22 Μαρτίου 2013

Ορίστε! Δώστε τη στη Μέρκελ μπας και ησυχάσουμε ΦΩΤΟ

Καλό! Δείτε τη φώτο:

Υπερψηφίστηκαν τα τρία νομοσχέδια στην Κύπρο-Τι προβλέπουν, τι ακολουθεί

Το νομοσχέδιο για την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος δηλ. της Λαϊκής πέρασε από την κυπριακή Βουλή με 26 υπέρ, 2 κατά και 25 αποχές

Φώτο και βίντεο από την απόδραση στα Τρίκαλα

Δείτε τα:

Να τα λέμε κι αυτά όμως: Βίντεο με το κράξιμο στον Παναγιώταρο

Συγκεντρωμένοι μικρο-ομολογιούχοι του δημοσίου που είχαν συγκέντρωση στο Σύνταγμα γιούχαραν άσχημα τον Παναγιώταρο, ο οποίος κατέβηκε από την βουλή για να τους "συμπαρασταθεί" και καλά. Τον άρχισαν στα γαλλικά και την έκανε με γρήγορα βηματάκια βάζοντας την ουρά στα σκέλια... Δείτε το βίντεο για να μη λέμε μόνο για τις γιούχες σε ΝΔίτες ή ΠΑΣΟΚους ή ΑΕροψεκασμένους:

Η Χρυσή Αυγή έχει… ραντεβού στο MEGA

Επίσκεψη στο MEGA ετοιμάζει η Χρυσή Αυγή την 25η Μαρτίου, ώστε να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι το κανάλι θα προβάλλει τουρκική εκπομπή ανήμερα της Εθνικής μας επετείου!

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του το κόμμα αναφέρει:


Ομαδική απόπειρα απόδρασης στις φυλακές Τρικάλων-Μάλλον απέδρασαν 5 Αλβανοί

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα απόπειρα απόδρασης, μετά από εκείνη του Παναγιώτη Βλαστού, από τις φυλακές Τρικάλων με ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ της εξωτερικής φρουράς και κάποιων αγνώστων που άνοιξαν πυρ εναντίον των φρουρών προσπαθώντας να διευκολύνουν κρατούμενους να δραπετεύσουν.

Κυπριακές Τράπεζες: Μύθοι και Αλήθειες

Οι μύθοι και οι αλήθειες γύρω από τις Κυπριακές τράπεζες.

Του Φώτη Σαραντόπουλου

Περαστικά στους πατριώτες του κώλου: Τα "αδέρφια" μας οι Ρώσοι διάλεξαν Τουρκία-Δεν σηκώνουν ούτε το τηλέφωνο!

[Όσο οι αφελείς (και δεν συζητάμε για τα πληρωμένα παπαγαλάκια των Ρώσων, γιατί υπάρχουν και τέτοιοι...) δεν καταλαβαίνουν ότι το μέλλον μας είναι στην Ευρώπη και η μόνη βοήθεια που είχαμε ποτέ είναι από Ευρώπη... θα τρώνε σφαλιάρες από Τουρκοαμερικάνους και Ρώσους σαν αυτή που έχει αφήσει άναυδους τους πατριώτες της φακής οι οποίοι βλέπουν στους σημερινούς Γερμανούς τους απογόνους των ναζί αλλά δε βλέπουν στους σημερινούς Ρώσους τους απογόνους του Στάλιν!!!]

Παλεύουν οι Κύπριοι να εξηγήσουν το ΝΙΕΤ της Μόσχας

Η Λευκωσία είχε ουσιαστικά ενώπιόν της δύο επιλογές, με πρώτη να αναληφθεί εξ ολοκλήρου η στήριξη της Κύπρου από τη Ρωσία και δεύτερη να στραφεί στο Eurogroup και την ΕΕ. Υπήρχε και μια τρίτη επιλογή για επιμήκυνση του δανείου της Μόσχας των 2,5 δισ. και ενίσχυση υπό τη μορφή επενδύσεων.


Tα πρωτοσέλιδα της Κυριακής (24 Μαρτίου 2013)

Δείτε τα

ΣΟΚ!! Ο Καμμένος ψέκασε μέχρι και τον Τσίπρα!! ΦΩΤΟ ντοκουμέντο!

Δείτε την απόδειξη:

Πιστολίδια στις φυλακές Τρικάλων

Στην ταράτσα οι βαρυποινίτες - Γάζωσαν τα φυλάκια των εξωτερικών φρουρών

Στο «πόδι» βρίσκεται η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων καθώς υπήρξαν πυροβολισμοί στις Φυλακές Τρικάλων.


