16 Σεπτεμβρίου 2011

Χαμός στην Αμερική με τις γυμνές φωτογραφίες της Scarlett Johansson

H αντίδραση της ηθοποιού για τη δημοσίευση των φωτογραφιών της

Η διάσημη ηθοποιός έχει θορυβηθεί μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών που την εμφανίζουν γυμνή οι οποίες αναρτήθηκαν χθες στο διαδίκτυο. Η Johansson επικοινώνησε με το FBI και ζήτησε να διερευνηθεί άμεσα το πώς οι φωτογραφίες αυτές οι οποίες τελικά είναι αληθινές εκλάπησαν από το κινητό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μούσα του Woody Allen, είναι μόνο μια από τις 50 celebrities που στοχοποιήθηκαν από τους hackers. Ανάμεσα σε αυτές ακούστηκαν τα ονόματα της Jessica Alba, της Vanessa Hudgens, της Selena Gomez καθώς και των τραγουδιστριών Miley Cyrus και Christina Aguilera.

Οι κουτσομπολίστικες στήλες στην Αμερική αναφέρουν την πιθανότητα της φωτογραφίες της Johanson να της έδωσε κάποιος από τους πρώην της είτα ο Ryan Reyonolds είτε ο Sean Penn.

Οι hackers λέγεται επίσης ότι έχουν στα χέρια τους αισθησιακές φωτογραφίες της Mila Kunis της ηθοποιού που ξεχώρισε μέσα από το Mαύρο Κύκνο που αποδεικνύουν ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με τον Justin Timberlake. Οι φωτογραφίες προέρχονται από το κινητό της Mila, η μια απεικονίζει τον Timberlake με ένα ροζ εσώρουχο στο κεφάλι του και η άλλη την ηθοποιό γυμνή στο μπάνιο.

Οι περισσότερες ιστοσελίδες έχουν ήδη αφαιρέσει τις γυμνές κλεμμένες φωτογραφίες από φόβο για το FBI. Αν σας τρώει η περιέργεια, μπορείτε να τις βρείτε εύκολα με μια απλή αναζήτηση.

δείτε την αίτηση της Σκάρλετ Γιόχανσον στο FBI εδώ

taxalia.blogspot.co

Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα ήθελαν να κάνουν οι Αμερικανοί: Διαφωνία Γερμανίας-ΗΠΑ στο Eurogroup για τo EFSF

Οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schaeuble και της Αυστρίας Maria Fekter απέρριψαν την έκκληση του ομολόγου τους των ΗΠΑ, Timothy Geithner, για ενίσχυση των κεφαλαίων του EFSF, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της δεύτερης.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ, σύμφωνα με το εκπρόσωπο της Fekter, Gregor Schuetze, απέρριψε από τη μεριά του αίτημα Ευρωπαίων ομολόγων του για επιβολή φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.

Για «πικρή δικαίωση» και «χώρα σε κατάθλιψη» μίλησε ο Σαμαράς

Με «γαλάζιους» φοιτητές συναντήθηκε το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ. Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο μεταξύ άλλων για «πικρή δικαίωση» σχετικά με τις προειδοποιήσεις του για το που θα οδηγήσει η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ακόμα ότι η χώρα βρίσκεται σε «εθνική παραλυσία» εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης και ότι οι νέοι δεν αντέχουν να βλέπουν τους γονείς τους σε οικονομικό αδιέξοδο, εξαιτίας των φόρων που ανακοινώνει συνεχώς η κυβέρνηση. «Δεν υπάρχουν επενδύσεις, δεν υπάρχει αισιοδοξία και η χώρα βρίσκεται σε εθνική κατάθλιψη» τόνισε.

Ειδική αναφορά έκανε στους… κομμουνιστές, για τους οποίους ανέφερε ότι παρότι είναι πολέμιοι της ατομικής ιδιοκτησίας έχουν εξεγερθεί με τους συνεχείς φόρους στα ακίνητα.

Άρχισαν τα όργανα: Ποινική δίωξη στον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Νίκου Λογοθέτη μετά από καταγγελία του Γεωργίου!!!

[Η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ έχει όλα τα χαρακτηριστικά μυθιστορήματος-θρίλερ...]

Κατηγορείται για παραβίαση του emal του προέδρου Α. Γεωργίου

Ποινική δίωξη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων ασκήθηκε εναντίον του πρώην αντιπρόεδρου της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Νίκου Λογοθέτη υστέρα από αναφορά του πρόεδρου της υπηρεσίας ότι είχε... παραβιαστεί το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο.

Το Αύγουστο- Σεπτέμβριο του 2010 είχε διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση με αφορμή καταγγελία του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος κατήγγειλε ότι υπέκλεψαν στοιχεία από τον υπολογιστή του και υπέκλεψαν τα e- mail του.

Ο κατηγορούμενος αρνείται την πράξη που του αποδίδεται και υποστηρίζει ότι είχαν και άλλοι πρόσβαση στον ίδιο υπολογιστή.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για ύπαρξη παρασκηνίου πίσω από αύτη τη δικαστική διαμάχη αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποιοι ήθελαν να βγουν προς τα έξω αλλοιωμένα στοιχειά που αφορούσαν το εθνικό έλλειμμα. Η υπόθεση έχει ανατεθεί σε ανακριτή.

«Την έπεσε» στη Μπανόν ο Στρος Καν; Νέες αποκαλύψεις στο φως

«Ο Στρος Καν προσπάθησε να φιλήσει την Κριστίν Μπανόν, χωρίς εκείνη να συναινέσει», αποκαλύπτει η ιστοσελίδα www.lexpress.fr. Ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου φέρεται, σύμφωνα το δημοσίευμα, να παραδέχθηκε στη διάρκεια της ακρόασής του, ότι επιχείρησε να πλησιάσει ερωτικά τη Μπανόν, τη δημοσιογράφο και συγγραφέα που τον έχει μηνύσει για απόπειρα βιασμού της, διέρρευσε σήμερα από μια πηγή της έρευνας.

Πηγή που μετέχει στην έρευνα δήλωσε σε δημοσιογράφο της εφημερίδας ότι ο Στρος Καν προσπάθησε να φιλήσει τη Μπανόν, χωρίς εκείνη να δώσει τη συγκατάθεσή της.

Ο συνήγορος του Στρος Καν, Ενρί Λεκλέρ, αρνήθηκε να κάνει το παραμικρό σχόλιο στο Γαλλικό πρακτορείο που επικοινώνησε μαζί του.

Ο Ντομινίκ Στρος Καν κατέθεσε στην αστυνομία, στις 12 Σεπτεμβρίου και τότε είχε διαρρεύσει ότι»διέψευδε όλα τα στοιχεία, που σχετίζονται με απόπειρα βιασμού, όταν σε ένα κενό διαμέρισμα στο Παρίσι συνάντησε, τον Φεβρουάριο του 2003, την Τριστάν Μπανόν».

«Όμως παραδέχθηκε ότι έκανε τα πρώτα βήματα ερωτικής σχέσης με την Μπανόν, χωρίς να είναι περισσότερο ακριβής», ανέφερε η ίδια πηγή, χωρίς να επεκταθεί. Στην ίδια ιστοσελίδα αναφέρεται επίσης ότι «ο Στρος-Καν θέλησε να φιλήσει την κοπέλα συναντώντας την άρνησή της, οπότε δεν επέμεινε...».

Μέλη του στενού περιβάλλοντος των δύο πρωταγωνιστών αυτής της ιστορίας κατέθεσαν επίσης στην αστυνομία, όπως έκανε κι η ίδια η Τριστάν Μπανόν.

Όταν ολοκληρωθεί η έρευνα, είτε θα παραπεμφθεί σε τακτική ανάκριση, είτε θα αρχειοθετηθεί ή θα αποφασιστεί ότι συντρέχει παραγραφή.

Οι αποκαλύψεις έρχονται μερικά 24ωρα πριν από την πρώτη συνέντευξη του Ντομινίκ Στρος Καν, μετά τα γεγονότα της 14ης Μαΐου και την υπόθεση της Ναφισάτου Ντιαλό. Την Κυριακή, ο Στρος Καν θα δώσει συνέντευξη στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1, στην παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου Κλερ Σαζάλ.

Σύμφωνα με όσα λέγονται, ο Στρος Καν θα αναφερθεί τόσο στο πολιτικό μέλλον του, όσο και στις κατηγορίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος στη Νέα Υόρκη και στο Παρίσι.

