10 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Τελικά μόνο να κατηγορούμε το ΠΑΣΟΚ ξέρουμε. Τα καλά του δεν τα αναφέρουμε καν. Διαχρονικά το ΠΑΣΟΚ καθιέρωνε νέα ΕΠΑΓΕΛΜΑΤΑ.

Ξεκινώντας από την δεκαετία του '80,επί ΑΝΤΡΕΑ βέβαια δεν υπήρχε ανάγκη για καινούργιες δουλειές,γιατί όσοι προσκυνούσαν τον πράσινο ήλιο και δοξολογούσαν τον ΘΕΟ τον ΑΝΤΡΕΑ, εξασφάλιζαν μια θεσούλα,η,θέση,όπως θέλετε πέστε το στο ΔΗΜΟΣΙΟ.

Επί ΣΗΜΙΤΗ εξακολουθούσε ο κόσμος να μπαίνει στο δημόσιο,αλλά επειδή κάπου το σύστημα κόντευε να κορεστεί,αμέσως ξεκίνησε νέα φάμπρικα.

Ποιός θα ξεχάσει ότι με την φούσκα του ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ,ξεκίνησε και η ΦΟΥΣΚΑ των ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ και των ΕΛΔΕ. Γέμισε η Ελλάδα από ΕΛΔΕ. Σε κάθε γειτονιά και μια ΕΛΔΕ. Ο κάθε ΧΑΣΑΠΗΣ, ΜΑΝΑΒΗΣ, ΒΕΝΖΙΝΑΣ κ.λ.π. άνοιγε και μία ΕΛΔΕ. Έδινε και συμβουλές κιόλας. Πάρε τις τάδε μετοχές,μου το είπε ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ,η, αγόρασε μετοχές ΙΧΘΥΟΚΑΛΙΕΡΓΙΑΙ ΠΙΝΔΟΥ και άλλες ωραίες ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. Μιλάμε όμως για πολλές ΕΛΔΕ,οι οποίες με την κατάρρευση του χρηματιστηρίου εξαφανίστηκαν σε μία νύχτα.

Επί εποχής ΓΙΩΡΓΑΚΗ που όλα τα επαγγέλματα περνούν μία κρίση και τα καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο,ως εκ θαύματος ένα επάγγελμα άρχισε να ανθεί.
Τα καταστήματα ανοίγουν το ένα μετά το άλλο. Φυτρώνουν σαν τα ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ.Στην περιοχή της Ν.ΙΩΝΙΑΣ, Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΜΑΡΟΥΣΙ, ΓΑΛΑΤΣΙ, Κ.Τ.Λ. έχουν ανοίξει πάνω από 100 μαγαζιά. Ναι κυρίες και κύριοι.ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ.Εν μέσω κρίσης. Για όσους φωνάζουν και βρίζουν το ΠΑΣΟΚ.

ΠΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ. Αλλά εσείς μόνο για να βρίζετε και να καταριέστε είσαστε.

Α,ξέχασα να σας αναφέρω ΤΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ. Εμ εδώ είναι το περίεργο, δεν πουλάνε,ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ.

ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ.

ΧΡΥΣΟ,ΑΣΗΜΙΚΑ,ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ,ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ κ.α.

Ότι μαζεύατε τόσα χρόνια με τις οικονομίες σας,σας τα παίρνουν πίσω.ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ.Δεν ήτανε εξάλλου δικά σας. Σας τα είχε κάνει ΔΩΡΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

Βέβαια σε κάποιο άρθρο που είχα διαβάσει σχετικά με την ΠΤΩΧΕΥΣΗ της ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ,ΕΝΑ χρόνο πριν την πτώχευση,κατά ΔΙΑΒΟΛΙΚΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ και εκεί το επάγγελμα που ΑΝΘΟΥΣΕ ΗΤΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ.

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΧΡΥΣΟ.

ΜΕΤΑ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΧΕΡΙ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ και μετά ΠΑΠΑΛΑ.

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ.

Ρέππας: Ή άσχετος ή Ψεύτης...Ενώ χθες η ΕΛΣΤΑΤ έιπε ότι τελικά η ανάπτυξη ήταν 0,2% αυτός χρησιμοποιεί ακόμα την πρόβλεψη που μίλαγε 0,8%!!!

http://static.fsport.gr/images/reppas%20101110.jpg«ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ [στη φώτο τον βλέπετε να έχει ξεκαρδιστεί στα γέλια με την πείνα που τραβάνε οι συνταξιούχοι]: Μπλα μπλα το μεσοπρόθεσμο το είχε ανάγκη η χώρα μπλα μπλα μπλα κάνουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές που θα μας δώσουν αξιοπιστία μπλα μπλα απαιτείται μια σειρά μεταρρυθμίσεων...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, Υπουργέ, αλλά μόνο φόρους βλέπουμε για την ώρα να μπαίνουν. Συρρικνώνεται η αγορά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ: Γνωρίζετε ότι σε σχέση με το μεγάλο ποσοστό ύφεσης του προηγούμενου χρόνου, το πρώτο τρίμηνο του 2011 είχαμε για πρώτη φορά μετά από 9 τρίμηνα, θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ύψους 0,8%. Αυτό είναι μια πολύ αισιόδοξη εξέλιξη που κάτι σημαίνει. Έχουμε πολύ σημαντική αύξηση των εξαγωγών [για τις εξαγωγές τα έχουμε χιλιοπει και συνεχίζουν να λένε παπαριές]. Έχουμε και καλά νέα μέσα σε αυτήν την οικονομική κρίση. Κατά τα άλλα η επιβολή φόρων είναι μια πολιτική η οποία ασφαλώς δυσαρεστεί τους πολίτες.»

Υπουργός και ή να μην ξέρει τι του γίνεται ή να μας λέει ψέμματα κατάμουτρα επειδή δεν είμαστε εκεί να τον γιαουρτώσουμε:

Χθες η ΕΛΣΤΑΤ έβγαλε δελτίο Τύπου και λέει ότι αντί της προβλεπόμενης αύξησης του ΑΕΠ-ανάπτυξης 0,8% (σε σχέση με το περασμένο τρίμηνο όπου είχαμε πλήρη κατάρρευση) αυτή ήταν τελικά πολύ μικρότερη και συγκεκριμένα 0,2%!!!

Η ΕΛΣΤΑΤ δηλ. έχει πει από χθες ότι τελικά η ανάπτυξη ήταν 0,2% και ο άσχετος-ψεύτης Ρέππας χρησιμοποιεί ακόμα την πρόβλεψη που μίλαγε 0,8%!!!

Έλεος να μας κυβερνάνε τέτοιοι τσαρλατάνοι!!!!
Ηλίθιοι είστε και φαίνεστε
ρε που θα περνάτε εμάς για ηλίθιους

Ανθρωποφάγοι οι οργανωτές της Λέσχης Bildeberg! Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι κάλεσαν τον ταλαίπωρο

Βλέποντας μια από τις ελληνικές συμμετοχές στη φετινή μάζωξη της Λέσχης Bildeberg καταλήγω στο συμπέρασμα ότι οι οργανωτές πρέπει να είναι ανθρωποφάγοι:

Δεν εξηγείται αλλιώς που μάλλον κάλεσαν το Γ. Παπακωνσταντίνου για να το ξεσκίσουν που καθυστερεί τη χρεοκοπία και δεν προχωράει το πλιάτσικο...

Φέτος στο φιλανθρωπικό ίδρυμα που λέγεται Bildeberg την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν με περηφάνια οι:
  • David, George A., Chairman, Coca-Cola H.B.C. S.A.
  • Hardouvelis, Gikas A., Chief Economist and Head of Research, Eurobank EFG
  • Papaconstantinou, George, Minister of Finance
  • Tsoukalis, Loukas, President, ELIAMEP Grisons

Απώλεια από πώληση του ΟΤΕ, λόγω ΠΑΣΟΚικής μαλακί@@ = 220 εκ ευρώ... θα λογοδοτήσεις κανείς ή πάλι θα τους τη χαρίσουμε;

Βάλαμε χθες την ανακοίνωση του υπεύθυνου μεταφορών της ΝΔ. Μιχάλη Παπαδόπουλου που έλεγε ότι λόγω εγκληματικής αμέλειας της Κυβέρνησης χάνουμε 100 εκ ευρώ από την πώληση του ΟΤΕ, τα οποία θα κερδίζαμε αν είχαμε πουλήσει τις 49 εκ μετοχές πέρσι την άνοιξη. Ο τομεάρχης της ΝΔ, υπολογίζει τη μετοχή στα 8+ ευρώ (όσο είχε πέρσι το Μάιο) σύν το 15% που είχε προνοήσει να βάλει ο Καραμανλής = περίπου 10 ευρώ Χ 49 εκ μετοχές = 490 εκ ευρώ

Αν πήγαινε λίγο πιο πίσω θα έβλεπε ότι τον Δεκέμβριο που ο Σαμαράς έλεγε πάρτε μέτρα και κάντε τις αποκρατικοποιήσεις η μετοχή κινούνταν γύρω στα 11 ευρώ + 15% το καπέλο Καραμανλή, θα παίρναμε πάνω από 12,5 ευρώ/μετοχή δηλ πάνω από 610 εκ. ευρώ για το 10% του ΟΤΕ για το οποίο πήραμε τώρα 390 εκ. ευρώ...

απώλεια λόγω ασχετίλας ΠΑΣΟΚ 220 εκ ευρώ...
προς σύγκριση:
η νέα αύξηση των τελών κυκλοφορίας θα αποφέρει το 2012 100 εκ. ευρώ
αν δηλ. είχαν δράσει έγκαιρα θα μπορούσαν να αποφύγουν τουλάχιστον την αύξηση στα τέλη των μικρών αυτοκινήτων...

Κολοτούμπας: Δεν θα συμμετάσχει στη συζήτηση στη Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο γιατί διαφωνεί με τα πρόσωπα και όχι με το πρόγραμμα!!!

Ο ΛΑΟΣ, δεν θα συμμετάσχει στη συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή. Αυτό τουλάχιστον είναι στη σκέψη του προέδρου του κόμματος Γιώργου Καρατζαφέρη μέχρι τώρα, σύμφωνα με στενό του συνεργάτη. Προσέξτε όμως γιατί δεν θα συμμετάσχει το κόμμα που ψήφισε όλο το μνημόνιο παρά τις ανοησίες που λένε ότι ψήφισαν μόνο το πρώτο άρθρο:

ΟΧΙ γιατί διαφωνεί με το πλιάτσικο που περιγράφεται στο Μεσοπρόθεσμο...

αλλά γιατί διαφωνεί με τα πρόσωπα που θα κληθούν να το εφαρμόσουν, τα οποία δεν εμπιστεύεται να το φέρουν εις πέρας!!!

«Για εμάς η αρνητική ψήφος στο Μεσοπρόθεσμο δεν είναι όχι στο πρόγραμμα αυτό καθεαυτό, αλλά εκφράζει την άρνησή μας προς τα πρόσωπα που θα διαχειριστούν αυτό το πρόγραμμα», είπε συγκεκριμένα το εν λόγω στέλεχος.

Σύμφωνα με τον στενό συνεργάτη του κ. Καρατζαφέρη, με το υπάρχον κυβερνητικό σχήμα ο ΛΑΟΣ δεν συζητά το θέμα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου. «Δεν μας απασχολεί καθόλου, ούτε εξετάζουμε εάν είναι σωστό ή όχι» προσθέτει, και υποστηρίζει ότι οι υπουργοί που βρίσκονται σήμερα στα συγκεκριμένα υπουργεία, τα οποία είναι επιφορτισμένα με την υλοποίηση του προγράμματος, δεν θεωρούνται από το ΛΑΟΣ ικανοί να φέρουν σε πέρας τη δουλειά. «Τους δώσαμε χρόνο, και τον ροκάνισαν χωρίς αποτέλεσμα» ήταν το σχόλιο του στελέχους.

Αναφορικά με την πρόταση του πρωθυπουργού να συζητήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς τους εφαρμοστικούς νόμους και τις ρυθμίσεις που θα εξειδικεύσουν τα μέτρα, ο ΛΑΟΣ τα θεωρεί εκβιαστικά. Το συγκεκριμένο στέλεχος λέει στο ΑΠΕ:«Εμείς λέμε έλα πρώτα να σχηματίσουμε μια εθνική κυβέρνηση, να συζητήσουμε να δούμε ποιους θα βάλουμε μέσα, αφού υπάρχουν προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους, είτε εντός είτε εκτός Κοινοβουλίου, και μετά ενωμένοι να πάμε στην Ευρώπη και να επαναδιαπραγματευτούμε το Μνημόνιο. Όμως χρόνος για όλα αυτά δεν υπάρχει».

Στην περίπτωση που κληθεί από τον κ. Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Καρατζαφέρης θα πάει, αλλά δεν πρόκειται να συναινέσει, και θα επιμείνει στην ανάγκη αλλαγής του κυβερνητικού σχήματος, όπως είπε ο συνεργάτης του...

Τελικά ήταν πολύ σοφή κουβέντα η ατάκα του Σαμαρά:
Δώστε του ένα Υπουργείο να σταματήσει να φωνάζει!

Αποδοκιμάστηκε ο Χαρακόπουλος στη Λάρισα και έφυγε απ' την πίσω πόρτα για να γλυτώσει τ' αυγά...

http://www.larissanet.gr/get_img?NrArticle=8206&NrImage=202&ImageWidth=610Και Πυργιώτη-Γκερέκου τα άκουσαν χοντρά...
γλύτωσε η Τζότζολα που λόγω χαμηλής αναγνωρισιμότητας πέρασε ανενόχλητη ανάμεσα απ' τους διαδηλωτές...
επικοινωνιακός γάτος ο Αβραμόπουλος που ακύρωσε την παρουσία του...
Δυστυχώς η κατάσταση στη ΝΔ είναι τραγική και έχουν μείνει μόνο ο Σαμαράς και ο Μιχελάκης να παλεύουν εναντίον όλων...

Ο κ. Χαρακόπουλος, που είναι και υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔδιάλεξε τη μέρα για να προβάλει ένα μικρό μυθιστορηματάκι που έχει γράψει!!! Εντάξει θα μας πει ότι η εκδήλωση ήταν από καιρό προγραμματισμένη κ.λπ δικαιολογίες αλλά είναι σίγουρο ότι οι εκδηλώσεις μπορούν και να ακυρωθούν λόγω της κρισιμότητας των ημερών.

