18 Ιουνίου 2024

Γνωστός πολύγλωσσος😜😜


Άγιο είχαμε με τέτοιου αγράμματους που μας κυβέρνησαν 5 χρόνια...

Εκτός από αγγλικά ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τη σελίδα του Ινστιτούτου που άνοιξε για να βγάζει τα κολέγια των παιδιών, μιλάει και FRANCE... 


Οδ. Κωνσταντινόπουλος σε Ανδρουλάκη: Δεν φοβάμαι τη διαγραφή - «Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν»


Το πώς έκρινε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του κόμματός του, Νίκος Ανδρουλάκης αλλά και το πώς βλέπει την πρόταση τόσο για κοινό ψηφοδέλτιο με ΣΥΡΙΖΑ όσο και για κοινό υποψήφιο πρωθυπουργό που θα εκλεγεί από τη βάση, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Δεν έκανε αυτοκριτική και δεν μπόρεσε να απαντήσει στα βασικά. Αν δεν μπορεί ο ίδιος να κερδίσει τον Κασσελάκη, πώς θα κερδίσει τον Μητσοτάκη;»  διερωτήθηκε εκ νέου ο κ. Κωνσταντινόπουλος επισημαίνοντας πως εκτιμάει ότι ο κ. Ανδρουλάκης «δεν μπόρεσε να απαντήσει στα βασικά ερωτήματα κατά την άποψή μου, τα οποία υπάρχουν και είναι αυτή τη στιγμή ουσιαστικά».

Δηλαδή, εξήγησε, «δεν μπορεί κάποιος να του ζητάει δημοκρατικά να πάει σε εκλογές και αυτός να επικαλείται το φόβο των διαγραφών. Είναι σαν να φοβάται κάποιος τις εκλογές. Νομίζω είναι λάθος αυτό».

Το δεύτερο είναι, συνέχισε ότι «δεν υπάρχει κάποια τοξικότητα όταν λες σε κάποιον και όταν και εσύ ο ίδιος, και μάλιστα ο κ. Ανδρουλάκης είχε πει πριν τις εκλογές ότι τρίτη θέση είναι ήττα. Και λέω εγώ κάτι πολύ απλό: αν κάποιος δεν μπορεί να θέσει το δικαίωμα, τη δυνατότητα της αμφισβήτησης του αρχηγού και μάλιστα όταν ο ίδιος έχει πει ότι αν δεν κερδίσω τον Κασσελάκη, δεν μπορώ να κερδίσω τον Μητσοτάκη; (…)».

«Ο κ. Ανδρουλάκης φοβάται και δεν θέλει τις εκλογές (εσωκομματικές)»

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «δεν θέλει να πάει σε εκλογές. Αν ήθελε να πάει στις εκλογές έχει διαμετρικά ο ίδιος εκφράσει δύο αντίθετες απόψεις: Η μία στην αρχή, στην απάντηση σε μένα ότι θα κάνει το 2025 εκλογές και η άλλη που έβγαλε ο ίδιος διαρροή ότι θα κάνει τον Ιούλιο εκλογές. Και νομίζω και τα δύο έχουν τα δικά τους προβλήματα».

Τόνισε πως «εμείς το σκεπτικό που καταθέσαμε είναι ένα σκεπτικό το οποίο λέει ότι μέσα στους επόμενους έξι μήνες και περίπου οκτώ μήνες πριν τις διαδικασίες που λέει το καταστατικό, θα μπορούσε να κάνουμε μια διαδικασία πολιτικής αποτίμησης, εκλογής με πολύ κόσμο, με φερεγγυότητα, όπως είχαμε κάνει και τις προηγούμενες διαδικασίες».

Δηλαδή, ανέφερε περαιτέρω, «να καλέσουμε να υπάρχουν δυνατοί υποψήφιοι και να έρθει πολύς κόσμος. Και βεβαίως ο κ. Μητσοτάκης, αφού όλοι εκτιμούμε ότι κάποια στιγμή μπορεί να πάει σε πρόωρες εκλογές, να είναι προετοιμασμένη η παράταξη για το πολιτικό πλαίσιο της επόμενης μέρας και τη διεύρυνση».

«Το κόμμα πρέπει να πάει στις κάλπες το αργότερο μέχρι το Δεκέμβρη του 2024»

Έπειτα, σημείωσε «Το ζητούμενο είναι τι βοηθάει την παράταξη αυτή τη στιγμή να γίνει σωστά. Εγώ είπα ότι είναι σωστό χρονικά να γίνουν εκλογές εντός του 2024, το αργότερο μέχρι το Δεκέμβριο του 2024, όπου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες και οι οποίες θα περιλαμβάνουν: την αποτίμηση των εκλογών, θα έχουν πολιτικό πλαίσιο και συζήτηση για πολιτικές μέσα από συνδιάσκεψη.

Έχουν το μανιφέστο του κάθε υποψηφίου για το πώς θέλει το ΠΑΣΟΚ και την επόμενη μέρα της διεύρυνσης, έχει τις εκλογές από τη βάση, μια δυναμική διαδικασία και καταλήγει με το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, όπου φτιάχνει ουσιαστικά τους πυλώνες πολιτικής αντιπαράθεσης με τη Νέα Δημοκρατία (…).

Κανένας δεν είπε να παραιτηθεί ο Ανδρουλάκης. Είπαν να προχωρήσει στην εκλογική διαδικασία γιατί σεβόμαστε το δικαίωμά του να είναι υποψήφιος (…)». Όσο για το αν θα είναι υποψήφιος, ο ίδιος ο κ. Κωνσταντινόπουλος με το κόμμα είπε «όχι δεν θα είμαι. Και αυτό το έχω πει από την αρχή».

«Δεν φοβάμαι τη διαγραφή - Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν»

Όπως και τόνισε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, αναφορικά με το αν το ΠΑΣΟΚ αντέχει διαγραφές, αν δηλαδή η Κεντροαριστερά αντέχει νέες διασπάσεις, «Εγώ δεν ξέρω. Εγώ σας λέω τι είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και το πώς το αντιλήφθηκα εγώ. Εγώ δεν καταλαβαίνω όταν κάποιος του λέει να πάει δημοκρατικά στην εκλογή από τη βάση να λέει ότι εγώ θα σας διαγράψω, θα πάρω μια απόφαση και μετά θα σας διαγράψω. Δεν το καταλαβαίνω.

Εγώ προσωπικά να ξέρετε, δεν νιώθω κανένα φόβο και μου θύμισε αυτό: Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν, αλλά δεν καταλαβαίνω ότι αυτό δίνει προοπτική, το να επικαλείσαι το φόβο. Νομίζω λοιπόν, ότι αν θεωρεί ότι εμείς θα σταματήσουμε να μιλάμε για το φόβο της διαγραφής, αυτό είναι λάθος».