Και γενική διευθύντρια στο Ινστ. Κ. Καραμανλής πλέον η Μαριάννα Πυργιώτη... επειδή έχει ξελαρυγγιαστεί να φωνάζει για τη ΝΔ...

http://www.statesmen.gr/wp-content/uploads/2011/02/Pirgioti-468x267.jpgΑναβαθμίσθηκε εσωκομματικά η γνωστή δημοσιογράφος και αναπληρώτρια Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Μαριάννα Πυργιώτη, η οποία τοποθετήθηκε Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Προφανώς επειδή από τον Real FM είχε ξελαρυγγιαστεί να προβάλει τις θέσεις της ΝΔ και τις αστοχίες του ΠΑΣΟΚ... Η μέχρι τώρα γενική διευθύντρια Κωνσταντίνα Μπότσιου, τοποθετήθηκε από το Δ.Σ στη θέση του αντιπροέδρου του Ινστιτούτου, το οποίο εντός των ημερών θα μετακομίσει στο ιστορικό κτήριο της Ρηγίλλης.

Άκαρπη η συνάντηση Ραγκούση-Νταλάρα με ΓΣΕΒΕΕ για τα ταξί

Άκαρπη ουσιαστικά απέβη η συνάντηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση, με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ, για το ζήτημα της απελευθέρωσης των ταξί.

Οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΒΒΕ ζήτησαν στον υπουργό να βρεθεί μια χρυσή τομή, αλλά ο κ. Ραγκούσης επέμεινε στη θέση του ότι η απελευθέρωση ή θα είναι πλήρης ή δεν θα υπάρξει καθόλου.

Ο πρόεδρός της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος δήλωσε ότι η Συνομοσπονδία πρότεινε να υπάρξουν πληθυσμιακά, οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια για την έκδοση των αδειών, οι οποίες θα πρέπει να είναι δημόσιες και να γίνεται αυστηρός έλεγχος.

Πρότεινε επίσης στον υπουργό να υπάρξει μια 10ετής μεταβατική περίοδος για τη μεταβίβαση των αδειών που ήδη υπάρχουν με όρους γονικής παροχής, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της φοροδιαφυγής.

Ο κ. Ασημακόπουλος ζήτησε όμως και από τους ιδιοκτήτες ταξί «σοβαρότητα και υπευθυνότητα» και αποφυγή ακραίων κινήσεων και εμπρηστικών δηλώσεων, ώστε να παραμείνει η κοινωνία με το μέρος τους και να υπάρξει η δυνατότητα εξεύρεσης μιας χρυσής τομής.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το μέλος της ΓΣΕΒΕΕ και πρόεδρος των Ιδιοκτητών Ταξί της Πάτρας κ. Σκέντζος, δήλωσε ότι δεν υιοθετεί τέτοιες πρακτικές και ότι την επόμενη εβδομάδα ενδέχεται να υπάρξει συνάντηση των ιδιοκτητών ταξί με τον υπουργό.

Συνάντηση Ερντογάν με Παπανδρέου με φόντο τους Τούρκους να κάνουν έρευνες για πετρέλαιο μπροστά στο Καστελόριζο

http://www.skai.gr/files/temp/FAE0EF66B5C807532959C67B06084B66.jpgΜε φόντο τα προβλήματα που έχουν ενσκύψει στην Ανατολική Μεσόγειο. θα συναντηθούν ο έλληνας πρωθυπουργός και ο τούρκος ομόλογός του Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της 66ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, από τις 17 έως τις 23 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, θα συζητήσουν τις προειδοποιήσεις Ερντογάν ότι τουρκικά πολεμικά πλοία θα κάνουν από εδώ και στο εξής έντονη την παρουσία τους στην Ανατολική Μεσόγειο, οι οποίες έχουν προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις.

Η ΕΕ, στην οποία η Τουρκία επιθυμεί να ενταχθεί, και οι ΗΠΑ, που αποτελούν τον ισχυρότερο παραδοσιακό σύμμαχο της Τουρκίας, έχουν πάρει σαφείς αποστάσεις από την Άγκυρα και διαμηνύουν ευθέως την υποστήριξή τους στο δικαίωμα κάθε χώρας να αξιοποιήσει τον ενεργειακό πλούτο που βρίσκεται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της.

Ο πρόεδρος της Κύπρου, Δημήτρης Χριστόφιας, έχει επισημάνει ότι επιβάλλεται επαγρύπνηση και ετοιμότητα για αντιμετώπιση των τουρκικών απειλών, που αποσκοπούν σε εκφοβισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας, με στόχο την αποτροπή εκμετάλλευσης της ΑΟΖ.

Σε νέα έκκληση για την ειρήνη επίλυση του ζητήματος των ερευνών της Λευκωσίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Μεγαλονήσου προέβησαν την Παρασκευή τα Ηνωμένα Έθνη, ενώ ο έλληνας υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης με τον ομόλογό του της Κύπρου Δημήτρη Ηλιάδη.

Ο Ταγίπ Ερντογάν πρόκειται να συναντηθεί στη Νέα Υόρκη και με τον Μπαράκ Ομπάμα για το ζήτημα των τεταμένων διμερών σχέσεων με το Ισραήλ.

KATAΤΕΘΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για το ειδικό τέλος των ακινήτων στην οποία προβλέπεται η επιβολή προστίμου στη ΔΕΗ και στους άλλους εναλλακτικούς παρόχους ρεύματος αν δεν κόβουν το ρεύμα στους φορολογούμενους που δεν πληρώνουν το τέλος.

Το πρόστιμο όπως προβλέπεται στην τροπολογία θα ισούται με το τέλος προσαυξημένο κατά 25% και θα υποχρεούται να καταβάλει η ΔΕΗ ή ο εναλλακτικός πάροχος. Παράλληλα η εταιρία θα ενημερώνει το δημόσιο για τους οφειλέτες αυτούς προκειμένου να κινηθούν τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης της οφειλής.

Η τροπολογία περιλαμβάνει τα κλιμάκια και τους συντελεστές υπολογισμού του τέλους ακινήτων από το οποίο προσδοκώνται ετήσια έσοδα 2,6 δισ. ευρώ. Παρέχονται επίσης διευκρινίσεις σχετικά με τις εξαιρέσεις από την εφαρμογή του μέτρου. Ειδικότερα για τους ανέργους μη επιδοτούμενους από τον ΟΑΕΔ και με οικογενειακό εισόδημα κάτω από 8.000 ευρώ προβλέπεται ότι για να είναι δικαιούχοι του μειωμένου ειδικού συντελεστή ( 0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο), θα υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά στη ΓΓΠΣ προκειμένου να γίνει διασταύρωση με τα αρχεία της εφορίας ή άλλων δημοσίων υπηρεσιών.

Στη συνέχεια θα ενημερώνεται η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές προκειμένου να υπολογιστεί ο μειωμένος συντελεστής και να ενεργοποιηθεί η διαδικασία επιστροφής τυχόν καταβληθέντος μεγαλύτερου τέλους. Για την Εκκλησία ορίζεται ότι από το ειδικό τέλος ακινήτων εξαιρούνται τα ακίνητα που ανήκουν στα θρησκευτικά νομικά πρόσωπα και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για να επιτελούν λατρευτικό, εκπαιδευτικό, θρησκευτικό και κοινωφελές έργο.

Δημοσκόπηση Reuters: Aπίθανη η έξοδός μας - Πολύ πιθανή η χρεοκοπία μας

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των οικονομολόγων η πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας κυμαίνεται από 25% και φτάνει έως και την απόλυτη βεβαιότητα.

Μικρότερη από 20% (18% για την ακρίβεια) είναι η πιθανότητα να εγκαταλείψει η Ελλάδα την Ευρωζώνη, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το Ρόιτερς μεταξύ οικονομολόγων. Ωστόσο, υψηλό είναι το ποσοστό αυτών που πιστεύουν ότι η χώρα μας είναι πιθανόν να χρεοκοπήσει (65%) και αυτό ενδέχεται να συμβεί σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Αναλυτικά, στη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε τις δύο τελευταίες ημέρες πήραν μέρος 50 οικονομολόγοι από όλη την Ευρώπη οι οποίοι θεωρούν ότι υπάρχει μόλις 18% πιθανότητα η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη. Παράλληλα πιστεύουν ότι υπάρχει 65% πιθανότητα η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, ενώ οι μισοί από τους ερωτηθέντες επεσήμαναν ότι αυτό ενδέχεται να συμβεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των οικονομολόγων η πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας κυμαίνεται από 25% και φτάνει έως και την απόλυτη βεβαιότητα.

