03 Μαΐου 2011

Οι Αμερικανοί φοβούνται περισσότερο έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο παρά μια πυρηνική καταστροφή

http://www.lgbtqnation.com/wp-content/uploads/2010/06/gallup_logo.jpgΠαρά τα μεγάλα προβλήματα που προκάλεσε η διαρροή ραδιενέργειας από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, στην Ιαπωνία, οι περισσότεροι Αμερικανοί φοβούνται περισσότερο ότι θα γίνει παγκόσμιος πόλεμος παρά πυρηνικό δυστύχημα.

Σχεδόν το 40% των Αμερικανών που ρωτήθηκαν στη δημοσκόπηση της εκπομπής 60 Minutes και του περιοδικού Vanity Fair είπαν ότι φοβούνται πως θα ξεσπάσει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. Μόνο το 28% ανησυχεί για τις συνέπειες από κάποιο πυρηνικό δυστύχημα.

Η τηλεφωνική δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι ένας στους τρεις τρέμει στην ιδέα ότι θα βρει στην αλληλογραφία του μια δικαστική κλήση που θα τον καλεί να παραστεί ένορκος σε κάποια δίκη. Το 27% φοβάται τις επιστολές με τις οποίες ενημερώνουν οι τράπεζες τους πελάτες τους για τα στεγαστικά δάνεια ενώ το 22% δεν αντέχει να δει το λογαριασμό της πιστωτικής κάρτας του.

Περισσότεροι από τους μισούς θεωρούν ότι όποιος μπορεί να πολεμήσει για την πατρίδα του θα πρέπει να του επιτρέπεται να καταναλώνει και αλκοόλ. Πάντως το 34% θεωρεί ότι θα πρέπει να αυξηθεί από τα 18 στα 21 η ηλικία στην οποία θα μπορεί κάποιος να καταταχθεί στο στρατό.

Για τα γεράματά τους οι περισσότεροι Αμερικανοί θα επέλεγαν να μείνουν στην εξοχή και όχι στα προάστια ενώ μόνο το 15% θα επέλεγε να παραμείνει στην πόλη.

Ερώτηση του Π. Παναγιωτόπουλου προς τον υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα για την απομάκρυνση του Έλληνα πρόξενου από τη Κορυτσά

http://www.neb.gr/files/images/+%CE%9A%CE%BF%CF%81%CF%85%CF%84%CF%83%CE%AC%CF%82%5B1%5D_0.jpgΕρώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα για την απομάκρυνση του Θεόδωρου Οικονόμου-Καμαρινού από τη θέση του γενικού πρόξενου της Ελλάδας στη Κορυτσά κατέθεσε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ερωτά, μεταξύ άλλων, τους λόγους που οδήγησαν «στη διακοπή της τριετούς θητείας ενός ευσυνείδητου στελέχους της ελληνικής διπλωματικής υπηρεσίας», που όπως τονίζει, «σε δύσκολους καιρούς έκανε «μέχρι κεραίας» το καθήκον του, υπερασπιζόμενος τα δίκαια της ελληνικής εθνικής μειονότητας».

Ακόμα ζητά να μάθει αν αληθεύουν πληροφορίες ότι «κατόπιν εντολής της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΞ, ο Έλληνας πρέσβης στα Τίρανα επισκέφθηκε το Αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών και εξέφρασε την αποδοκιμασία της Αθήνας για τις δηλώσεις που έκανε στη Κορυτσά ο Γενικός μας Πρόξενος».

Αλεξανδρούπολη: Από το Soufli της Ισπανίας, στο Σουφλί του Έβρου

http://www.greekhotels.gr/images/prefectures/Thraki/thraki_villages_soufli.jpgΤις δυνατότητες αδελφοποίησης εξετάζουν πλέον οι δήμοι Σουφλίου Έβρου και Soufli που βρίσκεται στην περιοχή Ανδαλουσίας της Ισπανίας.

Εξαμελής αντιπροσωπεία του ισπανικού δήμου με επικεφαλής το δήμαρχο Χουάν Κουέβας Σαέ, βρέθηκε στο Σουφλί και είχε επαφές με το δήμαρχο, Ευάγγελο Πουλιλιό, ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, ξεναγήθηκαν και στα αξιοθέατα της περιοχής, όπως τα μουσεία μετάξης και το δάσος της Δαδιάς.

Η αντιπροσωπεία του ισπανικού δήμου εξέφρασε το θαυμασμό της για το γραφικό ελληνικό δήμο, ενώ οι δύο δήμαρχοι συζήτησαν και την δυνατότητα αδελφοποίησής τους.

Μάλιστα, εκτός του ιδίου ονόματος, αρκετά κοινά έχουν μεταξύ τους και οι δύο δήμαρχοι, καθώς ο Χουάν Κουέβας Σαέ εκλέγεται για 20 συνεχή χρόνια, ενώ ο κ. Πουλιλιός υπηρετεί την αυτοδιοίκηση επί 25 χρόνια.

Σημειώνεται πως ο Ισπανικός δήμος Soufli βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλμερίας, της Ανδαλουσίας, στην νοτιοανατολική Ισπανία και έχει μόλις 300 κατοίκους.

Τελικά θα μείνουμε με την απορία: Που ούρησε ο μπαρμπα Γιάννης

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhJV7GFtN5FnY0A1f57un7G5EI_mAU0OS9mbsa3fpqRc6d3ttgZWnGOelbH_GUWXCuYOP3IJHX0pKNkwlUGU-gGXzu5F11ylhEO8PAwGwN4kUH7a0MMR67GRQpIR5devMkdu2aydm-D2-Ce/s1600/%CE%9C%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B7%CF%82_%CE%A5%CF%80%CE%BD%CE%BF%CF%82.jpgΩραία! Όταν ο μπάρμπα Γιάννης περπατάει στην νέα παραλία και κατουριέται, λόγω ηλικίας, προστάτη, συχνοουρίας κ.λπ... κάνει την ανάγκη του στη θάλασσα όπως λένε χαριτολογώντας και στο δημοτικό συμβούλιο...

πίσω όμως απ' τα Λουτρά Παράδεισος, όπου βρήκε κλειστά τα δημόσια ουρητήρια... τελικά που έκανε την ανάγκη του; Πάνω του;

Δείτε το βίντεο με τον μπαρμπα Γιάννη να καταπιάνεται με τα μεγάλα προβλήματα της Θεσσαλονίκης:

Έλα ρε Μαράκι με τα κουτσομπολιά σου πλέον... έχεις καταντήσει γραφική

http://www.espressonews.gr/files/ArticlePhotos/20081003/thumbs/spiraki_494x320.jpgΒγήκε το Μαράκι να μας πει ότι μίλησε με πληθώρα βουλευτών της ΝΔ που εξέφρασαν την πλήρη διαφωνία τους στα όσα έσουρε ο Μειμαράκης στον Κοραντή... Εντάξει ξέρουμε ότι είναι κουτσομπόλα και όλη μέρα κρέμεται στα τηλέφωνα ζαλίζοντας τους βουλευτές... αλλά με τέτοιες παπαριές που λέει γελάει ο κόσμος:

είναι δυνατόν ρε Μαράκι να βγαίνεις σε δελτίο ειδήσεων και να κουτσομπολεύεις και το κουτσομολιό να το λες "είδηση" ή "πληροφορίες";

Που θα πάει αυτό το πράμα με την περίπτωσή σου; ΕΛΕΟΣ πια...

Απάντηση Μιχελάκη στις παπαριές Πεταλωτή που ανακάλυψε την Αμερική

http://www.kerdos.gr/Images/%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%83_.jpg«Επισημαίνουμε στο νέο “Κλουζώ” κ. Πεταλωτή ότι είναι άνθρακες ο “θησαυρός” που ξανά ανακάλυψε από ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας τον Μάιο του 2009 [πριν λίγο ο Πεταλωτής σε ανακοίνωσή του κατηγόρησε τον Σαμαρά ότι σε ομιλία του τον Απρίλιο του 2009 έλεγε ότι το έλλειμμα ήταν 4,5%... δηλ. όσο έδειχναν όλα τα στοιχεία τον Απρίλιο του 2009].

Επαναλαμβάνουμε ότι ο κ. Σαμαράς τον Μάιο του 2009 ήταν υπουργός Πολιτισμού της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που εργαζόταν για τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης και χρησιμοποίησε στην ομιλία του τα τότε δημοσιοποιημένα, επίσημα στοιχεία για τους οικονομικούς δείκτες.

Αντίθετα, καλό θα είναι για τον κ. Πεταλωτή να διανείμει αύριο στην Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τα βίντεο με τη βίβλο του ψεύδους από δηλώσεις του κ. Παπανδρέου, του κ. Παπακωνσταντίνου αλλά και του ιδίου του κυβερνητικού εκπροσώπου, όπου διαβεβαίωναν ότι “δεν θα μπούμε στο ΔΝΤ, ότι δεν θα ληφθούν νέα σκληρά μέτρα, ότι λεφτά υπάρχουν” κλπ.

Αν έχει το θάρρος ας το επιχειρήσει…»

Γ. Μιχελάκης για το ότι τα έσοδα αποκρατικοποιήσεων θα πάνε αποκλειστικά στην εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους

http://www.agelioforos.gr/files/KAMILALIS/AAAAAAAAAAMIX15.jpg«Η κυβέρνηση, με τροπολογία που έφερε σε Σχέδιο Νόμου, θεσπίζει ρύθμιση με βάση την οποία τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας θα κατευθύνονται αποκλειστικά στην εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους.

Εξηγήσεις για το σκεπτικό της κυβέρνησης θα ζητήσουμε στη Βουλή. Για παράδειγμα, είναι κατανοητό τα χρήματα αυτά να μην πάνε σε δαπάνες που δημιουργούν έλλειμμα.

Δεν είναι, όμως, κατανοητό, γιατί δεν θα μπορούσε να υπάρξει ευελιξία ως προς τη χρηματοδότηση και εξυπηρέτηση του εσωτερικού χρέους της χώρας, που μεγαλώνει κάθε μέρα και έχει φθάσει σχεδόν στα 10 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 5 περίπου δισ. είναι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του 2010 και σε όλα αυτά περιλαμβάνονται εφάπαξ συνταξιούχων, επιστροφές Φ.Π.Α., επιστροφές φόρων, επιδοτήσεις εξαγωγών, πληρωμές σε συμβάσεις εργασίας και έργου, πληρωμές για κατασκευές δημοσίων έργων κ.τ.λ., προκαλώντας έτσι τεράστιες ζημιές στην ελληνική οικονομία»

Αφγανιστάν: Αφγανός αξιωματούχος υποστηρίζει ότι Αφγανοί πράκτορες υπέδειξαν στις ΗΠΑ το σπίτι του Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν

http://www.inewscatcher.com/timages/2f8b069962fbd3eead1478135f8352c4.jpgAφγανοί κατάσκοποι ήταν αυτοί που υπέδειξαν στους Αμερικανούς το "ύποπτο", όπως το θεωρούσαν, σπίτι, στο οποίο σκοτώθηκε τελικά ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, υποστήριξε σήμερα ένας αξιωματούχος της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NDS) του Αφγανιστάν.

"Το σπίτι όπου σκοτώθηκε ο Μπιν Λάντεν είχε υποδειχθεί για πρώτη φορά από τις αφγανικές υπηρεσίες πληροφοριών", υποστήριξε ο αξιωματούχος αυτός, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του. Διευκρίνισε πάντως ότι οι Αφγανοί πράκτορες δεν είχαν υποψιαστεί ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα θα μπορούσε να διαμένει στο συγκεκριμένο σπίτι.

Ο αξιωματούχος είπε ότι οι πράκτορες, που δρούσαν από τον προσφυγικό καταυλισμό του Χαριπούρ, κοντά στην πόλη Αμποταμπάν, είχαν παρατηρήσει "ύποπτες κινήσεις γύρω από το σπίτι". "Το θέσαμε υπό παρακολούθηση, γεγονός που μας οδήγησε να πιστέψουμε ότι μπορεί να κρύβονταν εκεί υψηλόβαθμα στελέχη τρομοκρατικής οργάνωσης. Αρχικά νομίζαμε ότι στο σπίτι ζούσε ο Μαουλάουι Άμπντουλ Καμπίρ", ένας από τους ηγέτες των Αφγανών Ταλιμπάν", πρόσθεσε.

Τον περασμένο Αύγουστο, η υπηρεσία "μοιράστηκε αυτήν την πληροφορία με τους Αμερικανούς που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον". Οι Αφγανοί πάντως δεν ενεπλάκησαν στη συνέχιση της έρευνας ή στην επιχείρηση των Αμερικανών.

Η Ουάσινγκτον έχει ανακοινώσει ότι το σπίτι εντοπίστηκε τον Αύγουστο, αφού το 2007 είχαν αναγνωρίσει έναν από τους "αγγελιαφόρους" του Μπιν Λάντεν και ακολουθούσαν υπομονετικά τα ίχνη του.

Αναβλήθηκε η φυλάκιση του πρώην προέδρου Κατσάβ μετά από σημερινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου

http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01369/MosheKatsav_1369427c.jpgΤο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ αποφάσισε, σήμερα, να αλλάξει την ημερομηνία μετά από την οποία ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας, Μοσέ Κατσάβ, πρέπει να εγκλειστεί στη φυλακή και να εκτίσει ποινή που του επιβλήθηκε "για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμούς", ανέφερε σήμερα στο Τελ Αβίβ νομική πηγή.

Η απόφαση εκδόθηκε την 22α Μαρτίου και προβλέπει ότι ο Κατσάβ πρέπει να εκτίσει ποινή κάθειρξης "τουλάχιστον επτά ετών από την 8η τρέχοντος μηνός και μετά".

Πάντως τα μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου ανέφεραν σήμερα στην "προσωρινή" απόφασή τους ότι θα συνεδριάσουν ξανά την 11η Μαΐου.

Ο 65χρονος Κατσάβ υπηρέτησε ως υπουργός Τουρισμού. Η καταδικαστική απόφαση αναφέρει ότι με αυτήν την ιδιότητα παρενόχλησε σεξουαλικά τουλάχιστον δύο υφιστάμενές του κατά τη δεκαετία του 1990, διαπράττοντας το αδίκημα του βιασμού, με την έννοια που έχει στην ισραηλινή ποινική νομοθεσία.