«Μη υπαρκτό το σενάριο συνεργασίας ΠΑΣΟΚ με ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκη»

Σχετικά με τη πρόταση του κ. Νίκου Παππά για κοινό ψηφοδέλτιο με ΣΥΡΙΖΑ όσο και για κοινό υποψήφιο πρωθυπουργό που θα εκλεγεί από τη βάση, επισήμανε: «Αυτό το σενάριο είναι μη υπαρκτό. Ακούστε τώρα τι λέει ο κ. Παππάς:

Ότι κοιτάξτε να δείτε, εμείς δεν έχουμε και πολύ καλούς αρχηγούς για να γίνουν πρωθυπουργοί στη χώρα και αφού δεν έχουμε καλούς αρχηγούς για να γίνουν πρωθυπουργοί της χώρας και δεν τους ψηφίζει ο κόσμος, ας μαζευτούμε όλοι να βρούμε έναν άλλον τρίτο να τον κάνουμε πρωθυπουργό.

Και πιστεύετε ότι η χώρα θα μπορέσει να έχει δύο κόμματα, τα οποία θα έχουν δύο διαφορετικούς προέδρους, θα έχουν έναν άλλον πρωθυπουργό και πιστεύετε ότι αυτό θα το εμπιστευτεί ο κόσμος; (…).

Υπάρχει, όμως, κάποιο περιθώριο συνεργασίας σε κάποιο επίπεδο, έχω πει την πρότασή μου, όχι όμως, με τον κ. Κασσελάκη (…).

Πρέπει λοιπόν, ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ και ο υποψήφιος πρόεδρος να κάνει τη διεύρυνση σε αυτόν τον κόσμο που σας είπα εγώ, τα 2,5 εκατομμύρια που λείπουνε, τους ψηφοφόρους και σε στελέχη τα οποία δεν επιδοκιμάζουν την τακτική του κ. Κασσελάκη αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του».

Politico για Φάρατζ: Όταν υποψήφιοι του κόμματος υμνούν τον Χίτλερ, μάλλον κάτι πάει στραβά


«Όταν οι υποψήφιοι του κόμματός σας συνεχίζουν να υμνούν τον Χίτλερ, μάλλον κάτι έχει πάει στραβά», σχολιάζει το Politico αναφερόμενος στον Νάιτζελ Φάρατζ και το κόμμα Reform UK.

Ο Νάιτζελ Φάρατζ κατηγόρησε την «αξιόπιστη εταιρεία» που ανέλαβε τη στρατηγική επικοινωνίας, η οποία εν τέλει προκάλεσε μια σειρά από αντιπαραθέσεις που έπληξαν τις τελευταίες εβδομάδες τους υποψηφίους του κόμματός του Reform UK.

Συγκεκριμένα, ένας από τους υποψηφίους εξήρε τον Αδόλφο Χίτλερ ως «λαμπρό», και είπε ότι ήταν «ικανός να παρακινεί τους ανθρώπους σε δράση» ενώ χαρακτήρισε την εισβολή του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία «νόμιμη».

Όπως αναφέρει το Politico, ακόμα ένας είπε ότι η Βρετανία «θα έπρεπε να είχε αποδεχθεί την προσφορά ουδετερότητας του Χίτλερ» κατά την προετοιμασία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.



Επίσης, ένας άλλος υποψήφιος εγκατέλειψε την εκλογική κούρσα τις τελευταίες ημέρες, αφού αναφέρθηκε ότι προηγουμένως ενθάρρυνε τους ανθρώπους να ψηφίσουν το ακροδεξιό Βρετανικό Εθνικό Κόμμα.

Αυτό δημιούργησε ερωτήματα σχετικά με τη διαδικασία ελέγχου των υποψηφίων του κόμματος. Το διεκδικητικό κόμμα, το οποίο ελπίζει να αναμετρηθεί με τους Συντηρητικούς και ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις εν όψει των πρόωρων εκλογών της 4ης Ιουλίου, «κατεβάζει» υποψήφιους σχεδόν σε κάθε έδρα.

Μιλώντας στο Good Morning Britain την Τρίτη, ο Φάρατζ ομολόγησε το λάθος, κάνοντας λόγο για μια συμφωνία εξωτερικής ανάθεσης που πήγε στραβά.

«Πληρώσαμε ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό σε μια αξιόπιστη εταιρεία που δεν έκανε τη δουλειά», δήλωσε στην εκπομπή Good Morning Britain του ITV. «Μας έκαναν «πολιτικό ράψιμο» και αυτό μας δημιούργησε προβλήματα».

Και πρόσθεσε: «Το αποδέχομαι αυτό και λυπάμαι γι' αυτό».

Κυρ. Μητσοτάκης: Σύσκεψη στο Μαξίμου με θέμα το ΑΣΕΠ-Αλλαγές που εξετάζονται


Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) θα είναι το αντικείμενο της σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη το απόγευμα (18:30) στο Μέγαρο Μαξίμου από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Για τις αλλαγές στον ΑΣΕΠ ο πρωθυπουργός είχε μιλήσει σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον ΣΚΑΪ 100,3, πριν από τις ευρωεκλογές, τονίζοντας ότι «υπάρχει μεγάλο δομικό πρόβλημα, που πρέπει να αντιμετωπιστεί διακομματικά. Θα βάλω το θέμα σε δημόσιο διάλογο», και σημειώνοντας ότι μια ιδέα είναι η απλοποίηση του μηχανισμού.

Αλλαγές που εξετάζονται

Τρεις αλλαγές και μία εναλλακτική  εξετάζονται για το νέο ΑΣΕΠ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα». Ο λόγος για τα ψηφιακά δικαιολογητικά, ένα νέο, αυτοματοποιημένο μοντέλο ελέγχου των δικαιολογητικών που υποβάλλονται. Ακόμη, η πρόσληψη σε 12 μήνες, καθώς, η κυβέρνηση εξετάζει λύσεις μελετώντας κάθε στάδιο ενός διαγωνισμού πρόσληψης, που σημαίνει ότι επίκειται διαβούλευση με τα στελέχη της Αρχής για θέματα εσωτερικής λειτουργίας. Όπως και ο «κόφτης» στον αριθμό των θέσεων που θα μπορούν να επιλέξουν οι επιτυχόντες, αρχής γενομένης από τον επόμενο γραπτό πανελλήνιο διαγωνισμό.

Η εναλλακτική που συζητείται, αναφέρουν «Τα Νέα», είναι το επικουρικό σχήμα. Πρόκειται για τη δημιουργία ενός μίνι ΑΣΕΠ, δηλαδή το σενάριο συγκρότησης ενός επικουρικού οργανισμού ως υποβοηθητικού στη διαχείριση του όγκου των προσλήψεων, ο οποίος θα βρίσκεται υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Eurostat: Στο 2,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάιο - Στο 2,6% στην Ευρωζώνη


Στο 2,4% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάιο από 3, 2% τον Απρίλιο σύμφωνα με την Eurostat. Ένα χρόνο πριν, το μήνα Μάιο, ήταν στο 4,1%.

