί το χρέος ανά κάτοικο, τότε βλέπουμε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης αναλογικά είναι στους δέκα καλύτερους

Η συνέχεια στο taxalia.blogspot.com

2008: Τι έλεγε η Διαμαντοπούλου για τα βιβλία.

8 Σεπτεμβρίου 2008. Ο υπουργός Εθνικής (τότε) Παιδείας της ΝΔ με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι τα βιβλία βρίσκονται ήδη στα σχολεία. Δείτε πώς αντιδρά η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα παιδείας κ.Α.Διαμαντοπούλου:

[Σήμερα παρακολουθήσαμε μία ακόμα επικοινωνιακή προσπάθεια ωραιοποίησης του έργου του υπουργού Παιδείας .
Τα ωραιοποιημένα ψέματα όμως, έχουν και αδιάψευστες αλήθειες!
Τί μας είπε ο υπουργός;

«Φέτος για πρώτη φορά τα βιβλία περιμένουν τους μαθητές». Η αλήθεια είναι ότι, η κυβέρνηση δεν κατάφερε το ακατόρθωτο. Τα παιδιά το 2003 παρέλαβαν τα βιβλία την ημέρα του Αγιασμού. Από το 2004 μέχρι σήμερα τα βιβλία παραδίδονταν με μεγάλη καθυστέρηση. Φέτος, λοιπόν, το Υπουργείο κατάφερε να γυρίσει στο 2003. Θα πανηγυρίζαμε, εάν στο «έξυπνο σχολείο» που εξαγγέλλει η κυβέρνηση, τους μαθητές περίμεναν υπολογιστές και όχι το αυτονόητο.]

Ερώτηση 1η: Φέτος, που δεν υπάρχουν τα βιβλία στα σχολεία, σε ποια ακριβώς χρονιά κατάφερε η κ.Διαμαντοπούλου να "γυρίσει το Υπουργείο";

Ερώτηση 2η: Όταν (δικαίως) θεωρεί "αυτονόητο" να βρίσκονται τα βιβλία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς στα σχολεία, φέτος με ποιά λέξη θα χαρακτήριζε το δικό της κατόρθωμα να μην γνωρίζει ούτε η ίδια αν και πότε θα τυπωθούν τα βιβλία;

kolotoubes.blogspot.com

e-gov by Ραγκούσης-Νταλάρας: Τελευταίοι στην ΕΕ... πίσω ακόμα κι απ' την Τουρκία

Δείτε τον πίνακα που δείχνει το πραγματικό έργο του Ραγκούση-Νταλάρα που τον Ιούλιο, προκειμένου να δικαιολογήσει τις 5μερες διακοπές στις ΗΠΑ, θέλησε να μας παραμυθιάσει ότι τον κάλεσαν σε συνάντηση για το e-goverment στην Ουάσιγκτον για να εκθέσει τις εμπειρίες του για το πρόγραμμα "Δι@ύγεια" μιας και όπως έλεγε η Ελλάδα ήταν πρωτοπόρα!!! Βέβαια στη συνάντηση ούτε καν μίλησε... αλλά τώρα έρχονται και τα στοιχεία από την ΕΕ που μας δείχνουν τελευταίους και καταϊδρωμένους... πίσω ακόμα και από την Τουρκία!!

http://4.bp.blogspot.com/-9uSEVw4ZeCI/TmdKqQK1_VI/AAAAAAACSPQ/PORBl8j-So4/s1600/07-09-11_405215_21.jpg

ΝΔ: Η ΕΕ να πάρει θέση για τις Τουρκικές απειλές κατά της Κύπρου

http://kartesios.com/wp-content/uploads/2011/01/ND_new-logo.jpgΤις προκλητικές απειλές της Τουρκίας κατά της Κύπρου για ανάληψη στρατιωτικής δράσης σε περίπτωση που προχωρήσει στην έναρξη γεωτρήσεων για την εξεύρεση φυσικού αερίου εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), κατήγγειλε με γραπτή της κοινοβουλευτική ερώτηση προς το Συμβούλιο η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ κα. Μαριέττα Γιαννάκου.

Συγκεκριμένα η κα. Γιαννάκου κάλεσε το Συμβούλιο να αποδοκιμάσει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο τις νέες προκλητικές δηλώσεις του αρμοδίου επί ευρωπαϊκών υποθέσεων υπουργού της Τουρκίας, κ. Εγκεμεν Μπαγίς, ενώ επέκρινε την αμήχανη στάση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) και προσωπικά της Ύπατης εκπροσώπου για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας βαρόνης Ashton για τη μη δημόσια καταδίκη των απαράδεκτων απειλών της Τουρκίας εναντίον ενός κράτους μέλους της Ένωσης.

Τέλος, στην ερώτησή της η κα Γιαννάκου ζήτησε από το Συμβούλιο να δεσμευθεί για το ποία θα είναι η αντίδραση της ΕΕ σε περίπτωση που η Τουρκία πραγματοποιήσει τις παραπάνω απειλές και παρεμποδίσει με πολεμικά πλοία την έναρξη γεωτρήσεων εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Με δηλώσεις η επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ τόνισε τα εξής: "Η Τουρκία για μία ακόμη φορά αδυνατεί να αντεπεξέλθει στο ρόλο ενός εν δυνάμει ευρωπαϊκού κράτους και να συμβαδίσει με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του κοινοτικού κεκτημένου. Οι απειλές του Τούρκου υπουργού και μάλιστα επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε. κ. Μπαγίς, αποδεικνύει ότι

η Τουρκία αυτοακυρώνεται ως υποψήφια χώρα. Παρόλα αυτά είναι ιδιαίτερα λυπηρό ότι από πλευράς ΕΕ δεν έχει υπάρξει ακόμα σαφής καταδίκη των απαράδεκτων δηλώσεων του τούρκου αξιωματούχου. Η Ύπατη εκπρόσωπος βαρόνη Ashton και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης όφειλε να είχε αντιδράσει άμεσα, όπως άλλωστε προτάσσουν οι προβλέψεις της Συνθήκης της Λισαβόνας και συγκεκριμένα οι ρήτρες αμοιβαίας υποστήριξης και αλληλεγγύης. Η βαρόνη Ashton έχει υποχρέωση να προχωρήσει άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων ενός κράτους μέλους τηρώντας το πνεύμα και τις διατάξεις των Συνθηκών της ΕΕ".

Λιβυκό κονβόι πέρασε τα σύνορα προς το Νίγηρα με χρυσό και μετρητά

Έμπιστοι άνθρωποι του Καντάφι πέρασαν τα σύνορα προς το γειτονικό Νίγηρα αργά το βράδυ της Δευτέρας, με αυτοκινητοπομπή που μετέφερε χρυσό και μετρητά όπως είπαν χθες στο Reuters επίσημοι του Εθνικού Μεταβατικού Κογκρέσου (NTC).

"Την περασμένη νύχτα, 10 αυτοκίνητα που μετέφεραν χρυσό, δολάρια και ευρώ, πέρασαν τα σύνορα της Λιβύης στην περιοχή της Jufra προς το Νίγηρα με τη βοήθεια της φυλής των Tuareg που ζούν στο Νίγηρα" είπε στο Reuters ο Fathis Baja, επικεφαλής του NTC για Διεθνείς υποθέσεις.

Οι Tuareg είναι νομάδες που ζούν στην περιοχή και στις δύο πλευρές των συνόρων Λιβύης-Νίγηρα.

Ο εκπρόσωπος του NTC, Abdel Hafiz Ghoga, επιβεβαίωσε ότι η αυτοκινητοπομπή πέρασε στο Νίγηρα και μετέφερε χρυσό και μετρητά που είχαν πάρει απ' το υποκατάστημα της Κεντρικής Τράπεζας στη Σύρτη, την γενέτειρα του Καντάφι, που είναι απ' τις ελάχιστες πόλεις που βρίσκονται ακόμα στα χέρια των οπαδών του.

Τόσο Γάλλοι όσο και Νίγηρες στρατιωτικοί επιβεβαίωσαν στο Reuters ότι πράγματι ένα κονβόι αυτοκινήτων πέρασε τα σύνορα, δεν ήταν όμως σε θέση να επιβεβαιώσουν ότι επρόκειτο για το ίδιο κονβόι για το οποίο μιλάει το NTC.

Έλεος ρε φίλε Νικολόπουλε!!! Έλεος με τα λαμόγια!!

Εξερχόμενος απ' το γραφείο του ανακριτή που εξετάζει την υπόθεση με τα CDS που φέρεται να εμπλέκεται ο αδερφός του ΓΑΠ, ο Ν. Νικολόπουλος είπε μεταξύ άλλων και τα εξής:

Ελάχιστα ΜΜΕ ασχολούνται με αυτές, και μόνον ιστολόγια, όπως το antinews, το Olympia, τα Parapolitika κ.ά. σκαλίζουν πληροφορίες που θα έπρεπε να είναι δημόσιες σε μια περίοδο καχυποψίας, σκανδάλων, αλλά και «απαλλοτριώσεων» δικαιωμάτων χάριν της κρίσης.
Ωραία μην πεις μόνο ότι το olympia που αποκάλυψε την υπόθεση... άντε να πεις και για το antinews που αναδημοσίευσε σχετικά άρθρα... αλλά εκεί βάλε τελεία ρε φίλε!!

Από που κι ως που ρε φίλε Νικολόπουλε ασχολήθηκε το parapolitika.gr με την υπόθεση;
Μπορείς να μας πεις τι σκάλισε;

Επειδή έβαλε τις παρακάτω αναρτήσεις και προέβαλε τις απαντήσεις του Αντρίκου;

Ο αδελφός του πρωθυπουργού μηνύει τον Π. Καμμένο

Αντρίκος: επιβεβαιώνει τη συμμετοχή στην Unigestion, αρνείται σχέση με τα CDS

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Αντρίκος Παπανδρέου

2-3 μέρες ασχολήθηκε το άτομο (20 Μαίου και 11-12 Ιουλίου) και από τότε δεν ξαναέβαλε τίποτα...
κι ο άλλος το έχει κάνει σημαία και το έχει 3 μήνες πρώτο θέμα συντηρώντας το στην επικαιρότητα...
και εσύ πας και τον βάζεις στο ίδιο τσουβάλι με τον "κοντό με τα τακούνια" που λέει κι ο Παπαγιάννης;

Έλεος πια με την προβολή του υπαλλήλου του Μαρινάκη!!!
Έλεος πια με το φόβο σας απέναντι στους καθεστωτικούς δημοσιογράφους!!!

Τα βάζεις με τον αδερφό του Πρωθυπουργού και κάθεσαι και προβάλεις τα λαμόγια; Τι να πω...

Οι ξεφτίλες απ' το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ κατέβασαν την ανάρτηση με τον Μπουτάρη!!!

