24 Μαρτίου 2011

Tα ψέματα Παπανδρέου για το ίδρυμα Καντάφι

O Γ.Παπανδρέου στην βουλή δήλωσε ότι είχαν βάλει το όνομά του στο site του υιού Καντάφι χωρίς την συγκατάθεσή του:


Όμως το όνομά του (και φωτογραφία και σύντομο βιογραφικό) υπάρχει στο site του γιου Καντάφι

τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2010.


Τώρα θυμήθηκε ότι δεν είχε αποδεχτεί την συμμετοχή του;

Γιατί δεν είχε ζητήσει να αποσυρθεί το όνομά του από το site του
ιδρύματος τον ΙΟΥΝΙΟ του 2010 όταν επισκέφθηκε την Λιβύη και αγκαλιαζόταν με το φιλαράκι του;

Με αυτά που λέει αποδεικνύεται όχι μόνο ψεύτης
αλλά
αγνώμων και προδότης των φίλων του.

kolotoubes.blogspot.com

Συνεχίζει να σκοτώνει η "γρίπη" και ο Λοβέρδος πανηγυρίζει το Πρωτάθλημα

http://www.greek-radar.gr/wp-content/uploads/2011/02/H1N1.jpgΣυνεχίζει να "σκοτώνει" η γρίπη αλλά το αυτί του Λοβέρδου δεν ιδρώνει (Στη φώτο το εμβόλιο που πέρσι κορόιδευε και κατηγορούσε τη ΝΔ που τα προμηθεύτηκε και φέτος θυμήθηκε να προτρέψει τον κόσμο να το κάνει αφού είχαν πεθάνει ήδη 100 άτομα). Επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της γρίπης τις τελευταίες έξι ημέρες. Συνολικά ο αριθμός των θυμάτων της νόσου ανέρχεται σε 162.

Λόγω εποχής τις τελευταίες μέρες παρατηρείται ύφεση των κρουσμάτων και μειώθηκε αισθητά ο αριθμός των νοσηλευομένων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων λόγω της γρίπης. Την περασμένη Παρασκευή οι ασθενείς που νοσηλεύονταν με επιπλοκές της νόσου στις ΜΕΘ ήταν 62, ενώ η τρέχουσα εβδομάδα «κλείνει» με 41 ασθενείς.

Παράλληλα, δεν χρειάστηκε να εισαχθεί κανένας ασθενής με επιπλοκές εξαιτίας της γρίπης σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Πάντως, από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ 363 άνθρωποι.

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ εκτιμούν ότι η εποχική γρίπη θα συνεχιστεί, με φθίνουσα πορεία, για τουλάχιστον άλλες δύο εβδομάδες, διάστημα κατά το οποίο αναμένουν ότι θα συνεχιστεί η καταγραφή θανατηφόρων περιστατικών αλλά με την ίδια χαμηλή ένταση που παρατηρείται την τελευταία εβδομάδα.

Ρε Καρχιμάκη, αφού δεν το κατέχεις το άθλημα τι το θες το Facebook; Γιατί δεν περιορίζεσαι σ' αυτό που ξέρεις καλά: Να βόσκεις χοίρους;

Θύμα της τεχνολογίας και των περίεργων ατραπών της έπεσε όπως o ίδιος δήλωσε (ΣΣ. και δυσκολευόμαστε να τον πιστέψουμε) στο Ράδιο Κρήτη ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης σχετικά με την αποκάλυψη που πήρε πανελλήνιες διαστάσεις ότι είναι μέλος του γκρουπ «Ανεξάρτητη Κρήτη» στο facebook.

Ο Λασηθιώτης πολιτικός τόνισε ότι τέτοιες ενέργειες και κινήσεις όχι μόνο δεν τις επικροτεί, αλλά είναι και απέναντι σε τέτοιες λογικές που μόνο κακό μπορούν να κάνουν στην Κρήτη ενώ- πρόσθεσε ότι «στο facebook μπορεί να σε κάνει φίλο, όποιος θέλει.. ό,τι έγινε- έγινε εν αγνοία μου κατέληξε !! (ΣΣ. Δεν είναι έτσι ακριβώς... μιας και στο γκρούπ γράφτηκε αυτός απαντώντας σε πρόσκληση κάποιου... άρα πολύ καλά ήξερε τι έκανε... αλλά είπαμε χοιροβοσκός είναι, έχει το ακαταλόγιστο)

http://irakliotikosteki.blogspot.com/

Μιχελάκης: Ας θυμηθεί το ΠΑΣΟΚ ποιος μίλαγε για "Τιτανικούς" και "διεφθαρμένη χώρα" στο εξωτερικό

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRtqPPGarzK7drbXXwHiGzahqwjTmU4zA8ZUhZyz1l-kEYKTOc7rw&t=1Απαντώντας στον Πεταλωτή, που πριν λίγο κατηγόρησε τον Σαμαρά επειδή τόλμησε να πει στις Βρυξέλλες, ότι η πολιτική ΠΑΣΟΚ "δεν βγαίνει" και χρειάζεται αλλαγές, ο Μιχελάκης είπε:

«Ο κύριος Πεταλωτής, πριν μιλήσει για τη Νέα Δημοκρατία, ας θυμηθεί το τι έλεγαν ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου, αλλά και ο κ. Παπακωνσταντίνου για την Ελλάδα και τους Έλληνες στο εξωτερικό.

Μιλούσαν για “Τιτανικό”, για “διεφθαρμένη χώρα”, για “οικονομία στην εντατική”.

Αλλά επειδή αμφισβητεί το αν η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ “βγαίνει”, τον συμβουλεύουμε να ρωτήσει τους χιλιάδες άνεργους, συνταξιούχους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες.

Και έτσι θα μάθει»

Πως ονομάζει η ΝΔ το Υπουργείο ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ;

Δείτε στη φώτο και ελπίζουμε να μην είναι κατά λάθος:


Ίσως πείτε "λεπτομέρειες"...Δεν πειράζει, ας αρχίσει από τα μικρά...


kolotoubes.blogspot.com

Οι τουρκικές επιχειρήσεις επενδύουν στην ελληνική αγορά

http://franchise.business-opportunities.biz/wp-content/uploads/2009/02/mado.jpgΟι τουρκικές επιχειρήσεις τροφίμων Mado (παγωτά), Citir simit(κουλούρια), ανακοίνωσαν τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα, όπως αναφέρει σε έγγραφό του το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στην Άγκυρα.

Ακόμη, όπως αναφέρεται, η ελληνική κατασκευαστική εταιρία Athena και η τουρκική Arma-Elektropanc, ανέλαβαν από κοινού έργα υποδομής σε αεροδρόμιο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενώ η ναυτιλιακή εταιρία Λέσβου ΝΕΛ σε κοινοπραξία με την με την τουρκική Rhea Girisim Yatirim Ortakligi συνέστησαν την κοινοπραξία επενδύσεων Ido Marmarα Ege προκειμένου να συμμετάσχει στον διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης της IDO Istanbul Deni Otobusleri AS.

Επίσης, στην περιοχή της Περγάμου συνεστήθη μικτή ελληνο-τουρκική επιχείρηση από την S&B Βιομηχανικά Ορυκτά και την Pergem Mineral Mining Industry.

Λιβύη: Τους 100 φτάνουν οι νεκροί μεταξύ των αμάχων από τις επιδρομές της διεθνούς συμμαχίας, σύμφωνα με την κυβέρνηση του Καντάφι

109 οι νεκροί την τελευταία εβδομάδα στη Μιζουράτα από τις δυνάμεις του Καντάφι, σύμφωνα με τους εξεγερμένους.

Οι επιδρομές της διεθνούς συμμαχίας έχουν προκαλέσει μέχρι στιγμής "περίπου 100 θανάτους" αμάχων στη Λιβύη, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Μούσα Ιμπραχίμ, εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

"Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ότι οι δυτικές κυβερνήσεις μάχονται στο πλευρό των ανταρτών. Αυτό δεν το επιτρέπει η απόφαση των Ηνωμένων Εθνών", δήλωσε ο Ιμπραχίμ στους δημοσιογράφους.

"Έχουμε λάβει πληροφορίες ότι πιθανόν σήμερα οι αεροπορικές επιδρομές θα πλήξουν τα κέντρα τηλεπικοινωνιών και μεταδόσεων (...) Αυτό, αν συμβεί, θα είναι ανήθικο και παράνομο. Πρόκειται για πολιτικούς στόχους", πρόσθεσε.

Ο Ιμπραχίμ επεσήμανε άλλωστε ότι οι νεκροί από τις επιθέσεις των δυτικών συμμάχων "πλησιάζουν τους 100". Πάντως οι αξιωματούχοι της συμμαχίας διαψεύδουν ότι έχουν σκοτωθεί άμαχοι από τις επιχειρήσεις τους.

"Κρατήσαμε το λόγο μας. Έχουμε κηρύξει κατάπαυση πυρός. Απαντάμε μόνο στις αεροπορικές επιδρομές, που είναι δικαίωμά μας, ενώ οι αντάρτες στα ανατολικά επιτίθενται στο στρατό μας με την κάλυψη των αεροπορικών επιδρομών", υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Μουάμαρ Καντάφι.

Από την πλευρά των εξεγερμένων ένας γιατρός σε νοσοκομείο της Μιζουράτα δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι δυνάμεις του Καντάφι σκότωσαν την τελευταία εβδομάδα 109 ανθρώπους και τραυμάτισαν περισσότερους από 1.300 στη διάρκεια των επιθέσεών τους εναντίον της πόλης.

"Από την προηγούμενη Παρασκευή οι επιθέσεις των δυνάμεων του Καντάφι έχουν προκαλέσει το θάνατο 109 μαρτύρων και έχουν τραυματίσει ακόμη 1.300, από τους οποίους οι 81 είναι σοβαρά", δήλωσε ο γιατρός που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Χθες Πέμπτη "τέσσερις μάρτυρες έπεσαν από τα πυρά ελεύθερων σκοπευτών", πρόσθεσε.

ΓΑΠ-ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ: 9 συναντήσεις μέσα σ' ένα χρόνο!!! Τι συζητάνε;;;;;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj-2ZOhCRnKDB-4I1pHPwZ4uG1fZy1cQzeB0C3ewN9U76TvWH3YNvu80ck8Ddt4qiCHOP0ewTmSfkSF5mSHtfYYdS0rM3nCc2GzVspqhzh5D9F9RrL6mS_cobIFEelPbdamzhn6OqbwKMDw/s1600/%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%B5.jpgΟ υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, χαρακτήρισε «εποικοδομητική» τη συνάντηση που είχαν το απόγευμα στις Βρυξέλλες οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου και της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Ήταν η ένατη κατά σειρά συνάντηση σε σχετικά μικρή περίοδο, ενός χρόνου. Διεξήχθη σε εποικοδομητική ατμόσφαιρα και το σημαντικό είναι ότι υπάρχει βούληση από τις δύο πλευρές για τη συνέχιση του διαλόγου» ανέφερε ο κ. Μιλόσοσκι.

Πρόσθεσε ότι η σημερινή συνάντηση ήταν ακριβώς στο πλαίσιο της συνέχισης του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών για το ζήτημα της ονομασίας, ως ο καλύτερος τρόπος για την εμπέδωση της εμπιστοσύνης και για την προσέγγιση των θέσεων των δύο πλευρών.

ΑΝΤΕ ΤΥΧΕΡΑΚΗΔΕΣ ΣΑΣ ΕΦΕΞΕ ΠΑΛΙ: ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΕΔ και ΣΑ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 2011, απαλλάσσει όλα τα στελέχη, τους οπλίτες και σπουδαστές των Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και αντιστοίχων των Σωμάτων Ασφαλείας (όπου δύναται εφαρμοσθεί), από την έκτιση του υπολοίπου των πειθαρχικών ποινών.

Η απαλλαγή θα ισχύσει από 24 Μαρτίου 2011 για όλες τις μέχρι τότε επιβληθείσες ποινές.

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη τριών ατόμων για προσπάθεια εξαπάτησης του ΣΔΟΕ εμπλέκοντας τον Καραμανλή!

http://www.athina984.gr/files/news-images/SDOE2k10v.pngΕπιχειρηματίας και δύο υπάλληλοί του καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση τριών μηνών, επειδή προσπάθησαν να «διευθετήσουν» υπόθεση φορολογικής απάτης στο ΣΔΟΕ, χρησιμοποιώντας το όνομα του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το Σεπτέμβριο του 2006. Γυναίκα-υπάλληλος σε εταιρία που αναλαμβάνει την καθαριότητα σε δημόσια ιδρύματα και επιχειρήσεις επικοινώνησε με τον τότε περιφερειακό διευθυντή Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ, υποστηρίζοντας ότι τηλεφωνούσε από το γραφείο του Κώστα Σταϊκούρα. Ζητούσε δε, κατόπιν προκαθορισμένου ραντεβού να δει υπάλληλο - τον συγκατηγορούμενό της - προκειμένου να εξετάσουν υπόθεση παραγραφής προστίμων δεκάδων χιλιάδων ευρώ για έκδοση πλαστών τιμολογίων.

