03 Αυγούστου 2011

Για μαιμού ειδήσεις με προεκτάσεις φαντασίωσης διαβάζουμε παραπολιτικά και Ρεστίνα

Πριν από λίγες μέρες ο κοντός με τα τακούνια όπως λέει ο Παπαγιάννης τον Ρετσίνα Κουρτάκη μας ενημέρωσε ότι τρελαίνονται στο επιτελείο Καραμανλή γιατί τώρα που πάει η Μπιρμπίλη στον ΟΑΣΑ δεν μιλάει κανείς ενώ όταν πρότεινε ο Καραμανλής τον Χατζηεμμανουήλ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ όλοι είχαν ανέβει στα κάγκελα...

Και φυσικά η είδηση είναι μαϊμού, δεν έχει καμία σχέση με τον Καραμανλή και είναι βγαλμένη απ' το κούτρα του Ρετσίνα

Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΤΣΑ!

Η Υπουργός Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου, η και μέλος της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, με το προσφιλές πρόσχημα της οικονομικής κρίσης, ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο στο ελληνικό σχολείο της Κορυτσάς!!!

Η συνέχεια στο http://www.greekalert.com

Σ. Λαμπρινίδης προς Μίλτο: «Σε κατάφωρη αντίθεση με την ευρωπαϊκή νομολογία η άρση ανωνυμίας των blog

Σταύρος Λαμπρινίδης, όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν αντιπολίτευση. Το απόσπασμα είναι από δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ τον Ιούλιο του 2009:

Η γνωμοδότηση του Γ. Σανιδά για άρση της ανωνυμίας σε ιστολόγια και κινητά «έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με την ευρωπαϊκή νομολογία επί του θέματος και δείχνει επικίνδυνη άγνοια έως και αδιαφορία για την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών και των προσωπικών δεδομένων» δήλωσε την Τετάρτη ο Σταύρος Λαμπρινίδης, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σκοπεύει μάλιστα να στείλει επιστολή στην Ευρωπαϊκή Αρχή Προστασίας Δεδομένων και να καταθέσει ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Όλες οι ευρωπαϊκές Οδηγίες αλλά και οι γνωμοδοτήσεις των Ευρωπαϊκών Αρχών Προστασίας Δεδομένων είναι κατηγορηματικές ως προς το γεγονός ότι τα «δεδομένα κίνησης» μιας ηλεκτρονικής επικοινωνίας (ποιος επικοινώνησε με ποιον, πότε, από ποια ηλεκτρονική διεύθυνση ή τηλέφωνο, κλπ.) αποτελούν προσωπικά δεδομένα και εμπίπτουν ρητά στο απόρρητο των επικοινωνιών» αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον κύριο Λαμπρινίδη λοιπόν, όλα αυτά που μας λέτε κύριε Παπαϊωάννου έρχονται σε κατάφωρη αντίθεση με την ευρωπαϊκή νομολογία επί του θέματος και δείχνουν επικίνδυνη άγνοια… Τι έχετε να απαντήσετε κύριε Παπαϊωάννου, όχι σε εμάς, στον κύριο Λαμπρινίδη;

Περαστικά σας…

http://www.tsantiri.gr/

Η φυλακή όπου κρατείται ο Breivik (φώτο)

Halden Fengsel prison Norway

Κανονικό ξενοδοχείο:

Halden Fengsel prison Norway

http://www.foreignpolicy.com/files/fp_uploaded_images/110725_rsz_halden_luxury_prison_08.jpg

http://www.foreignpolicy.com/files/fp_uploaded_images/110725_rsz_halden_luxury_prison_20.jpg

Βιβλιοθήκη με βιβλία, CD και DVD!

http://www.foreignpolicy.com/files/fp_uploaded_images/110725_rsz_halden_luxury_prison_25.jpg

Δύο ή περισσότεροι κρατούμενοι έχουν κοινόχρηστη κουζίνα και σαλόνι με LCD TV

http://www.foreignpolicy.com/files/fp_uploaded_images/110725_rsz_halden_luxury_prison_15.jpg

To δωμάτιο μάλλον μοιάζει με μονόκλινο πολυτελείας

Halden Fengsel prison Norway

εννοείται πως και τα δωμάτια έχουν LCD TV

http://www.foreignpolicy.com/files/fp_uploaded_images/110725_rsz_halden_luxury_prison_05.jpg

Υπάρχουν και δίχωρα διαμερίσματα όπου οι κρατούμενοι μπορούν να διανυκτερεύουν με τις οικογένειές-γυναίκες τους ;)

Halden Fengsel prison Norway

Εννοείται πως η φυλακή διαθέτει ιατρείο και οδοντιατρείο που δεν διαθέτει κανένα ελληνικό νοσοκομείο


http://www.foreignpolicy.com/files/fp_uploaded_images/110725_rsz_halden_luxury_prison_22.jpg

Απιστία και ξεπούλημα του 3% του ΟΤΕ με 442 εκ... ενώ το 10% για 392 εκ ήταν κελεπούρι

Απιστία έλεγε ο ΓΑΠ... να πάνε φυλακή έλεγε ο Πάγκαλος που μόνο για 3% του ΟΤΕ η ΝΔ έβαλε στο ταμείο του κράτους 442 εκατ. ευρώ ενώ οι εθνικοί πατριώτες του ΠΑΣΟΚ για 10% του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom έγδυσαν τους Γερμανούς και τους πήραν 392 εκατ. ευρώ... Συμφωνούμε απολύτως λοιπόν κ. Γιωργάκη και κ. Πάγκαλε ότι κάποιοι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ:


Γ. Καρασμάνης (Πέλλα-NΔ) για τις παλινωδίες της κυβέρνησης για τον ΕΛΓΑ

«Τρανή απόδειξη της ανικανότητας, ανευθυνότητας, προχειρότητας και επιπολαιότητας, με την οποία η κυβέρνηση χειρίζεται κρίσιμα θέματα του αγροτικού κόσμου – όπως η ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής από τον ΕΛΓΑ – αποτελεί η νέα παράταση που δόθηκε στην καταβολή από τους αγρότες των φετινών ασφαλιστικών εισφορών τους στον ΕΛΓΑ.

Η κυβέρνηση έφθασε στο σημείο να καταστρατηγεί και να παραβαίνει τον ασφαλιστικό νόμο, που η ίδια ψήφισε τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΛΓΑ για τη νέα δίμηνη παράταση, ούτε σύννομη είναι, ούτε ισχύ έχει, μια και ο νόμος και η κοινή υπουργική απόφαση, που εκδόθηκε με βάση αυτόν, ορίζουν πως, μόνο με Κοινή Υπουργική Απόφαση μπορεί να καθοριστεί η καταληκτική ημερομηνία καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών. Τέτοια απόφαση ουδέποτε εκδόθηκε και η διοίκηση του ΕΛΓΑ ανέλαβε αυθαίρετα το “βάρος” της δήθεν εξυπηρέτησης της κυβέρνησης προς τους αγρότες, βάζοντας όμως σε περιπέτειες όσους δεν κατέβαλαν τις εισφορές μέχρι την προηγούμενη προθεσμία.

Έτσι, μετά τις αλλεπάλληλες “διορθώσεις” στο ύψος των ασφαλιστικών εισφορών, τις συνεχείς “μεταθέσεις” των προθεσμιών καταβολής τους, τις “αλλαγές” στον τρόπο πληρωμής, τις “εκπτώσεις” στην αξία της ασφαλιζόμενης παραγωγής, τον καθορισμό εισφορών χωρίς προηγουμένως να έχει συνταχθεί ο νέος ασφαλιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ, ήρθε να προστεθεί και η νέα, μη σύννομη παράταση, που κυριολεκτικά κάνει τον νόμο για τον ΕΛΓΑ ένα κουρελόχαρτο.

Εάν αυτή είναι η αντίληψη της κυβέρνησης για τους νόμους που η ίδια φέρνει στο Κοινοβούλιο και η ίδια μόνη της ψηφίζει, τότε πολύ εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς την αξία και την αποτελεσματικότητα τέτοιου είδους νόμων, που δεν οδηγούν παρά μόνο στην πλήρη αναξιοπιστία του ΕΛΓΑ και στην ολοσχερή κατάρρευση του συστήματος ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής. Οι δήθεν βελτιώσεις, που υποσχόταν ο νέος νόμος, τελικά αποδεικνύονται υποβάθμιση του ρόλου και των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ προς τους αγρότες.

Η Νέα Δημοκρατία προασπίζοντας τα συμφέροντα των Ελλήνων αγροτών ανέλαβε νομοθετική πρωτοβουλία για ένα νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του συστήματος ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής, το οποίο θα υποβάλει στη Βουλή το προσεχές διάστημα».

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος: «Η εκκλησία θα βάλει το χέρι στην τσέπη για να μην πάθουμε ότι η Ελλάδα»

http://www.skai.gr/files/temp/5F90D221F20387AEAE7C03DD20B917DE.jpg«Ασφαλώς» απάντησε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος σε ερώτηση κατά πόσο η Εκκλησία «θα βάλει το χέρι στην τσέπη» για αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης, στην οποία βρίσκεται η κυπριακή οικονομία.

Δεν χρειάζεται ούτε οικονομολόγο, ούτε έξυπνο άνθρωπο, για να καταλάβει πού βρίσκεται η κυπριακή οικονομία, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

«Εκείνος που έχει τον κοινό νου καταλαβαίνει ότι δεν πάμε καλά, το μέλλον είναι ζοφερό και η προσωπική μου άποψη είναι ότι όλοι, από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο, πρέπει να βάλουμε το χέρι στην τσέπη για να βοηθηθεί το κράτος και να μην πάθουμε, όπως έπαθε η Ελλάδα», σημείωσε ο αρχιεπίσκοπος

Ουγγαρία: Δίωξη της προηγούμενης σοσιαλΗστικής κυβέρνησης από το δεξιό συνασπισμό που κυβερνάει

Την ποινική δίωξη των προκατόχων της, σοσιαλιστικών κυβερνήσεων, που η ίδια θεωρεί ένοχες για την αύξηση του κρατικού χρέους, δρομολογεί με την συνταγματική της πλειοψηφία των δύο τρίτων η δεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν στην Ουγγαρία

Aπεργοσπάστες ταξιτζήδες στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Απεργοσπάστες ταξιτζήδες περίμεναν τουρίστες στο Αεροδρόμιο χθες, όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία. Η απεργία παρόλα αυτά συνεχίζεται!



gkaratheodoris.blogspot.com

Όταν η Αννούλα ζητούσε οι αναπληρωτές κι οι ωρομίσθιοι να γίνονται μόνιμοι μετά από 2 χρόνια...

26/02/2008
Ερώτηση προς τον Υπ. Εθνικής Παιδείας

ΘΕΜΑ:
Σε πολύχρονη πολιτική ομηρία οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί! – Εργασιακή ανασφάλεια, ανασφάλεια σε σχέση με την απόληψη των αποδοχών, συνεχής ταλαιπωρία με την ανορθολογική αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος υπονομεύουν την προσφορά τους και την προσωπική και επαγγελματική τους ζωή! – Κάθε είδους «παράγοντες» έχουν στο χέρι τους την εργασιακή τύχη των νέων εκπαιδευτικών!

Βασική συνιστώσα επιτυχίας ενός εκπαιδευτικού συστήματος είναι οι εκπαιδευτικοί. Σε ένα δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα είναι απαράδεκτη η χρόνια απασχόληση μεγάλου μέρους του προσωπικού με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, όπως η αναπλήρωση και η ωρομίσθια απασχόληση.

Σε κάποιες μάλιστα ειδικότητες η απασχόληση αναπληρωτών ή ωρομισθίων εκπαιδευτικών τείνει να γίνει «θεσμός»! Ένας «θεσμός» ο οποίος εκθέτει τους εκπαιδευτικούς σε πολιτική ομηρία, δεν τους επιτρέπει να σχεδιάσουν την ζωή τους και τους κρατά επί χρόνια σε εργασιακή ανασφάλεια: Δεν γνωρίζουν αν θα απασχοληθούν και την επόμενη σχολική χρονιά, πού θα υπηρετήσουν, αν θα πληρώνονται στην ώρα τους! Ταυτόχρονα είναι αδύνατη η οργανική σύνδεσή τους με το σχολικό περιβάλλον και την συγκεκριμένη σχολική κοινότητα, λόγω της εφήμερης υπηρεσίας τους! Το πρόβλημα είναι ακόμη πιο οξυμένο για τους διδάσκοντες στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη: 4.000 άτομα απασχολούνται με δίωρη, τρίωρη ή τετράωρη διδασκαλία την εβδομάδα!