Εντύπωση δε προκαλεί πως χθες όσο ο κ. Χαρακόπουλος παρουσίαζε το βιβλιαράκι του και διάφοροι φίλοι του υμνούσαν τις λογοτεχνικές αναζητήσεις του... κάποιοι ερασιτέχνες blogger διάβαζαν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ το βράδυ στη Βουλή για να βρούνε την αλήθεια και να αποκαλύψουν ότι μας κρύβει το δίδυμο ΓΑΠ-ΠΑΠ. Και πράγματι άσχετοι άνθρωποι ανακάλυψαν αυτά που έπρεπε να είχε βρει και προβάλει ο κ. Χαρακόπουλος... ο οποίος σημειωτέον μετά από 20 ώρες δεν έχει βγάλει ούτε ένα χαρτί για όσους αφελείς έχουν μείνει να περιμένουν να ενημερωθούν από τον πολιτικό σχεδιασμό της ΝΔ..

Δυστυχώς η κατάσταση στη ΝΔ είναι τραγική και έχουν μείνει μόνο ο Σαμαράς και ο Μιχελάκης όχι να παλεύουν εναντίον όλων των ΠΑΣΟΚων... αλλά να ισιώνουν και τις γκάφες των δικών τους...

Περισσότερα για την εκδήλωση και τις αποδοκιμασίες διαβάστε εδώ και εδώ

Έχει κι η ΝΔ "αγανακτισμένους" ψηφοφόρους και στελέχη...

* `Οταν ένα κόμμα, και μάλιστα μεγάλο κόμμα εξουσίας, δεν μπορεί να προστατέψει το δημοκρατικό δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης των απόψεων του, πως μπορεί να πείσει το λαό ότι μπορεί να προστατέψει τα δημοκρατικά δικαιώματα όλων των Ελλήνων πολιτών;

* `Οταν ένα κόμμα αφήνει να αμφισβητείται η ίδια του η παρουσία, και αφήνεται να διασύρεται από το φόβο της αδυναμίας, που του επιβάλλουν υπαρκτές ή ανύπαρκτες ομάδες χαβαλέδων μπαχαλάκηδων, πως μπορεί να αναλάβει το κόμμα αυτό, την υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας σου;

* `Οταν σε ένα κόμμα οι διάφοροι επικεφαλής ιεραρχούν την προσωπική τους επιβίωση και 4 επικράτηση, την αναίμακτη και ανέδοξη προβολή τους, τι μπορείς να περιμένεις από τον όποιο μηχανισμό διαθέτει;

* `Οταν ένα κόμμα τρομοκρατείται από την ύπαρξη ανεπιβεβαίωτων φημών και μόνο, ή και πραγματικών προθέσεων και δεν διαθέτει τους στοιχειώδεις αμυντικούς μηχανισμούς για να προστατέψει το όνομα του, την ιστορία του και πάνω απ’όλα τα μέλη του, τις ιδέες του και τη συμμετοχή του στην κοινωνία, τότε τι λόγο ύπαρξης έχει;

* `Οταν ένα κόμμα δεν μπορεί να προβάλει την φυσιογνωμία του, τις απόψεις του και αποδέχεται μοιρολατρικά και φοβικά ότι του καταλογίζουν και αργά ή γρήγορα αποδυναμώνεται και μπαίνει στο περιθώριο, τότε τι ρόλο παίζει στην κοινωνία;

* `Οταν ένα κόμμα δεν διαθέτει ή δεν αξιοποιεί τα κατάλληλα στελέχη για χάραξη πολιτικής, για δράση, για κινητοποίηση, τότε τι το διακρίνει από φιλολογικό όμιλο, από φυσιολατρικό σωματείο, από σύλλογο φίλων του μπρίτζ ή από Μ.Κ.Ο;

* `Oταν ένα κόμμα δεν μπορεί να αυτοκαθαρθεί και να αποβάλλει όσους κατηγορούνται σαν κλέφτες, τότε πως μπορεί να περιμένει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού και την χαμένη του αξιοπιστία;

Τα παραπάνω αφορούν και απευθύνονται σ’αυτούς που μπρός στις φήμες για πιθανά επεισόδια με “Αγανακτισμένους” ματαίωσαν τις εκδηλώσεις των κομματικών οργανώσεων της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ την Τετάρτη 8 Ιουνίου στην Κηφισιά και την Πέμπτη 9 Ιουνίου στη Μεταμόρφωση Αττικής.

Αλλά γιατί να φοβηθεί η ΝΔ τους αγανακτισμένους ; Τι έχει να χωρίσει μ’ αυτούς;

Μέλη και στελέχη της δεν συμμετέχουν στις πλατείες, δίπλα με Πασόκους, Συριζαίους, ανεξάρτητους και πολλούς άλλους;

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς δεν είναι η μοναδική σοβαρή φωνή αντίδρασης και συνεπούς στάσης απέναντι στο Μνημόνιο και στη πολιτική της κυβέρνησης;

Γιατί τον απαξιώνουν και τον απομονώνουν με τη στάση τους οι παρατρεχάμενοι του ;


Οι 200.000 πολίτες της Κυριακής 05/06 της Πλατείας Συντάγματος ήταν οπαδοί και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ;

Μήπως η ΝΔ φοβάται γιατί δεν κάλυψε πολιτικά πλήρως τους “ Αγανακτισμένους ” γιατί σαν συντηρητικός πολιτικός χώρος παραμένει κατά των κινημάτων αυτών ακόμα και τώρα το 2011;

Τώρα αν στη ΝΔ εξακολουθούν να υπάρχουν και να επιβιώνουν αυτοί που ο λαός καταγγέλει σαν “κλέφτες”, και που ο λαός επιτίθεται, αυτό είναι ένα ζήτημα, που η ίδια πρέπει να αντιμετωπίσει, αν θέλει να παραμείνει μέρος της κοινωνίας.

Ας κάνει την αυτοκριτική της η ΝΔ για τη στάση της, ας τολμήσει να δει την κοινωνία κατάματα, ας κάνει τους λόγους πράξεις, και τα κηρύγματα της μηνύματα αγώνα παντού, στις πλατείες, στους εργασιακούς χώρους, στους μαζικούς χώρους, σ’ όλους τους κοινωνικούς χώρους.

`Ολα τα υπόλοιπα αποτελούν αμαρτωλές προφάσεις μεταμφιεσμένης ηττοπάθειας, ανομολόγητης αδυναμίας, ντιντήδικης συμπεριφοράς, συνειδητής αποχής από τους χώρους δράσης.

Για να ολοκληρώσουμε την προσέγγιση μας, αναφέρουμε την τοποθέτηση του συγκεντρωσιάρχη του ΠΑΣΟΚ από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου, Γιώργου Παναγιωτακόπουλου στην τελευταία συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, στις 7 και 8 Ιουνίου.

Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: (Πάλι μετά από παρέμβαση του Δημήτρη Ρέππα) «Ολοκλήρωσα. Μόνο να πω κάτι για τις συγκεντρώσεις. Αν δεν μπορείτε να υπερασπίζεστε τις συγκεντρώσεις να μην τις κάνετε. Αν έχετε 50 άτομα μόνο να παρακολουθούν, μπορούν να έρχονται και να τα κάνουν λαμπόγιαλο. Αν έχετε 500 συγκεντρωμένους, δεν θα τολμήσει να έρθει κανείς.»

Και σχολιάζουμε κι εμείς:

Και αν κύριοι της ΝΔ, δεν έχετε σε μια συγκέντρωση της ΝΔ σήμερα την εποχή του ΔΝΤ και του ανάλγητου ΠΑΣΟΚ, πεντακόσιους συγκεντρωμένους, τότε δεν έχετε λόγο ύπαρξης.

‘Οποιος φοβάται ή δεν μπορεί, ας κάτσει σπίτι του.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την ιστορία και την αξιοπιστία της παράταξης._


ΚΩΣΤΑΣ Β.

Quiz: Ποιος είναι; (πολύ δύσκολο)

Ποιος είναι ο πιτσιρικάς της φώτο που σε ηλικία 9 ετών φωτογραφήθηκε τσολιάς και σήμερα γιορτάζει τα 90α γενέθλιά του;


Ο νεαρός είναι ο Πρίγκηπας Φίλιππος της Ελλάδος και σημερινός Δούκας του Εδιμβούργου και σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας!!!
Η φώτο είναι του 1930 όταν ο νεαρός Φίλιππος πήγαινε στο Αμερικάνικο Σχολείο MacJannet στο Παρίσι

Φωτο-ντοκουμέντο! Για δείτε ποιός "αγανακτισμένος" ήταν χθες στην ομιλία Μίκη στην Αριστοτέλους !!!

Ρε τι βλέπουν τα ματάκια μας!
Δείτε ποιός ήταν στη χθεσινή ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη, στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης (9.6.2011)!
Ποιός να το φανταζόταν!
Δείτε τη φωτογραφία-ντοκουμέντο στο:

taxalia.blogspot.com

Αλαφούζος: GAP reloaded…

Θέλει αδένες για να βάλεις βέτο στο ΝΑΤΟ... και Μπένυ-ΓΑΠ δεν έχουν: Χωρίς Στρατηγείο έμεινε η Ελλάδα

http://www.ekeo.gr/wp-content/uploads/2010/04/nato-flags-bbc.jpgΓια παντελή έλλειψη στρατηγικής - κατά τις πολύμηνες διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν - και για ακατανόητη αδυναμία και απροθυμία της να διεκδικήσει - τουλάχιστον - τη διατήρηση του Κέντρου Συνδυασμένων Αεροπορικών Επιχειρήσεων (CAOC) της Λάρισας, κατηγορεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία με αφορμή "την εξαιρετικά αρνητική για τη χώρα μας", απόφαση της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ για τη Νέα Δομή Διοίκησης της Συμμαχίας.

"Δυστυχώς για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, η χώρα μας δεν θα έχει νατοϊκό Στρατηγείο, αφού το CAOC της Λάρισας καταργείται, σε αντίθεση με τις άλλες σημαντικές χώρες της Νότιας Πτέρυγας, δηλαδή την Τουρκία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, οι οποίες έχουν ιδιαίτερα αναβαθμισμένο ρόλο στη νέα Δομή Διοίκησης", παρατηρούν ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Μαργαρίτης Τζίμας και οι αναπληρωτές υπεύθυνοι του Τομέα Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, και Στέφανος Γκίκας, πρώην εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, οι οποίοι τονίζουν τα εξής:

-"Η Τουρκία αποκτά στο έδαφός της ένα ισχυρό Στρατηγείο, δυνάμεως 350 στελεχών, το μόνο με εξειδίκευση στις χερσαίες επιχειρήσεις και με κατοχυρωμένη την επιπλέον δυνατότητα της «διοίκησης μειζόνων επιχειρήσεων, επιπέδου πολλών Σωμάτων Στρατού»,

-Σε αντίθεση με το CAOC της Λάρισας που καταργείται, η Ιταλία, όχι μόνον εξασφάλισε στη Νάπολη ένα μείζον διακλαδικό Στρατηγείο δυνάμεως 850 στελεχών, αλλά θα φιλοξενήσει επιπλέον και το Αναπτυσσόμενο Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων στο Renatico, δυνάμεως 280 στελεχών,

- Ενώ, μετά από την επιμονή των Ισπανών, το CAOC της Νότιας Περιοχής περιέρχεται στην Ισπανία (Torrej?n).

"Μετά από τέτοια δυσμενέστατη εξέλιξη, είναι τουλάχιστον εξοργιστική η χτεσινή ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, η οποία, πρώτον, κατά παραπλανητικό τρόπο, αναφέρεται στο CAOC της Λάρισας ως «μετέχον» στη «Δομή Δυνάμεων» που ουδεμία σχέση έχει με τη «Δομή Διοίκησης», και δεύτερον αναφέρει, ότι «η Ελλάδα έλαβε ενεργό μέρος στη διαπραγμάτευση» και μάλιστα, «με συνεχείς επαφές του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Ράσμουσεν», ενώ, - ούτε λίγο, ούτε πολύ - από την ανακοίνωση συνάγεται, ότι δήθεν ο «στρατηγικός στόχος της Ελλάδας» επετεύχθη.

Ως Νέα Δημοκρατία καταγγέλλουμε την ανικανότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να διαπραγματεύεται και να διαχειρίζεται ακόμη και ουσιώδη θέματα Εθνικής υφής.

Οφείλουμε επίσης να επισημάνουμε, ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση, η κυβέρνηση, αν και διατηρούσε ακέραιο το δικαίωμα της άσκησης «veto», αυτή έσπευσε «ασθμαίνουσα», να προσυπογράψει τις αρνητικές για τη χώρα αποφάσεις», καταλήγουν στη δήλωση τους.

Καραγκιοζιλίκια Vilders μπροστά στην ελληνική Πρεσβεία στη Χάγη

http://www.pvv.nl/images/stories/GREECE.jpgΠροσβλητική κίνηση εναντίον της Ελλάδας και προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, απαξιώνοντας την προσπάθεια που καταβάλλει ο ελληνικός λαός για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης, χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων η ελληνική πρεσβεία στη Χάγη τη σημερινή πρωτοβουλία Ολλανδού εθνικιστική πολιτικού, ο οποίος, επιδεικνύοντας ένα παλιό χαρτονόμισμα των 1000 δραχμών, ζήτησε να βγει η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι η ελληνική πρεσβεία στη Χάγη αρνήθηκε να κάνει δεκτό τον ηγέτη του ακραίου εθνικιστικού κόμματος της Ολλανδίας «PVV», G. Vilders, εκείνος προσπάθησε σήμερα να προσελκύσει το ενδιαφέρον της ολλανδικής κοινής γνώμης, προκαλώντας την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο κ. Vilders μετέβη μπροστά από την πρεσβεία και, με φόντο ένα μεγεθυμένο παλιό χαρτονόμισμα των 1000 δραχμών, διάβασε την επιστολή του ενώπιον των ολλανδικών ΜΜΕ που είχαν κληθεί από τον ίδιο να καλύψουν το γεγονός.

Προηγουμένως, ο κ. Vilders είχε εξαγγείλει, μέσω του διαδικτύου, ότι επρόκειτο να επισκεφθεί σήμερα την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Χάγη και να επιδώσει επιστολή, με την οποία θα ζητούσε να εγκαταλείψει η Ελλάδα τη ζώνη του ευρώ και να επιστρέψει στη δραχμή.