Το τηλεφώνημα κίνησε τις υποψίες του πρώην διευθυντή της Υπηρεσίας ο οποίος έκλεισε το ραντεβού, αλλά προηγουμένως τηλεφώνησε στον κ. Σταϊκούρα, ζητώντας να πληροφορηθεί εάν ήταν ενήμερος για την «παρέμβαση». Αφού πληροφορήθηκε ότι επρόκειτο για απάτη, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και μετά από έρευνα συνελήφθησαν οι κατηγορούμενοι.

Το δικαστήριο έδωσε αναστολή στην ποινή της γυναίκας, ενώ για τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και τον άλλο υπάλληλο αποφάσισε οι ποινές τους να είναι εξαγοράσιμες προς 5 ευρώ τη μέρα.

Οι Ευρωπαίοι "έτοιμοι, υπό όρους" να βοηθήσουν οικονομικά την Πορτογαλία

http://greengrowthleaders.org/wp-content/uploads/2011/03/EU_og_penge.jpgΗ Ευρώπη δηλώνει σήμερα έτοιμη να βοηθήσει υπό όρους την Πορτογαλία, με ένα ποσό που υπολογίζεται σε περίπου 75 δισ. ευρώ, την επομένη της παραίτησης του πρωθυπουργού, η οποία φέρνει τη χώρα αυτή πιο κοντά στην υπαγωγή της σε δανεισμό από ΕΕ/ΔΝΤ που θεωρείται απειλή για τη σταθερότητα της ζώνης του ευρώ.

"Είμαστε προφανώς έτοιμοι να παρέμβουμε και να βοηθήσουμε, αλλά χρειάζεται πρώτα ένα αίτημα της Πορτογαλίας", δήλωσε ο βέλγος Υπουργός Οικονομικών Ντιντιέ Ρέιντερς, πριν από τη σύνοδο κορυφής των ηγετών των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που άρχισε στις 17:00 (16:00 GMT, 18:00 ώρα Ελλάδας).

"Έχουμε την διαθέσιμη ικανότητα να βοηθήσουμε την Πορτογαλία, αν μας το ζητήσει, αλλά είναι πολύ νωρίς για να το πούμε", πρόσθεσε ο Σουηδός πρωθυπουργός Φρέντρικ Ρέινφελντ.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και επικεφαλής των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εκτιμά από την πλευρά του ότι εάν η Λισσαβόνα απευθύνει έκκληση για βοήθεια από την Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ένα ποσό 75 δισεκατομμυρίων ευρώ θα είναι "κατάλληλο".

Πέρυσι, η Ελλάδα έλαβε δάνειο 110 δις ευρώ και η Ιρλανδία 85 δις ευρώ.

Καμία απόφαση για την έναρξη ενός προγράμματος βοήθειας στην Πορτογαλία δεν αναμένεται εκ των προτέρων στη σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες, η οποία ολοκληρώνεται την Παρασκευή.

Αλλά στα παρασκήνια τουλάχιστον το θέμα αυτό θα κυριαρχήσει διότι οι αναταράξεις στην Πορτογαλία για άλλη μια φορά προκαλούν σεισμό στη ζώνη του ευρώ, η οποία παλεύει εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο κατά μιας κρίσης δυσπιστίας. Πολλές πρωτεύουσες θέλουν να καθησυχάσουν γρήγορα τις αγορές για να αποφευχθεί η μετάδοση (της κρίσης).

Η απερχόμενη πορτογαλική κυβέρνηση "θα συνεχίσει να αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις της εναντίον του ενδεχομένου προσφυγής σε εξωτερική βοήθεια", δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της, Πέδρο Σίλβα Περέιρα.

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Πορτογαλικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD, κεντροδεξιά) Πέδρο Πάσος Κοέλιο, που φέρεται ως φαβορί για το αξίωμα του πρωθυπουργού σε περίπτωση εκλογών, δήλωσε ότι "ελπίζει" πως η χώρα του θα μπορέσει να αποφύγει αυτό το ενδεχόμενο. Και κρίνει ότι η απερχόμενη κυβέρνηση δεν έχει "πλέον εντολή για να διαπραγματευτεί μια οικονομική διάσωση της χώρας". Ένας τρόπος για να αποκλειστεί εκ των πραγμάτων ένα αίτημα για άμεση βοήθεια, μετά την παραίτηση την Τετάρτη το βράδυ του πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες. Ο τελευταίος αποχώρησε, λαμβάνοντας υπόψη την απόρριψη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων του νέου προγράμματος λιτότητας, που είχε ως στόχο να αποφευχθεί για τη χώρα ένα σχέδιο διεθνούς οικονομικής βοήθειας.

Τα μέτρα, που υποστηρίζονται από τις ευρωπαϊκές αρχές, αποβλέπουν στην διασφάλιση μιας μείωσης του δημόσιου ελλείμματος στο 4,6% του ΑΕΠ το 2011, μετά στο 3% το 2012, και στο 2% το 2013.

Ευρωπαίοι ηγέτες κάλεσαν τον κ. Πάσος Κοέλιο να διατηρήσει την προσπάθεια για τη μείωση του προϋπολογισμό, όπως προβλεπόταν από τον Ζοζέ Σόκρατες. Ακόμη και αν συγκεκριμένα μέτρα μπορούν να συζητηθούν.

"Τώρα είναι πολύ, πολύ σημαντικό όλοι εκείνοι που ομιλούν εξ ονόματος της Πορτογαλίας να πουν καθαρά ότι αισθάνονται δεσμευμένοι από το στόχο του προγράμματος", δήλωσε η γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, κρίνοντας ότι αυτό αφορά επίσης τη ζώνη του ευρώ ως σύνολο.

Η πορτογαλική κρίση υπάρχει κίνδυνος να ρίξει σε δεύτερο επίπεδο μια ολόκληρη σειρά αποφάσεων που θα εγκριθούν κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής για την ενίσχυση ενός μηχανισμού αντιμετώπισης των κρίσεων του χρέους.

Τα μέτρα αυτά, που προετοιμάζονται εδώ και μήνες, περιλαμβάνουν μια ενίσχυση του Ταμείου για τη χρηματοδοτική στήριξη της ζώνης του ευρώ, τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού που θα το αντικαταστήσει από τα μέσα του 2013, και μια ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Οι ηγέτες της ΕΕ πρέπει επίσης να επικυρώσουν "ένα σύμφωνο για το ευρώ", στο οποίο δεσμεύονται να μεταρρυθμίσουν τις οικονομίες τους, να μειώσουν το δημόσιο χρέος τους και να ασκούν μετριοπαθή μισθολογική πολιτική.

Το "εργαλείο" αυτό, ωστόσο, δυσαρεστεί τα ευρωπαϊκά συνδικάτα, τα οποία το θεωρούν "αντικοινωνικό". Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι, σχεδόν 20.000, σύμφωνα με την αστυνομία, διαδήλωσαν σήμερα στις Βρυξέλλες, μετά από αίτημα τους.

Ελβετία: Παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο. Παρέμβαση του Μονίμου Αντιπροσώπου της Ελλάδος στον ΟΗΕ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4hbmdyPSnbZMRKFa0ZVNQxn9R2Xs0tNbxUHhEdm6nx2aJ8YcDobJY-YS3AE5pCyDh27yv7j5IR0s5dDltNGmddyE5oym0jViEantXKQjUu-qV0jZeP-L2CazuwljcF5lCom-Wg7uYcuxu/s640/%CE%9A%CE%A5%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%A3.jpgΠαρουσιάστηκε χθες στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Γενεύη, η ετήσια έκθεση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και της Υπάτης Αρμοστείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Κύπρο.

Σε παρέμβασή του, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στον ΟΗΕ Γενεύης, πρέσβης κ. Γ. Κακλίκης, υπογράμμισε ότι η εν λόγω έκθεση περιλαμβάνει τις νεότερες εξελίξεις στην Κύπρο αλλά παραβλέπει τις ρίζες του προβλήματος. Υπενθύμισε ότι η σύνταξη της έκθεσης θεσπίστηκε το 1975, λόγω των κατάφωρων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών του κυπριακού λαού, ως αποτέλεσμα της εισβολής μιας ξένης χώρας το 1974 και της συνεχούς από τότε κατοχής του 37% του νησιού από ξένα στρατεύματα.

Όπως τόνισε, ένα τρίτο των Κυπρίων παραμένουν πρόσφυγες, εκτοπισμένοι ή εγκλωβισμένοι. Στερούνται των περιουσιών τους και του δικαιώματος επιστροφής, ενώ οι οικογένειες δεν γνωρίζουν τι απέγιναν οι συγγενείς τους, που αγνοούνται από τότε.

Αναφερόμενος εκτενέστερα στο θέμα των Κυπρίων αγνοουμένων, ο Έλληνας Μόνιμος Αντιπρόσωπος ζήτησε από την Τουρκία, όπως ορίζουν άλλωστε και μια σειρά αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, να διεξάγει αποτελεσματική έρευνα για την τύχη όσων εξαφανίστηκαν κατά την εισβολή του 1974, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και Έλληνες πολίτες που αγνοούνται ακόμα, και να ενημερώσει τις οικογένειες τους.

Ζήτησε, τέλος, από την Τουρκία να συνεργαστεί αποτελεσματικά και να δώσει πρόσβαση στις στρατιωτικές ζώνες, όπου αναφέρεται ότι βρίσκονται οι περισσότεροι τάφοι και να αποκαλύψει στρατιωτικές πληροφορίες που αφορούν τους χώρους ταφής.

Από το «Παναγία Θεοτόκο» θα καλύπτεται, για τρεις φορές την εβδομάδα από τη Δευτέρα, το Αγαθονήσι

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhPw57u0eWlR_6TEzijtUA93UtNWKXA2osr8yRfr744CkGJhKPzBW574OJrb_Cr_13sVn02p8JtBxLUtA44wVixgkfG8hByNOfyXRu7B43c4DOnR0U3MgFXS0bjNYXxrC3jHZkIRkn4t2U/s400/%CE%91%CE%93%CE%91%CE%98%CE%9F%CE%9D%CE%97%CE%A3%CE%99.JPEGΑπό το πλοίο «Παναγία Θεοτόκο» θα καλύπτεται από τη Δευτέρα 28/03 δρομολογιακά και για τρεις φορές την εβδομάδα το Αγαθονήσι, τόνισε σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Δημήτρης Χαλκιώτης.

Ο Γενικός Γραμματέας πρόσθεσε επίσης, ότι αρχές Απριλίου αναμένεται να επαναδρομολογηθεί για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού και το πλοίο «ΑΝΝΑ exrpess», ενώ κάθε Σάββατο αρχής γενομένης από αυτό, το νησί θα εξυπηρετείται και από «Καταμαράν».

Το πλοίο Patmos star δεν θα συνεχίσει το δρομολόγια του στο νησί.

Ο κ.Χαλκιώτης τόνισε επίσης ότι το πλοίο «Νήσος Κάλυμνος» έχει μηχανική βλάβη και έχει τεθεί σε ακινησία.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης σε χθεσινή του επιστολή προς τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη, ερωτούσε πως θα αντιμετωπιστεί η παντελή έλλειψη δρομολογίου στο Αγαθονήσι.

Ανέφερε μάλιστα ότι έχουν τεθεί σε ακινησία τα δύο πλοία που κάλυπταν ακτοπλοϊκά το Αγαθονήσι ενώ σταμάτησε τα δρομολόγιά του και το πλοίο «Patmos star».

Πειραιάς: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός του 2011

http://www.koutipandoras.gr/wp-content/uploads/2010/11/mixaloliakos.jpgΨηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, ο προϋπολογισμός του 2011. «Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι εφαρμόζουμε μια πολιτική προτεραιότητα πρώτης γραμμής, χτυπώντας τη σπατάλη, μειώνοντας τις λειτουργικές δαπάνες και βρίσκοντας τρόπους να αυξάνουμε τις δαπάνες για την Παιδεία και την κοινωνική πολιτική», τόνισε στην εισηγητική του ομιλία ο Δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Ο κ. Μιχαλολιάκος, πρότεινε τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής για τον εξορθολογισμό των κωδικών του προϋπολογισμού, υπό τον συντονισμό του Αντιδημάρχου Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών και Αναπληρωτή Δημάρχου κ. Τάσου Κάρλε.

Εκδήλωση για τη Μάχη στον Μαραθώνα στο Ευρωκοινοβούλιο

http://4.bp.blogspot.com/_1vTQyoATyzs/S8ltMQ3TbrI/AAAAAAAAAYk/f_iyYYnlLLE/s1600/marathon2.jpgΗ Μάχη του Μαραθώνα ως σύμβολο του ευρωπαϊκού πολιτισμού και η διεθνής αναγνώριση του ρόλου που διαδραμάτισε η αρχαία Ελλάδα στη ροή της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας ιστορίας ήταν το θέμα της εκδήλωσης "2.500+1 χρόνια από τη Μάχη του Μαραθώνα" που οργανώθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ καθηγήτριας Χρυσούλας Παλιαδέλη και του ελληνικής καταγωγής Γερμανού Φιλελεύθερου ευρωβουλευτή Γιώργου Χατζημαρκάκη.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γερουλάνος, ο πρ. Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Χανς - Γκερτ Πότερινγκ, o Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Φίλων του Μαραθώνα Guy F?aux de la Croix και η Μαρία Χατζημιχάλη-Παπαλιού, σκηνοθέτιδα του ντοκιμαντέρ "2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα" το οποίο και προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Στη γεμάτη κόσμο αίθουσα, βρίσκονταν επίσης η Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη, η Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού του Ευρωκοινοβουλίου Γερμανίδα Doris Pack και έλληνες και ξένοι ευρωβουλευτές διπλωμάτες και ιστορικοί.