Ειδικά το ζήτημα του τόπου και του σχολείου απασχόλησης γίνεται συχνά αντικείμενο κάθε λογής «εκδουλεύσεων» από ποικίλους «παράγοντες» της διοίκησης της εκπαίδευσης, πολιτικά πρόσωπα και δίκτυα πελατειακών σχέσεων, εξουθενώνοντας ηθικά τους νέους εκπαιδευτικούς. Για να καταδείξουμε το μέγεθος και την ένταση του προβλήματος και των πιέσεων, αναφέρουμε εδώ το παράδειγμα καθηγητή από τα Τρίκαλα, ο οποίος έχει υπηρετήσει στον Άγιο Ευστράτιο, στην Λήμνο, στην Πάρο, στην Αντίπαρο και στην Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς το παράδειγμα δεν είναι ούτε ακραίο, ούτε σπάνιο!

Υπό τις συνθήκες αυτές εργασιακής και κοινωνικής ανασφάλειας, αλλά και υπό την πίεση και τον εκμαυλισμό δικτύων πολιτικής πελατείας, δεν είναι δυνατόν να απαιτηθούν από τους εκπαιδευτικούς των συγκεκριμένων κατηγοριών υψηλές αποδόσεις στην τάξη και γενικότερα στην εκπαιδευτική διαδικασία! Η αδικία δε συνεχίζεται και μετά την τυχόν μονιμοποίησή τους, καθώς ο χρόνος κατά τον οποίο υπηρέτησαν ως αναπληρωτές δεν υπολογίζεται για την υπηρεσιακή τους εξέλιξη!

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός

1. Ποια είναι η συνολική θέση του υπουργείου έναντι της απασχόλησης στην εκπαίδευση αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών;

2. Ποιος είναι ο δικαιολογητικός λόγος των εργασιακών σχέσεων αυτού του τύπου, σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιείται, σε ποιο ποσοστό επί του συνολικού υπηρετούντος εκπαιδευτικού προσωπικού ή του εκπαιδευτικού προσωπικού κάθε σχολικής μονάδας και για πόσο χρόνο;

3. Ποια είναι η θέση του Υπουργείου Παιδείας έναντι δύο βασικών από τα πολλά δίκαια αιτήματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών:
3.1. Θέσπιση μεγίστου χρόνου παραμονής στην αναπλήρωση όχι μεγαλύτερου των δύο διδακτικών ετών, μετά την συμπλήρωση του οποίου, οι αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί να διορίζονται μόνιμα στη δημόσια εκπαίδευση, καταλαμβάνοντας οργανικές θέσεις διδασκόντων;
3.2. Οι προϋπηρεσία εκπαιδευτικών ως αναπληρωτών ή ωρομισθίων να υπολογίζεται, μετά τον μόνιμο διορισμό τους, να υπολογίζεται ως πραγματική δημόσια εκπαιδευτική υπηρεσία και να λαμβάνεται υπ' όψιν για την εν γένει εξέλιξή τους στην εκπαίδευση;
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

1. ΜΠΟΛΑΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ
2. ΑΗΔΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
3. ΑΛΕΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
4. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΜΙΛΕΝΑ
5. ΒΑΡΒΑΡΙΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
6. ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
7. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ
8. ΔΡΑΓΩΝΑ ΘΑΛΕΙΑ
9. ΚΑΡΤΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
10. ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
11. ΛΙΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
12. ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
13. ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
14. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
15. ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΟΦΙΑ
16. ΤΟΓΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
17. ΧΥΤΗΡΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ

http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/4cf615c1-ea9f-4b56-b8a2-2729d7c40c61

Κουκου

2004



2005



2006



2007



2008



2009

Ρέππας-Λεφτά υπάρχουν: 155.000 ευρώ υπερωρίες κατακαλόκαιρο για τους τσάτσους στα πολιτικά γραφεία του υπουργείου!!!

Πρόκειται για την υπερωριακή απασχόληση το τρίμηνο του καλοκαιριού.

Την ώρα που η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε τεράστιες περικοπές στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, που η μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού ολοένα και μεγαλώνει και που οι υπερωρίες έχουν καταργηθεί - τουλάχιστον έτσι λέμε στην τρόικα - η κυβέρνηση έρχεται και με απόφασή της που εστάλη στην εφημερίδα της κυβερνήσεως προς δημοσίευση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος να δώσει το ποσό των 155.789,80 ευρώ για υπερωριακή απασχόληση υπαλλήλων.


Συγκεκριμένα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας απέστειλε την απόφαση με ημερομηνία 26 Ιουλίου 2011 και ζητά την καθιέρωση υπερωριακής εργασίας για όλο το προσωπικό του υπουργείου που έχουν μετακινηθεί ή διατεθεί στα πολιτικά γραφεία του υπουργείου για το τρίμηνο Ιουνίου-Αύγουστος 2011.

Σύμφωνα με την απόφαση οι υπερωρίες αφορούν αρχικά τους υπαλλήλους που έχουν μετακινηθεί ή διατεθεί στα πολιτικά πρόσωπα του υπουργείου, στους οδηγούς της Διεύθυνσης Κρατικών Αυτοκινήτων, υπαλλήλους της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Επεξεργασίας Στοιχείων,. υπαλλήλους του τμήματος Διοικητικής Μέριμνας, υπαλλήλους που εργάζονται υπό έκτακτες και επείγουσες ανάγκες και υπαλλήλους που εργάζονται με την επεξεργασία προτάσεων, αιτημάτων και στοιχείων των φορέων του δημόσιου τομέα.

Το συνολικό ποσό που θα λάβουν ως υπερωριακή απασχόληση είναι 155.789.80 ευρώ.


ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

Κατά διαόλου το χρηματιστήριο... φοβούνται πιστωτικό γεγονός και την κάνουν όλοι. Κάτω από 1100 μ ο δείκτης!

Οι Τράπεζες χάνουν πάνω από 4,3% ενώ υπάρχουν πολλές εντολές πώλησεις τραπεζικών μετοχών: Marfin Popular 458 χιλ τεμάχια, Πειραιώς 127 χιλ, Alpha 53 χιλ, ΑΤΕ 13 χιλ χρηματιστήριο... κάτι περίεργο συμβαίνει...

KKE: Όχι στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών

Αντίθετο στο νομοσχέδιο που αφορά τα ναρκωτικά και νομιμοποιεί τη χρήση τους δηλώνει το ΚΚΕ επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έριξε προς βοήθεια της καταστολής και την ναρκοκαταστολή».

«Η νομιμοποίηση των ναρκωτικών που εξήγγειλε η κυβέρνηση με δήθεν δάκρυα για τους χρήστες που φυλακίζονται στοχεύει μόνο στο μυαλό και την ψυχή κυρίως των νέων ανθρώπων, αλλά και όλου του λαού. Μια νεολαία μισοζαλισμένη, με σκυμμένο το κεφάλι βολεύει το πέρασμα της πολιτικής τους. Μια νεολαία που στερείται τα δικαιώματά της στην Παιδεία, την Υγεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, αλλά έχει «δικαίωμα» να καλλιεργεί χασίς σε γλάστρες, είναι ακίνδυνη για το σύστημα που με νύχια και δόντια υπερασπίζονται» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

«Τα ναρκωτικά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζεται» προσθέτει και επισημαίνει ότι δεν πρόκειται για "ελεύθερη επιλογή κανενός ούτε αρρώστια. Αυτοί που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους χρήστες, τους ονομάζουν πρόβλημα που πρέπει να απομακρυνθεί από το κέντρο της Αθήνας και να μοιραστεί σε όλα τα νοσοκομεία, τους καταδικάζουν να είναι για πάντα εξαρτημένοι με τη μεθαδόνη, που θα την μοιράζει το ίδιο το κράτος, αλλά και ιδιώτες γιατροί και φαρμακεία».

Το ΚΚΕ απεύθυνε κάλεσμα μάλιστα για τη δημιουργία αντιναρκωτικού μετώπου, χαρακτηρίζοντας το ως επιτακτική ανάγκη.

Γ. Μιχελάκης για τις προσλήψεις απ' το ΠΑΣΟΚ: " Δεν μπορούν να ξεφύγουν από τον κακό εαυτό τους."

«Κάποτε πρέπει να σταματήσει η κοροϊδία! Η κυβέρνηση Παπανδρέου υπόσχεται προς κάθε κατεύθυνση ότι θα μειώσει το κράτος. Την ίδια στιγμή, το μεγαλώνει. Μεθοδεύει απολύσεις και ταυτόχρονα κάνει προσλήψεις. Μιλά για περιορισμό του κράτους και προχωρά στη διόγκωσή του.

Μέσα σε 20 μήνες, δημιούργησε 41 Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, Νομικά Πρόσωπα και Αυτοτελείς Υπηρεσίες, που αυξάνουν σημαντικά το κόστος λειτουργίας του κράτους.

Αντίθετα, αναβάλλει διαρκώς τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών, που επίσημα ανακοινώνονται.

- Πρώτα απ΄ όλα, εγκατέλειψε το σχέδιο που είχε δρομολογήσει η Ν.Δ. για την κατάργηση περίπου 250 οργανισμών.
- Πριν ένα χρόνο, η κυβέρνηση ανήγγειλε ότι θα προχωρούσε σε καταργήσεις περίπου 30 οργανισμών.
- Πριν από μια εβδομάδα, ξαναανήγγειλε ακριβώς τα ίδια.
- Λίγες ημέρες αργότερα, είπε ότι τα πιο πολλά από αυτά αναβάλλονται για άλλους εννιά μήνες!

Δεν αντιλαμβάνεται ο κ. Παπανδρέου ότι είναι πρόκληση να μιλά για μείωση του κόστους της λειτουργίας του κράτους και να καταλήγει στο αντίθετο; Δεν αντιλαμβάνεται ότι είναι αντιφατικά όσα λέει και όσα κάνει;

Το συμπέρασμα είναι ένα:
Δεν μπορούν στο ΠΑΣΟΚ να ξεφύγουν από τον κακό εαυτό τους.
Αυτοί έφτιαξαν το υδροκέφαλο κράτος των συνδικαλιστών.
Οι δικές τους κομματικές σκοπιμότητες διογκώνουν το κράτος.
Οι δικές τους κομματικές σκοπιμότητες εμποδίζουν την εξυγίανσή του».

Συνεχίζουν την απεργία οι οδηγοί ΤΑΞΙ

http://tvxs.gr/sites/default/files/images/story/taxineopafodfh.jpgΤο Διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών ταξί αποφάσισε πριν από λίγο ότι θα συνεχιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις. Το Σάββατο αναμένεται η επόμενη συνεδρίαση.

Εκκλήσεις για αναστολή των κινητοποιήσεων έως τα τέλη Αυγούστου -ώστε να έχει δημοσιοποιηθεί και το νομοσχέδιο για το άνοιγμα του επαγγέλματος- έκανε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός στους εκπροσώπους των αυτοκινητιστών, όπως δήλωσε ο ίδιος στον ΣΚΑΪ.

Στην Ρόδο και την Κω ήδη υκλοφορούν κανονικά τα ταξί μετά την απόφαση των τοπικών σωματείων για αναστολή των κινητοποιήσεων.

Συγχρόνως, 100 ομαδικές δικογραφίες για 7.568 ιδιοκτήτες ταξί σχηματίστηκαν από την αστυνομία από τις 18 Ιουλίου έως σήμερα σχετικές με αδικήματα παρακώλυσης των συγκοινωνιών.

Έξι χιλιάδες ογδόντα περιπτώσεις, μάλιστα, έχουν αναφερθεί στις περιφέρειες, οι οποίες σύμφωνα με πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργείου Μεταφορών είναι υπεύθυνες για διοικητικές κυρώσεις σε βάρος των αυτοκινητιστών.

