14 Δεκεμβρίου 2011

Ελεύθερη η Αφγανή που βιάστηκε και κατηγορήθηκε για μοιχεία

Χάρη έδωσε ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι στη γυναίκα που είχε βιαστεί και φυλακίστηκε με την κατηγορία της μοιχείας, μετά τη δημοσιότητα που έλαβε η υπόθεσή της. Η Αφγανή αφέθηκε ελεύθερη χωρίς προϋποθέσεις, συνεπώς δεν θα χρειαστεί να παντρευτεί το βιαστή της.

Newsweek: «Φοβού τους Έλληνες και χρέος φέροντες»

Ακόμα ένα προκλητικό δημοσίευμα με στόχο την Ελλάδα φιλοξενείται τις τελευταίες ώρες σε αμερικανικό Μέσο Ενημέρωσης.

Μετά τους New York Times και τα σενάριά τους περί χρεοκοπίας και δικτατορίας στην Ελλάδα (διαβάστε εδώ τι μετέδιδε νωρίτερα το protothema.gr), έρχεται το γνωστό περιοδικό Newsweek να δημοσιεύσει άρθρο κορυφαίου συνεργάτη του, του αρθρογράφου Fouad Ajami που «κρατάει» τη στήλη «Daily Beast», για να … «στολίσει» την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Λίρα εκατό οι προβλέψεις της ΠΑΣΟΚοφυλλάδας "ΝΙΚΗ"

Δείτε τι είχε προβλέψει πριν από ακριβώς 10 χρόνια:

Μ'αρέσει να ακούω τον Μάκαρο!! Γι' αυτό τον πάω γιατί κάνει ρόμπατον Ραγκούση-Νταλάρα!!!

Σε ερώτηση αν θα καταθέσει το νομοσχέδιο Ραγκούση απάντησε:

Yorgo Review: Δεν παγώνουν οι μισθοί, λέει ο Παπανδρέου

Επιμένει στο προεκλογικό πρόγραμμα και τις «μεγάλες θεσμικές αλλαγές»
12/12/2009
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Τέλος στα σενάρια για λήψη έκτακτων μέτρων σε μισθούς και συντάξεις έβαλε ο πρωθυπουργός χθες από τις Βρυξέλλες, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κορυφής. «Δεν θα την πληρώσει ο μισθωτός, δεν θα προχωρήσουμε σε περικοπές και πάγωμα μισθών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιώργος Παπανδρέου. Οπως επισήμανε, η ελληνική οικονομία δεν βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής: «Δεν είμαστε εκεί, αν ήμασταν θα κόβαμε μισθούς. Η προσπάθειά μας είναι να μη φτάσουμε εκεί»[Άρα για να τους πετσόκοψε τους μισθούς μετά από λίγους μήνες σημα´ινει ότι μας έφτασε "στο χείλος της καταστροφής"].

Βίντεο: Έχασε ο Λεβαδειακός με 4-0!!

Δείτε τα γκολ από τον αγώνα του Λεβαδειακού...με τον Ολυμπιακό έπαιζε νομίζω ή κάπως έτσι τέλος πάντων :):

Για να μην ξεχνιόμαστε: Ευχαριστούμε Κώστα!!

ΚΛΙΝΤΟΝ και ΕΤΣΕΒΙΤ συγχαίρουν τον ΣΗΜΙΤΗ για το ΝΑΙ στην έναρξη των διαπραγματεύσεων για την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ, στο ΕΛΣΙΝΚΙ πριν από ακριβώς 12 χρόνια... χωρίς να πάρουμε κανένα αντάλλαγμα εννοείται και με γκρίζα τα Ίμια:

Ώρα για γέλιο: Μέγας ντριπλέρ ο Τσάκας!!! Κατέθεσε φάκελο αλλά με άλλο Άραβα επενδυτή :))

Στα χέρια του Βλάση Τσάκα και πλέον του Γιάννη Βαρδινογιάννη είναι ο φάκελος περιέχοντας το περίφημο bank commitment από τη σουηδική τράπεζα "Νorde bank" μαζί και η πιστοποίηση του ενδιαφέροντος του Σαουδάραβα επενδυτή. Ωστόσο η έκπληξη είναι πως αυτός δεν ο μέχρι τώρα γνώριμος Σουλτάν Αλ Σαούντ, αλλά κάποιος άλλος ενδιαφερόμενος από την Σαουδική Αραβία και πάλι.

Συνάντηση τρόικας – Σαμαρά την Πέμπτη

Με στελέχη της τρόικας αναμένεται να συναντηθεί αύριο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην Συγγρού με αντικείμενο την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται επίσης να μιλήσει στις 20:30 το βράδυ στο ετήσιο οικονομικό συνέδριο με θέμα : «Η ώρα της Ελληνικής Οικονομίας» που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Νέο φρούτο-Υπουργός Επικρατείας (Σπυρόπουλος;;;): Ανοιχτή "επ’ αόριστον" η διεξαγωγή των εκλογών

Τι είναι τούτος πάλι; Γιατί η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να έχει εκτός του Καψή και κάποιον άλλο που λέει παπαριές;;

Ανοιχτή "επ’ αόριστον" άφησε την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων.

