12 Μαΐου 2011

Αντιδράσεις με συνθήματα και όχι επί της ουσίας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στις προτάσεις Σαμαρά για την οικονομία

Επικριτικά ήταν τα σχόλια όλων των υπόλοιπων αντιπολιτευομένων κομμάτων στις θέσεις που παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς για την οικονομική πολιτική. Λογικό μιας και ΛΑΟΣ και ΔΗΜΣΥ είναι υπερ του μνημονίου, ΣΥΝ είναι λίγο απ' όλα, ΚΚΕ δεν είναι τίποτα απ΄όλα και Οικολόγοι είναι με τις πέρδικες.

Αναλυτικότερα, κατά το ΚΚΕ, η ΝΔ "πλειοδοτεί έναντι της κυβέρνησης σε νέες φοροαπαλλαγές και προνόμια προς το μεγάλο κεφάλαιο, που έχει ήδη συσσωρεύσει τεράστια κέρδη και ευθύνεται για την κρίση και το χρέος". Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι ορισμένες προτάσεις της ΝΔ "είναι κοροϊδία", άλλες είναι "μη σοβαρές" και πάντως δείχνουν "το πλήρες αδιέξοδο των αστικών κομμάτων να διαχειριστούν την καπιταλιστική κρίση".

Ο ΛΑΟΣ χαρακτήρισε τον κ. Σαμαρά "κακό αντιγραφέα", υποστηρίζοντας ότι "με καθυστέρηση διετίας, κατανόησε τις προτάσεις που είχαν διατυπωθεί από τον ΛΑΟΣ για την έξοδο από την κρίση" αναφέροντας ενδεικτικά: την κατάργηση του πόθεν έσχες στην κατοικία, τη μη αύξηση των αντικειμενικών αξιών, τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, την επαναφορά των χαμηλών συντάξεων στο προ μνημονίου επίπεδα, τη διατήρηση της οικονομικής ενίσχυσης των πολυτέκνων, τη μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις, τη μείωση της φορολογίας εισοδήματος, τη μείωση του ΦΠΑ, την εξόφληση των υποχρεώσεων του κράτους προς τους πολίτες, την αξιοποίηση (και όχι την εκποίηση) της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, τον περιορισμό της σπατάλης στο Δημόσιο κ.α.

Για "σκληρά ταξικό και νεοφιλελεύθερο προγραμματικό λόγο" επέκρινε τη ΝΔ ο ΣΥΝ, υποστηρίζοντας ότι οι θέσεις που παρουσίασε ο κ. Σαμαράς έδειξε τη "συμπληρωματικότητα των πολιτικών της κυβέρνησης και της ΝΔ". Τα δύο κόμματα, υποστήριξε ο Π. Σκουρλέτης, μαζί έκτισαν το φαύλο δικομματικό πελατειακό σύστημα, από κοινού προώθησαν τις αποκρατικοποιήσεις και υπονόμευσαν το κοινωνικό κράτος, εξυπηρετώντας το μεγάλο κεφάλαιο.

Την ιδιότητα του "θαυματοποιού" απέδωσε στον κ. Σαμαρά σε σχόλιό της η Δημοκρατική Αριστερά, σημειώνοντας πως η ΝΔ διαγκωνίζεται το ΠΑΣΟΚ σε ασκήσεις επί χάρτου, σε μιαν άμιλλα για τη υιοθέτηση μέτρων "υπέρ των επιχειρήσεων και των κατεχόντων, με μειώσεις φορολογικών συντελεστών και εισφορών".

Η Δημοκρατική Συμμαχία σε δήλωση του Γ. Οικονόμου, υποστήριξε πως ο κ. Σαμαράς υιοθέτησε το μήνυμα του κ. Παπανδρέου πως "λεφτά υπάρχουν", την ώρα που "η οικονομία είναι στο χείλος της χρεοκοπίας, οι επιχειρήσεις είναι στον πάτο του βαρελιού και η ΕΕ τον καλεί ευθέως να εγκαταλείψει τους αντιμνημονιακούς λεονταρισμούς", χωρίς να εξηγήσει "πώς θα μειωθούν τα ελλείμματα".

Οι Οικολόγοι-Πράσινοι, τέλος, με δήλωση του Γ. Παρασκευόπουλου σχολίασαν πως "η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά επισήμως ψήφο εμπιστοσύνης από καταπατητές, αυθαίρετους οικιστές και μαύρο χρήμα", προτείνοντας ως λύση "την επιστροφή στις πολιτικές Σουφλιά και Αλογοσκούφη".

Deutsche Telekom: Θα σεβαστούμε τη συμφωνία μετόχων και θα αγοράσουμε ένα επιπλέον πακέτο 10% μετοχών του ΟΤΕ, αν το ζητήσει η Ελλάδα

Η γερμανική εταιρία Deutsche Telekom (DT) θα αγοράσει ένα επιπλέον πακέτο 10% των μετοχών του ΟΤΕ, εφόσον η ελληνική Κυβέρνηση θελήσει να το πωλήσει, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της κ. Αντρέας Λάιγκερς, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Ο κ. Λάιγκερς σημείωσε ότι η DT δεν έχει καθένα περιθώριο διαπραγμάτευσης, απαντώντας με τον τρόπο αυτό σε δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times Deutschland, το οποίο ανέφερε ότι η εταιρία προσπαθεί να αναβάλει την αγορά των μετοχών από το ελληνικό Δημόσιο.

“Αν η ελληνική Κυβέρνηση θέλει να μας πωλήσει το πακέτο, θα το κάνει”, δήλωσε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η εταιρία σέβεται τις υποχρεώσεις της από τη συμφωνία μετόχων που υπέγραψε με το ελληνικό Δημόσιο το 2008, όταν απέκτησε το 25% των μετοχών του ΟΤΕ. Η DT, συνέχισε ο κ. Λάιγκερς, δεν σχεδιάζει να αγοράσει επιπλέον μετοχές του ΟΤΕ από την αγορά.

Με βάση τη συμφωνία των μετόχων, η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να πωλήσει 10% των μετοχών του ΟΤΕ σε τιμή 15% υψηλότερη από τη μέση χρηματιστηριακή τιμή των προηγούμενων 20 ημερών, εξήγησε ο εκπρόσωπος, ο οποίος πρόσθεσε ότι το διοικητικό και εποπτικό συμβούλιο της DT θα επισκεφθεί την Ελλάδα στα τέλη Μαΐου. Σημειώνεται ότι η γερμανική εταιρία έχει αυξήσει τη συμμετοχή της στον ΟΤΕ στο 30% από το 2009.

Ο οίκος Moody’s ανακοίνωσε χθες την υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας του ΟΤΕ στη βαθμίδα Ba1 από τη βαθμίδα Baa3, κυρίως, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του, λόγω της μεγαλύτερης από την αναμενόμενη επιδείνωση της κερδοφορίας και της ρευστότητας του Οργανισμού στο πρώτο τρίμηνο του 2011.

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τον Moody’s, τονίζει τις αβεβαιότητας και τη χαμηλή ορατότητα σε σχέση με τα μελλοντικά αποτελέσματα του ΟΤΕ. “Ο Moody’s αναμένει ότι τα λειτουργικά αποτελέσματα του ΟΤΕ θα συνεχίσουν να επηρεάζονται έντονα από τις δυσμενείς μακροοικονομικές συνθήκες, τον εντεινόμενο ανταγωνισμό σε όλους τους τομείς και τους ρυθμιστικούς περιορισμούς που είναι σε εξέλιξη”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του οίκου.

Κένυα: Μετά τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν έχει ενισχυθεί η ασφάλεια γύρω από την οικογένεια του αμερικανού προέδρου Ομπάμα στην Κένυα

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQEAkWNStIkJ8Q3RZQPpfP-P9BAdhk-IG_y9jZSHpCFvUq1vdJ_3m1XupMYpPL37PgolxSyyJzGeF5EttBwWyVnCvknm4l1NI0DBEzAbjFflMd1UEb8hyu32Rlu18tvQuJ-lLgqnjmPIM/s1600/obama_barack.jpgΠροκειμένου να αποφευχθούν τυχόν αντίποινα μετά τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν έχουν ενισχυθεί τα μέτρα ασφάλειας για την οικογένεια που έχει στενή ή και μακρά συγγένεια με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στην Κένυα, όπως δήλωσε σήμερα ένας κενυάτης αξιωματούχος.

Η οικογένεια του αμερικανού προέδρου ζει στο Κογκέλο, ένα χωριό στη δυτική Κένυα, γύρω από την "μαμά" Σάρα Ομπάμα, 89 ετών, τρίτη σύζυγο του παππού του Μπαράκ Ομπάμα από την πλευρά του πατέρα του, η οποία δεν είναι εξ αίματος συγγενής του αμερικανού προέδρου.

"Ελέγχονται όλοι οι επισκέπτες που πηγαίνουν στο σπίτι της οικογένειας, περνούν από ελέγχους ασφαλείας προτού τους δοθεί η άδεια να πάνε στο σπίτι", της Σάρα Ομπάμα, δήλωσε στον Τύπο ο Φράνσις Μούτι, κυβερνήτης της επαρχίας Νιάνζα.

Η ενίσχυση της ασφάλειας αποφασίστηκε "μετά από τρομοκρατικές απειλές" που ακολούθησαν τη θανάτωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Δεν υπήρξαν συγκεκριμένες απειλές εναντίον της οικογένειας Ομπάμα στην Κένυα.

Β.Παπαγεωργόπουλος: Τα κουνούπια είναι εδώ και το κράτος κωφεύει…

Σε συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης με τη συμμετοχή των Δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης κ.Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο ιός του Δυτικού Νείλου είναι εδώ όπως διαβεβαίωσαν οι επιστήμονες. Σε λίγες ημέρες θα ταυτοποιηθεί με τις εντομοπαγίδες που ετοιμάζουμε. Οι βροχές συνεχίζονται και θα συνεχιστούν μέχρι τον Ιούνιο, όπως προβλέπει η Πολιτική Προστασία. Η ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης επεσήμανε τις απαραίτητες δράσεις της πολιτείας από το Φεβρουάριο, αλλά το κράτος παραμένει αδιάφορο και η μοναδική προληπτική ενέργεια επαφίεται από το ΚΕΕΛΠΝΟ και τους τοπικούς κρατικούς φορείς στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και των Δήμων.

Επαρκούν όμως τα εντομοαπωθητικά, οι κουνουπιέρες, το αναποδογύρισμα των γλαστρών, οι σίτες στα παράθυρα, η προσωπική καθαριότητα και άλλες ενέργειες των πολιτών για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα;

Επαρκούν οι αποψιλώσεις χόρτων, ο έλεγχος των ποτιστρών ζώων, ο περιορισμός στη χρήση νερού και άλλες ενέργειες από τους Δήμους για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα όταν δεν τους εγκρίνονται ούτε δίμηνες συμβάσεις για έκτακτο προσωπικό και μειώνονται δραστικά (40% το 2010 και στα ίδια μειωμένα επίπεδα το 2011 με 217 νέες αρμοδιότητες) οι πόροι τους;

Προφανώς και δεν επαρκούν καθώς για το πρόβλημα δεν ευθύνονται οι πολίτες, ούτε οι Δήμοι (άλλωστε πολίτες και Δήμοι υπάρχουν και στην Αθήνα και αλλού) αλλά οι εκτεταμένες εγκαταστάσεις υδατοβόρων καλλιεργειών και άλλες επιφάνειες.

Γιατί δεν εγκρίνεται άμεσα το πρόγραμμα ολοκληρωμένης καταπολέμησης των κουνουπιών από το Υπουργείο Υγείας, το οποίο προτείναμε όλοι οι τοπικοί εμπλεκόμενοι φορείς, αξιοποιώντας την εμπειρία όλων των προηγούμενων ετών αλλά και της αντιμετώπισης της περσινής επιδημίας;

Γιατί δεν εγκρίνονται περισσότερα και φθηνότερα βιοκτόνα σκευάσματα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ώστε να καταστεί εφικτή η υλοποίηση του προγράμματος ολοκληρωμένης καταπολέμησης μέχρι το τέλος της θερινής περιόδου, αφού τα διαθέσιμα χρήματα με τα εγκεκριμένα σκευάσματα φθάνουν μέχρι τα τέλη Ιουλίου;

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε όταν κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου για τις παραπάνω καθυστερήσεις καθώς και άλλες αυτονόητες που δημιουργούν οι ελέω «Καλλικράτη» προσυμβατικοί έλεγχοι από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την ανάθεση του έργου των ψεκασμών, οι οποίοι όμως δεν μπορούν να ξεκινήσουν ούτε μπορούν να ολοκληρωθούν στο σύνολό τους για τους παραπάνω λόγους, παρόλο που έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητοι πόροι.