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ο κ Χατζημαρκάκης δήλωσε: "Χωρίς το Μαραθώνα δεν θα ήμασταν στην Ευρώπη αυτοί που είμαστε. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που σε μια κρίσιμη για τις ελληνογερμανικές σχέσεις περίοδο, διακεκριμένοι Γερμανοί όπως o πρώην πρόεδρος του Κοινοβουλίου Hans-Gert P?ttering και ο διπλωμάτης Guy F?aux de la Croix τίμησαν με την παρουσία κι ενεργή συμμετοχή τους τη χθεσινή μας εκδήλωση".

Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ Παλιαδέλη τόνισε χαρακτηριστικά: "Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι 2501 χρόνια μετά τη μάχη οι προκλήσεις είναι διαφορετικές, οι ευρωπαϊκές, όμως, αξίες που αναδύθηκαν μέσα από αυτήν πρέπει να παραμένουν ακέραιες".

Αίγυπτος: Συγκρούσεις μεταξύ οπαδών και αντιπάλων του πρώην προέδρου Μουμπάρακ

Σhttp://www.ikypros.com/assets/image/imagearticle/%CE%91%CE%99%CE%93%CE%A5%CE%A0%CE%A4%CE%9F%CE%A3-%CE%94%CE%99%CE%91%CE%94%CE%97%CE%9B%CE%A9%CE%A3%CE%95%CE%99%CE%A3-6.jpgυγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα μεταξύ οπαδών του έκπτωτου αιγυπτίου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ και αντιπάλων του που ζητούν να αποσυρθεί το όνομά του από δημόσια κτίρια και δρόμους, σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας.

Περίπου 200 οπαδοί του πρώην προέδρου που κρατούσαν φωτογραφίες του έριξαν πέτρες και μπουκάλια προς τους αντιπάλους του Μουμπάρακ. Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν μπροστά από ένα δικαστήριο στο κέντρο του Καΐρου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Περίπου 300 αντίπαλοι του Μουμπάρακ είχαν πάει στο δικαστήριο για να παρακολουθήσουν την εκδίκαση ενός αιτήματος για να αποσυρθεί το όνομα του Χόσνι Μουμπάρακ από τους σταθμούς του μετρό, τις βιβλιοθήκες, τους δρόμους, τα σχολεία και άλλα δημόσια κτίρια.

Οι οπαδοί του πρώην προέδρου είχαν επίσης πάει στο δικαστήριο για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον Μουμπάρακ τον οποίο χαρακτήρισαν "ήρωα πολέμου".

Η αστυνομία επενέβη για να αποκαταστήσει την ηρεμία, ενώ δεν υπήρξαν τραυματίες.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΕΛΚ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhR8mWTq2dVA1Mvf9YEZtPHTMelPXWWOjxKudk1hFIe-FZr4VRjJZvZ24mzbR5YPt1KE7ECBkX1hzn4z3XkynJCalVekh1NYYJPpeHcxyo3kzwrqXN_fDdQgRxTytq7KKqKB5aQs9exUkU/s1600/samaras-8-thumb-large.jpgΟ Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα με τον Πρωθυπουργό του Βελγίου κ. Υβ Λετέρμ και έλαβε μέρος στην Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Μετά πέρας των εργασιών της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μίλησα με τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την κατάσταση στην Ελλάδα, για το νέο Σχέδιο της Ευρώπης και για τις πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις στη Βόρειο Αφρική και στην Ιαπωνία.

Για την Ελλάδα τόνισα ότι η εφαρμοζόμενη Οικονομική Πολιτική δεν βγαίνει, καθώς πέφτει έξω σε όλες τις προβλέψεις της. Τόνισα ότι δεν διαφωνούμε με τους στόχους σταθεροποίησης και εξυγίανσης της Οικονομίας, αλλά με το μείγμα πολιτικής που εφαρμόζεται. Γιατί παγιδεύει την οικονομία σε φαύλους κύκλους ύφεσης και υπερχρέωσης και γιατί οδηγεί σε όλο και σκληρότερα, όλο και πιο αναποτελεσματικά, μέτρα.

Για τις επικείμενες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, υποστήριξα τη σημασία της νέας οικονομικής στρατηγικής για τη μείωση του ελλείμματος των κρατών μελών, για τον έλεγχο του Ευρωπαϊκού χρέους, για τη συγκρότηση του Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης και για την ανταγωνιστικότητα.

Εξέφρασα, όμως, συγκεκριμένες επιφυλάξεις για ορισμένα ζητήματα. Με πρώτη τη συμμετοχή των ιδιωτών στο ρίσκο των κρατικών ομολόγων, πράγμα που θα αυξήσει το κόστος δανεισμού για αρκετές χώρες, όπως η Ελλάδα, δημιουργώντας έτσι προβλήματα, αντί για σταθεροποίηση.

Κι ακόμα, εξέφρασα επιφυλάξεις για τις προϋποθέσεις προκειμένου να στηριχθούν οι χώρες που έχουν ανάγκη, που αντί να έχουν κίνητρα να εξυγιάνουν τα οικονομικά τους, βυθίζονται σε βαθύτερη κρίση.

Αναφερόμενος στην κρίση στη Βόρειο Αφρική, τόνισα ότι οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, όπως η Ελλάδα, πρέπει να στηριχθούν. Με κοινές πολιτικές, όπως μια κοινή πολιτική της Ευρώπης για τους μετανάστες. Γιατί οι δικές μας χώρες κινδυνεύουν περισσότερο. Κι απ’ αυτές, ως ορμητήριο, μπορεί η Ευρώπη να ασκήσει πολιτικές σταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή. Οι χώρες του Ευρωπαϊκού Μεσογειακού Νότου, είναι πολύτιμες για την Ευρώπη, για γεωπολιτικούς λόγους. Δεν είμαστε οι αδύνατοι κρίκοι της Ευρώπης.

Τέλος, με αφορμή τα γεγονότα της Ιαπωνίας, θύμισα ότι γύρω από την Ελλάδα υπάρχουν αντιδραστήρες παλαιάς τεχνολογίας, που πρέπει να ελεγχθούν. Το ίδιο ισχύει και για το νέο αντιδραστήρα που εγκαθιστά η Άγκυρα στο Ακουγιού, σε σεισμογενή περιοχή, κοντά στα παράλια του Αιγαίου.

Όμως, η συζήτηση μέσα στην Ευρώπη για την Ευρώπη, δεν τελειώνει εδώ. Τώρα μόλις αρχίζει. Και ο καλύτερος τρόπος να συμμετέχει η Ελλάδα είναι να ενστερνίζεται μεν στόχους αυτονόητους, όπως η οικονομική σταθεροποίηση και η δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά να τολμά να λέει και την άποψή της για αμφιλεγόμενα μέτρα. Άλλωστε, αυτό κάνουν πια, όλο και περισσότεροι…»

Διαβεβαίωση της καγκελαρίου Μέρκελ για αλληλεγγύη στην Ελλάδα

http://assets.tanea.gr/files/2010-12-03/thumbs/Papandreou-merkel_450x.jpgΤη διαβεβαίωση ότι δεν θα μείνει κανείς αβοήθητος στην Ευρώπη έδωσε σήμερα η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ παρουσιάζοντας στη Βουλή τις θέσεις της κυβέρνησης για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Βρυξελλών.

"Ό,τι καταφέρουμε στην Ευρώπη θα το καταφέρουμε μόνον από κοινού. Αυτό όμως απαιτεί κοινές προσπάθειες. Χρειαζόμαστε δηλ. έναν σώφρονα συνδυασμό κοινών προσπαθειών και αλληλεγγύης", είπε η κ. Μέρκελ.

Η καγκελάριος αναφέρθηκε και στο έκτακτο Συμβούλιο της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαρτίου, σημειώνοντας ότι "η Ελλάδα μας παρουσίασε κατά αξιόπιστο τρόπο ότι συνεχίζει τις δομικές μεταρρυθμίσεις. Μας ανακοίνωσε επίσης ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ. Όλα τα υπόλοιπα κράτη-μέλη ήμασταν πρόθυμα να επιδείξουμε αλληλεγγύη και καταστήσαμε σαφές ότι είμαστε πρόθυμοι να συμφωνήσουμε σε συγκεκριμένη μείωση του επιτοκίου", είπε η κ. Μέρκελ.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Νόμιμη αυτοάμυνα από τον Αστυνομικό ο φόνος του Juliani το 2001 στη Γένοβα

http://formaementis.files.wordpress.com/2008/07/giuliani-jeep_attack.jpg?w=450&h=239Ο θάνατος του Κάρλο Τζουλιάνι, που επήλθε κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών στις 19-21 Ιουλίου 2001 στην Γένοβα κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των G8, δεν συνιστά παραβίαση του δικαιώματος στη ζωή, αποφάνθηκε σήμερα η Ολομέλεια του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με 13 ψήφους υπέρ και 4 κατά.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0-7KjTR0fX18V928SIn5UcrkuSqVqBHtT3M9ef0iA5yZsHAvI-zVr9z79na9QXozPKBP761I-m946rgys0N48oRxInJOKv4KidHXMFDtjg1PggqCkWEFH8zLysOwOT09xbCwfhD2VcLE/s400/Carlo+Giuliani.jpgΕκδικάζοντας την προσφυγή των συγγενών του Τζουλιάνι κατά της Ιταλίας, οι οποίοι και υποστήριξαν ότι ο θάνατος του νεαρού διαδηλωτή επήλθε εξαιτίας της θανατηφόρου βίας που άσκησαν οι Ιταλικές αστυνομικές δυνάμεις, η Ολομέλεια του Δικαστηρίου αποφάσισε:

http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/metafiles/juliani.jpg-Με 13 ψήφους υπέρ και 4 κατά ότι, στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν υπήρξε άσκηση θανατηφόρου βίας εναντίον του Τζουλιάνι και δεν μπορεί να καταδικασθεί η Ιταλία για παραβίαση του άρθρου 2 της Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που αφορά το δικαίωμα στη ζωή.

-Με 10 ψήφους υπέρ και 7 κατά ότι δεν υπήρξε, επίσης, παραβίαση του δικαιώματος στη ζωή εξαιτίας του τρόπου οργάνωσης και σχεδιασμού δράσης των ιταλικών αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στη σύνοδο των G8 στη Γένοβα.

-Με 10 ψήφους υπέρ και 7 κατά ότι δεν υπήρξε παραβίαση στο δικαίωμα διεξαγωγής μιας αποτελεσματικής έρευνας για τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο του Τζουλιάνι.

-Ομόφωνα ότι δεν συντρέχει λόγος να εξετάσει το αν εμπίπτει η υπόθεση σε ενδεχόμενη παραβίαση του δικαιώματος προσφυγής σε μία δίκαιη και σύντομη δίκη και των διατάξεων που απαγορεύουν την απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjBYqBMiw-Q1FStSLz1nT2jSB9lo80K6SaJUfv_EJaQl8bEMlcK4EjFtpLObdXZ-ks8V9jX3kyPcF9h1BgdOnoX5gTMQPQwN2PL2zSVfcbFTQJKoZ3ZLyPdxQDZWwaKorDgRisTqZhH1Tg/s400/carlo_giuliani.jpgΟι γονείς και η αδελφή του Τζουλιάνι υποστήριξαν στο Δικαστήριο ότι ο θάνατος του Τζουλιάνι προήλθε από πυροβολισμό στο πρόσωπό που δέχθηκε από καραμπινιέρο ο οποίος ήταν εγκλωβισμένος εντός αστυνομικού οχήματος και ότι, στην συνέχεια, το αστυνομικό όχημα πέρασε δύο φορές πάνω από το σώμα του διαδηλωτή.

Εξετάζοντας τα βίντεο και τις σχετικές φωτογραφίες από τα επεισόδια, το Δικαστήριο έκρινε ότι οι πυροβολισμοί από την πλευρά των αστυνομικών ήταν δικαιολογημένοι και έγιναν κατόπιν εμφανούς προειδοποίησης προς την ομάδα των διαδηλωτών που κινούνταν με απειλητικές διαθέσεις, οπλισμένοι με σιδερένιους λοστούς, εναντίον του οχήματος εντός του οποίου βρίσκονταν αποκλεισμένοι, τρεις καραμπινιέροι.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι οι αστυνομικοί ενήργησαν μ' αυτό τον τρόπο προκειμένου να προστατεύσουν την ζωή και την σωματική τους ακεραιότητα, μπροστά στον κίνδυνο που αντιμετώπιζαν από την επίθεση των διαδηλωτών.

Σημειώνει ότι, η Σύμβαση προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν είναι επιτρεπτό για την αστυνομία να χρησιμοποιεί θανατηφόρα όπλα για να αντιμετωπίσει τέτοιες επιθέσεις.

