10 Νοεμβρίου 2015

ΜΙΑ ΧΑΡΑ! Θεσσαλονίκη: Μεγάλη συγκέντρωση Τούρκων στο μουσείο ''Κεμάλ Ατατούρκ'' - Δείτε το βίντεο!

Εκατοντάδες Τούρκοι επισκέπτες βρίσκονται από το πρωί στο μουσείο Κεμάλ ή "Οικία Κεμάλ" για τους Τούρκους στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο του θανάτου του. Οι επισκέπτες τραγουδούν και ανεμίζουν τις τουρκικές σημαίες που κρατούν, με τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή να είναι δρακόντεια...
Το Μουσείο Ατατούρκ στεγάζεται στο σπίτι όπου γεννήθηκε ο Κεμάλ και βρίσκεται στην οδό Αποστόλου Παύλου, πίσω από το τουρκικό Προξενείο. Το μεγαλύτερο μέρος της επίπλωσης είναι αυθεντικό. Χρειάστηκε να αντικατασταθούν κάποια έπιπλα που έλειπαν με άλλα, που πήραν από το Μαυσωλείο του Κεμάλ και από το Τοπ Καπί στην Κωνσταντινούπολη.

Στους τοίχους οι επισκέπτες βλέπουν πολλές φωτογραφίες από διάφορες φάσεις της ζωής του αναμορφωτή των Τούρκων. To 1981 το κτήριο ξαναβάφτηκε στο αρχικό ροζ χρώμα που είχε. Αποτελείται από δύο ορόφους. Στον πρώτο όροφο βρίσκεται το σαλόνι για τους ξένους, το δωμάτιο της μητέρας του Κεμάλ, το καθιστικό και η κουζίνα.

Ο δεύτερος όροφος περιλαμβάνει το δωμάτιο στο οποίο γεννήθηκε ο Κεμάλ, το 1881. Σε άλλο δωμάτιο εκτίθενται τα προσωπικά αντικείμενα του «πατέρα των Τούρκων» και στον τοίχο είναι κρεμασμένα έγγραφα από το σχολείο του.


Πηγή: makpress - Με πληροφορίες από wikipedia