18 Νοεμβρίου 2010

Μόνο όμως συμβουλεύει... δεν κανονίζει τις μπίζνες, απαπαπα δεν κάνουν τέτοια οι ΠΑΣΟΚοι...

Ποιος είναι αυτός;

http://www.dlapiper.com/files/Professional/703c820c-6a29-4582-a41d-2d1677c6bf93/Presentation/HighResPhoto/Dimitri_Papaefstratiou_HQ.jpg

Ο Δ. Παπαευστρατίου

Ο γιός της Λούκας Κατσέλη από τον πρώτο της γάμο...
(δείτε τους μαζί)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiktRHNWNVfgxHfHkNDQu-rm3e2vYXISioBEdWKqMPzm1LzZikdRIRJDx-2qs8ktv5orScFS1BO74jEooQTyVnPoCkSnDEsCTsYVSWUpkql_OL0YF4MLjvqfe7h1DKnIldkE5HblsnrysZg/s1600/%CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%A3%CE%95%CE%9B%CE%97.jpghttp://www.dlapiper.com/files/Professional/703c820c-6a29-4582-a41d-2d1677c6bf93/Presentation/HighResPhoto/Dimitri_Papaefstratiou_HQ.jpghttp://fe-mail.gr/media/Image/interviews/2009/09/katseli/katseli_2.png

άλλος ένας γόνος που προοδεύει στο Λονδίνο με δική του προσπάθεια...

δικηγόρος σε αγγλικό γραφείο...

ειδικός στο να συμβουλεύει νομικά όσους ενδιαφέρονται να επενδύσουν
στην πράσινη ανάπτυξη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη


Μόνο όμως συμβουλεύει...
δεν κανονίζει τις μπίζνες, απαπαπα

δεν κάνουν τέτοια οι ΠΑΣΟΚοι...

Χωρίζει η Eva Longoria τον Tony Parker

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSA8OhKT8OTk1cQIkrpWBv5K6DktHYe2M0-8ubhTecCyK-NGd7LzQΣύμφωνα με αμερικάνικα περιοδικά ο λόγος είναι ότι την κεράτωσε "λίγο" με τη γυναίκα ενός συναθλητή του! Αντίθετα το περιοδικό «People» λέει ότι είχε απλά μόνο ένα φλέρτ με τη γυναίκα του συναθλητή του... Χθες έγινε γνωστό ότι η Eva κατέθεσε αίτηση διαζυγίου...

και πολύ τον κράτησε

Η Αθήνα πειραματόζωο της ισλαμοποίησης

181110-epeisodiaΤα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή της Ομονοίας και κατέληξαν με πολιορκία του Δημαρχείου της Αθήνας από μουσουλμάνους λαθρομετανάστες κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν, δύο μόλις ημέρες μετά τις καταλήψεις δημοσίων χώρων για την τέλεση λατρευτικών τους τελετών.

Όλα ξεκίνησαν κατά την διάρκεια ενός τυπικού ελέγχου αλλοδαπών παρεμπόρων από ολιγομελή δύναμη της δημοτικής αστυνομίας. Οι παράνομοι τους επιτέθηκαν και αμέσως σε βοήθειά τους έστερξαν διάφοροι άλλοι λαθρομετανάστες. Αυτό που επακολούθησε όμως ξεπερνά κάθε είδους φαντασία. 'Ολο και περισσότεροι λαθρομετανάστες μαζευόντουσαν, προκαλώντας διεύρυνση των επεισοδιών. Και ξαφνικά, "όλως τυχαίως" κυκλοφόρησε μια φήμη, για ένα κοράνι που κάποιοι αστυνομικοί ... κατέστρεψαν.

Τα επεισόδια εξελίχθηκαν σε πορεία λαθρομεταναστών, η οποία κατέληξε στην πλατεία Κοτζιά και μπροστά στο Δημαρχείο Αθηνών. Παρόντας και ο νεοκλεγής δημοτικός σύμβουλος του ΑΝΤΑΡΣΙΑ Πέτρος Κωνσταντίνου, σε ρόλο οργανωτή. Από ό,τι μαθαίνουμε όμως τα πράγματα δεν πήγαν ακριβώς όπως περίμενε, καθώς οι περισσότεροι διαμαρτυρόμενοι, αντί να συνταχθούν στον ...μαρξιστικό αγώνα, προτίμησαν να προσευχηθούν... Τζάμπα λοιπόν τα "αντιφασιστικά" πανώ που κουβαλούσε ο κ. Κωνσταντίνου.

Η ουσία όμως βρίσκεται αλλού. Πρόκειται ουσιαστικά για μια ακόμη επίδειξη δύναμης από πλευράς μουσουλμάνων λαθρομεταναστών, οι οποίοι θέλησαν να διαμηνύσουν ότι το όποιο καθεστώς ελέγχου των δραστηριοτήτων τους υπήρχε, πλέον ανήκει στο παρελθόν. Τόσο οι "εμπορικές" τους δραστηριότητες, όσο και κομμάτια του κέντρου της Αθήνας, περνούν έξω από τον έλεγχο της αστυνομίας.

http://www.elkosmos.gr

Siemens: Παρέμβαση Βαλυράκη στη Δικαιοσύνη καταγγέλλει ο Ι. Τέντες

Την άμεση αντίδραση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε προκάλεσε η αποστολή εγγράφου από τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής Ιωσήφ Βαλυράκη προς τους εφέτες ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση, στο οποίο τους ζητά να προβούν σε ενέργειες προκειμένου να διαφυλάξουν το κύρος και την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης, με αφορμή τη διαφυγή του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της Siemens Α.Ε. Φόλκερ Γιουνγκ στο εξωτερικό.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θεωρεί ότι η ενέργεια του προέδρου της εξεταστικής επιτροπής συνιστά ωμή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης και καλεί τους ειδικούς εφέτες ανακριτές να μην τη λάβουν υπόψη τους. Η επιστολή του κ. Τέντε προς τους εφέτες που χειρίζονται την υπόθεση έχει ως εξής:

«16 Νοεμβρίου 2010
Aρ. Πρωτοκόλλου 4739

Από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Προς τον διευθύνοντα Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, κ. Ι. Σακελλάκο
και τους ειδικούς εφέτες ανακριτές κ.κ. Μαρία Νικολακέα,
Ιωάννη Φιοράκη και Νικόλα Πιπιλίγκα.

Ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τη διερεύνηση της υπόθεσης Siemens στο σύνολό της απηύθυνε και προς εσάς, το υπ’ αριθμό 274/14.11.10 έγγραφό του.

Από το περιεχόμενο αυτού προκύπτει προσπάθεια του συντάκτη του να ασκήσει μη επιτρεπόμενο από το νόμο, και αντίθετο προς τη Συνταγματική Αρχή της διακρίσεως των εξουσιών έλεγχο και εποπτεία επί δικαστικών αρχών, υποδεικνύοντάς σας αναρμοδίως αυτονόητες ενέργειες αναγόμενες στα καθήκοντά σας.

Σας παρακαλώ, επομένως, να μην λάβετε υπόψη σας το έγγραφο αυτό κατά το ως άνω περιεχόμενό του.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Ιωάννης Τέντες»

http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=2568&categories_id=69

Η ΝΟΚΙΑ ακυρώνει την Κυπριακή δημοκρατία αναγνωρίζοντας κυριαρχικά δικαιώματα στην Τουρκία, ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!

Οι “κύριοι” της ΝΟΚΙΑ σε μία πρωτοφανή επίδειξη υιοθέτησης των ναζιστικών θέσεων της Τουρκίας περί Κύπρου, ΑΠΕΣΥΡΕ τους χάρτες της Κύπρου από το πρόγραμμα πλοήγησης της! Σε επιστολές διαμαρτυρίας Κυπρίων πολιτών (αλλά και ξένων), ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ για οποιαδήποτε επεξήγηση.

Η συνέχεια στο olympia.gr

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. 35 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Στις εκλογικές μάχες των τελευταίων 35 ετών στο Δήμο Θεσσαλονίκης επικεντρώνεται το «Δήγμα Δωρεάν» αυτής της εβδομάδας. Οι αναμετρήσεις και πιο συγκεκριμένα η πολιτική επικοινωνία των υποψηφίων δημάρχων μπαίνει στο στόχαστρο της εκπομπής, το πρώτο μέρος της οποίας θα μεταδοθεί το Σάββατο στις 8.30 μ.μ. από την TV-100.

Για τον πολιτικό λόγο, τα συνθήματά, τα φυλλάδια, τα προγράμματα και τις προτάσεις των υποψηφίων δημάρχων Θεσσαλονίκης μιλούν δημοσιογράφοι (Άγγελος Κολοκοτρώνης του «Ελληνικού Βορρά», Μιχάλης Στρατάκης της «Θεσσαλονίκης» και Τραϊανός Χατζηδημητρίου του «Αγγελιοφόρου»), άτομα που διετέλεσαν μέλη εκλογικών επιτελείων (Θέμης Καρτσιώτης της «Αναγέννησης» και Δημήτρης Κατσαντώνης των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ) και ο πολιτικός αναλυτής Δημήτρης Βασιλειάδης.

Το πρώτο μέρος παρουσιάζει τις αναλύσεις των εκλογικών αναμετρήσεων των ετών 1975- 1986 και το δεύτερο, που μεταδοθεί το Σάββατο 27 Νοεμβρίου στις 8.30 μ.μ., αυτές των εκλογών 1990-2006.

Η εισαγωγή για κάθε αναμέτρηση γίνεται με στοιχεία και αρχειακό υλικό της εποχής για τα θέματα που τότε απασχολούσαν την κοινωνία της Θεσσαλονίκης σε πολιτικό, οικονομικό και αθλητικό επίπεδο.

Την αρχισυνταξία και την παρουσίαση της εκπομπής κάνει ο Χρήστος Νικολαίδης και σκηνοθετεί ο Ζάχος Σαμολαδάς.

Πραξικοπηματικά το ΠΑΣΟΚ άλλαξε την ψήφο των βουλευτών για τους υπουργούς της υπόθεσης Βατοπαιδίου!!!

