Μια από τις πιο εμβληματικές μορφές των ελληνικών πάγκων στο μπάσκετ, ο προπονητής Σούλης Μαρκόπουλος, απεβίωσε σε ηλικία 77 ετών.
Η απώλειά του αφήνει ένα τεράστιο κενό στο άθλημα που υπηρέτησε πιστά για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στα ελληνικά γήπεδα.
Η διαδρομή του στον χώρο ξεκίνησε ως αθλητής, αγωνιζόμενος στον Όλυμπο 40 Εκκλησιών (1967-1972) και εν συνεχεία στον Δημόκριτο Θεσσαλονίκης έως το 1978, οπότε και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.
Αμέσως μετά, έκανε τα πρώτα του βήματα στην προπονητική από τον πάγκο του Δημόκριτου, για να ακολουθήσει μια μακρά πορεία σε Ηρακλή, ΠΑΟΚ (τόσο ως βοηθός όσο και ως head coach), Άρη, Μακεδονικό, ΑΕΚ και Μαρούσι.
Για τον ΠΑΟΚ, όμως, ήταν κάτι πολύ περισσότερο...
Υπήρξε ο προπονητής που οδήγησε την ομάδα στην κορυφή της Ευρώπης με την κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς το 1994. Κάθισε στον πάγκο του ΠΑΟΚ σε 393 επίσημα παιχνίδια σε τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους και παραμένει ο μακροβιότερος προπονητής στην ιστορία του συλλόγου.
