02 Νοεμβρίου 2011

Die Zeit: Aυξάνονται σταθερά οι υποστηρικτές του δημοψηφίσματος

Η απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να προχωρήσει στη διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με το ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας προκάλεσε αρχικά σοκ, όμως στο εξωτερικό αυξάνονται σταθερά οι υποστηρικτές της.

Αυτό αναφέρεται σε ανταπόκριση από την Αθήνα της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit, στην οποία αρχικώς τίθεται το ερώτημα «αν τρελάθηκαν εντελώς οι Έλληνες, θέτοντας υπό αμφισβήτηση μία συμφωνία που επιτεύχθηκε μετά από τόσο κόπο, δηλητηριάζοντας εκ νέου το κλίμα στην Ε.Ε. και αναστατώνοντας τις διεθνείς αγορές».

Κάχα Λαμποράλ - ΟΣΦΠ 81-79 (Τελικό)

Ο Σπανούλης με τρίποντη βόμβα οκτώ δευτερόλεπτα πριν το τέλος ισοφάρισε σε 79-79, αλλά ο Πριτζιόνι έδωσε τη νίκη στους Βάσκους 1,7 πριν τη λήξη!

Άρχισε πριν λίγο το "ξύλο" για τον ΓΑΠ στις Κάννες

Γύρω στις 9:30 έφθασε ΓΑΠ στις Κάννες στο χώρο όπου γίνεται αυτή την ώρα η συνάντηση με τους Ευρωπαίους ηγέτες, ενώ χαρακτηριστικό του κλίματος είναι ότι δεν τον υποδέχθηκε στην είσοδο ο Σαρκοζί όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο ΓΑΠ συνοδεύεται από Βενιζέλο και Σαχινίδη οι οποίοι μάλλον δεν είναι μαζί του στη σύσκεψη. Το τι θα του πούνε Σαρκοζί και Μέρκελ...

Υπερ του δημοψηφίσματος και του ΓΑΠ η Wall Street Journal

H Wall Street Journal, σε κύριο άρθρο της υπό τον τίτλο «Ένα ελληνικό μάθημα για τη Δημοκρατία», τάσσεται υπέρ της απόφασης του Γ.Παπανδρέου για διενέργεια δημοψηφίσματος.

Όπως επισημαίνεται «αν και με την κίνηση αυτή ο Έλληνας πρωθυπουργός κατέστη χθες ο πιο αντιδημοφιλής άνθρωπος στην Ευρώπη, προκαλώντας πτώση στις διεθνείς αγορές, στέλνοντας στα ύψη την απόδοση των ιταλικών ομολόγων και ωθώντας τους Γερμανούς αξιωματούχους να κατηγορούν τη συμπεριφορά του ως αντιευρωπαϊκή, ένα δημοψήφισμα στην Αθήνα μπορεί να είναι διδακτικό για ολόκληρη την Ευρώπη».

Κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και το αυριανό πρωτοσέλιδο της Liberation και του Economist

Δείτε τα:

Σίγουρα το πρώτο 15ήμερο του Δεκεμβρίου το δημοψήφισμα

Για τα μέσα Δεκεμβρίου προσδιορίζουν πήγες του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τους financial times το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με τη Μ. Δεναξά στις Κάννες κυκλοφορεί έντονα η 7η Δεκεμβρίου

Σύμφωνα με τις ίδιες πήγες οι ψηφοφόροι δεν θα κληθούν να εγκρίνουν ή να απορρίψουν τους όρους του σχεδίου διάσωσης αλλά να απαντήσουν στο ευρύτερο ερώτημα αν στηρίζουν την Ελλάδα εντός της Ευρώπης και της Ευρωζώνης.

Άρχισε η «μίνι σύνοδος κρίσης» στις Κάννες για την Ελλάδα

Σε βαρύ κλίμα ξεκίνησε η «μίνι σύνοδος κρίσης» στις Κάννες μετά την αναγγελία του δημοψηφίσματος, μ,ε τον Γ.Παπανδρέου να συναντά στις Κάννες τη Γερμανίδα καγκελάριο, τον Γάλλο πρόεδρο, τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Κομισιόν και Eurogroup και την επικεφαλής του ΔΝΤ.