Αντίθετα, ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Μάιο ανήλθε στο 2,6% από 2,4% τον Απρίλιο. Ένα χρόνο πριν, τον Μάιο του 2023, ήταν στο 6,1%.

Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Λετονία (0,0%), τη Φινλανδία (0,4%) και την Ιταλία (0,8%), ενώ τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Ρουμανία (5,8%), το Βέλγιο (4,9%) και την Κροατία (4,3%).


Σε σύγκριση με τον Απρίλιο, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε 11 κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε 2 ενώ αυξήθηκε σε 11.

Τον Μάιο, την υψηλότερη συμβολή στον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού της ζώνης του ευρώ είχαν οι υπηρεσίες (+1,83 ποσοστιαίες μονάδες, π.μ.), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (+0,51 π.μ.), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+0,18 π.μ.) και την ενέργεια (+0,04 π.μ.).



📺Δυσνόητα όσα λένε οι δημοσιογράφοι😜🤦‍♂️ΒΙΝΤΕΟ


Κρίμα που δεν βγήκε ο Παπαργυρόπουλος... θα μας προσέφερε άφθονο γέλιο

📺Τουρίστας... χωρίς σανδάλια🤣🤣ΒΙΝΤΕΟ


Να εδώ ο Άδωνις εξηγεί
γιατί ο Κασσελάκης είναι τουρίστας: Ήρθε τους πήρε το κόμμα και γύρισε για να φέρει και τα χειμερινά του.


📺Θέμα χρόνου η ένωσή τους😜🤣ΒΙΝΤΕΟ


Απορώ γιατί το παιδεύουν τις τελευταίες μέρες Κασσελάκης, Τσίπρας και ΓΑΠ... αφού η μαγιά της ενοποίησης υπάρχει ήδη...




📺Μέχρι και τα σκυλιά τον κατάλαβαν😝😝ΒΙΝΤΕΟ


Προεκλογικά ο Stephen θέλοντας να δείξει ότι είναι και πολύ ζωόφιλος, είπε ότι αν ψήφιζαν τα σκυλιά, θα έβγαινε με σταλινικά ποσοστά.

Μετά από λίγες μέρες αποφάσισαν να τον βγάλουν ΚΑΙ τα σκυλιά ψεύτη, αφού ένα τον δάγκωσε 


Πηγή: Johnny Hoston

ΜΠΑ; ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΘ;😜😜Δημοσκόπηση Interview: Ακρίβεια και γάμοι ομοφύλων προκάλεσαν τις μεγαλύτερες διαρροές στη ΝΔ στις ευρωεκλογές


Ηχηρά μηνύματα έβγαλαν οι κάλπες των ευρωεκλογών καθώς, όπως φαίνεται, οι πολίτες ζητούν αφενός αλλαγή πορείας από την κυβέρνηση και αφετέρου δεν κρίνουν ικανή εναλλακτική δύναμη ούτε το δεύτερο ούτε το τρίτο κόμμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview που διενεργήθηκε για λογαριασμό της POLITIC.

Παράλληλα, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της έρευνας, τρεις στους δέκα ψηφοφόρους έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση στις ευρωεκλογές.
Σύμφωνα με την έρευνα, ένας στους δύο ψήφισε παραδοσιακά το κόμμα που ψηφίζει. Τρεις στους δέκα έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση, ενώ μόλις ένας στους δέκα ψήφισε τον ευρωβουλευτή της αρεσκείας του.

Εννιά στους δέκα που ψήφισαν το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου θέλησαν να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση - Ποιοι υπουργοί θεωρούν οι πολίτες ότι έπρεπε να παραμείνουν και ποιοι να αποχωρήσουν μετά τον ανασχηματισμό.


Οι διαρροές ψηφοφόρων της ΝΔ

Αν και η ΝΔ δεν είχε διαρροές μόνο προς τα δεξιά, αλλά προς όλες τις πολιτικές κατευθύνσεις, επιδεικνύει τη μεγαλύτερη συσπείρωση, καθώς 8 στους 10 που ψήφισαν το κυβερνητικό κόμμα, το είχαν ψηφίσει και σε βουλευτικές εκλογές. Αντίθετα, αρκετά χαμηλότερο είναι το ποσοστό συσπείρωσης τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΠΑΣΟΚ, με ποσοστά 30% και 21% αντίστοιχα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι 9 στους 10 που ψήφισαν το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου θέλησαν να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση. Σχεδόν το ίδιο ποσοστό (8 στους 10) παραδέχεται ότι ψήφισε το κόμμα του Βελόπουλου, την Ελληνική Λύση, για τον ίδιο λόγο. Σημειώνεται ότι τα κόμματα διαμαρτυρίας στα δεξιά της ΝΔ (Ελληνική Λύση, Νίκη, Φωνή Λογικής, Πατριώτες) πήραν 700.486 ψήφους και ποσοστό αθροιστικά 18,31%.
«Μήνυμα» στην κυβέρνηση θέλησε να στείλει ένας στους δύο που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.


Η ακρίβεια το μεγαλύτερο πρόβλημα

Πέρα από το πρωτοφανές κύμα αποχής, η ΝΔ φαίνεται ότι επλήγη σοβαρά από το πρόβλημα της ακρίβειας, καθώς στην περίπτωση των ψηφοφόρων που «έριξαν» ψήφο διαμαρτυρίας, 4 στους 10 θέλησαν να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση για την ακρίβεια και πάνω από 2 στους 10 θέλησαν να στείλουν μήνυμα διαμαρτυρίας για τον γάμο των ομόφυλων.
Ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μετά τις ευρωεκλογές, παραδέχτηκε ότι το πρόβλημα της ακρίβειας αποτέλεσε βασικό παράγοντα για το εκλογικό αποτέλεσμα.


Δένδιας, Κεφαλογιάννη, Πιερρακάκης στο top 3 των υπουργών

Ο πρωθυπουργός αμέσως μετά τις κάλπες προέβη σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, επιχειρώντας να δείξει πως «έλαβε το μήνυμα». Οι αλλαγές δηλώνουν τις προτεραιότητες του επόμενου διαστήματος με αλλαγές σε βασικά υπουργεία: στο Ανάπτυξης, στο Μετανάστευσης, στο Εργασίας και στο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στην ερώτηση της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε πριν τον ανασχηματισμό, σχετικά με τους υπουργούς που θέλουν οι πολίτες να παραμείνουν ή να απομακρυνθούν, στην πεντάδα με τους «αποτελεσματικούς» περιλαμβάνονται ο Νίκος Δένδιας, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Γιώργος Φλωρίδης.