Οι Δήμοι προφανώς δεν έχουν τα εξειδικευμένα μέσα, τους οικονομικούς πόρους, τον ειδικό εξοπλισμό και το εξειδικευμένο προσωπικό για να υλοποιήσουν ψεκασμούς. Παρόλα αυτά συμμετέχουν στα προγράμματα καταπολέμησης ακόμη και με χρηματοδότηση. Η σχετική αρμοδιότητα για ένα εκτεταμένο και μείζον θέμα δημόσιας υγείας, σύμφωνα και με τον «Καλλικράτη», είναι αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας και καλούμε τους συναρμόδιους Υπουργούς έστω και «κατόπιν εορτής» να ενεργοποιηθούν, διότι «κατόπιν κηδείας» θα είναι πολύ αργά…

http://papageorgopoulos.wordpress.com/

Κάλεσμα των κατοίκων για την αυριανή συγκέντρωση στο σημείο δολοφονίας του

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 10/5/11 ένας νέος αθώος άνθρωπος δολοφονήθηκε με στυγερό τρόπο στην οδό Γ' Σεπτεμβρίου στο Μουσείο με κίνητρο τη ληστεία... Αφήνει πίσω του δυο ορφανά παιδιά και μία σύζυγο που έζησε με τον πιο φριχτό τρόπο το δραματικό τέλος του, λίγες ώρες πριν φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους.

Το γεγονός ήρθε σαν φυσική κατάληξη της ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας που μαστίζει την περιοχή μας.

Καλούμε τους συμπολίτες μας σε ειρηνική διαδήλωση φόρου τιμής στην διασταύρωση των οδών Ηπείρου και Γ' Σεπτεμβρίου στο Μουσείο ημέρα Πέμπτη 12 Μαϊου 2011 και ώρα 4:00 το απόγευμα (ο καθένας μας μ' ένα κερί).

Καταγγέλλουμε την πολιτεία ως ηθικό αυτουργό αυτού του στυγνού εγκλήματος.

Ζητάμε άμεσα δραστικά μέτρα για την καταπολέμηση της βίας η οποία έχει καταλύσει κάθε έννοια δικαίου και τάξης στην ευρύτερη περιοχή μας.

Οι κάτοικοι της περιοχής

ΓΑΠ: Πρωθυπουργός της Ελλάδας ή Alien;

Ξέρετε σε τι αναφέρθηκε σήμερα στο Υπουργικό συμβούλιο ο ΓΑΠ;

Κρατηθείτε:

«Αναφέρθηκε στο αίτημα των πολιτών για ολοκλήρωση της προσπάθειας της Κυβέρνησης!!!
"Όπως κάναμε μέχρι τώρα, έτσι θα συνεχίσουμε να εγγυόμαστε το συμφέρον της χώρας, ανταποκρινόμενοι στο καθολικό αίτημα των πολιτών, που ζητούν από εμάς αποφάσεις και συνεχή πορεία..."»

Όταν το άτομο έχει καταλάβει ότι το "καθολικό αίτημα των πολιτών" είναι να "ολοκληρώσει την προσπάθεια" εξόντωσής μας... πρέπει να ανησυχούμε ότι οι εξωγήινοι ζούν ανάμεσά μας και κάποιος απ' αυτούς έγινε και Πρωθυπουργός στην Ελλάδα...

Σε "έξαρση" η πειρατεία λογισμικού στην Ελλάδα

http://thevoyager.gr/wp-content/uploads/2009/05/software-piracy.jpgΣε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα παρέμεινε η πειρατεία λογισμικού στην Ελλάδα και το 2010, καθώς το 59% του λογισμικού, που εγκαταστάθηκε πέρυσι, ήταν παράνομο.

Διατηρώντας την τρίτη υψηλότερη θέση ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η χώρα μας αύξησε το ποσοστό της πειρατείας κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες, από το 2008, αποτελώντας μαζί με τη Βουλγαρία με ποσοστό 65% και τη Ρουμανία με 64% την πρώτη τριάδα των χωρών, όπου παρατηρείται σε μεγαλύτερο βαθμό παράνομη διακίνηση λογισμικού. Η εμπορική αξία του παράνομα εγκατεστημένου λογισμικού στην Ελλάδα έφθασε τα 227 εκατ. ευρώ.

Αυτό προκύπτει, μεταξύ άλλων, από την όγδοη ετήσια παγκόσμια μελέτη για την πειρατεία λογισμικού, που πραγματοποίησε η Business Software Alliance (BSA), διεθνής Οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία εμπορικού λογισμικού, σε συνεργασία με την IDC, εταιρεία ερευνών και προβλέψεων του κλάδου της Πληροφορικής.

Βασικά συμπεράσματα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, που είδαν το "φως" της δημοσιότητας, ο μέσος όρος της πειρατείας λογισμικού στην Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σταθερά στο 35%, με την εμπορική αξία του κλεμμένου λογισμικού να ξεπερνά τα 10 δισ. ευρώ. Αντίθετα, σε παγκόσμιο επίπεδο, η αξία του παράνομου λογισμικού ανέβηκε στα 44,3 δισ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν διπλασιάστηκε, από όταν ξεκίνησε η μελέτη, το 2003.

Όπως διαπιστώθηκε, σχεδόν οι μισές από τις 116 γεωγραφικές περιοχές, που μελετήθηκαν, παρουσίασαν ποσοστό πειρατείας υψηλότερο από 62%, με τον παγκόσμιο μέσο όρο να βρίσκεται στο 42%.

Στη μελέτη αναφέρεται ότι μία από τις συνηθέστερες μορφές πειρατείας είναι η αγορά μίας άδειας χρήσης λογισμικού και η εγκατάστασή της σε περισσότερους από έναν Η/Υ, ενώ από τα πιο δημοφιλή πλεονεκτήματα του νόμιμου λογισμικού είναι η τεχνική υποστήριξη (88%) και η προστασία επιθέσεων από "κυβερνο-επιθέσεις" (hackers - malware) (81%).

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η πλειοψηφία χρηστών Η/Υ πιστεύει ότι τα δικαιώματα και η προάσπιση της πνευματικής ιδιοκτησίας συμβάλλουν στην οικονομική δραστηριότητα. Επίσης, το 59% των ερωτηθέντων ισχυρίζεται ότι τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ωφελούν τις τοπικές οικονομίες, ενώ το 61% πιστεύει ότι δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας.

Η νέα διάσταση, που περιλαμβάνεται στη συγκεκριμένη μελέτη, αφορά μία δημοσκόπηση χρηστών Η/Υ, σχετικά με τις κοινωνικές απόψεις και συμπεριφορές απέναντι στην πειρατεία λογισμικού, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Ipsos Public Affairs.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τα δικαιώματα της πνευματικής ιδιοκτησίας βρίσκουν σημαντική υποστήριξη, με 7 στους 10 να τάσσονται υπέρ στην πληρωμή των δημιουργών, ώστε να προωθείται η τεχνολογική ανάπτυξη. Παραδόξως, η υποστήριξη των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας ήταν ισχυρότερη στις αγορές με υψηλά ποσοστά πειρατείας.

Επίσης, η δημοσκόπηση αποκάλυψε ότι οι χρήστες Η/Υ αναγνωρίζουν την αξία του νόμιμου λογισμικού. Παρόλα αυτά, επικρατεί σύγχυση, αναφορικά με το τι είναι νόμιμο και τι παράνομο.

Οικονομικές απώλειες

Στις σημερινές κοινωνικοπολιτικές συνθήκες, η πειρατεία είναι μία νέα μορφή κλοπής, της οποίας οι παρενέργειες και τα αποτελέσματα έχουν άμεσες επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας. Ωστόσο, η μείωσή της εκτιμάται ότι θα τονώσει την ελληνική οικονομία.

"Η ολοένα αυξανόμενη πορεία της πειρατείας λογισμικού αποτελεί τροχοπέδη στην πορεία της οικονομίας και την πρόοδο των ελληνικών επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της Πληροφορικής", δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Κατερίνα Γαλανοπούλου, Επικεφαλής της Επιτροπής εταιρειών - μελών της BSA στην Ελλάδα.

Κατά την άποψή της, τα οικονομικά οφέλη, που μπορούν να προκύψουν από τη μείωση του ποσοστού της πειρατείας, είναι σημαντικά, καθώς, με αυτό τον τρόπο, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, οι επιχειρηματίες θα έχουν τη δυνατότητα να αποφεύγουν τους κινδύνους και να λειτουργούν πιο αποδοτικά σε ένα ασφαλές ψηφιακό περιβάλλον, ενώ και οι ίδιες οι κοινωνίες θα επωφεληθούν των επενδύσεων, που θα αποδώσουν τα αυξημένα φορολογικά έσοδα.

Από την πλευρά της η κ. Βίκυ Μαθιοπούλου, από το τμήμα Συμμόρφωσης Αδειών της Autodesk, εταιρείας λογισμικού, για Ελλάδα, Ισραήλ, Κύπρο και Μάλτα, υπογραμμίζει ότι η χρήση πειρατικού λογισμικού λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, όσον αφορά το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, την απασχόληση και τα φορολογικά έσοδα, ενώ προσθέτει ότι, επιλέγοντας ένα πειρατικό λογισμικό, συμβάλλουμε στη συρρίκνωση της υγιούς οικονομίας έναντι του οργανωμένου εγκλήματος.

Όπως εκτιμούν στελέχη εταιρειών λογισμικού, η χρήση αδειοδοτημένων προγραμμάτων λογισμικού και από τις επιχειρήσεις αποτελεί όχι μόνο την πιο ορθή και νόμιμη λύση, αλλά βοηθά και στην ενίσχυση της οικονομίας.

Παράλληλα, το πειρατικό λογισμικό "κρύβει" σοβαρούς κινδύνους, καθώς δεν είναι τόσο ασφαλές όσο το αυθεντικό και υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο απώλειας δεδομένων και κλοπής προσωπικών στοιχείων. "Πολύ συχνά, τα πειρατικά προϊόντα κρύβουν ιούς, που μπορούν να υποκλέψουν προσωπικά στοιχεία, λογαριασμούς, προσωπικούς κωδικούς, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο να βλάψουν το σκληρό δίσκο ακόμα και ολόκληρο το δίκτυο του Η/Υ", επισημαίνει η κ. Μαθιοπούλου. Σημείωσε, επίσης, ότι χρησιμοποιώντας πειρατικά προϊόντα στο χώρο της δουλειάς, εκτίθεται σε κινδύνους όχι μόνο ο χρήστης, αλλά και η επιχείρηση.

Την επικινδυνότητα της χρήσης πειρατικού λογισμικού τονίζει και ο κ. Νίκος Μαρκόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της ΤΑΛΩΣ Εφαρμογές Συστημάτων Πληροφορικής (ΕΣΠ) ΕΠΕ, ενώ σημειώνει ότι το κόστος αγοράς νόμιμου λογισμικού είναι σαφέστατα μικρότερο από το κόστος μίας πιθανής ζημιάς, λόγω της χρήσης κάποιου πειρατικού λογισμικού προστασίας του Η/Υ.

Ωστόσο, η ύπαρξη απομιμήσεων υψηλής ποιότητας στην αγορά καθιστά τη διάκριση του πειρατικού λογισμικού από το αυθεντικό μία συνεχή πρόκληση για τους καταναλωτές. Στο σημείο αυτό, η κ. Μαθιοπούλου εξηγεί ότι στα πειρατικά προϊόντα σχεδόν πάντα λείπουν βασικά κομμάτια, τα εγχειρίδια οδηγιών και επισημαίνει ότι δεν έχουν εγγύηση καλής λειτουργίας, τεχνική υποστήριξη ή/και δυνατότητα αναβάθμισης.

Για την αποφυγή χρήσης πειρατικού λογισμικού, η κ. Μαθιοπούλου συνοψίζει τα μοντέλα παράνομης χρήσης σε 5 κατηγορίες, που είναι: η πειρατεία από τελικό χρήστη, η υπεράριθμη χρήση αδειών, το προεγκατεστημένο λογισμικό, η πειρατεία διαδικτύου και η πλαστογράφηση λογισμικού.

Άμεση ανάγκη η αντιμετώπιση της πειρατείας

Τα υψηλά ποσοστά της πειρατείας λογισμικού καθιστούν πιο έντονη την ανάγκη για ανάληψη δράσεων τόσο από πλευράς ιδιωτικού όσο και δημόσιου τομέα. Όπως τονίζει η κ. Γαλανοπούλου, ο κρατικός μηχανισμός διαθέτει αρκετούς πόρους και ικανά στελέχη, για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της πειρατείας του λογισμικού και να βοηθήσει τις ελληνικές επιχειρήσεις Πληροφορικής να ορθοποδήσουν.

Ειδικότερα, το Τμήμα Προστασίας Διανοητικής Ιδιοκτησίας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Οικονομικής Αστυνομίας στοχεύουν στην προάσπιση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και στην καταπολέμηση του φαινομένου της πειρατείας λογισμικού. Όπως έχει ενημερώσει ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ), το ΣΔΟΕ έχει διενεργήσει ελέγχους για τη χρήση πειρατικού λογισμικού σε επιχειρήσεις και έχει διαβιβάσει στον ΟΠΙ τα στοιχεία αυτά για την αναζήτηση περαιτέρω αξιώσεων από τους δικαιούχους. Σύμφωνα με το νόμο του κράτους περί πνευματικής ιδιοκτησίας, το πρόστιμο, που επιβάλλει το κράτος, είναι 1.000 ευρώ για κάθε παράνομο αντίτυπο.

