11 Νοεμβρίου 2011

Άδωνις σώζει την πατρίδα

Η ναυτιλία, όπως είπε ο Άδωνις, μπορεί να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την ανάκαμψη της οικονομίας. Δήλωσε ακόμη ότι αισθάνεται μεγάλη ασφάλεια (ότι δεν θα του ξανακάψουν το μαγαζί) εξαιτίας της παρουσίας του κ. Χρυσοχοίδη στην ηγεσία του υπουργείου και τόνισε ότι θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό για να ανταποκριθεί στην εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΛΑΟΣ.

11.11.11: Ερρίφθη ο κύβος; Όχι. Ο Σαμαράς δεν είναι Παπανδρέου για να παίζει τη χώρα στα ζάρια.

Το διαδίκτυο και γενικότερα τα λιγότερο «καθιερωμένα» μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, έχουν πιστωθεί καθοριστική συμβολή στην ανάδειξη του Αντώνη Σαμαρά στην Αρχηγία της ΝΔ και στην επικοινωνιακή υπεράσπιση και προβολή του, έχοντας απέναντί τους ένα εχθρικό επικοινωνιακά mainstream media system. Πλέον οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί: Οι σχολιαστές- υποστηρικτές του διαδικτύου μετετράπησαν σε σχολιαστές-επικριτές και οι «παπαγάλοι»-υβριστές (Ποιος ξεχνάει την ρήση ότι ο «Σαμαράς είναι προσωρινός ηγέτης ενός τμήματος της Κεντροδεξιάς» και ότι θα «πρέπει να υπογράψει με το αίμα του» την συμφωνία της 26.10.2011) σε ορχήστρα σαμαρικών ωδών προς την «συναίνεση».

Ήδη αυτή η  διαπίστωση δικαιώνει την «βάση», όπως την εκφράζει κυρίως το διαδίκτυο. Κανείς από τους σημερινούς επικριτές δεν στήριξε το Σαμαρά προσδοκώντας οφέλη και ανταλλάγματα. Αρκούσε η ικανοποίηση ότι οι θέσεις που εκφράζονται είχαν ως μόνο σκοπό την προστασία του γενικότερου συμφέροντος. Ούτε τράπεζες από πίσω, ούτε κατασκευαστικές ούτε αναθέσεις ούτε μελλοντικά πόστα. Ισχύει το ίδιο για τους καινούριους «φίλους» της Ηγεσίας;

Έφτιαξαν ψεύτικο Twitter για τον Παπαδήμο

Λίγα λεπτά αφού ανακοινώθηκε επισήμως ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου παραιτείται και ο κ. Λουκάς Παπαδήμος είναι ο νέος εντολοδόχος πρωθυπουργός, το νέο διαδόθηκε αστραπιαία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. "Οι λογαριασμοί του Πρωθυπουργού σε Twitter, Flickr, Youtube, θα παραδοθούν στο νέο Πρωθυπουργό", έγραψε η ομάδα των συνεργατών του κ. Παπανδρέου σε ένα "τιτίβισμα" που ανέβασαν στο twitter. Βλέπετε, θεσμικά, η κωδική ονομασία primeminister "ανήκει" στο λαό και μόνο την ευθύνη της διαχείρισής της έχει ο εκάστοτε πρωθυπουργός.

Στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση βιομήχανοι και εξαγωγείς

Ικανοποιημένοι από τη νέα κυβέρνηση εμφανίζονται ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς. Την ίδια ώρα, το ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο ζητά να μην επιβληθούν νέα δυσβάσταχτα μέτρα.

Αρχίζουν τα δύσκολα για τον Αντώνη...

Όπως αποκάλυψε ο Μ. Ιγνατίου στο MEGA, το Γιούρογκρουπ έστειλε σχέδια επιστολών στον Παπαδήμο για να τα υπογράψουν Παπανδρέου-Σαμαράς! Για να δούμε τι θα κάνουν...

