10 Νοεμβρίου 2011

Εύλογες απορίες του Χάρρυ Κλυνν... που θα μείνει με τις απορίες

Κραυγάζουν τα παπαγαλάκια και οι μεγαλοδημοσιογράφοι του κώλου γιατί καθυστέρησαν τα κόμματα να ορίσουν μεταβατικό πρωθυπουργό… Να ορίσει δηλαδή πρωθυπουργό ο τρελοκαταθλιπτικός και το κυβερνών κόμμα, λες και δεν γνώριζαν ότι σε περίπτωση αδυναμίας θα επέστρεφε ξανά στο προσκήνιο ο νεραϊδοχτυπημένος που ουδέποτε παραιτήθηκε… Κουρέλι έγινε το Σύνταγμα των Ελλήνων με την ανοχή του ανύπαρκτου Παπούλια και ερωτήματα που έπρεπε να τεθούν από τους θεματοφύλακες της δημοκρατίας, τέθηκαν εντέλει από το διαδίκτυο:

Αβραμόπουλο (ήμαρτον πάλι), Δήμα, Αρβανιτόπουλο και Μουρμούρα πρότεινε η ΝΔ

Τους κ.κ. Σταύρο Δήμα, Γιάννη Μουρμούρα, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και Δημήτρη Αβραμόπουλο, που θα παραιτηθεί από βουλευτής, πρότεινε η ΝΔ για την συμμετοχή της στη νέα κυβέρνηση. Ο Σταύρος Δήμας αναλαμβάνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρουν συγκλίνουσες πληροφορίες. Την τελική απόφαση, πάντως, θα έχει ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η πρώτη σύσκεψη εκπροσώπων των ΠαΣοΚ, ΝΔ και Λα.Ο.Σ., υπό την προεδρία του κ. Παπαδήμου, με αντικείμενο τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Η νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί την Παρασκευή στις 14:00.

Βίντεο απ' τη σύλληψη του Μάκαρου στα Σκόπια

Δείτε το:

Με τη γνωστή χειρονομία απάντησε ο Ρονάλντο στους Βόσνιους που τον αποδοκίμαζαν

Δεν έμειναν στη… γιούχα και τα ρυθμικά «Μέσι - Μέσι» οι Βόσνιοι κατά την υποδοχή της εθνικής Πορτογαλίας και συνέχισαν τις… προκλήσεις σε βάρος του Κριστιάνο Ρονάλντο. Μέχρι και στην προπόνηση των Ιβήρων βρέθηκαν φίλοι των γηπεδούχων, που σημάδευαν με λέιζερ τον ποδοσφαιριστή της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος τους έδειξε ποια ακριβώς είναι η άποψή του με την πασίγνωστη χειρονομία του μεσαίου δάχτυλου.

Η κατρακύλα δεν έχει τελειωμό: Στο Υπ. Άμυνας ο Δ. Αβραμόπουλος - Παραιτείται από βουλευτής!!!

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα παραμείνει στην θέση του αντιπροέδρου και του υπουργού Οικονομικών. Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Βενιζέλο. Ο υπουργόςοικονομικώνεπικοινώνησε και με τον Γιώργο Παπανδρέου με τον οποίο όπως λένε πληροφορίες δόθηκαν εξηγήσεις.

Tσιμπάμε στην αποθέωση Σαμαρά απ' το MEGA;

Στα κάγγελα έχουν ανέβει ειδικά Πρετεντέρης και Τρέμη προκειμένου να ακούγονται οι ζητωκραυγές τους "υπερ" του Α. Σαμαρά. Είμαστε σίγουροι ότι ο Αντώνης τις άκουσε. Το θέμα ειναι αν τσιμπάει σε τέτοια κολπάκια που δείχνουν ότι σκοπός τους είναι να τον πάνε στους ώμους προκειμένου να χρυσώσουν το χάπι. Και το χάπι είναι το πότε θα γίνουν οι εκλογές...

