26 Ιουνίου 2024

ΓΥΦΤΑΡΙΟ ΠΟΥ Χ@ΖΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΙΣ ΣΚΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟ@ΡΑΕΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ💩🤮Απίστευτη φωτό από παραλία της Εύβοιας που γέμισε σκηνές το τριήμερο -Αντιδρούν οι ντόπιοι [εικόνες]


Μεγάλο θέμα δημιουργήθηκε στην Εύβοια με τον μεγάλο αριθμό κατασκηνωτών που αποφάσισαν να κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ στην παραλία Θαψά κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Πρόκειται για μία από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού, γνωστή κι ως «Γαλάζια Λίμνη», που βρίσκεται στον δήμο Κύμης Αλιβερίου. Η εικόνα που παρουσίασε τις προηγούμενες ημέρες ήταν τελείως διαφορετική, με την «πλημμύρα» από σκηνές και την «άναρχη εισβολή κατασκηνωτών» να προκαλεί αρνητική εντύπωση.


Τα Θαψά εντοπίζονται στο κεντρικό τμήμα της ανατολικής Εύβοιας, σχετικά κοντά στη Χιλιαδού (μία από τις πιο διάσημες παραλίες του νησιού), στην ευρύτερη περιοχή της Κύμης, πλησίον του καταφυγίου άγριας ζωής Τσιρλονέρι-Ορτάρι.

Πρόκειται για έναν απόμερο κολπίσκο με βόρειο προσανατολισμό, ο οποίος «βλέπει» προς τις Βόρειες Σποράδες και βρέχεται, φυσικά, από τα νερά του βορείου Αιγαίου.

Εύβοια: Για «γαλάζιο σκουπιδότοπο» και «υγειονομική βόμβα» κάνουν λόγο οι ντόπιοι

Σύμφωνα με το evima, οι ντόπιοι αντιδρούν για την κατάσταση που επικρατεί στην παραλία, βλέποντας και τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν με την μαζική προσέλευση κατασκηνωτών, υποστηρίζοντας ότι η γνωστή σε όλους «γαλάζια λίμνη» μετατρέπεται σε «γαλάζιο σκουπιδότοπο».

Οι κάτοικοι της περιοχής καλούν τις αρμόδιες αρχές να διευθετήσουν το ζήτημα, καθώς εκτός από την αλλοίωση της εικόνας της παραλίας, οι συνθήκες που επικρατούν αποτελούν μία «υγειονομική βόμβα», καθώς δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη και προδιαγραφές για την εγκατάσταση κατασκηνωτών στην περιοχή.

Αντίθετα, το ελεύθερο κάμπινγκ απαγορεύεται παντού και για την ακρίβεια σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους (Νόμος 392/1976, άρθρο 10, ΦΕΚ Α’ 199/1976).