07 Μαρτίου 2012

Forbes: Πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου ο Μεξικάνος Κάρλος Σλιμ

Ο Μεξικάνος μεγιστάνας του πλούτου -της αγοράς τηλεπικοινωνιών- Κάρλος Σλιμ, 72 ετών, παραμένει για τρίτη συνεχή χρονιά πρώτος στη λίστα του περιοδικού Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη. Η περιουσία του εκτιμάται περίπου στα 69 δισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια.

Schauble: Γελοία τα σενάρια τιμωρίας της χώρας-Μίλησα ανοιχτά με τον Βενιζέλο για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ...


Σε μια παραδοχή - σοκ προέβη ο Γερμανός υπουργός W. Schauble. Σε νέες του δηλώσεις, έκανε γνωστό πως συζήτησε ανοιχτά με τον υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο, εάν θα συνέφερε την Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ...

Απορώ ποιος θα επενδύσει 1 ευρώ στο Ελληνικό, ακούγοντας τους δημάρχους να απειλούν!!!! Διαβάστε υστερία!

Θετικές είναι οι πρώτες ενδείξεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποψηφίων επενδυτών για την αξιοποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Κωνσταντίνο Μητρόπουλο.

Βίντεο: Η χθεσινή ηλιακή έκρηξη

Δείτε το βίντεο για την χθεσινή ηλιακή έκρηξη τη δεύτερη μεγαλύτερη μέσα στο 2012 (γράψαμε χθες εδώ), ο οποία θα αρχίσει να επηρεάζει τη γή από αύριο το βράδυ:

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΠΑΤΖΗ

Σε συνέχεια προηγούμενου άρθρου σας παραθέτω αυτούσια την δήλωση του ΓΑΠ για τα σημερινά επεισόδια στη ΡΟΔΟ.

«Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι οι πολίτες έχουν ανάγκη από περισσότερη δημοκρατία και όχι από δήθεν υπερασπιστές τους.

Τρίτη υψηλότερη τιμή αμόλυβδης στην Ε.Ε., τέταρτη στο ντίζελ κίνησης

Την τρίτη υψηλότερη τιμή για την αμόλυβδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την τέταρτη για το ντίζελ κίνησης έχει η Ελλάδα το Μάρτιο, σύμφωνα με την τακτική έρευνα τιμών της ΕΛΠΑ και των αντίστοιχων λεσχών αυτοκινήτου στην Ευρώπη. Η ΕΛΠΑ καταγράφει διαρκή άνοδο των τιμών των καυσίμων εξαιτίας της αύξησης των διεθνών τιμών (η τιμή του αργού ξεπερνά τα 125 δολάρια από περίπου 100 δολ. στις αρχές της χρονιάς) ενώ οι επιπτώσεις στην κατανάλωση επιδεινώνονται και από την ισχυροποίηση του δολαρίου έναντι του ευρώ, αφού τα καύσιμα τιμολογούνται σε δολάρια.

Ερντογάν: Μόνο ο Θεός γνωρίζει πόσο θα ζήσω

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διέψευσε σήμερα τις φήμες που τον θέλουν να πάσχει από καρκίνο στο τελικό στάδιο και ότι του απομένουν δύο χρόνια ζωής, λέγοντας ότι "ο Θεός και μόνο ο Θεός" γνωρίζει πότε θα πεθάνει κάποιος.

ΟΙ ΑΛΛΑΞΟΚΩΛΙΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

Τελικά από ότι φαίνεται η Ν.Δ. κάνει αλλαξοκωλιές με το ΠΑΣΟΚ. Βοηθάει τώρα το ΠΑΣΟΚ για να έχει την ανοχή του όταν θα γίνει κυβέρνηση.
Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι επέτρεψε στην Διαμαντοπούλου να φύγει από το Υπ. Παιδείας και έτσι να γλυτώσει τα γιαούρτια και τα ζαρζαβατικά στην παρέλαση της 25 Μαρτίου.

Παρουσιάστηκε το νέο ipad (φώτο, δυνατότητες)-23 Μαρτίου στην Ελλάδα...της χρεοκοπίας

Το event της Apple με τίτλο “We have something you really have to see. And touch” ξεκίνησε με τον Tim Cook να ανεβαίνει στη σκηνή του Yerba Buena Center for the Arts του San Francisco.
Όπως πάντα, ξεκινάμε με τα απαραίτητα στατιστικά που η Apple αρέσκεται να μας παρουσιάζει στην αρχή του κάθε Keynote.

"Στην εντατική και ετοιμοθάνατος" ο Νικολά Σαρκοζί

Ο Γάλλος πρόεδρος, η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, αλλά και ο κεντρώος υποψήφιος για το χρίσμα της γαλλικής προεδρίας Φρανσουά Μπαϊρού απεικονίζονται...

Στο Αυτόφωρο οκτώ άτομα για τα επεισόδια κατά την παρέλαση στη Ρόδο

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος οκτώ ατόμων, ηλικίας από 16 έως 38 ετών, τα οποία κατηγορούνται για τα επεισόδια στη Ρόδο που είχαν σαν αποτέλεσμα να διακοπεί η παρέλαση για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου.