Το πρώτο ψέμα του Παπαδήμου ή το τελευταίο του ΠΑΣΟΚ;

Ιδού η απορία:

"Αρρώστησε" το λαμόγιο ο Καπράνος μόλις άκουσε ότι θα τον χώσουν μέσα

Στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού μεταφέρθηκε ο πρώην πρόεδρος του Ταμείου Συντάξεως Εργαζομένων στον Τύπο (πρώην ΤΣΠΕΑΘ και νυν ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) Δημήτρης Καπράνος, που κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του για την υπόθεση της αγοράς από το ταμείο, δομημένου ομολόγου αξίας 130 εκατομμυρίων ευρώ, τον Ιούλιο του 2006 και στο λογαριασμό του οποίου στην Ελβετία βρέθηκαν...

Καταδίκη επίορκων εφοριακών στη Θεσσαλονίκη

Ποινές κάθειρξης 15 χρόνων επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε δύο επίορκους εφοριακούς, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπλοκή στο μεγάλο σκάνδαλο με τις παράνομες επιστροφές Φ.Π.Α., δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, από επιχειρήσεις που παρουσίαζαν εικονικές εξαγωγές.

Liberation: “Ξεφτιλίσαμε τους απατεώνες, τεμπέληδες και gay Έλληνες”. Αυτό είναι το μέγιστο των εγκλημάτων Παπανδρέου και πρέπει να το πληρώσουν.

[Είναι σίγουρο ότι πίσω απ' το γαλλικό άρθρο βρίσκεται η Μέρκελ και οι Γερμανοί ;)]

Δεν πέρασαν λίγες ημέρες από τότε που γράφαμε ότι το μέγιστο έγκλημα των Παπανδρέου δεν είναι οικονομικό. Είναι η καλλιέργεια ανθελληνισμού παγκοσμίως. Οι ξένοι δεν μπορούν να διανοηθούν ότι ο Ελληνικός λαός στην συντριπτική του πλειοψηφία απεχθάνεται τον Παπανδρέου, τα προσωπικά του χαρακτηριστικά και ότι πρεσβεύει.

Νέα κυβέρνηση: Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν ποιοι έρχονται

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα συνάντηση του νέου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδημου με εκπροσώπους ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπείται από τον Νίκο Αθανασάκη, η ΝΔ από τον Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Δημήτρη Σταμάτη, και ο ΛΑΟΣ από τον αντιπρόεδρο του κόμματος Γιώργο Γεωργίου.

Θεωρείται δεδομένο ότι θα αλλουξουν χέρια τα υπουργεία Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη.

Σεισμός στην Πάτρα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο σεισμός ήταν της τάξης των 5,2 Ρίχτερ και το επίκεντρό του ήταν βορειοανατολικά της πόλης.

Ιδού τα όσα αντισυνταγματικά έγιναν τις 3 τελευταίες μέρες. Όσοι μιλούν ακόμη για το 1965, καλά θα έκαναν να το ξανασκεφτούν...

Ιδού τα όσα αντισυνταγματικά έγιναν τις 3 τελευταίες μέρες. Όσοι μιλούν ακόμη για το 1965, καλά θα έκαναν να το ξανασκεφτούν...

1ον. Πως δίνεται η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε κάποιο πρόσωπο χωρίς να έχει παραιτηθεί η κυβέρνηση ή ο Πρωθυπουργός;

Γιούνκερ: Ανοησία η ιδέα μικρότερης ευρωζώνης

Η ιδέα μιας μικρότερης ζώνης του ευρώ, που κυκλοφόρησε σήμερα από τα δημοσιεύματα του Τύπου, είναι μια "ανοησία" που ελέχθη για να δημιουργήσει "διαιρέσεις" στους κόλπους της νομισματικής ένωσης και δεν έχει "καμία πιθανότητα επιτυχίας", δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Κυβερνήσεις συνεργασίας στη μεταπολίτευση

Η κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον κ. Λουκά Παπαδήμο είναι η τέταρτη -ουσιαστικά- κυβέρνηση συνεργασίας στη μεταπολιτευτική Ελλάδα.