Σαμαράς για την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο Ισραήλ

«Ολοκλήρωσα, σήμερα, τις επαφές μου στο Ισραήλ.
Συναντήθηκα με την πολιτική ηγεσία στο Κοινοβούλιό τους και είχα μια σε βάθος συνομιλία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Συζητήσαμε για την Ελλάδα και για την ευρύτερη περιοχή.
Αργότερα είχαμε μια πραγματικά χρήσιμη συζήτηση με επιχειρηματίες που έχουν επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα.
Διαπίστωσα, για μια ακόμη φορά, ότι υπάρχει μεγάλη προθυμία από όλους για τη δημιουργία στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών.
Ο δρόμος έχει ανοίξει. Με σωστή δουλειά, μπορεί να έχουμε καλά αποτελέσματα».

Αμερικάνικος ιδιωτικός δορυφόρος φωτογράφισε το πρώτο κινέζικο αεροπλανοφόρο

Δείτε τη φώτο:

Τρίτοι οι Έλληνες στον ψηφιακό αναλφαβητισμό

Το 45% των Ελλήνων δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ τον Παγκόσμιο Ιστό, και μόνο τα μισά ελληνικά νοικοκυριά ήταν συνδεδεμένα στο Διαδίκτυο το 2011, αποκαλύπτουν επίσημα στοιχεία της Eurostat.
Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα καταλαμβάνει την τρίτη θέση από το τέλος μεταξύ των 27 χωρών-μελών της ΕΕ: στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται η Βουλγαρία, όπου το 46% των πολιτών δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το Διαδίκτυο, και η Ρουμανία όπου το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει στο 54%.

Σοβαρή έλλειψη σκληρών δίσκων, η παρενέργεια των πλημμυρών στην Ταϊλάνδη

Σοβαρές παρενέργειες στη βιομηχανία υπολογιστών προκαλούν οι πρόσφατες πλημμύρες στην Ταϊλάνδη, λόγω των οποίων σταμάτησε η παραγωγή σκληρών δίσκων στη χώρα. Η Intel ανακοίνωσε ότι το πρόβλημα περιορίζει τις πωλήσεις, όπως είχαν προειδοποιήσει νωρίτερα και άλλες μεγάλες εταιρείες.

ΝΔ: Τροποποίηση των πολιτικών που έχουν αποδειχθεί λαθεμένες

«Η Έκθεση του ΔΝΤ, μετά και από την αντίστοιχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιβεβαιώνει ότι το 2011 δεν προχώρησε η αναγκαία δημοσιονομική και διαρθρωτική προσαρμογή, παρά τις τεράστιες θυσίες των πολιτών.

Tην τιμητική του έχει ο «Λουκάνικος» στο αφιέρωμα του TIME για το πρόσωπο του 2011

Οι συντάκτες του περιοδικού TIME ψήφισαν τον «Ανώνυμο Διαδηλωτή» ως πρόσωπο της χρονιάς που τελειώνει. Από την αναφορά του περιοδικού δεν μπορούσε να λείψει το κύμα διαδηλώσεων στην Ελλάδα, ούτε όμως και ο... «Λουκάνικος» ο διάσημος σκύλος που ήταν παρών σε όλες τις κινητοποιήσεις.
Δεν είναι η πρώτη φορά που τα Μέσα Ενημέρωσης ασχολούνται με τον σκύλο. Αντίστοιχο αφιέρωμα είχε κάνει και το BBC το καλοκαίρι, παραθέτοντας και το σχετικό βίντεο.

Φώτο από τα όπλα που χρησιμοποίησαν Βλαστός και Πυρήνες της Φωτιάς

Τους ανθρώπους που «έσπρωξαν» το εννιάρι Glock με τις δώδεκα σφαίρες στον Κορυδαλλό και στα χέρια του Παναγιώτη Βλαστού αναζητούν πλέον οι αστυνομικές αρχές προκειμένου να αποκρυπτογραφήσουν το πώς στήθηκε το μεγάλο κόλπο με την ομαδική απόπειρα απόδρασης. Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, τα υπόλοιπα μαχαίρια είναι είτε αυτοσχέδια είτε κουζινομάχαιρα και συνεπώς δεν τίθεται θέμα αλλά ούτε και ερωτήματα για το πώς έφθασαν στα χέρια του βαρυποινίτη.

Αναγκαία η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας για παραμονή στο ευρώ, λέει ο Ράιχενμπαχ

Ως απαραίτητη για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη υπογράμμισε τη σημασία της βελτίωσης της ελληνικής ανταγωνιστικότητας ο Χορστ Ράιχενμπαχ, επικεφαλής της «ομάδας δράσης» της Κομισιόν για την Ελλάδα.

