18 Ιουνίου 2009

Αφού έσπειρε το μίσος, φεύγει με την ουρά στα σκέλια ο Αλαβάνος... δεν θα μας λείψει καθόλου

Φεύγει κι ο Αλέκος Αλαβάνος. Μια ξεχωριστή περίπτωση πολιτικού, που ενώ όσο ήταν Ευρωβουλευτής είχε την συμπάθεια όλων σχεδόν, κι εμένα προσωπικά, έφτασε να γίνει απεχθέστατος. Κυρίως για τα διχαστικά μηνύματα τα οποία ως αρχηγός του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ εξέπεμπε. Σε κάθε θέμα, διχαστικά συνθήματα.

Αν ήταν Δεξιός, θα είχε από την αρχή χαρακτηριστεί ως ακραίος. Αντίθετα, ως "αριστερός", ήταν πάντα αξιοσέβαστος. Κι όμως, ήταν αυτός που τον περασμένο Δεκέμβριο είπε την μπαρούφα "Ο Αλέξης σκοτώθηκε επειδή ήταν νέος". Ήταν αυτός, με το "λυκόπουλό" του που έκανε το ο,τιδήποτε, εκτός από το να είναι υπεύθυνος ως αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος, αλλά συμπεριφέρθηκε ως αρχηγός γκρουπούσκουλου.

Έσπειρε το μίσος ο Αλαβάνος. Κατά του μισού Ελληνικού Λαού, όταν λιδωρούσε το θρησκευτικό του συναίσθημα, με αφορμή το θέμα των Ταυτοτήτων. Έσπειρε το μίσος ο Αλαβάνος, όταν δεν έβρισκε ένα "καταδικάζουμε" να πει κάθε φορά που κάποιοι βανδάλιζαν εκκλησίες, αλλά απαντούσε με Δελτία Τύπου 100 λέξεων όταν επρόκειτο να καταδικάσει "ρατσιστικές επιθέσεις".

Έσπειρε μίσος σε αυτούς που είναι η γενιά των 700, ξεσηκώνοντάς τους με συνθήματα εμφυλιοπολεμικά, την στιγμή που είναι ο πλουσιότερος "έλληνας" πολιτικός, με μετοχές σε ξενοδοχιακές επιχειρήσεις και...μεταλλία!

Κατηγορούσε άλλους για οικογενειοκρατία τη στιγμή που προερχόταν από το παλαιότερο ίσως πολιτικό τζάκι της Ελλάδας, μιας εκτός του αδερφού του και του πατέρα του ακόμα και ο παππούς του ήταν βουλευτής του Βενιζέλου!

Κορόιδευε την οικολογική συνείδηση του καθενός μας όταν αυτός και το κόμμα του το έπαιζαν οικολόγοι, αλλά έχει στην κατοχή του αυτοκίνητα παλαιάς τεχνολογίας (17 και 20 χρονών!!!), άκρως ρυπογόνο για το περιβάλλον. Λεπτομέρεια θα πείτε, αλλά από αυτές κρίνονται πολλά. Και η γυναίκα του καίσαρα έπρεπε εκτός από να είναι τίμια, να φαίνεται κιόλας ότι είναι.

Ήταν ο Αλαβάνος της «κωλοτούμπας» όπως στην περίπτωση των ιδιωτικών πανεπιστημίων που όταν ήταν Ευρωβουλευτής συνέτασσε μέχρι και εκθέσεις υπέρ τους και όταν ήρθε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τα πολέμησε παρασέρνοντας τη νεολαία σε οπισθοδρομικές θέσεις.

Ήταν ο ανεπάγγελτος Αλαβάνος του μια έτσι, μια γιουβέτσι, που το 1986 φωτογραφιζόταν τρώγοντας τις φράουλες από τη γαμήλια τούρτα Δαμανάκη-Δανίκα (δεν είναι ανέκδοτο, ήταν πράγματι ζευγάρι :)) προσπαθώντας να μας πείσει ότι δεν υπήρχε πρόβλημα από την «καλή και υγιεινή κομμουνιστική ραδιενέργεια» που είχε διαρρεύσει μερικές εβδομάδες πριν από το ατύχημα του Τσερνομπίλ

Αυτός ήταν ο Αλέκος Αλαβάνος.
Έσπειρε το μίσος και το ψέμα στην πολιτική ζωή του τόπου, και φεύγει τώρα με την ουρά στα σκέλια.
Η αλήθεια είναι ότι δεν θα μας λείψει καθόλου.