Το φιάσκο της Μόσχας... για τους πατριώτες του κ@λου

Τελικά ο Υπουργός Οικονομικών Μιχαλής Σαρρής, γύρισε με άδεια χέρια. Μείναμε για ακόμη μια φορά με τις φανφάρες, στις οποίος πάντα έχουμε επιτυχία.

Μετά από 48 ώρες παρουσίας στη Ρωσική πρωτεύουσα, ο κ. Σαρρής επέστρεψε στην Κύπρο χωρίς καμία συμφωνία. Ούτε καν αυτής της αναχρηματοδότησης του υφιστάμενου δανείου μέχρι το 2021. Δυστυχώς τα λόγια του τύπου "Δεν θα φύγουμε χωρίς να φέρουμε μια συμφωνία" ήταν λόγια του αέρος.


Συνεχίζει να βγάζει γέλιο ο Πανάρας με τις Σουηδέζες του (φώτο)

Δείτε τη φώτο:

Τρελός οδηγός ξεφορτώνει το φορτηγό με τρόπο... μοναδικό [βίντεο]

Μερικές φορές ο τρόπος να ξεφορτώσεις ένα φορτηγό μπορεί να αναδειχτεί σε μεγάλη σπαζοκεφαλιά, ωστόσο ένας οδηγός από την Ταϊβάν βρήκε τη λύση.


Δημοσκόπηση Metron Analysis και Kappa research: Οριακά μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυβέρνηση ΝΔ

Ισχνό προβάδισμα καταγράφουν για το ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δύο δημοσκοπήσεις, στις οποίες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευση προηγείται με διαφορά κάτω από μία μονάδα.


Σολάρει ο Χαϊκάλης με συμπεράσματα που ανατριχιάζουν!

Σε ...ανατριχιαστικά συμπεράσματα έχει πρoβεί τις τελευταίες ώρες μέσω twitter ο βουλευτής και ηθοποιός Παύλος Χαικάλης. Ήδη οι διαπιστώσεις του, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, ως ένα απόσταγμα σοφίας το οποίο δεν έχει ουδέποτε διατυπωθεί ξανά.

O Παύλος Χαικάλης στα ...καλύτερα του!

Tα tweet:


Μετά το ρώσικο πέος έρχεται και το αμερικάνικο: Το Ισραήλ προαναγγέλλει συνομιλίες με την Τουρκία για το φυσικό αέριο

[Ο ηλίθιος όμως καίει τη σημαία της ΕΕ ή της Γερμανίας... γιαυτό παίρνουμε τον πούλο τα τελευταία 70 χρόνια]

Βόμβα από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ ο οποίος, εμμέσως πλην σαφώς, παραδέχθηκε ότι η ηγεσία της χώρας του αναγνωρίζει την Τουρκία ως βασικό «παίκτη» στα ενεργειακά θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και πρόκειται να αρχίσει συνομιλίες με την Αγκυρα για το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο της περιοχής.

Φίλε Πάνο...

Φίλε Πάνο, ποτέ δεν σου επιτέθηκα, παρά τις διαφορές μας, διότι όταν άλλοι κάνανε το παπί για το Κουρδικό ή το Σχέδιο Ανάν, ήσουν εκεί και δεν ξεχνώ. Ποτέ δεν σε χλεύασα για ένα τυχαίο σαρδάμ, γιατί σαρδάμ ήταν και ξέρω πως γνωρίζεις την διαφορά “υδρογονανθάκων” και “υδατανθράκων”.

Σ. Κεδίκογλου: Πρέπει να ντρέπονται όσοι έκαναν σπέκουλα πάνω στην αγωνία των Κυπρίων

Απάντηση στις επικρίσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση για τη στάση της έναντι της Κύπρου έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μετά από τις εκπεφρασμένες ευχαριστίες του κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στον Πρωθυπουργό για «τη συνεχή συνεργασία» και «την αμέριστη συμπαράσταση».


Πατριώτες του κ@λου ALERT! Μπλόφα είναι! "Δυο ημέρες αντέχουν ακόμα τα σούπερ μάρκετ στην Κύπρο"...

Άδεια κινδυνεύουν να μείνουν τα ράφια των υπεραγορών, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του κυπριακού Συνδέσμου Υπεραγορών Αντρέα Χατζηαδάμου.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Χατζηαδάμου είπε πως τα αποθέματα των υπεραγορών αρκούν για ακόμα δύο ή τρεις ημέρες, προσθέτοντας πως αν δεν εξευρεθεί λύση και οι τράπεζες παραμείνουν κλειστές μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, θα υπάρξει πρόβλημα.