«Παγώνει» η 6η δόση

Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, του Reuters και άλλων διεθνών μέσων προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της έκτης δόσης είναι η επίλυση των πολιτικών ζητημάτων που έχουν προκύψει, δηλαδή είτε το δημοψήφισμα είτε βουλευτικές εκλογές.

Θετικός ο Βιεϊρίνια στο να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αγωνιστεί με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος άφησε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια με δηλώσεις του στη Web TV του ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός τόνισε πως οφείλει πολλά στον «Δικέφαλο» του Βορρά, αλλά και την Ελλάδα που τον αγκάλιασε...

«Στη Διασπορά υπάρχει μια δεύτερη Θεσσαλονίκη»

Το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και πρόεδρο του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Marketing, Γιάννη Μπουτάρη, επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Αναπληρωτής Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων του κόμματος, Στράτος Σιμόπουλος, και του κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση για τη συγκρότηση της «Κιβωτού των Θεσσαλονικέων», ενόψει των εορτασμών του 2012 για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Η «Κιβωτός των Θεσσαλονικέων» έρχεται ως συνέχεια της πρωτοβουλίας «Thessaloniki Forward» η οποία αποσκοπεί στη δημιουργία ενός πολυμεσικού portal το οποίο θα αναδείξει την πόλη σε τουριστικό προορισμό.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΕΛΚ ζητά εκλογές

«Οι πρόωρες εκλογές θα μπορούσαν να αποτελέσουν την πλέον κατάλληλη λύση για την Ελλάδα στην τρέχουσα κατάσταση», εκτιμά σήμερα ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Τζόζεφ Ντολ, δικαιώνοντας με αυτό τον τρόπο το αίτημα του προέδρου της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως Αντώνη Σαμαρά, για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Αφού δεν αποχωρεί η Καϊλή, αποχώρησε ο Κούγιας... απ' το ποδόσφαιρο

Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής με δηλώσεις του προανήγγειλε την αποχώρηση του από το ποδόσφαιρο λόγω των αθωωτικών αποφάσεων για την υπόθεση με τους στημένους αγώνες. Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και αποκάλυψε ότι φεύγει από το ποδόσφαιρο:

Σπέκχαρντ: Υψηλή πιθανότητα να καταψηφιστεί ο Παπανδρέου την Παρασκευή

Δείτε τι δήλωσε ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ν. Σπέκχαρντ: εδώ

Γερμανοί σοσιαλΗστές και Πράσινοι οι μόνοι υποστηρικτές του ΓΑΠ-Λένε ότι για το δημοψήφισμα φταίει ο Σαμαράς!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiLWbk3Hu0w5-uO82OXrUr038U8I2EdYIaX9Ey8I9X1HTSkUto5_PO4TRriDKWzQMLMx3UVeAsB60-NAa_3yzBO-W9m8Fm9eHp2oNwulgXx0Ip44Q7qtSIRlvl0aw3OSdhTYahM8cB8YCUC/s1600/steinmeier0.jpghttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjsR9eVQ1l2ACdoeiPI6WCOBvOShyphenhyphennQaBjRkn52fvQHvrp2MIUAOYCKPsn5CHD_Kz1mzpoK3y28LOLPzz0SpiGDOhY3M-lxqv9GJbh-Y32LV2rb8pcIEzGIcoPmcfXKWzRa3Mu4kbTh63lp/s1600/HBLU8qxD_Pxgen_r_300xA.jpg

Της Μέρκελ την έχουν καταλάβει τη παπαριά που έλεγαν τον πρώτο καιρό και δεν λένε τίποτα πια

Μόνο με τους σοσιαλΗστές και του Πράσινους έμεινε ο ΓΑΠ, μιας και αυτοί είναι οι μόνοι που υποστηρίζουν το δημοψήφισμά του. Το SPD λέει πως το δημοψήφισμα ήταν επιβεβλημένο μιας και ο Α. Σαμαράς δεν δέχεται να συνεργαστεί και η Μέρκελ πρέπει να τον πείσει να βάλει νερό στο κρασί του!!

