17 Ιουνίου 2024

Σήφης Βαλυράκης: Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά η δίκη – Ένταση ανάμεσα σε Κωνσταντοπούλου και μέλη του ακροατηρίου


Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για την ανθρωποκτονία του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη. Η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 20 Ιανουαρίου 2025.

Της Άννας Κανδύλη

Παρόντες σήμερα στο δικαστήριο ήταν η χήρα και τα παιδιά του Σήφη Βαλυράκη καθώς και ο αδελφός του οι οποίοι επανέλαβαν μέσω των δικηγόρων τους τη δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας ζητώντας συντομότερη δικάσιμο.

Η συνήγορος της οικογένειας, Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε αρχικώς τη διακοπή της δίκης για να μην αναβληθεί δεύτερη φορά.

Κωνσταντόπουλου: Θα παρακαλούσαμε μία συντομότερη δικάσιμο για Σεπτέμβριο – Οκτώβριο – Νοέμβριο δεδομένου ότι 24/1/2025 συμπληρώνονται 4 χρόνια από τη δολοφονία και η συγκεκριμένη δίκη θα έπρεπε να έχει προσδιοριστεί εντός συντομότερου χρόνου καθώς αρχικώς οι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι, ακολούθησε δε μία πολλαπλώς προβληματική και επιλήψιμη χωρίς προηγούμενο στα δικαστικά χρονικά αποφυλάκισή τους ενώ ήδη κατά την περασμένη περίοδο των εορτών η οικογένεια του δολοφονηθέντος πληροφορήθηκε ότι από πλευράς των κατηγορουμένων έγινε επανειλημμένη οπλοχρησία. Έχουν συμβεί πάρα πολλά. Έχουμε έρευνες που έγιναν και στον εισαγγελικό λειτουργό, ερευνητέες συνθήκες και δύο κατηγορούμενους που απολαμβάνουν σκανδαλώδη μεταχείριση στην Χαλκίδα.

Πρόεδρος: Και εμείς ζητήσαμε αλλά μας είπαν πως είναι αδύνατο.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της διακοπής υπήρξε ένταση ανάμεσα σε μέλη ακροατηρίου από την πλευρά των κατηγορουμένων και τους συνηγόρους υποστήριξης της κατηγορίας με την κυρία Κωνσταντοπούλου να υποστηρίζει ότι ένας εξ αυτών την απείλησε και πως άλλος ξέσπασε σε γέλια όταν μίλησε για την οπλοχρησία των κατηγορουμένων.

enikos.gr