Οι οκτώ συλληφθέντες κατηγορούνται, συγκεκριμένα, για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απείθειας, αντίστασης, απρόκλητης σωματικής βλάβης και παράνομης οπλοκατοχής.

Προφυλακίστηκε ο απολυμένος στην Κομοτηνή

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Κομοτηνής ο 52χρονος απολυμένος για την εισβολή στο εργοστάσιο πλαστικών.

Reuters: Τα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων συμμετέχουν στο PSI

Σχεδόν 19 δισ. ευρώ σε ελληνικά ομόλογα που διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος για λογαριασμό των ασφαλιστικών ταμείων και άλλων κρατικών οργανισμών θα συμπεριληφθούν στο σχέδιο ανταλλαγής χρέους, είπαν δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα στο Reuters πρακτορείο ειδήσεων.

Κατάθεση «πόθεν έσχες» από τον π. ευρωβ. Δημητρακόπουλου,ο οποίος είπε ότι τα έμαθε από την τηλεόραση

Έδωσε εξηγήσεις στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το «πόθεν έσχες» και τα εμβάσματα που έστειλε στο εξωτερικό.

Ο πρώην ευρωβουλευτής και πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Γιώργος Δημητρακόπουλος με αφορμή το ζήτημα που δημιουργήθηκε σχετικά με την δήλωσή του για το «πόθεν έσχες» και εμβάσματα που έστειλε στο εξωτερικό, επισκέφθηκε σήμερα την αρμόδια Διεύθυνση της Βουλής, στην οποία υπέβαλε τη δήλωση του «πόθεν έσχες»...

Βγάλανε τη Λούκα από τη λίστα μαρτύρων στην εξεταστική για το φούσκωμα του ελλείμματος... τι να τους πει άλλωστε; Αφού ήρθε από άλλο πλανήτη...

«Μικραίνει» τη λίστα μαρτύρων η εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση του ελλείμματος του 2009.

Μετά από εισήγηση του προέδρου της εξεταστικής Χρήστου Πρωτόπαπα, και με το σκεπτικό ότι οι εν λόγω μάρτυρες δεν εκτιμώνται τόσο κρίσιμοι και δεν έχουν να προσθέσουν κάτι ουσιαστικό στην υπόθεση, η επιτροπή αποφάσισε να βγάλει από τον κατάλογο των μαρτύρων...

Αυξήσεις - Πρόκληση έως και 15% στους δικηγόρους του δημοσίου

Την ώρα που η μία μείωση διαδέχεται την άλλη, οι δικηγόροι του δημοσίου και των ανεξάρτητων αρχών παίρνουν αύξηση χωρίς να χάνουν κανένα επίδομα.

Κατά 10-15% αυξάνονται, σε βάθος χρόνου τριετίας (σταδιακά), οι αποδοχές των έμμισθων δικηγόρων του Δημοσίου κ.λπ., ενώ πολύ περισσότερο αυξάνονται οι αποδοχές των έμμισθων δικηγόρων των ανεξάρτητων Αρχών.

Β. Κικίλιας: «Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη: Από τη Στρατηγική Κίνηση στην Οικονομική Λύση»

Δείτε έδω live την παρουσίαση του βιβλίου την Τετάρτη 7 Μαρτίου στις 7:00 μ.μ.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι συγγραφείς του βιβλίου:

  • Θόδωρος Καρυώτης, Καθηγητής
  • Σόλωνας Κασσίνης, Διευθυντής Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου της Κύπρου
  • Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός Σύμβουλος

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει...

Ψιλά γράμματα για το Ελλαδιστάν: Οι επιπτώσεις του θορύβου στην ανθρώπινη συμπεριφορά όπου ο καθένας βάζει ένα μπουρί για εξάτμιση

Ο θόρυβος, ενοχλητικός και ανεπιθύμητος ήχος, επηρεάζει την ανθρώπινη συμπεριφορά. Το στρες, η μειωμένη απόδοση σε μια δραστηριότητα, η μειωμένη σχολική επίδοση, η κόπωση, οι πονοκέφαλοι, η ναυτία, οι δυσκολίες στον ύπνο είναι συμπτώματα που συνδέονται με την έκθεση σε θορύβους.
Ο θόρυβος επηρεάζει αρνητικά και την κοινωνική συμπεριφορά, δυσχεραίνοντας την επικοινωνία, μειώνοντας τον αλτρουισμό και ενισχύοντας την τάση επιθετικότητας.

