21 Δεκεμβρίου 2011

Δικηγόρος του Καλόπουλου ο Ολυμπιακός

Με οξύτατη ανακοίνωση της η ΠΑΕ Ολυμπιακός θεωρεί ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης στον διαιτητή Καλόπουλο τον Παναθηναϊκό. Αιχμές και για την στάση της Πολιτείας.

Η αναμέτρηση ΑΕ Ποντίων-Ξάνθη για το Κύπελλο Ελλάδας που διεξήχθη την Τρίτη 20/12 στιγματίστηκε από την από την εισβολή ομάδας κουκουλοφόρων στο γήπεδο λίγο πριν τη λήξη με σκοπό να επιτεθεί στον διαιτητή του ματς Δημήτρη Καλόπουλο.

Απαγχονισμένος βρέθηκε Αργεντίνος υφυπουργός

Νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε, στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης βρέθηκε ο υφυπουργός Διεθνούς Εμπορίου της Αργεντινής, Ιβάν Χέιν.

Απίστευτη φρίκη! "Έπιασαν" και δεύτερο παιδεραστή στο Ρέθυμνο - Ήταν κι αυτός καθηγητής γυμναστικής

- Για να μην συλληφθεί αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με ένα μαχαίρι στο λαιμό
- Νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή σε νοσοκομείο χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του
- Σύμφωνα με πληροφορίες τον κατήγγειλαν δύο παιδιά για κατά φύση ασέλγεια
- Συγκλονισμένοι οι κάτοικοι στο Ρέθυμνο από τη δεύτερη υπόθεση παιδεραστίας

Yποβάθμιση της Ουγγαρίας από Standard & Poor's

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ουγγαρίας στην κατηγορία junk προχώρησε ο οίκος Standard and Poor's.

Συγκεκριμένα, ο οίκος ανακοίνωσε ότι υποβαθμίζει σε BB+ από BBB- τη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, σε ξένο και εγχώριο νόμισμα.

Τελικά δεν κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 η Μάνια αλλά δεν αποκλείει να το κάνει

Δεν αποκλείει την κατάθεση αίτησης στο μέλλον για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα η Διοίκηση της Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ, με επιστολή της προς το Χρηματιστήριο Αθηνών.

ΠΓΔΜ: Επιτυχία της χώρας η απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης

O υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι, κατά την ετήσια ομιλία του στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής της χώρας, σήμερα, Τετάρτη, ανέφερε ότι «μία από μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της διπλωματίας της χώρας κατά το 2011, αποτέλεσε η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ΔΔΧ), δια της οποίας διαπιστώθηκε παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από την πλευρά της Ελλάδας, για παρεμπόδιση ένταξης της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, στην Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας στο Βουκουρέστι».

Η πρώτη συνάντηση Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς θα γίνει με τον Σαμαρά

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, ζήτησε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο. Συμφωνήθηκε η συνάντηση να πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, στις 18:30.

Φορτηγό πλοίο με 150 τόνους εκρηκτικών και 69 πυραύλους Patriot εντοπίστηκε στη Φινλανδία

Η φινλανδική αστυνομία εντόπισε πλοίο που μετέφερε πυραύλους και εκρηκτικά χωρίς άδεια και ελλιμενίστηκε στη χώρα ενώ έπλεε από τη Γερμανία στην Κίνα.

Οι Αρχές έκαναν έρευνα στο φορτηγό Thor Liberty στην Κότκα, στη νότια Φινλανδία, και ανακάλυψαν 69 πυραύλους Patriot με εκρηκτικά και περίπου 150 τόνους της εκρηκτικής ουσίας νιτρογουανιδίνης (πικρίτης), ανέφερε η εθνική υπηρεσία ερευνών.

Άρχισαν πάλι οι εκβιασμοί: Ανησυχεί για τη δόση των 89 δισ. ευρώ ο Παπαδήμος λόγω του πισωγυρίσματος με τις επικουρικές συντάξεις

Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος το επόμενο διάστημα.