Η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Χάγη, έχοντας ενημερωθεί εγκαίρως για τις προθέσεις του Vilders, εξέδωσε ανακοίνωση προς τα ολλανδικά ΜΜΕ, με την οποία τόνιζε ότι ο κ. Vilders δεν επρόκειτο να γίνει δεκτός, διότι η ενέργειά του είναι προσβλητική και εξυπηρετεί μόνο επικοινωνιακές σκοπιμότητες.

Παράλληλα, τόνιζε ότι δεν συνάδει με τις φιλικές σχέσεις των δύο λαών και τη μακρόχρονη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και ότι απαξιώνει τις σκληρές προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά οι Έλληνες.

Η πλήρης ανακοίνωση της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Χάγη έχει ως εξής:

«Η κίνηση που έχει προεξαγγείλει ο κ. Vilders προφανώς προσβάλλει την Ελλάδα και έχει μόνο επικοινωνιακή σκοπιμότητα. Η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ολλανδία δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην όποια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων. Η ενέργεια αυτή δεν συνάδει με τις φιλικές σχέσεις των δύο λαών και τη μακρόχρονη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απαξιώνει τις σκληρές προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά οι Έλληνες. Υπό τις συνθήκες αυτές, ο κ. Vilders δεν είναι δυνατόν να γίνει δεκτός. Η ελληνική Πρεσβεία εκφράζει για άλλη μια φορά την εκτίμησή της για την αλληλεγγύη που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα η Ολλανδία και διαβεβαιώνει την ολλανδική κοινή γνώμη ότι το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και η προσπάθεια εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας θα πετύχει».

Πυρετός από τον ιό του Δυτικού Νείλου -Πώς μπορούν να αποφευχθούν τα τσιμπήματα κουνουπιών που τον προκαλούν

http://www.infospoudes.gr/infonews/files/kounoupiNeilou.jpgΤο καλοκαίρι έφτασε και μαζί του αρχίζουν να κάνουν «απειλητικά» την εμφάνισή τους τα κουνούπια. Οι Έλληνες ακόμη θυμούνται τον ιό του Δυτικού Νείλου, που μεταδίδεται από τα τσιμπήματα των κουνουπιών και ο οποίος έγινε η αιτία να χάσουν, πέρσι το καλοκαίρι, τη ζωή τους στη χώρα μας 37 άτομα και να νοσηλευτούν 261. Συμβουλές για την αποφυγή των τσιμπημάτων των κουνουπιών δόθηκαν κατά τη διάρκεια ημερίδας, με θέμα «Πυρετός από τον ιό του Δυτικού Νείλου», την οποία διοργάνωσε η αντιδημαρχία Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ευόσμου Κορδελιού.

«Το 80% των ατόμων που μολύνονται από τον ιό είναι ασυμπτωματικοί, ενώ το 20% εμφανίζουν ήπια μορφή της νόσου, δηλ. πυρετό του Δυτικού Νείλου. Ωστόσο, η λοίμωξη μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, όπως εγκεφαλίτιδα ή/και άσηπτη μηνιγγίτιδα, μηνιγγίτιδα χωρίς συνοδό εγκεφαλίτιδα και χαλαρή παράλυση, όπως εκδηλώσεις πολυομυελίτιδας», επισήμανε, κατά τη διάρκεια της ημερίδας, η γενική γιατρός- διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Ευόσμου, Φωτεινή Δάντση.

Παράγοντας κινδύνου για την εμφάνιση επιπλοκών από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα είναι η ηλικία (μέση ηλικία 62 -65 ετών). «Τα ήπιας μορφής συμπτώματα της λοίμωξης είναι ο πυρετός, η κεφαλαλγία, η κακουχία, και λιγότερο συχνά το κηλιδοβλατιδώδες εξάνθημα στον κορμό, η διόγκωση των λεμφαδένων και ο οπισθοβοβλικός πόνος», πρόσθεσε η κ. Δάντση, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει ειδική θεραπεία, αλλά παρέχεται μόνο υποστηρικτική θεραπεία, με χορήγηση παροχή υγρών, υποστήριξη αναπνευστικού συστήματος, πρόληψη δευτερογενών λοιμώξεων.

Πώς μπορούν να αποφευχθούν τα τσιμπήματα κουνουπιών

Συμβουλές για την αποφυγή των τσιμπημάτων κουνουπιών έδωσε ο κοινωνικός λειτουργός του Κέντρου Υγείας Ευόσμου, Αναστάσιος Δρόντσος. Σύμφωνα με τον ίδιο, μπορούμε να αποφύγουμε τα τσιμπήματα κουνουπιών:

• Κάνοντας συχνά λουτρά καθαριότητας για την απομάκρυνση του ιδρώτα.

• Χρησιμοποιώντας εντομοαπωθητικά στο ακάλυπτο δέρμα και πάνω από τα ρούχα. Ως εντομοαπωθητικά χρησιμοποιούνται δραστικές ουσίες, μεταξύ των οποίων: DEET, ικαριδίνη ή πικαριδίνη, IR 3535 και φυσικές ουσίες, όπως αιθέρια έλαια ευκαλύπτου (που, όμως, έχουν σχετικά μειωμένη εντομοαπωθητική δράση). Ο χρόνος δράσης των εντομοαπωθητικών ουσιών κυμαίνεται από 1 έως 4-5 ώρες. Για τα εντομοαπωθητικά που περιέχουν DEET προτιμώνται τα σκευάσματα, με συγκέντρωση 30%-50% για τους ενήλικες και 10%-30% για τα παιδιά. Οι ενήλικες μπορούν να εφαρμόζουν εντομοαπωθητικό επί του δέρματος έως 3 φορές την ημέρα και παιδιά άνω των 30 μηνών 2 φορές την ημέρα. Το DEET συστήνεται σε παιδιά άνω των 2 ετών. Οι έγκυες συστήνεται να χρησιμοποιούν IR3535. Στα βρέφη μέχρι την ηλικία των 3 μηνών δεν επιτρέπεται η επάλειψη με εντομοαπωθητικό. Τα εντομοαπωθητικά πρέπει να επαλείφονται μετά τα αντηλιακά και δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με το στόμα, τα μάτια, το βλεννογόνο της μύτης, καθώς επίσης και με τραύματα ή αμυχές (κοψίματα). Σε όλες τις περιπτώσεις, θα πρέπει να ακολουθούνται οι οδηγίες του κατασκευαστή.

• Χρησιμοποιώντας κατάλληλα ενδύματα, που καλύπτουν όσο γίνεται το σώμα (μακριά μανίκια και παντελόνια). Πιο αποτελεσματικά, είναι τα ανοιχτόχρωμα και φαρδιά ρούχα.

• Προσοχή, κατά τις σημαντικότερες ώρες έκθεσης στα τσιμπήματα. Τα περισσότερα είδη κουνουπιών, που μεταφέρουν τον ιό τσιμπούν από το σούρουπο μέχρι το χάραμα.

• Αντικουνουπικά πλέγματα (σίτες που εμποδίζουν τη δίοδο κουνουπιών) στα ανοίγματα του σπιτιού (π.χ παράθυρα, φεγγίτες, αεραγωγοί τζακιού) και περιοδικός έλεγχος και συντήρησή τους.

• Χρήση εντομοκτόνων στον αέρα. Περιέχουν ουσίες που προσβάλουν το νευρικό σύστημα των εντόμων και τα αποπροσανατολίζουν. Κυκλοφορούν στο εμπόριο στις εξής μορφές: αερόλυμα (αεροζόλ), ταμπλέτες, εξατμιζόμενο διάλυμα, σπιράλ (φιδάκια) κλπ. Πρέπει να τηρούνται οι οδηγίες του κατασκευαστή και δεν πρέπει να εφαρμόζονται στο δέρμα.

• Χρήση κουνουπιέρας σε περιοχές με μεγάλη πυκνότητα κουνουπιών ή σε περιπτώσεις, που αντενδείκνυται η χρήση άλλων προστατευτικών μέσων (όπως χρήση εντομοαπωθητικών στα βρέφη <2 μηνών).

• Απομάκρυνση του στάσιμου νερού από λεκάνες, βάζα, γλάστρες, παλιά λάστιχα, υδρορροές και άλλα μέρη του κήπου, ώστε να μην έχουν πρόσβαση τα κουνούπια σε λιμνάζοντα νερά, που αποτελούν σημεία εναπόθεσης των αυγών τους. Σημειώνεται ότι ακόμα και το έδαφος, που παραμένει για μεγάλα διαστήματα υγρό, μπορεί να αποτελέσει σημείο εναπόθεσης αυγών.

• Χρήση ανεμιστήρων ή κλιματιστικών. Ο δροσερός αέρας μειώνει τη δραστηριότητα των κουνουπιών, αλλά δεν τα σκοτώνει. Η χρήση ανεμιστήρων (ιδίως οροφής) δυσχεραίνει τη προσέγγιση των εντόμων.

• Κούρεμα γρασιδιού, θάμνων, φυλλωσιών (σημείο που βρίσκουν καταφύγιο ενήλικα κουνούπια).

• Χρήση λαμπτήρων κίτρινου χρώματος για το φωτισμό εξωτερικών χώρων (προσελκύουν λιγότερο τα κουνούπια).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Ευόσμου (Διεύθυνση: Περικλέους & Χρ. Τεγόπουλου 2, τηλέφωνα: 2310 387771) και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ΚΕΕΛΠΝΟ, (τηλέφωνα: 210 5212000 & 210 5212054).

Γνωστός παρουσιαστής της τηλεόρασης με μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων στο όνομά του?

Τον τρέμουν εχθροί και (προσωρινοί) φίλοι.
Τα χώνει χοντρά στην (κάθε χρώματος) ΕΞΟΥΣΙΑ.
Οι δημοσιογράφοι ανταγωνιστές του όμως του "προσάπτουν" ότι κάνει τον παπά, όταν παίρνει θέση υπέρ των καθημερινών ανθρώπων.

Γιατί δεν είναι ένας (από τους 45) συνηθισμένος Έλληνας πολίτης.

Φέρεται να έχει στο όνομά του, μια από τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων στην Αμερική.

Μήπως το επάγγελμα του δημοσιογράφου το κάνει από χόμπι?

Σύντομα η εικόνα θα γίνει...ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ...

www.adena.gr

Επισημάντε ως "Ανεπιθύμητο" το προπαγανδιστικό βίντεο του Γιωργάκη

Κίνηση κατά του προπαγανδιστικού σπότ, ''20 μήνες αγώνας''

youtube.com/watch...αυτό είναι το πηγαίο link του γνωστού προπαγανδιστικού σποτ: ''20 μήνες αγώνας',' μιας κυβέρνησης που υποτιμά πλέον ανοιχτά τη νοημοσύνη μας και έχει βαλθεί με ψέμματα και απειλές τύπου: ''ή πώληση περιουσίας, ή υψηλή φορολόγηση'', να ξεπουλήσει την περιουσία του Έλληνα πολίτη με εκβιαστικό τρόπο.

Εδώ μπορούμε λοιπόν όλοι μαζί να δώσουμε ένα ισχυρό επικοινωνιακό χτύπημα μεσώ ενός διαύλου όπως το YouTube, που δεν μπορούν να ελέγξουν ή να λογοκρίνουν και πραγματικά δίνει ίση ελευθερία έκφρασης - αντιπαράθεσης σε όλους.

Ας επισημάνουμε με μια απλή κίνηση, κάνοντας κλικ στο σημαιάκι κάτω απ'το βίντεο, το σποτ αυτό ως ''Ακατάλληλο'' με την αιτιολογία ''Ανεπιθύμητο - Απατή'' ή ''Ανεπιθύμητο - Παραπλανητικό Κείμενο'' και να δείξουμε εμπράκτως ότι δεν περνάνε πλέον τα ψέμματα και η προπαγάνδα τους. Έτσι θα πετύχουμε την αποκαθήλωση του σποτ από το YouTube, ενδεχομένως και το κλείσιμο ενός προπαγανδιστικού καναλιού τους και τοv εξευτελισμό που τους αξίζει..."

...όσοι από εσάς δεν είναι εγγεγραμμένοι χρήστες στο YouTube, δυστυχώς δε θα μπορέσετε να κάνετε επισήμανση ενός video ως ακατάλληλο ώστε να υπερασπιστείτε τα συμφέροντά σας.Γι' αυτό λοιπόν θα πρέπει πρώτα να εγγραφείτε, δίνοντας απλώς ένα e-mail και ένα ''όνομα χρήστη'' , μια διαδικασία που διαρκεί λίγα μόλις δευτερόλεπτα.

Δυστυχώς επίσης δεν μπορούμε να γράψουμε και σχόλια κάτω από το video της ντροπής, γιατί οι ''δημοκρατικές'' ιδέες που πρεσβεύουν τους επέβαλε να απενεργοποιήσουν αυτή την επιλογή (για ευνόητους λόγους... )

''με μια απλή κίνηση, αν μαζευτούμε αρκετοί , μπορούμε να τους ξεφτιλίσουμε όπως ξεφτιλίζουν και αυτοί την αξιοπρέπειά μας''

''Wainspoten''

Το κίνημα Εξωπορτίστας ξαναχτυπά... στο ψαχνό: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 15.06 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ

Νέα Ερυθραία 15.06.2011

Το κίνημα των Εξωπορτίστας ξαναχτυπά: Αυτήν τη φορά διαδήλωση στο…ψαχνό!!!

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ όπως αυτό μας παραδόθηκε:

Ένωση πολιτών «ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ»

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ.

Τόπος συνάντησης: Την Τετάρτη 15/6/2011 και ώρα 6.00 μ.μ

ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ.

Στην ΑΤΕ ΒΑΝΚ (Ελευθερίου Βενιζέλου 154, 14671 Νέα Ερυθραία) στρίβοντας δεξιά μπαίνουμε στην πλατεία Γεωργίου Παπανδρέου . Δίπλα είναι το σπίτι του Γιωργάκη στη συνέχεια της κατοικίας του παππού του (στη συμβολή των οδών Ρωμυλίας & Ελευθερίου Βενιζέλου).

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

Τηλ. Επικοινωνίας: 2107250898 & 2107250907-κινητό: 6985707087 dkollato@otenet.gr

http://www.elliniki-grothia.com/?p=7895

Τα "Βόγιατζερ" αποχαιρετούν το ηλιακό μας σύστημα και έχουν πέσει πάνω σε ισχυρές αναταράξεις από γιγάντιες μαγνητικές "φυσαλίδες"

http://www.space-odyssey.de/graphics/voyager1.jpgΤα πιο απομακρυσμένα μηχανήματα του ανθρώπου, οι πιο ακαταπόνητοι ταξιδευτές και παράλληλα "πρεσβευτές" της ανθρωπότητας, τα δύο διαστημικά οχήματα "Βόγιατζερ", περνάνε μέσα από μια απρόσμενη "θάλασσα" ισχυρών μαγνητικών αναταράξεων, καθώς βρίσκονται στα έσχατα όρια του ηλιακού μας συστήματος.