Ευτυχώς όμως του ξεβράκωσε το ταχαλια εδώ

Δείτε τι του έγραφαν:

taxalia.blogspot.com

Η Φινλανδία απειλεί ότι δεν θα συμμετέχει στο δεύτερο πακέτο στήριξης χωρίς εγγυήσες

Η Φινλανδία μπορεί να μην συμμετάσχει με το μερίδιο που της αναλογεί στο δεύτερο πακέτο στήριξης τηες Ελλάδας, εφόσον δεν ικανοποιηθεί το αίτημα για την παροχή εγγυήσεων από την Αθήνα, δήλωσε την Τετάρτη ο Φινλανδός πρωθυπουργός Γιούρκι Κατάινεν.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο «παραμένει μία πιθανότητα», είπε ο κ. Κατάινεν σε δηλώσεις του μετά από ομιλία στο Ελσίνκι την Τετάρτη.

«Εξαρτάται από το θέμα των εγγυήσεων», προσέθεσε.

«Το θέμα των εγγυήσεων είναι μία μικρή λεπτομέρεια σε ένα μεγαλύτερο πακέτο», σημείωσε.

«Αναζητούμε μία λύση. Αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε για πάντα, καθώς το θέμα πρέπει να επιλυθεί μέσα στις επόμενες ημέρες», συμπλήρωσε.

Ο κ. Κατάινεν ανέφερε στην ομιλία του ότι η χώρα του θέλει ακόμα να συνεισφέρει στη βοήθεια προς την Ελλάδα, καθώς «η επιτυχία της Φινλανδίας εξαρτάται από την επιτυχία της ΕΕ», ενώ τόνισε ότι δεν αποτελεί λύση η έκδοση κοινών ευρωομολόγων.

Εν τω μεταξύ, όπως δήλωσαν την Τρίτη Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο Reuters, η τελική λύση στο θέμα των εγγυήσεων ίσως να μην έχει βρεθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου εξαιτίας νομικών κωλυμάτων.

«Θα υπάρξει αρκετή πολιτική πίεση για να λυθεί σε πολιτικό επίπεδο στις 16 Σεπτεμβρίου, αλλά οι τεχνικές εργασίες θα συνεχιστούν. Δεν θα είναι 100% έτοιμοι στις επόμενες ημέρες», είπαν.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε ότι θα μπορούσε να υπάρξει κάποια συμφωνία για τις εγγυήσεις κατά την άτυπη συνεδρίαση του Ecofin στις 16 Σεπτεμβρίου στην Πολωνία.

Ωστόσο, αξιωματούχοι ίπαν μετά τις προπαρασκευαστικές συνομιλίες της συνεδρίασης ότι η τελική λύση θα πάρει περισσότερο χρόνο.

«Νομίζω ότι θα πάρει περισσότερο χρόνο πέρα του άτυπου Ecofin, είναι πολύ περίπλοκο το θέμα από τεχνικής άποψης», δήλωσε αξιωματούχος που συμμετέχει στις προεργασίες.

«Νομίζω έως τα τέλη του μήνα το νωρίτερο, τα προβλήματα είναι κυρίως νομικής φύσεως, είναι πολύ, πολύ περίπλοκα νομικά ζητήματα», συμπλήρωσε.

«Δεν υπάρχει κακή πρόθεση από κανέναν. Η Ελλάδα συνεργάζεται με πολύ ενεργό τρόπο σε αυτό. Θα είναι μια λύση η οποία επί της αρχής θα είναι ανοικτή σε όλους, αλλά την οποία πολύ λίγες χώρες θα θέλουν να χρησιμοποιήσουν, γιατί θα πρέπει σε αντάλλαγμα να αποποιηθούν ορισμένα άλλα προνόμια», είπε ο αξιωματούχος.

Η Σλοβακία, η Αυστρία και η Ολλανδία έχουν και αυτές εγείρει θέμα εγγυήσεων από την Ελλάδα, αλλά η Ευρωζώνη επιδιώκει το ζήτημα να περιοριστεί στην Φινλανδία, καθώς είναι η μόνη χώρα της οποίας η Βουλή έχει αξιώσει αυτές τις εξασφαλίσεις.

Φυσιολογικά απών ο Καραμανλής απ τη σημερινή κομματική συνάντηση στη Συγγρού

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2lk85vMsxNxBgm2uQsOBGvzYIyETI6vGhzhc-iW75mZdlKTE2C21xoWB5gcZuScjFQKNfa-7fura8sKcc2hGcKDtNx0bzloBXQ5xFmsInG2PibFGyEzAKSvZWSypK_Y4NVW7UDIIcrLo/s1600/KARAMANLIS848-85-95-%253D334747_1.jpgΜπορεί το γαλάζιο στρατηγείο να μετατραπεί το απόγευμα στις 8, σε ένα μεγάλο cocteil party, ο τέως πρωθυπουργός πάντως δεν θα παραστεί στην κομματική εορτή που θα λάβει χώρα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Συγγρού, με αφορμή την έναρξη της νέας πολιτικής περιόδου, καθώς είναι γνωστή η αντιπάθεια Καραμανλή σε δεξιώσεις και κοσμικά γεγονότα.

Η παρουσία του Κώστα Καραμανλή -αν και δεν έχει αποκλειστεί από το περιβάλλον του, που υπενθυμίζει τις καλές σχέσεις του με τον πρόεδρο της ΝΔ-, θεωρείται δύσκολη καθώς μέχρι σήμερα, ο ίδιος έχει αποφύγει το σύνολο των αντίστοιχων κομματικών εκδηλώσεων, ακόμη και τα εγκαίνια του νέου κτιρίου. Αντιθέτως, επιλέγει να δίνει το παρόν μόνο στις κρίσιμες ψηφοφορίες και στις συγκεντρώσεις με πολιτική βαρύτητα, όπως λόγου χάρη η ομιλία Σαμαρά, στη ΔΕΘ.

Σε κάθε περίπτωση, είναι γνωστή η αποφυγή κάθε κοσμικής παρουσίας αλλά και η αντιπάθεια του άλλοτε αρχηγού σε συνάξεις όπως οι δεξιώσεις. Στην παρούσα χρονική συγκυρία ωστόσο γνωρίζει καλά ότι θα γίνονταν ο ίδιος το επίκεντρο της συζήτησης, μετά από μια σειρά δημοσιευμάτων που μιλούν για σχέδιο δολοφονίας αλλά και εξαιτίας των εξελίξεων στο θέμα των υποκλοπών.

Ακόμη και αν τελικά, απουσιάζει από την αποψινή κομματική εορτή, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες, με την άνοδο Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη, να έχει μια κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ. Τελευταία φορά, πριν το μνημόσυνο του Εθνάρχη, οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί στην συμπρωτεύουσα κατά τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Μια πιο στενή επαφή, πιθανολογείται ότι θα υπάρξει και κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Εκθέσεως, ιδίως μετά το καλό κλίμα που έχει δημιουργηθεί και από την πρόσφατη συνέντευξη Σαμαρά αλλά και λόγω της επιρροής που ακόμη έχει ο τέως πρωθυπουργός, στον Βορρά.

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης ο Χριστόφιας: Ποινικές διώξεις εναντίον πολιτών λόγω εξύβρισής του

Οι διώξεις έγιναν μετά από αναφορά μελών της προεδρικής φρουράς προς τοπικές αστυνομικές διευθύνσεις.

Τέσσερις ποινικές διώξεις εναντίον πολιτών, επειδή εξύβρισαν ή προέβησαν σε απρεπείς χειρονομίες εναντίον του προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, άσκησε η Αστυνομία. Οι διώξεις έγιναν μετά από αναφορά μελών της προεδρικής φρουράς προς τοπικές αστυνομικές διευθύνσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» η τελευταία δίωξη πολίτη ήταν το περασμένο Σάββατο, όταν μία εκπαιδευτικός προέβη σε χειρονομία σε βάρος του Προέδρου, την ώρα που το όχημα το οποίο τον μετέφερε πέρασε από δίπλα της. Μέλη της φρουράς του την ανέκοψαν και ειδοποίησαν τον τοπικό σταθμό όπου και της απαγγέλθηκε κατηγορία για εξύβριση.

Σε άλλη περίπτωση, στην Έγκωμη, μία γυναίκα προέβη, επίσης, σε χειρονομία σε βάρος του κ. Χριστόφια και έτυχε της ίδιας αντιμετώπισης, δηλαδή κατηγορήθηκε γραπτώς.

Σε τρίτη περίπτωση, οι δύο επιβαίνοντες σε όχημα που είχε περάσει έξω από την κατοικία του προέδρου της Δημοκρατίας, στην Έγκωμη, φαίνεται να τον εξύβρισαν. Και οι δύο κατηγορήθηκαν από την Αστυνομία για οχληρία και εξύβριση.

Η τέταρτη περίπτωση αφορά πολίτη, ο οποίος στις 17 Αυγούστου είχε εξυβρίσει τον Κύπριο πρόεδρο, όταν τα αυτοκίνητά τους συναντήθηκαν σε φανάρια.

Σημειώνεται, ότι το σχετικό άρθρο του νόμου που αναφέρεται στην εξύβριση του προέδρου της Δημοκρατίας, αν και δεν έχει καταργηθεί, παραμένει για χρόνια ανενεργό, αφού σε ελάχιστες περιπτώσεις έχει χρησιμοποιηθεί.

Μέρκελ: To Συνταγματικό Δικαστήριο επιβεβαίωσε την πολιτική της Γερμανίας

Η Μέρκελ επανέλαβε επίσης ότι απορρίπτει την έκδοση ευρωομολόγων από κοινού από τις 17 χώρες της ευρωζώνης.

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ καλωσόρισε την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου που επιβεβαίωσε τη νομιμότητα της στήριξης των χωρών της ευρωζώνης, λέγοντας ότι η απόφαση αυτή δείχνει πως η κυβέρνησή της βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

«Το Συνταγματικό Δικαστήριο επιβεβαίωσε απολύτως» την πολιτική που ακολουθείται από τη Γερμανία, δήλωσε η Μέρκελ σε ομιλία της ενώπιον των βουλευτών της Μπούντεσταγκ.

«Ευθύνη του καθενός για τις πράξεις του και αλληλεγγύη, αλληλεγγύη και ένας διαφανής και ανοικτός τρόπος δράσης, ασφαλώς με συμμετοχή του κοινοβουλίου, αυτή ακριβώς είναι η οδός που ακολουθήσαμε» από πέρυσι, δήλωσε η καγκελάριος, η οποία επανέλαβε τη δέσμευσή της να στηρίξει τους ευρωπαίους εταίρους της, αλλά μόνο με αυστηρές προϋποθέσεις.

«Το να εξαφανίζεις τα προβλήματα κάτω από το χαλί και να μιλάς για αλληλεγγύη» δεν μπορεί να είναι η λύση, τόνισε η Μέρκελ, καλώντας τις πιο ευαίσθητες χώρες να εντείνουν τις δομικές μεταρρυθμίσεις τους.

Η Μέρκελ επανέλαβε επίσης ότι απορρίπτει την έκδοση ευρωομολόγων από κοινού από τις 17 χώρες της ευρωζώνης, λέγοντας πως αυτή είναι η «οδός προς μια ένωση χρέους».

«Βάζεις όλο το χρέος σ' ένα τσουβάλι και καθιστάς κοινά για όλους τα επιτόκια, τα οποία είναι ο μοναδικός δείκτης στην ευρωζώνη. Αυτή είναι σίγουρα η εσφαλμένη απάντηση», τόνισε.