"Ελλείψει μέτρων για τη διασφάλιση της συνέχισης της παροχής ρευστού στην Ελλάδα, η χρεοκοπία ίσως να είναι ο μόνος τρόπος να μειωθεί η πίεση που έχει συσσωρευτεί στις αγορές", δήλωσε ο Πίτερ Ντίξον οικομολόγος της Commerzbank στο Λονδίνο.

Όσον αφορά τα ευρωομόλογα πολλοί οικονομολόγοι πιστεύουν ότι υπάρχει πιθανότητα μόνο 40% να δημιουργηθούν εξαιτίας των αντιρρήσεων της Γερμανίας.

"Πιστεύω ότι το ευρωομόλογο έχει σχεδόν αποκλειστεί από τη Γερμανία και αν δεν αλλάξει γνώμη το Βερολίνο, κάτι για το οποίο δεν βλέπω ισχυρή πολιτική βούληση, τότε είναι εκτός ατζέντας", δήλωσε ο Στίβεν Λιούις οικονομολόγος στο Λονδίνο.

Εξάλλου ο Ντίξον επεσήμανε ότι: "Το γεγονός ότι μια χρεοκοπία θα αποτελούσε την απόδειξη της αποτυχίας κάθε άλλης επιλογής, και άρα είναι ένα έσχατο μέτρο, υπονοεί ότι είναι ευσεβής πόθος να περιμένει κανείς ότι αυτή η χρεοκοπία θα είναι 'συντεταγμένη".

Καταγγέλουν το Νίκο Χατζηνικολάου για διαπλοκή με τα ΙΕΚ

Ανοικτή Επιστολή Αναγνώστη προς την Αναπληρώτρια Υπουργό κα Φώφη Γεννηματά

Kρίση και διαπλοκή στα ΜΜΕ την Πολιτική και την Εκπαίδευση

Πέραν της βαθιάς οικονομικοκοινωνικής κρίσης με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η ελληνική κοινωνία, μια άλλη πρωτοφανή κρίση, που σχετίζεται με την πρακτική ορισμένων ΜΜΕ, και αποτελεί μόνον την κορυφή του παγόβουνου, σχετικά με τη διαπλοκή στην πολιτική, σε κάποια ΜΜΕ, και συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, αρχίζει να εξελίσσεται και να χάνει πλέον την πειστικότητά της.

Η συνέχεια στο taxalia.blogspot.com

Μεγαθήρια στον υποθαλάσσιο αγωγό του South Stream

http://img.protothema.gr/B8D8D94859D759A0765391965F9BDA6A.jpg16 Σεπτεμβρίου 2011, Sochi (Ρωσία). Σήμερα, οι διευθύνοντες σύμβουλοι τριών ηγετικών Ευρωπαϊκών ενεργειακών εταιρειών και της Gazprom υπέγραψαν τη μετοχική συμφωνία για την South Stream Transport AG, που καθορίζει την ιδιοκτησιακή δομή της Εταιρείας του Έργου που είναι επιφορτισμένη με την κατασκευή του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου South Stream.

Το έγγραφο υπεγράφη από τον Alexei Miller, Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της Gazprom, τον Paolo Scaroni, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eni, τον Henri Proglio, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της EDF και τον Harald Schwager, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BASF SE, παρουσία του Rainer Seele, Διευθύνοντος Συμβούλου της Wintershall και του Marcel Kramer, Διευθύνοντος Συμβούλου του South Stream.

Η συμφωνία επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά τον Πανευρωπαϊκό χαρακτήρα αυτού του μείζονος ενεργειακού έργου υποδομής. Σύμφωνα με τα όσα περιλαμβάνονται στη συμφωνία, το 20% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας αποδίδεται στην ιταλική Eni, ενώ η γαλλική EDF και η γερμανική Wintershall λαμβάνουν δύο ίσα μετοχικά μερίδια της τάξεως του 15%. Η Gazprom διατηρεί την ιδιοκτησία του υπολοίπου 50%. Διασχίζοντας τη Μαύρη Θάλασσα, το υποθαλάσσιο τμήμα του South Stream, συνολικού μήκους 900 χιλιομέτρων, θα συνδέσει τα μεγάλα ρωσικά αποθέματα με τους Ευρωπαίους καταναλωτές μέσω τεσσάρων υποθαλάσσιων αγωγών.

Ο Marcel Kramer, Διευθύνων Σύμβουλος του South Stream, δήλωσε: «Η σημερινή συμφωνία σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο. Καλωσορίζω τους ισχυρούς συνεργάτες που αποφάσισαν να συνεργαστούν για τον South Stream. Η προμήθεια φυσικού αερίου είναι διαθέσιμη, οι Ευρωπαϊκές αγορές το χρειάζονται και εμείς έχουμε τα οικονομικά και τεχνολογικά μέσα να υλοποιήσουμε ένα υποθαλάσσιο έργο αυτού του μεγέθους.» Εν συνεχεία προσέθεσε ότι «Η υπογραφή υποδηλώνει ότι οι συμμετέχουσες εταιρείες αναγνωρίζουν ότι ο South Stream δεν έχει μόνο μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη στρατηγική σημασία αλλά αποτελεί και μία εμπορική ευκαιρία που δεν μπορεί να χαθεί. Ο South Stream θα αυξήσει τόσο τη δυναμικότητα εισαγωγής φυσικού αερίου αλλά και την ενεργειακή ασφάλεια στις Ευρωπαϊκές αγορές. Επιπροσθέτως, θα τονώσει την ανάπτυξη της οικονομίας και των υποδομών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης καθιστώντας το έργο προφανή προτεραιότητα για πολλές Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Είμαστε σε καλή πορεία»

Η έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του South Stream προγραμματίζεται έως το τέλος του 2015. Οι εταιρείες που συμμετέχουν στην South Stream Transport AG έχουν ως στόχο τη λήψη της τελικής επενδυτικής απόφασης μέχρι το τέλος του 2012, πριν την έναρξη της κατασκευής του έργου το 2013. Σύντομα, η ολοκληρωμένη μελέτη σκοπιμότητας θα οριστικοποιηθεί, γεγονός που θα καθορίσει, μεταξύ άλλων, την οριστική χάραξη τόσο του χερσαίου όσο και του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού, επιτρέποντας στον South Stream την έναρξη των σχετικών μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων καθώς και την έναρξη των σχετικών διαδικασιών στις εμπλεκόμενες χώρες.

Γλυκιά εκδίκηση: "Φωτιά" οι λογαριασμοί ΔΕΗ των πολιτικών!

Την ώρα που μια ολόκληρη χώρα περιμένει το νέο χαράτσι με την μορφή του «ειδικού τέλους ακινήτων» δεν είναι και λίγοι οι πατέρες του έθνους που τρέμουν στην ιδέα της έκτακτης φορολόγησης των περιουσιακών τους στοιχείων.

Μια γρήγορη ματιά στα πόθεν έσχες των πολιτικών μας, όπως αυτά δηλώθηκαν πριν από ένα χρόνο αποδεικνύει πως δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που λόγω του μεγάλου αριθμού ακινήτων που κατέχουν, θα υποχρεωθούν τώρα να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Αν φυσικά δεν υπάρξει καμία «ιερή» απαλλαγή όπως στην περίπτωση της εκκλησιαστικής περιουσίας θα είναι μάλλον πολύ τσουχτερός ο λογαριασμός της ΔΕΗ που θα λάβει σύντομα ο Θεόδωρος Πάγκαλος καθώς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μαζί με την σύζυγό του είναι ιδιοκτήτες 38 ακινήτων.

Βαρύ θα είναι το μπουγιουρντί της κυβέρνησης και για τον Γιώργο Καρατζαφέρη αφού σύμφωνα με το τελευταίο πόθεν έσχες ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατέχει 21 ακίνητα.

Νυν και τέως υπουργοί και βουλευτές έχουν ήδη πάρει χαρτί και μολύβι προσπαθώντας να υπολογίσουν το ποσόν που θα κληθούν να πληρώσουν και αυτοί με βάση τα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους.

Χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις του Γιώργου Βουλγαράκη με τα 50 ακίνητα και τις Άννας Νταλάρα με τα 35, που θα πρέπει να ετοιμάζονται για έναν λογαριασμό της ΔΕΗ σκέτη «φωτιά»

Πέτρος Κατσάκος
protothema.gr

ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Με διοργανωτή τη Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011, συνάντηση του Προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην 76η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στη σύσκεψη προσκλήθηκαν να πάρουν μέρος εκπρόσωποι των παρακάτω φορέων:

-Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ)

-Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ)

-Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ)

- Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ)

-Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ)

-Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ)

- Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΟΒΣΘ)

-Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ)

-Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ)

-Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής (ΕΞΧ)

Οι φορείς ανέπτυξαν στον κ. Σαμαρά τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και την τόνωση της οικονομίας της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδος γενικότερα, οι οποίες θα τύχουν επεξεργασίας από τη ΝΔ.