Τα δύο μυθικά πλέον σκάφη της NASA, που εκτοξεύτηκαν το 1977, ήδη προσεγγίζουν το απώτατο όριο όπου φτάνει η επιρροή του ήλιου μας (η λεγόμενη "ηλιόσφαιρα" που ορίζει τα "σύνορα" του ηλιακού μας συστήματος), σε απόσταση άνω των 15 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη. Παρόλα αυτά συνεχίζουν με συνέπεια να επιτελούν το καθήκον τους και να στέλνουν πίσω στην "πατρίδα" επιστημονικά στοιχεία. Έχουν, έτσι, επιτρέψει στους επιστήμονες να διαμορφώσουν μια καλύτερη εικόνα για τις συνθήκες που επικρατούν στη συνοριακή ζώνη, όπου η ύλη που εκτοξεύεται από τον ήλιο μας, συναντά το διαστρικό μαγνητικό πεδίο και την ύλη που έχει εκτοξευτεί από άλλα άστρα του γαλαξία μας.

Τα τελευταία στοιχεία, που δημοσιεύονται στο περιοδικό αστροφυσικής "The Astrophysical Journal", δείχνουν ότι οι εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος μοιάζουν με ένα γιγάντιο και ταραγμένο "τζακούζι", όπως δήλωσε ο καθηγητής Γιουτζίν Πάρκερ του πανεπιστημίου του Σικάγο, σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η ανάλυση των δεδομένων των "Βόγιατζερ" 1 και 2, με τη βοήθεια μοντέλων ηλεκτρονικών υπολογιστών, δείχνουν πως οι γραμμές του μαγνητικού πεδίου που μεταφέρονται με τον ηλιακό "άνεμο" της ύλης που εκπέμπει το μητρικό άστρο μας, συνεχώς διασπώνται και επανασυνδέονται υπό μεγάλη πίεση. Αυτή η διαδικασία δημιουργεί μέσα στον ηλιακό άνεμο γιγάντιες "φυσαλίδες" με πλάτος μέχρι 160 εκατομμυρίων χιλιομέτρων η κάθε μία. «Επειδή ο ήλιος περιστρέφεται με μεγάλη ταχύτητα, το μαγνητικό πεδίο του συστρέφεται και "ρυτιδιάζει", όπως η φούστα μιας μπαλαρίνας», πράγμα που εντείνεται όσο μεγαλώνει η απόσταση από τον ήλιο, δήλωσε χαρακτηριστικά ο αστρονόμος Μέραβ Όφερ του πανεπιστημίου της Βοστόνης.

Αυτή η διαπίστωση έχει σημασία, κατά τους επιστήμονες, για την κατανόηση της κοσμικής ακτινοβολίας των σωματιδίων υψηλής ενέργειας που πέφτουν πάνω στη Γη με προέλευση τα μακρινά άστρα που εκρήγνυνται, τις μαύρες τρύπες και άλλα "εξωτικά" φαινόμενα του σύμπαντος. «Οι μαγνητικές φυσαλίδες αποτελούν την πρώτη γραμμή άμυνάς μας ενάντια στις κοσμικές ακτίνες. Δεν έχουμε ακόμα καταλήξει αν αυτό είναι καλό πράγμα ή όχι», δήλωσε ο Όφερ. Είναι πιθανό η δημιουργία αυτών των ξεχωριστών μαγνητικών δομών με μορφή "φυσαλίδων" (σαν διαπερατή μεμβράνη) να κάνει το ηλιακό μας σύστημα πιο ευάλωτο και "πορώδες" στη διείσδυση των κοσμικών ακτίνων. Από την άλλη όμως, μπορεί οι κοσμικές ακτίνες να παγιδεύονται πιο αποτελεσματικά μέσα στις τεράστιες μαγνητικές "φυσαλίδες".

Οι επιστήμονες δήλωσαν έκπληκτοι από την μαγνητική αναταραχή που επικρατεί στα απώτατα όρια του ηλιακού μας συστήματος, τα οποία ανέμεναν να είναι πιο γαλήνια, καθώς ως τώρα πίστευαν ότι οι γραμμές του μαγνητικού πεδίου του ήλιου αφού έφταναν στην μέγιστη απόσταση (την "ηλιόπαυση") απλώς έκαναν μια ομαλή στροφή (σαν "αψίδα") και επέστρεφαν για να επανασυνδεθούν με το άστρο μας. Όπως όμως διαπιστώνεται τώρα χάρη στα "Βόγιατζερ" επικρατεί μια πιο πολύπλοκη και ταραχώδης εικόνα, που θυμίζει αφρό από τζακούζι!

Τα "Βόγιατζερ" ολοκλήρωσαν το 1989 τον αρχικό στόχο της αποστολής τους να μελετήσουν τους εξωτερικούς πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος Δία, Κρόνο, Ουρανό και Ποσειδώνα και, έκτοτε, έβαλαν πλώρη για το "βαθύ διάστημα", με γενική κατεύθυνση το κέντρο του γαλαξία μας. Τα όργανά τους συνεχίζουν να λειτουργούν με τη βοήθεια της ραδιενέργειας, αν και, λόγω της μεγάλης απόστασης που τα χωρίζει πλέον από τον πλανήτη μας, ένα ραδιομήνυμά τους πρέπει να ταξιδέψει περίπου 16 ώρες για να φτάσει στη Γη.

Κανένας επιστήμονας ακόμα δεν είναι απόλυτα σίγουρος πού ακριβώς τελειώνει το ηλιακό μας σύστημα και πού αρχίζει ο διαστρικός χώρος, πιστεύεται όμως ότι μέσα στα επόμενα τρία έως τέσσερα χρόνια τα "Βόγιατζερ" θα καταφέρουν να περάσουν αυτό το έσχατο όριο. Έτσι επιτέλους οι αστρονόμοι θα ξέρουν πραγματικά μέχρι που φτάνει η "επικράτεια" του ήλιου μας και μια ανθρώπινη κατασκευή θα εισέλθει στο διαστρικό κενό για πρώτη φορά, μια πραγματικά κοσμοϊστορική στιγμή.

Ένα ανέκδοτο από το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

H ιστορία που ακολουθεί θα μπορούσε άνετα να είναι ένα ακόμα ανέκδοτο για την ευφυία του κ.πρωθυπουργού, αλλά είναι 100% αληθινή όπως περιγράφεται στο χθεσινό protothema.gr:

Πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Τον λόγο έχει ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος ο οποίος ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση. Ο ΓΑΠ ακούει προσεχτικά, κρατώντας τις γνωστές σημειώσεις, αλλά κάποια στιγμή δεν μπορεί να κρατήσει τον εκνευρισμό του, χτυπάει δυνατά το χέρι στο τραπέζι , διακόπτει τον κ. Παναγιωτακόπουλο και φωνάζει:

«Ως εδώ Γιώργο! Τέρμα τα περί κατοχής, τέρμα τα περί Πινοσέτ! Δεν θα επιτρέψω να μπει ως εχέγγυο δημόσια περιουσία. Εγώ, το μόνο περιουσιακό στοιχείο που έχω το βάζω υποθήκη. Αν θέλετε να δώσω το σπίτι στο Καστρί, το δίνω!»

Την παγωμένη ατμόσφαιρα διακόπτει η ήρεμη φωνή του κ. Αθανασάκη:« Το σπίτι της Σοφίας δεν είναι δικό σου Πρόεδρε…!»

Παπακωνσταντίνου -Μεσοπρόθεσμο: Το ΑΣΕΠ θα κάνει απολύσεις... όχι εγώ

http://www.e-orfeas.gr/images/stories/2008/discography/papakwnstantinou_lyra_2.jpgΣύντομα θα υπάρξει ένα σχέδιο νόμου για συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων του Δημοσίου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά την παρουσίαση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής. Επίσης μέσα στο καλοκαίρι, θα υπάρξει και το νέο μισθολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους, το οποίο θα εφαρμοστεί άμεσα στους νεοπροσλαμβανόμενους, ενώ για τους υφιστάμενους υπαλλήλους θα υπάρξει τριετής μεταβατική περίοδος.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το σχέδιο για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων θα εξελίσσεται ανά τρίμηνο. Θεσπίζεται, είπε ο υπουργός, η εργασιακή εφεδρεία, ενώ άφησε «ανοικτό» εκ νέου το ζήτημα των απολύσεων, λέγοντας ότι θα υπάρξει αξιολόγηση από το ΑΣΕΠ και απομάκρυνση όσων υπαλλήλων δεν χρειάζονται.

Άρχισαν οι κολοτούμπες... πρώτος και καλύτερος ο Κουκουλόπουλος

Δηλώσεις των μέχρι χθες "παλικαράδων" Μίχου και Κρεμαστινού που δηλώνει κάτι σαν ερωτευμένος με τον ΠΑΠ επειδή ξέρει καλά αγγλικά!!!
... αλλά εδώ ήταν θαυμαστής του Ανδρέα δεν θα ήταν του ΠΑΠ;


Δεν τίθεται θέμα "αν θα ψηφίσουμε το Μεσοπρόθεσμο, τώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ο διάλογος", επεσήμανε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι με το χειρισμό για το χρέος, η Ελλάδα παίρνει τρία χρόνια παράταση για τη μετάθεση και όχι την επίλυση του προβλήματος, τονίζοντας ότι πρέπει να προστατευθούν τα μεσαία στρώματα.

Ο κ. Κουκουλόπουλος ανέφερε πως πρέπει να κατέβει το σίριαλ τρόμου: έλλειμμα - χρέος και να ανέβει το σίριαλ: ανάπτυξη - ελπίδα - προοπτική.

Δηλώνοντας "εραστής του ορθού λόγου", ο κ. Κουκουλόπουλος τόνισε πως ομάδες με μέτριους ανθρώπους, που έχουν καθαρούς στόχους, πετυχαίνουν πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα, έως και θαύματα και ομάδες με τους ικανότερους ανθρώπους, αν δεν έχουν καθαρούς στόχους πετυχαίνουν μέτρια, ή ανύπαρκτα αποτελέσματα, συμπληρώνοντας ότι πρέπει να εστιάσουμε πιο πολύ σε καθαρούς στόχους και λιγότερο στα πρόσωπα και σημειώνοντας ότι προφανώς και δεν είναι το πρόβλημα ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος και έχει στοχοποιηθεί.

"Αν δεν μπορέσουμε (να έχουμε στόχους μετρήσιμους) οδηγούμαστε σε κοινωνική κατάρρευση των μεσοστρωμάτων, που είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό δεν μπορεί να το δεχθεί κανείς αδιαμαρτύρητα, όταν το βλέπει να εξελίσσεται μπροστά του. Η πατρίδα δεν είναι κάτι χωρίς πολίτες", είπε.

Εξ άλλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λάμπρος Μίχος σημείωσε πως "μια πρώτη ανάγνωση δείχνει ότι κάποια πράγματα για τα οποία αγωνιστήκαμε όλοι πολύ σθεναρά προχθές να διορθωθούν, φαίνεται ότι είναι στο δρόμο της διόρθωσής τους, χωρίς να ξέρουμε ακόμα την έκταση αυτής της επιτυχίας, της πίεσης που ασκήσαμε, δηλαδή".

Υπογράμμισε ότι έχουν γίνει μεταρρυθμιστικές αλλαγές που δεν φαίνονται ακόμη στην καθημερινότητα και συμπλήρωσε:

"Αναταράξεις θα υπάρχουν μέχρι τελευταία στιγμή και στο υπουργικό συμβούλιο και μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα. Κατ' ιδίαν και προς τον πρωθυπουργό και μεταξύ μας και όλοι και παντού. Όχι για να φανεί ότι είμαστε εμείς καλοί και κάποιοι άλλοι κακοί -όλοι έχουμε την αγωνία.Μέχρι τελευταία στιγμή θα αγωνιζόμαστε, θα σπάμε το κεφάλι μας να βρούμε λύσεις, να βρούμε υποκατάστατα, να βρούμε λεφτά. Και η αγωνία όλων μας είναι να φορολογηθούν τα μεγάλα εισοδήματα".

Επίσης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5 ο πρώην υπουργός, βουλευτής Δημ. Κρεμαστινός αναφερόμενος στον υπουργό των Οικονομικών σημείωσε ότι "είναι ένας άνθρωπος που μου αρέσει, γιατί κινείται διεθνώς πάρα πολύ καλά και χρησιμοποιεί άριστα την αγγλική γλώσσα - κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό - και χαριτολογώντας του είπα - κάνοντάς του κριτική - ότι πρέπει να χρησιμοποιεί δύο ρήματα που ξέρει πάρα πολύ καλά και στα αγγλικά και στα ελληνικά: το try και το may. Το "προσπαθώ" και το "μπορεί". Δηλαδή, αν έλεγε "προσπαθώ να ρίξω το έλλειμμα" - που το έριξε πέντε μονάδες και είναι πολύ σημαντικό - θα έλεγαν όλοι ότι είναι πολύ σημαντικό. Το να πει, όμως, "θα κάνω το έλλειμμα μονοψήφιο", αυτό ήταν ένα εγχείρημα που βγήκαν όλοι και του είπαν ότι δεν πέτυχε στο στόχο του. Άρα, λοιπόν, ήταν θέμα χειρισμού του προβλήματος. Στο θέμα του χειρισμού του κόσμου, ίσως να μην πέτυχε εκεί το στόχο του. Το ότι πέτυχε πολλά και μάζεψε τα πράγματα είναι αναμφισβήτητο. Όμως, ο υπουργός των Οικονομικών στις σημερινές συνθήκες είχε και έναν άλλο ρόλο, τον επικοινωνιακό και εκεί του γίνεται κριτική. Και είναι αναμφισβήτητο. Σε ορισμένα πρακτικά θέματα, ίσως θα έπρεπε να τα έχει προσεγγίσει διαφορετικά. Και λέω ίσως γιατί βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του πυρός κι εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε εκ του ασφαλούς κριτική. Θέλω να είμαι αντικειμενικός: Εκείνο για το οποίο μπορεί να κάνει κριτική κάποιος στον κ. Παπακωνσταντίνου είναι ότι ορισμένα μέτρα θα έπρεπε να τα ξαναδεί. Αν τα ξαναδεί αυτά τα μέτρα, δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλος ικανότερος να τον διαδεχθεί. Ο ανασχηματισμός, όμως, περιέχει κι ένα άλλο στοιχείο, το επικοινωνιακό, το οποίο το κρίνει ο πρωθυπουργός. Ιδίως αν κάνει αποδεκτές κάποιες προτάσεις που του γίνονται από την κοινοβουλευτική ομάδα για τη δικαιότερη κατανομή των βαρών. Δηλαδή, τις ασθενέστερες τάξεις να μην τις αγγίξει σχεδόν καθόλου".