Η τρόικα μας λυπήθηκε: Τέρμα σε φοροεισπρακτικά μέτρα - Τώρα μεταρρυθμίσεις

Ο επικεφαλής της τρόικας αυτή τη φορά έβγαλε κόκκινη κάρτα για τις πολλές θυσίες των Ελλήνων. Οι θυσίες των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια επιτέλους βρήκαν ανταπόκριση από τους ίδιους τους δανειστές μας, οι οποίοι στις ομιλίες τους στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ξεκαθαρίζουν πως θα μπει τέρμα πια στα εύκολα μέτρα.

Η Αστυνομία προειδοποιεί: Ποιες μορφές διαδικτυακής απάτης συναντώνται συχνότερα;

Οι συνηθέστερες μορφές διαδικτυακής απάτης είναι οι ακόλουθες:

α) Χρεώσεις της πιστωτικής κάρτας πολιτών μέσω του διαδικτύου για αγορές, οι οποίες δεν πραγματοποιήθηκαν από τους ίδιους.

Σύλληψη 79χρονης γιαγιάς για χρέη 169.000!!

Δεν έχουν το θεό τους τα λαμόγια που βάζουν γιαγιάδες και παπούδες στη βιτρίνα!

Στη σύλληψη μιας 79χρονης ημεδαπής, κατηγορούμενης για εκκρεμείς οφειλές προς το Δημόσιο, συνολικού ύψους 169.012,37 ευρώ, προχώρησαν το πρωί αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης.

Ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τα «παραθυράκια» στο άρθρο 99

Για καταχρηστική χρήση του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα από μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου, κάνουν λόγο 15 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Οι βουλευτές μιλούν για την ασυλία των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου, μέσω της υπαγωγής στο άρθρο 99 και ζητούν να εκλείψει η ασυλία τους λόγω της υπαγωγής τους στο εν λόγο άρθρο. 

Σ. Κωνσταντινίδης, σχετικά με τις λιγνιτικές μονάδες της περιοχής και την πραγματοποιηθείσα σύσκεψη των φορέων της Φλώρινας

«Ο κ. Παπακωνσταντίνου στήνει παιχνιδάκια για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της Φλώρινας και της Μεγαλόπολης, εξαιρώντας όμως την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κοζάνη.

Διαρρέεται μάλιστα. ότι η τιμή πώλησης του ΑΗΣ Μελίτης θα κυμαίνεται περίπου στα 250.000.000 ευρώ. Αρκεί να θυμίσω ότι η κατασκευή του κόστισε πριν από 12 χρόνια 700.000.000 ευρώ.

Εδώ ο κόσμος καίγεται και η υπουργός ονειρεύεται αρχηγιλίκια

Παραθέτω ένα απόσπασμα από σημερινή συνέντευξη της Άννας Διαμαντοπούλου στο ΣΚΑΙ:

"Σε αυτή την περίοδο δεν μπορεί να είσαι Υπουργός και να κάνεις και άλλα πράγματα. Πρέπει να είσαι απερίσπαστος να κάνεις αυτό που πρέπει. Δεν υπάρχει υπουργείο που τα προβλήματα δεν είναι καταιγιστικά και σε καθημερινή βάση. Όχι Υπουργός και υποψήφιος αρχηγός. Τώρα είμαι Υπουργός. Δεν πρέπει να εμπλέξουμε τα στελέχη αυτής της κυβέρνησης με τα εσωκομματικά των κομμάτων.

Η Μούσχουρη είναι ο μόνος πολίτης της χώρας που αρνήθηκε τη σύνταξή της...αλλά τα ζώα θέλουν Πάγκαλο να τους πηδάει...

Βγαίνει ο κάθε κομπλεξικός που αναγνώρισε τον εαυτόν του στις δηλώσεις της Μούσχουρη και βγάζει τ' απωθημένα του...για έναν άνθρωπο που είναι ο μόνος που αποποιήθηκε τη σύνταξη που έπαιρνε από το κράτος προκειμένου να βοηθήσει την Ελλάδα!!! Ποιος κερατάς το έχει κάνει αυτό; Έναν μόνο!Μόνο έναν δείξτε! Προφανώς δεν είναι τυχαίο αλλά μας αξίζει ο Πάγκαλος που μας γαμά@@ 30 χρόνια και θα μας γαμά@@ μέχρι να πεθάνει. Διαβάστε τι έγραφε πέρσι η espresso για την επιστολή με την οποία αρνήθηκε τη σύνταξη λόγω των προβλημάτων της χώρας τη ίδια στιγμή που κάποιοι άλλοι προχωρούσαν σε αγωγές εναντίον του δημοσίου για να πάρουν και αναδρομικά:

Κεφαλογιάννης ζητάει να κληθούν να "απολογηθούν" στη Βουλή Παπ-Μπένυ για την ετήσια απώλεια 13 δις από φοροδιαφυγή

Σύμφωνα με το αρθρο 41Α του Κανονισμου της Βουλης ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης πρότεινε πρός την Επιτροπή οικονομικών Υποθέσεων να κληθούν όλοι οι υπουργοί οικονομικων από τις τελευταιες βουλευτικες εκλογες μεχρι σημερα,ο πρώην γ.γ. πληροφοριακων συστηματων κ. Διομήδης Σπινελλης καθώς και ο διευθυντής σχεδιασμού και ελέγχων του ΣΔΟΕ κ. Νικόλαος Λέκκας, σε ακρόαση για την απωλεια ετησιως εσοδων του Κρατους 13 δισ. Ευρώ η ποσοστου 5%-6% επί του ΑΕΠ, από τη φοροδιαφυγή σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ.