«Στη δύσκολη σημερινή οικονομική συγκυρία, οι παραγωγικοί φορείς της πόλης έχουν συγκεκριμένες και υλοποιήσιμες προτάσεις στις οποίες η Πολιτεία οφείλει να δώσει την πρέπουσα σημασία», τόνισε o Αναπληρωτής Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος, κατά την έναρξη της ημερίδας.

Όπως πρόσθεσε: «Οι συσκέψεις του Προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, με τους παραγωγικούς φορείς δεν έχουν τυπικό ή διαδικαστικό χαρακτήρα αλλά αποτελούν ευκαιρία ουσιαστικού και γόνιμου διαλόγου, στο πλαίσιο του οποίου περιγράφονται τα προβλήματα και εξειδικεύονται οι πιθανές λύσεις». Και ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του επισημαίνοντας πως «ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να αποτελέσει το όχημα της εξόδου της χώρας από την οικονομική κρίση και η ΝΔ έχει στην κορυφή της οικονομικής της πολιτικής τη στήριξη της επιχειρηματικότητας».

Θέσεις φορέων

Πέρα από τις πάγιες θέσεις για την ανάγκη μείωσης φόρων, αύξησης ρευστότητας και μείωσης της γραφειοκρατίας και εκτός από τη γενική παραδοχή ότι η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα έχουν αναπτυξιακές δυνατότητες, οι φορείς, μεταξύ άλλων, πρότειναν τα εξής:

Στο υπόμνημα που κατέθεσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, επισημαίνεται η ανάγκη επαναπροσδιορισμού της λειτουργίας του ΟΠΕ (Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου) και του invest in Greece, με παράλληλη αλλά έμπρακτη αναβάθμιση των τμημάτων ΟΕΥ (Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών) στις ελληνικές πρεσβείες στο εξωτερικό καθώς και η απλοποίηση των εξαγωγικών διαδικασιών, με άρση των σχετικών προσκομμάτων.

Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος επαναφέρει στο προσκήνιο την πρόταση δημιουργίας Γενικής Γραμματείας Εξωστρέφειας και την ανάγκη εξειδικευμένης ενίσχυσης της ρευστότητας των εξαγωγικών επιχειρήσεων είτε μέσω άμεσης επιστροφής πιστωτικού υπολοίπου ΦΠΑ, είτε μέσω της ανταποδοτικής παροχής ομολόγων του ελληνικού δημοσίου για τη ρύθμιση βεβαιωμένων οφειλών-χρεών προς τις επιχειρήσεις, είτε μέσω της δημιουργίας ενός εναλλακτικού μηχανισμού χρηματοδότησης τους.

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης προτείνει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων του ΤΕΜΠΜΕ στα πέντε έτη, αντί των τριών που ισχύει, για όλες τις επιχειρήσεις ανεξάρτητα από την ημερομηνία ένταξης τους στο πρόγραμμα καθώς και την εγγύηση των μεταχρονολογημένων επιταγών από τις τράπεζες.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι το ΕΤΕΑΝ οφείλει να λειτουργήσει με νέο σύστημα παρέχοντας εγγυήσεις απευθείας στην επιχείρηση, χωρίς να παρεμβάλλεται η τράπεζα, όπως συμβαίνει σήμερα, προτείνει την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λετουργίας της «Τειρεσίας ΑΕ» και ζητά να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο ζήτημα της πρώτης πτώχευσης ενός νέου επιχειρηματία.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, από την πλευρά του, σημειώνει την ανάγκη για ισότιμη ένταξη του εμπορίου με τους άλλους παραγωγικούς κλάδους στον επενδυτικό-αναπτυξιακό νόμο και επιθυμεί να δοθεί παράταση τουλάχιστον για ένα χρόνο στις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα επιδότησης της υφιστάμενης απασχόλησης.

Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, ζητά την κατάργηση του φόρου πολυτελείας 10% στην παραγωγή-βιοτεχνία προϊόντων αργυροχρυσοχοϊας και δερμάτινων ειδών καθώς και τον περιορισμό της ανεξέλεγκτης φορολογικής επιβάρυνσης που επιβάλλουν οι δήμοι στις επιχειρήσεις.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης ζητά χρηματοδότηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων από τις τράπεζες με μικρά επιτόκια, μείωση ασφαλιστικών εισφορών και την παροχή κινήτρων που θα βοηθήσουν τις ΜΜΕ να γίνουν βιώσιμες και ανταγωνιστικές.

Για την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης η αύξηση της τουριστικής κίνησης θα έρθει, μεταξύ άλλων, μέσα από την άρση του cabotage και τον εκσυγχρονισμό του επιβατικού σταθμού του ΟΛΘ και τη χρηματοδότηση ειδικής καμπάνιας τουριστικής προβολής, ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, από τον ΕΟΤ και το υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού με την ταυτόχρονη δημιουργία σελίδων της πόλεως στους σημαντικότερους τουριστικούς διαδικτυακούς τόπους.

Τέλος η Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής προτείνει τη βελτίωση των υποδομών του νομού, τη συντήρηση και ανάδειξη των αρχαιολογικών και πολιτιστικών μνημείων, τη χάραξη σχεδιασμού στρατηγικής marketing καθώς και τη δημιουργία προσφορών θεματικών πακέτων στους διηπειρωτικούς επισκέπτες.

Ποιος Μήτρογλου; Ντιόγκο ρε!

Μα πάτε καλά; Ο Βαλβέρδε θέλει να φέρει και πάλι τον Ντιόγκο στον Ολυμπιακό και εσείς ήδη αρχίσατε την γκρίνια; Τι; Είναι καλύτερος από τον Βραζιλιάνο ο Μήτρογλου; Τι να σας πω... Θα έπρεπε να ντρέπεστε...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Καθαρές κουβέντες Καραμανλή

http://www.lifo.gr/icache/470x300x2/316645_%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%82%20%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BB%CE%B7%CF%82.jpgΔημοσιογράφος τηλεοπτικού καναλιού προσπαθούσε χθες στην Βουλή να αποσπάσει δήλωση του Κώστα Καραμανλή ρωτώντας τον πιεστικά αν θα πάει στην ΔΕΘ για τον Σαμαρά κλπ.

Λόγω της …φορτικότητας των ερωτήσεων, ο Καραμανλής στρέφεται κάποια στιγμή προς τον δημοσιογράφο και του λέει: “Άκου να δεις, είμαι βουλευτής Θεσσαλονίκης και είναι χρέος μου να στηρίξω την παράταξη και τον Πρόεδρό της….”

Αυτά για να ξέρετε... όλα τ' αλλα είναι φούμαρα

http://www.antinews.gr/2011/09/16/122448

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ

 Το βρήκα και σας το αναρτώ για να ευθυμίσετε λιγάκι.

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhRgQmCRtG-IUKaagylwZSPTBmBBNdaV4JuW1DprnmRvLKXws762fQu_oD1ka11b_RQcP3mHoDTzuZcfxPIa4zfx51cAvRT1XKAyrKD9PjAPt0NZFbq_eDmg9ZF0LQxR0qXaRDWdlczPZC1/s1600/image001.gif

Εξηγήσεις και διερεύνηση της τρομακτικής καταγγελίας ότι ο Παπακωνσταντίνου φούσκωσε το έλλειμμα, ζήτησε η ΝΔ

http://www.asimos.gr/xairetismata.jpgΠολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει μετά τις σοβαρότατες καταγγελίες της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ Ζωής Γεωργαντά, πως το έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε από τον Παπακωνσταντίνου, επίτηδες για να ληφθούν τα σκληρά μέτρα! H ΝΔ ζήτησε εξηγήσεις απ' την Κυβέρνηση (sic!) και να διερευνηθεί άμεσα το θέμα [Πως; Από ποιον; Λίγο αόριστο μου ακούγεται κι αν δεν μιλήσει ο Σαμαράς ο ίδιος, μέχρι τη Δευτέρα θα έχει ξεχαστεί κι αυτό]. Ο Παπακωνσταντίνου απ την πλευρά του απέδωσε τις καταγγελίες σε "συνωμοσιολογία" και καθάρισε, ενώ κατά τη διάρκεια της δήλωσής του έπιανε τη μύτη του για να δει αν μεγαλώνει...