Ερωτηθείς αν πρέπει να αντικατασταθεί ο Γ. Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι "εάν ο πρωθυπουργός θελήσει να αλλάξει το οικονομικό επιτελείο, δεν θα αλλάξει την πορεία - και είμαι βέβαιος γι' αυτό - αλλά θα κοιτάξει να εκτονώσει το κοινό. Εάν ο πρωθυπουργός δεν λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο, θα κάνει τις διορθωτικές κινήσεις ο κ. Παπακωνσταντίνου που του λέμε όλοι και πιστεύω ότι μπορεί να παραμείνει. Ο πρωθυπουργός κρίνει. Για να εκτονώσει την ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τον τύπο που εκφράζει τους ανθρώπους είναι προσωπικό του καθήκον".

Σε άλλη ερώτηση αν χρειάζονται τεχνοκράτες στην κυβέρνηση και ιδίως στο οικονομικό επιτελείο είπε:

"Αυτό είναι επιλογή του πρωθυπουργού. Τι πιστεύω εγώ; Ότι αν υπάρχουν στη Βουλή άνθρωποι που ο κόσμος έχει αναδείξει και μπορούν να ανταποκριθούν, δεν πρέπει να αναζητούνται άνθρωποι εκτός Βουλής. Αν δεν υπάρχουν, ναι. Πάντα αυτό είναι έργο του πρωθυπουργού. Επειδή εγώ πέρασα από αυτό το στάδιο ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Υγείας, είχα πάντα πρόβλημα με το κόμμα. Αλλά είχα την υποστήριξη του Ανδρέα Παπανδρέου. Αν δεν την είχα, δεν θα μπορούσα να μείνω παραπάνω από ένα εξάμηνο".

Με μειωμένο εισιτήριο και δωρεάν συναυλία, το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει τη Δευτέρα, 20 Ιουνίου, τα δεύτερα γενέθλιά του

http://kala-nea.gr/wp-content/uploads/2010/04/6.jpgΤο Μουσείο της Ακρόπολης, τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011, γιορτάζει τα δεύτερα γενέθλιά του. Οι εκθεσιακοί του χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα. Τις ίδιες ώρες θα είναι ανοιχτό και το εστιατόριό του. Το εισιτήριο θα είναι μειωμένο με γενική είσοδο 3 ευρώ.

Το βράδυ στις 9:00 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσει έργα Στράους, Βιβάλντι,Πιατσόλα και Τσαϊκόφσκι.

Η είσοδος για τη συναυλία θα είναι ελεύθερη.

Ξεκάρφωμα ΠΑΣΟΚων: Κινητοποιήσεις εναντίον της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δρομολογούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

http://www.koutipandoras.gr/wp-content/uploads/2011/06/adedy.jpgΑποφασισμένα να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις τους για όλο το επόμενο διάστημα, δηλώνουν τα συνδικάτα, αντιδρώντας στη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος της κυβέρνησης.

Κατά τη σημερινή τους κοινή συνεδρίαση, οι εκτελεστικές επιτροπές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αποφάσισαν ότι εκτός από την 24ωρη γενική απεργία για το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα την Τετάρτη 15 Ιουνίου, η οποία έχει ήδη εξαγγελθεί, θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα στις 21 Ιουνίου, ημέρα Πανευρωπαϊκής δράσης των συνδικάτων. Παράλληλα προγραμματίζονται απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις κατά τη συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Ο τόπος ο χρόνος και η μορφή των κινητοποιήσεων, θα αποφασισθούν τις επόμενες ημέρες, από τα όργανα των τριτοβάθμιων οργανώσεων.

Για το σκοπό αυτό συνεδριάζει την Παρασκευή 17 Ιουνίου η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Θεσσαλονίκη - Δυσαρέσκεια παραγωγικών φορέων της Β. Ελλάδας για τα μέτρα

http://www.epistimonikomarketing.gr/uploads/images/2008_09/p042a.jpg«Ματώνουν» την οικονομία τα νέα οικονομικά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος της κυβέρνησης, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι διοικήσεις παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης και της βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι τα χαρακτηρίζουν «καταστροφικά», «άδικα» και «επαχθή» και ισχυρίζονται ότι θα οδηγήσουν σε αφανισμό επιχειρήσεων και αύξηση ανεργίας.

Αναλυτικότερα, με ανακοίνωση του, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) υποστηρίζει ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις αποδεικνύονται καταστροφικές για την επιβίωση της βιομηχανίας. «Δεν αποτελούν μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση αποφάσεις που επιδεινώνουν ευθέως την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, με ορατό πλέον τον κίνδυνο να οδηγήσουν επιχειρήσεις στο κλείσιμο, στην αύξηση της ανεργίας, και με μαθηματική ακρίβεια στην περαιτέρω εμβάθυνση της ύφεσης», αναφέρει η διοίκηση του ΣΒΒΕ.

Προσθέτει ότι η προβλεπόμενη αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο φυσικό αέριο θα επιβαρύνει περαιτέρω τις ελληνικές βιομηχανίες, ενώ το ίδιο ισχύει για τις αυξήσεις του ΦΠΑ, την επιβολή νέων τελών τραπεζικών εργασιών και τη μείωση του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων. Καλεί την κυβέρνηση ν’ αντιληφθεί ότι μόνον με μέτρα έμπρακτης ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας -κι όχι με φοροεισπρακτικού περιεχομένου αποφάσεις- μπορεί να επιτύχει την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Εξάλλου, όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, σε αφανισμό οδηγούνται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ελλάδας, εξαιτίας των νέων μέτρων. «Οι μικρομεσαίοι, συνταξιούχοι και μισθωτοί που αποτελούν τα μόνιμα υποζύγια, τώρα καλούνται να καταβάλλουν και ειδική εισφορά αλληλεγγύης για τα επόμενα τέσσερα χρόνια», αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 23% που θα επιβληθεί από το Σεπτέμβριο θα οδηγήσει σε περαιτέρω ύφεση τον κλάδο προκαλώντας αλυσιδωτές συνέπειες στην αγορά.

Την ερχόμενη Τρίτη η συνάντηση Σαμαρά-Ψωμιάδη

Με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά θα συναντηθεί ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, την Τρίτη 14 Ιουνίου, στη 1 μετά το μεσημέρι, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του κ Ψωμιάδη.

Τη συνάντηση, η οποία θα γίνει στο γραφείο του κ. Σαμαρά, είχε ζητήσει ο κ. Ψωμιάδης για να ενημερώσει τον κ. Σαμαρά σχετικά με την απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης Θύμιου Σώκου, ο οποίος τον έθεσε σε προσωρινή αργία, από τα καθήκοντα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την καταδίκη του, σε φυλάκιση ενός χρόνου, με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος.

Ο ίδιος ο κ. Ψωμιάδης θεωρεί ότι διώκεται πολιτικά και θα ζητήσει τη στήριξη του προέδρου της ΝΔ.

Τις επόμενες μέρες, εξάλλου, ο κ. Ψωμιάδης θα προσφύγει και στον Άρειο Πάγο, στο πλαίσιο του δικαστικού αγώνα που έχει ξεκινήσει. «Θα εξαντλήσω όλα τα ένδικα μέσα. Η αλήθεια πολύ σύντομα θα λάμψει» τόνισε σήμερα σε δηλώσεις του από το γραφείο του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Με αφορμή, εξάλλου, τη χθεσινή συνάντησή του με τον Μίκη Θεοδωράκη και τη αντιπαράθεση του τελευταίου με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη σχετικά με την παραχώρηση της Πλατείας Αριστοτέλους, ο κ. Ψωμιάδης σχολίασε: «Η δημοκρατία μας δεν κινδυνεύει ούτε από τον Μίκη, ούτε από τον Ψωμιάδη, ούτε από το λαό. Κινδυνεύει από κάποιες κακές πολιτικές που έφεραν το λαό σε αυτή τη δεινή θέση. Φίλησα το χέρι του Μίκη Θεοδωράκη από σεβασμό για όλο το έργο του, τη σταδιοδρομία του, φίλησα το χέρι του μεγάλου τιτάνα, του μεγάλου παγκόσμιου Έλληνα».

ΕΡΩΤΗΣΗ Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ αν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο ύψος του μεσοπρόθεσμου που ανακοινώθηκε από τον ΠΑΠ χθες και σε αυτό που κοινοποιήθηκε στην ΕΕ!!

http://www.nooz.gr/image.ashx?fid=475806&v=0&q=80&w=300&h=225«Ερώτηση Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο ύψος του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών και σε αυτό που κοινοποιήθηκε στις Βρυξέλλες;

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015»,περιέχονται μέτρα ύψους 28,3 δισ. ευρώ. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες του τύπου (Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία 5-6-2011), στις 24 Μαΐου, η κυβέρνηση έστειλε στις Βρυξέλλες το Πρόγραμμα Σταθερότητας το οποίο διαφέρει σημαντικά από την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών τόσο στα μέτρα του μεσοπρόθεσμου πακέτου (2012-2015), που αποτυπώνονται κατά 4 δισ. ευρώ αυξημένα, όσο και στα πρόσθετα εισπρακτικά μέτρα του 2011.

Πιο συγκεριμένα, το κόστος της δημοσιονομικής προσαρμογής 2012 -2015 που κοινοποιήθηκε στις Βρυξέλλες ανέρχεται στο 11,4% του ΑΕΠ ενώ το κόστος του μεσοπρόθεσμου που ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών υπολογίζεται στο 7,6% ΑΕΠ

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

· Υπάρχουν διαφορές στην κοστολόγηση των επιπρόσθετων μέτρων του μεσοπρόθεσμου ανάμεσα στην ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών και του Επικαιροποιημένου Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης που κοινοποιήθηκε στις Βρυξέλλες; Εάν ναι, ποιες είναι αυτές και που οφείλονται;

· Δεδομένου ότι η κυβέρνηση διαρκώς τροποποιεί προς τα επάνω το ύψος των πρόσθετων μέτρων που προωθεί για το 2011.Ερωτάται η κυβέρνηση, ποιο είναι το συνολικό ύψος της δημοσιονομικής διόρθωσης που συμφωνήθηκε με την Τρόικα; Τόσο για το 2011 όσο και για το μεσοπρόθεσμο;

Μειώσεις παντού!! Εμπόριο, αυτοκίνητα, οικοδομές...

Μείωση 11,4% σημείωσε ο τζίρος στο χονδρικό εμπόριο το πρώτο τρίμηνο του 2011 σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο

Μείωση 11,4% σημείωσε ο τζίρος στο χονδρικό εμπόριο το πρώτο τρίμηνο του 2011 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010 και ενώ κατά την αντίστοιχη σύγκριση των ετών 2010 προς το 2009 είχε σημειωθεί άυξηση 5,2% [είπαμε η φόρα που είχαμε από τον Καραμανλή...] σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ)

Πτώση 37,4% παρουσίασε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα τον Φεβρουάριο, έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου

Πτώση 37,4% παρουσίασε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα τον Φεβρουάριο, συγκριτικά με το Φεβρουάριο του 2010 (με βάση τον όγκο των νέων οικοδομών) όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Mείωση κατά 42,9% παρουσίασε το πρώτο τρίμηνο του έτους ο τζίρος στο σύνολο του κλάδου των αυτοκινήτων σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο

Mείωση κατά 42,9% παρουσίασε το πρώτο τρίμηνο του έτους ο τζίρος στο σύνολο του κλάδου των αυτοκινήτων σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι και έναντι μείωσης 7,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2010 προς το 2009.

Αυτό προκύπτει απο τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστικη Αρχή. Σύμφωνα με αυτά ο τζίρος στο Εμπόριο Αυτοκινήτων του πρώτου τριμήνου του 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του πρώτου τριμήνου του 2010, παρουσίασε μείωση κατά 48,7%, έναντι μείωσης 8,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2010 προς το 2009.

Γερμανία:Τα φύτρα ευθύνονται για την μόλυνση με το βακτήριο E.Coli, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Robert Koch

Τα φύτρα ευθύνονται για την μόλυνση με το βακτήριο E.Coli που προκάλεσε τον θάνατο 30 ανθρώπων στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής του ομοσπονδιακού υγειονομικού Ινστιτούτου Robert Koch Ράινχαρντ Μπούργκερ.

Νωρίτερα, πηγές των αρμόδιων γερμανικών αρχών είχαν δηλώσει ότι αναμένεται να αρθεί σήμερα η προειδοποίηση κατά της κατανάλωσης αγγουριών, τοματών και πράσινων σαλατών στη Γερμανία, αλλά να διατηρηθεί για τα φρέσκα φύτρα λαχανικών και οσπρίων.

"Χιλιάδες αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν στις τομάτες, τα αγγούρια και τις πράσινες σαλάτες δεν έδωσαν κανένα αποτέλεσμα. Όμως υπάρχουν όλο και περισσότερα στοιχεία που συνδέουν τους ασθενείς με μία συγκεκριμένη επιχείρηση" στην Κάτω Σαξονία, η οποία καλλιεργεί φύτρα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αρμόδια πηγή που δεν κατονομάζεται.

Η επιδημία έχει προκαλέσει τον θάνατο 30 ανθρώπων στην Ευρώπη και έχει πλήξει τους ευρωπαίους αγρότες.

Ναι σε νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα ψήφισε σχεδόνο σύσωμη η γερμανική Βουλή

Το ψήφισμα που προτάθηκε από την Κυβέρνηση συνασπισμού της Μέρκελ στηρίχθηκε τόσο από τους σοσιαλδημοκράτες όσο και από τους πράσινους. Ενώ οι αριστεροί ήταν οι πλέον ένθερμοι υποστηρικτές μας με τον Γκίζυ να δηλώνει πως όλα αυτά τα πακέτα και τα μέτρα βαθαίνουν την ύφεση και η μόνη λύση είναι ένα πρόγραμμα επενδύσεων στην Ελλάδα που θα φέρει ανάπτυξη. Βέβαια το ψήφισμα έχει σαν προυπόθεση να συμμετέχουν οι ιδιώτες στο νέο πακέτο βοήθειας και να γίνει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής.