Όπως ο ίδιος ενημέρωσε τους υπουργούς κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου το μεσημέρι της Τετάρτης, το αντικείμενο των συναντήσεων αυτών θα είναι η θητεία της κυβέρνησης.

Τζάσεκ Ροστόσκι: «Μοιραίο λάθος το PSI»...

«Μοιραίο λάθος των Ευρωπαίων ηγετών», για αντιμετώπισης της κρίσης χρέους που εξακολουθεί να πλήττει κράτη μέλη της ευρωζώνης, ήταν «η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα σε αναδιαρθρώσεις κρατικού χρέους, όπως του ελληνικού», σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών της Πολωνίας, Τζασεκ Ροστόσκι.

Οι Αργεντίνοι στους δρόμους σε ανάμνηση των 10 χρόνων από τη χρεοκοπία

Έβαλαν φωτιά στο δέντρο μπροστά από το προεδρικό μέγαρο. Δείτε το βίντεο:

Εθνική Τράπεζα: κάλεσμα στους εργαζόμενους για μείωση μισθών

Κάλεσμα στο σύλλογο εργαζομένων της τράπεζας, απηύθυνε η διοίκηση της Εθνικής, με στόχο την εξεύρεση μίας κοινά αποδεκτής λύσης για τη μείωση των λειτουργικών δαπανών του πιστωτικού ιδρύματος κατά 150 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Με την επιστολή που απέστειλε την Τετάρτη ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Απ. Ταμβακάκης, καλούνται οι εργαζόμενοι να προσέλθουν για συζητήσεις τις επόμενες ημέρες και όχι «αργότερα από τις 12 Ιανουαρίου», ώστε να βρεθεί η «χρυσή τομή» για τον περιορισμό των δαπανών λειτουργίας της.

Δυσφορία βουλευτών για την περίπτωση των «11»

Την έντονη δυσφορία της εκφράζει και η πλειοψηφία των βουλευτών όλων των κομμάτων, για τον τρόπο που χειρίστηκε ο πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου οικονομικών τις μειώσεις στις καταθέσεις βουλευτών, γεγονός που μέχρι να ξεκαθαριστεί, ρίχνει σκιά στο σύνολο των 300.

"Πέθανε ο αντικομμουνιστής Χάβελ": Ο σουρρεαλισμός του Ριζοσπάστη

Την ίδια ώρα που η μέγιστη απώλεια για τον σοσιαλισμό, ο θάνατος του "λαοπρόβλητου", ημίτρελου και χιλιοτραγουδισμένου Κιμ Γιονκ Ιλ προκάλεσε "σκοτοδίνη" και απεριόριστη θλίψη στο Περισσό (που θα ξαναβρούμε τέτοιο ηγέτη;), άλλο ένα μνημειώδες κείμενο του Ριζοσπάστη έρχεται να ολοκληρώσει την σουρεαλιστική εικόνα και πραγματικότητα που βιώνει το ΚΚΕ.

«Πάγωσε» την εφεδρεία υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών το Διοικητικό Εφετείο

Με προσωρινή διαταγή του, ο πρόεδρος του Ακυρωτικού Διοικητικού Εφετείου Αθηνών «πάγωσε» την υπαγωγή υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.

Ο δημόσιος υπάλληλος της Υπηρεσίας Δημοσιονομικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών στην αίτησή του υποστηρίζει ότι ο Ν. 4024/2011, που προβλέπει την εργασιακή εφεδρεία, είναι παράνομος και αντισυνταγματικός.

Επιφυλάξεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την συμφωνία Ελλάδας - Ελβετίας

Εγκρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συμφωνία Ελλάδας-Ελβετίας για την αποφυγή διπλής φορολογίας και την ανταλλαγή πληροφοριών των φορολογικών αρχών των δύο χωρών.

Το σχέδιο νόμου εισάγεται αύριο (Πέμπτη) προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο του 2012.

