23 Σεπτεμβρίου 2011

Στο ιταλικό σκάνδαλο των «στημένων» παιχνίδια του Παναθηναϊκού και του Πανιωνίου

http://tvxs.gr/sites/default/files/imagecache/node_image/article/2011/38/70468-pao.jpgΤο ιταλικό σκάνδαλο με τους 150 αγώνες, στους οποίους σημειώθηκε "παράνομος" στοιχηματισμός, περιλαμβάνει και ευρωπαϊκούς αγώνες δύο ελληνικών ομάδων: του Παναθηναϊκού και του Πανιωνίου. Συγκεκριμένα ιταλικά δημοσιεύματα περιέχουν στη λίστα με τα υπό έρευνα παιχνίδια, την αναμέτρηση Παναθηναϊκός-Ντιναμό Τιφλίδας (30/7/2008) και αυτή του Πανιωνίου με τη Νάπολι για το Ιντερτότο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από τη γειτονική χώρα, από τους 150 αγώνες που μπήκαν στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας της Νάπολης, η πλειονότητα είναι συναντήσεις σε χαμηλότερες επαγγελματικές κατηγορίες, όμως υπάρχουν και μερικές για την κορυφαία κατηγορία (Serie A), για τις οποίες παρατηρήθηκαν περίεργα ποσά στοιχηματισμού.

Στο πλαίσιο της έρευνας που είναι υπό εξέλιξη έχει ήδη γίνει σύλληψη δύο υψηλόβαθμων στελεχών της ιταλικής Intralot, ενώ οι συλλήψεις είναι συνολικά οκτώ αυτή τη στιγμή, με την έρευνα να συνεχίζεται.

Όσον αφορα τα παιχνίδια με ελληνικό ενδιαφέρον που εξετάζονται για το αν έχουν πέσει στα δίχτυα του παράνομου στοιχηματισμού, αυτά είναι το Πανιώνιος - Νάπολι 0-1 για το Κύπελλο Ιντερτότο στις 27 Ιουλίου 2008, καθώς και το Παναθηναϊκός - Ντιναμό Τιφλύδας 3-0 τρεις ημέρες αργότερα (30/8) για τα προκριματικά του Champions League.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε δημοσίευμά της η Gazzetta dello Sport οι Αρχές εκτιμούν ότι "η καμόρα χρησιμοποιούσε το κανάλι του στοιχηματισμού για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, επηρεάζοντας τη συμπεριφορά αρκετών οπαδών και σε αρκετές περιπτώσεις τα αποτελέσματα αγώνων".

"Άγνοια" δηλώνουν στον Παναθηναϊκό

Λίγη ώρα μετά την είδηση από την "γειτονική" χώρα για την ιστορία αυτή, στον Παναθηναϊκό επίσημα δηλώνουν... "άγνοια" ωστόσο υποστηρίζουν πως θα εξετάσουν όσα αναφέρονται και θα παρακολουθήσουν τα όσα ισχυρίζονται από την Εισαγγελία της Νάπολης.

Ενδεικτικά, μερικά από τα "ύποπτα" ματς της Serie A, όπως αποκαλύπτουν τα ιταλικά ΜΜΕ:

Κιέβο-Κατάνια 1-1 (21/3/10)
Αταλάντα-Κάλιαρι 3-1 (24/3/10)
Μπολόνια-Κατάνια 1-1 (9/5/10)
Ίντερ-Κιέβο Βερόνα 4-3 (9/5/10)
Ουντινέζε-Μπάρι 3-2 (9/5/10)
Κιέβο Βερόνα-Σαμπντόρια 0-0 (3/4/11)

Να σημειωθεί ότι πέρα από τους αγώνες που εμπλέκονται και δύο ελληνικές ομάδες, υπάρχουν και άλλοι ευρωπαϊκοί αγώνες που ειναι στο μικροσκόπιο, όπως: Γκρασχόπερς-Τσερνομόρετς, Ντεπορτίβο-Μπνέι Σάκχνιν, Άστον Βίλα-Οντένσε, Φενέρμπαχτσε-ΜΤΚ Βουδαπέστης (όλα αυτά τα ματς είναι το καλοκαίρι του 2008), ενώ στην αμαρτωλή λίστα συμπεριλαμβάνονται μέχρι και αγώνες τένις.

Πηγές μέσα από την Εισαγγελία διέρευσαν ότι υπάρχουν και αγώνες που αφορούν Ισπανία και Λατινική Αμέρικη, κάτι που αν επιβεβαιωθεί θα σημαίνει ότι το στοιχηματικό αυτό σκάνδαλο δεν θα είναι μόνο ιταλικό αλλά παγκόσμιο...

Δύο παίκτες στα δίχτυα της δικαιοσύνης

Στο πλαισιο της έρευνας της Εισαγγελίας έχουν επίσης συλληφθεί και δύο ποδοσφαιριστές. Ο ένας είναι ο Κρίστιαν Μπιανκόνε, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από την Αβελίνο, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες πως έστησε παιχνίδια με αντάλλαγμα να κερδίσει χρήματα από ανθρώπους που κινούνται στο χώρο της μαφίας του ποδοσφαίρου.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος είναι ο τερματοφύλακας Βιτάντζελο Σπανταβέκια, ο οποίος μαζί με τον Μπιανκόνε, σύμφωνα με την κατηγορία, είχε φροντίσει να χάσει η Σορέντο, ομάδα στην οποία αγωνίζονταν, το παιχνίδι με τη Γιούβε Στάμπια.

Κι όλα αυτά την στιγμή που στην Ελλάδα, δεν λέει να σωπάσει ο θόρυβος με τα στημένα παιχνίδια. Εδώ και μήνες, το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πιάσει πάτο και οι αποκαλύψεις συνεχίζονται και κάνουν τον κόσμο να απομακρύνεται ακόμη περισσότερο από το πιο λαοφιλές άθλημα.

Ο Μάκης Ψωμιάδης αφέθηκε ελεύθερος και πολλοί πίστευαν πως η ιστορία με τα στημένα πλησιάζει προς το τέλος της, όμως ήρθαν οι νέες διώξεις μεταξύ άλλων και σε τρεις ομάδες της Superleague. Ακόμα δεν ξέρουμε με πόσες ομάδες θα τελειώσει το πρωτάθλημα ενώ ΑΕΛ και Πανσερραϊκός περιμένουν να δουν τι θα γίνει με τις προσφυγές που έχουν καταθέσει.

Πηγή: sport 24

Κουραδόμαγκας σαν τον αρχηγό του: Συγγνώμη ζήτησε ο Ροντούλης από τα... "γομάρια"!

http://img.protothema.gr/50E274CCD5D76384D04C5BBFDE3D93F1.jpgΣε ραδιοφωνική συνέντευξη, ο βουλευτής Λάρισας του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης, ζήτησε συγγνώμη από τα «γομάρια», όπως χαρακτήρισε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, έπειτα από το εξώδικο που του απέστειλαν.

Όσον αφορά το περιστατικό με τον βουλευτή Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Τσώνη, ουσιαστικά διέψευσε τις φήμες που τους ήθελαν να είναι μια ανάσα πριν πιαστούν στα χέρια, λέγοντας «ποιος είναι αυτός ο Τσώνης; Εγώ δεν τον ξέρω!».

Το ΠΑΣΟΚ κάνει την εξεταστική για την οικονομία με μοναδικό σκοπό να φυγαδεύσει τον Παπακωνσταντίνου!

Απαίτηση Παπακωνσταντίνου στον Παπανδρέου: Σώσε με, ο Βενιζέλος θα μου τα φορτώσει όλα μετεκλογικά και θα με σταυρώσουν! Κάνε την εξεταστική τώρα για να υποχρεωθεί να με στηρίξει ώστε μετεκλογικά να μην μπορεί να υπαναχωρήσει!

Τα κανάλια όλως τυχαίως έχουν υποβαθμίσει το θέμα, για να περάσει στα ψιλά!

Η συνέχεια στο olympia.gr

Πρόβατα ;Μαλάκ@@; Ή και τα δυο;

Παραπαίει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Πάνε τα λεφτάκια μας! 14,60 την αγόρασα τη μετοχή, κάτω από το 1 ευρώ σήμερα! 0,92 έκλεισε.

Και όσο για τα αποτελέσματα; Με ζημίες ύψους 482,64 εκατ. ευρώ έκλεισαν τα αποτελέσματα του α' εξαμήνου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενώ του ομίλου οι ζημίες ανήλθαν σε 498,43 εκατ. ευρώ. γράφει η έγκυρη ΗΜΕΡΗΣΙΑ.

Μήπως πρέπει να αρχίσουν οικονομίες στο "μαγαζί"; Μήπως πρέπει να κάνουν, ό,τι κάνουν όλες οι άλλες τράπεζες; Να συγχωνεύσουν καταστήματα δηλαδή; Να κλείσουν ορισμένα; Να μεταφερθούν σε μικρότερα και φθηνότερα, γιατί από ότι βλέπω, δεν ξεχειλίζει δα και ο κόσμος σε αυτά;

taxalia.blogspot.com

Τι έγινε πληρώσαμε σήμερα τα 2 δις ομόλογα που έληξαν; Που βρήκαμε τα λεφτά;

Περίεργα πράγματα. Όπως ξέρετε την 6η δόση ήταν να την πάρουμε στα μέσα Σεπτεμβρίου. Παρόλο που δεν την πήραμε, σήμερα πληρώσαμε κανονικά τα ομόλογα αξίας 2 δις πού έληξαν! Τελικά θα μας πει κάποιος κερατάς:

Έχουμε λεφτά ή δεν έχουμε;

Μήπως μας δουλεύει το ΠΑΣΟΚ με το ΔΝΤ ψιλό γαζί προκειμένου να περάσουν ότι αλλαγές θέλουν;

Δείτε τον πίνακα. Τα 2 δις του Σεπτεμβρίου έληξαν σήμερα και πληρώθηκαν κανονικά...

Προσέξτε επίσης κάτω δεξιά (total debt) ότι το συνολικό μας χρέος έχει φτάσει αισίως στα 380 δις ευρώ

http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user3303/imageroot/2011/09/20110920_DDIS_Greece.gif

Επαναγορά ελληνικού χρέους σχεδιάζει η ΕΕ!

Σύμφωνα με έγγραφο που έχει στην κατοχή του το Bloomberg η ΕΕ σχεδιάζει την επαναγορά του ελληνικού χρέους στις τιμές που κυκλοφορεί στην αγορά. Σε συζητήσεις που έχουν γίνει με τις τράπεζες βλέπουν όλοι το αδιέξοδο και φαίνεται ότι θα αποφασίσουν την επαναγορά χρέους χωρίς περιορισμούς ανταλλαγές και λοιπά.

Σ' αυτό συμβάλει και το ότι μέχρι τώρα το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων έχει φτάσει στο 85%, ποσοστό που δεν θεωρείται ικανοποιητικό (ο ίδιος ο Βενιζέλος έχει πει ότι πρέπει να πάει πάνω από 90% για να γίνει αποδεκτό), και τελευταία έχει κολλήσει...