Συγχρόνως, ο υπουργός Μεταφορών δήλωσε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Το άνοιγμα με κανόνες θα προχωρήσει, μέσα από διάλογο, αλλά θα προχωρήσει».

Τέλος, εσωκομματικά πυρά από την Βάσω Παπανδρέου και από την Τόνια Αντωνίου, δέχτηκε ο Γιάννης Ραγκούσης ενώ βολές εναντίον του έχουν εξαπολύσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τον εκπρόσωπο της ΝΔ να ζητά την αποπομπή του.

Η Ιταλία ζήτησε επισήμως ευρωπαική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ – Βόμβα στην Ευρωζώνη

Ανεξέλεκτες οι αγορές πάνε για το μεγάλο κόλπο πυροβολώντας στο ψαχνό την Ιταλία και την Ισπανία ενώ σημαδεύουν και τη Γαλλία.

Το μεσημέρι έγινε γνωστό πως η Ιταλία ζήτησε σήμερα ευρωπαϊκή πολιτική υποστήριξη και ο εφιάλτης όλων είναι μήπως η τρίτη σε μέγεθος οικονομία της Ευρώπης γονατίσει από την εκρηκτική κρίση χρέους.

Ο υπουργός Οικονομίας Τζούλιο Τρεμόντι είχε έκτακτη συνάντηση με τον πρόεδρο του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αφού τα σπρεντ (η διαφορά απόδοσης από τα γερμανικά 10ετή κρατικά ομόλογα) της Ιταλίας και της Ισπανίας έφτασαν ύψη-ρεκόρ 14ετίας πριν αποκλιμακωθούν ελαφρά.

Τρεμόντι και Γιούνκερ δεν ανακοίνωσαν κάποια αλλαγή πολιτικής μετά τη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο. "Είχαμε μια μακρά συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη", δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γιούνκερ στους δημοσιογράφους. Ο Τρεμόντι έκανε λόγο περί "μακράς και καρποφόρας συζήτησης" κρατώντας ως επτασφράγιστο μυστικό την ουσία όσων ειπώθηκαν.

Έντρομη η Κομισιόν εξέφρασε : ''Ανησυχία για ομόλογα Ιταλίας - Ισπανίας''

Με γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος της Κομισιόν Jose Manuel Barroso τονίζει: ''Οι εξελίξεις στις αγορές ομολόγων της Ιταλίας και της Ισπανίας αποτελούν πηγή ανησυχίας, ωστόσο αυτές οι εξελίξεις είναι αδικαιολόγητες με βάση τις οικονομικές και δημοσιονομικές προσαρμογές των δύο αυτών μελών καθώς και των ενεργειών που κάνουν για να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις αυτές''.

Ουσιαστικά ο Barroso απευθύνει έκκληση να εφαρμοστούν όσα αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής της 21ης Ιουλίου ώστε να υπάρξει ένα σαφές μήνυμα επίλυσης της κρίσης, ανάλογο της βαρύτητας της κατάστασης, αφου, όπως επισημαίνει, καραδοκεί ο συστημικός κίνδυνος της κρίσης χρέους.

Στις Βρυξέλλες ο Επίτροπος για Νομισματικά Θέματα Όλι Ρεν είχε συζήτηση με τον Τρεμόντι το απόγευμα της Δευτέρας και όπως ανακοινώθηκε δεν υπήρξε καμιά αναφορά σε κάποιο πακέτο "διάσωσης" της Ιταλίας, κάτι που θα τίναζε στον αέρα τους ευρωπαικούς μηχανισμούς χρηματοοικονομικής σταθερότητας που δεν διαθέτουν στα ταμεία τους τέτοια μυθικά ποσά που θα απαιτούνταν.

"Η απόδοση των ιταλικών και των ισπανικών ομολόγων έφθασε σε νέα ύψη ρεκόρ. Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό και τρομακτικό", σχολίασε ο φινλανδός πρωθυπουργός Γίρκι Κατάινεν μιλώντας στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο YLE. "Ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται σε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση", πρόσθεσε.

Ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναμένεται να μιλήσει αργότερα στη βουλή της χώρας του.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Ρέσλερ δήλωσε ότι το πρόβλημα της Ιταλίας και της Ισπανίας ούτε καν συζητήθηκε στην διάρκεια της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στο Βερολίνο, στο οποίο προήδρευσε αντικαθιστώντας την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, που βρίσκεται σε διακοπές και δεν μετείχε ούτε τηλεφωνικά.

Νωρίτερα σήμερα τα 10ετή κρατικά ομόλογα της Ισπανίας και της Ιταλίας είχαν διαφορά απόδοσης από τα γερμανικά 6,28% και 6,16% αντίστοιχα.

newsit.gr

Πάγκαλος: Ανεβοκατεβάζει ειδήσεις κατά πως τον βολεύουν... έτσι όπως μας αξίζει

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjzAhwFsMcFalZWGNeLxtRCZOvEtKTeR2d1pqmWSjLxNl7rn8LHdqpW3af-CO_60SnRGar3NWYrFMblwCRADSUjvl64pm5ABy-Dn8Xf6xBemx0A-_vcc3EBAflO35kbMk722Wvq4rkBY9Ax/s1600/pagkalos.jpgΕίχα γράψει πριν κανα μήνα: Ο Πάγκαλος σε πανικό: ΕΣΒΗΣΕ απ' την ιστοσελίδα του τη συνέντευξη που μιλούσε για τανκς για να μας παραμυθιάσει ότι αναφερόταν στη Αργεντινή!... Αν θυμάστε είχε μιλήσει σε ισπανική εφημερίδα για τανκς μπροστά απ' τις ελληνικές Τράπεζες και την επομένη στη Βουλή είπε ότι τον κατηγορούσαν ψευδώς γιατί στη συνέντευξη μιλούσε για τανκς στην Αργεντινή το 2000 και επειδή στη συνέντευξη που είχε δημοσιεύσει στη σελίδα του φαινόταν ότι μιλούσε ξεκάθαρα για ελληνικές Τράπεζες και τανκς την αφαίρεσε. Τότε κάποιος ΠΑΣΟΚος έβαλε ένα σχόλιο στην ανάρτηση, γράφοντας ότι λέω ψέμματα και η συνέντευξη ήταν κανονικά στη σελίδα. Ο Πάγκαλος κάπου το πήρε πρέφα ότι τον κατάλαβαν και τον έκραζαν και ξανανέβασε τη συνέντευξη. Τότε είχα γράψει ότι είχα κρατήσει φωτογραφία της σελίδας με την προηγούμενη είδηση και την επόμενη είδηση να φαίνονται και ανάμεσα να λείπει η είδηση με τη συνέντευξη. Επειδή καμιά φορά δεν προλαβαίνω να γράφω ότι θέλω (είπαμε είμαστε ερασιτέχνες και έχουμε και υποχρεώσεις) και σας το χρώσταγα, ιδού οι αποδείξεις ότι η συνέντευξη κατέβηκε απ΄τη σελίδα του Πάγκαλου και ξανανέβηκε μόλις έπεσε το κράξιμο:

1. Η παρακάτω φώτο είναι απ' το twitter του Πάγκαλου και φαίνεται καθαρά ότι η είδηση της συνέντευξης ανέβηκε δυο φορές, πράγμα που εξηγείται από το ότι η πρώτη είδηση ανέβηκε, μετά την κατέβασε και την επομένη μετά το κράξιμο την ξανανέβασε, ενώ όπως βλέπετε ενδιάμεσα ανέβηκε και η είδηση απ' την ομιλία του στη Βουλή όπου προσπάθησε να πει ότι τα τανκς αναφερόταν στην Αργεντινή:



2. Τη συνέντευξη τη δημοσίευσε στη σελίδα του στις 27 Ιουλίου όπως και εμείς. Το απόγευμα στη Βουλή του τα έχωσαν και είπε ότι εννοούσε την Αργεντινή και το βράδυ την κατέβασε.

Έτσι τα ξημερώματα της 28ης Ιουνίου του η σελίδα του Αντιπροέδρου είχε στην κορυφή ένα βίντεο απ' το ΜEGA που μπήκε στις 27 Μαρτίου και ένα Δελτίο Τύπου που μπήκε στις 24 Μαρτίου. Η συνέντευξη που είχε μπει την προηγούμενη και υπήρχε πάνω απ' το βίντεο είχε εξαφανιστεί:



Το επόμενο πρωί ακόμα χειρότερα: Μπήκε άλλο ένα βίντεο με την ομιλία του στη Βουλή όπου έλεγε ότι τα τανκς αναφερόταν στην Αργεντινή... στις 28 Ιουνίου στις 11:51 π.μ. η συνέντευξη της 27ης Ιουνίου συνεχίζει να είναι εξαφανισμένη!!! Δείτε τη φώτο όπου μεταξύ των δύο βίντεο δεν υπάρχει η είδηση με τη συνέντευξη:



Κάπου εκεί κατάλαβε ότι θα γίνει χειρότερη ρόμπα, είχε ξεχαστεί και η μαλακία με τα τανκς έξω απ' τις ελληνικές Τράπεζες (μόλις σε μια μέρα ξεχάστηκε όπως ξεχνιούνται όλα στην Ελλάδα!!!) και αποφάσισε να ξανανεβάσει τη συνέντευξη με ημερομηνία δημοσίευσης την προηγούμενη μέρα (τόσο στο blogger όσο και στην wordpress που είναι φτιαγμένο το opengov και η σελίδα του Αντιπροέδρου μπορείς ελεύθερα να βάζεις ότι ημερομηνία θες ή να εξαφανίσεις μια δημοσιευμένη ανάρτηση αποθηκεύοντάς την σαν πρόχειρη και να την ξαναδημοσιεύσεις αργότερα με την ίδια αρχική ημερομηνία). Αποτέλεσμα, σήμερα στη σελίδα του Αντιπροέδρου υπάρχει μεταξύ των δύο βίντεο η είδηση με τη συνέντευξη με ημερομηνία δημοσίευσης 27 Ιουνίου... μια συνέντευξη που το μεσημέρι της 28ης Ιουνίου δεν υπήρχε (όπως είδατε στην πιο πάνω φώτο) επειδή είχε κατέβει:



Αυτό τον αντιπρόεδρο έχουμε για να μας κοροϊδεύει χωρίς τσίπα,
γιατί αυτός μας αξίζει...

Bravo Yorgo-Παραπέμπει τον ευατόν του σε ειδικό δικαστήριο για την απώλεια του ΟΤΕ

O Σαμαράς συνεχάρη τις παγκόσμιες πρωταθλήτριες του πόλο σε συνάντηση που είχε σήμερα μαζί τους

«Ακουμπήσατε τις καρδιές όλων των Ελλήνων. Όλη η Ελλάδα σας αγκαλιάζει. Θεωρούμε, πραγματικά, ότι σας χρωστάμε όλοι ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Πρώτον, γιατί διδάξατε ομαδικότητα, πίστη, αυτοπεποίθηση.

Και δεύτερον, γιατί σε δύσκολες ώρες, κάτω από τις χειρότερες συνθήκες, κάνατε τη δική σας προσωπική αγωνία, αγώνα για την ομάδα μας.

Ευχαριστούμε τον προπονητή.

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι γίνατε ένα σύμβολο. Κι όπως και οι κοπέλες έγιναν η καθεμιά ξεχωριστά από ένα σύμβολο.

Η Ελλάδα - πρέπει να ξέρετε - από αρχαιοτάτων ετών ζει και τρέφεται με σύμβολα. Και αυτός ο συμβολισμός, ότι μας σηκώσατε - την πιο δύσκολη ώρα - πιο ψηλά, μαζί με τη σημαία και μαζί με την ψυχή του Έλληνα που είναι μαραμένη αυτή τη στιγμή, ήταν το μεγαλύτερο δώρο που μπορούσατε να δώσετε σε όλους μας.

Επομένως, αποκτά αυτή η δικιά σας η νίκη κάτι το πολύ μεγάλο και πολύ πιο ισχυρό απ’ ό,τι μπορείτε ακόμα να φανταστείτε…

Και, ταυτόχρονα, δείξατε και τη δύναμη της γυναίκας, το μεγαλείο της ψυχής.

