29 Οκτωβρίου 2017

Απόδραση Πυρήνων-Μαζιώτη σχεδίαζε ο 29χρονος: Η σχέση με τη Ρούπα και η δεύτερη προσαγωγή υπόπτου

Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας «χτίζουν» μέσα από όσα βρήκαν, το προφίλ του 29χρονου που συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου σε επιχείρηση στον Αγιο Παντελεήμονα για την εμπλοκή του στην δολοφονική απόπειρα του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και την αποστολή των τρομοδεμάτων στον Β. Σόιμπλε, στο ΔΝΤ κ.α.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 29χρονος, συμμετείχε μαζί με την Πόλα Ρούπα στο σχέδιο, τον Φεβρουάριο του 2016 για την απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού του Νίκου Μαζιώτη και μελών των Πυρήνων της Φωτιάς.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ρούπα είχε εφοδιάσει τον νεαρό με τα πλαστά στοιχεία που χρησιμοποίησε για να ενοικιάσει την γιάφκα στην οδό Αλκαμένους όπου και συνελήφθη.



Επίσης η εύρεση στο σπίτι της Αλκαμένους 4 κιλών ζελατοδυναμίτιδας, εκτιμούν οι αστυνομικοί ότι τον συνδέει και με την βόμβα που εξερράγη στις 13 Οκτωβρίου του 2016 έξω από το σπίτι της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Τσατάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίεςπου επικαλείται το thetoc.gr εξετάζεται ο ρόλος του 29χρονου στην έκρηξη βόμβας στα γραφεία του ΣΕΒ στις 24 Νοεμβρίου του 2015 την οποία ανέλαβε η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.

Στην απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο υπουργείο Εργασίας στις 12 Δεκεμβρίου του 2016.Ο μηχανισμός είχε εξουδετερωθεί. Αλλά και στην έκρηξη βόμβας στην τράπεζας Eurobank στην οδό Σανταρόζα 19 Απριλίου 2017.

Την ευθύνη είχε αναλάβει η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.

Συμμετείχε και στο σχέδιο Γοργοπόταμος;
Το σχέδιο «Γοργοπόταμος» ήταν το σχέδιο που είχαν εκπονήσει τον Ιανουάριο του 2015 οι Πυρήνες μαζί με τον τότε δραπέτη Χριστόδουλο Ξηρό για την απελευθέρωση μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς απο τον Κορυδαλλό.

Η σύλληψη του Ξηρού είχε τινάξει το σχέδιο στον αέρα και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο 29χρονος είχε ρόλο.



Δεύτερη προσαγωγή
Σύμφωνα με πληροφορίες, στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής προσήχθη ο ιδιοκτήτης του cafe bar στο Ελληνικό στο οποίο σύχναζε ο 29χρονος, αμέσως μετά τις έρευνες που έγιναν στο σπίτι του.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές ενημέρωσης που επικαλείται το bloko.gr, θεωρείται πολύ πιθανό μετά τις ενδείξεις και τα ευρήματα να σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία και η προσαγωγή να μετατραπεί σε σύλληψη.

Άλλο κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής εξακολουθεί να κάνει φύλλο και φτερό τη γιάφκα από την οποία ο 29χρονος Κ.Γ. μετέφερε τον οπλισμό και την εκρηκτική ύλη αλλά άφησε πίσω του στοιχεία τα οποία πιθανότατα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης να πρόκειται για ηλεκτρονικά αρχεία και χειρόγραφες σημειώσεις.

Μετά από αυτό ενδέχεται να προκύψουν στοιχεία για το ποιός ή ποιοί ήταν οι επόμενοι στόχοι της οργάνωσης για λογαριασμό της οποίας ο 29χρονος είχε νοικιάσει τηγ γιάφκα.