Εξάλλου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε σήμερα την «ικανοποίησή» της για την απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πληροφορήθηκε με ικανοποίηση την ετυμηγορία του Συνταγματικού Δικαστηρίου για τη νομιμότητα της χρηματοπιστωτικής βοήθειας προς την Ελλάδα», η οποία «επιβεβαιώνει ότι είναι συμβατά με το γερμανικό σύνταγμα τα μέτρα που έχουν ληφθεί ως τώρα», δήλωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Πία Αρενκίλντε.

Η εκπρόσωπος εξέφρασε επίσης αισιοδοξία για τη συνέχεια, παρά το γεγονός ότι το ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας αποφάνθηκε επίσης πως το εθνικό κοινοβούλιο πρέπει να εγκρίνει «κατά περίπτωση κάθε μέτρο αρωγής μεγάλης σημασίας» το οποίο λαμβάνει η χώρα, μια απόφαση που πιθανολογείται ότι θα επιβραδύνει στο μέλλον τα ευρωπαϊκά σχέδια αρωγής σε επείγουσες καταστάσεις.

«Έχουμε εμπιστοσύνη στους γερμανικούς δημοκρατικούς θεσμούς και δεν έχουμε αμφιβολία όσον αφορά την ικανότητά τους να σεβαστούν την ετυμηγορία διατηρώντας παράλληλα τη δυνατότητα να δρουν με αποφασιστικό τρόπο» έναντι της κρίσης, υπογράμμισε η εκπρόσωπος.

Όλο το νομοσχέδιο για τα ΤΑΞΙ

Σχέδιο νόμου «Κανόνες ελεύθερης παροχής υπηρεσιών μεταφοράς με Επιβατηγά Δημόσιας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκίνητα [Νέα ΤΑΞΙ, Ειδικής Μίσθωσης μέχρι εννέα (9) θέσεων] και Μοτοσικλέτες Δημόσιας Χρήσης (Μ.Δ.Χ)».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α'

Οργάνωση παροχής υπηρεσιών

Αρθρο 1

Βασικοί κανόνες

1 Δικαίωμα παροχής υπηρεσιών για τη μεταφορά προσώπων με επιβατηγά αυτοκίνητα μέχρι εννέα (9) θέσεων (Επιβατηγά Δημόσιας Χρήσης - Ε.Δ.Χ.) και με μοτοσικλέτες δύο (2) θέσεων (Μοτοσικλέτες Δημόσιας Χρήσης - Μ.Δ.Χ.) μέσω του δημόσιου οδικού δικτύου της χώρας χορηγείται από το κράτος.

2 Το δικαίωμα παροχής υπηρεσιών για τη μεταφορά επιβατών με Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα και με μοτοσικλέτες Δ.Χ. ασκείται από Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης (Ε.Π.Ε.) και Ανώνυμες Εταιρείες (Α.Ε.) που συστήνονται και λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις της εμπορικής νομοθεσίας, κατέχουν άδεια για την παροχή αυτή με αδειούχους οδηγούς και έχουν στην κυριότητα ή νόμιμη κατοχή τους Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτες Δ.Χ., κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στις επόμενες διατάξεις.

3 Το ίδιο δικαίωμα παρέχεται σε εταιρείες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Ε.Ε.) που ιδρύουν στη χώρα υποκατάστημα με αντικείμενο τη μεταφορά επιβατών με Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα ή /και μοτοσικλέτες Δ.Χ., οι οποίες πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις του παρόντος νόμου.

Αρθρο 2

Γενικοί ορισμοί

Για τους σκοπούς του νόμου αυτού:

1 Παροχή υπηρεσιών στο κοινό με επιβατηγά αυτοκίνητα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ.) συνιστά η μεταφορά με Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα προσώπων με τις αποσκευές τους έναντι ανταλλάγματος που καθορίζεται, αναλόγως της κατηγορίας της άδειας κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, είτε κανονιστικώς είτε ελευθέρως από τους συμβαλλομένους.

2 Παροχή υπηρεσιών στο κοινό με μοτοσικλέτα δημόσιας χρήσης (Μ.Δ.Χ.) συνιστά η μεταφορά με μοτοσικλέτα Δ.Χ. προσώπου, χωρίς αποσκευές, έναντι ανταλλάγματος που καθορίζεται ελευθέρως από τους συμβαλλομένους.

3 Πάροχος υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών - ιδιοκτήτης αυτοκινήτων Ε.Δ.Χ. ή/και μοτοσικλετών είναι οι Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης (Ε.Π.Ε.) και οι Ανώνυμες Εταιρείες (Α.Ε.), στις οποίες περιλαμβάνονται και οι μονοπρόσωπες, που συστήνονται και λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 και έχουν ως αντικείμενο δραστηριότητας την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών με τουλάχιστον ένα (1) τέτοιο αυτοκίνητο (Ε.Δ.Χ.) ή δύο (2) μοτοσικλέτες Δ.Χ. της κυριότητάς τους ή τα οποία έχουν αγοράσει ή νομίμως κατέχουν με τον όρο παρακράτησης της κυριότητας από τον πωλητή μέχρι την αποπληρωμή του τιμήματος ή με χρηματοδοτική μίσθωση.

4 Επιβατηγά δημόσιας χρήσης αυτοκίνητα (Ε.Δ.Χ.): είναι τα αυτοκίνητα που έχουν εκ κατασκευής έως εννέα (9) θέσεις, περιλαμβανομένης και της θέσης του οδηγού, προορίζονται δε να μεταφέρουν επιβάτες αναλόγως προς την κατηγορία τους.

5 Μοτοσικλέτες δημόσιας χρήσης (Μ.Δ.Χ.): είναι οι μοτοσικλέτες που έχουν εκ κατασκευής τουλάχιστον δύο (2) θέσεις, περιλαμβανομένης και της θέσης του οδηγού και προορίζονται να μεταφέρουν επιβάτες.

6 Κατηγορίες Ε.Δ.Χ.: Τα Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα διακρίνονται σε: α) πέντε (5) θέσεων με μετρητή (ΤΑΞΙ) και β) μέχρι εννέα (9) θέσεων (ειδικής μίσθωσης - ΕΙΔΜΙΣΘ).

7 Οδηγοί Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων και μοτοσικλετών Δ.Χ.:

Το φυσικό πρόσωπο, προστιθέν από την εταιρεία - ιδιοκτήτρια του οχήματος ή της μοτοσικλέτας, που είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία του/της, καθώς και για την παροχή εξυπηρέτησης, όπως αυτή καθορίζεται κάθε φορά από τις διατάξεις του παρόντος και τους κανονισμούς λειτουργίας των (Ε.Δ.Χ.) αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών Δ.Χ.

8 Ειδικό Σήμα Παροχής Υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών με Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες Δ.Χ.:

Ειδικό έντυπο (σήμα) επικόλλησης σε κάθε Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα Δ.Χ., βεβαιωτικό της νόμιμης λειτουργίας της εταιρείας παροχής υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών για ορισμένη χρονική περίοδο, το οποίο χορηγείται από τις αρμόδιες αρχές.

9 Διαδρομή:

Η ακολουθητέα πορεία του Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου ή της μοτοσικλέτας Δ.Χ. προς τον τόπο προορισμού που επιλέγει ο επιβάτης. Η κάθε διαδρομή εκτελείται με καταβολή του οριζόμενου κανονιστικώς κομίστρου ή του συμφωνημένου, αναλόγως της κατηγορίας του Ε.Δ.Χ., του συμφωνημένου δε για τις Μ.Δ.Χ., με το οποίο παρέχεται η υπηρεσία μεταφοράς.

10 Εναρξη - τέλος διαδρομής: Η έναρξη της διαδρομής του μισθωμένου Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου ή της μοτοσικλέτας Δ.Χ. προκειμένου να υπολογίζεται το κόμιστρο ή το αντάλλαγμα της παρεχόμενης υπηρεσίας προσδιορίζονται ως εξής:

Α.- Για τα ΕΔΧ - ΤΑΞΙ και το κόμιστρο διαδρομής.

1. Εναρξη διαδρομής είναι:

α) Η εκκίνηση του Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου όταν αυτό βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων της έδρας του, σημείο εκκίνησης είναι το σημείο παραλαβής του επιβάτη.

β) Η επιβίβαση του επιβάτη γίνεται μέσα ή έξω από τα διοικητικά όρια της έδρας του Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου. Εάν ο επιβάτης βρίσκεται έξω από τα διοικητικά όρια της έδρας του Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου, τότε η εκκίνηση του Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου για την παραλαβή του επιβάτη θα γίνει από τα διοικητικά όρια της έδρας του με τελικό προορισμό του επιβάτη την έδρα του Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου.

2. Τέλος διαδρομής είναι η αποβίβαση του επιβάτη.

Β.- Για τα ΕΙΔΜΙΣΘ αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες Δ.Χ. η εκκίνηση, το τέλος της διαδρομής, το αντάλλαγμα ή ο υπολογισμός του ανταλλάγματος και όλα τα σχετικά θέματα κατά τα ελευθέρως και εγγράφως συμφωνηθέντα από τους συμβαλλομένους, ελλείψει δε έγγραφης ειδικότερης συμφωνίας, με βάση τους αναρτημένους στο διαδίκτυο όρους του τιμοκαταλόγου της παρόχου.

11 Προμίσθωση ΕΔΧ αυτοκινήτων-ΤΑΞΙ: Η εκ των προτέρων μίσθωση ΤΑΞΙ από φυσικό ή νομικό πρόσωπο, με σημείο επιβίβασης που βρίσκεται είτε εντός των ορίων της έδρας του Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου είτε εκτός των ορίων αυτής και με σημείο αποβίβασης, αποκλειστικά, εντός των ορίων της έδρας του Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου.

12 Ταξίμετρο είναι η συσκευή των ΤΑΞΙ που υπολογίζει αυτόματα και καταγράφει κάθε χρονική στιγμή το προς πληρωμή χρηματικό ποσό, εκτός από τις ειδικές επιβαρύνσεις που ισχύουν κάθε φορά και οι οποίες αποτυπώνονται, ευκρινώς, σε πινακίδα παραπλεύρως αυτής.

13 Εδρα Ε.Δ.Χ αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας Δ.Χ.:

α) ΤΑΞΙ: Η διοικητική περιφέρεια της χώρας, για την εξυπηρέτηση της οποίας δίνεται το δικαίωμα κυκλοφορίας του αυτοκινήτου Ε.Δ.Χ. Αν η έδρα ανήκει σε ενιαία διοικητική μονάδα (ενιαία έδρα) του άρθρου 15 του παρόντος νόμου, ως έδρα νοείται η ενιαία αυτή έδρα ανεξάρτητα από την έδρα της εταιρείας.

β) ΕΙΔΜΙΣΘ και Μ.Δ.Χ.: Ως έδρα για την οποία δίνεται το δικαίωμα κυκλοφορίας νοείται, ενιαία, η ηπειρωτική και νησιωτική χώρα, ανεξάρτητα από την έδρα της εταιρείας.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β'

Οροι και προϋποθέσεις σύστασης και λειτουργίας εταιρειών.