Η συνολική ποινή σε βάρος του Κατσάβ είναι επτά έτη κάθειρξης, χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, καθώς και πρόστιμα 100 χιλιάδων σέκελ, δηλαδή περίπου 20 χιλιάδων ευρώ, καθώς και 25 χιλιάδων σέκελ (πέντε χιλιάδων ευρώ) --"ως ηθική αποζημίωση" των δύο γυναικών κατηγόρων. Έχει ακόμα καταδικαστεί σε "διετή φυλάκιση με αναστολή".

Σε διαπραγματεύσεις οι εργαζόμενοι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τους μισθούς του 2011, που θα ζήλευε και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRchkLqcy3wwy9nHdt8ZeQJ2dBrsOsWNGWL2PJ5RcjWKrW_xj74SA&t=1Μισθούς που θα ζήλευε ακόμη και η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ προβλέπει σε εποχές μνημονίου η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας των εργαζομένων στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) που έχει θέσει στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων η διοίκηση του σταδίου.

Ήδη, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση διοίκησης και εργαζομένων του ΣΕΦ για την κατάρτιση της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας του 2011, αλλά δεν προχώρησαν επί της ουσίας, καθώς οι εργαζόμενοι ζήτησαν να αναβληθεί η διαπραγμάτευση, επειδή έχουν ζητήσει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Παν. Μπιτσαξή.

Οι εργαζόμενοι εκφράζουν ποικιλοτρόπως την αντίδρασή τους στο προτεινόμενο από τη διοίκηση σχέδιο της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, καθώς προβλέπονται περικοπές ορισμένων επιδομάτων, όπως είναι αυτό το λεγόμενο «αποταμιευτικό» ύψους 6%, της πληροφορικής, το οποίο λαμβάνουν όλοι οι εργαζόμενοι, συμπεριλαμβανομένων των καθαριστριών, εργατών, φυλάκων, κ.λπ.

Πρέπει να αναφερθεί ότι το ΣΕΦ υπάγεται στις ΔΕΚΟ (Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου) και επιχορηγείται από τον κρατικό κορβανά (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού). Έτσι, όπως σε όλους τους εργαζομένους στις ΔΕΚΟ, επήλθε ήδη μείωση 20% (10% και 10%) επί των αποδοχών τους.

Παρ' όλα αυτά οι αποδοχές τους, σύμφωνα με το προτεινόμενο σχέδιο συλλογικής σύμβασης εργασίας, είναι κατά πολύ υψηλότερες από αυτές του δημόσιου, αλλά και του ιδιωτικού τομέα και κυρίως από τις αποδοχές των υπαλλήλων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου με συναφή αντικείμενα, όπως του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, του ΕΑΚ Γλυφάδας, τα οποία επιχορηγούνται επίσης από το κράτος και έχουν αθλητικές δραστηριότητες.

Ενδεικτικά κατά την πρόταση τής υπό διαπραγμάτευση συλλογικής σύμβασης εργασίας, ο πρώτος βασικός μισθός (νεοπροσλαμβανόμενης) καθαρίστριας ανέρχεται στα 1.885 ευρώ, του φύλακα στα 1.835, του εργάτη στα 1.915, του τεχνίτη στα 1.970, του διοικητικού υπαλλήλου ανωτέρας εκπαίδευσης στα 2.050, του τεχνίτη ανωτέρας εκπαίδευσης στα 2.105, του τεχνίτη ανωτάτης εκπαίδευσης στα 2.210, του διοικητικού υπαλλήλου απόφοιτου ΑΕΙ στα 2.115 και του γιατρού στα 2.240 ευρώ.

Αν δε έχουν συμπληρώσει 20ετή προϋπηρεσία στο ΣΕΦ, τότε η νέα σύμβαση προβλέπει ότι οι βασικές αποδοχές της καθαρίστριας θα ανέλθουν στα 2.215 ευρώ, του φύλακα στα 2.165, του εργάτη στα 2.250, του διοικητικού υπαλλήλου αποφοίτου Λυκείου στα 2.265, του διοικητικού υπαλλήλου αποφοίτου ΤΕΙ στς 2.400 και διοικητικού υπαλλήλου αποφοίτου ΑΕΙ στα 2.480 και του γιατρού στα 2.635 ευρώ. Σε αυτές τις βασικές αποδοχές προστίθενται τα επιδόματα.

Επιπλέον, σύμφωνα με το κείμενο της νέας σύμβασης, παραμένουν ανέπαφα τα μηνιαία επιδόματα: α) γάμου 145 ευρώ, β) τέκνων, για το ένα παιδί 125 ευρώ, για τα δύο 250 ευρώ, για τα τρία 400 ευρώ, για το τέταρτο και κάθε επόμενο 580 ευρώ.

Ακόμη, το μηνιαίο επίδομα ευθύνης, που σύμφωνα με την παλαιά σύμβαση χορηγείται σε ποσοστό επί του ύψους των αποδοχών, τώρα διαμορφώθηκε ως εξής: προϊστάμενος διεύθυνσης 150 ευρώ, προϊστάμενος τμήματος 100 ευρώ, προϊστάμενος γραφείου 75 ευρώ.

Παράλληλα, τα επιδόματα τα οποία χορηγούνταν μέχρι σήμερα σε ποσοστό επί των αποδοχών των εργαζομένων στο ΣΕΦ, διαμορφώνονται σύμφωνα με τη νέα σύμβαση ως εξής: 1) επίδομα πρόσθετων σπουδών 50 και 100 ευρώ μηνιαίως για τους κατόχους μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών, αντίστοιχα 2) επίδομα πληροφορικής ύψους 50 ευρώ μηνιαίως μόνο για τους εργαζόμενους στο γραφείο πληροφορικής.

Αντίθετα, η νέα προτεινόμενη σύμβαση προβλέπει την παντελή περικοπή των παρακάτω επιδομάτων: α) «αποταμιευτικό» ύψους 6% επί των πάγιων μηνιαίων αποδοχών, το οποίο αποδίδεται σήμερα κάθε μήνα στους προσωπικούς λογαριασμούς των εργαζομένων, β) επίδομα θερινών διακοπών 350 ευρώ για κάθε παιδί από το μαιευτήριο μέχρι την ηλικία των 27 ετών, το οποίο χορηγείται και στους δύο γονείς στη περίπτωση συνυπηρέτησης στο ΣΕΦ, γ) επίδομα ρουχισμού και υπόδησης δύο φορές τον χρόνο, δ) επίδομα γάλακτος, ε) επίδομα βρεφονηπιακής φροντίδας, ζ) επίδομα πληροφορικής σε όλους τους υπαλλήλους του ΣΕΦ, η) επίδομα εκδηλώσεων, κατά μέσο όρο 150 ευρώ το τμήμα, ανεξαρτήτως της πραγματοποίησης τους.

«Κόπηκαν», εξάλλου, οι ενισχύσεις του Σωματείου των εργαζομένων: 1) για τη γιορτή της Τσικνοπέμπτης με ποσό 3.000€, 2) για την παιδική γιορτή με ποσό 6.000€ και 3) για τη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας με ποσό 3.000€.

Πάντως, όπως έλεγαν συνδικαλιστικά στελέχη αλλά και αθλητικοί παράγοντες, πολλοί εργαζόμενοι στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα θα επιχειρήσουν, εν όψει της νέας σύμβασης, με κάθε τρόπο και μέσο να μεταταγούν στο ΣΕΦ, προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά τόνιζαν, να «ξεπεράσουν, χωρίς προβλήματα, τον οικονομικό σκόπελο του ΔΝΤ που θίγει το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων».

Ουγγαρία: Μέλη ακροδεξιών οργανώσεων που παρελαύνουν για τον εκφοβισμό Ρομά θα φυλακίζονται εφεξής, μετά από τροποποίηση του νόμου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgngOEeRAn_cw9gkG5I_8d6K4zYqmZP9Ps8hB_I9EldfD8RmO91_GIgBxmcdPi6ROQcZL9SWAfS1okqFcnR7N8t8ArXomPZiWSzVQZYx8573Xped9ixCWY3cdTA-koSP8Hl-NutT-t5oiw/s1600/u__Jobbik_.jpgΜέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων που φορούν στρατιωτικές στολές παραλλαγής σε περίπτωση που συμμετέχουν στο μέλλον --όπως συμβαίνει το τελευταίο διάστημα-- σε περιπολίες για τον εκφοβισμό των Ρομά θα κινδυνεύουν να φυλακιστούν βάσει της μεταρρύθμισης του ποινικού κώδικα που ψήφισε χθες Δευτέρα βράδυ το ουγγρικό κοινοβούλιο.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε χάρη στις ψήφους βουλευτών του συντηρητικού κυβερνώντος κόμματος Fidesz αλλά και ψήφους κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Διατάξεις του εν λόγω νομοσχεδίου προβλέπουν "ποινές φυλάκισης έως τριών ετών, αν εκφοβίζονται μέλη εθνοτήτων ή εθνικών-θρησκευτικών μειονοτήτων", όπως επίσης "ποινές φυλάκισης έως και δύο ετών, για συμμετοχή σε παράνομες επιχειρήσεις τήρησης της δημόσιας τάξης".

"Η τήρηση της δημόσιας τάξης είναι ένα αποκλειστικό κρατικό προνόμιο", επιτάσσει άλλη διάταξη του ίδιου νομοσχεδίου, που εισήχθη προς συζήτηση στο κοινοβούλιο κατόπιν πρωτοβουλίας του κόμματος Fidesz, του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.

http://octoberfreedom.files.wordpress.com/2010/03/jobbik_cimer_nagy.jpgΤο ακροδεξιό κόμμα Jobbik, από την πλευρά του, που διάκειται περισσότερο φιλικά απ' όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα προς τα μέλη των ανωτέρω οργανώσεων, καταψήφισε αυτήν την μεταρρύθμιση. Το κόμμα αυτό, με το σύνθημα: "Εγκληματικότητα, όχι, ας διατηρήσουμε τη δημόσια τάξη" κατετάγη τρίτο σε κοινοβουλευτική δύναμη κατά τις βουλευτικές εκλογές που έγιναν πέρυσι τον Απρίλιο στην (προεδρεύουσα της ΕΕ το τρέχον εξάμηνο) Ουγγαρία.

Οι Ταλιμπάν δηλώνουν ότι δεν έχουν πειστεί ότι ο Μπιν Λάντεν είναι νεκρός

http://news247.gr/eksodos/article850622.ece/ALTERNATES/w620/bin-laden-crosshairs_20110502045345.jpgΟι αφγανοί Ταλιμπάν δήλωσαν σήμερα ότι δεν έχουν δει επαρκή στοιχεία ώστε να πειστούν ότι ο ηγέτης της αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι νεκρός, στο πρώτο σχόλιο που κάνουν μετά την ανακοίνωση του θανάτου του από τις αμερικανικές αρχές.

"Καθώς οι Αμερικανοί δεν προσέφεραν καμία αποδεκτή ένδειξη για να υποστηρίξουν τους ισχυρισμούς τους και καθώς στενοί συνεργάτες του Οσάμα Μπιν Λάντεν δεν έχουν επιβεβαιώσει ή διαψεύσει το θάνατό του (...) γι' αυτό το Ισλαμικό Εμιράτο θεωρεί οποιαδήποτε ισχυρισμό πρόωρο", αναφέρει σε ανακοίνωσή του που έστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στον Τύπο ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

Στην ανακοίνωσή τους οι Ταλιμπάν, οι οποίοι πρόσφεραν καταφύγιο στον Μπιν Λάντεν στο νότιο Αφγανιστάν πριν και αμέσως μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο μέχρι οι συνεργάτες του ηγέτη της αλ Κάιντα να τους δώσουν αποδείξεις για το θάνατό του.

Η Ουάσινγκτον προς το παρόν δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη σορό του Μπιν Λάντεν ή από την ταφή του, προκαλώντας ερωτήματα σε κάποια ισλαμιστικά φόρουμ σχετικά με το αν έχει σκοτωθεί ή όχι.

Άλλες ισλαμιστικές ομάδες κατήγγειλαν τη δολοφονία του Μπιν Λάντεν, όμως οι Ταλιμπάν παρέμειναν σιωπηλοί μέχρι σήμερα.

Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι αυτή η σιωπή είναι ακόμη μία προσπάθεια των Ταλιμπάν να κρατήσουν τις αποστάσεις τους από την αλ Κάιντα καθώς προσπαθούν να πείσουν τη διεθνή κοινότητα ότι οι φιλοδοξίες τους περιορίζονται στο Αφγανιστάν.

Ιαπωνία: Η ραδιενέργεια στον βυθό του Ειρηνικού στα ανοιχτά της μονάδας της Φουκουσίμα είναι 100 έως 1.000 φορές υψηλότερη από το κανονικό

http://www3.nhk.or.jp/daily/english/update/images/29_h23_v_s.jpgΟι μετρήσεις ραδιενέργειας από τον βυθό του Ειρηνικού στα ανοιχτά της κατεστραμμένης πυρηνικής μονάδας της Φουκουσίμα Νταϊίτσι είναι 100 έως 1.000 φορές υψηλότερες από το κανονικό επίπεδο, δήλωσε σήμερα ο φορέας εκμετάλλευσης της μονάδας.

Η εταιρεία Tokyo Electric Power Co (TEPCO) ανάφερε ότι τα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας ανιχνεύθηκαν σε δείγματα που ελήφθησαν την Παρασκευή από το βυθό της θάλασσας, σε περιοχές όπου το βάθος είναι 20 έως 30 μέτρα, μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo.

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος για το πλαφόν στην αμόλυβδη

http://www.ilgazetesi.com.tr/wp-content/uploads/2010/08/BENZIN.jpgΑντιδράσεις από την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή πλαφόν στην αμόλυβδη σε 13 νομούς της χώρας, με το αιτιολογικό ότι σε 8 από τους νομούς αυτούς η ανώτατη τιμή επιβάλλεται μόνο στη λιανική και όχι στη χονδρική.

Η ΟΒΕ κάνει λόγο για αδικία και άνιση μεταχείριση ενώ αναφέρει ότι «όπως η πράξη έχει αποδείξει στις περιπτώσεις αυτές έχουμε γενικευμένα κρούσματα χονδρικών τιμών ίσων ή μεγαλύτερων από το πλαφόν, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να λειτουργήσουν τα πρατήρια και να απειλούνται με αυτόφωρο και βαριά πρόστιμα».