Λάμπης: Νόμιμα και ηθικά προσλήφθηκαν οι 2 "Τούρκοι", ανάμεσα σε 6 ενδιαφερόμενους, στην ΕΡΑ Κομοτηνής

Ερώτηση για το θέμα που είχαμε θίξει στην ανάρτηση: Λάμπη αποδείχθηκε στην πράξη πόσο "αβάσιμες" ήταν οι υποψίες για φωτογραφική πρόσληψη των "Τούρκων" στην ΕΡΑ Κομοτηνής έκαναν οι Πολατίδης-Βελόπουλος του ΛΑΟΣ και μάλιστα με τον ίδιο σχεδόν τίτλο. Η απάντηση που πήραν όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, ήταν όλα έγιναν νόμιμα και ηθικά ;), οι "Τούρκοι" ήταν οι καλύτεροι:



Να θυμίσουμε ότι οι δύο αυτοαποκαλούμενοι "Τούρκοι" συνέχισαν επί σχεδόν ένα χρόνο να κάνουν εκπομπές στην ΕΡΑ Κομοτηνής, χωρίς να πληρώνονται δήθεν, δεν υπήρχε και λόγος άλλωστε αφού πληρώνονται από το Τούρκικο Προξενείο, παρότι είχε λήξει η σύμβασή τους... Στις αρχές Φεβρουαρίου δημοσιεύθηκαν τα ονόματα των δημοσιογράφων που προσλήφθηκαν (ή ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους) μέσω ΑΣΕΠ στην ΕΡΤ και μόνο για την ΕΡΑ Κομοτηνής και Ιωαννίνων δεν έγινε αναφορά... Ξαφνικά και στα μουλωχτά στις αρχές Μαρτίου, σε ένα Διοικητικό Συμβούλιο ο Ταγματάρχης ανακοίνωσε και αποφάσισαν την πρόσληψη των δύο "Τούρκων"...

Η αλήθεια δεν κρύβεται-ΓΑΠ: Θα ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ περιουσία 50 δις... αλλά "εμείς δεν πουλάμε.. οι άλλοι επενδύουν"

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhPV3bCbMiTOQ2SdN7drrybIBnLP_F0nRv4-jHZvkTw0rs3nU2_hMVFOi_Ua-OGHLYSqI4EdKF5aCMpdD0jPtz_sVMmry8yszAbGbVgd2tF1l5C6jvVkdOaudMcBRUIFmClHWS_W9pHxQE/s1600/george-papandreou16603.jpgΗ αλήθεια είναι δύσκολο να αποκρυβεί... πόσο μάλλον αν είσαι βλάκας. Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό ο ΓΑΠ αφού διαβεβαιώνει τους Γερμανούς ότι θα πάρουν περισσότερα απ' όσα δάνεισαν και αφού αναφέρει σαν μεταρρύθμιση τη μείωση μισθών κατά 15% λέει για άλλη μια φορά την αλήθεια, ότι θα ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΝ κρατική περιουσία 50 δις!!! Προσέξτε λέει ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΝ και όχι ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ

Λέει και άλλα ενδιαφέροντα.. όπως πχ. ότι το Ελληνικό θα γίνει κατοικίες, ξενοδοχεία, εγκαταστάσεις επιχειρήσεων... ε και αν περισσέψει και κάτι μπορεί να γίνει και κανα παρκάκι...

Ενδιαφέρον είναι επίσης ότι όταν η γερμανίδα δημοσιογράφος άκουσε τις γνωστές παπαριές για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και πράσινα άλογα του είπε: "Αυτά ακούγονται σαν οράματα" ή σε άλλο σημείο που τον ρώτησε "αφού τα κάνετε όλα καλά γιατί σαν υποβαθμίζουν συνεχώς οι ξένοι οίκοι" και της απάντησε ότι "οι ξένοι οίκοι αξιολόγησης είναι αναξιόπιστοι γιατί κάποτε έβαζαν καλούς βαθμούς σε όλους και τώρα κάνουν το αντίθετο", η Γερμανίδα του είπε: Πρόκειται για αδύναμη δικαιολογία... κοινώς: Με το συμπάθιο κ. Πρωθυπουργέ αλλά λέτε μαλακίες...

Διαβάστε την συνέντευξη:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρωθυπουργέ…

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πριν ξεκινήσουμε, θα ήθελα να πω δυο λόγια για το περιοδικό σας. Γνωρίζω το STERN εδώ και πολλά χρόνια. Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε, μας βοήθησαν στον αγώνα κατά της στρατιωτικής δικτατορίας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πριν πάνω από 40 χρόνια, το Stern δημοσίευσε αεροφωτογραφίες από ένα στρατόπεδο, στο οποίο κρατούσε και βασάνιζε η στρατιωτική χούντα τους πολιτικούς της αντιπάλους. Εσείς ζούσατε τότε στην εξορία.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ναι. Οι φωτογραφίες εκείνες αποτελούσαν αποδεικτικά στοιχεία. Συνέβαλαν στην οργάνωση της διεθνούς αντίδρασης στη στρατιωτική δικτατορία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρωθυπουργέ, στη Γερμανία, σας βλέπουν σήμερα, όμως, μάλλον ως επαίτη, ακόμα και ως «χρεοκοπημένο Έλληνα».

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πρόκειται για προκαταλήψεις και στερεότυπα. Είναι προσβλητικό, ακόμα και για τους 350.000 Έλληνες και τους πολυάριθμους Γερμανούς, ελληνικής καταγωγής, που ζουν σήμερα στη Γερμανία. Ελπίζω, όμως, ότι έκλεισε πια αυτό το κεφάλαιο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η Ελλάδα είναι, παρόλα αυτά, υπερχρεωμένη, πρακτικά χρεοκοπημένη. Στη χώρα, επικρατεί ακόμα διαφθορά και αταξία. Χωρίς τα πλαστά στατιστικά στοιχεία, δεν θα είχε γίνει σε καμία περίπτωση η Ελλάδα μέλος της Ευρωζώνης.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Η Ελλάδα δεν έγινε μέλος της Ευρωζώνης μόνο με βάση τα δικά της στατιστικά στοιχεία, αλλά και με βάση την αξιολόγηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ακολούθησε, στη συνέχεια, μια εσφαλμένη πολιτική. Δεν το ωραιοποιεί κανένας Είμαι όμως βέβαιος: αποτελεί βούληση του Ελληνικού λαού να αλλάξει η χώρα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η Ελλάδα επιβιώνει, χάρις στο ευρωδάνειο των 110 δις του ΔΝΤ και της Ε.Ε., κατά συνέπεια, χάρις στα χρήματα και του Γερμανού φορολογούμενου.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ήταν θέμα επιβίωσης. Χρειαστήκαμε την αλληλεγγύη και τη στήριξη της Ευρώπης και τη χρειαζόμαστε ακόμα και σήμερα. Γιατί τώρα, πρέπει να βάλουμε τάξη στα του οίκου μας. Στο διάστημα αυτό, έμαθα μια γερμανική λέξη, τη λέξη «hausaufgaben», που σημαίνει «κάνω τα μαθήματά μου».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Από την Καγκελάριο Μέρκελ;

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Όχι, όχι. Αυτό, όμως, είναι που πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να κάνουμε τα μαθήματά μας, όπως όλα τα άλλα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Και για το σκοπό αυτό, χρειαζόμαστε χρόνο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πριν από ένα χρόνο, υποστηρίζατε ότι δεν θέλετε ούτε ένα cent. Στη συνέχεια, ήρθε η «ομπρέλα» διάσωσης των 110 δις. Τώρα, λέτε ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει και το τελευταίο cent. Γιατί πρέπει να σας πιστέψει κανείς, αυτή τη φορά;

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Θα επιστρέψουμε και το τελευταίο cent. Άλλωστε, δεν πήραμε δώρα, μας δόθηκαν δάνεια.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τους όρους τους, όμως, έπρεπε να σας τους ελαφρύνουν μόλις πρόσφατα: επιμήκυνση των προθεσμιών αποπληρωμής, χαμηλότερα επιτόκια.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Η Ελλάδα αναγκάστηκε να δεχθεί την περασμένη χρονιά σκληρότερους όρους, από εκείνους άλλων ενδιαφερομένων χωρών. Η Γερμανία θα πάρει πίσω τα χρήματά της και, μάλιστα, με τόκους, υψηλούς τόκους. Ο Γερμανός φορολογούμενος θα λάβει περισσότερα από αυτά που έχει δανείσει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Επιτρέψτε μου, όμως: το χρέος της Ελλάδας έχει ανέλθει στο 148% του ΑΕΠ. Τα επόμενα χρόνια, θα ανέλθει στο 160%. Κανένα κράτος δεν θα ήταν σε θέση να το μειώσει. Πιστεύετε πράγματι σε θαύματα;

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Όχι. Δεν έχουμε, όμως, άλλη επιλογή. Πρέπει να χτίσουμε μια άλλη, μια καινούργια Ελλάδα. Πρόκειται για επώδυνη διαδικασία. Θα συνεχιστούν οι διαδηλώσεις, οι απεργίες, οι διαμαρτυρίες. Η κρίση αυτή εμπεριέχει, όμως, και μια μεγάλη ευκαιρία. Αλλάξαμε μέσα σε ένα χρόνο τόσα πολλά, όσα δεν είχαν αλλάξει σε δεκαετίες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Παραδείγματος χάριν;

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Μειώσαμε κατά 6% το έλλειμμα του προϋπολογισμού. Περικόψαμε κατά 15% τους μισθούς στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ. Καταργούμε θέσεις - για κάθε πέντε υπαλλήλους που συνταξιοδοτούνται, διορίζεται μόνο ένας νέος. Ξεκινήσαμε μια πραγματική μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης βρίσκεται τώρα στα 65 χρόνια. Καταπολεμούμε τη διαφθορά. Όλες οι δημόσιες δαπάνες βρίσκονται σήμερα στο Διαδίκτυο και μπορεί να τις δει ο καθένας. Έχουμε τη φιλοδοξία να γίνουμε ένα από τα κράτη με τη μεγαλύτερη διαφάνεια στον κόσμο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πώς ακριβώς θα λειτουργήσει αυτό;

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Λαμβάνουμε, για παράδειγμα, μέτρα κατά της σπατάλης στο δημόσιο σύστημα υγείας. Στο πλαίσιο ενός προγράμματος-πιλότου, ελέγχονται οι συνταγές online από τους ασφαλιστικούς Οργανισμούς. Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Ήδη, τη στιγμή αυτή, έχουν μειωθεί οι δαπάνες για φάρμακα κατά 50%. Καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη, καμία Κυβέρνηση δεν προώθησε τους περασμένους δέκα μήνες τόσες αλλαγές , όπως η Ελλάδα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πώς εξηγείτε τότε το γεγονός ότι οι οίκοι αξιολόγησης υποβαθμίζουν κάθε τόσο την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας σας; Τη στιγμή αυτή, η Ελλάδα εξισώνεται με «junk bonds», κουρελόχαρτα.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Να σας ρωτήσω εγώ: μήπως μας προειδοποίησαν οι οίκοι αξιολόγησης για την επερχόμενη δημοσιονομική κρίση; Όχι βέβαια, μέχρι την τελευταία στιγμή, μοίραζαν άριστους βαθμούς. Και τώρα, κάνουν το αντίθετο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πρόκειται για αδύναμη αιτιολόγηση.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Οι οίκοι αξιολόγησης και οι χρηματαγορές έχουν την τάση να υπέρ-αντιδρούν. Και το παραμικρό ρίσκο, το χρησιμοποιούν ως δικαιολογία για υποβάθμιση. Και όχι μόνο σε σχέση με την Ελλάδα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υποβαθμίστηκε η αξιοπιστία τόσο της Πορτογαλίας, όσο και της Ισπανίας και της Ιρλανδίας.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Επινοούν κάθε λίγο σενάρια τρόμου. Μερικές φορές, έχει κανείς την αίσθηση ότι βρίσκεται εκτεθειμένος σε μια πραγματική τρομοκρατία των αγορών. Οι οίκοι αξιολόγησης, μας έχουν κατατάξει, τη στιγμή αυτή, πιο κάτω και από την Αίγυπτο και τα νησιά Φίτζι - δεν υπάρχει όμως σύγκριση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Προφανώς, δεν εμπιστεύονται και τόσο πολύ την ικανότητα της Ελλάδας να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Θα παρουσιάσουμε αποτελέσματα. Εργαζόμαστε καθημερινά, για να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πολλοί ειδικοί συστήνουν τώρα στην Ελλάδα να προχωρήσει σε ένα «hair cut», σε κούρεμα του χρέους.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Έχουμε συζητήσει ανοικτά με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, όλα τα σενάρια, ακόμα και το «κούρεμα» χρέους. Επιλέξαμε να ακολουθήσουμε έναν άλλο δρόμο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Παρόλα αυτά, όμως, θα μειωνόταν έτσι το χρέος. Και θα πλήρωναν και οι πιστωτές το μερίδιό τους, όχι μόνο οι φορολογούμενοι.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Τίθεται το ερώτημα: είναι η Γερμανία πρόθυμη να αναλάβει το ρίσκο που θα σήμαινε για τις γερμανικές τράπεζες μια αναδιάρθρωση του χρέους;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχουν απαιτήσεις, που ανέρχονται σε 69 δις δολάρια. Να σώσουμε λοιπόν την Ελλάδα, προκειμένου να σώσουμε τις τράπεζές μας; Δεν γίνεται έτσι περισσότερο δημοφιλής η βοήθεια.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Μια αναδιάρθρωση θα οδηγούσε, πιθανόν, στην κατάρρευση ελληνικών τραπεζών. Αλλά και γερμανικές τράπεζες θα μπορούσαν να καταρρεύσουν. Εκτός τούτου, θα οδηγούμασταν σε χιονοστιβάδα κερδοσκοπικών επιθέσεων σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Ένα τέτοιο τίμημα δεν θα μπορούσε να το πληρώσει η Ευρώπη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τότε γιατί δεν αποχωρεί για ένα διάστημα η Ελλάδα από το ευρώ και δεν επαναφέρει τη δραχμή; Θα μπορούσατε να προχωρήσετε σε υποτίμηση και να γίνετε πάλι ανταγωνιστικοί.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Τα χρέη μας σε ευρώ θα υπερδιπλασιάζονταν και ο κόσμος θα έβγαζε στο εξωτερικό τα χρήματά του. Η συνέπεια θα ήταν μια διχοτομημένη Ευρώπη. Οι πλούσιοι στο Βορρά - ανάμεσά τους και η Γερμανία - και οι άλλοι στο Νότο. Θα αποτελούσε καταστροφή για την Ευρώπη και θα σήμαινε το τέλος του ευρώ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στο μεταξύ, ασκεί ακόμα και το ΔΝΤ κριτική για ελλειμματική υλοποίηση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων. Πώς προτίθεστε να εμποδίσετε την επαπειλούμενη χρεοκοπία του κράτους;

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Θα ιδιωτικοποιήσουμε, εντός των επόμενων τεσσάρων ετών, δημόσια περιουσία, αξίας 50 δις ευρώ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Οι ελληνικές εφημερίδες μιλούν για «πώληση της Ελλάδας».