Σας ευχαριστούμε και πάλι».

Κύπρος: Aποχώρησε το ΔΗΚΟ από την Κυβέρνηση

http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/8A251D4076D9DB8AC56BCDC3F66E936C.jpgΤην αποχώρηση του ΔΗΚΟ από την κυπριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Μάριος Καρογιάν, μετά τη συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Δημήτρη Χριστόφια.

Οι δύο άνδρες δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στο θέμα των προτάσεων του Κύπριου προέδρου για το Κυπριακό.

«Είναι σαφές ότι ο διάλογος ολοκληρώθηκε και το ΔΗΚΟ παύει να βρίσκεται σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ.Καρογιάν.

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, σε δηλώσεις του, εξέφρασε τη λύπη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αποχώρηση του ΔΗΚΟ από την κυβέρνηση. «Ο Πρόεδρος», είπε ο Στέφανος Στεφάνου, «συνεχίζει να δίνει χέρι φιλίας στο ΔΗΚΟ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων για το καλό του τόπου».

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί η νέα σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου.

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση των ιδιοκτητών ταξί για το μέλλον των κινητοποιήσεων-Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα

http://static.doldigital.net/webstatic/9F279CCC39F992177F9DB627F9A0AB07.jpgΜε καθυστέρηση δύο και πλέον ωρών, άρχισε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, η προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί, συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας των ιδιοκτητών ταξί, προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην οδό Μάρνη, έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς επαγγελματίες αυτοκινητιστές, αναμένοντας τις αποφάσεις του ανώτατου συνδικαλιστικού τους οργάνου, για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Όπως προκύπτει από δηλώσεις στελεχών της Ομοσπονδίας, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, καθώς διατυπώνονται προτάσεις και για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων και για την αναστολή τους.

Ήδη, την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν τα Σωματεία των ιδιοκτητών ταξί της Ρόδου και της Κω.

Σε στάση αναμονής βρίσκονται και τα Σωματεία των ιδιοκτητών σε όλη τη χώρα, αναμένοντας τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας και για το λόγο αυτό σήμερα δεν παρατηρούνται δυναμικές κινητοποιήσεις.

Το πρωί, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος επισκέφθηκε, τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, από τον οποίο ζήτησαν να μην προχωρήσει στην έκδοση νέων αδειών, όπως προβλέπει το ΠΔ μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

«Θέλουμε εγγυήσεις ότι δεν θα χάσουμε τις θέσεις εργασίας μας για να σταματήσουμε την απεργία» είπε στον ΒΗΜΑ 99,5 ο κ. Σκέντζος, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ιδιοκτητών ταξί, τονίζοντας ότι οι ιδιοκτήτες δεν θα μπορέσουν να ανταγωνιστούν τις μεγάλες εταιρείες που θα μπουν στον κλάδο με το άνοιγμα του επαγγέλματος.

Ο κ. Σκέντζος κατήγγειλε ότι ένας και μόνο ιδιώτης ζήτησε από την περιφέρεια Αττικής την έκδοση 2.000 αδειών ταξί.

Εν τω μεταξύ, προσκλήσεις προς 600 ιδιοκτήτες ταξί να παρουσιαστούν στις διευθύνσεις Μεταφορών για να δικαιολογήσουν τις παραβάσεις του ΚΟΚ, που διαπίστωσαν τα αστυνομικά όργανα, απέστειλαν την Τρίτη οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, ύστερα από τον σχηματισμό δικογραφιών.

Οι προσκλήσεις απεστάλησαν μέσω των Αστυνομικών Τμημάτων και σήμερα, Τετάρτη, θα αποσταλούν άλλες 2.000.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία οι ιδιοκτήτες ταξί θα πρέπει να παρουσιαστούν στις διευθύνσεις εντός πέντε ημερών από την παραλαβή της πρόσκλησης. Σε αντίθετη περίπτωση, οι προβλεπόμενες ποινές είναι αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων για ένα έτος.

Newsroom ΔΟΛ

O Mουμπάρακ με φορείο στο δικαστήριο (βίντεο)

Ο Μπρέιβικ τηλεφώνησε στην αστυνομία μετά το μακελειό στο νησί Ουτόγια... τώρα το γράφουν και οι νορβηγοί

«Μπρέιβικ. Διοικητής. Μέλος του κινήματος της αντικομμουνιστικής αντίστασης κατά του εξισλαμισμού. Αποστολή εξετελέσθη. Θα παραδοθώ στη δύναμη Δέλτα»... Με αυτά τα λόγια ο 32χρονος Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ ανακοίνωσε με τηλεφώνημά του στον ειδικό αριθμό 112 της νορβηγικής αστυνομίας για τα επείγοντα περιστατικά ότι διέπραξε σφαγή στο νησί Ουτόγια και πρόκειται να παραδοθεί, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Verdens Gang την Τετάρτη και όπως σας είχαμε ενημερώσει από χθες, ενώ όπως γράφει η εφημερίδα δεν έχει βρεθεί το κινητό του [βλέπε στο τέλος της ανάρτησης]...

Η κλήση διήρκεσε τρία δευτερόλεπτα.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι μόλις ο Μπρέιβικ είπε τα προαναφερθέντα λόγια έκλεισε το τηλέφωνο και δεν υπήρξε απάντηση όταν η αστυνομία επιχείρησε να τον καλέσει. Λίγα λεπτά αργότερα ο Μπρέιβικ παραδόθηκε στους αστυνομικούς που έφθασαν στο νησί.

«Λάβαμε μια κλήση από το κινητό τηλέφωνο του Μπρέιβικ, αλλά δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ήταν πράγματι αυτός. Ούτε μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τι ακριβώς είπε» αρκέστηκε να δηλώσει ο Χένινγκ Χολτάας, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Όσλο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αστυνομία δεν βρήκε το κινητό τηλέφωνο του Μπρέιβικ στο νησί Ουτόγια, πληροφορία την οποία ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δε θέλησε να σχολιάσει. Να θυμίσουμε πάλι ότι ο μασώνος Μπρέιβικ στο εγχειρίδιό του έδινε ακριβείς οδηγίες για κινηματογράφηση των επιθέσεων... άρα το ότι δεν βρέθηκε το κινητό ενισχύει την πιθανότητα να έχει βιντεοσκοπήσει τις επιθέσεις και να τις έχει ανεβάσει κάπου απ΄όπου θέλει να τις στείλει σε κάποιον που πιστεύει ότι θα δημοσιοποιήσει το βίντεο. Με τα προηγούμενα δένει και το ότι ζήτησε λαπτοπ και πρόσβαση στα αρχεία της wikileaks...

Προφητικό δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ

Τώρα με τον λομπίστα θα βγούμε ομαλά και σύντομα στις αγορές δηλ. κατά το 2020...
αν δεν είχαμε τον λομπίστα σύντροφο του Γιωργάκη, πότε θα βγαίναμε; Το 2040;

Δείτε και ποιος ήταν ο πολυδιαφημισμένος λομπίστας ακριβώς πριν ένα χρόνο
δυστυχώς πέθανε και δεν πρόλαβε να μας βγάλει φέτος στις αγορές...

http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content60/Issue/2010/08/03/1_h.jpg

Ο ΓΑΠ ζει το όνειρό του

Ένα παλιό όνειρό του έκανε πραγματικότητα χθες ο Γιώργος:

Τώρα πια Γιώργο μπορείς να καπνίζεις τη φούντα ελεύθερα χωρίς να κρύβεσαι


Αυτά έκανε η ΝΔ για τον τουρισμό...

Δείτε την αύξηση στις αφίξεις ξένων τουριστών:

Συνεχίζει να καίγεται η Κέρκυρα (βίντεο)

http://img.protothema.gr/4C9D7CD0379BD3FFDD6A8BC40874533A.jpgΟλονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσε η πυροσβεστική και οι κάτοικοι της Κέρκυρας, για να καταφέρουν να θέσουν τις μεγάλες πυρκαγιές που καίνε στο νησί από χθες το απόγευμα.

Το νησί βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των αλλεπάλληλων εστιών φωτιάς, που ξέσπασαν με διαφορά λίγων λεπτών σε ολόκληρο το νησί.

Συγκεκριμένα λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στα νότια του νησιού ενώ στα βόρεια και δυτικά ξέσπασαν περισσότερες από 25 διαφορετικές πυρκαγιές.

Οι υφυπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Περιβάλλοντος και Άμυνας έφτασαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα με C 130 στην Κέρκυρα, όπου πραγματοποίησαν σύσκεψη στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Λίγο μετά τις
4:20 το πρωί ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη.

Ο Μ. Όθωνας υπογράμμισε ότι οι πολλαπλές αναφλέξεις σε σύντομο χρονικό διάστημα σε κοντινά σημεία και η ταυτόχρονα η ανεύρεση σε δύο σημεία μάτσων σπίρτων, είναι σοβαρότατες τουλάχιστον ενδείξεις ότι οι φωτιές δεν προέρχονται από φυσικά αίτια. Βάσιμα μπορεί κανείς να ισχυριστεί, κατά τον Υφυπουργό, ότι υπήρξε μία σχεδιασμένη ενέργεια: «Το ποιος, ποιοι και το γιατί δεν μπορεί κανείς αν το προεξοφλήσει Έχουν δοθεί σαφείς κατευθύνσεις και από τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις και στις πυροσβεστικές δυνάμεις και ήδη υπάρχει μία συνεργασία ώστε να γίνουν οι δέουσες ενέργειες για να μην χαθεί καθόλου χρόνος για τον εντοπισμό των υπαιτίων αυτής της όπως φαίνεται εμπρηστικής ενέργειας».

Στα μέτωπα της φωτιάς έναν πρώτο και πρόχειρο απολογισμό για τα μέχρι τώρα καμένα έδωσε ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής Στ. Στεφανίδης τα ξημερώματα στη σύσκεψη με το κυβερνητικό κλιμάκιο: στο Κομπίτσι έχουν καεί 350 στρέμματα ενώ σε Λάκωνες και Αλλειματάδες, 1000 στρέμματα!

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους σε όλα τα μέτωπα της φωτιάς για ύποπτα αυτοκίνητα ή μηχανάκια και προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές, ενώ στο χωριό Κυνοπιάστες, κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς, εντόπισαν ένα μασούρι με σπίρτα.

Από τις 6:10 άρχισαν και πάλι οι πτήσεις των πυροσβεστικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων που παρέμειναν το βράδυ στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας και συνδράμουν πλέον τις προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων.

Στις 8 το πρωί θα γίνει περιοδεία του κυβερνητικού κλιμακίου και, αμέσως μετά, θα ακολουθήσει νέα σύσκεψη στην Περιφέρεια με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των συναρμοδίων τοπικών αρχών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από τις πυρκαγιές, όπως την ανάγκη αναδάσωσης των καμένων εκτάσεων ή τον προγραμματισμό κάποιων αντισταθμιστικών έργων στις πληγείσες περιοχές.


ΦΩΤΙΑ - ΚΟΜΠΙΤΣΙ by jvnadr


ΦΩΤΙΑ - ΑΛΛΕΙΜΑΤΑΔΕΣ by jvnadr


ΦΩΤΙΑ - ΓΙΑΤΡΩΝΕΣ by jvnadr


ΦΩΤΙΑ - ΛΑΚΩΝΕΣ by jvnadr

protothema.gr

Μέγα σκάνδαλο η με κάθε κόστος (;) η διάσωση της Proton απ' τον Βενιζέλο

Με μια ανακοίνωση, που αποφεύγει να απαντήσει στην ουσία, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος επιχείρησε χθες να αντικρούσει τα δημοσιεύματα της «Ε», τα οποία γνωστοποιούσαν ότι την περίοδο που η Proton Bank είχε αντικειμενικές αδυναμίες να επιστρέψει ποσά που δανειζόταν, το υπουργείο, σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος, την πριμοδοτούσε ουσιαστικά με εκατομμύρια, τα οποία «αύξαιναν τον πιστωτικό κίνδυνο του Ελληνικού Δημοσίου».

