28 Σεπτεμβρίου 2011

Arsenal - Ολυμπιακός 2-1 (video goals)

1:0 (Chamberlain)



2:0 (Santos)



2:1 (Fuster)

Αλητεία MEGA: Παρουσίασαν σαν απλή κακοποίηση το βιασμό ελληνίδας μάνας από αλλοδαπά ζώα

"Ακινητοποίησαν και κακοποίησαν την οικογένεια" αναφέρει ο θλιβερός δημοσιογραφίσκος του μισελληνικού mega. Ο ΒΙΑΣΜΟΣ της νεαρής Ελληνίδας μητέρας βαπτίσθηκε απλή κακοποίηση!

Επίσης, όλως τυχαίως, ξέχασε να αναφέρει ότι τα δίποδα κτήνη μιλούσαν σπαστά ελληνικά, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν είναι Έλληνες. Αλλά μία τέτοια αναφορά θα ερχόταν σε αντίθεση με τις οδηγίες που έχει ο εν λόγω "κύριος" από τα αφεντικά του. Όμως, τα πάντα ρεί. Και τότε κάποιοι θα κληθούν να λογοδοτήσουν.

http://ieroslochos.blogspot.com/2011/09/mega_28.html

Απάντηση ΚΕΠΥΟ στην αποκάλυψη Βρούτση ότι ξέμεινε από μελάνι

Την αποκάλυψη του αν. τομεάρχη της ΝΔ Ι. Βρούτση, ότι το ΚΕΠΥΟ δεν έχει μελάνι να τυπώσει εκκαθαριστικά, αν δεν την διαβάσατε στο ιντερνετ σίγουρα θα την διαβάσατε σε εφημερίδες ή θα την ακούσατε στην ΤιΒι μιας και έκανε τον γύρο των μέσων ενημέρωσης ακόμα και του εξωτερικού καθώς δείχνει την κατάντια του Κράτους. Σήμερα αργά το απόγευμα το ΚΕΠΥΟ δείχνοντας ότι διαθέτει τα απαραίτητα αντανακλαστικά που χαρακτηρίζουν τη δημόσια διοίκηση, απάντησε με μια ολιγόλογη ανακοίνωση και αποκάλυψε το λόγο της έλλειψης μελανιού. Στην ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

"Πράγματι όπως δήλωσε χθες ο βουλευτής Ι. Βρούτσης το ΚΕΠΥΟ δεν διαθέτει μελάνι για τα εκτυπωτικά μηχανήματα, με αποτέλεσμα εδώ και 10 μέρες να μην μπορούν να τυπωθούν τα εκκαθαριστικά φορολογίας εισοδήματος, έκτακτης αλληλεγγύης, τέλους επιτηδεύματος, τέλους ακίνητης περιουσίας κ.λπ.
Ο λόγος είναι ότι όπως ξέρετε η τρόικα έχει αποχωρήσει αιφνιδίως εδώ και 25 μέρες από την Ελλάδα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει υπεύθυνος να υπογράψει τις απαραίτητες προμήθειες.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα αναμένεται να επιστρέψει αύριο στην Αθήνα οπότε και θα μπούνε οι απαραίτητες υπογραφές από τον κ. Τόμσον με αποτέλεσμα το ΚΕΠΥΟ να προμηθευθεί μελάνι και τα μηχανήματα να αρχίσουν και πάλι να δουλεύουν σε φούλ ρυθμούς"
Απορία:
Καλά αυτός ο Ράιχενμπαχ τι κάνει; Διακοσμητικό στοιχείο είναι; Όλα πρέπει να περνάνε απ' τα χέρια του Τόμσον; Άντε να δούμε...

Συμβουλή:
Καλά βρε Βρούτση, αυτή την αποκάλυψη τι την ήθελες; Δεν τους άφηνες στην ησυχία τους τους ανθρώπους! Άκου κει να διαμαρτυρόμαστε επειδή δεν μας στέλνουν τα εκκαθαριστικά!!

Συμβόλαια "εκτέλεσης" από το BBC (video)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgN-esWkSSJPngkRHFJ_BeLmXegi98_JI2LcfBEDLiX2gqlmy5S1A1W7hNjIsxIVrxYal-_wX4Jegd_79XRu5wyIS3rWAWqMOZq5WsSU7Uef2rFn6NtEdFUROQRZI8YIDfkSsZcxXUBirVs/s1600/Dow_apologizes.jpghttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_pGtQVYNaG51-2fA_wQ5dsT6TM9_7ljRRVAuutrShKKZMiGtRWoP4TrNScBp_iUR5PmqsZ9Y6h7p83F_ByFulzMTy1kxkAIyZ-rfSK118orVlpkjvMOQZIrBU2zvS2gXUwyz0Rhz2Ywty/s1600/250px-DowChemicalLogo.pngΉταν 2004 όταν το BBC έβγαλε στον αέρα έναν κωμικό Εβραϊκής Καταγωγής (από την ομάδα The Yes Men) παρουσιάζοντάς τον ως εκπρόσωπο της εταιρίας DOW Chemicals (video στο τέλος της ανάρτησης).

H πολυεθνική DOW Chemicals 5 χρόνια νωρίτερα , το 1999, είχε αγοράσει την εταιρία UCAR (Union Carbide) . H Union Carbide ήταν υπεύθυνη για τον θάνατο 2259 ανθρώπων και την πρόκληση αναπηριών σε 558.000 Ινδούς κατόπιν μιας τεράστιας διαρροής χημικών στο εργοστάσιό της στην πόλη Μομπάλ το 1984.

Με απόλυτη σοβαρότητα οι κύριοι του BBC , εμφανίζουν τον κωμικό ως δήθεν εκπρόσωπο της DOW Chemicals και αυτός ισχυρίζεται ότι η DOW Chemicals θα καταβάλλει αποζημιώσεις δισεκατομμυρίων στα θύματα της Μποπάλ . Μέσω του BBC η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου των Χρηματιστηρίων … με αποτέλεσμα η μετοχή της DOW να καταρρεύσει και η εταιρία αυτή να σημειώσει απώλειες ύψους … (καθήστε!) … 2 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ δολαρίων!

Ίσως η ακριβότερη φάρσα που έγινε ποτέ στον πλανήτη για την οποία μάλλον πρέπει να αμφιβάλλουμε για το κατά πόσο ήταν τυχαία και μάλιστα μέσα από ένα κανάλι που υποτίθεται χαίρει της εμπιστοσύνης του κόσμου . Στο BBC γνωρίζουν πολύ καλά τις συνέπειες που μπορεί να έχει παγκοσμίως … ακόμα και μία …γκριμάτσα που θα βγει στον αέρα σε λάθος στιγμή.

Όμως αυτό που ανακαλύψαμε είναι ότι αυτός ο κολοσσός παραγωγής χημικών προϊόντων , που έχει τζίρο 58 Δισεκατομμύρια Δολάρια ετησίως (!) διευθύνεται από τον Ελληνικής Καταγωγής Andrew Λιβέρη ο οποίος διαδέχτηκε στη διοίκηση τον επίσης Ελληνικής Καταγωγής William Σταυρόπουλο μετά από 37 χρόνια στην εταιρία DOW.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgeO0_mpdk1-p-YnRpsOAoVpsThuoQxE9m_f5Ax3-N5gNIexguSQAB2RJzxeDa-W-lRBnYP2CsVs-zxND8qBJ9zMtrJz4CdndPrzbMVfL7z5rUKFSr2lPdbpK8LSvXQc6ToTPBiV8_YmAAM/s1600/image006.jpg

Σημειώνουμε ότι η εταιρία DOW είναι η δεύτερη παγκοσμίως από πλευράς εσόδων μετά την BASF και Τρίτη σε κεφαλαιοποίηση μετά τη DUPONT.

Τη Δευτέρα ένας παρόμοιος κωμικός τύπος, που μοιάζει καταπληκτικά με τον προηγούμενο εμφανίζεται "τυχαία" στο BBC , αυτή τη φορά ως παγκοσμίως άγνωστος Χρηματιστής, και προκαλεί ρίγη στους γνωρίζοντες , μιλώντας για επερχόμενη οικονομική καταστροφή μέσω της οποία θα βγάλει χρήματα αλλά και για τη διακυβέρνηση του κόσμου από την Εβραϊκή εταιρία της Goldman-Sachs! Η είδηση κάνει τον γύρω του κόσμου αστραπιαία και φυσικά και στην Ελλάδα τα ΜΜΕ είναι πάντα πρόθυμα να αναμεταδώσουν το μενού της προπαγάνδας που τους σερβίρουν τα ξένα αφεντικά.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEieqSdZV1x1GxrlTsSX9QmRoYsX-H1hN036VM8km79bNvcb2liHwQoBPhEt8_rJlU4qWElc69wT67t6KN3Gu5i_F6S3bx_r4t7e9bnmYn5IozTDOGHQxaNUac1u4vTHIhtWT9pogxiV9Cv7/s1600/image010.jpg

Κάπως έτσι οι Rothschild, διαχέοντας ψευδείς φήμες που αφορούσαν δήθεν νίκη του Ναπολέοντα, ξετίναξαν το χρηματιστήριο της Μεγάλης Βρετανίας και πέρασε ολόκληρη η οικονομία της Αγγλίας κάτω από τον έλεγχό της συγκεκριμένης οικογένειας... γι αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα καχύποπτοι σε τέτοιες ειδήσεις σαν την προχθεσινή.

BBC 2004



BBC 2011


Μετά την Αυστρία και η Γαλλία βάζει περιορισμούς στην αγορά χρυσού...

http://www.monex.com/images/photos/prodGold01.jpgΠριν μερικές εβδομάδες γράψαμε κάτι που δεν έγραψαν πολλοί: Η Αυστρία έβαλε ανώτατο όριο στην αγορά χρυσού τα 15.000 ευρώ. Το δικαιολόγησαν με το ότι το κάνουν για ν' αποτρέψουν το ξέπλυμα χρήματος. Τώρα είναι η σειρά της Γαλλίας να βάλει περιορισμό στην αγοραπωλησία χρυσού και ασημιού.

Από την 1η Σεπτεμβρίου η Γαλλική Κυβέρνηση με Νόμο απαγόρευσε την αγορά πολύτιμων μετάλλων, αξίας άνω των 600 ευρώ με μετρητά. Η αγορά δηλ. ακόμα και ενός κοσμήματος χρυσού αξίας άνω των 600 ευρώ πρέπει να γίνει εφεξής μέσω πιστωτικής κάρτας ή μέσω τραπεζικού λογαριασμού. Ο σχετικός νόμος βρίσκεται εδώ και η μετάφρασή του στα αγγλικά εδώ:

Η επίσημη δικαιολογία της Γαλλίας είναι ότι έτσι θέλουν να εμποδίσουν την πώληση κλεμμένων πολύτιμων μετάλλων.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι μετά την Αυστρία και η Γαλλία εφαρμόζει ένα μέτρο που δυσκολεύει την αγορά χρυσού από ιδιώτες και τους υποχρεώνει να αγοράσουν επώνυμα με αποτέλεσμα οι κυβερνήσεις να ξέρουν ανά πάσα στιγμή ποιος κατέχει τι...

http://www.realnewsreporter.com/?p=8192

Arsenal – Olympiacos Live Stream

Οι θέσεις της ΝΔ για επαναδιαπραγμάτευση μνημονίου, κατάργηση χαρατσιού ακινήτων, «κούρεμα» και «ελεγχόμενη χρεοκοπία».

http://www.newsbomb.gr/photos/images/sized/articles/Nea_Dimokratia-430x0.jpgΗ πολιτική στάση της Νέας Δημοκρατίας παραμένει πάντοτε υπεύθυνη και ξεκάθαρη. Απέναντι στην αποτυχημένη κυβερνητική πολιτική απαντά με συγκεκριμένες προτάσεις, επεξεργασμένες και στοχευμένες, τις οποίες υποστηρίζει με επιμονή και σταθερότητα.

Στο παρόν σημείωμα περιλαμβάνονται οι θέσεις του κόμματος για καίρια ζητήματα της επικαιρότητας: την επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα, το φόρο για τα ακίνητα, το λεγόμενο «κούρεμα» και τέλος το στόχο της αυτοδυναμίας στις επερχόμενες εκλογές.

Α. Ερώτημα περί επαναδιαπραγμάτευσης:

Η πολιτική που εφαρμόστηκε ως τώρα απέτυχε πλήρως. Άρα κάποια τροποποίησή της είναι απαραίτητη και ρεαλιστική. Η αποτυχία οφείλεται κυρίως στο Πρόγραμμα (λάθος συνταγή), όπως, βέβαια, και στην απίστευτη κυβερνητική ανεπάρκεια.

Τι θα επαναδιαπραγματευθούμε;

Φορολογία, Ρευστότητα, σταθερότητα και κοινωνικές ανάσες στην Οικονομία.