To ωραιότερο τροπικό νησί βρίσκεται έξω από το Βερολίνο [εικόνα]

Το Tropical Islands Resort είναι ένα τροπικό θεματικό πάρκο στην περιοχή του Βραδεμβούργου της Γερμανίας. Βρίσκεται στο πρώην υπόστεγο αεροσκαφών της γνωστής AERIUM και είναι η μεγαλύτερη επιδαπέδια αίθουσα του κόσμου.

Το Tropical Island έχει μέγιστη χωρητικότητα 6.000 επισκέπτες την ημέρα. Κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του προσέλκυσε 975.000 επισκέπτες, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τις επιχειρήσεις.

Άσχημη εξέλιξη για μας: Ο Ομπάμα έβαλε τον Νετιανιάχου να ζητήσει συγγνώμη απ' τον Ερντογάν!

[Σαν το σκύλο ο αμερικάνος να τους βάλει να τα βρούνε...]

Εξαιρετικής σημασίας εξέλιξη σε ότι αφορά τις σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας, αφού ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, απολογήθηκε στον Τούρκο Πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερτογάν για το επεισόδιο του Μαβί Μαρμαρά το 2010 στη θαλάσσια περιοχή της Λωρίδας της Γάζας. Την πληροφόρηση έδωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στο Ισραήλ.


Σοκαριστικό βίντεο: Εργαζόμενοι κρατούν ληστή έξω από εστιατόριο όσο τους πυροβολεί

Σοκαριστικό βίντεο έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές της Philadelphia. Οι σκηνές παραπέμπουν σε θρίλερ. Από καθαρή τύχη δε σκοτώθηκε κανείς.


Γελάει η ΝΔ με το νέο κόμμα "Διοξειδίου των υδατανθράκων"

Με ειρωνική διάθεση σχολίασε η Νέα Δημοκρατία τη συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου.


Επιτέλους! Διώχνουν τη Μπιρμπίλη από τον ΟΟΣΑ

Βαλίτσες για να επιστρέψει στην Αθήνα θα αρχίσει να φτιάχνει η Τίνα Μπιρμπίλη, καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα "Παραπολιτικα" η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην αντικατάστασή της, 18 μήνες μετά την εγκατάστασή της στο Παρίσι ως επικεφαλής της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στον ΟΟΣΑ.


Το «Κυβερνείο» που έγινε ερείπιο

Καθιερώθηκε ως «Παλατάκι», παρόλο που η βασιλική οικογένεια έμεινε σ' αυτό μόλις... μία νύχτα. Λέγεται αλλιώς και «Κυβερνείο», αλλά ποτέ δεν λειτούργησε ως τέτοιο. Χρησιμοποιήθηκε κυρίως ως κατοικία των μη Θεσσαλονικιών υπουργών Μακεδονίας - Θράκης (και παλαιότερα Βορείου Ελλάδος), ενώ προτιμούσε να διαμένει σ' αυτό ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν επισκεπτόταν τη Θεσσαλονίκη, τόσο ως πρωθυπουργός όσο και ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ευρ. Επιτροπή: 31,9 δις δολάρια οι αποταμιεύσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό τον Σεπτέμβριο του 2012 - 2,6 φορές αύξηση από το 2008

«Το συνολικό ποσό των καταθέσεων των Ελλήνων μη τραπεζικών επενδυτών στο εξωτερικό αυξήθηκε από 12,3 δισ. δολάρια τον Δεκέμβριο 2008 σε 31,9 δισ. δολάρια τον Σεπτέμβριο του 2012, που αντιπροσωπεύει αύξηση κατά 19,6 δισ. δολάρια ή 2,6 φορές την αρχική τιμή του 2008». Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που παρέθεσε ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα φορολογίας και τελωνειακής ένωσης, ελέγχου και καταπολέμησης της απάτης κ. Αλ. Σεμετά απαντώντας σε σχετικό κοινοβουλευτικό έλεγχο που άσκησε ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου.

Η Κύπρος μετά το "ιστορικό Όχι σε όλα" θα καταλήξει στο Ναι στα περισσότερα – Φαιδρός παραλογισμός η απόφαση για την Λαϊκή

Η Κύπρος θα είναι η πρώτη χώρα παγκοσμίως που μέσα σε 48 ώρες θα αναδιπλωθεί πλήρως και οι λαϊκίζουσες φωνές θα σωπάσουν (λέμε και καμιά μαλακ@α...).