Η πρώτη σύσκεψη της ΝΔ Θεσσαλονίκης για τις εκλογές

Με τη συμμετοχή 200 και πλέον κομματικών στελεχών έγινε χθες Πέμπτη η πρώτη διευρυμένη σύσκεψη στη ΝΔ Θεσσαλονίκης με αντικείμενο την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος στην περιοχή μας.

Τα στελέχη, που προέρχονταν από τις Ειδικές Κομματικές Οργανώσεις και τους Θεματικούς Κύκλους Πολιτικής Δράσης της ΝΔ Θεσσαλονίκης, συζήτησαν την πολιτική συγκυρία, μετά..

Η συνέχεια στο taxalia.blogspot.com

Σαμαράς... σκέτο χωρίς σχόλια

Η Δημοκρατική Συμμαχία θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση

Tην ελπίδα τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου να μην υπονομεύσουν τη νέα κυβέρνηση και εμπράκτως να βοηθήσουν ώστε να παραχθεί ουσιαστικό έργο, εκφράζει η Δημοκρατική Συμμαχία.

Στην Ιπποκράτους ο Γ.Παπανδρέου

Στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται αυτή την ώρα ο απερχόμενος πρωθυπουργός.

Υπάλληλοι των γραφείων αλλά και στελέχη του ΠΑΣΟΚ υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα τον Γιώργο Παπανδρέου.

Δίπλα του βρισκόταν ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης αλλά και ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Τελικά κανένα βαρέλι δεν έχει πάτο...

Δηλώσεις Δήμα στο Υπ. Εξωτερικών:

"Θα συνεργαζόμαστε και θα συνεννοούμαστε. Είναι σημαντική η συνεργασία των τριών κομμάτων"

αντί να το βουλώσουν φροντίζουν να μας τα θυμίζουν:

Ξεκίνησε η παραλαβή των υπουργείων... μαντέψτε ποιος έσκασε μύτη να παραλάβει πρώτος!

Ο "εξωκοινοβουλευτικός" Δ. Αβραμόπουλος αφού άντεξε 2 χρόνια "στεγνός" υπέκυψε στο σύνδρομο στέρησης και αναγκάστηκε με βαριά καρδιά να αναλάβει το Υπ. Άμυνας... γι αυτό έσκασε μύτη πρώτος απ' όλους για να "αναλάβει"...

Ευχαρίστησε τον ΓΑΠ ο Λουκάς επειδή τα τελευταία χρόνια σταθεροποίησε την οικονομία!!!

Μετά την ορκωμοσία του νέου Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου υπεδέχθη στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, όπου είχαν τον ακόλουθο διάλογο:

Συγχαρητήρια-κρύο ντούζ στη νέα Κυβέρνηση συνεργασίας

Συγχαρητήρια στον νέο έλληνα πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο απέστειλε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι «είναι μεγάλες οι προσδοκίες και οι ελπίδες στο έργο της κυβέρνησης.»

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η γερμανίδα καγκελάριος: «Πέφτει σε σας το βάρος να αποφασίσετε τα κρίσιμα και αναγκαία μέτρα και μεταρρυθμίσεις, οι οποίες πρέπει να εφαρμοστούν γρήγορα, προκειμένου να βγει η Ελλάδα από την κρίση.»

Ποια είναι τα νέα μέλη της Κυβέρνησης Σημίτη-ΝΔ-ΛΑΟΣ

Τα βιογραφικά των μελών της νέας κυβέρνησης που δεν συμμετείχαν στο προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα:

Υπουργός Εσωτερικών Αναστάσιος Γιαννίτσης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944.

Σπούδασε Νομικά και Οικονομικές Επιστήμες στο πανεπιστήμιο της Αθήνας και απέκτησε διδακτορικό τίτλο στα οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Βερολίνου.