Το παμε από χθες, τώρα το λέει και η Ελευθεροτυπία: Προσοχή απόψε μη σας πέσει κανα κομμάτι του δορυφόρου

Μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας θα πέσει ο δορυφόρος της NASA

(Tο γράψαμε από χθες ότι υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο γι αυτό προσοχή :)
Εδώ δείτε που βρίσκεται ανα πάσα στιγμή ο δορυφόρος και εδώ μια πρόβλεψη για το που θα μπει στην ατμόσφαιρα που δείχνει ότι τη γλιτώνουμε και δεν θα πάμε από δορυφόρο αλλά από χρεοκοπία)

Στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας αναμένεται να πέσουν κομμάτια του δορυφόρου της NASA, υπό την προϋπόθεση βέβαια να περάσουν την ατμόσφαιρα. Οι πιθανότητες κατά την ΝΑΣΑ κομμάτι του δορυφόρου να πετύχει έναν, οποιονδήποτε, άνθρωπο στη γη είναι 1/3200. Πιθανότητα όχι και εντελώς ασήμαντη στατιστικώς.

Η NASA δεν έχει προσδιορίσει ακριβώς σε ποιο σημείο θα πέσουν τα κομμάτια του δορυφόρου αν και εκτιμάται ότι θα είναι κοντά στο κομμάτι της Βόρειας Ιταλίας.

Ο δορυφόρος UARS, που ζυγίζει περίπου 5,5 τόνους έχει ξεφύγει από την τροχιά του και αναμένεται να φτάσει στην επιφάνεια της Γης σε λίγες ώρες.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα δεν είναι εύκολο να πραγματοποιηθούν ακριβείς εκτιμήσεις για το πότε και που θα προσκρούσει ο δορυφόρος.

Ο δορυφόρος αποτελεί το μεγαλύτερο διαστημικό απόβλητο που προσκρούει στη Γη τα τελευταία 30 χρόνια. Κατά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα αναμένεται να πάρει φωτιά και να σπάσει σε περίπου 100 κομμάτια, δημιουργώντας μπάλες φωτιάς που θα είναι ορατές και τη μέρα.

Περίπου 26 από αυτά τα κομμάτια, το μεγαλύτερο εκ των οποίων θα ζυγίζει περίπου 140 κιλά, εκτιμάται ότι θα επιβιώσουν της εισόδου στην ατμόσφαιρα.

Γ. Μιχελάκης: «Μπουλούκι ατάκτων» η κυβέρνηση

http://www.skai.gr/files/temp/13554BE71D513B34326A042980B053AF.jpgΓια «μπουλούκι ατάκτων», κάνει λόγο η ΝΔ δια του εκπροσώπου της Γιάννη Μιχελάκη, σχολιάζοντας τις «αλληλοδιαψεύσεις των υπουργών της κυβέρνησης».

Ο κ. Μιχελάκης τονίζει πως οι αρμόδιοι υπουργοί αυτοδιαψεύδονται και αλληλοδιαψεύδονται, για τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα, προκαλώντας βάναυσα - χωρίς ίχνος σεβασμού - τον κόσμο, που υφίσταται άδικες θυσίες, εξαιτίας της πολιτικής τους και φέρνει ως παράδειγμα τις δηλώσεις του κ. Οικονόμου που, όπως εκτιμά, αμφισβητεί τον κ. Μόσιαλο, του κ. Πάγκαλου που διαψεύδει τον κ. Μόσιαλο που μιλά για 30 χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο και αποκαλύπτει πως «το πιθανότερο 70 χιλιάδες», αλλά και του κ. Βενιζέλου που δηλώνει πλέον πως το μέτρο για τα ακίνητα θα είναι μόνιμο και όχι προσωρινό.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ μάλιστα κατηγορεί τον κ. Βενιζέλο ότι προσπαθεί να εκφοβήσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και την ελληνική κοινωνία, χρησιμοποιώντας ακραία επιχειρήματα, και αναγκάζοντας, ακόμα και την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ «να τον επαναφέρει στην τάξη, λέγοντάς του ότι είναι απεχθές να συγκρίνει την Ελλάδα με την Αργεντινή».

«Είχαμε πει ότι αυτή η κυβέρνηση είναι σκορποχώρι. Τελικά, αποδεικνύεται μπουλούκι ατάκτων», αναφέρει ο κ. Μιχελάκης.

Καθηγητής τριπλασιάζει το γερμανικό χρέος με δικιά του όμως μέθοδο...

Στο τριπλάσιο υπολογίζει -με αμφιλεγόμενη μέθοδο- το γερμανικό χρέος ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ Μπερντ Ράφελχουσεν, υποστηρίζοντας πως στα δύο τρις ευρώ πρέπει να προστεθούν και άλλα 5 τρις ευρώ που αφορούν τις μελλοντικές υποχρεώσεις των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης και συντάξεων.

Όπως αναφέρει η Handlesblatt την Παρασκευή, ο Ράφελχουσεν στην ετήσια έκθεσή του για τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών της Γερμανίας υπολογίζει ότι το συνολικό χρέος είναι υπερτριπλάσιο από το «επίσημο» χρέος της χώρας, συνυπολογίζοντας και το υποτιθέμενο «συγκαλυμμένο» χρέος των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης και σύνταξης.

Το χρέος προκύπτει από την υπόθεση που κάνει ο ίδιος για τη μελλοντική εξέλιξη των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης και συνταξιοδοτικών ταμείων και τα κενά χρηματοδότησης που θα παρουσιάσουν εξαιτίας της δημογραφικής εξέλιξης.

Η μεθοδολογία αυτή θεωρείται αμφιλεγόμενη μεταξύ των οικονομολόγων, και γενικά δεν ακολουθείται για τον υπολογισμό του δημόσιου χρέους.

Καρφιά Πούτιν για την Ελλάδα

Ο Ρώσος πρωθυπουργός υποστήριξε πως η χώρα μας είναι ανάμεσα σε αυτές που ανταλλάσσουν την εθνική τους κυριαρχία με ελεημοσύνες.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επέκρινε σήμερα έντονα τις χώρες της ΕΕ που ζητούν από τη Γερμανία και τη Γαλλία οικονομική βοήθεια.

Την δήλωση αυτή μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ, στη διάρκεια συνεδρίου στη Μόσχα του μεγαλύτερου πολιτικού κόμματος της χώρας "Ενωμένη Ρωσία", του οποίου είναι υψηλόβαθμο στέλεχος.

"Μπορείς να βγεις στους δρόμους και να διαμαρτυρηθείς, να παλέψεις με την αστυνομία, όμως, αν η κυβέρνηση δεν έχει καθόλου χρήματα, δεν μπορείς απλώς να κάθεσαι εκεί με απλωμένο το χέρι", σημείωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Η Ρωσία εκτιμάει πάρα πολύ την εθνική της κυριαρχία για να ζητήσει από άλλες χώρες οικονομική βοήθεια, τόνισε ενώ κατέληξε πως: "ορισμένα μικρότερα ευρωπαϊκά έθνη το κάνουν, επειδή ελπίζουν σε βοήθεια από τη Γαλλία και τη Γερμανία".

Κολοχανείον το ΠΑΣΟΚ: ΓΑΠ λέει: "Εκλογές το 2013" και Πάγκαλος λέει "Ναι σε συγκυβέρνηση"!!

Την ώρα που ο Θ. Πάγκαλος μιλούσε για το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας με την ΝΔ ο Πρωθυπουργός έκοβε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας σε βουλευτές της Πελοποννήσου και της Δ. Ελλάδας τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών αλλά και των συνεργασιών σε επίπεδο κυβέρνησης με άλλα κόμματα.

«Αυτήν την ώρα, που διανύουμε μια κρίσιμη και καθοριστική για το μέλλον της χώρας περίοδο, δεν υπάρχει επιλογή προσφυγής σε εκλογές. Όπως δεν βοηθά και η καλλιέργεια φημών και σεναρίων περί εκλογών και όποιας άλλης μορφής κυβερνητικών σχημάτων, που θα μπορούσαν δήθεν να αποτελούν λύση».

Θ. Πάγκαλος σε συνέντευξη του στον «Αθήνα 9.84» υποστήριξε ότι περιόδους κρίσης θα πρέπει να στρατεύονται όλες οι πολιτικές δυνάμεις: «Σε συνθήκες κρίσης, βλέπω, ως προοπτική, τη λύση της συστράτευσης περισσότερων πολιτικών δυνάμεων, γύρω από την επίτευξη ενός σκοπού. Εάν αυτό έχει καταστεί δυνατό με τη Νέα Δημοκρατία, εγώ θα το καλοδεχόμουν».

Πρόσθεσε ωστόσο πως μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να βοηθήσει την πορεία της χώρας.

«Ναι, στη συγκυβέρνηση. Ή, εάν θέλετε, μια κυβέρνηση, η οποία θα προκύπτει από τη στήριξη των δύο κομμάτων. Δεν λέω, αν θα είναι τα ίδια πρόσωπα. Πώς θα ρυθμιστούν οι σχέσεις, οι συσχετισμοί δυνάμεων. Δεν με αφορά αυτή η ιστορία. Δεν είμαι ο αρχηγός της παράταξής μου και προφανώς θα εκφράζουν την άποψή τους και τα εκλεγμένα όργανα του κόμματος, το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος του ΠαΣοΚ κ.λπ. και τα αντίστοιχα όργανα της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά, εάν αυτό είχε επιτευχθεί, θα μπορούσε ίσως να διευκολύνει την περαιτέρω πορεία».

Αρνητικός εμφανίστηκε στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και επιτέθηκε στα κόμματα της Αριστεράς που υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση έχει χάσει την νομιμοποίηση της.

«Αλλά, εκλογές, για να έρθει κάποιος άλλος και μάλιστα -θα μου επιτρέψετε να επαναλάβω αυτή την πεποίθησή μου- για τον οποίο τίποτα δεν γνωρίζουμε, πέρα από γενικότητες, και να πει ότι “εγώ θα σας κάνω άλλα ή καλύτερα” και με τη βάση αυτή να ψηφίσουμε, με αποκλειστικό κίνητρο τη δυσαρέσκεια και την πίεση που υπάρχει αυτή τη στιγμή πάνω στην κοινή γνώμη, όχι, δεν επιθυμώ και θα προτιμούσα να εξαντληθεί η τετραετία αυτή.

Και θα μου επιτρέψετε να σας πω, ότι θεωρώ τελείως αίολη και επικίνδυνη την άποψη που κατά κόρον εκφράζει -ας πούμε- η κομμουνιστική Αριστερά, ότι έχουμε χάσει τη νομιμοποίησή μας, επειδή -λέει- άλλα είχαμε ως πρόγραμμα και άλλα εφαρμόζουμε. Θα σας πω, ότι αυτό το πράγμα δεν μπορεί να γίνει δεκτό ως επιχείρημα, γιατί λόγοι για να εφαρμόσεις άλλα από αυτά που προβλέπεις, υπάρχουν πάρα πολλοί. Και, εν πάση περιπτώσει, ακόμα και εάν πρόκειται για απλή ασυνέπεια, μα και αυτή η ασυνέπεια θα κριθεί από το λαό, όταν έρθει η ώρα. Όπως, επίσης και το ενδεχόμενο να είσαι συνεπής, πρέπει να κρίνεται από το λαό, όταν ψηφίζει» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Σ. Αναστασιάδης: Αδικαιολόγητες σπατάλες στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που έγραψε ζημιές 500 εκ το α' εξάμηνο

http://www.rthess.gr/photos/savas-anastasiadis.jpghttp://news247.gr/incoming/article48774.ece/ALTERNATES/w620/41706_b.jpgΕ Ρ Ω Τ Η Σ Η Προς τον κ. Υπουργό: Οικονομικών

Θέμα: Αδικαιολόγητες δαπάνες στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Σε μία εποχή που η βιωσιμότητα των Ελληνικών Τραπεζών στηρίζεται στον δανεισμό και στις στερήσεις των Ελλήνων Πολιτών , η διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που στο πρώτο εξάμηνο του 2011 έχει ζημίες 500 εκατομμύρια ευρώ περίπου, αντί να περιορίσει τις δαπάνες , συνεχίζει την έκδοση πολυτελών περιοδικών για να διαφημίσει τους Διευθυντές και τους Συμβούλους της , καθώς και φυλλάδια με τους όρους σύναψης πράξεων με την Τράπεζα, που μέχρι πριν λίγο καιρό δίδονταν σε μία απλή εκτύπωση Α4 στον πελάτη.