Μια είδηση που δεν θα ακούσετε από τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης είναι η εξής: Όπως ανέφερε ο Θ Δρίτσας, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Εισηγητής – Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για το Βατοπέδι, άλλο αδίκημα αναγραφόταν στο ψηφοδέλτιο και άλλο αδίκημα διάβασε ο Πρόεδρος της Βουλής, ενώ επιπλέον έτσι όπως αναγραφόταν το αδίκημα στο ψηφοδέλτια, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ "αναγκάστηκαν" να "ψηφίσουν" την παραπομπή υπουργών για βαρύτερα αδικήματα απ ότι τους απέδιδαν με τα πορίσματά τους, προκειμένου να μην ακυρωθούν τα ψηφοδέλτιά τους! Ωραίοι και ακριβοδίκαιοι "δικαστές" είστε ρε!

Διαβάστε τη δήλωση Δρίτσα:

«Από το πόρισμα που συντάξαμε προκύπτει σαφώς για ποιες πράξεις και για ποια πρόσωπα προτείνουμε την άσκηση ποινικής δίωξης διά της παραπομπής στο Δικαστικό Συμβούλιο.

Αναπτύξαμε και προφορικά την πρότασή μας κατά την ειδική συνεδρίαση της Βουλής, χθες, 16.11.2010.

Πλην όμως, στα ψηφοδέλτια που διανεμήθηκαν για τη ψηφοφορία ήταν κατά τέτοιο τρόπο διατυπωμένες οι καταγγελλόμενες πράξεις, ώστε να υποχρεωθώ εκ μέρους και των άλλων μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., παρά το γεγονός ότι η ψηφοφορία είναι μυστική σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, να αιτιολογήσω τη ψήφο μας όπως ήταν διατυπωμένη στο Πόρισμα μου, αφού κάθε διαγραφή ή διευκρίνιση στο ψηφοδέλτιο θα το καθιστούσε άκυρο, γεγονός που δεν επιθυμούσαμε. Το ίδιο έκανε και ο Εισηγητής του ΚΚΕ κ. Αντ.Σκυλάκος.

Η πλημμέλεια αυτή παράγει συνέπειες, λόγω και του οριακού αριθμού των ψήφων που έλαβαν οι καταγγελλόμενες πράξεις για τα συγκεκριμένα πρόσωπα, δεδομένου ότι η αντικειμενική υπόσταση της περιγραφόμενης πράξης με αριθμό 2, και με τον τίτλο αυτουργία και συναυτουργία, για τους κ.κ. Μπασιάκο, Κοντό και Δούκα, δεν είναι τελικώς αυτή του άρθρου 390 ΠΚ, όπως αναντίστοιχα και αβάσιμα αναφέρεται. Εμείς επιπρόσθετα στο πόρισμά μας δεν έχουμε αποδεχθεί οποιαδήποτε μορφή συναυτουργίας για τους παραπάνω εγκαλούμενους.

Είμαι υποχρεωμένος κατά συνέπεια να δηλώσω ότι οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν ταυτιζόμαστε με το αντιφατικό περιεχόμενο αυτής της απόφασης που ελήφθη στην Ειδική Συνεδρίαση της Βουλής, της 16ης Νοεμβρίου 2010. Οι αρχές του Κράτους Δικαίου ή όσες έχουν απομείνει, με ευθύνη του δικομματισμού και των επιλογών του τα τελευταία είκοσι χρόνια, δεν θυσιάζονται στο όνομα καμιάς σκοπιμότητας. Μετά από αυτήν την εξέλιξη τις επόμενες μέρες θα καθορίσουμε την περαιτέρω στάση μας».

Γίνεται να διοικήσεις μ αυτούς τον μεγαλύτερο Δήμο της Ελλάδας;

Μέχρι στιγμής (άλλο πάλι και τούτο: 10 μέρες και ακόμα μετράνε σταυρούς!) από το ψηφοδέλτιο Κακλαμάνη εκλέγονται κατά σειρά:

Ψινάκης,
Ψαρράς (ηθοποιός)
Βερούλη
Β. Τριφύλλη (ηθοποιός)
Τζομπανάκη (ηθοποιός)

Γίνεται να διοικήσεις μ αυτούς τον μεγαλύτερο Δήμο της Ελλάδας;
Μετά αναρωτιέται ο Κακλαμάνης ποιος φταίει που έχασε...

Πολυτεχνείο και ψευτο-αντίσταση 1941-1944Πολυτεχνείο και ψευτο-αντίσταση 1941-1944

Διαβάζουμε αυτές τις ημέρες πολλές δημοσιεύσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά τη διάρκεια της Χούντας. Πολλές από αυτές αναφέρονται στους νεκρούς εντός και εκτός Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία που και εμείς έχουμε δεν υπήρχε κανένας νεκρός εντός του χώρου του Πολυτεχνείου (πόρισμα εισαγγελέα Τσεβά, πόρισμα αστυνομικού διευθυντή Σαμπάνη, βιβλίο πρυτάνεως ΕΜΠ Κωνσταντίνου Κονοφάγου, αναφορά 33437/11.10.74 Συγκλήτου του ΕΜΠ κλπ). Δεν θέλουμε να σταθούμε εκεί όμως αλλά, σχετικό και με τα θέματα του ιστολογίου μας, σε μια χαρακτηριστική περίπτωση παρανοϊκής και ανιστόρητης κομμουνιστοφροσύνης!

Αφού λοιπόν δεν βρέθηκε κανένας νεκρός φοιτητής εντός του Πολυτεχνείου, τοποθετήθηκε μαρμάρινη πλάκα πλησίον του… κεφαλιού του Ν. Σβορώνου, όχι με ονόματα νεκρών φοιτητών από τη Χούντα αλλά 18 φοιτητών που έχασαν τη ζωή τους κατά την… Κατοχή! “Φοιτητές που έδωσαν την ζωή τους για τα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944″ όπως λέει η επιγραφή. Τα αποκαλυπτήρια έκανε μάλιστα το 1988 ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Είναι φυσικά γεγονός πως εκατοντάδες φοιτητές στελέχωσαν πραγματικές ομάδες Εθνικής Αντίστασης και πολλοί έχασαν τη ζωή τους! Από τους παραπάνω 18 όμως θα θέλαμε να σταθούμε όπως είπαμε σε μια συγκεκριμένη περίπτωση. Είναι αυτή του τρίτου στη σειρά αναγραφόμενου στην μαρμάρινη πλάκα Μικέ Κουρουνιώτη.

Ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή… Μάλιστα, θα γυρίσουμε τόσο παλιά, ως την Επαναστάση του 1821!

Ο Στρατηγός Γιάννης Μακρυγιάννης λοιπόν, είχε δώδεκα παιδιά με τη σύζυγό του Αικατερίνη Σκουζέ. Ένα από αυτά ο Χρήστος ή Κίτσος γεννήθηκε το 1848, απέκτησε από το γάμο του μια κόρη που πήρε το όνομα της μητέρας του, Αικατερίνη. Αυτή παντρεύτηκε αργότερα τον Γεώργιο Μαλτέζο και απέκτησε δύο παιδιά, ένα εξ αυτών ο Γιάννης-Μακρυγιάννης (πήρε διπλό όνομα μετά από απαίτηση του παππού του). Ο Γιάννης-Μακρυγιάννης Μαλτέζος παντρεύτηκε την Χρυσήιδα ή Φούλα Κωνσταντινίδου και απέκτησε ένα γιό τον Κίτσο Μακρυγιάννη Μαλτέζο.


Κίτσος Μαλτέζος Μακρυγιάννης

Κίτσος Μαλτέζος Μακρυγιάννης

Ο Κίτσος Μαλτέζος, ήταν λοιπόν απόγονος (τρισέγγονος) του Στρατηγού Μακρυγιάννη και είχε γεννηθεί στις 14 Αυγούστου του 1921. Στα χρόνια της Κατοχής είχε γίνει στέλεχος της κομμουνιστικής νεολαίας, της ΟΚΝΕ, στην οποία ανέβηκε σε υψηλά κλιμάκια και είχε γίνει εξέχον στέλεχος. Κάποια στιγμή εγκατέλειψε την ΟΚΝΕ, προφανώς απογοητευμένος από το γεγονός ότι κύρια επιδίωξη των κομμουνιστών ήταν η επιβολή κομμουνιστικού καθεστώτος (σοβιετικού τύπου) μεταπολεμικά και όχι η αντίσταση ή η απελευθέρωση. Στη συνέχεια εντάχθηκε στην αντιστασιακή (μη-κομμουνιστική) οργάνωση ΡΑΝ (Ρήλος-Ρωµυλία-Νήσοι), όπου και εκεί διακρίθηκε.

Η εγκατάλειψη του κομμουνιστικού στρατοπέδου, προκάλεσε το μίσος των πρώην συντρόφων του της Αριστεράς, οι οποίοι άρχισαν να τον δυσφημίζουν μέσα από τον Τύπο και τα έντυπα τους, με τις συνήθεις ψευδείς κατηγορίες που εκτόξευαν εναντίον όλων των αντιστασιακών που δεν ανήκαν στον δικό τους σταλινικό-κομμουνιστικό χώρο, αυτές του “γκεσταμπίτη”, “δοσίλογου” κλπ. Κάπου στου Μακρυγιάννη λειτουργούσε τότε ένα φροντιστήριο, του Βαρίτη στο οποίο δίδασκε ο Μαλτέζος. Ένα βράδυ τον περίμεναν μέλη της «ΕΛΑΣ Σπουδάζουσας» και τον έσπασαν στο ξύλο. Ήταν οι προειδοποιήσεις για το τι επρόκειτο να συμβεί σύντομα. Το ΚΚΕ τελικά αποφάσισε τη δολοφονία του Κίτσου «όταν οι περιστάσεις το επιτρέψουν».

Έτσι, ο Κίτσος Μαλτέζος δολοφονήθηκε την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου 1944, στο κέντρο της Αθήνας στην στάση του τραμ κοντά στο άγαλμα του Λόρδου Βύρωνα, από στελέχη του ΕΛΑΣ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΣΑΣ. Ήταν τότε 23 χρονών.