Γαντζωμένος στην καρέκλα του Μαξίμου ο πρωθυπουργός, είπε ο Αλέξης Τσίπρας

http://static.doldigital.net/webstatic/C3803C7D414EB7D8426956E1E6E16B77.jpgΠροσφυγή στις κάλπες ζήτησε εκ νέου ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι μιλάει με τη γλώσσα των δανειστών. Η κυβέρνηση δεν έχει τη στοιχειώδη δημοκρατική νομιμοποίηση να προχωράει ερήμην του λαού, υπογράμμισε.

«Είστε εξουσιομανής στην εξουσία, γαντζωμένος στην καρέκλα του Μαξίμου», παρατήρησε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

«Τι άλλο πρέπει να γίνει όταν ο λαός είναι στο δρόμο;[...]. Μία είναι η λύση: Να προχωρήσετε σε εκλογές» είπε ο κ.Τσίπρας και πρόσθεσε: «Ο πατέρας σας γέμιζε τους δρόμους με το λαό κοντά του, εσείς γεμίζετε τους δρόμους με το λαό εναντίον σας».

Ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ.Παπανδρέου είπε: «Το δυστύχημα με εσάς είναι ότι δεν σκέφτεστε άλλη λύση από αυτή των δανειστών μας ή δεν σκέφτεστε τη λύση να μην είστε πρωθυπουργός».

«Ευτυχώς που δεν μας είπατε ότι το μνημόνιο είναι ευλογία, όπως έχει κάνει ο κ.Πάγκαλος» είπε ο κ.Τσίπρας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης που τον χαρακτήρισε ψεύτη. «Δεν είναι τσιφλίκι σας η Βουλή, να βρίζετε στα κανάλια» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό πρόσθεσε: «Αν θέλετε να δώσετε πολιτική λύση, να προχωρήσετε στη λαϊκή ετυμηγορία, ώστε να φύγει η τρόικα εσείς και το μνημόνιο».
Χαρακτήρισε αλλοίωση της λαϊκής εντολής το να έρθουν τεχνοκράτες στα υπουργεία

GAP: "Θα την αλλάξουμε (τα φώτα) την Ελλάδα" είπε και εννοούσε: "Θα την @αμήσουμε την Ελλάδα"

http://parafoniades.files.wordpress.com/2008/06/papandreou.jpg"Στόχος μας είναι η συνεχής μείωση των ελλειμμάτων" τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, από το βήμα της Βουλής, στη διάρκεια της συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων των Γ. Καρατζαφέρη και Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της "Ωρας του πρωθυπουργού".

"Βασικός στόχος μας είναι να μην χρειαζόμαστε όλο και περισσότερα δανεικά για να μπορούμε να επιβιώσουμε", υπογράμμισε ο Γ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: "αυτή είναι η δικιά μου πατριωτική στάση. Όχι σε δάνειες δυνάμεις. Θα την αλλάξουμε την Ελλάδα".

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η μείωση του ελλείμματος κατά 5% είναι ρεκόρ και "πράγματι υπάρχει ελπίδα ότι το 2012 θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα". Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, αναφέρθηκε στις τομές όπως οι αποκρατικοποιήσεις, "πάντα με διαφάνεια πάντα με τις καλύτερες τιμές".

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι θα δοθεί έμφαση στην ανταγωνιστικότητα στην ποιότητα, στις εξαγωγές αλλά και στην παιδεία και στις υπηρεσίες υγείας.

"Η μεγαλύτερη κοινωνική αδικία και αντιαναπτυξιακό φαινόμενο είναι η φοροδιαφυγή", επανέλαβε και πρόσθεσε: "στόχος μας είναι ένα ευρύτερο πολιτικό σύστημα που να το εμπιστεύεται ο λαός. Θα γίνει βιώσιμο το χρέος και θα κάνουμε αλλαγές ώστε να είναι η οικονομία μας βιώσιμη". Αναφερόμενος στο μέλλον της χώρας τόνισε: "θα την αλλάξουμε την Ελλάδα. Όχι μόνο θα έχουμε μια διαφορετική Ελλάδα αλλά θα έχουμε λύσει για τις επόμενες γενιές και το μεγάλο ζήτημα του χρέους. Για μια Ελλάδα ποτέ πια σε επιτήρηση".

Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας για μείωση διοδίων μεταξύ υπ. Υποδομών και κατασκευαστριών των αυτοκινητοδρόμων-Εμείς θα λάβουμε γνώση;

Θετική έκβαση είχαν οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τις κατασκευάστριες κοινοπραξίες των πέντε μεγάλων αυτοκινητοδρόμων παραχώρησης. Οι δύο πλευρές μονόγραψαν το κείμενο του μνημονίου συνεργασίας και συναντίληψης, που είχε προταθεί εκ μέρους του υπουργείου στις 14 Απριλίου, μνημόνιο το οποίο περιελάμβανε και τη μείωση των διοδίων. [Γιατί δεν τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, έστω για τα μάτια του κόσμου, η πρόταση του υπουργείου; Εμείς θα μάθουμε τι προβλέπει το μνημόνιο που υπέγραψαν ή είμαστε "βλάκες" και δεν θα καταλάβουμε τι λέει;]

Θετική είναι και η στάση των τραπεζών, που χρηματοδοτούν τα έργα, εκπρόσωποι των οποίων συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας, η τελική συμφωνία των δύο πλευρών τοποθετείται στα τέλη Ιουλίου και προς το τέλος του καλοκαιριού εκτιμάται ότι θα υλοποιηθεί η μείωση των διοδίων κατά 25-30% σε όλο το δίκτυο και κατά 50% στα υπό κατασκευήν τμήματα.

Μας κάνουν πλάκα με τον Αρτέτα...

Διάβασα πως ο Βαλβέρδε θέλει τον Μικέλ Αρτέτα της Έβερτον στον Ολυμπιακό... Απόλυτα λογικό το παραπάνω σενάριο αν σκεφτεί κανείς τις παρακάτω παραμέτρους...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Σόιμπλε : "η κατάσταση στην Ελλάδα και την Ευρώπη είναι σοβαρή"

Την κρισιμότητα της κατάστασης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη υπογράμμισε ο Γερμανός υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας σήμερα στη γερμανική βουλή. "Η κατάσταση στην Ελλάδα και την Ευρώπη είναι σοβαρή", τόνισε ο κ. Σόιμπλε.

Πρέπει να διαμορφωθεί ένα πρόσθετο πρόγραμμα βοήθειας προκειμένου να κλείσει η τρύπα χρηματοδότησης της χώρας, έτσι ώστε να μπορέσει να καταβληθεί η επόμενη δόση στις αρχές Ιουλίου. Χωρίς την καταβολή της επόμενης δόσης υπάρχει άμεσος κίνδυνος στάσης πληρωμών με βαρύτατες συνέπειες και παγκόσμια ρίσκα λόγω μετάδοσης της κρίσης.

Η γερμανική βουλή αναμένεται να εγκρίνει με άνετη πλειοψηφία ψήφισμα των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού CDU CSU FDP για το πλαίσιο διαπραγμάτευσης ενός νέου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα.

Ο κ. Σόιμπλε δεν ανέφερε το εύρος που θα έχει το πρόσθετο πρόγραμμα στήριξης. Τόνισε όμως ότι προϋπόθεση" είναι η ανάληψη πρόσθετων προσπαθειών από την ίδια την Ελλάδα καθώς και συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών. Πρέπει να υπάρξει μια "δίκαιη κατανομή του βάρους ανάμεσα στους φορολογούμενους και το χρηματοπιστωτικό τομέα" είπε ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι οι ιδιώτες επενδυτές δεν μπορούν απλά να μετακυλύουν τις δικές τους ζημιές στην πλάτη των φορολογουμένων. "Εάν κερδίσουμε χρόνο με ένα νέο πρόγραμμα προσαρμογής, η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη λύση του προβλήματος είναι αναπότρεπτη", είπε ο κ. Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπ.Οικονομικών δήλωσε ότι σέβεται τις επιφυλάξεις της ΕΚΤ για τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών σε ένα δεύτερο πακέτο για την Ελλάδα. Οι επιφυλάξεις αυτές πρέπει να ληφθούν "σοβαρά υπόψη", είπε ο κ. Σόιμπλε. Μία κοινή επιτροπή εργασίας αναζητά ένα στενό διάδρομο ανάμεσα στην ουσιαστική συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών και την αποτροπή των αρνητικών αντιδράσεων στις χρηματαγορές που φοβάται η ΕΚΤ, είπε ο κ. Σόιμπλε. Τάχθηκε εκ νέου υπέρ της ανταλλαγής ομολόγων με νέα επταετούς διάρκειας που θα δώσουν μια ανάσα επτά ετών για να μπορέσει η χώρα να αποπληρώσει τα χρέη της. Η Ελλάδα θα κερδίσει χρόνο για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και για να αποκτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών είπε ο κ. Σόιμπλε. Ο υπ. Οικονομικών υπογράμμισε ότι η Ελλάδα καταβάλλει "εξαιρετικές προσπάθειες" εξυγίανσης, αλλά απαιτούνται ,όπως είπε, περισσότερα και κυρίως επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων.

Στις 15 Ιουνίου ολική έκλειψη Σελήνης, ορατή και από την Ελλάδα

Μια ολική έκλειψη Σελήνης, η πρώτη του 2011, η οποία θα είναι ορατή και από ολόκληρη την Ελλάδα, καιρού επιτρέποντος, θα συμβεί το βράδυ της Τετάρτης 15 Ιουνίου, καθώς η Γη θα παρεμβληθεί ανάμεσα στον Ήλιο και το φεγγάρι, τυλίγοντας το δορυφόρο της με τη σκιά της.

Η έκλειψη θα αρχίσει νωρίς το βράδυ με αποτέλεσμα στο μεγαλύτερο μέρος της η Σελήνη να βρίσκεται αρκετά χαμηλά στον ορίζοντα και έτσι στην Ευρώπη -και στην Ελλάδα- οι θεατές θα χάσουν τα πρώτα-πρώτα στάδια της έκλειψης, όμως στη συνέχεια θα μπορούν να τη δουν. Το καλύτερο μέρος παρατήρησης θα είναι με κατεύθυνση προς νότια - νοτιανατολικά.

Η Σελήνη αναμένεται να ανατείλει περίπου στις 20:50, η έναρξη της μερικής έκλειψης από τη σκιά της Γης θα αρχίσει περίπου στις 21:20 (η Σελήνη θα βρίσκεται σε γωνία μόλις πέντε μοιρών από τον ορίζοντα), ενώ η έναρξη της ολικής φάσης της έκλειψης θα είναι κατά τις 22:20 το βράδυ και η Σελήνη θα βρίσκεται σε ύψος περίπου 13 μοιρών.

Η ολική φάση της έκλειψης θα διαρκέσει επί σχεδόν 100 λεπτά (η τελευταία έκλειψη που ξεπέρασε αυτή τη διάρκεια, είχε λάβει χώρα τον Ιούλιο του 2000), γεγονός που θα συμβάλλει οι παρατηρητές να μπορέσουν να δουν την ολική φάση και σε μεγαλύτερο ύψος. Η ολική φάση αναμένεται να τελειώσει λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, όταν η Σελήνη θα βρίσκεται σε ύψος 24 μοιρών σε σχέση με τον ορίζοντα, ενώ η μερική φάση της έκλειψης θα τελειώσει μια ώρα αργότερα, λίγο μετά τη μία το βράδυ, με τη Σελήνη σε ύψος 27 μοιρών.

Η έκλειψη της Σελήνης είναι δυνατό να παρατηρηθεί ακόμα και δια γυμνού οφθαλμού, καθώς η παρατήρηση ούτε κάποιον κίνδυνο ενέχει, ούτε απαιτεί ειδικό αστρονομικό εξοπλισμό. Το «σβήσιμο» του φεγγαριού από το νυχτερινό ουρανό θα επιτρέψει στους θεατές να δουν «με άλλα μάτια» τα αστέρια.

Όλο το φαινόμενο, εκτός από την Ευρώπη, θα είναι ορατό από την Ανατολική Αφρική, την Μέση Ανατολή, την Κεντρική Ασία και τη Δυτική Αυστραλία, ενώ άλλες περιοχές του πλανήτη θα δουν μόνο ένα μέρος του και άλλες, όπως η Βόρεια Αμερική, θα το χάσουν.

Μια δεύτερη ολική έκλειψη Σελήνης θα συμβεί φέτος, στις 10 Δεκεμβρίου, ενώ η επόμενη θα λάβει χώρα στις 27 Ιουλίου 2018. Σε όλες τις περιπτώσεις, τόσο στις 15 Ιουνίου, όσο και στις επόμενες, η έκλειψη θα είναι «κεντρική», δηλαδή το φεγγάρι θα διέλθει από το κέντρο της σκιάς της Γης. Είχε προηγηθεί μια μερική ηλιακή έκλειψη στις 4 Ιανουαρίου φέτος, που ήταν ορατή από τη χώρα μας.

Ανακαλύφθηκε το μυστικό γιατί κόβεται η όρεξη στους καπνιστές και έτσι χάνουν κιλά - Ελπίδες για νέου τύπου χάπι κατά της παχυσαρκίας

Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν τον ακριβή εγκεφαλικό μηχανισμό, τον οποίο ενεργοποιεί η νικοτίνη του τσιγάρου, με συνέπεια η όρεξη των καπνιστών να περιορίζεται και έτσι είναι κατά μέσο όρο πιο λεπτοί από τους μη καπνιστές. Η ανακάλυψη μπορεί μελλοντικά να βοηθήσει στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας μέσω ενός νέου φαρμάκου που θα μιμείται την «ανορεξική» δράση της νικοτίνης.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια νευροβιολογίας και φαρμακολογίας του Τμήματος Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Γιέηλ Μαρίνα Πιτσιότο, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό “Science”, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, εντόπισαν με ποιο τρόπο η νικοτίνη ενεργοποιεί ορισμένα εγκεφαλικά κύτταρα (νευρώνες) στην περιοχή του υποθάλαμου, που «λένε» στον οργανισμό πότε έχει φάει αρκετά. Η νικοτίνη «πυροδοτεί» αυτό το εγκεφαλικό σήμα κορεσμού.