Μετά τον Δ. Παπαδημούλη ο οποίος έφερε με ερώτηση στη Βουλή το θέμα της διαγραφής των μελών της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε σε αυστηρούς τόνους άμεση διερεύνηση του θέματος, σημειώνοντας πως είχε πολλές φορές κάνει λόγο για μικρότερο έλλειμμα: «Η Νέα Δημοκρατία, κατ’ επανάληψη, έχει επισημάνει ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φέρει ευθύνη για τη διαμόρφωση του ελλείμματος το 2009.Πρόσφατα, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, με σχετικό Δελτίο Τύπου, το επαναλάβαμε. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ άλλων, ενσωμάτωσε στα ελλείμματα και στα χρέη εγγυήσεις των ΔΕΚΟ» σημείωσε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρ. Σταϊκούρας.

Παράλληλα, ο βουλευτής της ΝΔ επικαλέσθηκε τα όσα υποστηρίζει σε βιβλίο του ο πρώην Υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ κ. Χριστοδουλάκης, στο πρόσφατο βιβλίο του, ότι η κυβέρνηση δεν έπρεπε να αποδεχθεί πρωτοβουλίες που οδήγησαν σε απρόσμενη διόγκωση του ελληνικού χρέους.

«Σήμερα, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής καταγγέλλει, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, εσκεμμένη διόγκωση του ελλείμματος για το 2009.Ενώ, η Επιτροπή για την Αξιολόγηση των Δημοσιονομικών Στοιχείων, που συνέστησε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου εκτιμούσε, στην Έκθεσή της, πέρυσι το Φεβρουάριο, πολύ χαμηλότερο έλλειμμα για το 2009. Απαιτούνται άμεσες εξηγήσεις από την Κυβέρνηση» κατέληξε σε αυστηρούς τόνους ο κ. Σταϊκούρας.

Παπακωνσταντίνου: «Είναι φθηνές, εύκολες και συνωμοσιακού τύπου δικαιολογίες»

Τη δική του απάντηση έδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στις καταγγελίες της κας Γεωργαντά: «Είναι γνωστό σε όλους ότι η προηγούμενη κυβέρνηση απέκρυψε τα πραγματικά δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας, γεγονός που οδήγησε στα γνωστά αποτελέσματα και στην κατάρρευση της αξιοπιστίας της χώρας μας. Η αναθεώρηση των δημοσιονομικών στοιχείων το 2010, έγινε σε στενή συνεργασία με τη Eurostat και με την ίδια ακριβώς μεθοδολογία που ισχύει για όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. Αποτέλεσμα ήταν να αρθούν όλες οι επιφυλάξεις για τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία, τον Νοέμβριο του 2010. Δυστυχώς για όλους μας, το έλλειμμα της Ελλάδας για το 2009 ήταν τελικά 15,4% του ΑΕΠ, όπως ανακοίνωσε κι επίσημα η ΕΛΣΤΑΤ και η EUROSTAT».

Ο νυν υπουργός Περιβάλλοντος στη συνέχεια έκανε λόγο για φθηνές δικαιολογίες ενώ επιτέθηκε ανοικτά στην κα Γεωργαντά αμφισβητώντας την αξιοπιστία της: «Ας καταλάβουμε, λοιπόν, τη δεινή κατάσταση που βρέθηκε η χώρα, αντί να ψάχνουμε φτηνές και εύκολες, συνομωσιακού τύπου, δικαιολογίες για τον απόλυτο δημοσιονομικό εκτροχιασμό που ζήσαμε και τις επιπτώσεις των επιλογών της κυβέρνησης της ΝΔ. Όσο για τα λεγόμενα της κυρίας Γεωργαντά, μέλους του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, νομίζω πως η σοβαρότητά τους εξαντλείται στη φράση που χρησιμοποίησε, ότι “βρισκόμαστε υπό γερμανική κατοχή”».

Ερώτηση Παπαδημούλη μετα το "σεισμό" ΕΛΣΤΑΤ

Στη Βουλή φέρνει με ερώτηση του το θέμα της αποπομπής των μελών του δ.σ. της ΕΛΣΤΑΤ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, την ώρα που αναταράξεις προκαλούν οι καταγγελίες-σοκ του μέλους του δ.σ. Ζωής Γεωργαντά ότι το έλλειμμα διογκώθηκε εσκεμμένα για να ληφθούν σκληρά μέτρα.

«Ο κ. Βενιζέλος καρατομεί το δ.σ. μια ανεξάρτητης αρχής που ορίστηκε από τη Βουλή με ευρύτατη πλειοψηφία, κι όχι από την κυβέρνηση» σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης, ασκώντας κριτική στον υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης: «Αντί να δει την "καμπούρα" του, την πολιτική του που από τους αριθμούς αποδεικνύεται ότι έχει ξεφύγει η ύφεση, η ανεργία, η τρύπα του Προϋπολογισμού, σκοτώνει τον αγγελιοφόρο που φέρνει το κακό μήνυμα».

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για το γεγονός πως στη συζήτηση του θέματος την Τρίτη στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής έχει κληθεί μόνο ο πρόεδρος της Αρχής και όχι α προς αποπομπή μέλη του…

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης του κ. Παπαδημούλη:

«Θέμα: Αιφνιδιαστική παύση των μελών του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ

Ο Υπουργός Οικονομικών με χθεσινή του αιφνιδιαστική ανακοίνωση (15-9-2011) προχώρησε στην προαναγγελία της παύσης των έξι από τα επτά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (πλην προέδρου) της Ανεξάρτητης Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ δεν διορίζεται από τον εκάστοτε Υπουργό Οικονομικών αλλά επιλέγεται από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής με ευρύτατη πλειοψηφία και ύστερα από δημόσια προκήρυξη. Ταυτόχρονα ένα από τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, η καθηγήτρια Ζωή Γεωργαντά, έχει καταγγείλει δημοσίως, εδώ και μήνες με επιστολή της και σήμερα με δηλώσεις της σε Μ.Μ.Ε., ότι αφενός το ΔΣ της αρχής δεν λειτουργούσε για μήνες και αφετέρου ότι το έλλειμμα του 2009 που ανακοινώθηκε από την ΕΛΣΑΤ δεν ήταν το πραγματικό. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται και στο τύπο (Ελευθεροτυπία 16-9-2011), η κ. Γεωργαντά ισχυρίζεται ότι «το έλλειμμα του '09 είχε τεχνηέντως διογκωθεί για να φανεί ότι η χώρα είχε το μεγαλύτερο σε ολόκληρη την Ευρώπη, ακόμα και από αυτό της Ιρλανδίας που ήταν 14%, με σκοπό να δικαιολογηθούν όλα αυτά τα βαριά μέτρα κατά της χώρας. Κι εμείς παρουσιάσαμε στη Eurostat 15,4%».

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Για ποιο λόγο προχώρησε στην απόφαση να παύσει το ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ το οποίο είχε εγκριθεί με ευρύτατη διακομματική συναίνεση και με αυξημένη πλειοψηφία από την συνδιάσκεψη των Προέδρων της Βουλής;

- Προτίθεται η κυβέρνηση να διερευνήσει τις καταγγελίες της κ. Γεωργαντά;

- Θα κληθεί ολόκληρο το ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ στην αρμόδια επιτροπή οικονομικών υποθέσεων που συνεδριάζει την προσεχή Τρίτη προκειμένου να ενημερωθεί το κοινοβούλιο

Ο ερωτών βουλευτής

Δημήτρης Παπαδημούλης»

Ποιος είναι ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου;

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΙΛΑ Η ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ; (εδώ)

Ο Διευθυντής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέας Γεωργίου είναι πρώην στέλεχος του ΔΝΤ και "άνθρωπος των αγορών", σε ομιλία του είχε δώσει προβάδισμα στη διάσωση του ευρώ, αδιαφορώντας για την κατάσταση στην χώρα μας:

Η συνέχεια στο taxalia.blogspot.com

Μέγα σκάνδαλο: Μέλος της επιτροπής ΕΛΣΤΑΤ καταγγέλει το φούσκωμα του ελλείμματος απ' το ΠΑΣΟΚ!!!