Τι σχέση έχουν οι δύο παραπάνω άντρες λοιπόν; Πάμε να δούμε και τα πρώτα χρόνια του Μικέ Κουρουνιώτη: ο “αγωνιστής” Μικές Κουρουνιώτης γεννήθηκε το 1919 στην Αθήνα, γόνος εύπορης οικογένειας από τη Χίο. Ο πατέρας του εκμεταλευόταν τον τότε κινηματογράφο “ΑΠΟΛΛΩΝΑ” στην οδό Σταδίου. Φοίτησε αρκετά χρόνια στο “Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών”, συμμαθητής του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά τελείωσε τη “Γερμανική Σχολή”. Ως φοιτητής της Ιατρικής, εντάχθηκε στον ΕΛΑΣ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΣΑΣ…

Νομίζω πλέον καταλάβατε ποιά ήταν η “αντιστασιακή δράση” του… Την ομάδα που δολοφόνησε τον Κίτσο Μαλτέζο την αποτελούσαν οι παρακάτω: Μικές Κουρουνιώτης, Νόνος Κουρουνιώτης, Φαίδων Αντωνόπουλος, Δήμος Χλιόβας. Ο δολοφόνος ήταν ο Μικές Κουρουνιώτης (που ήταν και παλιός φίλος του Κίτσου Μαλτέζου από την ΟΚΝΕ). Οι υπόλοιποι της ομάδας διέφυγαν. Τον Μικέ Κουρουνιώτη τον κυνήγησαν οι αστυφύλακες Γιώργος Λώλης και Χαράλαμπος Βούλγαρης αλλά τους ξέφυγε. Παρακάτω όμως, τον έπιασαν δύο ταγματασφαλίτες, μεταξύ των οποίων ο ανθυπολοχαγός των Ταγμάτων Ασφαλείας Αριστείδης Μπασάκος.

Τον οδήγησαν στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα, στην οδό Κυδαθηναίων όπου και ομολόγησε τα πάντα. Προκειμένου όμως να μην πιαστούν κι άλλοι φίλοι του, στελέχη του ΕΛΑΣ Σπουδάζουσας και της ΟΠΛΑ τα οποία ήταν παιδιά μεγαλοαστικών οικογενειών, όπως ο ίδιος ο Κουρουνιώτης, “μεσολάβησαν” οι μεγαλοαστοί γονείς ορισμένων από αυτά τα στελέχη οι οποίοι είχαν γνωριμίες στην Κατοχική Κυβέρνηση Ράλλη, και ο Μικές Κουρουνιώτης παραδόθηκε στους Γερμανούς οι οποίοι τον εκτέλεσαν για παράνομη οπλοφορία. Έτσι τα υπόλοιπα πλουσιόπαιδα της ΟΠΛΑ και του ΕΛΑΣ Σπουδάζουσας που γνώριζε ο Μικές τη γλύτωσαν.

Στις 23 Φεβρουαρίου 2000, σε μια κατάμεστη “Αίθουσα Λόγου και Τέχνης” στην Στοά του Βιβλίου, ο Γρηγόρης Φαράκος με εντυπωσιακό θάρρος και παρρησία θα ζητήσει για λογαριασμό της Αριστεράς, έστω και χωρίς πληρεξουσιότητα, συγνώμη για την δολοφονία του Κίτσου Μαλτέζου.

(Για όλη τη ζωή του Κίτσου Μακρυγιάννη Μαλτέζου και τα παραπάνω στοιχεία, μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο του Πέτρου Στ. Μακρή-Στάικου, “ΚΙΤΣΟΣ ΜΑΛΤΕΖΟΣ – Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ”)

Αυτή ήταν λοιπόν η “αντίσταση” του κομμουνιστή Μικέ Κουρουνιώτη, το όνομα του οποίου γράφτηκε στην πλάκα με τα ονόματα των νεκρών για τα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης! Ευτυχώς που τα πραγματικά ιδανικά της Αντίστασης ήταν άλλα και όχι αυτά των κομμουνιστών!

http://blackblogofcommunism.com

Κλείνουν τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης

Τα δύο στρατιωτικά νοσοκομεία βάζουν λουκέτο με απόφαση ΥΕΘΑ. Αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και στο στράτευμα, καθώς βρίσκονται σε ακριτική περιοχή και προσφέρουν απασχόληση και υπηρεσίες υγείας

Είδηση-σοκ για τους στρατιωτικούς που υπηρετούν στον Έβρο αλλά και για τους πολίτες της ακριτικής Θράκης, η απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για κλείσιμο των στρατιωτικών νοσοκομείων της Αλεξανδρούπολης και της Ξάνθης.
Η απόφαση ελήφθη με γνώμονα τις δραστικές περικοπές στα λειτουργικά έξοδα των ενόπλων δυνάμεων. Πάντως, επισήμως γίνεται λόγος μόνο για «αναστολή λειτουργίας» των δυο νοσοκομειακών μονάδων.

Ωστόσο ήδη ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους ότι από τη Δευτέρα θα πρέπει να μεταφερθούν και να εργάζονται για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τη στελέχωσή του...»

Πρόκειται δηλαδή για μια άτυπη συγχώνευση των νοσοκομείων ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσουν και άλλες συγχωνεύσεις καθώς με πρόσφατο νόμο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας τα στρατιωτικά νοσοκομεία βρίσκονται πλέον στη διάθεση του ΕΣΥ.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία καθώς στρατιωτικοί, πολίτες και τοπικοί φορείς διαμαρτύρονται για το κλείσιμο των στρατιωτικών νοσοκομείων.

Οι Νομαρχιακές Διοικούσες Επιτροπές Θράκης της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με την οποία καλούν την κυβέρνηση να μην κλείσει τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης.
Η ανακοίνωση των ΝΟΔΕ της Θράκης:

«Για μια ακόμη φορά διαπιστώνεται ότι η κυβέρνηση, στο αδιέξοδο που βρίσκεται πλέον με τις επιλογές της και στην προσπάθεια να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε με την υπογραφή του μνημονίου, υπολογίζει μόνο τους αριθμούς αδιαφορώντας για τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω τους.

Είναι εμφανές ότι χωρίς να προηγηθεί κάποια αξιολόγηση και η απαραίτητη διαβάθμιση, μεταξύ των περικοπών του δημόσιου τομέα που προβλέπονται για το 2011, περιλαμβάνεται και η αναστολή λειτουργίας του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης.

Οι επιπτώσεις μιας τέτοιας απόφασης θα είναι πολλαπλές σε μια περιοχή που ήδη δοκιμάζεται κι έχει ανάγκη από κάθε μικρό ή μεγάλο πνεύμονα εισοδήματος αλλά και ενίσχυσης. Η παύση λειτουργίας του 492 ΓΣΝΑ και ΓΣΝΞ θα φέρει ακόμη ένα πλήγμα με την αναχώρηση του προσωπικού μεταξύ των οποίων και ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων.

Επιπλέον, οι λόγοι λειτουργίας τους περιλαμβάνουν κι άλλες παραμέτρους που όπως αποδεικνύεται δεν ισχύουν για την κυβέρνηση ή απλώς τους προσπερνά αδιαφορώντας για ακόμη μια φορά για την περιοχή και τους κατοίκους της.
Κι όλα αυτά ενώ υπάρχουν πολλοί άλλοι τομείς που θα μπορούσαν να προηγηθούν στις απαραίτητες περικοπές του δημόσιου τομέα, χωρίς να επηρεάσουν άμεσα ευαίσθητες περιοχές που έχουν ανάγκη στήριξης κι αντιμετώπισης με ευαισθησία, θεμάτων που τις αφορούν.

Καλούμε τους αρμόδιους να επανεξετάσουν το θέμα και στην περίπτωση που περιλαμβάνεται στις περικοπές, νʼ αποσυρθεί η παύση λειτουργίας των εν λόγω Νοσοκομείων όπως άλλωστε συνέβη και στο παρελθόν όταν κάποιοι δε φοβήθηκαν να πάρουν τη γενναία απόφαση να εγκαταλείψουν παρόμοια απόφαση που είχε παρθεί.»

ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου
ΝΟ.Δ.Ε. Ροδόπης
ΝΟ.Δ.Ε. Ξάνθης

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η Περιφερειακή παράταξη του Γιώργου Παυλίδη "Περιφερειακή Αναγέννηση", στην οποία αναφέρει:

«Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις… άρχισαν τα χτυπήματα στην Περιφέρεια. Δεν μας προκαλεί πλέον έκπληξη η πρακτική της ασυνέπειας. Μέχρι προχθές υπόσχονταν ανάπτυξη, δομές, υποδομές, τα πάντα.
Τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης, δύο σημαντικές υποδομές, που με τόσο κόπο και διεκδικήσεις, των τοπικών κοινωνιών, δημιουργήθηκαν, κλείνουν. Δυστυχώς πάμε πίσω…
Χάνουμε απ’ αυτά που έχουμε.

Τώρα πια οι εκλογές τελείωσαν. Η κοινωνία της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας πληρώνει, ενώ υπάρχουν άλλες πολιτικές.
Τους καλούμε να μην κλείσουν τα δύο Νοσοκομεία. Όλα δεν μετρώνται λογιστικά. Κάθε πράξη έχει όνομα και χρόνο τέλεσης…».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

http://alexpolisonline.blogspot.com/2010/11/blog-post_6991.html

''ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ'' ΑΠΕΙΛΗΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΝΑΙΜ ΕΛΓΑΝΤΟΥΡ

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΕΝΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις εννιά το βράδυ όταν δύο Μπαγκλαντεσιανοί επιτέθηκαν κρατώντας ρόπαλα και μία σιδερένια πινακίδα σε παρέα ανηλίκων υπο την παρουσία του προέδρου της Μουσουλμανικής κοινότητας Ναίμ Ελγαντούρ έξω από το κατάστημά τους επί της οδού Παρασίου το οποίο λειτουργεί και ως παράνομο τζαμί. Οι Μπαγκλαντεσιανοί πρόλαβαν να τραυματίσουν ελαφρά έναν ανήλικο στο χέρι κι ενώ τα παιδιά καλούσαν σε βοήθεια και αμύνθηκαν της επίθεσης.

Εκεί ο Ναίμ Ελγαντούρ απείλησε ότι ''θα κάνουμε αντίποινα στους Έλληνες για τα χτεσινά'', δηλαδή τη παρεμπόδιση όπως θεωρούν της προσευχής τους που έγινε παράνομα στη πλατεία Αττικής. Αλλά για ποιους Νόμους και ποιο Σύνταγμα μιλάμε όταν ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια και τους Νόμους και το Σύνταγμα...