Αρθρο 3

Σύσταση εταιρειών

1 Η σύσταση εταιρείας περιορισμένης ευθύνης ή ανώνυμης για παροχή υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών με αυτοκίνητα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ.) ή/και με Μ.Δ.Χ. γίνεται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις της εμπορικής νομοθεσίας και ανάλογα προς τον εταιρικό τύπο.

2 Οι μετοχές των ανωνύμων εταιρειών της προηγούμενης παραγράφου είναι ονομαστικές.

3 Εταιρεία που έχει στην κυριότητα ή νόμιμη κατοχή της παραπάνω από τρία (3) αυτοκίνητα Ε.Δ.Χ. ή δέκα οχήματα (αυτοκίνητα και Μ.Δ.Χ.) υποχρεούται να διαθέτει επαρκείς και κατάλληλους ιδιόκτητους ή μισθωμένους χώρους στάθμευσης, του συνόλου των οχημάτων ή/ και των μοτοσικλετών της.

Αρθρο 4

Αδεια Παροχής Υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών με Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα και Μ.Δ.Χ.

1 Για την άσκηση του δικαιώματος παροχής υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών με Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα ή/και με μοτοσικλέτες Δ.Χ. απαιτείται άδεια που χορηγείται από την υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας της έδρας της εταιρείας. Ο αριθμός της αδείας και η επωνυμία της δικαιούχου εταιρείας αναγράφονται σε Ειδικό Σήμα της παραγράφου 8 του άρθρου 2 που επικολλάται σε κάθε ένα ΕΔΧ αυτοκίνητο και Μοτοσικλέτα Δ.Χ.

2 Προϋποθέσεις για τη χορήγηση των Α.Π.Υ. συνιστούν η αξιοπιστία και η επαγγελματική επάρκεια των προσώπων που είναι, αναλόγως, διαχειριστές ή διευθύνοντες σύμβουλοι των επιχειρήσεων μεταφοράς επιβατών με ΕΔΧ αυτοκίνητα ή/ και Μ.Δ.Χ, κατ' εφαρμογή των οριζομένων στο άρθρο 3 παράγραφοι 1, περιπτώσεις α και γ, 4 και 6 του ΠΔ 346/2001.

3 Στις επιχειρήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις της προηγούμενης παραγράφου χορηγείται η Α.Π.Υ. Σε αντίθετη περίπτωση εκδίδεται αιτιολογημένη απόφαση του οικείου περιφερειάρχη περί απόρριψης του σχετικού αιτήματος.

4 Η Αδεια Παροχής Υπηρεσιών ισχύει για μία τριετία, δεν μεταβιβάζεται και ανακαλείται, μετά από προηγούμενη ακρόαση εταιρείας, εάν διαπιστωθεί ότι αυτή δεν παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών, για οποιονδήποτε λόγο, έστω και με ένα (1) αυτοκίνητο ή μία (1) μοτοσικλέτα, επί χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των έξι (6) μηνών.

5 Στην περίπτωση ανάκλησης της Αδειας Παροχής Υπηρεσιών, σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο, ανακαλούνται αυτοδικαίως όλες οι άδειες κυκλοφορίας που έχουν εκδοθεί στο όνομα της εταιρείας, η οποία υποχρεούται να τις παραδώσει με τις πινακίδες των οχημάτων και μοτοσικλετών στην υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της οικείας Περιφέρειας εντός πέντε (5) ημερών από την επίδοση σ' αυτήν της σχετικής διαπιστωτικής πράξης.

Αρθρο 5

Χαρακτηριστικά Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΤΑΞΙ - Οργανα και Εξαρτήματα -Εξωτερικές ενδείξεις - Αντικατάσταση Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΤΑΞΙ

1 Τα Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα που τίθενται σε κυκλοφορία πρέπει να είναι καινούργια και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας κατηγορίας εκπομπών τουλάχιστον EURO V.

2 Για την κυκλοφορία Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων απαιτείται αυτά να:

α. Διαθέτουν τουλάχιστον τέσσερις (4) κύριες πόρτες.

β. Διαθέτουν πέντε (5) θέσεις, της θέσης του οδηγού περιλαμβανομένης.

γ. Εχουν ελάχιστο μήκος μεταξονίου ή μήκος αμαξώματος [...]

δ. Είναι εφοδιασμένα με συστήματα κλιματισμού, τηλεόρασης και πρόσβασης στο διαδίκτυο.

ε. Εξασφαλίζουν τη δυνατότητα μεταφοράς αποσκευών σε ειδικό για το σκοπό αυτόν χώρο.

στ. Είναι εφοδιασμένα, κατά τις κείμενες διατάξεις, με δελτίο τεχνικού ελέγχου και κάρτα ελέγχου καυσαερίων σε ισχύ.

3 Τα Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα φέρουν υποχρεωτικώς τα παρακάτω:

α. Ταξίμετρο, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 16, σε εμφανές μέρος του οχήματος.

β. Πινακίδα αναρτημένη, παραπλεύρως του ταξιμέτρου, με τα στοιχεία του αυτοκινήτου, της παρόχου των υπηρεσιών εταιρείας, του οδηγού (ονοματεπώνυμο, αριθμό ειδικής άδειας αυτού) και τα τιμολόγια που ισχύουν στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

γ. Ειδική πινακίδα οροφής και διακριτικό γνώρισμα (έγχρωμη λωρίδα), των οποίων τα συγκεκριμένα στοιχεία καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που εκδίδεται εντός τριών (3) μηνών από την ισχύ του παρόντος νόμου.

δ. Οδηγό δρόμων, πλατειών και χάρτη της περιοχής λειτουργίας.

ε. Κανονισμό λειτουργίας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΤΑΞΙ.

4 Οι διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και των κανονισμών λειτουργίας των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων έχουν εφαρμογή για όσα θέματα δεν ρυθμίζονται με το άρθρο αυτό.

5 Οσα Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα ΤΑΞΙ έχουν έδρα τις περιοχές της παρ. 2 του άρθρου 15 αποσύρονται από την κυκλοφορία με τη συμπλήρωση δέκα (10) ετών. Για τις υπόλοιπες περιοχές και πόλεις, τα Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα αποσύρονται από την κυκλοφορία με τη συμπλήρωση δεκαπέντε (15) ετών. Τα όρια απόσυρσης υπολογίζονται από το έτος της πρώτης κυκλοφορίας τους.

Αρθρο 6

Χαρακτηριστικά Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΕΙΔΜΙΣΘ - Οργανα και Εξαρτήματα - Εξωτερικές ενδείξεις - Αντικατάσταση Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΕΙΔΜΙΣΘ

1 Τα Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα ΕΙΔΜΙΣΘ που τίθενται σε κυκλοφορία πρέπει να είναι καινούργια και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας κατηγορίας εκπομπών τουλάχιστον EURO V.

2 Για την κυκλοφορία Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΕΙΔΜΙΣΘ απαιτείται αυτά να:

α. Διαθέτουν έως εννέα (9) θέσεις, της θέσης του οδηγού περιλαμβανομένης.

β. Είναι εφοδιασμένα με συστήματα κλιματισμού, τηλεόρασης και πρόσβασης στο διαδίκτυο.

γ. Είναι εφοδιασμένα με δελτίο τεχνικού ελέγχου και κάρτα καυσαερίων σε ισχύ σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

3 Τα Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα ΕΙΔΜΙΣΘ φέρουν αναγκαίως:

α. Πινακίδα αναρτημένη σε εμφανές μέρος του οχήματος με τα στοιχεία του αυτοκινήτου, της παρόχου των υπηρεσιών εταιρείας, του οδηγού (ονοματεπώνυμο, αριθμό ειδικής άδειας αυτού) και τα ενδεικτικά τιμολόγιά της που έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

β. Τον Κανονισμό λειτουργίας των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων.

4 Οι διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και των κανονισμών λειτουργίας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων εφαρμόζονται για όσα θέματα δεν ρυθμίζονται με το άρθρο αυτό.

5 Τα Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα ΕΙΔΜΙΣΘ αποσύρονται από την κυκλοφορία με τη συμπλήρωση δώδεκα (12) ετών. Το όριο απόσυρσης υπολογίζεται από το έτος της πρώτης κυκλοφορίας.

6 Επιπλέον ελάχιστος αναγκαίος εξοπλισμός της κατηγορίας των ΕΙΔΜΙΣΘ αυτοκινήτων αυτών μπορεί να καθορίζεται με απόφαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που εκδίδεται άπαξ εντός τριών μηνών από τη θέση σε ισχύ του νόμου αυτού.

7 Με απόφαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων καθορίζονται τεχνικά χαρακτηριστικά των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΕΙΔΜΙΣΘ για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ ή των ατόμων μειωμένης κινητικότητας.

Αρθρο 7

Χαρακτηριστικά Μοτοσικλετών Δ.Χ. - Οργανα και Εξαρτήματα - Εξωτερικές ενδείξεις - Αντικατάσταση

Με απόφαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων καθορίζονται τεχνικά χαρακτηριστικά των Μοτοσικλετών Δ.Χ., τα όργανα και εξαρτήματα, οι εξωτερικές ενδείξεις, οι όροι αντικατάστασής τους, ο κανονισμός λειτουργίας αυτών και κάθε άλλο θέμα σχετικά με την παροχή των υπηρεσιών με Μ.Δ.Χ.

Αρθρο 8

Δικαιολογητικά χορήγησης Αδειας Παροχής Υπηρεσιών με ΕΔΧ αυτοκίνητο ή Μοτοσικλέτα Δ.Χ.

1 Τα δικαιολογητικά για τη χορήγηση ή την ανανέωση της Αδειας Παροχής Υπηρεσιών με ΕΔΧ αυτοκίνητα ή/και με Μοτοσικλέτες Δ.Χ. είναι τα εξής:

α. Αίτηση που κατατίθεται από την ενδιαφερόμενη εταιρεία στην υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της οικείας Περιφέρειας.

β. Παράβολο υπέρ Δημοσίου: (i) ύψους [πρόταση για: 15.000 έως 40.000] ευρώ για την αρχική χορήγηση της Α.Π.Υ. και αυτοδικαίως για ένα Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητο και (ii) ύψους 5.000 ευρώ για την αρχική χορήγηση της Α.Π.Υ. και αυτοδικαίως για 1 μοτοσικλέτα.

Για κάθε επόμενο ΕΔΧ αυτοκίνητο το παράβολο για την Α.Π.Υ. ορίζεται στο 80% της αξίας του παραβόλου της περίπτωσης i και για κάθε επόμενη Μοτοσικλέτα Δ.Χ. στο 20% του παραβόλου της περίπτωσης ii. Για την ανανέωση της Α.Π.Υ. το παράβολο ορίζεται σε διακόσια ευρώ (200) ανά αυτοκίνητο και είκοσι (20) ευρώ ανά μοτοσικλέτα.

γ. ΦΕΚ δημοσίευσης καταστατικού και τυχόν τροποποιήσεων αυτού.

