11 Ιουλίου 2011

Εγκώμια Πέρες για Παπούλια... ευτυχής ο Κάρολος αποκύρηξε τον σύντροφο Αραφάτ

http://www.jpost.com/HttpHandlers/ShowImage.ashx?ID=169631Τις ευχαριστίες του για την απόφαση της Ελλάδας να "εκπληρώσει τις οδηγίες του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ώστε να μην επιτραπεί σε άτομα που επιθυμούν να παρεκτραπούν, να έρθουν χωρίς έλεγχο και χωρίς επίβλεψη" εξέφρασε νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος του Ισραήλ Σίμον Πέρες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια [διαβάστε εδώ τι έλεγε κάποτε ο Κάρολος για τον Αραφάτ και τους Σιωνιστές-στη φώτο τον βλέπετε στη συνέντευξη τύπου του Αραφάτ στην Αθήνα επί Ανδρέα Παπανδρέου-δεξιά βλέπετε και τον προϊστάμενο και καθοδηγητή του εσχάτως προκύψαντα πατριώτη Σπύρου Χατζάρα, Μαρούδα, που απειλούσε να καταρρίψει τον δορυφόρο που θα έδειχνε ειδήσεις μη ΠΑΣΟΚικές], ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ και στην Παλαιστινιακη Αρχή.
Ο κ. Πέρες υπογράμμισε την "σημασία της συμμετοχής της Ελλάδας στο στρατόπεδο που μάχεται κατά της τρομοκρατίας και υπέρ της ειρήνης", σημείωσε ότι "το παρόν καθεστώς στην Γάζα είναι καθεστώς που υποστηρίζει την τρομοκρατία, κάνει λαθρεμπόριο όπλων από το Ιράν και δεν επιθυμεί την ειρήνη" και πρόσθεσε: "Είδα ότι στα πλοία του στολίσκου είχαν επιγραφές "Ελευθερώστε την Γάζα". Αν η Γάζα επιθυμεί να ελευθερωθεί, οι επιγραφές έπρεπε να γράφουν "Ελευθερώστε την Γάζα από την τρομοκρατία". Αν η Γάζα ελευθερωθεί από την τρομοκρατία, τότε θα είναι ελεύθερη. Εμείς αφήσαμε την Γάζα με δική μας βούληση. Εκκενώσαμε ό,τι είχαμε εκεί και χωρίς αιτία άρχισαν να μας χτυπούν. Σήμερα δε που η Γάζα είναι φτωχή, δαπανά μεγάλα πόσα στην αγορά όπλων, προκειμένου να απειλεί τον λαό μας".

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ έκανε ακόμη λόγο για "προσεγμένη και έννομη " διαχείριση του θέματος από την Αθήνα και επισήμανε ότι "η Ελλάδα έδειξε στον ΟΗΕ ότι είναι στο πλευρό του, ενώ προσέφερε πολλά στον λαό της Γάζας και στην ειρήνη".

"Εσείς ο ίδιος είχατε προσωπική ανάμιξη σε αυτό. Ο συνδυασμός του σεβασμού των αποφάσεων του ΟΗΕ με την πραγματική προσέγγιση κατά της τρομοκρατίας προκαλεί τον σεβασμό", τόνισε ο κ. Πέρες απευθυνόμενος στον Έλληνα ομόλογό του, ενώ τον ευχαρίστησε και για την βοήθεια που προσέφερε η Ελλάδα στην προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς το Όρος Καρμέλ το προηγούμενο καλοκαίρι.

Ο Σίμον Πέρες αναφέρθηκε ακόμη στην απουσία αντισημιτισμού στην ελληνική κοινωνία, ακόμη και σε δύσκολες εποχές, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίτευξη ειρήνης στην περιοχή.

Αφιερωμένο στον Κάρολο: Ο Αραφάτ στην Αθήνα προσκεκλημένος του Ανδρέα

Χάσαμε 950 εκατομμύρια ευρώ από την πώληση του ΟΤΕ

Η DEUTSCHE TELEKOM αγόρασε το 25% του ΟΤΕ τον Μάιο του 2008, προς 26 ευρώ/μετοχή. Στη συμφωνία προβλεπόταν επίσης, ότι αν ήθελε το ελληνικό κράτος, μπορούσε μέσα σε ένα χρόνο να "φορτώσει" άλλο ένα 5% στους Γερμανούς, με προσυμφωνημένη τιμή 27,5 ευρώ. Αν πουλούσε δηλαδή μέχρι τον Οκτώβριο του 2009, αυτό το 5% το κράτος θα έβαζε στο ταμείο του 670 εκατομμύρια ευρώ.

Σήμερα πουλήσαμε το 10% έναντι 391 εκ.ευρώ ή -για να το αντιστοιχήσουμε- το 5% έναντι 196 εκ.ευρώ.

Αν πουλούσαμε τότε το 10% θα έπιανε 1.340. Σήμερα, ενάμιση χρόνο μετά το πουλήσαμε, 391 εκ. Χάσαμε δηλαδή απο τα τότε ουρλιαχτά του ΠΑΣΟΚ περί ξεπουλήματος, 950 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε την ανακοίνωση της deutsche telekom, της 14-5-2008,που αναλύει τις ρήτρες:

Η συνέχεια στο http://taxalia.blogspot.com/2011/07/950.html

Kύπρος: Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των 12 νεκρών από την έκρηξη στη ναυτική βάση

Τα ονόματα των 12 νεκρών από την έκρηξη μεγάλης ισχύος στη ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» έδωσαν απόψε στη δημοσιότητα με κοινή ανακοίνωσή τους η Αστυνομία και το Υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση, κατά τον χρόνο της έκρηξης βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, τα ακόλουθα μέλη της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας (Πυροσβεστικής Υπηρεσίας), τα οποία έχασαν τη ζωή τους κατά το τραγικό συμβάν:

1. Πλοίαρχος Ιωαννίδης Ανδρέας, Διοικητής Ναυτικού/ ΓΕΕΦ

2. Αντιπλοίαρχος Λάμπρου Λάμπρος, Διοικητής της Ναυτικής Βάσης

3. Αρχικελευστής Κλεάνθους Κλεάνθης, Υπαξιωματικός στη Διοίκηση της Ναυτικής Βάσης

4. ΕΠΥ Κελευστής Ηρακλέους Μιχάλης, Υπαξιωματικός στη Διοίκηση της Ναυτικής Βάσης

5. Ναύτης (Εθνοφρουρός) Χριστοφόρου Μιλτιάδης, της Διοίκησης Ναυτικής Βάσης

6. Ναύτης (Εθνοφρουρός) Χριστοφόρου Χριστάκης, της Διοίκησης Ναυτικής Βάσης

7. Αρχιλοχίας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας 3591 Ανδρέας Παπαδόπουλος

8. Πυροσβέστης 74 Βασίλης Κρόκος

9. Πυροσβέστης 2446 Σπύρος Τταντής

10. Πυροσβέστης 3520 Παναγιώτης Θεοφίλου

11. Αρχιπυροσβέστης 3311 Γιώργος Γιακουμή

12. Πυροσβέστης 4829 Αδάμος Αδάμου.

Πλήρης επιβεβαίωση της ταυτότητας των πιο πάνω θα γίνει μετά την ταυτοποίηση των σορών με τη μέθοδο DNA, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ι.Βρούτσης-Χ. Σταϊκούρας: Αυξημένο κατά 70% το έλλειμμα (αν αφαιρέσουμε το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που το χρησιμοποιούν σαν μαξιλάρι)

«Η χώρα βρίσκεται σε πραγματικό δημοσιονομικό εκτροχιασμό, παρά τις πρωτόγνωρες θυσίες των πολιτών. Η εκτέλεση του Προϋπολογισμού αναδεικνύει, και μπορεί να το επιβεβαιώσει ο κάθε καλοπροαίρετος αναλυτής εντός και εκτός χώρας, το απόλυτο «ναυάγιο» της οικονομικής πολιτικής. Αποδεικνύει ότι ο εφετινός Προϋπολογισμός είναι ένα σχέδιο «εικονικής πραγματικότητας».

Τα έσοδα καταρρέουν, οι πρωτογενείς δαπάνες διογκώνονται, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων βουλιάζει, το έλλειμμα εκτοξεύεται.

Συγκεκριμένα:

1ον. Τα έσοδα καταρρέουν:

Τα καθαρά έσοδα μειώνονται κατά 8,3% το πρώτο εξάμηνο του έτους, έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 8,5%!

Διαμορφώθηκαν στα 21,8 δισ. ευρώ, και αποκλίνουν από τον προβλεπόμενο στον Προϋπολογισμό στόχο (25,1 δισ. ευρώ) κατά 3,3 δισ. ευρώ!

Μάλιστα, τον μήνα Ιούνιο, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 14,4% έναντι του αντίστοιχου περυσινού μήνα!!!

Ο εκτροχιασμός των εσόδων δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.

Εκτροχιασμός που επέβαλε πρόσθετες, οριζόντιες, έκτακτες και μη, φανερές και κρυφές, φορολογικές επιδρομές σε βάρος εκείνων που ήδη πληρώνουν προκειμένου η Κυβέρνηση να καλύψει την αδυναμία αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής.

Επιδρομές όμως οι οποίες δεν πρόκειται να ανακόψουν την υπάρχουσα φθίνουσα πορεία των εσόδων.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι η «υπερχείλιση» των φόρων τροφοδοτεί περισσότερο την ύφεση, η οποία με τη σειρά της «στερεύει» τις πηγές των εσόδων.

Εξαντλείται η φοροδοτική ικανότητα νοικοκυριών και επιχειρήσεων, διευρύνεται η φοροαποφυγή, διογκώνεται η φοροδιαφυγή.

Αποδεικνύεται έτσι ότι η Κυβέρνηση έχει πάρει «διαζύγιο» με την πραγματικότητα.

2ον. Οι δαπάνες διογκώνονται:

Οι δαπάνες είναι εφέτος αυξημένες κατά 8,8% έναντι του περυσινού εξαμήνου (ή κατά 2,7 δισ. ευρώ), κυρίως λόγω των υψηλότερων τόκων (περίπου 1,3 δισ. ευρώ) και της αδυναμίας αντιμετώπισης της σπατάλης.

Οι πρωτογενείς δαπάνες είναι αυξημένες κατά 4,5% το πρώτο εξάμηνο του 2011, έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 1,9%.

Μάλιστα, οι πρωτογενείς δαπάνες είναι αυξημένες κατά 1,7 δισ. ευρώ και έναντι των στόχων του Προϋπολογισμού για το πρώτο εξάμηνο του έτους!!!

3ον. Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) βουλιάζει:

Οι δαπάνες του Π.Δ.Ε. είναι μειωμένες κατά 42,6% το πρώτο εξάμηνο του έτους, έναντι ετήσιου στόχου για οριακή αύξηση κατά 0,6%!!!

Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει να το χρησιμοποιεί, και δεν της φτάνει, για να καλύψει μέρος από τη μεγάλη και διευρυνόμενη υστέρηση των εσόδων και τη διόγκωση των δαπανών, στερώντας έτσι κάθε ίχνος αναπτυξιακής προοπτικής για τη χώρα.

4ον. Το έλλειμμα διευρύνεται δραματικά:

Το έλλειμμα είναι αυξημένο κατά 27,9% το πρώτο εξάμηνο του 2011, έναντι ετήσιας πρόβλεψης για μείωση κατά 3,9%!!!

Μάλιστα, το έλλειμμα του Τακτικού Προϋπολογισμού (εκτός δηλαδή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων) είναι αυξημένο κατά 70%!!! το πρώτο εξάμηνο του έτους (ή κατά 63% εάν δεν συμπεριλάβουμε την επιχορήγηση νοσηλευτικών ιδρυμάτων για εξόφληση μέρους παλαιών οφειλών τους)!!!

Παρά τις αποκλίσεις, όμως, στους στόχους του Προϋπολογισμού, η Κυβέρνηση συνεχίζει να υιοθετεί την ίδια αποτυχημένη συνταγή.

Και μάλιστα αυξάνει και τη δοσολογία της.

Η κυβερνητική πολιτική, αδυνατεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες που θα συντελέσουν σε μια αληθινή Επανεκκίνηση της Οικονομίας.

Σε κάθε περίπτωση, σήμερα, η Νέα Δημοκρατία δικαιώνεται για την ορθότητα της κριτικής της και για το ρεαλισμό των θέσεών της».

Δήλωση Ραγκούση-Νταλάρα από τη Νέα Υόρκη όπου κάνει διακοπές

http://engine.tech.netuse.gr/filesystem/images/20100107/engine/prototype_LARGE_t_4_645_type101.jpg«Η περίπτωση με το δάνειο που συνήψε ο πρώην Δήμαρχος Ζωγράφου μας υπενθυμίζει τον παράνομο τρόπο με τον οποίο μπορούσαν να λειτουργούν ορισμένοι Δήμαρχοι πριν από τον Καλλικράτη, έχοντας μέχρι και τη δυνατότητα να συνάπτουν παράνομα, σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, δάνεια, τα οποία στη συνέχεια είχαν το θράσος να ζητούν από την Κυβέρνηση και τη Βουλή να τα ‘’ξεπλύνουν’’ με νόμο».