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Δεν πουλάμε την Ελλάδα. Πολλές όμως από τις Ολυμπιακές μας εγκαταστάσεις, για παράδειγμα, παραμένουν άδειες και κανένας δεν τις χρησιμοποιεί. Το ίδιο ισχύει και για το παλιό Αεροδρόμιο της Αθήνας…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: …μια τεράστια έκταση δίπλα στη θάλασσα, που δεν χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια. Ποιος θέλει να το αγοράσει;

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Δεν πρόκειται για πώληση. Πρόκειται για επενδύσεις. Το Εμιράτο του Κατάρ προτίθεται να επενδύσει εκεί 5 δις ευρώ. Κατοικίες, καινοτόμες επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, πάρκα…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Από τη Γερμανία ήρθε η χαιρέκακη συμβουλή να πουλήσετε μερικά νησιά.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ελπίζω να μην το εννοούν, στα σοβαρά. Είναι απαράδεκτο να μιλάει κανείς για κάτι τέτοιο. Τα νησιά αποτελούν μέρος της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας. Πολλά από αυτά προσφέρουν ελκυστικές δυνατότητες επενδύσεων και μπορούν να αποτελέσουν μοντέλο για το μέλλον της Ελλάδας. Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε ανανεώσιμη ενέργεια από τον ήλιο και τον άνεμο και να αναπτύξουμε τον ήπιο τουρισμό. Διαθέτουμε άλλωστε και την μεσογειακή κουζίνα, και τον ήλιο, και τη θάλασσα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μου ακούγονται σαν τολμηρά οράματα.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Δεν είναι. Πρέπει να αξιοποιήσουμε με συνέπεια τα φυσικά μας συγκριτικά πλεονεκτήματα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Οι πολίτες σας, όμως, δεν φαίνεται να συμφωνούν. Η ανεργία ανήλθε σχεδόν στο 15%, περίπου τα 2/3 των Ελλήνων τρώνε από τα έτοιμα, νέοι άνθρωποι εγκαταλείπουν τη χώρα. Στον Αντιπρόεδρό σας, πέταξαν γιαούρτια.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ελπίζω ότι τα χειρότερα έχουν περάσει. Βρισκόμαστε στη μέση του τούνελ. Ο κόσμος δεν βλέπει, όμως, ακόμα το φώς στο τέρμα του τούνελ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πόσο χρόνο έχετε, όμως, ακόμα στη διάθεσή σας;

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Το πιο δύσκολο είναι να πείσεις τον κόσμο να αλλάξει νοοτροπίες. Αν όλα παραμείνουν κάπως σταθερά, θα πρέπει να έχουμε ξεπεράσει τα δύσκολα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Εγώ, πάντως, θα συνεχίσω αυτό το δρόμο, όποιο και να είναι το κόστος.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτή την εβδομάδα, αναμένεται να υπογραφεί στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. το «Σύμφωνο για το Ευρώ». Οι αντίπαλοί του φοβούνται ότι η Ευρώπη θα εξελιχθεί σε διανεμητική Ένωση. Πλούσιες χώρες, όπως η Γερμανία, θα πρέπει να σηκώνουν σε μόνιμη βάση τα βάρη αδύναμων κρατών. Δεν αποτελεί κάτι τέτοιο πρόσκληση σε λάθος συμπεριφορές;

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Στην Ευρώπη, βρισκόμαστε όλοι στο ίδιο καράβι, είναι κοινές οι τύχες μας. Πρέπει να επιδεικνύουμε αλληλεγγύη. Και στο μέλλον, δεν πρόκειται να δωρίζονται χρήματα. Τα δάνεια συνοδεύονται από αυστηρούς όρους. Δεν θα πρέπει, άλλωστε, να ξεχνάμε ότι χώρες όπως η Ελλάδα, αγοράζουν και γερμανικά προϊόντα. Αυτό εξασφαλίζει θέσεις εργασίας και στη Γερμανία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αγοράστηκαν π.χ. υποβρύχια και άρματα μάχης «Leopard». Η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν ποσοστό σε στρατιωτικές δαπάνες στην Ευρώπη. Γιατί δίνετε τόσο παράλογα πολλά χρήματα για εξοπλισμούς;

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Μειώσαμε τον αμυντικό μας προϋπολογισμό.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αφού όμως προηγουμένως, τον είχατε αυξήσει υπέρμετρα.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ποια άλλη χώρα της Ευρώπης αντιμετωπίζει προβλήματα ασφάλειας στα σύνορά της; Σκεφθείτε την στρατιωτική κατοχή του βορείου τμήματος της Κύπρου από την Τουρκία, τις υπερπτήσεις τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά. Βρισκόμαστε κοντά στις χώρες της Εγγύς Ανατολής, στις εστίες κρίσης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ακόμα και τον περασμένο χρόνο, παραγγείλατε φρεγάτες στη Γαλλία και δύο νέα υποβρύχια στη Γερμανία, επιπλέον των τεσσάρων που είχατε ήδη αγοράσει. Με αυτό τον τρόπο, όμως, δεν καταλήγουν δάνεια της Ε.Ε. στα ταμεία των εξοπλιστικών εταιρειών, αντί να βοηθούν την Ελλάδα;

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Θα μειώναμε ευχαρίστως αυτές τις δαπάνες. Μια μορφή μείωσης των εξοπλισμών θα μας βοηθούσε. Αν λάβουμε όμως υπόψη όλες τις κρίσεις που ζούμε αυτή τη στιγμή, ισχύει το εξής: ότι χωρίς την ενωμένη Ευρώπη, σε τελευταία ανάλυση, όλες οι χώρες πάνω σ’ αυτό τον πλανήτη, είναι μικρές χώρες. Αυτό ισχύει για την Ελλάδα. Αλλά ισχύει και για τη Γερμανία. Η πραγματική μας δύναμη βρίσκεται μόνο στην ενωμένη Ευρώπη.

Βαρυσήμαντες συναντήσεις ΓΑΠ στις Βρυξέλλες!!! Θα δεί όλους όσους κρατάνε την τύχη του πλανήτη στα χέρια τους

http://aroxol.files.wordpress.com/2009/01/papandreou.jpgΘα συναντήσει αρχικά τον Ζακ Ντελόρ... ξέρετε μωρέ αυτόν που ήταν Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πριν καμία 20αριά χρόνια

Μετά θα συναντήσει την Επίτροπο, αρμόδια για θέματα μετανάστευσης και εσωτερικών υποθέσεων, Σεσίλια Μάλμστρομ... ακούγεται σαν σουηδέζα και μάλλον θα εξασκήσει τα σουηδικά του ο γίγαντας...

Ενώ κάπου ενδιάμεσα θα συναντηθεί και με τον πλανητάρχη... Νικολά Γκρουέφσκι...

Μεγάλε, εσύ κι ο Ομπάμα μόνο κάνετε τέτοιες συναντήσεις...

Υπόθεση Βατοπεδίου: Στο εδώλιο το ζεύγος “Πεντακαθαρίδη”

Παραπέμπονται σε δίκη οι δικηγόροι Μιχάλης Κουκοβίνος και Σταματία Σωτηροπούλου

Μια από τις δύσοσμες πτυχές του σκανδάλου της μονής Βατοπεδίου, που επί μήνες απασχόλησε την κοινή γνώμη, θα ζωντανέψει στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου παραπέμπεται με βούλευμα για να δικαστεί ζευγάρι δικηγόρων που αντιμετωπίζει κατηγορίες για εκβίαση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και για απάτη από κοινού.

Πρόκειται για τον δικηγόρο Μιχάλη Κουκουβίνο και τη σύντροφό του, με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά, Σταματία Σωτηροπούλου, επίσης δικηγόρο, εκπρόσωπο 16 οικογενειών που διεκδικούν οικόπεδα στη νέα Ραιδεστό από τη μονή Βατοπεδίου. Οι δύο δικηγόροι φέρονται ότι ζητούσαν οικονομικά ανταλλάγματα και ακίνητα, προκειμένου να παγώσουν προσφυγές στη δικαιοσύνη για να ακυρωθούν κάποιες από τις παραχωρήσεις των οικοπέδων.
Το βούλευμα του Συμβουλίου Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης εκδόθηκε μετά τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης που είχε παραγγείλει ο τότε προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Παπαγεωργίου για την εκβίαση στην υπόθεση της μονής Βατοπεδίου με αφορμή βίντεο που προβλήθηκε από το κεντρικό δελτίο τηλεοπτικού σταθμού. Στο επίμαχο βίντεο, που είχε κατατεθεί και στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ερευνούσε την υπόθεση, εμφανίζεται ο σύντροφος της κ. Σωτηροπούλου Μιχάλης Κουκουβίνος να εκβιάζει τον επιχειρηματία Μάρκο Καραμπέρη, φίλο του επιχειρηματία Θανάση Πάπιστα (η εταιρεία “Ανθεμιάς ΑΕ” του οποίου είχε αγοράσει οικόπεδα από τα παραχωρηθέντα στη μονή Βατοπεδίου), προκειμένου να μην προχωρήσουν στη δικαιοσύνη οι προσφυγές που είχαν καταθέσει ακτήμονες της Νέας Ραιδεστού στρεφόμενοι κατά υπαλλήλων της διεύθυνσης Πολιτικής Γης της νομαρχίας Θεσσαλονίκης για οικόπεδα που διεκδικούσαν και τελικώς παραχωρήθηκαν στη μονή Βατοπεδίου.

Τα 76 οικόπεδα
Σύμφωνα με το βούλευμα, η εταιρεία του επιχειρηματία Θανάση Πάπιστα είχε αγοράσει και ετοιμαζόταν να αξιοποιήσει 76 οικόπεδα από τη μονή Βατοπεδίου, από τα οποία δώδεκα βρίσκονταν στη Νέα Ραιδεστό. Τότε εμφανίσθηκε ο Κουκουβίνος ως εκπρόσωπος της συζύγου του, η οποία είχε αναλάβει τις αγωγές των ακτημόνων της Νέας Ραιδεστού, και άρχισε να ζητάει ανταλλάγματα, εκβιάζοντας πως, αν δεν ικανοποιούνταν οι απαιτήσεις του, θα ήγειρε νέες αγωγές και θα μπλόκαρε την αξιοποίηση των οικοπέδων, προξενώντας μεγάλη οικονομική ζημία στην εταιρεία.

Αρχικά ο Κουκουβίνος απαίτησε το ποσό των 80.000 ευρώ και τέσσερα από τα οικόπεδα και άρχισε να διαπραγματεύεται με τον πρόεδρο της εταιρείας μέσω του κοινού φίλου τους, επιχειρηματία Καραμπέρη. Όπως αναφέρεται στο βούλευμα, ο Καραμπέρης, με εντολή του Πάπιστα, τον Ιούνιο του 2007 του έδωσε αρχικά 15.000 ευρώ και στη συνέχεια άλλα 3.000 ευρώ, προκειμένου η υπόθεση να κλείσει.

Ο δικηγόρος θεώρησε πολύ μικρό το πόσο και άρχισε τις τηλεφωνικές απειλές, ενώ λίγο αργότερα επανήλθε τροποποιώντας την πρότασή του. Αυτή τη φορά ζητούσε ή 200.000 ευρώ σε μετρητά ή 80.000 ευρώ και ένα από τα οικόπεδα.