δ. Πιστοποιητικά ότι δεν τελούν η εταιρεία και οι εταίροι της σε πτώχευση, εκκαθάριση, παύση εργασιών, αναγκαστική διαχείριση ή πτωχευτικό συμβιβασμό και ότι δεν έχει κινηθεί σε βάρος τους διαδικασία για τα παραπάνω.

ε. ΦΕΚ με τη δημοσίευση της συγκρότησης σε σώμα του ισχύοντος Διοικητικού Συμβουλίου και του διορισμού Διευθύνοντος Συμβούλου, εάν πρόκειται για Α.Ε.

στ. Αποσπάσματα ποινικού μητρώου γενικής χρήσης, από τα οποία να προκύπτει ότι δεν έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα για κανένα από τα αδικήματα του άρθρου 11 του παρόντος νόμου (i) ο Διευθύνων Σύμβουλος ή μέλος τους Διοικητικού Συμβουλίου Ανώνυμης Εταιρείας ή ο Διαχειριστής ΕΠΕ, (ii) ο Διαχειριστής της εταιρείας σε κάθε άλλη περίπτωση ή οποιοσδήποτε εκ των εταίρων.

ζ. Πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας, αναλόγως, των εταίρων και του διαχειριστή για τις Ε.Π.Ε. ή του Διευθύνοντος Συμβούλου για τις Α.Ε.

η. Πιστοποιητικό ασφαλιστικής ενημερότητας, ομοίως, των εταίρων και του διαχειριστή για τις Ε.Π.Ε. ή του Διευθύνοντος Συμβούλου για τις Α.Ε.

θ. Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Επάρκειας, του Διαχειριστή της Ε.Π.Ε. ή του Διευθύνοντος Συμβούλου της Α.Ε.

Αρθρο 9

Δικαιολογητικά έκδοσης άδειας κυκλοφορίας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων και Μ.Δ.Χ.

1 Για την έκδοση της άδειας κυκλοφορίας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας Δ.Χ. η εταιρεία υποχρεούται να προσκομίσει τα ακόλουθα δικαιολογητικά στην υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της οικείας Περιφέρειας:

α. Αίτηση, με τα εργοστασιακά στοιχεία συγκεκριμένου αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας για τα οποίο ζητείται η άδεια κυκλοφορίας ως Δ.Χ.

β. Το παράβολο του άρθρου 8 περίπτωση β, δεύτερο εδάφιο, για κάθε επόμενο όχημα ή μοτοσικλέτα.

γ. Πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας

δ. Πιστοποιητικό ασφαλιστικής ενημερότητας

ε. Αντίγραφο ισχύουσας Α.Π.Υ. με Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα ή Μ.Δ.Χ. που έχει επικυρωθεί από την αρχή που το εξέδωσε.

στ. Αντίγραφα συμβολαίων ιδιοκτησίας ή θεωρημένων από την αρμόδια ΔΟΥ συμβάσεων μίσθωσης χώρων επαρκών για τη στάθμευση του συνόλου των οχημάτων τους εφόσον επιβάλλεται.

ζ. Παράβολο υπέρ Δημοσίου, όπως προβλέπεται στην επόμενη παράγραφο για κάθε Ε.Δ.Χ. ή μοτοσικλέτα Δ.Χ. αυτοκίνητο που τίθεται σε κυκλοφορία.

2 Το παράβολο της περίπτωσης ζ της προηγούμενης παραγράφου καθορίζεται ως εξής :

Α. - Για κάθε Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητο 5.000 ευρώ.

Β.- Για κάθε Μ.Δ.Χ. από 1.000 ευρώ.

Τα παράβολα αυτά δύναται να αναπροσαρμόζονται με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Αρθρο 10

Εκδοση αδειών κυκλοφορίας και δικαιούχοι Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων και Μ.Δ.Χ.

1 Αδεια για τη θέση σε κυκλοφορία Ε.Δ.Χ. και μοτοσικλετών Δ.Χ. χορηγείται μόνο στις εταιρείες που συνιστώνται κατά το άρθρο 3 του παρόντος.

2 Η άδεια κυκλοφορίας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου και Μ.Δ.Χ. αφορά, αντιστοίχως, συγκεκριμένο όχημα και συγκεκριμένη μοτοσικλέτα.

3 Τα Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα εν γένει και οι Μ.Δ.Χ. επιτρέπεται να μεταβιβάζονται κατά κυριότητα με την άδεια κυκλοφορίας τους στις εταιρείες του άρθρου 3, οι οποίες κατέχουν Αδεια Παροχής Υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών με Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα ή/και με Μ.Δ.Χ. σε ισχύ, εφόσον η αγοράστρια έχει καταβάλει στο Δημόσιο το παράβολο του άρθρου 8 περίπτωση β εδάφιο 2.

4 Το παράβολο της προηγούμενης παραγράφου δεν καταβάλλεται σε περίπτωση μεταβίβασης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ή Μ.Δ.Χ. που γίνεται λόγω συγχώνευσης εταιρειών του άρθρου 3 ή μετατροπής της εταιρικής μορφής των εταιρειών αυτών.

Αρθρο 11

Ανάκληση Αδειας Παροχής Υπηρεσιών με Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα και Μ.Δ.Χ.

1 Η Αδεια Παροχής Υπηρεσιών με Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα ή και με μοτοσικλέτες Δ.Χ. ανακαλείται, επίσης, οριστικά με απόφαση του οικείου περιφερειάρχη εάν καταδικαστεί σε οποιαδήποτε ποινή τελεσιδίκως:

α) ο διευθύνων σύμβουλος ή μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ανώνυμης εταιρείας ή ο διαχειριστής ΕΠΕ και δεν αντικατασταθούν εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την έκδοση της απόφασης,

β) ο διαχειριστής της εταιρείας σε κάθε άλλη περίπτωση ή οποιοσδήποτε εκ των εταίρων και δεν αντικατασταθεί εντός 15 ημερών από την έκδοση της απόφασης ή συνεχίσει να είναι εταίρος μετά την πάροδο ενός μηνός από την έκδοση της απόφασης, για ένα από τα αδικήματα, τέλεσης ή απόπειρας, συγκρότησης ή ένταξης ως μέλος σε εγκληματική οργάνωση, παραχάραξης, κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων, πλαστογραφίας, πλαστογραφίας και κατάχρησης ενσήμων, δωροδοκίας, ανθρωποκτονίας με πρόθεση, ληστείας, αρπαγής, βιασμού, κατάχρησης σε ασέλγεια, αποπλάνησης παιδιών, διευκόλυνσης ακολασίας άλλων, πορνογραφίας ανηλίκων, μαστροπείας, εκμετάλλευσης πόρνης, σωματεμπορίας, ασέλγειας με ανήλικο έναντι αμοιβής, κλοπής, υπεξαίρεσης, εκβίασης, απάτης, απιστίας, παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων, εμπορίας και χρήσης ναρκωτικών, παράβασης των διατάξεων του νόμου για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, παράνομης μεταφοράς λαθρομεταναστών, λιποταξίας, ανυποταξίας και παράνομης απασχόλησης εργαζομένων.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ'

Μητρώο - Ασφάλεια - Παρατηρητήριο Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων

Αρθρο 12

Μητρώο

1 Στην Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών κάθε Περιφέρειας τηρείται Μητρώο (α) παρόχων υπηρεσιών μεταφοράς με Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ή Μ.Δ.Χ και (β) αδειών κυκλοφορίας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων και Μ.Δ.Χ.

2 Το μητρώο παρόχων περιλαμβάνει

α. επωνυμία της εταιρείας

β. έδρα της εταιρείας

γ. αριθμό ΑΠΥ της εταιρείας

δ. τα Ε.Δ.Χ. οχήματα και Μ.Δ.Χ της εταιρείας

ε. αποφάσεις ποινικών δικαστηρίων που αφορούν τα πρόσωπα του άρθρ. 11 του παρόντος.

3 Το μητρώο αδειών κυκλοφορίας περιλαμβάνει

α. αριθμό κυκλοφορίας αυτοκινήτου και αριθμό πλαισίου,

β. έδρα και κατηγορία αυτοκινήτου,

γ. στοιχεία ιδιοκτήτη αυτοκινήτου ή νόμιμου κατόχου, επωνυμία έδρας, αριθμό φορολογικού μητρώου, αριθμό ΑΠΥ, μεταβολές (αλλαγή έδρας, μεταστάθμευση),

δ. εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτου οχήματος και έτος κατασκευής.

4 Ο ιδιοκτήτης υποχρεούται να ενημερώνει την αρμόδια υπηρεσία που τηρεί το Μητρώο αδειών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων σε κάθε περίπτωση αλλαγής των προαναφερόμενων στοιχείων ή αντικατάστασης του αυτοκινήτου με νέο.

5 Με απόφαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μπορεί να καθορίζονται και άλλα στοιχεία, πλέον των οριζομένων στις παραγράφους 2 & 3, καθώς και ο τρόπος της ηλεκτρονικής ενημέρωσης της βάσης δεδομένων του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τη λήψη στατιστικών δεδομένων, σύνταξη μελετών περιβαλλοντικών και συγκοινωνιακών επιπτώσεων από την κυκλοφορία με Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα και προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα των επιβατικών μεταφορών.

6 Κάθε Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητο και Μ.Δ.Χ. φέρει ηλεκτρονικά αναγνώσιμο σήμα. Το περιεχόμενο και ο τύπος αυτού, η διαδικασία χορήγησης, οι όροι, οι προϋποθέσεις και ο φορέας χορήγησης και ανανέωσής του και κάθε σχετικό θέμα καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Αρθρο 13

Προδιαγραφές ασφαλείας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων

Με απόφαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων διατίθεται μία συχνότητα κινδύνου για τα Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα και Μ.Δ.Χ. Με όμοια απόφαση καθορίζονται οι προδιαγραφές τοποθέτησης συστημάτων ασφαλείας των οδηγών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων και Μ.Δ.Χ (σύστημα G.Ρ.S., διαχωριστικά και άλλα) και κάθε σχετικό θέμα.

Αρθρο 14

Παρατηρητήριο Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων

1 Με απόφαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων συγκροτείται επταμελής επιστημονική επιτροπή, με τίτλο Παρατηρητήριο Ε.Δ.Χ. Αυτοκινήτων και Μ.Δ.Χ., που έχει αρμοδιότητα τη συγκέντρωση, επεξεργασία και μελέτη των πάσης φύσεως στοιχείων που κατέχουν δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, αναφορικά με τις συνθήκες αγοράς και ελεύθερου ανταγωνισμού (προστασία από μονοπώλια, ολιγοπώλια), τις περιβαλλοντικές και οδικές συνθήκες από τη λειτουργία των Ε.Δ.Χ. ανά Περιφέρεια και Διοικητική Ενότητα, σε συνδυασμό με προκύπτουσες κοινωνικές ανάγκες, καθώς και την υποβολή στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων τον Ιανουάριο εκάστου έτους προτάσεων για την αντιμετώπιση των σχετικών ζητημάτων, ιδίως ρύθμιση ροής εκδόσεως νέων αδειών κυκλοφορίας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων, προς εξυπηρέτηση δημοσίου και κοινωνικού συμφέροντος. Το Παρατηρητήριο κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος υποχρεούται εντός εξαμήνου από τη συγκρότησή του να υποβάλλει σύμφωνα με τα ανωτέρω σχετικές προτάσεις.