  • Φορολογία, γιατί τίποτε δεν μπορεί να γίνει με συνεχείς επιδρομές. Οι οποίες ήδη δεν αποδίδουν και πέφτουν τα έσοδα του κράτους:
  • Φόρος επιχειρήσεων 15% και φόρος μερισμάτων 15%.
  • Ο Φόρος Φυσικών προσώπων, σε πρώτη φάση στο 40% ανώτατο, και σε τρία-τέσσερα χρόνια να μη ξεπερνά το 30%, με λίγα απλά κλιμάκια.
  • Το ΦΠΑ να πέσει εκεί που ήταν πριν δύο χρόνια.
  • Να μειωθούν οι εργοδοτικές εισφορές κατά 25%.
  • Το «αφορολόγητο» να επιστρέψει στις 12 χιλιάδες ευρώ.
  • Να καταργηθούν κάποιες φοροαπαλλαγές, ώστε το σύστημα να γίνει πιο διαφανές.
  • Να μπουν κάποια λογικά «τεκμήρια» πολυτελούς διαβίωσης.
  • Μείωση ΦΠΑ σε οικοδομές και κατοικία και φόρου μεταβίβασης ακινήτων.
  • Δυνατότητα επιλογής του μικρομεσαίου επιχειρηματία αν θα φορολογηθεί με τεκμαρτό υπολογισμό ή με πλήρη έλεγχο.
  • Ρευστότητα, διότι χωρίς αυτήν η οικονομία πεθαίνει άμεσα.
  • Οι τράπεζες παίρνουν κρατικές εγγυήσεις αλλά έχουν κλείσει τη στρόφιγγα στην πραγματική οικονομία, και γι’ αυτό απαιτείται δέσμευση των τραπεζών να προσφέρουν το 20% - 30% των κρατικών εγγυήσεων για τη χρηματοδότηση της οικονομίας.
  • Λύση στο πρόβλημα της πληρωμής 7 δισεκατομμυρίων ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου το 80% από το 2010 και το 20% από το 2011.
  • Συμψηφισμός οφειλών από και προς το Δημόσιο.
  • Σταθερότητα, διότι κανείς δεν πρόκειται να μείνει στην Ελλάδα με αυτό το δράμα κάθε τρείς μήνες, και
  • κοινωνικές ανάσες, που επιστρέφουν όλες στην Οικονομία και ενισχύουν την κοινωνική συνοχή (αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνικών επιδομάτων).

Όπως είπαμε στη ΔΕΘ φέτος, από το σύνολο του δικού μας προγράμματος:

  • Υπάρχουν πολλά στα οποία ΔΕΝ έχει καμία αντίρρηση η Τρόικα (όπως τα μη οικονομικά στοιχεία από το Πρόγραμμά μας, κατάργηση του Νόμου για Ιθαγένεια, πάταξη της μάστιγας του παρεμπορίου κλπ., άλλα από τα οικονομικά: ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ, μεγάλοι οδικοί άξονες και συμβάσεις παραχώρησης υποδομών του δημοσίου – λιμάνια και αεροδρόμια).
  • Υπάρχουν κάποια κρίσιμα των οποίων τη σημασία έχει καταλάβει η Τρόικα και τα συζητά (όπως ο άμεσος συμψηφισμός οφειλών από και προς το Δημόσιο, η αποπληρωμή των τρεχουσών οφειλών του Δημοσίου και η εξασφάλιση τρέχουσας ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.
  • Τέλος υπάρχουν τρία στα οποία επιμένει η Τρόϊκα να έχει αντιρρήσεις:

    α) μείωση των φορολογικών συντελεστών,

    β) αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων και

    γ) αποκατάσταση των πολυτεκνικών επιδομάτων.

Τώρα πλέον έχουν προστεθεί κι άλλα δύο:

δ) η Επέκταση της Εφεδρείας πέραν του έτους (να μην υπάρξουν απολύσεις, όπως υποστηρίζει η ΝΔ) και

ε) η κατάργηση του τελευταίου χαρατσιού στα ακίνητα.

Γι’ αυτά, μας ζητούν δημοσιονομικά ισοδύναμα:

Και μπορούμε να βρούμε δημοσιονομικά ισοδύναμα, τα οποία μεταξύ άλλων είναι:

  • ΕΣΠΑ
  • συμβάσεις παραχώρησης που θα φέρουν έσοδα στο δημόσιο
  • η πλήρης και οριστική τακτοποίηση αυθαιρέτων,
  • η κατάργηση του πόθεν έσχες για την οικοδομή για ένα χρόνο,
  • ο επαναπατρισμός κεφαλαίων,
  • η αντιμετώπιση των πολύ ελλειμματικών ΔΕΚΟ, που επιβαρύνουν υπέρμετρα το έλλειμμα. Όπως ο ΟΣΕ, για παράδειγμα, που φορτώνει τον έλληνα φορολογούμενο με έλλειμμα 1 δισεκατομμυρίου σχεδόν κάθε χρόνο.

Απ’ αυτά τα δημοσιονομικά ισοδύναμα, άλλα στην αρχή δεν τα συζητούσε η Τρόικα, άλλα άρχισε να τα συζητάει αλλά κάπως ετεροχρονισμένα (π.χ. μείωση κάποιων φορολογικών συντελεστών, όπως το ΦΠΑ), κάποια τα συζητάει και πιο άμεσα σε σχέση με πριν λίγους μήνες (δέχονται εκ του αποτελέσματος την αναποτελεσματικότητα των συνεχών φορολογικών επιδρομών).

Άλλα τα ακούν με ενδιαφέρον. Όπως το πάγωμα των προσλήψεων για τρία χρόνια (όταν η Κυβέρνηση προτείνει την αναλογία μίας (1) πρόσληψης προς 10 συνταξιοδοτούμενους).

Έτσι θα επιτύχουμε ένα συνδυασμό:

  • αλλαγών που θέλει η κοινωνία και δεν έχει αντιρρήσεις η Τρόικα (κατάργηση του Νόμου για την Ιθαγένεια και τη πάταξη του παρεμπορίου κλπ.).
  • με λύση προβλημάτων που συζητά η Τρόικα (συμψηφισμός, αποπληρωμή ανεξόφλητων οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες που ήδη έχουν φτάσει σε 7 δισεκατομμύρια, εκ των οποίων το 80% από το 2010 και το υπόλοιπο από το 2011, και ρευστότητα)
  • με κατάργηση κάποιων ακραίων τελευταίων μέτρων (π,χ. χαράτσι) και ταυτόχρονο δημοσιονομικό ισοδύναμο.
  • με πρόσθετες θετικές πρωτοβουλίες δικές μας (π.χ. πλήρη κατάργηση Καμποτάζ και δραστική μείωση υπουργείων).
  • με κάποιες αλλαγές πολιτικής που έτσι κι αλλιώς τις βλέπει η Τρόικα, έστω και μερικές ετεροχρονισμένες, όπως π.χ. μείωση κάποιων συντελεστών, με δέσμευση ότι θα μειωθούν κι άλλοι, αν τα πράγματα πάνε καλύτερα στα έσοδα.
  • με ξεμπλοκάρισμα ρευστότητας από τις τράπεζες και από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ σε έργα που ήδη είναι ώριμα και μπορούν να εκταμιευτούν άμεσα.
Όλο αυτός ο «συνδυασμός μέτρων» μπορεί να αλλάξει το κλίμα μέσα στην Ελλάδα, να σταματήσει την κατάρρευση της οικονομίας να βελτιώσει την τάση των οικονομικών δεικτών και να αλλάξει την εικόνα έξω.

Όλα αυτά είναι ρεαλιστικά! Τα περισσότερα είναι απολύτως ρεαλιστικά και δεν χρειάζονται μεγάλη διαπραγματευτική «πίεση» από την πλευρά μας.

Έτσι θα αλλάξουμε την τάση της οικονομίας: στην αρχή με κύριο όπλο την εκταμίευση του ΕΣΠΑ, στη συνέχεια και με προσέλκυση ξένων επενδύσεων αλλά και με ενεργοποίηση όλου του «οπλοστασίου» των μέτρων μηδενικού ή χαμηλού δημοσιονομικού κόστους (επιδότηση επιτοκίου κατοικίας, ΣΔΙΤ κλπ), που έχουμε έτοιμο.

Όλα αυτά είναι απολύτως ρεαλιστικά και για τους λόγους που επεσήμανε ρητά ο Αντώνης Σαμαράς στη ΔΕΘ:

  • Δε ζητάμε τίποτε παραπάνω απ’ όσα έχουν κερδίσει άλλες χώρες στα δικά τους Μνημόνια (Ιρλανδία Πορτογαλία)
  • Το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε εδώ, ήδη απέτυχε σε όλα.
  • Ο κόσμος στην Ελλάδα θα μας έχει δώσει καθαρή εντολή να διαπραγματευθούμε κάποιες αλλαγές πολιτικής, αλλά όχι αλλαγή στόχων.

Μέχρι τώρα η Κυβέρνηση δεν είχε τέτοια νομιμοποίηση. Είχε εκλεγεί με το «λεφτά υπάρχουν» μη ξεχνιόμαστε. Εμείς θα εκλεγούμε για να πιάσουμε τους στόχους της προσαρμογής, αλλά με κάποιες αλλαγές στην οικονομική πολιτική για να δουλέψουν αυτά που δεν δούλεψαν ως τώρα…

Είναι όμως ρεαλιστικά και για κάποιους λόγους που ΔΕΝ είπαμε στη ΔΕΘ:

  • Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Γκάϊτνερ ήδη πιέζει να υπάρξουν κίνητρα Ανάπτυξης στην ευρωζώνη για να μη βουλιάξει και η Ευρώπη και ο Κόσμος ολόκληρος σε μια ύφεση «διπλού πάτου», που είναι τώρα ο εφιάλτης όλων! Το ίδιο πιέζει και η Κίνα από την πλευρά της...
  • Η ίδια η Καγκελάριος Μέρκελ δηλώνει συνεχώς ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας θα είναι μεγάλο πλήγμα - η έξοδός της από το ευρώ θα είναι καταστροφή! Για όλους.

Δεν πρέπει τέλος να ξεχνούμε ότι η πορεία της ΕΕ είναι πορεία διαρκούς διαπραγμάτευσης και συμβιβασμών. Όχι συγκρούσεων.

Β. Τι θα κάνετε με το χαράτσι στα ακίνητα;

Θα διαπραγματευθούμε ώστε να το καταργήσουμε προτείνοντας λογική αντικατάστασή του με το ΕΤΑΚ. Που προϋπήρχε, το κατάργησε η κυβέρνηση, το επανέφεραν και τελικά δεν το εισέπραξαν ποτέ! Λόγω της καθυστέρησης στην έκδοση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων.

Και για ό,τι λείψει, θα βρούμε μέτρα ισοδυνάμου αποτελέσματος.

Όμως η προτεραιότητά μας είναι να κόψουμε από σπατάλες, όχι να επιβάλουμε φόρους. Ήδη από το Δεκέμβρη του 2009 ζητήσαμε πρώτοι να ληφθούν μέτρα για την περιστολή της σπατάλης. Και ανακοινώσαμε λεπτομερώς, στο Ζάππειο-ΙΙ, 18,4 δισεκατομμύρια περικοπές σπατάλης (π.χ. για μια τριετία καμία πρόσληψη, συγκράτηση φαρμακευτικών δαπανών, μείωση του κόστους ανά νοσοκομειακή μονάδα κ.λπ.)

Κι έτσι πιθανώς δεν θα χρειαστεί τίποτε παραπάνω από ένα πολύ λογικό ΕΤΑΚ.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν και βγαίνουν συνεχώς διαφορετικοί και αλλεπάλληλοι φόροι στην περιουσία.

Εμείς θα έχουμε ένα μόνο φόρο, λογικό, εφαρμόσιμο και που θα τον πληρώνουν όλοι. Άρα και δίκαιο…

Γ. Πώς σχολιάζετε τα όσα λέγοντα για «κούρεμα» και «ελεγχόμενη χρεοκοπία».

Εμείς δεν συζητάμε για χρεοκοπία και ο,τιδήποτε συναφές με χρεοκοπία, όπως το «κούρεμα» (πέρα από αυτό της 21ης Ιουλίου). Για δυο λόγους:

  • Πρώτον, διότι ακόμα δεν έχουμε καμία απολύτως πληροφορία για τη λεγόμενη νέα «λύση». Και ο «διάολος» είναι στη λεπτομέρεια (όπως είχε γίνει με τις «εγγυήσεις» στην απόφαση της 21ης Ιουλίου).
  • Δεύτερον και σπουδαιότερο, διότι αν εμείς μιλήσουμε για χρεοκοπία, υπάρχει περίπτωση να τη φέρουμε πιο κοντά. Κι αυτό δεν θα το κάνουμε ποτέ!

Μην περιμένετε εμείς να σχολιάσουμε τέτοια πράγματα. Αν και όταν προταθεί μια τέτοια λύση, θα πούμε την άποψή μας. Άλλωστε, και ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να μη γίνεται δημόσια αναφορά σε αυτό το ζήτημα από την ελληνική πλευρά.

Οι εκτός Ελλάδος μπορούν να λένε ό,τι θέλουν.

Εμάς μας αφορά άμεσα και δεν μπορούμε ούτε να πλειοδοτούμε, ούτε να φέρνουμε πιο κοντά τέτοιες εξελίξεις…

Δ. Ποια είναι η στάση σας στο ερώτημα Αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας;

  • Επιμένουμε ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρή εντολή για καθαρές λύσεις. Αυτή θα ζητήσουμε από τους ψηφοφόρους.
  • Επιμένουμε ότι κυβερνήσεις διακομματικής συνεργασίας είναι εύθραυστες και αδύναμες. Άρα ακατάλληλες να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις και να διαπραγματευθούν κρίσιμα ζητήματα.

Γι’ αυτό και είμαστε σίγουροι ότι ο Ελληνικός λαός θα ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας και θα μας δώσει «ισχυρή εντολή για καθαρές λύσεις».

    • Το ερώτημα: «και τι θα συμβεί αν, παρ’ όλα αυτά, δεν υπάρξει αυτοδυναμία», γίνεται εκ του πονηρού. Υπονοεί ότι εφ’ όσον θα μπορούσε να υπάρξει λύση «συγκυβέρνησης» στο μέλλον, γιατί να μην υπάρξει κι από τώρα.
Προφανώς κανείς δεν θέλει αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις.

Αλλά όλοι πρέπει να θυμόμαστε: ότι σχήματα συγκυβέρνησης είναι αδύναμα και εύθραυστα.

