01 Οκτωβρίου 2011

Γ. ΚΑΨΗΣ: "ΚΑΤΑΔΟΤΗΣ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ"

Δεν τα λέμε εμείς... Ο "σύντροφος" Γιάννης Καψής τα λέει για την... υπουργάρα και Βου Αντιπρόεδρο, Ευάγγελο Βενιζέλο, στο βιβλίο του "Για ν' ανατείλει ο ήλιος πρέπει να δύσει, Όταν η διαπλοκή έγινε ιδεολογία"! Στη σελίδα 103 λοιπόν γράφει ο Γιάννης Καψής (που τον έφαγε η μαρμάγκα ελέω ρουφιάνων, καρφωμάτων και εκσυγχρονισμού) για τον Ευάγγελο:

"...Είχα εξαπατηθεί. Κι όχι μόνον. Αναλογιζόμουν- κι αυτό με θύμωνε περισσότερο- τη χαρά του φίλου μου, του Βαγγέλη Βενιζέλου, του αγωνιζόμενου τότε για μια θέση στην ηγετική ομάδα, ο οποίος με είχε "καταδώσει" στον Ανδρέα ως πράκτορα του Σημίτη, επιφορτισμένο με τη διοχέτευση της "γραμμής" του στον Τύπο. Βαδίζοντας μάλιστα στο δρόμο που είχε ανοίξει η Δαμανάκη, είχε εισηγηθεί και τη λήψη μέτρων εναντίον μου. (Δεν του κρατάω κακία. Μια θέση ζητούσε. Μια θέση.... στα μέτρα του, που σήμαινε πως έπρεπε να εκτοπίσει πολλούς. Και το έκανε...)"

Υπάρχει περίπτωση να άλλαξε αυτός ο άνθρωπος;;;;

stoxos.gr

Από που ζει η Ελλάδα;

Να ποια είναι τα έσοδα του προυπολογισμού:

http://s1.proxy05.twitpic.com/photos/large/412100859.jpg

ΜΟΙΡΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

  Ε ρε Μπεγλίτη έτσι και σε πετύχουν πουθενά.

Ούτε του παπά μην το πεις.

Bundesliga 8η αγωνιστική

Δείτε τ' αποτελέσματα και τη βαθμολογία:

K'lautern Stuttgart 0:2
Dortmund Augsburg 4:0
Leverkusen Wolfsburg 3:1
Nürnberg Mainz 05 3:3
Freiburg M'gladbach 1:0
Hoffenheim FC Bayern 0:0

Hertha BSC 1. FC Köln 19:30
Hannover Bremen Κυρ 16:30 
Hamburg Schalke Κυρ 18:30

1 Bayern München 8 6 1 1 21:1 20 19
2 Werder Bremen 7 5 1 1 14:7 7 16
3 Mönchengladbach 8 5 1 2 9:4 5 16
4 Borussia Dortmund 8 4 1 3 13:7 6 13
5 VfB Stuttgart 8 4 1 3 12:6 6 13
6 1899 Hoffenheim 8 4 1 3 12:7 5 13
7 Bayer Leverkusen 8 4 1 3 10:11 -1 13
8 FC Schalke 04 7 4 0 3 15:12 3 12
9 Hannover 96 7 3 3 1 8:8 0 12
10 1. FC Nürnberg 8 3 2 3 9:10 -1 11
11 1. FC Köln 7 3 1 3 13:15 -2 10
12 Hertha BSC Berlin 7 2 3 2 9:9 0 9
13 VfL Wolfsburg 8 3 0 5 9:15 -6 9
14 FSV Mainz 05 8 2 2 4 12:18 -6 8
15 SC Freiburg 8 2 1 5 13:22 -9 7
16 Kaiserslautern 8 1 2 5 5:12 -7 5
17 Hamburger SV 7 1 1 5 8:18 -10 4
18 FC Augsburg 8 0 4 4 6:16 -10 4

Γιατί την Ελλάδα; Γιατί βάλθηκαν να μαμήσουν την χώρα μας; Μια απάντηση από το TaXalia!

Όπως πάντα, με τρόπο σύντομο-όσο γίνεται-, απλό, κατανοητό, φιλοσοφημένο, τεκμηριωμένο. Ας γίνουμε συνομωσιολόγοι για λίγο…. (το απαιτούν οι περιστάσεις)

Κάποιοι στον πλανήτη που ζούμε φτύσαν και φτύνουν ή πίνουν αίμα –κυριολεκτικά- για να ελέγξουν –μερικώς- το οικονομικό-τραπεζικό-ενεργειακό-εμπορικό κλπ σύστημα. Οργανωθήκανε, πολεμήσανε και πολεμούν αδιάλειπτα για αιώνες, δημιούργησαν κράτη φαντάσματα κλπ…

Η συνέχεια στο taxalia.blogspot.com

Περίπου 450.000 υποθέσεις σε εκκρεμότητα στα ποινικά δικαστήρια και του Αδαμόπουλου του φταίει η τρόικα!!! Σοβαρευτείτε

[Στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου είχαμε υποστηρίξει τον Αδαμόπουλο... αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όποιος υποστηρίζουμε μπορεί να λέει ότι του κατέβει στο κεφάλι και ειδικά να λαϊκίζει. Την τρόικα κ. Αδαμόπουλε θα την "χτυπήσουμε" εκεί που λέει παπαριές όπως πχ. στα οικονομικά. Άν στα δικαστήρια υπάρχουν βαλτωμένες υποθέσεις ή ο κάθε Τσουκάτος κάνει αγωγές για τη δημιουργία εντυπώσεων και μετά ζητάει ο ίδιος αναβολές δεν μπορεί να φταίει η τρόικα... γαμώ την τρέλα μου γαμώ!!! Δηλ. όλα βαίνουν καλώς σ' αυτό το μπουρδέλ@; Σοβαρευτείτε μπας και πάμε επιτέλους μπροστά.]

Περίπου 450.000 υποθέσεις εκκρεμούν στα ποινικά δικαστήρια, ενώ άλλες 420.000 αφορούν φορολογικές υποθέσεις.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωαννου εξετάζει προτάσεις για επίλυση του προβλήματος, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων από τις 3 που ισχύει σήμερα στις 5 το απόγευμα, μείωση του χρόνου διακοπών των δικαστών κατά 15 ημέρες καθώς και ίδρυση δικαστικής αστυνομίας, παρά το οικονομικό κόστος του εγχειρήματος.

Παράλληλα, ανώτατοι δικαστικοί εισηγούνται την αποποινικοποίηση παραβάσεων, την άμεση λειτουργία ποινικών τμημάτων στα μεγάλα δικαστήρια της χώρας, και τη δημιουργία ανακριτικών τμημάτων στις μεγάλες εισαγγελίες Πρωτόδικων.

Ακόμα δεν το είδαμε ζητάμε 6,6 δισ. επιπλέον

Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ στη χθεσινή περιπολία στα υπουργείαΤης ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ

Με απόκλιση από το στόχο κλείνει το έλλειμμα του φετινού προϋπολογισμού, στο 7,8%-8%, ενώ για το 2012 παραμένει σταθερός ο στόχος του 6,5%, σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή. 

Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ στη χθεσινή περιπολία στα υπουργεία Η σύνταξη του προσχέδιου αποτελεί αντικείμενο των αλλεπάλληλων επαφών που έχουν από την περασμένη Πέμπτη οι επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και πρόκειται να εγκριθεί αύριο από το υπουργικό συμβούλιο. 