2 Ο πρόεδρος της Επιτροπής και τα μέλη ορίζονται από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με 3ετή θητεία. Ως μέλη της επιτροπής ορίζονται ειδικοί επιστήμονες και πρόσωπα υψηλού κύρους. Γραμματειακή υποστήριξη στο Παρατηρητήριο παρέχεται από την αρμόδια για τα Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα Διεύθυνση του ίδιου υπουργείου.

3 Με κοινή απόφαση των υπουργών [...], Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων καθορίζεται το ύψος της αποζημίωσης του προέδρου και των μελών του Παρατηρητηρίου και κάθε σχετικό με αυτή θέμα, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για τις αμοιβές αντίστοιχων οργάνων του Δημοσίου.

4 Η οργάνωση της λειτουργίας του Παρατηρητηρίου και κάθε άλλο σχετικό θέμα καθορίζεται με την ως άνω απόφαση του υπουργού.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ'

Ειδικά θέματα λειτουργίας Ε.Δ.Χ. - ΤΑΞΙ

Αρθρο 15

Εννοιες διοικητικής μονάδας και ενιαίας διοικητικής μονάδας των ΤΑΞΙ.

1 Για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος ως προς τα Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα - ΤΑΞΙ, διοικητική μονάδα νοείται ο δήμος, όπως ορίζεται στο άρθρο 1 του ν. 3852/2010 (Α' 87).

2 Ομοίως, ενιαίες διοικητικές μονάδες νοούνται: α) η Περιφέρεια Αττικής και β) η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως αυτές ορίζονται στο άρθρο 3 του ν. 3852/2010.

Αρθρο 16

Αλλαγή έδρας και μεταστάθμευση Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΤΑΞΙ

1 Αλλαγή έδρας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΤΑΞΙ επιτρέπεται μετά τη συμπλήρωση, τουλάχιστον ενός (1) έτους συνεχούς λειτουργίας στην έδρα τους, εφ' όσον συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις έναρξης της ίδιας δραστηριότητας στη νέα έδρα και μετά από σχετική αίτηση της ενδιαφερόμενης εταιρείας και απόφαση του οικείου περιφερειάρχη, εάν η νέα έδρα βρίσκεται στην ίδια Περιφέρεια ή κοινή απόφαση των οικείων περιφερειαρχών, εάν πρόκειται για νέα έδρα υπάγεται σε άλλη περιφέρεια του ν. 3852/2010.

2 Η αλλαγή της έδρας της προηγούμενης παραγράφου γνωστοποιείται εγγράφως και αμελλητί από τον περιφερειάρχη της νέας έδρας στις αρμόδιες φορολογικές, αστυνομικές, περιφερειακές και δημοτικές αρχές της έδρας αυτής.

3 Με κοινή απόφαση των οικείων περιφερειαρχών επιτρέπεται σε Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα η μεταστάθμευσή τους από την έδρα τους σε άλλη Διοικητική Περιφέρεια ή Διοικητική Ενότητα του προηγούμενου άρθρου για τα χρονικά διαστήματα από 1ης Ιουνίου μέχρι 30ής Σεπτεμβρίου και από 1ης Δεκεμβρίου μέχρι τέλους Φεβρουαρίου του επόμενου έτους. Στην περίπτωση αυτή εφαρμόζονται αναλόγως τα αναφερόμενα στις προηγούμενες παραγράφους του άρθρου αυτού, πλην της προϋποθέσεως αλλαγής της έδρας της επιχείρησης.

4 Με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Προστασίας του Πολίτη ρυθμίζονται η διαδικασία και προθεσμία υποβολής της αιτήσεως και εκδόσεως της απόφασης, τα δικαιολογητικά, οι λεπτομέρειες και κάθε σχετικό θέμα αναφορικά με την αλλαγή και μεταστάθμευση των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΤΑΞΙ.

Αρθρο 17

Προμίσθωση Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων - ΤΑΞΙ

1 Επιτρέπεται η προμίσθωση των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων - ΤΑΞΙ από κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, εντός των διοικητικών ορίων της έδρας τους.

2 Προμίσθωση εκτός των διοικητικών ορίων της έδρας των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων επιτρέπεται μόνο αν η ανάθεση της προμίσθωσης γίνεται όταν το Ε.Δ.Χ. βρίσκεται εντός των ορίων της έδρας του και ο προορισμός του επιβάτη βρίσκεται επίσης εντός των διοικητικών ορίων της έδρας του Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου. Στις περιπτώσεις αυτές οι οδηγοί των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων είναι απαραίτητα εφοδιασμένοι με αποδεικτικό της προμίσθωσης, όπου αναφέρεται η συγκεκριμένη ημέρα και ώρα της προμίσθωσης, καθώς και η τοποθεσία παραλαβής, μεταφοράς και αποβίβασης των επιβατών, που σχετίζονται με την προμίσθωση.

3 Οταν πρόκειται για παραλαβή επιβατών από αεροδρόμια, λιμάνια, τελωνεία συνόρων, σιδηροδρομικούς σταθμούς και σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων, το αποδεικτικό της μίσθωσης περιέχει απαραιτήτως τα ονοματεπώνυμα των επιβατών και τα στοιχεία της άφιξής τους (όπως αριθμός πτήσης, όνομα πλοίου, πιθανή ώρα άφιξης).

4 Η προμίσθωση μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε τρόπο. Το κόμιστρο υπολογίζεται με βάση τις ενδείξεις του ταξιμέτρου. Η λειτουργία του ταξιμέτρου ξεκινά με την έναρξη της διαδρομής.

Αρθρο 18

Ταξίμετρο - Συνεργεία επισκευής και τοποθέτησης

1 Στα Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα είναι υποχρεωτική η ύπαρξη ταξιμέτρου εγκεκριμένου τύπου από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Με απόφαση του υπουργού Μεταφορών και Δικτύων καθορίζεται κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της διάταξης αυτής.

2 Το ταξίμετρο υποχρεωτικά ενσωματώνεται ή συνδέεται με ειδικό μηχανισμό έκδοσης αποδείξεων και καταγραφής εσόδων σε φορολογική μνήμη του Ν. 1809/ 1989(φορολογικό ταξίμετρο).

3 Τα ταξίμετρα είναι τοποθετημένα στο εσωτερικό και στο εμπρόσθιο τμήμα του αυτοκινήτου και σε τέτοιο σημείο, ώστε να διακρίνονται καθαρά από οδηγό και επιβάτες.

4 Τα Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα ΤΑΞΙ, των οποίων το ταξίμετρο δεν λειτουργεί, απαγορεύεται να σταθμεύουν σε σταθμούς ή να παρέχουν με οποιοδήποτε τρόπο υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών. Οταν ο οδηγός διαπιστώσει ότι υπάρχει βλάβη στο ταξίμετρο καλύπτει την πινακίδα οροφής και αποσύρει το αυτοκίνητο για επιδιόρθωση της βλάβης. Σε περίπτωση μεταφοράς επιβάτη ενημερώνεται αυτός άμεσα και αναζητείται αντικαταστάτης με φροντίδα του οδηγού.

5 Η επισκευή και συντήρηση των ταξιμέτρων και η αναπροσαρμογή του τιμολογίου σε αυτά επιτρέπεται μόνο από εξουσιοδοτημένα συνεργεία που έχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1575/1985 (ΦΕΚ 207 Α'). Σε κάθε περίπτωση, στο ταξίμετρο πραγματοποιείται σφράγιση και χορηγείται υποχρεωτικά από τα συνεργεία σχετική βεβαίωση, η οποία βρίσκεται πάντα στο αυτοκίνητο ταξί.

6 Τα ταξίμετρα ελέγχονται για την καλή λειτουργία τους από τα ΚΤΕΟ και τα ΙΚΤΕΟ σε κάθε περιοδικό έλεγχο του οχήματος.

Αρθρο 19

Υποχρέωση παραμονής των αυτοκινήτων ΤΑΞΙ

1 Τα Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα - ΤΑΞΙ υποχρεούνται να παραμένουν στην έδρα που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου προς διαρκή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

2 Εκτός των περιπτώσεων συνδρομής λόγω ανωτέρας βίας, όταν το ΤΑΞΙ αυτοκίνητο κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου αυτού απουσιάζει πλέον του μηνός -έστω και αν διακόπτεται σποραδικά η απουσία- από την έδρα του, με απόφαση του οικείου περιφερειάρχη, η οποία εκδίδεται μετά από σχετική διαπίστωση του οικείου δημάρχου, ανακαλείται η άδεια κυκλοφορίας του συγκεκριμένου ΕΔΧ αυτοκινήτου για χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών, σε περίπτωση υποτροπής για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών και σε περίπτωση νέας υποτροπής οριστικά.

Αρθρο 20

Τιμολόγιο Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων - ΤΑΞΙ

1 Το τιμολόγιο των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων - ΤΑΞΙ περιλαμβάνει τα εξής:

α) Το δικαίωμα εκκίνησης - σημαία (ανά μίσθωση).

β) Το κόμιστρο διαδρομής (ανά χιλιόμετρο).

γ) Η αποζημίωση αναμονής.

δ) Το κόμιστρο ελάχιστης διαδρομής

ε) Ειδικές επιβαρύνσεις (για: μεταφερόμενα αντικείμενα, ειδικό τέλος νυχτερινής εξυπηρέτησης, ειδικό τέλος εκκίνησης από σταθμούς, δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα, ειδικές εξυπηρετήσεις).

2 Το τιμολόγιο, που αναφέρεται στην προηγούμενη παράγραφο, καθορίζεται με απόφαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

3 Τα διόδια, καθώς και ο ναύλος οχηματαγωγών πλοίων (Ferry Boat) βαρύνουν τον επιβάτη.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε'

Ειδικά θέματα Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΕΙΔΜΙΣΘ ΚΑΙ Μ.Δ.Χ.

Αρθρο 21

Ειδικοί Κανόνες λειτουργίας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων και ΜΔΧ - ΕΙΔΜΙΣΘ

1 Επιβατηγά δημόσιας χρήσης αυτοκίνητα ειδικής μίσθωσης (Ε.Δ.Χ.- ΕΙΔΜΙΣΘ) είναι ειδικής κατηγορίας οχήματα που εκτελούν διαδρομές ύστερα από προηγούμενη ειδική μίσθωση αυτών από φυσικά ή νομικά πρόσωπα έναντι ελευθέρως συμφωνημένου ανταλλάγματος.

Η ειδική μίσθωση του οχήματος μαζί με τον οδηγό του συνάπτεται αποκλειστικώς είτε εγγράφως είτε μέσω τηλεφωνικού κέντρου ή οποιουδήποτε άλλου μέσου τηλεπικοινωνίας νομίμως καταγεγραμμένης από την πάροχο των υπηρεσιών εταιρεία.