Συνάντηση Χρυσοχοΐδη με τον υφυπουργό Εμπορίου της Κίνας... σύμφωνα με πληροφορίες ο Κινέζος τον ρώτησε τι κάνει ο Καραμανλής κι ο Βουλγαράκης...

http://www.gargalianoi.com/wp-content/uploads/2011/07/Karamanlis-Voulgarakis.pnghttp://www.newscode.gr/photos/images/sized/articles/kineza-425x287-458x315.jpgΟι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας - Κίνας, οι προοπτικές ανάπτυξης της συνεργασίας στο εμπόριο, τη ναυτιλία, τις επενδύσεις καθώς και θέματα ανταγωνισμού συζητήθηκαν στη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τον υφυπουργό Εμπορίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Γκάο που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες πριν τη συνάντηση ο Χρυσοχοΐδης έκανε το σταυρό του που τουλάχιστον στο θέμα των Κινέζων Καραμανλής και Βουλγαράκης αντιστάθηκαν στις πιέσεις του ΠΑΣΟΚ και τους έφεραν στην Ελλάδα για να πουλάει μούρη αυτός σήμερα και να φωτογραφίζονται οι Πάγκαλος-Κουβέλης με όποια Κινέζα τουρίστρια περάσει από μπροστά τους.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Κινέζος υφυπουργός τόνισε ότι η κινεζική κυβέρνηση προτρέπει κινεζικές επιχειρήσεις να αναπτύξουν επενδυτική δραστηριότητα στην Ελλάδα αναδεικνύοντας τα κίνητρα και τις ευκαιρίες που παρέχει η χώρα μας.

Αναφερόμενος στις διμερείς οικονομικές σχέσεις ο κ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε τις επιτυχίες της χώρας μας στον τομέα του εμπορίου το τελευταίο διάστημα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αύξηση των εξαγωγών προς την Κίνα κατά 56% για το 2010, τονίζοντας παράλληλα ότι υπάρχουν περιθώρια για ακόμη μεγαλύτερη αύξηση, όσο και για διεύρυνση της παρουσίας της Κίνας στη χώρα μας μέσα από τις άμεσες επενδύσεις.

Αναφέρθηκε στην πρόσφατη υπογραφή με την κινεζική κυβέρνηση ενός νέου μνημονίου για την τυποποίηση προϊόντων, το οποίο αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών. Όπως επισήμανε ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης , κοινή δράση μπορεί να επιτευχθεί και σε άλλους τομείς, όπου Ελλάδα και Κίνα εμφανίζουν αυξημένη τεχνογνωσία, όπως ναυτιλία, τουρισμό, ενέργεια, εμπόριο και κατασκευές.

Υπογράμμισε τις συμφωνίες με την κινεζική κυβέρνηση σε ζητήματα ναυτιλιακής συνεργασίας. Σε αυτές περιλαμβάνονται το μνημόνιο συνεννόησης των δύο χωρών για συνεργασία στους τομείς των ναυτιλιακών μεταφορών και των ναυτιλιακών τεχνολογιών, καθώς και για την ανάπτυξη και εκμετάλλευση του τμήματος του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του λιμένα του Πειραιά που έχει παραχωρηθεί στην εταιρεία κινεζικών συμφερόντων COSCO.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε επίσης στο νέο νόμο περί ανταγωνισμού που έχει τεθεί σε ισχύ από τον Απρίλιο 2011, και περιέχει σειρά διατάξεων οι οποίες, όπως τόνισε ο υπουργός "συμβάλλουν αδιαμφισβήτητα θετικά στην προστασία του ανταγωνισμού και τη λειτουργία της αγοράς".

"Ο ανταγωνισμός, αποτελεί το θεματοφύλακα της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς και αποσκοπεί στην ουσιαστική και θεσμική προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων και την υλοποίηση σημαντικών συνταγματικών στόχων στον ευάλωτο και κρίσιμο για την Ελληνική κοινωνία τομέα της προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού. Η διασφάλιση της ανεξαρτησίας της ανάγεται, δηλαδή, σε λόγους προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος", τόνισε ο υπουργός.

Γερμανία: Εφετείο μείωσε το πρόστιμο που είχε επιβληθεί σε επίσκοπο ο οποίος αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα.

http://trendsupdates.com/wp-content/uploads/2009/02/bishop-richard-williamson.jpgΈνα γερμανικό εφετείο μείωσε σήμερα το πρόστιμο το οποίο έχει επιβληθεί σε έναν επίσκοπο μιας δογματικής καθολικής ομάδας επειδή είχε αρνηθεί το Ολοκαύτωμα.

Στον επίσκοπο Ρίτσαρντ Ουίλιαμσον είχε επιβληθεί πρόστιμο 6.500 ευρώ για πρόκληση μίσους, κάτι που σύμφωνα με τον γερμανικό νόμο περιλαμβάνει κάθε ισχυρισμό ότι το Ολοκαύτωμα δε συνέβη [εμάς εδώ ο Καστανίδης, για αντίστοιχο "παράπτωμα" μας απειλεί με τη στενή...].

Κατά την διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το 2008, ο επίσκοπος είχε αναφέρει ότι οι εβραίοι σκοτώνονταν αλλά δεν πίστευε ότι υπήρχαν οι ναζιστικοί θάλαμοι αερίων. Ακόμη, είχε υποστηρίξει ότι οι ναζί σκότωσαν λιγότερους από 5 με 6 εκατομμύρια εβραίους.

Ένα άλλο δικαστήριο είχε καταδικάσει προηγουμένως τον Ουίλιαμσον σε πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Ο Ουίλιαμσον, ένας 71χρονος Άγγλος, είναι ένας από τους τέσσερις επισκόπους της Κοινωνίας του Αγίου Πίου Χ, μιας ημιαυτόνομης ομάδας της εκκλησίας και από τον πάπα Βενέδικτο του έχει επιβληθεί η ποινή της μη λήψης της θείας κοινωνίας.

Ο δικηγόρος του επισκόπου ισχυρίστηκε ότι ο Ουίλιαμσον δεν παρέβη τον γερμανικό νόμο, καθώς οι δηλώσεις του δεν επρόκειτο να μεταδοθούν στην Γερμανία.

Το ΠΑΣΟΚ τρύπησε τον πάτο: +25% το έλλειμμα, - 8,3% τα έσοδα , +8,8% οι δαπάνες, -42% το ΠΔΕ!!!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEizNDmTTjRntHZhHQB-BA0cSRz0FKJo4iZKttOZATx5aZRqrLsY3AIwTaPQ4JwJAHTzTQ1_VtDAjfX5RdM6fEPvo1AotfqVdYWHs5lAhzlJzZTXjRN518x4RqFdBvob4QIvbtxklQZrjFHi/s1600/ist2_7767516-recession.jpgΣύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για το εξάμηνο Ιανουάριου - Ιουνίου 2011, σε δημοσιονομική βάση, το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού διαμορφώνεται στα 12.781 εκατ. € έναντι στόχου 10.374 εκατ. € και ελλείμματος 9.997 εκατ. € το αντίστοιχο διάστημα του 2010 [αύξηση περίπου 25%].

Τα συνολικά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού κατά το α’ εξάμηνο (Τακτικός και ΠΔΕ) υστερούν έναντι του στόχου κατά 3.051 εκατ. €, ενώ οι συνολικές δαπάνες (Τακτικός και ΠΔΕ) παρουσιάζονται μειωμένες κατά 644 εκατ. € [αφού κάνουν τη λογιστική αλχημεία και έχουν μειώσει κατά 1,5 δις το ΠΔΕ!! αλλιώς θα ήταν αυξημένες κατά σχεδόν 1 δις...].

Ειδικότερα τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 21.814 εκατ. € και εμφανίζουν μείωση έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2010 κατά 8,3%. Η υστέρηση των εσόδων σε επίπεδο εξαμήνου οφείλεται κυρίως [ακολουθεί το γνωστό τροπάριο] στη μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη, κατά την περίοδο σύνταξης του προϋπολογισμού, ύφεση, στη μη επανάληψη των εισπράξεων τελών κυκλοφορίας κατά 393 εκατ. € τον μήνα Ιανουάριο, αφού φέτος δεν δόθηκε η ίδια παράταση στην εξόφληση των τελών, στις μειωμένες εισπράξεις από παρακράτηση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά το τρέχον έτος λόγω της ευνοϊκότερης φορολόγησης βάσει του νέου φορολογικού νόμου, και στη μείωση των εισοδημάτων, στη μετάθεση για τον Ιούλιο της καταβολής από τα πιστωτικά ιδρύματα του ποσοστού 10% επί της αξίας των προνομιούχων μετοχών που κατέχει το Δημόσιο και στις αυξημένες επιστροφές φόρων λόγω συμψηφισμού εκκρεμοτήτων παρελθόντων ετών.

Από την άλλη πλευρά, τα έσοδα του ΠΔΕ είναι αυξημένα κατά 79,6% ή κατά 306 εκατ. €.

Τονίζεται ότι η παρούσα υστέρηση των εσόδων αναμένεται να αντιμετωπισθεί [ακολουθεί το καλύτερο που δείχνει πόσο μαλάκες μας θεωρούν:] κατά το β’ εξάμηνο, με την απόδοση των φορολογικών μέτρων που περιέχονται στον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2011 - 2015.

Επισημαίνεται ότι τα έσοδα του πενταμήνου βάσει του δελτίου εκτέλεσης του Π/Υ είναι σε ταμειακή βάση. Το συνολικό όμως αποτέλεσμα επί των εσόδων του 2011 σε εθνικολογιστική βάση καθορίζεται και από την πορεία των εσόδων έως το πρώτο δίμηνο του 2012 , ενώ μέρος των εσόδων της τρέχουσας περιόδου λογίζονται εθνικολογιστικά στα έσοδα του 2010.

Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι αυξημένες κατά 8,8%. H αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στη διάθεση ποσού ύψους 429 εκατ. € για παλαιές οφειλές νοσοκομείων και στις αυξημένες δαπάνες για τόκους κατά 1.277 εκατ. €.

Οι πρωτογενείς δαπάνες είναι αυξημένες κατά 4,5% ή κατά 1.110 εκατ. €, λόγω κυρίως των αυξημένων επιχορηγήσεων στα Ασφαλιστικά Ταμεία (κυρίως στον ΟΓΑ και στο ΙΚΑ) λόγω μείωσης των εσόδων τους από ασφαλιστικές εισφορές [ακριβώς αυτό είναι που τους λέει ο Αντώνης Σαμαράς: Αφού δεν τις πέρνετε τις ασφαλιστικές εισφορές μειώστε τις τις μαμημένες], στον ΟΑΕΔ για την καταβολή επιδομάτων ανεργίας και στα Νοσοκομεία για την πληρωμή των προμηθευτών τους.

Οι δαπάνες του ΠΔΕ, τέλος, παρουσιάζουν μείωση κατά 42,3% ή 1.563 εκατ. €.

Υπενθυμίζεται, ότι όλα τα παραπάνω στοιχεία αφορούν μόνο στην εκτέλεση του Κρατικού Προϋπολογισμού και όχι στο σύνολο των δημοσιονομικών δεδομένων για το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης - κατά τον ορισμό του ESA95 - που αποτελεί το κριτήριο για την αξιολόγηση του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής της Ελλάδας... [αυτό τώρα τι σημαίνει; ότι παρόλο που τα νούμερα μας δείχνουν χάλια μπορεί να πηγαίνουμε καλά;]

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χ. Φαν Ρομπέι για τη σημερινή σύσκεψη

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguWMooUF9WqZ6YQJ7vFVRPJRgxTumiRsiKrtZRNQTRNMk7M2zznleG6JVdCYPseuaRdEcVjDGh2vVMP4L3sCizEaexg5kpb8sfV3q4AmV1PmYqw5bn-dB3MxlWBg-mcuTkw8VIhpAmGDdj/s1600/564D79955A8A7C8E85CDBAAA2557CB49.jpg«Εξετάστηκαν τα ζητήματα που αφορούν την εφαρμογή των αποφάσεων της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ σχετικά με ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα και υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για τις πρόσφατες εξελίξεις στην ευρωζώνη», δηλώνει σε γραπτό μήνυμα του στο σύστημα κοινωνικής δικτύωσης “twitter” ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπέι, αναφερόμενος στη σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα με ανώτατους κοινοτικούς αξιωματούχους.

Ο κ. Ρομπέϊ αναφέρει ότι αποφάσισε να συγκαλέσει αυτή τη σύσκεψη πριν από μια εβδομάδα με τη συμμετοχή του προέδρου της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, του προέδρου της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ και του επιτρόπου οικονομίας Ολι Ρεν. Τέτοιου είδους συναντήσεις έχουν πραγματοποιηθεί κατά το παρελθόν για διάφορα ζητήματα, σημειώνει.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή που είχε με τον πρόεδρο του ομόσπονδου κράτους της Βαυαρίας Χόρστ Ζιχόφερ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο δήλωσε ότι αναμένει να αποφασιστεί «το συντομότερο δυνατόν» το νέο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα. Όπως τόνισε, αναμένει την έγκριση του προγράμματος από όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης, αλλά και από την ίδια την Ελλάδα, η οποία θα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειες προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες εμπιστοσύνης στις αγορές.

Ο Καρχιμάκης ξεβρακώνει την Κυβέρνηση για το ξεπούλημα του ΟΤΕ...

Δήλωση Θ. Γικόνογλου για την επίθεση με περιττώματα στο αυτοκίνητό του

http://www.laikoyra.gr/wp-content/uploads/2011/07/%CE%A3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC1.jpg«Δεν ήταν οργανωμένη εκδήλωση δυσαρέσκειας, αλλά μεμονωμένη ενέργεια. Δε νομίζω να ήταν "αγανακτισμένοι", υπάρχουν συγκρούσεις με διάφορα κατεστημένα» δήλωσε για την επίθεση με κοπριά στο αυτοκίνητο του, ο βουλευτής Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ Αθανάσιος Γικόνογλου.