Τα μεγέθη στα οποία καταλήγουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τρόικα και οικονομικό επιτελείο αφορούν: 

1 Τη διαμόρφωση του φετινού ελλείμματος στο 7,8% με 8% έναντι στόχου 7,6% που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο. Η μεγάλη ύφεση, που εκτιμάται ότι θα κλείσει στο 5,5% φέτος, δεδομένου ότι φαίνεται να αγγίζει το 12% στο τρίτο τρίμηνο του έτους, επιδεινώνει το υφιστάμενο πρόβλημα των εσόδων, το οποίο έχει ενισχυθεί περαιτέρω από τα μειωμένα έσοδα και των ασφαλιστικών ταμείων λόγω της μείωσης των εισφορών -επίπτωση που προκαλείται από την υψηλή ανεργία. Η επιβολή του ενιαίου τέλους στα ακίνητα και η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου δεν «σώζουν» τα έσοδα, τα οποία αποκλίνουν από το στόχο. 

2 Η απόκλιση αυτή είναι που θέτει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε νέα βάση τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών σημείωνε ότι συζητούν την εναλλακτική της επίτευξης των ποσοτικών αντί των ποσοστιαίων στόχων. Το οικονομικό επιτελείο επικαλείται τη βαθιά ύφεση, η οποία, αν τελικά κλείσει στο 5,5%, θα περιορίσει το ΑΕΠ στα 217,5 δισ. ευρώ. Οπότε το έλλειμμα θα κλείσει πλησίον του ποσοτικού στόχου 17.065 εκατ. ευρώ που θέτει το Μεσοπρόθεσμο. Δηλαδή, αν το έλλειμμα κλείσει στο 7,8% θα διαμορφωθεί λίγο κάτω από 17 δισ. και αν κλείσει στο 8%, θα είναι 17,4 δισ. ευρώ. 

3 Διατηρείται σταθερός ο στόχος μείωσης του ελλείμματος στο 6,5%το 2012 -χρονιά κατά την οποία το ΔΝΤ προβλέπει ύφεση 2,2%, δηλαδή ΑΕΠ κάτω από 213 δισ. ευρώ! 

Ο προϋπολογισμός του 2012 αναμένεται να προβλέπει δραστική περιστολή δαπανών, καθώς τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας ζητούν να περιοριστούν κατά 1-1,5 δισ. ευρώ από τις πρωτογενείς, ώστε να κλείσουν στα 51,9 δισ. από 53,4 δισ. φέτος. Εντούτοις ανοδικά θα κινηθούν οι δαπάνες για τόκους, καθώς εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 17 δισ. ευρώ από 16 δισ. φέτος, ενώ τον επόμενο χρόνο λήγουν ομόλογα 35,1 δισ. από 27,5 δισ. το 2011. 

4 Το οικονομικό επιτελείο αναζητεί διέξοδο και ως προς την εξόφληση οφειλών του Δημοσίου συνολικού ύψους 6,53 δισ. ευρώ στο επτάμηνο του έτους, που φτάνουν πλέον στο 3% του ΑΕΠ, δεδομένου ότι και η τρόικα έχει απαιτήσει να μηδενιστούν τα χρέη αυτά, ώστε να κινηθεί η αγορά. Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να υπάρχει αίτημα προς την τρόικα να είναι αυξημένη κατά 6,6 δισ. ευρώ η πρώτη δόση του δεύτερου πακέτου βοήθειας, ώστε το Δημόσιο να πληρώσει τις οφειλές του σε εργολάβους, φαρμακευτικές εταιρείες και άλλους προμηθευτές του. 

Τα καυτά ζητήματα της εργασιακής εφεδρείας, του ενιαίου μισθολογίου και της διοικητικής μεταρρύθμισης εξετάστηκαν κατά τη χθεσινή συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Δημήτρη Ρέππα. Ειδικά για την εργασιακή εφεδρεία θα υπάρξουν και άλλες επαφές μέσα στο Σαββατοκύριακο και τις τελικές αποφάσεις αναμένεται να τις λάβει αύριο το υπουργικό. 

Τα θέματα Δικαιοσύνης εξετάζονται κατά τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα και με τη συμμετοχή του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου. *

Μια απίστευη ιστορία με την ΑΤΕ Ασφαλιστική - Πως ο κομματισμός δεν επέτρεψε μια ουσιαστική ιδιωτικοποίηση

http://www.insurancedaily.gr/upload/user_images/insurance_logos/ate_insurance.jpg"Θα μπορούσε κανείς να ζητήσει τη συνδρομή Εισαγγελέα με το αιτιολογικό ότι εξαιτίας συγκεκριμένων ενεργειών, χιλιάδες μικρομέτοχοι έχασαν χρήματα."

Το 2008, η ΑΤΕ ξεκίνησε τη διαδικασία πώλησης των μετοχών που κατείχε στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ. Προσέλαβε Σύμβουλο, όρισε Επιτροπή από παλιούς Διευθυντές της Τράπεζας και μέσα από μία διάφανη διαδικασία διενήργησε διαγωνισμό για την πώληση των μετοχών της. Οι κρατικιστές όμως, που κατά κανόνα εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα, είχαν άλλη άποψη.

Ο Σύλλογος της Ασφαλιστικής (πολλά μέλη του είναι ακόμη απαλλαγμένα από την εργασία-δες στο τέλος της ανάρτησης) συνεπικουρούμενος από το Σύλλογο της ΑΤΕ ανέβηκαν στα κεραμίδια. Ιδιωτικοποίηση της Ασφαλιστικής θα σήμαινε δουλειά και απώλεια προνομίων. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα για τους κρατικοδίαιτους!!!

Στη συμμαχία προσχώρησαν άμεσα η τότε Πολιτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέμα Οικονομίας κα Λούκα Κατσέλη και ασφαλώς η Γραμματέας του Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ και σήμερα Υποδιοικητής της ΑΤΕ, κα Ντίνα Λάζαρη.

Άπειρες ερωτήσεις, αναφορές, έγγραφα, κλήση του τότε Διοικητή της ΑΤΕ στη Βουλή, επιστολές με απειλητικό περιεχόμενο και άλλα πολλά. Μάλιστα για να μην κουράζονται οι ερωτώντες Βουλευτές, ο Σύλλογος της Ασφαλιστικής έβγαζε Ψήφισμα και οι Βουλευτές το υπέβαλλαν στη Βουλή ως Αναφορά. Εξυπακούεται ότι μέλη του Προεδρείου του Συλλόγου ήταν καθημερινοί συνομιλητές των παραπάνω στελεχών του κινήματος.

Στο άρθρο μου αυτό θα αναφερθώ κυρίως στην επιστολή της κας Κατσέλη (προφανώς και της συνεργάτιδός της κας Λάζαρη) προς τη Διοίκηση της ΑΤΕ, την οποία έδωσε τότε στη δημοσιότητα με τυμπανοκρουσίες ο τότε εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, όχι για να κρίνω πρόσωπα αλλά για να καταδικάσω πολιτικές πρακτικές που με περισσή ευκολία ακολουθούν τα κόμματα εξουσίας. Το ίδιο έπραξε σε ανάλογες περιπτώσεις και η Ν.Δ. Να θυμίσω εδώ ότι η ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής καθυστέρησε για περισσότερα από 15 χρόνια, με επισώρευση μεγάλων ζημιών και άρα υψηλού δημόσιου χρέους, εξαιτίας της ανεύθυνης πολιτικής και σκανδαλολογίας της εκάστοτε αντιπολίτευσης.

Η κα Κατσέλη υποστηρίζει στο έγγραφο της ότι η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο γιατι:

Α)Είναι μία κερδοφόρα εταιρεία, η οποία ασκεί έναν ειδικό ρόλο και διαθέτει τεράστια τεχνογνωσία στον τόσο κρίσιμο και ευαίσθητο, για την Ελληνική Οικονομία πρωτογενή τομέα, ανταποκρινόμενη στις αυξημένες απαιτήσεις για την κάλυψη κινδύνων

Β)Αποτελεί σημαντικό κομμάτι του Ομίλου της ΑΤΕ και μπορεί, με κατάλληλο αναπτυξιακό και επιχειρηματικό σχεδιασμό, να επεκταθεί και να πρωταγωνιστήσει στην ευρύτερη περιοχή της Ν. Α. Ευρώπης και Μεσογείου.