2 Οι οδηγοί των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων και ΜΔΧ αυτής της κατηγορίας παρέχουν υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών μόνον εφόσον είναι εφοδιασμένοι με το αποδεικτικό στοιχείο της μίσθωσης, όπου το ονοματεπώνυμο του μισθωτή, η ημερομηνία και η ώρα της μίσθωσης, το συμφωνηθέν κόμιστρο, καθώς και η τοποθεσία παραλαβής και αποβίβασης των επιβατών.

3 Το αντάλλαγμα για την παροχή υπηρεσιών με αυτοκίνητο ΕΙΔΜΙΣΘ μπορεί να καθορίζεται είτε διά προσχωρήσεως των επιβατών στον αναλυτικό και δεσμευτικό για την εταιρεία πάροχο των υπηρεσιών τιμοκατάλογο ισχύος τουλάχιστον ενός (1) μηνός, τον οποίο έχει αναρτήσει στο Διαδίκτυο σε ειδική ιστοσελίδα που αναγκαίως διατηρεί η εταιρεία για το σκοπό αυτό είτε ελευθέρως κατόπιν διαπραγμάτευσης με τον πελάτη.

4 Κάθε εταιρεία παροχής υπηρεσιών με αυτοκίνητα ΕΙΔΜΙΣΘ υποχρεούται να τηρεί αρχείο των τελευταίων εκατόν ογδόντα (180) ημερολογιακών ημερών με όλες τις τηλεφωνικές και τηλεπικοινωνιακές μέσω Διαδικτύου κλήσεις που έχει λάβει για μίσθωση, καθώς και τις συμβάσεις που έχει εκτελέσει κατά το ίδιο διάστημα.

5 Οι διατάξεις των προηγουμένων παραγράφων εφαρμόζονται αναλόγως και για τις μεταφορές προσώπου με μοτοσικλέτες Δ.Χ.

6 Απαγορεύεται η μίσθωση αυτοκινήτων ΕΙΔΜΙΣΘ ή Μ.Δ.Χ. χωρίς προηγούμενη καταγεγραμμένη συνεννόηση με τον πελάτη και η καθ' οιονδήποτε τρόπο προσέγγιση πελατών, όταν αυτά βρίσκονται σε κίνηση ή σε χώρους στάσης ή στάθμευσης (πιάτσες). Η παραβίαση της διάταξης αυτής επισύρει την ποινή της αφαίρεσης της ειδικής άδειας του οδηγού του αυτοκινήτου. Η υπόθεση εξετάζεται κατά απόλυτη προτεραιότητα από το πειθαρχικό συμβούλιο του άρθρου 25.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ'

Γενικά θέματα ΕΔΧ αυτοκινήτων και Μ.Δ.Χ.

Αρθρο 22

Ιστοσελίδες Παρόχων

1 Ολες οι εταιρείες του άρθρου 3 υποχρεούνται να τηρούν ιστοσελίδα στην οποία αναρτούν τα στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση έδρας, τηλέφωνα, ΦΑΞ, κ.λπ.), του ισχύοντος τιμοκαταλόγου κ.ά.

2 Οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις των εταιρειών ΕΔΧ (ΤΑΞΙ, ΕΙΔΜΙΣΘ) ή / και ΜΔΧ γνωστοποιούνται στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και τηρούνται σε ειδικό χώρο του δικτυακού τόπου του ίδιου υπουργείου.

Αρθρο 23

Διαφήμιση

Επιτρέπεται η τοποθέτηση εμπορικών διαφημίσεων στα Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα και ΜΔΧ με κοινή απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας και Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις, το περιεχόμενο, το είδος και ο τρόπος της διαφήμισης, τα σημεία, εξωτερικά ή εσωτερικά, όπου επιτρέπεται η αναγραφή των διαφημίσεων, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

Αρθρο 24

Κανονισμός λειτουργίας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων και μηχανών Δ.Χ.

Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, ρυθμίζονται οι κανόνες λειτουργίας των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων και μηχανών Δ.Χ., οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ή νομίμων κατόχων αυτών εταιρειών και των οδηγών κατά τη λειτουργία αυτών για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, οι κανόνες ευπρεπούς εμφάνισης και τα προσόντα των οδηγών, η κατάσταση των οχημάτων και οι προϋποθέσεις διάθεσης αυτών για την εκτέλεση μεταφορικού έργου, οι ενδείξεις και οι πινακίδες, τα σήματα των εδρών, θέματα χρήσης των ταξίμετρων και η τοποθέτηση αυτών επί του οχήματος, καθώς και οι διοικητικές κυρώσεις και το σύστημα ελέγχου συμπεριφοράς οδηγών και των οργάνων των εταιρειών ΕΔΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών Δ.Χ. (ΣΕΣΟ), που επιβάλλονται για την παράβαση των υποχρεώσεων, οι οποίες απορρέουν από τον Κανονισμό υποχρεώσεων, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα για όσα θέματα δεν ρυθμίζονται από τον παρόντα ή άλλο νόμο.

Αρθρο 25

Πειθαρχικά Συμβούλια - λοιπά όργανα

1 Συνιστάται σε κάθε Περιφέρεια τουλάχιστον ένα Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, το οποίο είναι αρμόδιο για τον έλεγχο της τήρησης και την επιβολή κυρώσεων του παρόντος και των Κανονισμών Λειτουργίας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων και μοτοσικλετών Δ.Χ. του νόμου αυτού.

2 Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο αποφασίζει μέσα σε προθεσμία ενός μηνός, από τη διαβίβαση σε αυτό από τα αρμόδια όργανα εκθέσεων παραβάσεων οδηγών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων και μηχανών Δ.Χ. ή τυχόν αναφορών ή καταγγελιών επιβατών, να λάβει την απόφασή του και να επιβάλει τις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

3 Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο κάθε τρίμηνο υποβάλλει στην αρμόδια υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών και στην αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων αναλυτική κατάσταση με τις υποθέσεις που διεκπεραιώθηκαν ή εκκρεμούν σε αυτό.

4 Συνίσταται σε κάθε Περιφέρεια τουλάχιστον ένα Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, το οποίο είναι αρμόδιο για την εξέταση ενστάσεων κατά αποφάσεων του Πειθαρχικού Συμβουλίου της παρ. 1 του παρόντος άρθρου.

5 Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση των υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών και Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, καθορίζονται η σύνθεση, ο Κανονισμός λειτουργίας του Πρωτοβάθμιου και του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, οι διοικητικές κυρώσεις και ποινές και η διαδικασία επιβολής αυτών, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

Αρθρο 26

Οργανα ελέγχου

Αρμόδια όργανα για τον έλεγχο τήρησης του νόμου αυτού ορίζονται τα Μικτά Κλιμάκια Ελέγχου, που έχουν συσταθεί και λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2800/2000 (ΦΕΚ 41 Α') και του Ν. 2801/2000 (ΦΕΚ 46 Α'), η Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα για τους χώρους ευθύνης του και το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων. Στις περιπτώσεις διαπίστωσης παραβάσεων του νόμου αυτού και των Κανονισμών Λειτουργίας τα αρμόδια όργανα διαβιβάζουν την έκθεση διαπίστωσης στο αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ζ'

Οδηγοί ΕΔΧ αυτοκινήτων και μηχανών Δ.Χ.

Αρθρο 27

Ειδική άδεια οδήγησης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου και Μ.Δ.Χ.

1 Οι ειδικές άδειες οδήγησης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας Δ.Χ. χορηγούνται σύμφωνα με τους Κανονισμούς Λειτουργίας των Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης και μοτοσικλετών Δ.Χ., όπως ισχύουν κάθε φορά.

2 Για να χορηγηθεί ή ανανεωθεί η ειδική άδεια οδήγησης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου ή Μ.Δ.Χ. απαιτείται ο υποψήφιος:

α. Να έχει ηλικία από 21 έως 67 ετών για τα αυτοκίνητα και 21 έως 50 ετών για τις μοτοσικλέτες.

β. Να μην υπηρετεί με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στο Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. του δημόσιου τομέα του Ν. 1256/1982 (ΦΕΚ 65 Α'), όπως ισχύει κάθε φορά.

γ. Να μην έχει συνταξιοδοτηθεί ως άμεσα ασφαλισμένος από οποιοδήποτε ασφαλιστικό ταμείο ή από το Δημόσιο.

δ. Να μην έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για ένα από τα αδικήματα του άρθρου 7 παρ. 1 του παρόντος, με την επιφύλαξη του άρθρου 14 παρ. 2 δ του Π.Δ. 243/1987 και Π.Δ. 244/1987.

ε. Να έχει επαρκή γνώση της ελληνικής γλώσσας, εφόσον δεν είναι έλληνας υπήκοος και στοιχειώδη δυνατότητα επικοινωνίας στην αγγλική.

στ. Να είναι απόφοιτος τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης ή αναγνωρισμένης ισότιμης σχολής (εσωτερικού ή εξωτερικού).

ζ. Να έχει περάσει επιτυχώς την προβλεπόμενη ιατρική και ψυχοσωματική εξέταση.

η. Να έχει λάβει πιστοποίηση γνώσεων και παρακολούθησης του ειδικού σεμιναρίου αναλόγως υποψηφίων Οδηγών ΕΔΧ αυτοκινήτων ή Μοτοσικλετών Δ.Χ.

θ. Για τις περιοχές της παρ. 2 του άρθρου 15 να κατέχει άδεια οδήγησης τουλάχιστον κατηγορίας Β αυτοκινήτου για ελάχιστο διάστημα 24 μηνών. Για τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας το διάστημα αυτό ορίζεται στους 12 μήνες. Για τις μοτοσικλέτες απαιτείται άδεια κατηγορίας Α για ελάχιστο διάστημα τριών (3) ετών.

3 Με απόφαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων καθορίζεται η διαδικασία των εξετάσεων, η εξεταστέα ύλη και ρυθμίζονται όλα τα σχετικά θέματα για τη χορήγηση, ανανέωση, επέκταση, αφαίρεση και επιστροφή της ειδικής άδειας, η διαδικασία ιατρικής και ψυχοσωματικής εξέτασης των υποψηφίων, καθώς και η ύλη του Σεμιναρίου υποψηφίων οδηγών ΕΔΧ αυτοκινήτων και Μ.Δ.Χ. και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

4 Αν διαπιστωθεί από τα όργανα του άρθρου 26, ότι η ειδική άδεια οδήγησης οδηγού ΕΔΧ αυτοκινήτου ή της Μ.Δ.Χ. έχει λήξει, επιβάλλεται χωριστά στον οδηγό και στην εταιρεία διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ. Αν διαπιστωθεί από τα προαναφερόμενα όργανα ότι απασχολείται ως οδηγός ΕΔΧ αυτοκινήτου ή της Μ.Δ.Χ. πρόσωπο, χωρίς να έχει εκδοθεί στο όνομά του ειδική άδεια οδήγησης ΕΔΧ αυτοκινήτου ή Μ.Δ.Χ, επιβάλλεται χωριστά στον οδηγό και στην εταιρεία παροχής υπηρεσιών, στην οποία ανήκει το αυτοκίνητο ΕΔΧ ή η Μ.Δ.Χ., διοικητικό πρόστιμο δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ και αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των κρατικών πινακίδων του ΕΔΧ αυτοκινήτου για χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών, ενώ σε περίπτωση υποτροπής και για κάθε επιπλέον φορά για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών.