Καμίνης: Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας έχει επιδεινωθεί... κι εγώ τα ξύνω ασυστόλως

Χειρότερη είναι η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας σε ορισμένους τομείς παραδέχεται ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, τονίζοντας ότι παρά τις εξαγγελίες, τις δεσμεύσεις και τις προσπάθειες υπουργείων και υπηρεσιών δεν έχει παρατηρηθεί καμία βελτίωση. «Η δημοτική αρχή με κάθε ευκαιρία και σε κάθε δημόσια παρέμβασή της τονίζει ότι το πρόβλημα του κέντρου της Αθήνας δεν σχετίζεται μόνο με την αστυνόμευση» σημειώνει ο κ.Καμίνης, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Γιώργος Βουλγαράκης στην live εμφάνιση της κόρης του! (βίντεο)

Η κόρη του Γιώργου Βουλγαράκη ασχολείται ερασιτεχνικά με το τραγούδι συμμετέχοντας στο συγκρότημα συμμαθητών της από το Κολλέγιο Αθηνών με το όνομα "Anima". Το TLIFE είχε μιλήσει με την Παυλίνα στην πρώτη της συναυλία στο "Οξυγόνο". "Προς το παρόν δεν έχω κάνει κάποια μαθήματα, επομένως δεν μπορώ ν΄ακολουθήσω το τραγούδι επαγγελματικά. Αν γίνει αυτό και ξεκινήσω φωνητικά και τα σχετικά μπορεί και να το δω κάποια στιγμή επαγγελματικά, ακόμα δεν μπορώ να πω κάτι. Φυσικά, ποτέ δεν ξέρεις πώς θα στα φέρει η ζωή..." μας είχε πει τότε.

Γερμανία: Θα δανειστεί 258-262 δις ευρώ και θα επιστρέψει στις αγορές 251,3 δις

Λιγότερα λεφτά θα δανειστεί η Γερμανία το 2012 από τις αγορές. 250 δις ευρώ θα αντλήσει με ομόλογα όπως ανακοίνωσε σήμερα η αρμόδια υπηρεσία, για τη διαχείριση του γερμανικού χρέους, ενώ το 2011 η χώρα είχε δανειστεί 275 δις ευρώ. Πέρα των 250 δις θα δανειστεί και 8 έως 12 δις με ειδικά έντοκα γραμμάτια το επιτόκιο των οποίων θα είναι συνδεδεμένο με τον πληθωρισμό. Συνολικά ο νέος δανεισμός της Γερμανίας υπολογίζεται να είναι κάτω των 20 δις ευρώ για το 2012.

Βίντεο: Αυτό θα πει είδε το χάρο να έρχεται κατά πάνω του!!!

Δείτε τι θα πει να έχεις άγιο, σε χιονισμένο δρόμο της Ρωσίας:

Πάλι ψέμματα μεταδίδουν οι γνωστοί ΠΑΣΟΚοι και αναπαράγει με χαρά το MEGA

Πριν από λίγο ο διευθυντής ειδήσεων του MEGA, Παναγιωτόπουλος, αναμετέδωσε φαντάζομαι με χαρά μια είδηση που έχουν και το aixmi και λέει πως ο Γερμανός δικαστής στη δίκη της Ferrostaal στο Μόναχο είπε πως κάποιοι στην Ελλάδα λαδόνονταν μέχρι και το 2007 για τα υποβρύχια. Ο σκοπός προφανής: Να θολώσουν τα νερά και να εμπλέξουν και τη ΝΔ στα πλαίσια του όλοι ίδιοι είναι μόνο κάτι Παπαδήμοι είναι διαφορετικοί...

Σε ποιο συγκρότημα λέτε να κάνει Like στο Youtube ο Καρχιμάκης;

Την ώρα που οι μαλάκ@@ έκαναν υπουργικό συμβούλιο ο Καρχίμας έβλεπε βιντεάκια στο Youtube και γι αυτό τον πάμε γιατί τα έχει γραμμένα όλα στα παπάρια του! Ποιανού συγκροτήματος όμως λέτε να έκανε Like το τραγούδι;

Με εννέα χώρες θα παραμείνει η Ευρωζώνη το 2012, εκτιμά η Pimco... Περαστικά μας

Πιθανότητα 1 στις 3 για διάλυση της Ευρωζώνης που θα πυροδοτήσει οικονομική κρίση παρόμοια με αυτήν που έπληξε την παγκόσμια οικονομία το 2008 μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, βλέπει ο επικεφαλής του μεγαλύτερου, παγκοσμίως, fund ομολόγων Pimco, Μοχάμεντ Ελ-Εριάν.

