27 Απριλίου 2018

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εθνικά επιζήμια η κυβέρνηση-Πολιτική αλλαγή η μόνη λύση

Tι θα ζητήσει από τους τομεάρχες της ΝΔ ο Πρόεδρος της ΝΔ στη σημερινή σύσκεψη

Οικονομία και εθνικά θέματα θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης των τομεαρχών που συγκαλεί ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 11 το πρωί, στην Πειραιώς. Αναμένεται να επισημάνει ότι η κυβέρνηση είναι εθνικά επιζήμια τόσο στην οικονομία όσο και στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής και θα τονίσει ότι η μόνη λύση είναι η πολιτική αλλαγή.

Το μήνυμα ότι οι δανειστές πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έλαβαν έναντι της Ελλάδας από τον Νοέμβριο του 2012 επί κυβέρνησης Σαμαρά, για διευθέτηση του κόστους εξυπηρέτησης του ελληνικού Δημοσίου χρέους, χωρίς προυποθέσεις, έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, στο τετ α τετ που είχε με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ την Πέμπτη το απόγευμα.

Υπενθύμισε μάλιστα στον Κ.Γιούνγκερ ότι την απόφαση αυτή, είχε λάβει τότε το Eurogroup με επικεφαλής τον ίδιο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκτενώς στο σχέδιο το οποίο θα εφαρμόσει η κυβέρνησης της ΝΔ καθώς προεξοφλεί τη νίκη της στις εκλογές που δεν αποκλείει να γίνουν το Φθινόπωρο μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος και πριν η κυβέρνηση αναγκαστεί να εφαρμόσει τα μέτρα που ήδη ψήφισε, τις νέες μειώσεις στις συντάξεις και το αφορολόγητο.

Επανέλαβε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ, στον πρόεδρο της Κομισιόν, ότι δεν τον δεσμεύει το αναπτυξιακό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο θα καταθέσει η κυβέρνηση στους δανειστές. Η ΝΔ έχει επεξεργαστεί πλήρως της δική αναπτυξιακή πρόταση η οποία στοχεύει στην προσέλκυση επενδύσεων και μέσω της μείωσης της φορολογίας, όπως τόνισε.

Κρας τεστ οι Ευρωεκλογές

Αν δεν γίνουν πρόωρες εκλογές το Φθινόπωρο, το πρώτο κρας τεστ για τη ΝΔ θα είναι οι ευρωεκλογές στις 26 Μαίου του 2019. Απασχολούν πολύ το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που ήδη προετοιμάζει τον προεκλογικό του αγώνα απέναντι στον ευρωσκεπτικισμό που διευρύνεται αλλά και την ακροδεξιά που παίρνει «κεφάλι» σε πολλές χώρες και πιέζει τις κεντροδεξιές κυβερνήσεις να κλίνουν σε μια πιο σκληρή γραμμή και απέναντι στην Ελλάδα.

Ο επικεφαλής της καμπάνιας Ντάρα Μέρφι θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 29 και 30 Μαΐου και θα συναντηθούν με τον κ. Μητσοτάκη.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμηνύει ότι η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις μεγάλες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η χώρα το επόμενο διάστημα με τις αλλαγές που γίνονται στην ΕΕ.

Σάλος με τον διάδοχο του Κριμιζή

Ψηλά κρατάει η Αξιωματικη Αντιπολίτευση το θέμα της παραίτησης του διακεκριμένου ακαδημαικού κ. Σταμάτη Κριμιζή από τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό. «Καταγγέλλει αδιαφάνεια» δήλωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη. «Ο αρμόδιος υπουργός, αντί να επιχειρεί την απαξίωση ενός επιστήμονα που έχει εργαστεί στη NASA, οφείλει να δώσει άμεσα απαντήσεις:

Ποιος και με ποια κριτήρια θα διαχειριστεί τα 40 εκατομμύρια που προορίζονται για τη χρηματοδότηση του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού;». Επανήλθε η ΝΔ και για τον αντικαταστάτη του κ.Κριμιζή. Παρουσίασε ένα χαρακτηριστικό δείγμα από το δημόσιο λόγο του νέου διαστημικού διευθυντή που επέλεξε ο αρμόδιος επί του Διαστήματος Υπουργός Νίκος Παππάς. Πρόκειται για τον κ. Χριστόδουλο Πρωτοπαπά ο οποίος πριν δύο χρόνια έγραφε στα κοινωνικά δίκτυα. «Η Ελλάδα και η Ρωμιωσύνη δεν πεθαίνει ποτέ κουφάλες Ευρωπαίοι.

Οταν εμείς κτίζαμε ναούς και γράφαμε κωμωδίες και τραγωδίες εσείς ζούσατε στις λάσπες, τρώγατε ωμό κρέας και μιλούσατε άπλυτοι με άναρθρες κραυγές». Ακολουθούσαν φωτογραφίες με το ηλιοβασίλεμα στο Σούνιο. «Προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση οι απόψεις του κ. Πρωτοπαπά, καθώς μέχρι στιγμής κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν έχει υποστηρίξει ότι ψεκάζουν και στο Διάστημα» ανέφερε με χλευασμό το γραφείο τύπου της ΝΔ.

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/kiriakos-mitsotakis-ethnika-epizimia-kivernisi-politiki-allagi-moni-lisi