Στην τελευταία συνάντηση που είχε με τον Καραμπέρη για να συζητήσουν το θέμα, τον Ιούλιο του 2007, ο επιχειρηματίας τον βιντεοσκόπησε. Στο βίντεο ο Κουκουβίνος, μιλώντας στον φίλο τού Πάπιστα, Μάρκο Καραμπέρη, εμφανίζεται βέβαιος ότι “με μία απλούστατη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας τινάζεται στον αέρα όλη η σύμβαση της ανταλλαγής για έναν και μόνο λόγο, διότι δεν δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως”.

Οι αξιώσεις ωστόσο των ακτημόνων της Νέας Ραιδεστού, τους οποίους εκπροσωπούσε η σύντροφος του Κουκουβίνου, κ. Σωτηροπούλου, μπορούσαν να εκπέσουν, εφόσον θα δίνονταν συγκεκριμένα ανταλλάγματα.

Το βίντεο
Σε περίπτωση που ο επιχειρηματίας αρνούνταν να δώσει τα ανταλλάγματα, ο Κουκουβίνος θα ενέγραφε διεκδικητική αγωγή κυριότητας πάνω στα ακίνητα με αποτέλεσμα ο Πάπιστας “να μην μπορεί να πουλήσει ούτε ένα”. “Σου μιλώ παντελονάτα. Θέλω ένα ακίνητο και όχι τέσσερα που κάνουν ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες. Σου μιλώ πεντακάθαρα και όμορφα. Πεντακαθαρίδης. Θέλω να δώσω το ακίνητο σε έναν πραγματικά φουκαρά και φτωχό και μια αμοιβή για μένα 80.000. Το όφελος το δικό μου. Το όφελος το δικό σας είναι ένα εκατομμύριο ευρώ. Το οικόπεδο που ζητάω κάνει 300.000, εγώ ζητάω 80.000 ευρώ, και εσείς έχετε κέρδος 820.000. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει οικόπεδο, δύο κατοστάρικα”, ακούγεται να λέει ο δικηγόρος. Από το βίντεο επιβεβαιώνεται και η αναφορά του Αθ. Πάπιστα ότι ο Μ. Καραμπέρης είχε καταβάλει στον δικηγόρο χρήματα “για να τον ξεφορτωθεί”, αλλά εκείνος επέστρεψε: “Εγώ σου έδωσα και από την τσέπη μου λεφτά και στο παρελθόν σε έχω βοηθήσει”, ακούγεται να λέει ο Καραμπέρης.

Όπως αναφέρεται στο βούλευμα, το χρονικό διάστημα που ο Κουκουβίνος παζάρευε ανταλλάγματα από τον Πάπιστα η σύντροφός του, με σκοπό να ασκήσει πίεση, ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, τροφοδότησε με φακέλους που αφορούσαν την υπόθεση-σκάνδαλο της ανταλλαγής-παραχώρησης των οικοπέδων πολιτικά κόμματα, βουλευτές και πολλά ΜΜΕ και δήλωνε κατηγορηματικά πως συνεχίζει κανονικά και με ένταση όλη τη νομική και δικαστική διεκδίκηση για λογαριασμό των ακτημόνων της Νέας Ραιδεστού.

Σύμφωνα με παραπεμπτικό βούλευμα, το ζευγάρι των δικηγόρων φέρεται πως απέσπασε από ακτήμονα της περιοχής ποσό 26.280 ευρώ, καθώς του εμφάνισαν πως κέρδισαν την υπόθεσή του και πως χρειάζονταν χρήματα για τις διάφορες διαδικασίες.

* Στο επίμαχο βίντεο, που προβλήθηκε και στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, ο δικηγόρος Μιχάλης Κουκουβίνος εμφανίζεται να μιλά στον φίλο του επιχειρηματία Θανάση Πάπιστα, Μάρκο Καραμπέρη. Συγκεκριμένα στο βίντεο, που προβλήθηκε και από τον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1, ο κ. Κουκουβίνος αναφέρει: “Σου μιλώ παντελονάτα. Θέλω ένα ακίνητο και όχι τέσσερα που κάνουν ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες. Σου μιλώ πεντακάθαρα και όμορφα. Πεντακαθαρίδης. Θέλω να δώσω το ακίνητο σε έναν πραγματικά φουκαρά και φτωχό και μια αμοιβή για μένα 80.000. Το όφελος το δικό μου. Το όφελος το δικό σας είναι ένα εκατομμύριο ευρώ. Το οικόπεδο που ζητάω κάνει 300.000, εγώ ζητάω 80.000 ευρώ, και εσείς έχετε κέρδος 820.000. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει οικόπεδο, δύο κατοστάρικα”.

http://www.makthes.gr/news/reportage/71165/

Πάγκαλος θαυμάζει Καντάφι και είναι ανενημέρωτος... Έλεος!


Σιδηροδρομική επανασύνδεση Αθήνας - Καλαμπάκας

Eπαναλειτουργεί από την Κυριακή, 27 του μηνός, το πλέγμα των δρομολογίων του ΟΣΕ από και προς την Καλαμπάκα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επανακυκλοφορεί το ζεύγος αμαξοστοιχιών IC48 και IC47, οι οποίες θα εκτελούν τα δρομολόγια Αθήνα - Καλαμπάκα και Καλαμπάκα - Αθήνα αντιστοίχως.

Η αμαξοστοιχία IC48 θα αναχωρεί από τον Σ.Σ. Αθήνας στις 15:53, ως συνδεδεμένος συρμός μαζί με την αμαξοστοιχία IC 40 (Αθήνα - Βόλος), ενώ η αμαξοστοιχία IC47 θα αναχωρεί από Καλαμπάκα στις 06:33.

Λιβύη: Νέες αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού.

Οι δυνάμεις του συνασπισμού άρχισαν ξανά πριν από λίγο τις αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή Ταζούρα, 30 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης, όπου υπάρχει μεγάλη στρατιωτική βάση.

Αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιούνται στην πόλη Σέμπχα, προπύργιο του Καντάφι, 750 χλμ. νότια της Τρίπολης στο νότο της Λιβύης.

Λίβυοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν σήμερα ότι 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις αεροπορικές επιδρομές και τις πυραυλικές επιθέσεις των δυνάμεων του συνασπισμού στην πρωτεύουσα Τρίπολη. Οι σοροί έχουν μεταφερθεί στο νεκροτομείο νοσοκομείου. Ορισμένα θύματα δεν έχουν αναγνωριστεί.

Δημοσιογράφοι του Ρόιτερς είχαν πρόσβαση στο νεκροτομείο. Είναι η πρώτη φορά που επιτρέπεται σε ξένους δημοσιογράφους στην Τρίπολη να δουν νεκρούς από επιθέσεις των δυνάμεων του συνασπισμού σε νεκροτομείο.

"Ηταν όλοι άμαχοι. Δεν έφταιγαν σε τίποτε", είπε ένας υπάλληλος του νεκροτομείου, ο Αμπντελ Σαλάαμ.

Λίβυος αξιωματούχος είπε ότι τα θύματα είναι πολίτες και ορισμένοι στρατιώτες που σκοτώθηκαν αργά χθες Τετάρτη. Ορισμένοι θα ταφούν χωρίς να αναγνωριστούν τα στοιχεία τους.

Η Τυνησία πάγωσε τα περιουσιακά στοιχεία του Μουάμαρ Καντάφι και των πέντε μελών της οικογένειας μετά την απόφαση του ΟΗΕ, ανακοίνωσε σήμερα κυβερνητική πηγή στην Τύνιδα που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Για αυτό κοιμόμαστε όρθιοι...

Ακόμη ένα παιδί ήρθε να θυμίσει στο μίζερο ελληνικό ποδόσφαιρο πως κάποιοι αντιλαμβάνονται το σπορ με τελείως διαφορετικό τρόπο... Μιλάω για τον νεαρό στράικερ του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννη Ντινιωτάκη...

Τα λαγωνικά της Χόφενχαϊμ αφού παρακολούθησαν τον νεαρό άσσο, τον κάλεσαν στην Γερμανία όπου και πήρε μέρος στις προπονήσεις των μικρότερων ομάδων του συλλόγου... Εκεί τα πήγε περίφημα, με αποτέλεσμα να του στείλουν πρόσκληση από την Μπάγερν Μονάχου για να δοκιμαστεί και εκεί...

Οι εντυπώσεις που άφησε και εκεί ήταν εξαίσιες και δεν αποκλείεται το καλοκαίρι να προχωρήσει η υπόθεση του... Η πλάκα είναι πως τα δικά μας τα λαγωνικά ούτε που ενδιαφέρθηκαν για τον νεαρό που όλο και κάτι θα έδειχνε στις προπονήσεις της αρκαδικής ομάδας...

Για την ιστορία, ο Νίκος Γιαννακόπουλος (έτερος άσσος του Αστέρα) ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την Ιταλία... 


Πηγή: milamegiampala.blogspot.com

Ακτή Ελεφαντοστού του "συντρόφου" Gbagbo: Πενήντα δύο νεκροί σε μία εβδομάδα, 462 από το τέλος του 2010

http://cdn.wn.com/ph/img/5f/0c/393cc177a4f710e3db97e71f7ec8-grande.jpgΣυνολικά 52 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την περασμένη εβδομάδα στην Ακτή Ελεφαντοστού από τη βία μετά τις εκλογές στη χώρα, ανεβάζοντας σε 462 τον αριθμό των νεκρών από τα τέλη του 2010, ανακοίνωσε σήμερα στο Αμπιτζάν η αποστολή του ΟΗΕ στην Ακτή Ελεφαντοστού (Onuci).

Στη φώτο ο "σύντροφος" και μέλος της ΣοσιαλΗστικής Διεθνούς Laurent Gbagbo, που αν και έχει χάσει τις εκλογές από τον περασμένο Νοέμβριο δεν παραιτείται, μαζί με τον άλλο "σύντροφο" Καντάφι... κάπου εκεί τριγύρω θα είναι και ο Γιωργάκης αλλά δεν χωρούσε στη φώτο....

Στις αρχές Απριλίου 2011 ανοίγει τις πύλες του για το κοινό το νέο εμπορικό κέντρο River West στον Κηφισό

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRPZjJQzL0A8-N9H8tGRJ6IG0XM07Cgoj3MRgHD6MbWmYAksmaK&t=1Στις αρχές Απριλίου 2011 ανοίγει τις πύλες του για το κοινό το νέο εμπορικό κέντρο River West στον Κηφισό.

Το εμπορικό κέντρο έχει εμβαδόν κτιρίου 20.000 τ.μ. και έρχεται να ολοκληρώσει το εμπορικό συγκρότημα River West που έχει συνολικό εμβαδόν 45.000 τ.μ. και αξιοποιεί μια έκταση 59.500 τ.μ.

Στο ευρύτερο εμπορικό συγκρότημα River West διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης 2.500 θέσεων και λειτουργεί ήδη από το 2008 το κατάστημα ΙΚΕΑ. Στον περιβάλλοντα χώρο θα διαμορφωθεί ένα πρότυπο θεματικό πάρκο στο οποίο θα φιλοξενούνται ορισμένα από τα πιο διαδεδομένα φυτά του Ιπποκράτη.

Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου θα ανοίξουν 30 περίπου καταστήματα του εμπορικού κέντρου, μεταξύ των οποίων τα: H&M, Carrefour-Μαρινόπουλος, Μουστάκας, NEXT, Intersport, Adidas, Galerie de Beaute, Mayoral, Oxette-Loisir, Peacocks, Bata και Coffeeway. Παράλληλα, θα ξεκινήσει η λειτουργία των καφεστιατορίων Il Baretto και Πολιτεία καφέ, των εστιατορίων Τυλιχτό, Chop-chop, cUP και River Pizza και του καταστήματος Fairynails με υπηρεσίες ομορφιάς και περιποίησης. Επίσης στο κέντρο θα λειτουργεί χώρος δημιουργικής απασχόλησης παιδιών που θα φιλοξενεί δωρεάν τους μικρούς φίλους του River West.

Υπ. Οικονομικών: παράταση των προθεσμιών για την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

http://www.alphatv.gr/getattachment/9f848220-576c-49b9-8a8c-443360690dce/%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7170.aspxΜια ακόμα παράταση των προθεσμιών για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων ηλεκτρονικά έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, μετά από τα συνεχή προβλήματα που παρουσίαζει το TAXISNET. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου οι προθεσμίες έχουν ως εξής:

1. Καθιερωμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες

Ηλεκτρονική υποβολή Δηλώσεων Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Ε1, Ε2, Ε3). Η υποβολή των σχετικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου είναι υποχρεωτική για επιτηδευματίες και όσους υποβάλουν μέσω λογιστών. Η υπηρεσία θα ενεργοποιηθεί την 1/4/2011, με ταυτόχρονη μετάθεση των προθεσμιών που ισχύουν σήμερα, οι οποίες θα αρχίσουν να λήγουν από τις 18/4/2011. Την υπηρεσία μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλοι οι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ, χωρίς πρόσθετη διαδικασία πιστοποίησης.

Για το οικονομικό έτος 2011 προβλέπονται οι ακόλουθες καινοτομίες για την υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων εισοδήματος φυσικών προσώπων:

" Συμπλήρωση του εντύπου Ε1 με τα στοιχεία οχημάτων που ήδη υπάρχουν στην Κεντρική Βάση Οχημάτων της Γ.Γ.Π.Σ. μαζί με την αντίστοιχη ετήσια αντικειμενική δαπάνη.