Κόψτε τη μαλακ@@ επιτέλους πριν τα γαμήσε@@ όλα: ΣΕΤΕ: «Οι ακραίες εκφράσεις κατά των Γερμανών επηρεάζουν αρνητικά τις κρατήσεις»

[ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ και το καλοκαίρι θα πεινάσουν!!! Γι αυτό κόψτε τουλάχιστον τις δημόσιες μαλακίες μπας και σωθεί ότι μπορεί έστω και την ύστατη στιγμή. Οι  παπάρες της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ πχ. που τους στηρίζουν και τα ζώα της ΝΔ και άλλα λαμόγια σαν τον Τράγκα, τα κονομάνε χοντρά πουλώντας αντιγερμανισμό, ξεσκίζοντας ελληνικές οικογένειες που δουλεύουν με τον τουρισμό... εσείς που τους διαβάζετε όμως στο τέλος θα κάτσετε στον άξονα και αυτοί θα γελάνε. Αυτοί είναι οι πραγματικοί προδότες και όχι άλλοι...]

Οι ακραίες εκφράσεις εναντίον των ευρωπαίων και κυρίως των Γερμανών έχουν επιδεινώσει σοβαρά το κλίμα στις σχέσεις των δύο λαών και επηρεάζουν ιδιαίτερα αρνητικά τη ροή των κρατήσεων για τη φετινή τουριστική περίοδο, δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης ITB στο Βερολίνο.

Έχω νέα για τους πατριώτες του κώλου: Δείτε ποιοι είναι οι χειρότεροι τουρίστες

Σύμφωνα με έρευνα της  LivingSocial και της Mandala Research οι χειρότεροι τουρίστες. Αν το μυαλό σας πάει στους ναζί...

Συμφώνησαν εκλογές 6 ή 13 Μαίου

Μπορεί επισήμως τα ραντεβού του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, Δευτέρα και Τρίτη αντίστοιχα, να ήταν για τον ανασχηματισμό, ανεπισήμως, όμως, Λουκάς Παπαδήμος, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Παπανδρέου συμφώνησαν στο χρόνο των εκλογών. Η Βουλή θα κλείσει την Πέμπτη 5 Απριλίου, είτε οι εκλογές γίνουν στις 6 Μαΐου, είτε στις 13.

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας σε Δυτ. Αττική και Πειραιά

Μεγάλη επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα σε Δυτική Αττική και Πειραιά για τον εντοπισμό ατόμων που έχουν προβεί σε εγκληματικές ενέργειες. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει οκτώ συλλήψεις.

«Ναι» στο PSI από περίπου 30 μέλη του IIF

Περίπου 30 μέλη του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) που εκπροσωπούν σχεδόν 81 δισ. ευρώ θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων, όπως ανακοίνωσε σήμερα το IIF.

Financial Times: Μετεκλογικό θρίλερ στην Ελλάδα

Ανταπόκριση των Financial Times Deutschland (FTD) μεταδίδει ότι «Η Ελλάδα απειλείται με μετεκλογικό θρίλερ». Ήδη ο γερμανός Υπ. Οικονομικών Β. Σόιμπλε δεν θεώρησε καλή ιδέα τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, εξοργίζοντας την Αθήνα. Ο έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαγόρευσε οιαδήποτε ανάμειξη. Τώρα όμως, καθίσταται σαφές ότι οι εκλογές μπορεί και να αποτύχουν στην ανάδειξη ισχυρής κυβέρνησης τονίζει η ανταπόκριση της εφημερίδας.

Επιμέμνει ο Μιχελάκης: Τελειώνετε με το αλαλούμ

«Οι κύριοι Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου, οφείλουν  - έστω και τώρα - να συνεννοηθούν.
Να βάλουν τέλος στο αλαλούμ, που ταλαιπωρεί και προκαλεί τον κόσμο.

Οι Γερμανίδες μεταξύ των πρωταθλητριών της μερικής απασχόλησης

[Για όποιον έχει μυαλό να καταλάβει αυτός είναι ένας από τους λόγους που οι Γερμανοί εμφανίζονται να δουλεύουν λιγότερο από τους Έλληνες... ο άλλος είναι ο χαμηλός αριθμός αυτοαπασχολούμενων εκεί και ο υψηλός αριθμός εδώ... για όποιον καταλαβαίνει... οι υπόλοιποι καλή όρεξη με το κουτόχορτο ότι το ελληνικό δημόσιο δουλεύει σκληρά]

Η Γερμανία είναι μεταξύ των χωρών της ΕΕ στις οποίες η μερική απασχόληση των γυναικών είναι περισσότερο ανεπτυγμένη, σύμφωνα με μια μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γερμανικό ινστιτούτο στατιστικών Destatis.

«Όχι» στο κούρεμα των ομολόγων από το Τ.Ε.Α.Δ.Υ.

Κατά πλειοψηφία το διοικητικό συμβούλιο του Τ.Ε.Α.Δ.Υ. αποφάσισε πριν από λίγο να μην συμμετάσχει στο κούρεμα των ομολόγων, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης...

«Αντί να λύνει τα προβλήματα η κυβέρνηση ανακατεύει την τράπουλα»

«Για ανακάτεμα της τράπουλας» κάνει λόγο ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιάννης Οικονόμου σχολιάζοντας το μίνι κυβερνητικό ανασχηματισμό.

