02 Μαΐου 2024

📺ΕΓΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ: Συνελήφθη ηγετικό μέλος των χούλιγκαν για τη δολοφονία Λυγγερίδη


Σε ακόμη μια σύλληψη προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια στου Ρέντη και την δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για ένα πρόσωπο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.

Όπως ανέφερε το OPEN, πρόκειται για γνωστό άτομο της «Θύρας 7», δηλαδή ηγετικό στέλεχος των χούλιγκαν.

Αποκαλυπτικοί διάλογοι των χούλιγκαν στο «φως»

Σημειώνεται πως μετά από μία τριήμερη μαραθώνια διαδικασία 16 από τους 63 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Ανάμεσα σε αυτούς που οδηγήθηκαν στις φυλακές, ο αρχηγός της ΘΥΡΑΣ 7, με το προσωνύμιο « Κοντός», και άλλοι δύο από τους «μεγάλους» και ο «Κόκος», ο «ΟΜΛΕ».

Στην πλειοψηφία τους, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή τους στην υπόθεση. Αρκετοί από όσους περιλαμβάνονται στη δικογραφία αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Την ίδια στιγμή, τα όσα έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας είναι αποκαλυπτικά. Λίγες μόλις ημέρες μετά τα άγρια επεισόδια στου Ρέντη, διάλογοι μεταξύ των συλληφθέντων δείχνουν τον πανικό στις τάξεις των χούλιγκαν.

ΣΥΓΓΕΝΗΣ: Τι συμβαίνει;
ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: Τίποτα απλά βρήκανε τέτοιο λέει ότι βρήκανε και λέει DNA λέει σε καμένα ρούχα. Θέλω λίγο να μιλήσω με την δικηγόρο, μπορώ;
ΣΥΓΓΕΝΗΣ: Εσένανε;
ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: Όχι σε εμένανε. Γενικά, βρήκανε DNA. Μπορώ να μιλήσω με έναν δικηγόρο ή να πάω να βρω άλλον;


Η απολογία ενός εκ των ηγετικών μελών

Κατά την απολογία του το Σάββατο, ένας εκ των φερόμενων ηγετικών μελών της εγκληματικής οργάνωσης αρνήθηκε τις κατηγορίες, μιλώντας για στοχοποίηση.

«Αρνούμαι τις κατηγορίες. Την ώρα των επεισοδίων δεν βρισκόμουν στο γήπεδο "Μελίνα Μερκούρη". Ήμουν σε ένα ταχυφαγείο και έτρωγα. Κατά την βίαιη προσαγωγή μου από τους αστυνομικούς τους είχα ζητήσει το βιντεοληπτικό υλικό που αποδεικνύει τους ισχυρισμούς μου» ανέφερε σχετικά. Μάλιστα, στην απολογία του ανέφερε πως έχει στοχοποιηθεί από τις Αρχές.

Και συνεχίζει κατά την απολογία του: «Μου προτάθηκε να μπω σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων, αλλά επειδή δεν γνώριζα πρόσωπα και καταστάσεις, αρνήθηκα. Έκτοτε οι αρχές με έχουν στοχοποιήσει. Όπως και οπαδοί της ίδιας ομάδας, καθώς υπάρχουν άτομα τα οποία διαγκωνίζονται για το ποιος θα έχει τη μεγαλύτερη επιρροή».

Η δράση του, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, περιγράφεται με λεπτομέρειες από τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Ο άνθρωπος που «έδωσε το σύνθημα»

Παράλληλα, άνθρωπος που σε φωτογραφίες, οι οποίες περιλαμβάνονται στη δικογραφία, απεικονίζεται να δίνει το σύνθημα για την έξοδο των οπαδών από την κερκίδα του γηπέδου, φωτογράφισε στην κατάθεση του ως υποκινητή έναν… άγνωστο σε αυτόν μαυροφορεμένο άντρα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κατά τη διάρκεια του 2ου σετ μπήκε ένας μαυροφορεμένος με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του με full – face και έδωσε εντολή να βγούμε έξω. Χαρακτηριστικά είπε «όλοι έξω, όλοι έξω». Και τότε, ένα μπούγιο περίπου 100 ατόμων βγήκε έξω». Μάλιστα, ο 27χρονος ισχυρίστηκε στην κατάθεση του πως αμέσως μόλις ξεκίνησαν τα επεισόδια εκείνος αποχώρησε και επέστρεψε στο γήπεδο και πρόσθεσε: «Φτάνοντας στους αστυνομικούς, ξεχώρισε πρωτοπόρος ένας με μαύρα ρούχα, κοντός, εύσωμος και είπε «πρώτα εγώ». Εκείνη την ώρα, έγινε επίθεση στους αστυνομικούς με μολότοφ και οι αστυνομικοί πέταξαν δακρυγόνο».

11 ανήλικοι στο στόχαστρο

Επίσης, σύμφωνα με το OPEN, αναμένεται να αναζητηθούν 11 ανήλικοι. Σημειώνεται ότι όπως έχει γίνει γνωστό, η εγκληματική οργάνωση απαρτιζόταν από τους «μεγάλους» που έδιναν τις εντολές και από τους «μικρούς» που τις εκτελούσαν.