Συγκρίνοντας την πρόταση για haircut στις καταθέσεις άνω των 100 χιλιάδων ευρώ και το μοντέλο λύση για την Λαϊκή μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι το haircut στις καταθέσεις άνω των 100 χιλιάδων είναι πολύ λογική λύση σε σχέση...

Ενημερώνω & Κατηγορώ για την παράσταση του Σίλα Σεραφείμ

Μετά από πρόταση φίλου μου σας κοινοποιώ παρακάτω, μία δημόσια καταγγελία μου μέσω F.B.:

Εχθές 16-3-2013 πήγα στο Θέατρο B adminton στο Γουδή να παρακολουθήσω ένα καλλιτεχνικό θέαμα που διαφήμιζε το κρατικό ραδιόφωνο εδώ και πολύ καιρό, το «οδηγίες Κρίσης» με τον Σίλα Σεραφείμ. Πήγα μαζί με δύο ενήλικα άτομα και ένα ανήλικο, τον γιό μου, μαθητή Δημοτικού Σχολείου.

Προσωπική μου άποψη για το θέαμα, επιεικώς απαράδεκτο, αλλά φυσικά όπως όλες οι απόψεις είναι υποκειμενική.

Ο λόγος που με ώθησε να γράψω αυτό το κείμενο, αμέσως μετά την παράσταση, είναι γιατί ένοιωσα ντροπή για τον εαυτό μου, για την επιλογή μου, για πράξεις που δεν έκανα εκείνες τις ώρες (ενώ τις σκεφτόμουν), για τον γιό μου που δεν τον προστάτεψα, για……...


Λαϊκή: Η κατάσταση της τράπεζας-8δις καταθέσεις-3δις ευρώ ήταν ξένων και τα πέντε Κυπρίων και 535 ταμείων προνοίας

Οι εξελίξεις που έζησε η Κύπρος το βράδυ της Πέμπτης δημιούργησαν έντονη ανησυχία και ειδικά σε σχέση με το μέλλον της Λαϊκής Τράπεζας.

Το InBusinessNews θέλοντας να αποτυπώσει καλύτερα ποιοι και πως θα επηρεαστούν από το νομοσχέδιο περί εξυγίανσης τραπεζών το οποίο σε πρώτο στάδιο αφορά τη Λαϊκή Τράπεζα, εξασφάλισε από τη Βουλή στοιχεία για την τράπεζα.

Στέλνει e-mail η ΔΗΜΑΡ για να τακτοποιήσεί τα δικά της παιδιά-Ρόμπα τους κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ένα e-mail που έφτασε σε χιλιάδες παραλήπτες, μέλη της ΔΗΜΑΡ προκάλεσε αίσθηση σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Πρόκειται για ενημέρωση από τον Δημήτρη Χατζησωκράτη προς μέλη του κόμματος, για την προκήρυξη θέσεων διοικητών και υποδιοικητών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας» γράφει το Left.gr που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.


Αυτοί είναι οι 5 Ρώσοι ολιγάρχες που θα πληρώσουν το μεγαλύτερο φόρο στην Κύπρο [εικόνες] |

Εάν η Κύπρος υποχωρήσει στις πιέσεις της Ε.Ε. και δεχθεί την πρόταση φορολόγησης των τραπεζικών καταθέσεων, πολλοί θα κληθούν να πληρώσουν τη «νύφη». Πέντε όμως Ρώσοι μεγιστάνες ολιγάρχες θα την πληρώσουν ακριβότερα από οποιονδήποτε άλλο, αναφέρει σε σημερινό της άρθρο η Huff Post:


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των μικρομολογιούχων έξω από την Βουλή- Αποδοκίμασαν τον Παναγιώταρο [εικόνες]

Ξεκίνησε σήμερα στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η ακροαματική διαδικασία για το «κούρεμα» ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, με 1.000 περίπου μικρομολογιούχους να έχουν συγκεντρωθεί έξω από την Βουλή και να διαμαρτύρονται κρατώντας πανό κατά του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ επίσης άφησαν στον αέρα μαύρα μπαλόνια.

Στα 2,3 δις το καθαρό όφελος της Κύπρου από την εξυγίανση της Λαϊκής


Το κυπριακό σάιτ sigmalive δημοσιεύει σήμερα με απλά λόγια τις πρόνοιες του νομοσχεδίου το οποίο ετοιμάστηκε από την Κεντρική Τράπεζα, σε συνεννόηση με την τρόικα, για την εξυγίανση της Λαικής Τράπεζας.