Το αυτοκίνητο ανήκει στη σύζυγο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, έφερε συμβατικές πινακίδες και κανένα διακριτικό. Ο ίδιος, το πάρκαρε σε κεντρική οδό της Βέροιας, λίγο μετά το τέλος της επίσκεψης του, σε εκδήλωση με αγρότες στο Μακροχώρι, ένα τέταρτο μετά τις δέκα το βράδυ και ενημερώθηκε για το περιστατικό μια ώρα μετά.

Ο βουλευτής πιστεύει, ότι πιθανόν «κάποιος, ή κάποιοι άσχετοι με την εκδήλωση», ακολούθησαν το αυτοκίνητο του και προέβησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια.

Υπεγράφη η νέα συνθήκη για το Μηχανισμό Σταθερότητας

Την νέα συνθήκη για τη σύσταση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) υπέγραψε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η νέα συνθήκη υπεγράφη από τους Υπουργούς Οικονομικών των χωρών- μελών της Ευρωζώνης σε διακυβερνητικό επίπεδο, πριν από την συνεδρίαση του Εurogroup.

Η Τράπεζα της Ελλάδος για τους άθλους του ΠΑΣΟΚ: Εκτός ελέγχου το έλλειμα

Εκτός στόχου κινούνται οι δαπάνες και τα έσοδα του κρατικού Προϋπολογισμού στο πρώτο εξάμηνο του έτους σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία που έχει στη διάθεση της η Τράπεζα της Ελλάδος. Συγκεκριμένα, την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2011 το ταμειακό έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης αυξήθηκε στα 13,1 δισ. ευρώ από 11,4 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Η εξέλιξη αυτή αντανακλά την μείωση των εσόδων του τακτικού Προϋπολογισμού κατά 5% στα 22 δισ. ευρώ καθώς και την αύξηση κατά 10% των δαπανών στα 33,4 δισ. ευρώ.

Σημαντική αύξηση κατά περίπου 23% εμφανίζει ακόμη η δαπάνη για τόκους η οποία ξεπέρασε τα 7 δισ. ευρώ από 5,7 δισ. ευρώ που ήταν πέρυσι

Πολύνεκρο τροχαίο με λαθραίους στην Κομοτήνή-12 άτομα μέσα σε Αudi A6! Νεκροί οι 9

Τις συνθήκες, σύμφωνα με τις οποίες συνέβη, το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα στην Κομοτηνή, που στοίχησε τις ζωές εννέα μη νόμιμων μεταναστών, εκ των οποίων δυο παιδιά, διερευνά η αστυνομία.

Σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία, το δυστύχημα συνέβη στις 6.30 το πρωί, στο ύψος του ανατολικού κόμβου της Κομοτηνής, όταν για άγνωστη αιτία, αυτοκίνητο που οδηγούσε διακινητής και μετέφερε 12 παράνομους μετανάστες, ξέφυγε από την πορεία του, προσέκρουσε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα και σε πινακίδα της Εγνατίας Οδού, εκτινάχτηκε σε μεγάλη απόσταση και ανατράπηκε στο παράπλευρο αντιπλημμυρικό κανάλι.

Από το όχημα που «κόπηκε» στα δύο και μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών, ανασύρθηκαν νεκροί, τέσσερις άνδρες (μεταξύ των οποίων και ο οδηγός - πιθανόν διακινητής), τρείς γυναίκες και δυο κοριτσάκια, ηλικίας περίπου 2 και 6 χρονών. Ένα πεντάχρονο αγόρι και ένας νεαρός διακομίστηκαν και νοσηλεύονται τραυματισμένοι στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ενώ ένας άνδρας και μια γυναίκα μεταφέρθηκαν για περίθαλψη στο νοσοκομείο Κομοτηνής.

Καθώς η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται, εκτιμάται ότι η αιτία πρόκλησης του δυστυχήματος είναι η υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτύξει το όχημα. Σημειώνεται πως το αυτοκίνητο μάρκας Audi A6 έφερε κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας από την Σερβία, ενώ μέχρι στιγμής, δεν έχουν εξακριβωθεί και τα στοιχεία ιδιοκτησίας του.

Από την αστυνομία εικάζεται ότι πρόκειται για ακόμη μια περίπτωση διακίνησης λαθρομεταναστών με τραγική κατάληξη, καθώς υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο διακινητής παρέλαβε τα 12 άτομα που είχαν περάσει από την περιοχή του Έβρου, με σκοπό να τους μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη.

Την προανάκριση για το πολύνεκρο τροχαίο, διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης

Θ. Νάκος: Ερώτηση για τις ευθύνες της Εθνικής Αρχής Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων (CERT), για την επίθεση χάκερ στην ιστοσελίδα της Βουλής

«Η πρόσφατη αποκάλυψη της επίθεσης που δέχθηκε η επίσημη ιστοσελίδα του Ελληνικού Κοινοβουλίου από ομάδα χάκερ, η οποία υπογράφει ως «Real Democracy Reverse Engineering», φέρνει και πάλι στο προσκήνιο την αδυναμία του κράτους να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το ηλεκτρονικό έγκλημα, που αποτελεί πλέον βασική μορφή της εγκληματικότητας και στη χώρα μας.

Μολονότι υπό την εποπτεία της ΕΥΠ δραστηριοποιείται η Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (CERT) (δηλαδή Αρχή αρμόδια για την αντιμετώπιση και προστασία από ηλεκτρονικές απειλές-επιθέσεις κυρίως προς τον Δημόσιο Φορέα και τις κρίσιμες υποδομές της χώρας) και παρά το γεγονός ότι μόλις πρόσφατα η λεγόμενη ομάδα «Anonymous» διακήρυξε ότι ξεκινά σειρά επιθέσεων σε ιστοσελίδες δημοσίων οργανισμών και υπηρεσιών στην Ελλάδα για να υποστηρίξει το κίνημα των «αγανακτισμένων», η πολιτεία μοιάζει ανοχύρωτη απέναντι στις διαθέσεις των χάκερ και μάλιστα σε σημείο ώστε ακόμα και η ιστοσελίδα του Εθνικού Κοινοβουλίου, του κορυφαίου θεσμού της Δημοκρατίας μας, να γίνεται έρμαιο των επιθέσεών τους.

Τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι πολλά. Όπως, πώς πραγματοποιήθηκε η επίθεση ή ποια στοιχεία κατάφεραν τελικά να υποκλέψουν οι «εισβολείς».

Το κύριο ερώτημα, όμως, είναι ένα: Πώς προστατεύονται -αν τελικά προστατεύονται- οι ιστοσελίδες ευαίσθητων φορέων του Δημοσίου από ανάλογες επιθέσεις και αν η Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει κάποιο σχέδιο ή λαμβάνει κάποια μέτρα ώστε να προλαμβάνει αυτές τις επιθέσεις και να προστατεύει ευαίσθητα δεδομένα της χώρας.

Γιατί, δυστυχώς, φοβούμαστε ότι και στον τομέα του ηλεκτρονικού εγκλήματος, η Ελλάδα είναι «ξέφραγο αμπέλι»… ».

Κύπρος: Δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στ. Στεφάνου, για την έκρηξη στη ναυτική βάση

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/node_images/8/0/1/400801/GM0_6424.JPGΗ Αστυνομία σε συνεργασία με την Εθνική Φρουρά διερευνά τα αίτια της έκρηξης στη ναυτική βάση, ενώ έχουν κληθεί και εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, μετά την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο κ. Στεφάνου έκανε σαφές, ότι δεν πρόκειται για δολιοφθορά και ανέφερε ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε υλικό που είχε κατασχεθεί το 2009 από ιρανικό πλοίο, το οποίο έπλεε στα χωρικά ύδατα της Κύπρου και είχε προορισμό τη Συρία.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, είπε, ενήργησε τότε στη βάση ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και σε συνεννόηση με το διεθνή οργανισμό. Η φύλαξη του υλικού, πρόσθεσε, είχε ανατεθεί στην Εθνική Φρουρά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε, ότι θα γίνει πλήρης και ενδελεχής διερεύνηση όλων των ζητημάτων που προκύπτουν, αναφορικά με τη φύλαξη του υλικού και πώς καταλήξαμε στη σημερινή τραγωδία. Απέφυγε, ωστόσο, να απαντήσει κατά πόσο υπήρχαν γραπτές προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα των πυρομαχικών.

Περιορίστηκε να πει, ότι έγιναν διάφορες επισημάνσεις και ότι την περασμένη εβδομάδα είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Άμυνας για το θέμα, ενώ στη συνέχεια έγινε έρευνα επιτόπου και ελήφθησαν κάποιες αποφάσεις για την προστασία του υλικού. Πρόσθεσε δε, ότι υπάρχουν κάποιες πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια της έκρηξης, αλλά υπεύθυνη τοποθέτηση θα γίνει μετά το τέλος των ερευνών, τονίζοντας ότι αυτό που προέχει τώρα είναι η αντιμετώπιση των επιπτώσεων και της κρίσης που έχει δημιουργηθεί από τη μεγάλη έκρηξη.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Στεφάνου, εκτός από τα θύματα σημειώθηκαν τεράστιες ζημιές, και όλα τα αρμόδια υπουργεία και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες έχουν κινητοποιηθεί για καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών και ανάληψη περαιτέρω ενεργειών.

Το υπουργικό συμβούλιο έλαβε, επίσης, αποφάσεις για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που δημιουργούνται με τη ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος.

Η κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Στεφάνου, καλεί όλο τον κόσμο να συνεργαστεί για αντιμετώπιση αυτών των δυσκολιών.

Και νέα κατηγορία εναντίον του Μαρινάκη: Υποκίνηση και διευκόλυνση οργανωμένων οπαδών για να διαπράξουν βία σε αγώνα...

http://www.metrosport.gr/img/2011/06/marinakis-mpeos-620x350.jpgΝέα δικογραφία για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων σχηματίστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, με αφορμή στοιχεία τηλεφωνικών συνομιλιών προσώπων που σχετίζονται με τον βασικό μέτοχο της ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, προσωρινά κρατούμενο, Γιώργο Τσακογιάννη, αλλά και τον Β. Μαρινάκη.

Στην καινούργια δικογραφία, που ήδη έχει διαβιβαστεί στον ανακριτή που χειρίζεται το θέμα των «στημένων», περιλαμβάνονται νέες πράξεις, νέοι χειραγωγημένοι αγώνες, πρόσωπα που είναι ήδη κατηγορούμενοι στην πρώτη υπόθεση, αλλά και νέα πρόσωπα.

Το υλικό της νέας υπόθεσης συλλέχθηκε από την άρση απορρήτου τηλεφωνικών συνομιλιών το διάστημα από τις αρχές Ιανουαρίου έως τις 3 Μαΐου 2011, στο πλαίσιο της έρευνας του Τμήματος Εκβιαστών Πειραιά για την δράση εγκληματικών οργανώσεων σε όλο το νομό Αττικής. Τα τμήματα των συνομιλιών που αφορούσαν τις δραστηριότητες του Γ.Τσακογιάννη σε σχέση με τους «στημένους» αγώνες αποτέλεσαν την βάση για την νέα δικογραφία.

Το περιεχόμενο των διαλόγων ήταν άγνωστο, καθώς η άρση τηλεφωνικού απορρήτου της πρώτης δικογραφίας, για τον Τσακογιάννη, αφορούσε το διάστημα από τον Μάρτιο του 2011 και έλειπε το δίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου, που όπως προέκυψε χρησιμοποιούσε άλλα κινητά.

Η νέα δίωξη αφορά τρεις ομάδες προσώπων και αδικημάτων και η Εισαγγελία εξέδωσε και πάλι διάταξη για την δημοσιοποίηση των ονομάτων κατηγορουμένων που περιλαμβάνονται και σε αυτή την δικογραφία.

Στην πρώτη ομάδα οι κατηγορίες αφορούν τα αδικήματα της: εγκληματικής οργάνωσης, διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, κακουργηματικής απάτης, δωροδοκίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα και παράνομο, ιντερνετικό στοίχημα. Κατηγορούμενοι ανά περίπτωση είναι οι: Γ. Τσακογιάννης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Νίκος Χάλκος και Μιχάλης Νικολόπουλος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, φαίνεται να προκύπτει πως ο Τσακογιάννης ήταν αφανής ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ στο οποίο δούλευαν οι Νικολόπουλος και Παπαδόπουλος και ότι επίσης διατηρούσε ιστοσελίδα για παράνομο στοίχημα.

Στο υλικό των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων προκύπτουν δεδομένα για 16 νέους στημένους αγώνες, το χρονικό διάστημα από 13-2-2011 έως 18-4-2011.

Στην δεύτερη ομάδα η δίωξη που ασκήθηκε είναι για: υποκίνηση και διευκόλυνση με οποιονδήποτε τρόπο οργανωμένης ομάδας προσώπων για να διαπράξουν το αδίκημα της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις (πλημμέλημα) με κατηγορούμενους τους Γ. Τσακογιάννη, Ιωάννη Παπαδόπουλο, Ευάγγελο Μαρινάκη και άγνωστους ακόμη δράστες.

Η υπόθεση αφορά την συνεννόηση που έγινε ώστε να στείλουν οργανωμένους οπαδούς της θύρας 7 στις 13-3-2011, κατά την διάρκεια του αγώνα Κόρινθος-Παναχαϊκή, για να κάνουν επεισόδια και να τιμωρηθεί ο πρόεδρος της πατρινής ομάδας, Αλέξης Κούγιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις επίμαχες συνομιλίες φαίνεται ότι ο Τσακογιάννης ενημερώνει τον Παπαδόπουλο πως έχει συνεννοηθεί ο ίδιος και πως ο Β. Μαρινάκης είναι ενήμερος για την μετακίνηση των οπαδών του Ολυμπιακού για να κάνουν επεισόδια.