Στους λιγότερο αποτελεσματικούς συναντάμε τον Δημήτρη Καιρίδη, τον Χρήστο Στυλιανίδη, τη Νίκη Κεραμέως, τον Λευτέρη Αυγενάκη και τον Κώστα Σκρέκα.



📺Άγριος καβγάς Φωτίου-Παππά: «Ήρθατε 4ος εκεί που εκλέγεστε» -«Ο λαός σάς έστειλε στο 2,4% και στην ανυπαρξία» [βίντεο]


Ένταση επικράτησε στον «αέρα» του Action24 ανάμεσα στον Πέτρο Παππά και την Θεανώ Φωτίου.

Όλα ξεκίνησαν όταν η κυρία Φωτίου ρωτήθηκε για τους ισχυρισμούς στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς δεν είναι νομιμοποιημένοι να κατέχουν τις έδρες.

«Αυτό να μην το λένε οι άνθρωποι που έχασαν το 37% της δύναμής του σε ψήφους στις ευρωεκλογές» απάντησε η κυρία Φωτίου με τον Πέτρα Παππά να απαντά «Ποιο 37 κυρία Φωτίου, το 2,4% δεν νομιμοποιεί κανένα κόμμα να κατέχει έδρες».

«Δώστε τις έδρες σας πίσω», πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

«Μην το κάνετε αυτό γιατί ήρθατε 4ος εκεί που εκλέγεστε» είπε η Θεανώ Φωτίου.

Παππάς: Να παραδώσετε τις έδρες σας κυρία Φωτίου

«Χαίρεστε; Ποιος το προκάλεσε αυτό; Χαίρεστε, ενισχύστε την Ελληνική Λύση. Σας τοποθέτησε ο λαός εκεί που έπρεπε στο 2,4% και στις επόμενες εκλογές θα σας τοποθετήσει στην ανυπαρξία. Αυτό θέλετε να μην εκλεγεί κανένας Αριστερός. Στο 2,4 ανήκετε και στο σπίτι σας στη συνέχεια. Διασπάσατε τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς δεν ήρθαμε 4οι στην περιοχή που εκλέγεστε, όπως εσείς», ανέφερε η κυρία Φωτίου.

«Να παραδώσετε τις έδρες σας κυρία Φωτίου. Είστε χορηγοί της Ελληνικής Λύσης και τη ΝΔ», επέμεινε ο Πέτρος Παππάς.

Σε ερώτηση για το εάν τα κόμματα θα συζητήσουν για την ενότητα του χώρου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Δεν έχουμε καμία δουλειά να συζητάμε με τους ανθρώπους που υπέκλεψαν τις έδρες του ΣΥΡΙΖΑ».

Νέα παρέμβαση του Αρείου Πάγου: Ζητά κατά προτεραιότητα έρευνα και δίκη για την υπόθεση Λύτρα


Παραγγελία προς την ανακρίτρια σχετικά με την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα, ο οποίος ομολόγησε ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του, απέστειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Με αυτήν ζητάει την κατ' απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της κύριας ανάκρισης.

H νέα παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Λύτρα

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε σήμερα στην ανακρίτρια του 18ου Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών την ακόλουθη παραγγελία:

«Προς

Την κ. Ανακρίτρια του 18ου Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών

Αφού λάβαμε υπόψη την εξαιρετική σοβαρότητα της πρόσφατης υπόθεσης κακουργηματικής ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από τον Α. Λ., η οποία εκδηλώθηκε σε βάρος της συζύγου του Σ.Π., ως ακραία έκφραση της συνεχώς αυξανόμενης ενδοοικογενειακής βίας, που μαστίζει την κοινωνία, αλλά και τον κίνδυνο που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το θύμα εν όψει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πιο πάνω πράξης, διατάσσουμε, κατ’ εφαρμογήν της διάταξης του άρθρου 32 εδ. γ ΚΠΔ:

α) Την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης, που διενεργείται ήδη δυνάμει παραγγελίας του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, στην οποία προσδιορίζεται λεπτομερώς η διωκόμενη πράξη, χωρίς να παραβλεφθεί η ανάγκη, όπως είναι αυτονόητο, της πληρότητας της έρευνας και της συλλογής απαιτούμενων αποδεικτικών στοιχείων και β) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, ομοίως, εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο».

Σημειώνεται ότι χθες παρενέβη ξανά ο Άρειος Πάγος ζητώντας πειθαρχικό έλεγχο των δικαστών που αποφάσισαν να παραμείνει ελεύθερος με όρους ο Απόστολος Λύτρας.

Ο δικηγόρος ομολόγησε τον ξυλοδαρμό της συζύγου του ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να μην την πλησιάζει.

Την ίδια ώρα, αποκαλύπτονταν πληροφορίες από την κατάθεση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, που περιέγραφε επακριβώς τα όσα σοκαριστικά συνέβησαν μέσα στο αυτοκίνητο του δικηγόρου λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε η δικηγόρος, ο σύζυγός της με το που μπήκαν στο αυτοκίνητο της έριξε μπουνιά στο πρόσωπο, ενώ λίγο παρακάτω σταμάτησε στην άκρη του δρόμου και τη χτύπησε ξανά. Ακολούθως μετέβησαν στο σπίτι τους, όπου τον παρακάλεσε να την πάει στο νοσοκομείο καθώς δεν αισθανόταν καλά, λέγοντάς του ότι θα πει ότι έπεσε από τη σκάλα μόνη της.

Η χθεσινή παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκάλεσε την αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που αναφέρουν ότι «η ουσιαστική κρίση δικαστών και εισαγγελέων δεν υπόκειται σε πειθαρχικό έλεγχο», τονίζοντας ότι «η δικαιοσύνη απονέμεται από τα δικαστήρια συγκροτούμενα από τακτικούς δικαστές, που απολαμβάνουν λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησίας». Παρακάτω επισημαίνουν: «Δεν επιτρέπεται πειθαρχικός και ποινικός έλεγχος των δικαστικών λειτουργών για τη δικαστική τους κρίση καθεαυτήν, δηλαδή για την επιστημονική άποψη που ακολούθησαν όσον αφορά τα νομικά ζητήματα που αντιμετώπισαν και την πεποίθηση την οποία σχημάτισαν από την εκτίμηση των αποδείξεων».

Η «κωλοτούμπα» της Λεπέν: Απέσυρε από το πρόγραμμά της, τις προτάσεις για αποχώρηση από ΝΑΤΟ και στενές σχέσεις με Ρωσία, ενόψει εκλογών


Με τις βουλευτικές εκλογές να πλησιάζουν στη Γαλλία η ακροδεξιά «Εθνική Συσπείρωση» της Μαρίν Λεπέν απέσυρε σιωπηρά μια σειρά προτάσεων.