Πέρα από αυτά η Διοίκηση της Τράπεζας, σύμφωνα με δημοσιεύματα, δείχνοντας ότι δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης, χορήγησε μέσω Μ.Κ.Ο. , διεθνή συνέδρια που διοργάνωσε ο αδερφός του Πρωθυπουργού κ. Ανδρέας Παπανδρέου.

Τελευταία «μεγαλόπνοη» απόφαση της Διοίκησης της Τράπεζας η μετεγκατάσταση του Καταστήματος της Β. Όλγας , από Β. Όλγας και Μπότσαρη σε κατάστημα στην Β. Όλγας και Αναλήψεως. Δηλαδή μερικές δεκάδες μέτρα ποιο κάτω.

Επειδή οι συνθήκες της λειτουργίας και η δυσκολία του Τραπεζικού μας συστήματος είναι γνωστές .

Επειδή οι πελάτες και οι συναλλαγές με τις Τράπεζες έχουν μειωθεί δραματικά.

Επειδή το νέο Κατάστημα είναι πολύ κοντά στο προϋπάρχων και δεν καλύπτει στην ουσία καμμία ανάγκη.

Επειδή στην περιοχή, σε μικρή απόσταση υπάρχουν άλλα τρία καταστήματα και καλύπτονται οι ανάγκες των καταθετών και της Τράπεζας.

Επειδή η συγκεκριμένη Διοίκηση ανέλαβε την Τράπεζα το 2009 με κέρδη 160 εκ. ευρώ και «κατάφερε» μέσα σε ενάμιση χρόνο να έχει ζημίες 500 εκατ. Ευρώ.

Επειδή ο Πρόεδρος των CDS δείχνει να ζει σε άλλο κόσμο.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Ποιες οι δαπάνες για τα πολυτελή περιοδικά και τα φυλλάδια των όρων σύμβασης και με ποιο τρόπο ανατέθηκαν;
2. Ποιοι λόγοι οδήγησαν στην μετεγκατάσταση του καταστήματος Β. Όλγας;
3. Ποιοι έδωσαν την εντολή, ποιος ο αριθμός της απόφασης και ποιοι είχαν την επίβλεψη των έργων;
4. Σε ποιο ύψος ανέρχεται το μηνιαίο μίσθωμα;
5. Η μίσθωση έγινε με διαγωνισμό ή με ανάθεση;
6. Σε ποιο ύψος ανέρχονται οι παρεμβάσεις και ο εξοπλισμός του εν λόγω καταστήματος;
7. Είναι σε γνώση της Πολιτικής Ηγεσίας οι ενέργειες της Διοίκησης της Τράπεζας;


Παρασκευή , 23η Σεπτεμβρίου 2011

Ο Ερωτών Βουλευτής
Σάββας Ι. Αναστασιάδης
Νέα Δημοκρατία
Βουλευτής Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης

1 στους 2 Γερμανούς κατά ελληνικής χρεοκοπίας

Μικρή μεταστροφή στη γερμανική κοινή γνώμη για τον τρόπο αντιμετώπισης της Ελλάδας καταγράφεται σε δημοσκόπηση.

Η μέτρηση έγινε για λογαριασμό του κρατικού καναλιου ZDF και εμφανίζει έναν στους δύο Γερμανούς να υποστηρίζει ότι δεν πρέπει η Ευρώπη να αφήσει την Ελλάδα να πτωχεύσει.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι Γερμανοί σε ποσοστό:

  • 50% λένε ότι δεν πρέπει να αφήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση την Ελλάδα να χρεοκοπήσει
  • 41% λένε ότι θα ήταν καλή ιδέα και
  • 9% δηλώνουν "δεν ξέρω/δεν απαντώ".

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την ίδια μέτρηση:

  • Το 68% των Γερμανών θεωρούν ότι μια πτώχευση της Ελλάδας θα είχε αρνητικές επιπτώσεις για τη Γερμανία
  • Το 15% λένε ότι οι επιπτωσεις θα ήταν θετικές
  • Το 17% δηλώνουν "δεν ξέρω/δεν απαντώ".

Στο ερώτημα, πάντως, εάν πρέπει να διερυνθούν οι αρμοδιότητες του προσωρινού ευρω-μηχανισμού στήριξης, του EFSF:

  • Το 75% των Γερμανών απαντούν αρνητικά
  • Μόλις το 19% συμφωνούν και
  • 6% δηλώνουν "δεν ξέρω/δεν απαντώ".

Βρέθηκε νεκρός στο Μοναστηράκι ο Νίκος Κοεμτζής

http://sup.kathimerini.gr/kathnews/photos/23-09-11/23-09-11_407759_1.jpgΉταν πεσμένος για περισσότερες από δύο ώρες στο πεζοδρόμιο.

Νεκρός βρέθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, στο Μοναστηράκι, ο Νίκος Κοεμτζής. Ήταν πεσμένος για περισσότερες από δύο ώρες στο πεζοδρόμιο, ώσπου κάποιοι διερχόμενοι ειδοποίησαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο τον μετέφερε στην Πολυκλινική Αθηνών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο άνθρωπος, που το 1973 μαχαίρωσε τρεις αστυνομικούς, επάνω στην περίφημη «παραγγελιά» του αδερφού του, στο νυχτερινό κέντρο «Νεράϊδα», και καταδικάσθηκε τρις εις θάνατο και οχτώ φορές ισόβια, για ανθρωποκτονίες από πρόθεση, έφυγε στα 74 του χρόνια και ο θάνατός του αποδίδεται σε παθολογικά αίτια.

Προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως.

Μόνο κακό κάνουν στον Σαμαρά και στη Ν.Δ

Δεν ξέρουμε τι σκοπό εξυπηρετεί κορυφαία θεσμικά όργανα της Ν.Δ στο νομό,να "διαρρέουν" στους ψηφοφόρους του κόμματος δήθεν τις προσωπικές επιθυμίες του Προέδρου Α.Σαμαρά,όσον αφορά τους πιθανούς υποψηφίους βουλευτές.Πιστεύουμε ότι ο αρχηγός ενός κόμματος εξουσίας και ειδικά ο Α.Σαμαράς,δεν έχει ανάγκη από τελάληδες "τέτοιου τύπου",μέσα στο δεύτερο σπίτι του όπως είναι η Αργολίδα.

Συμπεριφορές αυτού του τύπου μόνο κακό μπορούν να κάνουν τόσο στον ίδιο,αλλά περισσότερο στη Ν.Δ.Ειδικά όταν αυτές εκφράζονται από ανθρώπους που το πολιτικό και κομματικό τους παρελθόν είναι πολύ εύκολο να αμφισβητηθεί από την πλειοψηφία των εν δυνάμει ψηφοφόρων του κόμματος.

Ας σεβαστούν επιτέλους την ιδιότητα και τον θεσμικό τους ρόλο,τηρώντας ίσες αποστάσεις από τους εν δυνάμει υποψηφίους και ας μην παίζουν με το όνομα του Α.Σαμαρά,για να προωθήσουν τους φίλους και κολλητούς.

Εκτός αν θεωρούν ότι η Ν.Δ στην Αργολίδα,έχει αρκετό λίπος ακόμη να "κάψει" προς άλλα κόμματα του κεντροδεξιού ή ακόμη και του ακροδεξιού χώρου.

cobra-argos.blogspot.com

Τα υποθαλάσσια καλώδια που μας παρέχουν το ιντερνετ (φώτο)

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/09/21/article-2039974-0E0547E800000578-868_964x433.jpgΜέσω των υποθαλασσίων καλωδίων περνάει το 99% της παγκόσμιας κίνησης του ίντερνετ. Συχνά υπάρχουν προβλήματα με φθορές που προκαλούν στα καλώδια οι άγκυρες των πλοίων, όπως πχ πέρσι όταν άγκυρα έκοψε καλώδιο που συνδέει τη Σικελία με την Αίγυπτο με αποτέλεσμα να μείνει η μισή Ινδία χωρίς ιντερνετ για αρκετές ώρες.

Προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα η Telegeography κατέγραψε και χαρτογράφησε τα πανάκριβα υποθαλάσσια καλώδια που κοστίζουν από 100 έως 500 εκ δολάρια ανάλογα με το μήκος τους. Ενώ τα παλιά καλώδια μετέφεραν μόνο 20 Gbps τα περισσότερα απ' τα σημερινά καλώδια οπτικών ινών μπορούν να μεταφέρουν 3 και 4 Τerabits το δευτερόλεπτο (terabit = 1,000 gigabit) και να εξυπηρετούν από 100.000 έως 20 εκ. συνδέσεις. Το καλώδιο Apollo πχ. που συνδέει τη Βρετανία με τις ΗΠΑ μπορεί να μεταφέρει 3.2 terabits δεδομένων ανά δευτερόλεπτο και τα δεδομένα διανύουν την απόσταση των 7,600 μιλίων (περίπου 12.000 χλμ) σε 0.00072 δευτερόλεπτα.

Δείτε τον χάρτη που δείχνει πως συνδέει ο ΟΤΕ την Ελλάδα στο ιντερνετ μέσω Χανίων και Κέρκυρας:




Και ο χάρτης (εδώ πιο αναλυτικά) που δείχνει τα υποθαλάσσια καλώδια στον πλανήτη:

Έλεος ρε αλήτες της ΔΕΗ!!!

Διαβάζω σε ένα άρθρο για την μοναδική παγκόσμια πατέντα του ελληνικού δημοσίου, το εφάπαξ:

Οι μειώσεις μόνο από τις περικοπές στο εφάπαξ κυμαίνονται από 12.000 ευρώ για τους δημοσίους υπαλλήλους έως και 35.000 για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ.

Και έχω την απορία (αν ευσταθεί το νούμερο):

Καλά ρε κερατάδες πρασινοφρουροί της ΔΕΗ πόσο εφάπαξ παίρνετε;

100.000 ευρώ;;;;

Έλεος ρε πούστη μου που θα βρεθούνε αυτά τα λεφτά!!!