ΚΡΑΤΑΤΕ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ

  Ακούω και διαβάζω δεξιά και αριστερά ότι οι ξένοι ηγέτες θα μαλώσουν τον ΓΑΠ, σήμερα το απόγευμα στις Κάννες.
  Επίσης ότι δεν ήξεραν για το δημοψήφισμα και εξοργίστηκαν πάρα πολύ.
  Καθίστε καλά μη δείτε τον Γιώργο  να επιστρέφει ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΗΣ από τη Γαλλία έχοντας  "δείρει "όλους τους ξένους ηγέτες.
  Οι ξένοι έχουν αντιληφθεί ότι το ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥΣ αρχίζει να τα παίζει και να κλωτσάει,για αυτό σε συνεννόηση με τον τον πρωθυπουργό της κάνουν και καμιά ΠΑΠΑΡΙΑ για να αποπροσανατολίσουν το ΠΟΠΟΛΟ.
  Δεν μου το βγάζετε από το μυαλό ότι όλο το σκηνικό είναι ΣΤΗΜΕΝΟ από την αρχή μέχρι το τέλος. Μέσα στο κόλπο του ΓΥΨΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΟΛΟΙ
  Είπαμε ότι σε κάθε κρίσιμο νομοσχέδιο φεύγει και κανένας βουλευτής,έτσι για ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ,έως ότου περάσουμε ότι γουστάρουμε.
   Υ.Γ 1.Με το να φεύγει ένας -΄ενας βουλευτής όπως καταλαβαίνετε δεν γίνετε τίποτα.Ίσα-΄ισα που βρέθηκε η  ΈΛΣΑ να καλύψει το κενό.
            Σε ένα κρίσιμο νομοσχέδιο φεύγουν 5-6 μαζεμένοι χωρίς φανφάρες και προειδοποιήσεις και χωρίς τα μυξοκλάματα της ΒΑΣΟΥΛΑΣ που κάθε φορά ψηφίζει για τελευταία φορά.
   Υ.Γ 2. Όσο για τη συμπεριφορά του κ.ΣΑΜΑΡΑ οψόμεθα.

Τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν λέει το υπουργείο Οικονομικών! Μας δουλεύουν;

[Να θυμίσουμε ότι την 6η δόση των 8 δις έπρεπε να την είχαμε πάρει απ' τον Σεπτέμβριο... ενώ το Δεκέμβριο πρέπει να πάρουμε την 7η δόση 7 δις... όπως φαίνεται και τότε θα επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα, τα οποία αν και είμαστε σε χρεοκοπία επαρκούν επ' αόριστο!!!... Ποιος δουλεύει λοιπόν ποιον όταν λέει ότι αν δεν πάρουμε τις δόσει δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις;]

Τη διαβεβαίωση ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών και του Νοεμβρίου παρέχουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Υψηλόβαθμος στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών απαντώντας σε ερώτηση του in.gr δηλώνει πως ενδεχόμενη καθυστέρηση της εκταμίευσης της έκτης δόσης δεν προκαλεί κάποιο πρόβλημα καθώς με τα σημερινά δεδομένα «λεφτά υπάρχουν» μέχρι και τα μέσα Δεκεμβρίου.

«Όλα ή τίποτα» γράφει ο γερμανικός Τύπος για το δημοψήφισμα στην Ελλάδα

Ο Γ.Παπανδρέου σε παλαιότερη συνάντησή του με την Ανγκελα Μέρκελ

Το δημοψήφισμα που ανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου για την έγκριση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών κυριαρχεί ξανά στον γερμανικό τύπο. «Ελληνική ρουλέτα», «Η Ελλάδα προκαλεί σοκ στην Ευρώπη», «Όλα ή τίποτα» είναι μερικοί από τους τίτλους των γερμανικών εφημερίδων.