Πηγαίνοντας προς τα πίσω, το Νοέμβριο του 1989 ο Ξενοφών Ζολώτας είχε ορκιστεί πρωθυπουργός στην τότε οικουμενική κυβέρνηση καθώς είχε προηγηθεί η συμφωνία των Ανδρέα Παπανδρέου, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και Χαρίλαου Φλωράκη, γιατί κανένα κόμμα δεν είχε καταφέρει να λάβει την αυτοδυναμία στις βουλευτικές εκλογές εκείνο του Ιουνίου 1989.

Και η Δημοκρατική Συμμαχία θα στηρίξει στη Βουλή τη νέα κυβέρνηση, μαζί με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ

«Η Δημοκρατική Συμμαχία θα στηρίξει την κυβέρνηση στη Βουλή, θα παρακολουθεί και θα παρεμβαίνει όποτε και όπως χρειάζεται και εύχεται να βάλει τις βάσεις της εξόδου από τα σημερινά αδιέξοδα. Ελπίζουμε τα πολιτικά κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση να κάνουν το ίδιο, αναφέρει η Δημοκρατική Συμμαχία.

"Ασύλληπτη η ποσότητα φυσικού αερίου στο οικόπεδο νότιας Κρήτης"

Δεκαεννέα φορές περισσότερο φυσικό αέριο από τα 10 τρισ. κυβικά πόδια που ανακαλύφθηκαν στο κυπριακό κοίτασμα «Αφροδίτη» εκτιμάται ότι υπάρχει στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης! Σύμφωνα με τους ειδικούς, μάλιστα, η ανακάλυψη του γιγαντιαίου κοιτάσματος έρχεται να ενισχύσει την άποψη ότι η χώρα μας διαθέτει πολύ μεγάλα αποθέματα υδρογονανθράκων.

Α.Τσίπρας: «Ωμή αλλοίωση της λαϊκής εντολής η "Κυβέρνηση" Παπαδήμα»

Ωμή αλλοίωση της λαϊκής κυριαρχίας, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τις σημερινές εξελίξεις, που κορυφώθηκαν με την συμφωνία στο πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου, ως νέου πρωθυπουργού.Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι η νέα κυβέρνηση και ο νέος πρωθυπουργός καλούνται να υλοποιήσουν μια πολιτική που δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση. Και ως εκ τούτου, καταλληλότερος να αναλάβει αυτό το έργο είναι κάποιος που δεν έχει εκλεγεί και δεν έχει λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό.

Άρχισαν τα όργανα για τον Γιωργάκη

Και ενώ η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει σχηματιστεί φαίνεται πως τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ άρχισαν ήδη για την αντικατάσταση του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του κόμματος.

Μιλώντας σήμερα ο κ. Λιντζέρης στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 ξεκαθαρίζει πως ο κ. Παπανδρέου οφείλει να δρομολογήσει ομαλές πολιτικές εξελίξεις για το κόμμα, φράση που σαφώς δείχνει την πόρτα για αλλαγή ηγεσίας.

Πετσάλνικος: Μου πρότειναν μωρέ να γίνω και Πρωθυπουργός... αλλά δε γούσταρα

[Κολλημένος στην καρέκλα κι αυτός!! Κουβέντα για παραίτηση μετά την ξεφτίλα που έφαγε με τον κάθε τυχαίο βουλευτή να τον θεωρεί ανίκανο να κάνει τον Πρωθυπουργό...]

Ο πρόεδρος της Βουλής τονίζει κατηγορηματικά ότι ο ίδιος «ουδέποτε επεδίωξε να αναλάβει τα καθήκοντα του πρωθυπουργού ούτε καν το είχε σκεφθεί. Γι’ αυτό είχε δηλώσει κατηγορηματικά από το βράδυ της Τρίτης ότι είναι και θα είναι πρόεδρος της Βουλής. Η δήλωση αυτή δεν ήταν για να θολώσει τα νερά. Ήταν μια πραγματικότητα».