ΥΓ. Να σημειωθεί ότι οι αμόρφωτοι που φωνάζουν και έμαθαν απ' το ΠΑΣΟΚ να κατεβάζουν το διακόπτη όποτε γουστάρουν, παίρνουν 300 ευρώ για κάθε παιδί για τον παιδικό, έχουν πληρωμένες κατασκηνώσεις, πληρώνουν μειωμένο ρεύμα, όταν δουλέψουν νύχτα το πληρώνονται έξτρα 75-100% και παίρνουν και μια μέρα ρεπό, τα παιδιά τους μόλις πάνε 21 ετών παίρνουν επίσης καμιά 20αριά χιλιάρικα προίκα και ένα σωρό άλλα που δεν ξέρουμε!!! Μετά οι εγκάθετοι προκειμένου να αποπροσανατολίσουν λένε ότι οι 300 βουλευτές παίρνουν πολλά, προκειμένου να μην ασχολούμαστε με τους 22.500 τεμπελχανάδες, γιατί ελάχιστοι είναι αυτοί που δουλεύουν τα λεφτά που παίρνουν και τους 10.000 συνταξιούχους της ΔΕΗ πχ.

Θυμίζω επίσης ότι με Νόμο του Σημίτη του 1999, προκειμένου να μην κατεβάσουν τους διακόπτες και να δεχθούν οι ΠΑΣΟΚοι την είσοδο της ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο, το Κράτος καταβάλει ετησίως στο Ταμείο τους 100 εκ ευρώ (μπορεί να λέω και λίγα δεν είμαι σίγουρος)

Και εννοείται πως προς αυτή την κατεύθυνση το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη δεν κάνει τίποτα για να μη θίξει τα δικάτου παιδιά...

ΑΝΤΩΝΗ, Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΧΗ ΚΙ Η ΑΝΟΧΗ ΣΥΝΕΝΟΧΗ

ΟΠΟΙΟΣ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΤΟΝ ΤΡΩΕΙ Ο ΛΥΚΟΣ.

Η μεγάλη ρήση του ευπατρίδη Ευάγγελου Αβέρωφ που χαράκτηκε ανεξίτηλα στην καρδιά του κάθε κεντροδεξιού και τον ακολουθεί δεκαετίες τώρα με γνωστά αποτελέσματα. Βέβαια η ρήση εξασφαλίζει ότι δεν μπορείς να είσαι ούτε το τσοπανόσκυλο ούτε και ο βοσκός.

Τώρα θα μου πείτε που το θυμήθηκες ή τέτοιες ώρες τέτοια λόγια. Οταν πρωθυπουργός της Ελλάδος γίνεται ο Αντώνης Σαμαράς πολιτικό παιδί του αείμνηστου τότε είναι αναγκαίο να γνωρίζεις.

Πρόεδρε τα κάστρα πέφτουν από μέσα και ο Κώστας Καραμανλής έχασε όταν πλέον η γυάλα που τον έκλειναν σιγά σιγά του στέρησε το οξυγόνο .Τότε που δεν μπόρεσε να δει ότι μόνη του δύναμη , το οξυγόνο του , ήταν η αγάπη του λαού και άκουσε μεταξύ των άλλων σε μία περίφημη σύσκεψη τον ‘κουφό’ .

Πρόεδρε πρωθυπουργός της Ελλάδος γίνεσαι επειδή ο λαός βλέπει την ελπίδα στα μάτια σου , ότι μπορείς να τον ξανακάνεις περήφανο , πραγματικά ελεύθερο από αλυσίδες και πάτρωνες.

Πρόεδρε αυτός ο λαός που χτυπιέται αλύπητα και όχι οι κουστουμάτοι με το ζελέ στο μαλλί ή οι ύαινες που μύρισαν εξουσία και αν βρεθείς κοντά τους αηδιάζεις σε οδηγούν στο τιμόνι του έθνους.

Πρόεδρε βγες και περπάτησε όπως στις αρχές που κυκλοφορούσες στον δρόμο μόνος σου.Πήγαινε στην λαική στο καφενείο να ακούσεις εσύ αυτά που λέει η καρδιά του απλού Ελληνα.

Πρόεδρε όταν έκανες την δικιά σου επανάσταση άσχετα με το αν διαφωνεί ή όχι κανείς για το εγχείρημα , σου αναγνωρίζει ότι για τις ιδέες σου δεν δίστασες να συγκρουστείς για αυτό που θεωρείς εθνικό , αδιαφορώντας για τις προσωπικές συνέπειες.

Πρόεδρε κύλησε πολύ νερό στον μύλο έκτοτε και όταν ήρθε η ώρα εκτιμώντας την προσωπικότητά σου αγωνίστηκα και σε ψήφισα για αρχηγό μας γιατί ο ικανός στρατηγός ξεχωρίζει όταν στο αχό της μάχης μπροστά καβάλα στο άλογο κρατά φάρος την σημαία.

Πρόεδρε πρωθυπουργός είσαι καταδικασμένος να γίνεις. Πρωθυπουργούς είχαμε πολλούς , άξιους Ελληνες όμως ελάχιστους.

Πρόεδρε πρωθυπουργός πρέπει να γίνεις όχι γιατί ο Παπανδρέου καταστρέφει την χώρα και δεν έχουμε άλλη λύση ,αλλά γιατί είσαι συνειδητή επιλογή μας και πιστεύουμε στο ίδιο όραμα.

Πρόεδρε ο κόσμος έχει αγανακτήσει και φοβάται γι’αυτήν την σιωπή που απλώνεται πάνω από τους βουλευτές της Ν.Δ. Το ώριμο από το σάπιο φρούτο κάτω στο χώμα είναι ίσως θέμα στιγμής.

Πρόεδρε όταν παγιώνεται η αντίληψη ότι τον Παπανδρέου τον ανέβασαν στην εξουσία για να πραγματοποιήσει ότι κάνει αυτή την στιγμή δεν μπορεί να απαντούμε με όρους ευγένειας.

Πρόεδρε αν είναι αληθινά όλα αυτά πρέπει να φύγουν τώρα με κάθε δυνατό τρόπο για το καλό του έθνους.

Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΧΗ

Η ΑΝΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ

logia-starata.blogspot.com

Ξέσπασμα λαϊκισμού απ' τον Χατζηνικολάου... επειδή η Βουλή δεν έβαλε φυλακή τον Καραμανλή

Το πιο εύκολο πράγμα είναι ο λαϊκισμός και το χάιδεμα των αφτιών. Μούγγα για τα μαύρα λεφτά που έπαιρνε ο ίδιος όταν ήταν μικρό ψάρι, μούγγα για τις κρατικές διαφημίσεις που παίρνει για την εφημερίδα του, μούγγα για τα 5 εκατομυριάκια που τσέπωσε ο κολλητός του Τράγκας για να φεσώσει τους εργαζόμενους του και να τους στείλει αδιάβαστους... Ο ορισμός του λαϊκισμού: μας εκνευρίζουν μόνο τα κακάκια των άλλων και τα δικά μας τα σπρώχνουμε κάτω απ' το χαλάκι

Δείτε το βίντεο

Παπαιωάννου σε παραπλανητική ερώτηση του ΛΑΟΣ: "Δεν είμαι αρμόδιος για την πραγματογνωμοσύνη στην υπόθεση Βατοπεδίου "

[Η ερώτηση των Πλεύρη-Γεωργιάδη ήταν τελείως παραπλανητική και αποπροσανατολιστική μιας και όλοι ξέρουν ότι έπρεπε να απευθυνθούν στο Υπ. Οικονομίας που είναι υπεύθυνο για να κάνει την πραγματογνωμοσύνη!

Αντίθετα αυτοί για να θολώσουν τα νερά μιας και οι ίδιοι έλεγαν ότι υπάρχει σκάνδαλο... έκαναν μια ασίστ στον Παπαιωάννου που λογικά δήλωσε αναρμόδιος]

Παπαϊωάννου: «Δεν είμαστε αρμόδιοι για την πραγματογνωμοσύνη στην υπόθεση Βατοπεδίου»

Ο υπ. Δικαιοσύνης απάντησε σε ερώτηση για την καθυστέρηση στη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης που είχε αποφασιστεί να γίνει για την αξία των ακινήτων, τα οποία είχαν ανταλλαγεί στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Ουδεμία παρέμβαση μπορεί να έχει το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο έργο των Ειδικών Κοινοβουλευτικών Επιτροπών προκαταρκτικής εξέτασης, επισημαίνει ο υπουργός Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, με έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Το έγγραφο απέστειλε ο κ. Παπαϊωάννου προς ερώτηση των βουλευτών του ΛΑΟΣ, Αθανάσιου Πλεύρη και Άδωνη Γεωργιάδη για την καθυστέρηση στη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης που είχε αποφασιστεί να γίνει για την αξία των ακινήτων, τα οποία είχαν ανταλλαγεί στην υπόθεση της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου.

Οι βουλευτές υπενθύμιζαν με την ερώτησή τους ότι η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου είχε αποφασίσει και μάλιστα μετά από κλήρωση, να αναλάβουν ξένοι ανεξάρτητοι οίκοι τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να διαφανεί εάν και ποια υπήρξε η απόκλιση μεταξύ της αξίας της λίμνης Βιστωνίδας και των ακινήτων που αντάλλαξε το δημόσιο. Ενώ λοιπόν, όπως σημειώνουν οι βουλευτές, έχει περάσει σχεδόν ένα έτος από εκείνη την απόφαση δεν υπάρχει πληροφόρηση αν έχει ανατεθεί σε ξένους οίκους η πραγματογνωμοσύνη.

«Οι ανακριτικές πράξεις, όπως π.χ. πραγματογνωμοσύνες κ.α., που διατάσσονται από την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής, ανήκουν στην πλήρη κυριαρχία και εξουσία αυτής και εκ του Συντάγματος και των κείμενων νόμων δεν μπορεί να έχει ουδεμία παρέμβαση το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», αναφέρει στην απάντηση του ο υπουργός.

Οι δύο βουλευτές που κατέθεσαν την ερώτηση στη Βουλή έχουν προειδοποιήσει πάντως ότι «εάν δεν έχει λάβει χώρα ο έλεγχος για την τυχόν απόσταση μεταξύ της αξίας της λίμνης Βιστωνίδας και των ανταλλαγέντων, είναι πολύ πιθανό να θεωρηθεί ότι η κυβέρνηση εσκεμμένα δεν προβαίνει στον έλεγχο αυτό, είτε επειδή δεν της βγαίνουν τα νούμερα ή και ενδεχομένως διότι δεν υπάρχει απόκλιση και άρα καταρρέει το μέγεθος του σκανδάλου που επικοινωνιακά έφερε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία».

Ρίγη συγκίνησης!! Και ο Αβραμόπουλος ζει! Έκανε δηλώσεις για την μαιμού υφαλοκρηπίδα Τουρκίας-Ψευδοκράτους... από τη Μόσχα!

http://www.skai.gr/files/temp/6614FAC20E111325B48959065A89E1F9.jpg[Ζώστηκαν τ' άρματά τους οι δύο sleepers αντιπρόεδροι της ΝΔ που είναι μόνο για τα πολύ δύσκολα!. Έτσι μετά τη χθεσινή ζωντανή εμφάνιση του guest star Δήμα σήμερα εμφανίστηκε και ο άλλος guest star της NΔ... αυτός όμως εμφανίστηκε απ' τη Μόσχα!!! Μετά από 2 μέρες έκανε δηλώσεις για την υπογραφή συμφωνίας μετάξύ Τουρκίας και κατεχομένων για τη μαιμού υφαλοκρηπίδα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι Τούρκοι τρομοκρατημένοι απ' τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου σκέφτονται να γυρίσουν πίσω το Πίρι Ρέϊς που απέπλευσε το μεσημέρι απ' τη Σμύρνη!!]