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg, επισήμανε ότι η κρίση στην Ευρώπη δεν αφορά πλέον μόνο το τι θα γίνει σε χώρες της περιφέρειας όπως η Ελλάδα, αλλά είναι πλέον μία κρίση του συνόλου της Ευρωζώνης.

Το πιο πιθανό σενάριο, στο οποίο δίνει 50% πιθανότητα, είναι ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συντονίσουν τις δράσεις τους και θα διαχειριστούν τη μετάβαση σε μια μικρότερη Νομισματική Ένωση. Το λιγότερο πιθανό σενάριο είναι η ζώνη του ευρώ να παραμείνει ανέπαφη και ενωμένη, κάτι στο οποίο δίνει 15% πιθανότητα.


Όπως υποστηρίζει, οι Ευρωπαίοι ηγέτες  συνεχίζουν να βρίσκονται πίσω από τις εξελίξεις στην προσπάθειά τους να περιορίσουν την αναταραχή στις αγορές, καθώς η μετάδοση της κρίσης κατάφερε να περάσει από το εξωτερικό του πυρήνα του ευρώ (την περιφέρεια) και να απειλήσει το εσωτερικό του, δηλαδή τον σκληρό πυρήνα.
To επιπλέον κόστος που πρέπει να πληρώσει η Γαλλία σε σχέση με τη Γερμανία, για να δανειστεί για περίοδο 10 ετών, άγγιξε επίπεδα τα οποία κάποτε θεωρούνταν αδιανόητα, υπογράμμισε.

Ο Μοχάμεντ Ελ-Εριάν εκτιμά ότι υπάρχουν εννέα χώρες του ευρώ οι οποίες αναμένεται να παραμείνουν εντός της ζώνης, σε περίπτωση που οι πολιτικοί ηγλετες αποφασίσουν να προχωρήσουν σε μία μικρότερη Ευρωζώνη.
Αυτές οι χώρες είναι οι Αυστρία, Βέλγιο, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία και Ισπανία. Το κρίσιμο ζήτημα είναι εάν τελικά θα παραμείνουν στο ευρώ η Ιταλία και η Ισπανία, επισημαίνει.

Στο άρθρο 99 η Ελευθεροτυπία... τι κρίμα... Δείτε και το έγγραφο

Αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 κατέθεσε η Χ.Κ. Τεγόπουλος. Η εταιρεία που εκδίδει την «Ελευθεροτυπία» αντιμετώπιζε εδώ και καιρό σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ είχε προσπαθήσει χωρίς επιτυχία να αναχρηματοδοτηθεί. Ήδη υπάρχουν καθυστερήσεις μηνών στους μισθούς των εργαζομένων. Δείτε και το έγγραφο:

Νορβηγία: Θέλει να συμβάλλει με 7 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ

Η Νορβηγία είναι έτοιμη να δανείσει ποσό των 7 δισ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε μια προσπάθεια περιορισμού της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, ανακοίνωσε ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γενς Στόλτενμπεργκ.

Συμφωνία προστασίας όσων έβγαλαν τα λεφτά στην Ελβετία.

Φορολογική ασυλία στους μεγαλοκαταθέτες στην Ελβετία και τις ελβετικές πολυεθνικές (του γάλακτος, του φαρμάκου κ.λπ.) προσφέρει η συμφωνία με την Ελβετία υπό τον αθώο τίτλο «αποφυγή διπλής φορολογίας αναφορικά με τους φόρους εισοδήματος». Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί την Πέμπτη στην τελευταία συνεδρίαση της Βουλής για το 2011, ώστε να έχει εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2012 – αλλιώς θα ίσχυε από το 2013!

