20 Νοεμβρίου 2024

📺ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΠΟΡΤΑ😜😜Σοκαριστικό βίντεο: Τίγρης στην Κίνα κατεδαφίζει σιδερένια πόρτα και επιτίθεται σε αγρότη


Οι κινεζικές αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση μετά από βίντεο που δείχνει αγρότη να γλιτώνει από τίγρη της Σιβηρίας που του επιτέθηκε.

Το περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα στη βορειότερη επαρχία Χεϊλονγκιάνγκ και σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, δύο άνδρες φέρεται να δέχθηκαν επίθεση, από τους οποίος ο ένας είναι αγρότης 65 ετων που χρειάστηκε να χειρουργηθεί στο χέρι.

Σύμφωνα με αναφορές, αυτή τη στιγμή δύο τίγρεις της Σιβηρίας κυκλοφορούν ελεύθερες στο κορεατο-κινεζικό χωριό Jixing της επαρχίας Bori, στην περιοχή Chitaihe της επαρχίας Χεϊλονγκιάνγκ, και οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει αν τις αιχμαλώτισαν. Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη εμφάνιση μιας τίγρης της Σιβηρίας στην επαρχία Boli της Κίνας.

Βίντεο που κοινοποιήθηκε στο Weibo, μια κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης την Τρίτη, απαθανατίζει τη στιγμή που ο άνδρας βγαίνει στο δρόμο, εντοπίζει την τίγρη και γρήγορα κλείνει μια μεγάλη σιδερένια πόρτα. Λίγο μετά, το τεράστιο ζώο πέφτει με ορμή στην πόρτα και ο άνδρας τρομοκρατημένος τρέχει προς το σπίτι.


Το Reuters ανέφερε ότι ο γιος του άνδρα ενημέρωσε έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι δύο τίγρεις ήταν ελεύθερες. Οι ντόπιοι κλήθηκαν να καλέσουν τις αρχές αν εντοπίσουν τις τίγρεις και να προστατεύσουν τα ζώα τους.

Οι τίγρεις της Σιβηρίας είναι γενικά πιο δραστήριες τις πρώτες πρωινές ώρες και το σούρουπο, ανέφερε το Reuters επικαλούμενο ανακοίνωση των αρχών. «Σε σύγκριση με άλλα μεγάλα αιλουροειδή, μπορούν να συνυπάρχουν με ανθρώπους και δεν είναι πολύ επιθετικές», ανέφερε.

Τον Οκτώβριο του 2021, η Κίνα ίδρυσε το Εθνικό Πάρκο Τίγρης και Λεοπάρδαλης της Βορειοανατολικής Κίνας που εκτείνεται σε 14.100 τετραγωνικά χιλιόμετρα στις επαρχίες Jilin και Heilongjiang της χώρας. Το πάρκο δημιουργήθηκε για να προστατεύσει και να αποκαταστήσει τους βιότοπους της τίγρης της Σιβηρίας και της λεοπάρδαλης Amur.

Η τίγρη της Σιβηρίας, το μεγαλύτερο είδος τίγρης στον κόσμο, απειλείται με εξαφάνιση και περιλαμβάνεται στην Κόκκινη Λίστα της Διεθνούς Ένωσης Προστασίας της Φύσης (IUCN).