Πρόκειται για προτάσεις της για την αποχώρηση της χώρας από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, την εμβάθυνση των διπλωματικών σχέσεων με τη Ρωσία και τον τερματισμό πρότζεκτ συμπαραγωγής εξοπλισμών με τη Γερμανία.

Καθώς οι δημοσκοπήσεις στη Γαλλία καταγράφουν σημαντική άνοδο της ακροδεξιάς και την πιθανότητα να μετάσχει στην επόμενη κυβέρνηση, το κόμμα της Λεπέν προσπαθεί να εξωραϊσει την εικόνα του και να ενισχύσει την αξιοπιστία του στη διεθνή σκηνή πριν τους δύο γύρους των βουλευτικών εκλογών στα τέλη του μήνα και τις αρχές του επόμενου.

Οι προτάσεις που διαγράφηκαν περιλαμβάνονταν στο εκλογικό μανιφέστο της Λεπέν στις προεδρικές προ διετίας, στο οποίο η «Εθνική Συσπείρωση» παρέθετε 17 θεματικές ενότητες για όλους τους τομείς. Αν και οι 16 από τις ενότητες αυτές παραμένουν στο διαδίκτυο, εκείνη για την άμυνα αφαιρέθηκε σιωπηρά από την ιστοσελίδα του κόμματος κάποια στιγμή μετά τις 11 Ιουνίου.

Τι προέβλεπαν οι προτάσεις που διέγραψε η Λεπέν

Στο μανιφέστο αυτό το κόμμα της Λεπέν εισηγείτο μια αποστασιοποίηση από της ΗΠΑ, «που δεν συμπεριφέρονται πάντοτε ως σύμμαχοι της Γαλλίας», όπως σημείωνε, και πρότεινε «συμμαχία με τη Ρωσία σε συγκεκριμένα θέματα», όπως η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η ασφάλεια της Ευρώπης.

Το κείμενο που αποσύρθηκε πρότεινε ακόμη να εγκαταλείψει «αμέσως» η Γαλλία το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ και να μπει ένα τέλος σε πρότζεκτ συμπαραγωγής οπλικών συστημάτων με τη Γερμανία, όπως η κατασκευή μαχητικών αεροσκαφών και αρμάτων μάχης νέας γενιάς.

Τους τελευταίους μήνες το κόμμα της Λεπέν έχει κατεβάσει τους τόνους αναφορικά με ορισμένες από τις πιο αμφιλεγόμενες θέσεις του, όπως τον περασμένο Μάρτιο όταν οι βουλευτές της «Εθνικής Συσπείρωσης» απείχαν από ψηφοφορία για τη χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος και υποψήφιος πρωθυπουργός, Ζορντάν Μπαρντελά είπε τον ίδιο μήνα στο Politico ότι η Γαλλία θα πρέπει να περιμένει το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία προτού αποχωρήσει από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ.

Σημειωτέον ότι στο πρόγραμμά του για τις ευρωεκλογές το κόμμα της Λεπέν δεν επανέλαβε τις προτάσεις αυτές, αλλά τόνισε ότι «η Ρωσία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και προκαλεί αναθεώρηση της διεθνούς τάξης». Τα τελευταία 24ωρα και με τις αγορές να τρομάζουν μπροστά στο ενδεχόμενο να έλθει η γαλλική ακροδεξιά στην εξουσία, η «Εθνική Συσπείρωση» έκανε πίσω και σε κάποιες από τις πιο κοστοβόρες προτάσεις της.

📺ΕΜ! ΟΧΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕΣ ΤΗΝ ΤΑΚΟΥΝΙΑ😝😝Κούγιας για Λύτρα: Απαράδεκτος ο ξυλοδαρμός, το παραδέχθηκε και ο ίδιος, έχει ανδρικά χαρακτηριστικά ο Αποστόλης


«Υπερβολική» και «λάθος» χαρακτήρισε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας τη δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του Απόστολου Λύτρα για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1, ο κ. Κούγιας σημείωσε μάλιστα ότι ο κ. Λύτρας «έχει ανδρικά χαρακτηριστικά» και ότι «κακές στιγμές στη ζωή των ανθρώπων υπάρχουν πάντοτε».

Αλέξης Κούγιας για Απόστολο Λύτρα: Ήταν υποχρεωτικό να αφεθεί ελεύθερος

«Ήταν υποχρεωτικό να αφεθεί ελεύθερος. Η άποψή μου είναι ότι η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του ήταν υπερβολική. Απαράδεκτη ενέργεια σε κάθε περίπτωση ο ξυλοδαρμός, το παραδέχτηκε και ο ίδιος, έχει ανδρικά χαρακτηριστικά ο Αποστόλης, είναι αυτοδημιούργητος, παραδέχθηκε την πράξη του γιατί θα μπορούσε να αποφύγει να την παραδεχθεί και να επιμένει στην αρχική του θέση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Κατά τον ίδιο, «είναι απαράδεκτη η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του. Ο Άρειος Πάγος έχει νομολογήσει ότι αυτού του είδους τα χτυπήματα δεν είναι βαριά σκοπούμενη βλάβη, δεν είναι κακούργημα αλλά είναι πλημμέλημα. Αυτά τα τραύματα συνιστούν το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης», προσθέτοντας ότι «υπάρχει το ποινικό δίκαιο που δεν έχει καμία σχέση με τη λαϊκίστικη αντίδραση που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη».

«Είναι 100% κακοποιητής (σ.σ.: ο Απόστολος Λύτρας), αλλά είναι διαφορετικό να τον κατηγορήσεις ότι διέπραξε κακούργημα και διαφορετικό ότι διέπραξε πλημμέλημα. Από τότε που υπάρχει το ποινικό δίκαιο στην Ελλάδα, αυτά τα χτυπήματα στο πρόσωπο, το κάταγμα στο πρόσωπο δεν χαρακτηρίστηκαν ποτέ βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Χαρακτηρίζονται έτσι όταν προκαλούν μόνιμη αναπηρία, ακρωτηριασμό ή μακρόχρονη αδυναμία λειτουργίας κάποιου άκρου. Εδώ δεν έχουμε κάτι τέτοιο. Ήταν προκατειλημμένο αυτό που έγινε σε βάρος του, έπρεπε να του ασκηθεί δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Για να κρατηθεί κάποιος προσωρινά πρέπει να είναι, πρώτον, ύποπτος φυγής και, δεύτερον, να μπορεί να δυσχεράνει το έργο της ανακρίσεως», συνέχισε ο Αλέξης Κούγιας.