«Δεν είναι δυνατόν να παρατηρηθούν τα ίδια φαινόμενα αδικιών, όπως με το πλαφόν του περασμένου Σεπτεμβρίου όταν οι συνάδελφοί μας αγόραζαν ακριβότερα και μετά σύρονταν στα δικαστήρια», αναφέρει συγκεκριμένα η ΟΒΕ και προσθέτει ότι διαθέτει πληθώρα τιμολογίων με τιμές ίσες ή μεγαλύτερες του πλαφόν τα οποία θα προσκομίσει στο υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να αποδείξει και να τεκμηριώσει την άδικη επιβολή του πλαφόν.

Η Ομοσπονδία καλεί, τέλος, τους βενζινοπώλες που θίγονται να αντιδράσουν και να κινητοποιηθούν με συγκεντρώσεις, ενημέρωση των τοπικών βουλευτών, των κομμάτων και των καταναλωτών ή ακόμη και με κλείσιμο των πρατηρίων «μέχρι να απαλειφθούν οι αδικίες».

Δίωξη κατά της Deutsche bank και μιας θυγατρικής της άσκησε το αμερικανικό δημόσιο

http://www.trapeza.gr/wp-content/uploads/2010/04/deutsche-bank.jpegΤο αμερικανικό δημόσιο υπέβαλε σήμερα αγωγή αποζημίωσης στην Deutsche Bank AG, κατηγορώντας τη γερμανική τράπεζα όπως και την μονάδα της MortgageIT Inc ότι "επανειλημμένως εψεύσθη, με σκοπό να συμπεριλαμβάνεται σε ένα ομοσπονδιακό πρόγραμμα επιλογής υποθηκών, που ασφαλίζει το αμερικανικό δημόσιο".

Στην αγωγή γιά αποζημίωση, που υποβλήθηκε σήμερα ενώπιον δικαστηρίου της περιφέρειας του Μανχάταν, το αμερικανικό δημόσιο υποστηρίζει ότι οι εναγόμενοι --αδιαφορώντας παντελώς γιά τις συνέπειες--επέλεγαν υποθήκες, με τις οποίες τα υφιστάμενα νομικά προγράμματα καταστρατηγούνταν, καθώς "παραβιάζονταν κατάφορα από τους εναγόμενους, εάν οι δανειολήπτες μπορούσαν, πράγματι, να κάνουν τις καταβολές ποσών, γιά την άρση των υποθηκών εν καιρώ".

Σύμφωνα με την ίδια αγωγή, οι δύο εναγόμενοι κατηγορούνται ότι, με τη σειρά τους "πουλούσαν αυτές τις υποθήκες φυσικά με όφελός τους", ακόμα κι αν χιλιάδες "δανειολήπτες δεν μπορούσαν να καταβάλουν δόσεις γιά την άρση των υποθηκών, υποκείμενοι σε κατασχέσεις των ακινήτων τους από τον τελικό δικαιούχο της υποθήκης".

Κατόπιν αυτού, υπογραμμίζεται στην αγωγή, δεδομένου ότι τις υποθήκες είχε ασφαλίσει το αμερικανικό δημόσιο, αυτό βρισκόταν να ζημιώνεται με εκατομμύρια δολαρίων, την ώρα μάλιστα που αναμένεται να κληθεί να καταβάλει πολλές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια επιπλέον, σε αποζημιώσεις.

Μεϊμαράκης για Κοραντή-Καρατζαφέρη: "Ποτέ δεν φοβήθηκα, ούτε πράκτορες ούτε εισπράκτορες"

http://www.meimarakis.gr/media/articles/777.jpgΝέα επίθεση τόσο κατά του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, όσο και εναντίον του βουλευτή Επικρατείας Ιωάννη Κοραντή, εξαπέλυσε με δήλωσή του ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Αναφερόμενος στον κ. Κοραντή, με τον οποίο είχε σφοδρό φραστικό επεισόδιο το πρωί και στις δηλώσεις του ότι είτε ως εν ενεργεία είτε ως τέως διοικητής της ΕΥΠ ενήργησε πάντα κατά νόμο, χαρακτηρίζει ως "ηθικά αδιανόητο για τη Δημοκρατία, αρχηγός κόμματος να διορίζει στη Βουλή ως βουλευτή Επικρατείας τον διοικητή των μυστικών υπηρεσιών της χώρας και μάλιστα αμέσως μετά τη θητεία του".

Συνεχίζει ότι με τον τρόπο αυτό δημιουργείται η εντύπωση ότι επιχειρεί ο συγκεκριμένος αρχηγός να "εκμεταλλευθεί, με τις γνωστές μεθόδους του, τη θητεία του διοικητή, αφήνοντας υπονοούμενα που όμως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα".

Αφήνοντας αιχμές κατά του κ. Καρατζαφέρη με τη φράση ότι "κάτι γνωρίζει από γαλλικά", καταλήγει ότι ο ίδιος πορεύτηκε με πλήρη διαφάνεια και "γι' αυτό ποτέ δεν φοβήθηκε ούτε πράκτορες, ούτε εισπράκτορες".

Πάγκαλος: Όποιος δεν τ' αρέσει... είναι φασίστας [Επιστολή του για τις αφίσες της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ]

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi13Jmhi_xUqNEO44GGtWR71ACSxnMB0YKYX-FNo6S1OYq0fTub0hhgwv3JVdPX5GniieAaFDbB2Whxzcx0638JtMQ-c4zhb4Z2tCzF1iG_OHAMlxFou__3avrbF3TK5cFoIygQuY0cY5VC/s1600/%25CE%2594%25CE%2591%25CE%25A0-%25CE%259D%25CE%2594%25CE%25A6%25CE%259A+%25CE%2591%25CF%2580%25CF%258C+%25CF%2584%25CE%25BF+%25CE%25BD%25CE%25B1+%25CF%2588%25CE%25AC%25CF%2587%25CE%25BD%25CE%25BF%25CF%2585%25CE%25BD+%25CF%2583%25CF%2585%25CE%25BD%25CE%25B5%25CE%25BD%25CF%258C%25CF%2587%25CE%25BF%25CF%2585%25CF%2582%252C+%25CE%25BA%25CE%25B1%25CE%25BB%25CF%258D%25CF%2584%25CE%25B5%25CF%2581%25CE%25B1+%25CE%25BD%25CE%25B1+%25CE%25BA%25CE%25BB%25CE%25B5%25CE%25AF%25CE%25BD%25CE%25BF%25CF%2585%25CE%25BD+%25CF%2583%25CF%2584%25CF%258C%25CE%25BC%25CE%25B1%25CF%2584%25CE%25B1-1.jpgΑγαπητέ κύριε Βαρτζόπουλε Δημήτρη (Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης) και
αγαπητέ κύριε Γρομπανόπουλε Στράτο (Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης),

επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ για την αφίσα με την οποία κάνετε την προεκλογική σας εκστρατεία στον κατεξοχήν χώρο ελεύθερης διατύπωσης ιδεών και απόψεων, που είναι το Πανεπιστήμιο και η οποία με εμφανίζει φιμωμένο με μια γαλάζια πλαστική ταινία.

Επίσης, θέλω να σας συγχαρώ για το χιούμορ σας, γιατί βασικά συνθήματα της εκστρατείας σας είναι η ελεύθερη έκφραση των απόψεων και η συμμετοχή στα κοινά, πράγμα που προϋποθέτει, όπως όλοι γνωρίζουμε, την δια της βίας φίμωση όλων όσοι διατυπώνουν απόψεις, με τις οποίες δεν συμφωνούμε.

Η πνευματική και πολιτική σας παραγωγή με γεμίζει «ελπίδες» για το μέλλον της χώρας και προεξοφλεί την ενίσχυση κάποιου κόμματος, το οποίο, όμως, δεν είναι η κακομοίρα η ΝΔ του κ. Α. Σαμαρά, αλλά ο εθνικοσοσιαλιστικός χώρος, στον οποίο ήδη ανήκετε χωρίς να το γνωρίζετε.

"Επιμήκυνση" της "επιμήκυνσης" ζητάει ο Γ. Παπακωνσταντίνου...

εμείς του την προσφέρουμε!!!!!!!
Δείτε τη:

Description: [killer+whale.jpg]

Νταβατζιλίκι με τις πλάτες του κράτους..και στα Χανιά..

Φίλος του blog μας καταγγέλλει ότι σε ταβέρνα στις Βρύσες Αποκορώνου στα Χανιά την πρωτομαγιά πλήρωσε λογαριασμό στον οποίο ο ιδιοκτήτης του καταστήματος του χρέωσε και 10% επιπλέον για δικαιώματα της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ) όπως του είπε.

Η συνέχεια στο irakliotikosteki.blogspot.com

Γ.Δρακούλης: «Σε θέματα που βάλλεται η Παιδεία η ανεκτικότητα δεν έχει θέση»

http://images.inews.gr/143/g-drakoulis-proedros-onned-achaas-gia-to-endechomeno-perikopis-tou-epidomatos-anergias.jpgΗ ανευθυνότητα και η αδιαφορία του Υπουργείου Εσωτερικών πλήττει την Παιδεία, καθώς αφήνει μακριά από τα σχολεία τους 6.500 μαθητές της Αχαΐας, γιατί η Κυβέρνηση δεν μερίμνησε να αποπληρώσει τα οφειλόμενα απέναντι στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας και στα μισθωμένα ταξί με συνέπεια η δωρεάν μεταφορά των μαθητών να διακόπτεται.

Το τεράστιο οικονομικό ποσό που έχει συσσωρευτεί λόγω της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών είναι δυσβάσταχτο για τους ιδιοκτήτες των λεωφορείων και των ταξί που δεν μπορούν να συνεχίζουν να το “σηκώνουν” και συνεπώς οδηγούνται στην διακοπή της μεταφοράς των μαθητών.

Το Υπουργείο είχε υποσχεθεί στους ιδιοκτήτες λεωφορείων και ταξί τα οφειλόμενα αλλά δυστυχώς για μία ακόμη φορά μοίραζε υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν βρίσκοντας “θύματα” τους μαθητές του Νομού.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο θέμα είχαμε θίξει πάλι τον περασμένο Φεβρουάριο. Τότε ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και των εκπροσώπων του υπεραστικού ΚΤΕΛ αλλά και των ιδιοκτητών ταξί είχε δοθεί παράταση στην μεταφορά των μαθητών αλλά δεν είχε δοθεί η άμεση και οριστική λύση αυτού του προβλήματος.

Η ανικανότητα, η απραγία και η ασυνεννοησία του Υπουργείου για την εξόφληση των οφειλόμενων, εμποδίζει την πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία, με αποτέλεσμα να απομακρύνει τα παιδιά από την μάθηση, γεγονός απαράδεκτο, καθώς όλοι οι μαθητές έχουν δικαίωμα στην γνώση.

Το Υπουργείο συνεχώς μοιράζει φρούδες ελπίδες και υποσχέσεις -κάτι το οποίο επαναλαμβάνει σε πολλά και σημαντικά ζητήματα- οι οποίες δεν υλοποιούνται. Δυστυχώς οι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ μεταλλάχτηκαν σε σύγχρονους «Μαυρογιαλούρους» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Τρόικας..

Σε μια κυβέρνηση που διατυμπανίζει συνεχώς «Πρώτα ο μαθητής»…ο μαθητής όχι απλά πρώτος δεν είναι, αλλά ούτε πρόσβαση στο σχολείο του δεν θα έχει πια …και μιας και μιλάμε για μεταφορά μάλλον ο μαθητής είναι ο “τελευταίος τροχός της αμάξης”!

Εδώ δεν πρέπει να υπάρξει ούτε κατανόηση ούτε ανοχή. Το Υπουργείο υποχρεούται να εξοφλήσει τα οφειλόμενα και οι μαθητές να μεταφέρονται πάλι δωρεάν στα σχολεία τους.

Πρέπει να δοθεί επιτέλους άμεση και οριστική λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών!

Γιώργος Δρακούλης

Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ

Μπουτάρης πλακώνεται με τον κομμουνιστή Μανουσαρίδη για το ποιος είναι πιο φασίστας

Δείτε τα δυο μικρά βίντεο... ο μπάρμπα Γιάννης είναι σκέτη απόλαυση... ειδικά εκεί που λέει ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος να φιμωθεί ο εκπρόσωπος των εργαζομένων :)



I.Βρούτσης για το σχέδιο της Κυβέρνησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhofw-njkhq9hWTJFa29YS3mJu5ONBUGiDaLIMwr6zeTv6KBvGZJNery-7R_58N2wUkDvzxhn_0znX-64P7vonLr7q24CvRPC4hrjPDsrStVGsdlXLjm0xwpAOoUXkrvClTfivfgoOjrWpl/s1600/%25CE%2592%25CE%25A1%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%25A4%25CE%25A3%25CE%2597%25CE%25A3.jpg«Μετά από 20 μήνες και 10 σχετικά με τη φορολογία νομοσχέδια, η τραγική οικονομική αποτυχία της κυβέρνησης, την αναγκάζει σε μια διαρκή “μάχη επικοινωνίας” με όπλο την προσφυγή για πολλοστή φορά στη “μάχη κατά της φοροδιαφυγής”.

Είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι η κυβέρνηση παραδέχεται με μεγάλη καθυστέρηση, ότι για όλο αυτό το διάστημα δεν έγινε απολύτως τίποτα και σήμερα κάτω από το βάρος των οικονομικών εξελίξεων, προσπαθεί με “ξαναζεσταμένες εξαγγελίες” να μετριάσει το δυσμενές για αυτήν πολιτικό κλίμα.

Τα μέτρα, υπερφορολόγησης και αυστηροποίησης των ποινών στις επιχειρήσεις, η αδιάκριτη ενοχοποίηση εκείνων που απλά απέτυχαν επιχειρηματικά με τους κατά συνείδηση φοροφυγάδες, η συρρίκνωση της φορολογικής βάσης, η αναποτελεσματική λειτουργία του Taxisnet, έφεραν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα.

Η κυβέρνηση, ουσιαστικά, ζητά νέα παράταση χρόνου, για να καλύψει τις μέχρι σήμερα αδυναμίες της στη φορολογική πολιτική.