Ο Παπαδήμος στο Μέγαρο Μαξίμου (βίντεο)

Δείτε το βίντεο:

Εκπληκτικό βίντεο!!! Ποιανού εντολές εκτελούν ΓΑΠ-Σαμαράς;

Δείτε ποιος τους έχει πει δημόσια εδώ και μήνες τι πρέπει να κάνουν και ποιανού τις εντολές ακολούθησαν κατά γράμμα:

Βίντεο: Όταν ο Λουκάς ήταν "αρχιτέκτονας του ελληνικού θαύματος"... το 2002

Απόλαυση να τον ακούς να  λέει "μετά την επιτυχία της ένταξής μας στο ευρώ" τώρα που μέχρι και η κουτσή Μαρία ξέρει πως μπήκαμε στην Ευρωζώνη (swaps, Goldman Sachs, Simitics) ή να τον ακούς να κάνει προβλέψεις για το λαμπρό μέλλον της ελληνικής οικονομίας... το άκρον άωτο της αξιοπιστίας ο Λουκάς. Απολαύστε τον:

Ντόρα: "Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να στηριχθεί"... ε αυτό κάνουμε όλοι μας ;)

Την εκτίμηση ότι οι καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών αλλάζουν ριζικά το πολιτικό σκηνικό εξέφρασε η πρόεδρος της Δημοκρατική Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στην εκπομπή ΣΚΑΪ Τώρα.

Επιμένει η Κομισιόν σε γραπτές δεσμεύσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου

Το Eurogroup επιμένει στο αίτημα για έγγραφες διαβεβαιώσεις των δύο μεγάλων κομμάτων δυνάμεων ως προς την τήρηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και την εφαρμογή του νέου προγράμματος, όπως τόνισε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ολιβιέ Μπαγί.

Κινητικότητα για τον χρυσό στη Βόρεια Ελλάδα

Κινητικότητα στις τοπικές κοινωνίες έχει προκαλέσει η Δημόσια Διαβούλευση που διεξάγει ως τις 15 Νοεμβρίου, το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, επί του κειμένου τριών Διεθνών ανοικτών πλειοδοτικών διαγωνισμών για τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης δημόσιων μεταλλευτικών χώρων στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στις Γεωγραφικές Ενότητες Κιλκίς και Ροδόπης.

Κυβέρνηση – παράρτημα της Trilateral

Της Αριστέας Μπουγάτσου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος δεν είναι «επαρχιώτης στην Ομόνοια», όπως θα βόλευε ένας τέτοιων χαρακτηριστικών πρωθυπουργός «ορισμένου χρόνου». Ανήκει στην κυβερνώσα ελίτ, έχει εκπαιδευτεί απ’ αυτήν, όλη του η καριέρα είναι δρομολογημένη και πειθαρχημένη στα κέντρα που μεριμνούν ώστε μια παγκόσμια οικονομική δύναμη να υπαγορεύει στην πολιτική.

Ποιοι μπαίνουν στο υπουργικό συμβούλιο

Βέβαιον θεωρείται ότι ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος θα παραμείνει υπουργός των Οικονομικών και αντιπρόεδρος της νέας κυβέρνησης Παπαδήμου. Στην κυβέρνηση θα παραμείνουν ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου και ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.Ήδη η κυρία Διαμαντοπούλου και ο κ. Λοβέρδος ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικώς από τον κ. Λουκά Παπαδήμο ότι παραμένουν στα χαρτοφυλάκιά τους.

Ιδού ποιοί έπεισαν τον Σαμαρά να συμβιβαστεί!

Μέχρι χθες δεν τους ένωνε τίποτε. Το αντίθετο θα λέγαμε. Ηταν ξένοι στο ίδιο σπίτι, καθώς ο ένας κοιτούσε τον άλλο με καχυποψία. Στην περίπτωσή τους μιλάμε για…ξαφνικό έρωτα, που ακούει στο όνομα “συγκυβέρνηση”. Είναι οι άνθρωποι που έπεισαν τον Αντώνη Σαμαρά να κάνει το “μετέωρο βήμα” που πλήγωσε τη βάση της Νέας Δημοκρατίας.Ο λόγος για τους Δημήτρη Αβραμόπουλο, Δημήτρη Σταμάτη και Χρύσανθο Λαζαρίδη.

