04 Νοεμβρίου 2026

📺«Αμαρτωλή» ΜΚΟ: «Άσχημα ε;» – Το προκλητικό βίντεο του Φιρινίδη με τα μετρητά και οι νέοι εξοργιστικοί διάλογοι για αισθητικές παρεμβάσεις


Νέες πληροφορίες για τα ακριβά γούστα των μελών του κυκλώματος, που με «βιτρίνα» την ΜΚΟ «Παιδική Χαρά», υφάρπαζαν χρήματα από εράνους για παιδιά με σοβαρές ασθένειες, και ένα προκλητικό βίντεο του 37χρονου ιδρυτή της οργάνωσης, Κωνσταντίνου Φιρινίδη, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Παράλληλα η 35χρονη σύντροφός του, Βασιλική Μανησιώτη, οδηγήθηκε στην φυλακή μετά την απολογία της, ενώ η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος προχώρησε στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων τόσο του 37χρονου όσο και της 35χρονης.

Το προκλητικό βίντεο του Φιρινίδη

Σε βίντεο που παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας (3/11) το MEGA, ο «εγκέφαλος» της απάτης με την ΜΚΟ «Παιδική Χαρά» εμφανίζεται να καταγράφει σε βίντεο τις δεσμίδες με τα λεφτά.

Στο οπτικό υλικό, το οποίο σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχει καταγράψει ο ίδιος ο 37χρονος, εμφανίζονται έξι δεσμίδες με χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, δεκάδες χαρτονομίσματα των 100 ευρώ και άλλα χρήματα απλωμένα πάνω σε τραπέζι.

«Πώς τα βλέπεις τα πράγματα εδώ; Άσχημα ε;» ακούγεται να λέει ο 37χρονος, δείχνοντας τα χρήματα που, σύμφωνα με τις έρευνες της ΕΛΑΣ, είναι προϊόν υπεξαίρεσης.

Οι νέοι εξοργιστικοί διάλογοι για αισθητικές παρεμβάσεις

Την ίδια στιγμή που έστελνε μηνύματα σε γονείς άρρωστων παιδιών, η 35χρονη κατηγορείται πως ξόδευε χρήματα που προορίζονταν για εκείνα ακόμη και σε κέντρα αισθητικής.

35χρονη: Θέλω να κάνω μια ερώτηση. Είδα στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα σας ότι αναλαμβάνεται και περιπτώσεις ασυμμετρίας με fillers. Ισχύει ;
Υπάλληλος ιατρείου: Ναι, βεβαίως.
35χρονη: Κοιτάξτε, εμένα θα με ενδιέφερε, δεν με απασχολεί το κόστος. Να το πω και αυτό, εμένα με ενδιαφέρει ότι πω, να το πω με γιατρό.

Δεκάδες χιλιάδες ευρώ σπαταλούσε και ο 37χρονος αρχηγός του κυκλώματος.


37χρονος αρχηγός: Για σένα είχα δώσει 100.000 ευρώ. Πώς αισθάνεσαι γι’ αυτό;

Πρώην σύντροφος 37χρονου: Εσύ ήθελες να πληρώσεις τα λεφτά, εγώ δεν στο ζήτησα.
Η πρώην σύντροφος του 37χρονου μίλησε στο MEGA και όσα λέει είναι αποκαλυπτικά. «Μια μη κερδοσκοπική οργάνωση θεωρώ ότι όταν πάει καλά, έχει κάποια χρήματα καλά. Τώρα, από εκεί και πέρα, δεν είχα κάτσει να ψαχτώ με αυτό το ζήτημα. Ναι, ότι ήταν άνετος το είχα καταλάβει. Δηλαδή βοηθούσε κόσμο» ανέφερε.

Προφυλακιστέα η σύντροφος του Φιρινίδη – «Είναι εθισμένος στον τζόγο» υποστήριξε

Προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε, μετά την απολογία της στον Α’ τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, η 35χρονη η οποία κατηγορείται για εμπλοκή στην υπόθεση της φερόμενης υπεξαίρεσης χρημάτων από δωρεές για παιδιά που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες. Πρόκειται για τη σύντροφο του βασικού κατηγορούμενου, ιδρυτή της ΜΚΟ, Κωνσταντίνου Φιρινίδη, ο οποίος θα περάσει το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου για να δώσει εξηγήσεις την Πέμπτη.