Στο πλαίσιο της δράσης της, η BSA έχει εντατικοποιήσει τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση της πειρατείας στη χώρα μας, ενημερώνοντας χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις για την αξία του νόμιμου λογισμικού και πραγματοποιώντας καμπάνιες μάρκετινγκ, που ενθαρρύνουν τη χρήση αδειοδοτημένου λογισμικού.

Σημαντικό ρόλο κατά της διακίνησης του πειρατικού λογισμικού μπορούν να παίξουν και οι εταιρείες λογισμικού, οι οποίες οφείλουν να αναλάβουν δράση. "Είναι χρέος κάθε εταιρείας να λάβει μέτρα, με σκοπό να εξασφαλίσει την ενημέρωση των χρηστών, καθώς και να παρέχει πληροφορίες και εργαλεία, για να βοηθήσει τους πελάτες να ελέγχουν τους υπολογιστές και να διαχειρίζονται το λογισμικό", δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Μαθιοπούλου. Σύμφωνα με την ίδια, ο στόχος για την καταπολέμηση του φαινομένου της πειρατείας θα επιτευχθεί όχι μόνο μέσα από την παιδεία των χρηστών, αλλά και μέσω της νομοθεσίας κατά των εταιρειών, που διακινούν προϊόντα χωρίς νόμιμη άδεια χρήσης.

Βρέθηκε στα σκουπίδια το όπλο του Αστυνομικού

Βρέθηκε στα σκουπίδια το όπλο που είχε κλαπεί πριν μερικές ώρες από Αστυνομικό που είχε δεχθεί επίθεση στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Σίνα από άτομα, που σύμφωνα με την αστυνομία, βγήκαν από την συγκέντρωση που γινόταν στα Προπύλαια.

Δικαστική συνδρομή από Ευρώπη και Αυστραλία ζητά η Εισαγγελία για να εντοπίσει "χρυσούς νικητές" που πόνταραν διαδικτυακά σε στημένους αγώνες

http://volosbet.com/wp-content/uploads/2009/11/online-betting-volosbet.jpgΤην αρωγή συνολικά επτά χωρών έχει ζητήσει το Οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας, προκειμένου να εντοπίσει τα «χρυσά πονταρίσματα», μέσω Ιντερνετ, στην υπόθεση με τους στημένους αγώνες ποδοσφαίρου.

Οι Εισαγγελείς αφού απέστειλαν κλήσεις σε ανωμοτί καταθέσεις, σε περισσότερα από 10 πρόσωπα που φέρονται να κέρδισαν, ποντάροντας μέσω του ΟΠΑΠ, ρίχνουν πλέον το βάρος της έρευνας τους σε εκείνους που ποντάρισαν και κέρδισαν μεγάλα χρηματικά ποσά, διαδικτυακά, μέσω εταιριών του εξωτερικού.

Με τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής, το Οικονομικό Τμήμα ζητά από τις αρχές της Αυστραλίας, Ρωσίας, Μάλτας, Γερμανίας, Αυστρίας και Ολλανδίας, στοιχεία για τους «τυχερούς» των επίμαχων αγώνων, ενώ, ήδη, έχει υποβληθεί αίτημα προς τις βρετανικές αρχές προκειμένου, η μεγαλύτερη στοιχηματική εταιρεία "Betfaιr", να αποστείλει στην Ελλάδα τα στοιχεία των Ελλήνων δικαιούχων, πoυ πόνταραν και κέρδισαν στους συγκεκριμένους - στημένους - αγώνες.

Η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται και για το σκέλος της υπόθεσης, τη λεγόμενη «ουσία» του όλου θέματος, το καθαρά αθλητικό, δηλαδή, κομμάτι του στησίματος αγώνων από ποδοσφαιριστές, παράγοντες, διαιτητές, με την εμπλοκή και "bookers", οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα, κατά το δοκούν, να προκαθορίζουν αποτελέσματα.

Τα αδικήματα που ερευνώνται αφορούν δωροδοκία, δωροληψία, αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και εγκληματική οργάνωση.

ΠΑΟ-ΑΕΚ Live Stream PAO-AEK

Βάσω-Βρούτσης προς τροϊκανούς: «Μιλάμε για ανθρώπους και όχι για νούμερα... ο δρόμος που ακολουθείται είναι σε λάθος κατεύθυνση»

Βάσω προς τροϊκανούς: «Μιλάμε για ανθρώπους και όχι για νούμερα»http://www.syrostoday.gr/images/articles/original/Vroutsis%20Voulh%202.jpgAυστηρές προειδοποιήσεις προς τους εκπροσώπους της τρόικας ότι «με τους όρους που μας έχουν επιβάλλει μας οδηγούν κατευθείαν στην ύφεση» και ότι «με το μνημόνιο τα έσοδα λιγοστεύουν και μπαίνουμε σε έναν φαύλο κύκλο», απηύθυνε η κυρία Βάσω Παπανδρέου κατά την συνάντηση που είχε ως πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής μαζί με τους βουλευτές κκ. Αν. Μακρυπίδη (ΠαΣοΚ), Εμ. Κεφαλογιάννη και Ι. Βρούτση (ΝΔ), καθώς και Μ. Βορίδη (ΛΑΟΣ).

Το κλιμάκιο αποτελούσαν ο κ. Π. Τόμσεν και υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας και η συνάντηση, που έγινε κατόπιν αιτήματός τους, πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα στον πρώτο όροφο της Βουλής με την συμμετοχή μεταφραστή.

Ωστόσο, η κυρία Παπανδρέου προτίμησε να απευθυνθεί στην αγγλική γλώσσα προς τους τροϊκανούς, επισημαίνοντάς τους, όπως μετέφερε η ίδια στους δημοσιογράφους τα λεγόμενά της, ότι «εκφράσαμε στους εκπροσώπους της τρόϊκας την αγωνία μας για την πορεία του προγράμματος (Μνημόνιο) καθώς βλέπουμε ότι έχει προβλήματα». «Πέρα από τις δικές μας δυσκολίες στην υλοποίησή του υπάρχουν και προβλήματα στο ίδιο το πρόγραμμα», είπε η κυρία Παπανδρέου, τονίζοντας ότι «με αυτούς τους αυστηρούς όρους που μας επιβάλλουν μας οδηγούν κατευθείαν στην ύφεση». «Τους είπαμε ότι πρέπει να καταλάβουν πως όλες αυτές οι αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», ενώ πρόσθεσε προς τους εκπροσώπους του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ε.Ε.: «Μιλάμε για ανθρώπους και όχι για νούμερα».

«Δεχόμαστε το πρόγραμμα γιατί είμαστε με την πλάτη στον τοίχο», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι «με το μνημόνιο τα έσοδα λιγοστεύουν και μπαίνουμε σε φαύλο κύκλο». Φέρεται να τους είπε μάλιστα ότι «αντιμετωπίζετε τα προβλήματα στενά δημοσιονομικά και είναι σα να τιμωρείτε μια χώρα, όμως με την τιμωρία λύνονται τα προβλήματα;». «Πώς θα υπάρξει ανάπτυξη; Πέστε μου πώς;», διερωτήθηκε η κυρία Παπανδρέου απευθυνόμενη προς τον κ. Τόμσεν, ενώ, όπως είπε η ίδια μετά την συνάντηση «τους είπαμε ότι πρέπει να εξετάσουμε την μείωση της αποπληρωμής του χρέους, προκειμένου να ρίξουμε τα λεφτά στην ανάπτυξη». Όσον αφορά την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας η κυρία Παπανδρέου είπε: «Τους μεταφέραμε την άποψη ότι πρέπει να γίνουν αποκρατικοποιήσεις αλλά όχι του σκοτωμού».

«Πρέπει να τα βρείτε»

Οι εκπρόσωποι της τρόϊκας από την πλευρά τους είπαν ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και ότι ο στόχος τους είναι να βοηθήσουν. Μάλιστα ζήτησαν από τα δυο μεγάλα κόμματα, όπως έκανε γνωστό τόσο ο βουλευτής της ΝΔ κ. Βρούτσης, όσο και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Βορίδης, να «τα βρουν» όσον αφορά την υλοποίηση του Μνημονίου.

Σύμφωνα με τον τελευταίο «η τρόϊκα μας είπε: ΄΄Εμείς σας δώσαμε 110 δις ευρώ. Εσείς θα κάνετε μεταρρυθμίσεις ή θα συνεχίσει η ίδια κατάσταση;΄΄», ενώ πρόσθεσαν ότι «θα πρέπει ΠαΣοΚ και ΝΔ να καθίσουν κάτω να τα βρουν για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα». Ο κ. Βρούτσης είπε ότι έναν χρόνο μετά το Μνημόνιο «βλέπουμε τα αποτελέσματα τα οποία δείχνουν αύξηση της ανεργίας και της ύφεσης, τα έσοδα να καταρρέουν και να μην υλοποιείται το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων», όπως και ότι «το έλλειμμα δεν είναι στο πλαίσιο των στόχων μας». Όπως ανέφερε ο ίδιος στους δημοσιογράφους «εμείς είπαμε ότι το πρόγραμμα που ακολουθείται είναι σε λάθος κατεύθυνση και δεν οδηγεί πουθενά», ενώ τόνισε ότι «πρέπει να επανεξεταστεί η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης στο πλαίσιο των προτάσεων που κατέθεσε η ΝΔ και έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα».

Αίσθηση, ωστόσο, προκάλεσε η παρατήρηση της τρόϊκας με αφορμή επισήμανση την οποία φέρεται να έκανε ο κ. Κεφαλογιάννης σχετικά με τις προτάσεις που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς στο Ζάππειο, μεταξύ των οποίων και η μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες οι τροϊκανοί είπαν ότι «αν κάτι τέτοιο δεν συνοδευθεί με μείωση των δημοσίων δαπανών, είναι σα να βάζεις το κάρο μπροστά απ’ το άλογο».

H ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

Στο τέλος της ομιλίας δεν άντεξε και συγκινήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς.

Αυτό δείχνει ότι διαθέτει ανθρωπιά, δεν υποκρίνεται, έχει πίστη σ αυτά πού λέει και πάνω από όλα μας έδειξε ότι, είναι ένας ηγέτης με αισθήματα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/05/h_12.html

Μόνο αιρκοντίσιον δεν έχουν ζητήσει οι μαϊμού πρό-σφηγκες!

Αφού οι Υπουργοί μας είναι τόσο Κρετίνοι, και πίστεψαν ότι οι "πολιτικοί πρόσφυγες"-κατασκηνωτές-κηφήνες στην Ακαδημία, έκαναν απεργία πείνας (με ραμμένα στόματα παρακαλώ) για 120 μέρες, εμείς (που τους πληρώνουμε και το ρεύμα) σε τι μπορούμε να ελπίζουμε?



Λιάζονται στον Αττικό ήλιο,χέζουν δίπλα από τα μνημεία , σερφάρουν στο Ίντερνετ , κι αυτοί οι απαράδεκτοι Υπουργοί Προστασίας του (μη Έλληνα) Πολίτη, ούτε μερικά units air contition, δεν έχουν ακόμα εγκαταστήσει στα τσαντίρια, τώρα που ζέστανε ο καιρός.
Κύριε Παπουτσή η υπομονή έχει και τα όριά της.
Αν δεν έχεις κότσια να ,Συν-μεταγραφείς εκεί που σου ταιριάζει.
Έχουμε κουραστεί να γράφουμε για την γελοία αυτή κατάσταση
Έλεος...

Παρατηρητήριο τιμών: Δωρεάν ενημέρωση στο κινητό για τα φθηνότερα πρατήρια καυσίμων

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiRKU3kU2ZI0mlvT08RJdKXCk9nIoMFgEQtkEFFP0dsXt1LkGK0gtZeSKCD_Ky8HvxzJY-g_0Ho94YBddj3E1odMs7HaO66_GAteGXwpxERtEcoJhLNLE9fZKUka1l7Rjr53cOkF2WebGEX/s1600/sms_54151.jpgΔωρεάν ενημέρωση στο κινητό για τα φθηνότερα πρατήρια καυσίμων, προσφέρουν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, συμβάλλοντας έτσι στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για τη δημιουργία Παρατηρητηρίων Τιμών, στο της μάχης κατά της ακρίβειας.

Έτσι από σήμερα οι χρήστες κινητών τηλεφώνων μπορούν με ένα δωρεάν μήνυμα στον 5ψήφιο αριθμό "54151" να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία που έχει αναπτύξει η εταιρεία UPSTREAM και να λαμβάνουν πλήρη ενημέρωση για τα 3 πιο φτηνά σημεία πώλησης αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων στην περιοχή που επιθυμούν.

Επιπλέον, οι συνδρομητές της Cosmote θα έχουν την δυνατότητα πρόσβασης και στην άλλη ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει αναπτύξει η εταιρεία HTC στο market place Android της Google, μέσω της οποίας οι συνδρομητές μπορούν να συγκρίνουν τις τιμές συγκεκριμένων προϊόντων ανά super market www.e-prices.gr.

