05 Απριλίου 2018

«Μαζεύουν» τις δηλώσεις Καμμένου για τη μεταφορά προσωπικού σε Αιγαίο και Έβρο

Να… συμμαζέψουν τις χθεσινές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου αναφορικά με την προώθηση 7.000 μονίμων και στρατευσίμων στα νησιά και στον Έβρο εντός των επομένων ημερών, επιχειρούν κύκλοι του υπουργείου Άμυνας, αποσυνδέοντας τη συγκεκριμένη κινητικότητα από την τουρκική προκλητικότητα.

Πηγές του υπουργείου σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα, αναφέρουν ότι η όποια μεταφορά προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων εντάσσεται στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσής τους που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο και συνεχίζεται σε βάθος χρόνου.

Στο ίδιο πλαίσιο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εντάσσεται η αλλαγή του τρόπου κατάταξης νεοσυλλέκτων που ήδη εφαρμόζεται από τη 2018 Β ΕΣΣΟ, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Είχε προηγηθεί χθες η σκληρή προειδοποίηση του υπουργού Άμυνας προς την Τουρκία, σε ομιλία του κατά τη διάρκεια άσκησης του στρατού ξηράς στην Ικαρία.

«Στέλνουμε ένα μήνυμα αποτροπής, ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και ένα μήνυμα ότι αν τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό ελληνικής γης, θάλασσας ή αέρα θα αντιμετωπιστούν όπως τους αντιμετωπίσαμε στους παγκόσμιους πολέμους, όπως το 1821 και όποτε ο Ελληνισμός εκλήθη να αμυνθεί», τόνισε ο Π. Καμμένος και αμέσως μετά επισήμανε: «Μεταφέρουμε συνέχεια προσωπικό στο Αιγαίο και στον Έβρο. Ήδη, εντός των επομένων ημερών, 3.500 προσωπικό θα μεταφερθεί στα νησιά, στη δύναμη της ΑΣΔΕΝ, η οποία μετατρέπεται σε Στρατηγείο Αρχιπελάγους και άλλοι 3.500, μόνιμο και στρατεύσιμο προσωπικό, θα μεταφερθούν στον Έβρο».

«Είμαστε έτοιμοι - και αυτό ξέρω ότι δεν αρέσει σε πολλούς έξω από την πατρίδα - να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή από οποιονδήποτε. Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, δεν περιμένουμε ούτε από συμμάχους ούτε από φίλους», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.