Κι όταν έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε δύο κακά, ασφαλώς διαλέγουμε το μικρότερο: παράταση ενάμιση μήνα (με νέες εκλογές), παρά τη συγκρότηση ενός αδύναμου και εύθραυστου σχήματος συγκυβέρνησης για το επόμενο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αλλά το καλύτερο απ’ όλα είναι να μη χρειαστεί να διαλέξουμε ανάμεσα σε δύο κακά το μικρότερο

Και πρέπει να ξέρει ο ελληνικός λαός, ότι ισχυρή εντολή για καθαρές λύσεις – δηλαδή ισχυρή αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας – είναι η καλύτερη λύση για το πρόβλημα της χώρας.

Το μήνυμά μας λοιπόν είναι απλό:

Μην ακούτε αυτούς που σας καλούν να διαλέξετε το μικρότερο κακό. Διαλέξτε απευθείας το καλύτερο!

Να γιατί φτάσαμε εδώ: Η Μέρκελ του ζητούσε να πάρει μέτρα κι ο ΓΑΠ της απαντούσε για την κλιματική αλλαγή και τα πράσιν' άλογα

Ενώ η κ. Α Μέρκελ ζητούσε δύσκολα οικονομικά μέτρα και προσέφερε την τεχνική βοήθεια της Γερμανίας, τον Μάρτιο του 2010, ακούστε της απαντήσεις του κ. Παπανδρέου που μίλησε για περιβαλλοντική πολιτική , ενεργειακή πολιτική , πολιτική προστασία (πυρόσβεση!!), τεχνολογία, μετανάστευση, εκπαίδευση, άσυλο και γενικά μίλησε για τα πάντα...

εκτός απ' τα οικονομικά μέτρα που του ζητούσαν οι Ευρωπαίοι!!!Γιατί να μιλήσει θα μου πείτε; Αφού ούτως ή άλλως τα είχε βρεί υπογείως με τον Στρος Καν και τους αμερικάνους για να μας πάει στο ΔΝΤ... Μετά παραξενευόμαστε πως φτάσαμε ως εδώ:

Αστο μπαρμπα

Τι ειναι χειροτερο απο το να εισαι μεσοκοπος και αχρηστος; Να εισαι γερασμενος, ηλιθιος και υπερεκτιμημενος.Οταν η αυτοκριτικη εχει παρει τα βουνα και ο αυτοσαρκασμος κινεζικη υπηκοοτητα,το μονο που μενει μπας και σωσει μια ηδη κατεστραμενη παρτιδα ειναι η κριση. Οχι με την εννοια της αναλυσης και της συνθετης εγκεφαλικης λειτουργιας,αλλα με την επικρατουσα σημερα μορφη του “τι γινεται χαιδω-της πουτανας γινεται”.

Αν ο λυκος στην αναμπουμπουλα χαιρεται,τοτε ο εγκεφαλικα αναπηρος στραγαλοξεφλουδιστης, κανει παρτι.Η προσοχη ειναι στραμενη αλλου και κανεις δεν κανει τον κοπο να δει το προφανες,απασχολημενος να τραβαει τα μαλλια του για να μην πατωσει. Μια ολοκληρη ταξη,οικονομικη και κοινωνικη ραχοκοκαλια αυτης της χωρας,βλεπει αμιλητη να τυπωνονται κηδειοχαρτα με το ονομα της πανω σε λογαριασμους της Δ.Ε.Η και μια φαρα ανεπαγγελτων οπορτουνιστων της εβραιοδιασπορας,κερδιζει δισεκατομμυρια με καθε στραμπουληγμενο(λογω σαρδαμ) διστιχο που καταφερνει να αρθρωσει για την ελληνικη οικονομια και τους κινδυνους χρεωκοπιας που μας απειλουν,ο εγκεφαλικα ξοφλημενος κουμπουροκαραφλας.

Τι ειναι χειροτερο απο το να εχεις χασει την πιστη και την ελπιδα σου.Να δινεις πιστη,βαρος και λογο(υπαρξης) σε πολυκαιρισμενους ,δοκιμασμενους και αποτυχημενους μηχανισμους με την πεποιθηση οτι αυτη την φορα δεν θα προδωσουν το στρουμφοχωριο και το ιδανικο παραμυθι της μεταπολιτευσης που μεταλασσομενο παρουσιαζει απο δεξια η απο σοσιαλιστικη σκοπια τους ηρωες της δημοκρατιας που καθε καλοκαιρι φορανε γραβατα και τραβανε κατα το προεδρικο μεγαρο να γιορτασουν την παραδοση του 38% του κυπριακου εδαφους σε τουρκομογγολους που λιγες μερες πριν μεσα στην συγχυση τους βομβαρδιζαν και εκαιγαν τα δικα τους πλοια.

Λιγη βεβαια σημασια εχουν ολα τα παραπανω και ακομα λιγοτερα θα διαβασουμε για την επικη δραση των ελληναραδων λοκατζηδων στην κερυνεια η την ανδρεια του ταγματαρχη Αλευρομαγειρου,χαρη στην αποφασιστικοτητα του οποιου,κρατηθηκε η λευκωσια σε ελληνικα χερια.Ειμαστε πιο απασχολημενοι να μαθαινουμε για τον ηρωισμο των χωριατοχιπηδων που με μισο κωλο εξω και το ενα χερι να κραταει το παντελονι τρεχαν να πηδηξουν μαντρες και των αλληλεγγυων οικοδομων που ειδαν προσφορο εδαφος και μπηκαν να ριξουν κι εκεινοι εναν κρυο. Ειναι οι ιδιοι που βγαιναν μετα την αλλαγη του πολιτευματος με ζιβαγκο και λασπωτηρα και πηγαιναντην ελληνικη σημαια σε λιτανεια στους κεντρικους δρομους της αθηνας,προσπαθοντας να πουλησουν την λιγδοκραιπαλη τους ως μεταμοντερνο πατριωτισμο με λιγη απο γαρυφαλο και παραφωνια της ξεσκισμενης πατσουρας που αφου την καβαλησε μεχρι κι ο μιμυθος για να μαθει να πεταλαει,συμπερανε μεταξυ τριφυλου και απλυσιας οτι η παλια ελλαδα ειχε τελειωσει και ειχε φτασει η ωρα της να παρει τον ελεγχο.

Ειναι βαρυ το τιμημα που εχουμε πληρωσει μεχρι σημερα για το μορφωμα που ονομαστηκε μεταπολιτευση,ηθικο,πολιτικο,αλλα πανω απ'ολα εθνικο.Οταν μετα την προδοσια της Κυπρου,ενας ολοκληρος λαος κοιτουσαν νευρικα ο ενας τον αλλο καταματα και ετοιμαζονταν για το χειροτερο,φεραν ως απο μηχανης θεο τον καραμανλη να αναλαβει τον ρολο μαξιλαριου και εγγυητη της καλης διαγωγης των ελληνων,οταν οι υπανθρωποι της μογγολιας(εν μεσω εκκεχειριας),εβαζαν σε εφαρμογη το Αττιλας 2 για να προωθησουν επιπλεον δυναμεις στο εσωτερικο της κυπριακης γης.Στην καλαμαροχωρα του ελλαδισταν, ειχαμε ομως αλλα προβληματα.Εκει που τα στρατευματα μας με ελλειψεις υλικου και σχεδον ξεχασμενα απο το μπανανοκρατος των αθηνων,μαχονταν υπερ βωμων και εστιων,κανοντας τον εχθρο να πληρωσει βαρυ φορο αιματος,εδω,ανησυχουσαμε για την ομαλη επανοδο στην δημοκρατια και για τις αντιδρασεις που τυχον να ειχαν αξιωματικοι πιστοι στον Ιωαννιδη(για οσους δεν το μαθαν η δεν το θυμουνται,ο πρωτος αττιλας εγινε επι ιωαννιδη και ο δευτερος επι καραμανλη. Ο “κακος “παπαδοπουλος ειχε απομακρυνθει απο την εξουσια). Ψαχναμε λοιπον προσωπικοτητες κοινης αποδοχης,την στιγμη που ελληνες στρατιωτες αφηναν την τελευταια τους πνοη στην ιερη κυπριακη γη,αντιστεκομενοι σε εναν ατακτο στρατο μογγολοειδων που καταφερε εκεινο που σχεδιαζε για 10 και πλεον χρονια,μονο και μονο χαρη στην προδοσια της στρατιωτικης και πολιτικης ηγεσιας.

Την στιγμη που συγχρονοι λεωνιδες οπως ο ανθυπολοχαγος Μπιτσακης,πολυπειρος καταδρομεας,εχυνε το αιμα του για την πατριδα και οι χειρισταραδες της θρυλικης 111 Π.Μ εκαναν τους τουρκους ιπταμενους(αλλο συντομο ανεκδοτο) πακετο για τα ψαρια,εδω ειμασταν απασχολημενοι απο την μια πλευρα να αναβουμε λαμπαδες και απο την αλλη να γκαριζουμε με καψουροτραγουδα γιατι δερναν στην ταρατσα τον αντρεα.Μεσα στην γενικη επιθεση που δεχομασταν και που ιστορικα ηταν λογος συσπειρωσης του εθνους,καποιοι ανακαλυψαν το πολιτικο τους ελντοραντο.Η εθνικη ταπεινωση την οποια ειχαν μεθοδευσει αμερικανοι και Ο.Η.Εδες αντι να λειτουργησει ενωτικα,εδωσε προσφορο εδαφος για διχονοια και εκτοξευση κατηγοριων εκατερωθεν.Η μεν καρπαζοφορεμενη αριστερα της αιωνιας χουφτοκοπανας,εβγαινε κατω απο την κλασμενη φουστα της λουξαρισμενης εξοριας και πλασαριστηκε με ενα πιο πατριωτικο προφιλ στο προσωπο του σουρωμενου αδερφου του κανταφι που δεν διεκδικουσε τιποτα παρα μονο τιμημενα γηρατεια και συνταξεις για το καθε γιουσουφακι του ΕΛΑΣ.Η δε δαχτυλοδειχτουμενη δεξια,σε ρολο κατηγορουμενου(πρωτα σε βαρανε-μετα ρωτας),προσπαθουσε να απολογηθει στον καθε γυφτο που πλακωσε και του θυμηθηκε οτι μια μερα που ξυπνησε λησμονησε την δημοκρατια.Επεσε λοιπον σε εναν ανισσο αγωνα αυτοεξευτελισμου,πασχιζοντας να πεισει οτι κι εμεις ειμασταν καλα παιδια.Αλλοι ανακαλυπταν την αντιστασιακη τους δραση τοτε που φωναξαν συνθηματα εξω απο το σπιτι του αρχιφυλακα του χωριου που βγηκε με τα σωβρακα και το φλομπερ στην βεραντα να τους διαολοστειλει και αλλοι θυμηθηκαν οτι σκισαν μεχρι και πανο στο επαισχυντο εκεινο καθεστως.ΟΛΟΙ αναγνωρισαν τους ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ νεκρους του παραμυθοτεχνειου ως ηρωες και γυρισαν την πλατη στο επος της μεγαλονησου και στο εθνικο ΧΡΕΟΣ που κουβαλαμε.

Δεν αποτελουσε βεβαια ζητημα αν οι κιοτηδες,οι ριψασπιδες,οι πουρκουαδες,τα τσιρακια και οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ των αμερικανων οπως ο Αραπακης και ο Παπανικολαου,θα μνημονευαν την θυσια των ηρωων.Εκεινο που τους ενδιεφερε πανω απ'ολα ηταν να καλυφθει η δικη τους ανικανοτητα και να μην προχωρησει ερευνα ως προς τις ευθυνες τους .Στην παγια λογικη του “Ο βασιλιας πεθανε-ζητω ο βασιλιας” η πολιτικο στρατιωτικη ηγεσια προξενεψε σε εναν λαο που ειχε αρχισει να αμφισβητει και να λοξοκοιταζει προς την αλλαγη,την μεγαλοκοπελα που μαραζωνε στα ξενα,περιμενοντας την επιστροφη στην γη της επαγγελιας και την πατριδα του αιωνιου ελληνα μαλακα που ενω τα βαρβαρικα μογγολοπιασματα προωθουνταν στα κυπριακα εδαφη,εκεινος,στρουθοκαμηλιζοντας και ακουγοντας τις ανυποστατες παπαρολογιες οσων(στρατιωτικων και πολιτικων) φανηκαν ΑΝΙΚΑΝΟΙ την ωρα της κρισης να υπερασπιστουν την πατριδα,εβρισκε την απολυτη αιτια στην καταλυση του πολιτευματος και την απολυτη σωτηρια στην επιστροφη των καρπαζωμενων αριστερογιωταδων που οταν σηκωσαν τον γιακα απο τον κοκκινισμενο απο χερι χωροφυλακα σβερκο τους,θυμηθηκαν οτι κανανε αντισταση και ηρθαν,μεσα στο γενικοτερο κλιμα,να διεκδικησουν κι εκεινοι την αμοιβη που τους επρεπε.Εζησε τοτε το ελλαδισταν(γιατι ο ελληνισμος ηταν κρυμενος η φυλουσε θερμοπυλες) την παρατεταμενη επανασταση του λουκουμα.Αντιρρησιες συνειδησης,απατριδες,ανθελληνες,θρασυδειλοι και λοιποι δευτεροκλασατοι ΧΕΣΤΕΣ,βρηκαν ευκαιρια,οχι μονο να επιστρεψουν στο παιχνιδι,αλλα και να δημιουργησουν νεους κανονες.Για ολα εφταιγε η δικτατορια και ο Γ.Παπαδοπουλος γινοταν ο υπευθυνος της καταστροφης σε μια χωρα που -ετσι για την ιστορια- δεν ειχε ΟΥΤΕ ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ , ΟΥΤΕ ΧΡΕΗ.