Η δεύτερη σελίδα του πρακτικού, με την οποία ο υπουργός επιπλήττει τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου για τη διαφωνία τους

Η δεύτερη σελίδα του πρακτικού, με την οποία ο υπουργός επιπλήττει τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου για τη διαφωνία τους Ο υπουργός επικαλείται τη σταθερότητα και την ασφάλεια του τραπεζικού συστήματος γι' αυτές του τις ενέργειες, για τις οποίες γράφει ότι συνεννοήθηκε με την Τράπεζα της Ελλάδος, τη διοίκηση των 6 μεγαλύτερων τραπεζών, το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας, και τη χρονική συγκυρία, περιγράφοντας ένα ζοφερό τοπίο για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αποσυνδέοντας τις τράπεζες από τους μετόχους, τη διοίκηση και τα φυσικά πρόσωπα που συνδέονται έμμεσα ή άμεσα μ' αυτές.

Επισυνάπτοντας μάλιστα και τη δεύτερη σελίδα από το πρακτικό για την τοποθέτηση 100.000.000 ευρώ από τα διαθέσιμα του Ελληνικού Δημοσίου στην Proton, αποφεύγει τεχνηέντως να απαντήσει στη διαφωνία του διευθυντή τής Δ49 του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που διαφωνεί επειδή:

«α)Υπερβαίνει το ύψος των ορίων τοποθέτησης (50% των ιδίων κεφαλαίων), που έχει θεσπιστεί, κατά 92 εκατ. ευρώ

β) Η ανωτέρω τράπεζα... μας ειδοποίησε για αντικειμενική αδυναμία επιστροφής ποσού από τοποθετήσεις ύψους 70 εκατ.

γ) Φήμες της αγοράς δείχνουν ισχυρά προβλήματα ρευστότητας στην εν λόγω τράπεζα με αποτέλεσμα η πρόσθετη τοποθέτηση να αυξάνει τον πιστωτικό κίνδυνο του Ελληνικού Δημοσίου περαιτέρω».

Ο υπουργός, όχι μόνο δεν απαντά επί της ουσίας γι' αυτόν τον πιστωτικό κίνδυνο, αλλά εγκαλεί (!) τον διευθυντή και τον εισηγητή, που διαφωνούν, γιατί έπραξαν βάσει του νόμου, του κανονισμού του Γενικού Λογιστηρίου και του Δημόσιου Συμφέροντος!

Δεν είναι τυχαίο, βεβαίως, που χθες η Attica Bank, στην οποία την πλειοψηφία έχουν το Ταμείο των μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ), το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και το Ταμείο Παρακαταθηκών, συμφερόντων Δημοσίου, εκδήλωσε ενδιαφέρον για συνεργασία (!) με την Proton. Και δεν είναι τυχαίο που οι μηχανικοί εξέφρασαν ήδη την ανησυχία τους.

Αιμοδοτούμε διαρκώς την Proton Bank με εκατομμύρια ευρώ από τα διαθέσιμα του ελληνικού Δημοσίου για να μην καταρρεύσει. Αυτό κάναμε και όταν γίνονταν οι έλεγχοι της ΤτΕ και της Αρχής κατά του μαύρου χρήματος, αυτό κάνουμε και τώρα που μαθεύτηκε ότι υπάρχει ζήτημα υπεξαίρεσης 51 εκατ. ευρώ και ερευνάται.

Ετσι απάντησε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα της «Ε», που αποκάλυψε ότι παρασχέθηκε κρατική στήριξη ύψους 100 εκατ. ευρώ στην Proton με εντολή του, κατά παράβαση του κανονισμού διαχείρισης διαθεσίμων του Δημοσίου και παρά τη διαφωνία δύο υπηρεσιακών παραγόντων του Γενικού Λογιστηρίου.

* Ο κ. Βενιζέλος με την ανακοίνωσή του (δημοσιεύεται δίπλα) εισήγαγε τη «συστημική» λογική, την οποία αντιπαραβάλλει με τη νομιμότητα και φτάνει στο σημείο να γράφει ωμά σε στελέχη του ΓΛΚ πως λυπάται επειδή αυτά δεν παραβίασαν τις κείμενες διατάξεις που διέπουν τη διαχείριση του κρατικού κουμπαρά.

Αυτός σήμερα περιέχει πάνω από 10 δισ. ευρώ, που καθημερινά τοποθετούνται σε εμπορικές τράπεζες βάσει προϋποθέσεων. Πληροί άραγε τις προϋποθέσεις αυτές η Proton Bank και τα κριτήρια φερεγγυότητας;

Αν όχι, τότε ο υπουργός έχει παραβεί το καθήκον του. Αν ναι, τότε τα στελέχη του ΓΛΚ, που γράφουν για υπέρβαση κατά 92 εκατ. ευρώ της «ένεσης» στην Proton και για κίνδυνο του Δημοσίου, είναι «συστημική απειλή», κατά τη version του κ. υπουργού, επειδή εφαρμόζουν το νόμο.

* Ομως ο κ. Βενιζέλος, που εκτός των άλλων περιγράφει και τα 300 εκατ. ευρώ της κεφαλαιακής ενίσχυσης και των εγγυήσεων που από το 2008 χορηγήθηκαν και στην Proton Bank από το Δημόσιο, αποφεύγει στην ανακοίνωσή του να γράψει πως με κυβερνητική πρωτοβουλία η χειμαζόμενη Proton «σπρώχνεται» στην αγκαλία της Attica Bank. Η Τράπεζα Αττικής ελέγχεται κατά 82% από το κράτος άμεσα ή έμμεσα. Το 42% ανήκει στο Ταμείο των μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ), το 20% στο Τ.Τ. και το 19% στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Το σενάριο θυμίζει την υιοθεσία της Ασπίς Bank του Παύλου Ψωμιάδη από το Τ.Τ., ενώ ήδη πολλοί διερωτώνται τι θα κρύψουν κάτω από το χαλί μιας τέτοιας συγχώνευσης.

Χθες, η τράπεζα των μηχανικών ανακοίνωσε ότι συζητεί για συνεργασία με την Proton, αναζητεί ωφέλειες από συνέργειες, ενώ στις 9 Ιουνίου η ίδια είχε διαψεύσει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σχετικά δημοσιεύματα ως ανυπόστατα.

Συμπέρασμα: Αλλη μια κρατική ένεση ετοιμάζεται εδώ και καιρό και σπρώχνουν την Proton στην Attica. Αν τελεσφορήσει το deal (για το οποίο έχουν ήδη θορυβηθεί στο ΤΣΜΕΔΕ), απομένει να δούμε ποιος θα είναι ο νέος «Παύλος Ψωμιάδης».

* Ο υπουργός Οικονομικών στην ανακοίνωσή του, αφού επικαλείται και τη συμφωνία της ΤτΕ για την έκτακτη «συστημική» πλην μη νόμιμη ένεση στην Proton Bank, υποστηρίζει ότι η στάση του Δημοσίου και των ελεγκτικών αρχών εκπέμπει «μήνυμα σταθερότητας και ασφάλειας προς το καταθετικό και επενδυτικό κοινό».

Μήνυμα το οποίο αναιρεί, και μάλιστα κραυγαλέα, ο κ. Βενιζέλος με το περιοχόμενο των θέσεών του, με τις οποίες στηλιτεύει την υπηρεσιακή ιεραρχία του ΓΛΚ (τους δύο, διευθυντή και εισηγητή, που αρνήθηκαν να καταθέσουν στην Proton ποσά πέραν των οριζόμενων από τον κανονισμό).

Δημοσιεύουμε (δίπλα) το κείμενο που δεν είχαμε και έδωσε ο κ. Βενιζέλος χθες στη δημοσιότητα.

Οι ισχυρισμοί του καταρρίπτουν τα περί ασφαλούς τραπεζικού συστήματος και κυρίως περί τις εγγυήσεις των καταθέσεων.

Ο κ. Βενιζέλος γράφει πως είναι αμφίβολο αν το Δημόσιο μπορέσει να αναδεχθεί (να αντέξει) το κόστος διάσωσης αν «μια μικρή τράπεζα όπως η Proton Bank βρεθεί με χρηματοδοτικό κενό και η εποπτική αρχή παρέμβει». Ο κ. Βενιζέλος, για να καλύψει το φάουλ του, μεταδίδει εικόνες τραπεζικού Βατερλό για όλο τον κλάδο και περιγράφει ντόμινο εξελίξεων αν δεν αντέξει η Proton!

* Τέλος, ο κύριος υπουργός παραλείπει να γνωστοποιήσει πόσες φορές και για ποιες άλλες τράπεζες πλην της Proton παραβιάστηκαν ο νόμος του 1995, η υπουργική απόφαση του 1997 και ο κανονισμός του ΓΛΚ και της ΤτΕ σχετικά με τη διαχείριση των διαθεσίμων του Δημοσίου (ως προς τα κριτήρια φερεγγυότητας που πρέπει να πληρούν οι τράπεζες για να ωφελούνται από τοποθετήσεις το κράτους σε προθεσμιακές καταθέσεις).

Υπενθυμίζεται ότι η ανάγκη θέσπισης νέου νόμου (ο 2362/95) και άλλων δευτερογενών ρυθμίσεων για το θέμα της διαχείρισης των διαθεσίμων του Δημοσίου προέκυψε μετά το σκάνδαλο του Γιώργου Κοσκωτά. Το φυσικό πρόσωπο δηλαδή που έκανε πάρτι με τα λεφτά των καταθετών της Τράπεζας Κρήτης και που ελάμβανε αθρόα ροή εκατομμυρίων -δραχμών τότε- από το Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ με τις πλάτες του πολιτικού συστήματος.

Γι' αυτό, ας μη λυπάται ο κ. υπουργός που η «Ε» «αδυνατεί να αντιληφθεί τη διαφορά μιας τράπεζας (Proton) και συγκεκριμένων φυσικών προσώπων» (μέχρι στιγμής του μεγαλομετόχου της τράπεζας Λ. Λαυρεντιάδη και επτά -τέως- μελών του Δ.Σ. που ήταν και στο συμβούλιο χορηγήσεων), τα οποία ελέγχονται για την τέλεση παράνομων πράξεων. *

Η απάντηση Βενιζέλου

«Λυπάμαι που η «Ελευθεροτυπία» αδυνατεί να αντιληφθεί τη διαφορά μιας τράπεζας, όπως η Proton Bank, και συγκεκριμένων φυσικών προσώπων που ελέγχονται για την τέλεση παράνομων πράξεων. Μέριμνα και ευθύνη του υπουργείου Οικονομικών, όπως και της Τράπεζας της Ελλάδος, είναι η σταθερότητα και ασφάλεια του τραπεζικού συστήματος.

Η δήλωσή μου, ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως ασφαλές, έχει πολύ πρακτικό περιεχόμενο για τους καταθέτες και γενικά για τους συναλλασσόμενους με τις τράπεζες.

Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος, τη διοίκηση των έξι μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών και το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας (στο οποίο μετέχουν μεταξύ άλλων ο διοικητής και ο αρμόδιος υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) αποφασίστηκε να διατηρήσουν, τόσο το Δημόσιο όσο και οι άλλες τράπεζες, τα επίπεδα καταθέσεών τους στην Proton. Αυτό έγινε τόσο πριν όσο και μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της Τράπεζας της Ελλάδος και της Αρχής Διαφάνειας για πράξεις που αφορούν φυσικά πρόσωπα και όχι το νομικό πρόσωπο της τράπεζας καθ' αυτό.

Ιδιαίτερα δε, πρέπει να σκεφθεί κανείς τη συγκυρία της 14ης Ιουλίου στην οποία αποφασίστηκε να διατηρηθούν οι καταθέσεις του ελληνικού Δημοσίου, καθώς επρόκειτο για την περίοδο ανακοίνωσης των stress tests για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και βρισκόμασταν στη διαπραγμάτευση για τη διεθνή συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο πρόγραμμα μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους. Νομίζω ότι δεν είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς μεταξύ των μειζόνων και των ελασσόνων προκειμένου να κατανοήσει σε ποιες ενέργειες πρέπει να προβαίνει το ελληνικό Δημόσιο και το εποπτικό σύστημα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι από το 2008 και μετά, το ελληνικό Δημόσιο έχει χορηγήσει στην Proton, με βάση τα μεγέθη της, κεφαλαιακές ενισχύσεις και εγγυήσεις που υπερβαίνουν τα 300 εκατ. ευρώ. Τέτοιες ενισχύσεις, ανάλογα με το μέγεθός τους, έχουν χορηγηθεί σε όλες σχεδόν τις τράπεζες την ίδια περίοδο.