Το πλήρες κείμενο της πρότασης του Μανώλη Κεφαλογιάννη πρός την Πρόεδρο και τα Μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων έχει ως εξής:

Ο ναυτικός αποκλεισμός του Πειραιά κατά τον Κριμαϊκό πόλεμο και το "Υπουργείο Κατοχής"

Κατά την διάρκεια του 19ου Αιώνα η πολιτική της Γαλλίας αλλά κατ΄εξοχήν της Αγγλίας στην Ανατολή πρότασσε ως βασική προτεραιότητα την εδαφική ακεραιότητα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ως βασική ανάσχεση της Ρωσικής καθόδου στην Μεσόγειο. Αντιθέτως η Ρωσία είχε προαιώνιο πόθο την συντριβή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και την κάθοδο της στο Αιγαίο. Για τρεις αιώνες η Ρωσία επεδίωκε τον στόχο αυτό προσεταιριζόμενη όλους τους Χριστιανικούς λαούς (και κυρίως τους Έλληνες. Η πολιτική αυτή θα άλλαζε το 1860 όταν η Ρωσία (δυστυχώς για την Ελλάδα και τα συμφέροντα του Ελληνισμού) θα εστερνιζόταν την Θεωρία του Πανσλαβισμού.

«Καταγγελίες του Γιώργου Καρασμάνη στη βουλή για τον οδικό άξονα Χαλκηδόνα-Γιαννιτσά-Έδεσσα»

Kατά τη συζήτηση επί της σχετικής Επερώτησης της Νέας Δημοκρατίας ο Γιώργος Καρασμάνης κατήγγειλε τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της απελθούσας κυβέρνησης εξαιτίας των οποίων καθυστερούν ένα έργο πνοής για το νομό μας, τον οδικό άξονα Χαλκηδόνας – Γιαννιτσών – Έδεσσας.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Γιώργου Καρασμάνη στη Βουλή:

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ψηφίστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, με μεγάλη πλειοψήφια, ο προϋπολογισμός του Δήμου του οικονομικού έτους 2012, το ύψος του οποίου ανέρχεται σε 252.979.862 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος στην τοποθέτησή του, τόνισε μεταξύ άλλων :

Υπάρχει κίνδυνος να μην λάβουν ούτε ένα ευρώ ή δραχμή οι πιστωτές της Ελλάδας αν δεν προχωρήσει το PSI

Τι θα γίνει αν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ; Πόσο θα κοστίζουν τα ομόλογα της; Ίσως 50%, ίσως 20%, ίσως και καθόλου. Αυτό αναφέρουν τα εξειδικευμένα δικηγορικά γραφεία που ασχολούνται με το ζήτημα της Ελλάδας, προειδοποιώντας μάλιστα, για την διαδικασία του PSI που έχει ξεκινήσει αυτό το διάστημα μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των τραπεζιτών και η οποία περιλαμβάνει haircut 50%.

Τρέμουν και τον ίσκιο τους οι ΠΑΣΟΚοι: Τους έστειλαν βιβλία και δεν τα ακουμπούσαν για να μην εκραγούν...Έχουν λαλήσει....

Βιβλία έκρυβε ο φάκελος στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Έληξε ο συναγερμός που είχε σημάνει γύρω στις 16:30 στις Αρχές για ύποπτο φάκελο στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Ιπποκράτους. Οι άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανημάτων που έσπευσαν στο σημείο, διαπίστωσαν πως ο φάκελος έκρυβε τρία βιβλία. Κατά τη διάρκεια των ερευνών δεν εκκενώθηκε το κτίριο, ενώ κανονικά διεξαγόταν η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους.

Yorgo Review

Απολαυστικός Γιωργάκης πριν ακριβώς δύο χρόνια:

Βενιζέλος για τον εκτροχιασμό του προυπολογισμού: Δεν φταίω εγώ αλλά η ευρωπαϊκή αβεβαιότητα, η ανομβρία, η τρύπα του όζοντος το νέφος στο Πεκίνο....

Στην εθνική και ευρωπαϊκή αβεβαιότητα απέδωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος τα προβλήματα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2011. Μιλώντας την Τετάρτη στο συνέδριο του Ελληνομαρικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου έκανε λόγο για κρίσιμο 20ήμερο, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για δημοσιονομικό έλλειμμα 9% του ΑΕΠ το 2011. Ακόμη είπε πως τώρα είναι η ώρα για τη διαπραγμάτευση του νέου μνημονίου, ενώ για την κυβέρνηση Παπαδήμου είπε πως δεν έγινε μόνο για να εκταμιευτεί η 6η δόση.