Ριβάλντο: Τι συνάντησα στην Ελλάδα

Συνέντευξη στο περιοδικό "Four Four Two" παραχώρησε ο Ριβάλντο, όπου έκανε ειδική μνεία, μεταξύ άλλων, για το πέρασμά του από την Ελλάδα. Δεν παρέλειψε μάλιστα να χαρακτηρίσει "τρελούς" μερίδα Ελλήνων οπαδών.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε:

Εντυπωσιακό βίντεο απ' το σεισμό στην Τουρκία

Δείτε πως πετάγονται άνθρωποι μέσα από μαγαζιά που το επόμενο δευτερόλεπτο καταρρέουν!!!

Βίντεο: Άρχισαν οι αγιογραφίες του νέου Εθνοσωτήρα

Δείτε το βίντεο

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα του Οικουμενικού Πατριάρχη στον Λ. Παπαδήμο

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στο νέο Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Λουκά Παπαδήμο, με ευχές για καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντά του, απέστειλε αργά το απόγευμα της Πέμπτης, από την Κωνσταντινούπολη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος.

Ο … κ. Κανένας έγινε επιτέλους πρωθυπουργός!

Θα ξεκινήσω με ένα ερώτημα που θα πλανάται για καιρό πάνω από την Ελλάδα και που ίσως σημαδέψει την πολιτική ζωή του τόπου:

Εκτός από την πολιτική συμφωνία Παπανδρέου – Σαμαρά για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με… εθνοσωτήρα τον Λ. Παπαδήμο, υπάρχει άλλος τρόπος για να πάμε σε εκλογές;

Τρίζει η καρέκλα του Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο Γιώργος παπανδρέου εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, ο μέχρι χθες πρωθυπουργός της χώρας, εξελέγη πρόεδρος του κόμματος, στις 11 Νοέμβρη 2007. Τέσσερα χρόνια μετά, είναι εξαιρετικά αμφίβολο το να παραμείνει στο τιμόνι, έχοντας χάσει την πρωθυπουργία και δεχόμενος πλήθος αρνητικών μηνυμάτων από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Με ανταρσία απειλείται το ΛΑΟΣ λόγω πανικού Μπουμπούκου!

Ανταρσία στο ΛΑΟΣ από τον πανικό κυρίως του Μπουμπούκου που επιτέλους μετά από τόσους αγώνες εφτασε κοντά στο να γίνει υπουργός υπό τις εντολές του ΓΑΠ και του Παπαδήμου. Και εκεί που ο Μπουμπούκος και η Μπουμπούκα πρόβαραν τουαλέτες για την ορκωμοσία ήρθε το αναπάντεχο που τον οδήγησε σε πανικό.

«Να ζητήσει πολιτικό άσυλο σκέφτεται ο Μάκης Ψωμιάδης»

Ο Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος συνελήφθη προχθές στα Σκόπια, σκέφτεται να ζητήσει πολιτικό άσυλο στην ΠΓΔΜ, γράφει σήμερα η εφημερίδα των Σκοπίων «Ουτρίνσκι Βέσνικ», επικαλούμενη πληροφορίες από δικηγορικούς κύκλους που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση του συλληφθέντα.

«Ισπανός τουρίστας ο Ριέρα!» σύμφωνα με του Τούρκους

Ο Αλμπερτ Ριέρα μόνο δικαιωμένος δεν πρέπει να νιώθει για την απόφαση του να αφήσει την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, για να συνεχίσει την καριέρα του στη γειτονική Τουρκία και στη Γαλαταάσαραϊ.

