10 Νοεμβρίου 2015

Δημοσκοπήσεις κατά παραγγελία

Ο συρφετός των δημοσκοπήσεων που μεγαλούργησε στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις και στο δημοψήφισμα και έχει παραδοθεί στη δημόσια χλεύη συνεχίζει ακάθεκτος τις μπίζνες έχοντας εξασφαλίσει ιδιότυπη ασυλία και ασυδοσία λόγω της ανυπαρξίας ελεγκτικών μηχανισμών.

Οι ίδιες εταιρείες που κατασκεύαζαν τις καταγέλαστες δημοσκοπήσεις τα τελευταία χρόνια συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στο χώρο σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Μάλιστα κάποιοι δημοσκόποι έχουν κόψει και ταρίφα για πειραγμένα γκάλοπ. Αν πληρώσεις ένα συγκεκριμένο ποσόν τότε έχεις μια δημοσκόπηση με τα αποτελέσματα που επιθυμείς.

Άλλωστε δεν έχουν να χάσουν απολύτως τίποτα αφού είναι έτσι κι αλλιώς αναξιόπιστες και έχουν γελοιοποιηθεί σε όλες τις εκλογές τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι δημοσκόποι έχουν πλησιάσει και τους υποψήφιους για την Προεδρία της ΝΔ. Υπόσχονται τη διενέργεια γκάλοπ με αποτελέσματα που θα ευνοούν αυτόν που παραγγέλλει τη δημοσκόπηση.

Βέβαια ο κόσμος γελάει με τα καμώματα των δημοσκόπων της συμφοράς. Αλλά υπάρχει και κόσμος που ακόμα τις πιστεύει. Μάλιστα κάποιοι υποψήφιοι στην εναγώνια προσπάθειά τους να διαμορφώσουν τεχνητή δυναμική πληρώνουν εταιρείες και στη συνέχεια δημοσιοποιούν τα μαϊμού –γκάλοπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τέτοιες μαϊμού δημοσκοπήσεις έχουν δημοσιευτεί το τελευταίο διάστημα ακόμα και σε εφημερίδες που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε η διαπλοκή δεν έχει χρώμα αλλά συμφέροντα.

Πηγή: lykavitos.gr