Με την επίκληση της φορολογικής δικαιοσύνης, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια νέα φορολογική επιδρομή, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά ένα ακόμη φορολογικό νομοσχέδιο (το 11ο στη σειρά). Την ίδια στιγμή, χωρίς κανένα ίχνος αυτοκριτικής, ο Υπουργός απέφυγε επιμελώς ν’ αναφερθεί στον εκτροχιασμό των οικονομικών δεικτών και στην κατακρήμνιση των εσόδων, ενώ ταυτόχρονα δεν εξήγησε γιατί χρειάστηκαν 20 μήνες για ν’ ανακαλύψει τα όποια μέτρα.

Για ακόμη μια φορά, θέτει στόχους αμφίβολης αποτελεσματικότητας. 1,5 δις € για το 2011, 4,4 δις € για το 2012, 5,9 δις € για το 2013, χωρίς να εξειδικεύει από πού και πως θα αντληθούν αυτοί οι πόροι.

Τα νέα μέτρα που παρουσιάστηκαν, αποτελούν “επινοήσεις σχεδίων” από ήδη ψηφισμένους νόμους, που όχι μόνο κουράζουν, αλλά δεν πείθουν πλέον κανέναν για την αποτελεσματικότητά τους στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

Σε ό,τι αφορά τις συγχωνεύσεις των Δ.Ο.Υ., θα περιμένουμε την τελική και τεκμηριωμένη θέση της κυβέρνησης, ώστε να τοποθετηθούμε.

Για τη Ν.Δ., η μάχη κατά της φοροδιαφυγής είναι μια διαρκής και διαχρονική προσπάθεια που δεν επιτυγχάνεται με επικοινωνιακές μεθοδεύσεις. Αντίθετα, απ’ ό,τι κάνει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση, απαιτεί:

* Ένα απλό, σταθερό και όχι ένα πολυδαίδαλο και συνεχώς μεταβαλλόμενο φορολογικό σύστημα
* Ένα φορολογικό πλαίσιο, που να μην αφήνει στο απυρόβλητο το παρεμπόριο και να μην ενοχοποιεί διαρκώς τις νόμιμες επιχειρήσεις
* Έναν φοροεισπρακτικό μηχανισμό απαλλαγμένο από κάθε αναξιοκρατική και κομματική μεταχείριση
* Την άμεση επιστροφή των οφειλόμενων φόρων στις επιχειρήσεις
* Την πλήρη μηχανογράφηση και ηλεκτρονική διασταύρωση των δεδομένων σε όλες τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών
* Ένα φορολογικό περιβάλλον, ευνοϊκό για την επιχειρηματικότητα που θα προσελκύει επενδύσεις και δεν θα καθιστά την Ελλάδα να είναι πρωταθλήτρια σε φόρους
* Μια φορολογική πολιτική, η οποία θα αποτελεί αναπτυξιακό εργαλείο και δεν θα λειτουργεί μόνο, ως καθαρά εισπρακτικό μέσο».

Ψεύτης ο Παμπούκης!!! Νομίζει ότι μιλάει σε ηλίθιους και μας λέει ότι ο Αθεμπίγιο είναι απλά εργαζόμενος στην BSUS

http://content-mcdn.feed.gr/filesystem/images/20101010/engine/assets_LARGE_t_420_31537537_type11495.jpgΣήμερα το πρωί ο Υπ. Επικρατείας Χ. Παμπούκης ανέφερε σε συνέντευξή του στο Real FM, ότι "ο Ισπανός αρχιτέκτονας Χοσέ Αθεμπίγιο επελέγη ως σύμβουλος της κυβέρνησης για το Ελληνικό, λόγω της εμπειρίας που διαθέτει από τη Βαρκελώνη" σημείωσε δε για να θολώσει τα νερά ότι "συμβαλλόμενος με την κυβέρνηση δεν θα είναι ο κ. Αθεμπίγιο αλλά η Barcelona Strategic Urban Systems (BSUS), που είναι ένας δημόσιος οργανισμός, στον οποίο ο Ισπανός αρχιτέκτονας δεν είναι μέτοχος, αλλά εργαζόμενος".

http://ebuildgr.files.wordpress.com/2010/11/elliniko.jpg
Προσπερνάμε πολύ γρήγορα το γιατί επελέγη απευθείας η BSUS και ο Αθεμπίγιο και δεν έγινε δημόσιος διαγωνισμός ή δεν ζητήθηκαν προτάσεις και από άλλους... να δούμε και κάτι διαφορετικό... μιας και μπορεί το όνομα Barcelona στον τίτλο της εταιρίας να τυφλώνει... αλλά στην ιστοσελίδα βλέπουμε ότι μέχρι τώρα η εταιρία έχει αναλάβει "έργα" στην κοσμοπιλίτικη Βάρνα της Βουλγαρίας, στο Κίτο του Εκουαδόρ και στο Singidunum του Βελιγραδίου(Σιγγιδών-η πόλη πάνω στην οποία έχει κτισθεί το σημερινό Βελιγράδι)... με τέτοιες "επιτυχίες" μήπως θα πρεπε να ζητήσουμε και την πρόταση κάποιου άλλου αρχιτέκτονα που έχει κάνει κάτι πιο σοβαρό;

Ερχόμαστε λοιπόν στο ψέμα του Παμπούκη, ο οποίος είπε:
"η Barcelona Strategic Urban Systems (BSUS), είναι ένας δημόσιος οργανισμός, στον οποίο ο Ισπανός αρχιτέκτονας δεν είναι μέτοχος, αλλά εργαζόμενος"
1ο ΨΕΜΑ
Πάμε λοιπόν στη σελίδα της BSUS και βλέπουμε ότι η ίδια η εταιρία λέει πως απ' τον Ιανουάριο του 2010 η
"BcnSuS is an economic interest group based in Barcelona... managed by entities that come from public and private sector" ...
αυτό αν δεν κάνω λάθος στον καταραμένο καπιταλιστικό κόσμο που ζούμε σημαίνει ότι η ΒSUS κυνηγάει το κέρδος και πως αν δεν πέσει ο παράς, δουλειά δεν γίνεται...

Καμία σχέση με δημόσιο οργανισμό λοιπόν η BSUS, όπως ψευδώς λέει ο Παμπούκης, αλλά καθαρά ιδιωτική επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν ιδιώτες και δημόσιοι φορείς...

Τέλος πάντων όμως χαιρόμαστε που έστω και έμμεσα τελειώνει το παραμύθι που άφηναν να πλανάται οι ΠΑΣΟΚοι, ότι ο "φίλος" του ΓΑΠ, Αθεμπίγιο, α βοηθούσε την Ελλάδα αφιλοκερδώς κάνοντας προτάσεις για την αξιοποίηση του Ελληνικού... τις προτάσεις του θα τις πληρώσουμε κανονικά και με το νόμο στην BSUS...

2ο ΨΕΜΑ
Πάμε τώρα σε άλλη σελίδα της BSUS και βλέπουμε ότι ο Αθεμπίγιο δεν είναι εργαζόμενος, όπως μας λέει ο Παμπούκης, αλλά "partner" ή ελληνιστί συνεταίρος και αναφέρεται πρώτος πρώτος (θα δείτε στη συνέχεια γιατί) από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στην εταιρία (περιφέρεια Καταλωνίας, Οικονομικό Επιμελητήριο, Λιμενικό Ταμείο κ.ά.)

Και πριν πεταχτεί κανένας εξυπνάκιας να "παίξει" με τη λέξη "partner" και να μας πει ότι μπορεί να σημαίνει και συνεργάτης ή κάποια τέτοια παπαριά που παραπέμπει σε "εργάτης" περνάμε στο

3ο ΨΕΜΑ:

Πάμε λοιπόν και στο βιογραφικό του Αθεμπίγιο και διαβάζουμε:
To develop projects abroad, he recently founded Barcelona Strategic Urban Systems (BcnSuS), an interdisciplinary consortium with technical experts from Barcelona Regional (BR) and other public and private agents...
Ιδρυτής της Barcelona Strategic Urban Systems καμαρώνει λοιπόν πως είναι ο Αθεμπίγιο

Και το ερώτημα είναι:

Ο Παμπούκης ξέρει πολλούς εργαζόμενους που αναφέρουν στο βιογραφικό τους ότι ίδρυσαν τις επιχειρήσεις στις οποίες είναι απλοί εργαζόμενοι;

Άρα ας σταματήσουν το δούλεμα γιατί δεν τρώμε κουτόχορτο...

εκτός εαν ο Αθεμπίγιο δούλεψε τους ΠΑΣΟΚους ότι είναι απλός εργαζόμενος αποκρύπτοντάς τους ότι είναι ιδρυτής της BSUS οπότε μάλλον πρέπει να τον διώξουν με τις κλωτσιές...

αλλά αυτό μάλλον δεν το πιστεύει κανείς...

Tο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έλαβε νέα απόφαση σε βάρος της Ελλάδας για την υπόθεση Γιοσάκη

http://static.madata.gr/files/GIOSAKIS_622208654.jpgΓια τρίτη φορά μέσα σε δύο χρόνια, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα για το γεγονός ότι δεν επέδειξε αμεροληψία, αγνόησε το τεκμήριο της αθωότητας και παραβίασε το δικαίωμα σε μία δίκαιη και σύντομη δίκη στην περίπτωση του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη, που εκτίει μεν φυλάκιση για τη συμμετοχή του στην υπόθεση του “παραδικαστικού κυκλώματος” στην Ελλάδα αλλά έχει απαλλαγεί των κατηγοριών που τον βάρυναν για την υπόθεση με τις εικόνες.

Το Δικαστήριο υποχρέωσε την Ελλάδα να καταβάλλει στον Ιάκωβο Γιοσάκη 5.000 ευρώ για ηθική βλάβη και να πληρώσει και 1.500 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα, κρίνοντας βάσιμες όλες τις αιτιάσεις του ενάγοντος σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στην δεύτερη υπόθεση.

Σημειώνεται ότι το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκδικάζοντας δύο προσφυγές του Ιάκωβου Γιοσάκη στις 12 Μαΐου 2009 έχει ήδη καταδικάσει την Ελλάδα για παραβίαση του δικαιώματος σε μία σύντομη κράτηση και για το γεγονός ότι στην περίπτωση του Γιοσάκη δεν λήφθηκε σοβαρά υπόψη το τεκμήριο της αθωότητας.

Με τις εν λόγω αποφάσεις του, το Δικαστήριο υποχρέωνε τις ελληνικές αρχές να καταβάλλουν 8.000 ευρώ συνολικά στον αρχιμανδρίτη και να πληρώσουν 6.000 ευρώ συνολικά για δικαστικά έξοδα.

Οι αποφάσεις αυτές δεν έχουν εκτελεσθεί ακόμη από την Ελλάδα και γι' αυτό έχει επιληφθεί του θέματος της άμεσης εκτέλεσης τους η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που είναι και το αρμόδιο όργανο για την επίβλεψη της ορθής εκτέλεσης των αποφάσεων του Δικαστηρίου από τα 47 κράτη-μέλη του Οργανισμού και η οποία έχει ήδη αποστείλει “νότα άμεσης συμμόρφωσης” προς τις ελληνικές αρχές.

Βρετανία: Πέντε άτομα συνελήφθησαν κοντά σε εργοστάσιο επεξεργασίας πυρηνικών αποβλήτων στην Κάμπρια και κρατούνται βάσει του αντιτρομοκρατικού νόμου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjV1OO2qm-gD-KyOVGTbG3BLMBFNCK0uk3pKdXghl_rsbKRkqDLKuUMK6AkCvQeR8CoF1-kCLvqcgazknPdzq6D1PgkIpx7QHk7yaJdTRSIFApu6ZpotYoVFt6QdqqqYfzosNpwMTmi8lU/s400/33abac198670c3d6df7b69c75f76_grande.jpgΗ αστυνομία της Βρετανίας ανακοίνωσε πως συνέλαβε πέντε άτομα κοντά στο εργοστάσιο επεξεργασίας πυρηνικών αποβλήτων και αποσυναρμολόγησης παλαιών αντιδραστήρων στο Σέλαφιλντ, στη βορειοδυτική Βρετανία, βάσει της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας.

Η αστυνομία της Κάμπρια ανέφερε ότι οι άνθρωποι αυτοί συνελήφθησαν τη Δευτέρα, όταν αστυνομικοί διεξήγαγαν έρευνα και έλεγχο σε όχημα κοντά στο εργοστάσιο.

Οι συλλήψεις σημειώνονται μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος κάλεσε τους Βρετανούς να επαγρυπνούν για τον κίνδυνο αντιποίνων μετά το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν στο Πακιστάν από άνδρες των ειδικών δυνάμεων και των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.

Οι συλληφθέντες είναι περίπου 20 ετών και κατοικούν στο Λονδίνο, σύμφωνα με την αστυνομία. Κρατούνται βάσει του άρθρου 41 του νόμου περί Τρομοκρατίας, που επιτρέπει στις αρχές να συλλαμβάνουν υπόπτους για τρομοκρατικές ενέργειες και να τους κρατούν επί 48 ώρες χωρίς να τους απαγγέλλουν κατηγορίες.

Η βρετανική αστυνομία ανέφερε ότι δεν γνωρίζει εάν υπάρχει οιαδήποτε σύνδεση ανάμεσα στη σύλληψη των πέντε και το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν.

"Σε αυτό το στάδιο δεν έχουμε ενημέρωση εάν υφίσταται οποιαδήποτε σύνδεση με τα πρόσφατα γεγονότα στο Πακιστάν", σημειώνεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας στην Κάμπρια.

Γ. Μιχελάκης: Στις 12 Μαΐου το "Ζάππειο 2"-"Κανένα σχόλιο" για Μητσοτάκη-Μπακογιάννη- σχόλια για δηλώσεις κυβερνητικών και την επένδυση του "Ελληνικού

http://www.kerdos.gr/Images/%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%83_.jpgΣτις 12 Μαΐου τελικά θα παρουσιάσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο το επικαιροποιημένο πρόγραμμα της ΝΔ για την έξοδο από την κρίση.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, την επόμενη μέρα, στις 13 του μηνός, ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με την τρόικα μετά από σχετικό αίτημά της.

Με τη στερεότυπη φράση εξάλλου, "κανένα σχόλιο", απάντησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, σχετικά με τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη για την ανάγκη εθνικής συναίνεσης και τις πρόωρες εκλογές, αλλά και για τα όσα δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης για τη στήριξη της κυβέρνησης.