Γ)Μπορεί να αναπτύξει στρατηγικές συνεργασίες σε επιμέρους ζητήματα, ώστε να επεκταθεί σε νέα προϊόντα και να ενισχύσει την παρουσία της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το έγγραφο καταλήγει ως εξής: «Οφείλουμε να καταστήσουμε σαφές τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς τη Διοίκηση της ΑΤΕ, ότι η συνέχιση της διαδικασίας πώλησης, η οποία μάλιστα χαρακτηρίζεται από αδιαφάνεια, τις καθιστούν υπόλογες για αποφάσεις, οι οποίες μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα επιζήμιες για το μέλλον της εταιρείας, των ασφαλισμένων και των εργαζομένων της.»

Και τώρα τα ερωτήματα, οι απαντήσεις, οι αλήθειες και τα ψέματα.

1. Η κυρία Κατσέλη και η κα Λάζαρη γνώριζαν ότι η εταιρεία δεν ήταν κερδοφόρος και το γνώριζαν από πρώτο χέρι γιατί θέλουμε να πιστεύουμε ότι γνωρίζουν να διαβάζουν Ισολογισμούς. Πως είναι δυνατόν τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας από 156 εκατ. ευρώ το 2000 να έγιναν 22 εκατ. ευρώ το 2004; Μα ασφαλώς λόγω ζημιών. Συνεπώς απέκρυπταν την αλήθεια. Αν οι παραπάνω κυρίες πίστευαν ότι η εταιρεία ήταν κερδοφόρος τότε δε γνωρίζουν τι είναι επιχείρηση και τι είναι κέρδος και θα πρέπει του λοιπού να διαχειριστούν δημόσιο χρήμα. Αν πάλι τις παρέσυραν οι συνδικαλιστές χωρίς να διαβάσουν τους Ισολογισμούς, τότε δεν είναι ικανές να αναλαμβάνουν τέτοια καθήκοντα.

2. Τι έκανε η κα Λάζαρη ως Υποδιοικητής της ΑΤΕ και η κα Κατσέλη ως Υπουργός Ανάπτυξης ώστε η εταιρεία «να επεκταθεί και να πρωταγωνιστήσει στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης και της Μεσογείου», όπως αναφερόταν στο έγγραφο της κας Κατσέλη; Μα ασφαλώς τίποτα. Άλλωστε όταν το έλεγαν, δεν το πίστευαν ούτε οι ίδιες.

3. Τι έκαναν Οι παραπάνω δύο κυρίες ώστε η εταιρεία να αναπτύξει στρατηγικές συνεργασίες σε επιμέρους ζητήματα και να ενισχύσει την παρουσία της στην Ελλάδα και το εξωτερικό; Μα ασφαλώς δεν έκαναν τίποτα, γιατί ούτε πίστευαν σ’ αυτά που έλεγαν ούτε μπορούσαν να τα κάνουν. Εκτός κι αν στις νέες συνεργασίες εννοούν κάτι όπως την περίπτωση Ραπτόπουλου.

4. Πόσα χρήματα προσέφερε η GROUPAMA για το 100% των μετοχών της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ; Η απάντηση είναι ότι προσέφερε 150-180 εκατ. ευρώ

5. Πόσο αξιολογήθηκε από την ΑΤΕ η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ στη δημόσια πρόταση; Η απάντηση είναι 41.797.071 (27.318.347 μετοχές x 1,53 ευρώ/μετοχή)

6. Πως λοιπόν η κα Λάζαρη ψήφισε στο ΔΣ της ΑΤΕ αξία μετοχής 1,53 ευρώ, όταν η ίδια μόλις 1,5 χρόνο προηγουμένως θεωρούσε την εταιρεία κερδοφόρα απειλούσε θεούς και δαίμονες και ως υπεύθυνη του τομέα οργάνωνε τις κινητοποιήσεις του Συλλόγου σε καθημερινή βάση; Το 1,53 ευρώ είναι καλό τίμημα και τα 5,5 ευρώ ήταν λίγα και μάλιστα με αδιαφανείς διαδικασίες;

7. Και πως επέτρεψε η κα Κατσέλη όλα τα παραπάνω, όταν η ίδια, 15 μήνες προηγουμένως, με έγγραφο της προς τη Διοίκηση της ΑΤΕ τη καθιστούσε «υπόλογη για αποφάσεις οι οποίες μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα επιζήμιες για το μέλλον της εταιρείας των ασφαλισμένων και των εργαζομένων της;| (προσέξτε: τσιμουδιά για τους μετόχους). Αλήθεια η ίδια αισθάνεται σήμερα υπόλογη για τη ζημία που υπέστησαν οι μέτοχοι;

8. Πότε είχαν δίκαιο οι δύο κυρίες; Όταν έλεγαν ότι με 5,5 ευρώ/μετοχή ξεπουλιέται η Ασφαλιστική ή όταν έπαιρναν τις μετοχές του κοσμάκη προς 1,53 ευρώ η κάθεμια; Που πήγαν τα κέρδη της εταιρείας που η κα Κατσέλη ανέφερε συνεχώς σε ερωτήσεις, επίκαιρες ερωτήσεις κλπ; Και πως η κα Κατσέλη συνεργάζεται σήμερα με εκείνους τους Διευθυντές που τότε η κα Κατσέλη θεωρούσε ότι εργάζονταν με αδιαφάνεια;

Θα μπορούσε κανείς να ζητήσει τη συνδρομή Εισαγγελέα με το αιτιολογικό ότι εξαιτίας συγκεκριμένων ενεργειών, χιλιάδες μικρομέτοχοι έχασαν χρήματα. Όμως δεν είμαι πολιτικός. Είμαι δημοσιογράφος και θα καταθέτω την άποψη μου όχι «για να τα βάλω με την Τράπεζα», όπως κάποιοι νομίζουν, αλλά για να τα βάλω με τις πρακτικές των πολιτικών. Δεν μπορεί οι κυρίες Κατσέλη και Λάζαρη να είχαν δίκαιο και στο όχι για τα 5,5 ευρώ και στο ναι για το 1,53 ευρώ!!!

Απλά ο άκρατος λαϊκισμός τους, η κομματική τους προσήλωση και κρατικίστικη αντίληψη τους για την οικονομία, τις οδήγησε στο να λένε εν γνώσει τους ψέματα, ότι δηλαδή η εταιρεία είναι κερδοφόρα κλπ, κλπ. Η μετοχή δεν άξιζε περισσότερο από 1,53 ευρώ και ορθά η Τράπεζα προσέφερε την τιμή αυτή. Όμως οι πρωταγωνίστριες της υπόθεσης αυτής ζημίωσαν την Τράπεζα (άρα και το Δημόσιο) όπως επίσης και τους μικρομετόχους κατά 4 ευρώ τη μετοχή. Μπράβο τους!!! Τουλάχιστον να μην το επαναλάβουν.

www.bankingnews.gr

**ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΠΗΓΑΙΝΑΝ Η ΔΑΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΣΚΕ.
Διαβαζουμε στο http://sylagras.gr/anakoinoseis/analytika.php?id=228

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Ν. ΣΜΥΡΝΗ 22-10-2008
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Νο 37-08
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου συνεδρίασε την Δευτέρα 20-10-2008 και συζήτησε όλα τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί μέχρι σήμερα γύρο από τις εξελίξεις που αφορούν την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εταιρίας. Εκτιμώντας ότι βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο του χρονοδιαγράμματος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας (όπως αυτή έχει προσδιοριστεί από την διοίκηση της ΑΤΕ) αποφάσισε ομόφωνα να εντείνουμε τον αγώνα μας προκειμένου να αποτραπεί η πώληση της Εταιρίας. Υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, προχωράμε στην κλιμάκωση των αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων και σ΄άλλες παρεμβάσεις, σύμφωνα με τον παρακάτω προγραμματισμό δράσης...