Η υπογραφή συμφωνίας της Τουρκίας με το ψευδοκράτος, συνιστά παράνομη και χωρίς προηγούμενο ενέργεια ενός κράτους - μέλους του ΟΗΕ και υποψηφίου μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε στη Μόσχα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, προσερχόμενος στις εργασίες του 12ου Συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία».

«Η τουρκική κυβέρνηση επέλεξε το περιβάλλον των Ηνωμένων Εθνών, για να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια, προκαλώντας και προσβάλλοντας ευθέως τη Διεθνή Κοινότητα. Η πράξη αυτή, όσο και εάν είναι άκυρη από κάθε πλευρά, καταδικάζεται από όλη τη Διεθνή Κοινότητα και τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας», σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

«Η ΝΔ βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της Κύπρου και θα στηρίζει πάντα τις προσπάθειες, τόσον σήμερα ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, όσο και αύριο ως κυβέρνηση, για τη δίκαιη επίλυση του Κυπριακού και για το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να ασκεί ελεύθερα και ανεπηρέαστα, όλα τα δικαιώματα ενός ανεξάρτητου κράτους, μέλους του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το κοινοτικό κεκτημένο», είπε ο κ. Αβραμόπουλος στο συνεδριακό - εκθεσιακό κέντρο «Γκαστίνι Ντβορ» δίπλα στο Κρεμλίνο.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δ. Αβραμόπουλος θα υπογράψει σήμερα συμφωνία συνεργασίας με τον Πρόεδρο του κόμματος της «Ενιαίας Ρωσίας» Μπαρίς Γκριζλόφ, από κοινού με το κυπριακό ΑΚΕΛ και κόμματα από τη Λετονία, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο και το Καζαχστάν.

Στην αντιπροσωπεία της ΝΔ, που προσκλήθηκε στις εργασίες του Συνεδρίου της «Ενιαίας Ρωσίας», στις οποίες προσήλθε από σήμερα ο πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν και αύριο θα χαιρετίσει ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβιέντεφ, συμμετέχει επίσης ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής ελληνορωσικής φιλίας Σίμος Κεδίκογλου.

Από κυπριακής πλευράς θα υπογράψει τη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ ΑΚΕΛ και «Ενιαίας Ρωσίας» ο Γιαννάκης Κολοκασίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του κόμματος.

Δουλειά στο Facebook βρήκε ένας 23χρονος από τη Μυτιλήνη, που στην Ελλάδα βρήκε όλες τις πόρτες κλειστές

Μια θέση στον Facebook, με τεράστιες προοπτικές να ανοίγονται μπροστά του, κατέκτησε ο 23χρονος Μυτιληνιός Γιώργος Καρνάς.

Η αγάπη του για τους υπολογιστές και η θέλησή του να κάνει καριέρα στον χώρο αυτόν -μαζί φυσικά με τις σπουδές του- ήταν το εισιτήριό του για τη Σίλικον Βάλεϋ, στο Σαν Φρανσίσκο, όπου εδρεύει το Facebook.

«Έψαχνα παντού για δουλειά στην Αθήνα, αλλά έβρισκα πόρτες κλειστές. Στην Ελλάδα υπάρχει μόνο ανεργία. Όταν έχεις πτυχία, είναι μειονέκτημα. Φοβούνται ότι θα τους ζητήσεις μεγάλο μισθό. Όταν έστειλα το βιογραφικό μου στο Facebook, δεν περίμενα ότι θα μου απαντήσουν καν. Πίστευα, όμως, στον εαυτό μου και χαίρομαι που μου προσφέρθηκε αυτή η θέση» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος, που στα 23 του έχει τη δουλειά που θα ζήλευε ο καθένας.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη, από τον καθηγητή Φυσικής Δημήτρη Καρνά, από τον Πολιχνίτο της Λέσβου, και την καθηγήτρια Αγγλικών Μαρία Τσολάτη από τη Μυτιλήνη. Έμεινε για πολλά χρόνια στη Χρυσομαλλούσα και όταν πήγε στο Λύκειο, νέα του γειτονιά έγινε η Καλλιθέα. Αποφοίτησε από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Μυτιλήνης στα Υφαντήρια (το σημερινό 3ο Λύκειο) και από τότε που εγκατέλειψε το νησί του για σπουδές, δεν επέστρεψε ξανά, παρά μόνον για διακοπές.

O τότε λυκειάρχης του, Νίκος Θεοδωρέλλης, θυμάται για τον Γιώργο Καρνά: «Αυτό το παιδί είχε τρομερές επιδόσεις στους υπολογιστές. Είχε πάθος και μας εντυπωσίαζε πάντα. Μάλιστα, όταν ακόμη πήγαινε στο Γυμνάσιο και τότε ήταν τα πρώτα χρόνια που παίρναμε υπολογιστές στα σχολεία, κάθε φορά που είχαμε κάποιο πρόβλημα φωνάζαμε εκείνον και τα συντόνιζε όλα. Ήταν μικρό παιδί, Α' ή Β'

Γυμνασίου, σε μια εποχή που οι υπολογιστές δεν ήταν τόσο διαδεδομένοι, όπως σήμερα, αλλά εκείνος γνώριζε τα πάντα. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την πορεία που είχε. Του αξίζει».

Όταν φοιτούσε στη Γ' Λυκείου, το 2005, ο Γιώργος ήταν ανάμεσα στους τέσσερις πρώτους μαθητές από όλη τη χώρα που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Πληροφορικής, στην Πολωνία. Τότε δεν κατάφερε να πάρει κάποια διάκριση, ούτε άλλος από τους τέσσερις συμπατριώτες του, καθώς, όπως λέει «ο ανταγωνισμός ήταν πολύ μεγάλος και οι μαθητές από τις άλλες χώρες, που διακρίθηκαν, όπως την Αμερική, είχαν κάνει τρομερή προετοιμασία που εμείς δεν είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε».

Από μικρός λάτρευε τους υπολογιστές και όπως λέει, όταν τα άλλα παιδιά της ηλικίας του έπαιζαν παιχνίδια στους υπολογιστές, εκείνος έψαχνε για προγράμματα. Στη διαδρομή του είχε μεγάλη υποστήριξη και βοήθεια από τους γονείς του. Μάλιστα, όταν πέρασε στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά οι γονείς του επέλεξαν να πάρουν μετάθεση και να εγκατασταθούν μαζί του
στον Πειραιά.

Αποφοίτησε πρώτος, με βαθμό 9,22, από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου και στη συνέχεια πήγε για ένα χρόνο για μεταπτυχιακές σπουδές στο Κέιμπριτζ της Αγγλίας. Όταν επέστρεψε στην Αθήνα, άρχισε να ψάχνει για μία δουλειά στο αντικείμενο των σπουδών του. «Παντού ζητούσαν προϋπηρεσία κι εγώ είχα πολύ μικρή. Δεν πέρασα καν από συνέντευξη, παρά μόνο σε μία επιχείρηση, απ΄όπου μάλιστα δεν πήρα και απάντηση», λέει. Ούτε ο ίδιος όμως δεν περίμενε ότι θα του παρουσιαζόταν η ευκαιρία να ζήσει το «αμερικανικό όνειρο» στα κεντρικά γραφεία του Facebook.

«Έστειλα ένα ηλεκτρονικό μήνυμα με το βιογραφικό μου τα περασμένα Χριστούγεννα. Με κάλεσαν για συνέντευξη, και μάλιστα με δικά τους έξοδα. Εκεί πέρασα από πέντε συνεντεύξεις, όπου έδειξαν να τους ενδιαφέρει όχι τόσο η προϋπηρεσία, όσο η αντιμετώπιση τεχνικών θεμάτων. Έναν μήνα μετά, με ενημέρωσαν ότι προσλαμβάνομαι», αναφέρει ο 23χρονος, σημειώνοντας πως ο μισθός του μπορεί να φθάνει και τα 100.000 ευρώ ετησίως.

Τον Οκτώβριο θα ετοιμάσει τις αποσκευές του για τις ΗΠΑ, χωρίς να σκέφτεται το γεγονός ότι θα πρέπει να ζήσει τόσο μακριά από τον τόπο του και την οικογένειά του. «Αυτό που σκέφτομαι αυτή τη στιγμή είναι ότι ανοίγεται μπροστά μου μία πολύ μεγάλη ευκαιρία που θέλω να ζήσω. Τίποτα άλλο», καταλήγει.

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται 13χρονη που αυτοπυρπολήθηκε

Φωτογραφία αρχείουΔιασωληνωμένο στο Νοσοκομείο Παίδων νοσηλεύεται ένα 13χρονο κορίτσι αλβανικής καταγωγής, το οποίο, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, αυτοπυρπολήθηκε. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στα Καμίνια, ενώ, σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, το κορίτσι έχει υποστεί καθολικά εγκαύματα.

Η 13χρονη διακομίστηκε αρχικά με ασθενοφόρο στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και μετά τη παροχή των πρώτων βοηθειών μεταφέρθηκε με άλλο ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Παίδων.

Παρέμβαση Πετσάλνικου για τα τελευταία "έκτροπα" στη Βουλή

Οι χαρακτηρισμοί που ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες από το βήμα της Βουλής και η γενικότερη εικόνα του κοινοβουλίου, οδήγησαν σήμερα τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, να απευθύνει έκκληση προς τους βουλευτές να συμβάλουν σε έναν υψηλό κοινοβουλευτικό διάλογο και να μην επαναληφθούν φαινόμενα που, όπως είπε, πυροδοτούν το κοινωνικό κλίμα και ενισχύουν την απαξίωση του κοινοβουλίου και των θεσμών.

Αφορμή για την παρέμβαση του κ. Πετσάλνικου αποτέλεσαν οι χαρακτηρισμοί του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., Αστέριου Ροντούλη, από το βήμα της Βουλής, κατά μελών της κυβέρνησης, τις οποίες ο πρόεδρος των Σώματος χαρακτήρισε «απαράδεκτες ύβρεις, άθλιες, ακραίες και προσβλητικές», όπως και η επίμαχη εμφάνιση της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλη (με το ψωμί και το γάλα), με τον κ. Πετσάλνικο να κάνει λόγο για «απαράδεκτο σκηνοθετικό εφέ».

Στην έκκληση του κ. Πετσάλνικου συνηγόρησαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος και του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμανατίδου, με τους δύο τελευταίους να προσθέτουν ότι θα πρέπει και η κυβέρνηση να μην επιδεικνύει απαράδεκτες συμπεριφορές με τα νομοθετήματα που φέρνει στη Βουλή.

Σε παρέμβασή του ο κ. Πρωτόπαπας μίλησε για «ανταγωνισμό κουτσαβάκηδων», με τους οποίους, όπως είπε, «η κυβέρνηση δεν θα γίνει συνένοχη», για να λάβει άμεση απάντηση από τον κ. Ροντούλη: «Τα περί κουτσαβάκηδων να τα πείτε στον κ. Βενιζέλο που κάνει τον κουτσαβάκη στη τρόικα και στο τέλος τα πληρώνει ο ελληνικός λαός», αντέτεινε ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. διευκρινίζοντας πως ο χαρακτηρισμός «γομάρια» που χρησιμοποίησε, δεν αφορούσε προσωπικά τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά την κυβερνητική πρακτική.