Σε ερώτηση όμως, για το αν οι εκλογές θα μπορέσουν να αποτελέσουν λύση απέναντι στον κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας, ο κ. Μιχελάκης μίλησε για "σενάρια καταστροφολογίας που ξεκινούν μέσα από την κυβέρνηση" και αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου για την αναδιάρθρωση.

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι σε κείμενο του κυβερνώντος κόμματος, που αφορά το χθεσινό βασικό σχολιασμό, γινόταν λόγος για "χώρα στην εντατική", τονίζοντας ότι με τέτοιες δηλώσεις "η κυβέρνηση έχει ευθύνη για τη σπίλωση της χώρας στο εξωτερικό".

Όσον αφορά το ενδεχόμενο συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, ο κ. Μιχελάκης τόνισε χαρακτηριστικά πως "τα αρραβωνιάσματα πότε με τον ένα και πότε με τον άλλο πηγάζουν από όσους φοβούνται αυτοδύναμη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά".

"Οι δηλώσεις αμφισβήτησης της αξιοπιστίας και της αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης από υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παίρνουν πλέον μορφή χιονοστιβάδας", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος και επεσήμανε πως οι βασικοί άξονες της κριτικής της ΝΔ υιοθετούνται και εκφράζονται δημόσια από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι μάλιστα, όπως τόνισε, χρησιμοποιούν βαρύτατους και ευτελεστικούς χαρακτηρισμούς.

Ο κ. Μιχελάκης παρουσίασε δηλώσεις υπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και επεσήμανε πως και "οι ίδιοι πλέον αναγνωρίζουν ότι δεν έχουν σχέδιο, ομολογούν ότι ευθύνονται για τα σημερινά αδιέξοδα και την ικανότητα της κυβέρνησης να βγάλει τον τόπο από την κρίση."

Για το "Ελληνικό" και τον ρόλο του Αθεμπίγιο (στις 4 θα αποκαλύψουμε τα ψέματα Παμπούκη για το ρόλο του Αθεμπίγιο και θα απαντήσουμε στα ερωτήματα Μιχελάκη...)

Την ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης για το τί πραγματικά συμβαίνει με το "Ελληνικό", ζητά η ΝΔ μετά και το στετικό σημερινό δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας". Ο εκπρόσωπος του κόμματος τόνισε κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως "μετά το φιάσκο της επένδυσης στον Αστακό, η δεύτερη μεγάλη επενδυτική εξαγγελία της κυβέρνησης βρίσκεται στον αέρα" και ζήτησε να μάθει για τον "αδιαφανή ρόλο της διαδικασίας και το ρόλο του Ισπανού αρχιτέκτονα Χοσέ Αθεμπίγιο".

Ο κ. Μιχελάκης ζήτησε από την κυβέρνηση να μάθει γιατί προτιμήθηκε η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης για την επένδυση του Ελληνικού, αν η εταιρία Barcelona Strategic Urban Systems είναι πράγματι τεχνικός σύμβουλος για την αξιοποίηση της έκτασης του αεροδρομίου και ποια είναι η αμοιβή της, αν υπάρχει σχέση του Ισπανού Αρχιτέκτονα Αθεμπίγιο με την εταιρία και αν ο κ. Αθεμπίγιο αμείβεται για τις υπηρεσίες του από την ελληνική κυβέρνηση.

Γ. Μανιάτης: Στα προσεχή υπουργικά συμβούλια το νομοσχέδιο για έρευνες υδρογονανθράκων - Θα αρχίσουμε από το Ιόνιο

http://www.greenmarkets.gr/thumbnail.php?file=O/oil_rig2_812155053.jpg&size=article_mediumΣτα αμέσως επόμενα υπουργικά συμβούλια, θα εισαχθεί για δεύτερη συζήτηση το νομοσχέδιο για τις έρευνες υδρογονανθράκων, δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης. Μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5, ανέφερε πως «παράλληλα, όμως, ξεκινούμε - και το ανακοινώσαμε - μη αποκλειστικές σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο. Πρόκειται για μια διαδικασία που τα τελευταία χρόνια εφαρμόζουν σε μεγάλη έκταση όλες οι χώρες που έχουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο και πάρα πολύ την εφαρμόζουν οι χώρες της Μεσογείου.

Αναθέτει το κράτος δηλαδή, σε μία ή περισσότερες - συνήθως περισσότερες - εταιρείες τη διενέργεια σεισμικών ερευνών, τα αποτελέσματα των οποίων ερμηνεύονται από τις ίδιες της εταιρείες και στη συνέχεια τα πωλούν αυτά τα δεδομένα σε πετρελαϊκές εταιρείες».

Όπως είπε, η έρευνα θα ξεκινήσει από το Ιόνιο «που είναι η μοναδική περιοχή στην Ελλάδα όπου τα τελευταία 30 χρόνια έχουν γίνει σοβαρές έρευνες, με περισσότερες από 100 γεωτρήσεις. Άρα, είναι η πιο έντονα διερευνημένη και εξερευνημένη περιοχή της χώρας μας και γι’ αυτό θα ξεκινήσουμε από εκεί. Έχουμε σαφείς ενδείξεις για ύπαρξη κοιτασμάτων».

Πιθανότατα εντός του Μαΐου θα προκηρυχθεί, είπε, ο πρώτος διαγωνισμός και εκτίμησε ότι «θα έχουμε εκδήλωση ενδιαφέροντος από περισσότερες από μία εταιρείες και θα προχωρήσουμε με απόλυτη διαφάνεια, ουδέτερη και μια ελκυστική, ταυτόχρονα, διαδικασία».

Απαντώντας σε ερώτηση, αν η κυβέρνηση έχει ήδη συνομιλήσει και με τη νορβηγική εταιρεία που έχει αναλάβει τις αντίστοιχες έρευνες στην Κύπρο, σημείωσε ότι «μία από τις εταιρείες που συνομιλήσαμε είναι αυτή που έχει κάνει τις σεισμικές έρευνες της Κύπρου και αφορούν τα μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου εκεί. Αλλά είναι μία μόνο από τις εταιρείες με την οποία συνομιλούμε».

Σχετικά με το διαγωνισμό για το λιγνιτωρυχείο της Βεύης, στη Φλώρινα τόνισε: «Είναι μια διαδικασία που πραγματικά έχει καθυστερήσει πάνω από έξι χρόνια.

Η περιοχή της Βεύης είναι ένα από τα λιγνιτωρυχεία που θα βοηθήσουν αποφασιστικά να έχουμε καθαρό λιγνίτη στην πατρίδα μας. Είμαστε στη διαδικασία να δημοσιοποιήσουμε τη shortlist με τους πέντε πρώτους που θα έχουν αναδειχθεί από το διαγωνισμό. Θα την παρουσιάσουμε τις επόμενες ημέρες στη Βουλή και αμέσως μετά θα ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις, για να καταλήξουμε στον έναν που θα το αναλάβει. Το έχουμε βάλει σε μια σειρά»

Μεϊμαράκης προς Κοραντή: "Μου λες καλημερα εμένα ρε αλήτη, εσύ που με πας στα δικαστήρια; Παλιομ.., καραγκιόζη, έλα έξω, έλα έξω ρε θα σε…"

http://img.protothema.gr/F41F4DBAEC81DD73BA91C5F299F9469C.jpgΣτο περιθώριο της συζήτησης της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας που προηγήθηκε της συνεδρίασης της επιτροπής Εξοπλισμών, διημείφθη έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του βουλευτή της ΝΔ Ευάγγελου Μεϊμαράκη και του βουλευτή του ΛΑΟΣ Ιωάννη Κοραντή.

Ύστερα από τα έντονα φραστικά πυρά που αντάλλαξε επί ημέρες ο πρώην υπουργός μετά τη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τα υποβρύχια με τον πρόεδρου του ΛΑΟΣ, οι τόνοι ανέβηκαν και πάλι το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτήκοων βουλευτών -δεδομένου ότι δεν κατεγράφη τίποτε στα πρακτικά- το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΛΑΟΣ είπε "καλημέρα" στον κ. Μεϊμαράκη. Εκείνος φέρεται να του απάντησε με απολύτως απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς ότι «δεν θέλει "καλημέρα" από όσους θέλουν να τον πάνε στην προανακριτική και στο Ειδικό Δικαστήριο και λένε ότι τα «πήρε». Μάλιστα τον κάλεσε να βγουν έξω «για να τα βρουν». Το επεισόδιο προς στιγμήν εκτονώθηκε, αφού ο κ. Κοραντής δεν απάντησε, ενώ λίγο πριν τη λήξη και της δεύτερης συνεδρίασης ο κ. Μεϊμαράκης συνέχισε στον αποχωρούντα βουλευτή του ΛΑΟΣ λέγοντας «αυτά να τα πεις στον αδελφό του προέδρου σου», ενώ εκείνος ανταπάντησε: «Αυτά όχι σε μένα, αλλά στον ενδιαφερόμενο».

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Κοραντής έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας για το επεισόδιο στον πρόεδρο της Βουλής.

Πλαφόν στις τιμές πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης σε 13 νομούς της χώρας

http://www.rizeden.net/images_up/benzin.jpgΠλαφόν στις τιμές πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης σε 13 νομούς της χώρας, χωρίς να υπάρχει χρονικό όριο στην άρση του, επέβαλε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ. Χρυσοχοϊδης και όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, ''το πλαφόν θα αρθεί όταν λυθεί οριστικά το πρόβλημα''.

"Η ασυδοσία σταματάει εδώ", τόνισε ο κ. Χρυσοχοϊδης, ο οποίος παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η διαφορά των τιμών σε σχέση με τη μέση τιμή της Αθήνας ήταν ακόμη και 16,9 λεπτά το λίτρο και η τιμή του πλαφόν που επιβάλλεται, σε κάποιες από τις περιοχές που επιβλήθηκε το πλαφόν, είναι χαμηλότερη ακόμη και από την κατώτατη τιμή που πωλούσαν τα πρατήρια.

Στο μεταξύ, για πρώτη φορά επιβάλλεται και ανώτατη τιμή χονδρικής (εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών) και συγκεκριμένα σε 5 από τους 13 νομούς.

Στους υπόλοιπους, η ανώτατη τιμή αφορά τη λιανική.

Το πλαφόν ισχύει από αύριο και όπως είπε ο υπουργός, δεν θα αρθεί μέχρι να πέσουν οι τιμές και να λυθούν οριστικά τα προβλήματα που προκαλούνται από συγκεκριμένες στρεβλώσεις του ανταγωνισμού.

''Δυστυχώς μετά από ένα και πλέον μήνα, τα στοιχεία δείχνουν πως κάποιοι δεν θέλησαν να πάρουν το μήνυμα. Κανένα πρόβλημα για την πολιτεία. Η κυβέρνηση διαθέτει και άλλα εργαλεία για να τους κάνει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να αυθαιρετούν και να κερδοσκοπούν σε βάρος των Ελλήνων καταναλωτών και του οικογενειακού τους προϋπολογισμού που δοκιμάζεται καθημερινά'', τόνισε ο υπουργός.

Οι Νομοί και οι ανώτατες τιμές πώλησης που ορίστηκαν στην αμόλυβδη βενζίνη είναι:

Κυκλάδες (1,724 ευρώ ανά λίτρο), Κεφαλλονιά (1,769), Κέρκυρα (1,765 ευρώ), Λέσβος (1,722 ευρώ), Γρεβενά (1,736), Έβρος (1,744 ευρώ), Ευρυτανία (1,745 ευρώ), Φωκίδα (1,735 ευρώ), Δωδεκάνησα (1,724 ευρώ), Λασίθι (1,788 ευρώ), Ρέθυμνο (1,774 ευρώ), Σάμος (1,734 ευρώ) και Χίος (1,739 ευρώ).

Σε πέντε από αυτούς τους νομούς επιβλήθηκε και ανώτατη τιμή πώληση χονδρικής: Δωδεκάνησα (1,654 ευρώ), Λασίθι (1,718 ευρώ), Ρέθυμνο (1,704),Σάμος (1,664) και Χίος (1,669 ευρώ).

Ο κ. Χρυσοχοϊδης τόνισε ακόμη ότι μπορεί η επιβολή πλαφόν να είναι η έσχατη λύση για να ομαλοποιηθεί η αγορά, αλλά σημείωσε ότι δε θα διστάσει να επιβάλει ανώτατες τιμές πώλησης και σε μεμονωμένους πρατηριούχους αλλά κι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών που κερδοσκοπούν. Ο ίδιος απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι δεν έχει τεθεί θέμα για τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, ενώ ανακοίνωσε πως από τις 9 Μαΐου, οι κάτοικοι της Αττικής θα ενημερώνονται με την αποστολή ενός sms στη γραμμή "54151" για τα τρία φθηνότερα πρατήρια της περιοχής τους. Και από τον Ιούλιο την εφαρμογή αυτή θα την έχουν και οι υπόλοιποι κάτοικοι της χώρας.

Εξάλλου, την προσεχή εβδομάδα θα τοποθετηθούν ηλεκτρικές σημάνσεις με τα τρία φθηνότερα πρατήρια των επομένων χιλιομέτρων στην Αττική Οδό, μέτρο το οποίο θα επεκταθεί και στους υπόλοιπους κλειστούς αυτοκινητοδρόμους.

Για τις ''απαράδεκτα υψηλές τιμές'' στα πρατήρια των εθνικών οδών, όπως είπε ο υπουργός, θα υπάρξουν και νέες ανακοινώσεις σύντομα, για να ορθολογικοποιηθούν οι τιμές, ενώ για το θέμα της κλοπής καυσίμων ανέφερε ότι σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα στο διωκτικό επίπεδο.

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι για τον έλεγχο της ποιότητας των καυσίμων υπεύθυνο είναι το Υπουργείο Ενέργειας.

O συντάκτης των μηνυμάτων στο Twitter που έκαναν γνωστή την αμερικανική επιχείρηση εναντίον του Μπιν Λάντεν στον κόσμο "θέλει την ησυχία του"

http://www.cbsnews.com/i/tim/2011/05/02/SohaibAtarReallyVirtual_244x183.jpgΟ Σουχαΐμπ Ατάρ, συντάκτης των πιο διάσημων μηνυμάτων στο Twitter τις τελευταίες ημέρες, θέλει μόνο να τον αφήσουν να κοιμηθεί, αφού μετέδωσε σε απευθείας σύνδεση, χωρίς να το γνωρίζει, ένα γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας: την αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση κατά του Οσάμα μπιν Λάντεν στο Πακιστάν.