«Όταν κάνει κάποιος κάτι και το παραδέχεται ενώπιον εκατομμυρίων ανθρώπων, είναι ανδρική συμπεριφορά»

«Κακές στιγμές στη ζωή των ανθρώπων υπάρχουν πάντοτε. Όταν κάνει κάποιος κάτι και το παραδέχεται ενώπιον εκατομμυρίων ανθρώπων, είναι ανδρική συμπεριφορά. Είναι ανδρικό από μέρους του, που έστω και την τελευταία στιγμή παραδέχθηκε την πράξη του», τόνισε ο κ. Κούγιας.

«Δεν είπε κανείς ποτέ ότι πρέπει να του δώσουμε βραβείο για αυτό που έκανε. Αυτός ο άνθρωπος έχει καταστραφεί από δικές του επιλογές, διέλυσε την οικογένειά του. Αν είχε προφυλακιστεί, θα ήταν σκάνδαλο. Είναι κακοποιητής 100%, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό να έχει διαπράξει πλημμελήματα και να τον κατηγορείς για κακουργήματα. Απαγορεύεται ανακριτής ή εισαγγελέας έστω και να προβληματίζεται αν θα τον κρατήσει εφόσον έχει διαπράξει πλημμέλημα. Πολύ σωστά τον άφησαν ελεύθερο, βάσει όσων είδαν στη δικογραφία», συνέχισε ο Αλέξης Κούγιας και κατέληξε πως «η ποινική δίωξη είναι υπερβολική και όταν δικαστεί ο Απόστολος Λύτρας το αδίκημα θα περιοριστεί σε πλημμέλημα».


Νίκος Μωραΐτης: «Από μένα, καληνύχτα Αλέξη» -Οργή για την παρουσία της Νέας Αριστεράς στη διάσκεψη Τσίπρα


Βολές προς τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Νίκος Μωραΐτης.

Αφορμή, αυτή τη φορά, στάθηκε η παρουσία μελών της Νέας Αριστεράς στη διάσκεψη του Ινστιτούτου του Αλέξη Τσίπρα. Αναρτώντας φωτογραφία που απεικονίζονται η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης και η Πέτη Πέρκα, ο κ. Μωραΐτης σχολίασε ότι «νομιμοποιεί τους αποστάτες».

Η ανάρτηση του Νίκου Μωραΐτη

«Ινστιτούτο νομιμοποίησης αποστατών. Μην αυταπατάσθε. Δεν κάλεσε τον επικεφαλής της Νε.Αρ. για θεσμικούς λόγους. Τους κάλεσε όλους! Ο λαός τούς έστειλε στα αζήτητα της Ιστορίας και εκείνος τους αποκατέστησε. Από μένα, καληνύχτα Αλέξη», έγραψε.



Κυψέλη: Δύο ανήλικοι προσπάθησαν να αποτρέψουν κλοπή μηχανής και ο δράστης τους μαχαίρωσε


Στο νοσοκομείο, με τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο, μεταφέρθηκαν σήμερα τα ξημερώματα δύο ανήλικοι φίλοι μετά από συμπλοκή με έναν άγνωστο άνδρα που αποπειράθηκε να κλέψει τη μοτοσικλέτα του πατέρα ενός εκ των παιδιών.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στη 01:30 τα ξημερώματα, στην οδό Μπόχαλη στην Κυψέλη. Ο άγνωστος δράστης επιχείρησε να κλέψει μια μοτοσικλέτα, όμως ο 17χρονος γιος του ιδιοκτήτη τον αντιλήφθηκε, μαζί με έναν 16χρονο φίλο του επιχείρησαν να τον σταματήσουν και τελικά δέχθηκαν επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο. Το αποτέλεσμα ήταν ο δράστης να τραυματίσει τον 17χρονο στον καρπό και στην παλάμη του αριστερού χεριού και τον 16χρονο φίλο του στην κοιλιακή χώρα.

Ο πρώτος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου παραμένει νοσηλευόμενος και ο δεύτερος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με ιδία μέσα για την παροχή πρώτων βοηθειών και παρέμεινε προληπτικά για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Φλωρίδης: Έρχονται διατάξεις που θα ενισχύουν το πλαίσιο για την ενδοοικογενειακή βια


Επισήμανε ότι «αν δεν είχαμε το πλέγμα προστασίας, ο γιατρός και η νοσηλεύτρια που εξέτασε τη σύζυγο του Απόστολου Λύτρα, που ξυλοκοπήθηκε, σε μια ανάλογη περίπτωση στο παρελθόν, θα βρίσκονταν με χειροπέδες». 

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί πλέγμα διατάξεων που θα ενισχύει το υφιστάμενο πλαίσιο για την ενδοοικογενειακή βια, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο  Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, με αφορμή την υπόθεση με τον ποινικολόγο, Απόστολο Λύτρα ο οποίος παραδέχτηκε χθες τον ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Όπως ανέφερε ο κ. Φλωρίδης οι ενισχυτικές διατάξεις θα ορίζουν πιο συγκεκριμένα το πλαίσιο της δικαστικής εξέλιξης μιας υπόθεσης. 

Επισήμανε ότι «αν δεν είχαμε το πλέγμα προστασίας, ο γιατρός και η νοσηλεύτρια που εξέτασε τη σύζυγο του Απόστολου Λύτρα, που ξυλοκοπήθηκε, σε μια ανάλογη περίπτωση στο παρελθόν, θα βρίσκονταν με χειροπέδες». 

«Δάσκαλοι και μαθητές που αναφέρουν τέτοια περιστατικά βίας έχουν χτυπηθεί» σχολίασε παράλληλα ο κ. Φλωρίδης. 

Χαρακτήρισε μεγάλη αλλαγή τον νέο ποινικό κώδικα και τον κώδικα ποινικής δικονομίας λέγοντας πως το νομοσχέδιο τον περασμένο Φεβρουάριο δέχτηκε σφοδρή κριτική από το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

📺«ΗΤΑΝ ΑΧΡΕΙΑΣΤΗ»😜😜Η πρώτη προσευχή στη Μονή της Χώρας για τη γιορτή των θυσιών των μουσουλμάνων - Βίντεο


Πλήθος μουσουλμάνων προσεύχονται μετά τη μετατροπή της από μουσείο σε τζαμί.
Η πρώτη προσευχή στη Μονή της Χώρας για τη γιορτή των θυσιών των μουσουλμάνων. Πλήθος μουσουλμάνων προσεύχονται μετά τη μετατροπή της από μουσείο σε τζαμί.