Σε άλλη συνομιλία, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τσακογιάννης φέρεται να επικοινωνεί με οργανωμένο οπαδό της Ηλιούπολης, από τον οποίο ζητά να μετακινηθούν οπαδοί της ομάδας κατά του Κων. Χαραλαμπίδη, προέδρου του Ιωνικού, στον αγώνα Ηλιούπολη-Ιωνικός στις 27-2-2011.

Στην τρίτη ομάδα τα αδικήματα αφορούν κατά περίπτωση: δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Σε αυτή την υπόθεση κατηγορούμενοι είναι οι:

Χρήστος Σφήκας διαιτητής

Χρήστος Κανελλάκης, πρώην πρόεδρος ΠΑΕ Ιωνικός

Απαρεσίδο Αλβες Λουι Μιγκελ ποδοσφαριστής Ιωνικού

Γιώργος Σέγγος, διαιτητής

Γιώργος Πουλόπουλος, ποδοσφαριστής Διαγόρα Ρόδου

Πέτρος Ρουτζιέρης, προπονητής Διαγόρα Ρόδου

Ευθύμιος Σιδηρόπουλος, μάνατζερ

Ιωάννης Αρφάνης, γενικός αρχηγός Ηλιούπολης

Ιωάννης Κομπότης, προέδρος Λεβαδειακού

Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος, ποδοσφαριστής Ηλιούπολης

Αναστάσιος Θάνος, ποδοσφαιριστή Ηλιούπολης

Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, διαιτητής

Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, προέδρος Αγροτικού Αστέρα

Ηλίας Φιντάνης, πρώην αστυνομικός, προπονητής Παναχαικής για τον οποίο φαίνεται να προκύπτει από τη δικογραφία πως εν αγνοία του Αλέξη Κούγια συμμετείχε σε «στήσιμο» αγώνων της ομάδας.

Βασίλης Αδαμάκης, πρόεδρος ΠΑΕ Εθνικός Αστέρας

Ηρακλής Νυκτάρης, αφανής παράγοντας του ΟΦΗ

Χαράλαμπος Καλογερόπουλος,διαιτητής

Κύπρος: Μεταξύ των 12 νεκρών ο διοικητής της ναυτικής βάσης

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/node_images/8/0/1/400801/GM0_6497.JPGΟ Πλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης, διοικητής της ναυτικής βάσης,είναι μεταξύ των 12 νεκρών της σημερινής φονικής έκρηξης στη βάση " Ευάγγελος Φλωράκης".

Ο γιος του αδικοχαμένου διοικητή, Νικόλας, έδωσε συγκλονιστική μαρτυρία στην τηλεόραση του ΡΙΚ: Κατάγγειλε ότι τόσο ο πατέρας του, όσο και άλλοι αξιωματικοί του ναυτικού, τόνιζαν συνεχώς την ανάγκη καταστροφής ή απομάκρυνσης των πυρομαχικών που φυλάγονταν στη ναυτική βάση, αλλά , όπως είπε, οι προειδοποιήσεις τους " έπεσαν στο κενό".

Ο κ. Ιωαννίδης είπε επίσης ότι ο πατέρας του είχε αναφέρει ότι την τελευταία εβδομάδα επικρατούσε μεγάλη ανησυχία στη βάση, γιατί την περασμένη Δευτέρα είχε σημειωθεί μικρή έκρηξη, που δημιούργησε οπή στα εμπορευματοκιβωτια.

Ειδικά χθες, πρόσθεσε, υπήρχαν πληροφορίες ότι είχαν φουσκώσει τα εμπορευματοκιβώτια και τα ξημερώματα άρχισαν μικρές εκρήξεις με αποτέλεσμα να σημειωθεί η τραγωδία.

Εξ άλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, ο διοικητής της βάσης είχε αποστείλει επιστολές προς το Υπουργείο Άμυνας, επισημαίνοντας τους σοβαρούς κινδύνους από τα εμπορευματοκιβώτια με την πυρίτιδα.

Το δε ΚΥΠΕ, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, μετέδοσε ότι τις τελευταίες ημέρες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών σημειώνονταν αναφλέξεις στα κιβώτια που περιείχαν την πυρίτιδα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή σε σύσκεψη αποφασίσθηκε τα κιβώτια ραντίζονται με νερό. Ωστόσο, πρόσθεσε η εν λόγω πηγή, σήμερα το πρωί, σημειώθηκε μεγαλύτερη ανάφλεξη και ακολούθησε πυρκαγιά. Κλήθηκε πυροσβεστικό όχημα για να κατασβέσει τη φωτιά, ύστερα, όμως, από μιάμιση ώρα σημειώθηκε η φονική έκρηξη.

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/node_images/8/0/1/400801/GM0_6363.JPG

Το ΠΑΣΟΚ υποδέχεται με χαρά τους πρώτους Βούλγαρους Αστυνομικούς στη Β. Ελλάδα μετά από 60 χρόνια... άντε και Τούρκοι στη Θεσσαλονίκη του Μπουτάρη

Ξεκίνησαν οι κοινές περιπολίες Ελλήνων και Βούλγαρων αστυνομικών, σε τουριστικές περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης και Καβάλας. Υπογράφηκε σήμερα (11-07-2011) στη Θεσσαλονίκη το κείμενο των Κανόνων για τη συγκρότηση των κοινών περιπολιών.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Αρχηγός της Αστυνομίας της Βουλγαρίας υπέγραψαν τη σχετική συμφωνία.

Υπογράφηκε σήμερα (11-07-2011), στο Μέγαρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Ελευθέριο Οικονόμου και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Αρχηγό της Αστυνομίας της Βουλγαρίας, κ. Kalin Georgiev, το κείμενο των Κανόνων για τη συγκρότηση κοινών περιπολιών Ελλήνων και Βούλγαρων αστυνομικών στις περιοχές της Νέας Περάμου και της Παραλίας Οφρυνίου Καβάλας, καθώς και της Ασπροβάλτας και του Σταυρού Θεσσαλονίκης.

Ήδη από χθες (10-01-2011), δύο (2) Βούλγαροι αστυνομικοί βρίσκονται στο νομό Καβάλας και περιπολούν από κοινού με Έλληνες συναδέλφους τους.

Συνολικά, από τη Βουλγαρική Αστυνομία, θα διατεθούν, έως την 21-08-2011, έξι αστυνομικοί - από δύο (2) κάθε φορά - στις ακόλουθες χρονικές περιόδους και περιοχές:

· από 10.07.2011 έως 24.07.2011, στις περιοχές Νέας Περάμου και Παραλίας Οφρυνίου Καβάλας,

· από 25.07.2011 έως 07.08.2011, στις περιοχές Ασπροβάλτας και Σταυρού Θεσσαλονίκης και

· από 08.08.2011 έως 21.08.2011, στις περιοχές Ασπροβάλτας και Σταυρού Θεσσαλονίκης.

Η επιλογή των συγκεκριμένων περιοχών έγινε μετά από πρόταση των Ελληνικών Αρχών, καθώς συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό Βούλγαρων τουριστών.

Στο πλαίσιο της υπογραφής του κειμένου των Κανόνων για τις κοινές περιπολίες, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε στην πόλη της Θεσσαλονίκης τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών της Βουλγαρίας για να υπογράψουμε τη συμφωνία συγκρότησης κοινών περιπολιών για την προστασία της δημόσιας τάξης στα τουριστικά θέρετρα, που παραθερίζουν Βούλγαροι πολίτες στην Ελλάδα.

Η δράση αυτή είναι σε συνέχεια προηγούμενης, που υπήρξε στη Βουλγαρία τη χειμερινή περίοδο, όπου Έλληνες αστυνομικοί επισκέφτηκαν τη Βουλγαρία και μαζί με Βούλγαρους συναδέλφους τους έκαναν περιπολίες σε θέρετρο, όπου Έλληνες μετέβαιναν για τουρισμό, στο Μπάνσκο συγκεκριμένα.

Οι συνάδελφοι της Βουλγαρίας, που θα βρίσκονται στη χώρα μας, δεν φέρουν όπλο, δεν έχουν επιχειρησιακή και εκτελεστική αρμοδιότητα, διότι όλα εξελίσσονται σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία και εκτελούν υπηρεσία ένστολοι.

Το ίδιο ίσχυε και για τους Έλληνες αστυνομικούς, που διετέλεσαν υπηρεσία κατά τη χειμερινή περίοδο στη Βουλγαρία.

Οι δράσεις αυτές υλοποιούνται στο πλαίσιο ευρύτερης συμφωνίας, που έχουν υπογράψει οι αρμόδιοι υπουργοί των κ-μ της Ε.Ε., και κατ’ αντιστοιχία εφαρμόζεται και σε άλλους τομείς ενδιαφέροντος.

Με την ευκαιρία της συνεργασίας αυτής, θέλω να επισημάνω ότι με τις βουλγαρικές Αρχές ασφαλείας έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία, η οποία αποτελεί πρότυπο για την ευρύτερη συνεργασία όλων των χωρών της περιοχής των Βαλκανίων. Διότι ενωμένοι στον αγώνα μας ενάντια στο οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία, γινόμαστε πολύ πιο ισχυροί. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στους πολίτες των χωρών μας, οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να ζουν ασφαλείς. Και εμείς από την πλευρά μας θα πράξουμε οτιδήποτε χρειάζεται προς τον τομέα αυτό, ούτως ώστε να είμαστε πάντα περισσότεροι αποτελεσματικοί.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά τον Γενικό Γραμματέα για τη στενή μας συνεργασία και να τον διαβεβαιώσω ότι οι συνάδελφοι από τη Βουλγαρία, που θα εκτελέσουν υπηρεσία στη χώρα μας, θα έχουν όλη την υποστήριξη μας. Θα ζήσουν πραγματικά τη φιλοξενία που οφείλουμε και εμείς να τους παρέχουμε, στο πλαίσιο της ανταπόδοσης της πολύ καλής και θερμής υποδοχής και παραμονής που έτυχαν οι Έλληνες συνάδελφοι μας στη Βουλγαρία. Να είναι απόλυτα βέβαιος για αυτό.»

Δηλώσεις Ντόρας Μπακογιάννη για τους «Αγανακτισμένους» στο Σύνταγμα

"Αυτή τη στιγμή, αυτό το οποίο είναι πρωτεύον είναι να καθαρίσει η πλατεία Συντάγματος", δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία εξέφρασε την άποψη ότι σήμερα στο Σύνταγμα δεν υπάρχουν αγανακτισμένοι, αλλά άνθρωποι οι οποίοι δημιουργούν πρόβλημα.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας έκανε τις δηλώσεις μετά από συνάντησή της με αντιπροσωπεία της ένωσης ξενοδόχων Αττικής και κάλεσε το δήμαρχο Αθηναίων "να σταματήσει να κρύβεται", και την κυβέρνηση να αναλάβει τις δικές της ευθύνες.

"Η συνεργασία δήμου - κυβέρνησης είναι απολύτως απαραίτητη και μπορεί η εικόνα της πλατείας Συντάγματος να είναι διαφορετική αύριο. Όχι σε μια βδομάδα, όχι σε ένα μήνα. Αύριο", τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

Συρία: Υποστηρικτές του Σύρου προέδρου Άσαντ εισέβαλαν στην αμερικανική πρεσβεία

Υποστηρικτές του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ εισέβαλαν σήμερα στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Δαμασκό, όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές από τη συριακή πρωτεύουσα. Σύμφωνα με τους διπλωμάτες αυτούς οι οπαδοί του Σύρου προέδρου επιχείρησαν επίσης να μπουν στην πρεσβεία της Γαλλίας, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συγκρούσεις με τους φρουρούς του κτιρίου.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Όταν το ΠΑΣΟΚ έστελνε πλοία για να μεταφέρουν τον Αραφάτ και τους μαχητές του από το Λίβανο στην Αλγερία

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs612.snc3/32206_1307802227296_1597795769_30850203_3576228_n.jpgΣήμερα ο Παπούλιας δέχτηκε τις επίσημες ευχαριστίες του Πέρες επειδή η Ελλάδα εμποδίζει με ότι αθέμιτο μέσο έχει στη διάθεσή της τον απόπλου της φλοτίλας για τη Γάζα... ας θυμηθούμε όμως τις αξέχαστες εποχές όπου οι Παπούλιας-Παπανδρέου ένωναν τις δυνάμεις τους με τον σύντροφο Αραφάτ (φώτο να κατεβαίνει από το ελικόπτερο με το οποίο ο Ανδρέας τον μετέφερε από το αεροδρόμιο στο κέντρο της Αθήνας!!!) εναντίον του σιωνιστικού εχθρού:

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
12/11/2004

Ο Κάρολος Παπούλιας γνώρισε τον Γιάσερ Αραφάτ πριν από 28 χρόνια: μια ολόκληρη ζωή, από εκείνο τον καιρό της δεκαετίας του '70, όταν συνθήκες βαριάς παρανομίας επικρατούσαν στις επαφές με τον Παλαιστίνιο ηγέτη.

Δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου, είτε ως κομματικό στέλεχος χρεωμένο τις διεθνείς σχέσεις και ειδικά αυτές με κινήματα του Τρίτου Κόσμου τη δεκαετία του '70, είτε ως υπουργός Εξωτερικών αργότερα, μέσα στη δεκαετία του '80, έπαιξε ρόλο αναμφισβήτητα σημαντικό στην ενδυνάμωση των δεσμών ηγεσίας και λαών για Ελληνες και Παλαιστινίους. Αλλες εποχές...