Ω τον κερατά: Σύλληψη 44χρονου με 65 κιλά χασίς στο σπίτι του!!!

Συνελήφθη 44χρονος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών στα Μελίσσια.
Μετά από έρευνα στην αποθήκη της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Σύνταξη στους στρατιωτικούς με επιπλέον 5 χρόνια

«Βόμβα» στο συνταξιοδοτικό των στρατιωτικών, καθώς αυξάνεται κατά πέντε έτη η πραγματική υπηρεσία για να βγουν στη σύνταξη. Πλέον οι στρατιωτικοί θα θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης με τη συμπλήρωση σαράντα (40) ετών πραγματικής υπηρεσίας αντί τριάντα πέντε (35) μαζί με τα πλασματικά χρόνια που ισχύει μέχρι σήμερα.

"Η ανεξάρτητη Σκωτία θα εξετάσει ένταξη στο ευρώ "

Ο Σάλμοντ έκανε εντυπωσιακή «ρελάνς» στις προειδοποιήσεις των Συντηρητικών σχετικά με τους κινδύνους ανεξάρτητης οικονομικής πολιτικής της Σκωτίας εντός της Κοινοπολιτείας, εκμεταλλευόμενος το «όχι» του Κάμερον στη Σύνοδο Κορυφής

Η κεντρική πολιτική σκηνή στη Βρετανία προσπαθεί παγίως να ανακόψει τις τάσεις ανεξαρτητοποίησης των Σκωτσέζων -το κάνει άλλωστε με επιτυχία επί τρεις αιώνες- και ένα από τα πρόσφατα επιχειρήματά της σχετίζεται με την Ευρωζώνη. «Δεν βλέπετε την κρίση δανεισμού και χρέους που αντιμετωπίζουν οι χώρες της Ευρωζώνης», λέει το Λονδίνο, είναι επικίνδυνο να «βγείτε από το μαντρί» της στερλίνας.

Βίντεο-Το ΠΑΣΟΚ μέσα σε 2 χρόνια πρόσθεσε 100 δις στο δημόσιο χρέος... μόνοι τους το λένε

Σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο Δημοσίου Χρέους, τα τέλη Σεπτέμβρη του 2011 αυτό ανέρχονταν σε 360 δις. Σύμφωνα με το παρακάτω σποτ του ΠΑΣΟΚ, την προεκλογική περίοδο του Σεπτεμβρίου του 2009 το χρέος της χώρας ανέρχονταν σε 260 δις. Συμπέρασμα: Ο ΓΑΠ φέσωσε τη χώρα μέσα σε 2 χρόνια με 100 δις!!! Δείτε το βίντεο του ΠΑΣΟΚ:

Μετά από 70 χρόνια ξαναγίναμε πρωτοσέλιδο στο TIME: O «ανώνυμος διαδηλωτής» από «Αραβική Ανοιξη, Αθήνα, ΗΠΑ, Μόσχα» είναι το πρόσωπο της χρονιάς για τους συντάκτες του

Μπορεί στη ψηφοφορία που έγινε στο διαδίκτυο, οι αναγνώστες του περιοδικού Time να ανέδειξαν τον Ταγίπ Ερντογάν ως πρόσωπο της χρονιάς, ωστόσο, οι συντάκτες του αμερικανικού εντύπου επέλεξαν τον «διαδηλώτη»: από την Αραβική Ανοιξη στην Αθήνα και από το Κίνημα Occupy Wall Street στη Μόσχα.

Βίντεο: Κι όμως!!! Υπάρχουν ακόμα μαλάκ@@ που λένε δημόσια ότι ο Ανδρέας ωφέλησε τη χώρα!!

Θαυμάστε έναν που βέβαια έφαγε καλά απ' το ΠΑΣΟΚ και γι' αυτό τα λέει:

Βενιζέλος: Ζήτησε απ'τον εισαγγελέα να ερευνήσει αν τα "παίρνουν οι εφοριακοί!!!Πέφτει απ΄τα σύννεφα λέμε!"

Με ανακοίνωσή του ο κ. Βενιζέλος αναφέρει ότι : "Με αφορμή τα όσα είπε ο κ.Σπινέλλης, ζήτησε από τον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Γρ. Πεπόνη να διενεργηθεί επείγουσα προκαταρτική εξέταση ώστε εάν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία αυτά να κατατεθούν, παρότι θα έπρεπε να έχουν εμφανιστεί έως τώρα υπηρεσιακά και να έχουν τεθεί υπ’ όψιν της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και της δικαιοσύνης."

Κάρφωσε με το κεφάλι το καρφί στον τοίχο ο Ευαγγελάτος!!!