Η εθνικη ταπεινωση που οφειλοταν αποκλειστικα και μονο σε ηλιθιες εως υποπτες αποφασεις της τοτε-και μετεπειτα στρατιωτικης ηγεσιας ξεχαστηκε και η εθνικη τραγωδια που αποσοβηθηκε χαρη στον ηρωισμο,την ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ και την ΤΡΕΛΑ συγχρονων σπαρτιατων,κουκουλωθηκε γιατι τετοιες συγκρισεις μπορουν να γινουν επικινδυνες.Σε ενα γενικοτερο κλιμα του -για ολα φταιει η δεξια- και του -παλι καλα- η εισβολη φορτωθηκε κι εκεινη στην απεχθη χουντα και το δεξιοαριστερο γαιτανακι πηρε μορφη απο το '75 και επειτα,σε εναν τοπιο που θυμιζε κοινωνικο συναπαντημα μετα απο παρτουζα οπου κανενας δεν ηξερε και δεν θυμοταν τι ακριβως ειχε γινει.Βρηκαμε τοτε και λογους να μισιομαστε,και αφορμη να κρεμομαστε απο τα χειλη του καθε παπατζη που διαπραγματευοταν ενα μελλον που δεν ηταν δικο του,με ανταλλαγμα ενα φιλικο χτυπημα στην πλατη για οσους ακομα δεν ειχαν σβησει την λεξη πατριδα και εναν διορισμο για οποιον γυφτοπασοκο ανασυρθηκε απο τις σβουνιες και την σκατιλα της αμορφωσιας του μεχρι να το υπατο πρασινο ουφιτσιο του δημοσιουπαλληλισμου.Η δεξια εκλεισε σκελετους στην ντουλαπα της και σφυριζε ανεμελα σαν να μη συνεβει τιποτα την στιγμη που ανικανοι ,γραικυλοι και προδοτες στρατιωτικοι εβρισκαν καταφυγιο στους κολπους της.Το γυφτοπαζαρο του πασοκ απο την αλλη,ειδε φως και μπηκε.Λιγο απο δημοκρατια,λιγο απο ελευθερια,λιγο απο τιμημενα γηρατεια με τιτλο για ολα φταινε οι αμερικανοι και υποθεση-ολα τα σφαζω ολα τα μαχαιρωνω,ενα κινημα κηπουρων-θυρωρων,ανεπαγγελτων κοπριτοσυμμοριτων και σκασμενων απο την τοση πορτα που ειχαν φαει συντροφων,εστησαν το κακοφτιαγμενο τριτοκοσμικο σκηνικο της “αλλαγης” για να ονομαστει αργοτερα παρακαταθηκη του πολιτευματος.Αλλοι πιασαν τα ποστα,αλλοι βολεψαν καναν κωλο στη φιεστα της τοτινης πρασινης αναπτυξης και οταν η χοληστερολη και ο διορισμος χτυπουσαν κοκκινο,βαρουσαν το χερι στο γραφειο που τους ειχαν βαλει για κατι μολυβια που ειχαν μεινει αξυστα και ριχναν καμμια καταρα στην επταετια.Η κουραδοσυνη βαφτιστηκε μαγκια και περασε η ιδεα οτι στην ελλαδα μπορεις να εχεις οτι θελησεις,αρκει να εισαι πασοκος και να το φωναξεις.

Ο νεοδημοκρατης,χαμενος καπου στο περιθωριο,μιλουσε που και που με τους νεους ορους που τα συντροφια και οι καρακουμπουρες της πρασινης σαπιλας ειχαν επιβαλει.Ο ρολος του ηταν αν μη τι αλλο αχαρος.Περνουσε στο μετεριζι της αντιδρασης και ντυνοταν τον ελεγκτικο μανδυα,προκειμενου να εχει χωρο δρασης.Αντι για αυτοκριτικη και για προτασεις,σερβιρε ελεγχο σε μια κυβερνηση που κατελαβε την εξουσια τοτε-οπως και τωρα με το ψεμα και που εδραιωθηκε με τους διορισμους του καθε πικραμενου,τον οποιο η παρενθετικη τριετια του βρυκολακα και η αξιοκρατεια του κωλου,δεν τολμησαν οχι να αγγιξουν αλλα ουτε καν να αναφερουν.Ανελαβε λοιπον ο νεοδημοκρατης τον ρολο του μεγαλοψυχου που βγηκε απο τα τσικο ατιμασμενων κορασιδων και που καλουνταν στο ονομα της δηθεν εθνικης ομονοιας να καταπιει κι αυτο το φιλελευθερο αγγουρι,πονταροντας στα ευγενη αισθηματα του βολεμενοβλαμενου κρετινου που μετα την γενικοτερη απραξια του γκαντεμη που ανοιξε τα ελληνοαλβανικα συνορα,πηρε θαρος και αρχισε τα προσφιλη του χομπυ του κατεβασματος του διακοπτη και του ομαδικου ξυλου σε οδηγους λεωφορειων.Η προπαγανδα δουλεψε ακομα μια φορα και η πολωση εγειρε την πλαστιγγα

προς τα αριστερα. Η παραταξη της αιωνιας απολογιας ,εμπαινε ξανα στον γνωριμο κομπαρσορολο που μετρουσε τους βωλους που δεν του ειχαν κλεψει,για να ξαναπαιξει οποτε θα ερχοταν ξανα η σειρα του.Πανω απ'ολα η συνεση και η αξιοκρατεια συστατικα απαραιτητα για τον καλο νοικοκοιρη...κατι σαν το σμοκιν οταν βυθιζεται ο τιτανικος.Με την ιδια συνεση και σημερα,καλει τον πολιτη να σεβαστει το συνταγμα και τους νομους,αγνοωντας επιδεικτικα οτι εχουν μετατραπει σε αγαπημενα χεσοχαρτα του συνταγματικου ιπποποταμου και της παρεας του. Με την τυπικη ατολμια,κραταει τσιλιες στην γωνια μεχρι να φυγει το ζαβο για να κατσει και η δεξια στην εξουσια. Με τετοια μεθοδολογια ομως,οχι εμπιστοσυνη,ουτε και αυτοδυναμια δεν ξερω αν θα παρουν.

Ετσι,το τσιρκο της πρασινης ξεφτιλας συνεχιζεται και η εκτοξευση κατηγοριων εντος της κυβερνητικης παρωδιας,εχει αναλαβει τον ρολο της ελεγχομενης αντιδρασης.”Εξοργισμενοι” βουλευτες που αντιδρουν στα μετρα του οικονομικου επιτελειου,ανυπαρκτοι κυβερνητικοι εκπροσωποι που μετα τα αγγουρια που μοιραζουν στην καθε ελληνικη καρεκλα,αποποιουνται των ευθυνων τους δηλωνοντας πως εχουν αρνηθει τα βουλευτικα τους προνομια(πως να την βγαλεις αραγε με 6 χιλιαρικα τον μηνα...) και κατι θειτσες απο τα τρικαλα που βγηκαν ξημερωματα δευτερας γιατι ο αντρας τους 20 χρονια εξυνε τον πατο της καλπης που τα πηραν επειδη τις ειπαν προνομιουχες(εσενα λεω σουλαρα).Η πολιτικη...η καλυτερα το πολιτικο συστημα,εχει καταντησει πριβε κλαμπ για ανεπαγγελτους γονους που το μονο που καταφεραν στην μιζερη ζωη τους ηταν να παρουν απο το εκαστοτε κομματικο καπηλειο ενα διπλωμα υποκριτικης για ασχημους.Με την αρωγη των εργολαβομανατζερ που ζουν για να παιρνουν εργα και να βαστανε απο ενα μαρκουτσι,διαβεβαιωνοντας μας οτι ΔΕΝ υπαρχει αλλος δρομος,χτυποντας μας φιλικα στην πλατη ενω μας κλεβουν μπροστα στα ματια μας.Τα τοτεμ και τα ταμπου της μεταπολιτευσης εχουν πλεον αναχθει σε πανιερα συμβολα,περα απο τα οποια δεν μπορει να υπαρξει ουτε νομος ουτε καν λειτουργια του κρατους.Η δηθεν δημοκρατια του δηθεν επαναστατη με τον λασπωτηρα και η δηθεν εξεγερση της δηθεν αδικημενης πατσουρας,οδηγησαν σε μια καθολου δηθεν δικτατορια.Η ψηφος σου που ειναι πλεον η μονη φωνη που εχεις,αφου ξεπουληθηκε απο ρουσφετια,αποδυναμωθηκε και χλευαστηκε απο μπουμπηδες της κυβερνητικης παρωδιας,πετιεται σημερα στον καδο,μαζι με την οποια εναπομεινουσα νομιμοτητα,με το προσχημα της αναγκης για σωτηρια και της ευθυνης απεναντι στους δανειστες μας.Η εργασιακη εφεδρεια,απο προταση που ψυθιριζοταν στα δειλα για τον φοβο μαζικου ξυλου,σημερα γινεται αδιαπραγματευτο φιρμανι,ενω οι φημες(που δεν ειναι καθολου απιθανο να επαληθευθουν) για χιλιαδες απολυσεις,οδηγουν φοβισμενους εργαζομενους στην εξοδο.Ασχετοι,με ΚΑΜΜΙΑ γνωση για το αντικειμενο δικτατορισκοι που κανουν εντολες και κρισεις πισω απο το γυαλι και με μια κατοστη φρουρους,ριχνουν ζαριες στα τυφλα σε ενα παιχνιδι,με ΜΟΝΟ χαμενο τον ελληνικο λαο.

Η ανακαμψη της οικονομιας κατ'εκεινους σε μια πρωτοποριακη για την θεωρια,την πρακτικη,αλλα και την κοινη λογικη,θα επιτευχθει,πατωντας στο εδαφος την μεσαια ταξη και θαβοντας κατω απο αυτο,οσους δεν αντεξουν τα νεα εθνικα σωτηρια μετρα.Η αξιοπρεπεια ενος δοκιμαζομενου λαου,θα διασφαλιστει πληρωνοντας φουσκωμενες οφειλες και οχι με ισχυρη σταση αντιστασης απεναντι στους διεθνεις τοκογλυφους.Κυριο θεμα δικαιοσυνης,ειναι πλεον αν θα μπει ο μακαρος(παρεα με τα κοχιμπα) στην στενη και οχι οι ρεμουλες του μεχρι προτινος μαλακαντρεα,αποτυχημενου αδερφου της οικογενειας ανταμς,που με ασπιδα τις Μ.Κ.Ο και τις ευλογιες της κωλογριας που ελεγε τις ελληνιδες ζωα,κονομησε δισεκατομμυρια στις πλατες του ψωριαρη ελληναρα που φορτωνοταν επανω του χρεος που αλλοι αποφασισαν να νομιμοποιησουν.Ο ανθρωπισμος αλα καρτ με τους ελληνες να εχουν κατουρησει μεχρι και στο παγουρι οταν τιθεται θεμα μεριμνας και την εκκλησια να τρωει φακες,οταν δεν πηγαινει κουτσαβλη στον γαμο καποιας σβουνομοιραστρας της τιβι,δωρεαν στεγαση σε βουλευτες και λοιπες κοπριες,την ιδια στιγμη που το αιωνιο θυμα και πολιτης αυτης της χωρας,καλειται να πληρωσει ΦΟΡΟ για το ΙΔΙΟ του το σπιτι.Η χατζαρα του εμπνευσμενου μπουγατσοκοφτη παπαρολογου οικονομοδιανοητη,κοβει χιλιαδες εργαζομενους απο την απασχοληση,ενω οι τριακοσσιες ψηφομοιρολογητρες,βαστανε με νυχια και με δοντια,ενωμενοι,προνομια και αριθμο στα εδρανα των βολεμενων.Ολοι μιλανε για ανατροπη του σκηνικου κι ομως ολοι περιμενουν τον νεο Αλεξανδρο να οδηγησει,να φερει σε περας τον αγωνα,να παραδωσει και τα καλα νεα,καπου στο συνταγμα που θα διαδηλωνουμε ειρηνικα και με τα στοιχεια μας στη διαθεση της αστυνομιας γιατι ειμαστε και καλα παιδια.

Ζουμε στην εποχη της απολυτης παρανοιας.Αδυνατουμε,ειτε γιατι δεν το θελουμε ειτε γιατι δεν μας αφηνουν,να δουμε το προφανες και να δωσουμε ΑΜΕΣΗ λυση στα προβληματα που δεν χτυπανε πλεον πορτες,αλλα μας πετανε εξω απο το παραθυρο.Κολλημενοι σε τσιτατα και κακομοιριασμενα διστιχα της ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗΣ μεταπολιτευσης,πιστευουμε κι εμεις σιγα σιγα οτι εχουμε ξοφλησει,τοσο οικονομικα,οσο και κοινωνικα.Δεχομαστε συντονισμενη επιθεση απο τις φοροεπιδρομες των ανικανων και φραστικες επιθεσεις απο την ερασιτεχνικη αχρηστων μαρκουτσοκουβαλητων και αντι να ενωθουμε,βρισκομαστε αντιμετωποι,ο ενας απεναντι στον αλλο.Κανουμε ανταρτικο πολεων με τραγουδια και κατι μπαγκετες που ξεμειναν απο την παιδεια και την ελευθερια και περιμενουμε να δουμε το αποτελεσμα ενος νεου πλακωτεχνειου,ξεχνοντας οτι την χουντα την εριξε η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ της ΚΥΠΡΟΥ και οχι η κιθαρα του μαστρογιωργη που πηδουσε καγκελα πιο γρηγορα απο τις εκπαιδευμενες συντροφισσες οταν ειδε τα κρανη των λοκατζηδων εξω απο την πυλη.Εγκλωβιζομαστε σε μια αριστεριστικη ποδηγετηση που βρισκει στην συγχυση,παραταση ζωης και τροπο να διχασει ΞΑΝΑ τον λαο που αντι να ενωθει απεναντι στον παραλογισμο και την αφαιμαξη του εγκεφαλικα αναπηρου αντιβασιλεα και του οικονομικου του αλμπανη,ασχολειται με δικαιωματα παρανομων φυματικων,θρησκευτικες ελευθεριες,σεβασμο στην ισλαμοκουλτουρα, αποφευγοντας να κανουν την παραμικρη νυξη για υποχρεωσεις, νομιμοτητα, καταπατηση του συνταγματος,εθνικη κυριαρχια και προσπαθεια αλλοιωσης της εθνικης μας ταυτοτητας.Μην γελιεστε.Οσο κι αν καμωνονται πως φωναζουν οι αιωνιοι ΠΑΓΚΙΤΕΣ του πασοκισταν,κραταει χρονια η κολωνια και η σχεση που υπαρχει μεταξυ τους.