Γι' αυτές τις άλλες εποχές μιλήσαμε κυρίως, χθες, με δεδομένη τη φόρτιση από το τελεσίδικο του θανάτου του Γιάσερ Αραφάτ. «Δεν θα πάω στην κηδεία του», έλεγε ο κ. Παπούλιας, εξηγώντας πως προτιμά να αποχαιρετήσει νοερά τον ηγέτη, που ήταν καλός του φίλος. «Μας συνέδεε μακρά, σταθερή και εγκάρδια φιλία με τον Αραφάτ, τόσο τον Ανδρέα Παπανδρέου όσο κι εμένα», επανελάμβανε απερίφραστα, μνημονεύοντας αγαπημένους νεκρούς.

Στη Συρία

Πώς είχαν γνωριστεί; «Το 1976 στη Συρία, στη Δαμασκό. Ημουν τότε γραμματέας στην επιτροπή διεθνών σχέσεων του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ διατηρούσε στενή σχέση με τα κόμματα της περιοχής της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου, όπως και με τα απελευθερωτικά κινήματα και, βέβαια, με τη Φατάχ του Αραφάτ. Τότε γίνονταν προσπάθειες μέσω συνδιασκέψεων για συνεργασία των σοσιαλιστικών κομμάτων Ευρώπης και Μεσογείου. Συμμετείχε σε αυτές ο Ανδρέας, παρουσιάζοντας στην εισήγησή του μνημόνιο φιλίας και συνεργασίας των σοσιαλιστικών δυνάμεων της Μεσογείου. Ηταν λοιπόν εκεί και ο Αραφάτ, μαζί με άλλα στελέχη της Φατάχ».

Θυμάται την πρώτη εντύπωση της γνωριμίας τους: «Είδα αμέσως και αναγνώρισα έναν φλογερό πατριώτη, που, σαν την καιόμενη βάτο, ήταν ολόκληρος αφοσιωμένος στον αγώνα και στο μεγάλο όραμα για την απόκτηση μιας πατρίδας. Εκεί τον πρωτοένιωσα να δείχνει την πολιτικοδιπλωματική του ικανότητα. Επρεπε να περάσει τις συμπληγάδες του κατεστημένου των αραβικών κρατών. Η δυναμική έκφραση της παλαιστινιακής επανάστασης και η πολιτική της απήχηση είχε ξαφνιάσει τους ηγέτες των αραβικών κρατών, που ο καθένας, για δικούς του λόγους, επεδίωκε να χειραγωγήσει και τον Αραφάτ και το κίνημά του».

Υποδέχεται με μικρό, γλυκόπικρο γέλιο την παρατήρηση ότι, στα τέλη της δεκαετίας του '80, τον καιρό της εξορίας του Αραφάτ στην Τύνιδα, μιλώντας με στελέχη της PLO ή και με τον ίδιο τον Παλαιστίνιο ηγέτη και λέγοντας «Ελλάδα», σου απαντούσαν με τρία ονόματα: Παπανδρέου, Παπούλιας, Μελίνα... «Πράγματι -λέει- πέρα από τη Μελίνα, που εκινείτο σε άλλο επίπεδο, στον πολιτισμό, οι άλλοι δύο -Ανδρέας Παπανδρέου και Κάρολος Παπούλιας- ακολούθησαν πολιτική συνεπούς στήριξης του αγώνα των Παλαιστινίων. Και ο Ανδρέας και εγώ, ως υπουργός Εξωτερικών, είχαμε καταλήξει στο ότι η δημιουργία παλαιστινιακού κράτους ήταν και είναι η προϋπόθεση για την οριστική επίλυση του προβλήματος της Μέσης Ανατολής. Κατά συνέπεια δε, εάν δεν υπήρχε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Ανδρέας Παπανδρέου, ενδεχομένως να μη μιλούσαμε πια τώρα ούτε για Αραφάτ ούτε για Παλαιστινιακό».

Με ευγνωμοσύνη

Εξηγείται, αναφερόμενος στο γεγονός-καμπή για την ίδια τη ζωή του Γιάσερ Αραφάτ, όταν τον Δεκέμβριο του 1983 μαζί με τους φενταγίν του μεταφέρονται από την Τρίπολη του Λιβάνου σε Αλγέρι και Τύνιδα με τρία ελληνικά πλοία.Ο Αραφάτ θα το υπενθυμίζει έκτοτε συνεχώς δημοσίως, με ευγνωμοσύνη:

«Μέσα στο στόμα του λύκου στείλαμε τα πλοία με επικεφαλής τον Βασίλη Σαραντίτη, γενικό γραμματέα Εμπορικής Ναυτιλίας τότε, για να εκκενώσουμε κάπου 8.000 μαχητές, παρά τις περί του αντιθέτου απειλητικές προειδοποιήσεις από Ισραήλ, ΗΠΑ και εβραϊκό λόμπι. Είχαμε συμφωνήσει να επιβιβαστούν οι μαχητές με ελαφρύ οπλισμό και το πολύ μέσα σε πέντε ώρες. Η επιχείρηση διήρκεσε 12 ώρες. Αγωνία στην Αθήνα, δυσκολία στις επικοινωνίες. Καταλαβαίνετε τι θα γινόταν εάν οι Ισραηλινοί χτυπούσαν τα πλοία. Ο Ανδρέας ήταν ανένδοτος. Πίστευε ότι η συμβολή του Αραφάτ στην εξεύρεση λύσης στο Παλαιστινιακό ήταν sine qua non. Οι μετέπειτα εξελίξεις τον επαλήθευσαν. Πέρα από τις ιδεολογικές εμμονές του ΠΑΣΟΚ, αυτό είχε και υλική βάση, με την έννοια των οικονομικοπολιτικών ανταλλαγών με τον αραβικό κόσμο, με κύριο αντικείμενο το πετρέλαιο. Και σήμερα, όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση, εξακολουθώ να πιστεύω πως τρία είναι τα «κλειδιά» που θα ανοίξουν την πόρτα της ειρήνης, και τα κρατούν το Ισραήλ, η Παλαιστίνη και η Συρία».

Γενναιότητα

Τι διαλέγει να θυμάται από τον φίλο του; «Τη γενναιότητα με την οποία ο Αραφάτ αγωνίστηκε όλα αυτά τα χρόνια εναντίον όλων αυτών των προσπαθειών για την πολιτική, αλλά και τη φυσική του εξόντωση. Οπως το βλέπω μία ημέρα μετά τον θάνατό του, το κενό που αφήνει μια προσωπικότητα όπως εκείνος είναι δύσκολο να βρεθεί διάδοχος να το καλύψει. Ισως όμως οι νέες συνθήκες που προκύπτουν να αναδείξουν τελικά πρόσωπα-καταλύτες με την ωριμότητα μιας άλλης γενιάς, που θα ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο, χωρίς τις εμμονές που θα μπορούσε να έχει ο καλός μας φίλος Αραφάτ».

Ποιο ήταν άραγε το μεγαλύτερο από τα πολιτικά λάθη του Αραφάτ; Ο Κάρολος Παπούλιας θα έλεγε, η «κακή εκτίμηση». «Ο Αραφάτ ήταν συνεπαρμένος από την ηρωική αντίσταση του παλαιστινιακού λαού και σε αυτή βασιζόταν πάντοτε. Οντως, δεν έχει καταγράψει η σύγχρονη Ιστορία τόσο μακροχρόνιο αιματηρό αγώνα άλλου λαού. Ομως, έπρεπε να βρει τη ρωγμή και να περάσει μέσα από αυτόν τον τοίχο». Η συζήτησή μας τελείωσε το ίδιο γλυκόπικρα όπως άρχισε, με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών να μνημονεύει άλλη μία κυρίαρχη λεπτομέρεια τον χαρακτήρα του Παλαιστίνιου ηγέτη: «Ηταν και λιγάκι φιλάρεσκος. Φρόντιζε, με την ίδια πάντα χαριτωμένη κίνηση, να είναι σωστά βαλμένη η κουφίγια στο κεφάλι του...».

συνεχίζει να είναι στρατηγικός σύμβουλος της Unigestion o Αντρίκος

http://filologos10.files.wordpress.com/2010/12/16-10-thumb-large-e1292539234781.jpg?w=450&h=308Όπως βλέπετε στο παρακάτω έγγραφο ο Αντρίκος Παπανδρέου συνεχίζει μέχρι τον Ιούνιο του 2011 να είναι στρατηγικός σύμβουλος της εταιρίας Unigestion και συγκεκριμένα είναι υπεύθυνος για το Unigestion-Ethos (άλλη ελβετική εταιρία) Environmental Sustainability Fund μαζί με τον Piccard (Πρέσβη καλής θελήσεως του ΟΗΕ που προσπαθεί να φτιάζει το πρώτο αεροπλάνο που θα κινείται με ηλιακή ενέργεια) και τον Iacono ( έχει την εταιρία Pacific Rubiales Energy που το 1 τρίμηνο του 2011 έκανε τζίρο 583 εκ δολ από πωλήσεις πετρελαίου... και κατά τ' αλλα είναι σύμβουλος σε fund που επενδύει στην πράσινη ανάπτυξη...).

Το συγκεκριμένο fund όπως μπορείτε να δείτε και εδώ όσοι ξέρετε γερμανικά, επενδύει σε ότι αεριτζίδικα χαρτιά υπάρχουν (Call- ή Put-Options, Swaps, Futures και Forwards) και εννοείται και σε Credit Default Swaps - CDS, λειτουργώντας είτε σαν αγοραστής CDS είτε σαν πωλητής...

Να χαρώ εγώ μια πράσινη ανάπτυξη που ονειρεύονται τα ΓΑΠάκια
Aντρίκος Παπανδρέου - Unigestion

Επίθεση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

%CF%85%CE%B5%CE%B8%CE%B1 [Αποκλειστικό] Επίθεση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου ΆμυναςΟι επιθέσεις σε Ελληνικούς δικτυακούς τόπους καλά κρατούν, ενώ η χώρα μας φαίνεται ανήμπορη, στην δίνη της οικονομικής κρίσης να λάβει τα απαραίτητα αντίμετρα ώστε να αποφευχθούν αντίστοιχα κρούσματα !!!

Μετά την επίθεση στην ιστοσελίδα της Βουλής και της έκθεσης εσωτερικών κωδικών πρόσβασης, νέος στόχος κακόβουλων εισβολέων έγινε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με δημοσίευση σε ιστοσελίδα καταγραφής επιθέσεων του εξωτερικού, χτες το απόγευμα (19:24 σύμφωνα με την ιστοσελίδα), διαπιστώθηκε αλλοίωση του περιεχομένου της κεντρικής ιστοσελίδας του Υπουργείου http://www.mod.mil.gr.

Η αλλοίωση αφορούσε μήνυμα που αναρτήθηκε στο menu “Τελευταίες Ενημερώσεις”, όπου οι επιτιθέμενοι τοποθέτησαν το μήνυμα “PWNZ BY LATINHACKTEAM” συνήθης έκφραση που σημαίνει “Ελεγχόμενο site-Ιδιοκτησία των LATINHACKTEAM”.

Η επίθεση δεν κρίνεται ιδιαίτερης σημαντικότητας, μιας και πρόκειται ουσιαστικά για μερική αλλοίωση της ιστοσελίδας που είναι διαθέσιμη στο ευρύ κοινό. Δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις για την συγκεκριμένη επίθεση, ενώ πιθανολογείται ότι πρόκειται για αδυναμία SQL Injection ή αδυναμία του συστήματος διαχείρισης της ιστοσελίδας [CMS] που εντόπισαν οι επιτιθέμενοι με αυτοματοποιημένα εργαλεία.

mil.gr hacked1 [Αποκλειστικό] Επίθεση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας


Δεν έχει γίνει γνωστό αν οι κακόβουλοι χρήστες θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τη συγκεκριμένη αδυναμία της ιστοσελίδας ώστε να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό στους ανυποψίαστους επισκέπτες εν αγνοία τους, μέσω της ιστοσελίδας [κάτι πολύ συνηθισμένο - drive-by download attacks].

Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα αντίστοιχες επιθέσεις (με μερική ή ολική αλλοίωση) έχει δεχτεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο παρελθόν χωρίς όμως να δημιουργηθεί πότε πρόβλημα στα εσωτερικά πληροφοριακά συστήματα.

Η ιστοσελίδα επιδιορθώθηκε άμεσα από τους αρμοδίους, ενώ η συγκεκριμένη επίθεση δεν φαίνεται να σχετίζεται με τους “χακτιβιστές” Anonymous.

secnews.gr

Μέρκελ: Η Ιταλία πρέπεινα κάνει δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις και η Ελλάδα χρειάζεται γρήγορα ένα δεύτερο πακέτο στήριξης

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι η Ιταλία πρέπει να δείξει ότι υιοθετεί τις μεταρρυθμίσεις στον προϋπολογισμό που απαιτούνται για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη και πρόσθεσε πως είναι πεπεισμένη ότι αυτό θα γίνει.

"Η Ιταλία πρέπει να στείλει η ίδια ένα σημαντικό σήμα συμφωνώντας σε ένα προϋπολογισμό που να ανταποκρίνεται στην ανάγκη για λιτότητα και σταθεροποίηση", δήλωσε η Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο με την πρωθυπουργό της Ισλανδίας Γιοχάνα Σιγκουρνταρντότιρ.

"Έχω πλήρη εμπιστοσύνη ότι η ιταλική κυβέρνηση θα περάσει ακριβώς αυτού του είδους τον προϋπολογισμό, το συζήτησα χθες με τον ιταλό πρωθυπουργό", δήλωσε η Μέρκελ.