Σοβαρά προβλήματα στη βίζα εξπρές στη Ρόδο - Τουρκικά ΜΜΕ: «Χάος στη Ρόδο»
Κορεσμός του συστήματος, δεν επετράπη η είσοδος σε εκατοντάδες Τούρκους τουρίστες
Ταξίδεψε υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας για να λυθεί το πρόβλημα
Ηurriyet: «Η βίζα στην πύλη τους κράτησε μόνο στην πύλη»

«Tουρκοι τουρίστες θέλησαν να ταξιδέψουν στη Ρόδο, όμως το πλήθος ήταν μεγάλο. Οι Έλληνες δηλωσαν πως ξεπεράσατε το όριο των ανθρώπων που μπορούμε να εξυπηρετήσουμε και δεν τους επέτρεψαν την είσοδο. Κι αυτοί οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να επιστρέψουν. H εφαρμογή του συστήματος της βίζας στην πύλη κόλλησε στο πλήθος. Δεν επετράπη η είσοδος σε 473 Τούρκοους  που ήθελαν να κάνουν διακοπές τους στη Ρόδο. τις ημερες του μπαϊραμιού. Έπαθαν σοκ,όσοι ήθελαν να ταξιδέψουν απο την Μαρμαρίδα στη Ρόδο καθώς η  αστυνομία της Ροδου ανακοίνωσε πως δεν θα δεχθεί τον κόσμο λόγω της αυξημένης κίνησης!».

«Εμείς είχαμε καταθέσει τα χαρτιά μας εδώ και αρκετό καιρό, Την τελευταία στιγμή οι ελληνικές αρχές ανακοίνωσαν πως δεν θα μας δεχθούν μάλλον επειδή υπήρχαν πολλοί ταξιδιώτες προς το νησί. Μα όλοι έχουν πρόβλημα, εγκλωβίστηκαν εδώ και δεν βρίσκουν δωμάτια και στην Τουρκία. Οι διακοπές μας ξεκίνησαν με κακό τρόπο, ας ευχηθούμε πως θα λύσουν το πρόβλημα. Mας διώχνουν και μας λένε να επιστρέψουμε;  Μας είπαν επειδή υπάρχει πλαφόν, ενώ ήρθαμε στην Ελλάδα επιβιβαζόμαστε  στο πλοίο και μας επιστρέφουν στην Τουρκία!!!».



Ερντογάν: Έχουμε μπροστά μας 4 χρόνια

«Έχουμε μπροστά μας 4 χρόνια χωρίς εκλογές. Θα κάνουμε μεγάλα σχέδια και μεταρρυθμίσεις» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο Μανώλης Κωστίδης.

«Η Ευρώπη και η Αμερική διανύουν περίοδο αβεβαιότητας» σημείωσε ο Ερντογάν.

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Τον δεύτερο αιώνα από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας προσπαθούμε να κάνουμε μια νέα αρχή. Τα επόμενα 4 χρόνια που δεν θα υπάρχουν εκλογές, θα προσπαθήσουμε να εκτελέσουμε έργα, μεγάλα σχέδια, να κάνουμε  μεταρρυθμίσεις και δεν θα αφήσουμε να πάει χαμένη ούτε μια μέρα. Πρέπει να είναι άξια του αιώνα της Τουρκίας. Θεωρώ σημαντικό να σας υπενθυμίσω πως φλέγεται η περιοχή  γύρω από τη χώρα μας, δίπλα στα σύνορα μας έχουν φωλιάσει οι τρομοκράτες, από την Αμερική μέχρι και την Ευρώπη ο πλανήτης διανύει μια περίοδο αβεβαιότητας, δεν έχουμε ούτε μια στιγμή που να ασχολούμαστε με άχρηστες συζητήσεις».

Εφημερίδα Turkiye: «H Ελλάδα ετοιμάζει επίθεση σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία»
«Οι Έλληνες εξετάζουν να προμηθευτούν τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους»

«Η Ελλάδα δείχνει σημάδια επίθεσης σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία! Η Ελλάδα ετοιμάζει προσχέδιο μελέτης για την αξιολόγηση όλων των επιλογών τακτικών βαλλιστικών πυραύλων, συμπεριλαμβανομένου του υπό ανάπτυξη PrSM. Στο πλαίσιο αυτό, αντιπροσωπεία του ελληνικού στρατού  θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ τις επόμενες εβδομάδες μετά από πρόσκληση για παρακολούθηση της άσκησης με ζωντανά πυρά των HIMARS και ότι το επίκεντρο της επίσκεψης ήταν να δει το PrSM σε δράση. Τα σημεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη περιλαμβάνουν τα οφέλη, το κόστος και τη διαδικασία αγοράς και ολοκλήρωσης. Τα διδάγματα από τον πόλεμο της Ουκρανίας θα εξεταστούν επίσης για αξιολόγηση, καθώς απέδειξε τη χρησιμότητα του πυραυλικού πυροβολικού στην εξάλειψη στόχων μεγάλου βεληνεκούς».

Πηγή: skai.gr

🤦‍♂️🤷‍♂️Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε ΑΠ για Λύτρα: ΘΑ ΜΑΣ ΚΛ@ΣΕΤΕ Τ'ΑΡΧ@ΔΙΑ... Η κρίση μας δεν υπόκειται σε πειθαρχικό έλεγχο


Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σχετικά με την παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο Απόστολος Λύτρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την «Ένωση» -με αφορμή τον πειθαρχικό έλεγχο του Αρείου Πάγου για ανακρίτρια και εισαγγελέα που αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους ο γνωστός ποινικολόγος- η «ουσιαστική κρίση δικαστών και εισαγγελέων δεν υπόκειται σε πειθαρχικό έλεγχο», και τόνισε ότι «η δικαιοσύνη απονέμεται από τα δικαστήρια συγκροτούμενα από τακτικούς δικαστές, που απολαμβάνουν λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησίας».

Στην συνέχεια στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρεται ότι «οι δικαστές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους υπόκεινται μόνο στο Σύνταγμα και στους νόμους» και επισημαίνεται ότι «δεν επιτρέπεται πειθαρχικός και ποινικός έλεγχος των δικαστικών λειτουργών για την δικαστική τους κρίση καθεαυτή, δηλαδή για την επιστημονική άποψη που ακολούθησαν όσον αφορά τα νομικά ζητήματα που αντιμετώπισαν και την πεποίθηση την οποία σχημάτισαν από την εκτίμηση των αποδείξεων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
«Η ουσιαστική κρίση δικαστών και εισαγγελέων δεν υπόκειται σε πειθαρχικό έλεγχο.

Σύμφωνα με το άρθρο 87 παρ.1 του Συντάγματος "Η δικαιοσύνη απονέμεται από δικαστήρια συγκροτούμενα από τακτικούς δικαστές, που απολαμβάνουν λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησίας", ενώ κατά την παράγραφο 2 "Οι δικαστές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους υπόκεινται μόνο στο Σύνταγμα και στους νόμους…".