Και μη χειρότερα! Πάλι μας εκπροσωπεί ο κολοτούμπας της ΝΔ

Συνάντηση γίνεται αυτή την ώρα για τη μοιρασιά των υπουργείων και συμμετέχουν, απ' το ΠΑΣΟΚ ο Ν. Αθανασάκης, απ' το ΛΑΟΣ ο Γ. Γεωργίου και απ' τη ΝΔ οι Α. Λυκουρέντζος και Δ. Σταμάτης. Προφανώς ο Δ. Σταμάτης χαίρει την αμέριστης εμπιστοσύνης του Προέδρου και είναι σ' όλα τα σημαντικά θέματα μέσα επειδή μόλις πριν 2 βδομάδες δήλωνε:

ΩΧ ΣΑΜΑΡΑ.

   Αντώνη Σαμαρά.
   Για να σε κράζει ακόμα και το ΑΝΤΙΝΕWS κάτι δεν έκανες καλά.Να παρακαλάς και να παρακαλάμε ένα πράγμα.
   Να μπορέσεις και να μεταφέρεις τον αλληλοσπαραγμό στην απέναντι πλευρά.Γιατί για ένα λόγο αρχίζουν και σκοτώνονται στο ΠΑΣΟΚ.
    Μόνο αν αρχίζει και μικραίνει η κουτάλα.Τότε αρχίζουν και τρώγονται μεταξύ τους.
    Στο χέρι σου είναι λοιπόν να πάρεις τουλάχιστον μια σανίδα και να σπάς το χέρι που θα απλώνεται στη κουτάλα.
    Επίσης πρόσεχε τα ΝΟΥΜΕΡΑ της παράταξης.
    Μη τυχόν δε αυτούς που σκέπτεσαι να υπουργοποιήσεις τους βάλεις στο ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.Τους θέλουμε να τους φάμε ζωντανούς.
    Αλλά να μην υπάρχει ΕΝΑ σάιτ,ΕΝΑ μπλοκ της από ΕΔΩ πλευράς που να ΣΕ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ!!!

ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝ

Μας επιβληθηκε η συγκυβερνηση.

Μας επιβληθηκε το Μνημονιο ΙΙ.

Μας επιβληθηκε ο ανθρωπος των τραπεζων, των διαπλεκομενων, του Καρατζαφερη και του Μητσοτακη.

N. Δασκαλαντωνάκης: Μήνυση κατά του ιστολογίου «Fimotro» και του Γ. Παπαγιάννη

Μήνυση κατά του Ιωάννη Παπαγιάννη, ως διαχειριστή του διαδικτυακού ιστολογίου (blog) με την ονομασία «Fimotro», καθώς και κατά παντός άλλου, αγνώστου συμμετόχου, αυτουργού, ηθικού αυτουργού και απλού ή άμεσου συνεργού, ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, υπέβαλε ο πρόεδρος του ομίλου N. Δασκαλαντωνάκης, Νίκος Δασκαλαντωνάκης.

Γιατι επρεπε να σωσουμε το καταρρεον ΠΑΣΟΚ και την διαπλοκη;

Γιατι επρεπε να σωσουμε το καταρρεον ΠΑΣΟΚ του πανιβλακα Γιωργακη;

Γιατι επρεπε να κανουμε το χατιρι της διαπλοκης;

Γιατι επρεπε να μεταφερουμε το προβλημα ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ;

Γρηγόρης Ψαριανός: «Ο Λουκάς Παπαδήμος αποτελεί εγγύηση»!!!!!!!!!!!!!

Κλιμάκιο της «Δημοκρατικής Αριστεράς», με επικεφαλής το βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανό πραγματοποίησε επίσκεψη στην Τρίπολη και σε συνέντευξη τύπου, ανέφερε ότι ο νέος εντολοδόχος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, «είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να αποτελεί εγγύηση, γιατί είναι αποδεκτός και από την κοινωνία και από το πολιτικό κατεστημένο και από τις τράπεζες, τα χρηματιστήρια, την Ευρώπη και το μέσο πολίτη».