Η καγκελάριος πρόσθεσε πως η Γερμανία συμφώνησε με άλλους ηγέτες της ευρωζώνης ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη να εγκριθεί γρήγορα ένα δεύτερο πακέτο στήριξης και πως η χώρα της, μαζί με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστεί το ευρώ.

"Η Γερμανία και όλοι οι εταίροι του ευρώ είναι σταθερά αποφασισμένοι να υπερασπίσουν τη σταθερότητα του ευρώ", δήλωσε η Μέρκελ. "Αναφορικά με την Ελλάδα, θα ήθελα να πω ότι πρέπει να λάβει ένα νέο πρόγραμμα πολύ γρήγορα, μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα".

Γ. Μιχελάκης-Γ. Βρούτσης για την τραγωδία στην Κύπρο, την οικονομία και την επιτροπή για τις αποκρατικοποιήσεις

Ανείπωτη τραγωδία, χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης τα όσα τραγικά συνέβησαν σήμερα το πρωί στη ναυτική βάση "Ευάγγελος Φλωράκης" στην Κύπρο και πρόσθεσε ότι είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από την είδηση.

Ο εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος εκφράζουν τα βαθειά και ειλικρινή τους συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων και εύχονται ταχεία και πλήρη ανάρρωση στους τραυματίες.

"Ο πόνος και η θλίψη των οικογενειών των θυμάτων και όλων των αδελφών Ελλήνων της Κύπρου, αγγίζουν τις καρδιές ολόκληρου του ελληνισμού", ανέφερε και ανακοίνωσε ότι ο Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε με την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας για να εκφράσει τα συλληπητήριά του.

Η κατάσταση στην οικονομία

Για "πλήρες στέγνωμα" της αγοράς κάνει λόγο η ΝΔ, ο δε εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε ότι η κατάσταση της οικονομίας καθιστά επιτακτική την ανάγκη πλήρους υιοθέτησης και εφαρμογής της πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη φορολογία, τόσο για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, όσο και για τον ΦΠΑ.

Ο δε αρμόδιος αναπληρωτής τομεάρχης, Γιάννης Βρούτσης, που μετείχε στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανακοίνωσε ότι η ΝΔ προτείνει μείωση φορολογικών συντελεστών και τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων από το παρελθόν.

"Το γεγονός ότι με διαρροές στον τύπο, αλλά και με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού κ. Π. Οικονόμου, η κυβέρνηση εμφανίζεται να υιοθετεί αποσπασμαστικά προτάσεις για τη φορολογία, που έχουν κατατεθεί από τη ΝΔ στο Ζάππειο 2, δεν αρκεί", ανέφερε ο κ. Βρούτσης και κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδιέξοδους χειρισμούς, παλινωδίες, αντιφάσεις και πρωτοφανές πολιτικό θράσος.

"Λύση είναι η άμεση εφαρμογή της πρότασης της ΝΔ, ώστε να υπάρξει ένα δημιουργικό σοκ και επανεκκίνηση της οικονομίας. Να υπάρξει ανασύνταξη και να ανοίξει το ταχύτερο δυνατόν ο δρόμος της ανάπτυξης", τόνισε ο κ. Βρούτσης, ο οποίος παράλληλα σημείωσε αναφερόμενος στην κυβέρνηση ότι "με ακατανόητες πρακτικές, τη μία ψηφίζουν πρόσθετους φόρους και την άλλη τους χαρακτηρίζουν 'παραλογισμό', δηλώνοντας ότι διαφωνούν".

Επιπλέον είπε ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια σε επίπεδο φόρων, που, σε ό,τι αφορά στην προσέλκυση επενδύσεων, διαμορφώνει απωθητικό πλαίσιο. Σε ό,τι δε αφορά την είσπραξη των οφειλών από νέο μηχανισμό, ο κ. Βρούτσης είπε ότι είναι καλοδεχούμενο ο,τιδήποτε μπορεί να συμβάλλει ώστε να εισπραχθούν φόροι, αλλά με τρόπο που θα σέβεται το φορολογούμενο και το φορολογικό πλαίσιο. 'Κόκκινη γραμμή', σημείωσε, είναι η είσπραξη δημοσίων εσόδων, η δε ΝΔ είναι ξεκάθαρα αντίθετη στο ενδεχόμενο "να το παραχωρήσουν στον ιδιωτικό τομέα".

Η επιτροπή ιδιωτικοποιήσεων - Απολύσεις

Ερωτηθείς για την σύνθεση της επιτροπής αποκρατικοποιήσεων και ειδικότερα για την τοποθέτηση του κ. Μητρόπουλου, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης δεν έκανε κανένα σχόλιο και αρκέστηκε να δηλώσει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρότεινε τη συμετοχή του Αντώνη Βαρθολομαίου και θα παρακολουθήσει τις εργασίες της επιτροπής. Και σε ό,τι αφορά στο θέμα των απολύσεων στο δημόσιο, ο κ. Μιχελάκης επανέλαβε ότι η ΝΔ διαφωνεί με τον ένα χρόνο που προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης αναφορικά με την εργασιακή εφεδρεία.

*** Υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά θα συνεδριάσει αύριο το απόγευμα (18.30) η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος και μεθαύριο (18.00) η Πολιτική Επιτροπή.

Με το ΠΑΣΟΚ όλα είναι δυνατά... ο ναυπηγός απόφοιτος ΣΕΛΕΤΕ Μίχας διορίστηκε πρόεδρος στον ΕΦΕΤ!!!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgP8bbElh0t3i0f9nBVxS75w-00yVIEebH5E6GZTk11H26poBa9hU8xoo0aivJqCb0giIKggEAexje44eFWgcu14h2hN4Ww3oNPgIFbeT9a0TPfMQ8JRIUHKwUa0aUcFYH8FXBmaw1-Cjk/s400/%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85+-+%CE%9C%CE%AF%CF%87%CE%B1%CF%82.jpgΟ κ. Ιωάννης Μίχας τοποθετείται στη θέση του παραιτηθέντος προέδρου του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) κ. Γ. Ι. Νυχά. Ο κ. Μίχας γεννήθηκε το 1954, σπούδασε Τεχνολόγος Ναυπηγός στην Ανωτέρα Σχολή Ναυπηγών Πειραιά και εργάστηκε ως ναυπηγός στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Από το 2003 έως το 2010 διετέλεσε Νομάρχης Πειραιά, όπου και ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα στον τομέα του ελέγχου και της προστασίας των τροφίμων [φοβερό επιχείρημα... και εγώ έχω αυτοκίνητο... θα με βάλουν τεχνικό διευθυντή σε ΚΤΕΟ;].

Άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κύπρο για τις έρευνες σχετικά με το δυστύχημα στη βάση "Ευ.Φλωράκης"

Αεροσκάφος C-27, με εξειδικευμένο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας,αναχωρεί σε λίγη ώρα από την Ελευσίνα για την Κύπρο. Οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα συνδράμουν στις έρευνες των κυπριακών αρχών σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος στη βάση "Ευάγγελος Φλωράκης" στη Μεγαλόνησο. Το ελληνικό αεροσκάφος μεταβαίνει στην Κύπρο, κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ernst & Young: Αναπόφευκτο το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρειαστεί νέα οικονομική βοήθεια και να πρέπει να προβεί σε αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους

Αναπόφευκτο είναι πλέον το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρειάζεται νέα οικονομική βοήθεια και να πρέπει να προβεί σε αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους της, γεγονός που φάνταζε απίθανο πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τη πρόβλεψη της Ernst & Young για την Ευρωζώνη με τίτλο "Summer Eurozone Forecast - EEF".

Υπό την προϋπόθεση ότι οι κυβερνήσεις και η ΕΚΤ θα συμφωνήσουν για τα μέτρα που θα βοηθήσουν την Ελλάδα να τα βγάλει πέρα για τα επόμενα δύο χρόνια, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης προβλέπεται να αυξηθεί μόνο κατά 2% εφέτος και κατά 1,6% το 2012. Το ενδεχόμενο συμφωνίας θα ήταν προς όφελος όλων, ενώ η μόνη εναλλακτική περιλαμβάνει τη μη ελεγχόμενη αναδιάρθρωση, η οποία θα βύθιζε ξανά ολόκληρη την Ευρωζώνη στην ύφεση.

Προσωρινή ανακούφιση για την Ελλάδα

Κατά τους προηγούμενους μήνες παρατηρήθηκε κλιμάκωση της δημοσιονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, αυξάνοντας τις ανησυχίες σχετικά με την πιθανότητα αναδιάρθρωσης του χρέους. Οι τιμές των ελληνικών ομολόγων σημείωσαν ραγδαία πτώση, ενώ τα αξιόγραφα βραχυπρόθεσμης λήξης έχουν πλέον απόδοση έως 25%, υποδεικνύοντας ότι οι επενδυτές εκτιμούν πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους στο εγγύς μέλλον.

Παρότι η Ελλάδα έχει λάβει κεφάλαια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της για το 2011, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο οικονομικού χάσματος το 2012, εκτός εάν καταφέρει να ανακτήσει πρόσβαση στις χρηματοοικονομικές αγορές. Προς το παρόν, αυτό το ενδεχόμενο δεν φαίνεται πιθανό, καθώς το κόστος για κάτι τέτοιο θα είναι απαγορευτικό.

Ως εκ τούτου, η Ελλάδα ψήφισε και ενέκρινε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και θα λάβει νέο δάνειο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ με αντάλλαγμα την ιδιωτικοποίηση των κρατικών περιουσιακών στοιχείων και νέα φορολογικά μέτρα.

Μια άλλη πιθανότητα που συζητείται είναι η "ήπια αναδιάρθρωση" ή "αναδιάταξη" (reprofiling), με βάση την οποία, η διάρκεια αποπληρωμής του δημόσιου χρέους προς τον ιδιωτικό τομέα επιμηκύνεται. Η επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής του χρέους της Ελλάδας θα μπορούσε να μειώσει τις απαιτήσεις χρηματοδότησης της χώρας μετά τη λήξη των δανείων διάσωσής της. Κατά αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να διευκολυνθεί η διευθέτηση των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει. Αυτή η προσέγγιση θα μπορούσε επίσης να προστατεύσει τους ξένους πιστωτές από το να καταγράψουν μεγάλες απώλειες. Ωστόσο, εάν η εν λόγω συμφωνία δεν πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου σε εθελοντική βάση, θα εξακολουθούσε να μπορεί να θεωρηθεί ως πτώχευση από νομικής πλευράς, με σοβαρές συνέπειες όσον αφορά το κόστος δανεισμού που αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση.

Επιπλέον, η πρόβλεψη της Ernst & Young αναμένει ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος θα αυξηθεί και θα πλησιάσει το 170% του ΑΕΠ, με τις καταβολές των τόκων να ανέρχονται σε περισσότερο από 20% των κρατικών εσόδων. Επίσης, οι δυσκολίες στην υλοποίηση των προϋποθέσεων των προηγούμενων πακέτων διάσωσης, δεν αποτελούν θετικές ενδείξεις για τη δυνατότητα της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει πλήρως αυτά τα σχέδια.

Η τελευταία επιλογή της Κυβέρνησης περιλαμβάνει τη διαγραφή του ελληνικού χρέους σε ποσοστό πιθανώς μέχρι και 40-50%, προκειμένου το ελληνικό χρέος να μειωθεί σε διαχειρίσιμο επίπεδο. Αυτό θα είχε αναπόφευκτα καταστρεπτικές συνέπειες για την οικονομία, ειδικά εάν δεν γίνει σωστή διαχείριση της αναδιάρθρωσης. Στην περίπτωση αυτή, ο τραπεζικός κλάδος θα αναγκαστεί να προβεί σε σημαντικές διαγραφές του δημόσιου χρέους. Επιπλέον, αυτό θα απέκλειε ενδεχομένως την πιθανότητα ανάκτησης της πρόσβασης στις κεφαλαιαγορές για αρκετό διάστημα, υποδηλώνοντας την ανάγκη είτε για λήψη πρόσθετης κρατικής χρηματοδότησης είτε για ταχεία απαλοιφή του ελλείμματος του προϋπολογισμού.

Οι κίνδυνοι από την αναδιάρθρωση χρέους

Σε συνδυασμό με το πρόσθετο πακέτο διάσωσης, η πρόβλεψη της Ernst & Young θεωρεί ότι μια μετριοπαθής και ελεγχόμενη αναδιάρθρωση χρέους, παρότι δεν θα αποτελέσει πανάκεια, θα παρέχει στην ελληνική κυβέρνηση ανακούφιση έως ένα βαθμό ενώ θα καταβάλλονται προσπάθειες να αποφευχθεί η αβεβαιότητα στους χρηματοοικονομικούς και τραπεζικούς κλάδους της Ευρωζώνης.

Ωστόσο, η εν λόγω περιορισμένη αναδιάρθρωση θα έχει μόνο μέτριο αντίκτυπο στο συνολικό φορτίο του χρέους και μπορεί να μην πετύχει τον πρωτεύοντα στόχο της, δηλαδή να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Εάν ακολουθούσε μια ευρύτερη, πιο ανεξέλεγκτη διαδικασία αναδιάρθρωσης, ενδεχομένως θα αύξανε τον κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης και σε άλλες χώρες.

Η "μεταδοτική νόσος" θα εξαπλωνόταν αρχικά σε άλλες περιφερειακές χώρες και, ειδικότερα, στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία, οι οποίες αντιμετωπίζουν παρεμφερή -παρότι κατά κάπως λιγότερο σοβαρά- προβλήματα χρέους. Η "μεταδοτική νόσος" θα εξαπλωνόταν επίσης και στις χώρες του πυρήνα, μέσω του τραπεζικού κλάδου, καθώς κατέχει σημαντικά ποσά δημόσιου χρέους των περιφερειακών χωρών.