«Παρόμοιες στιγμές δεν βοηθούν τον κοινοβουλευτικό διάλογο. Το κλίμα όμως στην κοινωνία υπαγορεύεται από την κυβέρνηση. Αν ενταθεί το κλίμα στη κοινωνία δύσκολα να μην μεταφερθεί στη Βουλή, γι' αυτό πρέπει απ' όλους να υπάρξει ψυχραιμία», παρατήρησε από την πλευρά του ο κ. Μαρκόπουλος.

Λίγο αργότερα στο εντευκτήριο της Βουλής σημειώθηκε έντονο φραστικό επεισόδιο, με ανταλλαγή, εκατέρωθεν, βαρέων χαρακτηρισμών, ανάμεσα στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Τσώνη και τον Αστέριο Ροντούλη. Τα πνεύματα ηρέμησαν μόνο μετά την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Άγνωστο ακόμα που θα πέσει ο δορυφόρος UΑRS

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΑΣΑ ακόμα δεν μπορούν να υπολογίσουν που θα πέσει ο δορυφόρος UARS, ενώ το μόνο που λένε είναι πως υπολογίζουν να αρχίσει την πτώση του το απόγευμα ή το βράδυ της Παρασκευής. Όπως γράψαμε και χθες, τα ξημερώματα του Σαββάτου πιθανώς ο δορυφόρος να περάσει και πάνω απ' την Ελλάδα κατά την πτώση του στη γη.

Εδώ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά που βρίσκεται ανά πάσα στιγμή ο δορυφόρος.

Οι πρώτες... παρατηρήσεις του Πρωθυπουργού Ράιχεμπαχ

Οι πρώτες... παρατηρήσεις Ράιχεμπαχ Για κατάργηση θέσεων εργασίας στο Δημόσιο μιλά ο επικεφαλής της ομάδας κρούσης της Κομισιόν Χορστ Ράιχεμπαχ, μέσω συνέντευξής του στη γερμανική εφημερίδα "Handelsblatt".

"Η ελληνική διοίκηση δεν είναι σε τέτοιο βαθμό αποτελεσματική ώστε να είναι αδύνατη η κατάργηση θέσεων εργασίας" σημειώνει ο Γερμανός τεχνοκράτης, προσθέτοντας ότι "το ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο θα μπορούσε να συνδράμει όσους χάσουν την εργασία τους".

Ο Χορστ Ράιχεμπαχ μιλά ακόμη για ανάγκη να υπάρξει αύξηση παραγωγικότητας και μείωση μισθών, εκτιμώντας ότι η οικονομική ανάπτυξη στη χώρα μας μπορεί να στηριχτεί σε τρείς άξονες: Τον τουρισμό, τη γεωργία και την παραγωγή ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας.

Τονίζει, επίσης, ότι μέσα σε διάστημα 6 μηνών έως ενός έτους, η Αθήνα θα πρέπει να αναπτύξει ένα "αποτελεσματικό σύστημα μηχανοργάνωσης" για το ελληνικό φορολογικό σύστημα.

Ο επικεφαλής της ομάδας εργασίας για τη μεταρρύθμιση της ελληνικής οικονομίας χαρακτηρίζει ως ένα από τα σημαντικά προβλήματα για την Ελλάδα την ασυνέπεια στις πληρωμές, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους Γερμανούς προμηθευτές. Όπως λέει, η ασυνέπεια αυτή υπονομεύει την προσέλκυση και ανάπτυξη των επενδύσεων.

"Ένα σημαντικό σημείο -αναφέρει ο Χορστ Ράιχεμπαχ- είναι το πρόβλημα της ασυνέπειας στις πληρωμές. Εάν οι ελληνικές υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις αρχίσουν και πάλι να εξοφλούν τους λογαριασμούς των Γερμανών προμηθευτών κατά τρόπο αξιόπιστο, αυτό θα βελτιώσει σημαντικά το επενδυτικό κλίμα".

megatv.com

Άγριος καυγάς Τσώνη-Ροντούλη με χυδαίες εκφράσεις!

http://img.protothema.gr/2FB05AF4E8F568753B7FD900BCA7FEA8.jpgΑπίστευτο επεισόδιο, με βουλευτές να ανταλλάσσουν χυδαίες εκφράσεις σημειώθηκε για μια ακόμα φορά στο εντευκτήριο της Βουλής το οποίο όπως πάει θα μετατραπεί σε ρινγκ.

Πρωταγωνιστές, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Τσώνης και ο συνάδελφός του του ΛΑΟΣ κ. Αστέριος Ροντούλης που λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια.

Αναλυτικά, όταν ο κ. Ροντούλης εμφανίστηκε στο εντευκτήριο, παρέα με τους κ.κ. Παύλο Μαρκάκη και Αγγελο Κολοκοτρώνη, τον περίμενε ο κ. Τσώνης ο οποίος ήταν εξοργισμένος για τα περί «γομαριών»! Αμέσως κατευθύνθηκε προς το μέρος του φωνάζοντας «Εσύ είσαι γομάρι. Αυτά που λες είναι για σένα. Εμείς παλεύουμε για να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία. ‘Αντε γ…. Όπου σε βρίσκω θα σε γ…. Θα σε πλακώσω, ακόμα και αν δεν μπορώ θα σε πλακώσω», είναι μόνο μερικά από όσα ακούστηκαν σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Οι δύο άνδρες θα είχαν πιαστεί στα χέρια αν δεν επενέβαινε ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γρηγόρης Νιώτης που τους είπε «Σας παρακαλώ κύριοι. Ηρεμήστε. Το θέμα είναι θεσμικό και όχι προσωπικό». «Προσωπικό είναι», επέμεινε ο κ. Τσώνης, ενώ ο κ. Ροντούλης ακούστηκε και αυτός να απαντά στα «γαλλικά». Το επεισόδιο έληξε λίγα λεπτά αργότερα αλλά όλοι περιμένουν μια νέα έκρηξη καθώς το κλίμα στην Βουλή είναι… τεταμένο.

protothema.gr

Ο Μπένυ αναθέτει σε ελεγκτικές εταιρείες - δικηγορικά γραφεία το «κυνήγι» μεγαλοοφειλετών

Ανίκανοι και για τα στοιχειώδη!!!

Από ελεγκτικές εταιρείες και δικηγορικά γραφεία θα γίνεται ο έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων φορολογούμενων, οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο πάνω από 150.000 ευρώ.

Τα παραπάνω προβλέπει απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο με την επιβολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης (δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων, πλειστηριασμού ακινήτων κα) με προτεραιότητα τους μεγάλους οφειλέτες.

Σύμφωνα με την απόφαση, ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες και τα δικηγορικά γραφεία αναλαμβάνουν την υποχρέωση να ερευνούν διεξοδικά τα δεδομένα συγκεκριμένων υποθέσεων οφειλετών του Δημοσίου με χρέη κατά προτίμηση άνω των 150.000 ευρώ, με σκοπό τον εντοπισμό επιπλέον περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό των υποχρέων ή συνυποχρέων αυτών, όπως ακινήτων που δεν έχουν δηλωθεί στη φορολογική αρχή ή δεν έχουν μεταγραφεί, απαιτήσεων στα χέρια τρίτων, ειδικών περιουσιακών στοιχείων, περιουσιακών στοιχείων ή επιχειρήσεων ..... περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν από τρίτους με χρηματικούς πόρους του υπόχρεου, εικονικών μεταβιβάσεων, εικονικών βαρών, τραπεζικών λογαριασμών στην Ελλάδα ή και το εξωτερικό και να υποδείξουν πρακτικές και να παράσχουν εξειδικευμένες κατά περίπτωση νομικές συμβουλές με σκοπό την αξιοποίηση των παρεχομένων πληροφοριών.

Ακόμη, ορίζονται συγκεκριμένες προϋποθέσεις και κριτήρια που πρέπει να πληρούνται για την ανάθεση σε ιδιώτες του ελέγχου των οφειλετών. Η ελεγκτική εταιρεία, ή το δικηγορικό γραφείο όπως και οι υπάλληλοί τους δεν επιτρέπεται να σχετίζονται με οποιονδήποτε τρόπο με την επιχείρηση ή τον οφειλέτη, ούτε να αναλαμβάνουν υποθέσεις του για διάστημα τουλάχιστον τριών ετών μετά την ημερομηνία λήξης της σύμβασης.

Η ελεγκτική εταιρεία υποχρεούται να γνωστοποιεί στην εφορία τα στοιχεία του προσωπικού της (ονομαστικά, με πλήρη στοιχεία και ΑΦΜ αυτών) και με αναφορά των ειδικοτήτων και της εμπειρίας τους βάση βιογραφικών σημειωμάτων.

Επιπλέο, οι ελεγκτικές εταιρείες και τα δικηγορικά γραφεία αναλαμβάνουν την υποχρέωση να χειρίζονται με απόλυτη εχεμύθεια κάθε πληροφορία σχετικά με τους οφειλέτες που ελέγχουν. Τα στοιχεία αυτά θεωρούνται εμπιστευτικά και δεν επιτρέπεται να γνωστοποιηθούν ή δημοσιοποιηθούν.

Η αμοιβή των ελεγκτών θα καθορίζεται ως εξής:

- Αν η υπόθεση περατώνεται με τη διαπίστωση αδυναμίας ευρέσεως επιπλέον υπόχρεων ή συνυπόχρεων και περιουσιακών στοιχείων καταβάλλεται πάγια αποζημίωση 200 ευρώ, συν Φ.Π.Α.

- Αν η υπόθεση περατώνεται χωρίς επίτευξη εισπρακτικού αποτελέσματος, όμως, προέκυψαν πληροφορίες χρήσιμες για μελλοντικούς ελέγχους καταβάλλεται πάγια αποζημίωση 500 ευρώ, συν Φ.Π.Α.

- Αν η υπόθεση περατώνεται με την επίτευξη εισπρακτικού αποτελέσματος ή την πλήρη διασφάλιση της οφειλής καταβάλλεται πάγια αποζημίωση 1.000 ευρώ, συν Φ.Π.Α.

Επιστροφή Γκέκα στην Εθνική με συγγνώμη

O Φάνης Γκέκας επιστρέφει -μετανιωμένος όπως δήλωσε επίσημα- στην Εθνική ομάδα, για τον «τελικό» με την Κροατία. Κλήση-δικαίωση και για τον Χιώτη.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος ανακοίνωσε τους «λεγεωνάριους» που θα βρεθούν στην ελληνική αποστολή και μέσα σε αυτούς είναι ο φορ της Aϊντραχτ Φρανκφούρτης.

O 31χρονος επιθετικός είχε πει ότι δεν θα ξαναφορέσει το εθνόσημο το 2010 καθώς δεν του άρεσαν ορισμένα πράγματα εντός της Εθνικής. Πλέον, η Εθνική μας ομάδα βρίσκεται δύο εβδομάδες πριν την κρίσιμη αναμέτρηση με την Κροατία και το επιθετικό πρόβλημα ήταν δεδομένο.