Επιστολή Μπαρόζο προς Παπαδήμο, για ενίσχυση συνεργασίας στο επόμενο διάστημα

Την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας, τις επόμενες εβδομάδες, ανάμεσα στην Ομάδα Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις ελληνικές αρχές, με στόχο τον εντοπισμό, ως τις 28 Μαρτίου, των τομέων που χρήζουν τεχνικής υποστήριξης, προτείνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, με σημερινή επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Πία Αρεκίλντε.

Βίντεο από τη διακοπή της παρέλασης στη Ρόδο

Δείτε την "επανάσταση" στη Ρόδο που θα αλλάξει το ρουν της χώρας... :

Alert πατριώτες!!!! Πωλείται η νησίδα Πάτροκλος!.... Μπορεί να αγορασθεί από ναζί για να γίνει βάση!!

Στο σφυρί βγαίνει μια από τις πιο γνωστές νησίδες της Ελλάδας, η νησίδα Πάτροκλος. Σύμφωνα με αγγελία που έχει δημοσιευθεί σε καναδική ιστοσελίδα το πωλητήριο έχει μπει με τιμή εκκίνησης τα 150 εκατ. ευρώ. H ιδιωτική νησίδα δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθεί να πωληθεί. Έχουν εκδηλώσει κατά καιρούς ενδιαφέρον, μεταξύ άλλων...

Προκαταρκτική για τις καταγγελίες χρεών Μυτιληναίου και ΔΕΠΑ στη ΔΕΗ

Προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες περί χρεών του Ομίλου Μυτιληναίου σε ΔΕΗ και ΔΕΠΑ διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας. Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα και ρεπορτάζ τηλεοπτικών σταθμών, ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης, ανέθεσε τη διενέργεια έρευνας στον αναπληρωτή του Σπ. Μουζακίτη, ο οποίος...

Κατάληψη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ... τα λαμόγια ζητούν τα @@μησιάτικα

Κατάληψη των εργαζομένων του ΠΑΣΟΚ στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους. Απέκλεισαν την κεντρική είσοδο. Οι ΠΑΣΟΚοι είναι επί μήνες απλήρωτοι και διεκδικούν τα δεδουλευμένα, δηλ να πληρωθούν την εργασία που έκαναν για την καταστροφή της χώρας

Bild: Όχι στη ανταλλαγή ομολόγων

Η Bild αρνείται να συμμετάσχει στην ανταλλαγή ελληνικών κρατικών ομολόγων, ανακοινώνει στο σημερινό της φύλλο, μία ημέρα πριν από τη λήξη της προθεσμίας που έχει δοθεί προς τους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας.

«Ήλθε η ώρα για τους (μικρούς) ιδιώτες πιστωτές να εγκαταλείψουν τμήμα των απαιτήσεών τους. Το ίδιο και για την Bild. Αλλά εμείς λέμε: όχι», διακηρύσσει η εφημερίδα που έχει 12 εκατομμύρια αναγνώστες σε μία χώρα 82 εκατομμυρίων κατοίκων.

VIDEO: Η Λιάνα Κανέλλη αντιδρά ή όπως λέει "διευκρινίζει" για το κίνημα της πατάτας!

Στο δελτίο του extra3 βρέθηκε η κα. Κανέλλη και εξέφρασε τη γνώμη της για το επονομαζόμενο «κίνημα της πατάτας»!

«Δε με πείθετε ότι οι άνεργοι της Κηφισιάς θα αγοράσουν πατάτα» δήλωσε η Λιάνα…

FIFA: Ανέβηκε μία θέση η Εθνική

Μία θέση πιο πάνω ανέβηκε η εθνική ομάδα της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA το μήνα Μάρτιο.
Η «γαλανόλευκη» βρίσκεται στη 13η θέση και στην πρώτη δεκάδα, όσον αφορά την ευρωπαϊκή ζώνη.

Ο Βενιζέλος απειλεί με άλλα μέτρα αν αποτύχει το χαράτσι

Aν υπάρξει κάμψη στα έσοδα του πρώτου τριμήνου και αυτό συνεχιστεί λόγω εκλογών τότε θα πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα, προειδοποίησε, αναφορικά με το χαράτσι, ο υπουργός Οικονομικών. Eμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα πετύχει το PSI και πως το χρέος θα φθάσει το 2020 στο 120% του ΑΕΠ «και ακόμη καλύτερα».

Στη Βουλή δικογραφία για μίσθωση 3 ελικοπτέρων δασοπυρόσβεσης από Όθωνα, Βούγια

Δικογραφία σε βάρος του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτης Μανώλη Όθωνα και του πρώην Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Σπύρου Βούγια για υπόθεση μίσθωσης τριών ελικοπτέρων δασοπυρόσβεσης από αμερικανική εταιρία, διαβιβάστηκε στη Βουλή από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ώρα για γέλιο: Ο Τσάκας δηλώνει ότι το επενδυτικό fund που εκπροσωπεί είναι πίσω από το έγγραφο για τα 15 εκατ. ευρώ

[Πάντως στο άτομο αξίζει σεβασμός: Εδώ και 6 μήνες είναι στην επικαρότητα πουλώντας φύκια...]
Ο Βλάσης Τσάκας με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό ανέφερε ότι το έγγραφο, το οποίο έχει κατατεθεί τελικά (και όχι μετρητά όπως έλεγαν οι αρχικές πληροφορίες) αντί 15 εκατ. ευρώ μέσω ουκρανικής τράπεζας, ανήκουν σε επενδυτικό fund, το οποίο εκπροσωπεί.