Σαμαράς: Ισχύει η συμφωνία της περασμένης Κυριακής

Προσερχόμενος στα γραφεία του κόμματος μετά την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς είπε στους δημοσιογράφους ότι ισχύουν τα συμφωνηθέντα της περασμένης Κυριακής στην Προεδρία της Δημοκρατίας και παρέπεμψε στην ανακοίνωση του νέου Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Πρόσθεσε επίσης ότι θα γίνουν εκλογές άμεσα.

Δεξί Εξτρέμ: Ισχύει και το ότι δεν θα μπούνε βουλευτές της ΝΔ στην Κυβέρνηση; Γιατί πολλά ακούμε για τον Αβραμόπουλο εκτός αν είναι διαρροές του ίδιου για να αυτοπροβληθεί

Αυτός που έβαλε την Ελλάδα στο ευρώ (με μαϊμουδιές) καλείται να την κρατήσει εκεί!

Πρώτη είδηση σε όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα του κόσμου παίζει η ανάδειξη του Λουκά Παπαδήμου στην πρωθυπουργία της Ελλάδας. Απαντες αναφέρονται στο πολιτικό θρίλερ που οδήγησε στην απόφαση αυτή αλλά και στη χαρισματική προσωπικότητα του κ. Παπαδήμου. Μάλιστα εστιάζουν στην εξής ειρωνική πτυχή: Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος ήταν ένας από τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην είσοδο της Ελλάδας στο ευρώ. Τώρα καλείται να τη σώσει, ώστε να παραμείνει στην Ευρωζώνη.

Στις 11.11.11 θα ορκιστεί ο 11ος Πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης

Ο Λουκάς Παπαδήμος είναι ο 11ος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης και θα ορκιστεί αύριο ένδεκα ενδεκάτου του έντεκα. Πολλοί άσσοι μαζεύτηκαν, λέτε να μείνουμε στον άσσο;

http://taxalia.blogspot.com/2011/11/111111-11.html

Μέρκελ: Θα συνεργαστώ με όλους τους Έλληνες ηγέτες

Tην πρόθεσή της να συνεργαστεί με όλους τους Έλληνες ηγέτες εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, ερωτηθείσα σχετικά με την ανάληψη της πρωθυπουργίας στην Ελλάδα από τον Λουκά Παπαδήμο. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Ρουμάνο πρόεδρο στο Βερολίνο, η κ. Μέρκελ είπε επίσης ότι επιθυμεί ευρεία πολιτική στήριξη των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

Πηγή: Reuters

Οι πρώτες δηλώσεις Παπαδήμα

Η πορεία θα είναι δύσκολη, αλλά με συνεργασία τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν, τόνισε ο Λ.Παπαδήμος

Η τιμή είναι μεγάλη και η ευθύνη μεγαλύτερη είπε ο Λουκάς Παπαδήμος λίγο μετά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο.

Οι δύο πρώτοι υπουργοί

Δείτε τους:

Παπαδήμος πριν ένα χρόνο για την κρίση

Δείτε τι έλεγε:

Υπέρ της παραμονής της Ελλαδας στο ευρώ η πλειοψηφία των Γερμανών

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του εβδομαδιαίου περιοδικού STERN, που δημοσιεύεται στο σημερινό τεύχος, οι Γερμανοί είναι διχασμένοι σχετικά με το αν η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη.

Για Κυβέρνηση αορίστου χρόνου έλαβε εντολή ο Παπαδήμος

Τσιμουδιά στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας για το χρόνο εκλογών... αναμένεται σφαγή για το ποιοι θα συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση

Εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης δόθηκε στον κ. Λουκά Παπαδήμο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των κ.κ. Γ. Παπανδρέου, Αντ. Σαμαρά και Γ. Καρατζαφέρη.