Τα τεστ αντοχής που πρόκειται να δημοσιευτούν τον Ιούλιο είναι πιθανό να ρίξουν περισσότερο φως στην υγεία του τραπεζικού κλάδου, παρότι, όπως και πέρυσι, η αξιοπιστία των τεστ αντοχής υποδαυλίστηκε από υποθέσεις που θεωρήθηκαν υπερβολικά ευνοϊκές.

Δολιοφθορά μυρίζει η έκρηξη κοντλέινερ μέσα στη νύχτα...

Η παρουσία στην Κύπρο των εμπορευματοκιβωτίων πυρίτιδας, που εξερράγησαν στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς στην περιοχή Μαρί Ζύγι και προκάλεσαν πρωτοφανή όλεθρο, πάει πίσω στο 2009 και τα κοντέινερ βρέθηκαν στη βάση κατόπιν αφόρητων πιέσεων των Αμερικάνων οι οποίοι πίεζαν μέχρι να ξεφορτωθούν και έκτοτε έκαναν τους κινέζους...

Τότε, κατ' απαίτηση των ΗΠΑ, με επίκληση ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, η Κυπριακή Δημοκρατία προχώρησε στην κατάσχεση του φορτίου του ρωσικών συμφερόντων πλοίου, υπό κυπριακή σημαία, ''Μόντσιεργκοσκ''.

Το πλοίο μετέφερε φορτίο με ιρανικά πυρομαχικά και είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Ιράν Μπαντάρ Αμπας, με προορισμό τη Συρία.

ΟΙ πληροφορίες που συγκυριακά είδαν το φως της δημοσιότητας πριν από λίγες ημέρες και προέρχονται από τα αρχεία των wikileaks, φέρουν τις ΗΠΑ να άσκησαν, τότε, αφόρητες πιέσεις στην Κυπριακή Δημοκρατία, για να ζητήσει από τον καπετάνιο του πλοίου να καταπλεύσει στο λιμάνι της Λεμεσού και εκεί να τεθεί σε περιορισμό.

Αυτό τελικά έγινε και το πλοίο παρέμεινε στο λιμάνι για αρκετές ημέρες. Ύστερα από νηοψίες και έρευνες, πολλών ημερών, το φορτίο του πλοίου, στις 13 Φεβρουαρίου 2009, εκφορτώθηκε στο κυπριακό έδαφος και μεταφέρθηκε στη ναυτική βάση "Ευάγγελος Φλωράκης".

Financial Times:«Αναπόφευκτη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους»

Νέο σκληρό δημοσίευμα των Financial Times αναφέρει ότι… η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη. «Αυτό που προέχει για την ευρωζώνη είναι να παρεμποδίσει την εξάπλωση της κρίσης στην Ισπανία, την Ιταλία και το Βέλγιο», τονίζει η εφημερίδα.

Μάλιστα, ο συντάκτης του άρθρου εκτιμά ότι η δημιουργία ενός νέου πακέτου στήριξης δεν θα έχει αποτέλεσμα:«Περίπου 60 δισ. ευρώ σε ελληνικά ομόλογα που λήγουν από σήμερα έως τα μέσα του 2014 βρίσκονται στα χέρια των ιδιωτών επενδυτών, κυρίως τις ευρωπαϊκές τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες. Η πρόταση των γαλλικών τραπεζών να μετακυλιθούν αυτές οι λήξεις και να προσφερθεί στην Ελλάδα νέα χρηματοδότηση 30 δισ. ευρώ, μοιάζει πλέον ανέφικτη», γράφει συγκεκριμένα, προσθέτοντας «οι κάτοχοι των ελληνικών ομολόγων δεν έχουν κίνητρα προκειμένου να συμμετέχουν εθελοντικά σε μία νέα προσπάθεια διάσωσης και κινδυνεύουν να υποστούν «κούρεμα» 50%».

Όσον αφορά την Ιταλία, η εφημερίδα αναφέρει ότι το κόστος δανεισμού της Ιταλίας αυξάνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς σημειώνοντας ιστορικό υψηλό στα επιτόκια των δεκαετή ομολόγων. Η μετάδοση της κρίσης σε άλλες χώρες της ευρωζώνης έχει αρχίσει με αποτέλεσμα να κάνει το κόστος δανεισμού δυσβάστακτο για τις χώρες.

«Η αποτροπή ενός τέτοιου καταστροφικού σεναρίου θα πρέπει να είναι η πρώτη και μεγαλύτερη προτεραιότητα. Αντί να αποτρέπουν το αναπόφευκτο για την Ελλάδα, το επείγον ζήτημα είναι τώρα να σταματήσει η μετάδοση της κρίσης στην Ιταλία, την Ισπανία ή το Βέλγιο», καταλήγει.

star.gr

Ι. Βρούτσης: Επιτακτική η μείωση του ΦΠΑ

« Η κατάσταση στην οικονομία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Το επιβεβαιώνουν όλοι οι οικονομικοί και κοινωνικοί δείκτες. Υπάρχει πλήρες στέγνωμα της αγοράς, έλλειψη ρευστότητας, εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

Όλα αυτά -πέρα από τα επίσημα στοιχεία για το έλλειμμα- επιβεβαιώνονται και από ακόμα ένα στοιχείο: Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές από φόρους, που τον Οκτώβριο του 2009 ήταν περίπου 31 δισ. ευρώ έχουν ξεπεράσει, όπως ομολόγησε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος και όπως επισημαίνουν τα επίσημα στοιχεία του περασμένου Ιουνίου, τα 41 δισ. ευρώ.

Από αυτό και μόνον προκύπτει ότι οι δυσβάσταχτοι φόροι, που επιβάλλονται εδώ και 21 μήνες, χωρίς λογική, με οριζόντιο και άδικο τρόπο, έχουν δημιουργήσει αδυναμία εξυπηρέτησης των υποχρεώσεων για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Η υπερχείλιση των φόρων τροφοδοτεί ακόμη περισσότερο την ύφεση, η οποία, με τη σειρά της, στερεύει τις πηγές των εσόδων.

Και όλα αυτά συμβαίνουν πριν έρθουν και τα νέα μέτρα του Εφαρμοστικού Νόμου, από τον επόμενο μήνα, τα οποία, όχι μόνο θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση, αλλά θα δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, περισσότερα λουκέτα, περαιτέρω εκτίναξη της ανεργίας.

Μπροστά σε όλα αυτά, η Ν.Δ. θεωρεί επιτακτική την άμεση και πλήρη εφαρμογή των προτάσεών της για τη φορολογία επιχειρήσεων και νοικοκυριών, καθώς και για τη μείωση του ΦΠΑ., όπως αναπτύχθηκαν από τον Πρόεδρο του Κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά στο «Ζάππειο ΙΙ».

Ειδικότερα, προτείνουμε:

«Μείωση φορολογικών συντελεστών:

* Άμεσα, συντελεστής κερδών 15% για όλες τις Εταιρίες (flat rate).
* Μείωση εργοδοτικών εισφορών κατά 25%.
* Φορολογικός συντελεστής φυσικών προσώπων από 45 στο 40%, στόχος σε 3 χρόνια να μειωθεί στο 30%.
* Μείωση ΦΠΑ από 23 στο 19%, από 13 στο 9% και 4,5% για τον Τουρισμό (σε ολόκληρο το τουριστικό πακέτο).
* Σταδιακή μείωση φορολογίας καυσίμων και κατάργησης «φόρων υπέρ τρίτων».
* Απενοχοποίηση της Επιχειρηματικότητας, η οποία ουσιαστικά βρίσκεται υπό διωγμό.

Τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων από το παρελθόν και αυστηρή «κόκκινη γραμμή» από εδώ και στο εξής:

* Παράθυρο ενός έτους για τη δήλωση κάθε λογής περιουσιακών στοιχειών, χωρίς φορολογική επιβάρυνση ή έλεγχο, ώστε να επαναπατριστούν και να δηλωθούν κεφάλαια που σήμερα βρίσκονται εκτός της οικονομίας.
* Όχι άλλη αύξηση των αντικειμενικών αξιών».

Το γεγονός ότι, με διαρροές στον Τύπο, αλλά και με επίσημες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού κ. Οικονόμου, η κυβέρνηση εμφανίζεται να υιοθετεί αποσπασματικά προτάσεις για τη φορολογία, που έχουν κατατεθεί από τη Νέα Δημοκρατία στο «Ζάππειο ΙΙ», δεν αρκεί. Ούτε αλλάζει την κατάσταση το γεγονός ότι οι μέχρι χθες πολέμιοι των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται να τις αποδέχονται.

Εκείνο που επιβάλλεται και προβάλλει ως αδήριτη και επιτακτική ανάγκη είναι η άμεση και πλήρης υιοθέτηση της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας, τώρα.

Τελικά, δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο κυβέρνησης:

Με τέτοιους αδιέξοδους χειρισμούς και τέτοιες τραγικές συνέπειες στην οικονομία.

Με παρομοιώδεις παλινωδίες και αντιφάσεις στην πολιτική της, αλλά και πρωτοφανές πολιτικό θράσος.

Με έντεκα φορολογικούς νόμους σε είκοσι μήνες.

Με πρακτικές ακατανόητες, καθώς τη μια ψηφίζουν πρόσθετους φόρους και την άλλη τους χαρακτηρίζουν «παραλογισμό», δηλώνοντας ότι διαφωνούν. Όπως, για παράδειγμα, η αύξηση του ΦΠΑ στις υπηρεσίες εστίασης από το 13% στο 23%.

Οι μεταλλάξεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ανάλογα με την καρέκλα που κατέχουν, δεν αλλάζουν την κατάσταση στην οικονομία.

Λύση είναι η άμεση εφαρμογή της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να υπάρξει ένα δημιουργικό σοκ και Επανεκκίνηση της Οικονομίας.

Να υπάρξει ανάταξη και να ανοίξει, το ταχύτερο δυνατό, ο δρόμος της ανάπτυξης».

Στους 17 οι νεκροί από την έκρηξη στη ναυτική βάση στην Κύπρο

Τουλάχιστον 17 νεκροί (σύμφωνα με νεότερες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ενώ η κυπριακή τηλεόραση μιλάει για 11 νεκρούς και η ΕΡΤ για 15) και 59 τραυματίες (εκ των οποίων οι 3 σε σοβαρή κατάσταση) είναι ο -μέχρι στιγμής- απολογισμός από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε λίγο πριν τις 6 τα ξημερώματα στη ναυτική βάση "Ευάγγελος Φλωράκης"στο Ζύγι, έξω από τη Λεμεσό στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και εθνοφρουροί αλλά και πυροβέστες ενώ το 80% της ναυτικής βάσης έχει καταστραφεί. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και διασώστες, που προσπαθούν να βοηθήσουν όσο μπορούν την κατάσταση. Η Μεγαλόνησος έχει μείνει χωρίς ρεύμα στο μεγαλύτερο τμήμα του καθώς αυτή τη στιγμή λειτουργεί μόνο ο ηλεκτροπαραγωγός σταθμός της Δεκέλειας, ενώ ο ηλεκτροπαραγωγός σταθμός του Βασιλικού έχει καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά.

Ο υπουργός Εμπορίου Αντώνης Πασχαλίδης απηύθυνε έκκληση σε όλους όσοι διαθέτουν γεννήτριες να τις θέσουν σε λειτουργία ώστε να αποφορτιστεί το παγκύπριο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Βομβαρδισμένο τοπίο η περιοχή

Όσοι πλησιάζουν στην περιοχή κάνουν λόγο για βομβαρδισμένο τοπίο με σίδερα, γυαλιά από τζάμια αυτοκινήτων και κλαδιά διασκορπισμένα στο δρόμο. Αρκετά είναι και τα κτίρια που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από την ισχυρότατη έκρηξη. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Νεοκλή Συλικιώτη, η κοινότητα του Μαρί (η οποία βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Ζύγι) έχει υποστεί εκτεταμένες καταστροφές.

Η αστυνομία ζητάει από τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και να μην μεταβαίνουν στην περιοχή όπου σημειώθηκε η έκρηξη, ενώ λόγω έλλειψης της σηματοδότησης ζητούν από τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα στον δρόμο.

Ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγος Πέτρος Τσαλικίδης, βρίσκεται ήδη από νωρίς στη ναυτική βάση και συντονίζει τη διαχείριση της κρίσης ενώ στο σημείο μετέβησαν τόσο ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Κώστας Παπακώστας όσο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος έχει συγκαλέσει έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο για τις 12:30.

«Έχω συνεχή ενημέρωση από τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς και τον αρχηγό της Αστυνομίας. Πιο αργά θα βγει και σχετική ανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Είναι μία ακόμη μαύρη μέρα Ιουλίου για την Κυπριακή Δημοκρατία και το λαό της. Θα ήθελα να εκφράσω τη συμπάθεια και τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των ανθρώπων που με αυταπάρνηση έχασαν τη ζωή τους στην ώρα του καθήκοντος. Οι ζημιές επιδιορθώνονται, οι ζωές δε γυρνούν πίσω…» τόνισε με βαρύ ύφος ο κ. Χριστόφιας λίγο πριν ξεκινήσει το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ανατινάχθηκαν 2 κοντέινερ με πυρομαχικά!