Olympiakos Volou - PAOK 1-2 32' Βιερίνια (βίντεο) 53' Σαλπιγγίδης

To 0-1 του Βιερίνια


Διαψεύδει και επίσημα ο Μεϊμαράκης την καταγγελία του ΛΑΟΣ περί άσεμνης χειρονομίας του προς τον Καρατζαφέρη

http://www.meimarakis.gr/media/articles/777.jpg«Ανάξια διάψευσης και προβοκατόρικα» χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός Άμυνας και βουλευτής της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης τα όσα δήλωσε σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σχετικά με την άσεμνη χειρονομία που φέρεται να έχει κάνει προς αυτόν ο πρώην υπουργός της ΝΔ.

Ο κ. Μεϊμαράκης σε δήλωσή του ανέφερε ότι οι δηλώσεις του κ. Καρατζαφέρη αποτελούν «προσβολή στον πολίτη» στη σημερινή συγκυρία, και κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ για «έκδηλο πανικό» από «τη μεγάλη λαϊκή απήχηση που έχει το “Ζάππειο II” και ο Αντώνης Σαμαράς, και γι’ αυτό έσπευσε πρωί - πρωί να με οδηγήσει σε κοκορομαχία, ώστε να αποπροσανατολιστούμε: Ο ρόλος του πλέον έχει αποκαλυφθεί».

«Με σεβασμό στους πολίτες που δοκιμάζονται» δεν θα τον ακολουθήσει «στο χυδαίο δρόμο που έχει διαλέξει», κατέληξε ο πρώην υπουργός.

Να σημειωθεί ότι σήμερα το πρωί ο ΛΑΟΣ κατήγγειλε τον πρώην υπουργό της ΝΔ και πρόεδρο του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι αντέδρασε με άσεμνη χειρονομία όταν συνάντησε τυχαία τον πρόεδρο του κόμματος Γιώργο Καρατζαφέρη, έξω από τα γραφεία του ΛΑΟΣ στη Βουλή.

Μάλιστα ο κ. Καρατζαφέρης, όπως είπαν συνεργάτες του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενημέρωσε αμέσως μετά τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο. Για το θέμα αυτό ο ΛΑΟΣ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του κ. Μεϊμαράκη, ζητώντας εμμέσως από τον κ. Σαμαρά να λάβει μέτρα κατά του βουλευτή του.

"Βόρβορο λάσπης", χαρακτηρίζει την κατάθεση του Χατζηνικολάου στην Προανακριτική της Βουλής ο Άκης

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjLSUnlmseUBhT8STu7hufuWKCDr9Im8fxcGN3UO8LEX0MWG54h2PILhumoIeDIrO7D_tn8FY78hGtc021zXFchBKMZ9XAWWN1mBcK-ZCVQYHuAroRtN9ZGPPykI35OCOzDw8r676A1TqU/s1600/%25CF%2584%25CF%2583%25CE%25BF%25CF%2587%25CE%25B1.jpgΈντονα αντέδρασε ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, για τα όσα φέρεται να κατέθεσε ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων, χαρακτηρίζοντας τα γελοιότητες ενώ κάνει λόγο για «βόρβορο λάσπης» και απειλεί ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Ειδικότερα, σε γραπτή δήλωση του ο κ. Τσοχατζόπουλος τονίζει: «Από τα όσα δημοσιεύονται στις αναρτήσεις του ιστότοπου REAL.GR -και άλλων ενημερωτικών μέσων- ως πληροφορίες για την κατάθεση του εκδότη-επιχειρηματία της ενημέρωσης Ν. Χατζηνικολάου, φαίνεται ότι επέλεξε να συνεχίσει και στο Κοινοβούλιο, χωρίς κανένα ενδοιασμό, το βόρβορο λάσπης,- με ασύστολα ψεύδη, με συκοφαντίες, με επίκληση ακόμη και ανύπαρκτων «γεγονότων» και γελοιοτήτων-, που εκτοξεύει μήνες τώρα εναντίον μου, προσβάλλοντας έτσι το κύρος του Κοινοβουλίου και των βουλευτών-μελών της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης.»

Και ο κ. Τσοχατζόπουλος καταλήγει: «Μόλις λάβω γνώση των πρακτικών της κατάθεσής του και διαπιστώσω ότι επαληθεύονται τα παραπάνω θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του».

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηνικολάου απάντησε, δηλώνοντας: "Δεν θα παρακολουθήσουμε το συνεχιζόμενο παραλήρημα του κ. Τσοχατζόπουλου. Το λόγο έχουν τώρα η Βουλή και η Δικαιοσύνη"

Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση του διαδηλωτή, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν

Σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στην εντατική του Κρατικού Νίκαιας διαδηλωτής, ο οποίος χτυπήθηκε στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια επεισοδίων χθες στο κέντρο της Αθήνας.

Το ανακοινωθέν που εκδόθηκε για την κατάσταση του τραυματία και υπογράφουν ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας και συντονιστής Διευθυντής της Β' Χειρουργικής Κλινικής, Σταμάτιος Πίνης και ο θεράπων ιατρός επιμελητής Α' της Νευροχειρουργικής Κλινικής Παναγιώτης Παπανικολάου, αναφέρει:

"Ο τραυματίας Καυκάς Ιωάννης, ετών 31, προσεκομίσθη στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ γύρω στις 14.45, μετά από αναφερόμενο ξυλοδαρμό. Η κλινική εξέταση ανέδειξε εξωτερικά τραύματα στο κρανίο, κυρίως δεξιά και ωτορραγία σύστοιχα.

Παρουσίαζε σταδιακή έκπτωση του επιπέδου συνείδησης, και μέχρι την ολοκλήρωση της παροχής πρώτων βοηθειών παρουσίασε κώμα με συνοδό ανισοκορία και χρειάστηκε να διασωληνωθεί επειγόντως.

Ο απεικονιστικός έλεγχος με επείγουσα αξονική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε κατάγματα κρανίου και εκτεταμένο επισκληρίδιο αιμάτωμα δεξιού ημισφαιρίου, με αξιόλογη παρεκτόπιση της μέσης γραμμής του εγκεφάλου.

Οδηγήθηκε επειγόντως στο χειρουργείο όπου υποβλήθηκε σε κρανιοτομία για αφαίρεση του αιματώματος, αποσυμπίεση του εγκεφάλου και ανάσχεση της αιμορραγίας. Η επέμβαση ήταν επιτυχής. Ο ασθενής νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας υπό φαρμακευτική καταστολή και μηχανικό αερισμό.

Παρά την σχετική σταθεροποίηση η κατάσταση παραμένει κρίσιμη".

Η επιτροπή των γιατρών (ΕΙΝΑΠ) του νοσοκομείου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε καταγγέλλει τα επεισόδια, κάνει λόγο για δεκάδες τραυματίες και σημειώνει ότι ο 30χρονος διαδηλωτής " διακομίστηκε σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα".

Με κατάθεση του Τ. Τέλλογλου ολοκλήρωσε για σήμερα τις εργασίες της η Προανακριτική για τα υποβρύχια

http://neotera.files.wordpress.com/2011/04/ypobrixia.jpgΜε την κατάθεση του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου ολοκλήρωσε για σήμερα τις εργασίες της η Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων. Στην τρίωρης διάρκειας κατάθεσης του, ο κ. Τέλλογλου, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Δεν ξέρω αν ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος πήρε λεφτά. Δεν προκύπτει από το υλικό, αλλά το γερμανικό κατηγορητήριο με ημερομηνία 11/4/2011 που σχηματίστηκε μετά την απολογία στελεχών γερμανικών εταιριών στη γερμανική δικαιοσύνη, μιλά για δωροδοκία αξιωματούχου σε χώρα μέλος της ΕΕ, είτε αιρετού είτε ανώτερου κρατικού λειτουργού, όχι όμως αξιωματικού». Όπως είπε ο κ. Τέλλογλου, από τις 246 σελίδες του γερμανικού κατηγορητηρίου οι 220 αναφέρονται στην Ελλάδα.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί η κατάθεση του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου, ο οποίος υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι στη δικογραφία που συνέταξε η γερμανική δικαιοσύνη υπάρχει σχεδιάγραμμα με τη διαδρομή που ακολούθησαν οι «μίζες» και το οποίο είναι στη διάθεση των μελών της Προανακριτικής αν το επιθυμούν.

Για αύριο το πρωί έχουν κληθεί να καταθέσουν οι δημοσιογράφοι Μάκης Πολάτος και Γιάννα Παπαδάκου.

Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί, που αναγνωρίστηκαν σε βίντεο, για βάναυση συμπεριφορά διαδηλωτή

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRwil6Vd-Q1nM36k6xF1Ol3SpCdhmrKJGKjEV8A0W5WY9IS5w1q&t=1Τρεις αστυνομικοί των ΜΑΤ, καθώς και ο επικεφαλής της διμοιρίας τους, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγου Λευτέρη Οικονόμου, για τα σοβαρά επεισόδια, που σημειώθηκαν χθες στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με τραυματισμούς πολιτών.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας των τριών αστυνομικών, οι οποίοι εμφανίζονται σε βίντεο, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, να επιδεικνύουν βάναυση συμπεριφορά και ιδιαίτερα να χτυπούν αλύπητα διαδηλωτή, πεσμένο στον δρόμο.

Η έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης συνεχίζεται, όπως έχει ζητήσει και από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής, ώστε να αποδοθούν άμεσα ευθύνες σε όλους όσοι προβαίνουν σε βίαιες συμπεριφορές στα συγκεκριμένα επεισόδια, καθώς και να διαλευκανθούν οι συνθήκες τραυματισμού του Γιάννη Καφκά, 31 χρόνων, που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 44χρονου, στη συμβολή των οδών Ι. Δροσοπούλου και Ηπείρου

http://static.madata.gr/files/dolofonia_438526504.jpgΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν, από τις 4 το απόγευμα, περίπου 300 άτομα, στη συμβολή των οδών Ι. Δροσοπούλου και Ηπείρου, όπου τα ξημερώματα της Τρίτης δολοφονήθηκε ένας 44χρονος άνδρας, την ώρα που ετοιμαζόταν να μεταφέρει την έγκυο γυναίκα του σε μαιευτήριο της Αθήνας.

Στη μνήμη του αδικοχαμένου 44χρονου τελέστηκε τρισάγιο, ενώ οι συγκεντρωμένοι, κρατώντας ελληνικές σημαίες, φώναζαν συνθήματα κατά των αλλοδαπών που ζουν στην Ελλάδα.

Νωρίτερα, μερίδα διαδηλωτών προπηλάκισε αλλοδαπούς οι οποίοι έτυχε να περνούν από το σημείο.

Αυτοκίνητο των ΜΑΤ έχει διακόψει την κυκλοφορία επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου, στο ύψος της Ιουλιανού. Οι άντρες των ΜΑΤ συμβουλεύουν τους αλλοδαπούς να αποφεύγουν να περάσουν από το σημείο της συγκέντρωσης.

Αντιδράσεις αγοράς για ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ - Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, ΕΣΕΕ, ΕΒΕΑ ΕΣΠ

http://www.statesmen.gr/wp-content/uploads/2011/04/antonis-samaras-zappeio-416x300.jpgΤα μέτρα που προτείνει η Νέα Δημοκρατία κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, σύμφωνα με την εκτίμηση της αγοράς. Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Π. Καλλίρης υπογράμμισε ότι «σηματοδοτούν μια νέα σχέση κράτους και πολίτη, θέτουν σε στέρεη βάση το θέμα της επανεκκίνησης της οικονομίας και έχουν ως προϋπόθεση την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του υφιστάμενου μνημονίου».

Απλά και εφαρμόσιμα, χαρακτήρισε τα μέτρα που θα δώσουν διέξοδο στα προβλήματα της οικονομίας και της κοινωνίας ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού επιμελητηρίου Αθήνας κ. Κ. Μίχαλος.

«Το ΕΒΕΑ συμφωνεί απόλυτα και επικροτεί τις προτάσεις του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων, για τα μέτρα πάταξης του παραεμπορίου και για τη στόχευση σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας» δήλωσε ενώ πρόσθεσε ότι απαιτείται συναίνεση και συλλογική δράση και πρωτοβουλία διαλόγου θα πρέπει να αναλάβει η κυβέρνηση.

Για κοστολογημένες ρεαλιστικές λύσεις που καταδεικνύουν ότι υπάρχουν ακόμα βήματα που οδηγούν στην υπέρβαση της ύφεσης έκανε λόγο ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Β. Κορκίδης.