.Στο σημείο κατέφτασαν περιπολικά που συνέλαβαν επ αυτοφώρο τους δύο άνδρες να κυνηγούν τους ανήλικους με τα ρόπαλα στα χέρια αλλά και τον Ελγαντούρ. Παράλληλα μαζεύτηκαν κάτοικοι της περιοχής που τους ακολούθησαν στο τοπικό Α.Τ του Αγίου Παντελεήμονα όπου εκτιλίχθηκαν σκηνές έντασης με τους πραιτωριανούς της κατοχικής κυβέρνησης. Ο προκλητικός Ελγαντούρ είχε το θράσος να κάνει μύνηση στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν επ αυτοφόρο γιατί δήθεν δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους.

egersis

H Mέρκελ εναντίον των τραπεζών ; για ποιον χτυπάει η καμπάνα ;

24euro_CA0-articleLargeΣτο περίεργο θρίλερ που παίζεται εδώ και κάτι μήνες στην Ευρώπη η Ελλάδα πρωταγωνιστεί ως κομπάρσος. Κομπάρσος διότι η γνώμη της δεν μετράει και ο κ. Παπανδρέου το γνωρίζει, αλλά γνωρίζει επίσης να πρωταγωνιστεί μιλώντας για λογαριασμό τρίτων.

Εξ ου και ο καυγάς με την κ. Μέρκελ που σκόρπισε πάλι σε κανάλια, εφημερίδες και κόμματα, πλην της απάτριδος αριστεράς, νέα ρίγη εθνικής συγκίνησης. Χωρίς φυσικά να μα πει κάνεις γιατί, επί της ουσίας, η κ. Μέρκελ έχει δίκιο η άδικο. Και φυσικά η κ. Μέρκελ έστειλε ήδη τον λογαριασμό στον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, λογαριασμός που όμως παρελήφθη στο υπουργείο οικονομικών της Ελλάδας και όχι στο Παρίσι που έγιναν οι δηλώσεις του κ. Παπανδρέου. Και η δόση του δανείου θα καθυστερήσει για τεχνικούς λόγους.ΤΙ συμβαίνει ακριβώς πέρα από τις κραυγές οπαδών και αντιπάλων ;
Η Ευρωπαϊκή ένωση, πιθανόν στην σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου θα πρέπει να αποσαφηνίσει τα χαρακτηριστικά του μόνιμου μηχανισμού στήριξης των υπερχρεωμένων χωρών τύπου Ελλάδας. Και τι είπε σχετικά αυτό η κ. Μέρκελ : ότι αν μια χώρα προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης, λόγω αδυναμίας δανεισμού, ο μηχανισμός στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα πρέπει, μετά το 2013, να χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τους φορολογούμενους αλλά επίσης και από αυτούς "που κερδίζουν δανείζοντας χρήματα". Δηλαδή τις τραπέζης, τα founds, η οποιονδήποτε άλλον αγοράζει και εκπορεύεται ομόλογα δηλαδή κρατικό χρέος. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό ;
Ας υποθέσουμε ότι αυτό εφαρμοζόταν στην περίπτωση μας. Η Ελλάδα στο διάστημα 2010-13 είχε υποχρεώσεις εξόφλησης 103 δις ευρώ. Εκεί θα πάνε κατά κύριο λόγο τα 110 δες. ευρώ που της δόθηκαν ως δάνειο από τον μηχανισμό στήριξης. Τα 110 δισ. προέρχονται από το ΔΝΤ και τις χώρες μέλη της ευρωζώνης. Τι σημάνει η πρόταση της Μέρκελ ; ότι θα τρέχουν να ζητάνε από τους πιστωτές της Ελλάδας λεφτά ; προφανώς όχι. Αυτό σημαίνει ότι οι πιστωτές της Ελλάδας – αυτοί στους οποίους η χώρα χρωστάει- θα δεχτούν σε τέτοια περίπτωση να επιμηκύνουν το χρόνο πληρωμής των χρεών η ακόμα και μια σχετική μείωση του πόσου του χρέους. Έτσι για παράδειγμα το χρέος της Ελλάδας για το 2010-13 θα γινόταν μικρότερο 80 η 90 δες, και η ευρωζώνη και το ΔΝΤ, σε τελική κατάληξη ο φορολογούμενος ευρωπαίος, γερμανός η Έλληνας θα πλήρωνε λιγότερο.
Τι περίεργο λέει η Μέρκελ ; Ότι όταν έχεις επενδύσει σε αφερέγγυα ομόλογα, της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας κλπ, και δεν μπορεί να σε πληρώσει αυτός που σου χρεωστάει, δεν γίνεται αιωνίως να λες ότι και να γίνει θα τα πάρω πίσω από την ευρωζώνη και τους ευρωπαίους φορολογούμενους. Γιατί τα λεφτά του μηχανισμού δεν δίνονται στους πολίτες της Ελλάδας, της Πορτογαλίας της Ιρλανδίας κλπ.. Δίνονται για να πάνε σ’ αυτές ακριβώς τις τράπεζες. Άρα πάλι τις διασώζουμε πληρώνοντας το ρίσκο που αναλαμβάνουν για να είναι αιωνίως σε θέση να συνεχίσουν το παιχνίδι της εξάρτησης των κρατών από φτηνά δανεικά που γίνονται τελικός βρόγχος για τις χώρες και τελικά για την ευρωζώνη. Όταν λοιπόν προκαλείται μια τέτοια κατάσταση, ας γνωρίζουν Money Globeότι μέρος του κόστους θα το αναλάβουν και οι ίδιες. Με λίγα λόγια η Μέρκελ λέει στις τράπεζες όταν χρεοκοπεί μια χώρα μέρος του κόστους θα το πληρώνετε και εσείς. Η αλλιώς η ένταξη μιας χώρας στο μηχανισμό στήριξης σημαίνει αυτόματα ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους της με επιμερισμό του κόστους της ανάμεσα στην χωρά που εντάσσεται – μέσω των μέτρων τύπου Ελλάδας, στις τράπεζες και λοιπούς επενδυτές του χρέους και στις χώρες της ευρωζώνης. Γιατί η πρόταση αυτή είναι κακή ; αυτό που τώρα γίνεται είναι ο ευρωπαίος φορολο-γούμενος και φυσικά ο Έλληνας πολίτης πληρώνουν τα εύκολα και αλόγιστα δάνεια των τραπεζών σε διεφθαρμένες κυβερνήσεις. Και οι τράπεζες που εν πολλοίς τροφοδότησαν μέσω των δάνειων αυτών διαφθορά και πολιτική φαυλότητα παίρνουν τα λεφτά τους πίσω όλα.
Οι δηλώσεις της Μέρκελ ξεσήκωσαν σιωπηλή θύελλα, που έγινε θορυβώδης όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός, ως πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς στο Παρίσι δήλωσε ότι η πρόταση είναι κακή λέγοντας ότι θα αυξήσει τα επιτόκια δανεισμού για τις αδύναμες χώρες στις οποίες θα προσθέσει εν μέσω κρίσης κι αλλά βάρη μέχρι ότου καταρρεύσουν. Την χαρακτήρισε μάλιστα αυτό-πραγματοποιούμενη προφητεία, υπαινιγμός που δεν αναλύθηκε από κανέναν. Θα κατανοηθεί για ποιον λόγο στην συνέχεια του άρθρου. Με τον κ. Παπανδρέου συντάχθηκαν άπαντες της σοσιαλιστικής διεθνούς που κατά περίεργο τρόπο στην παρούσα φάση δεν φαίνεται να θέλουν να πληρώσουν οι τράπεζες μέρος της κρίσης. Συντάθηκε ο κ. Γιούνκερ του Ευρωγκρούπ, ο κ. Τρισέ της ΕΚΤ αλλά και οι Financial Times που έγραψαν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός λέει δυνατά ότι σκάφτονται όλοι και ότι η οργή για τη Γερμανία βράζει. Επίσης ο κ. Στρός Καν του ΔΝΤ. Και όλοι μαζί κατά της Μέρκελ. Και φυσικά οι εγχώριοι δημοσιογράφοι, κανάλια, εφημερίδες. Που ξεχειλίζουν από εθνικό δέος και περηφάνια. Και το ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη αλλά για πρώτη φορά και η ΝΔ του κ. Σαμαρά. Η κ. Μπακογιάννη δεν είδα να μίλησε, αλλά προφανώς θεώρησε το θέμα Γερμανό-γερμανικό και δεν έκανε δηλώσεις στο εξωτερικό. Αλλά η υπουργός οικονομίας της Γαλλίας συντάθηκε με την θέση της Μέρκελ αν και αυτό δεν προεξοφλεί οριστικά τι θα πράξει ο Σαρκοζύ τον Δεκέμβριο. Τι συμβαίνει ;
Η κ. Μέρκελ τρελάθηκε, προσχώρησε στο ΚΚΕ και τα έβαλε με τις τράπεζες ; Και όλοι οι άλλοι προσπαθούν να την συνετίσουν ; Θέλει να βάλει τις τράπεζες να πληρώσουν και όλοι οι άλλοι με πρώτη την σοσιαλιστική διεθνή λένε όχι ;
Στην πραγματικότητα η Μέρκελ είχε πει τι θέλει, επιβάλλοντας το μάλιστα στο Σαρκοζύ από τον περασμένο Μάιο. Και το είχαμε αναλύσει σε μια ανάρτηση με τίτλο Σαρκοζύ – Μέρκελ : τελούμε υπό μόνιμο εκβιασμό… που δείχνει ότι το επεισόδιο είναι μέρος ενός πολύμηνου θρίλερ. Έλεγε τότε σε κοινή επιστολή με τον Σαρκάζει για το ελληνικό θέμα : “Δεν πρέπει να ξεχάσουμε τα μαθήματα των περασμένων αναταράξεων στον τραπεζικό τομέα. Τα κράτη δεν θα έπρεπε να αναγκάζονται να στηρίζουν τις τράπεζες. Θα έπρεπε να είναι δυνατόν,να χρεοκοπήσουν τράπεζες, χωρίς να γεννιούνται συστημικοί κίνδυνοι για το σύνολο του χρηματοπιστωτικού συστήματος"
Είναι φυσικά πρόσχημα γιατί η κ. Μέρκελ γνωρίζει πολύ καλά ότι οι τράπεζες – και οι γερμανικές που έχουν ελληνικά ομόλογα – δεν θα χρεοκοπήσουν, Απλά ίσως χάσουν κάποια λεφτά που τα έχουν ήδη βγάλει σπεκουλάροντας στην νομισματική αγορά ευρώ και αλλά νομίσματα. Και αν χάσουν κάποια λεφτά, ακόμα κι αν κάποιες αδύνατες τράπεζες χρεοκοπήσουν για την κ. Μέρκελ δεν είναι πρόβλημα. Είναι παράπλευρη απώλεια σ ένα πόλεμο στον όποιον επιδίδεται τους με τους εταίρους της στην ΕΕ.
Τι θέλει η κ. Μέρκελ : Αυτό ακριβώς που φοβάται ο κ. Παπανδρέου και οι άλλες αδύναμες χώρες. Να αυξηθεί το κόστος του χρήματος για τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης. Αν οι τράπεζες γνωρίζουν ότι μπουκώνοντας με δάνεια τις άχρηστες κυβερνήσεις τύπου Σημίτη και Καραμανλή αλλά και άλλες στην Ευρώπη κινδυνεύουν να μην πάρουν τα λεφτά τους πίσω είτε συνολικά είτε εν μέρει, θα γίνουν πολύ πιο φειδωλές σε τέτοιους δανεισμούς.
Αλλά δεν θα αφορά αυτό μόνο τις περιφερειακές χώρες. Αν οι τράπεζες υποβληθούν στο ρίσκο της χρεοκοπίας χώρων θα αρχίσουν να αποτιμούν διαφορετικά όλα τα ομολόγα χωρών ακόμα και αυτά των κεντρικών χωρών. Το κόστος δανεισμού θα αυξηθεί όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Γαλλία, την Αγγλία, την Ιταλία σε επίπεδα πολύ πιο υψηλά από σήμερα. και αν η Γαλλία αντέξει είναι σίγουρο ότι η μεγάλη κερδισμένη θα είναι η Γερμανία που θα θεμελιώσει έτσι σ ολόκληρη την ευρωζώνη όχι μόνο την βιομηχανική και εξαγωγική της κυριαρχία αλλά και την χρηματοοικονομική της υπέροχη.
Αυτό που θέλει η Μέρκελ είναι να δανείζονται όλοι οι εταίροι της πολύ πιο ακριβά από την Γερμανία, πράγμα που συμβαίνει και σήμερα, αλλά εκτιμά ότι οι σημερινές διαφορές δεν αντανακλούν την πραγματική διάφορα της οικονομίας της με τις άλλες οικονομίες της ευρωζώνης. Και δεν διστάζει να παραδώσει σε ομηρία τις περισσότερες χώρες της ευρωζώνης [προκειμένου να εγκαθιδρύσει την γερμανική υπεροχή εκεί που πιστεύει ότι είναι αναγκαίο και δυνατό.
Χρησιμοποιώντας αυτή τη φορά ένα πρόσχημα στο όποιο έχει δίκιο : Οι τράπεζες πρέπει να αναγκαστούν να σταματήσουν την ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία εις βάρος χώρων με συνένοχη διεφθαρμένων κυβερνήσεων.
Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για αυτό. Όπως η συστηματική έκδοση ευρωομολόγων δανεισμού αντί για κρατικά ομόλογα. Αλλά έτσι το χρήμα θα γίνει πιο φθηνό για την περιφέρεια και λίγο πιο ακριβό για την Γερμανία. Οι τράπεζες θα συνετιστούν σε βάθος χρόνου. Αλλά αυτή η λύση δεν ευνοεί την Γερμανική ηγεμονία. Της ζητεί αντίθετα να συνεισφέρει μέρος του πλεονάσματος της – που οι εταίροι της της προσφέρουν – στην σταθεροποίηση του συνόλου. Και αυτό η σημερινή Θάτσερ δεν το θέλει. Η τακτική της δεν αναιρεί όμως ότι έχει δίκιο ως προς την ουσία του στόχου.
Αλλά τα μέσα που προβάλλει για την επίτευξη του, είναι ύποπτα και συνιστούν πολεμική συμπεριφορά έναντι των εταίρων της. Δεν είναι προφανές ότι ο υπολογισμός αυτός θα της βγει ακόμα κι αν η Γαλλία συνταθεί τελικά. Η διάγνωση της Μέρκελ είναι η σωστή. Αλλά το φάρμακο που προτείνει στην παρούσα κατάσταση είναι μόνο για την Γερμανία και ακατάλληλο για την υπόλοιπη ευρωζώνη προς το παρόν. Αλλά ως γνωστόν η Γερμανία αρέσκεται σε σταυροφορίες που καταλήγουν σε ολοκαυτώματα. Και συνήθως ξεχνά ότι ο κάθε σκοπός δεν αγιάζει όλα τα μέσα.
Και γιατί ο Παπανδρέου μίλησε για αυτό-πραγματοποιούμενη προφητεία ; Απλά γιατί ακόμα και αν η κ. Μέρκελ δεν περάσει την θέση της άμεσα εκεί θα πάμε. Αρκεί η δήλωση της και οι τράπεζες κατάλαβαν. Είτε επιβεβαιωθεί τώρα είτε αργότερα. Άρα αντί να ουρλιάζουμε με την κ. Μέρκελ ας δεχτούμε ότι έχει δίκιο στο στόχο και ας πάμε εκεί με άλλον τρόπο και όχι τον δικό της. Είναι ικανή για αυτό η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία ; Και η μη γερμανική κεντροδεξιά ;