Είναι όμως γάτος! Δείτε πως το πέτυχε και τι γράφει:

«Προσέξτε τις συγκλονιστικές αποκλίσεις στις σημερινές δημοπρασίες ομολόγων των 2 χωρών. Η Γερμανία άντλησε 4,18 δις ευρώ με επιτόκιο 0,29% σε δημοπρασία 2ετών ομολόγων. Λίγο νωρίτερα η Ιταλία μάζευε 3 δις ευρώ από δημοπρασία 5ετών ομολόγων όπου η μέση απόδοση ήταν στο 6,47%.

Δηλαδή η Ιταλία ματώνει πληρώνοντας επιτόκιο 22 φορές πάνω από τη Γερμανία που εκμεταλλευόμενη το χαρακτηρισμό ''ασφαλές καταφύγιο'' στο τέλος...

Κυβερνητικό στέλεχος στο Dow Jones Newswire: Στο 10% του ΑΕΠ θα κλείσει το έλλειμμα του 2011, πάνω από 6% η ύφεση

Μας πάνε από το κακό στο χειρότερο!!

Στο 10% του ΑΕΠ, έναντι αναθεωρημένου στόχου για 9%, αναμένεται να διαμορφωθεί εφέτος το έλλειμμα του προϋπολογισμού, ενώ η ύφεση θα ξεπεράσει το 6% (έναντι προβλέψεων για 5,5%), σύμφωνα με όσα φέρεται να δήλωσε την Τετάρτη υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος στο πρακτορείο Dow Jones Newswire.

Σταύρος Καλογιάννης και Κωνσταντίνος Μουσουρούλης, για την κατάρρευση του ΕΣΠΑ


«Οι μάσκες έπεσαν!
Μετά από 26 ολόκληρους μήνες υπερφίαλων και ανέξοδων εξαγγελιών, ήρθε η ώρα της σκληρής πραγματικότητας για τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας, τη σπουδαιότερη επένδυση των τελευταίων δεκαετιών, με ισχυρότατο οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο σε όλες τις Περιφέρειες. Μιας επένδυσης, που έριξε στο τέλμα η Κυβέρνηση Παπανδρέου, υποθηκεύοντας ταυτόχρονα και τη μελλοντική εξέλιξη.

Ι Βρούτσης για τα αποτελέσματα έρευνας που δείχνει διόγκωση της φοροδιαφυγής επί ΠΑΣΟΚ

«Δημιουργεί απογοήτευση, προκαλεί θυμό και οργή η εκ νέου επιβεβαίωση από σημαντικούς θεσμικούς φορείς της χώρας για το εύρος της φοροδιαφυγής.

Φοροδιαφυγή, που - παρά τη μεγάλη ύφεση - συντηρείται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα του 5% έως 6% του ΑΕΠ, που ισοδυναμεί με περίπου 12 - 13 δις €.

Έβαλαν το βλάκα να ανακοινώσει νέα μέτρα στην πρεμιέρα του κι αυτός το έκανε!!

[Μιλάμε δεν παίζονται οι ΠΑΣΟΚοι! Πήραν το βλάκα στην κυβέρνηση που έχει άγνοια κινδύνου και τον έβαλαν να ανακοινώσει ότι θα παρθούν νέα μέτρα!!! Το πρόβλημα για τον Καψή είναι ότι στη φυλλάδα έγραφε ότι μαλακ@@ ήθελε ανενόχλητος... ενώ τώρα κυκλοφορούν και γιαούρτια του ΠΑΜΕ...

Καψής: "Θα πάρουμε και μέτρα αν χρειαστεί για τη νέα δανειακή σύμβαση"

Επίσημη πρώτη σήμερα για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, το ονομαζόμενο και μπρίφινγκ.

Στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας εργοστασιακής μονάδας παραγωγής ζαχαρωδών στην Κομοτηνή, από την οποία κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες προϊόντων που έφεραν περασμένη ημερομηνία ανάλωσης – σε μία μάλιστα περίπτωση από τον Νοέμβριο του 2008 – προχώρησε ο ΕΦΕΤ.


Πρόκειται, συγκεκριμένα, για την εταιρεία

Στο νοσοκομείο ο Απ. Γκλέτσος έπειτα από ξυλοδαρμό

Θύμα επίθεσης από συνεργάτη του καταγγέλλει ό,τι έπεσε ο Απόστολος Γκλέτσος.
Στο νοσοκομείο ο Απ. Γκλέτσος έπειτα από ξυλοδαρμό

Ο Δήμαρχος Στυλίδας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με τραύματα στο σώμα, έπειτα από τα βίαια χτυπήματα που δέχθηκε από άνθρωπο του Δήμου.

Όλα ξεκίνησαν όταν άγνωστοι κατήγγειλαν στον Απ. Γκλέτσο ότι στην Παραμυθοχώρα γίνεται χρήση ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ.

Μόνο μέσω του ΟΗΕ η λύση στο όνομα της ΠΓΔΜ, ξεκαθαρίζει ο Στ.Δήμας

Ενημέρωση για τις εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα.

Όπως είπε ο κ. Δήμας κατά τις συνόδους και τα συμβούλια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ εστάλη ένα ξεκάθαρο μήνυμα στα Σκόπια, «ότι το θέμα της ονομασίας θα λυθεί με διαπραγματεύσεις στον ΟΗΕ και όχι στις δικαστικές αίθουσες».