«Το κεντρικό πλαίσιο της παρουσίασης στο «Ζάππειο ΙΙ» εντοπίζει παραλείψεις και αδικίες, προσεγγίζει τα προβλήματα της καθημερινότητας, επικαιροποιεί θέσεις και περιλαμβάνει μέτρα ανακούφισης για τους πληγωμένους του μνημονίου, προτείνει εφικτές λύσεις, ενώ προσπαθεί να περάσει μηνύματα ελπίδας στην κοινωνία» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ

Τέλος ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς δηλώνει ότι ''η επικαιροποίηση της οικονομίας, βάσει των εξαγγελιών του κ. Α. Σαμαρά, σαφέστατα αποτελεί μια ρεαλιστική πρόταση, που αγγίζει σε μεγάλο βαθμό τα αιτήματα του εμπορικού κόσμου του Πειραιά, τα οποία προσεγγίστηκαν με πραγματικό και σύγχρονο τρόπο.

Οι έμποροι του Πειραιά σημειώνουν ότι στην παρούσα περίοδο οι εκλογές δεν βοηθούν κανένα και ότι είναι αναγκαίο οι οικονομικές προτάσεις να μελετηθούν και να αξιολογηθούν προσεκτικά από τους αρμόδιους Κυβερνητικούς παράγοντες.

ΝΔ για τις απορίες του ΠΑΣΟΚ για το Ζάππειο ΙΙ

http://www.statesmen.gr/wp-content/uploads/2011/04/antonis-samaras-zappeio-416x300.jpg«Οι διαρροές κύκλων του Υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι η κυβέρνηση τα έχει “εντελώς χαμένα”.

Μεταφέρουν το όφελος από τα αντισταθμιστικά μέτρα μηδενικού ή ελάχιστου δημοσιονομικού κόστους στις δαπάνες.

Ταυτόχρονα, μεταφέρουν τα έσοδα, με το ύψος των οποίων συμφωνούν, από τη χρήση του Προγράμματος επιδότησης επιτοκίου πρώτης κατοικίας στο κόστος.

Έχουν παρουσιάσει αυξημένο κόστος για μεγέθη που η ίδια η κυβέρνηση, με την πολιτική της υπερφορολόγησης έχει επιτύχει μειωμένο όφελος (Φ.Π.Α., μερίσματα).

Έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ φουσκώματος της δαπάνης που προέρχεται από τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών.

Αγνοούν τις πρόσθετες οικονομίες για το κράτος από τη μείωση της ανεργίας.

Δεν έχουν υπολογίσει καθόλου ότι όλα αυτά θα φέρουν και έσοδα λόγω της ανάκαμψης της οικονομίας.

Δεν καταλαβαίνουν τι θα πει ανάκαμψη και πόσο την χρειάζεται η Ελλάδα.

Υπερασπίζονται υψηλούς φορολογικούς συντελεστές που δε φέρνουν έσοδα, γονατίζουν την οικονομία.

Ας προσπαθήσουν ξανά, εμείς εδώ είμαστε…»

Αντιδράσεις με συνθήματα και όχι επί της ουσίας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στις προτάσεις Σαμαρά για την οικονομία

Επικριτικά ήταν τα σχόλια όλων των υπόλοιπων αντιπολιτευομένων κομμάτων στις θέσεις που παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς για την οικονομική πολιτική. Λογικό μιας και ΛΑΟΣ και ΔΗΜΣΥ είναι υπερ του μνημονίου, ΣΥΝ είναι λίγο απ' όλα, ΚΚΕ δεν είναι τίποτα απ΄όλα και Οικολόγοι είναι με τις πέρδικες.

Αναλυτικότερα, κατά το ΚΚΕ, η ΝΔ "πλειοδοτεί έναντι της κυβέρνησης σε νέες φοροαπαλλαγές και προνόμια προς το μεγάλο κεφάλαιο, που έχει ήδη συσσωρεύσει τεράστια κέρδη και ευθύνεται για την κρίση και το χρέος". Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι ορισμένες προτάσεις της ΝΔ "είναι κοροϊδία", άλλες είναι "μη σοβαρές" και πάντως δείχνουν "το πλήρες αδιέξοδο των αστικών κομμάτων να διαχειριστούν την καπιταλιστική κρίση".

Ο ΛΑΟΣ χαρακτήρισε τον κ. Σαμαρά "κακό αντιγραφέα", υποστηρίζοντας ότι "με καθυστέρηση διετίας, κατανόησε τις προτάσεις που είχαν διατυπωθεί από τον ΛΑΟΣ για την έξοδο από την κρίση" αναφέροντας ενδεικτικά: την κατάργηση του πόθεν έσχες στην κατοικία, τη μη αύξηση των αντικειμενικών αξιών, τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, την επαναφορά των χαμηλών συντάξεων στο προ μνημονίου επίπεδα, τη διατήρηση της οικονομικής ενίσχυσης των πολυτέκνων, τη μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις, τη μείωση της φορολογίας εισοδήματος, τη μείωση του ΦΠΑ, την εξόφληση των υποχρεώσεων του κράτους προς τους πολίτες, την αξιοποίηση (και όχι την εκποίηση) της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, τον περιορισμό της σπατάλης στο Δημόσιο κ.α.

Για "σκληρά ταξικό και νεοφιλελεύθερο προγραμματικό λόγο" επέκρινε τη ΝΔ ο ΣΥΝ, υποστηρίζοντας ότι οι θέσεις που παρουσίασε ο κ. Σαμαράς έδειξε τη "συμπληρωματικότητα των πολιτικών της κυβέρνησης και της ΝΔ". Τα δύο κόμματα, υποστήριξε ο Π. Σκουρλέτης, μαζί έκτισαν το φαύλο δικομματικό πελατειακό σύστημα, από κοινού προώθησαν τις αποκρατικοποιήσεις και υπονόμευσαν το κοινωνικό κράτος, εξυπηρετώντας το μεγάλο κεφάλαιο.

Την ιδιότητα του "θαυματοποιού" απέδωσε στον κ. Σαμαρά σε σχόλιό της η Δημοκρατική Αριστερά, σημειώνοντας πως η ΝΔ διαγκωνίζεται το ΠΑΣΟΚ σε ασκήσεις επί χάρτου, σε μιαν άμιλλα για τη υιοθέτηση μέτρων "υπέρ των επιχειρήσεων και των κατεχόντων, με μειώσεις φορολογικών συντελεστών και εισφορών".

Η Δημοκρατική Συμμαχία σε δήλωση του Γ. Οικονόμου, υποστήριξε πως ο κ. Σαμαράς υιοθέτησε το μήνυμα του κ. Παπανδρέου πως "λεφτά υπάρχουν", την ώρα που "η οικονομία είναι στο χείλος της χρεοκοπίας, οι επιχειρήσεις είναι στον πάτο του βαρελιού και η ΕΕ τον καλεί ευθέως να εγκαταλείψει τους αντιμνημονιακούς λεονταρισμούς", χωρίς να εξηγήσει "πώς θα μειωθούν τα ελλείμματα".

Οι Οικολόγοι-Πράσινοι, τέλος, με δήλωση του Γ. Παρασκευόπουλου σχολίασαν πως "η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά επισήμως ψήφο εμπιστοσύνης από καταπατητές, αυθαίρετους οικιστές και μαύρο χρήμα", προτείνοντας ως λύση "την επιστροφή στις πολιτικές Σουφλιά και Αλογοσκούφη".

Κένυα: Μετά τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν έχει ενισχυθεί η ασφάλεια γύρω από την οικογένεια του αμερικανού προέδρου Ομπάμα στην Κένυα

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQEAkWNStIkJ8Q3RZQPpfP-P9BAdhk-IG_y9jZSHpCFvUq1vdJ_3m1XupMYpPL37PgolxSyyJzGeF5EttBwWyVnCvknm4l1NI0DBEzAbjFflMd1UEb8hyu32Rlu18tvQuJ-lLgqnjmPIM/s1600/obama_barack.jpgΠροκειμένου να αποφευχθούν τυχόν αντίποινα μετά τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν έχουν ενισχυθεί τα μέτρα ασφάλειας για την οικογένεια που έχει στενή ή και μακρά συγγένεια με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στην Κένυα, όπως δήλωσε σήμερα ένας κενυάτης αξιωματούχος.

Η οικογένεια του αμερικανού προέδρου ζει στο Κογκέλο, ένα χωριό στη δυτική Κένυα, γύρω από την "μαμά" Σάρα Ομπάμα, 89 ετών, τρίτη σύζυγο του παππού του Μπαράκ Ομπάμα από την πλευρά του πατέρα του, η οποία δεν είναι εξ αίματος συγγενής του αμερικανού προέδρου.

"Ελέγχονται όλοι οι επισκέπτες που πηγαίνουν στο σπίτι της οικογένειας, περνούν από ελέγχους ασφαλείας προτού τους δοθεί η άδεια να πάνε στο σπίτι", της Σάρα Ομπάμα, δήλωσε στον Τύπο ο Φράνσις Μούτι, κυβερνήτης της επαρχίας Νιάνζα.

Η ενίσχυση της ασφάλειας αποφασίστηκε "μετά από τρομοκρατικές απειλές" που ακολούθησαν τη θανάτωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Δεν υπήρξαν συγκεκριμένες απειλές εναντίον της οικογένειας Ομπάμα στην Κένυα.

Έκλεισαν την 3ης Σεπτεμβρίου οι κάτοικοι - Το Σάββατο η κηδεία του Μανώλη Καντάρη

Δεν έχει τέλος το δράμα. Πως μπορεί να λείπει η σύντροφός του από το τελευταίο αντίο. Η γυναίκα λεχώνα και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση

δεν είναι δυνατό να βγει απ' την κλινική. Δεν το επιτρέπουν ακόμη οι γιατροί. Έτσι η οικογένεια πήρε την απόφαση να πει το τελευταίο αντίο στο 44χρονο που δολοφονήθηκε άγρια από τους ληστές το Σάββατο για να μπορέσει να είναι παρούσα η τραγική σύζυγος. Συγγενείς, φίλοι, γείτονες και πολίτες που συγκλονίστηκαν από τη δολοφονία θα πουν το τελευταίο αντίο στον Κόκκινο Μύλο. Ακόμη η οικογένεια δεν έχει ανακοινώσει την ώρα.

Οι απλοί πολίτες πάντως δεν θέλουν να αφήσουν το γεγονός να ξεχαστεί. Το απόγευμα θα συγκεντρωθούν ξανά στο σημείο που μαρτύρησε στα χέρια των αδίστακτων δραστών. Εκεί όπου έχουν τοποθετήσει μαύρα πανιά σε ένδειξη πενθούν αλλά και ελληνικές σημαίες.

Το τραγικό περιστατικό λένε έγινε ένα χρόνο απ' όταν οι ίδιοι ξεκίνησαν εκδηλώσεις για τη “διάσωση του κέντρου” για την πάταξη της εγκληματικότητας.

Το αίμα το άτυχου ήρθε να επιβεβαιώσει, λένε, την αδιαφορία της πολιτείας. Δεν θα επιτρέψουμε, λένε, να χυθεί και άλλο αίμα.

Πριν από λίγη ώρα οι κάτοικοι προχώρησαν σε αποκλεισμό της 3ης Σεπτεμβρίου βάζοντας κάδους στο οδόστρωμα

newsit.gr

Β.Παπαγεωργόπουλος: Τα κουνούπια είναι εδώ και το κράτος κωφεύει…

Σε συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης με τη συμμετοχή των Δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης κ.Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο ιός του Δυτικού Νείλου είναι εδώ όπως διαβεβαίωσαν οι επιστήμονες. Σε λίγες ημέρες θα ταυτοποιηθεί με τις εντομοπαγίδες που ετοιμάζουμε. Οι βροχές συνεχίζονται και θα συνεχιστούν μέχρι τον Ιούνιο, όπως προβλέπει η Πολιτική Προστασία. Η ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης επεσήμανε τις απαραίτητες δράσεις της πολιτείας από το Φεβρουάριο, αλλά το κράτος παραμένει αδιάφορο και η μοναδική προληπτική ενέργεια επαφίεται από το ΚΕΕΛΠΝΟ και τους τοπικούς κρατικούς φορείς στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και των Δήμων.

Επαρκούν όμως τα εντομοαπωθητικά, οι κουνουπιέρες, το αναποδογύρισμα των γλαστρών, οι σίτες στα παράθυρα, η προσωπική καθαριότητα και άλλες ενέργειες των πολιτών για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα;

Επαρκούν οι αποψιλώσεις χόρτων, ο έλεγχος των ποτιστρών ζώων, ο περιορισμός στη χρήση νερού και άλλες ενέργειες από τους Δήμους για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα όταν δεν τους εγκρίνονται ούτε δίμηνες συμβάσεις για έκτακτο προσωπικό και μειώνονται δραστικά (40% το 2010 και στα ίδια μειωμένα επίπεδα το 2011 με 217 νέες αρμοδιότητες) οι πόροι τους;

Προφανώς και δεν επαρκούν καθώς για το πρόβλημα δεν ευθύνονται οι πολίτες, ούτε οι Δήμοι (άλλωστε πολίτες και Δήμοι υπάρχουν και στην Αθήνα και αλλού) αλλά οι εκτεταμένες εγκαταστάσεις υδατοβόρων καλλιεργειών και άλλες επιφάνειες.