Περαιτέρω, σύμφωνα με το άρθρο 109παρ.4 του ΚΟΔΚΔΛ "Δεν αποτελούν πειθαρχικά παραπτώματα για το δικαστικό λειτουργό: α…,β) η κρίση που ο δικαστικός λειτουργός εκφέρει κατά την άσκηση των καθηκόντων του….γ)…", ενώ και κατά το άρθρο 7 παρ. 1 της Παγκόσμιας Χάρτας του Δικαστή "Εξαιρουμένης της περιπτώσεως δόλου ή βαριάς αμέλειας, οι οποίες διαπιστώνονται με αμετάκλητη απόφαση, δεν μπορεί να κινηθεί πειθαρχική δίωξη εναντίον δικαστή ως συνέπεια ερμηνείας του νόμου, εκτίμησης γεγονότων ή της αξιολόγησης των αποδεικτικών στοιχείων που διενήργησε ο ίδιος για τον σχηματισμό της δικανικής κρίσης".

Άλλωστε, όπως κρίθηκε δυνάμει της υπ’ αριθμόν 25/2022 απόφασης του Δικαστικού Συμβουλίου του άρθρου 86 παρ. 4 Σ "..δεν επιτρέπεται πειθαρχικός και ποινικός έλεγχος των δικαστικών λειτουργών για την δικαστική τους κρίση καθεαυτή, δηλαδή για την επιστημονική άποψη που ακολούθησαν όσον αφορά τα νομικά ζητήματα που αντιμετώπισαν και την πεποίθηση την οποία σχημάτισαν από την εκτίμηση των αποδείξεων".

Η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας που χειρίστηκαν τη δικογραφία σε βάρος κατηγορουμένου δικηγόρου για την πράξη της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης στο πλαίσιο κύριας ανάκρισης είναι οι μόνοι που έχουν πρόσβαση και γνωρίζουν το αποδεικτικό υλικό και οι μόνοι που μπορούν να κρίνουν τα κατάλληλα μέτρα δικονομικού καταναγκασμού σε βάρος του κατηγορουμένου.

Θυμίζουμε εξάλλου τον νομικό κανόνα πως η προσωρινή κράτηση επιβάλλεται κατ’ εξαίρεση σε κατηγορούμενο για κακούργημα, μόνο ως μέσο διασφάλισης της παρουσίας του στο δικαστήριο ή αποτροπής τέλεσης νέων εγκλημάτων, σύμφωνα με τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις, που κατά περίπτωση προβλέπονται στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, εφόσον κρίνεται αιτιολογημένα ότι τα λοιπά μέτρα δικονομικού καταναγκασμού, στα οποία δίνεται προτεραιότητα, δεν επαρκούν (ή ο κατ’ οίκον περιορισμός με ηλεκτρονική επιτήρηση δεν μπορεί να επιβληθεί) και χωρίς να αρκεί μόνο η κατά νόμο βαρύτητα της πράξης.

Η κρίση των δικαστικών λειτουργών είτε είναι ορθή, είτε λανθασμένη, υπόκειται μόνο στους κανόνες του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και όχι σε πειθαρχικό έλεγχο.

Ανεξαρτήτως των παραπάνω, παρατηρούμε ότι μετά τις τελευταίες τροποποιήσεις των νέων Ποινικών Κωδίκων διεξάγεται στη δημόσια σφαίρα μια προσπάθεια ταύτισης της ορθής απονομής Δικαιοσύνης με την αυστηροποίηση. Τα Μέσα Ενημέρωσης και η κοινή γνώμη που δήθεν αυτά εκφράζουν πλειοδοτούν στην επιβολή δρακόντειων ποινών.

Οι θεσμοί των περιοριστικών όρων, της αναστολής της ποινής, η υφ΄ όρον απόλυση φαίνεται να αντιμετωπίζονται ως ακατανόητη επιείκεια παρόλο που απηχούν ισχυρούς θεσμούς του Κράτους Δικαίου, ενώ η προσωρινή κράτηση, η μη χορήγηση ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεση και οι μεγάλες ποινές, ως αντίδοτο στην εγκληματικότητα.

Η ανεξαρτησία του δικαστή - ζητούμενο και επιδίωξη μιας δημοκρατικής πολιτείας - καταλύεται όταν εισάγονται στη συνείδηση του υπολογισμοί και κριτήρια τρίτων που συνεπάγονται την αλλοτρίωση της προσωπικής του πεποίθησης με τη γνώμη εκείνων που μπορούν να του ασκήσουν πειθαρχικό έλεγχο. Οι παραπάνω διαπιστώσεις της υπ΄ αριθμόν 25/2022 απόφασης που ήδη μνημονεύτηκε, δεν αρκεί να μείνουν ως θεωρητική διακήρυξη της δικαστικής ανεξαρτησίας, αλλά θα πρέπει να μετουσιώνονται καθημερινά σε πράξη.

Χριστόφορος Σεβαστίδης, Εφέτης, Πρόεδρος
Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Εφέτης, Α΄Αντιπρόεδρος
Ακριβή Ερμίδου, Ειρηνοδίκης, Β΄ Αντιπρόεδρος
Παντελής Μποροδήμος, Πρωτοδίκης, Γενικός Γραμματέας
Χρήστος Φαρσαλιώτης, Πρωτοδίκης, αν. Γενικός Γραμματέας
Μιχαήλ Τσέφας, Πρόεδρος Πρωτοδικών, Υπεύθυνος Διαχείρισης Οικονομικών
Ζαχαρίας Παλιούρας, Ειρηνοδίκης, αν. Υπεύθυνος Διαχείρισης Οικονομικών
Ιωάννης Ασπρογέρακας, Πρόεδρος Πρωτοδικών, Εκπρόσωπος Τύπου».

🤦‍♂️🤦‍♂️Στις Βρυξέλλες οικογενειακώς η Μελέτη για να φωτογραφηθεί στο Eυρωπαϊκό Kοινοβούλιο


Στις Βρυξέλλες ταξίδεψε η Ελεονώρα Μελέτη, λίγες ημέρες μετά την εκλογή της ως ευρωβουλευτής.

Η Ελεονώρα Μελέτη είναι μία εκ των επτά ευρωβουλευτών της ΝΔ που εκλέχθηκαν, συγκεντρώνοντας πάνω από 173.000 ψήφους. Η ευρωβουλευτής, λοιπόν, βρέθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ο σύζυγός της δημοσίευσε φωτογραφία της σε story.

Ο Θοδωρής Μαροσούλης δημοσίευσε φωτογραφία της από τον προαύλιο χώρο του κοινοβουλίου και της ευχήθηκε «καλή αρχή αστέρι μου».

Η Ελεονώρα Μελέτη αναδημοσίευσε τη φωτογραφία και ανήρτησε μία ακόμη από το ευρωκοινοβούλιο.