Όπως δήλωσε η Πιτσιότο, πολλοί άνθρωποι διστάζουν να κόψουν το τσιγάρο, μήπως βάλουν παραπάνω κιλά, όμως η νέα έρευνα μπορεί να βοηθήσει μελλοντικά, ώστε οι άνθρωποι να ελέγχουν το βάρος τους όταν σταματούν να καπνίζουν, όπως επίσης η μελέτη μπορεί να βοηθήσει τους μη καπνιστές να μην παχαίνουν.

Οι ερευνητές έκαναν την ανακάλυψή τους με πειράματα σε ποντίκια, όμως πιστεύουν ότι παρόμοιοι υποδοχείς της νικοτίνης μπορούν να απομονωθούν και στους ανθρώπους. Οι επιστήμονες έκαναν δοκιμές με ένα πειραματικό φάρμακο κατά της κατάθλιψης για να δουν πώς επιδρά στους νικοτινικούς υποδοχείς που βρίσκονται στην επιφάνεια των νευρώνων. Διαπίστωσαν ότι το φάρμακο έκανε τα πειραματόζωα να τρώνε λιγότερο (μέχρι και το μισό) σε σχέση με όσα δεν έπαιρναν την ίδια ουσία που επηρέαζε τους υποδοχείς νικοτίνης στα εγκεφαλικά κύτταρα του υποθάλαμου, ενώ το λίπος στο σώμα τους μειώθηκε κατά 15% έως 20% μέσα σε διάστημα ενός μηνός από τη λήψη του φαρμάκου.

Τα επόμενα πειράματα επιβεβαίωσαν ότι το φάρμακο ενεργοποιεί τους υποδοχείς νικοτίνης, που με τη σειρά τους στέλνουν σήμα στους νευρώνες ότι τελείωσε η ώρα του φαγητού. Οι συγκεκριμένοι νικοτινικοί υποδοχείς (α3β4) είναι διαφορετικοί από αυτούς που «πυροδοτούν» την λαχτάρα για νικοτίνη στους καπνιστές. Έτσι, οι ερευνητές πιστεύουν ότι είναι δυνατό να πετύχουν την καταστολή της όρεξης, χωρίς παράλληλα να ενεργοποιήσουν την επιθυμία για τσιγάρο.

Ο στόχος των επιστημόνων είναι να δημιουργήσουν ένα φάρμακο που θα ενεργοποιεί τους νικοτινικούς υποδοχείς α3β4, που κόβουν την όρεξη, ενώ παράλληλα θα μπορεί κάποιος άφοβα να κόψει και το κάπνισμα. Σε κάθε περίπτωση, οι ερευνητές επεσήμαναν ότι είναι επικίνδυνο να συνεχίζει να καπνίζει κανείς, επειδή φοβάται ότι θα παχύνει αν το κόψει, από τη στιγμή που το κάπνισμα έχει αποδειχτεί ότι βλάπτει την υγεία με διάφορους τρόπους (καρδιά, καρκίνος, πνευμονοπάθεια, κίνδυνος στην κύηση, ρυτίδες κ.α.). Οποιοδήποτε όφελος από την απώλεια βάρους δεν μπορεί να αντισταθμίσει όλους αυτούς τους παράγοντες κινδύνου.

http://www.sciencemag.org/content/332/6035/1330.abstract

Ύφεση 5,5%... κι όμως τα πράσινα παπαγαλάκια μιλάνε για ανάπτυξη 0,8%!!!!

Τα πράσινα παπαγαλάκια προσπερνούν γρήγορα την ύφεση του 5,5% και μας ζαλίζουν με το 0,8% που υποδηλώνει ανάπτυξη αλλά σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο... εννοείται ότι ούτε το 0,8% ισχύει μιας και αυτό ήταν η αρχική πρόβλεψη και τελικά διαμορφώθηκε στο 0,2%

Διαβάστε και τα κατορθώματα του ΠΑΣΟΚ:

Στο 5,5% η ύφεση της ελληνικής οικονομίας στο α΄τρίμηνο του 2011
Αναθεωρήθηκαν επί τα χείρω οι αρχικές εκτιμήσεις

Πτώση 5,5% κατέγραψε το ΑΕΠ στο α' τρίμηνο του 2011 σε ετήσια βάση. Οι αρχικές εκτιμήσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής τοποθετούσαν στο 4,8% την υποχώρηση του ΑΕΠ στο α΄τρίμηνο του 2011. Στην ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ διευκρινίζεται πως «οι εκτιμήσεις των δημοσιονομικών στοιχείων του α' τριμήνου 2011 είναι απολύτως προσωρινές και θα ακολουθήσει η αναθεώρηση τους». Σημειώνεται πως στην έκθεση αξιολόγησης της τρόικας η πρόβλεψη για τους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το 2011 αναθεωρήθηκε επί τα χείρω το -3,8%, έναντι αρχικής πρόβλεψης 3%.

Με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν σε σταθερές τιμές 2000, κατά το α' τρίμηνο τρίμηνο του 2011 παρουσίασε αύξηση κατά 0,2% σε σχέση με το δ' τρίμηνο του 2010, έναντι αρχικής εκτίμησης για αύξηση 0,8%, κάτι που η κυβέρνηση προέβαλε ως πρόδρομο δείκτη ανάκαμψης της οικονομίας.

Η συνολική καταναλωτική δαπάνη παρουσίασε μείωση κατά 6,9% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2010. Οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 19,2% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2010.

Μείωση κατά 40,7% παρουσίασε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, αντισταθμίζοντας μερικώς τη μείωση του ΑΕΠ.

Μείωση κατά 2% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2010 παρουσίασαν οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. Οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 6,5%, ενώ οι εξαγωγές υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 8,3%. Μείωση κατά 15,5% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2010 παρουσίασαν οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. Οι εισαγωγές αγαθών μειώθηκαν κατά 16,4% και οι εισαγωγές υπηρεσιών κατά 12,0%.

Στην ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ διευκρινίζεται πως «οι εκτιμήσεις των δημοσιονομικών στοιχείων του α' τριμήνου 2011 είναι απολύτως προσωρινές και θα ακολουθήσει η αναθεώρηση τους».

Β. Μαρκεζίνης: Δέκα Σκέψεις για να μην Πεθάνουμε

Σαν προφήτης στην έρημο, περιγράφω εδώ και καιρό τα προβλήματα της χώρας μας και, ενώ τα κείμενά μου διαβάζονται από πολυάριθμους αναγνώστες, κανένας Έλληνας πολιτικός δεν έχει θελήσει να ακολουθήσει τις συμβουλές μου, φοβούμενος ίσως (αλλά δυστυχώς) το πολιτικό κόστος.

Είναι πλέον σαφές πως μόνον ο λαός μπορεί να σώσει τη χώρα από την άβυσσο. Για να γίνει αυτό, όμως, ο λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια - όσο και αν η αλήθεια, αντίθετα με τα ψέματα, πονάει. Ιδού λοιπόν η δική μου εκδοχή της αλήθειας, με τη μορφή δέκα προτάσεων.

1. Στο τελευταίο μου βιβλίο, Η Ελλάδα των Κρίσεων, ανέλυσα τις πέντε κρίσεις μας - την οικονομική, τη διπλωματική, τη μεταναστευτική, τη μειονοτική, αλλά και την κρίση αξιοπιστίας του πολιτικού κόσμου - και τόνισα, όσο κανείς άλλος, ότι οι κρίσεις αυτές είναι αλληλένδετες. To συγκεκριμένο χαρακτηριστικό καθιστά τη θέση της χώρας μας πολύ διαφορετική και πολύ πιο επισφαλή από της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, οι οποίες συχνά μνημονεύονται ως ανάλογες περιπτώσεις, ενώ δεν είναι.

2. Όσο ολέθριες και αν είναι οι οικονομικές μας ασωτίες, η κακή υπόληψη των πολιτικών μας είναι ο παράγοντας που ενδέχεται μια μέρα να πυροδοτήσει ακραίες εσωτερικές αντιδράσεις, κατά τον ίδιο τρόπο που έχει καταβαραθρώσει την αξιοπιστία μας στο εξωτερικό. Ο πολιτικός και ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας μας υποκρίνονται ότι το πρόβλημα είναι «κατασκευασμένο»· ο λαός όμως συνειδητοποιεί όλο και πιο έντονα ότι το πρόβλημα είναι απολύτως πραγματικό.

3. Στη διένεξη εντάχθηκαν πρόσφατα μερικοί πανεπιστημιακοί μας, οι οποίοι εστίασαν τη συζήτηση στη συνταγματική μεταρρύθμιση. Αν και είναι καθ' όλα θεμιτή και ορθή, η λογική αυτή μπορεί να μας οδηγήσει σε έναν ατέρμονα δαίδαλο χρονοβόρων νομικών συζητήσεων. Ως εκ τούτου, δεν είναι αυτή η κατάλληλη η στιγμή για να αναδείξουμε το εν λόγω ζήτημα ως το πλέον επιτακτικό. Παρότι η χώρα μας έχει να ωφεληθεί από τις τρέχουσες διαβουλεύσεις για τις ανησυχίες και τα δεινά της, αν χρειάζεται κάτι επειγόντως είναι ανθρώπους που θα την κυβερνήσουν με τιμιότητα, ικανότητα και σύνεση. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να προέλθουν από τις τάξεις των Ελλήνων μέσης ηλικίας, οι οποίοι έχουν ήδη αποδείξει την αξία τους στη ζωή - και επ' ουδενί λόγω από τους κύκλους που μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού.

4. Στρεφόμενοι στην οικονομική κρίση, οφείλουμε όλοι να καταλάβουμε ότι στα ζητήματα αυτά δεν υπάρχει «μία λύση». Όποια λύση και αν υιοθετήσουμε, θα έχει και κόστος και οδυνηρές συνέπειες. Γι' αυτό άλλωστε είμαι πεπεισμένος, ότι το «κούρεμα», που προχωράει ήδη μυστικά, θα γίνει μια μέρα και ανοικτά, προκειμένου να καθησυχαστούν οι αγορές.

5. Σε συνδυασμό με τον πραγματικό -και όχι τον πλασματικό, που καταστρώνεται σήμερα- περιορισμό του αδρανούς κρατικού μηχανισμού, τα μέτρα μπορεί να οδηγήσουν σε παρατεταμένη εσωτερική αστάθεια, μείωση της εθνικής κυριαρχίας ή ακόμη και αιματοχυσίες. Οι κίνδυνοι αυτοί θα μπορούσαν ενδεχομένως να αποφευχθούν, εάν ο λαός πειστεί ότι αυτοί που τα προτείνουν (α) πιστεύουν ειλικρινά στην ορθότητά τους και (β) είναι τίμιοι και δεν θα τα εκμεταλλευτούν προς ίδιον όφελος. (Τούτο μάς οδηγεί στην έβδομη πρόταση, κατωτέρω.)

6. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει η αμυδρή ελπίδα ότι οι κρίσεις θα οδηγήσουν σε ειρηνικές διαδηλώσεις του είδους που βλέπουμε στην Πλατεία Συντάγματος και αλλού στην χώρα μας. Οι διαδηλώσεις αυτές θα αποδειχθούν θετικές εφόσον (α) παραμείνουν ακομμάτιστες· (β) δεν εισχωρήσουν σε αυτές παράγοντες ή προβοκάτορες της κυβέρνησης· (γ) παραμείνουν ειρηνικές· (δ) αποκτήσουν σύντομα συγκεκριμένους και εφικτούς στόχους. Οι απόπειρες των κομμάτων να «χρωματίσουν» το Κίνημα του Συντάγματος θα μπορούσαν να σκοτώσουν την «Ελληνική Άνοιξη» και να επιβάλουν εκ νέου την καταστροφική κομματική κυριαρχία στις συνειδήσεις και τις κινήσεις των αγανακτισμένων. Τέλος, για να επιβιώσει αυτό το ευπρόσδεκτο (πιστεύω), νεανικό κίνημα, πρέπει τουλάχιστον να δεκαπλασιαστεί σε μέγεθος και να μετασχηματίσει εποικοδομητικά τη λογική των συνεχών συζητήσεων, που φαίνεται να επικρατεί σήμερα.

7. Εάν πραγματωθούν όλοι αυτοί οι παράγοντες, το ειρηνικό αυτό κίνημα θα μπορούσε ακόμη και να ρίξει την κυβέρνηση (πράγμα που έχει ήδη καθυστερήσει να γίνει). Πάντοτε όμως το κίνημα θα πρέπει να θυμάται μέχρι πού μπορεί να φτάσει, υπό την παρούσα μορφή του. Διότι, παρ' όλο που οι ειρηνικοί διαδηλωτές μπορούν να ανατρέψουν κυβερνήσεις ή ακόμη και έναν ολόκληρο πολιτικό κόσμο, δεν μπορούν, ως μάζα, να αναλάβουν το καθήκον της κυβέρνησης.

8. Έτσι, για το επόμενο βήμα θα χρειαστεί να εμφανιστεί ένας νέος ηγέτης, ο οποίος όμως εξακολουθεί σήμερα να απουσιάζει. Η ανάδυση ενός ηγέτη, όπως συνέβη με τον Βενιζέλο το 1910 και τον Βάτσλαβ Χάβελ στην Τσεχοσλοβακία τη δεκαετία του 1990, αποτελεί γεγονός απροσδιόριστο και απρόβλεπτο. Οι πολίτες πρέπει να το καταλάβουν αυτό, μια και ανέκαθεν αυτό υποδείκνυε η ιστορία. Χωρίς «ηγέτη», οι ομάδες αυτού του είδους μπορούν μεν να γκρεμίσουν, όχι όμως και να κτίσουν. Αργά ή γρήγορα, λοιπόν, το κίνημα αυτό θα πρέπει να εγκαταλείψει ή τουλάχιστον να αναπροσανατολίσει τις σημερινές ιδέες του περί άμεσης δημοκρατίας. Οι διαδηλωτές οφείλουν επίσης να συνειδητοποιήσουν ότι η εκλογική αποχή και η λευκή ψήφος είναι απολύτως ατελέσφορες ως λύσεις.

