09 Ιουνίου 2024

Σύμη: Οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή για τον θάνατο του παρουσιαστή του BBC


Έφτασε στη Σύμη ο ιατροδικαστής που αναμένεται να ρίξει φως στην αιτία θανάτου του 67χρονου παρουσιαστή του BBC, Dr. Michael Mosley, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός κοντά στην παραλία Αγία Μαρίνα το πρωί της Κυριακής (09/06).

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο ιατροδικαστής αποκλείει μέχρι στιγμής την εγκληματική ενέργεια. Ωστόσο, η σορός βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη και γι’ αυτό δεν μπορεί να διαπιστώσει την αιτία θανάτου, μακροσκοπικά, ούτε μπορεί να αποφανθεί αν ο 67χρονος έπεσε από βράχια. Επιπλέον, κατά τις ίδιες πληροφορίες του enikos.gr, ο ιατροδικαστής δεν διακρίνει χτυπήματα.

Στο νησί έχει μεταβεί και κλιμάκιο εγκληματολογικών ερευνών.

Τα ίχνη του παρουσιαστή είχαν χαθεί την περασμένη Τετάρτη, με τη σορό να εντοπίζεται σήμερα, Κυριακή (09/06), το πρωί, ύστερα από ανάλυση υλικού κάμερας της ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφοι, μαζί με τον δήμαρχο Σύμης, Ελευθέριο Παπακαλοδούκα, επιβιβάστηκαν σε βάρκα προκειμένου να τραβήξουν πλάνα από το σημείο όπου διενεργούνταν έρευνες.

Αργότερα, στην ανάλυση του υλικού της κάμερας της ΕΡΤ, ο εικονολήπτης Αντώνης Μυστιλόγλου, διέκρινε μια λάμψη σε ένα πλάνο, η οποία προέρχονταν από το ρολόι που φορούσε ο Mosley.

Τότε, κάνοντας ζουμ διέκριναν τον άνθρωπο ανάσκελα, σημαίνοντας συναγερμό στις Αρχές. Οι πληροφορίες της ΕΡΤ έκαναν λόγο για καρδιακό επεισόδιο που φέρεται να υπέστη ο 67χρονος, καθώς εντοπίστηκε νεκρός με το χέρι στο στέρνο.