Τι λέει μεταξύ άλλων η συμφωνία;

Μην αδικείτε τον Πάγκαλο ρε μαλάκ@ για τα 435 χιλιάρικα! Κάτω απ' το μαξιλάρι τα έχει...α λεφτά

«Θα το κάνω θέμα» απειλούσε, για τον τρόπο που χειρίστηκε τα πόθεν έσχες ο αντιπρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Αργύρης…

Όπως είναι γνωστό, χθες ο Υπεύθυνος για τα πόθεν έσχες των 300 Ευ. Αργύρης είπε στους δημοσιογράφους ότι υπάρχουν 11 βουλευτές, των οποίων τα εισοδήματα μειώθηκαν αισθητά αλλά δεν φαίνεται που πήγαν…

Άρχισε το Υπουργικό Καφενείο με τον Κουτρουμάνη να λέει: "Ποιο νομοσχέδιο για επικουρικές; Δεν υπάρχει τέτοι νομοσχέδιο... απλά κάνουμε κουβέντα"

- "Δεν θα πάρουμε αποφάσεις σήμερα - Θα προηγηθεί διάλογος"
- Οι αλλαγές στις επικουρικές ήταν στο Μνημόνιο
- Άσχημο το κλίμα στην κυβέρνηση - Στα όριά του ο Παπαδήμος

Πριν ακόμα περάσει το κατώφλι του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Απασχόλησης απάντησε στη ΝΔ για τις επικουρικές και είπε επι της ουσίας ότι γίνεται πολλή φασαρία για το τίποτα αφού ακόμα νομοσχέδιο δεν υπάρχει!

Αθώοι οι κατηγορούμενοι για την αεροπορική τραγωδία της κυπριακής «Ήλιος»

Αθώους έκρινε την Τετάρτη, κατά πλειοψηφία, το κυπριακό Κακουργιοδικείο τους κατηγορούμενους για τη συντριβή αεροσκάφους της εταιρείας «Ήλιος», στις 14 Αυγούστου του 2005 στο Γραμματικό Αττικής, με 121 θύματα.

Τον Ιανουάριο το πόρισμα για τις χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ την τελευταία δεκαετία

Τον Ιανουάριο του 2012 αναμένεται να έρθουν στο «φως» οι λεπτομέρειες του πορίσματος των Ορκωτών Λογιστών για τις χρηματοδοτήσεις Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων την περίοδο 2000-2010.

Το πόρισμα βρίσκεται ήδη στα χέρια του προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Θανάση Τσούρα.

Υπομονή συνιστά το ΔΝΤ σε Ιρλανδία και Πορτογαλία που έχουν να επιδείξουν επιτυχίες... γιατί δεν τις κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ

[Σιγά σιγά θα καταρρεύσει και ο μύθος ότι το φάρμακο σκοτώνει τον ασθενή και για όλα φταίει το ΔΝΤ και όχι η ΠΑΣΟΚική Κυβέρνηση που δεν φρόντισε να περιορίσει τις δαπάνες αλλά επιδόθηκε σε φοροεπιδρομή και μειώσεις μισθών και συντάξεων... Ήδη η Ιρλανδία έχει μειώσει το έλλειμμά της πάνω από 22% (από 30+% θα κλείσει φέτος στο 8,6% καταρρίπτωντας έτσι άλλο ένα μύθο του Παπακωνσταντίνου ότι αυτός παρουσίασε τη μεγαλύτερη μείωση ελλείμματος, όλων των εποχών, στην ΕΕ) ενώ στην Πορτογαλία το έλλειμμα θα κλείσει στο 4,5%, δηλ. πολύ κάτω από το στόχο που ήταν 5,9%!!!]

«Υπομονή και επιμονή» συνιστά σε Δουβλίνο και Λισσαβόνα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μέσω των εκπροσώπων του στις δύο χώρες οι οποίες υποβλήθηκαν στο τακτικό δημοσιονομικό έλεγχο.

Αντιδράσεις από την απόφαση για αναβολή του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Γ.Παπανδρέου να αναβάλει τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη Τρίτη. Παράλληλα, ποικίλα σχόλια προκαλεί η απόφαση για ακόμη μεγαλύτερη διεύρυνση του οργάνου που θα συνεδριάσει, που τελικά θα αριθμεί τα 60 μέλη...