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου έχει δίπλα του τον πρόεδρο Α. Γεωργίου. Αριστερά ο παραιτηθείς από νωρίς Ν. Λογοθέτης και στην άκρη δεξιά ο νυν καρατομηθείς Α. Φιλίππου[Με τις βαρύγδουπες εκφράσεις είμαι λίγο φιδωλός. Ωστόσο η καταγγελία αυτή έχει όλα τα στοιχεία "σκανδάλου" μιας και η χώρα ζημιώθηκε τα μέγιστα από τις ενέργειες του Παπακωνσταντίνου, γιατί δε νομίζω να αμφιβάλει κανείς ότι ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ εκτελούσε εντολές του μέντορά του; Ο Σαμαράς πρέπει να ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα, την παραίτηση Παπακωνσταντίνου και τη σύσταση εξεταστικής... πάντως το σίγουρο είναι πως αν δεν το κάνει σημαία του το θέμα θα θαφτεί κανονικά και με τις ευλογίες του... ]

«Το έλλειμμα της χώρας για το 2009 σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4% από τη Eurostat. Επρεπε να φανεί μεγαλύτερο από αυτό της Ιρλανδίας, που ήταν 14%, ώστε να παρθούν δυσβάσταχτα μέτρα κατά της Ελλάδας»
, αποκαλύπτει στην «Ε» η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος της επιτροπής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ζωή Γεωργαντά.

[Φώτο: Ο Γ. Παπακωνσταντίνου έχει δίπλα του τον πρόεδρο Α. Γεωργίου. Αριστερά ο παραιτηθείς από νωρίς Ν. Λογοθέτης και στην άκρη δεξιά ο νυν καρατομηθείς Α. Φιλίππου] Αλλα πέντε μέλη της επταμελούς επιτροπής παύονται από τα καθήκοντά τους όπως ανακοίνωσε χθες από τη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, και παραμένει μόνο ο πρόεδρος (!), λόγω «προβλημάτων σε προσωπικό και διοικητικό επίπεδο».

Αυτά τα προβλήματα, όμως, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Ε», ξεκινούσαν από την «απομονωτική, αντιδημοκρατική, εξουσιαστική» λειτουργία του προέδρου της Ανδρέα Γεωργίου, όπως έχει καταγγείλει και ο σύλλογος των εργαζομένων στην ΕΛΣΤΑΤ και έφταναν μέχρι το συστηματικό αποκλεισμό των μελών της από το να εκφράζουν άποψη σε σοβαρά ζητήματα, όπως η επιστημονική ορθότητα των στατιστικών μεθοδολογιών που ακολουθούνταν, ο κανονισμός λειτουργίας της Αρχής, ο κανονισμός των υποχρεώσεων που είχαν προς την Αρχή άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου και άλλα.

Το συμπέρασμα της κ. Γεωργαντά αμφισβητεί άλλο μέλος της επιτροπής, λέγοντας ότι επιστημονικά μπορεί να αποδειχτεί ότι οι «φορείς του Δημοσίου, που δεν χρηματοδοτούνται από το Δημόσιο και εισήλθαν στη συγκεκριμένη λίστα, δεν μπορούν να επηρεάσουν σε τέτοιο βαθμό την τελική διαμόρφωση του ελλείμματος». Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θεωρείται επιβεβλημένη η σε υψηλό επίπεδο πολιτική αλλά και δικαστική παρέμβαση αναφορικά με την καταγγελία, καθώς αφορά το σημαντικότερο πολιτικο-οικονομικό ζήτημα των τελευταίων δεκαετιών με την Ελλάδα στο επίκεντρο της μεγαλύτερης κρίσης και την κοινωνία στην απόλυτη οικονομική αφαίμαξη.

Η καθηγήτρια Ζωή Γεωργαντά, που μίλησε χθες στην «Ε», είναι κατηγορηματική στην άποψή της: «Το έλλειμμα του '09 είχε τεχνηέντως διογκωθεί για να φανεί ότι η χώρα είχε το μεγαλύτερο σε ολόκληρη την Ευρώπη, ακόμα και από αυτό της Ιρλανδίας που ήταν 14%, με σκοπό να δικαιολογηθούν όλα αυτά τα βαριά μέτρα κατά της χώρας. Κι εμείς παρουσιάσαμε στη Eurostat 15,4%».

Με ποιον τρόπο έγινε αυτό;

«Το έλλειμμα έγινε τόσο μεγάλο λόγω του γεγονότος ότι μπήκαν όχι με φυσιολογικό τρόπο στη "γενική κυβέρνηση" (σ.σ. στενός δημόσιος τομέας και πλευρές του ευρύτερου) ένας αριθμός ΔΕΚΟ, αυτοί οι 151 φορείς, αυτούς όπου τώρα εξελίσσεται η εφεδρεία. Αυτοί οι φορείς δεν μελετήθηκαν στατιστικά όπως έπρεπε, και μάλιστα σύμφωνα με όσα ορίζει η ίδια η Eurostat. Γι' αυτή τη διαδικασία τα κριτήρια είναι πολλά και πολύπλοκα, χρειάζεται μακροχρόνια μελέτη για να υπαχθούν. Εμείς επιμέναμε αυτές οι ενστάσεις μας να καταγραφούν ακόμα και στα πρακτικά. Ο πρόεδρος της Αρχής μάς απάντησε ότι "στα πρακτικά θα μπει ό,τι θέλω εγώ", επί λέξει».

Η ίδια η κ. Γεωργαντά ακόμα και με έγγραφο που είχε αποστείλει από τον περασμένο Απρίλιο στον Κάρολο Παπούλια, στον Γιώργο Παπανδρέου και στον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη, ενημέρωνε την πολιτική ηγεσία για τα προβλήματα δυσλειτουργίας της Αρχής. Σύμφωνα με αυτό, η Αρχή δεν είχε συνεδριάσει για επτά μήνες ενώ σύμφωνα με τον ιδρυτικό της νόμο (382/2010) έπρεπε να συνεδριάζει μία φορά το μήνα. Γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι η Αρχή είχε μετατραπεί σε «Αρχή ενός ανδρός», στην «ανεξήγητη αδρανοποίησή της» και στο ότι οι εμπειρογνώμονες, ειδικοί επιστήμονες και μέλη της, αγνοούνταν συστηματικά από τον πρόεδρό της. Σ' αυτή την επιστολή ουδέποτε έλαβε κάποια απάντηση.

Ο πρόεδρος της Αρχής Ανδρέας Γεωργίου, προσωπικός φίλος και επιλογή του Γ. Παπακωνσταντίνου, ήταν γνωστό σε όλους ότι δεν είχε καλές σχέσεις με τα μέλη της επιτροπής, από την ίδρυση κιόλας της Αρχής, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξελισσόταν μια μυστηριώδης επιχείρηση εξαναγκασμού σε παραίτηση κάποιων μελών της. Ηδη, για ένα μέλος της είχε γίνει καταγγελία για παράνομη είσοδο σε υπολογιστικά συστήματα της Αρχής με αποτέλεσμα να δεχτεί αιφνιδιαστική επίσκεψη της Ασφάλειας η οποία κατέσχεσε από το σπίτι του τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τόσο του ίδιου όσο και της οικογένειάς του.

«Υπήρχαν απειλές και συνεχείς πιέσεις, κάτι που δεν κατάλαβα ποτέ τι είδους αιτίες είχε», θα πει άλλο μέλος της επιτροπής. «Εκεί που αποδίδω όλη αυτή την ιστορία είναι στη λαθεμένη επιλογή του προσώπου», θα πει.

Η ίδια η Ζωή Γεωργαντά, αναφορικά με τον πρόεδρο της Αρχής θα πει ότι ακόμα και ο πρόεδρος της Eurostat Τόμσεν της είχε πει τηλεφωνικώς ότι «δεν είναι η καλύτερη επιλογή και ότι θα του έκανε συστάσεις».

Και δεν θα έχει τελειωμό ο κατήφορος της ΑΕΚ...

Κάθισα ο χριστιανός να δω το ματς της ΑΕΚ με την Άντερλεχτ και ειλικρινά με πόνεσαν τα μάτια μου για πολλούς και διάφορους λόγους... Η αλήθεια είναι πως στην Ένωση πρέπει να καταλάβουν πως φέτος δε μπορούν να σταθούν σε αυτό το επίπεδο...

Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Η επισκεψιμότητα των μεγάλων ελληνικών sites σε αριθμούς... πραγματικούς έτσι όχι μαιμού σαν αυτούς που εμφανίζουν

Πριν από μερικούς μήνες, υποβλήθηκε στη Βουλή, ερώτηση από την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, για την κατανομή της δαπάνης, μιας διαφήμισης του προγράμματος "Εξοικονόμηση κατ' οίκον". Στην απάντηση του αρμόδιου Υπουργού, δίνονται εξηγήσεις στην κ.Μπακογιάννη, για ποιό λόγο η συγκεκριμένη διαφήμιση, μπήκε σε 33 συγκεκριμένα sites.