Όλα ξεκίνησαν στις 4.27 το πρωί όταν -σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Λεωνίδα Λεωνίδου- ελήφθη μήνυμα για πυρκαγιά από άγνωστη (μέχρι στιγμής) αιτία στη ναυτική βάση στο Ζυγίου και λίγο μετά ακολούθησε μήνυμα για πυρκαγιά στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό Βασιλικού.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη ναυτική βάση υπήρχαν 98 κοντέινερ που περιείχαν πυρομαχικά και πυρίτιδα και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δύο εξ αυτών πήραν φωτιά.

Στο χώρο της βάσης, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα από ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα αλλά και ελικόπτερα. «Μεγάλο το κακό, μεγάλη καταστροφή. Υπήρξε έκρηξη σε εμπορευματοκιβώτια πυρομαχικών τα οποία είχαν κατασχεθεί από ένα πλοίο πριν τρία χρόνια (σ.σ.: Το "Μόντσιεγκορσκ") και προσπαθούμε να διαχειριστούμε την κρίση» ανέφερε ο κ. Τσαλικίδης. Το 80% της ναυτικής βάσης έχει καταστραφεί

Έκκληση για αίμα στα νοσοκομεία

Τα Γενικά Νοσοκομεία Λεμεσού, Λάρνακας και Λευκωσίας βρίσκονται σε επιφυλακή με το νοσοκομείο Λεμεσού ( στο οποίο έχουν μεταφερθεί οι 43 από τους 59 τραυματίες) να απευθύνει έκκληση για αίμα. Παράλληλα, έχουν κληθεί γιατροί και νοσηλευτές οι οποίοι βρίσκονταν με άδεια.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής - «Είδαμε ένα τεράστιο "μανιτάρι " καπνού»

Όπως τόνισαν κάτοικοι της περιοχής ο θόρυβος από τις εκρήξεις ήταν εκκωφαντικός ενώ από την έκρηξη ανυψώθηκε στον ουρανό ένα τεράστιο «μανιτάρι» καπνού. Στον παλαιό αυτοκινητόδρομο επικρατεί πολύ χαμηλή ορατότητα και έντονη μυρωδιά καμένου και στο σημείο μεταβαίνουν μόνο ασθενοφόρα καθώς η αστυνομία έχει μπλοκάρει την έξοδο του παλαιού δρόμου Λευκωσίας-Λεμεσού για τα Ι.Χ.

«Δε μπορούμε ακόμη να εκτιμήσουμε το μέγεθος της ζημιάς αλλά μιλάμε για βιβλική καταστροφή» ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείο Άμυνας της Κύπρου ο οποίος τόνισε ότι δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα για τους νεκρούς και τους τραυματίες.

Μπεγλίτης: Σε ετοιμότητα η Ελλάδα για αποστολή βοήθειας

Τη βαθιά οδύνη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια εκ μέρους του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης στο κυπριακό λαό.

«Είναι πράγματι ένα τραγικό γεγονός που συγκλονίζει την Κύπρο. Είμαστε δίπλα τους» τόνισε ο κ. Μπεγλίτης υπογραμμίζοντας ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία του με τον ομόλογό του Κώστα Παπακώστα για την αποστολή ιατρικής και φαρμακευτικής βοήθειας από την Ελλάδα αν χρειαστεί.

Ήδη, ένα C-130 βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα ώστε να απογειωθεί άμεσα αν ζητηθεί.

Θα τρίζουν τα κόκκαλα του συντρόφου Αραφάτ: Ο Πέρες ευχαριστεί τον Παπούλια για τον αποκλεισμό από την Αθήνα του στολίσκου για τη Γάζα

http://www.statesmen.gr/wp-content/uploads/2010/08/Arafat.jpgΟ πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες ευχαρίστησε σήμερα τον Ελληνα Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, για τον αποκλεισμό από την Αθήνα διεθνούς στολίσκου που ήθελε να σπάσει συμβολικά τον αποκλεισμό της Γάζας.

"Σας ευχαριστώ που σταματήσατε το στολίσκο σύμφωνα με τις συστάσεις του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ. Με τη δράση αυτή, συμβάλατε στο να ηρεμήσει η κατάσταση και, σε τελική ανάλυση, στο καλό της Γάζας", δήλωσε ο Πέρες στον έλληνα ομόλογό του κατά τη συνάντησή τους στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την ισραηλινή προεδρία.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν είχε ζητήσει "απ' όλες τις εμπλεκόμενες κυβερνήσεις να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους για να αποθαρρύνουν τέτοιους στολίσκους προς τη Γάζα", εκφράζοντας φόβους ότι θα σημειωθούν βιαιότητες, είχε δηλώσει στις 27 Μαΐου ο εκπρόσωπός του.

Ο κ Παπούλιας θα έχει συνομιλίες νωρίς το απόγευμα με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. Αύριο Τρίτη θα μεταβεί στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης για συνομιλίες με παλαιστίνιους αξιωματούχους.

Βραβείο για τη Μύκονο από το περιοδικό Conde Nast Traveler

Το βραβείο της αμερικάνικης έκδοσης του περιοδικού Conde Nast Traveler για τη Μύκονο, η οποία επιλέχθηκε από τους αναγνώστες του, ως το καλύτερο νησί στην Ευρώπη και το 2010, παρέδωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης στον δήμαρχο του νησιού Αθανάσιο Κουσάθανα-Μέγα, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Οπως τόνισε ο κ. Νικητιάδης, μετά το πέρα της εκδήλωσης, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό τα ελληνικά νησιά να βραβεύονται από μεγάλα τουριστικά περιοδικά, ως οι καλύτεροι προορισμοί διεθνώς. Μάλιστα υπογράμμισε ότι μετά τη βράβευση της Μυκόνου και η Σαντορίνη πρόσφατα ανακηρύχθηκε από το αμερικανικό περιοδικό «Travel and Leisure» ως το ομορφότερο νησί του κόσμου επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά τη δυναμική που έχουν οι ελληνικοί προορισμοί παγκοσμίως. "Ο τουρισμός είναι και μπορεί να είναι στρατηγικός πυλώνας για την ανάπτυξη της οικονομίας", συμπλήρωσε ο υφυπουργός.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μυκόνου αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη βράβευση του νησιού, υπογράμμισε ότι με παρόμοιες ενέργειες δεν καταξιώνεται μόνο ο συγκεκριμένος προορισμός αλλά και η Ελλάδα γενικότερα.

Πριν τη βράβευση, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο και σύσκεψη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μύκονος τη δεδομένη χρονική συγκυρία. Όπως είπε ο κ. Κουσαθάνας, η Μύκονος είναι ένα νησί των 100.000 και πλέον κατοίκων και όχι των 15.000 που ήταν στο παρελθόν, με προβλήματα σοβαρά στη στελέχωση των υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα προβλήματα αντιμετωπίζουν, η τουριστική αστυνομία, το τελωνείο αλλά και η πολιτική αστυνομία με το δήμαρχο να ζητά τη στήριξη του κ. Νικητιάδη για την επίλυση τους. Αγκάθι τέλος για τον τουρισμό της Μυκόνου είναι και η έλλειψη μαρίνας προδιαγραφών, για να αντιμετωπίσει την αυξημένη έλευση σκαφών.

Φέτος όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κουσαθάνας, η Μύκονος κινείται με άνοδο 20% στις αφίξεις σε σχέση με πέρυσι και σε ερώτηση για τις τιμές των ξενοδοχείων σημείωσε ότι είναι μύθος αυτά που ακούγονται για το νησί. Οπως είπε, αυτή τη στιγμή υπάρχουν ξενοδοχεία που προσφέρουν δίκλινο δωμάτιο σε τιμές από 60 ευρώ.

Παρουσίαση του προγράμματος ενημέρωσης για τους κινδύνους του διαδικτύου, από την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Τρία εκατομμύρια Ελληνες είναι σε καθημερινή βάση και επί 2,5 ώρες στο διαδίκτυο και στο facebook, έναντι μόλις 350 χιλιάδων που ήταν πριν απο λίγα χρόνια. Το εντυπωσιακό αυτό στοιχείο ανακοίνωσε ο διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας, Μανώλης Σφακιανάκης, κατά την παρουσίαση ενός νέου προγράμματος ενημέρωσης για τους κινδύνους του διαδικτύου.

Το πρόγραμμα αυτό της αστυνομίας θα παρουσιαστεί πυλωτικά μέσα στον Ιούλιο σε πέντε πόλεις: Κω, Μυτιλήνη, Ρέθυμνο, Ιωάννινα και Κεφαλονιά.

Οπως είπε ο κ. Σφακιανάκης το 93% των παιδιών εφηβικής και προεφηβικής ηλικίας βρίσκεται στο διαδίκτυο και πρέπει να ενημερωθεί για τους κινδύνους που υπάρχουν, αφού πια το διαδίκτυο είναι μονόδρομος για την κοινωνία.

Σημείωσε ακόμη ότι αυτή την εποχή στο διαδίκτυο γίνεται πάρτι με απάτες, καθώς διάφορες εγκληματικές ομάδες ή άτομα μέσω του διαδικτύου προσπαθούν να εξαπατήσουν υποσχόμενοι, στις πιο αθώες περιπτώσεις, κέρδη και δώρα που δεν υπάρχουν και στις χειρότερες διαπράττουν εγκλήματα.

Παραδειγματικά, αναφέρθηκε σε ρασοφόρο ο οποίος παρέσυρε με σκοπό την αποπλάνηση σε κεντρική πλατεία της Αθήνας έναν ανήλικο. Ομως ευτυχώς ο ανήλικος είχε πάρει μαζί του και φίλους και απέτρεψε την επίθεση.

"Μπορούμε και πρέπει να μιλήσουμε ιδιαίτερα στους νέους για να αντιδρούν δυναμικά, όπως στην περίπτωση αυτή, είπε ο κ. Σφακιανάκης και υπογράμμισε ότι αυτός είναι ο στόχος στον οποίο στρατεύονται, απο πλευράς αστυνομίας, επιστήμονες και ψυχολόγοι".

Χαιρετισμό στην ημερίδα απηύθυνε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος υπογράμμισε ότι συνεργάζεται με την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η οικονομική αστυνομία και σύντομα ο ελληνικός λαός θα δει αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της διαφθοράς.

"Αυτή τη στιγμή η οικονομική αστυνομία ασχολείται και με δύο σοβαρές υποθέσεις. Μία διεθνώς και μία στο εσωτερικό της χώρας, στις οποίες ερευνά και τραπεζικούς λογαριασμούς", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπουτσής.

Η προσπάθεια αυτή της αστυνομίας συντονίζεται απο τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μανώλη ΄Οθωνα, ο οποίος τόνισε ότι είναι διεθνώς αναγνωρισμένη η επιτυχία τόσο της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος όσο και του επιφεφαλής, Μανώλη Σφακιανάκη.

Κουκιάδης-Μητρόπουλος στα ηνία του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου

Οι κυριοι Κουκιάδης (πρώην Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ εννοείται) και Kωνσταντίνος Μητρόπουλος
, αναλαμβάνουν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αντίστοιχα, του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, το οποίο θα προωθήσει τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.
Στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, μετέχουν επίσης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, οι κ. Ανδρέας Ταπραντζής και Αντώνιος Βαρθολομαίος και η κ. Άννα Ζωηρού. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών, είναι να καταστεί δυνατή στις αμέσως επόμενες ημέρες η συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου και η άμεση έναρξη λειτουργίας του Ταμείου. Σημειώνεται, ότι στο Ταμείο θα μετέχουν, ως παρατηρητές, και δύο εκπρόσωποι από την ευρωζώνη. Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, επιστολή σχετικά με τη σύνθεση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, η οποία έχει ως εξής: "Προκειμένου να καταστεί δυνατή η έναρξη λειτουργίας του "Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε." και προκειμένου να εκφράσει την γνώμη της η αρμόδια Επιτροπή του άρθρου 49Α Κανονισμού της Βουλής, όπως προβλέπεται από την παρ. 1 του άρθρου 3 του Ν.3986/2011 (ΦΕΚ Α΄152), θέτω υπόψη σας τα πρόσωπα που προτείνονται για τη συγκρότηση του Δ.Σ. του Ταμείου. Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου προτείνεται ως εξής: 1. Πρόεδρος: Ιωάννης Κουκιάδης, Ομότιμος Καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρώην υπουργός, πρώην Ευρωβουλευτής, πρώην Πρόεδρος Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, πρώην Πρόεδρος Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας. 2. Διευθύνων Σύμβουλος: Kωνσταντίνος Μητρόπουλος: διδάκτωρ του London Business School, στέλεχος επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, με ιδιαίτερη εμπειρία στη Διοίκηση έργων (project management) και στη διαχείριση χαρτοφυλακίων, Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Αγγλικού Chamber of Commerce . 3. Εντεταλμένος Σύμβουλος (εκτελεστικό μέλος): Ανδρέας Ταπραντζής, διδάκτωρ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στέλεχος επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, πρώην Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΤΑ, Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ταχυδρομικού Συμβουλίου 4. Αντώνιος Βαρθολομαίος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Fordham της Νέας Υόρκης, στέλεχος επιχειρήσεων, πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΕΥΔΑΠ, με εμπειρία σε θέματα πιστοδοτήσεων, κεφαλαιαγοράς, κτηματαγοράς και ανάπτυξης ακινήτων καθώς και τιτλοποίησης στεγαστικών δανείων. 5. Άννα Ζωηρού, οικονομολόγος, σύμβουλος επιχειρήσεων, επιστημονική σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Παρακαλώ θερμά, κύριε Πρόεδρε, να κινηθούν ταχύτατα οι σχετικές διαδικασίες, προκειμένου να καταστεί δυνατή στις αμέσως επόμενες ημέρες η συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου και η άμεση έναρξη λειτουργίας του Ταμείου".