Το νομοσχέδιο έχει δύο στόχους:



«Κούρεμα» 50% σε 10.000 καταθέτες της Λαϊκής Τράπεζας (CPB)!

Κούρεμα 50% σε πέραν των 10.000 -κυρίως Κυπρίων- καταθετών καλείται να εγκρίνει σήμερα η κυπριακή Βουλή, για να εξασφαλίσει €2,3 δισ. από τα €5,8 δισ. που ζητά το Eurogroup από ίδιους πόρους.


Και ο Χριστόφιας επιβεβαιώνει Σόιμπλε: Ο Πούτιν μου είχε υποσχεθεί βοήθεια... αλλά μέσω ΕΕ

Δείτε τις δηλώσεις του:

Νέα καταδίκη ενόψει: Την ενοχή του Παναγιώτη Ψωμιάδη ζήτησε ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας της έδρας στην δίκη για τη λίμνη Κορώνεια όπου στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται ο πρώην περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ζήτησε την ενοχή του για παράβαση καθήκοντος και ρύπανση της λίμνης.


Οι σκυμμένοι Σαμαράς-Μπαρόζο, η Λαγκάρντ, η Mέρκελ και οι Πούτιν-Ντεπαρντιέ, μαζί σε πίνακα που κάνει τον γύρο του κόσμου και προκαλεί γέλια [εικόνες]

Οι εξελίξεις στην Κύπρο, οι διεργασίες στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση και η παρέμβαση της Ρωσίας από την Κύπρο μέχρι και τον ... Ντεπαρντιέ γίνονται έργο τέχνης από τον Andrei Budayev.

Ο Andrei Budayev συνηθίζει να χρησιμοποιεί αυτή την τεχνοτροπία για να σχολιάζει τα πρόσωπα της επικαιρότητας.

Αφιερωμένο στους ΣΥΡΙΖΑίους: Το ευχαριστώ της Κύπρου στην Ελλάδα για την εξαγορά των υποκαταστημάτων των τραπεζών

Σε επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά επιβεβαιώθηκε η εξαγορά των παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα. Μάλιστα η Προεδρία της Δημοκρατίας εξέδωσε και ευχαριστήρια ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας:


Το ΣΤΕ αποδέχθηκε τις περιβαλλοντικές μελέτες για τις Σκουριές

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Η χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που απορρίπτει τις προσφυγές συλλόγων κατά της λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική, ίσως, είναι ιστορική. Και αυτό επειδή, όπως υποστηρίζουν νομικοί κύκλοι, είναι μία από τις λιγοστές φορές που οι δικαστές του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου δεν γνωμοδοτούν αρνητικά για ένα επενδυτικό εγχείρημα που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα.


Οι όροι που θέτει η Μέρκελ προς την Κύπρο: Πρώτα απ' όλα κοινωνική ισορροπία


Τους όρους που θέτει προς την Κύπρο η ένωση CDU/CSU, της οποίας ηγείται η Καγκελάριος Angela Merkel, έκαναν γνωστούς ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής της παράταξης Volker Kauder και ο αναπληρωτής της Michael Meister κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Bundestag.

Συγκεκριμένα, οι όροι αυτοί είναι.

Επιβεβαιώνει τον Σόιμπλε ο Μεντβέντεφ:Θα στηρίξουμε την Κύπρο αλλά στα πλαίσια της ΕΕ

Φυσικά οι πατριώτες του κώλου άκουσαν μόνο το "Δεν κλείνουμε την πόρτα στην Κύπρο" και δεν άκουσαν το "θα βοηθήσουμε μέσω της ΕΕ"...

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ διαβεβαίωσε σήμερα ότι η Ρωσία “δεν κλείνει την πόρτα” σε μια στήριξη της Κύπρου, πρόσθεσε όμως ότι η Λευκωσία πρέπει πρώτα να συμφωνήσει με την ΕΕ για να βρεθεί μια διέξοδος στην κρίση.

Προβάδισμα Σαββίδη για πλειοψηφία στη ΣΕΚΑΠ

Ανταγωνίζεται γαλλική και τουρκικές εταιρίες για το 50,36% που πωλεί η Αγροτική Τράπεζα ο Ιβάν Σαββίδης


Απόλυτος κυρίαρχος στην ΣΕΚΑΠ (Συνεταιριστική Ελληνική Καπονοβιομηχανία) είναι πιθανό να γίνει ο Ιβάν Σαββίδης, αφού μετά το 34% που απέκτησε από τη Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδας, έχει το προβάδισμα και για το ποσοσοτό (50,36%) που πωλεί η Αγριτική Τράπεζα.