Ο Τσάκας υποστήριξε πως ο επενδυτής είναι και πάλι Σαουδάραβας, ότι έχει τεράστια οικονομική ρευστότητα και πως το όνομά του δεν έχει γραφτεί μέχρι τώρα στα ελληνικά ΜΜΕ!

Οι δηλώσεις του Βλάση Τσάκα στον Sentra 103,3:

Έλεγχοι μέσω τραπεζικών λογαριασμών για φοροδιαφυγή

Ενεργότερο ρόλο στην πάταξη της φοροδιαφυγής αναλαμβάνουν οι τράπεζες, μέσα από τη διασταύρωση των συναλλαγών που πραγματοποιούν φυσικά και νομικά πρόσωπα και των εισοδημάτων τους, όπως αυτά καταγράφονται στο εκκαθαριστικό σημείωμα της φορολογίας εισοδήματος.

Το ΠΑΣΟΚ σε απόλυτο πανικό–Εκκλήσεις για συγκυβέρνηση σε ΝΔ και ΔΗΜΑΡ–Πρωτοκλασάτα στελέχη ποντάρουν ότι η ΝΔ δε θα πάρει αυτοδυναμία

Το ΠΑΣΟΚ που εμφανίστηκε σαν κόμμα το 1974 και ανέλαβε με τυμπανοκρουσίες την εξουσία το 1981 κυβερνά τα 24 από αυτά τα τελευταία τριάντα ένα χρόνια και παραπάνω από τα μισά έτη της μεταπολίτευσης. Όμως τώρα για πρώτη φορά στην ιστορία του βρίσκεται αντιμέτωπο – βάσει των δημοσκοπήσεων που βλέπουν το τελευταίο διάστημα τα φώτα της δημοσιότητας – με μονοψήφια ποσοστά [εμείς βέβαια έχουμε πει επανειλημμένα ότι το ΠΑΣΟΚ θα πάρει σίγουρα πάνω από 20% στις εκλογές...] σε μία στιγμή κατά την οποία οι εκπρόσωποί του ισχυρίζονται ότι έσωσαν τη χώρα από τη χρεοκοπία, ενώ ανοιχτό φαίνεται το ενδεχόμενο να μην εκλεγεί καν δεύτερο κόμμα στην ελληνική Βουλή.

Πως εξελίσσεται το PSI+;

Σήμερα στις 4 ώρα Κεντρικής Ευρώπης η Ελλάδα έχει την τελευταία διορία να παρατείνει την διαδικασία του PSI. Αν παρέλθει ο χρόνος και δεν ενεργοποιηθεί αυτό το δικαίωμα η διαδικασία υποβολής προσφορών στο PSI+ θα ολοκληρωθεί αύριο στις 9 ώρα Κεντρικής Ευρώπης.
Όσον αφορά την συμμετοχή...

Αστεροειδής κατευθύνεται στη Γη

Θα... φτάσει στις 15 Φεβρουαρίου του 2013 και θα περάσει ξυστά από τον πλανήτη!

Οι επιστήμονες της NASA εκτιμούν ότι ο μεσαίου μεγέθους αστεροειδής θα περάσει πολύ κοντά από τον πλανήτη στις 15 Φεβρουαρίου 2013. Σπεύδουν όμως να διευκρινίσουν όμως η Γη δεν κινδυνεύει, παρά τη σχετική ανησυχία που έχει ήδη αρχίσει να εξαπλώνεται διεθνώς, κυρίως μέσω των κάθε είδους καταστροφολόγων του διαδικτύου.

Τα γνωστά: Αποδοκίμασαν πολιτικούς στη Ρόδο (και την Τσαμπίκα του ηρωϊκού ΟΧΙ)-Διεκόπη η παρέλαση!

Επεισόδια σημειώθηκαν στην παρέλαση για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, στη Ρόδο, όπου παραβρέθηκαν ο γγ Νησιωτικής Πολιτικής, Δ. Χαλκιώτης, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Καραγκούνης, και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μ. Ιατρίδη [τα άκουσε και η γνωστή Τσαμπίκα που νόμισε ότι ψηφίζοντας ΟΧΙ θα την σηκώσουν στα χέρια επειδή εκτελεί τις εντολές αυτών που τσιρίζουν και ακούγονται περισσότερο] και Γ. Κασσάρας.

Σε νέο ιστορικό υψηλό το CDS 79% και η απόδοση του Μαρτίου 2012 11.517%!!!!!