Όπως μεταδίδει η ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle το πρωτοσέλιδο σχόλιο των γερμανικών Financial Times τιτλοφορείται «Παράλογο αλλά σωστό».

Έξαλλος ο Σαρκοζί με το δημοψήφισμα

http://kartesios.com/wp-content/uploads/2011/05/sarkozy.jpgΠυρ και μανία είναι ο πρόεδρος, όπως χωρίς δυσκολία αναγνωρίζει το περιβάλλον του. Εκεί που μεθοδικά είχε στήσει το πολιτικό του οικοδόμημα ώστε να παρουσιάσει το ηνωμένο μέτωπο της Ευρώπης στο G20, να πεισθεί και η Κίνα για τη συμμετοχή της στο Ταμείο Σταθερότητας, και να κερδίσει και ο ίδιος πόντους στη διεθνή σκηνή αλλά και στα μάτια των Γάλλων …ξαφνικά πατατράκ.

Αυστηρές προειδοποιήσεις Μέρκελ-Σαρκοζί στην Ελλάδα δηλ. στον Παπανδρέου

http://www.newsbeast.gr/files/temp/9D768F93966BAF0385B4711B1AF49796.jpgΝα συμπεριφερθεί με συνείδηση, μόνος δρόμος η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου

«Θα ήταν ωφέλιμο για όλους αν η Ελλάδα συμπεριφερθεί με συνείδηση», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, λίγες ώρες πριν τις κρίσιμες συναντήσεις στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου της G20 στις Κάννες.

«Βόμβα» από Γερμανούς τραπεζίτες: Συμφωνία μετά το δημοψήφισμα!... άδικο έχουν;

Μπορεί η συμφωνία να χαιρετίστηκε ως η οριστική λύση του ελληνικού προβλήματος και η αποφασιστική απάντηση στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους  και ήδη κάποιοι τραπειζικοί όμιλοι να είχαν συμφωνήσει για το «κούρεμα» (πχ Allianz), ο επικεφαλής των γερμανών τραπεζιτών σοκάρει δηλώνοντας ότι συμφωνία… γιοκ μέχρι το δημοψήφισμα!

Φήμες για υποβάθμιση της Γαλλιάς οδηγούν σε ρεκόρ του spread της... συμπέρασμα: Έξτρα ξύλο στον ΓΑΠ

Μέσα σε λίγα λεπτά το spread του 10ετούς ομολόγου της Γαλλίας ανέβηκε κατά 7 μονάδες βάσης φτάνοντας στο ρεκόρ των 129 μ.β! Αυτά βλέπει ο Σαρκοζί και θα του ρίξει έξτρα ξύλο του ΓΑΠ. Δείτε το γράφημα:

Σαμαράς: H οργή των δρόμων θα συνοδεύει από δω και πέρα τα βήματα και των 300 της Βουλής

http://s.enet.gr/resources/2011-11/1609478-thumb-large-thumb-medium.jpgΔριμεία επίθεση με σκληρούς χαρακτηρισμούς εναντίον του πρωθυπουργού εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς χαρακτηρίζοντας τον Γιώργο Παπανδρέου τυχοδιώκτη και την κυβέρνηση επικίνδυνη. Υπογράμμισε ότι το δημοψήφισμα εκβιάζει το λαό και θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και για τους λόγους αυτούς ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε για άλλη μια φορά εκλογές για να διασφαλιστεί η δημοκρατική σταθερότητα στη χώρα ενώ τόνισε πως ο λαός δεν θα απαντήσει στο ερώτημα αλλά σε αυτόν που τον ρωτάει.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα (γραφημα)

Αν αυτός είναι ο σοσιαλισμός... καλύτερα η βαρβαρότητα:

Δεν ισχύουν για τους blogger τα "αδικήματα περί τύπου"

[Αφιερωμένη στον Καστανίδη η απόφαση του Δικαστηρίου που θέλει να μας φιμώσει με τη βοήθεια του ΠΑΣΟΚΟυ Μανδραβέλη...]