ΜΕΛΟΣ ΔΣ [ΔΑΚΕ]
Βερικάκης Κώστας, τώρα είναι στην Γραμματεία Συνδικαλιστικών Δράσεων της ΔΗ.ΣΥ. Κατάγεσαι από τα Χανιά. Αποχώρησε από την ΑΤΕ Ασφαλιστική τον Δεκ. 2010, ως Υποδιευθυντής Ελεγκτής{Λύκειο} με εθελούσια απόλυση και αρκετά μεγάλη αποζημίωση DAF και Ν. 2112/20. Συνταξιοδοτήθηκε από το ΤΑΥΣΟ το Δεκ. 2010 σε ηλικία 52 ετών.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ [ΠΑΣΚΕ]
Συκαμιάς Γιώργος. Γεννήθηκε το 1956 στα Χανιά . Πανεπιστημιακές σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων και οργανισμών και πολλά μακροχρόνια σεμινάρια στην ανάπτυξη και αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού και στην οργάνωση επιχειρήσεων. Μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το 1979 με συμμετοχή σε πολλά καθοδηγητικά όργανα. Σήμερα, Γραμματέας στην Τ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Καισαριανής. Μέλος Εθνικού Συμβουλίου της ΠΑΣΚΕ. Εκλεγμένος Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων Αγροτικής Ασφαλιστικής από το 1988. Εκλεγμένος εκπρόσωπος εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιό της από το 1989. Μέλος Εκτελεστικού Συμβουλίου και για πολλά χρόνια, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος. Εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της παράταξης "Καισαριανή Δημιουργία".

H "νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου" στον Τύπο. Απολύσεις σε ΔΟΛ-Αγγελιοφόρο

Στην ανακοίνωση δεκαπέντε απολύσεων δημοσιογράφων προχώρησε χτες ο εκδότης της εφημερίδας "Αγγελιοφόρος", Αλέκος Μπακατσέλος. Σύμφωνα με τον ίδιο τη Δευτέρα πρόκειται να ανακοινωθούν οι απολύσεις επιπλέον 35 εργαζομένων. Την έντονη αντίδρασή της εκφράζει η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης, ενώ την ίδια ώρα απλήρωτοι για τρεις μήνες παραμένουν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας "Μακεδονία" που ποτελεί το δεύτερο εκδοτικό συγκρότημα της πόλης. Στο μεταξύ χτες ανακοινώθηκαν δεκάδες απολύσης και στον ΔΟΛ.

Συγκεκριμένα ο εκδότης της εφημερίδας ανακοίνωσε τις απολύσεις εφτά αθλητικογράφων, τριών δημοσιογράφων από το τμήμα του ρεπορτάζ, δύο διορθωτών, ενός φωτογράφου και δύο υπάλληλων από το τμήμα επεξεργασίας φωτογραφιών. Το αθλητικό τμήμα του “Αγγελιοφόρου” αποδεκατίστηκε με μόνον δύο διασωθέντες.

Τις ανακοινώσεις ότι προχωρά σε πρόγραμμα απολύσεων έκανε το απόγευμα στους συντάκτες ο ίδιος ο εκδότης θέτοντας το δίλημμα “ή κλείνουμε ή απολύουμε” κι αμέσως μετά οι υπό απόλυση άρχισαν να δέχονται τηλέφωνα από το λογιστήριο απ΄ όπου παραλάμβαναν την απόλυση από ένα γραφείο γεμάτο φακέλους με ονόματα εργαζομένων.
Το σχέδιο προβλέπει συνολικά 50 απολύσεις, εκ των οποίων οι 15 αφορούν το δημοσιογραφικό τμήματα και οι 35 το υπόλοιπο τεχνικό και διοικητικό προσωπικό.

Πρόκειται για το δεύτερο κύμα απολύσεων στην εφημερίδα μετά την υπογραφή ατομικών συμφωνητικών τον περασμένο Μάρτιο, που προβλέπουν μειώσεις 12,5% και το δικαίωμα της επιχείρησης να διενεργεί τριμηνιαίους ελέγχους στα οικονομικά και να προχωρά σε περικοπές, όποτε κρίνει ότι οι δαπάνες ξεπερνούν ένα ορισμένο πλαφόν. Έναν μήνα μετά τα ατομικά συμφωνητικά είχαν απολυθεί εννέα εργαζόμενοι. Τις συμβάσεις αυτές τις έχει υπογράψει το σύνολο των εργαζομένων -πλην επτά τιμητικών εξαιρέσεων που αρνήθηκαν. Οι δύο από τους απολυθέντες δημοσιογράφους είναι από τους επτά που αρνήθηκαν να υπογράψουν.
Με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΜ-Θ κάνει λόγο για "βίαιη απαξίωση της εφημερίδας από την εργοδοσία", καλεί τους εργαζομένους σε κινητοποιήσεις και σε άρνηση συνεργασίας οποιουδήποτε ελαστικού τύπου που θα αποκαθιστούσε την εργασία των απολυμένων και καλέι την εργοδοσία να εγκαταλείψει το σχέδιο των απολύσεων.

Απλήρωτοι στη "Μακεδονία"

Στο έτερο δημοσιογραφικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, τη Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική ( εφημερίδες: “Μακεδονία”, “Θεσσαλονίκη”, “Σπορ του Βορρά”), οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από τις 7 Ιουλίου και αναμένουν να υλοποιηθεί η νέα δέσμευση για καταβολή δύο μισθών μέχρι τις 7 Οκτωβρίου, μετά την απόσπαση της οποίας το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ ανέστειλε τις προγραμματισμένες για σήμερα απεργιακές κινητοποιήσεις. Η εργοδοσία στις εφημερίδες αυτές επεξεργάζεται business plan που προβλέπει αναδιάρθρωση και περικοπές θέσεων εργασίας.

Δεκάδες απολύσεις σε ΔΟΛ

Την ίδια ώρα, κύμα απολύσεων σαρώνει από χτες τον ΔΟΛ καθώς δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικό προσωπικό και εργαζόμενοι στα ηλεκτρονικά μέσα του συγκροτήματος καλούνται να περάσουν από το λογιστήριο για τα διαδικαστικά της απόλυσης τους.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν απολυθεί περισσότεροι από 10 εργαζόμενοι από «Τα Νέα», στην πλειοψηφία δημοσιογράφοι, ενώ μικρότερος, μέχρι στιγμής, είναι ο αριθμός των απολυμένων από το «Βήμα». Εκτός του ΔΟΛ βρίσκονται πλέον, τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τσαλαπάτης και Νανά Νταουντάκη, οι Μηνάς Βιντιάδης, Ειρήνη Καρανασοπούλου, Μαίρη Κατσανοπούλου και Δημήτρης Πολιτάκης, η Ρένα Δημητρίου και ο σκιτσογράφος Τάσος Αναστασίου που έστειλε και την επιστολή στην ΕΣΗΕΑ όπου κατηγορεί τον διευθυντή Χρήστο Μεμή για λογοκρισία. Παρελθόν για το Βήμα είναι ο Παναγής Γκιόλμας και ο Σπύρος Φράγκος ενώ η θεατρολόγος Λουίζα Αρκουμανέα είναι πιθανό να συνεχίσει ως Στέλλα Λοϊζου με «μπλοκάκι» . Την έξοδο είδε και η Νάνσυ Ζαμπέτογλου. Επίσης «αποχώρησε» και η διευθύντρια του in.gr Δέσποινα Γαβριήλ.

Με "μπλοκάκι" θα εργάζονται πλέον ο Παύλος Τσίμας και ο Παντελής Καψής.
Αυτό που βγαίνει πάντως από την Μιχαλακοπούλου είναι ότι υπάρχει σχεδιασμός για απολύσεις 40 με 50 εργαζομένων μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα από όλα τα μέσα του συγκροτήματος σε πρώτη φάση ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ενοποίηση των ηλεκτρονικών μέσων του ΔΟΛ.