Γιατί δεν εγκρίνεται άμεσα το πρόγραμμα ολοκληρωμένης καταπολέμησης των κουνουπιών από το Υπουργείο Υγείας, το οποίο προτείναμε όλοι οι τοπικοί εμπλεκόμενοι φορείς, αξιοποιώντας την εμπειρία όλων των προηγούμενων ετών αλλά και της αντιμετώπισης της περσινής επιδημίας;

Γιατί δεν εγκρίνονται περισσότερα και φθηνότερα βιοκτόνα σκευάσματα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ώστε να καταστεί εφικτή η υλοποίηση του προγράμματος ολοκληρωμένης καταπολέμησης μέχρι το τέλος της θερινής περιόδου, αφού τα διαθέσιμα χρήματα με τα εγκεκριμένα σκευάσματα φθάνουν μέχρι τα τέλη Ιουλίου;

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε όταν κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου για τις παραπάνω καθυστερήσεις καθώς και άλλες αυτονόητες που δημιουργούν οι ελέω «Καλλικράτη» προσυμβατικοί έλεγχοι από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την ανάθεση του έργου των ψεκασμών, οι οποίοι όμως δεν μπορούν να ξεκινήσουν ούτε μπορούν να ολοκληρωθούν στο σύνολό τους για τους παραπάνω λόγους, παρόλο που έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητοι πόροι.

Οι Δήμοι προφανώς δεν έχουν τα εξειδικευμένα μέσα, τους οικονομικούς πόρους, τον ειδικό εξοπλισμό και το εξειδικευμένο προσωπικό για να υλοποιήσουν ψεκασμούς. Παρόλα αυτά συμμετέχουν στα προγράμματα καταπολέμησης ακόμη και με χρηματοδότηση. Η σχετική αρμοδιότητα για ένα εκτεταμένο και μείζον θέμα δημόσιας υγείας, σύμφωνα και με τον «Καλλικράτη», είναι αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας και καλούμε τους συναρμόδιους Υπουργούς έστω και «κατόπιν εορτής» να ενεργοποιηθούν, διότι «κατόπιν κηδείας» θα είναι πολύ αργά…

http://papageorgopoulos.wordpress.com/

Εξηγήσεις για το Ζάππειο ΙΙ που παρουσίασε σήμερα ο Α. Σαμαράς

Δείτε την ανάλυση μερικών σημείων της πρότασης και μερικά χειροπιαστά παραδείγματα:



ΖΑΠΠΕΙΟ II

Το Σχέδιο Επανεκκίνησης αναλυτικά

Επτά βήματα για την επανεκκίνηση

Πρώτον μείωση των φορολογικών συντελεστών: Προτείνουμε συντελεστή κερδών 15% για όλες τις εταιρίες και φορολόγηση στα μερίσματα 15% από 25 που είναι σήμερα. Ο ανώτατος συντελεστής φορολογίας εισοδήματος αρχικά από το 45% θα υποχωρήσει στο 40% και μέσα σε τρία χρόνια δεν θα ξεπερνά το 30%. Ο ΦΠΑ από 23 σε 19% για την υψηλή κατηγορία, από 13 σε 9% στη μεσαία ενώ για τις τουριστικές επιχειρήσεις στο 4,5%. Για τα καύσιμα είπε ότι θα αφαιρεθεί σε δύο χρόνια ο επιπλέον ειδικός φόρος που μπήκε επί ΠΑΣΟΚ. Προέταξε τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 25% κατά το παράδειγμα της Ιρλανδίας αλλά με δρακόντειες ποινές για την μαύρη εργασία και σταδιακή κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων.

Δεύτερον τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων του παρελθόντος: Κατάργηση του πόθεν έσχες κατοικίας, όχι άλλη αύξηση στις αντικειμενικές αξίες και κατάργηση του «πόθε ν έσχες» με εξαίρεση των πολιτικών όπου επανέφερε την πρότασή του για να εξεταστεί το «πόθεν έσχες» όσων διατέλεσαν υπουργοί από το 1974 μέχρι σήμερα.

Τρίτο, η γενικότερη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος με καθιέρωση απλού και σταθερού συστήματος με κωδικοποίηση των διατάξεων και αυστηρές ποινές για όσους φοροδιαφεύγουν.

Τέταρτο, η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων με ταυτόχρονη αεροφωτογράφηση όλης της Ελλάδας και απαγόρευση δια ροπάλου της αυθαίρετης δόμησης.

Πέμπτο, θα εξοφληθούν οι εκκρεμότητες του κράτους προς τους ιδιώτες και οι οφειλές κάθε είδους. Δεν μπορεί το κράτος να πρωτοστατεί στο κίνημα δεν πληρώνω.

Έκτο, η δέσμευση των τραπεζών ότι θα προσφέρουν στην οικονομία ένα μέρος 20-30% των εγγυήσεων που παίρνουν. Μέχρι στιγμής έχουν λάβει 63 δις και προχθές προσθέσαμε ρύθμιση για 30 δις. «Ζήτησα από τον κ. Τρισέ να παραταθούν τα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας των τραπεζών και για το 2012» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έβδομο, μέτρα μηδενικού ή ελάχιστου δημοσιονομικού κόστους όπως επιδότηση επιτοκίου πρώτης κατοικίας κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες που θα επανενεργοποιήσει την οικοδομή που είναι η ατμομηχανή της οικονομίας. Επίσης πρόγραμμα βελτίωσης του ενεργειακού δυναμικού των σπιτιών, αξιοποίηση των ευρωπαικών κονδυλίων, πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Αυτές οι ανάσες μπορούν να φέρουν άμεσα στο δημόσιο ταμείο πάνω από 8 δις τα δύο πρώτα χρόνια.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Σαμαράς στην αποκατάσταση της αδικίας στις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων όσων έπαιρναν μέχρι 700 ευρώ όπως και τις ενισχύσεις προς τους πολύτεκνους.

Το σύνολο των μέτρων επανεκκίνησης θα έχουν κέρδος μείωσης του ελλείμματος κατά 2% ανέφερε και πρόσθεσε:

Μέτρα για την αντιμετώπιση της σπατάλης

Κοστολόγηση των νοσοκομείων με πλήρη μηχανογράφηση και όρους στην συνταγογράφηση σε όλα τα επίπεδα. Πάγωμα των προσλήψεων στο δημόσιο για τρία χρόνια και μετά μία πρόσληψη για πέντε συνταξιοδοτήσεις. Περικοπή των επιδομάτων στα ρετιρέ και ιδίως των ΔΕΚΟ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ εγκαινίασε νέο κύκλο σπατάλη και ότι μεγαλώνει ξανά το κράτος του κόμματος. Εμείς δεν προτείνουμε οριζόντιες περικοπές ανέφερε και πρόσθεσε ότι η εφαρμογή του προγράμματος επανεκκίνησης της ΝΔ θα έχει αποτέλεσμα μείωση του ελλείμματος σε 1% του ΑΕΠ σε τρία χρόνια.

Μίλησε για θεσμικά μέτρα που θα συνοδεύσουν την επανεκκίνηση της οικονομίας προτάσσοντας τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και έκανε ειδική αναφορά στην ανακήρυξη ΑΟΖ που φοβάται το ΠΑΣΟΚ και αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας.

Δημόσια περιουσία και αποκρατικοποιήσεις

Αναφέρθηκε στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου ύψους 50 δις. Το προτείναμε γιατί ξέραμε ότι το χρέος θα ξεφύγει αλλά η κυβέρνηση μας χλεύασε ανέφερε ο κ. Σαμαράς σήμερα η Τρόικα το βάζει σαν όρο του δανεισμού και πρόσθεσε ότι το σχέδιο αυτό απαιτεί χρόνο ενώ έκανε λόγο για ανοησίες και φιάσκα τύπου Αστακού.

Για το θέμα των Ακινήτων ανέφερε ότι μεμονωμένα ακίνητα μπορούμε να τα πουλήσουμε και πρότεινε αξιοποίηση και της εκκλησιαστικής περιουσίας. «Αξιοποιώ την περιουσία του Δημοσίου σημαίνει πείθω κάποιους να επενδύσουν είπε ο κ. Σαμαράς. Αν δεν γίνει η επανεκκίνηση της οικονομίας δεν μπορεί να υπάρξει αξιοποίηση της περιουσίας θα είναι ξεπούλημα. Μορφές αξιοποίησης είναι πολλές: από ενοικίαση και ΣΔΙΤ μέχρι Αμοιβαία Κτηματομεσιτικά Κεφάλαια. Εταιρίες Συμμετοχών και δημιουργία ειδικών επενδυτικών Οχημάτων για την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών». Πάντως είπε ο κ. Σαμαράς ότι «δεν είμαι ατζέντης για να μιλήσω σήμερα για το ένα ή το άλλο ακίνητο όπως περιμένουν ορισμένοι».

Τάχθηκε υπέρ των αποκρατικοποιήσεων αλλά σημείωσε ότι όλες μαζί οι ΔΕΚΟ στο χρηματιστήριο δεν φθάνουν τα 6 δις αν η κυβέρνηση αρχίσει να πουλά μαζικά μετοχές θα ρίξει κι άλλο τις τιμές. Χαρακτήρισε λάθος το σχέδιο για πώληση του 17% της ΔΕΗ που δείχνει μόνο ταμειακό πανικό. «Θα προχωρήσουμε σε αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ με σύγχρονο τρόπο ξεκινώντας από την απελευθέρωση της ενέργειας. Τα δίκτυα διανομής και μεταφοράς πρέπει να μείνουν σε κρατικό έλεγχο. Θα αναζητήσουμε στρατηγικό επενδυτή για το κομμάτια που θα προτείνουμε προς αποκρατικοποίηση.

Στρατηγικός επενδυτής είπε ο κ. Σαμαρά θα αναζητηθεί και για τις άλλες ΔΕΚΟ. Για τον ΟΠΑΠ είπε ότι φέρνει έσοδα δεν μπορούμε να τον πουλήσουμε σε τιμή όσο τα έσοδά του για δύο ή τρία χρόνια ενώ στράφηκε και εναντίον των συνδικαλιστών λέγοντας ότι « Κανένα συνδικάτο ΔΕΚΟ δεν είναι ιδιοκτήτης της ενέργειας ή άλλων δημόσιων υποδομών».

Διαβάστε κι αυτό το παράρτημα



http://www.antinews.gr/2011/05/12/100511/#more-100511

ΝΔ για τις απορίες του ΠΑΣΟΚ για το Ζάππειο ΙΙ

http://www.statesmen.gr/wp-content/uploads/2011/04/antonis-samaras-zappeio-416x300.jpg«Οι διαρροές κύκλων του Υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι η κυβέρνηση τα έχει “εντελώς χαμένα”.

Μεταφέρουν το όφελος από τα αντισταθμιστικά μέτρα μηδενικού ή ελάχιστου δημοσιονομικού κόστους στις δαπάνες.

Ταυτόχρονα, μεταφέρουν τα έσοδα, με το ύψος των οποίων συμφωνούν, από τη χρήση του Προγράμματος επιδότησης επιτοκίου πρώτης κατοικίας στο κόστος.

Έχουν παρουσιάσει αυξημένο κόστος για μεγέθη που η ίδια η κυβέρνηση, με την πολιτική της υπερφορολόγησης έχει επιτύχει μειωμένο όφελος (Φ.Π.Α., μερίσματα).

Έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ φουσκώματος της δαπάνης που προέρχεται από τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών.

Αγνοούν τις πρόσθετες οικονομίες για το κράτος από τη μείωση της ανεργίας.

Δεν έχουν υπολογίσει καθόλου ότι όλα αυτά θα φέρουν και έσοδα λόγω της ανάκαμψης της οικονομίας.

Δεν καταλαβαίνουν τι θα πει ανάκαμψη και πόσο την χρειάζεται η Ελλάδα.

Υπερασπίζονται υψηλούς φορολογικούς συντελεστές που δε φέρνουν έσοδα, γονατίζουν την οικονομία.

Ας προσπαθήσουν ξανά, εμείς εδώ είμαστε…»

Απερρίφθη από το Εφετείο η προσφυγή της Vodafone για την υπόθεση των υποκλοπών-Ισχύει το πρόστιμο των 19,2 εκ ευρώ

http://www.zoomnews.gr/wp-content/uploads/2010/08/ypoklopes.jpgΑπερρίφθη από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, η προσφυγή που είχε καταθέσει η Vodafone κατά της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ΕΕΤΤ, για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών [Φώτο από την περιβόητη συνέντευξη όπου η υπόδειξη της περιοχής απ' όπου γινόντουσαν οι υποκλοπές, με κέτρνο την αμερικάνικη πρεσβεία, ήταν η αρχή του τέλους του Καραμανλή και η λήξη της πολιτικής καριέρας των εικονιζομένων ].

Συγκεκριμένα, το 16-ο τμήμα του Εφετείου, με την υπ΄ αριθμ. 1237/2011 απόφασή του, έκανε πλήρως δεκτές τις θέσεις της ΕΕΤΤ, απορρίπτοντας, παράλληλα, την προσφυγή της Vodafone κατά της ΕΕΤΤ, με την οποία ζητούσε την ακύρωση του προστίμου των 19,2 εκατ. ευρώ που έχει επιβάλει στην εταιρεία η Ανεξάρτητη Αρχή, για παραβάσεις της τηλεπικοινωνιακής νομοθεσίας, στο πλαίσιο έρευνας για την "υπόθεση των υποκλοπών".