Δεν ξερω αν υπαρχει χωρος και ηγετης που μπορει να αξιζει την εμπιστοσυνη μας.Ειμαι βεβαιος για ενα πραγμα ομως.Οι σωτηρες μας τελειωσαν εδω και χρονια και για να ειμαστε πιο ακριβεις,ΠΟΤΕ δεν υπηρξαν στην ελληνικη ιστορια και πραγματικοτητα.Οι ηγετες,οσο χαρισματικοι κι αν ηταν,ειχαν παντα ενα ανθρωπινο δυναμικο,για το οποιο θα πολεμουσαν με λυσσα και θα θυσιαζαν τον εαυτο τους,οπως εκανε ο ο Λεωνιδας με τους 300 στις θερμοπυλες και θα το οδηγουσαν με πυγμη στις ακρες της γης οπως ο μεγιστος των ελληνων πολεμωντας ΠΑΝΤΑ στην πρωτη γραμμη και οχι δινοντας εντολες απο καποιο θρονο.Αν καθε λαος εχει τους αρχηγους που του αξιζουνε,με τα τρεχοντα στανταρ,μαλλον για προιοντα αιμομιξιας ουρακοταγκων το παλευουμε,παρα για απογονοι των δημιουργων του παγκοσμιου πολιτισμου.Ενας ανοικος παραλυτος διανοητικα καθυστερημενος αχυρανθρωπος και ενας μνησικακος παρανοημενος πρωτο σταδιο λινγκουαφον,φτιαχνουν το διδυμο της συμφορας και της καταντιας της χωρας που αφωνη τους αφηνει να δινουν το αξιοθρηνητο σοου ξεπουληματος και μιζεριας,σε μια ευρωπη που ΚΑΙΓΕΤΑΙ για ενεργεια,την στιγμη που κυριολεκτικα ΠΑΤΑΜΕ ΠΑΝΩ ΤΗΣ.Εξοργισμενα παπαγαλακια που για μια ακομα φορα παιζουν τον ρολο του ελεγκτη της εξουσιας με απολυτη αποτυχια και η μονιμη κοινωνικη διχονοια που απο οσο θυμαμα,επαιζε ρολο αναγκαστικου εξομαλυντη σε οποιαδηποτε εξεγερση.Οι τελειωμενοι ανεπαγγελτοι γερασμενοι νεκροσουρτες της επιλεκτικης δημοκρατιας, αλλοτε με μνημες,αλλοτε με αναφορες,αλλοτε με κοιταγματα στα ματια(οταν δεν σαβουριαζουν) προσπαθουν να μας κρατησουν αραγμενους σε εκεινα που μας πασαραν ως κυβικα μας.Οσο πιο χαμηλη εκτιμηση και φοβιες εχεις μεσα σου,τοσο λιγοτερα προβληματα θα δημιουργεις.Δεν ειναι rocket science που θα λεγαν και του jefrey,το μονο που χρειαζεται ειναι να κρατησουν χαμηλες τις προσδοκιες μας. Σε εναν συνεχη πολεμο νευρων,με τις μειωσεις να λαμβανονται με συχνοτητα ασπιρινης απο καρδιοπαθη,ο τροφαντος σπορτ μπιλυ,βγαζει απο το τσαντακι καθε μερα κι απο ενα νεο μετρο,ενω το γκαγκανιασμενο καραφλομουστακο,σουρνεται απο πανηγυρι σε ευρωμαζωξη μπας και μαξεψει κανα χειροκροτημα απο τους διεθνεις καρχαριες και τα τσιρακια τους.

Στην μεση παραμενουμε ολοι εμεις.Απορρημενοι,ξαφνιασμενοι και νευριασμενοι που κανενας δεν κανει την αρχη και δεν μας παιρνει απο το χερι.Αλλος το ριχνει στην φιλοσοφια,αλλος στον ωχαδερφισμο και αλλος βρισκει καταφυγιο στην θρησκεια με τις τελευταιες προφητειες της παραστασης ο μπατμαν αγιορειτης που σε διαβεβαιωνουν οτι θα ζησουμε εμεις καλα κι αυτοι καλυτερα,αρκει να μην αμαρτησουμε αλλο.Η πλυμηρα πλησιαζει,οι μογγολοι απεγνωσμενοι ψαχνουν τουρκικα και πουστικα να δημιουργησουν θεμα στην κυπρο και ο καθε faith healer κοιταζει να τραβηξει νερο στο αυλακι του.Η λυση δεν βρισκεται,ουτε σε καποιο μεταφυσικο μυστικο,ουτε στο κρυμμενο νοημα της ζωης.Οσο ψαχνεις για αυτα,απο φοβο να δεις τι γινεται μπροστα στα ματια σου,τοσο απομακρυνεσαι οριστικα απο οποιαδηποτε πιθανοτητα να τα βρεις. Η λυση,οπως παντα συμβαινει,βρισκεται εκει που ειναι και η ευθυνη. Στην προκειμενη περιπτωση,ΜΕΣΑ ΜΑΣ.Οταν συνελθουμε απο την προωθημενη ευδαιμονια,και την ανεξηγητη και ακριτη θεοποιηση της αριστεριστικης θολοκουλτουρας,το τοπιο θα καθαρισει.Οταν καταλαβουμε οτι ΠΑΝΩ απ'ολα ειμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ και προσπαθησουμε να φανουμε αξιοι αυτου του ονοματος,τοτε κομπλεξικοι εβραιοσποροι,ντεμεκ επαναστατες και αυτοκλητοι σφουγγοκωλαριοι της λεγεωνας του τζορτζ σορος θα παρουν το μηνυμα με ποικιλους τροπους.Μια παρεα ΞΟΦΛΗΜΕΝΩΝ πουθεναδων,κραταει μια ολοκληρη φυλη δεμενη,πιστευοντας οτι μπορει να ελεγξει και να εγγυηθει για τις αντιδρασεις μας.Ο μονος τροπος να γινουν χρησιμοι σε οσους τους χειροκροτανε η τους ακουνε να περιγραφουν τον μουσακα στα εγγλεζικα σε διεθνη φορουμ,ειναι να περιορισουν ολους τους υπολοιπους.Να μας κανουν να νιωσουμε αβεβαιοι,ανημποροι και αβοηθητοι.Να νιωσουμε λιγοι..και μεχρι στιγμης το εχουν καταφερει.Το προβλημα ειναι μεσα μας.Οσο δεν το εντοπιζουμε,τοσο θα διογκωνεται και τοσο θα παρασυρουμε ο ενας τον αλλο.Ομως και η λυση ειναι δικη μας υποθεση.Με μονο γνωμονα την ΚΟΙΝΗ λογικη και το συλλογικο καλο,περα απο ιδεοληψιες,παθη και επιλλεκτικες μνημες,μπορουμε να ξαναρχισουμε να γραφουμε ΕΜΕΙΣ την ιστορια μας και οχι να συνεχισουμε να καταπινουμε το παραμυθι με ολιγη απο αντισταση που μας ξαναζεσταινουν γενια με την γενια με την παρουσια και την ΕΝΟΧΗ συμμετοχη ΟΛΩΝ των κομματων του κοινοβουλιου.Να νιωσουμε οτι ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ και να το δειξουμε,γκρεμιζοντας τζακια,υποστεγα και ομπρελες που λυμαινονται την πολιτικη ζωη του τοπου,κανοντας χωρο για κατι καινουργιο που πραγματικα θα ανηκει σε ολους μας.Να δειξουμε οτι μπορουμε οχι στα λογια,αλλα στην πραξη.

Τα γεγονοτα πηγαινουν σχεδον πολυ γρηγορα για να καταγραφουν.Η παροιμιωδης πασοκικη κοπριτοσυνη σε συνδυασμο με μια ρουφιανιστικη τελευταια προσπαθεια αποπροσανατολισμου της κοινης γνωμης(βλεπε δοξασμενες εποχες λαλιωτη),γενανε τα νομοσχεδια το ενα μετα το αλλο κλωνοποιουν τις εξαγγελιες και μονταρουν μια one size fits all απαντηση σε ερωτησεις και αποριες πολιτων που ακομα δεν εχουν κανει την τηλεοραση τους αλεξιπτωτιστη.Η ατιμωρησια,η αναλγησια και η παραγραφη οποιασδηποτε ποινικης ευθυνης,αρχιερεων της διαπλοκης,μιζαδορων και -ειμαστε εδω για να σας ακουμε- εταιρειων κινητης τηλεφωνιας,καθε αλλο παρα ανησυχια προκαλει στο τσιρκο που παιζει την κυβερνηση.Οι θεσμοι ΔΕΝ λειτουργουν και το συνταγμα παραλυει οταν πιανει τα υψηλα κλιμακια.Με την νομιμοτητα που καλειται να εμφανιστει στην σκηνη αναλογα με τις ορεξεις του ιερατειου και την δικαιοσυνη να εχει λαβει τον ρολο δωσα,τα μεσα που σου προσφερονται για να αγωνιστεις,πιο πολυ σε ακινητοποιουν,παρα σε βοηθανε.Οι υποσχεσιολογια και η επιτυχια που βρισκει,δεν σε βαζουν σε κατηγορια καλυτερη απο εκεινη γκαστρωμενης,που παρακαλαει να την στεφανωθει ο "ενοχος".Εχουμε συνηθισει να μας οδηγουν τα τελευταια σαραντα χρονια και μουδιασμενοι αντικρυζουμε τον γκρεμο.Ειναι καιρος να παρουμε τα πραγματα στα δικα μας χερια,παραμεριζοντας εθνικα υποπτους και αντικειμενικα ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ wanabbes ηγετες,σιτεμενους μπαρμπαδες και τελειωμενες πολιτικες σαβουρες.Δεν ειναι καιρος για πειραματισμους,αλλα η φυλη μας παντα τελευταια στιγμη εβρισκε τον δρομο.Δοκιμασαμε τοσα χρονια τον δρομο τους. Τι θα λεγατε να δοκιμαζαμε μια φορα και τον δικο μας;Να τολμουσαμε αυτη την στιγμη να παιρναμε το τιμονι στα χερια μας και να δειχναμε στον ιδιο μας τον εαυτο οτι οχι μονο θελουμε αλλα και ΜΠΟΡΟΥΜΕ.Δεν υπαρχει σιγουρος δρομος,ουτε αμεση επιτυχια.Υπαρχει προσπαθεια,αγωνας και ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.Πανω απ'ολα υπαρχει ΕΥΘΥΝΗ και αυτη την φορα θα ειναι δικη ΜΑΣ.Στο χερι μας ειναι να ξεφυγουμε απο σαπιες νοοτροπιες,γερασμενες ιδεοληψιες,παραμυθολογιες και συναισθηματικους εγκλωβισμους μιας κατασκευασμενης "δημοκρατικης"συνειδησης.Να αντιμετωπισουμε τους προσωπικους μας δαιμονες και να στειλουμε μια και καλη στον διαολο οτι στοιχειωνει την ζωη και τα ονειρα μας.Δεν χρωσταμε και ΔΕΝ θα πληρωσουμε ουτε με γραμματια ουτε με νεες εθνικες καταστροφες.Εχουμε χρεος στο παρελθον μας και υποχρεωση στο μελλον μας.Δεν θα πληρωσουμε αλλα λαθη και δεν θα χρεωθουμε καταστροφικους χειρισμους ανικανων και προδοτων.Καιρος να αρχισουμε να παραγουμε και να εισπρατουμε για τους εαυτους μας.Μακρυα απο καιροσκοπους και ανικανους,πολυ απλα γιατι ΔΕΝ υπαρχει ουτε χωρος ουτε ανοχη γι'αυτους.Να βαλουμε στην ακρη μεσοκοπους ξοφλημενους αχυρανθρωπους.Ειναι ωρα να παρουμε τις τυχες μας στα χερια μας.Το χρειαζομαστε,το θελουμε και το ΜΠΟΡΟΥΜΕ. Καιρος να αρχισουμε να το ΚΑΝΟΥΜΕ.

http://ksekarfwtoi.blogspot.com/2011/09/blog-post_28.html

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ Τ.Τ.!

Σάλος έχει προκληθεί σε πολλά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (κυρίως του Διαδικτύου) με την περίεργη υπόθεση ενοικίασης ακινήτου (καταστήματος) από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το οποίο ανήκει στη σύζυγο και την πεθερά του αδελφού του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Αντρίκου!

Το θέμα αποκάλυψε ηλεκτρονική εφημερίδα της Θεσσαλονίκης (δείτε την ανάρτηση εδώ) και το έθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης (δείτε εδώ την επερώτηση). Οι εξηγήσεις που έδωσε η διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου δεν είναι καθόλου πειστικές (δείτε εδώ την ανακοίνωση) και ουσιαστικά δίνουν την αφορμή για νέα σχόλια.

