22 Οκτωβρίου 2024

📺Πώς το ελληνικό FBI θα ερευνήσει πιθανές διασυνδέσεις της Greek Mafia με το λαθρεμπόριο καυσίμων


Το ελληνικό FBI πρόκειται να ασχοληθεί ενδελεχώς με την Greek Mafia, αναζητώντας διασυνδέσεις με τον χώρο των υγρών καυσίμων, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Συγκεκριμένα, με βάση τα όσα αναφέρει ο ΣΚΑΪ, τα συμβόλαια θανάτου των τελευταίων ετών έχουν στο επίκεντρο το λαθρεμπόριο και τη νοθεία καυσίμων, αλλά και το λαθρεμπόριο τσιγάρων, κάτι που αποδεικνύεται από τις δολοφονίες του «Θείου Τζο», του «Ράμπο», του «Νιόνιου» και του «Ζαμπόν».

Τα θύματα ήταν αφανείς ιδιοκτήτες δεκάδων πρατηρίων, φέρνοντας χημικούς διαλύτες από τη Βουλγαρία, ενώ εγκαθιστούσαν δεξαμενές και λογισμικά, προκειμένου με τηλεχειριστήρια να τροφοδοτούν τις αντλίες με νοθευμένα καύσιμα.

Ο ρόλος του ελληνικού FBI

Τρεις από τις δολοφονίες που έγιναν στους κύκλους της Greek Mafia εξιχνιάστηκαν και αποδείχτηκε ότι πίσω κρύβονταν μέλη της γεωργιανορωσικής μαφίας, που προσπάθησε να επεκταθεί στην Ελλάδα.

Πλέον, η Ελληνική Αστυνομία θα εμπλακεί στον πόλεμο με την Greek Mafia, ενεργοποιώντας τους αξιωματικούς του ελληνικού FBI. Προτεραιότητα θα δοθεί στην ακολουθία του χρήματος μέσα στους κόλπους της μαφίας, με στόχο να απενεργοποιηθούν τα κεφάλια της, που άλλωστε δίνουν και τις εντολές για τις δολοφονίες.