24 Σεπτεμβρίου 2018

Ξεσπάθωσε ο Βασίλης Κικίλιας κατά κυβέρνησης για δημόσια ασφάλεια και προσφυγικό

Έξω από τα δόντια τα είπε ο βουλευτής Α’ Αθήνών και Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό News 247. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη σεβασμού σε ότι έχει να κάνει με την διάκριση των εξουσιών και την ελευθερία του Τύπου και την ίδια στιγμή προσφέρει πολιτική κάλυψη στον Ρουβίκωνα.

Σε ότι έχει να κάνει με το μεγάλο θέμα του άτυχου Ζακ Κωστόπουλου ο κύριος Κικίλιας δήλωσε χαρακτηριστικά: «το περιστατικό είναι τραγικό. Η ανθρώπινη ζωή αποτιμάται αξιακά πάνω από όλα. Πουθενά στον ποινικό μας κώδικα δεν αναγράφεται ότι η τιμωρία για μία κλοπή μπορεί να είναι η αυτοδικία. Η ασφάλεια διερευνά το περιστατικό και σήμερα θα γίνει η νεκροψία και θα γνωρίζουμε τα αίτια του θανάτου. Μέχρι τότε, δεν μπορούμε να έχουμε την πλήρη εικόνα για να βγάλουμε συμπεράσματα και πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας»

Στην συνέχεια συμπλήρωσε ότι τα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει χαθεί η μπάλα στον τομέα της ασφάλειας. Αμέσως μετά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις συλλήψεις των δημοσιογράφων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» που τις χαρακτήρισε «εκδηλώσεις απολυταρχικού καθεστώτος» και τόνισε: «σε θέματα βασικά για τη Δημοκρατία μας, υπάρχει τεράστια υποχώρηση. Επικρατεί μπάχαλο, αύξηση της εγκληματικότητας, υπάρχει ανοχή στην τρομοκρατία και στον Ρουβίκωνα, υπάρχουν σύνδεσμοι και υπόγειες διαδρομές μεταξύ Κορυδαλλού και Εξαρχείων. Υπάρχουν αναρχικές ομάδες που παραβαίνουν το νόμο κατά συρροή και μία κυβέρνηση που δίνει πολιτική κάλυψη σε αυτές τις «ακτιβίστικες» ενέργειες».

Τέλος έθεσε το σημαντικό ερώτημα για το που πήγαν τα 1,6 δισ. ευρώ ευρωπαϊκών πόρων για το προσφυγικό διότι με αυτούς τους πόρους δεν δικαιολογείται η κατάσταση που επικρατεί στις δομές φιλοξενίας της χώρας και εξέφρασε την βούληση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ελέγξει την κυβέρνηση για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τα κονδύλια.