Σε νέο ιστορικό υψηλό διαμορφώνονται τα ελληνικά CDS στο 79% στην 5ετία που είναι και η περίοδος αναφοράς. Ανοδικά κινούνται και τα CDS των άλλων ευρωπαϊκών χωρών στην Πορτογαλία 36% στην Ιρλανδία 640 μ.β. στην Ισπανία 410 μ.β. στην Ιταλία 385 μ.β. στην Γαλλία 187 μ.β. και στην Γερμανία 83 μ.β.

«Μην πετάτε γιαούρτια στον Γιώργο, τα μαζεύει και τα πουλάει»

Όχι που δεν θα μίλαγε! Ο άσπονδος φίλος του Γιώργου Νταλάρα, ο Τζίμης Πανούσης σχολίασε τη μουσική περιπέτεια που είχε ο τραγουδιστής στο Ίλιον.

ΔΕΗ: Κοντά στο 1 δισ. ευρώ οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί

Πληροφορίες του capital.gr αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει συναγερμός στη ΔΕΗ, ιδιαίτερα μετά τη διαρροή της απόφασης του ΣτΕ για το μη νόμιμο της διακοπής της ηλεκτροδότησης σε περίπτωση μη καταβολής του τέλους ακινήτων. Από τη ΔΕΗ εκτιμάται ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να ενταθούν ακόμη περισσότερο τα φαινόμενα των ανεξόφλητων λογαριασμών τα οποία τους τελευταίους μήνες συνδέονται με το περίφημο έκτακτο τέλος για τα ακίνητα:

Κύπρος: Μικρότερη εκτιμάται τώρα η ποσότητα φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12

Αρκετά αισιόδοξη φαίνεται ότι ήταν η πρόβλεψη για τα επτά τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου, που ανακοινώθηκαν αρχικά για το οικόπεδο 12 «Αφροδίτη» στην κυπριακή ΑΟΖ. Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο οίκο «Netherlants Sewell & Associates Ltd», ο οποίος είναι ένας εκ των δύο διεθνώς αναγνωρισμένων οίκων αξιολόγησης κοιτασμάτων με τους οποίους έχει συμβληθεί η Noble Energy, το περιεχόμενο του κοιτάσματος είναι...

Σε έλλειψη από την ελληνική αγορά δεκάδες φάρμακα

Σημαντικές ελλείψεις σε φάρμακα παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στην ελληνική αγορά, ενώ υπάρχουν καταγγελίες για ελλείψεις ογκολογικών φαρμάκων από ορισμένα νοσοκομεία και φαρμακεία του ΙΚΑ.

Μπαμπινιώτης: "Γειατή απωδαίχτικα τη θαίσει του ηπουργού Πεδήας"... μήπως επειδή είσαι και γαμ@ τα ψώνια;

Ο χρόνος είναι μικρός για να περιμένει κανείς σημαντικά πράγματα, είπε ο νέος υπουργός Παιδείας, εξηγώντας γιατί αποδέχτηκε το κάλεσμα του Λουκά Παπαδήμου να αναλάβει το υπουργείο Παιδείας. «Οι δύσκολες στιγμές που βιώνει η χώρα δεν χωρούν αρνήσεις, όταν κάποιος καλείται να προσφέρει»...

Ακριβότερη κατά 12,5% η βενζίνη από με πέρυσι, λέει το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών

Ακριβότερη κατά 12,5% από πέρυσι πληρώνουν οι Έλληνες καταναλωτές τη βενζίνη φέτος, όπως σημειώνει το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ).

Συγκεκριμένα, ο οδηγός ενός μεσαίου κυβισμού 1400 αυτοκινήτου, ο οποίος διανύει τον μήνα 1250 χιλιόμετρα με κατανάλωση 9 λίτρα / 100 χλμ με τιμή λίτρου 1,57 τον περυσινό Μάρτιο πλήρωνε 176,63 ευρώ.

RBS: Μικρή συμμετοχή στο PSI, χρέος 160% και 3η διάσωση

Μία ζοφερή εικόνα της προοπτικής της ελληνικής οικονομίας δίνουν σε σημείωμά τους οι αναλυτές της βρετανικής Royal Bank of Scotland (RBS).

Το 23 σελίδων σημείωμα προβλέπει κατ’ αρχάς ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας μετά το PSI θα παραμείνουν υψηλές, απαιτώντας ένα τρίτο πακέτο διάσωσης ήδη από το 2014 ώστε να καλυφθούν ανάγκες από το 2015 και μετά. Το μέγεθος αυτής της διάσωσης εκτιμάται ότι θα είναι παρόμοιο με του δεύτερου πακέτου και θα καλύπτει τη χώρα έως το 2020.