http://to-sxolio.blogspot.com/2010/11/h-m.html

Η Ελλάδα χρεοκοπεί, η ΕΡΤ μοιράζει χρήμα

… Κι ενώ η τάση περικοπών, στα ιδιωτικά κανάλια, παίρνει μορφή επιδημίας, η ΕΡΤ στον δικό της χαβά, μοιράζοντας εκατομμύρια στους δικούς της εκλεκτούς.
Βλέπετε αυτοί εκεί πάνω στην Άγια Παρασκευή, δεν πήραν ακόμα χαμπάρι την κρίση, τον οικονομικό μαρασμό που περνά ο τόπος. Και συνεχίζουν το τσιφτετέλι τους …. Αφού ούτε καν τη λεβεντιά αντάμωσαν, για να χορέψουν και κανένα ζεϊμπέκικο . Αν και μουλωχτό, με ζεμπεκιά κολλάει ; Όχι βέβαια ….
Στα μουλωχτά λοιπόν, κάνουν πλιάτσικο τον κόπο μας, το βιος μας και το μοιράζονται με τους εξωτερικούς παραγωγούς, που σαν βδέλλες, πίνουν το αίμα, της δημόσιας τηλεόρασης …..
Την ίδια ώρα, που όλοι σφίγγουν τη στρόφιγγα και μαζεύουν ότι μπορούν . Κάνουν περικοπές σε προγράμματα, σε μισθούς , σε δυναμικό . Ο ALPΗA ακύρωσε δυο σειρές που είχαν παραγραμματισθεί για φέτος . Για λόγους οικονομίας . Το ίδιο και το MEGA . Oι δε τεχνικοί και ηθοποιοί, που δούλεψαν πέρσι, στο ‘’Νησί’’, φέτος τώρα με την προβολή του, άρχισαν να πληρώνονται, με αμοιβές έως και 50% κάτω από άλλες χρονιές …. Ο ANT1 με το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ το γύρισαν στην εκπαιδευτική τηλεόραση , και βάλθηκαν να μας μάθουν …. Τούρκικα , αφού για οικονομία, αγόρασαν με διχίλιαρο την ώρα, όλα τα δακρύβρεχτα τους σήριαλ …. Και άλλοι μικρότεροι σταθμοί, προβάλουν Ινδικές σειρές ή αισθηματικά ρομάντζα από το Μπαγκλαντές …. Όλα στα πλαίσια των περικοπών . Ο Αλαφούζος, τα ίδια ‘’ ή δέχεστε μείωση ή κλείνω’’ τους είπε και, για να το λέει ο Τζωνης, κάτι ξέρει . Δυο φορές έριξε κανονιά (και πήγε Λονδίνο, να δει αν στον Τάμεση κουνιούνται οι βάρκες), θα κωλώσει να ρίξει και μια τρίτη ; Ενώ οι περικοπές που ακούγονται στο κανάλι του Φαλήρου, είναι τρομακτικές σε διάσταση, με απολύσεις υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων .
Ένα τσουνάμι αλλαγών, σε όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα …. Μιας και όπως λένε, ‘’ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται …’’ Ε όλοι οι κεφαλαιοκράτες καναλαρχες, μιας και είδαν αναμπουμπούλα, να μην χαρουνε κι αυτοί, σαν καλοί λύκοι …..
Μόνο η ‘’Χιονάτη’’ της Αγίας Παρασκευής και οι 77 νάνοι της (τόσοι πάνω κάτω είναι οι λαμογιαρηδες, ζωή να χουν ) δεν πήραν είδηση από των λύκων την αναμπουμπούλα και συνεχίζουν τη λεηλασία….
Όλα τα κανάλια, εν όψη της οικονομικής λαίλαπας, που χτύπησε τη χώρα, κάνουν περικοπές και απολύουν κόσμο . Μόνο η ΕΡΤ προσλαμβάνει (με … διαγωνισμό ! Τα πράσινα παιδιά της πράσινης ανάπτυξης, των πράσινων αλόγων), παίζοντας, οι άθλιοι, οι εγκληματίες, με τα όνειρα των παιδιών, αφού οι προσλήψεις αυτές είναι με συμβάσεις εξάμηνες ή ενός χρόνου, όπως τα παιδιά αυτά ήταν και παλιότερα .
Στις δε περικοπές που κάνουν όλοι, η ΕΡΤ απατάει με ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ αναθέσεις, πέντε και δέκα φορές ΠΑΝΩ από το πραγματικό κόστος . Αναθέσεις σε ποιους ; Όχι, όχι, για Λαρυ Κινγκ δεν άκουσα ….. Για Κουλογλου άκουσα, για Βαξεβάνη, για την Μπιλιω μας, για την … Γαλάνη, για κάποιον Ιγνατίου, για τον Βασιλικό, για τον Φυντανιδη ….Δεν έχω τίποτα με τα πρόσωπα . Τους ΤΙΜΩ όλους . Με τους διογκωμένους προϋπολογισμούς των εκπομπών τους έχω .
Και το ότι είναι εξωτερικές παραγωγές, και όχι εσωτερικές . Αυτό είναι ΛΕΗΛΑΣΙΑ . Και οφείλουμε όλοι να το φωνάξουμε …. Αλλιώς, εάν σιωπήσουμε, γινόμαστε συνένοχοι . Και πιο μαλακες από ότι μας νομίζουν …
Συμπέρασμα ; Άπλα οι κάποιοι ‘’Γάτοι’’ κανανε την ΕΡΤ ‘’Χυτήριο ‘’ των αποβλήτων τους … τα οποία πια δεν τα σκεπάζουν, αφού από την αλόγιστη παραγωγή (κονομισιας) ξέχασαν και τις ευγένειες …. Την ώρα που τα ιδιωτικά κανάλια, ανασυγκροτούν το δυναμικό τους και απολύουν κόσμο, για να μπορέσουν να κρατηθούν στην αγορά, η ΕΡΤ προσλαμβάνει (από το παράθυρο) κόσμο, για να τους έχει αιχμάλωτους, όταν όλες τις εκπομπές, τις έχει αναθέσει σε ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ παραγωγούς ….
Και που να βρεις απάντηση σε όλα αυτά ; Σ’ αυτά, γαμωτο, που γίνονται για μας χωρίς εμάς …. Με δικά μας λεφτά, που τα κάνουν πλούτο, κάποια λίγα ανενόχλητα τρωκτικά, χωρίς ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ να παίρνει πρωτοβουλία . Μια χριστιανή που πήγε να ασχοληθεί, την τρέλαναν τη γυναίκα ….
Μήπως πρέπει για να βρούμε κάποτε και εμείς λίγα δίκια, να τους τραγουδήσουμε, με τον Σαββόπουλο μαζί ‘’ Σας γαμω τα λύκεια ….’’ Γιατί όσο αναλωνόμαστε μόνο σε κουβεντούλες, σαν και αυτή εδώ, όλοι αυτοί βρίσκουν την ευκαιρία, πουλώντας τρέλα να κονομανε εις βάρος μας …..