Έμπρακτη βοήθεια της Ελλάδας: Συμφωνία Σαμαρά-Αναστασιάδη για τις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα – Σε Alpha Bank και Πειραιώς

[Από το πέρασμα της Λαϊκής στην Ελλάδα σε ελληνικές τράπεζες μπορεί οι Κύπριοι να γλιτώσουν μέχρι και 3 δις τα οποία θα βάλουμε εμείς από τα 50 δις που έχουμε πάρει για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μας (μας περισσεύουν 9 δις οπότε μπορούμε να τα καλύψουμε εμείς)]

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στη διάρκεια της οποίας επιβεβαιώθηκε η “αποξένωση” των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών που βρίσκονται στην Ελλάδα, ώστε να μην υπάρξουν πρόσθετα προβλήματα, και με τρόπο που θα βοηθηθεί η Κύπρος.


Tαμήλος για Άδωνι: Τον κάνω φέτες ό,τι ώρα θέλω

Γιατί τα ‘βαλε και με τον… Άδωνι, ο τρικαλινός βουλευτής;

«Τον Άδωνι ό,τι ώρα θέλω τον κάνω φέτες» έλεγε ο Τρικαλινός βουλευτής σε πηγαδάκι της Βουλής «δεν έχει πια τίποτα να πει, βγαίνει παντού και κάηκε.

Δείτε σε ποιους κόβεται η σύνταξη Απριλίου

Αναστέλλεται από τον Απρίλιο η καταβολή της σύνταξης στους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν ταυτόχρονα Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργού Εργασίας.

Για όσους...

Μπάχαλο!! Τα νομοσχέδια που κατέθεσε η κυβέρνηση Αναστασιάδη ήταν έτοιμα από τον Ιανουάριο επί Χριστόφια!!! (φώτο)

[Ο Χριστόφιας δηλ. σκόπευε στο κούρεμα των καταθέσεων των ασφαλιστικών ταμείων!! Τι έχουν να πουν τώρα οι ΣΥΡΙΖΑίοι]

Της Άντρης Χαραλάμπους

Κι όμως έγινε κι αυτό! Τα νομοσχέδια που κατατέθηκαν στη Βουλή περί εξυγίανσης των τραπεζών και εξετάζονται σήμερα από τους βουλευτές, έχουν ημερομηνία 15 Ιανουαρίου!



Αυτό σημαίνει ότι ετοιμάστηκαν επί διακυβέρνησης Χριστόφια.

Σόιμπλε: Μόνο οι Έλληνες πατριώτες του κ@λου εξεπλάγησαν με το όχι της Ρωσίας στην Κύπρο

Ρωσία: Θα συμφωνήσουμε με την ΕΕ την επιμήκυνση του δανείου

Απανωτές είναι οι σφαλιάρες που τρώνε οι πατριώτες του κώλου όσο περνάει ο χρόνος και δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για την Κύπρο. Πριν από λίγο ο Σόιμπλε δήλωσε πως δεν αποτελεί έκπληξη που η Ρωσία είπε όχι στην Κύπρο καθώς η χώρα είχε ήδη ανακοινώσει από καιρό ότι θα συνδράμει την όποια λύση στα πλαίσια μιας συμφωνίας με την ΕΕ. Παράλληλα πρόσθεσε ότι ήδη γίνονται συζητήσεις ΕΕ-Ρωσίας για την επιμήκυνση.


Εκστασιασμένος στη Βεργίνα ο Κινέζος Πρέσβης!

Ξετρελαμένος με τα όσα είδε στα στέγαστρα των βασιλικών τάφων στη Βεργίνα το περασμένο Σάββατο ήταν ο Κινέζος Πρέσβης όπως αναφέρει το epea.com.gr. Εκεί ξεναγήθηκε από την προϊσταμένη κ. Αγγελική Κοταρίδη και φαινόταν εκστασιασμένος από την όλη εικόνα του χώρου και τις πληροφορίες που εισέπραττε. Μάλιστα γνωρίζοντας την πρόσφατη έκθεση στο Λούβρο για την αρχαία Μακεδονία και τον Αλέξανδρο...