Κρεμάει τα... γάντια του ο Ελευθερόπουλος

Την απόφαση του να σταματήσει την καριέρα του έκανε γνωστή ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος μέσω ανακοίνωσης που έστειλε στον Τύπο. Σε αυτή ο 34χρονος τερματοφύλακας αναφέρεται να γεγονότα με τα στημένα παιχνίδια τα οποία όπως αναφέρει «πάγωσαν ένα μεγάλο κομμάτι» από την αγάπη του για το άθλημα, ενώ ξεκαθαρίζει ότι θα συνεχίσει την ενασχόλησή του με το άθλημα με κάποια άλλη ιδιότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ελλάδα: Στη 1η θέση των πιο «επικίνδυνων» χωρών για επενδύσεις

Τη 1η θέση στη λίστα των πιο «επικίνδυνων» χωρών για επενδύσεις που κατάρτισε η ελβετική τράπεζα Credit Suisse καταλαμβάνει η Ελλάδα, με 56 βαθμούς, ακολουθούμενη από την Πορτογαλία Δεύτερη στη λίστα με 54,5 βαθμούς, την Ισλανδία με 53,8 βαθμούς και την Ιρλανδία με 49,6 βαθμούς.

Συναγερμός στο Χονγκ Κονγκ για τη γρίπη των πτηνών

Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ αναβάθμισαν τον συναγερμό για την γρίπη των πτηνών και επέβαλαν προσωρινό εμπάργκο στις εισαγωγές ζωντανών πουλερικών μετά το θάνατο τριών πτηνών στα οποία ανιχνεύτηκε ο ιός Η5Ν1.

Φαρμακοποιοί: Τέλος οι πιστώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία από 1η/1

Σε αναστολή της πίστωσης στα ασφαλιστικά ταμεία προχωρούν από 1η Ιανουαρίου οι φαρμακοποιοί, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ). Παράλληλα ξεκινούν γενικές συνελεύσεις σε όλους τους συλλόγους της χώρας προκειμένου να προγραμματιστούν κινητοποιήσεις διαρκείας.

Οι φαρμακοποιοί ζητούν:

«Εξορθολογισμό δαπανών» υπόσχεται ο ΥΠΕΞ για μυστικά κονδύλια

«Το υπουργείο Εξωτερικών, υπό το φως της τρέχουσας δυσμενούς δημοσιονομικής συγκυρίας έχει ανταποκριθεί στην επιτακτική ανάγκη εξορθολογισμού των δημοσίων δαπανών», υποστηρίζει ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης της βουλευτού της ΝΔ Ελίζας Βόζενμπεργκ σχετικής με την αύξηση των μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ εν μέσω κρίσης.

4,5 Ρίχτερ στο Κρητικό πέλαγος

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 12 παρά τέταρτο στο θαλάσσιο χώρο βόρεια της Κρήτης.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο Κρητικό πέλαγος, βόρεια του Αγίου Νικολάου και είχε μέγεθος 4,5 Ρίχτερ. Ο σεισμός δεν προκαλεί ανησυχία στους επιστήμονες.

Αμερικανικό αίτημα για λογοκρισία του Nature και του Science σε δημοσιεύματα για τον Η5Ν1

Nature και Science εξετάζουν τη δημοσίευση δύο εργασιών έπειτα από το αίτημα των ΗΠΑ για λογοκρισία.

Η Εθνική Αμερικανική Επιστημονική Υπηρεσία για τη Βιο-ασφάλεια, η οποία απαρτίζεται από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, ζήτησε στις 30 Σεπτεμβρίου από την επιθεώρηση Science «να διαγράψει τις λεπτομέρειες που αφορούν την επιστημονική μέθοδο και τις συγκεκριμένες μεταλλάξεις του ιού Η5Ν1 πριν προχωρήσει στη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της έρευνας του Ρον Φουσιέ», διευκρινίζει η αμερικανική επιθεώρηση.