Ωστόσο έριξε νερό στο κρασί του και σε συνάντηση που είχε με τον Φερνάντο Σάντος και τον μάνατζερ της Εθνικής Τάκη Φύσσα, ζήτησε συγγνώμη από όλους για τη συμπεριφορά του και πλέον επιστρέφει στην Εθνική.

Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε δει τις λύσεις του στην γραμμή κρούσης να περιορίζονται σημαντικά και επιθυμούσε διακαώς την επιστροφή του Γκέκα για τα παιχνίδια με Κροατία και Γεωργία.

Ο Γκέκας ήταν πρώτος σκόρερ στα προκριματικά του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής αλλά πήρε την απόφαση να απέχει από την «γαλανόλευκη» μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο και πιο συγκεκριμένα στις 9 Σεπτεμβρίου του 2010. Την ίδια εποχή ο Γιάννης Αμανατιδης και ο Σωτήρης Κυργιάκος ανακοίνων πως επίσης θετουν ευατούς εκτός ομάδας.

Αναλυτικά η δήλωση του Γκέκα στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ 
«Πριν από έναν χρόνο περίπου ανακοίνωσα ότι αποχωρώ από την Εθνική Ομάδα. Πιστεύω ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα και είναι γενναίο να τα αναγνωρίζεις. Ήρθε ο καιρός να αναγνωρίσω το δικό μου και να ζητήσω συγνώμη πριν απ΄ όλους από τον προπονητή μου και την Ομοσπονδία, μα πάνω απ΄ όλους από τους συμπαίκτες μου.

Σήμερα θέλω να απευθυνθώ ειδικά σε αυτούς και να τους πω με ειλικρίνεια ότι δεν έχουν καταφέρει απλώς να φτιάξουν μια καλή και ανταγωνιστική ομάδα. Κυρίως έχουν καταφέρει να φτιάξουν μια οικογένεια. Εγώ, λοιπόν, επιθυμώ να επιστρέψω σε αυτή την οικογένεια, αφήνοντας πίσω τα λάθη που έκανα. Έχω υπηρετήσει την Εθνική Ομάδα με όλες τις δυνάμεις μου και το ίδιο σκοπεύω να κάνω σε περίπτωση που κριθώ αναγκαίος από τον προπονητή μου στο αμέσως προσεχές ή στο απώτερο μέλλον».

Κλήθηκε ο Χιώτης!

Κατά τα άλλα, ο τραυματισμός του Σηφάκη έφερε τον Σάκη Χιώτη από το ΑΠΟΕΛ στην Εθνική μας ομάδα, όπως ανακοίνωσε ο Σάντος στις κλήσεις της προεπιλογής για το ματς με την Κροατία αλλά και για αυτό με την Γεωργία, τουλάχιστον σε ότι αφορά τους παίκτες που αγωνίζονται εκτός Ελλάδας.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της ΕΠΟ αναφέρει:

Ο κ. Φερνάντο Σάντος ανακοίνωσε την προεπιλογή ποδοσφαιριστών, που ανήκουν σε ομάδες του εξωτερικού, ενόψει των αγώνων της Εθνικής Ανδρών με την Κροατία (7/10) και τη Γεωργία (11/10) για τα προκριματικά του EURO 2012. Πρόκειται για τους Τζόρβα, Τζαβέλλα, Παπασταθόπουλο, Κ. Παπαδόπουλο, Πέτσο, Τζιόλη, Κονέ, Πλιάτσικα, Σαμαρά, Γκέκα, Χιώτη.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Πριν τη φρατζόλα η Λιάνα είχε άλλες ανησυχίες (βίντεο)

Δείτε τα βίντεο:





Τραμπουκισμοί από Αριστεριστές και φοιτητές προσκείμενους στο ΠΑΣΟΚ στο Δημαρχείο Καλαμάτας!

Ένταση δημιουργήθηκε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο Καλαμάτας όταν Αριστεριστές και φοιτητές προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ από την πανεπιστημιακή σχολή της πόλης επιδίωξαν με τραμπουκισμούς να εισβάλουν στην αίθουσα όπου γινόταν συνέλευση των καθηγητών του ιδρύματος, με σκοπό να τη διακόψουν!

Η συνέχεια στο openpress-gr.blogspot.com

Ζ. Γεωργαντά: «Οι βουλευτές δεν θέλουν να ερευνηθεί η υπόθεση»... και για τους ΠΑΣΟΚους το καταλαβαίνουμε... αλλά και της ΝΔ;

«Αυτό που κατάλαβα είναι ότι δεν υπάρχει η βούληση να ερευνηθεί η υπόθεση των καταγγελιών σε βάθος και να βρεθεί η άκρη. Μας έδωσαν μόνο τέσσερα λεπτά και τριάντα ερωτήσεις...», δήλωσε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία, το πρώην μέλος του δ.σ. της ΕΛΣΤΑΤ, Η Ζωή Γεωργαντά, μία ημέρα μετά την εξέτασή της από τη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Και εντάξει είναι κατανοητό οι ΠΑΣΟΚοι να μην θέλουν να ερευνηθεί η υπόθεση αλλά οι βουλευτές που έχει η ΝΔ στην επιτροπή και ειδικά μερικοί φωνακλάδες, τι πίνουν και ζούνε μέσα σε μια ευφορία ότι κάνουν σκληρή αντιπολίτευση;

Παράλληλα, αναφερόμενη στις κατηγορίες που της απέδωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α. Μακρυπίδης, κάνοντας λόγο για κλεψίτυπη διδακτορική διατριβή, αλλά και για παράτυπη είσπραξη δύο επιδομάτων από την ίδια, η καθηγήτρια και πρώην μέλος του δ.σ. της ΕΛΣΤΑΤ, μία εβδομάδα μετά τις καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009 «σε συνεργασία με το ΔΝΤ και τη Eurostat», επισήμανε ότι θα κάνει μήνυση και αγωγή στον Α. Μακρυπίδη για τα όσα ψευδώς είπε στην Επιτροπή της Βουλής. Πριν, όμως, από αυτό αναφέρθηκε στη διαδικασία.

«Μας υπαγόρευσαν συνολικά περίπου τριάντα ερωτήσεις. Εγώ κρατούσα σημειώσεις και διάλεξα μερικές που είχαν περισσότερη σχέση με τα στοιχεία του ελλείμματος και τη μεθοδολογία με την οποία αυτά επεξεργάστηκαν. Προσπάθησα να δώσω όσο το δυνατόν περισσότερο εμπεριστατωμένες απαντήσεις εντός του ορίου των τεσσάρων λεπτών που μου έδωσαν. Οταν χτύπησε το καμπανάκι, που σήμανε το τέλος του χρόνου μου, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ άρχισαν να μου λένε ότι δεν απάντησα σε εκείνο το θέμα, δεν απάντησα στο άλλο το θέμα και διάφορα άλλα. Το θέμα αυτό είναι τρομερά σοβαρό για να δώσεις απαντήσεις σε βάθος», τόνισε.

Το δεύτερο σημείο της διαδικασίας, όταν δημιουργήθηκε ένταση και άσχημο κλίμα, καταγράφτηκε όταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Μακρυπίδης, απευθυνόμενος στην ίδια, τη ρώτησε αν επιβεβαίωνε στην επιτροπή την πληροφόρηση που ο ίδιος διέθετε και η οποία ανέφερε ότι η Ζ. Γεωργαντά είχε κατηγορηθεί πως κατέχει κλεψίτυπη διδακτορική διατριβή που είχε αντιγραφεί από έκθεση του ΟΗΕ για το ίδιο θέμα. Αλλη κατηγορία, από τον ίδιο βουλευτή, ήταν ότι την περίοδο που ήταν λέκτορας εισέπραττε το ίδιο επίδομα από δύο διαφορετικές πηγές. Τι λέει η ίδια γι' αυτές;

«Πρόκειται για λάσπη. Η διδακτορική μου διατριβή ουδεμία σχέση είχε με αυτά που είπε ο βουλευτής, ούτε για "υπεργολαβίες σε υπανάπτυκτες χώρες" ούτε τίποτα τέτοιο. Οσον αφορά τα επιδόματα, επρόκειτο για τη γνωστή ΑΤΑ, που το 1986, για ένα μικρό διάστημα, την εισέπραττα και από το Πανεπιστήμιο και από το ΚΕΠΕ - Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών. Υπηρεσιακά έπρεπε να γίνει επιλογή, και όταν έγινε, τα χρήματα επεστράφησαν στη δεύτερη, γιατί επέλεξα να πληρώνομαι από το Πανεπιστήμιο.

Για όλα αυτά θα κάνω μήνυση και αγωγή στον κ. Μακρυπίδη, αλλά θα ενημερώσω και το Πανεπιστήμιο του Λιντς, από όπου έλαβα το διδακτορικό μου τίτλο, για τα όσα λέει ένας Ελληνας βουλευτής. Βέβαια, κανείς από τους παρευρισκόμενους βουλευτές δεν απάντησε όταν ρώτησα γιατί όλα αυτά που λένε σήμερα δεν τα έψαχναν όταν με διόριζαν».

Ο Μάκης θέλει να λύσει τα προβλήματα της χώρας με τη μετοχή "τέρας" και οι αλήτες δεν τον αφήνουν!!!

Δίνε πάσες Κέβιν...

Ο Βαλβέρδε είχε τετ α τετ με τον Βέλγο στράικερ, με σκοπό να του ανεβάσει την ψυχολογία ενόψει των δύσκολων αγώνων που ακολουθούν... Του είπε πολλά αλλά όχι αυτό που βλέπει όλος ο κόσμος τον τελευταίο καιρό...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Ι. Βρούτσης για τον πλήρη εκτροχιασμό του προυπολογισμού με τρομακτικά νούμερα

«Οι τρομακτικές και συνεχόμενες τόσο σε περιεχόμενο όσο και σε ένταση φορολογικές επιθέσεις, όχι μόνο είναι αναποτελεσματικές, αλλά συντηρούν την ύφεση και έχουν φέρει τον ελληνικό λαό στα πρόθυρα της εξαθλίωσης.

Το χειρότερο από όλα όμως είναι, ότι οι δείχνουν να “διανοούμενοι φωστήρες” της κυβέρνησης αγνοούν ότι πλέον ακόμη και οι συνεπείς και έντιμοι φορολογούμενοι δεν έχουν πλέον να πληρώσουν !!!

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ., κ. Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε στη Θεσσαλονίκη την ανάγκη για μια αναπτυξιακή φορολογική πολιτική, που εκτός των άλλων, θα περιλαμβάνει τη δραστική μείωση φορολογικών συντελεστών.

Τα αποτελέσματα του 8μηνου, δυστυχώς μας επιβεβαιώνουν, καθώς η πρωτόγνωρη αύξηση των φορολογικών συντελεστών, έχει επιφέρει πλήρη εκτροχιασμό στα έσοδα.

Ειδικότερα, τα καθαρά έσοδα μειώθηκαν κατά 5,3 % (ή 1,7 δισ. €) το πρώτο οκτάμηνο του έτους, έναντι αναθεωρημένου ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 5,6%.

Να θυμίσουμε ότι ο στόχος ήταν, μέχρι σήμερα, για ετήσια αύξηση κατά 8,5%!!!

Πιο αναλυτικά:

έσοδα από τους άμεσους φόρους μειώθηκαν κατά 5,4% (ή 682 εκατ. €).