Από την πλευρά της Vodafone, δεν εκδόθηκε καμία απολύτως ανακοίνωση, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα που έχει στη διάθεσή της και θα προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, ΣτΕ.

Εξω φρενών οι Ευρωπαίοι και ειδικά οι Γερμανοί για την απόφαση της Δανίας να αρχίσει ελέγχους στα σύνορά της αγνοώντας τη συνθήκη Σέγκεν

http://borderzine.com/wp-content/uploads/2009/12/schegen-states.jpgΗ ανακοίνωση από τις αρχές της Δανίας ότι θα αποκαταστήσουν τους ελέγχους στα σύνορα προκάλεσε την αγανάκτηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τους βουλευτές να ανησυχούν για μια νέα τάση αμφισβήτησης του χώρου Σένγκεν.

"Δεν πρέπει να καταστρέψουμε το χώρο Σένγκεν", δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γέρζι Μπούζεκ υπογραμμίζοντας ότι "η ελευθερία της κυκλοφορίας είναι ίσως η πλευρά της ΕΕ που εκτιμούν περισσότερο οι Ευρωπαίοι".

Η δανική κυβέρνηση πρέπει να φροντίσει ώστε οι αποφάσεις της "να είναι συνεπείς προς την ευρωπαϊκή νομοθεσία", τόνισε ο Μπούζεκ.

Ο επικεφαλής της ομάδας των συντηρητικών Ζοζέφ Ντολ χαρακτήρισε "απαράδεκτη την επαναφορά μονίμων ελέγχων στα σύνορα".

"Είναι αδύνατο να οικοδομήσουμε την Ευρώπη πάνω σε εθνικούς εγωισμούς", προσθέτει σε ανακοίνωση, την οποία συνυπογράφει ο αντιπρόεδρος της ομάδας του, ο Γερμανός Μάνφρεντ Βέμπερ.

Αν η Δανία "θέλει να θέσει υπό αμφισβήτηση τη συναίνεση στην Ευρώπη για το θέμα αυτό, δεν έχει παρά να βγει από το σύμφωνο Σένγκεν, μια περίπτωση της οποίας τα μειονεκτήματα θα αισθανθούν γρήγορα οι δανοί πολίτες", καταλήγουν.

"Καλούμε τη δανική κυβέρνηση να περιμένει την αποτίμηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πριν πάρει νέα μέτρα", δήλωσε ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας, ο Γερμανός Μάρτιν Σουλτς.

Εξ ονόματος των Φιλελευθέρων, ο Βέλγος Γκι Φερχοφστάτ εξέφρασε από την πλευρά του "βαθιά λύπη" για την απόφαση αυτή. "Οι κίνδυνοι διατάραξης της δημόσιας τάξης δεν μπορεί να προληφθούν αποτελεσματικά με εθνικά μέτρα στα σύνορα", δήλωσε τασσόμενος υπέρ μιας "ευρωπαϊκής προσέγγισης".

Τα δανικά μέτρα "αντιβαίνουν στο πνεύμα των συνθηκών", κατήγγειλε η Ρουμάνα φιλελεύθερη Ρενάτε Βέμπερ.

Η Δανία ανακοίνωσε χθες Τετάρτη την απόφασή της να αποκαταστήσει "το συντομότερο" μόνιμους ελέγχους στα διευρωπαϊκά σύνορα. Το μέτρο της Δανίας πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή σε δύο ή τρεις εβδομάδες.

Όμως η Κοπεγχάγη δήλωσε σήμερα ότι δεν θέλει να παραβιάσει τους κανονισμούς του Σένγκεν και διαβεβαίωσε ότι δεν θέλει να επανεισαγάγει τους ελέγχους διαβατηρίων, αλλά ενισχυμένους τελωνειακούς ελέγχους στα σύνορά της, υποστηρίζοντας ότι θέλει να καταπολεμήσει τη διασυνοριακή εγκληματικότητα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε χθες από τις δανικές αρχές εξηγήσεις για την απόφασή τους και προειδοποίησε εναντίον οποιασδήποτε παραβίασης της αρχής της ελεύθερης κυκλοφορίας.

Νέο ρεκόρ ΠΑΣΟΚ: 15,9% η ανεργία τον Φεβρουάριο

Στο 15,9% εκτινάχθηκε η ανεργία τον Φεβρουάριο έναντι 15,1% τον προηγούμενο μήνα και 12,1% τον Φεβρουάριο του 2010. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΣΤΑΤ, το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται στα4.178.312 άτομα.

Οι άνεργοι έφτασαν τους 787.229, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.363.858 άτομα.

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 225.739 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2010 (μείωση 5,1%) και κατά 89.272 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011 (-2,1%).

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 181.952 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2010 (αύξηση 30,1%) και κατά 30.435 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011 (+4%).

Η πρόταση της ΝΔ για την οικονομία- Αντωνης Σαμαράς: αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου και επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου

http://www.statesmen.gr/wp-content/uploads/2011/04/antonis-samaras-zappeio-416x300.jpgΤην επανεκκίνηση της οικονομίας, την αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου και την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου προέταξε κατά την παρουσίαση της πρότασής του για την έξοδο από την κρίση ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, εξηγώντας ότι ως επανεκκίνηση εννοεί ένα δημιουργικό σοκ.

Διευκρίνισε ότι δεν αλλάζει τη θέση του στο θέμα της συναίνεσης που ζητά η κυβέρνηση, ότι «συναίνεση σε λάθος πολιτική είναι έγκλημα» και αναφέρθηκε στις πρόωρες εκλογές λέγοντας ότι «καλοδεχούμενες αν τις κάνουν».

Ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στον θάνατο του 44τράχρονου και εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση. «Μηδενική ανοχή σε αποτρόπαια φαινόμενα όπως η προχθεσινή δολοφονία του 44τράχρονου» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι « προστασία της ζωής και της περιουσίας προηγείται της οικονομίας».

Συνεχίζοντας στα οικονομικά είπε ότι «είναι παραλυτικό και επικίνδυνο το χρέος» και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση ενοχοποιεί τον εαυτό της».

Έκανε αναδρομή στα γεγονότα προκειμένου να υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση προετοίμασε την προσφυγή στο ΔΝΤ και δεν διαπραγματεύτηκε τους όρους του μνημονίου.

"Μπορούμε να βγούμε από την κρίση και να γίνουμε καλύτεροι χωρίς επιστροφή στην εξαρτημένη ευημερία. Σας καλώ να ξορκίσουμε μαζί τα φαντάσματα του λαϊκισμού και μοιρολατρίας» είπε στα συγκεντρωμένα στελέχη και πρόσθεσε ότι προτείνει ένα «συμβόλαιο αυτοπεποίθησης και αξιοπρέπειας», ανέφερε.

Επτά βήματα επανεκκίνησης

O κ. Σαμαράς ανέπτυξε επτά βήματα για την επανεκκίνηση της οικονομίας

  • Πρώτον μείωση των φορολογικών συντελεστών: Πρότεινε συντελεστή κερδών 15% για όλες τις εταιρίες και φορολόγηση στα μερίσματα 15% από 25 που είναι σήμερα. Ο ανώτατος συντελεστής φορολογίας εισοδήματος αρχικά από το 45% θα υποχωρήσει στο 40% και μέσα σε τρία χρόνια δεν θα ξεπερνά το 30%. Ο ΦΠΑ από 23 σε 19% για την υψηλή κατηγορία, από 13 σε 9% στη μεσαία, ενώ για τις τουριστικές επιχειρήσεις στο 4,5%. Για τα καύσιμα είπε ότι θα αφαιρεθεί σε δύο χρόνια ο επιπλέον ειδικός φόρος που μπήκε επί ΠΑΣΟΚ. Προέταξε τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 25% κατά το παράδειγμα της Ιρλανδίας, αλλά με δρακόντειες ποινές για τη μαύρη εργασία και σταδιακή κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων.
  • Δεύτερο βήμα η τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων του παρελθόντος: Κατάργηση του πόθεν έσχες κατοικίας, όχι άλλη αύξηση στις αντικειμενικές αξίες και κατάργηση του «πόθεν έσχες» με εξαίρεση των πολιτικών. Επανέφερε την πρότασή του να εξεταστεί το «πόθεν έσχες» όσων διατέλεσαν υπουργοί από το 1974 μέχρι σήμερα.
  • Τρίτο βήμα η γενικότερη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος με καθιέρωση απλού και σταθερού συστήματος με κωδικοποίηση των διατάξεων και αυστηρές ποινές για όσους φοροδιαφεύγουν.
  • Τέταρτο βήμα η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, με ταυτόχρονη αεροφωτογράφηση όλης της Ελλάδας και απαγόρευση δια ροπάλου της αυθαίρετης δόμησης.
  • Πέμπτο βήμα θα εξοφληθούν οι εκκρεμότητες του κράτους προς τους ιδιώτες και οι οφειλές κάθε είδους. Δεν μπορεί το κράτος να πρωτοστατεί στο κίνημα δεν πληρώνω.
  • Έκτο βήμα η δέσμευση των τραπεζών ότι θα προσφέρουν στην οικονομία ένα μέρος 20-30% των εγγυήσεων που παίρνουν. Μέχρι στιγμής έχουν λάβει 63 δισ. και προχθές προσθέσαμε ρύθμιση για 30 δισ. «Ζήτησα από τον κ. Τρισέ να παραταθούν τα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας των τραπεζών και για το 2012», ανέφερε χαρακτηριστικά.
  • Έβδομο βήμα μέτρα μηδενικού ή ελάχιστου δημοσιονομικού κόστους, όπως επιδότηση επιτοκίου πρώτης κατοικίας κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες που θα επανενεργοποιήσει την οικοδομή που είναι η ατμομηχανή της οικονομίας. Επίσης, πρόγραμμα βελτίωσης του ενεργειακού δυναμικού των σπιτιών, αξιοποίηση των ευρωπαικών κονδυλίων, πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Αυτές οι ανάσες μπορούν να φέρουν άμεσα στο δημόσιο ταμείο πάνω από 8 δισ. τα δύο πρώτα χρόνια.

Ειδική αναφορά έκανε στην αποκατάσταση της αδικίας στις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων όσων έπαιρναν μέχρι 700 ευρώ όπως και τις ενισχύσεις προς τους πολύτεκνους.

Το σύνολο των μέτρων επανεκκίνησης θα έχουν κέρδος μείωσης του ελλείμματος κατά 2% ανέφερε και πρόσθεσε μέτρα για την αντιμετώπιση της σπατάλης. Πρώτο την κοστολόγηση των νοσοκομείων, με πλήρη μηχανογράφηση και όρους στην συνταγογράφηση σε όλα τα επίπεδα. Πάγωμα των προσλήψεων στο δημόσιο για τρία χρόνια και μετά μία πρόσληψη για πέντε συνταξιοδοτήσεις. Περικοπή των επιδομάτων στα ρετιρέ και ιδίως των ΔΕΚΟ. Επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ εγκαινίασε νέο κύκλο σπατάλη και ότι μεγαλώνει ξανά το κράτος του κόμματος. Εμείς δεν προτείνουμε οριζόντιες περικοπές ανέφερε και πρόσθεσε ότι η εφαρμογή του προγράμματος επανεκκίνησης της ΝΔ θα έχει αποτέλεσμα μείωση του ελλείμματος σε 1% του ΑΕΠ σε τρία χρόνια.

Μίλησε για θεσμικά μέτρα που θα συνοδεύσουν την επανεκκίνηση της οικονομίας προτάσσοντας τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και έκανε ειδική αναφορά στην ανακήρυξη ΑΟΖ που, όπως είπε, φοβάται το ΠΑΣΟΚ και αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας.

Δημόσια περιουσία και αποκρατικοποιήσεις

Αναφέρθηκε στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου ύψους 50 δισ. Το προτείναμε γιατί ξέραμε ότι το χρέος θα ξεφύγει αλλά η κυβέρνηση μας χλεύασε ανέφερε ο κ. Σαμαράς σήμερα η Τρόικα το βάζει σαν όρο του δανεισμού και πρόσθεσε ότι το σχέδιο αυτό απαιτεί χρόνο ενώ έκανε λόγο για ανοησίες και φιάσκα τύπου Αστακού.

Για το θέμα των Ακινήτων ανέφερε ότι μεμονωμένα ακίνητα μπορούμε να τα πουλήσουμε και πρότεινε αξιοποίηση και της εκκλησιαστικής περιουσίας. «Αξιοποιώ την περιουσία του Δημοσίου σημαίνει πείθω κάποιους να επενδύσουν είπε ο κ. Σαμαράς. Αν δεν γίνει η επανεκκίνηση της οικονομίας δεν μπορεί να υπάρξει αξιοποίηση της περιουσίας, θα είναι ξεπούλημα. Μορφές αξιοποίησης είναι πολλές: από ενοικίαση και ΣΔΙΤ μέχρι Αμοιβαία Κτηματομεσιτικά Κεγφάλαια. Εταιρίες Συμμετοχών και δημιουργία ειδικών επενδρυτικών Οχημάτων για την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών». Πάντως ο κ. Σαμαράς είπε ότι «δεν είμαι ατζέντης για να μιλήσω σήμερα για το ένα ή το άλλο ακίνητο, όπως περιμένουν ορισμένοι».