Νέες επώδυνες αλλαγές στη φορολογία


Νέες ανατροπές στη φορολογία εισοδήματος και κεφαλαίου φέρνει το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, η σύνταξη του οποίου έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία και αφού λάβει το «πράσινο» φως από την τρόικα αναμένεται ότι στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή.

Με το εν λόγω νομοσχέδιο οι φορολογούμενοι θα δουν ότι τα «χαράτσια» δεν τελείωσαν, αφού το νέο «πακέτο» θα περιλαμβάνει εξίσου επώδυνα μέτρα με όσα έχει λάβει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση, με μοναδικό στόχο, σύμφωνα με τις δηλώσεις των στελεχών του οικονομικού επιτελείου, την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2012, με αποτέλεσμα να τίθενται εν αμφιβόλω και οι όποιες μειώσεις στους συντελεστές φορολόγησης των επιχειρήσεων.

Ετσι εκτός από τις σαρωτικές αλλαγές στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, το κλείσιμο φορέων και οργανισμών με άμεσες απολύσεις των εργαζομένων, το οικονομικό επιτελείο επισπεύδει και τη λήψη των εισπρακτικών μέτρων που έχουν μείνει στα συρτάρια.
Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη δρομολογήσει την υλοποίηση του «πακέτου» που περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων, την αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, αλλά και την εξίσωση των ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης που θα επιβαρύνει και πάλι τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, αφού σε πρώτη φάση η αύξηση θα είναι της τάξης των 40 λεπτών/χιλιόλιτρο.
Οσον αφορά δε στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, όπως έχει ήδη αποκαλύψει η «Ν», σχεδιάζει να εξισωθούν άμεσα με τις αγοραίες τιμές, ούτως ώστε να μην υπάρχουν διαφοροποιήσεις και να δημιουργηθεί ενιαίο «μητρώο τιμών» που θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να παρακολουθεί τις μεταβολές της αγοράς και να αναπροσαρμόζει τους φόρους που επιβάλλονται στα ακίνητα.
Επτά «βέλη» προς εκτόξευση
Εκτός όμως από τα ανωτέρω μέτρα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει ήδη έτοιμα στη «φαρέτρα» της επτά ακόμη μέτρα, τα οποία αφορούν:
* στην αλλαγή στη φορολόγηση του καπνού,
* στη νέα αύξηση των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων,
* στην κατάργηση επιλεγμένων φορολογικών επιστροφών,
* στην καθιέρωση ενός γενικού ορίου στις συνολικές επιστροφές φόρου,
* στην κατάργηση φοροαπαλλαγών και φόρων υπέρ τρίτων,
* στην αύξηση των κριτηρίων για τη φορολόγηση βάσει τεκμαρτού εισοδήματος κατά 60%, των ελευθέρων επαγγελματιών,
* στην αύξηση στους φόρους ακίνητης περιουσίας.
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η κατάργηση του συνόλου των φοροαπαλλαγών σχεδιάζεται για όσους έχουν ετήσια εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ, ενώ υπάρχει πρόταση το ποσό να ανέλθει στις 40.000 ευρώ, προκειμένου να διατηρηθούν ορισμένες για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα σε μια προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις και να αποφευχθούν πρόσθετες αναταράξεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.
Είναι αξιοσημείωτο, πάντως, ότι από την κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των φόρων υπέρ τρίτων το οικονομικό επιτελείο προσδοκά ότι θα εξοικονομηθεί ποσό ύψους 2 δισ. ευρώ.
Το «ηλεκτρονικό μάτι»
Στο ανωτέρω «πακέτο» θα πρέπει φυσικά να προστεθούν και οι αλλαγές που ήδη έχουν δρομολογηθεί στο σύστημα των αποδείξεων, σύμφωνα με τις οποίες θα απαιτείται η συγκέντρωση περισσοτέρων για να αποφευχθεί πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση, αλλά και το ηλεκτρονικό «πόθεν έσχες», στο οποίο θα καταγράφεται η κινητή και η ακίνητη περιουσία των φορολογουμένων. 
Ειδικότερα, το ηλεκτρονικό «μάτι» της εφορίας θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να γνωρίζει το ύψος των καταθέσεων σε τράπεζες, τοποθετήσεις σε μετοχές, ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια, συμμετοχές σε εταιρείες οποιασδήποτε νομικής μορφής, ακίνητα, πισίνες, Ι.Χ. αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, σκάφη αναψυχής, έργα τέχνης μεγάλης αξίας, δαπάνες για την απόκτηση όλων αυτών των περιουσιακών στοιχείων, έσοδα που εισπράχθηκαν από τη ρευστοποίηση επενδύσεων ή την πώληση περιουσιακών στοιχείων, καθώς και έξοδα διαβίωσης, τα οποία θα πρέπει να δηλώνονται αναλυτικά από κάθε φορολογούμενο σε ειδικό έντυπο μαζί με το Ε1.
Εμπλοκή
Εμπλοκή σημειώνεται στην αποστολή προς τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων των μηνυμάτων (SMS) από τους φορολογούμενους που δικαιούνται είτε απαλλαγή από το τέλος ακινήτων είτε την καταβολή μειωμένου τέλους 0,5 ευρώ/τ.μ.
Το πρόβλημα δημιουργήθηκε, καθώς, υπήρξαν αναφορές ότι ενώ πολλοί υπόχρεοι έστειλαν τα σχετικά μηνύματα, αυτά κατέληξαν σε δύο τηλεοπτικούς σταθμούς, που χρησιμοποιούν τον ίδιο πενταψήφιο αριθμό 54160 για τη λήψη μηνυμάτων. Κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, με τα οποία επικοινώνησε η «Ν», επεσήμαναν ότι τα όποια προβλήματα εμφανίζονται, διότι οι φορολογούμενοι δεν αποστέλλουν στο σωστό αριθμό τα μηνύματά τους.
Από τη Δευτέρα η χρήση φορτοκάρτας 
Τέλος στο «χαρτοβασίλειο» των αποδείξεων θα βάλει από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, η φοροκάρτα που, εκτός απροόπτου, μπαίνει πλέον στη ζωή όλων των φορολογουμένων, οι οποίοι στο εξής δεν θα είναι υποχρεωμένοι να μαζεύουν αποδείξεις αφού με τη χρήση της όλα θα καταγράφονται ηλεκτρονικά και θα ενημερώνεται άμεσα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. 
Παρά το γεγονός ότι για φέτος δεν αλλάζει το ισχύον καθεστώς των αποδείξεων, αφού όλες οι ανατροπές προγραμματίζονται για τα εισοδήματα του 2012 που θα δηλωθούν το 2013, οι φορολογούμενοι ούτως ή άλλως θα πρέπει να συλλέγουν περισσότερες αποδείξεις, ήτοι το 25% του ατομικού εισοδήματος ή έως 15.000 ευρώ ο καθένας για να αποφύγουν την «ποινή» της καταβολής επιπλέον φόρου που ανέρχεται στο 10% επί της διαφοράς.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η χρήση της εν λόγω κάρτας θα είναι προαιρετική και θα διευκολύνει τους πολίτες στη συλλογή των στοιχείων των αποδείξεων με τρόπο που διασφαλίζει την ακεραιότητα και την εμπιστευτικότητα των πληροφοριών. Για την αξιοποίηση μάλιστα της συγκεκριμένης δυνατότητας και για τη διασφάλιση των προσωπικών πληροφοριών των συναλλαγών, η κάρτα αποδείξεων θα είναι ανώνυμη. 
Η προμήθειά της θα μπορεί να γίνει από 27 τράπεζες και δύο εταιρείες, ενώ στη συνέχεια ο υπόχρεος με ευθύνη του θα πρέπει να ενημερώσει τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για την κάρτα που έλαβε. 
Η ενημέρωση θα μπορεί να γίνει είτε μέσω διαδικτύου είτε με τη χρήση σύντομου γραπτού μηνύματος SMS μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας. 
Σε κάθε συναλλαγή που θα γίνεται είτε με μετρητά είτε με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ο φορολογούμενος θα δίνει την «κάρτα αποδείξεων» στον καταστηματάρχη και εκείνος θα την περνά από το μηχάνημα POS που χρησιμοποιείται σήμερα για τις πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες. 
Με τον τρόπο αυτό θα καταγράφονται τα στοιχεία της απόδειξης. Το κέντρο επεξεργασίας συναλλαγών της τράπεζας που εξέδωσε την κάρτα θα ενημερώνεται για τη συναλλαγή και θα μεταβιβάζει τα στοιχεία αυτής στη ΓΓΠΣ. 
Τα στοιχεία της συναλλαγής που θα αποστέλλει η τράπεζα στη ΓΓΠΣ είναι: α) ο κωδικός της «κάρτας αποδείξεων», β) ο ΑΦΜ του επιτηδευματία, γ) η ημερομηνία διενέργειας της συναλλαγής και δ) το ποσό της συναλλαγής.
Μετά τη λήξη του έτους, το συνολικό ποσό των αγορών που πραγματοποίησε ο φορολογούμενος θα προεκτυπώνεται στη φορολογική δήλωση του κατόχου της κάρτας. 
Μέχρι την Πέμπτη η καταβολή εισφορών 
Εως την προσεχή Πέμπτη 6 Οκτωβρίου παρατείνεται η προθεσμία που έληξε χθες για την καταβολή της πρώτης δόσης του πολυ-εκκαθαριστικού με τις έκτακτες εισφορές από τους υπόχρεους οι οποίοι το έχουν ήδη λάβει.
Την απόφαση αυτή έλαβε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, λόγω της 24ώρης απεργίας που είχαν κηρύξει εντός της εβδομάδος οι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ, με αποτέλεσμα πολλοί υπόχρεοι να μην μπορέσουν να ανταποκριθούν εγκαίρως στις υποχρεώσεις τους.
Το ποσό της οφειλής βεβαιώνεται συνολικά και καταβάλλεται σε έξι ίσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη μέχρι την τελευταία εργάσιμη, για τις δημόσιες υπηρεσίες, ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση και η καθεμία από τις επόμενες δόσεις μέχρι την τελευταία εργάσιμη αντίστοιχα. 
Η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 300 ευρώ, εκτός της τελευταίας. Επομένως, αν η εισφορά βεβαιώθηκε μέσα στο μήνα Αύγουστο, η πρώτη δόση θα έπρεπε να καταβληθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2011, με την παράταση όμως η προθεσμία μετατίθεται για τις 6 Οκτωβρίου, η δεύτερη όμως δόση πρέπει να πληρωθεί μέχρι 31 Οκτωβρίου, η τρίτη μέχρι 30 Νοεμβρίου, η επόμενη 31 Δεκεμβρίου κ.λπ. 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΟΣ - gkouros@naftemporiki.gr