Νέο σοκ για την Κύπρο: ΌΧΙ σε όλα λέει και η τρόικα

[Δεν δέχεται ως λύση το «σπάσιμο» της Λαϊκής και τη δημιουργία του Ταμείου Αλληλεγγύης που προβλέπει "κούρεμα" των ασφαλιστικών Ταμείων... Προφανώς οι Κύπριοι δεν έχουν καταλάβει ότι το πάρτι με τις τράπεζες τελείωσε και κανένας δεν θα δεχτεί να συνεχιστεί ειδικά εις βάρος των ασφαλιστικών Ταμείων και απορώ πως οι Κύπριοι πολίτες συνεχίζουν και συζητάνε τέτοιες λύσεις που θα τους στοιχίσουν πολύ περισσότερα καθώς αλλιώς είναι να σου κουρέψουν 3.000 αν έχεις 50.000 ευρώ σε καταθέσεις και αλλιώς να σου κουρέψουν 300 ευρώ το μήναγια 10-15 χρόνια που θα παίρνεις σύνταξη...]

Δεν περνάει από το Eurogroup η απόφαση ων Κυπρίων για "σπάσιμο" της πρώην Λαϊκής, σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr, από πηγές προσκείμενες στο υπουργείο Οικονομικών.

Μέρκελ: Το να βάλουν χέρι στα ασφαλιστικά ταμεία είναι η πικρότερη μορφή δήμευσης

Η Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας σε Γερμανούς βουλευτές υπογράμμισε ότι επιθυμεί την παραμονή της Κύπρου στην ευρωζώνη, βάζοντας όμως πολλούς… αστερίσκους.

Συγκεκριμένα η Καγκελάριος τόνισε ότι η Λευκωσία πρέπει να καταλάβει ότι το επιχειρηματικό της μοντέλο έχει πεθάνει, ενώ ξεκαθάρισε ότι...

Γελάει κι η Καθημερινή για το tweet Καμμένου: Και ξαφνικά τα δάχτυλα του άρχισαν να σαλεύουν στο πληκτρολόγιο και...

Φυσικά και δεν έμεινε ασχολίαστο από την Καθημερινή και δη τον Τάκη Θεοδωρόπουλο το χθεσινό tweet του Πάνου Καμμένου περί Σουηδών και Κύπριων εραστών. Με λεπτή ειρωνεία και μπόλικο σαρκασμό, κατακεραυνώνουν το λιτό αλλά εκρηκτικό tweet σε ένα άρθρο με τίτλο «Λίγο θάλασσα και τ' αγόρι μου».

Aναλυτικά το κείμενο που υπογράφει ο Τάκης Θεοδωρόπουλος σήμερα στην Καθημερινή, έχει ως εξής:

Δημοσκόπηση VPRC: Με 2,5 μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ σε ενδοοικογενειακή δημοσκόπηση

Να θυμίσουμε ότι ο Πρόεδρος της VPRC είναι στην Επιτροπή "σοφών" του ΣΥΡΙΖΑ και η εταιρία του έδινε μετά τις εκλογές του Μαίου του 2012, 5% προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 2,5 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ (31% έναντι 28,5% της Νέας Δημοκρατίας) δείχνει δημοσκόπηση της VPRC, σε ό,τι αφορά την εκτίμηση εκλογικής επιρροής (χωρίς άκυρο/λευκό και με αδιευκρίνιστη αποχή).

Απίστευτος στόκοςΝο1-Μανώλης: Χαίρονται οι υποταγμένοι στην τρόικα δημοσιογράφοι

Ο Γιάννης Μανώλης εξαπέλυσε επίθεση στα ΜΜΕ και ειδικότερα στους δημοσιογράφος που όπως υποστηρίζει είναι υποταγμένοι στην τρόικα και χαίρονται με τις εξελίξεις στην Κύπρο.


Απίστευτος στόκος Νο2-Bαρουφάκης: Μπλοφάρει χοντρά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Eρωτήσεις - προκλήσεις, αλλά και απαντήσεις με έντονη βεβαιότητα ανταλλάσσονται στο twitter μεταξύ του Γιάννη Βαρουφάκη και followers, με αφορμή την προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας περί κλειδώματος της παροχής ρευστότητας στις τράπεζες και την αντίθετη άποψη του καθηγητή.


Economist: «Και εκεί που νόμιζες ότι ήταν ασφαλής»

Αιχμηρό εξώφυλλο από τον Economist με αφορμή την Κύπρο

«Πάνω που νόμιζες ότι ήταν ασφαλής...» είναι ο τίτλος του κύριου άρθρου του Economist, το οποίο αναφέρεται στην Κύπρο. Στο εξώφυλλο, το νησί βυθίζεται στη θάλασσα, ενώ οι καρχαρίες παραμονεύουν. «Πάντοτε έμοιαζε δύσκολο να σωθεί η Κύπρος, αλλά όχι και έτσι» αναφέρει η βρετανική επιθεώρηση, παρουσιάζοντας τα γεγονότα μιας εξαιρετικά καταστροφικής εβδομάδας για την Ευρωζώνη.