Είναι συνεπώς αναγκαίο, για την προστασία των συμφερόντων του Δημοσίου, να διασφαλιστεί η ομαλή, απρόσκοπτη και ασφαλής λειτουργία της τράπεζας, ανεξαρτήτως μετοχικής σύνθεσης, διοίκησης και φυσικών προσώπων που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με αυτήν.

Αυτή η στάση του Δημοσίου και των ελεγκτικών αρχών είναι ένα μήνυμα σταθερότητας και ασφάλειας προς το καταθετικό και επενδυτικό κοινό, ιδίως στην παρούσα κρίσιμη συγκυρία.

**Επειδή η «Ε» απέκτησε και δημοσίευσε την πρώτη σελίδα του σχετικού πρακτικού της 14ης Ιουλίου, δίνεται στη δημοσιότητα και η δεύτερη, η οποία περιλαμβάνει την αιτιολογία της απόφασης του ελληνικού Δημοσίου, ώστε όλοι να ξέρουν τι γίνεται και γιατί».

Αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία που θα μείνουν ανοιχτά το βράδυ της 13ης Αυγούστου, καθώς και οι εκδηλώσεις που θα παρουσιαστούν

ΘΡΑΚΗ
Ξάνθης ΛΑ' ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός Χώρος Αβδήρων 12-8-2011: Αστροβραδιά-παρατήρηση του βραδινού ουρανού. 13-8-2011: 19.00 μ.μ. Ιστορικός περίπατος-Αστροβραδιά
Έβρου ΙΘ' ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός Χώρος Ζώνης 20.00 μ.μ..έως 24.00: Εκδήλωση με τζαζ μουσική
Έβρου (Νήσος Σαμοθράκη) ΙΘ' ΕΠΚΑ Ιερό Μεγάλων Θεών Σαμοθράκης 20.00 μ.μ. έως 24.00: Ο χώρος ανοικτός για το κοινό

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Θεσσαλονίκης 9η ΕΒΑ Επταπύργιο Ο χώρος ανοικτός για το κοινό από 21.00 έως 24.00
Θεσσαλονίκης ΑΜΘ Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης Μουσική εκδήλωση με το συγκρότημα " Εν χορδαίς"
Χαλκιδικής ΕΠΣΒΕ Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας - Σπηλαιολογίας Βορείου Ελλάδος Σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής ελεύθερη είσοδος και μουσική εκδήλωση σε εξωτερικούς χώρους με το μουσικό σχήμα "Νότες στο φώς του φεγγαρίου σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Προποντίδας "
Πέλλας ΙΖ' ΕΠΚΑ 1. Αύλειος χώρος Μουσείου Βασιλικών Τάφων Αιγών Μουσική εκδήλωση
Πέλλας ΙΖ' ΕΠΚΑ 2. Αρχαιολογικός Χώρος Πέλλας Μουσική εκδήλωση
Πέλλας ΙΖ' ΕΠΚΑ 3. Αρχαιολογικός Χώρος Έδεσσας Ο χώρος ανοικτός για το κοινό
Δράμας ΙΗ' ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός Χώρος Καλής Βρύσης Μουσική παράσταση με τίτλο "Κοντά στο Διόνυσο με το φεγγάρι" από το Μουσικό Γυμνάσιο Δράμας , σε συνεργασία με τον Δήμο Προσοτσάνης και την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας- Θράκης
Θάσου ΙΗ' ΕΠΚΑ 1. Αύλειος χώρος Αρχαιολογικού Μουσείου Θάσου Μουσική εκδήλωση για το Μάνο Χατζηδάκι με τίτλο "Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι", σε συνεργασία με το Δήμο Θάσου
Θάσου ΙΗ' ΕΠΚΑ 2. Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Αγοράς Θάσου Ο χώρος ανοικτός για το κοινό
Πιερίας ΚΖ' ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός χώρος Δίου Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με τον Δήμο Δίου
Ημαθίας 11η ΕΒΑ Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας Ανοικτό για το κοινό με ξενάγηση
Κοζάνης Λ' ΕΠΚΑ Αύλειος χώρος Αρχαιολοηικού Μουσείου Αιανής Μουσική εκδήλωση

ΗΠΕΙΡΟΣ
Ιωαννίνων 8η ΕΒΑ Αρχαιολογικός Χώρος ΝΑ Ακρόπολης Κάστρου Ιωαννίνων (Ιτς Καλέ) Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών
Ιωαννίνων ΙΒ΄ ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός χώρος Δωδώνης Θεατρική παράσταση με παραμύθι του Λόρκα, σε συνεργασία με ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων
Άρτας 18η ΕΒΑ και ΛΓ΄ ΕΠΚΑ Κάστρο Άρτας Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με τον Δήμο Αρταίων
Πρέβεζας ΛΓ' ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός Χώρος Νεκρομαντείου Εκδήλωση με κλασική μουσική
Θεσπρωτίας ΛΒ' ΕΠΚΑ Πύργος Ραγίου Ανοικτός για το κοινό
Θεσπρωτίας ΛΒ' ΕΠΚΑ Ελέα Παραμυθιάς Μουσική εκδήλωση με το μουσικό σχήμα ¨Άπειρος" σε συνεργασία με το Δήμο Σουλίου και το Μορφωτικό εκπολιτιστικό όμιλο Βελλιανιτών.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Μαγνησίας ΙΓ΄ΕΠΚΑ Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου Θα παραμείνουν ανοικτά τα Μουσεία και θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση
Μαγνησίας ΙΓ΄ΕΠΚΑ Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού
Λαρίσης ΙΕ' ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός χώρος Αζώρου Ξενάγηση και μουσική εκδήλωση με έντεχνο ελληνικό τραγούδι από την Ορχήστρα ποικίλης μουσικής του Δήμου Ελασσόνας, σε συνεργασία με το Δήμο.
Λαρίσης 7η ΕΒΑ Κάστρο Σκήτης Δήμου Μελίβοιας Μουσική εκδήλωση και θεατρική παράσταση σε συνεργασία με το Δήμο Μελίβοιας
Λαρίσης 7η ΕΒΑ Αρχαιολογικός Χώρος Ν. Αγχιάλου Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου
Λαρίσης 7η ΕΒΑ Περιβάλλων χώρος Βυζαντινού Ναού Επισκοπής Α. Βόλου Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου
Καρδίτσης 19η ΕΒΑ Βυζαντινό κάστρο Φαναρίου Ανοικτό για το κοινό
Τρικάλων 19η ΕΒΑ Τοξωτή γέφυρα Πορταϊκού Ανοικτός χώρος για το κοινό
Τρικάλων 19η ΕΒΑ Βυζαντινό Κάστρο Τρικάλων Ανοικτό για το κοινό
Τρικάλων ΕΠΣΒΕ Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας - Σπηλαιολογίας Βορείου Ελλάδος Σπήλαιο "Μούτα" Θεόπετρας Τρικάλων ανοικτό για το κοινό

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ-ΕΥΒΟΙΑ
Βοιωτίας Θ’ ΕΠΚΑ Αρχαιολογικό Μουσείο Χαιρώνειας Το Μουσείο θα είναι ανοικτό για το κοινό. Μουσική εκδήλωση σε παράπλευρο Δημοτικό χώρο σε συνεργασία με το Δήμο Λεβαδέων
Φθιώτιδας Ι΄ ΕΠΚΑ Ρωμαϊκή Αγορά Δελφών Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος
Φθιώτιδας ΙΔ’ ΕΠΚΑ Ακρόπολη Πρόερνας Μουσική εκδήλωση "Ποίηση και έντεχνο ελληνικό τραγούδι", σε συνεργασία με το Δήμο Δομοκού
Φθιώτιδας 24η ΕΒΑ Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας (Υπάτη) Μουσική εκδήλωση με τίτλο "Φεγγάρι μάγια μου 'κανες" με την Άννα-Μαρία Κάλφα, σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Υπάτης
Εύβοιας ΙΑ' ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός Χώρος Φούρκας Σκύρου Μουσική εκδήλωση με το συγκρότημα " Οι Θαλασσινοί"
Εύβοιας 23η ΕΒΑ Κάστρο Καράμπαμπα Ανοικτό για το κοινό
Αιτωλ/νίας ΛΣΤ΄ ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός χώρος Νέας Πλευρώνας Μουσική και θεατρική εκδήλωση, σε συνεργασία με το Δήμο Μεσολογγίου
Αιτωλ/νίας ΛΣΤ΄ ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός Χώρος Στράτου Μουσική Εκδήλωση της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής του Δήμου Αγρινίου, σε συνεργασία με το Δήμο
Αιτωλ/νίας 22η ΕΒΑ Κάστρο Ναυπάκτου Εκδήλωση με το μουσικό σχήμα "Άτροπον", σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπακτίας
Αιτωλ/νίας 22η ΕΒΑ Κάστρο Ναυπάκτου 14-8-2011 (Επομένη Πανσελήνου): Μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο "TANGO…σ' ένα γυάλινο κόσμο" , σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπακτίας

ΑΤΤΙΚΗ
Αττικής Νομισματικό Μουσείο Αύλειος Χώρος Ιλίου Μελάθρου Εκδήλωση με το μουσικό σχήμα ¨Κέλσος¨ Μουσική του 16ου-18ου αιώνα
Αττικής Α΄ ΕΠΚΑ Όδος Δ. Αρεοπαγίτου & μπροστά από τη Ρωμαϊκή Δεξαμενή Μουσική συναυλία με το μουσικό σύνολο του συνθέτη Μίμη Πλέσσα (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ)
Ανατολικής Αττικής Β΄ ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός χώρος Αμφιαρείου Ωρωπού Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με το Δήμο Ωρωπίων
Ανατολικής Αττικής Β’ ΕΠΚΑ Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα Το Μουσείο και ο πέριξ αυτού χώρος με τα μνημεία του θα είναι ανοικτά για το κοινό
Δυτικής Αττικής Γ' ΕΠΚΑ Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με το Δήμο Μεγαρέων
Αττικής Γ' ΕΠΚΑ Ολυμπιείο Ο χώρος ανοικτός για το κοινό
Αττικής 1η ΕΒΑ Κάστρο Χώρας Κυθήρων Ανοικτό για το κοινό