FT: ''Κανένας οίκτος για τους διαβολικούς επενδυτές''

Οι Financial Times αποκαλύπτουν τις παρασκηνιακές πιέσεις ώρες πριν κλείσει η συμφωνία για το PSI, και τονίζει πως ''θα είναι η πρώτη φορά σε 60 χρόνια που κηρύσσει στάση πληρωμών δυτικό έθνος''.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τον χαρακτηριστικό τίτλο : ''Ελλάδα: Απειλεί με στάση πληρωμών τον Απρίλιο''

Ο Νταλάρας έχει πολλά κοστούμια για γιαούρτωμα: "Τα έχω ξαναζήσει αυτά στη Χούντα"

Αποφασισμένος να συνεχίσει να δίνει συναυλίες παρά τις επιθέσεις που δέχεται, δηλώνει ο Γιώργος Νταλάρας... και εμείς θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τα γιαούρτια του

Μετά τα πρωτοφανή επεισόδια στο συναυλία που έδωσε στο Ίλιον, όπου άγνωστοι του επιτέθηκαν με γιαούρτια, καφέδες, ακόμη και καρέκλες, ο γνωστός τραγουδιστής τονίζει ότι θα συνεχίσει να κάνει το καθήκον του.
Μιλώντας στα «Νέα», επισημαίνει ότι...

Προβλήματα στο Facebook στην Ευρώπη

Αναφορές ότι το διάσημο κοινωνικό δίκτυο τέθηκε για κάποιο χρονικό διάστημα εκτός λειτουργίας στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Εκτός λειτουργίας τέθηκε για ένα διάστημα το Facebook στην Ευρώπη, με χρήστες να αναφέρουν πως το δίκτυο «έπεσε» σε...

100 χρόνια μπροστά το ΠΑΣΟΚ: Κλέβει τις θέσεις (ΑΟΖ, ανάπτυξη) της ΝΔ και την αφήνει στον άξονα (συγκυβέρνηση, ανασχηματισμός)... Περαστικά μας

Μια άκρως ενδιαφέρουσα αποκάλυψη για του λόγους που επιτείνεται η ελληνική ύφεση κάνει το χθεσινό φύλλο της   Wall Street Journal. Η παύση των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα τον περασμένο Σεπτέμβριο από τον κ. Βενιζέλο σε συνδυασμό με την τότε οργή της Ευρώπης λόγω της ολιγωρίας της ελληνικής κυβέρνησης, οδήγησε στην καθυστέρηση της οικονομικής βοήθειας που χρειάζεται η χώρα για να καλύψει τα έξοδα λειτουργίας της, αναφέρει η εφημερίδα.

ΥΠΟΙΚ: Νομίζετε ότι πληρώνετε μόνο το ρεύμα, αλλά εμείς ειπράττουμε πρώτα το χαράτσι

Το υπουργείο Οικονομικών κατηγορεί στελέχη της ΔΕΗ ότι καλλιέργησαν την εντύπωση πως αν κάποιος πληρώσει μόνο τις κιλοβατώρες ρεύματος, γλιτώνει το τέλος ακινήτων. Το αποτέλεσμα είναι ότι στα γκισέ της ΔΕΗ συρρέουν χιλιάδες καταναλωτές που ζητούν να καταβάλουν χρήματα μόνο για την ενέργεια που κατανάλωσαν, αφήνοντας εκτός το μέρος της οφειλής για το ειδικό τέλος των ακινήτων.

Κρήτη:Τι φαντάζεστε ότι προσπάθησε να βάλει σε πλοίο, οδηγός φορτηγού;

To έπαιζε ατάραχος αλλά... λόγω μεγέθους, ήταν αδύνατον να κρυφτεί! Με το πλοίο της γραμμής επιχείρησε να "στείλει"  εκτός Κρήτης...

Δωρεάν εξετάσεις με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας

Δωρεάν εξετάσεις σε γυναίκες θα προσφέρουν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αρεταίειο» και το Νοσηλευτικό Ίδρυμα «Ερρίκος Ντυνάν», με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, την Πέμπτη 8 Μαρτίου.

 Ειδικότερα...

Καρότο και μαστίγιο για τη συμμετοχή στη διαδικασία του PSI

Την απειλή της χρεοκοπίας αν αποτύχει το PSI, καθώς και την προειδοποίηση προς όσους επιθυμούν να εξαιρεθούν από το κούρεμα ότι δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ για τα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν επιστρατεύει η ελληνική κυβέρνηση, στην τελική ευθεία για τη συμμετοχή στην ανταλλαγή ομολόγων. Το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι «αυτή είναι η καλύτερη προσφορά» που μπορούν να πάρουν οι ομολογιούχοι και πως άλλη δεν θα υπάρξει.

Υπό κατάληψη το Ταμείο των αστυνομικών στην Ομόνοια

Συμβολική κατάληψη πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί συνδικαλιστές αστυνομικοί έξω από το ταμείο τους (ΤΕΑΠΑΣΑ), που βρίσκεται στην οδό Βερανζέρου 48 στην Ομόνοια.