Αθωώθηκε στο δικαστήριο για ανάρτηση στο blog που αφορούσε τον αντιδήμαρχο Ζαχάρως-«Η ανωνυμία του blogger είναι θεμιτή, άλλωστε και στα γραπτά έντυπα παραδοσιακής μορφής είναι συνήθης η αρθρογραφία με ψευδώνυμο»


Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΙΑ

«Εγκλημα διά του Τύπου δεν συντελείται στην περίπτωση των ιστολογίων». Η ανωτέρω δικαστική άποψη, επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε λόγω των συνεχών διώξεων των κατόχων blog πανελλαδικά, περιέχεται στο σκεπτικό του υπ' αριθμ. 64/2010 πολυσέλιδου βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας, το οποίο αθώωσε τον υπογράφοντα για ανάρτηση στο blog του που αφορούσε τον πρώην αντιδήμαρχο της Ζαχάρως.

Έχασε τη δίκη ο Assange! Πρέπει να εκδοθεί στη Σουηδία είπε το δικαστήριο...

Λογικό και αναμενόμενο το αποτέλεσμα του βρετανικού δικαστηρίου που απέρριψε το αίτημα του Assange να μην εκδοθεί στη Σουηδία, η οποία ζητάει την έκδοσή του γιατί κατηγορείται για "βιασμό". Τώρα το μόνο που μπορεί να κάνει και μάλλον θα κάνει είναι να καταθέσει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας. Ποιος αμφιβάλλει όμως ότι και εκεί το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο;...

Διαφωνεί με το δημοψήφισμα και ο Κ. Καραμανλής

Αντίθετος με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος είναι ο Κ. Καραμανλής, όπως διαρρέουν άτομα που συνομιλούν μαζί του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμά ότι η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές.

Στο σφυρί η μεζονέτα της Μιμής για χρέη σε ΜΚΟ

Στον πλειστηριασμό βγαίνει μια από τις έξι «χρυσές» μεζονέτες της οδού Αγράμπελης, λόγω χρεών της Δήμητρας Παπανδρέου σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση.

Η υπόθεση που αποκαλύπτει σήμερα η zougla.gr αποτελεί ένα από τα τελευταία κεφάλαια του σήριαλ της πρώην ροζ βίλας που μετατράπηκε σε «χρυσές μεζονέτες», οι οποίες και κατασκευάστηκαν εντός του οικοπέδου έκτασης τριών στρεμμάτων της οδού Αγράμπελης 3.

Σόιμπλε: Αποφασίστε τι θα κάνετε το συντομότερο

Να ξεκαθαρίσει τη στάση της το συντομότερο δυνατόν καλεί την Ελλάδα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στη Hamburger Abendblatt.

Ευρωπαίος επίτροπος τα βάζει με τον Παπανδρέου

http://www.newsit.gr/files/Image/02-11-2011/resized/ettinger_524_355.jpgΟ Ευρωπαίος επίτροπος Ενέργειας Γκίντερ 'Ετινγκερ, επικρίνει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου, κατηγορώντας τον ότι θέτει σε κίνδυνο το ευρώ , σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt.

"Θέτει περισσότερο από πριν σε κίνδυνο το ευρώ...Εάν οι Ελληνες πουν 'όχι', δεν γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι συνέπειες", προσθέτει.