Τζάμπα τα εγκώμια του Ψαριανού! Η ΔΗΜΑΡ καταψηφίζει Παπαδήμο

H ΔΗΜΑΡ αποφάσισε (κατά πλειοψηφία) να καταψηφίσει τη νέα κυβέρνηση "γιατί ρυθμίστηκε με συγκεκριμένη νεοφιλελεύθερη αντίληψη". Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ η μόνη λύση είναι οι εκλογές

Από τις Κάννες στον Παπαδήμο. Όλο το παρασκήνιο.

…και ο κρίσιμος ρόλος του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Διαβάστε το, είναι ένα ηχηρό μάθημα για το πως τα “συμφέροντα” επιβάλλουν καταστάσεις, ενίοτε και πρωθυπουργούς. Όλη η μεθόδευση. Κερασάκι; Οι σακούλες του Λαυρέντη και οι αποδέκτες τους.

Η κλήση του Γιώργου Παπανδρέου στις Κάννες ήταν το τέλος της κυβέρνησης, για την ακρίβεια η …αρχή της συγκυβέρνησης! Το μήνυμα που πήρε ήταν σαφές: “Φύγε και μην ξαναπατήσεις εδώ. Βρείτε τα, κάντε ότι καταλαβαίνετε αλλά είναι η τελευταία φορά που μιλάμε μαζί σου”. Αυτή ήταν η “εντολή” που μάλιστα μπροστά στην απορία του κ. Παπανδρέου “μα πως να τα βρούμε (σσ. με τονΣαμαρά)”; Πήρε μία “διαβεβαίωση” ότι θα έβρισκε ανταπόκριση.

Πάγκαλος: Μαζί με τον παππού μου τα φάγαμε

20-3-1926 - Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ παππού ΠΑΓΚΑΛΟΥ και τα δώρα που του κάνουν ξεπερνούν το 1 εκ. φράγκα... και εννοείται ότι τα δώρα είναι από δημόσιες υπηρεσίες όπως τη Χωροφυλακή, τη φρουρά Πειραιά κ.λπ... Δείτε το απόκομμα της εφημερίδας της εποχής:

Ένωση Συνοριακών Φυλάκων: Ο Έβρος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

"Μετά και τα τελευταία στοιχεία, που ανεβάζουν τον αριθμό των λαθρομεταναστών που διήλθαν στην χώρα , από τον Νομό μας, σε πάνω από 9.700 άτομα μόνο τον μήνα Οκτώβριο, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνουπρος όλους τους υπευθύνους.
Η πολιτική που μας μετέτρεψε σε σιτιστές , νοσοκόμους , σταθμάρχες και εκδότες ταυτοτήτων του ενός μηνός για τους λαθρομετανάστες πρέπει να αλλάξει. Απέτυχε κύριοι.

Η συνέχεια στο http://www.radioevros.gr

Μάχη οπισθοφυλακής από την προεδρική φρουρά

«Δεν έβαλα ποτέ όρους στους πολιτικούς αρχηγούς» τόνισε στην πρώτη του δήλωση ο Λουκάς Παπαδήμος. «Ότι έχουμε πει ισχύει» απάντησαν οι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, που έλεγαν τις προηγούμενες ημέρες πως το όνομα του πρώην κεντρικού τραπεζίτη βγήκε από το τραπέζι γιατί διαφωνούσε με τους όρους του η ΝΔ. Και σα να μην έφτανε αυτό, οι ίδιοι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου δήλωναν ότι ο Γιώργος και η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα είναι οι εγγυητές της συμφωνίας για να προχωρήσει η εξυγίανση των τραπεζών και των ΜΜΕ. «Ο Λουκάς δε θα δεχθεί καπέλο» από κανέναν, είναι η αυστηρή απάντηση ανθρώπων που ξέρουν τον νέο πρωθυπουργό.

«Απρέπεια» καταλογίζουν στον Α. Λυκουρέντζο οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ

Συνέχεια στην αντιπαράθεση ΕΡΤ – Α. Λυκουρέντζου, με αφορμή τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν αναφορικά με το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, δίνει νέα ανακοίνωση των εκπροσώπων δημοσιογράφων της ΕΡΤ.