14 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΝΟ ΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΠΙΛΟΤΟ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΕΙ! Κύμα μαζικών παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά

Καταγράφηκαν 31 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, ενώ σημειώθηκε και μια εικονική αερομαχία πάνω από το Αιγαίο στην οποία ενεπλάκησαν ελληνικά και τουρκικά αεροσκάφη

Σε νέες μαζικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου προχώρησαν την Τετάρτη τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Συγκεκριμένα καταγράφηκαν 31 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, ενώ σημειώθηκε και μια εικονική αερομαχία μεταξύ των Τούρκων εισβολέων και των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών επιφυλακής πάνω από το Αιγαίο.

Τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας κατέγραψαν δύο σχηματισμούς αποτελούμενα από έξι και δύο αεροσκάφη αντίστοιχα καθώς και δύο μεμονωμένα τουρκικά αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου τύπου CN - 235 τα οποία εισήλθαν χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών και συγκεκριμένα στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, πραγματοποιώντας πέντε παραβάσεις, ενώ δύο αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.