Ο Κούλογλου μπέρδεψε πάλι τη βούρτσα...

Αυτά είναι τ' αποτελέσματα άμα βάζεις άσχετα παιδάκια με 400 ευρώ να σου γράφουν τα κείμενα. Γράφεις ότι

Το Γερμανικό περιοδικό Spiegel μας έχει συνηθίσει σε πολύ αρνητικά για την Ελλάδα δημοσιεύματα. Ποιος άλλωστε δεν θυμάται το πρωτοσέλιδο με την άσεμνη χειρονομία της Αφροδίτης της Μήλου, την κηδεία του ενιαίου νομίσματος ή τον Παρθενώνα που βούλιαξε μέχρι το αέτωμά του και από το νερό ξεπρόβαλε άγαλμα με κολλημένο χαρτονόμισμα στο...κούτελο.



Φυσικά και όσα προσάπτει ο Κούλογλου στο Spiegel
τα έχει δημοσιεύσει το Focus και όχι το Spiegel

Και για όσους ενδιαφέρονται να σκεφτούν λίγο παραπέρα: Δεν υπάρχουν ανθελληνικά και φιλλεληνικά έντυπα. Αν στη θέση μας ήταν η Πορτογαλία (που δεν είναι, γιατί είναι πιο σοβαροί από εμάς) όλα αυτά τα έντυπα θα έλεγαν τα ίδια και δεν θα ασχολούνταν μαζί μας. Αυτό που υπάρχει είναι αριστερά ΜΜΕ και συντηρητικά. Τα αριστερά κάνουν αντιπολίτευση στη Μέρκελ ή τον Σαρκοζί και τους χρεώνουν το χάλι της Ελλάδος, ενώ τα δεξιά τους υποστηρίζουν και λένε ότι καλά κάνουν και φταίει η Ελλάδα. Αν οι αριστεροί ήταν κυβέρνηση πχ. στη Γερμανία και είχαμε την ίδια κατάσταση το αριστερό Spiegel ή η Suddeutsche Zeitung (που μας υποστηρίζουν άσχετα από τις παπαριές που λένε οι ηλίθιοι) θα μας κατηγορούσαν προκειμένου να βγάλουν λάδι τα κόμματά τους ενώ θα μας υποστήριζε η Welt ή κάποια άλλη συντηρητική εφημερίδα...

Αλλά τι λέω τώρα; Αφού στην Ελλάδα όλοι τα ξέρουν όλα παρόλο που είναι άσχετοι όπως ο πιτσιρικάς που έγραψε την πιο πάνω παπαριά στον Κούλογλου... μερικοί μάλιστα είναι και χρόνια μπροστά αποκαλύπτοντας σενάρια που είναι στη φαντασία τους για σχέδια ξένων κ.λπ. παπαριές... διαβάζεις ολόκληρο κατεβατό χωρίς ο άλλος να παραθέτει ούτε ένα στοιχείο!!!

Δυστυχώς όμως ο λαϊκισμός πουλάει πολύ και οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι γι' αυτό πάμε από το κακό στο χειρότερο

Με δύο σχολεία λιγότερα ξεκίνησε η χρονιά στα ελληνικά σχολεία της Κωνσταντινούπολης

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε παλαιότερη επίσκεψή του στο ΖωγράφειοΜε δύο σχολεία λιγότερα και με αριθμό μαθητών σε συνεχώς φθίνουσα πορεία άρχισε το σχολικό έτος στα ελληνικά μειονοτικά σχολεία της Κωνσταντινούπολης. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας του Σαββάτου, φέτος, δεν θα λειτουργήσουν τα Δημοτικά Σχολεία της Μαρασλείου στο Φανάρι και της Χαλκηδόνας.

Το πρώτο έκλεισε λόγω έλλειψης μαθητών και το δεύτερο, λόγω «ενός μαθητή».

Ο συνολικός αριθμός των μαθητών στα τρία Δημοτικά σχολεία της Πόλης είναι 78. Το Ζάππειο έχει 65 μαθητές, το σχολείο της Πριγκίπου 3 μαθητές και αυτό της Βλάγκας 10 μαθητές.

Ωστόσο, έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά η προέλευση των μαθητών: Από τα 78 παιδιά, τα 32 είναι αραβόφωνα (από τους εξ Αντιοχείας αραβόφωνους ορθοδόξους), τα 20 από μεικτούς γάμους και τα 23 Ελληνόπουλα.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στα Λύκεια: Η Μεγάλη του Γένους Σχολή έχει 51 μαθητές, το Ζωγράφειο 40 και το Ζάππειο 21 μαθητές.

Από τους 112 μαθητές λυκείου, οι 60 είναι αραβόφωνοι, οι 38 Έλληνες και οι υπόλοιποι από μεικτούς γάμους.

Το σύνολο των μαθητών φέτος ανέρχεται σε 190. Πριν από 10 χρόνια, ήταν 257 και πριν από 20 χρόνια οι μαθητές ήταν 391.