MEDIASOUP

http://e-parembasis.blogspot.com/2010/11/blog-post_8385.html

Εφτασαν τους 711.000 οι άνεργοι

ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑ 3,75% σε σχέση µε τον Σεπτέµβριο σηµείωσε τον Οκτώβριο η ανεργία, ανεβάζοντας στους 711.000 τον συνολικό αριθµό των εγγεγραµµένων ανέργων στον ΟΑΕ∆.


Οι επιδοτούµενοι άνεργοι ανέρχονται σε 183.161 και εµφανίζονται µειωµένοι κατά 7,46% (14.761 άτοµα)

σε σχέση µε τον προηγούµενο µήνα. Παρατηρείται επίσης αύξηση των εποχικά επιδοτουµένων ανέργων τουριστικών επαγγελµάτων κατά 1.765 άτοµα.

Από τους εγγεγραµµένους ανέργους, 217.426

(35,69%) είναι εγγεγραµµένοι στον ΟΑΕ∆ από 12 µήνες και πλέον, ενώ 391.823

(64,31%) είναι εγγεγραµµένοι για χρονικό διάστηµα µικρότερο των 12 µηνών.

Το 35,11% των ατόµων που αναζητούν εργασία διαµένουν στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ το 20,64% των ανέργων καταγράφονται στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 91.594, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1,03% από τον προηγούµενο µήνα και µείωση 9,78% συγκριτικά µε τον Οκτώβριο του 2009.

Οι απολύσεις
Οι απολύσεις (καταγγελίες συµβάσεων αορίστου χρόνου) έφτασαν τις 31.241,

οι λήξεις συµβάσεων ορισµένου χρόνου τις 77.850

– αντανακλώντας κυρίως το τέλος της τουριστικής περιόδου – και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις τις 26.805.

Το σύνολο των καταγγελιών συµβάσεων αορίστου χρόνου και των λήξεων συµβάσεων ορισµένου χρόνου κατά τον Οκτώβριο, ανέρχεται σε 109.091, το 71,36% του οποίου οφείλεται σε αποχωρήσεις από την αγορά εργασίας λόγω λήξεων συµβάσεων ορισµένου χρόνου.
http://www.tanea.gr/oikonomia.htm

Το νέο οργανόγραμμα της Ευρωπαικής Ένωσης

Χωρίς λόγια...

Επίθεση Παναγιωτακόπουλου στον Παπακωνσταντίνου

Έμμεση επίθεση στον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου εξαπολύει με επιστολή του ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβυλίας Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

"Η χώρα δεν χρειάζεται πολιτικές μαθητευόμενων μάγων που δεν έχουν σχέση με την ελληνική πραγματικότητα" δηλώνει και ζητά αναδόμηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Στην γραπτή δήλωσή του ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, μέλος εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ζητά την αναδόμηση του οικονομικού επειτελείου..

και καλεί τον πρωθυπουργό να αλλάξει ρότα στην οικονομική πολιτική τονίζοντας ότι "η χώρα χρειάζεται σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης και όχι πολιτικές μαθητευόμενων μάγων που δεν έχουν σχέση με την ελληνική πραγματικότητα".

Άσχημα τα νέα για Έξαρχο

Στη μπούκα του Μαξίμου έχει μπει ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος μετά την παταγώδη αποτυχία του να ελέγξει τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στην ψηφοφορία για την παραπομπή υπουργών στην υπόθεση Βατοπεδίου.

Ο Έξαρχος από την πλευρά του απαντά ότι δεν προλάβαινε να μαζέψει τους βουλευτές επειδή ασχολούνταν με τις εκλογές στη Θεσσαλία όπου το ΠΑΣΟΚ ηττήθηκε κατά κράτος τόσο στην Περιφέρεια όσο και στον δήμο της Λάρισας.

Χλωμός και υπό προθεσμία ο Έξαρχος ... λένε ορισμένοι από το Μαξίμου.

Τον πρώτο νεκρό του Πολυτεχνείου δεν τον τίμησε ο συρφετός χθες

Ο καθηγητής Μηχανολογίας του Πολυτεχνείου Αθηνών και προπρύτανης του ΕΜΠ Ιωάννης ΘεοφανόπουλοςΑριστερά ο καθηγητής Μηχανολογίας του Πολυτεχνείου Αθηνών και προπρύτανης του ΕΜΠ Ιωάννης Θεοφανόπουλος.

Ένας λαμπρός επιστήμονας με σπουδές και καριέρα στο εξωτερικό που ανήκε στην ομάδα των σπουδαίων καθηγητών που με το έργο τους είχαν αποφασιστική συμμετοχή στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας του Πολυτεχνείου (Ιωάννης Λαζαρίμος, Ιωάννης Κολλινιάτης, Αρίστιππος Κουσίδης, οι αδελφοί Γεώργιος και Κωνσταντίνος Μαλτέζος για να αναφέρουμε μερικούς άλλους).

Αυτός λοιπόν ήταν ο πρώτος νεκρός του Πολυτεχνείου. Όχι όμως το 1973 αλλά το… 1944! Πώς πέθανε; Τον έσφαξαν μαζί με χιλιάδες απλού κόσμου οι “απελευθερωτές” κομμουνιστές. Αλήθεια, τον Ιωάννη Θεοφανόπουλο θα θυμηθεί κανένας αυτές τις ημέρες να τον τιμήσει;

Παρακάτω όπως βρέθηκε μετά τη σφαγή, φοβερά παραμορφωμένος. Πριν πατήσετε στο σύνδεσμο για να δείτε τον άτυχο Ι. Θεοφανόπουλο βεβαιωθείτε πως ΔΕΝ υπάρχουν κοντά σας μικρά παιδιά ή άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που μπορεί να έχουν πρόβλημα με κάποια ξαφνική ταραχή. Το “αντιστασιακό” έργο της ΟΠΛΑ (ΚΚΕ) προκαλεί φρίκη. Αν θέλετε οπωσδήποτε να δείτε τη φωτογραφία πατήστε εδώ.

blackblogofcommunism.com

Έτσι φτάσαμε εδώ

Για να μην ξεχνάμε ποιος μας έφερε στην δύσκολη, αλλά ελέγξιμη, κατάσταση του Οκτωβρίου του 2009 σας θυμίζουμε παλαιότερο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του SPIEGEL για τα πάρε δώσε του ΠΑΣΟΚ με την Goldman-Sachs μέχρι το 2002 και προπάντων πόσο μας στοίχησαν και τι προβλήματα κληρονόμησε η Κυβέρνηση Καραμανλή από το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη και του Σημίτη. Τα κυριότερα σημεία είναι:
  • Το 2002 το ΠΑΣΟΚ εμφάνιζε έλλειμμα 1,2%. Μετά από αναθεώρηση της EUROSTAT, ανέβηκε στο 3,7%. Με τον σημερινό τρόπο μέτρησης* είναι 5,2%!!! Έλλειμμα 5,2% για το 2002 μια χρονιά που η Ελλάδα ήταν "δυνατή" και μέσα στην "ανάπτυξη"
  • Η αποπληρωμή των swaps της GS θα επηρεάσει το έλλειμμα όποτε κι αν γίνει.
  • Η GS πούλησε τα swaps σε ελληνική Τράπεζα τον 2005 (προφανώς καμιά Εθνική θα εννοούν)
  • Η ελληνική Τράπεζα αρνήθηκε να δώσει οποιοδήποτε στοιχείο για την αγορά και την εξέλιξη
  • Ο Παπακωνσταντίνου δεν απάντησε σε γραπτό αίτημα να σχολιάσει τη συμφωνία με την GS
Γιατι άραγε; Έχει κάτι να κρύψει;

Διαβάστε και το άρθρο στα αγγλικά:

This credit disguised as a swap didn't show up in the Greek debt statistics
.
Eurostat's reporting rules don't comprehensively record transactions involving financial derivatives. "The Maastricht rules can be circumvented quite legally through swaps," says a German derivatives dealer.


In previous years, Italy used a similar trick to mask its true debt with the help of a different US bank. In 2002 the Greek deficit amounted to 1.2 percent of GDP. After Eurostat reviewed the data in September 2004, the ratio had to be revised up to 3.7 percent. According to today's records, it stands at 5.2 percent.

At some point Greece will have to pay up for its swap transactions, and that will impact its deficit. The bond maturities range between 10 and 15 years. Goldman Sachs charged a hefty commission for the deal and sold the swaps on to a Greek bank in 2005.

The bank declined to comment on the controversial deal. The Greek Finance Ministry did not respond to a written request for comment.

http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,676634,00.html

Πρωτοφανής ανευθυνότητα

Το υψηλό ποσοστό αποχής των εκλογέων στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές (40% περίπου των εγγεγραμμένων) καταδηλοί την αποκαρδίωση του λαού από τα δύο μεγάλα κόμματα, οι υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι των οποίων δεν κατόρθωσαν να υπερβούν το 64% των ψηφισάντων. Αυτό σημαίνει ότι και τα δύο κόμματα εξουσίας δεν συγκέντρωσαν το ποσοστό που άλλοτε συγκέντρωνε μόνο το ένα τούτων (το πρώτο) σε βουλευτικές ή δημοτικές εκλογές.