Υπενθυμίζεται, ότι η μείωση των εσόδων από Άμεσους Φόρους σε σχέση με την περσινή περίοδο απεικονίζεται ως εξής:

Ιανουάριος 2011: - 14,6%

Δίμηνο Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2011: - 10,8%

Τρίμηνο Ιανουάριος - Μάρτιος 2011: - 10,0%

Τετράμηνο Ιανουάριος - Απρίλιος 2011: - 9,9%

Πεντάμηνο Ιανουάριος - Μάιος 2011: - 7,1%

Εξάμηνο Ιανουάριος - Ιούνιος 2011: - 5,6%

Επτάμηνο Ιανουάριος - Ιούλιος 2011: - 6,6%

Οκτάμηνο Ιανουάριος – Αύγουστος 2011: - 5,4%

Παρόλα αυτά τα έσοδα από Άμεσους Φόρους στο οκτάμηνο εξακολουθούν να υστερούν κατά 5,4 %.!

Τα έσοδα από Έμμεσους Φόρους μειώθηκαν κατά 6,4% (ή 1,3 δις €).

Δηλαδή, παρά την συνεχή και αλματώδη αύξηση του Φ.Π.Α., όπως:

από 13% σε 23%, μεταβολή κατά 77%,

από 19% σε 23%, μεταβολή κατά 21%,

από 9% σε 23%, μεταβολή 156%,

από 9% σε 13%, μεταβολή κατά 44,4 %

η αύξηση στα έσοδα από ΦΠΑ ακολουθεί φθίνουσα πορεία και τελικά κλείνει στο Οκτάμηνο για πρώτη φορά αρνητικά!

Συγκεκριμένα, η εξέλιξη της αύξησης των εσόδων από την απόδοση του ΦΠΑ σε σχέση με την περσινή περίοδο είναι:

Ιανουάριος 2011: 12,3%

Δίμηνο Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2011: 7,4%

Τρίμηνο Ιανουάριος - Μάρτιος 2011: 4,8%

Τετράμηνο Ιανουάριος - Απρίλιος 2011: 3,6%

Πεντάμηνο Ιανουάριος - Μάιος 2011: 3,2%

Εξάμηνο Ιανουάριος - Ιούνιος 2011: 1,7%

Επτάμηνο Ιανουάριος - Ιούλιος: 2011: 0,3%

Οκτάμηνο Ιανουάριος – Αύγουστος 2011: -0,3%

Το ίδιο ισχύει και για τους Φόρους Κατανάλωσης, αφού η μείωση των εσόδων σε σχέση με την περσινή περίοδο έχει ως εξής:

Ιανουάριος 2011: - 37,1%

Δίμηνο Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2011: - 38,4%

Τρίμηνο Ιανουάριος - Μάρτιος 2011: - 31,7%

Τετράμηνο Ιανουάριος - Απρίλιος 2011: - 27,5%

Πεντάμηνο Ιανουάριος - Μάιος 2011: - 22,6%

Εξάμηνο Ιανουάριος - Ιούνιος 2011: - 22,0%

Επτάμηνο Ιανουάριος - Ιούλιος 2011: - 18,5%

Οκτάμηνο Ιανουάριος – Αύγουστος 2011: - 16,0%».

Πρώτη προσφυγή κατά κεφαλικού φόρου και τέλους επιτηδεύματος

Κύμα προσφυγών για τον κεφαλικό φόρο (έκτακτη ειδική εισφορά αλληλεγγύης) και το τέλος επιτηδεύματος αναμένεται να κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ηδη χθες ο δικηγόρος Αγγελος Τσιγκρής, πρώην υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στην Αχαΐα, προσέφυγε στο ανώτατο δικαστήριο κατά των συγκεκριμένων φοροεισπρακτικών μέτρων που επιβλήθηκαν με απόφαση του υπουργού Οικονομικών τον περασμένο Αύγουστο, ζητώντας να κηρυχθούν αντισυνταγματικά και παράνομα.

Θέμα χρόνου είναι και η υποβολή προσφυγής στο ΣτΕ από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών -θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του- που θα συνοδευθεί με αίτημα να εκδικασθεί η υπόθεση ενώπιον της Ολομέλειας με τη διαδικασία-εξπρές της «πρότυπης δίκης». Αυτό σημαίνει ότι η απόφαση που θα ληφθεί θα αποτελέσει «πιλότο» για όλες τις συναφείς υποθέσεις.

Στην αίτησή του ο κ. Τσιγκρής τονίζει ότι οι φορολογούμενοι για να καταβάλουν τους αμφισβητούμενους έκτακτους φόρους, που είναι δυσανάλογοι σε σχέση με τη φοροδοτική ικανότητά τους, μπορεί να καταφύγουν σε δανεισμό και αν δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν, κινδυνεύουν με την επιβολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης εις βάρος τους, όπως είναι η κατάσχεση της περιουσίας τους.

Ονομάζεται τέλος, είναι φόρος

Ως προς τη νομική θεμελίωση των επιχειρημάτων του, υποστηρίζει ότι το τέλος επιτηδεύματος ψευδεπίγραφα αποκαλείται έτσι και όχι φόρος, αφού δεν προβλέπεται ειδικό αντάλλαγμα από το κράτος: «Το τέλος επιτηδεύματος έχει όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του φόρου. Πρόκειται για χρηματική, υποχρεωτική και οριστική οικονομική επιβάρυνση των φορολογουμένων, επιτηδευματιών και ελεύθερων επαγγελματιών προς το κράτος προς εκπλήρωση δημοσίου σκοπού που πραγματοποιείται με βάση προνόμια δημόσιας εξουσίας και η οποία δίνεται χωρίς ειδικό αντάλλαγμα».

Παραπέμπει μάλιστα σε νομολογία του ίδιου του ΣτΕ, που έχει δεχθεί ότι «μια οικονομική επιβάρυνση έχει το χαρακτήρα φόρου και όχι τέλους, ακόμη και αν ονομάζεται έτσι, σε περίπτωση που δεν προβλέπεται ειδικό αντάλλαγμα από το κράτος ή άλλο δημόσιο φορέα».

Σύμφωνα με την προσφυγή, η υπουργική απόφαση για «τη διαδικασία για τη βεβαίωση και είσπραξη της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα, της έκτακτης εισφοράς σε αντικειμενικές δαπάνες και του τέλους επιτηδεύματος» παραβιάζει το άρθρο 78 του Συντάγματος, που καθιερώνει τις αρχές της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών, της φορολογικής ισότητας, της νομιμότητας του φόρου, τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, ενώ είναι αντίθετη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που κατοχυρώνει το δικαίωμα στην περιουσία.

Στην πραγματικότητα, με το τέλος επιτηδεύματος επιβάλλεται «κεφαλικός φόρος» στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιτηδευματίες και μάλιστα όχι ανάλογα με τη φοροδοτική τους ικανότητα, αλλά με κριτήρια μη αντικειμενικά, όπως είναι ο τόπος εγκατάστασής τους. Αυτό σημαίνει ότι δύο φορολογούμενοι που είναι εγκατεστημένοι στην Αθήνα, με εισοδήματα 20.000 και 200.000 ευρώ ο καθένας, θα φορολογηθούν με το ίδιο ποσό των 400 ευρώ. *

«Πληρώστε να μη γίνουμε Αργεντινή», καλεί ο Χρ. Πρωτόπαπας που επί ΝΔ έλεγε ότι οι βουλευτές θα λογοδοτήσουν

http://kalyteresmeres.files.wordpress.com/2011/08/otoe-01.jpg?w=725Την... αργεντίνικη ρητορική του υπουργού Οικονομικών υιοθετεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαπας, ο οποίος σαν συνδικαλιστής απειλούσε τους βουλευτές της ΝΔ, ότι θα λογοδοτήσουν, αν ψήφιζαν Νόμο που θα συμμάζευε το Κράτος και θα του έβαζε φρένο.

Σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό ("Βήμα FM") ο Χρ. Πρωτόπαπας κάλεσε τους πολίτες "που στοιχειωδώς μπορούν να πληρώσουν, να κάνουν το καθήκον τους απέναντι στην πατρίδα τους, με γνώση ότι αυτή η δυσκολία θα αποδώσει για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο και για το μέλλον των παιδιών μας".

Πρόσθεσε πως αν στην Ελλάδα επαναληφθούν όσα συνέβησαν στην Αργεντινή προ δεκαετίας τίποτα "δεν θα έχει καμία σχέση με αυτά που ζούμε τώρα".

http://kalyteresmeres.files.wordpress.com/2011/08/otoe-02.jpg?w=781

e-Επιλογές

Ενδιαφέρουσες αναρτήσεις φίλων:

Να πως μπορεί να μειωθεί το Ελληνικό χρέος!

1. Για κάθε Έλληνα εκδίδεται αυτόματα μία χαμηλότοκη "πιστωτική" ή χρεωστική κάρτα με όριο από 3000€ εώς 50000€ (λαμβάνοντας υπόψη εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, τεκμήρια και πόθεν έσχες). Γίνεται αυτόματη υποχρεωτική ανάληψη μέχρι το πιστωτικό όριο του καθένα υπέρ μιας εταιρίας του Δημοσίου (π.χ. την ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ Α.Ε.).

2. Με τα χρήματα αυτά, η εταιρία επαναγοράζει -φθηνά- μέρος του χρέους μας (με σημερινά δεδομένα περίπου 50%)

3. Ο κάθε πολίτης (όλοι όσοι ζουν στην Ελλάδα ή και Έλληνες μετανάστες του εξωτερικού που θέλουν να βοηθήσουν την χώρα) κάθε μήνα πληρώνει την ελάχιστη καταβολή (ή και παραπάνω αν θέλει, φυσικά οι χρεωστικές κάρτες έχουν ήδη "εξοφλήσει το χρέος τους")

4. Το δημόσιο δίνει πίσω με την μορφή ανταλλάγματος , μετοχές από ΔΕΚΟ (άρα ιδιωτικοποιούμε τις προβληματικές ΔΕΚΟ και δεν τις ξεπουλάμε) ή αν κάποιοι πληρώσουν περισσότερα χρήματα (π.χ. 100.000€) τους δίδονται τίτλοι ιδιοκτησίας από παραθαλάσσια ή ορεινά οικόπεδα (τα οποία θα δώσουν ΟΤΑ που θέλουν κα κάνουν ανάπτυξη και οι οποίοι θα κάνουν διανομή -δημοτικές- εκτάσεις), τα οικόπεδα αυτά μπορούν να χτιστούν μόνο αν γίνουν όλες οι απαραίτητες υποδομές στις υπό δόμηση περιοχές (και μπορούν να μεταβιβαστούν μόνο μετά από δέκα χρόνια και αφού έχουν πρώτα δομηθεί), τα όποια δίνουν με την σειρά τους νέα πνοή στην κατασκευή (νέα έργα, δρόμοι, οικοδομές, υδρεύσεις κλπ).

Οπότε η οικονομία ξαναπαίρνει μπροστά… (και φυσικά ΔΕΝ πτωχεύουμε!)

(στο μεταξύ έχουμε βάλει μυαλό κάνουμε όμορφα και όχι βίαια τις μεταρρυθμίσεις μας...)

Copyright http://taxalia.blogspot.com