ΝΔ: Μόνη λύση οι εκλογές!

http://kartesios.com/wp-content/uploads/2011/01/ND_new-logo.jpgΗ πολιτική και κοινωνική κατάσταση έχει φθάσει πλέον σε οριακό σημείο. Η χώρα έχει εισέλθει εμφανώς σε φάση ακυβερνησίας, ενώ η οργή των πολιτών παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Αυτές τις κρίσιμες στιγμές η μόνη απόφαση που μπορεί να δώσει λύση στο δράμα είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, οι εκλογές. Αυτή την εκτίμηση, που η Νέα Δημοκρατία είχε διατυπώσει εγκαίρως, την αποδέχονται σχεδόν όλοι. Ως εξαίρεση παραμένουν μόνον ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του. Γύρω τους μαίνεται μια καταιγίδα που απειλεί να μας ρίξει στην άβυσσο και αυτοί κρατούν τα αυτιά και τα μάτια ερμητικά κλειστά για να μην παραδεχθούν την αλήθεια.

To Υπουργείο Εξωτερικών έδωσε άδεια στον Δήμο Σάμου να συμμετέχει σε φεστιβάλ μαζί με την "ΨευτοΜακεδονία"!!!

http://samiakignomi.gr/media/k2/items/cache/e2a0429968f60193ed6193b91fd5e0b5_L.jpgΆλλο ένα από τα τραγελαφικά που ακούσαμε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου ήταν η απάντηση που έδωσε ο Δήμαρχος κ. Στέλιος Θάνος στους Δημοτικούς Συμβούλους μερίδας της αντιπολίτευσης, σχετικά με την συμμετοχή της "αντιδημάρχου" κας Άννας Τσερέπα στο Φεστιβάλ Αδελφοποιημένων Πόλεων στο Κουσάντασι της Τουρκίας πριν από λίγες ημέρες.

Εκπληξη στο Βερολίνο

Αρνήθηκε να σχολιάσει η Ανγκελα ΜέρκελΤου ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Με μεγάλη έκπληξη, αμηχανία και οργή υποδέχτηκε το Βερολίνο την εξαγγελία δημοψηφίσματος από τον Ελληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Αρνήθηκε να σχολιάσει η Ανγκελα Μέρκελ Αρνήθηκε να σχολιάσει η Ανγκελα Μέρκελ Επισήμως η γερμανική κυβέρνηση αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός και αρκέστηκε σε λιτή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η οποία αναφέρει ότι πρόκειται για «εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας».

Λύσσαξε με τα «χρεωμένα ΜΜΕ», δίνει εξηγήσεις σε Ευρωπαίους και ΔΝΤ

Αμετακίνητος στην επιλογή του να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και να προκηρύξει δημοψήφισμα, παρουσιάστηκε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 μ.μ και ολοκληρώθηκε γύρω στις 3 το βράδυ, με τους υπουργούς να συμφωνούν ομόφωνα, με την πρόταση του πρωθυπουργού.

Για… "ξύλο" ο Γ. Παπανδρέου στις Κάννες

http://img.protothema.gr/2B7199199BBC0CA7BA81D7C95EC4E8F2.jpgΓια... εξηγήσεις καλείται ο κ. Γιώργος Παπανδρέου στη συνάντηση των 20 περισσότερο ανεπτυγμένων χωρών του πλανήτη που διεξάγεται στις Κάννες της νότιας Γαλλίας.

Η συνάντηση των ισχυρότερων κρατών του κόσμου εκ των πραγμάτων θα έχει στην κορυφή της ατζέντας της τις δραματικές εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς η πρωτοβουλία Παπανδρέου για την διενέργεια δημοψηφίσματος επί της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου έχει προκαλέσει την αντίδραση των Ευρωπαίων εταίρων μας με πρώτους τους ηγέτες Γαλλίας και Γερμανίας που εξάλλου ήταν αυτοί που πρωτοστάτησαν και στις δραματικές διαπραγματεύσεις που απέφεραν το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και την έγκριση του νέου δανεισμού της χώρας μας.

Ο Παπανδρέου στις Κάννες (φώτο)

Δείτε το Γιωργάκη που θα σαρώσει στις Κάννες:

Καϊλή: Υπάρχουν άλλοι 10 σχιζοφρενείς σαν και μένα που αισθάνονται ότι εκβιάζονται αλλά δεν παραιτούνται

http://www.cosmo.gr/Epikairotita/Ellada/article1435876.ece/ALTERNATES/w460/eva_kaili.jpg[Η απόλυτη ΠΑΣΟΚική σχιζοφρένεια... εκβιάζεται, δεν θέλει δημοψήφισμα... αλλά δεν παραιτείται κιόλας...]