Λουκάς Παπαδήμος: Ο ευπατρίδης των τραπεζών

του Γιώργου Βασσάλου από το Αριστερό Βήμα:
http://aristerovima.gr/details.php?id=2867

"ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συμφώνησαν τελικά, μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις, να διορίσουν από κοινού τον Λουκά Παπαδήμο ως πρωθυπουργό. Δημοκρατική Συμμαχία και ΛΑΟΣ στήριξαν ενθουσιωδώς τη διαδικασία αυτή, ενώ το ίδιο έκαναν πιο διακριτικά και η Δημοκρατική Αριστερά και οι Πράσινοι. Οι δυνάμεις αυτές συγκροτούν πλέον επισήμως το «κόμμα της τάξης» που βάζει πλάτη για να εφαρμοστεί η θέληση του ελληνικού και ξένου κεφαλαίου, πάνω στον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό που ήδη ανέτρεψε με τις κινητοποιήσεις του έναν πρωθυπουργό που δεν τον εκπροσωπούσε πια με καμία έννοια.

Προσωρινά κρατούμενος ο Δημήτρης Καπράνος για την υπόθεση των ομολόγων

Στις φυλακές οδηγείται ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ, Δημήτρης Καπράνος, ο οποίος κατηγορείται για βαρύτατα κακουργήματα στο μεγάλο σκάνδαλο των ομολόγων. Ο Δημήτρης Καπράνος κρίθηκε αργά χθες το βράδυ προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του στο ειδικό εφέτη ανακριτηή κ. Λέκκα, που χειρίζεται την υπόθεση.

«Αλμα» της ανεργίας στο 18,4% τον Αύγουστο

Στο 18,4% σκαρφάλωσε το ποσοστό της ανεργίας τον Αύγουστο του 2011 από 12,2% που ήταν τον Αύγουστο του 2010 και 16,5% το Ιούλιο του 2011, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 294.845 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2010 (αύξηση 48,1%) και κατά 87.677 άτομα σε σχέση με το Ιούλιο του 2011 (αύξηση 10,7%) και διαμορφώθηκαν σε 907.953 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.403.503 άτομα.

Μαύρες οι προβλέψεις της Κομισιόν για ύφεση και ανεργία στην Ελλάδα

Στο 16,6% η ανεργία φέτος, στο 18,4% το 2012-2013 λένε και ήδη έπεσαν έξω μιας και όπως βλέπετε στην από πάνω ανάρτηση η ανεργία ήταν τον Αύγουστο ήδη στο 18,4%!! Οπότε φαντάζεστε που θα πάνε και οι υπόλοιπες προβλέψεις

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, η οποία φέτος αναμένεται να παρουσιάσει ύφεση 5,5%, ενώ η ανάκαμψη προσδιορίζεται για το 2013.

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Λ. Παπαδήμος

Στο Προεδρικό Μέγαρο προσήλθε πριν από λίγα λεπτά και πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκάς Παπαδήμος. Ο τραπεζίτης, ακαδημαϊκός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα λάβει εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης στήριξης.

Η σύσκεψη των κυρίων Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη με τον κ. Κάρολο Παπούλια είναι σε εξέλιξη απλό τις 10:00 το πρωί.

Πως πιάστηκε ο Μάκης Ψωμιάδης

Παρά την "βοήθεια" που είχε ο Μάκης Ψωμιάδης ώστε να κρύβεται στα Σκόπια, έπεσε στα χέρια των αστυνομικών Αρχών. Πως έγινε η σύλληψή του.

Ο φυγόδικος ποδοσφαιρικός παράγοντας είχε βρει καταφύγιο στο σπίτι 32χρονου πρώην ποδοσφαιριστή της Καβάλας τον τελευταίο μήνα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Καθημερινή", βοήθεια στην παραμονή Ψωμιάδη στην γειτονική χώρα, φέρεται να εξασφάλιζε...

Η ξεφτίλα μας αντικείμενο -ανεκδοτολογικών και μη- δημοσιευμάτων του ξένου Τύπου

O απεσταλμένος του BBC, Μαρκ Λόουεν κάνει λόγο «μια ακόμη πράξη του απίστευτου πολιτικού δράματος που ζει η Ελλάδα»Ανεκδοτολογική γίνεται η προσέγγιση των τεκταινόμενων στην Ελλάδα, καθώς το ενδιαφέρον όλων είναι στραμμένο στην Ιταλία. Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με έκπληξη τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Η πραγματική αγωνία κυβερνήσεων και αγορών αφορά την έκβαση του ιταλικού στοιχήματος επιβίωσης.