" Συμπλήρωση του εντύπου Ε1 με τα στοιχεία ακινήτων για την κύρια και τις δευτερεύουσες κατοικίες κατόπιν επιλογής του φορολογούμενου από το σύνολο των ακινήτων του, βάσει των δηλώσεων Ε9.

" Εκτύπωση των ειδοποιήσεων για την πληρωμή ή επιστροφή φόρου εισοδήματος μέσω των συμβεβλημένων τραπεζών.

" Δυνατότητα εκτύπωσης κενών εντύπων Ε1, Ε2 και Ε3 καθώς και των οδηγιών για την συμπλήρωση της Δήλωσης Φ.Π. Οικονομικού Έτους 2011, προκειμένου να διευκολυνθεί η ηλεκτρονική υποβολή.

Ηλεκτρονική υποβολή Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9). Η υποβολή των σχετικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου είναι προαιρετική για τα φυσικά πρόσωπα και υποχρεωτική για τα νομικά πρόσωπα. Η υπηρεσία θα ενεργοποιηθεί την 1/6/2011 και η προθεσμία υποβολής μέσω διαδικτύου λήγει στις 30/6/2011. Εφόσον δεν επιλεγεί η ηλεκτρονική υποβολή τότε η δήλωση Ε9 υποβάλλεται στις ίδιες ημερομηνίες με το έντυπο Ε1.

Ηλεκτρονική υποβολή Συγκεντρωτικών Καταστάσεων Τιμολογίων Πελατών/ Προμηθευτών και Πιστωτικών Υπολοίπων. Η υποβολή των σχετικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου είναι υποχρεωτική. Οι αντίστοιχες υπηρεσίες θα ενεργοποιηθούν την 1/6/2011 με ημερομηνία λήξης τις 30/6/2011.

Εκκαθαριστική Δήλωση ΦΠΑ. H υποβολή εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ ξεκίνησε στις 21/2/2011 και μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί πάνω από 390.000 δηλώσεις. Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 12/4/2011 για τους υπόχρεους που τηρούν βιβλία Β' κατηγορίας και τις 23/5/2011 για τους υπόχρεους που τηρούν βιβλία Γ' κατηγορίας. Η υποβολή των σχετικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου είναι υποχρεωτική.

2. Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες

Με το νέο σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων TAXISnet αναβαθμίζονται σημαντικά οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ υλοποιούνται και πολλές νέες. Βασικές καινοτομίες του νέου περιβάλλοντος που θα είναι διαθέσιμες με την ολοκλήρωση της μετάβασης είναι οι ακόλουθες:

" Ενιαίο περιβάλλον σύνδεσης χρηστών και λειτουργίας των εφαρμογών. Πλέον με τη σύνδεση ο χρήστης έχει στη διάθεσή του όλες τις εφαρμογές που έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει.

" Περιβάλλον εξουσιοδότησης λογιστών για διεκπεραίωση υποθέσεων.

" Νέες δυνατότητες υποβολής δηλώσεων.

" Υποστήριξη υποβολής εκπρόθεσμων και τροποποιητικών δηλώσεων για την πλειοψηφία των δηλώσεων.

" Εξατομικευμένο φορολογικό ημερολόγιο.

" Ηλεκτρονικές πληρωμές.

" Μεταβολή στοιχείων μητρώου

" Πρόσβαση του χρήστη σε φορολογικά στοιχεία και δηλώσεις που τηρούνται για αυτόν είτε υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά είτε στη Δ.Ο.Υ.

Στα πλαίσια της λειτουργίας του νέου συστήματος ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων TAXISNet ξεκινούν σταδιακά τη λειτουργία τους οι παρακάτω νέες υπηρεσίες.



Ηλεκτρονική υποβολή Δηλώσεων Εισοδήματος Προσωπικών εταιρειών κ.λπ. (Ε5) Η υποβολή των σχετικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου είναι προαιρετική και θα ξεκινήσει να προσφέρεται στις 18/4/2011 με καταληκτική ημερομηνία ανεξαρτήτως ΑΦΜ τις 28/4/2011. Η υποβολή των δηλώσεων στις ΔΟΥ θα είναι διαθέσιμη από 4/4/2011.

Ηλεκτρονική υποβολή Δηλώσεων Εισοδήματος Νομικών Προσώπων μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα (Φ01012). Η υποβολή των σχετικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου είναι προαιρετική και θα ξεκινήσει να προσφέρεται στις 4/4/2011 με καταληκτικές ημερομηνίες τις 12/4/2011 για τα νομικά πρόσωπα που τηρούν βιβλία Β κατηγορίας και τις 15/4/2011 για όσα τηρούν βιβλία Γ κατηγορίας. Αν και η υποβολή των δηλώσεων στις ΔΟΥ έχει ξεκινήσει από 1/3/2011 και έχει ήδη παραληφθεί ο μεγαλύτερος όγκος, η υπηρεσία θα ανοίξει για λόγους πιλοτικής λειτουργίας ενόψει της υποχρεωτικής υποβολής του 2012.

Ηλεκτρονική υποβολή Δηλώσεων Εισοδήματος Νομικών Προσώπων ( Α.Ε. , ΕΠΕ, κ.λπ. -- Φ01010, Φ01011, Φ01013, Φ01014). Η υποβολή των σχετικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου είναι προαιρετική και θα ξεκινήσει να προσφέρεται στις 2/5/2011, ενώ οι καταληκτικές ημερομηνίες ξεκινάνε από τις 10/5/2011 για τις ημεδαπές Α.Ε. και τα Υποκαταστήματα αλλοδαπών εταιρειών, εφόσον υφίσταται διμερής σύμβαση για την αποφυγή της διπλής φορολογίας (συμβατικών χωρών).

Για τα λοιπά νομικά πρόσωπα (Ε.Π.Ε., Συνεταιρισμοί κ.λ.π) καταληκτική ημερομηνία είναι μέχρι 10 Μαΐου 2011, ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του Α.Φ.Μ. Η υποβολή των δηλώσεων στις ΔΟΥ θα είναι επίσης διαθέσιμη από 2/5/2011.

Καταστάσεις από λογιστές - φοροτεχνικούς.( Ηλεκτρονική υποβολή Καταστάσεων Φορολογικής Αναμόρφωσης, Αυτοκινήτων Εταιρείας, Κινητής Τηλεφωνίας και Αποδοθέντων και Οφειλομένων Φόρων Εισοδήματος και Εμμέσων Φόρων.) Η υποβολή των σχετικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου είναι υποχρεωτική και η υπηρεσία θα ενεργοποιηθεί την 1/6/2011 ενώ η προθεσμία υποβολής ορίζεται για τις 30/6/2011.

Ηλεκτρονική Υποβολή Οριστικής Δήλωσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (Ε7). Η υποβολή των σχετικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου είναι υποχρεωτική και η υπηρεσία θα ενεργοποιηθεί στις 14/4/2011, ενώ η προθεσμία υποβολής ορίζεται για τις 16/5/2011.

Ηλεκτρονική υποβολή Οριστικών Δηλώσεων Παρακρατούμενων Φόρων Εμπόρων και Ελευθέρων Επαγγελματιών. Η υποβολή των σχετικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου είναι υποχρεωτική. Οι αντίστοιχες υπηρεσίες θα ενεργοποιηθούν τον Σεπτέμβριο του 2011 και ορίζεται καταληκτική ημερομηνία υποβολής η 30/9/2011.

Ηλεκτρονική Υποβολή Προσωρινής Δήλωσης Παρακρατούμενων Φόρων πλην Μισθωτών Υπηρεσιών. Η υποβολή των σχετικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου είναι υποχρεωτική από 1/7/2011. Η υπηρεσία θα ενεργοποιηθεί την 1/6/2011.

Για το 2011, πρώτη χρονιά λειτουργίας των νέων υπηρεσιών, η χρήση πολλών από αυτές είναι προαιρετική και έχει ως στόχο την εξοικείωση των χρηστών και την απομόνωση και επίλυση των όποιων μικρών προβλημάτων εντοπιστούν από τη χρήση τους στην πράξη. Στόχος της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων είναι το 2012 να προσφέρονται για καθολική χρήση όλες οι παραπάνω υπηρεσίες, για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και την αποτελεσματικότερη λειτουργία των φορολογικών υπηρεσιών.



Στην συνέχεια παραθέτουμε αναλυτικούς πίνακες καταληκτικών ημερομηνιών και υποδείγματα καταστάσεων που υποχρεούνται να συμπληρώσουν οι λογιστές-φοροτεχνικοί:



ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Τελευταίος αριθμός Α.Φ.Μ. Ημ/νία υποβολής

Σε 1 18/04/2011

Σε 2 19/04/2011

Σε 3 20/04/2011

Σε 4 21/04/2011

Σε 5 27/04/2011

Σε 6 28/04/2011

Σε 7 29/04/2011

Σε 8 02/05/2011

Σε 9 03/05/2011

Σε 10,20, 30,40,50 04/05/2011

Σε 60,70, 80,90,00 05/05/2011



ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Τελευταίος αριθμός Α.Φ.Μ. Ημ/νία υποβολής

Σε 1 11/04/2011

Σε 2 12/04/2011

Σε 3 13/04/2011

Σε 4 14/04/2011

Σε 5 15/04/2011

Σε 6 18/04/2011

Σε 7 19/04/2011

Σε 8 20/04/2011

Σε 9 21/04/2011

Σε 10,20, 30,40,50 27/04/2011

Σε 60,70, 80,90,00 28/04/2011

Στις περιπτώσεις ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων, η καταληκτική ημερομηνία για τα πιο πάνω νομικά πρόσωπα είναι η 28η Απριλίου 2011, ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του Α.Φ.Μ.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΦΟΣΟΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΔΙΜΕΡΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ (ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ)

Τελευταίος αριθμός Α.Φ.Μ. Ημ/νία υποβολής

Σε 1 10/05/2011

Σε 2 11/05/2011

Σε 3 12/05/2011

Σε 4 13/05/2011

Σε 5 16/05/2011

Σε 6 17/05/2011

Σε 7 18/05/2011

Σε 8 19/05/2011

Σε 9 20/05/2011

Σε 10,20, 30,40,50 23/05/2011

Σε 60,70, 80,90,00 24/05/2011

Στις περιπτώσεις ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων, η καταληκτική ημερομηνία για τα πιο πάνω νομικά πρόσωπα είναι η 24η Μαΐου 2011, ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του Α.Φ.Μ.



ΛΟΙΠΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΡΘΡΟΥ 101 ΚΦΕ

1. Τα μη κερδοσκοπικά χαρακτήρα ημεδαπά ή αλλοδαπά νομικά πρόσωπα δημόσιου ή ιδιωτικού δικαίου και τα κάθε είδους ιδρύματα που δεν τηρούν βιβλία ή τηρούν βιβλία Β΄ κατηγορίας του Κ.Β.Σ., μέχρι 12 Απριλίου 2011.

2. Τα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα νομικά πρόσωπα που τηρούν βιβλία Γ κατηγορίας του Κ.ΒΣ, ή δηλώνουν εισόδημα από την εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης ανεξάρτητα από την κατηγορία των τηρούμενων βιβλίων, μέχρι 15 Απριλίου 2011, ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του Α.Φ.Μ.

3. Οι ημεδαπές Ε.Π.Ε, δημόσιες, δημοτικές και κοινοτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί και ενώσεις αυτών, αλλοδαπές επιχειρήσεις που λειτουργούν με οποιονδήποτε τύπο εταιρείας και αλλοδαποί οργανισμοί που αποβλέπουν στην απόκτηση οικονομικών ωφελημάτων, καθώς και τα αλλοδαπά νομικά πρόσωπα που έχουν στην κυριότητα τους ακίνητο στην Ελλάδα, ανεξάρτητα αν προκύπτει ή όχι εισόδημα από αυτό θα υποβάλουν τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, μέχρι 10 Μαΐου 2011, ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του Α.Φ.Μ.

Ιαπωνία: Η οικονομία της χώρας είναι σε δεινή κατάσταση, δήλωσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας

http://www.livetradingnews.com/wp-content/uploads/Bank-of-Japan3.jpgΟ Διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας κ. Μασαάκι Σιρακάβα δήλωσε ότι η οικονομία της χώρας είναι σε δεινή κατάσταση μετά τον καταστρεπτικό σεισμό της 11ης Μαρτίου.

Ο κ. Σιρακάβα δεν έδωσε ενδείξεις, αν η Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε νέα μέτρα χαλάρωσης της πολιτικής της κατά την επόμενη συνεδρίασή της που θα γίνει στις 6/7 Απριλίου.

"Η Τράπεζα της Ιαπωνίας κατανοεί πλήρως ότι η οικονομία της Ιαπωνίας είναι σε δεινή κατάσταση. Ελπίζουμε να πετύχουμε την αποστολή μας με την αίσθηση του επείγοντος", είπε στη Βουλή.

Την περασμένη εβδομάδα, η Κεντρική Τράπεζα χαλάρωσε τη νομισματική πολιτική της και διαμήνυσε ότι είναι έτοιμη να αναλάβει περαιτέρω δράση, αφού θα έχει ελέγξει τα στοιχεία για τις ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός.