Υπερφυσική η Ιερά Σινδόνη του Τορίνο, σύμφωνα με νέα έρευνα

Νέα έρευνα που θεωρεί υπερφυσική την Ιερά Σινδόνη του Τορίνο, ξεσηκώνει αντιπαραθέσεις.

Η πασίγνωστη και άκρως αμφιλεγόμενη Ιερά Σινδόνη του Τορίνο, όπου υποτίθεται ότι πάνω της έχει μυστηριωδώς αποτυπωθεί το αυθεντικό πρόσωπο του Χριστού, κάτι που όμως δεν έχει γίνει γενικά αποδεκτό έξω από τους κύκλους της εκκλησίας, ξεσηκώνει νέες αντιπαραθέσεις, εν μέσω των εορτών. Μια νέα μελέτη Ιταλών ερευνητών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εικόνα στο ύφασμα δεν μπορεί να αποτελεί έργο απατεώνων του Μεσαίωνα, αλλά πρέπει να δημιουργήθηκε από μια υπερφυσική λάμψη φωτός.

Σταθερά στην 14 θέση της FIFA η εθνική ποδοσφαίρου

Στην 14η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, που διατηρεί η FIFA, βρίσκεται και για τον Δεκέμβριο η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, που σημαίνει ότι παρέμεινε σταθερή σε σύγκριση με την αξιολόγηση του περασμένου μήνα.

Πυρκαγιά στο σπίτι του πρέσβη της Ελλάδας στη Γερμανία, στο Καστρί

Τραυματίστηκε 74χρονος που προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά.

Με αναπνευστικά προβλήματα και ελαφρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε χτες το βράδυ σε νοσοκομείο, 74χρονος που προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά στο σπίτι του γείτονα του, στη συμβολή των οδών Αθηνάς και Ισμήνης στο Καστρί.

Κοντά 300 εκ έχουν τσεπώσει απ' τα διόδια της Ολυμπίας Οδού τα λαμόγια!

Στοιχεία για τα έσοδα της «Ολυμπία Οδός» από τα διόδια, διαβίβασε στη Βουλή ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ, Μιχάλη Μπεκίρη, που έχει καταγγείλει ότι «ενώ το έργο έχει παγώσει πλήρως και τα περισσότερα εργοτάξια είναι κλειστά, οι εταιρείες στις οποίες είχαν παραχωρηθεί τα έργα (VINCI, HOCHTIFF, ΑΒΑΞ, ΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ, ΤΕΡΝΑ) συνεχίζουν την είσπραξη των ληστρικών διοδίων» .

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, για το σύνολο των εισπράξεων σταθμών διοδίων (με ΦΠΑ), αυτά διαμορφώθηκαν ως εξής:

Σκάνδαλο Αβραμόπουλου! Έχει κάνει μόνο τη μισή θητεία του!

Σκάνδαλο ολκής συνιστά για την κυβέρνηση η αποκάλυψη ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν έχει ολοκληρώσει την στρατιωτική του θητεία. Ο υπουργός Άμυνας κατετάγη στο στρατό ξηράς το 1972 δεν κατάφερε να απολυθεί μέχρι σήμερα από τις ένοπλες δυνάμεις της πατρίδας μας. Τα γεγονότα έχουν ως εξής:

Κενό 435.000 ευρώ στις καταθέσεις Πάγκαλου... αλλά δεν ασχολείται κανείς...

Ερωτήματα προκαλεί το «κενό» ύψους 435.000 ευρώ στις καταθέσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, όπως προέκυψε από την δημοσιοποίηση της δήλωσης «πόθεν έσχες».

"Μου είπε να χωρίσουμε και τρελάθηκα" λέει το ζώο της Καστοριάς

Στις φυλακές Γρεβενών μεταφέρθηκε αμέσως μετά την απολογία του την Τρίτη ο δράστης της στυγερής δολοφονίας της 22χρονης φοιτήτριας Ανδ. Γαρδικιώτη.

Ο Στάθης Ευσταθίου είχε ζητήσει αρχικά προθεσμία 48 ωρών για απολογία, ωστόσο, το αίτημα του δεν έγινε δεκτό.