"Τράβηξαν" δύο δισ. από τις τράπεζες, αλλά ηρέμησαν

Το τελευταίο δραματικό 10ήμερο, στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα επιβεβαιώθηκε η άποψη πως η ψυχολογία καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τις ενέργειες των επενδυτών και στην προκειμένη περίπτωση των καταθετών. Καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης και της τρέχουσας εβδομάδας παρατηρήθηκε έντονα η διασύνδεση της αβεβαιότητας και της εκροής καταθέσεων. Όσο η αβεβαιότητα αυξανόταν, τόσο οι καταθέσεις μειώνονταν.

Στο Προεδρικό Μέγαρο κλήθηκε ο Παπαδήμος

Και αναμένεται να φτάσει εντός ολίγου για να συζητήσει τους όρους που βάζει ο Τραπεζίτης στους πολιτικούς προκειμένου να κάνει τη δουλειά που προφανώς δεν μπορούσε να κάνει ο ΓΑΠ.

Σφοδρή επίθεση Παναγιωτακόπουλου στον Γ. Παπανδρέου

Σκληρή κριτική στον Γιώργο Παπανδρέου και αιχμές για τις επιλογές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ ασκεί σε ανακοίνωσή του, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Η οικονομική κατοχή και εξάρτηση μετατρέπεται σε πολιτική κατοχή», σημειώνει ο κ. Παναγιωτακόπουλος, τονίζοντας παράλληλα μεταξύ άλλων, ότι «ο κατ΄ εξοχήν υπεύθυνος αυτής της κατάστασης κ. Παπανδρέου με τις επιλογές του έσπειρε ανέμους και θέρισε θύελλες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ:

Financial Times: «Ελλάδα: Ζητείται Πρωθυπουργός»

To σίριαλ για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης συνεργασίας στην Ελλάδα σχολιάζεται εκτενώς από τον διεθνή Τύπο. Χαρακτηριστικός ο τίτλος των Financial Times «Ελλάδα: Ζητείται Πρωθυπουργός»

Η βρετανική εφημερίδα Guardian γράφει: «Οι Έλληνες ηγέτες αποτυγχάνουν να σχηματίσουν συνασπισμό» σημειώνοντας στον υπότιτλο:

Το «κίνημα Παπαδήμου», το φιάσκο του Γιώργου και τα διλήμματα Σαμαρά

του Μπάμπη Κούτρα

Το «κίνημα Παπαδήμου» εκδηλώθηκε χθες το βράδυ ταυτόχρονα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ως αντίδραση στην επιλογή του κ. Παπανδρέου να τοποθετήσει τον στενό του φίλο κ. Φίλιππο Πετσάλνικο στην θέση του μεταβατικού πρωθυπουργού, και απέκτησε μέσα σε λίγες ώρες υψηλή δυναμική.

Κλείνουν εκκρεμότητες: «Βροχή» τροπολογιών στο παρά 5' απ' τον Παπακωνσταντίνου

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ * ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ



Της ΚΑΤΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Αρον άρον και με διαδικασίες «ψεκάστε-σκουπίστε» παρουσίασε το υπουργείο Περιβάλλοντος χθες στη Βουλή ένα «βουνό» τροπολογιών πάνω στο νόμο για τις οικοδομικές άδειες, πιέζοντας για την κατεπείγουσα ψήφισή τους προκειμένου να προλάβει την -αναμενόμενη, μέχρι εκείνη την ώρα- παραίτηση της κυβέρνησης.