Τσιμπίδα 84 εκατ. σε φοροφυγάδες γιατρούς-ελεύθερους επαγγελματίες

undefined Παναγιώτης Σουρέλης

Φοροδιαφυγή συνολικού ύψους 84 εκατ. ευρώ (!) αποκάλυψε το άνοιγμα των πρώτων 43 τραπεζικών λογαριασμών σε συνδυασμό με τη διασταύρωση των φορολογικών δηλώσεων γιατρών, ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων. Το newsbomb φέρνει στο «φως» την έκθεση του ΣΔΟΕ με τους μεγαλοφοροφυγάδες, που σύμφωνα με τις λίστες κατέκλεψαν «χωρίς αναισθητικό» τα δημόσια ταμεία. Ωστόσο για λόγους αρχής δεν δημοσιεύει τα προσωπικά στοιχεία τους.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο γιατρός Π.Ν., ο οποίος για τα οικονομικά έτη 2005-2011 δήλωσε ακαθάριστα έσοδα 172.014 ευρώ και καθαρά κέρδη 86.007 ευρώ. Όμως, έπειτα από έλεγχο των «ράμπο» του ΣΔΟΕ στα βιβλία και τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, διαπιστώθηκε ότι σε 4.780 περιπτώσεις δεν είχε εκδώσει παραστατικά εσόδων, με την αποκρυβείσα αξία να φτάνει τα 5.540.784,33 ευρώ!

Στη δεύτερη θέση της «μαύρης» λίστας ακολουθεί ο γιατρός Δ.Τ., ο οποίος για τα οικονομικά έτη 2005-2011 δήλωσε ακαθάριστα έσοδα 1.611.386 ευρώ και καθαρά κέρδη 558.481 ευρώ, όμως δεν έκοψε 88 παραστατικά εσόδων αξίας 2.186.003,05 ευρώ και του επιβλήθηκε πρόστιμο 2.187.070,89 ευρώ.

Την πρώτη τριάδα των μεγαλοφοροφυγάδων γιατρών συμπληρώνει ο ψυχίατρος Ι.Χ., ο οποίος για τα οικονομικά έτη 2008-2011 δήλωσε ακαθάριστα έσοδα 53.967 ευρώ και καθαρά κέρδη 33.314,77 ευρώ. Όταν άνοιξαν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί και πέρασαν από «κόσκινο» καταθέσεις, ακίνητη περιουσία και βιβλία, αποκαλύφτηκε, ότι δεν είχε εκδώσει πλήθος παραστατικών συνολικής αξίας 812.620,41 ευρώ και του επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Έκρυψε 2 εκατ. ευρώ

Εκτός από μεγαλογιατρούς, στην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ πιάστηκε και πλήθος ελεύθερων επαγγελματιών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του αστρολόγου Μ.Μ., ο οποίος για τα έτη 2008-2011 φέρεται να απέκρυψε 2.194.917 ευρώ και τιμωρήθηκε με πρόστιμο 449.650 ευρώ, αλλά και του κομμωτή Α.Ν., που από το 2008 έως το 2011 απέκρυψε εισοδήματα 388.096 ευρώ και κλήθηκε να πληρώσει 54.600 ευρώ.

Φοροδιαφυγή - μαμούθ διαπιστώθηκε και σε επιχειρήσεις. Μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ για τα έτη 2007-2009 δεν εξέδωσε 325 παραστατικά εσόδων αξίας 35.790.06,18 ευρώ, ενώ πρόστιμο 16.455.960,74 ευρώ επιβλήθηκε σε εταιρεία που ασχολείται με ακίνητα και η οποία για το οικονομικό έτος 2009 δεν δήλωσε το ισότιμο ποσό.

Το ΣΔΟΕ περιμένει από τις τράπεζες να του αποστείλουν στοιχεία με τους λογαριασμούς εκατοντάδων ακόμη φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, τα οποία θα διασταυρώσει με εκείνα που συνέλλεξε κατά τους ελέγχους, αλλά και τις φορολογικές τους δηλώσεις.

newsbomb.gr

Το αεροπλανοφόρο Κουζνέτσοφ στη Μεσόγειο (βίντεο)

Το αεροπλανοφόρο Κουζνέτσοφ μαζί άλλα τέσσερα πολεμικά πλοία θα έρθει στην Ανατολική Μεσόγειο, στις αρχές Νοεμβρίου.Δείτε στο βίντεο το αεροπλανοφόρο που φέρει το όνομα του ναυάρχου Κουζνέτσοφ.

Φοβάμαι ένα μελλοντικό γαλάζιο «λεφτά υπάρχουν», λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος ΜητσοτάκηςΓια επικοινωνιακές αστοχίες έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τις διαφορετικές απόψεις που εξέφρασαν στελέχη της ΝΔ σχετικά με το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, τονίζοντας πως «η ΝΔ θα πρέπει να είναι πιο προσεκτική στον πολιτικό της λόγο».

Μιλώντας στον Βήμα 99,5, εξέφρασε την ανησυχία του μήπως υπάρξει στο μέλλον ένα γαλάζιο «λεφτά υπάρχουν», αντίστοιχο με εκείνο του ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι «δεν πρέπει να μπούμε στον πειρασμό να λέμε ότι υπάρχουν εύκολες λύσεις».

«Δεν πρέπει να τάζουμε στην κάθε συντεχνία αυτά που θέλει να ακούσει» είπε χαρακτηριστικά, και τόνισε ότι μέσα στην ΝΔ υπάρχουν φωνές που κάνουν λόγο για εύκολες λύσεις.

Σχετικά με τα προνόμια των βουλευτών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι πρώτοι οι πολιτικοί θα πρέπει να δώσουν το καλό παράδειγμα. «Δεν έχουμε αξιοπιστία όταν ζητάμε θυσίες από το λαό, χωρίς να έχουμε βάλει πρώτα τάξη στα του οίκου μας».

Δήλωσε μάλιστα ότι «αυτός που μπαίνει στην πολιτική για να βελτιώσει το βιοτικό του επίπεδο, μάλλον δεν τα έχει σκεφτεί καλά τα πράγματα».

Αύριο κλείνουν μέτρα 9 δισ. για το 12 - Ποια είναι;

Στο υπουργικό συμβούλιο της Κυριακής κλείνει - εκτός από την εφεδρεία - και ο προϋπολογισμός του 2012, όπου θα εγγραφούν τα μέτρα που θα δημιουργήσουν όπως φιλοδοξεί η κυβέρνηση πρωτογενές πλεόνασμα 3 δισ. ευρώ από έλλειμμα 1 δισ. ευρώ φέτος.

Όπως αναφέρει η Ημερησία, τα τελευταία 24ωρα επικρατεί στο υπουργείο Οικονομικών, πυρετός διαβουλεύσεων μεταξύ Γενικού Λογιστηρίου και Βενιζέλου, ο οποίος διαπραγματεύεται πάλι με την τρόικα για τα μέτρα που θα φέρουν την αναπλήρωση στον στόχο του ελλείμματος που έπεσε έξω, παρά τα σκληρά μέτρα εδώ και έναν χρόνο.

Το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2012 που κλείνει φέτος νωρίτερα μετά από απαίτηση της τρόικας, καταρτίζεται εν τάχει και κατατίθεται στην Βουλή μεθαύριο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα σε γενικές γραμμές τα μέτρα που θα περιέχει αφορούν:

- Μείωση της μισθολογικής δαπάνης κατά 3 δισ. ευρώ
- Περικοπές στις συντάξεις ύψους 1 δισ. ευρώ
- Κατάργηση φοροαπαλλαγών ύψους 1 δισ. ευρώ
- "Κέρδος" 1 δισ. ευρώ από τη μείωση του αφορολόγητου στις 5.000 ευρώ
- Εξίσωση φορολογίας πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης με όφελος για το κράτος 0,5 δισ. ευρώ
- Από το ειδικό τέλος ακινήτων η κυβέρνηση θέλει να εισπράξει 2,5 δισ. ευρώ.