Ωστόσο, πολλοί Έλληνες επικρίνουν αυτούς που έδωσαν από κυβερνητικό κόμμα το 34% των ψήφων, δηλαδή το 20% των εγγεγραμμένων εκλογέων. Και τούτο, διότι λογικώς θα έπρεπε να το έχουν ψηφίσει ολιγότεροι, εφ’ όσον μας έφερε στη σημερινή οικονομική εξαθλίωση, δια της περικοπής μισθών και συντάξεων και της υπερφορολογήσεως όλων των τάξεων. Και μάλιστα, χωρίς ουσιαστικό περιορισμό των δαπανών των κυβερνώντων και διακοπή όλων των περιττών εξόδων τους. Μόνο για τις κάλπες (τι έγιναν, αλήθεια, αυτές των προηγουμένων εκλογών;) δαπανήθηκαν 1.280.000 ευρώ, όπως έγραψε εβδομαδιαία εφημερίδα και δεν διαψεύσθηκε.

Ο πολίτης που δεν ενδιαφέρεται και δεν συμμετέχει στα κοινά δεν είναι απλώς φιλήσυχος, αλλά άχρηστος, κατά την πάγια αντίληψη των αρχαίων προγόνων μας (Θουκυδίδης). Εξ άλλου ο απολιτικός εκλογέας είναι και εναντίον των συμφερόντων και των καθηκόντων του. Κατά δε τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Τσάτσο είναι και ανάπηρος ηθικά και πνευματικά. Η παράλειψη ασκήσεως του εκλογικού δικαιώματος και η εικονική άσκηση του εκ προθέσεως δι’ ακύρου ψηφοδελτίου, δεν συμβάλλουν στην επιλογή των καλυτέρων υποψηφίων, ούτε τιμωρούν, ούτε διδάσκουν τους επίορκους ή αδιάφορους πολιτικούς.

Αντιθέτως τους διευκολύνουν να ελίσσονται με μεγαλύτερη ευκολία μεταξύ ολιγοτέρων εκλογέων και να αθετούν ευχερώς τις υποσχέσεις τους, χωρίς τον κίνδυνο της τιμωρίας τους, δια καταψηφίσεώς τους από τους περισσότερο ευαισθητοποιημένους πολίτες. Επομένως χρέος όλων των εκλογέων είναι να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μεθαύριο στον β’ γύρο και να διδάξουν τους πολιτικούς και τους άθλιους προπαγανδιστές, ότι πρέπει να σέβονται περισσότερα τόσον αυτούς, όσον και τα συμφέροντα της πατρίδας.

Καλύτερη πολιτική είναι η ειλικρίνεια. Αλλά πολλοί πολιτικοί την υποτιμούν. Και όταν δεν ψεύδονται ασυστόλως, προσπαθούν συχνά να συγκαλύψουν την αλήθεια. Έτσι όμως επιτυγχάνουν την ανυποληψία τους στις συνειδήσεις των σκεπτομένων πολιτών, ακόμα και όταν οι τελευταίοι από ευγένεια ή άλλους λόγους υποδύονται τους πειθομένους, αν και είναι βέβαιο πως εμπαίζονται. Το αποτέλεσμα είναι η απώλεια της εμπιστοσύνης προς τους ψευδομένους και η πλήρης ανασφάλεια για το τι είναι δυνατό να πουν και να πράξουν.

Ο κ. πρωθυπουργός προεκλογικώς μας απείλησε ότι θα καταφύγει σε νέες εκλογές, αν το εκλογικό αποτέλεσμα δεν ήταν ικανοποιητικό για το κυβερνών κόμμα. Ο εκβιασμός των εκλογέων ήταν πρωτοφανής. Δεν υπάρχει προηγούμενο στην πολιτική ιστορία ομοίας απειλής. Εν τούτοις, μετά τις εκλογές, το ότι μόλις το 20% του συνόλου των εγγεγραμμένων εκλογέων ψήφισαν τους κυβερνητικούς υποψηφίους, θεωρήθηκε ως ικανοποιητικό από τον κ. Παπανδρέου, δηλώσαντα ότι, κατόπιν τούτου, δεν θα γίνουν νέες εκλογές.

Επομένως η άνω πρωθυπουργική απειλή ήταν μια καθαρή «μπλόφα», για να συσπειρωθούν οι οπαδοί του κυβερνώντος κόμματος, όπως παραδέχθηκαν ραδιοφωνικώς και στελέχη του. Έγινε δε, σε περίοδο σοβαροτάτης οικονομικής κρίσεως και με περιφρόνηση του κινδύνου αποσταθεροποιήσεως της χώρας, σε περίπτωση πραγματοποιήσεως της απειλής αυτής, προδήλως υπό τα κράτος του πανικού, εκ της πιθανολογουμένης ήττας μεγαλυτέρας εκτάσεως. Αλλά και με πλήρη ανευθυνότητα, για τις συνέπειές της. Σπουδαιοτέρα τούτων ήταν η άμεση εκτίναξη των επιτοκίων στα υψηλότερα επίπεδα, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί η χώρα. Γιατί αναγκάσθηκε να δανεισθεί μέρος των χρημάτων που είχαν προϋπολογισθεί (300 εκατ. ευρώ), με αυξημένο επιτόκιο, εν σχέσει με εκείνο που ίσχυε προ της ανωτέρω επιλογής.

Έτσι, στη ζημία της χώρας εκ των urbi et orbi δηλώσεων του κ. Παπανδρέου, προ των βουλευτικών εκλογών, περί του ότι η οικονομία της χώρας είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, με έλλειμμα μεγαλύτερο του εμφανιζομένου, προστέθηκε και αυτή εκ της απειλής του περί νέων βουλευτικών εκλογών, αν δεν ήταν ικανοποιητικό το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών. Και το ερώτημα είναι: Επιτρέπεται ένας πολιτικός να ζημιώνει τη χώρα του με τις δηλώσεις του, χωρίς καμία άμεση συνέπεια;

Ο λογαριασμός της γενιάς του Πολυτεχνείου

Το σημερινό post δεν θα μπορούσε να είναι αφιερωμένο σε οτιδήποτε άλλο εκτός του Πολυτεχνείο …Σήμερα ο εκδότης σας (εμού του ιδίου αγαπητέ αναγνώστη) ήμουν στο σύνταγμα και μοίραζα φυλλάδια με σκοπό να γίνει πιο αντιληπτή η κατάσταση της χώρας μας.

Εδώ είμαστε στο σύνταγμα και είμαστε ντυμένοι σαν τραπεζίτες και δίνουμε στον κόσμο την συναλλαγματική που βλέπετε πιο κάτω και τους λέμε ότι χρεωστάνε (σε εμάς τους τραπεζίτες) 50,000 ο κάθε ένας κάθε ένας και τους παρακαλούμε να περάσουν αύριο από την τράπεζα της Ελλάδος να μας ξοφλήσου, διότι σε διαφορετική περίπτωση οι τόκοι θα τρέχουν.

image

image

Σκοπός βέβαια αυτής της προσπάθειας είναι να ενημερωθεί ο μέσος πολίτης για την κατάσταση. Και βλέποντας τις αντιδράσεις από το μοίρασμα του φυλλαδίου, μπορώ να πω ότι ο μέσος πολίτης δεν έχει ιδέα για την κατάσταση και για το τι διαδραματίζεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Ο τρίποδας που βλέπετε στα δεξιά είναι ένα συνεργείο της Al Jazeera που κατέγραφε το γεγονός και θα έχει ειδική αφιέρωση σε αυτή την πρωτοβουλία καθώς και μια γενικότερη αφιέρωση στην Φιλελεύθερη Συμμαχία … που θα μεταδοθεί πολύ σύντομα από ότι μας είπαν.

Βλέπεις αγαπητέ αναγνώστη, κανένα Ελληνικό μέσο δεν έχει δώσει ποτέ το βήμα σε αυτή την οργάνωση αλλά θα δώσουν οι ξένοι....

http://www.market-talk.net/index.php/id/9655

Το μήνυμα. «Είμαστε εδώ και είμαστε πολλοί».

Η πρόσφατη προσευχή των μουσουλμάνων στην Αττική και όχι μόνο μου στέλνει δύο μηνύματα:

1ο) Το μήνυμα των λαθρομεταναστών: Είμαστε εδώ και είμαστε πολλοί, είμαστε οργανωμένοι και δεν αιτούμαστε αλλά απαιτούμε.

2o) Το μήνυμα των εξουσιαστών: Τους βλέπετε είναι πολλοί και είτε θέλετε είτε όχι θα παραμείνουν έστω και αν καταστραφεί η χώρα, έστω και αν σας κλέβουν, ληστεύουν, δολοφονούν ή ότι άλλο κάνουν.

Σαν μέσο και απλό πολίτη αυτά τα μηνύματα με τρομάζουν.

Ας πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή:

Μετά τον πόλεμο των 6 ημερών οι πρώτοι μουσουλμάνοι Αραβικής καταγωγής άρχισαν να έρχονται στην Ελλάδα.

Λίγο αργότερα δεχόμασταν μουσουλμάνους φοιτητές στα πανεπιστήμιά μας.

Η περίοδος του «Μαύρου Σεπτέμβρη» και των αεροπειρατειών μας βρήκε με πολύ λίγους Άραβες μουσουλμάνους στη χώρα με συνέπεια να μην έχουμε σαν Ελλάδα πρόβλημα «τρομοκρατίας».

Αργότερα όταν το Ισραήλ βρισκόταν σε πόλεμο με το Λίβανο και κατά τη διάρκεια του εμφυλίου στο Λίβανο δεχτήκαμε κι’ άλλο κύμα Αράβων μουσουλμάνων. Ο συνολικός αριθμός τους ήταν μέχρι τότε μικρός και αποτελούσαν μια ευχάριστη νότα στην Ελληνική κοινωνία. Οι λέξεις Γιουνάν (Ελλάδα) και Γιουνάνι (Έλληνας) ήταν και είναι αγαπητές στους Άραβες χριστιανούς και μουσουλμάνους.

Το έγκλημα ξεκίνησε μετά το ’92 όταν ξαφνικά επέδραμαν οι Αλβανοί οι περισσότεροι των οποίων είναι μουσουλμάνοι.