Αρθρο 28

Δικαιολογητικά για την έκδοση και την ανανέωση Ειδικής άδειας οδήγησης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου και Μ.Δ.Χ.

Για τη χορήγηση ή την ανανέωση της ειδικής άδειας οδήγησης ΕΔΧ αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας Δ.Χ. ο υποψήφιος καταθέτει στην υπηρεσία Μεταφορών & Επικοινωνιών της οικείας Περιφέρειας:

α. Αίτηση.

β. Παράβολο υπέρ του Δημοσίου ποσού 50 ευρώ. Το ποσό αυτό μπορεί να αναπροσαρμόζεται με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.

γ. Βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης του Σεμιναρίου άρθρου 27 παρ 2. από δημόσιο ή ιδιωτικό κέντρο επαγγελματικής εκπαίδευσης.

δ. Για τη σύνδρομο απόδειξη των προϋποθέσεων των εδαφίων α, β, και γ της παρ. 2 του άρθρου 27 ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 και για αυτήν της περίπτωσης δ της ίδιας παραγράφου πιστοποιητικό ποινικού μητρώου γενικής χρήσης.

ε. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της άδειας οδήγησης του οδηγού.

στ. Μία πρόσφατη φωτογραφία μεγέθους και τύπου ταυτότητας (έγχρωμη).

ζ. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας για την εξακρίβωση της ηλικίας του ενδιαφερομένου και άλλων ατομικών στοιχείων.

θ. Ιατρικά πιστοποιητικά για την απόδειξη της περίπτωσης ζ' της παρ. 2 του άρθρου 27.

2. Η ειδική άδεια ανανεώνεται κάθε δύο χρόνια για τους οδηγούς ηλικίας έως 60 ετών για Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα και έως 40 ετών για μοτοσικλέτες Δ.Χ. και ετησίως για κάθε επόμενο έτος.

Αρθρο 29

Μητρώο Οδηγών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων και Μ.Δ.Χ

1 Σε κάθε υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της οικείας Περιφέρειας τηρείται Μητρώο Οδηγών Ε.Δ.Χ., στο οποίο καταγράφονται οι παραβάσεις του νόμου αυτού και των Κανονισμών Λειτουργίας των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων και Μ.Δ.Χ, που διαπράττονται από τους κατόχους ειδικής άδειας οδήγησης, καθώς και οι επιβαλλόμενες σε αυτούς διοικητικές κυρώσεις και οι κάθε είδους επερχόμενες μεταβολές.

2 Με απόφαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων καθορίζεται το περιεχόμενο των καταχωρίσεων του Μητρώου Οδηγών, ο τρόπος, η διαδικασία και τα αρμόδια για την καταχώριση των παραβάσεων διοικητικά όργανα.

Αρθρο 30

Υποχρεώσεις οδηγών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΤΑΞΙ, Μ.Δ.Χ και ΕΙΔΜΙΣΘ

1 Στους οδηγούς Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ταξί απαγορεύεται:

α. η επιλογή επιβατών και προορισμών

β. η διακοπή της μίσθωσης ήδη μισθωμένου Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου.

γ. Η είσπραξη κομίστρου πέραν του νομίμου.

δ. Η άρνηση της μίσθωσης μη μισθωμένου Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου.

ε. Η μη συμμόρφωση προς τις υποδείξεις του επιβάτη ως προς τη διαδρομή και τον προορισμό.

2 Στους οδηγούς Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΕΙΔΜΙΣΘ και Μ.Δ.Χ. απαγορεύεται αθέτηση των όρων της συμφωνίας με τον πελάτη.

3 Στους παραβάτες των παραπάνω διατάξεων επιβάλλεται με απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του άρθρου 25 διοικητικό πρόστιμο ως εξής:

α. Για πρώτη φορά, (400) τετρακόσια ευρώ.

β. Για δεύτερη φορά, (700) επτακόσια ευρώ.

γ. Για τρίτη φορά, (1.200) χίλια διακόσια ευρώ, εφαρμόζονται δε, στην περίπτωση αυτή, επιπροσθέτως και αναλόγως της περιπτώσεως, τα οριζόμενα στο δεύτερο εδάφιο και επόμενα της παραγράφου 4 του άρθρου 23 των Π.Δ. 243/1987 και 244/1987, μέχρι την έκδοση την έκδοση του Π.Δ. του άρθρου 24.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η'

Μεταβατικές διατάξεις

Αρθρο 31

1 Πάροχοι υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών - ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Ε.Δ.Χ., κατά την έννοια του παρόντος νόμου, θεωρούνται, για μεταβατική περίοδο τριών (3) ετών, από την έναρξη ισχύος του παρόντος οι ανώνυμες εταιρείες, τα φυσικά πρόσωπα ιδιοκτήτες - εκμεταλλευτές Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων και οι συνεταιρισμοί αυτών, που λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3109/2003 (Α' 38) και έχουν στην κυριότητά τους ή που κατέχουν νομίμως με τον όρο παρακράτησης της κυριότητας από τον πωλητή μέχρι την αποπληρωμή του τιμήματος, ολόκληρο αυτοκίνητο ή ιδανικό μερίδιο Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου, εφόσον είναι κάτοχοι της Αδειας Παροχής Υπηρεσιών του άρθρου 4, την οποία υποχρεούνται να προμηθευθούν, αδαπάνως, εντός έξι (6) μηνών από την ισχύ του παρόντος, υποβάλλοντας αίτηση και προσκομίζοντας οι μεν εταιρείες και οι συνεταιρισμοί τα προβλεπόμενα για την προμήθειά της δικαιολογητικά του άρθρου 8 περιπτώσεις γ, δ, ε και στ αναλόγως εφαρμοζομένων, οι δε λοιποί ιδιοκτήτες αποσπάσματα ποινικού μητρώου γενικής χρήσης, από τα οποία να προκύπτει ότι δεν έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα για κανένα από τα αδικήματα του άρθρου 11 του παρόντος νόμου. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης και μέχρι τη συμμόρφωση αναστέλλεται αυτοδικαίως η ισχύς της άδειας κυκλοφορίας του ΕΔΧ αυτοκινήτου.

2 Κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου της προηγούμενης παραγράφου οι ανώνυμες εταιρείες, τα φυσικά πρόσωπα και οι συνεταιρισμοί μπορούν να εισφέρουν τις άδειες και τα ΕΔΧ αυτοκίνητα σε συνιστώμενη κατά τις διατάξεις του άρθρου 3 εταιρεία. Στην περίπτωση αυτή κεφάλαιο της εταιρείας, εκτός από αυτό που καταβάλλεται σε χρήμα, αποτελεί και η αξία των εισφερομένων οχημάτων που έχουν άδεια κυκλοφορίας ως Ε.Δ.Χ., καθώς και η άυλη υπεραξία των αδειών κυκλοφορίας Ε.Δ.Χ. Η εκτίμηση της αξίας των οχημάτων και της άυλης υπεραξίας των αδειών κυκλοφορίας Ε.Δ.Χ. γίνεται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στα άρθρα 9 επ. του κ.ν. 2190/1920 και 5 παρ. 2 του Ν. 3190/1955, όπως ισχύουν.

3 Η κατά την προηγούμενη παράγραφο σύσταση των εταιρειών της περίπτωσης β της παραγράφου 1, οι εισφορές των εταίρων ή μετόχων, η μεταβίβαση των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων απαλλάσσονται κάθε δικαιώματος υπέρ του Δημοσίου ή τρίτων και φόρου ή τέλους, με εξαίρεση του φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίου.

4 Οι κάτοχοι ιδανικών μεριδίων άδειας κυκλοφορίας ΕΔΧ αυτοκινήτου, εφόσον συστήσουν εταιρεία κατά το άρθρο 3, δικαιούνται εκπτώσεως επί της αξίας του παράβολου της αρχικής ΑΠΥ κατά το ποσοστό του ιδανικού μεριδίου που κατέχουν στην παλαιά άδεια και απαλλάσσονται πλήρως της πληρωμής του παράβολου της νέας Αδειας Κυκλοφορίας η οποία εκδίδεται στο όνομα της εταιρείας.

5 Εταιρείες, που συστήνονται, κατά το άρθρο 3 και εντός της μεταβατικής περιόδου από τα φυσικά πρόσωπα, τους συνεταιρισμούς, τις ανώνυμες εταιρείες της παραγράφου 1, καθώς και από οδηγούς ΕΔΧ αυτοκινήτων με πενταετή εργασιακή σχέση ως οδηγών ΕΔΧ αυτοκινήτων εντός των τελευταίων 10 ετών, εντάσσονται με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στις διατάξεις των αναπτυξιακών νόμων ή ευρωπαϊκών επιχειρησιακών προγραμμάτων ιδίως του άρθρου 17 του Ν. 3614/2007, όπως εκάστοτε ισχύουν για:

α) Τη δημιουργία ή εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών τους.

β) Την αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση γηπέδων για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης.

γ) Την προμήθεια συστημάτων διαχείρισης στόλου, τηλεματικής, επικοινωνιών και τηλεόρασης.

δ) Την προμήθεια μηχανημάτων για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους και των επιβατών.

ε) Την αντικατάσταση των οχημάτων τους με άλλα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας με αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση.

στ) Την αγορά ή κατοχή με χρηματοδοτική μίσθωση οχημάτων κατάλληλων προς εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ).

Με την ίδια απόφαση καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια επιλογής που συνδέονται με την κοινωνική υπευθυνότητα των επιχειρήσεων, την προστασία του οικιστικού περιβάλλοντος και την οδική ασφάλεια, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα για την υπαγωγή των εταιρειών αυτών στις ίδιες διατάξεις.

(Τυχόν επιπλέον φορολογικά κίνητρα για τους παλαιούς ιδιοκτήτες Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων προκειμένου αυτοί να υπαχθούν στο νέο καθεστώς ή και οποιαδήποτε άλλα ζητήματα φορολογικού ενδιαφέροντος σε σχέση με το παρόν σχέδιο νόμου θα εξεταστούν σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο και του δικού του προγραμματισμού)

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Θ'

Καταργούμενες διατάξεις

Αρθρο 32

Από της ισχύος του παρόντος νόμου καταργούνται:

1 Κάθε είδους διάταξη που είναι αντίθετη στις διατάξεις του παρόντος ή ρυθμίζει διαφορετικά όσα θέματα ρυθμίζονται σ' αυτόν.

2 Οι διατάξεις του άρθρου 7 του Ν. 3109/2003.

Αρθρο 33

Εναρξη ισχύος

Η ισχύς του παρόντος νόμου αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στις επιμέρους διατάξεις.

Αθήνα [....]

Οι Υπουργοί

Οικονομικών,

Εσωτερικών,

Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Προστασίας του Πολίτη