12 Φεβρουαρίου 2026

📺Μετρό: Έφτασε στο φρέαρ του Ευαγγελισμού ο μετροπόντικας «Αθηνά» (βίντεο)


Στον τελικό προορισμό της στο φρέαρ Ευαγγελισμού στο εργοτάξιο της ΑΒΑΞ έφτασε η «Αθηνά», ένας από τους δύο μετροπόντικες που κατασκευάζουν τη Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας.

Ο μετροπόντικας έχει ήδη ολοκληρώσει 5,1 χιλιόμετρα σήραγγας και λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Πέμπτης έσπασε το τοιχίο στο φρέαρ του Ευαγγελισμού στη συμβολή των οδών Βασιλέως Κωνσταντίνου και Μιχαλακοπούλου.

Το «break on through to the other side» του μετροπόντικα έγινε εν μέσω χειροκροτημάτων από το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί στο σημείο.

Το παρών στην υποδοχή του μετροπόντικα στον Ευαγγελισμό έδωσαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας μαζί με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Νίκο Ταχιάο και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, Δημήτρη Αναγνώπουλο.