Την πρόθεσή της να μην παραιτηθεί εξέφρασε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή, μια ημέρα μετά την επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό με την οποία ζητεί τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας με άλλο πρωθυπουργό και τονίζει ότι «το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος ουσιαστικά ακυρώνει την συμφωνία της 26ης Οκτώβρη και μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία».

Άγκυρα κατά Βερολίνου για "παραβίαση" των δικαιωμάτων των Τούρκων

http://www.skai.gr/files/temp/F4084459051666EA64D2E16EF4B77AE8.jpg[Τους επιβάλλουν να εγκαταλείψουν την τουρκική υπηκοότητα αν θέλουν τη γερμανική και να μαθαίνουν γερμανικά και ειδικά το δεύτερο είναι αδύνατο για τους στόκους του Τούρκους :)]

Για παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Τούρκων που ζουν στη Γερμανία κατηγόρησε τη γερμανική κυβέρνηση ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Bekir Bozdağ, κάνοντας λόγο για διακρίσεις που προκαλεί την ανησυχία της τουρκικής κοινότητας της χώρας.

Ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν ποιο θα είναι το ερώτημα

Πριν από λίγο ο μαγκάκος Καστανίδης δήλωσε ότι το ερώτημα θα αφορά την ίδια τη δανειακή σύμβαση... το τι θα αφορά βέβαια το ερώτημα θα το δούμε μετά το "ξύλο" που θα φάει το Γιωργάκη στις Κάννες... γιατί βλέπω να του επιβάλλουν κανα ερώτημα: Πόσα πόδια έχει ο άνθρωπος; 2 ή 3;

Οι εργαζόμενοι κυκλοφόρησαν μόνοι τους σήμερα την "Ε"

ΧΘΕΣ, 1η Νοεμβρίου 2011, ο πρόεδρος της ALPHA ΒΑΝΚ, Ι. Κωστόπουλος, γνωστοποίησε τηλεφωνικά στην εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου ότι η τράπεζα δεν θα χορηγήσει στην «Ελευθεροτυπία» το εγκεκριμένο -από τον Σεπτέμβριο- δάνειο, ύψους 8 εκατ. ευρώ.
Η Νομική Υπηρεσία της ALPHA ΒΑΝΚ, όντας εκ των πραγμάτων ανώτερη του κ. Ι. Κωστόπουλου, αλλά και της Επιτροπής Χορηγήσεων, γνωμοδότησε αρνητικά για το δάνειο.

Μας ξεφτίλισε διεθνώς

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των γαλλικών εφημερίδων και ειδικά της Liberation:

Κολοτούμπα το ΓΑΠάκι... θα κάνει δημοψήφισμα -το συντομότερο- για την παραμονή στο ευρώ και όχι για τη δανειακή σύμβαση ;)

Το δημοψήφισμα θα αποτελέσει μια ξεκάθαρη εντολή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
Λες και του είπε κανεί ότι θέλουμε να φύγουμε... αλλά έπρπε να κάνει την κολοτούμπα του

Διεξαγωγή δημοψηφίσματος το συντομότερο δυνατόν, πιθανότατα ώς το τέλος του χρόνου, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο στη μαραθώνια συνεδρίασή του, που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης. Ο Γ.Παπανδρέου επέμεινε στην απόφασή του να κριθεί από τους πολίτες η συμφωνία των Βρυξελλών για την αναδιάρθρωση του χρέους, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι «το δημοψήφισμα θα αποτελέσει μια ξεκάθαρη εντολή και θα είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα εντός και εκτός Ελλάδας για την ευρωπαϊκή μας πορεία και τη συμμετοχή μας στο ευρώ».