03 Ιουλίου 2024

Λευτέρης Αυγενάκης: Επίσημη η διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας


Παρελθόν αποτελεί και επίσημα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο μέχρι πρότινος υπουργός της κυβέρνησης και νυν βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, μετά το σάλο που προκάλεσε η επίθεση και η χειροδικία σε βάρος υπαλλήλου, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» πριν από μερικές ημέρες. Πάντως ο Αυγενάκης προλαβαίνοντας τις εξελίξεις διαμήνυσε πως δεν θα παραδώσει την έδρα του και θα παραμείνει στο Κοινοβούλιο ως ανεξάρτητος.

Λίγο πριν από τις 17:00 το απόγευμα της Τετάρτης έγινε γνωστή η απόφαση του κόμματος από τον Βασίλη Βιλάρδο, ο οποίος ανακοίνωσε ως προεδρεύων της Βουλής: «Ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ενημερώνει πως ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας».

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τον παρέπεμψε στην επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος, η οποία αποφάσισε τη διαγραφή του. Πλέον η ΚΟ της ΝΔ αριθμεί 157 βουλευτές.