Κατά την απολογία της, η 35χρονη φέρεται να παραδέχθηκε μέρος της υπεξαίρεσης, αποδίδοντας την εξέλιξη της υπόθεσης στον εθισμό του συντρόφου της στον στοιχηματισμό. Όπως υποστήριξε, τα ποσά που αποτελούν αντικείμενο της υπόθεσης είναι μικρότερα από εκείνα που έχουν αναφερθεί, κάνοντας λόγο για περίπου 300.000 ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς και επιπλέον 500.000 ευρώ σε μετρητά. Παράλληλα, ανέφερε ότι μέρος των χρημάτων χρησιμοποιήθηκε για την κάλυψη καθημερινών αναγκών τους.

«Δεν είναι τόσα τα χρήματα που λένε ότι λείπουν από τους εράνους. Κι αυτά τα πήρε ο πρώην άντρας μου, με τον οποίο ζούμε συμβατικά λόγω των παιδιών, και τα έπαιξε στον τζόγο. Είναι εθισμένος. Ήξερα και καταλάβαινα τι γινόταν και γι’ αυτό το λόγο ζητώ συγγνώμη», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία της, αρνούμενη ότι κάνανε πολυτελή ζωή. «Επιδεικνύονται αποσπασματικά στιγμές από τη ζωή μας που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ζούμε σε σπίτι 68 τ.μ. με μηνιαίο μίσθωμα 500 ευρώ», φέρεται να ισχυρίστηκε η ίδια.

Ελεύθεροι με όρους τρεις κατηγορούμενοι – Αρνούνται την εμπλοκή τους

Αντίθετα, με την 35χρονη, ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν ο 32χρονος αδελφός της, ένας 38χρονος διοικητικός παράγοντας τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας κι ένας 35χρονος διαιτητής– με τους δύο τελευταίους να διώκονται για το σκέλος της υπόθεσης που συνδέεται με τον παράνομο στοιχηματισμό και τη φερόμενη χειραγώγηση ποδοσφαιρικών αγώνων τοπικών πρωταθλημάτων.

Ο 32χρονος αδελφός της αρνήθηκε την εμπλοκή του στις αποδιδόμενες πράξεις. Υποστήριξε, κατά πληροφορίες, ότι η εμπλοκή του στην υπόθεση συνδέεται αποκλειστικά με την επαγγελματική του ιδιότητα ως προγραμματιστής, ενώ εξήγησε ότι αποδέχθηκε να συμμετέχει με πολύ μικρά εταιρικά ποσοστά σε ορισμένες επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν από συγκατηγορουμένους του, χωρίς, όπως ισχυρίστηκε, να έχει ουσιαστική ανάμειξη.

Αρνητικός ως προς τις κατηγορίες που τον βαρύνουν εμφανίστηκε και ο 35χρονος διαιτητής, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με τη λειτουργία ή τις δραστηριότητες της ΜΚΟ. Επικαλέστηκε, μάλιστα, την επαγγελματική του πορεία στον χώρο της διαιτησίας, αναφέροντας ότι κατά τη φετινή αγωνιστική περίοδο έχει διευθύνει περίπου 60 αναμετρήσεις, λαμβάνοντας, όπως είπε, εξαιρετικές αξιολογήσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η υπερασπιστική γραμμή του 38χρονου ποδοσφαιρικού παράγοντα, ο οποίος αρνήθηκε κάθε σύνδεση με τη ΜΚΟ και τις παράνομες δραστηριότητες που διερευνώνται. Φέρεται να απολογήθηκε ότι δεν είχε γνώση περί προσυνεννοημένων αγώνων ούτε συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο στη χειραγώγηση ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων.

Η ανακριτική διαδικασία θα συνεχιστεί την Τετάρτη με την απολογία τού κατηγορούμενου προέδρου τοπικής Επιτροπής Διαιτησίας και θα ολοκληρωθεί την επομένη με τον 37χρονο, βασικό – κατά τη δικογραφία – κατηγορούμενο.