Σόιμπλε: Δεν μπορεί να υπάρξει λύση χωρίς κούρεμα


Δεν μπορεί να υπάρξει ευρωπαϊκή βοήθεια για την Κύπρο χωρίς μείωση του τραπεζικού τομέα διαμηνύει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β.Σόιμπλε, ισχυριζόμενος ότι δεν ήταν δική του πρόταση το «κούρεμα» των καταθέσεων.


Ουρές έξω από τις τράπεζες στην Κύπρο... και στους ηλίθιους φταίμε εμείς

Τεράστιες ουρές έχουν δημιουργηθεί από το πρωί έξω από τα καταστήματα των τραπεζών στην Κύπρο, με τους πολίτες να επιχειρούν να σηκώσουν χρήματα από τα ΑΤΜ, για να εξυπηρετήσουν τις άμεσες ανάγκες τους, με δεδομένο το “στέγνωμα” των προηγούμενων ημερών, και το γεγονός ότι ακόμη βρίσκεται στον αέρα το κατά πόσο οι τράπεζες θα ανοίξουν κανονικά την Τρίτη.


Αφιερωμένο στους ηλίθιους!!! Ρώσος ΥΠΟΙΚ: Οι συνομιλίες με την Κύπρο τερματίστηκαν

[Του κλασικού ηλίθιου ΣΥΡΙΖΑίου και ΑΕροψεκασμένου του φταίμε εμείς που τους λέγαμε ότι κανένας δεν μπλοφάρει, κανένας δεν θα πλακωθεί με την ΕΕ για χάρη μας και προπάντων κανένας δεν είναι μαλάκ@ς να δανείσει αέρα πατέρα... Αυτοί επέμεναν ότι θα τα πάρουν από τη Ρωσία τιτλοποιώντας μελλοντικά έσοδα από φυσικό αέριο ή ένα κάρο παπαριές. Τώρα ο μαλάκ@ς...

Βίντεο: Το plan B του Τσίπρα!

Αυτό είναι το plan B του Αλέξη Τσίπρα! Για όποιον τον κατηγορεί ότι δεν έχει σχέδιο, καλό είναι να δει αυτό το βίντεο που τα λέει όλα...Δηλώσεις πραγματικού ηγέτη που ξέρει τι θέλει και πως θα το πετύχει...Δείτε το βίντεο:

To μήνυμα του Μουρούτη στους Κύπριους

Πιστός του Twitter ο Γιώργος Μουρούτης, ως προς τη δυνατότητα του μέσου να ενισχύει και να πολλαπλασιάζει ένα μήνυμα, άφησε το δικό του αποτύπωμα λίγο πριν τα μεσάνυχτα, με την ανάρτηση μιας φωτογραφίας για την Κύπρο, που δεν άφηνε περιθώρια παρερμηνείας.

Όταν το αρχικό σχέδιο αποδεικνύεται καλύτερο από το Plan B

[Οι κραυγές για ηρωικό ΟΧΙ οδήγησαν στη σημερινή διάλυση της Κύπρου... αν είχαν ψηφίσει ΝΑΙ θα είχαν χάσει μερικά χιλιάρικα και 10-15 δις καταθέσεις και θα είχαν κερδίσει χρόνο να μειώσουν το τραπεζικό τους σύστημα ομαλά και όχι βίαια όπως κάνουν σήμεα με το κλείσιμο της Λαϊκής...]

Του Γιώργου Καισάριου

Όταν υπάρχει ένα πρόβλημα και η λύση δεν είναι της αρεσκείας σου, έχεις κάθε δικαίωμα να θέλεις να ακολουθήσεις μια άλλη οδό που σε συμφέρει. Όταν όμως δεν έχεις άλλη επιλογή, τότε τι επιλογή έχεις από το να εφαρμόσεις την αρχική επιλογή που δεν ήταν της αρεσκείας σου;


Υπό έλεγχο 1.550 εκκρεμείς υποθέσεις επίορκων υπαλλήλων

Τέλος στην ανοχή και την ατιμωρησία των επίορκων υπαλλήλων, επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς, όπως δημοσιοποίησε σήμερα ο υπουργός Αντώνης Μανιτάκης συγκροτήθηκαν όλα τα νέα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια, ενώ ήδη έχουν διαβιβαστεί και εξετάζονται στα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις, που φτάνουν τις 1.550.