Η κάθοδος των μυρίων έγινε αργότερα από κράτη όπως το Ιράκ, το Πακιστάν, Το Μπαγκλαντές, την Ινδία, και από πολλά άλλα κράτη, πρέπει να προσθέσουμε και την τελευταία φουρνιά απ’ το Αφγανιστάν. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των λαθρομεταναστών είναι μουσουλμάνοι. Φυσικά έχουμε και λαθρομετανάστες απ’ την Αφρική που παρεμπιπτόντως είναι και αυτοί μουσουλμάνοι.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι ενώ ήμασταν ήσυχοι και χωρίς πρόβλημα με τα μουσουλμανικά κράτη, χωρίς πρόβλημα με την μουσουλμανική τρομοκρατία, χωρίς συμμετοχή στον ακήρυχτο πόλεμο Ισλάμ-Δύσης σήμερα είμαστε στο κέντρο αυτών των προβλημάτων.

Κανένας δεν ξέρει τον ακριβή αριθμό των λαθρομεταναστών, τα νούμερα ξεκινούν από 1.000.000 και φτάνουν σε πάνω από 2.000.000.

Η γιορτή με την ευκαιρία της οποίας προσευχήθηκαν οι μουσουλμάνοι δεν είναι μεγάλη απλώς ήταν λίγο μετά τις εκλογές και επιδιώχθηκε να δοθεί το μήνυμα ότι είναι παρόντες, είναι πολλοί και οργανωμένοι.

Οι πολίτες παρακολουθούν τα δρώμενα και θα αντιδράσουν, το θέμα είναι πως και πότε. Θα αναρωτηθώ όχι άδικα μήπως οδηγείται η Ελληνική κοινωνία στην αγκαλιά των ακροδεξιών γιατί προετοιμάζουν εξωθεσμική λύση για την Ελλάδα; Λέω μήπως;;;;;;;;;

http://ideopigi.blogspot.com/2010/11/blog-post_278.html

Ενδείξεις για την περαιτέρω αποβιομηχάνιση της Βορείου Ελλάδας. Tι έλεγε το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση;

Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας σε πρόσφατη έρευνα της ανέφερε ότι το 26% των μικρών επιχειρήσεων της Βορείου Ελλάδος δήλωνε διατεθειμένο να μεταγκασταθεί σε χώρες όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία λόγω χαμηλότερου εργατικού και λειτουργικού κόστους αλλά και χαμηλότερης φορολογίας ή στην Κύπρο που διαθετεί πολύ χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές.

Η ασκούμενη φορολογική πολιτική που επιβαρύνει τις οικονομικές επιδόσεις των επιχειρήσεων και τους προκαλεί πτώση τζίρου είναι η αιτία για αυτή την τάση φυγής.

Ας θυμηθούμε και τι έλεγαν οι ΠΑΣΟΚΟΙ για την αποβιομηχάνιση της περιοχής όταν κυβερνούσε ο Καραμανλής. Ο υπουργός μας οικονομικών έλεγε το 2008

“26/08/2008 01:00

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Καλησπέρα σας. Όπως γνωρίζετε σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με το Προεδρείο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Αυτό που είναι σαφές από τη συνάντηση είναι ότι η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης δεν πλήττει μόνο τους εργαζομένους, αλλά και την επιχειρηματικότητα και τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας.

Τα φαινόμενα οικονομικής παρακμής που βλέπουμε σε όλη τη χώρα είναι ιδιαίτερα έντονα στη Βόρεια Ελλάδα, στη Μακεδονία και τη Θράκη, με την αποβιομηχάνιση, με φαινόμενα μαζικής ανεργίας.

χρειάζεται μια ανατροπή της σημερινής οικονομικής πολιτικής για να υπάρξει μια ανάταξη της ελληνικής οικονομίας και για να ξαναβρεί ο Έλληνας πολίτης, η μέση ελληνική οικογένεια, την αγοραστική της δύναμη, και την ελπίδα, την προοπτική για το μέλλον.

Αυτή την ελπίδα και την προοπτική, θα την ενσαρκώσει βέβαια το ΠΑΣΟΚ με τη δική του οικονομική πολιτική και όχι η Κυβέρνηση με τη σημερινή οικονομική πολιτική.”

πηγή pasok.gr

Και ήρθες στα πράγματα εσύ για να επιδεινώσεις τη κατάσταση!!

citizengr.wordpress.com

Σύγκριση των επιπέδων των spread και των cds με τα αντίστοιχα της εποχής Καραμανλή

Η οικονομική ειδησεογραφία αναφέρει ότι το επιτόκιο των εντόκων γραμματίων 13 εβδομάδων ανήλθε στο 4,10%.

Στην τελευταία έκδοση εντόκων γραμματίων 13 εβδομάδων που έγινε επι Καραμανλή στις 21-07-2009 το επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο 0,52% (πηγή news.kathimerini.gr)

Στις 22 Οκτωνβρίου του 2010 το cds βρισκόταν στις 671,5 μονάδες (πηγή tanea.gr)

σήμερα διαβάζουμε στο bankingnews ότι

“Το CDS το παράγωγο των ομολόγων που αντισταθμίζει τους κινδύνους στα ομόλογα, το ασφάλιστρο έναντι ρίσκου χώρας έχει βρεθεί στις 980 μονάδες βάσης.
Οι 980 μονάδες βάσης αποτελούν κρισιμότατο τεχνικό σημείο που αν διασπαστούν μπορεί να οδηγήσουν το CDS στις 1200 μονάδες.

Το CDS είναι ένας μηχανισμός αντιστάθμισης κινδύνου.
Για κάθε θέση σε ελληνικά ομόλογα 10 εκατ θα πληρώσει ο κάτοχος ασφάλιστρο 980 χιλ δολάρια. Τα CDS αποτιμώνται σε δολάρια.
Οι 980 μονάδες βάσης αποτελούν ένα κρισιμότατο τεχνικό σημείο τεράστιας σημασίας καθώς αν δεν υπάρξει αντίδραση και δεν υποχωρήσει το CDS θα ξεφύγει πάνω από την ζώνη του 1000 και τεχνικά θα βρεθεί στην ζώνη των 1150 με 1200 μονάδων.
Πιθανή εκτόξευση του CDS στις 1200 μονάδες θα συμπαρασύρει και το spread πάνω από τις 1100 με 1150 μονάδες βάσης εξέλιξη τουλάχιστον δραματική καθώς η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων θα εκτοξευθούν στο 14% που θα αποτελεί ιστορικό ρεκόρ.
Τραπεζικά στελέχη ελληνικών τραπεζών και ξένοι υποστηρίζουν ότι αυτό είναι εφικτό και κρούουν ξεκάθαρα τον κώδωνα του κινδύνου για εκτροπή της αγοράς ομολόγων.
Όμως τι θα σημάνει για την Ελλάδα και το ΧΑ εκτόξευση του CDS και του spread στις 1200 μονάδες;
Πέραν ότι μια τέτοια κίνηση έχει μια συμβολικότατα με όρους αγοράς η Ελλάδα θα έχει χρεοκοπήσει τυπικά ουσιαστικά αλλά θα επιδράσει άκρως αρνητικά στην ψυχολογία της αγοράς.
Το negative effect ο αρνητικός αντίκτυπος στο χρηματιστήριο θα είναι τεράστιος και οι 1250 μονάδες στόχος για το ΧΑ μάλλον θα είναι μονόδρομος.
Όμως προσοχή όλα αυτά θα συμβούν αν εκτοξευθεί το CDS και το spread προς τις 1200 μονάδες βάσης.
Αποτελεί εκτίμηση και όχι γεγονός.

πηγή bankingnews.gr

Μου αρέσει ότι οι πασόκοι κάναν σκληρή κριτική στη κυβέρνηση Καραμανλή για τα spread..
Bρήκα στο αρχείο της Καθημερινής την κριτική που έκανε το ΠΑΣΟΚ στις 30-4-2009
“Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΠΑΣΟΚ, το επιπλέον ετήσιο κόστος για τους τόκους από τον μέχρι στιγμής δανεισμό (που ανέρχεται στα 46,2 δισ. ευρώ) εξαιτίας της ανόδου της διαφοράς (spread) των ελληνικών επιτοκίων σε σχέση με τα γερμανικά, «ξεπερνά ήδη το 1 δισ. ευρώ». Σε σχέση με την Ιταλία υπερβαίνει τα 600 εκατ. ευρώ, «όταν με την Ιταλία δανειζόμασταν περίπου στα ίδια επίπεδα μέχρι λίγους μήνες πριν».Η δεύτερη αναθεώρηση του προγράμματος δανεισμού από το οικονομικό επιτελείο στα 50 δισ. ευρώ, σε συνδυασμό με τις αλλεπάλληλες αναθεωρήσεις του δημοσιονομικού ελλείμματος για το 2008 που κατέληξε στο 5% του ΑΕΠ, μειώνουν «στο κατακόρυφο την αξιοπιστία της χώρας στις διεθνείς αγορές», με αποτέλεσμα αυτές «να μας τιμωρούν με υψηλό κόστος δανεισμού» και να μας «αντιμετωπίζουν σαν μια εντελώς ξεχωριστή αγορά, παρότι είμαστε χώρα της ΟΝΕ», όπως αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, τα spread τις τελευταίες ημέρες έχουν σταθεροποιηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα από το 3% και 3,5% που είχαν φτάσει τους πρώτους μήνες του έτους, αν και παραμένουν στο υψηλότερο σημείο από τότε που η Ελλάδα εντάχθηκε στην ΟΝΕ. Χθες, η διαφορά απόδοσης των 10ετών ελληνικών ομολόγων με τα αντίστοιχα γερμανικά διαμορφώθηκε στις 213 μονάδες βάσης, ενώ το spread των 3ετών και 5ετών ομολόγων ανήλθε στις 179 μονάδες και 220 μονάδες αντίστοιχα.”

πηγή news.kathimerini.gr

έτσι για να συγκρίνουμε καταστάσεις ..όπως βλέπουμε η κριτική τους ήταν οξύτατη για πολύ χαμηλότερα επίπεδα. Τους την τρίβω στα μούτρα τώρα!

citizengr.wordpress.com

«Μπράβο Έλληνες, είστε έξυπνοι..»

«Μπράβο Έλληνες, είστε έξυπνοι..». Τάδε έφη Ντομινίκ Στρος-Κάν. Έκπληκτος από το εκλογικό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών (όπως του το μετέφεραν τουλάχιστον), ο γ.γ. του ΔΝΤ λίγο έλειψε να πετάξει την σκούφια του και να ανοίξει σαμπάνιες μπροστά στις κάμερες.