Το σύνολο των μέτρων είναι 9 δισ. ευρώ... που βγαίνουν και πάλι από τις τσέπες των πολιτών...

Πρόκειται για έναν από τους σκληρότερους προϋπολογισμούς των τελευταίων ετών, αφού ενσωματώνει μεγάλες και δυσβάσταχτες φορολογικές επιβαρύνσεις, μεγάλες περικοπές μισθών, εφεδρεία και ενδεχόμενες απολύσεις από το δημόσιο και όλα αυτά υπό το καθεστώς φτώχειας που πλήττει τους μισθωτούς και των συνταξιούχων, την στασιμότητα στην αγορά και την απειλή της πτώχευσης...

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και την Ελλάδα

http://www.skai.gr/files/temp/1FC7A516CDC872BF461B4C39A32FD3CA.jpgΈκτακτη συνοδό κορυφής στις 18 Οκτωβρίου συγκαλούν οι ηγέτες της Ευρωζώνης, με θέμα την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και την Ελλάδα.

Έως τότε αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, και οι ηγέτες θα γνωρίζουν κατά πόσον είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος και ποιες θα είναι οι ανάγκες χρηματοδότησης της Ελλάδας μετά το 2014.

Επίσης θα έχει γίνει η επικύρωση αναβάθμισης του Ταμείου Σταθερότητας από τα κοινοβούλια των χωρών της Ευρωζώνης.

Χθες και η Αυστρία ψήφισε την αύξηση συμμετοχής της στο Ταμείο στα 21,6 δις. ευρώ. Απομένει να ψηφίσουν τα κοινοβούλια σε Μάλτα, Ολλανδία και Σλοβακία.

«Ναυαγεί» η μεταγραφή του Κόμπι στην Βίρτους

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/95175.jpgΗ άρνηση αντιπάλων της Βίρτους να ανατραπεί το αρχικό πρόγραμμα της ιταλικής Λίγκας οδηγεί σε «ναυάγιο» την μεταγραφή του Κόμπε Μπράιντ στην ομάδα της Μπολόνια!

Η Βίρτους ήθελε να δώσει στις πρώτες 40 ημέρες του ιταλικού πρωταθλήματος δέκα εμπορικά ματς, προσδοκώντας ότι με τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τα εισιτήρια και τους χορηγούς θα κάλυπτε, τουλάχιστον, ένα μέρος από το κόστος της μεταγραφής του Αμερικανού σούπερ σταρ. Κάποιες από τις ομάδες της Λίγκας, ωστόσο, αρνήθηκαν να διαφοροποιηθεί το πρόγραμμα για να διευκολυνθεί η μεταγραφή του Μπράιαντ και όπως ανακοίνωσε η ίδια η Βίρτους μετά από αυτή την εξέλιξη, τίθεται σε αμφισβήτηση η μεταγραφή της δεκαετίας στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει για συμβόλαιο 3 εκατ. δολαρίων, για διάστημα 40 ημερών.

Οι απολίτιστοι και οι πολιτισμένοι

Οι απολίτιστοι και βάρβαροι Αυστριακοί παράγουν ρεύμα και από τα σκουπίδια τους...
δεν τα θάβουν σαν εμάς τους πολιτισμένους...

46 MW ρεύμα παράγουν οι Αυστριακοί απ' τα σκουπίδια
όταν από την αιολική ενέργεια παράγουν 120 ΜW


http://www.transparency.eex.com

Κρήτη: Πλοιάριο γεμάτο τουρίστες προσέκρουσε στα βράχια (Video)

http://www.skai.gr/files/temp/8E359F4B85719202D86C9F7BB8703F42.jpgΣτα βράχια στο λιμάνι του Σισίου, στο Λασίθι Κρήτης, προσέκρουσε σκάφος με 45 επιβάτες λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι της Παρασκευής. Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν να τραυματιστούν ελαφρά ορισμένοι επιβαίνοντες και να αναστατωθούν αρκετοί.

Το σκάφος διενεργούσε το δρομολόγια από τη Χερσόνησο στο Σίσι.

Δεν έχει διευκρινιστεί κάτω από ποιες συνθήκες προσέκρουσε στα βράχια.

Πάντως στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, που ενδεχομένως να είναι η αιτία της πρόσκρουσης του πλοιαρίου στα βράχια.

Δείτε το πλοιάριο που προσέκρουσε στα βράχια

«Απανωτά λουκέτα σε επιχειρήσεις της Αχαΐας.»

http://images.inews.gr/116/dilosi-tou-proedrou-tis-ne-tis-onned-achaias-giorgou-drakouli-gia-to-nikiforo-apotelesma-tis-dap-ndfk.jpgΓιώργος Δρακούλης
Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ

Η αδιέξοδη πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση της Τρόικας εναποθέτει καθημερινά «ταφόπλακα» σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και στην Αχαΐα. Τα στοιχεία του Επιμελητηρίου της Αχαΐας αναφορικά με την έναρξη και το κλείσιμο επιχειρήσεων στην περιοχή μας αντικατοπτρίζουν την ζοφερή πραγματικότητα. Το πρώτο εξάμηνο του 2011 ξεκίνησαν τη λειτουργία τους 770 επιχειρήσεις ενώ λουκέτο έβαλαν 925.

Αναλυτικά, στον κλάδο της μεταποίησης άνοιξαν 90 και έκλεισαν 205 επιχειρήσεις. Στο εμπόριο τα νούμερα είναι 302 και 354 αντίστοιχα ενώ στις υπηρεσίες άνοιξαν 378 και έκλεισαν 366. Τα νούμερα είναι απογοητευτικά και δείχνουν την δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις και τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει ακόμα. Οι καταστηματάρχες αγωνιούν για το αύριο καθώς η αυξημένη φορολόγηση που επιβάλλει η Κυβέρνηση σε συνδυασμό με την πτώση της αγοραστικής δύναμης λόγω μειώσεις των εισοδημάτων, φτάνει σε σημείο τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να μην έχουν τα χρήματα για την αποπληρωμή οφειλών σε ΙΚΑ, Δήμους, ΤΕΒΕ, ΔΕΗ, προσωπικό αλλά και δάνεια για τα οποία έχουν περιοριστεί οι διευκολύνσεις από τις τράπεζες, οδηγώντας τους οφειλέτες επιχειρηματίες στο χείλος τους γκρεμού αφού τα χρέη «τρέχουν»!

Η Κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι η αγορά πλήττεται και χρειάζεται στήριξη και ενίσχυση. Πρέπει να ασκηθεί πίεση στις τράπεζες οι οποίες ας μην ξεχνάμε ότι είχαν αμέριστη στήριξη από το κράτος, για περισσότερη ρευστότητα αλλά και χρονικά περιθώρια στους δανειστές ώστε να «ανασάνουν» όσο γίνεται από την πίεση των χρεών τους. Επιπλέον, να δοθούν κίνητρα σε νέους επενδυτές για να αναζωογονηθεί η αγορά. Το βασικό όμως και αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι η ανάγκη για αλλαγή της πολιτικής που εφαρμόζεται από την Κυβέρνηση με την οποία έχει βαλτώσει η ανάπτυξη στην χώρα μας.

Η λύση και η έξοδος από την κρίση δεν έρχεται με μεγαλόστομες υποσχέσεις ούτε δήθεν σωτήριες προσωρινές αποφάσεις. Η Νέα Δημοκρατία έχει προτείνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που έχει ως κύριο άξονα την ανάπτυξη και την ανάταση της οικονομίας μέσω ενός δημιουργικού σοκ στην οικονομία. Η Κυβέρνηση ακολουθεί λανθασμένη «συνταγή» που βαθαίνει την κρίση όπως έχουν δείξει και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα. Αντί για τόνωση των επιχειρήσεων καθημερινά τις οδηγούν σε λουκέτο.

Η μόνη λύση είναι η ανάπτυξη ώστε να καμφθεί η στασιμότητα που οδηγεί σε τέλμα την χώρα μας.!