Η συνέχεια στο taxalia.blogspot.com

Ειδικό τέλος για προοδευτικούς: 160 ευρώ το χαράτσι των Δήμων για πολιτικό γάμο... αφού δεν τους άρεσε το 50άρικο που έδιναν στην εκκλησία

Ειδικό τέλος ύψους από 30 έως 160 ευρώ για τους πολιτικούς γάμους επιβάλλουν το τελευταίο διάστημα πολλοί δήμοι της χώρας. Το ειδικό αυτό τέλος το εντάσσουν στα ανταποδοτικά τέλη, επικαλούμενοι την αύξηση των λειτουργικών εξόδων τους λόγω της κατακόρυφης αύξησης των πολιτικών γάμων εξαιτίας της κρίσης, όπως αναφέρει «Το Έθνος».

Για να δικαιολογήσουν, μάλιστα, το τέλος γάμου συνοδεύουν τη γαμήλια τελετή με μια σειρά από παροχές, όπως δώρα προς τους νεόνυμφους, ζωντανή μουσική, οπτικοακουστικά εφέ κ.ά.

Το «τέλους γάμου» οδηγεί τους νεόνυμφους να τελούν τον πολιτικό τους γάμο σε δήμους εκτός τον τόπων κατοικίας τους, όπου δεν υπάρχει πρόσθετη επιβάρυνση εκτός από τα παράβολα των 36 ευρώ που προβλέπει η νομοθεσία.

Το γεγονός αυτό, όμως, φέρνει με τη σειρά του φαινόμενα «ντόμινο», με πολλούς δήμους να υποχρεώνονται να επιβάλλουν και αυτοί το τέλος για να ανακόψουν τους «εισαγόμενους» από τις γειτονικές περιοχές.

ΠΑΣΟΚ

Το «Νησί» συνεχίζεται…

Ήταν η πιο πετυχημένη τηλεοπτική σειρά της περυσινής σεζόν και από τις καλύτερες που έχουν προβληθεί στην ελληνική τηλεόραση. Είναι λογικό λοιπόν η επιτυχία της να συνεχιστεί και μάλιστα να ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας μας. Έτσι, η σειρά μπορεί να έριξε τίτλους τέλους στο MEGA αλλά ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα σε τηλεοπτικά κανάλια άλλων χωρών.

Πρώτοι θα απολαύσουν τη σειρά οι κάτοικοι της Κροατίας, όπου ήδη έχει ξεκινήσει να προβάλλεται το τρέιλερ της σειράς που θα προβληθεί με τίτλο «Otok» (που σημαίνει «Νησί») μέσα από το κανάλι Televizija που ανήκει στον Όμιλο του RTL.

Μπορεί λοιπόν ο ALPHA να… υπέφερε στα εγχώρια τηλεοπτικά ύδατα από το «Νησί» αλλά το αδελφό του κανάλι της Κροατίας σκοπεύει να κερδίσει τηλεθεάσεις αφού θα προβάλλει την ελληνική σειρά στη ζώνη του prime time. Μάλιστα η σειρά στην Κροατία θα προβάλλεται υποτιτλισμένη και όχι μεταγλωττισμένη και έτσι θα ακούγεται η γλώσσα μας μέσα από τους ήρωες της σειράς. Το τρέιλερ της σειράς που μεταδίδει το Televizija είναι το παρακάτω:



Αξίζει δε να αναφέρουμε ότι τα δικαιώματα της σειράς έχουν αποκτήσει κι άλλα τηλεοπτικά κανάλια άλλων χωρών και έτσι το «Νησί» θα ξεκινήσει να προβάλλεται σε αυτές μέσα στην επόμενη σεζόν.

Πάντως, φαίνεται ότι με την υπάρχουσα κατάσταση που επικρατεί στο τηλεοπτικό τοπίο, σειρές όπως το «Νησί» θα κάνουμε δυστυχώς πολύ καιρό να απολαύσουμε ξανά στη χώρα μας!

newsit.gr

e-Επιλογές

Ενδιαφέρουσες αναρτήσεις φίλων:

Ρόμπα κάνουν τον Πρόεδρο οι αριστεροί με τις παπαριές που έλεγε

Γιατί αυτά τα πράγματα δεν τα ανακοινώνεις από πριν... απλά τα κάνεις όταν μπορέσεις.... ο Πρόεδρος βέβαια δεν τα πιστεύει και δεν θα τα κάνει οπότε τα ανακοινώνει σαν τσάμπα μάγκας που είναι. Δείτε το βίντεο προσέξτε προς το τέλος απ' το τρελό χειροκρότημα του Άδωνι και έπειτα (κάπου στο 5:30 και μετά):

H Apple απέσυρε την εφαρμογή για το iphone "Εβραίος ή όχι"

Apple Jew Or Not Jew France H Apple αφαίρεσε από το γαλλικό App Store την εφαρμογή, για τα iphone, "Jew or Not Jew?" ("Εβραίος ή όχι") την οποία είχε φτιάξει εβραίος.

Η εφαρμογή επέτρεπε στους χρήστες να βρουν αν κάποιο γνωστό δημόσιο πρόσωπο ήταν εβραϊκής ή όχι καταγωγής. Η απομάκρυνσή της έγινε μετά από διαμαρτυρία γαλλικής αντιρατσιστικής οργάνωσης που απείλησε να μηνύσει την Apple.

Η εφαρμογή, "Juif ou pas Juif?" στα γαλλικά, επωλείτο στη Γαλλία προς 0,79 ευρώ μέχρι την Τετάρτη. Η οργάνωση SOS Racisme αιτιολόγησε την απειλή της να μηνύσει την Apple με το ότι η εφαρμογή παραβίαζε γαλλική νομοθεσία δημοσιοποιώντας προσωπικά δεδομένα χωρίς τη συγκατάθεση των ατόμων.

Η εφαρμογή συνεχίζει να είναι διαθέσιμη εκτός Γαλλίας και πωλείται προς 1,99$ από το αμερικάνικο App Store της Apple.

Ο γαλλικός νόμος απαγορεύει τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων συμπεριλαμβανόμενης της φυλής, της σεξουαλικής προτίμησης, των πολιτικών πεποιθήσεων ή των θρησκευτικών πιστεύω και προβλέπει ποινή μέχρι 300.000 ευρώ και χρόνια φυλακή.

Την Τετάρτη η Le Parisien είχε μια συνέντευξη του δημιουργού της εφαρμογής Johann Levy ο οποίος είναι εβραίος! "Δεν είμαι εκπρόσωπος όλων των Εβραίων, αλλά σαν εβραίος ξέρω ότι μεταξύ μας πολλές φορές ρωτάμε αν ο τάδε είναι εβραίος" είπε ο 35χρονος Αγγλογάλλος, εβραικής καταγωγής, Levy.

"Για μένα δεν υπάρχει τίποτα το ρατσιστικό στο να λέμε ότι κάποιος είναι εβραίος, αντίθετα είναι κάτι που πρέπει να μας κάνει υπερήφανους" είπε, ενώ συμπλήρωσε πως τα στοιχεία τα συγκέντρωσε από κατά καιρούς δημοσιεύσεις για γνωστά διάσημα πρόσωπα.

Η Apple έχει απομακρύνει πολλές εφαρμογές από το App Store από τα μέσα του 2008 που άρχισε να λειτουργεί. Τον Ιούνιο απομάκρυνε μια εφαρμογή που ονομάζονταν "Third Intifada" μετά από καταγγελίες ότι ηρωποιούσε τη βία εναντίον του Ισραήλ. Τότε η Apple είχε πει ότι η εφαρμογή παραβίαζε τους κανόνες ανάπτυξης εφαρμογών μιας και προσέβαλε μεγάλη μερίδα κόσμου.

Νορβηγία: Κάμερα ασφαλείας μαγνητοσκόπησε τον Breivik αμέσως μετά την έκρηξη της βόμβας στο Όσλο

Με αυτοσχέδια στολή αστυνομικού εξουδετέρωσης εκρηκτικών, τρέχοντας και κρατώντας ένα όπλο στο δεξί του χέρι καθώς κοιτάζει πίσω του απεικονίζεται ο εβραιόφιλος μασόνος Anders Behring Breivik σε βίντεο κάμερας ασφαλείας που έχει στην κατοχή της η Αστυνομία.