Η υπόθεση κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή αφού ακουμπά ζητήματα διαφάνειας, οικονομικής διαχείρισης και ενδεχόμενης εμπλοκής του στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και για το λόγο αυτό θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις. Ο Έλληνας πολίτης μέσα στο πρωτοφανές σκηνικό λιτότητας που ζει σήμερα δεν είναι διατεθειμένος να ανεχθεί τέτοιες συμπεριφορές…

http://ndthessaloniki.gr/?p=4229

Straubhaar: Να χρεοκοπήσουν οι Τράπεζες αντί για τα Κράτη-Κούρεμα χρέους για την Ελλάδα και παραμονή στο Ευρώ

http://d1.stern.de/bilder/stern_5/wirtschaft/2011/KW39/Thomas_Straubhaar_fitin_150_150.jpgΕκτός από τον Issing, και μια σειρά άλλων εμπειρογνωμόνων τάσσεται υπερ της μείωσης του ελληνικού χρέους. 10 ειδικοί ζήτησαν μέσω των "Financial Times Deutschland" μια "αναδιοργάνωση" του χρέους, ενώ και ο Διευθυντής του Παγκόσμιου Οικονομικού Ινστιτούτου (HHWI), Thomas Straubhaar, τάχθηκε μέσω άρθρου του στο stern.de υπερ της αναδιοργάνωσης του χρέους και ζήτησε απ' τους πολιτικούς να δημιουργήσουν τις προυποθέσεις που θα επιτρέπουν και σε μία χώρα του ευρώ να χρεοκοπήσει χωρίς να εγκαταλείψει την ευρωζώνη.

Ο Straubhaar πρεσβεύει την άποψη ότι αυτό μπορεί να γίνει αν αντί για το απειλούμενο κράτος, χρεοκοπήσουν οι τράπεζες που κατέχουν ομόλογά του και στη συνέχεια τα κονδύλια του ταμείου αντί να πάνε στο κράτος να πηγαίνουν στις Τράπεζες οι οποίες θα κρατικοποιούνται.Τέλος το Ταμείο ή τα ευροομόλογα θα αναλάβουν τη χρηματοδότηση του κράτους μέχρι να αποκτήσει ξανά πρόσβαση στις διεθνείς αγορές.

Τον Μάρτιο του 2010 ο ΓΑΠ πήγε με το πιστόλι στη Γερμανία και δεν ήθελε βοήθεια

Τώρα πήγε με την ουρά στα σκέλια για να παρακαλέσει για λεφτά...
Και αυτός μπορεί να μην έχει πρόβλημα να ξεφτιλιστεί προκειμένου να εκτελέσει την αποστολή του...
εμείς όμως τι φταίμε;
Δείτε τις τότε δηλώσεις:

Έχει δει κανείς τον ΓΑΠ;

Γιατί κάποια τον ψάχνει:

Προκαλεί για να αφυπνίσει το βίντεο, για την πρόληψη του καρκίνου των όρχεων, με το μοντέλο Rhian Sugden

Δείτε τη Rhian Sugden να χαϊδεύεται και ξαφνικά να βγάζει το άσσο απ' το βρακάκι της:

Ο Έλληνας ξύπνησε...(Βίντεο)

Θέλουν να μας αφήσουν μόνο τα σώβρακα.
Με τον ΓΑΠ θα εξαφανιστούμε και εμείς.
Αλλά ο 'Ελληνας...

Δημόσια Διοίκηση: Πέρα από Ευχολόγια και Κατάρες …

του Τάκη Μαχαίρα
Πολιτικού Επιστήμονα, Συμβούλου Πολιτικής & Επικοινωνιακής Στρατηγικής

Όποια και αν είναι, τελικά, η έκβαση των διαπραγματεύσεων για την εξυπηρέτηση του Ελληνικού εξωτερικού δημόσιου χρέους, το γεγονός είναι ότι η χώρα μας προκειμένου να βγει κατά τρόπο μόνιμο και διατηρήσιμο από τη σημερινή βαθιά και πολύπλευρη κρίση στην οποία είναι βυθισμένη, χρειάζεται εγκαίρως να προετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης για την «επόμενη ημέρα».

Ένα σχέδιο δηλαδή, το οποίο αξιοποιώντας την επώδυνη εμπειρία των αστοχιών, των λαθών και των παραλείψεων των τελευταίων τριών δεκαετιών, που οδήγησαν την πατρίδα μας στο σημερινό κατάντημα, θα θέτει μέσα από σαφείς στόχους και ιεραρχημένες προτεραιότητες, τις βάσεις για την αναγκαία εθνική επανεκκίνηση.

Κεντρικό σημείο ενός τέτοιου σχεδίου, δεν μπορεί παρά να είναι η αντιμετώπιση του υπ’ αριθμόν ένα ζητήματος της χώρας μας σήμερα, δηλαδή της δυσλειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης, η οποία κατά κοινή ομολογία, αποτελεί τον «μεγάλο ασθενή» της Ελληνικής κοινωνίας. Ωστόσο, για να αντιμετωπισθεί στη ρίζα του το ζήτημα αυτό, θεμελιώδες προαπαιτούμενο είναι η δημόσια συζήτηση που θα διεξαχθεί πριν από τη λήψη των όποιων οριστικών και δεσμευτικών αποφάσεων να είναι απαλλαγμένη από επιπόλαιες προσεγγίσεις και εκ του προχείρου αυτοσχεδιασμούς. Και να διεξαχθεί επί της ουσίας. Χωρίς εύκολες ιδεολογικές προκατασκευές και βολικά πολιτικά στερεότυπα.

Από όποια οπτική και αν το δει κανείς, δύο είναι τα θεμελιώδη προβλήματα της Δημόσιας Διοίκησης στη χώρα μας, από τα οποία προκύπτουν ως παράγωγα όλα τα υπόλοιπα. Η βαθιά ριζωμένη στο ιστορικό υπόστρωμα της σύγχρονης Ελληνικής κοινωνίας παθογένεια, της «κουλτούρας» της εξ εφόδου κατάληψης και λαφυραγώγησης του κράτους, από το κόμμα που κάθε φορά κερδίζει τις εκλογές. Και η (επικρατήσασα κατά την τελευταία ιδιαίτερα τριακονταετία) «συνταγή» της προσφυγής στη δημοσιοϋπαλληλοποίηση ως υποκατάστατου μιας οικονομικής πολιτικής πλήρους απασχόλησης, που οι κυβερνήσεις της περιόδου αυτής στάθηκαν ανίκανες να εφαρμόσουν, μη κατορθώνοντας να αξιοποιήσουν αποτελεσματικά τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, την Ευρωπαϊκή ένταξη και το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας.

Το πρώτο, η εξ εφόδου κατάληψη και λαφυραγώγηση του κράτους από το κόμμα που κάθε φορά κερδίζει τις εκλογές, πέραν του ότι παραπέμπει στην κυριαρχία αυταρχικών και αντιδημοκρατικών αντιλήψεων για την πολιτική και είναι αμάχητο τεκμήριο βαθιάς πολιτικής υπανάπτυξης, αποτέλεσε το άλλοθι για την εγκαθίδρυση στη χώρα ενός ασφυκτικού καθεστώτος αναξιοκρατίας και παραλυτικής μετριοκρατίας. Το δεύτερο, η δημοσιοϋπαλληλοποίηση ως υποκατάστατο της πλήρους απασχόλησης, οδήγησε στο να λειτουργεί η Δημόσια Διοίκηση από οικονομική άποψη με μηδενική ή και αρνητική οριακή κοινωνική παραγωγικότητα. Οδήγησε δηλαδή, στο φαινόμενο ένα τμήμα του πληθυσμού, που τυπικά εμφανίζεται ως απασχολούμενο, να μην συνεισφέρει καν στο παραγόμενο προϊόν, ή να προσφέρει πολύ λιγότερη εργασία σε σχέση με τον αριθμό του. Αυτό, μπορεί να έκρυβε ένα μέρος της ανεργίας επιδοτώντας το ουσιαστικά από το Δημόσιο, ταυτόχρονα, όμως, μεγάλωνε δυσβάσταχτα το κόστος λειτουργίας του Δημοσίου.

Ακριβώς αυτά, δηλαδή η αναξιοκρατία και το δυσβάσταχτο κόστος λειτουργίας, αποτελούν σήμερα τον πυρήνα της κακοδαιμονίας της Δημόσιας Διοίκησης στη χώρα μας. Και αποτελούν, πέραν των υπόλοιπων πολύμορφων παρενεργειών τους, το υπόβαθρο της εμφάνισης ενός ακόμη αρνητικού φαινομένου που ταλαιπωρεί χρόνια τώρα τον τόπο μας. Πρόκειται για το φαινόμενο της Δυσκυβερνησίας ή όπως αλλιώς ονομάζεται, της Κρίσης Εφαρμογής. Δηλαδή, για το φαινόμενο της αδυναμίας εκτέλεσης και εφαρμογής στην πράξη από τη Δημόσια Διοίκηση κυβερνητικών αποφάσεων, οι οποίες όσο νομικά άψογες, πολιτικά νομιμοποιημένες και κοινωνικά αποδεκτές και αν είναι, αλλοιώνονται ή και αναιρούνται κατά την εφαρμογή τους, εξ αιτίας της ανορθόλογης δομής και των γραφειοκρατικών καταχρήσεων που χαρακτηρίζουν τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού στην πατρίδα μας.

Αν, λοιπόν, είμαστε πράγματι ειλικρινείς και αν θέλουμε να πείσουμε ως πολιτικό σύστημα και κοινωνία ότι αληθινά διδαχθήκαμε κάποια πράγματα από τη βαθιά και πολύπλευρη κρίση στην οποία περιδινίζεται σήμερα η χώρα μας, από αυτά ακριβώς τα ζητήματα πρέπει να ξεκινήσουμε κάθε συζήτηση για μια ριζοσπαστική μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση. Και αν πράγματι θέλουμε να δώσουμε λύσεις, που να εγγυώνται πως η χώρα θα βγει γρήγορα από τα σημερινά αδιέξοδά της, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα πως δεν θα υποτροπιάσει με την πρώτη ευκαιρία σε παλιές «αμαρτωλές» συνήθειες, δεν έχουμε παρά να παραδεχτούμε τα σφάλματα και να δεσμευτούμε ότι δεν θα τα επαναλάβουμε. Όλα τα υπόλοιπα, όπως η αερολογία, ο λαϊκισμός, τα δημαγωγικά «στρογγυλέματα» και η απουσία διάθεσης αυτοκριτικής και ανάληψης ευθυνών από οποιαδήποτε πλευρά, που χαρακτηρίζουν την πολιτική αντιπαράθεση και τη συνδικαλιστική ρητορική που αναπτύσσονται τις τελευταίες ημέρες γύρω από τη Δημόσια Διοίκηση, δεν οδηγούν πουθενά. Με ευχολόγια και κατάρες δεν επιλύονται τα προβλήματα.
http://www.blogger.com/img/blank.gif
Ας συνειδητοποιήσουν όλοι, έστω και στο «και πέντε» για την Ελληνική κοινωνία, ότι χωρίς μια σύγχρονη και αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση, ο τόπος αυτός δεν έχει μέλλον. Και ας σταματήσουν να πετάνε τη «μπάλα στην εξέδρα», ξεστρατίζοντας τη συζήτηση σε άσχετα θέματα, όπως αυτό λ.χ. της έκτασης του παρεμβατικού ρόλου του κράτους, που είναι ένα ζήτημα αμιγούς πολιτικής επιλογής. Γιατί, «μικρότερο» ή «μεγαλύτερο» το κράτος, οφείλει να λειτουργεί οργανωμένα, παραγωγικά, αποτελεσματικά. Και να υπηρετεί τον πολίτη και την ανάπτυξη της χώρας. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει ούτε με την εξ εφόδου κατάληψη του κράτους από το κόμμα που κάθε φορά κερδίζει τις εκλογές, ούτε με την (κατά)χρηση των διορισμών για τη συγκάλυψη της ανεργίας με κρατική επιδότηση. Που βιώνουμε σήμερα το που οδήγησαν …

kalyteresmeres.wordpress.com

Otmar Issing (πρώην μέλος ΕΚΤ): Κούρεμα χρέους 50% και έξοδο από το Ευρώ για την Ελλάδα

http://d1.stern.de/bilder/stern_5/wirtschaft/2011/KW39/issing_maxsize_420_280.jpgΤο πρώην μέλος της ΕΚΤ Otmar Issing, ζητάει και θεωρεί αναπόφευκτη μια μείωση του χρέους της Ελλάδας και στη συνέχεια έξοδό της από το Ευρώ. Σε συνέντευξή του στο stern απέκλεισε την πιθανότητα να βγει η Ελλάδα από την κρίση μόνο με περικοπές και τα μέτρα που εφαρμόζονται τώρα. "Η χώρα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο βάριος του χρέους που φτάνει το 160% του ΑΕΠ. Τόσο απλά είναι τα πράγματα" τόνισε στη συνέντευξη.

Ο διακεκριμένος καθηγητής Issing τόνισε ότι χωρίς μια δραστική μείωση του χρέους η χώρα δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Η μείωση πρέπει να είναι τουλάχιστον 50% αν όχι μεγαλύτερη, ενώ δικαιολόγησε την έξοδο από το ευρώ με το ότι ένα "κούρεμα" εντός του ευρώ θα αποτελέσει λευκή επιταγή για την Ελλάδα και άλλες υπερχρεωμένες χώρες να λύσουν τα προβλήματά τους μέσω της μείωσης του χρέους εντός της ευρωζώνης.

Τέλος ο Issing τάχθηκε εναντίον των ευροομολόγων τα οποία θα "αποτελέσουν την ταφόπλακα του ευρώ", μιας και θα οδηγούσαν και οικονομικά υγιείς χώρες σε μια οικονομικοπολιτική δίνη χρέους. Αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει και την Γερμανία και να οδηγήσει σε θάνατο του εγχειρήματος "σταθερό ευρώ".

Αντιδράσεις Κύπρου σε δηλώσεις Ντάουνερ για τους υδρογονάνθρακες

http://www.onlycy.com/wp-content/uploads/2011/04/ntaouner-2.jpgΟ κ. Ντάουνερ επεσήμανε ότι «ο διεθνής οργανισμός είναι έτοιμος να αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο για το θέμα των υδρογονανθράκων, αν του ζητηθεί από τις δύο πλευρές».