Κύμα κακοκαιρίας αναμένεται στη Βόρεια Ελλάδα

Επιδεινώνεται ο καιρός τις επόμενες ώρες στη Β. Ελλάδα.

 Επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, προβλέπουν οι μετεωρολόγοι τα επόμενα 24ωρα για την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Δεν ξέρω πόσοι το έχουν καταλάβει αλλά η σελίδα της Βουλής απαγορεύει την αντιγραφή, φωτογράφιση ή αναδημοσίευση των πόθεν έσχες!!!

Μιλάμε για το απόλυτο καραγιοζιλίκι! Έβαλαν δήθεν τα πόθεν έσχες στη σελίδα της Βουλής και όχι μόνο φρόντισαν να τα βάλουν σε flash ώστε να μην μπορούν να αντιγραφούν εύκολα αλλά φρόντισαν στους όρους χρήσης να μας πούνε ότι σε λίγο θα τα βγάλουν και απαγορεύεται η φωτογράφιση των σελίδων, η αντιγραφή τους ή η αναδημοσίευσή τους!! Φυσικά σκοπός τους είναι να βάζουν κάθε χρόνο τα καινούργια και να εξαφανίζουν τα παλιά ώστε να μην μπορεί να γίνει σύγκριση ποιος και πότε απέκτησε τι!! Η απόλυτη κοροϊδία της δήθεν διαφάνειας...

Δείτε τι γράφουν στους όρους χρήσης των στοιχείων:

Αναπνευστικά προβλήματα σε 2 εργάτες της πλατφόρμας «Όμηρος»

Μεταφέρθηκαν επειγόντως με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Λεμεσού.

Αναστάτωση δημιουργήθηκε χθες αργά στην πλατφόρμα «Όμηρος», που κάνει γεωτρήσεις στο οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ, όταν δύο υπάλληλοι της Noble Energy αντιμετώπισαν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Sudeutsche Zeitung: «Ο υπουργός που δωροδοκήθηκε»... μόνο η φώτο του Άκη λείπειπουλο

Τον πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο «φωτογραφίζει» δημοσίευμα της γερμανικής Süddeutsche Zeitung με τίτλο «Ο υπουργός που δωροδοκήθηκε» ως αποδέκτη δωροδοκίας από τη γερμανική εταιρία Ferrostaal για την αγορά υποβρυχίων.Ο συντάκτης του άρθρου Κλάους Οττ, ο οποίος προ ετών είχε βγάλει στη δημοσιότητα και την ελληνική πτυχή του σκανδάλου Siemens, υποστηρίζει ότι ο πρώην υπουργός έλαβε «πολλά χρήματα ως δωροδοκία».

Μιχελάκης: Η ΝΔ δεν ψηφίζει μείωση επικουρικών και μονιμοποίηση χαρατσιών της ΔΕΗ

Ολική επαναφορά στην... αντιπολίτευση πραγματοποιεί η ΝΔ, διαμηνύοντας ότι διαφωνεί και δεν πρόκειται να ψηφίσει τη ρύθμιση για τη μείωση των επικουρικών συντάξεων, ούτε τη μονιμοποίηση των χαρατσιών για τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης επανέλαβε την Τετάρτη ότι η χρονική διάρκεια της κυβέρνησης Παπαδήμου έχει ξεκαθαριστεί κατά τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών.

Ρόμπα για άλλη μια φορά ο Μπένυ: Πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι υπάρχει πρόβλημα με το PSI

Αμφίσημες είναι οι πληροφορίες για την εξέλιξη του προγράμματος εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων (PSI) με την πλευρά των ιδιωτών πιστωτών να εμφανίζεται λιγότερο αισιόδοξη για την πορεία των διαπραγματεύσεων από ότι το Ελληνικό Δημόσιο.

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 από την εταιρεία Alex Pak

Η διοίκηση της Alex Pak υπέβαλλε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα για να προστατευτεί από τι απαιτήσεις πιστωτών και προμηθευτών.