24 Μαρτίου 2024

Σε εξέλιξη σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας για να «ρίξουν τον Μητσοτάκη» οι ΝΑΝΟΙ- Αντάμα Κασσελάκης, Ανδρουλάκης και ΒΑΓΓΕΛΑΣ 😜


Το... εργάκι αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά.

Πρωταγωνιστές, κομπάρσοι και διαπλεκόμενα συμφέροντα, όλοι μαζί επί σκηνής. Στόχος και ονείρωξή τους να «ρίξουν τον Μητσοτάκη». Το λες και σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας αυτό.

Για να μην πούμε για τον άλλον τον απερίγραπτο και αμετροεπή Κασσελάκη που ζήτησε (!) την παραίτηση του πρωθυπουργού, πρόωρες εκλογές (σ.σ.: κάποιος να πει στον αστακοκαραβοκύρη από το Μαϊάμι, ότι πριν από περίπου δέκα μήνες είχαμε εκλογές και ο κυρίαρχος λαός επέλεξε για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη), οι οποίες σύμφωνα με το σκεπτικό του πρέπει να γίνουν παρουσία διεθνών παρατηρητών. Ο λαϊκισμός και η πολιτική τύφλωση στα καλύτερά τους. 

Το σχέδιο

Η «αυθόρμητη» απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να καταθέσει, από κοινού με τον Στέφανο Κασσελάκη, τον... επισπεύδοντα Βελόπουλο και τους... δημοκράτες Σπαρτιάτες (σ.σ.: το ΚΚΕ θα τη στηρίξει... διά της εις άτοπον απαγωγής) πρόταση δυσπιστίας την Τρίτη κατά της κυβέρνησης, κυρίως κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, έρχεται να αναδείξει το σχέδιο που εξυφαίνεται για να «κοντύνουν» πολιτικά τον πρωθυπουργό. 

Και είναι τέτοια η απελπισία της αντιπολίτευσης που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και οι συνοδοιπόροι του, επέλεξαν τη στιγμή που ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στον Καναδά εκπροσωπώντας τη χώρα.

Πρόκειται πλέον με σαφήνεια για μια συντονισμένη προσπάθεια. Δεν είναι μια αντιπολιτευτική τακτική που αφορά ένα κόμμα, ούτε για μια τακτική που φέρνει ένα κόμμα –το ΠΑΣΟΚ– να γίνεται ουρά του χυδαίου λαϊκισμού και της τοξικότητας του ΣΥΡΙΖΑ που έχει ξεπεράσει τον πολακισμό και ακολουθεί το αντίγραφο του Τραμπ, τον κασσελακισμό. Και μόνο το γεγονός πως τα δύο κόμματα, που δηλώνουν και κόμματα εξουσίας, έρχονται να υιοθετήσουν τον λαϊκισμό και τις θεωρίες συνωμοσίας του Κυριάκου Βελόπουλου, αρκεί για να επιβεβαιωθεί η κοινή πρακτική.

Ο Στέφανος Κασσελάκης και κυρίως ο Νίκος Ανδρουλάκης παίζουν τα ρέστα τους. Και παίζουν μια ακόμη φορά τη χώρα στα ζάρια στην προσπάθειά τους να αποφύγουν έναν πολιτικό «θάνατο». Να αποφύγουν το τέλος της πολιτικής τους καριέρας όπως αυτό διαφαίνεται εν όψει των ευρωεκλογών. Είναι έτοιμοι για όλα. Η σύμπραξη με τις τακτικές του Κυριάκου Βελόπουλου ενδεικτική, η υιοθέτηση δημοσιευμάτων –που διαψεύδονται με κατηγορηματικό τρόπο και με στοιχεία– χαρακτηριστική. Η συμμετοχή τους στο παιχνίδι που στήνεται από όσους φοβούνται τη δυναμική που έχει αναπτύξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, δεδομένη.

Το ενδεχόμενο στις ευρωεκλογές να επαναληφθεί το σκηνικό των εθνικών εκλογών τρομάζει όλους όσοι επιθυμούν και επιδιώκουν να ελέγχουν μια κυβέρνηση. Να ελέγχουν την πολιτική και κυρίως την εφαρμοσμένη πολιτική. Η ανάπτυξη της χώρας, η διάχυσή της στην κοινωνία αποτελεί κόκκινο πανί αφού επί της ουσίας καθιστά μια κυβέρνηση ανεξάρτητη. Της επιτρέπει δηλαδή την αδιαμεσολάβητη σχέση με τους πολίτες, χωρίς μεσάζοντες και χωρίς «διαχειριστές» των κοινωνικών πόρων. Αυτών που μια κυβέρνηση οφείλει να επιστρέφει στο σύνολο των κατοίκων μιας χώρας.

Το μπαράζ των δημοσιευμάτων και το περιεχόμενο αυτών αποτελούν τη μια πλευρά. Η άλλη πλευρά είναι η υιοθέτησή τους από τα πολιτικά κόμματα. Από τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη που επιχειρεί να αναβιώσει μέρες αγανακτισμένων και κάτω πλατείες με κρεμάλες, αλλά πλέον και από το ΠΑΣΟΚ που σύρεται πίσω από την αδυναμία του αρχηγού του να πείσει τους πολίτες πως αποτελεί εναλλακτική λύση όχι μόνο ως προς τον σχηματισμό μιας μελλοντικής κυβέρνησης, αλλά ως προς τη δυνατότητα του ίδιου να ηγηθεί μιας χώρας.

Και εκεί, μέσα στον πανικό τους, τα δύο κόμματα γίνονται ουρά θεωριών συνωμοσίας. Δήθεν σχεδίων συγκάλυψης που έχει ήδη ρίξει με διάφορους τρόπους στη συζήτηση ένα άλλο κόμμα, αυτό του Κυριάκου Βελόπουλου. Γίνονται ουρά δηλαδή μιας θεωρίας που πηγάζει από δήθεν πληροφορίες και δήθεν στοιχεία τα οποία δεν επιβεβαιώνονται από πουθενά.

Το χειρότερο όμως είναι πως και τα δύο αυτά κόμματα μπαίνουν σε μια λογική που πλήττει την ίδια τη Δημοκρατία αφού υιοθετούν μια ακραία και άκρως υποτιμητική για τη χώρα και τους πολίτες θεωρία που αποτυπώνεται μέσα από άλματα λογικής επιχειρώντας να αμφισβητήσουν το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών.

Πώς; Χαρακτηρίζοντας ουσιαστικά τους πολίτες άβουλα όντα που άγονται και φέρονται από εταιρείες και καμπάνιες που κανείς δεν είδε να λαμβάνουν χώρα πριν από τις εκλογές. Αντιθέτως, όλοι είδαν να συμβαίνουν δολοφονίες χαρακτήρων όπως αυτές που περιγράφουν τα δημοσιεύματα, αλλά από την άλλη πλευρά. Από τα πληρωμένα τρολς του Διαδικτύου που εκφράζουν και χαράσσουν, πολλές φορές, τη γραμμή των κομμάτων της αντιπολίτευσης, κυρίως όμως του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης κηρύσσουν ανοιχτά έναν πόλεμο και δηλώνουν αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα. Να βάλουν στο παιχνίδι κάθε χυδαία πρακτική και μια διχαστική ρητορική που οι πολίτες επιχείρησαν να βάλουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας κοιτώντας μπροστά.

Πλέον ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

toManifesto