Γερμανία: Με το ιστορικά χαμηλό 0,29% η άντληση 4,18 δισ. ευρώ

[Φυσικά οι αναλυτές τύπου Καζάκη ή Βαρουφάκη που πριν 2-3 εβδομάδες προέβλεπαν διάλυση της Γερμανίας επειδή δεν πήρε όσα ζητούσε για 5ετή ομόλογα, δεν θα μας αναλύσουν το σημερινό "παράδοξο"... θα τα λέω μπας και συμμορφωθούμε και να κοιτάξουμε επιτέλους πως θα φέρουμε στα ίσια του το σπίτι μας, αντί να κοιτάζουμε όπως μας έμαθε το ΠΑΣΟΚ, τι κάνουν οι άλλοι ή να ψάχνουμε εύκολες λύσεις του στύλ δεν πληρώνω, βγάζω πετρέλαια και καθάρισα ]

Το ποσό των 4,18 δισ. ευρώ άντλησε σήμερα το γερμανικό δημόσιο από τις αγορές, μέσω της δημοπρασίας κρατικών τίτλων 2ετους διάρκειας, με την απόδοση να διαμορφώνεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.Η μέση απόδοση (επιτόκιο) διαμορφώθηκε στο 0,29%, από 0,39% που ήταν στην προηγούμενη παρόμοια έκδοση.

Υποσχέσεις για ρευστότητα από τον Χορστ Ράιχενμπαχ... για να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις μιας και για ν' αναπτυχθούν ούτε σκέψη

Υποσχέσεις για τη χορήγηση γρήγορης ρευστότητας στην αγορά έδωσε την Τρίτη το βράδυ ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα, κ. Χορστ Ράιχενμπαχ, συζητώντας σε δείπνο εργασίας που είχε με παράγοντες της ελληνικής οικονομίας.

Βρετανικός Τύπος για Ελλάδα: Ανησυχίες για PSI και έκθεση ΔΝΤ

Τόσο οι διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών στο κούρεμα του ελληνικού χρέους όσο και η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί με την ΕΕ και το ΔΝΤ καθυστερούν επί περισσότερο από ένα μήνα, παρά τις προσπάθειες του Λουκά Παπαδήμου, γράφουν σε ανταπόκρισή τους οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς.

Νέο «καμπανάκι» ΔΝΤ για την πορεία της οικονομίας

Τι λέει συνοπτικά η έκθεση Τόμσεν για την ελληνική οικονομία.

Δυσκολίες στην εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης παρουσίασαν οι ελληνικές αρχές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μένοντας πίσω σε πολλούς από τους στόχους που είχαν τεθεί, τονίζει η έκθεση του ΔΝΤ για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Βίντεο από το σημείο της επίθεσης στο Βέλγιο-Φώτο του δράστη

Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα από τη βελγική αστυνομία η φωτογραφία του δράστη του χθεσινού μακελειού στη Λιέγη, που έχει στιχοίσει τη ζωή σε 5 ανθρώπους και στον ίδιο το δράστη. Δείτε το βίντεο που τραβήχτηκε λίγα λεπτά μετά στο σημείο της επίθεσης:

Αγωγή 250.000 ευρώ κατά του Χρίστου Πρωτόπαπα από τον Γεώργιο Κουρή (πρώην ΓΓ ΥπΟικ)

Με αγωγή του, ο πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Κουρής, ζητά την καταδίκη του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής στην υπόθεση των ομολόγων κ. Χρήστου Πρωτόπαπα, για εμπαθή συμπεριφορά και μεθόδους συκοφάντησης. Παρά το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη απέρριψε τις προσπάθειες σπίλωσης του Γ. Κουρή στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων, όπως και κάθε άλλου στελέχους του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Πρωτόπαπας επί μήνες τον κατηγορεί συνεχίζοντας την κομματική του μισαλλοδοξία.

Η συνέχεια στο olympia.gr

Κίνδυνος να μας ζητήσει η ΕΕ 3,5 δις λόγω 1000 ανεκτέλεστων έργων... no problem "λεφτά υπάρχουν" για πέταμα

Kίνδυνος να ζητηθεί η επιστροφή κονδυλίων ύψους 3,5 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ελλοχεύει για την Ελλάδα αν δεν ολοκληρωθούν 1.000 ανεκτέλεστα έργα του Γ' KΠΣ στα οποία διοχετεύθηκαν τα εν λόγω κοινοτικά κονδύλια.