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Κορινθίας ΛΖ΄ ΕΠΚΑ Αρχαία Κόρινθος Εκδηλώση κλασικής μουσικής, Trio Μozarteum με τη χορηγία του club Hotel Cazino Loutraki και την υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα
Κορινθίας ΛΖ΄ ΕΠΚΑ Αρχαία Νεμέα Εκδήλωση κλασικής μουσικής Altenberg Trio με τη χορηγία του club Hotel Cazino Loutraki και την υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα
Κορινθίας ΛΖ΄ ΕΠΚΑ Αρχαία Σικυώνα Eκδήλωση κλασικής μουσικής Minetti Quartet με τη χορηγία του club Hotel Cazino Loutraki και την υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα
Αχαϊας ΣΤ΄ ΕΠΚΑ Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών Μουσική εκδήλωση με τίτλο " Όταν το φεγγάρι συναντά τη μουσική" με τη Δώρα Πετρίδη στο τραγούδι και τη Σοφία Καμαγιάννη στο πιάνο, σε συνεργασία με το Σύλλογο των Φίλων του Νέου Μουσείου Πατρών
Ηλιείας Ζ΄ ΕΠΚΑ Ναός του Επικουρείου Απόλλωνα Θεατρική παράσταση "Ανδρομάχη" του Ευριπίδη από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου "Αιχμή" σε συνεργασία με το Δήμο Ανδρίτσαινας
Ηλιείας Ζ΄ ΕΠΚΑ Παλαιό Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας ( στους κήπους του ) Μουσική εκδήλωση με την χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου
Αργολίδας 25η ΕΒΑ Παλαμήδι Ναυπλίου Ανοικτό για το κοινό
Αρκαδίας ΛΘ΄ ΕΠΚΑ Έπαυλη Ηρώδου τουΑττικού Μουσική εκδήλωση με τη Σοφία Παπάζογλου σε συνεργασία με το Δήμο Κυνουρίας
Μεσσηνίας 26η ΕΒΑ Κάστρο Καλαμάτας Ανοικτό για το κοινό
Μεσσηνίας ΕΕΑ Ακρόπολη Φρουρίου Πύλου Μουσική βραδιά αφιερωμένη στον Ζαμπέτα, από το Ωδείο της Πύλου , σε συνεργασία με το Δήμο Πύλου
Λακωνίας 5η ΕΒΑ Αρχαιολογικός Χώρος Μυστρά Ρεσιτάλ πιάνου με σολίστ τον Παναγιώτη Γώγο και έργα του Fr. Liszt σε συνεργασία με το Δήμο Σπάρτης
Λακωνίας Ε΄ ΕΠΚΑ Αρχ. Μουσείο Σπάρτης 20.00 μ.μ. έως 23.30 μ.μ. θα παραμείνει ανοικτό και θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
Λέσβου (Λέσβος) 14η ΕΒΑ Κάστρο Μυτιλήνης Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με το Σύλλογο φίλων Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών μνημείων Ν. Λέσβου
Λέσβος Κ΄ ΕΠΚΑ Αρχ.Χώρος Θερμής Λέσβου 11-8-2011 (προπαραμονή Πανσελήνου): Μουσική εκδήλωση
Λέσβος Κ΄ ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός χώρος Ψαρών Ο χώρος ανοικτός για το κοινό
Λέσβος Κ΄ ΕΠΚΑ Αρχ.Χώρος Μεσών Λέσβου Ο χώρος ανοικτός για το κοινό
Χίου (Χίος) 3η ΕΒΑ Κάστρο Χίου (κτήριο "Σκοτεινής Φυλακής") Προβολή ταινιών αρχαιολογικού περιεχομένου σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία ΑΓΩΝ.
Χίου (Χίος) Κ’ ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός Χώρος Εμποριού Μουσική εκδήλωση με το συγκρότημα ¨Τρίφωνο ¨
Λήμνος Κ΄ ΕΠΚΑ Πολιόχνη Λήμνου Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με το Δήμο Λήμνου

ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
Κυκλάδων ΚΑ' ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός χώρος Υρίων Νάξου Ο χώρος ανοικτός για το κοινό
Κυκλάδων ΚΑ' ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός Χώρος Κιονίων Τήνου Ο χώρος ανοικτός για το κοινό
Κυκλάδων ΚΑ' ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός Χώρος Δήλου 14-8-2011 (Επομένη Πανσελήνου): Μουσική Εκδήλωση
Κυκλάδων ΚΑ' ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός Χώρος Ηραίου Σάμου Ο χώρος ανοικτός για το κοινό

ΚΡΗΤΗ
Ηρακλείου ΚΓ' ΕΠΚΑ Τύλισσος (στον εξωτερικό χώρο των αρχαιοτήτων ) Εκδήλωση με τζαζ μουσική σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυλίσσου
Λασιθίου ΚΔ' ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός Χώρος Λατούς 12-08-2011 (παραμονή Πανσελήνου): Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με το Συλλόγο Φίλων της Φιλαρμονικής
Λασιθίου ΚΔ' ΈΠΚΑ Αρχαιολογικός χώρος Γουρνιών Θεατρική παράσταση σε συνεργασία με το Δήμο Ιεράπετρας
Λασιθίου ΚΔ΄ ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός χώρος Μαλίων Μουσική εκδήλωση με τους Μ. Παπαδάκη και Κορίνα Λεγάκη σε συνεργασία με το Δήμο Χερσονήσου

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ απόφαση του Λοβέρδου: Oι ψυχικά ασθενείς θα καταβάλλουν ποσοστό από 40% έως 80% της σύνταξης ή του επιδόματός τους

Οι διαμένοντες ασθενείς σε ψυχιατρικά νοσοκομεία θα δίνουν αναγκαστικά μέρος της σύνταξής ή του επιδόματος πρόνοιας πουν παίρνουν (έως και 80%).

Αυτό προβλέπει απόφαση του υπουργού υγείας Α. Λοβέρδου!!!

Τη συνέχεια της τραγικής αυτής είδησης που δείχνει την κατάντια στην οποία μας έφεραν οι κυβερνώντες μπορείτε να τη διαβάσετε στο

Ευ. Αντώναρος: Ο Γ. Παπανδρέου οδήγησε τη χώρα στο ΔΝΤ

Description: http://www.skai.gr/files/temp/D748D3634F752AA36895E2F35B955DB4.jpg«Ξαναζεσταμένο φαγητό» χαρακτήρισε μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 ο βουλευτής της ΝΔ Ευαγγελος Αντώναρος τις επιστολές Δούκα προς τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, με τις οποίες εξέφραζε ανησυχία για το δημόσιο χρέος.

Είπε μάλιστα, ότι το πρώτο εξάμηνο του 2009 και ενώ όλοι έλεγαν ότι η Ελλάδα δε θα μπορούσε να δανειστεί, οι δανειακές της ανάγκες καλύφθηκαν με αποτελεσματικό και ευνοϊκό τρόπο.

Πρόσθεσε ότι τη χώρα οδήγησε στο ΔΝΤ ο Γιωργος Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση Καραμανλή είπε εγκαίρως τι έπρεπε να γίνει, αλλά οι έλληνες πολίτες ήθελαν να πιστέψουν ότι υπάρχουν λεφτά.

Αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ όλο λέει «θα και θα» και τόνισε ότι η ΝΔ τον Μάιο του 2009 είχε καταρτίσε έναν συγκεκριμένο κατάλογο 250 φορέων που ήταν προς κατάργηση ή συγχώνευση, ο οποίος κατάλογος «κάπου χάθηκε στο δρόμο». Μάλιστα λέει ότι η κυβέρνηση κάνει ότι δε θυμάται.

Για το δημόσιο τομέα είπε ότι πρέπει να γίνει περιορισμός της σπατάλης, αλλά οι άνθρωποι δεν είναι νούμερα. Τόνισε ότι πρέπει να βρεθούν λύσεις και να εφαρμοστούν με κοινωνικά αποδεκτό τρόπο.

Ο κ. Αντώναρος εκτίμησε ότι αν αύριο γινόταν εκλογές θα τις κέρδιζε η ΝΔ και ο νέος πρωθυπουργός θα ήταν ο Αντώνης Σαμαράς.

Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα των ταξί, είπε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης πετούν το μπαλάκι ο ένας στον άλλον και αναρωτήθηκε γιατί άνοιξε το θέμα μέσα στο καλοκαίρι.

Για τις κινητοποιήσεις, είπε ότι δυναμιτίζουν τον τουρισμό και πρέπει να σταματήσουν άμεσα.

http://www.skai.gr/news/politics/article/176413/eu-adonaros-o-g-papandreou-odigise-ti-hora-sto-dd-/

«Αλβανοί της Αυστραλίας» οι ελλαδίτες επισκέπτες

Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ο χαρακτηρισμός «Αλβανοί της Αυστραλίας» δεν είναι δικός μου. Ανήκει σε νεοαφιχθέντα αδελφό από την Ελλάδα, που σε συζήτησή μας που είπε με μεγάλη δόση αυτοσαρκασμού, ότι αισθάνεται σαν «Αλβανός της Αυστραλίας».

Ο συνομιλητής μου, που για λόγους ευνόητους παραμένει ανώνυμος, «αυτοεξορίστηκε», όπως μου είπε με εξ ίσου μεγάλη δόση αυτοσαρκασμού, από την πενόμενη Ελλάδα διότι «δεν βλέπει μέλλον».

Είναι ένας από το σχετικά μεγάλο αριθμό Ελλήνων νεαρής ηλικίας, κυρίως, που μόλις ξέσπασε η κρίση πήραν τη βαλίτσα τους και αναχώρησαν με το πρώτο αεροπλάνο για την Αυστραλία.

Είναι ένας από τους Έλληνες νέους που αποφάσισαν «να δραπετεύσουν» από την παρακμάζουσα οικονομικά, πολιτικά και ηθικά Ελλάδα, βέβαιοι, ότι «καμία χώρα, δεν μπορεί να είναι χειρότερη από την Ελλάδα» τουλάχιστον στην παρούσα φάση.

Είναι ένας από τους Έλληνες που εξασφάλισαν τουριστική βίζα από τις αυστραλιανές Αρχές και έβαλαν στην κορυφή της βαλίτσας του την ελπίδα ότι Θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν άδεια μόνιμης παραμονής στην Αυστραλία» όταν θα πατήσουν πόδι στην μακρινή ήπειρο.

Ο συνομιλητής μου εξηγεί, ότι δεν είναι ο μοναδικός που ήλθε στη Μελβούρνη με τουριστική βίζα. «Είμαστε πολλοί» μου λέει, με τη σιγουριά του ανθρώπου που έχει απογράψει τους ομοίους του. «Είμαστε πολλοί, στην πλειοψηφία μας 30ηδες ή 35ηδες και μπήκαμε στην Αυστραλία με τις ίδιες προϋποθέσεις» προσθέτει.
Ναι, είναι νέοι άνθρωποι, γεμάτοι ζωή, δημιουργικότητα, διάθεση για δουλειά που οραματίζονται ένα καλύτερο αύριο στον αντίποδα της γης. Είναι, εξυπακούεται, άνθρωποι με ανάγκες προσωπικές και οικογενειακές, που τους υποχρεώνουν να εργαστούν – κατά παράβαση των όρων έκδοσης της άδειας εισόδου τους στην Αυστραλία.

Και εδώ κείται το πρόβλημα. Για να επιβιώσουν –και κάποιοι για να ανταποκριθούν σε υποχρεώσεις που άφησαν πίσω– δέχονται να δουλέψουν οπουδήποτε και με οποιαδήποτε αμοιβή. «Από το ολότελα, καλά είναι και τα λίγα που μας πληρώνουν» λέει ο συνομιλητής μου, επιβεβαιώνοντας την άποψη, ότι «οι ζητιάνοι δεν «έχουν επιλογή».

Δουλεύουν λοιπόν «οι φυγάδες» με χαμηλές αμοιβές, εξαντλητικά ωράρια, χωρίς ασφάλεια εργασίας, χωρίς κάλυψη από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, χωρίς εφάπαξ, χωρίς κανένα από τα βασικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Γιατί; Ερωτώ το συνομιλητή μου. «Διότι μας φοβίζει το ενδεχόμενο να μείνουμε χωρίς δουλειά. Διότι αισθανόμαστε, όπως αισθάνονταν και εξακολουθούν να αισθάνονται οι άμοιροι Αλβανοί και οι άλλοι αλλοδαποί, που έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα και εργάζονται παράνομα» μου απαντά.
Ο ευφυής συνομιλητής μου διαβάζει στο πρόσωπό μου την αμφιβολία γι’ αυτά που μου λέει και αρχίζει να κατονομάζει συγκεκριμένες περιπτώσεις ελλαδιτών που απασχολούνται με μειωμένη αμοιβή και συνθήκες παντελώς ξένες προς την εργασιακή νομοθεσία της Αυστραλίας, ορισμένοι εξ αυτών και από ελληνικές επιχειρήσεις της Μελβούρνης.

Τον διακόπτω λέγοντάς του, ότι δεν είμαι το Υπουργείο Εργασίας, η εφορία, ή του υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, άρα δεν με ενδιαφέρει ποιος εργάζεται που και με ποιους όρους και συνθήκες εργασίας απασχολείται.
Του επισημαίνω, ότι η Αυστραλία δεν είναι ξέφραγο αμπέλι είναι οργανωμένο κράτος με μέσα και μηχανισμούς ανίχνευσης των παραβατών των νόμων της χώρας. Επειδή, δε, στην Αυστραλία ο νόμος λειτουργεί –σε αντίθεση με την Ελλάδα– «Οι Αλβανοί» και οι εργοδότες σας διατρέχεται κίνδυνο ανίχνευσης και παραδειγματικής τιμωρίας.