Όποιο σενάριο και αν επικρατήσει -η βίαιη ή η ειρηνική αλλαγή-, το υπάρχον κομματικό σύστημα θα βγει εντελώς διαφορετικό από την όλη διαδικασία, έστω και αν επιβιώσουν για λίγους μήνες μερικές από τις υπάρχουσες ταμπέλες και συνθηματολογίες του. Διότι ο «κρατισμός» και οι κομματικοί διορισμοί θα εξαλειφθούν, και το γεγονός αυτό θα επηρεάσει τη δομή των κομμάτων, την πηγή της δύναμής τους ή ακόμη και τη συνθηματολογία που χρησιμοποιούν στις καθημερινές πολιτικές μάχες. Έτσι, προβλέπω ότι η έμφαση του δημόσιου διαλόγου θα μετατοπιστεί στα ζητήματα της μετανάστευσης και της έννομης τάξης, υπό την επιρροή ιδεαλιστικών ή ρεαλιστικών διακηρύξεων δικαιωμάτων.

9. Στην πλειονότητά του, ο λαός δεν έχει συνειδητοποιήσει τη χαώδη κατάσταση της εξωτερικής μας πολιτικής. Οι κίνδυνοι που ενέχουν η πολιτική ισχύος και οι νέες συμμαχίες που διαμορφώνονται σήμερα γύρω μας δεν λαμβάνονται υπόψη ούτε καν από τους ειδικούς. Ο καινοφανής χαρακτήρας της κατάστασης σημαίνει ότι στο μέλλον οι σοφές αποφάσεις θα εξαρτηθούν από τη διαίσθηση και την εμπειρία. Και οι δύο όμως αυτές ιδιότητες απουσιάζουν παντελώς από ένα υπουργείο που δεν στερείται μόνον κεφαλαίων, αλλά και ιδεών. Δεν βλέπω καμία αχτίδα ελπίδας εάν δεν αναπροσαρμοστεί άμεσα η πολιτική μας απέναντι σε έναν γείτονα που, ενώ εμείς κοιμόμαστε, αυτός γίνεται όλο και πιο μεγάλος, πιο ισχυρός, πιο επιθετικός!

10. Σε τελευταία και βαθύτερη ανάλυση, όλα τα προβλήματα συνδέονται με τον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για την κυβέρνηση. Και, πολιτικά και συνταγματικά, ο άνθρωπος αυτός είναι ο πρωθυπουργός. Η αναποφασιστικότητά του και η διοικητική του ανεπάρκεια υπερτερούν της εντυπωσιακής κινητικότητάς του, με αποτέλεσμα να έχουν μειώσει τη δημοτικότητά του στο εσωτερικό και την αξιοπιστία του στο εξωτερικό. Για ποιον λόγο, όμως, το κόμμα του, που δεν στερείται χαρισματικών ανθρώπων, αφήνεται να οδηγηθεί στην ήττα και την ατίμωση; Δεν μπορούν τα μέλη του να καταλάβουν ότι οφείλουν να αντικαταστήσουν τον αρχηγό τους άμεσα (αλλά και με αξιοπρέπεια); Και αν το ίδιο ΠΑΣΟΚ δεν έχει το θάρρος να προβεί σε αυτήν τη «βασιλοκτονία», δεν θα έπρεπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ορμώμενος ίσως από μια κοινοβουλευτική ήττα, να προκηρύξει εκλογές; Έτσι τουλάχιστον θα έχουμε την ελπίδα ότι (α) θα καθαρίσει η δηλητηριώδης ατμόσφαιρα στην οποία ζούμε σήμερα και (β) θα διευκολυνθεί η συναίνεση, καθώς θα απομακρυνθεί από τον πολιτικό βίο μας η διανοητική στειρότητα πολυάριθμων βουλευτών.

Για πόσο ακόμη ο πολιτικός κόσμος που αποτελεί τη βάση της πυραμίδας του ΠΑΣΟΚ θα ανέχεται ένα τόσο προσωποκεντρικό και αποτυχημένο σύστημα διακυβέρνησης; Για πόσο ακόμη τα επικοινωνιακά τεχνάσματα θα υπερέχουν της ουσίας; Για πόσο ακόμη ο θνήσκων πολιτικός κόσμος μας θα αποφεύγει την ανανέωση επιμένοντας να κρατάει ζωντανά με τεχνητό τρόπο τα νεκρά του μέλη;

To μόνο που μπορώ να προβλέψω είναι ότι όσο πιο πολύ καθυστερούμε αυτές τις αλλαγές, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το τίμημα που θα πληρώσουμε!

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Για όσους πίστεψαν ότι αυτά ήταν τα μέτρα μέχρι το 2015...ΚΑΙ τελειώσαμε...

Κόβουν συντάξεις, κόβουν μισθούς, αυξάνουν ΦΠΑ,αυξάνουν τους φόρους,βάζουν ειδικές εισφορές (χαράτσια) , πουλάνε ό,τι κινείται και δεν κινείται αλλά αν νομίσατε ότι τελείωσαν με το πλιάτσικο είστε γελασμένοι...

Διαβάστε γιατί, στο kolotoubes.blogspot.com

Η συνδιάσκεψη Κορυφής του Σαν Ρέμο και οι Συμμαχικές διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στην συνθήκη των Σεβρών (18 Απριλίου 1920)

Στις 18 Απριλίου 1920 στο Σαν Ρέμο της Ιταλικής Ριβιέρας συναντήθηκαν οι αρχηγοί των τριών χωρών της Αντάντ (Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία) για να διαπραγματευθούν σε κορυφαίο επίπεδο για τα θέματα της Μέσης Ανατολής και της παραπαίουσας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, θέματα που τότε πλέον αφορούσαν άμεσα την Ελλάδα που ήδη είχε αποβιβάσει στρατεύματα στην Σμύρνη και είχε διευρύνει την ζώνη κατοχής της στα όρια που της είχαν επιτραπεί από τους Συμμάχους.

Εκτός των τριών χωρών συμμετείχαν στην συνδιάσκεψη η Ιαπωνία και οι Ηνωμένες Πολιτείες (σε ρόλο μάλλον συμβουλευτικό πάντως σίγουρα όχι αποφασιστικό) ενώ χαρακτηριστικό είναι πως η Ελλάδα δεν συμμετείχε στην Συνδιάσκεψη που θα αποφάσιζε το μέλλον της, ούτε καν ως επίσημος παρατηρητής. Από την πρώτη στιγμή που συγκλήθηκε η διάσκεψη, φάνηκε πως οι τρεις πρωθυπουργοί είχαν προσέλθει στην διάσκεψη με διαφορετικούς στόχους και προτεραιότητες.

Millerand
Η Γαλλική αντιπροσωπεία και ο Γάλλος πρωθυπουργός Millerand προσπαθούσε να ματαιώσει πάσι θυσία τις Αγγλικές προθέσεις για ηπιότερη μεταχείριση της Γερμανίας ως προς τις δυσβάστακτες πολεμικές αποζημιώσεις που της είχαν επιδικαστεί να πληρώσει. Όσον αφορά την Μέση Ανατολή η Γαλλία επιθυμούσε την εφαρμογή της συμφωνίας Saiks-Picaut εξασφάλιση της περιοχής Συρίας, αλλά έβλεπε με αυξανόμενη καχυποψία την Ελληνική παρουσία στην Σμύρνη ως εξυπηρέτηση των αγγλικών συμφερόντων στην περιοχή.

Η Ιταλία με τον Nitti είχε εγκαταλείψει πλήρως την ιμπεριαλιστική της εξωτερική πολιτική, που είχε ως αιχμές την αποβίβαση στρατευμάτων στην Αττάλεια και την πρόθεση κατάληψης της μισής Αλβανίας. Αυτό της είχε επιβληθεί από την απροθυμία των Ιταλικής κοινής γνώμης για υπερπόντιους πολέμους που εκφράστηκε με την μαζική άρνηση Ιταλών στρατιωτών να επιβιβαστούν σε πλοία που θα τους μετέφεραν στην Αλβανία για να πολεμήσουν, ενώ ταυτόχρονα οι Ιταλοί ιθύνοντες παρατηρούσαν την έξαρση του Τουρκικού εθνικισμού και τις μεγάλες Ελληνικές θυσίες για την διατήρηση της ζώνης της Σμύρνης.Έτσι λοιπόν η νέα Ιταλική πολιτική είχε ως βασική επιδίωξη την στρατιωτική απαγκίστρωση από την Μικρά Ασία με οικονομικά ανταλλάγματα και την έναρξη εμπορικών σχέσεων με την κομμουνιστική ρωσία του Λένιν.

Τέλος ο Άγγλος Lloyd George ήθελε να επιβάλλει την προσωπική του πολιτική στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, που προέβλεπε την Αγγλική παρουσία στην Παλαιστίνη και στις πετρελαιοπηγές της Μοσούλης, όπως και την ισχυρή Ελληνική παρουσία στα παράλια της Μικράς Ασίας. Εκτός από τον φιλελληνισμό του και τις δεσμεύσεις του στον Βενιζέλο, ο Lloyd George χρειαζόταν μεσοπρόθεσμα
Τα όρια επιρροήςπου προβλέπονταν από την συμφωνία Sykes-Picot
την στρατιωτική παρουσία των Ελλήνων στην Σμύρνη ως προστασία της Αγγλικής στρατιωτικής παρουσίας αλλά και των βρετανικών οικονομικών συμφερόντων στα Στενά και στην Κωνσταντινούπολη, καθώς η Βρετανία έβγαινε τραυματισμένη από τον Α΄ παγκόσμιο πόλεμο και δεν είχε οικονομικούς και στρατιωτικούς πόρους διαθέσιμους για την Ανατολή.

Η συνδιάσκεψη διήρκεσε μόλις μια εβδομάδα και έλαβε σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα αποφάσεις κοσμογονικής σημασίας για την Εγγύς και Μέση Ανατολή. Στην συνδιάσκεψη έλαβε χώρα ένα από αυτά τα θλιβερά αλισβερίσια που έχουμε κατά καιρούς παρακολουθήσει, όπου σε ένα διπλωματικό παιχνίδι ανταλλάσσονται με κυνισμό, σχεδόν σαν σε χαρτοπαίγνιο, ολόκληρες πόλεις και περιοχές και καθορίζονται οι ζωές και το μέλλον εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Και οι τρεις συμμετέχοντες έλαβαν αυτό που ήθελαν και είχαν ως αρχικό στόχο. Η συνδιάσκεψη ικανοποίησε την Γαλλία καθώς όχι μόνο δεν μετρίασε τους αυστηρούς όρους εις βάρος της ηττημένης Γερμανίας, αλλά επισήμως οι τρεις δυνάμεις κάλεσαν με απειλητικό μήνυμα την ηγεσία της να συμμορφωθεί με όσα είχαν ήδη αποφασιστεί. Ταυτόχρονα επικυρώθηκε ανοιχτά πλέον το μυστικό Αγγλογαλλικό σύμφωνο Sykes-Picot που προέβλεπε το αποικιοκρατικό μοίρασμα της Μέσης Ανατολής σύμφωνα με το οποίο οι Βρετανοί λάμβαναν την Παλαιστίνη και οι Γάλλοι την Συρία. Η απόφαση αυτή θεωρήθηκε πολιτικός θρίαμβος του Millerand και του Fauch στους οποίους επιφυλάχθηκε υποδοχή ηρώων κατά την επιστροφή τους στο Παρίσι.

Το ίδιο συνέβη στην Ιταλία όπου ο Nitti παρουσίασε ως προσωπικό θρίαμβο την άδεια που του παρασχέθηκε να αποκαταστήσει εμπορικές σχέσεις με την κομμουνιστική Ρωσία. Οι ηγεσίες των 2 χωρών απόλυτα ικανοποιημένες ως προς τα θέματα που ήταν επείγοντα για αυτές υπέγραψαν μια συμφωνία που περιείχε τους όρους της συνθήκης που θα υπογραφόταν αργότερα στις Σέβρες και που ήταν αυξημένου Ελληνικού ενδιαφέροντος. Το υπέγραψαν όμως διατυπώνοντας πολλές επιφυλάξεις για το κατά πόσο η μελλοντική συνθήκη θα σταθεροποιούσε την κατάσταση στην Μικρά Ασία. Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών προεξοφλούσαν την αποτυχία της πολιτικής αυτής, αλλά και
Nitti
την μελλοντική αδυναμία της Ελλάδας να κρατηθεί στην Μικρά Ασία χωρίς συμμαχική βοήθεια. Από την στιγμή που η Ιταλία είχε αποφασίσει να απαγκιστρωθεί από την νοτιοδυτική Μικρά Ασία, οι Έλληνες θα έμεναν ολομόναχοι απέναντι στις Τουρκικές αντιδράσεις που γίνονταν συνεχώς εντονότερες ενώ είχε ήδη αναφανεί ο Κεμάλ ως αναδυόμενος ηγέτης και εκφραστής του Τουρκικού εθνικισμού.

Είναι χαρακτηριστικό του κλίματος στην διάσκεψη ότι ο προεδρεύων Ιταλός Nitti μετά την λήξη των εργασιών της δήλωσε τις επιφυλάξεις του για την εφαρμογή των διατάξεων που αφορούσαν την Ελληνική παρουσία στην Σμύρνη και ζητούσε την άμεση αναθεώρηση τους. Ένα άλλο πολύ περίεργο γεγονός είναι ότι οι όροι της συνθήκης διέρρευσαν στην Τουρκική πλευρά πριν της κοινοποιηθούν επισήμως ξεσηκώνοντας σάλο και κατακραυγή στον Τουρκικό τύπο και στην Τουρκική κοινή γνώμη, ενώ στάλθηκαν ψηφίσματα διαμαρτυρίας στις πρεσβείες των Συμμάχων στην Κωνσταντινούπολη. Όλοι οι Αρμοστές των τριών Μεγάλων Δυνάμεων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία τηλεγράφησαν από κοινού στις κυβερνήσεις τους ότι για να επιβληθούν οι σκληροί όροι της συνθήκης θα χρειαζόταν να στείλουν νέα στρατεύματα για έναν νέο πόλεμο με την Τουρκία.

Ο θόρυβος που προκλήθηκε έδωσε την ευκαιρία στον Γάλλο πρωθυπουργό Millerand να ζητήσει την αλλαγή των όρων της συνθήκης που είχαν συμφωνηθεί επ΄ ωφελεία των Τούρκων. Το Συμμαχικό μέτωπο στην Ανατολή είχε διαρραγεί πλέον για τα καλά...

Ι. Β. Δ.

Πηγές

Κωνσταντίνος Σακελαρόπουλος, Η σκιά της Δύσεως, εκδόσεις ΕΚΑΤΗ

Το κείμενο της συμφωνίας της συνδιάσκεψης του Σαν Ρεμο

http://en.wikipedia.org/wiki/San_Remo_conference

http://www.istorikathemata.com/2011/06/18-1920.html