Ποιος είναι αυτός που πήρε πτυχίο στα 48 του;

Ποιος είναι ο εικονιζόμενος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής;

Είναι ο

Επιθεση εναντίον του Σπινέλη, επειδή τον ξεβρακώνει, κάνει ο «μελλοντικός ηγέτης» του ΠΑΣΟΚ, Ραγκούσης-Νταλάρας

[Διαβάστε τα καραγκιοζιλίκια του ανθρώπου που από ψήστης hamburger στην Πάρο κατάφερε με την κατάλληλη γνωριμία να γίνει ο δεύτερος της τάξη φταίχτης της διάλυσης της χώρας τα τελευταία 2 χρόνια, μαζί με τον Παπακωνσταντίνου. Είναι τέτοια η εικονική πραγματικότητα που ζει ο άνθρωπος που βόλεψε την οικογένειά του, που ζητάει να εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από τα μέλη και ελπίζει ότι έχει πιθανότητες να κερδίσει!!! Τι να του πεις;]

Επίθεση κατά του πρώην Γ.Γ Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδη Σπινέλλη, εξαπέλυσε μέσω του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης, λέγοντας ότι οι δηλώσεις του περί φοροδιαφυγής δημιουργούν μείζον πολιτικό θέμα.

Τρομοκρατημένο το ζώο ο Σειραγάκης πριν τη μεταφορά στην Τριπόλη

Ένα 24ωρο πριν ο 47χρονος παιδεραστής του Ρεθύμνου μεταφερθεί στις φυλακές Τριπόλεως, παραμένει στη Διεύθυνση Μεταγωγών της Αθήνας.
Ο 47χρονος ταξίδεψε στον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

Νάτη η φωτογραφία που ψάχνει όλος ο ΛΑΟΣ! Όσα όσα πληρώνει η Καλλιρόης για την φωτογραφία Σαμαρά με το εβραϊκό καπελάκι!

…το γνωστό κιπα!
Το έχουν φορέσει οι περισσότεροι υψηλοί επισκέπτες του Ισραήλ, άρα ο Καρατζαφέρης περίμενε με αγωνία την φωτογραφία του Σαμαρά για να την κάνει σημαία.
Θα αναρωτηθείτε, γιατί να την κάνει σημαία, αφού ο ίδιος ξέχασε τα βιβλία που διαφήμιζε τύπου “Ας μιλήσουμε για Εβραίους”, του πατέρα του βουλευτή του Θάνου Πλεύρη και υποστηρίζει πλέον ένθερμα την συμμαχία Ελλάδος Ισραήλ.
Μα την θέλει διότι η εικόνα είναι δύναμη. Φανταστείτε πρωτοσέλιδο την φωτό του Σαμαρά με το Κιπά στην Α1 και από κάτω: “Ιδού οι πράκτορες του Σιωνισμού και της Μπίλντεμπεργκ”…
Όσο – όσο πληρώνεται αυτή η φωτό.
Εμείς όμως, ως πράκτορες της Μουσάντ, θα τους την δώσουμε τσάμπα. Δείτε τη:

Ο Κουβέλης ορθώς είχε μαζί του πολλά προφυλακτικά... τι μάχιμος πολιτικός θα ήταν αν δεν τα είχε

Ένα βράδυ προ εικοσαημέρου ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών κ. Σπ. Κουβέλης έφτασε σε ταβέρνα στα Εξάρχεια. Βγαίνοντας από το υβριδικό Lexus κάποιοι νεαροί (τους οποίους αποκαλεί σήμερα «κωλόπαιδα») όρμησαν, άρπαξαν την τσάντα από το πίσω κάθισμα και έγιναν καπνός. Το περιεχόμενο της τσάντας εκτέθηκε στο κρησφύγετο των νεαρών και φωτογραφήθηκε.

Μεγάλη άνοδος Κάμερον σε δημοσκόπηση μετά το ΟΧΙ στις Βρυξέλλες

Μεγάλη άνοδο καταγράφει το συντηρητικό κόμμα του Ντ. Κάμερον σε δημοσκόπηση που έκανε η Reuters/Ipsos μετά το βέτο της Μ. Βρετανίας στην αλλαγή των συνθηκών της Ευρωζώνης.

e-Επιλογές

Διαβάστε ενδιαφέρουσες αναρτήσεις φίλων:

ΠΩΣ Η ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ 90.000.000 ΔΡΑΧΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΑΛΗ;

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν κατηγορήσει την Λιάνα Κανέλλη, πως ενώ είναι βουλευτίνα του Κομμουνιστικού Κόμματος , μένει στην Εκάλη. Η δυναμική βουλευτίνα όμως, που ως γνωστόν δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω, απάντησε μέσω συντεύξης που έδωσε στο περιοδικό crash και σε αυτό το ερώτημα.

Καταργείται ο ΟΔΔΥ!!! Και τώρα που θα παίρνουν αργομισθίες οι δημοσιογράφοι;

Aπόφαση για την κατάργηση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (ΟΔΔΥ) υπέγραψε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. O ΟΔΔΥ έγινε πριν μερικά χρόνια γνωστός όταν ο Γκιόλιας και το troktiko αποκάλυψε μέσα σε μια αναλαμπή ότι ο γνωστός και έγκυρος δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης ήταν αργόμισθος με μισθό 1.500 ευρώ κατόπιν διορισμού του από τον επίσης γνωστό κ. Δούκα