Καρφί των αμερικάνων και στις ένοπλες δυνάμεις... αναμενόμενο

«Υπάρχει ένα, όχι πολύ αστείο, ανέκδοτο που κυκλοφορεί αυτή την εποχή στις αγορές: ότι η πραγματικότητα λύση για το ελληνικό πρόβλημα θα ήταν στρατιωτικό πραξικόπημα. Αντί να βάζει χρήματα η Γερμανία για το χρέος της Ελλάδας καλύτερα θα ήταν να χρηματοδοτήσει ένα πραξικόπημα και να λύσει έτσι το θέμα». Είναι αργά το βράδυ της 1ης Νοεμβρίου 2011 και «οι Βρυξέλλες βουίζουν» από το ξήλωμα της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ελλάδα.

ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ

   Το συζητούσα με ένα φίλο μου χθές το βράδυ.Όλα καλά και όλα ωραία με το κίνημα της πατάτας.
   Οι παραγωγοί πωλούν φτηνά και ο κόσμος αγοράζει φτηνά.
   Η Ν.Δ,το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα,πλην ΚΚΕ το βρήκαν πολύ καλό,αλλά......

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Και ποιο είναι το ...δίδαγμα και το ρητό - όπως μας έλεγαν παλιά στο κατηχητικό σχολείο- από την κίνηση του Παπαδήμου να κάνει υπουργό τον Μπαμπινιώτη;

ΘΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Γ. Καρασμάνης: Προωθείται νομοθετική ρύθμιση, ώστε και για το 2012 να είναι δυνατή η χορήγηση παροχών ασθένειας στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, με τη συμπλήρωση πενήντα 50 αντί 90 ημερών ασφάλισης

Έπειτα από επιστολή των Δασικών Συνεταιρισμών Αλμωπίας, ο Βουλευτής Ν. Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε στη Βουλή την υπ’ αριθ. 5070/26-01-2012 ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, με την οποία ζητούσε να είναι δυνατή για το 2012 η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας των Δασεργατών, αλλά και γενικότερα των ασφαλισμένων του ΙΚΑ με τη συμπλήρωση 50 ημερών ασφάλισης και όχι 90 ( όπως εκ του νόμου προβλέπεται ), λόγω των τεράστιων προβλημάτων ανεργίας και υποαπασχόλησης που βιώνουν οι ασφαλισμένοι του κλάδου εξαιτίας της πρωτοφανούς κρίσης που μαστίζει τη χώρα.
Στην ερώτηση αυτή του Γιώργου Καρασμάνη δόθηκε από τον Υπουργό Εργασίας κ. Κουτρουμάνη η παρακάτω απάντηση:

Η άτακτη αμνησία του Βενιζέλου

του Βασίλη Μπαλάφα

Την Τρίτη το βράδυ συζητήθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για την εφαρμογή μερικών από όσα επιφέρουν οι συμφωνίες για τη δανειακή σύμβαση της χώρας και το PSI, το «κούρεμα» των ομολόγων. Δεινός ρήτορας ο Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως, επιδόθηκε σε μια ακόμα ομιλία, κατά την οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ, θεοποίησε σχεδόν τον εαυτό του και την παράταξη της οποίας επιζητά να ηγηθεί όταν γίνουν οι εσωκομματικές της διαδικασίες.

Ο Γιώργος Καισάριος υποψήφιος βουλευτής με την Δημοκρατική Συμμαχία

Επειδή λοιπόν πλησιάζουν οι εκλογές, θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι θα είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές στην Β περιφέρεια Αθηνών με το κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Ο. Κεφαλογιάννη για τον κλειστό εδώ και 7 χρόνια αρχαιολογικό χώρο Ακρωτηρίου Σαντορίνης

«Η απουσία συγκροτημένης πολιτικής τα τελευταία δυόμιση χρόνια στον πολιτισμό, συνεχίζει να προκαλεί σοβαρές παρενέργειες και στον τομέα του τουρισμού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα τεκταινόμενα με τον αρχαιολογικό χώρο Ακρωτηρίου Σαντορίνης, ο οποίος παραμένει αδικαιολόγητα κλειστός για το κοινό, γεγονός, που λειτουργεί ανασταλτικά στις κρατήσεις στη διεθνή αγορά για τους ενδιαφερόμενους επισκέπτες του νησιού.

Τελικά οι αμερικάνοι διορίζουν ακόμα και υπουργούς όπως δείχνει η περίπτωση του συνομιλητή του Μπαμπινιώτη

Διαβάστε το τηλεγράφημα της Πρεσβείας και τι γράφαμε τον Σεπτέμβριο του 2011, όταν αποκαλύφθηκε από τα wikileaks ότι ο Μπαμπινιώτης ζητούσε τη βοήθεια των αμερικάνων συνομιλώντας με την Πρεσβεία τους, προκειμένου να αναμορφώσει το εκπαιδευτικό μας σύστημα:

Βίντεο: Λαζόπουλος και πατάτες

Δείτε το:

Ανακοινώθηκε ο μίνι ανασχηματισμός... Ο ΜπαμπHνιOτIς IπoυργΩς (Εθνικής... το θυμάστε αυτό) ΠΕδΗας και από σήμερα απαγορεύονται οι αντωνυμίες κ.λπ

To μίνι ανασχηματισμό, μετά την αποχώρηση του Χρήστου Παπουτσή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε η κυβέρνηση.