Η σκηνή έχει καταγράψει τη διαφυγή του Breivik απ' το σημείο όπου λίγα λεπτά πριν είχε αφήσει το αυτοκίνητο-βόμβα που εξερράγη και προκάλεσε το θάνατο 8 ανθρώπων. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο μασόνος δολοφόνος τρέχει ανάμεσα σε κυβερνητικά κτήρια με το όπλο σε κοινή θέα χωρίς να πάρει κανείς πρέφα περί τίνος πρόκειται. Να σημειωθεί ότι η σκηνή καταγράφηκε 6 λεπτά πριν γίνει η έκρηξη της βόμβας.

Η ιστοσελίδα ABC Nyheter δημοσίευσε χθες ένα καρέ απ το βίντεο μιας κάμερας ασφαλείας της Αστυνομίας στην περιοχή που βρίσκονται τα κυβερνητικά κτήρια στο Όσλο. Εκπρόσωποι της Αστυνομίας επιβεβαίωσαν τη γνησιότητα της εικόνας και πρόσθεσαν ότι είχαν δώσει αντίγραφο σε δικηγόρους των θυμάτων οι οποίοι προφανώς έσπευσαν να τα μοσχοπουλήσουν.

Δείτε την εικόνα από την κάμερα ασφαλείας:

Anders Breivik auf der Flucht vor der Autobombe, die er kurz vorher im Osloer...

Αθρόες προσλήψεις δασκάλων... στην εκλογική περιφέρεια της Χριστοφιλοπούλου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ.ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ 101 ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ 45 ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.

ΒΕΒΑΙΑ ΚΕΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... ΑΛΛΑ ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ κ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΎΛΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΤΤΙΚΗΣ...

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ: ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ

ΠΑΣΠ κατά Διαμαντοπούλου: Οι "φοιτητικές παρατάξεις" έχουν "θέσεις" στα Υπουργεία ή στο Ιντιτούτο Νεολαίας

diamantopoyloyfoithtopateres.png Για "βόλεμα" των φοιτητοπατέρων της παράταξης της ΠΑΣΠ από την Α. Διαμαντοπούλου κάνει λόγω η ΠΑΣΠ Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης σε διαγωνισμό εκτός ΑΣΕΠ που έγινε υπό την εποπτεία του υπ. Παιδείας.

"Ενώ λοιπόν η υπουργός με κάθε ευκαιρία που της δίνεται κατακεραυνώνει τόσο τις φοιτητικές παρατάξεις και το φοιτητικό κίνημα, διοικεί το υπουργείο της με μεθόδους που
εγείρουν πολλές απορίες. Φυσικά γνωρίζουμε πως δεν έχουμε την ΄΄ωριμότητα΄΄ να κρίνουμε τον τρόπο διοίκησης οποιουδήποτε Υπουργείου της ελληνικής Κυβέρνησης , αλλά
αγωνιζόμενοι καθημερινά σε ένα συνεχώς υποβαθμιζόμενο περιβάλλον , καταφέραμε να κατανοήσουμε τι σημαίνουν οι λέξεις αδιαφάνεια , αναξιοκρατία , κρατικοδίαιτοι , ‘’διορισμένοι’’. Παρά την αντίθεση της κυρίας Υπουργού για την συμμετοχή των παρατάξεων στην συνδιοίκηση των πανεπιστημίων αξιοπρόσεκτο είναι το γεγονός πως στελεχώνει το
υπουργείο της καθώς και το ινστιτούτο νεολαίας με εξέχοντα μέλη φοιτητικής παράταξης." επισημαίνει σε ανακοίνωση της η ΠΑΣΠ Πολυτεχνείου ΑΠΘ, ενώ συνεχίζει "Πιο συγκεκριμένα πρώην γραμματέας Π.Α.Σ.Π Τ.Ε.Ι είναι αυτή την στιγμή σύμβουλος παρά τω υπουργώ. Παράλληλα το ινστιτούτο νεολαίας διοικείται από άτομα που στελέχωσαν την Π.Α.Σ.Π. Αξίζει να σημειωθεί πως δικαίωμα διορισμού των μελών του Δ.Σ του συγκεκριμένου ινστιτούτου έχει μόνο ο εκάστοτε υπουργός παιδείας. Τα δυσεξήγητα φαινόμενα συνεχίζουν να συσσωρεύονται στο συγκεκριμένο ίδρυμα. Πρόσφατα ανακοινώθηκε η πρόσληψη 150 νέων εργαζομένων για την αναβάθμιση και την στήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας με διαγωνισμό ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ και διαδικασία που μόνο διαφανή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού οι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν χωρίς κανέναν έλεγχο, ο καθένας από τον χώρο που επιθυμούσε και προφανώς με την βοήθεια όποιου επιθυμούσε. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως μέσω αυτού του διαγωνισμού προσλήφθηκαν άτομα που υπήρξαν στελέχη της Π.Α.Σ.Π και μάλιστα φιλικά προσκείμενα στην υπουργό."

"Μήπως οι άνθρωποι αυτοί μέσα από την πορεία τους στον φοιτητικό συνδικαλισμό απέκτησαν κάποια αξιοσημείωτα προσόντα; Μήπως η υπουργός Παιδείας προσπαθεί να αφανίσει τον φοιτητικό συνδικαλισμό , έχοντας όμως εξασφαλίσει το μέλλον ορισμένων φοιτητοπατέρων , οι οποίοι παρ όλο που κάποτε φοίτησαν στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο , σήμερα εντελώς τυχαία υπερασπίζονται τη διάλυσή του; Μήπως οι άνθρωποι αυτοί ετοιμάζονται στο μέλλον να διοικήσουν και την ίδια τη χώρα; Γιατί η ιστορία έχει αποδείξει ότι τα ελληνικά λόμπι καλά κρατούν… ακόμα και η κυρία Διαμαντοπούλου ξεκίνησε την πολιτική της καριέρα από τα φοιτητικά έδρανα…" αναφέρει η ΠΑΣΠ.

http://www.alterthess.gr

Διάβημα της Ελλάδας στην Άγκυρα μετά από ανακοίνωση της για έρευνες στο Καστελόριζο

http://www.skai.gr/files/temp/03ADC2DAFA5AEBE768DE73A9F36ED77C.jpgΠαρακολουθήστε την πορεία του νορβηγικού πλοιου ΕΔΩ

Οδηγίες στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα να πραγματοποιήσει διάβημα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ζητώντας την αποχή από κάθε ερευνητική δραστηριότητα που θίγει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, έδωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εξωτερικών, ύστερα από την τουρκική ανακοίνωση ερευνών, από νορβηγικό πλοίο (Bergen Surveyor), σε περιοχή που επικαλύπτει και ελληνική υφαλοκρηπίδα νοτίως του Καστελόριζου.

Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρη Δελαβέκουρα έχουν δοθεί επίσης οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στο Όσλο να επικοινωνήσει με την πλοιοκτήτρια εταιρεία του νορβηγικού ερευνητικού σκάφους, καθώς και με το υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας προκειμένου να γνωστοποιήσει τις σχετικές ελληνικές θέσεις.

Η δήλωση του εκπροσώπου του ελληνικού ΥΠΕΞ έχει ως εξής:

«Νωρίτερα σήμερα, εξεδόθη τουρκική αγγελία προς ναυτιλλομένους (NAVTEX) για τη διεξαγωγή ερευνών, το διάστημα μεταξύ 15 Σεπτεμβρίου και 15 Νοεμβρίου, από νορβηγικό ερευνητικό πλοίο "Bergen Surveyor"και συνοδευτικά σκάφη σε περιοχή που σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες του Δικαίου της Θάλασσας, επικαλύπτει και ελληνική υφαλοκρηπίδα νοτίως του Καστελόριζου.

»Δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα να πραγματοποιήσει διάβημα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, ζητώντας την αποχή από κάθε ερευνητική δραστηριότητα που θίγει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή.

»Ταυτόχρονα, δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στο Όσλο να επικοινωνήσει με την πλοιοκτήτρια εταιρεία του νορβηγικού ερευνητικού σκάφους, καθώς και με το Υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας,προκειμένου να γνωστοποιήσει τις σχετικές ελληνικές θέσεις.

»Το Υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος, προβαίνοντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες».

Στην Κυπριακή ΑΟΖ η πλατφόρμα της Noble

H ανακοίνωση της Άγκυρας για το Καστελόριζο, συμπίπτει με την ανακοίνωση της Λευκωσίας ότι από το μεσημέρι της Πέμπτης βρίσκεται στο οικόπεδο 12 («Αφροδίτη») της Κυπριακής ΑΟΖ η πλατφόρμα-γεωτρύπανο «Όμηρος» της αμερικανικής εταιρείας Noble Energy.