06 Ιουνίου 2024

Γεωργιάδης: "Τα δημόσια έγγραφα στις ΗΠΑ για τον Κασσελάκη δείχνουν εικονική πώληση της οικίας για 10 δολ. σε άλλη εταιρεία"-Με μηνύσεις απειλεί ο Κασσελάκης χωρίς να απαντάει


Με μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης στα νέα στοιχεία από τον δημοσιογράφο Θάνο Δημάδη για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του σπιτιού του Στέφανου Κασσελάκη στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, για το οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε μεταμεσονύχτια ανακοίνωση δεν είπε κουβέντα.

Όπως επισημαίνει ο υπουργός Υγείας πρόκειται για έγγραφα «που είναι όλα αναρτημένα σε δημόσιες πλατφόρμες» και συμπληρώνει ότι «περισσότερο ενδιαφέρον έχουν όσα λένε αυτά τα έγγραφα και κυρίως η εικονική πώληση της οικίας στις ΗΠΑ σε άλλη εταιρία με έδρα τον φορολογικό παράδεισο των ΗΠΑ».

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

«Στον @syriza_gr τα έχουν πλέον εντελώς χαμένα. Για το λεγόμενο «peruka-gate» ο @thanosdimadis όχι μόνον αθωώθηκε από τα πάντα αλλά αντιθέτως καταδίκασε τους συκοφάντες του τότε σε σειρά Δικών! Τα δε έγγραφα που παρουσίασε χθες είναι όλα αναρτημένα σε δημόσιες πλατφόρμες. Περισσότερο ενδιαφέρον όμως έχουν όσα λένε αυτά τα έγγραφα και κυρίως η εικονική πώληση της οικίας στις ΗΠΑ σε άλλη εταιρία με έδρα τον φορολογικό παράδεισο των ΗΠΑ»


Ρωμανός: Μεγάλοι οι μπελάδες του Κασσελάκη - Δεν έχει δικαίωμα να επιτίθεται σε δημοσιογράφους

Ακολούθως, και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Η νέα μεταμεσονύκτια ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και η εκ νέου επίθεση σε δημοσιογράφους και ΜΜΕ για αποκαλύψεις σχετικά με εταιρείες τις οποίες φαίνεται να έκρυψε ο κ. Κασσελάκης από το excel που βάφτισε πόθεν έσχες, μαρτυρούν ότι οι μπελάδες του είναι μεγάλοι.

Ο κ. Κασσελάκης έχει δικαίωμα να διαχειριστεί τον πανικό του όπως θέλει. Δεν έχει δικαίωμα όμως να επιτίθεται σε δημοσιογράφους, αντί να δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα που ο ίδιος δημιούργησε με τον τρόπο και τον χρόνο που επέλεξε να ανοίξει το θέμα του πόθεν έσχες του.

Σε κάθε περίπτωση, σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι στραβός ο γυαλός! Καλά ξεμπερδέματα».

ΣΥΡΙΖA: Πληρωμένο πιστόλι του Μαξίμου το Πρώτο Θέμα - Θα κινηθεί νομικά ο Κασσελάκης

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του μετά την δημοσιοποίηση του άρθρου εξαπέλυσε πυρά κατά της εφημερίδας και του δημοσιογράφου, λέγοντας: «το πληρωμένο πιστόλι του Μαξίμου, το Πρώτο Θέμα, και ο δημοσιογράφος κ. Δημάδης (γνωστός από το σκάνδαλο peruka-gate) επιδόθηκαν σήμερα σε μια ακόμη απελπισμένη προσπάθεια να ρίξουν λάσπη στον Στέφανο Κασσελάκη. Και είναι τέτοιο το μένος τους, που δεν μπήκαν καν στον κόπο να αναγράψουν έστω τη σωστή τοποθεσία του ακινήτου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τονίζει ότι Στέφανος Κασσελάκης «σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά του μέσου και του δημοσιογράφου, καθώς και εναντίον οποιουδήποτε άλλου επιμείνει στα συγκεκριμένα ψέματα».

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί τον πρωθυπουργό να ανοίξει τώρα την ηλεκτρονική πλατφόρμα ώστε και οι δύο να καταθέσουν τα πόθεν έσχες τους για το 2023.

«Ο πρωθυπουργός κυβερνάει. Γιατί δεν ανοίγει την πλατφόρμα; Κρύβει κάτι ο ίδιος ή επιχειρεί να κρατήσει δέσμιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης;» καταλήγει η ανακοίνωση.