Παράπλευρη απώλεια

Η συνεχιζόμενη, πέρα από κάθε εθνική και πολιτική λογική, δυστοκία σχηματισμού κυβέρνησης μαζί με το πλούσιο παρασκήνιο που τη συνοδεύει -άξιο να αποτελέσει αντικείμενο εξειδικευμένου σεμιναρίου πολιτικής μηχανορραφίας-, υποδεικνύουν την απόλυτη ανικανότητα του πολιτικού μας συστήματος να ανταποκριθεί την ύστατη ώρα στο στοιχειώδες καθήκον της, να διασώσει η χώρα.

Στην κατοχή αλλοδαπού κλοπιμαία από σχολεία

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο Ελλήνων, ηλικίας 23 και 27 ετών, καθώς και σε βάρος αλλοδαπού, υπηκόου Πακιστάν, ετών 24, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και διάθεση των κλοπιμαίων. Μετά από έρευναπου έγινε στο σπίτι του αλλοδαπούν στην Χαλκίδα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ο κ. Παπαδήμος δε θέτει όρους, τονίζει η Συγγρού

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά είχε χθες βράδυ ο Γιώργος Παπανδρέου, όπου τον ενημέρωσε ότι θα μιλήσει μαζί του ο Λουκάς Παπαδήμος.

Στη συνέχεια υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λουκά Παπαδήμο.

Σύμφωνα με συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Παπαδήμος δεν θέτει όρους για να αναλάβει την πρωθυπουργία.

Συνεχίζεται ο αποκλεισμός της Γαύδου... ούτε εχθροί μας να ήτανε...

Σε πολυήμερο ακτοπλοϊκό αποκλεισμό έχει οδηγηθεί η Γαύδος καθώς δεν ανανεώθηκε η σύμβαση με την εταιρία που είχε δρομολογήσει το πλοίο και η οποία έληξε 31 Οκτωβρίου.

Ο δήμαρχος Γαύδου Στρατής Λαμπράκης εκφράζει την ανησυχία του καθώς ορατός είναι ο κίνδυνος να παρουσιαστούν προβλήματα στην τροφοδοσία του νησιού με καύσιμα, φάρμακα και τρόφιμα.

Η Νέα Δημοκρατία να επανεξετάσει την θέση της

ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 10 ΗΜΕΡΕΣ, οι πολιτικές διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη δοκιμάζουν τις αντοχές του Συντάγματος και κινούνται στα όρια της εκτροπής, με αποκλειστική ευθύνη τού μέχρι σήμερα πρωθυπουργού. Μετά την εγκληματική πρωτοβουλία για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, ο Γ. Παπανδρέου αποφάσισε να ζητήσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, προκειμένου αυτή να μετατραπεί από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε ψήφο αποχώρησης.

Οι όροι Παπαδήμου για να γίνει πρωθυπουργός

Οι σφοδρές αντιδράσεις από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και οι απειλές για ανταρσία από τους βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης, κατά τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης, σε ενδεχόμενη κυβέρνηση Πετσάλνικου, οδήγησαν τον Γιώργο Παπανδρέου να αλλάξει εκ νέου τη στάση του και να προτείνει τον Λουκά Παπαδήμο για μεταβατικό πρωθυπουργό.

Προφυλακιστέος... στα Σκόπια ο Μάκης Ψωμιάδης! Δεν τον εκδίδουν μέχρι να σιγουρευτούν ότι δεν θα βγάλουμε Πρωθυπουργό "Φίλιππο" ;)

Προφυλακιστέος για διάστημα 40 ημερών - κατά το οποίο πρέπει να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες για την έκδοσή του στις ελληνικές αρχές - κρίθηκε από Πρωτοδικείο των Σκοπίων ο Μάκης Ψωμιάδης.

Ο Μ. Ψωμιάδης, ο οποίος διώκεται με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε εκβιάσεις, απάτες, δωροδοκίες και αλλοιώσεις αγώνων ποδοσφαίρου - «στημένα παιχνίδια», συνελήφθη το πρωί στα Σκόπια. Η σύλληψή του έγινε από τις Αρχές Ασφάλειας των Σκοπίων ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών που παρασχέθηκαν από τις Ελληνικές Αρχές.