Την αντίδραση της κυπριακής κυβέρνησης και των κομμάτων, προκάλεσε η δήλωση του ειδικού συμβούλου του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων εθνών για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, ότι «ο διεθνής οργανισμός είναι έτοιμος να αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο για το θέμα των υδρογονανθράκων, αν του ζητηθεί από τις δύο πλευρές».

Η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της, Στέφανου Στεφάνου, απέρριψε τη δήλωση Ντάουνερ τονίζοντας ότι το θέμα των υδρογονανθράκων δεν έχει καμία σχέση με τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό και ότι η αξιοποίηση των όποιων φυσικών πόρων είναι κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Απαράδεκτο χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, το σκεπτικό Ντάουνερ ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα μπορούσαν να αναλάβουν μεσολαβητικό ρόλο στο θέμα των υδρογονανθράκων, αν ζητηθεί από τις δύο πλευρές στην Κύπρο.

Ο Αλεξάντερ Ντάουνερ, είπε ο κύριος Αναστασιάδης, πρέπει να επικεντρωθεί στο έργο για το οποίο έχει εντολή και όχι να δημιουργεί εντυπώσεις και αμφιβολίες, σε σχέση με ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

Είπε ακόμη πως παρότι είναι προσεκτικός όταν μιλά για απεσταλμένους των Ηνωμένων Εθνών, οφείλει στη συγκεκριμένη περίπτωση να τονίσει ότι «κλονίζεται η εμπιστοσύνη του λαού, όταν ακούει τέτοιες εισηγήσεις και παρεμβάσεις που δημιουργούν αμφιβολίες γύρω από τον σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να λάβει μέτρα για αποτροπή τετελεσμένωνν προσφεύγοντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ενώ ζήτησε την άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για ενημέρωση των διαδραματισθέντων και για το τι μέλλει γενέσθαι.

Η ΕΔΕΚ καταγγέλλει ως απαράδεκτες και προκλητικές τις δηλώσεις του Αλεξάντερ Ντάουνερ. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Δημήτρης Παπαδάκης, δήλωσε ότι πρόκειται για αφόρητη πρόκληση, επισημαίνοντας ότι «η συμπεριφορά του κύριου Ντάουνερ δεν μπορεί πλέον να γίνει αποδεκτή».

Βενιζέλος: Θα δηλώνονται και οι αποταμιεύσεις, εκτός του εισοδήματος!!!

http://www.skai.gr/files/temp/C57A982CA5CF78FF23602F7777E2E29D.jpgTο σύνολο του εισοδήματος που καταναλώνουν οι πολίτες - και όχι μόνον οι δαπάνες με αποδείξεις που λαμβάνονται υπόψη έως σήμερα- θα πρέπει εφεξής να τεκμηριώνεται με παραστατικά, τα οποία θα καταχωρίζονται ηλεκτρονικά με ευθύνη του εκδότη ή του αποδέκτη τους.

Αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να τεκμηριώνουν και να δηλώνουν το σύνολο των οικογενειακών δαπανών (ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, ενοίκιο, δίδακτρα, κινητή τηλεφωνία, οικιακές υπηρεσίες, νομικές και ιατρικές υπηρεσίες, ταξίδια, κ.λπ.). Ακόμη, πρέπει να δηλώνεται το εισόδημα που τυχόν αποταμιεύεται (καταθέσεις, τίτλοι, ακίνητα, κ.λπ.).

Σύμφωνα με δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, αυτό «θα τεθεί ως διάταξη στο νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, και, σε συνδυασμό, με τη γενικευμένη χρήση του ηλεκτρονικού χρήματος, θα αποκαταστήσει την πιο άγρια αδικία που υπάρχει στη χώρα μας σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα». Ο κ. Βενιζέλος, χαρακτηρίζει, παράλληλα, πρώιμες τις αντιδράσεις των μέσων ενημέρωσης στη χθεσινή ανακοίνωση της πρόθεσης του υπουργείου Οικονομικών να συλλάβει με απλές και πρακτικές κινήσεις τη φοροδιαφυγή και να περιορίσει την παραοικονομία.

Ειδικότερα, σε γραπτή δήλωση του κ Βενιζέλου αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Έχει πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι η ανακοίνωση της πρόθεσης του Υπουργείου Οικονομικών να συλλάβει με απλές και πρακτικές κινήσεις τη φοροδιαφυγή και να περιορίσει την παραοικονομική δραστηριότητα, αντί να βρει την ενθάρρυνση των μέσων ενημέρωσης, προκάλεσε πλήθος πρώιμων αντιδράσεων.

Εάν η Ελλάδα θέλει να φύγει από την αδιέξοδη δημοσιονομική κατάσταση και να λειτουργήσει ως πραγματικό κράτος δικαίου, διαφάνειας και ισονομίας, πρέπει όλοι οι Έλληνες να συμφωνήσουμε γύρω από μερικές δυσάρεστες αλήθειες:

Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα ή καταναλώνεται ή αποταμιεύεται. Από τις έρευνες οικογενειακών προϋπολογισμών προκύπτουν οι αναγκαίες ενδείξεις για τα ποσοστά κατανάλωσης και αποταμίευσης, ανάλογα με το εισοδηματικό επίπεδο.

Η ρύθμιση του νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος θα είναι πολύ απλή: το σύνολο του εισοδήματος που καταναλώνεται πρέπει να τεκμηριώνεται με παραστατικά που θα καταχωρίζονται ηλεκτρονικά με ευθύνη του εκδότη ή του αποδέκτη τους. Αυτό δεν θα αφορά μόνον τις κατηγορίες δαπανών που λαμβάνονται τώρα υπ’ όψιν για τις αποδείξεις, αλλά το σύνολο των οικογενειακών δαπανών (ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, ενοίκιο, δίδακτρα, κινητή τηλεφωνία, οικιακές υπηρεσίες, νομικές και ιατρικές υπηρεσίες, ταξίδια κοκ).

Το εισόδημα που τυχόν αποταμιεύεται πρέπει επίσης να δηλώνεται (καταθέσεις, τίτλοι, ακίνητα κοκ).

Αυτός ο απλός κανόνας, σε συνδυασμό με τη γενικευμένη χρήση του ηλεκτρονικού χρήματος, θα αποκαταστήσει την πιο άγρια αδικία που υπάρχει στη χώρα μας σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα.

Αν δεν παρέμβουμε δραστικά στις πρακτικές και τις νοοτροπίες της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής, όλα όσα αγωνιζόμαστε να κάνουμε για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής ανεξαρτησίας της χώρας θα είναι μάταια.

Μια τέτοια όμως παραδοχή είναι επικίνδυνη και αδιέξοδη. Για αυτό δεν θα την κάνουμε. Δεν το δικαιούμαστε απέναντι στις θυσίες στις οποίες υποβάλλεται ο ελληνικός λαός και κυρίως απέναντι στα παιδιά μας».

Πηγή: kathimerini.gr

Βενιζέλος: Ικανοποιητική η… έλλειψη ρευστότητας στην πραγματική οικονομία

Μια μέρα μετά τις δηλώσεις του στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, όπου τόνιζε πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη ρευστότητας» ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, με έγγραφό του, το οποίο διαβιβάστηκε σήμερα στη Βουλή, υποστηρίζει ότι η ρευστότητα της πραγματικής οικονομίας έχει διατηρηθεί σε «ικανοποιητικά επίπεδα».

Πιο συγκεκριμένα, χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε ότι «Το μεγάλο πρόβλημα είναι ο αρνητικός ρυθμός πιστωτικής επέκτασης, το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα στην αγορά και το δημόσιο καθυστερεί να πληρώσει δικές του υποχρεώσεις και οι Τράπεζες είναι εξαιρετικά φειδωλές και διστακτικές στη χορήγηση νέων δανείων και οι επενδυτές, βεβαίως, έχουν τους δικούς τους δισταγμούς. Ακόμη και για καταναλωτικές δαπάνες ο Έλληνας πολίτης έχει δισταγμούς παρ' ό,τι μπορεί να έχει την αποταμίευση που του επιτρέπει να κάνει τη μία ή την άλλη επιλογή, σε σχέση με το σπίτι του, σε σχέση με τη δουλειά του, σε σχέση με την οικογένειά του. Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σπάσει.»

Ωστόσο, σήμερα, μέσω του εγγράφου που διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Θεόδωρου Καράογλου, ο οποίος έχει επικαλεστεί εκτιμήσεις του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για αύξηση 70% των καταστημάτων που θα κλείσουν μέχρι το τέλος του 2011 και είχε ζητήσει να ενημερωθεί για το αν θα υπάρξουν ενέργειες από τα αρμόδια υπουργεία για την ενίσχυση της ρευστότητας της ελληνικής αγοράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υποστηρίζει σχεδόν το αντίθετο από τις χθεσινές του δηλώσεις.

Όπως αναφέρει αναλυτικά «Τα μέτρα που εφαρμόστηκαν από το 2008 έως σήμερα (σ.σ. ενίσχυση τραπεζών) είχαν ως αποτέλεσμα την αντιμετώπιση των πιέσεων στη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος και τη διατήρηση σε ικανοποιητικά επίπεδα της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία (χρηματοδοτήσεις προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά), αποτρέποντας ενδεχόμενη μεγαλύτερη ύφεση, κατά το 2010».

Προσθέτει επίσης ότι «χωρίς τα μέτρα στήριξης οι τράπεζες θα αναγκάζονταν να επισπεύδουν την είσπραξη των απαιτήσεων, να περικόπτουν την ανακύκλωση των δανείων, να περιορίζουν τις ρυθμίσεις δανειακών συμβάσεων που διευκολύνουν την αποπληρωμή και να απορρίπτουν αιτήσεις δανειοδότησης φερέγγυων πελατών».

enet.gr

Μπράβο στον Μπουτάρη: Παρέμβαση υπέρ του ΚΕΘΕΑ

Τη συμπαράστασή του και την αλληλεγγύη του στο ΚΕΘΕΑ και στον αγώνα που κάνουν τα μέλη, οι γονείς και οι εργαζόμενοι στον οργανισμό, ώστε να μην κλείσουν μονάδες εκφράζει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

«Τη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης, όταν αυξάνεται ο κίνδυνος για εξάρτηση από νόμιμες και παράνομες ουσίες, χρειάζεται να ενισχυθεί το ΚΕΘΕΑ, ενάντια στις εξαρτήσεις και υπέρ της ψυχικής υγείας και της κοινωνικής ένταξης», αναφέρει κ. Μπουτάρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ, ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει εγκαινιάσει συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ, παρεμβαίνοντας σε κεντρικά σημεία της πόλης, με στόχο την προσέγγιση των χρηστών, αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Θεσσαλονικέων στο φλέγον ζήτημα των εξαρτήσεων.

real.gr

Βενιζέλος: Στη συγκέντρωση αποδείξεων και οι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ

http://www.newscode.gr/photos/images/sized/articles/evangelos-venizelos1-458x315.jpgΤο σύνολο του εισοδήματος που καταναλώνεται πρέπει να τεκμηριώνεται με παραστατικά που θα καταχωρίζονται ηλεκτρονικά διευκρινίζει με σημερινή του ανακοίνωση ο υπουργός Οικονομικών.

Μετά το θόρυβο που προκάλεσαν την Τρίτη οι δηλώσεις για το μέτρο συλλογής των αποδείξεων, ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει ότι δεν θα αφορά μόνον στις κατηγορίες δαπανών που μέχρι σήμερα είναι γνωστές αλλά στο σύνολο των οικογενειακών δαπανών δηλαδή ηλεκτρική ενέργεια, ενοίκιο, δίδακτρα, κινητή τηλεφωνία, νομικές και ιατρικές υπηρεσίες και ταξίδια.

Ο υπουργός στράφηκε και κατά των μέσων μαζικής ενημέρωσης, κάνοντας λόγο για πλήθος πρώιμων αντιδράσεων αντί για ενθάρρυνση μίας κίνησης που θα μειώσει τη φοροδιαφυγή και θα περιορίσει την παραοικονομική δραστηριότητα.

«Αν δεν παρέμβουμε δραστικά στις πρακτικές και τις νοοτροπίες της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής, όλα όσα αγωνιζόμαστε να κάνουμε για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής ανεξαρτησίας της χώρας θα είναι μάταια. Μία τέτοια όμως παραδοχή είναι επικίνδυνη και αδιέξοδη. Για αυτό δεν θα την κάνουμε. Δεν το δικαιούμαστε απέναντι στις θυσίες στις οποίες υποβάλλεται ο ελληνικός λαός και κυρίως απέναντι στα παιδιά μας», τονίζει ο υπουργός Οικονομικών.

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης δήλωσε πως το ακριβές ποσοστό των αποδείξεων που θα πρέπει να συγκεντρώσουν οι φορολογούμενοι θα ορίζεται στο νομοσχέδιο για το φορολογικό σύστημα, το οποίο, όπως είπε, θα κατατεθεί εντός του Οκτωβρίου.

Ο κ. Πλασκοβίτης ανέφερε ότι το ποσοστό θα είναι λογικό, και θα προκύπτει στατιστικά από ό,τι ο μέσος φορολογούμενος καταναλώνει.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, υπογράμμισε, σε συνέντευξή του στο Mega, ότι τα φοροδοτικά όρια της ελληνικής κοινωνίας έχουν εξαντληθεί και ζήτησε συζήτηση σχετικά με το μέτρο των αποδείξεων.

Επίθεση από τη ΝΔ στον ΥΠΟΙΚ
Οι προωθούμενες αλλαγές στο καθεστώς των αποδείξεων προκάλεσαν την επίθεση της ΝΔ στον υπουργό Οικονομικών.