Με κοιτάζει με ένα χαμόγελο αμηχανίας και βάζει τέλος στη συζήτησή μας με το ελληνικότατο « ό,τι βρέξει ας κατεβάσει, έτσι όπως μας κατάντησαν».

http://neoskosmos.com/news/el/node/15778

Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ "ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ" ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΩΝΥΜΑ BLOGS, "ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΕΙ" ΤΟ ΙΝΤΙΜΙΝΤΙΑ ΚΑΙ...ΑΠΕΙΛΕΙ BLOGGER!

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Αρχηγού του Λαος, Γιώργου Καρατζαφέρη στον Δημήτρη Σωτηρόπουλο, διαχειριστή του ιστολογίου "ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ": Ο μπλόγκερ ρωτάει τον πολιτικό ποια είναι η θέση του για τα μπλογκς, δηλαδή αν πρέπει να είναι επώνυμα ή ανώνυμα: Εκείνος απαντάει "επώνυμα, γιατί αλλιώς πρόκειται για κουκουλοφόρους"!!!



Στη συνέχεια, τίθεται το παράδειγμα του εγκληματικού αναρχοαριστερού Ιντιμίντια, το οποίο ο υπερπατριώτης Πρόεδρος του Λαος προσπερνάει (!!!), επιμένοντας να αποκαλεί "κουκουλοφόρους" απλούς πολίτες και όχι τους πραγματικούς κουκουλοφόρους που δολοφονούν αθώους και καίνε την Αθήνα και όχι μόνο!

Το κορυφαίο στιγμιότυπο είναι όταν ο μπλόγκερ προκαλεί τον Καρατζαφέρη να του πει, αν τώρα που τον είδε πρόσωπο με πρόσωπο, είναι...κουκουλοφόρος: Ο θρασύτατος πολιτικάντης απαντά πως "είναι στρατευμένος", αλλά κάνει την "πάπια" όταν ο συνομιλητής του δικαίως του ζητάει αποδείξεις γι'αυτή την βαρύτατη συκοφαντία!

Μάλιστα, οσάν...μαφιόζος του παλιού καιρού, "απειλεί" τον μπλόγκερ πως "αν ασχοληθεί μαζί του, θα ανακαλύψει τα πάντα"!!!

Εμείς, από τον Μάρτιο του 2010 που διοργανώθηκε η συγκεκριμένη συνέντευξη, περιμένουμε αυτές τις "αποκαλύψεις", αλλά...ουδέν εις το πηλίκ (ι) ον, όπως λέει και ο φίλος του ο Τζέφρυ!

Είναι προφανές, πως ο Αρχηγός του Λαος ψεύδεται ασύστολα και κατασυκοφαντεί απλούς πολίτες, επειδή ενοχλείται από την αδέσμευτη κριτική τους!

Γι'αυτό άλλωστε, εκείνος και το Πασοκ θέλουν φίμωση των μπλόγκερς: Όχι επειδή τους "βρίζουν", αλλά διότι πολύ απλά δεν μπορούν να τους ελέγξουν μέσω της διαπλοκής, όπως έχουν μάθει τόσα χρόνια με τα κομματικά παπαγαλάκια/φερέφωνα των Μμε!

Ο εκνευρισμός του Καρατζαφέρη στη συγκεκριμένη συνέντευξη είναι εμφανής και δικαιολογείται, αφού ο "κουκουλοφόρος-στρατευμένος" τον στρίμωξε για τα καλά, με συγκεκριμένες ερωτήσεις στις οποίες ο πανικόβλητος Πρόεδρος είτε δεν απάντησε, είτε είπε ψέματα, είτε έβρισε τον συνομιλητή του!

Αυτοί είναι οι "Έλληνες πολιτικοί": Αλαζόνες, θρασείς και τραμπούκοι που όταν έχουν απέναντί τους απλούς πολίτες και όχι τα γλειφτρόνια των καναλιών, χάνουν τ'αυγά και τα πασχάλια και καταφεύγουν σε απειλές που θυμίζουν...υπόκοσμο!

Δείτε όλη τη συνέντευξη, εδώ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Όπως βλέπετε και στο βίντεο, η συνέντευξη μαγνητοσκοπήθηκε και για λογαριασμό του κομματικού καναλιού του Λαος, του Τηλε-Αστυ (διακρίνεται ο οπερατέρ αριστερά). Παρόλα αυτά, ο Καρατζαφέρης δεν τόλμησε ποτέ να την προβάλει. Το γιατί, γίνεται εύκολα κατανοητό.

http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2011/08/blog-blogger.html

Σε πολλά ταμπλό ο Γερμανός Χερστ Μάλερ Πρώην τρομοκράτης της RAF και νυν ακροδεξιός, ήταν (και) πράκτορας της Στάζι

http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/258C590063FC76F5A7A556C1017C65D8.jpgΟ διαβόητος Χέρστ Μάλερ, 75 ετών σήμερα και έγκλειστος στις γερμανικές φυλακές ως αρνητής του Ολοκαυτώματος, αποτελεί μια αντιφατική προσωπικότητα της σύγχρονης Γερμανίας. Από νεαρός σοσιαλδημοκράτης δικηγόρος έγινε αριστεριστής τρομοκράτης και ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης RAF («Φράξια Κόκκινος Στρατός»), κατόπιν για ένα διάστημα στράφηκε στον μαοϊσμό, ώσπου,τελικά, έγινε φανατικός ακροδεξιός εθνικιστής.

Τώρα οι Αρχές ανακάλυψαν ένα έγγραφο του 1967 που δείχνει ότι ο ηλικίας 31 ετών τότε Μάλερ ήταν (και) συνεργάτης της Στάζι, της μυστικής υπηρεσίας της κομμουνιστικής Ανατολικής Γερμανίας.

Σχετικά απόρρητα έγγραφα ανακάλυψαν γερμανοί εισαγγελείς που επανεξετάζουν την υπόθεση πυροβολισμού ειρηνικού διαδηλωτή σε διαδήλωση της Δυτικής Γερμανίας το 1967 από τον αστυνομικό, Καρλ Χάιντς Κούρας, ο οποίος δούλευε για τη Στάζι. Η έκθεση που διέρρευσε και ονομάζει το Μάλερ «inoffizielle Mitarbeiter», δηλαδή «ανεπίσημο συνεργάτη», υποδεικνύει ότι ο Κούρας πυροβόλησε σκόπιμα τον διαδηλωτή, παρ' όλο που έχει απαλλαχθεί δύο φορές από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προ μελέτης.

Η απόδειξη της συνεργίας του Μάλερ με τη Στάζι, παρά τις διαψεύσεις του δικηγόρου του, μαρτυρούν και τη συμμετοχή του σε οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης της Δυτικής Γερμανίας με εφαρμογή βίας σε φοιτητικές διαδηλώσεις. Ο πιθανός πληροφοριοδότης της Στάζι γνώριζε καλά τον Ρούντι Ντούτσκε, τον εκφωνητή-σύμβολο του φοιτητικού κινήματος της Δυτικής Γερμανίας, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η συγκυρία ότι είχε ως συνήγορο τον Γκέχαρντ Σρέντερ, τον μετέπειτα Σοσιαλδημοκράτη καγκελάριο της Γερμανίας, όταν δικάστηκε για ληστείες τραπεζών και συμμετοχή σε επιχείρηση απόδρασης φυλακισμένων. .

Αν ισχύουν τα στοιχεία που ήρθαν στο φως από την έρευνα της δολοφονίας του θύματος, Μπένο Όνσοργκ, τότε οι υπηρεσίες του Μάλερ για την Στάζι σταμάτησαν από τη στιγμή που ιδρύθηκε η RAF. Η υπόθεση του πυροβολισμού του 1967, άνοιξε ξανά το Μάιο του 2009, ύστερα από την ανακάλυψη της συνεργασίας του δολοφόνου στις μυστικές υπηρεσίες της Ανατολικής Γερμανίας. Στοιχεία της έρευνας δείχνουν πως η ηθική αυτουργία του πυροβολισμού της διαδήλωσης ανήκει στη Στάζι. Ο λόγος που η σημασία της εύρεσης του ενόχου είναι τόσο κρίσιμη είναι η εξακρίβωση της τακτικής που χρησιμοποιούσε η Υπηρεσία ώστε να τραβήξει προς την Αριστερά την Δυτική Γερμανία, η οποία τακτική περιελάμβανε και ανθρωποκτονίες.

Είναι γνωστό ότι η Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας χρηματοδοτούσε ριζοσπαστικές εφημερίδων και περιοδικά στη Δυτική Γερμανία, αλλά και ότι προσέφερε καταφύγιο σε τρομοκράτες της RAF κατά το '70 και το '80. Ο συγγραφέας του βιβλίου «Ουτοπία ή Άουσβιτς», Χανς Κουντάνι, γράφει πως ο Μάλερ έβλεπε την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία ως «φασιστικό σύστημα», ενώ το πιο θετικό σενάριο για αυτόν ήταν η Λαϊκή Δημοκρατία. «Όλη του η ζωή ήταν μια πάλη με το ναζιστικό παρελθόν» εκτιμά.

Ο Μάλερ έγινε το 2000 μέλος του φιλοναζιστικού κόμματος NPD και εκτέθηκε δημοσίως ζητώντας τόσο το να μην τεθεί το κόμμα εκτός νόμου όσο και το να μην διώκονται ποινικώς όσοι αρνούνται την ύπαρξη του Ολοκαυτώματος.

KΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ

Καθημερινά η Διοίκηση των ΕΑΣ και ο Διευθύνων Σύμβουλος Παναγιώτης Τρυφιάτης μας εκπλήσσει με τις θέσεις του.

Με σημερινή του ανακοίνωση που έστειλε, καλεί τους 1040 εργαζόμενους στην ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ να κάνουν δηλώσεις μετάνοιας!!! για να σπάσουν τον αγώνα.

Κύριε Τρυφιάτη μπερδευτήκατε πάλι.

Είστε Διευθύνων Σύμβουλος σε κρατική αμυντική βιομηχανία και όχι στρατοπεδάρχης στη Μακρόνησο.

Από πότε οι απεργοί είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν και να υπογράφουν στο φύλακα του εργοστασίου;

Ξεπεράσατε και τις Διοικήσεις Μπουλούκου και Παππά το 1991 επί Μητσοτάκη, που πλήρωναν τους απεργοσπάστες με δηλώσεις μετάνοιας στα περίπτερα και στα καφενεία, όταν έφτιαχναν τις λίστες των απολύσεων.

Σήμερα, άραγε, θα ταυτιστούν οι λίστες των απεργών με το πλεονάζον προσωπικό; Μήπως με αυτήν την τακτική διευκολύνεστε στον τρόπο που θα επιλέξετε ποιους θα διώξετε;

Μαζευτείτε! Τη «δήλωση» για την απεργία, σας τη δώσαμε με την απόφαση της κοινής μας Γενικής Συνέλευσης: απεργούμε και δεν είμαστε σε άδεια. Και την ανακοίνωσή σας – ευθεία παρέμβαση στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα – την καταγγέλλουμε απερίφραστα.

Μη ξεχνάτε, άλλωστε, τα στοιχειώδη: για να βγούμε σε κανονική άδεια έπρεπε να μας είχατε πληρώσει όσα μας χρωστάτε. Και δεν το κάνατε. Αν θέλατε να μας βγάλετε τέτοια ανακοίνωση να το κάνατε πριν εκπνεύσει το αυτόφωρο. Τζάμπα μάγκας δηλαδή.

Αφήστε, λοιπόν, τις κουτοπονηριές και τα μαγειρέματα που στόχο έχουν να διασπάσουν τον κοινό μας αγώνα και απαντήστε στα αιτήματα που σας έχουν θέσει οι 1040 εργαζόμενοι. Γιατί μ’ αυτά και μ’ αυτά, το μόνο που καταφέρνετε είναι να αποδεικνύετε αυτό που από την αρχή σας λέγαμε: ότι ήρθατε στην Εταιρεία ως εκκαθαριστής.

Αυτό δεν θα περάσει. Ο αγώνας μας συνεχίζεται.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 04.08.2011 ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Υμηττός, 01.08.2011
Τα σωματεία εργαζομένων ΕΑΣ ΑΒΕΕ

Η απόλυτη ξεφτίλα για τον Παναθηναϊκό! Έφαγε 4 γκόλ και αποκλείστηκε απ' την Οντένσε!