Μαθητική παρέλαση πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου- 'Ενταση και μικροεπεισόδια

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgWDIign5k5KrvDyRn2tMEr-NTRkedmxLNiID3MYtW_Sg44ZZCp_P3Uzqo7bepoUOPE1jP8y1zLb1TDoYd2Bfxdg2s0_dE7-4IF-REj1To9J1liQhQG7PUFjTCpvJIG2gcKbbOZlyWqrcSL/s1600/newego_LARGE_t_1101_136966_type11486.jpgΠραγματοποιήθηκε το πρωί η καθιερωμένη παρέλαση στην πλατεία Συντάγματος, στην οποία συμμετείχαν μαθητές απο 12 δημοτικά σχολεία, 10 γυμνάσια και 15 λύκεια, φοιτητές των Τ.Ε.Φ.Α.Α, καθώς και μέλη συλλόγων, ενώσεων, πρόσκοποι και αθλητές των special olympics.

Η παρέλαση άνοιξε με την φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, που παιάνισε μπροστά από την εξέδρα των επισήμων. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία στο τέλος της παρέλασης δήλωσε: "Συγχαρητήρια στους μαθητές, τις μαθήτριες και τους καθηγητές τους. Σήμερα καμαρώσαμε την μαθητική νεολαία, καμαρώσαμε τα παιδιά μας, για τα οποία όλοι ενωμένοι έχουμε να δώσουμε ένα μεγάλο αγώνα. Οι Έλληνες ενωμένοι, αποδείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε θαύματα, που αφήνουν τον κόσμο άφωνο. Αυτό αποτυπώνεται στο 1821, που καταφέραμε να ρίξουμε μία άτρωτη αυτοκρατορία. Σήμερα, έχουμε να υπερβούμε μία κρίση που φαίνεται ανυπέρβλητη. Θα τα καταφέρουμε, όπως πάντα. Είναι στο χέρι μας".

Νωρίτερα, επικράτησε ένταση στο Σύνταγμα όταν εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες, συγκεντρώθηκαν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις συγχωνεύσεις των σχολείων. Οι διαδηλωτές είχαν μαζί τους κάποια ομοιώματα, καθώς σκόπευαν να πραγματοποιήσουν ένα καλλιτεχνικό δρώμενο, μετά το τέλος της παρέλασης, με θέμα την ανεργία.

Μετά από παρέμβαση της αστυνομίας η συγκέντρωση διαλύθηκε, ενώ έγιναν οκτώ προσαγωγές. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, όπου διενεργείται προανάκριση για το περιστατικό.

Συρία:Τουλάχιστον 100 νεκροί από πυρά αστυνομικών χθες στη Ντεράα

Τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες από πυρά αστυνομικών στην πόλη Ντεράα της νότιας Συρίας, όπου σημειώθηκαν άνευ προηγουμένου διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος, δήλωσαν σήμερα υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αυτόπτες μάρτυρες.

Στο υψηλότερο επίπεδο 12 ετών έφθασε η απόδοση των διετών πορτογαλικών ομολόγων

http://s.wsj.net/public/resources/images/OB-IH490_Portug_G_20100427113439.jpgΗ απόδοση των διετών πορτογαλικών ομολόγων αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από το 1999 μετά την παραίτηση της Κυβέρνησης της Πορτογαλίας, η οποία προκαλεί πολιτική αβεβαιότητα και φέρνει τη χώρα πιο κοντά στην αναζήτηση οικονομικής βοήθειας από την Ευρώπη, μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Η απόδοση των διετών τίτλων αυξήθηκε κατά 22 μονάδες βάσης στο 6,83%, ενώ το spread των 10ετών πορτογαλικών ομολόγων έφθασε τις 449 μονάδες βάσης (4,49 ποσοστιαίες μονάδες) - το υψηλότερο από τον περασμένο Νοέμβριο - και η απόδοσή τους στο 7,71%.

Το spread των 10ετών ιρλανδικών ομολόγων αυξήθηκε στις 698 μονάδες βάσης, που είναι το υψηλότερο από το 1991, ενώ η απόδοσή τους διαμορφώθηκε στο 10,29%. Το spread των 10ετών ελληνικών ομολόγων κυμαίνεται σήμερα περί τις 950 μονάδες βάσης.

Η πολιτική κρίση στην Πορτογαλία προκάλεσε και υποχώρηση της ισοτιμίας του ευρώ σήμερα το πρωί κάτω από το επίπεδο των 1,41 δολαρίων, ενώ στη συνέχεια το ευρώ κινήθηκε πάνω από το επίπεδο αυτό.

Περίεργη ερώτηση Κουκοδήμου!!! Τι τον κόφτει αν πχ. οι Τουρκοι που θέλουν να αγοράσουν σπίτι σε "παραμεθόρια περιοχή" θέλουν ένα κάρο δικαιολογητικά;

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ε. Βενιζέλος για την άρση χαρακτηρισμού "παραμεθόριες περιοχές"

Η κυβέρνηση εξετάζει την αναθεώρηση των διατάξεων που αφορούν τις δικαιοπραξίες σε παραμεθόριες περιοχές αλλά και τις προτάσεις για τον αποχαρακτηρισμό των παραμεθόριων περιοχών, όπως κάνει γνωστό με έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αφορμή για τη διαβίβαση του εγγράφου έδωσε η κατάθεση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κουκοδήμου για τις προθέσεις της κυβέρνησης αναφορικά με την άρση του χαρακτηρισμού "παραμεθόρια περιοχή" για τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.

"Είναι προφανές ότι στην εποχή μας δεν έχει νόημα ο χαρακτηρισμός, για παράδειγμα του νομού Θεσσαλονίκης ως παραμεθορίου για λόγους ασφαλείας", αναφέρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και προσθέτει ότι το σχετικό ζήτημα εμπίπτει στο κοινό αρμοδιότητας των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη.

Ο βουλευτής της ΝΔ έχει επισημάνει ότι οι ενδιαφερόμενοι που έχουν ιθαγένεια τρίτων, μη κοινοτικών χωρών, στην περίπτωση που θα θελήσουν να αποκτήσουν κατοικία σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και σε αρκετά νησιά της χώρας που έχουν χαρακτηριστεί παραμεθόριες περιοχές, θα βρεθούν αντιμέτωποι με έναν κυκεώνα δικαιολογητικών. [Ε και ποιο είναι το πρόβλημα του Κουκοδήμου αν ένας Σκοπιανός ή ένας Τούρκος δυσκολευτούν ν' αγοράσουν σπίτι σε "παραμεθόρια περιοχή"]

Ο κ. Κουκοδήμος έχει επισημάνει ότι υπάρχουν αλλοδαποί που διαμένουν και εργάζονται στην Ελλάδα και θέλουν να αγοράσουν κατοικία, επενδυτές που έρχονται στη χώρα μας αλλά απογοητεύονται να περιμένουν για τη σχετική άδεια και άλλοι που θέλουν να αποκτήσουν εξοχική κατοικία αλλά αποθαρρύνονται από τη διαδικασία.[Άσε ρε Κουκοδήμο με τις ανοησίες...]

Αρχίζει ο τρόμος: Σουηδοί "μέτρησαν" αμελητέα ποσότητα ραδιενέργειας και τη συνδέουν με την Ιαπωνία... καλά εντάξει...

Σουηδία-Ιαπωνία: Πολύ ασθενής και "αμελητέα" ραδιενέργεια, το μέγιστο 0,3 μιλιμπεκερέλ, η οποία δεν εγκυμονεί κανέναν κίνδυνο, καταμετρήθηκε στη Σουηδία.

Μια ραδιενέργεια "πολύ ασθενής, αμελητέα και χωρίς κανένα κίνδυνο", το μέγιστο 0,3 μιλιμπεκερέλ, καταμετρήθηκε στη Σουηδία μετά την άφιξη χθες στη χώρα αυτή της τολύπης καπνού που βγήκε από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, στην Ιαπωνία, ανακοίνωσαν οι σουηδικές αρχές προστασίας από τη ραδιενέργεια.

Τα επίπεδα που εντοπίστηκαν είναι "πολύ ασθενή και δεν εγκυμονούν κανέναν κίνδυνο για τον άνθρωπο και το περιβάλλον", σύμφωνα με τις πρώτες αυτές μετρήσεις, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η σουηδική Υπηρεσία Ασφάλειας των Ακτινοβολιών.

Το πιο ανεβασμένο επίπεδο ραδιενέργειας καταμετρήθηκε στη Στοκχόλμη, όπου ανερχόταν σε 0,3 μιλιμπεκερέλ ανά κυβικό μέτρο αέρα, το οποίο αποτελεί ένα "αμελητέο" επίπεδο, σύμφωνα με την Υπηρεσία.

Η αναμενόμενη παρουσία ιωδίου 131, ενός ραδιενεργού στοιχείου, καταμετρήθηκε ότι είναι "σε πολύ ασθενή επίπεδα" σε τρεις σταθμούς από τους έξι που έχουν επιφορτιστεί με την καταμέτρηση των ακτινοβολιών στη Σουηδία, οι δύο εκ των οποίων βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της χώρας και ο τρίτος στη Στοκχόλμη.

Οι τιμές αυτές είναι χιλιάδες φορές κατώτερες αυτών που είχαν καταμετρηθεί στη δυτική Ευρώπη μετά το πέρασμα του νέφους από το δυστύχημα του Τσερνόμπιλ το 1986.

Καραμανλής: Ο ΓΑΠ θα κάνει εκλογές το φθινόπωρο

Σε καλύτερο επίπεδο ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις των ελληνικών τραπεζών, σε σχέση με τις ευρωπαϊκές

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgUPeBF6ahs7HZEtha-_RY7ALY2uSA0pLlH1Ymq9lEdJbcv7-xBxcIXJkO3BsxdMfmPnzuHDD6vGv7sCQWQckI_pRxF5WibGoWByZXMStWPR6Anx6nhwAyzK3M-cOep3TdCzZnrftrJjdBo/s1600/%CE%A4%CE%A1%CE%91%CE%A0%CE%95%CE%96%CE%95%CE%A3.jpgΟ δείκτης δανείων προς καταθέσεις των ελληνικών τραπεζών βρίσκεται στο 114%, σε επίπεδο σημαντικά καλύτερο των αντίστοιχων δεικτών σε άλλες ευρωπαϊκές τραπεζικές αγορές, παρά την σημαντική μείωση τους κατά 10% το 2010, σε σχέση με το 2009, επισημαίνει η Τράπεζα Πειραιώς, με αφορμή την δημοσιοποίηση των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων του Ομίλου.

Η μείωση κατά 10% των καταθέσεων σημειώθηκε κατά τα 3/4 περίπου το πρώτο εξάμηνο του 2010 και κατά 1/4 το δεύτερο εξάμηνο. Η υλοποίηση του οικονομικού προγράμματος της χώρας και η υποστήριξη εκ μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συνέβαλαν στη σχετική σταθεροποίηση της αγοράς, αν και λόγω οικονομικής ύφεσης, οι εκροές, ειδικά από λογαριασμούς όψεως και ταμιευτηρίου, συνεχίστηκαν, όπως αναφέρει η Τράπεζα Πειραιώς.

Αναφορικά με τον δείκτη καθυστερήσεων δανείων στην ελληνική αγορά, η Τράπεζα επισημαίνει ότι υπερέβη το 10% εντός του 2010, εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης. Ο δείκτης είναι υψηλότερος στα καταναλωτικά δάνεια και στα στεγαστικά και χαμηλότερος επιχειρηματικά, αντικατοπτρίζοντας τις αυξημένες δυσκολίες των νοικοκυριών στην αποπληρωμή υποχρεώσεων λόγω της απώλειας εισοδήματος, ενώ και οι επιχειρήσεις πλήττονται λόγω της μείωσης της ζήτησης, αλλά και της περιορισμένης ρευστότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι προβλέψεις των τραπεζών αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2010, οδηγώντας το δείκτη κάλυψης καθυστερήσεων από προβλέψεις στο 43% για την ελληνική αγορά το Σεπτέμβριο του 2010 από 41% στο τέλος του 2009, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας (ΤτΕ).

Στο ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου, που κυκλοφορεί αύριο

Λιβύη: Οι δυνάμεις του "συνασπισμού" έπληξαν τη νύχτα άρματα μάχης κοντά στη Μιζουράτα.

http://www.sanfranciscosentinel.com/wp-content/uploads/2011/03/libya-mar-7-1.jpgΟι πιστές στον συνταγματάρχη Καντάφι δυνάμεις πήραν τον έλεγχο του λιμανιού της Μιζουράτα, όπου χιλιάδες ξένοι εργάτες από την Αίγυπτο και την υποσαχάρεια Αφρική έχουν καταφύγει προκειμένου για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις, δήλωσε κάτοικος της περιοχής στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Οι αεροπορικές δυνάμεις του συνασπισμού έπληξαν τη νύχτα κυβερνητικά άρματα μάχης στα προάστια της Μιζουράτα, τον έλεγχο της οποίας έχουν δυνάμεις των αντικαθεστωτικών αλλά παραμένουν τα άρματα μάχης μέσα στην πόλη τα οποία δεν επλήγησαν από τις επιδρομές, δήλωσε τηλεφωνικά κάτοικος της περιοχής στο ειδησεογραφικό πρακτορείο.