«Ο κ. Βενιζέλος αποφάσισε και διέταξε -εκτός από συνιδιοκτήτης στα σπίτια μας- να γίνει και διαχειριστής των χρημάτων μας και μάλιστα να επιβάλει βαριά πρόστιμα, σε όσους αποταμιεύσουν και δεν καταναλώνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής τομεάρχης του κόμματος Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση «τελικά το μόνο που δεν χρειάζεται απόδειξη είναι η ανεπάρκεια και η ανικανότητα της κυβέρνηση, σε βάρος μιας κοινωνίας που έχει περάσει προ πολλού τα όρια αντοχής της».

Κοροϊδία Παπακωνσταντίνου για την Κερατέα-Σε θέση μάχης οι κάτοικοι

http://img.protothema.gr/0F68855D92E53434CB5FF82C1F6C3D77.jpgΈτοιμοι για νέο γύρο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση δηλώνουν οι κάτοικοι της Λαυρεωτικής που καταγγέλλουν τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, πως παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις, ο σχεδιασμός για την κατασκευή ΧΥΤΑ στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου, προχωράει χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση!!!

Όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι της Κερατέας, όλα υλοποιούνται βάση των χρονοδιαγραμμάτων που έχει εξαγγείλει από την αρχή η κυβέρνηση χωρίς την παραμικρή τροποποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού για αλλαγή χωροθέτησης. Σύμφωνα με τα μέλη της επιτροπής κατοίκων που αντιτίθενται στην χωματερή, τον Αύγουστο, το αρμόδιο υπουργείο μετά από διυπουργική σύσκεψη, δημοσίευσε την προκαταρτική προκήρυξη για την μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση και λειτουργία ολοκληρωμένων εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια Αττικής.

Όπως μάλιστα αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους lavreotiki.com «Τον Σεπτέμβριο ξεκίνησε η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση με τους υποψήφιους εργολάβους που θα «χτυπήσουν» τα έργα και ίσως τους επόμενους κιόλας μήνες θα αρχίσουν οι εργασίες για την κατασκευή του ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο».

Οι κάτοικοι της Κερατέας που δηλώνουν αποφασισμένοι να βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ, υποστηρίζουν πως τις τελευταίες ημέρες γίνονται μάρτυρες πολλών περίεργων πτήσεων με ελικόπτερα που πετούν πάνω την περιοχή για τα οποία όπως αναφέρουν «οι επιβάτες των σημερινών ελικοπτέρων που πετάνε πάνω από το Οβριόκαστρο, δεν είναι αστυνομικοί -άλλωστε η περιοχή έχει χαρτογραφηθεί μέχρι εκατοστού από την ΕΛ.ΑΣ.- είναι υποψήφιοι εργολήπτες που πρέπει πρώτα να δούνε το χώρο για τον ΧΥΤΑ και μετά να κάνουν την οικονομική πρότασή τους. Δεν τολμάει κανείς εργολάβος να πάει στο χώρο με τζιπ και όλοι προτιμούν την εναέρια περιήγηση στο χώρο».

Προβόπουλος: Το έλλειμμα στο πρώτο 9μηνο του 2009 είναι 10%

Παρόλα αυτά οι μάγοι κατάφεραν και το πήγαν στο 15%! Δείτε το βίντεο:

Αν αυτό αληθεύει ο Παπακωνσταντίνου πρέπει να πάει ειδικό δικαστήριο

Αντιγράφω από χθεσινό άρθρο του Πρετεντέρη στα ΝΕΑ:

Την περασμένη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ρόμπερτ Τράα διηγήθηκε σε ένα συνέδριο μια καταπληκτική ιστορία - η οποία (να σημειώσω) δεν διαψεύστηκε από την κυβέρνηση...

Πέρυσι την άνοιξη, κατά την πρώτη επίσκεψη της τρόικας στην Ελλάδα, συμβούλευσαν τους δικούς μας να πουλήσουν το 10% της συμμετοχής του Δημοσίου στον ΟΤΕ για το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση είχε κάνει μια επωφελή συμφωνία. Αν το πουλούσαν τότε, θα έπαιρναν 740 εκατομμύρια ευρώ.

Κάποιος ηλίθιος ή άσχετος ή κουτοπόνηρος κυβερνητικός παράγοντας πέταξε τη συμβουλή στο καλάθι. Θυμήθηκε ίσως ότι προεκλογικά, τότε που φώναζαν «λεφτά υπάρχουν!», το ΠΑΣΟΚ υποσχόταν να ξαναπάρει τον ΟΤΕ από τους Γερμανούς, αφού πρώτα θα έδιωχνε και τους Κινέζους από τον Πειραιά. Ετσι η κυβέρνηση δεν πούλησε για 740 εκατομμύρια.

Εναν χρόνο αργότερα, το 10% του ΟΤΕ τελικά πουλήθηκε. Πόσο; 390 εκατομμύρια ευρώ. Πράγμα που σημαίνει ότι για την ευθυνοφοβία ή την αμεριμνησία ή την αναβλητικότητα ή την ιδεοληψία ενός κυβερνητικού φιρφιρίκου το ελληνικό Δημόσιο έχασε 350 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε έναν χρόνο. Μας περίσσευαν; Δεν μας περίσσευαν.

Μυστικό γερμανικό σχέδιο για τη διάσωση της Ελλάδας

http://www.skai.gr/files/temp/4718D562DEDD4120BACD2F4A2F972F47.jpgΜυστικό γερμανικό σχέδιο για την διάσωση της Ελλάδας το οποίο έχει εισηγηθεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρίας συμβούλων της Ευρώπης τη Roland Berger, αποκαλύπτει η γαλλική εφημερίδα Le Tribune.

Το σχέδιο με την ονομασία "Εύρηκα" προβλέπει την συγκέντρωση όλων των περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου ύψους 125 δισεκατομμυρίων ευρώ σε μια εταιρία συμμετοχών η οποία θα εξαγοραστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο φορέας αυτός θα "τρέξει" το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων ως το 2025, ενώ τα 125 δισ. ευρώ θα αποδοθούν στην Ελλάδα προκειμένου να επαναγοράσει τα ομόλογά της που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Διάσωσης.

Επίθεση Βρούτση-ΝΔ στον Ευ. Βενιζέλο για τις αποδείξεις

«Ο κ. Βενιζέλος αποφάσισε και διέταξε -εκτός από συνιδιοκτήτης στα σπίτια μας- να γίνει και διαχειριστής των χρημάτων μας και μάλιστα να επιβάλει βαριά πρόστιμα, σε όσους αποταμιεύσουν και δεν καταναλώσουν», ανέφερε ο αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ, Γ. Βρούτσης.

Επίθεση στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, με αφορμή τις προωθούμενες αλλαγές στο καθεστώς των αποδείξεων, εξαπέλυσε η ΝΔ.

«Ο κ. Βενιζέλος αποφάσισε και διέταξε -εκτός από συνιδιοκτήτης στα σπίτια μας- να γίνει και διαχειριστής των χρημάτων μας και μάλιστα να επιβάλει βαριά πρόστιμα, σε όσους αποταμιεύσουν και δεν καταναλώσουν», ανέφερε ο αναπληρωτής τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση «τελικά το μόνο που δεν χρειάζεται απόδειξη είναι η ανεπάρκεια και η ανικανότητα της κυβέρνηση, σε βάρος μιας κοινωνίας που έχει περάσει προ πολλού τα όρια αντοχής της».

Νέα σφαλιάρα Μπαρόζο σε ΗΠΑ: Έχουμε κρίση, αλλά κανείς δεν θα μας πει τι να κάνουμε

http://www.skai.gr/files/temp/0500B0B782FC58A22881AF0195F2FBF1.jpgΤα ανακυκλούμενα σενάρια περί εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη διέψευσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ενώ αναγνώρισε ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει μεγάλη κρίση, αλλά δεν θέλει «έξωθεν συμβουλές».

Ειδικότερα, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ο κ. Μπαρόζο διαμήνυσε ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης και της ΕΕ, πρέπει όμως να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της και στο χρόνο που έχει υποσχεθεί.

«Θα πρέπει να στηρίξουμε την Ελλάδα και τις άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, μέχρι να σταθούν στα πόδια τους και να βγουν μόνες τους στις αγορές», κατέληξε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Μπαρόζο επισήμανε ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της, τονίζοντας ότι απαιτείται μεγαλύτερη «ενοποίηση» στους κόλπους της ΕΕ για την επιβίωσή της.

Ανακοίνωσε επίσης ότι η Κομισιόν εξετάζει τη δημιουργία ενός ευρύτερου μηχανισμού εγγυήσεων που θα βοηθήσει τις ελληνικές τράπεζες να συνεχίσουν τη δανειοδότηση.

Ο κ. Μπαρόζο απέρριψε δε, τις έξωθεν «συμβουλές» για την επίλυση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, που πρόσφατα διατύπωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες ή το ΔΝΤ.

«Νοιώθω πληγωμένος όταν ορισμένοι σε άλλα σημεία του κόσμου λένε σε εμάς τους Ευρωπαίους, με κάποιο βαθμό πατερναλισμού, τι πρέπει να κάνουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

«Ευχαριστούμε για τις συμβουλές αλλά είμαστε σε θέση, μαζί, να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση», πρόσθεσε ο Μπαρόζο, χειροκροτούμενος από τους Ευρωβουλευτές.

Τα γερμανικά ΜΜΕ για την ομιλία Γ. Παπανδρέου στο Βερολίνο

«Ο Παπανδρέου εγγυάται για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», «Ο Παπανδρέου απαιτεί σεβασμό για τη χώρα του», «Θέλω να σώσω αυτή τη χώρα», «Ο μικρός Ομπάμα από την Ελλάδα», είναι ορισμένοι από τους τίτλους των γερμανικών μέσων ενημέρωσης για την ομιλία του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην ετήσια ημερίδα του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών στο Βερολίνο.

«Ο μίστερ-Κρίση μιλάει ωραία -καμία κριτική, ούτε λέξη για χρεοκοπία μπροστά στους κορυφαίους εκπροσώπους της γερμανικής βιομηχανίας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός γίνεται δεκτός με εξαιρετική εγκαρδιότητα. Το μήνυμά του ''Yes, we can''», σημειώνει στο σχόλιό του το Spiegel Online.

Επισημαίνει ακόμη πως το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου ήταν επίτιμος προσκεκλημένος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών «δεν σημαίνει ότι οι κορυφαίοι εκπρόσωποι της γερμανικής οικονομίας είναι εκ φύσεως φανατικοί οπαδοί των σοσιαλιστών πρωθυπουργών».

«Αυτή τη στιγμή όμως δεν έχουν περιθώρια για πολιτικά τεχνάσματα. Τα 'αφεντικά' της Γερμανίας πρέπει να ποντάρουν στον Παπανδρέου, γιατί ξέρουν ότι εάν καταρρεύσει η Ελλάδα, πιθανόν να καταρρεύσει και το ευρώ, και μαζί του η δυνατότητα φθηνών εξαγωγών για τις επιχειρήσεις τους», επισημαίνεται στο σχόλιο.

«Η γερμανική κυβέρνηση εκτιμά κρυφά ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει», γράφει η εφημερίδα Bild και σχολιάζοντας τον ασπασμό Μέρκελ - Παπανδρέου και διερωτάται μήπως «ήταν ο αποχαιρετισμός των Ελλήνων από το ευρώ».

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας, η γερμανική κυβέρνηση υπολογίζει σε χρεοκοπία της Ελλάδας πριν από τα Χριστούγεννα και παρά την καταβολή της επόμενης δόσης.

Όπως αναφέρει η Bild, σε χθεσινή συνεδρίαση της K.O. των χριστιανικών κομμάτων η καγκελάριος φέρεται να δήλωσε «προσπαθούμε να αποτρέψουμε ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, αλλά δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε».

«Και τι θα γίνει, εάν δεν..;», αναρωτιέται στο πρωτοσέλιδο σχόλιό της η Frankfurter Allgemeine Zeitung και χαρακτηρίζει την ομιλία του πρωθυπουργού «σημαντική, αυτοκριτική και γεμάτη αυτοπεποίθηση».

Για «μια δίκαιη ευκαιρία για την Ελλάδα» κάνει λόγο η Die Welt του Βερολίνου: «Η Ελλάδα αξίζει μια δίκαιη ευκαιρία. Μπορεί να έδωσε κάποτε πλαστά στατιστικά στοιχεία στην ΕΕ, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι όλες οι άλλες κυβερνήσεις έκαναν τα στραβά μάτια, εθελοτυφλούσαν. Γι΄ αυτό είναι σωστό τώρα όλοι μαζί να αγωνιστούμε για τα κοινά μας συμφέροντα. Αλληλεγγύη όμως δεν σημαίνει να σώσουμε με οποιοδήποτε τίμημα τους Έλληνες από τη χρεοκοπία. Εξάλλου μόνον η αναδιάρθρωση του χρέους δίνει την ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα».

«Χρειαζόμαστε ένα σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα», δηλώνει από την πλευρά του ο πρόεδρος του συνδικάτου του Μετάλλου Μπέρτολντ Χούμπερ στη Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ο κ. Χούμπερ υποστηρίζει ότι πρέπει να ψηφιστεί αύριο το πλαίσιο για τη διεύρυνση του ταμείου στήριξης γιατί δεν υφίσταται καμία εναλλακτική λύση και προσθέτει: «Θέλω να θυμίσω ότι το γερμανικό θαύμα μετά το 1945 έγινε μόνον γιατί λειτούργησαν δύο πράγματα. Το σχέδιο Μάρσαλ και η Συνθήκη του Λονδίνου περί Εξωτερικών Γερμανικών Χρεών (1953), με την οποία παραγράφηκε γύρω στο 50% του χρέους της Γερμανίας και ορίστηκαν χαμηλά επιτόκια. Τώρα χρειαζόμαστε ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα».

Πηγή: Deutsche Welle