"Ο μπιν Λάντεν είναι νεκρός. Δεν τον σκότωσα εγώ. Σας παρακαλώ, τώρα αφήστε με να κοιμηθώ", γράφει, καθώς η ιστορία του μηνύματός του στο Twitter έχει κάνει τον γύρο του κόσμου.

Ο σύμβουλος σε εταιρεία Πληροφορικής, εγκαταστάθηκε στο Αμποταμπάντ αναζητώντας την ησυχία. Μέχρι να ακούσει τον ήχο του ελικοπτέρου τη νύκτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα δίπλα στο σπίτι του και να το γράψει σε μήνυμά του στο Twitter.

Εκτοτε έχει γίνει σταρ στο Ιντερνετ και τον "ακολουθούν" 90.000 άνθρωποι.

Ο 33χρονος έχει λάβει τεράστια ποσότητα email και αιτήσεις για συνεντεύξεις από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και το μπλογκ του δέχθηκε επίθεση από πειρατές του κυβερνοχώρου.

'Ομως ο Σοχαΐμπ Ατάρ , "με 18χρονη πείρα στον προγραμματισμό και επτάχρονη γονεϊκή πείρα", δεν έχει καμία όρεξη να παραμείνει στο προσκήνιο και έχει αγνοήσει τις περισσότερες αιτήσεις για συνεντεύξεις.

"Είμαι καθισμένος και έχω συνδεθεί. Η ηλεκτροδότηση δεν έχει αποκατασταθεί και οι πόλεμοι δεν εξαφανίσθηκαν. Ο κόσμος δεν άλλαξε", έγραψε σε σημερινό μήνυμά του.

Όλα άρχισαν με λίγες λέξεις που γράφτηκαν στον υπολογιστή του τη νύκτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα από το σπίτι του στο Αμποταμπάντ, στους λόφους, σε απόσταση μίας ώρας από το Ισλαμαμπάντ: "Ενα ελικόπτερο πετάει επάνω από το Αμποταμπάντ στη μία το πρωί" (γεγονός σπάνιο), και στη συνέχεια "Φύγε ελικόπτερο πριν βγάλω τη γιγάντια μυγοσκοτώστρα μου".

Σύμφωνα με την παρουσίαση του προφίλ του στο Twitter o Σοχαΐμπ Ατάρ αποφάσισε "να κάνει ένα διάλειμμα και να φύγει από την πόλη και το συνεχές τρέξιμο και να καταφύγει στα όρη" με τον υπολογιστή του.

"Ενα τεράστιο παράθυρο εκρήγνυται εδώ κοντά, στο στρατιωτικό τετράγωγο του Αμποταμπάντ. Ελπίζω ότι δεν είναι η αρχή για κάτι που θα πάει στραβά", γράφει στο Twitter υπογράφοντας "ReallyVirtual".

"Ολα είναι σιωπηλά μετά τη έκρηξη, αλλά ένας φίλος την άκουσε σε απόσταση 6 χιλιομέτρων. Το ελικόπτερο έφυγε"..."Θα έλεγε κανείς ότι η γιγάντια μυγοσκοτώστρα μου δούλεψε", έγραψε κάνοντας link με ένα δημοσίευμα για ένα ατύχημα με ελικόπτερο.

Στη συνέχεια αρχίζει να έχει ερωτηματικά για το περιστατικό: "Κάποιοι που βρίσκονται στο Δίκτυο αυτή τη στιγμή λένε ότι το ένα ελικόπτερο δεν ήταν πακιστανικό".

"Είναι περίεργο, διότι η μετεγκατάστασή μου στο Αμποταμπάντ εντασσόταν στη στρατηγική μου για ησυχία και ασφάλεια"... "αφού οι ταλιμπάν δεν διαθέτουν πιθανότατα ελικόπτερα και αφού μού λένε ότι δεν είναι δικά μας, η κατάσταση είναι πραγματικά περίεργη".

Λίγη ώρα αργότερα ένας από τους αναγνώστες του Σοχαΐμπ Ατάρ κάνει τη σύνδεση ανάμεσα στα γεγονότα στο Αμποταμπάντ και το επικείμενο διάγγελμα του Μπαράκ Ομπάμα. "Νομίζω ότι η συντριβή του ελικοπτέρου στο Αμποταμπάντ στο Πακιστάν και η ανακοίνωση του Μπαράκ Ομπάμα έχουν κάποια σχέση".

Τότε είναι που ο Σοχαΐμπ Ατάρ συνειδητοποιεί ότι ήταν ο πρώτος που μετέδωσε αυτό το παγκόσμιου ενδιαφέροντος γεγονός, χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα της σημασίας του. "Ο Οσάμα μπιν Λάντεν σκοτώθηκε στο Αμποταμπάντ, Πακιστάν. Οι ISI (οι μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν) το επιβεβαίωσαν. Πως, πω και μετά μού μιλάτε για γείτονες!", γράφει. "Ουπς, τώρα είμαι ο τύπος που μετέδωσε τα της επιδρομής κατά του Οσάμα χωρίς να το ξέρει".

Επιστολή Α. Κοντού προς τον Πετσάλνικο αποκαλύπτει τις ΠΑΣΟΚικές κουτοπονηριές προκειμένου να μην ξεφτιλιστούν

Στην επί της αρχής συζήτηση στη Βουλή του Νομοσχεδίου του Υπ. Δικαιοσύνης που τροποποιεί το νόμο περί ευθύνης υπουργών, τέθηκε από εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης και κυρίως της Νέας Δημοκρατίας και του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού το θέμα της αίτησης, που από την 20η Ιανουαρίου 2011 σας έχω υποβάλλει, με την οποία ζήτησα από την Ελληνική Βουλή την ενεργοποίηση του άρθρου 86, παρ.5 του Συντάγματος για την σύσταση Ειδικής Επιτροπής, από ανώτατους δικαστικούς, προκειμένου να ελεγχθεί στην ουσία της η ανυπόστατη, αβάσιμη και ψευδής κατηγορία που μου αποδόθηκε από την Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Βατοπεδίου και να διαπιστωθεί η αυταπόδεικτη αθωότητά μου.

Όμως, για πρώτη φορά, μετά από τρεις μήνες που σας έχω υποβάλλει το ανωτέρω αίτημα, πληροφορήθηκα ότι, στη διάρκεια της σχετικής συζήτησης, τόσο εσείς προσωπικά, όσο και ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδης επικαλεστήκατε ως κώλυμα για την ικανοποίηση του, την πρόβλεψη του Συντάγματος, όπου αναφέρει ότι στην εν λόγω Ειδική Επιτροπή «δύναται να μετέχουν και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί» αλλά και, κυρίως, τον Κανονισμό της Βουλής, ο οποίος συγκεκριμένα προβλέπει την τοποθέτηση προεδρεύοντος στην εν λόγω Ειδική Επιτροπή ενός εκ των αντιπροέδρων της Βουλής.

Λαμβάνοντας υπόψη τις τοποθετήσεις σας και με δεδομένο ότι προσωπικά προσέφυγα στο άρθρο 86 του Συντάγματος όχι χάριν εντυπώσεων, αλλά με ειλικρινή και αταλάντευτη αποφασιστικότητα να αποκατασταθεί η αλήθεια σε ότι αφορά στο πρόσωπό μου, σας επαναφέρω την πρότασή μου, δηλώνοντας πως αποδέχομαι την τοποθέτηση στη θέση του προεδρεύοντος της εν λόγω Ειδικής Επιτροπής ενός εκ των αντιπροέδρων της Βουλής, με την εύλογη και αυτονόητη προϋπόθεση αυτός να επιλεγεί μέσα από κλήρωση.

Με τον τρόπο αυτό καλύπτεται πλήρως και ο Κανονισμός της Βουλής αλλά και το γράμμα της σχετικής πιο πάνω διατάξεως του Συντάγματος, αφού στην Ειδική Επιτροπή θα μετέχουν αφενός ως Προεδρεύων, Αντιπρόεδρος της Βουλής, αφετέρου δε τα υπόλοιπα μέλη της θα είναι αποκλειστικά και μόνο Ανώτατοι Δικαστικοί λειτουργοί, οι οποίοι όπως αναφέρω στο προηγούμενο αίτημα μου θα επιλεγούν με κλήρωση.

Κατά συνέπεια επαναφέρω το αίτημα μου για την σύσταση της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 86 παρ.5 του Συντάγματος με τη σύνθεση που προανέφερα και σας παρακαλώ όπως ενεργήσετε ώστε αυτό να γίνει αποδεκτό από την ελληνική Βουλή το συντομότερο δυνατό.

Άλλως, σε περίπτωση δηλαδή που για μία ακόμη φορά δεν προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή αυτούσιο το αίτημά μου, ή προωθηθεί πρόταση η οποία δεν διασφαλίζει το αδιάβλητο της διερεύνησης της μοναδικής κατηγορίας που μου αποδόθηκε, δηλαδή μια πρόταση συμμετοχής, αντί ανώτατων δικαστικών, πολιτικών προσώπων, οι οποίοι είναι προφανές ότι θα προσεγγίσουν την υπόθεση με πολιτικά ή κομματικά κριτήρια, τότε σας δηλώνω πως είμαι αναγκασμένος να μη συμφωνήσω με διαδικασίες οι οποίες αντί να ρίξουν άπλετο φως θα συσκοτίσουν περισσότερο την υπόθεση. Δεσμεύομαι, δε, στην περίπτωση αυτή να επαναφέρω το αίτημα όταν οι συνθήκες επιτρέψουν τη δίκαιη, αμερόληπτη και αντικειμενική αξιολόγηση του.

Συνεπώς, σας ζητώ την ικανοποίηση του αιτήματος μου, που σαφώς εντάσσεται στα πλαίσια όσων ορίζουν το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής, έτσι ώστε να μην αφαιρεθεί το δικαίωμα από έναν βουλευτή, που επί τρία χρόνια κατασυκοφαντήθηκε με τον χειρότερο τρόπο, να διεκδικήσει την αποκατάσταση της αλήθειας, προκειμένου να προασπίσει την προσωπική και οικογενειακή του τιμή αλλά και την απάλειψη έστω και της ελάχιστης σκιάς από την απόλυτα διαυγή και έντιμη πολιτική του διαδρομή, απευθυνόμενος στο φυσικό του Δικαστή, όπως έχει δικαίωμα ο κάθε Έλληνας πολίτης .

Με Εκτίμηση

Αλέξανδρος Κοντός

Βουλευτής Ξάνθης

Μετά την αδράνεια με τη γρίπη και το θάνατο 179 ανθρώπων ο Λοβέρδος λέει ότι είναι "έτοιμος" και για ενδεχόμενη κρίση από τον ιό του Νείλου

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQqo9lE0eENP9nQzzSp-sW8QNyj1SsAJho-rHwwJC_N7lViiMbM&t=1http://www.idisi.gr/images/1_2010/kounoupi.jpgΈτοιμος είναι ο μηχανισμός του υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με τις περιφέρειες της χώρας, να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε κρίση ενδεχομένως προκύψει από τον ιό του Νείλου, ο οποίος μεταφέρεται από τα κουνούπια στον άνθρωπο.

Ο υπουργός Υγείας Α.Λοβέρδος ζήτησε τη συνεργασία όλων των φορέων, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι ψεκασμοί ακόμη και στις περιοχές όπου δεν έχουν γίνει και τόνισε ότι υπάρχουν δύο περιφέρειες στη βόρεια Ελλάδα, οι οποίες δεν συνεργάζονται με το υπουργείο Υγείας, που όμως δεν τις κατονόμασε.

Τόσο ο υπουργός Υγείας όσο και ο γγ Υγείας Α.Δημόπουλος, τόνισαν ότι οι ψεκασμοί πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατόν, καθώς αν η θερμοκρασία σταθεροποιηθεί πάνω από τους 25 βαθμούς Κελσίου και γεννηθούν οι προνύμφες, πλέον θα είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

H αντασφαλιστική Hannover Rueck ανακοίνωσε ότι δε θα επηρεαστεί από ενδεχόμενο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

http://www.esprit-consulting.com/SiteCollectionImages/07_Kunden/cl_hannover_rueck-neu.jpgΗ γερμανική αντασφαλιστική Hannover Rueck έχει απαλλαγεί από ελληνικά ομόλογα και δεν θα υποστεί συνέπειες από ενδεχόμενο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Ο οικονομικός διευθυντής της Hannover Rueck, Ρόλαντ Φόγκελ, διευκρίνισε σήμερα ότι έχουν πουληθεί στο μεταξύ και τα τελευταία αποθέματα σε ελληνικά ομόλογα.

«Οι επιπτώσεις ενός κουρέματος του χρέους της Ελλάδας θα ήταν μηδέν για μας», είπε ο κ. Φόγκελ.

Η Hannover Rueck είναι η τρίτη σε μέγεθος αντασφαλιστική εταιρία παγκοσμίως. Μετά τις σοβαρές διακυμάνσεις που επέφερε ο καταστροφικός σεισμός στην Ιαπωνία, η Hannover Rueck είχε μόνον μικρά πακέτα ελληνικών ομολόγων σε έναν γερμανό και έναν ιταλό πρωτασφαλιστή.

Ποινική δίωξη για την προμήθεια των τρόλεϊ από τη γερμανική εταιρεία ΜΑΝ, άσκησε ο εισαγγελέας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiwz2A1oEn9o6smcCFfYEsrQB7_4tAXp4dpE_KEswU1nbHgxeg_ZHsaPeQaPXGSu7QJbYdhjADRnzAlnMDpAosjKSO8RC0q58DBA2fIC0q7U4OMRDuLGDjeT539nyZU5TtsrEk9iX5mX8I/s400/%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%9B%CE%95%CE%A5.JPGΠοινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου, για τρεις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, άσκησε ο εισαγγελέας, σχετικά με την υπόθεση προμήθειας τρόλεϊ από τη γερμανική εταιρεία Man το 2002.

Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας από κοινού και κατά μόνας κατ' εξακολούθηση σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, άμεση συνέργεια και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η έρευνα ξεκίνησε το 2009, μετά από αντίστοιχη διερεύνηση της γερμανικής δικαιοσύνης για "μίζες" της Man, προκειμένου να προτιμείται για ανάθεση έργων.

Στο πλαίσιο της έρευνας ο εισαγγελέας πρωτοδικών, Γιώργος Βούλγαρης, εξέτασε, με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη αδικημάτων εννέα πρόσωπα, τότε υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Μεταφορών, αλλά και τρεις επιχειρηματίες που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες εξωχώριων εταιρειών στην Κύπρο.

Για την υπόθεση, έχουν ζητηθεί μέσω δικαστικής συνδρομής στοιχεία, τόσο από τις γερμανικές όσο και από τις κυπριακές αρχές, τα οποία αναμένεται να διαβιβαστούν, όταν φτάσουν, στον ανακριτή που θα χρεωθεί την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται, ότι για το θέμα αυτό παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας ο τότε υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Βερελής. Από τη διερεύνηση της υπόθεσης δεν προέκυψε ευθύνη υπουργού.

Κερδοσκόποι συντηρούν τις φήμες περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, δηλώνει ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Βιτόρ Κονστάντσιο

http://www.greekshares.com/uploads/image/speculator_cartoon.gifΤην εκτίμηση ότι είναι δύσκολο να μειωθούν οι φήμες περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, καθώς ορισμένες πλευρές αποκομούν κέρδη από ένα τέτοιο σενάριο, παρά τα πολύ θαρραλέα μέτρα που έχουν ληφθεί, εξέφρασε στις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Βιτόρ Κονστάντσιο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ευρωβουλευτών στο πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων με μέλη της οικονομικής και νομισματικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Β. Κονστάντσιο είπε ότι ο βαθμός έκθεσης της ΕΚΤ, ως αποτέλεσμα της αγοράς κρατικών ομολόγων, έχει αμβλυνθεί από διάφορους παράγοντες που σχετίζονται με τις εκπτώσεις που έγιναν κατά την αγορά ομολόγων.

Σημείωσε ωστόσο, ότι προϋπόθεση για την πλήρη αποζημίωση της ΕΚΤ είναι η επιτυχής εφαρμογή των προγραμμάτων στήριξης προς τους αδύναμους κρίκους της ευρωζώνης.

Σε ότι αφορά στο βαθμό έκθεσης των τραπεζών στο δημόσιο χρέος ορισμένων χωρών, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ επεσήμανε ότι τα επικείμενα τεστ αντοχής των τραπεζών θα δώσουν σημαντικές πληροφορίες στους αναλυτές ώστε να υπάρξει η κατάλληλη αξιολόγηση.

Αυτή η ανταλλαγή απόψεων στη Ευρωβουλή έγινε με την ευκαιρία της δημοσιοποίησης έκθεσης της ΕΚΤ για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Στα συμπεράσματα της έκθεσης επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι τα υψηλά σπρέντ δανεισμού για την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία δεν θα επιστρέψουν στα προ κρίσης επίπεδα, όταν μειωθούν οι πιέσεις στις αγορές, κάτι που εκ των πραγμάτων θα πάρει χρόνο.

Σύμφωνα με την έκθεση, η πρόσφατη αύξηση των σπρεντ αντανακλά τον αυξημένο κίνδυνο που χαρακτηρίζει ορισμένα κρατικά ομόλογα αλλά και τις δυσανάλογες αντιδράσεις των αγορών, εξέλιξη η οποία είναι προβληματική για την ενοποίηση της αγοράς κρατικών ομολόγων, όπως αναφέρεται στην ίδια έκθεση.

ΕΛΕΟΣ!! Σε "λαϊκό προσκύνημα" θα εκτεθεί η σορός του Λάκη Σάντα

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiENAM91vHGlHHpWYTwGS-Vpf6zs4rfQKtWauCzNAHeHX0gEzZiEpiCR5-4jvzxq-do2qmygHMvUnTEAPglhdOz8gvewu51xbPaCRqCl_xKzoCw6myhyphenhyphen1SbyRmdTrRCCmPe85Q8gVFLZuY/s320/vwwcwdvfro4cc913f37adf2.jpgΚΛΑΣΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ:
ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΠΗΓΑΝ ΑΚΛΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ ΓΙΝΑΝ ΗΡΩΕΣ...

Εντάξει καλό το παραμυθάκι... κάνουμε τους χαζούς και το πιστεύουμε... αλλά όχι και ήρωας ο Σάντας ή ο Γλέζος!!!
Έλεος ρε καραγκιόζηδες...


Εθνική συνεννόηση ή εκλογές ζητά η Ντόρα Μπακογιάννη

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZJQul7OwL-SysoWmvnbPvfztMtN-XgAbc0h5_bx9-TiyMXbLpj4OpEHg6CpQlaLXNUUN-uFwart6Razsj9XbuKSdKVu7lKnSUJoIuj5Hb25QvhRhoBAhQ3_1NVjblJcjaxiCTuzlglE5p/s400/mpakogiani78.jpgΕθνική συνεννόηση ή εκλογές ζήτησε η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξη τύπου. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας δήλωσε ότι "είμαστε στο κόκκινο" και η κυβέρνηση έχει χρέος να αναλάβει πρωτοβουλίες εθνικής συνεννόησης Αν δεν το πράξει, τόνισε, "οι πολίτες πρέπει να καταργήσουν ένα αμετανόητο πολιτικό σύστημα". Τότε η μόνη διέξοδος θα είναι οι εκλογές, συνέχισε, επισημαίνοντας πως σε διαφορετική περίπτωση "πάμε σε αργό θάνατο".

"Αν αυτή την ώρα, το πολιτικό σύστημα είναι κατώτερο των περιστάσεων και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση πολιτεύονται όπως πριν από την κρίση, τότε ο λαός έχει το λόγο και θα επιβάλει τις απαραίτητες λύσεις και συμμαχίες", ανέφερε, ενώ άσκησε σκληρή κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στη ΝΔ.

Είπε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά και πολιτικό και εκτίμησε πως με τον τρόπο που πολιτεύεται η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση, η χώρα βαδίζει ολοταχώς στη χρεοκοπία. Έκανε μάλιστα λόγο για καλοθελητές που παρουσιάζουν τη χρεοκοπία ως λύση και υποστήριξε πως μεγάλο μέρος των ΜΜΕ τροφοδοτούν το λαϊκισμό. "Η Δημοκρατική Συμμαχία με υπεύθυνη φωνή λέει φτάνει πια", τόνισε και υπογράμμισε πως η χρεοκοπία θα σημάνει το τέλος για τρεις γενιές και η χώρα θα χάσει τη θέση της στη διεθνή σκηνή.

Επιπλέον είπε, ότι οι θυσίες των Ελλήνων κινδυνεύουν να πάνε χαμένες, γιατί ο κ. Παπανδρέου και οι υπουργοί του έμειναν εκεί που ήταν τον περασμένο Μάιο. Η κυβέρνηση παραπαίει και δεν τολμά να συγκρουστεί και να προχωρήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές, συμπλήρωσε. "Η ΝΔ και ο αρχηγός της, αντί να πιέζουν την κυβέρνηση να κινηθεί πιο γρήγορα, επενδύουν με πρωτοφανή οπορτουνισμό στη χρεοκοπία και καταφεύγουν στο λαϊκισμό", πρόσθεσε ενώ μιλώντας για την αριστερά έκανε λόγο για διαλυτικές συμπεριφορές και την κατηγόρησε ότι "διδάσκει και τηρεί την ανομία".

Ενόψει του "Ζαππείου 2", είπε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα χαρεί αν η ΝΔ υιοθετήσει θέσεις της και υπενθύμισε πως το κόμμα της έχει καταθέσει 36 προτάσεις και έχει μελετήσει ποιές είναι οι δίκαιες λύσεις.

Σε ότι αφορά την τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, είπε ότι το πρόβλημα είναι πως η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει αυτή την πολιτική. "Η κυβέρνηση εξαγγέλλει πολιτικές που δεν εφαρμόζει", σημείωσε, ενώ σε άλλη παρεμφερή ερώτηση για τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, είπε ότι "το όλοι μαζί" που λέει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν έχει πιθανότητες επιτυχίας.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, είπε ότι θα ξαναψήφιζε το μνημόνιο αν η Ελλάδα δεν είχε να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, ενώ επανέλαβε πως όταν μιλά για εθνική συνεννόηση εννοεί κυρίως μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων και πως σε αυτή τη φάση, την πρωτοβουλία πρέπει να την πάρει ο πρωθυπουργός.

Για τη ΝΔ που λέει ότι δικαιώνεται η αντιμνημονιακή της θέση, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δικαιωθεί όταν θα προτείνει πώς θα πληρώνονταν μισθοί και συντάξεις τον περασμένο Μάιο, ενώ ασκώντας παράλληλα κριτική στην κυβέρνηση, την κατηγόρησε ότι δεν διαπραγματεύτηκε όρους τους μνημονίου και δεν εφάρμοσε πολιτικές μείωσης των ελλειμμάτων.

Σχετικά με την απογραφή και τη συζήτηση που άνοιξε στη ΝΔ, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι το 2004 η ίδια ήταν δήμαρχος Αθηναίων, υπενθύμισε ότι η απογραφή ήταν προεκλογική δέσμευση της τότε κυβέρνησης και τόνισε πως την ίδια γενικώς επί της αρχής η απογραφή δεν την τρομάζει. "Η ΝΔ σήμερα είναι σαφές ότι αντί να ασχολείται με προτάσεις, προσπαθεί να καθαρίσει λογαριασμούς του παρελθόντος. Δεν με αφορά το θέμα", συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση, αν θα δεχόταν στο κόμμα της τον Κώστα Καραμανλή, είπε ότι τα θέματα της ΝΔ δεν την αφορούν, αν και διατηρεί στενούς συναισθηματικούς δεσμούς με νεοδημοκράτες και νεοδημοκράτισες. "Τα προβλήματα της ΝΔ ας τα λύσει η ΝΔ και απ'ότι βλέπω το κάνει με μεγάλη επιτυχία αυτόν τον καιρό", τόνισε.

Ξεκινώντας την εισήγησή της, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας εξέφρασε τα συλλυπητήρια της για το θάνατο του Θανάση Βέγγου.

Η Βιένη προτιμά μια ειδική σύμπραξη της ΕΕ με την Τουρκία

http://farm3.static.flickr.com/2768/4406300502_466be6bb35.jpgΗ Αυστρία θα προτιμούσε να υπάρξει μια ειδική σύμπραξη ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία αντί της πλήρους ένταξης της Άγκυρας στην ΕΕ, δήλωσε ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Μίχαελ Σπιντελέγκερ.

Σε συνέντευξή του στο αυστριακό ραδιόφωνο που μεταδόθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τούρκου προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ στην Αυστρία, ο Σπιντελέγκερ δήλωσε πως οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την Τουρκία θα απαιτήσουν χρόνια και θα χρησιμεύσουν για να "εξευρωπαϊστεί" η χώρα.

"Θα περιμένουμε για να δούμε τι θα συμβεί, θα είμαστε εποικοδομητικοί, αλλά θα παραμείνουμε πιστοί στη βασική μας θέση ότι θα αγωνιστούμε για μια ειδική σύμπραξη με την Τουρκία", δήλωσε ο αυστριακός υπουργός.

Η επίσημη θέση της Βιένης είναι ότι το αποτέλεσμα των τουρκικών ενταξιακών συνομιλιών είναι ανοικτό. Οι αυστριακοί ψηφοφόροι θα έχουν την τελευταία λέξη σ' ένα δημοψήφισμα, αν το ζητήσουν αρκετά μέλη του κοινοβουλίου, όπως επιδιώκουν ακροδεξιά κόμματα.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα, ο Γκιουλ δήλωσε ότι οι αυξανόμενες διμερείς επιχειρηματικές σχέσεις μπορεί να πληγούν, αν συνεχιστεί η ψυχρότητα έναντι της Τουρκίας.

"Θα πρέπει κανείς να αναρωτηθεί αν οι αυστριακές εταιρείες θα συνεχίσουν να μπορούν να έχουν τα κέρδη που έχουν σήμερα στην Τουρκία αν δεν συνεργαστούν με την Τουρκία", δήλωσε.

Ο Γκιουλ απάντησε επίσης σε επικρίσεις για τις επιδόσεις της Τουρκίας στην προστασία της ελευθερίας του λόγου λέγοντας: "Στην Τουρκία ουδείς δημοσιογράφος τιμωρείται για τη δημοσιογραφική δραστηριότητά του. Ουδείς τιμωρείται για τη γνώμη του".

ΕΕ: η πρεσβεία της Ουγγαρίας αποκλειστική εκπρόσωπος της ΕΕ στην Τρίπολη

http://www.dotspress.com/wp-content/uploads/2011/03/eu-sanctions-libya-300x195.jpgΣε εκκένωση των πρεσβειών τους από την Τρίπολη οδηγήθηκαν οι περισσότερες χώρες, μετά από τον ΝΑΤΟϊκό βομβαρδισμό κατά της οικογένειας Καντάφι, που άφησε πίσω του νεκρούς τον ένα γιό και τρία εγγόνια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας euractiv, μόνον η πρεσβεία της προεδρεύουσας Ουγγαρίας εξακολουθεί να λειτουργεί και να αποτελεί τον πόλο ενημέρωσης της ΕΕ, για όσα συμβαίνουν στη χώρα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, την επομένη της ΝΑΤΟϊκής επίθεσης στην Τρίπολη απεχώρησε το προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών, ενώ (τελευταίες) εκκένωσαν τις πρεσβείες τους η Βρετανία και η Ιταλία. Η Ουγγαρία (αν και μέλος του ΝΑΤΟ), εξαιτίας της ιδιότητας της προεδρεύουσας χώρας δεν λαμβάνει μέρος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις αεροπορικού αποκλεισμού της Λιβύης και άρα, έχει αποφύγει να είναι στο άμεσο στόχαστρο των καθεστωτικών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι η ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση εναντίον της οικογένειας Καντάφι ξεσήκωσε την οργή του κόσμου που διάκειται φιλικά στον Λίβυο ηγέτη, η οποία εκφράσθηκε με επιθέσεις και βανδαλισμούς στα κτίρια των ξένων πρεσβειών.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και οφείλουμε ευγνωμοσύνη στην Προεδρεία της Ουγγαρίας για το έργο που προσφέρει» τόνισε η Μάγια Κότσιαντσιτς, εκπρόσωπος της βαρώνης Άστον, σημειώνοντας πως επίσης η ΕΕ συλλέγει πληροφορίες για την κατάσταση στη χώρα «από πολλές και διαφορετικές πηγές».