Τάχθηκε υπέρ των αποκρατικοποιήσεων, αλλά σημείωσε ότι όλες μαζί οι ΔΕΚΟ στο χρηματιστήριο δεν φθάνουν τα 6 δισ. Αν η κυβέρνηση αρχίσει να πουλά μαζικά μετοχές θα ρίξει κι άλλο τις τιμές. Χαρακτήρισε λάθος το σχέδιο για πώληση του 17% της ΔΕΗ, που δείχνει μόνο ταμειακό πανικό. «Θα προχωρήσουμε σε αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ με σύγχρονο τρόπο ξεκινώντας από την απελευθέρωση της ενέργειας. Τα δίκτυα διανομής και μεταφοράς πρέπει να μείνουν σε κρατικό έλεγχο. Θα αναζητήσουμε στρατηγικό επενδυτή για το κομμάτια που θα προτείνουμε προς αποκρατικοποίηση.

Στρατηγικός επενδυτής είπε ο κ. Σαμαράς θα αναζητηθεί και για τις άλλες ΔΕΚΟ. Για τον ΟΠΑΠ είπε ότι φέρνει έσοδα, δεν μπορούμε να τον πουλήσουμε σε τιμή όσο τα έσοδά του για δύο ή τρία χρόνια, ενώ στράφηκε και εναντίον των συνδικαλιστών λέγοντας ότι « κανένα συνδικάτο ΔΕΚΟ δεν είναι ιδιοκτήτης της ενέργειας ή άλλων δημόσιων υποδομών».

Πολιτικά μηνύματα

Πρέπει να αλλάξουμε τους όρους του μνημονίου, είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «κάποιοι ποντάρουν σε χρεοκοπία. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη αστάθεια σε μία ευαίσθητη περιοχή». Επιχειρηματολόγησε για την αλλαγή των όρων του μνημονίου λέγοντας ότι «η Ιρλανδία και η Πορτογαλία πέτυχαν καλύτερους όρους με διαπραγμάτευση κάτι που δεν έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου».

Θα διαπραγματευθώ όλους τους όρους της επανεκκίνησης, διεμήνυσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι θα διαπραγματευθεί κάθε ιδέα που θα δίνει ανακούφιση στην διαχείριση του χρέους. Επανήλθε στην πρόταση για το ευρωομόλογο και στη δυνατότητα επαναγοράς του χρέους, στη δευτερογενή αγορά ομολόγων. Αναφέρθηκε στην συζήτηση των ημερών λέγοντας ότι «η επιμήκυνση δεν είναι ανώδυνη και οποιοσδήποτε ανασχεδιασμός του χρέους προυποθέτει την επανεκκίνηση της οικονομίας».

Επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει, δεν έχει σχέδιο. Το καινούργιο μνημόνιο συζητείται γιατί απέτυχε το πρώτο μνημόνιο».

Έστειλε και πολιτικά μηνύματα αναφέροντας: «Πήρα το ρίσκο και αντιστάθηκα στο μνημόνιο όταν πολύ έλεγαν ότι είναι ο μόνος τρόπος και διατύπωσα απερίφραστα τις απόψεις μας και στο εξωτερικό. Η κριτική μας δικαιώθηκε, σήμερα προτείνω την επανεκκίνηση. Εμείς δεν είπαμε «λεφτά υπάρχουν», ούτε «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα». Μιλάνε για συναίνεση. Σε τι να συναινέσω, σε αυτό που διαφωνώ και διαλύει την χώρα μου; ρώτησε ο κ. Σαμαράς μέσα σε έντονο χειροκρότημα και συνέχισε: « να συναινέσω στο λάθος; Θα ήταν έγκλημα. Πού το βρήκαν ότι έχω υποχρέωση να συναινέσω στο λάθος; Εκείνοι έχουν υποχρέωση να το διορθώσουν; Μήπως η έλλειψη συναίνεσης τους εμποδίζει να κυβερνήσουν;».

Ξεκαθάρισε όμως ότι «εμείς διατυπώσαμε ένα ολόκληρο σχέδιο που μόνο στο σύνολό του μπορεί να αποδώσει. Κανένας δεν αμφισβητεί το δικαίωμα της κυβέρνηση να κυβερνά και να κάνει και λάθος, αλλά και της αντιπολίτευσης να έχει διαφορετική γνώμη και να την εκφράζει. Ενότητα στο σωστό επιβάλλεται ενότητα στο λάθος απαγορεύεται».

Τέλος αναφέρθηκε στα σενάρια περί εκλογών τονίζοντας: «ακούω μικροπολιτικούς εκβιασμούς για πρόωρες εκλογές, καλοδεχούμενες αν τις κάνουν. Δεν είμαι σίγουρος αν τις θέλουν γιατί όπως λένε στο χωριό μου «πρώτη φορά βλέπω αρνί να βιάζεται να ρθει το Πάσχα».

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!! Μεγάλης έκτασης επεισόδια και άγριο ξύλο πριν λίγο στη Συγγρού!!!

Τα επεισόδια σημειώθηκαν στο ύψος της Συγγρού 47 όταν συναντήθηκαν

γραφεία της Δημ Συμμαχίας

η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ…

ξέρετε αυτός που η Ντόρα κατηγόρησε και έκανε ερωτήσεις στη Βουλή ότι έφαγε 30 μύρια…

Θεσσαλονίκη: «Θρίαμβος» της φύσης στα καμένα-Φυσική αναγέννηση σε καμένη έκταση του Λαγκαδά-Αποτελέσματα έρευνας

Η φύση αναγεννιέται από τις στάχτες της και αναλαμβάνει δράση μετά από καταστροφικές πυρκαγιές, καλύπτοντας γρήγορα το καμένο έδαφος.

Απόδειξη, για ακόμη μια φορά της δύναμής της, αποτελεί έκταση 5.632 στρεμμάτων στην επαρχία Λαγκαδά Θεσσαλονίκης που είχε καεί τον Αύγουστο του 2007 και μελετήθηκε, δύο χρόνια μετά, στο πλαίσιο της μεταπτυχιακής διατριβής της, από την δασοπόνο Ελένη Αβραμίδου με επιβλέποντα καθηγητή τον Βασίλη Παπαναστάση, ομότιμο καθηγητή του Εργαστηρίου Λιβαδικής Οικολογίας της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τα αποτελέσματα της διατριβής παρουσιάστηκαν στο 6ο διεθνές συνέδριο της European Society for Soil Conservation (ESSC), με θέμα τις “Καινοτόμες Στρατηγικές και Πολιτικές για τη Συντήρηση των Εδαφών” που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Η περιοχή έρευνας αποτελείται από ένα μωσαϊκό τύπων βλάστησης, που περιλαμβάνει εγκαταλειμμένους αγρούς, ποολίβαδα και θαμνώνες διαφορετικής πυκνότητας. Οι εγκαταλειμμένοι αγροί είναι ιδιωτικές εκτάσεις, οι οποίες έπαψαν να καλλιεργούνται γεωργικά και χρησιμοποιούνται πλέον ως κοινόχρηστοι βοσκότοποι. Τα ποολίβαδα, οι αραιοί και οι πυκνοί θαμνώνες αποτελούν κοινόχρηστες δημόσιες εκτάσεις, οι οποίες βόσκονται επίσης κοινόχρηστα.

«Διαπίστωσα στην μελέτη μου ότι η ίδια η φύση αποκατέστησε σιγά- σιγά την καμένη έκταση όπου υπήρχαν κυρίως πουρνάρια, παρά το γεγονός ότι πήγαιναν ζώα για βόσκηση, κάτι που απαγορεύεται για 10 χρόνια μετά από πυρκαγιά» εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ.Αβραμίδου.

Στην έρευνα που διήρκεσε από τον Μάιο του 2009 έως τον Νοέμβριο του 2010, πραγματοποιήθηκαν εργασίες, τόσο στην ύπαιθρο, όσο και στο Εργαστήριο Λιβαδικής Οικολογίας. Όπως προέκυψε, δύο χρόνια μετά την πυρκαγιά, η κάλυψη της ξυλώδους βλάστησης έφτασε το 76% της άκαυτης επιφάνειας εξαιτίας της έντονης παραβλάστησης του πουρναριού. Παράλληλα, αυξήθηκαν τα ψυχανθή, η παραγωγή υπέργειας ποώδους βιομάζας όπως και η φυτοποικιλότητα σε σχέση με την άκαυτη περιοχή χωρίς όμως να υπάρξουν στατιστικά σημαντικές διαφορές.

Σύμφωνα με τη διατριβή, τα λιβάδια της περιοχής αξιοποιούνται κατά το μεγαλύτερο μέρος με βόσκηση αιγών και δευτερευόντως προβάτων, ενώ υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό βοοειδών που χρησιμοποιούν τα λιβάδια Γενικά, η κτηνοτροφία στη συγκεκριμένη περιοχή είναι από τις πιο σημαντικές οικονομικές δραστηριότητες και το ζωικό κεφάλαιο, κυρίως των αιγών, έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

«Η γνώση της εξέλιξης της βλάστησης μετά από μια πυρκαγιά είναι πρωταρχικής σημασίας για το σχεδιασμό μιας ορθολογικής και αειφορικής διαχείρισης των λιβαδικών οικοσυστημάτων» αναφέρει στη διατριβή της η κ.Αβραμίδου.

Στην περιοχή μελέτη της επικρατούν τα θαμνολίβαδα με κυρίαρχα ξυλώδη είδη το πουρνάρι (Quercus coccifera) και τη γκορτσιά (Pyrus amygdaliformis).

Το πουρνάρι, σημειώνει χαρακτηριστικά η κ.Αβραμίδου, είναι πολυτιμότατο λιβαδικό φυτό, γιατί προσφέρει θρεπτική βοσκήσιμη ύλη σε αγροτικά και θηραματικά ζώα και αντέχει στην έντονη βόσκηση. Λόγω των κοινωνικοοικονομικών αλλαγών τις τελευταίες δεκαετίες με κύριο χαρακτηριστικό τη μείωση της κτηνοτροφίας στον ορεινό και ημιορεινό χώρο, μεγάλες εκτάσεις πρινώνων δεν βόσκονται πλέον ή βόσκονται πολύ χαλαρά. Συνέπεια αυτής της εξέλιξης είναι η αύξηση του αριθμού των πυρκαγιών που συμβαίνουν σε αυτές τις εκτάσεις, αλλά και της καιόμενης έκτασης.

«Η παρούσα έρευνα αποτελεί συμβολή στη γνώση του τρόπου αποκατάστασης της βλάστησης μετά από πυρκαγιά σε πρινώνες, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαχείριση και η προστασία τους» καταλήγει συμπερασματικά.

Οι κύριες προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά

Κατεβαίνει στο 15% ο φόρος στις επιχειρήσεις. Σε όλες.
Κατεβαίνει στο 19% ο ΦΠΑ από 23% και στο 9% ο χαμηλός. 4,5% ο ΦΠΑ στον τουρισμό.
Μείωση ασφαλιστικών εισφορών στις επιχειρήσεις για να πλησιάσουν τις γειτονικές χώρες.
Κατάργηση του πόθεν έσχες για όλες τις κατοικίες: Πρώτη, δεύτερη, εξοχικό κτλ
Όχι αύξηση στις…αντικειμενικές.
Κατάργηση του πόθεν έσχες για πάσης φύσεως κεφάλαια που θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα για έναν ολόκληρο χρόνο. ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.
Έλεγχος σε όλους τους υπουργούς -υφυπουργούς από το 1974 μέχρι σήμερα!
Απλοποίηση στο φορολογικό σύστημα. Ένας νόμος για τον επιχειρηματία σε λίγες σελίδες.
Περιορίζεται η επαφή φορολογούμενου- εφόρου:
Δυνατότητα επιλογής του επιχειρηματία με τεκμαρτό τρόπο ή όπως σήμερα
Εξωτερική βοήθεια στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των επιχειρήσεων μέσω τρίτων.
Εξώφληση των υποχρεώσεων του κράτους απέναντι σε τρίτους (εφάπαξ, επιστροφές ΦΠΑ, κατασκευές κτλ) με ρευστό και ομόλογα του Δημοσίου. Έτσι θα πέσουν στην αγορά 5 δισ ΑΜΕΣΑ
ΑΜΕΣΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ με τα προηγούμενα μέτρα
Επιδότηση με 2% επιτοκίου για αγορά κατοικίας.
Μεγάλα επενδυτικά προγράμματα για κατασκευή Μόνιμης Παραθεριστικής Κατοικίας στην Ελλάδα.
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ έως 700 ευρώ

taxalia.blogspot.com