Η σημαία της ΕΕ επομένως κυματίζει σήμερα στην Τρίπολη μόνον από τον ιστό της πρεσβείας της Ουγγαρίας, ενώ (σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες) στη Λιβυκή πρωτεύουσα έχουν διατηρήσει τις διπλωματικές τους αποστολές η Κίνα, η Ρωσία, η Ουκρανία, η Λευκορωσία, η Σερβία, η Κούβα κι η Βενεζουέλα, καθώς και πολλές αφρικανικές χώρες.

Βουλγαρία-Ρουμανία - Ψηφίστηκε από Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκθεση για τη διεύρυνση του χώρου Σένγκεν

http://www.auswaertiges-amt.de/cae/servlet/contentblob/331730/thumbnail/14187/SchengenKarte.pngΗ Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε χθες με 33 ψήφους υπέρ και τρεις κατά, την έκθεση του ευρωβουλευτή Κάρλος Κοέλο, στην οποία αποτιμάται η ετοιμότητα των δύο χωρών να ενταχθούν στη ζώνη Σένγκεν.

Η Επιτροπή, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, απέρριψε τις προτάσεις να μην οριστεί εντός του 2011 ημερομηνία για την είσοδο των δύο χωρών στο χώρο Σένγκεν.

Σύμφωνα με τηΝ προβλεπόμενη διαδικασία, η έκθεση θα παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα συνεδριάσει στις αρχές Ιουνίου.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να υιοθετήσει την έκθεση και στη συνέχεια το θέμα θα συμπεριληφθεί στην ατζέντα του Συμβουλίου υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, που θα λάβει την οριστική απόφαση. Οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών θα συνεδριάσουν επίσης τον Ιούνιο.

Στη διάρκεια της συζήτησης πρότασης 13 χωρών, που ζητούν την αλλαγή των κριτηρίων για τη διεύρυνση του χώρου Σένγκεν μονομερώς από το Συμβούλιο, οι ευρωβουλευτές της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών και Εσωτερικών Υποθέσεων τόνισαν ότι αυτό θα απομόνωνε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από την υιοθέτηση σημαντικών πολιτικών αποφάσεων.

Οι ευρωβουλευτές σημείωσαν ότι οι αλλαγές και οι προσθήκες στις απαιτήσεις συνεπάγονται εφαρμογή άλλων κριτηρίων για τις χώρες που έχουν ήδη ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν και άλλων για τις χώρες που ζητούν να ενταχθούν.

Ο κ. Κοέλο πρότεινε τη δημιουργία μηχανισμού που θα ελέγχει την εφαρμογή του κεκτημένου του Σένγκεν στα κράτη - μέλη που είναι ήδη εντός του χώρου Σένγκεν.

Στις 12 Απριλίου, όταν η Επιτροπή συζήτησε την έκθεσή του, ο κ. Κοέλο είχε τονίσει ότι σε ορισμένους τομείς οι δύο χώρες είναι καλύτερα προετοιμασμένες και από κράτη της ζώνης Σένγκεν.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, με δήλωσή του ευχαρίστησε την Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τόνισε ότι πρόκειται για αναγνώριση των προσπαθειών της κυβέρνησής του.

Το ρουμανικό υπουργείο Εξωτερικών χαιρέτισε την υιοθέτηση της έκθεσης του ευρωβουλευτή Κάρλος Κοέλο από την Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισημαίνοντας ότι επιβεβαιώθηκε η εποικοδομητική και βοηθητική στάση της Επιτροπής και αναγνωρίστηκαν οι προσπάθειες της χώρας για την είσοδο στο χώρο Σένγκεν.

Ο Μάριο Ντράγκι επικρατέστερος στην κούρσα της διαδοχής του Ζαν ΚλοντΤρισέ

http://www.skai.gr/files/temp/6BFEE118262F9A91AE1C1659E8224F2F.jpgΣτη σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου θα συζητηθεί το θέμα διαδοχής του Ζαν Κλόντ Τρισέ, ο οποίος θα αποχωρήσει από τα ηνία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στα τέλη Οκτωβρίου. Πιθανότερος διάδοχός του μέχρι τώρα εμφανίζεται ο ιταλός Μάριο Ντράγκι, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας και με μια διεθνή καριέρα στον χρηματοπιστωτικό χώρο.

Αποφασιστική καμπή στην κούρσα διαδοχής του Ζ.Κ.Τρισέ ήταν η επίσκεψη Σαρκοζί στη Ρώμη, όπου ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε την υποστήριξή του στον Ιταλό υποψήφιο.

Είχε προηγηθεί η κρίσιμη δήλωση του γερμανού Άξελ Βέμπερ, πως δεν επιθυμεί να διεκδικήσει την επίμαχη θέση, αιφνιδιάζοντας την ηγεσία του Βερολίνου και αναδιαμορφώνοντας τους συσχετισμούς στην κούρσα διαδοχής.

Η δήλωση Σαρκοζί έδωσε το έναυσμα για να ακολουθήσει μια σειρά δηλώσεων υποστήριξης στην υποψηφιότητα Ντράγκι, από Λουξεμβούργο, Μαδρίτη, Μπρατισλάβα, Βρυξέλλες και εν μέρει από Βερολίνο.

Η ιταλική υποψηφιότητα δείχνει να έχει τη δυναμική με το μέρος της. Στη γερμανική πρωτεύουσα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει εκφραστεί υπέρ του Μ.Ντράγκι, πλην όμως θέλει να διασφαλίσει σε αντάλλαγμα, αφενός την υιοθέτηση ορισμένων γερμανικών θέσεων στη συγκρότηση του μόνιμου μηχανισμού σταθερότητας της ευρωζώνης και αφετέρου την προώθηση δύο άλλων γερμανικών υποψηφιοτήτων: 1) του Γιέργκ Άσμουσεν, νύν ΓΓ στο υπουργείο Οικονομικών, ο οποίος προωθείται για τη θέση του προέδρου στην οικονομική και δημοσιονομική επιτροπή της ΕΕ, ένα πόστο που επιτρέπει στον φορέα του να χαράσσει την ατζέντα στο ECOFIN, την ευθύνη προπαρασκευής του οποίου έχει και

2) του Γιενς Βάιντμαν, παλαιού συμβούλου της Άγκελα Μέρκελ και προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, ο οποίος προωθείται στη θέση του προέδρου του Συμβουλίου δημοσιονομικής σταθερότητας, ένα πόστο που δημιουργήθηκε για να διευκολύνεται το G20 στον εντοπισμό των «αδύναμων κρίκων» στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και στον τρόπο αντιμετώπισης των δυνάμει κινδύνων.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι η υποψηφιότητα Ντράγκι προσεγγίζει νικηφόρα στο τέρμα της, μολονότι η πρόκρισή της παραβιάζει τον άγραφο νόμο της γεωγραφικής ισορροπίας, καθώς αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι ο Πορτογάλος (έτερος νοτιο-Ευρωπαίος), Βίτορ Κονστάντσιο.

Ένταση μεταξύ αστυνομίας και νταβατζήδων της ΑΣΟΕ

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/50/Athens_Economical_University_old_bldg.jpg/300px-Athens_Economical_University_old_bldg.jpgΈνταση δημιουργήθηκε στις 10:30 το πρωί στην οδό Πατησίων, έξω από την ΑΣΟΕ, όταν συνεργεία της αστυνομίας και του δήμου πήγαν στο σημείο προκειμένου να κάνουν ελέγχους για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου.

Μια ομάδα νεαρών που ήταν μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο βγήκε και κινήθηκε εναντίον των αστυνομικών, αλλά στο σημείο έσπευσαν κι άλλες δυνάμεις και τελικώς δεν υπήρξε συνέχεια στο επεισόδιο.

Ρόμπα για άλλη μια φορά ο Τρεμόπουλος... αυτή τη φορά από τους Σκοπιανούς Πράσινους που συμμάχησαν με τον Γκρουέφσκι

http://static.makedonija24.mk.dl1.ipercast.net/uploads/thumbnails/extract_from_4246_4403_gruevski-popovska__makedonija24_3170.jpgΜόλις την περασμένη εβδομάδα ο Τρεμόπουλος μας έφερε στην Ελλάδα την δήθεν οικολόγα-πράσινη βουλευτή των Σκοπίων, Λιάνα Πόπουσκα, προκειμένου μαζί να εκφράσουν την αντίθεσή τους για τη δημιουργία πυρηνικού εργοστασίου στα Βαλκάνια.

Όλοι θα θυμάστε ότι η Σκοπιανή "οικολόγα" αποδείχθηκε σκληρή εθνικίστρια όταν απαίτησε να αποκαλούμε τη χώρα της "Μακεδονία" και όχι FYROM γιατί προσβάλλεται... εννοείται ότι ο Τρεμόπουλος δίπλα της δεν είπε τίποτα και έκανε τον μουγκό στην έξαρση εθνικισμού της καλεσμένης του...

Μάλιστα όταν κατηγορήθηκε από κάποιους... θέλησε να βγει και από πάνω... έτσι ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Γιάννης Παρασκευόπουλος, με δήλωσή του στο taxalia αμφισβήτησε τον εθνικισμό της κυρίας και μας υπέδειξε σαν μείζον θέμα με το οποίο πρέπει να ασχοληθούμε την "έγκαιρη συνεργασία με τους αντιπυρηνικούς από την άλλη πλευρά για να σταματήσουμε το σχεδιαζόμενο πυρηνικό εργοστάσιο 12 χιλιόμετρα από τα ελληνικά σύνορα, το οποίο αν γίνει, κανείς μας δεν πρόκειται να είναι ασφαλής ούτε στην ελληνική Μακεδονία ούτε στη FYROM ή στις άλλες γειτονικές χώρες".

Στην ίδια εκδήλωση, σύμφωνα με το real.gr, ο Τρεμόπουλος κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να ελέγξει δημοσίευμα του 2008 σε εφημερίδα των Σκοπίων, σύμφωνα με το οποίο "την περίοδο Καραμανλή είχαν προχωρήσει συζητήσεις με την κυβέρνηση Γκρούεφκσι για να δημιουργηθεί πυρηνικό εργοστάσιο στη FYROM" [Καραμανλής Γκρουέφσκι εκτός απ'ο κανα "Γειά" μίλησαν μια φορά μόνο μέσω επιστολής και ενώ δεν συζητούσαν για το όνομα ο Μιχάλης θέλει να μας πείσει ότι μιλούσαν κρυφά για την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στα Σκόπια... αλλά τέσπα ας το δεχτούμε αφού το πιστεύει ο Μιχάλης]

Ο Τρεμόπουλος κάλεσε λοιπόν, μαζί με τον Σκοπιανή εθνικίστρια-οικολόγα, την ελληνική Κυβέρνηση να αποτρέψει τα σχέδια του Γκρουέφσκι για κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου...

Δεν πέρασε καλά καλά μια βδομάδα και χθες η μαϊμού οικολόγα αποδείχθηκε κανονική εθνικίστρια με βούλα, μιας και ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον Γκρουέφσκι!!!

Σήμερα λοιπόν ο Τρεμόπουλος τρέχει να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα ψελίζοντας κάτι κουλτούρες για το ότι οι Σκοπιανοί εθνικιστές-μαϊμού οικολόγοι δεν έγιναν δεκτοί στο Ευρωπαϊκό κόμμα των Πρασίνων αλλά στην ανακοίνωσή του δεν λέει κουβέντα για την επίσκεψη της περασμένης εβδομάδας:

«Συμφωνία εκλογικής συνεργασίας με το κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού κ. Γκρουέφσκι, ανακοίνωσε χθες απροειδοποίητα [την άλλη φορά να ενημερώσει τον Μιχάλη η κυρία για να μην ξαναγίνει ρόμπα] το κόμμα Δημοκρατικής Ανανέωσης (DOM) της FYROM, η πρόεδρος του οποίου είχε έρθει την περασμένη εβδομάδα στην Ελλάδα ως προσκεκλημένη των Οικολόγων Πράσινων σε αντιπυρηνική συνέντευξη Τύπου.

Άλλο η μάχη κατά των πυρηνικών και άλλο η επίκληση των πράσινων αξιών σε μια κεντρική σύμπραξη με ένα κόμμα, όπως του κ. Γκρουέφσκι, που θεωρείται από τους Πράσινους επικίνδυνα εθνικιστικό και που χωρίζεται με βαθύ χάσμα και από τις πράσινες αντιλήψεις για τη δημοκρατία. Η αντίθεση σε όλους τους εθνικισμούς είναι βασική πράσινη αρχή και η εκλογική συνεργασία με μια τέτοια κυβέρνηση δεν αποτελεί πράσινη επιλογή. Αντίθετα, δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το αίτημά τους να γίνουν δεκτοί ως μέλη στους Ευρωπαίους Πράσινους.

Στις αρχές του 2010, το DOM είχε ζητήσει να ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα. Τον Οκτώβριο του 2010 στο Συμβούλιο των Πράσινων στο Ταλίν, είχε αποφασιστεί να μη γίνουν δεκτοί προς το παρόν ως πλήρη μέλη και να διατηρήσουν καθεστώς παρατηρητή. Οι Πράσινοι τους ενθάρρυναν να υιοθετήσουν πιο πράσινες θέσεις και να συμμετέχουν αυτόνομα στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές της 5ης Ιουνίου. Η αυτόνομη κάθοδός τους, που ματαιώθηκε χθες, είχε εξαγγελθεί επίσημα και ίσχυε ακόμη κατά την επίσκεψή τους στην Ελλάδα.»

Ο Μιχάλης λοιπόν εμμένει στη σύμπραξη με την εθνικίστρια-"οικολόγα" στη "μάχη κατά των πυρηνικών"!!!

Ποια μάχη ρε Μιχαλάκη; Με την εθνικίστρια που συμμάχησε με τον Γκρουέφσκι τον οποίο καταγγέλεις ότι θέλει να κτίσει πυρηνικό εργοστάσιο; Πλάκα με κάνεις;